Om man inte vill svara på frågan – varför inte bara vara tyst?

Instagramaktivisten och miljökämpen ”Aningslösa influencers” har verkligen en förmåga att reta upp våra resande influencers. Den senaste att gå i spinn är Anitha Clemence som inte alls vill reflektera över hur hennes resande inverkar på miljön. 
Inte heller gör hon som många andra ”flunsor” och helt sonika blockerar kontot, nej, nej.
Hon ger sig in i en käftslängning av sällan skådat slag med både kontot och sina följare som ifrågasätter hennes resonemang som återfinns under inlägget här ovan.

Varför?
Om man inte vill svara på frågan, varför då lägga en hel massa tid på att käfta med folk istället för att bara vara tyst och gå ut och njuta av solen istället?
Känns otroligt o-produktivt måste jag säga.
Särskilt som hon hävdar att surfandet är en miljöbov att oroa sig för och så surfbråkar hon för glatta livet själv.

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, det där att surfande är lika illa som flygning var nytt för mig!

  Spännande detta att tid vi tillbringar på internet är fullt jämförbart med att flyga alltså. Anitha som då flugit till Mexiko (?) menar att den som kommenterar på insta är ‘lika illa’ eftersom hen uppenbart använder internet.

  Dock använder ju Anitha också uppenbarligen internet när hon svarar på kommentarer från Mexiko och belastar väl då dubbelt. Hon kanske kan klimatkompensera genom att inte instagramma nån vecka sen när hon kommit hem?

  Svara

   Såg på Youtube igår en så där liknande ödla men med längre nos. Den stod vid fönstret och tittade ut. Såg så kul. Tänk på grannen när han ser den 😂

   Svara

  Tycker sedan länge att Alice har åkt räkmacka på Bianca och leker alldes för mycket ”next door girl” och förälder visa sig som mer jordnära än Bianca – fastän Alice är den mer osympatiska av dem båda. Bianca blir ständigt nervärderas i podden både rent intellektuellt och känslomässigt av Alice. Tycker Bianca borde se över vilka hennes vänner är, och varför de faktiskt väljer att umgås med henne. Bianca erbjuder seriöst jobb möjlighet till alla i hennes närhet (däribland Alice och Lovisa) vilket verkar gå henne helt förbi. Önskar B all lycka

  Svara

   Håller verkligen med! Vissa av deras poddavsnitt har jag inte klarat av att lyssna på pga Alice attityd! Hon låter såååå störig när hon pratar! Hon pratar så långsamt för att låta eftertänksam och smart men lyssnar man på dem i 1,1/2 hastighet så hör man att hon egentligen bara säger hmm, kanske, typ, hela tiden. Hon måste ju fatta själv att hon inte hade varit NÅN utan Bianca? Lite ödmjukhet är tydligen förmycket begärt, men nej hon ska bara prata om hur dålig Bianca är på det enda och det andra. Sjukt!

   Svara

  Nu måste vi prata om den räkmackan Alice glider på genom att strategiskt vara kompis med Bianca. Detta verkar gå helt förbi Bianca

  Svara

   Önskar att Bianca kan välja sina vänner med mer omsorg. Hon förstår nog inte hur mycket jobb och karriär möjlighet hon faktiskt ger till både Alice och Lovisa, utan henne skulle de vara ingenting. Känns hemskt att de hela tiden trycker ner henne. Alice gör det systematiskt i podden, både intellektuell och känslomässigt gaslightar hon henne. Alice är inte alla sympatisk och spelar bara på sin ”girl next door” roll – fastän hon är den som cravear med fame.

   Svara

    Men Alice är inget annat än en bortskämd rikemansunge med dåliga betyg. Inte konstigt att hon försöker hävda sig nu. Och allt smink, Jesus.

    Svara

     Sminket har väl dock inte med saken att göra. Hon får sminka sig så lite eller mycket hon vill. Däremot har hon ett oskönt beteende mot Bianca och det är sorgligt att höra 😕

     Svara

      Fast jag tycker att det är sjukt när man inte känner ingen en människa utan smink. Om det är relevant eller inte struntar jag i.

      Svara

       Ok, ingen bryr sig om vad du har för åsikter om någon annans utseende?

       Svara

        Jaha? Skönt att du bara är för att klaga på hennes personlighet då.

        Svara

    Jag tycker att Bianca borde även välja sin assistent med mer omsorg. Assistenten är så dryg mot henne och tycks visa noll respekt fast Bianca är hennes chef och den som betalar hennes lön. (Samma sak med managern). Om assistenten jobbade på ett vanligt arbetsplats och var lika dryg mot sin chef där, skulle hon fått tillsägelse for sure.

    Svara

  Hon käftar ju ALLTID med folk! Jag förstår inte företag som vill bli förknippad med henne eftersom det ofta är konfliktfyllt. Senast var det angående deras mordpodd och avsnittet om Kim Wall. Vid ett tidigare tillfälle sa hon att det var pga vardagsrasism som det bara var hon, och inte Ann, som blev ifrågasatt den gången podden handlade om Engla-mordet (tror jag), men jag tror snarare att det är för att hon kommer i konflikt med personer eftersom hon alltid ska käfta emot.

  Svara

   Tänker att hon kanske ”käftar emot” för att hon hela sitt liv blivit utsatt för rasism och är van vid att alltid behöva försvara sig.

   Svara

    Tror snarare hon är uppmärksamhetsberoende. Se mig! Hör mig!

    Svara

    Som svartskalle + kvinna kan jag inte annat än att hålla med. Upplever ofta att man inte blir tagen på allvar och därför måste sätta ner foten för att få utrymme. Resultatet = jag blir ”en sån som käftar emot”

    Svara

     Fast asch. Det är inte en ursäkt man kan använda tills man fyller 87 för att ursäkta allt dumt man säger. Det kanske är en förklaring till varför man är benägen att käfta emot men efter 20 funkar det inte som ursäkt.

     Svara

      Min poäng är att jag upplevs som ”en som käftar emot” när jag diskuterar på samma vis och premisser som andra. Det betyder inte att jag höjer rösten, gör personangrepp eller annat dumt.

      Jag kan därför förstå var Anitha ev får hennes kämparanda från, även om jag inte alltid håller med hennes sätt att kommunicera på.

      Svara

       Så kan det såklart vara. Och det är inte alltid fel att vara uppkäftig.

       Svara

    Många upplever mig som att jag alltid har svar på tal och käftar emot. Och det kanske jag gör, men inte med flit 9/10ggr.
    Sen om man alltid ska behöva / har behövt försvara sig så kan det komma rätt naturligt , ist för att bara ”ok, så tycker du men inte jag”.

    Svara

     Japp, det var verkligen ett vuxet resonemang 👍
     Eller så slutade man käfta emot och började bete sig vuxet någonstans kring 18-ich så behöver man inte försvara sig.

     Svara

      Vi alla har våra fel och brister

      Svara

       Vissa större än andra.

       Svara

      Det där beteendet med att käfta emot, vilja få sista ordet och ifrågasätta precis allt, det gör mina elever som går i 3:an.

      Svara

    Ingen ursäkt till att själv bete sig dåligt.

    Svara

   Vad heter deras mordpodd

   Svara

    Det vill du inte veta 🙂 glöm den.

    Svara

     Annars hade jag inte frågat! 😄

     Svara

      Lillelördag vilket jävla namn!🙄 tacka vet jag mord mot mord och Vad blir det för mord

      Svara

       Och My favorite murder – världens bästa podd alla kategorier och förebilden för alla de andra mordpoddarna ♥️♥️♥️

       Svara

    Partners in crime

    Svara

  Herregud! Hon är så aggressiv och barnslig. Trotsig som en 3-åring. Så här reagerar hon på allt. Hon och Ann har fått kritik för deras Crime podd då anhöriga anser att den är ”snaskig och skvallrig”, hur reagerar Anitha? Käftar emot! Förnedrar! De släppte ett avsnitt om Kim Wall i veckan och vågar inte ens tänka på hur hennes anhöriga känner. Vad kan de tillföra ett sådant fall? Vad pratar de ens om? Om hennes skador? Om Madsens spännande sexliv? Så jävla lågt och unket.
  Anitha har ingen moralisk kompass. Den är i alla fall ur funktion.

  Svara

   Jag bojkottar den podden av moraliska skäl…inget ont om A i övrigt.

   Svara

   Oerhört professionellt bemötande när någon ifrågasätter/undrar/ger feedback om ens arbete. 👍🏻

   Svara

  De hängs väl ut om dem inte svarar ä. Så säkert därför?

  Svara

  Anitha var ju ihop med Calle i rätt många år. Man blir ju som man umgås är väl ett ganska välkänt uttryck…..

  Svara

   Eget ansvar! Hon lär har varit en röv innan annars blir man inte ihop med en ökänd röv!!

   Svara

    Du är lite hård 🙂 Utan att blanda in de här finns det också många exempel på rövar som är ihop med icke rövar.

    Svara

     Mer framstjärtar?

     Svara

     Alla kvinnor är inte offer, hör och häpna! Man kan inte skylla ett beteende på någon annan!

     Svara

      Var skrev jag det? Jag skrev att många rövar är ihop med icke rövar. ”Röv” i det här sammanhanget är väl könsneutralt?

      Svara

  SNÄLLA ta upp Fornis ”klassresa” från underklassen till överklassens rum. Skäms ihjäl. Det hon missar är att alla överklassare ser henne som ett WT, precis som hennes kollegor. Bara för att man köper en bostadsrätt på Östermalm och får sin livsstil sponsrad på grund av att man totalt hänger ut sig själv år efter år är det sjukaste jag läst på länge. Ha ha ha.

  Svara

   Vilken vidrig kommentar. Sen verkar det inte riktigt som att du förstår uttrycken som du kastar dig med. Forni kommer väl från Nacka och hennes familj verkar inte direkt vara dysfunktionell. Att hon inte kommer från adeln gör henne inte direkt till ett WT. Du verkar mest väldigt bitter på att hon har gjort det bra för sig själv.

   Svara

    Ja, extremt märklig kommentar..

    Svara

    Oj du verkar ha lässvårigheter. Jag tycker inte att hon är WT men vet många som gör. Att sitta och prata om sin egna klassresa från ”underklass till överklassens rum” är bara patetiskt enligt mig och hon borde skämmas. Och nej jag är inte avundsjuk, har mer än Forni förmodligen någonsin kommer ha.

    Svara

     Uppriktigt? VEM tycker att en städad tjej från nacka (…) från ordnade familjeförhållanden är wt? Du får förstå att vi helt enkelt inte tror dig…

     Svara

     Som sagt, du verkar ha problem att förstå innebörden med orden som du använder. Underklass är något helt annat än en tjej från stabila familjeförhållanden som hängde lite i Fisksätra som tonåring och spelade basket en period med några barn på glid.
     Jag har läst Fornis inlägg som du syftar på och tyckte att det var lite töntigt bara.
     Sen tror jag säkert att det finns några osäkra töntar på Östermalm som kanske tycker att Forni saknar klass men WT är något helt annat och långt ifrån det liv som Forni lever eller levde i Nacka.

     Kul för dig att du har det bra ställt själv, för mig är det mer respekt att som Forni ha byggt en egen karriär än att vara en överklassunge som ser ner på andra som har gjort nån form av ”klassresa”.

     Svara

   Det jag reagerar på och anser vara riktigt wannabe är hur både Forni och hela det gänget har lagt till sig med någon extrem östermalmska.
   Är uppvuxen och har gått i skola där med enbart extremt fiiiina;-) östermalmare och ingen, precis ingen pratar på det sättet. Blir så tillgjort och löjligt då de verkar tro att fint folk ska prata på det sättet.

   Svara

    Håller med. Jag vet många andra som också lagt sig till med en extrem östermalmska. Känns som att det i vissa kretsar gått en trend i
    att prata så. Ännu mer komiskt blir
    det när man vet att de ursprungliga kommer
    från någon helt annanstans. I jobbsammanhang, är det helt omöjligt att ta dem seriöst.

    Svara

  Vad har ödlorna med sammanhanget att göra? Jag fick inte ihop kopplingen riktigt. Jo hon reser mycket men just dessa ödlor ihop med bildtexten, är det en pik om något?

  Svara

   Ödlorna är Anithas insta-inlägg, under vilket AI kommenterat om resandet, varpå hon icke-svarar – vilket är det CC kommenterar i bloggposten…

   Svara

  Skriv om Isabella Jedler vs Joe and the Juice 🙄

  Svara

   Men suck, nej tack… Det har redan fått way för mycket uppmärksamhet.

   Svara

  Anitha har ju alltid haft svårt att ta kritik! När hon blivit ihop med Calle, började blogga och blev lite känd, var det redan då så. Om någon gav kritik i en kommentar i hennes blogg morrade hon direkt.

  I hennes pod med Ann demonstrerar hon vecka för vecka vilken dålig kompis hon är som i varje avsnitt helt oförtjänt trycker ned Ann för att framhäva sig själv. Väldigt egoistisk och osympatisk.

  Svara

  Jag tycker att hon är så töntig som hela tiden ska visa upp sin kille Joel. Och hon vill gärna poängtera hur mycket yngre han är och hur de kämpade emot för att bli kära… men till slut gav upp och blev ett par.

  Svara

  Tips: Isabella Jedler klagar på kompensationen hon fick av Joe and the Juice när hon fick plast i sin juice för att hon redan har månadskort på det spat. Finns på hennes instastory. Snacka om att vara världsfrånvänd.

  Svara

   Varför skulle hon vara världsfrånvänd för det?

   Svara

   Håller med… Otroligt oförskämd. Vad förväntar hon sig?

   Svara

  Kan vi också prata om att penny och tom Allan typ alltid sitter med sina paddor och hörlurar. Vill de aldrig umgås med sina barn på semestern? Och äta måltider tillsammans?

  Svara

   Tyckte dessutom så synd om barnen när Anitha lade upp på InstaStory när de hade somnat i varsin stol på en restaurang i USA. En normal mamma hade burit upp dem på rummet och lagt dem. Kanske t o m gått upp innan barnen somnade? Inte charmigt på något sätt.

   Svara

  I dagsläget så går ju faktiskt flygen oavsett om hon sitter på det eller ej. Fråga: jag ska till Stockholm på söndag. Är det mer eller mindre miljövänligt om jag tar bilen? Alltså minst tre fulla tankar tor Umeå-Stockholm. Eller är det mer miljövänligt att ta flyget som faktiskt kommer att gå oavsett mina personliga val?

  Svara

   Ingen aning tyvärr 🙁 men förmodligen så är tåg och buss bättre än bil. Men fattar din poäng när flyger ändå går..

   Svara

   Tåget såklart

   Svara

    Tåget tar jag inte. Har åkt tåg otroligt mycket när jag bodde i Falun och att komma fram öht är en bedrift för SJ. Och måste vara i tid på söndag så kan inte chansa.

    Men det hörde inte till frågan. Är det inte smartare rent miljömässigt att jag hoppar på flyget som ändå kommer att gå istället för att köra och belasta miljön ännu mer?

    Svara

     Men det är ju lika troligt att flyget är sent som att tåget skulle vara sent.

     Svara

      Nej. Inte den sträckan och inte lika många timmar. Extra illa nu på vintern.

      Svara

      Öht… nej?

      Skit i tåget. Vad ska jag göra för att vara mer miljövänlig? Flyget ska ju även ta folk från Stockholm till Umeå igen sen eller flyga vidare nån annanstans så det måste oavsett flyga ner även om flyget är tomt.

      Är det då inte smartare att flyga?

      Svara

       Baserar förseningar på egna erfarenheter. Är inte sugen att fasta på en perrong o typ Timrå i -18 grader. Men SKIT I TÅGET.

       VILKET av mina två val är mest miljövänligt? Är det alltid bäst att avstå flyget?

       Svara

        Det finns tabeller och liknade på nätet. Bara att googla. INTE SÅ SVÅRT

        Svara

         Men herregud. Är du efter på riktigt eller drygar du dig bara?

         Svara

         Fantastiskt. Jag som då ofta åker tåg i Sverige lyckas tydligen då 3 gånger av 4 pricka in de där tågen som är ett av tio i att komma försent. 🥴

         Tror och är ganska säker på att det hela är en fråga om vilken sträcka man åker samt vilka tidpunkter på dygnet. Också räknar de väl in småsträckor och får då en statistikt bättre procent.

         Mao tycker jag artikeln är väldigt vilseledande. 👎

         Svara

          Vilka sträckor är mest drabbade av förseningar enligt din erfarenhet?

          Svara

           När man ska in till någon av de tre storstäderna.

           Kan väl tillägga att om det är mitt slutmål accepterar jag 10 minuters försening utan att fundera på det.

           Ska jag dock vidare eller byta innebär den tiden stora problem.

   Fast hört talas om tillgång och efterfrågan? Om för få köper biljetter ställs avgångar in. Om planen är fulla läggs avgångar till.

   Svara

    Jo, men F ensam nu i helgen påverkar inte sträckan umeå- stockholm. Hen kommer sitta där med sina tre tank utsläpp trots att flyget ändå går… I stället för bara utsläpp från ett sketet flyg lägger F till tre fulla tankar.

    Svara

    Ja det är ju precis det som är grejen som en del här inte verkar förstå. Ja – flyget kommer avgå oavsett om hon åker med eller inte, så på kort sikt kommer det fortsätta som innan. Men på lite längre sikt blir efterfrågan mindre och det resulterar i färre avgångar.

    Svara

  Anitha: liten kvinna med enorma komplex. Titta på mig! Lyssna på mig! Gör precis allt för att få uppmärksamhet. Sorgligt.

  Svara

  Res på! Att få ta del av jordens olika naturer, djurliv och människor gör livet värt att leva. Själv reser (flyger) jag utomlands så ofta jag kan. Förra året 4ggr. ✈️🏝 Nej jag tänker inte ta tåg till Thailand eller Grekland och jag tänker inte ta båt till Mexico. Jag flyger.
  Vi människor förstör jorden ändå med våra elakheter så vi kommer inte finnas kvar för all framtid. RÄTT ÅT OSS! Så mkt våldsamheter och krig här i världen. Lilla Sverige är i framkant vad gäller miljö. Dom stora bovarna är Thailand, Indien, Kina osv. Där snackar vi om länder som är miljoner % värre än Sverige.

  Tills jag dör så kommer jag att källsortera, inte skaffa barn till denna värld OCH resa och njuta av det fina som finns kvar av denna jord. Vi har bara ett liv! Vi har såklart bara en jord oxå men vad som händer med jorden när jag är död struntar jag faktiskt i. 🙄

  (Tänk vilken dubbelmoral jag har.
  Jag blir ju tokig på folk när dom kastar plast i naturen.🤔)

  Svara

   ”Människor är elaka ändå så förstör så mycket ni hinner”

   Svara

    Suck! Vi i Sverige är en lillskit i rymden. Det MÅSTE ske en förändring i Thailand, Indien, Kina och liknande länder för att det ens ska kunna finnas en chans. Och det kommer inte ske.

    Så nej, lite ego är jag nog där. Kommer INTE inkräkta på att ”försämra” mitt liv genom att inte få resa och inte kunna flyga pga miljöaspekten. Jag gör annat istället. Och som jag skrev. Spelar ingen roll för mig om jorden går under om 100 år när jag inte lever längre…tråkigt ja. Men människan bör utrotas. Vi är inte en snäll ”art”.

    Svara

     Om alla drar sitt strå till stacken så skulle vi komma någonstans med miljön och kanske kunna rädda jorden. Det gäller då varenda människa på denna jord. Alla som bor I Thailand, alla som bor I USA, alla som bor I Brasilien eller Kina.
     Men det känns verkligen hopplöst.

     Tar mig tillbaka till skolan då jag fick göra allt jobb I grupparbetet medan dom övriga inte gjorde ett skit. Kände många gånger varför ska jag slita som ett djur, plugga och kämpa när ingen annan gör det.
     Nu när det gäller miljön försöker jag att vara duktig med att inte skräpa ner men jag åker dock dagligen bil och flyger även jag av bekvämliga skäl…pga att lilla jag (och vi I Sverige) inte har mycket att saga till om.

     Här måste länderna gemensamt gå ihop och införa lagar och regler. Tänk om vi kunde skrota ALLA gamla bilar I hela världen från 2009 och bakåt. DET skulle göra skillnad!

     Svara

     Men vad är det som får dig att tro att du kommer att vara död förrän det hinner påverka dig? Tror du att allt kommer att vara frid och fröjd och så säger det poff en dag och alla dör?

     Svara

      Haha japp. Jorden exploderar *bang* och så är vi borta allihopa. 😉
      Nä men ”lilla jag” och ”lilla Sverige” kan inte göra ett skit så det är lönlöst för mig och för alla I sverige att sluta flyga. Det kommer inte göra ett skit då vi här utgör en sådan liten del av miljöförstöringen som pågår.

      Det måste först och främst ske en stor förändring I Thailand, Kina, USA.

      Sverige är världens tredje miljövänligaste land.
      Sverige topprankas för god personliga hälsa och för skydd av ekosystemen.
      I topp på miljörankingen hamnar Finland och Island. Danmark hamnar på en fjärde plats

      En aktuell undersökning visar att Kina och USA står för några av de största utsläppen medan de nordiska länderna i allmänhet sköter sig mycket bra och hamnar högt upp på listor över miljövänliga länder.

      Svara

       Fast jag tänker lite på de där kommentarerna folk får när de uppmanar, upplyser, påpekar saker som är klimatförstörande – då får de ofta ”men vad gör du själv då” tillbaka. Tror du inte att tex människorna i Kina bara, men va Fan, nu har ni roat er länge i Sverige och haft er och konsumerat på vårt lands bekostnad miljömässigt, nu får ni skärpa er ännu mer för att vi skall lyssna på er, varför skall ännu få fortsätta flyga när vår befolkning precis nu kunnat börja flyga?

       Vem skall liksom vilja ta efter Sverige om vi inte faktiskt försöker leva som vi lär?

       Svara

        Men jösses!! Hur är det med läsförtåelsen? Vi i Sverige ligger redan I TOPP i miljövänligaste land på denna jord!!! ALLA borde ta efter oss! Vet du…jag tror inte ens många I Kina känner till pyttelilla Sverige. Hur är det med geografikunskaperna? Ser du vilka länder jag nämner? Vet du hur litet Sverige är och hur liten befolkningen är här jämfört med dessa megastora till ytan länder så som Kina, Thailand och USA samt hur överbefolkade dom är?

        Svara

         Fast du blandar ihop siffror, du är med på det va?

         Alla borde verkligen inte ta efter vår konsumtion av mat, av transport, av saker. De borde däremot till stor del ta efter våra hårda lagar och effektiva produktion.

         Det finns generellt två sätt att räkna miljöbelastning på, produktionsbelastning och konsumtionsbelastning.

         I produktionsbelastning tittar en enbart på produktionen i ett visst land, där ligger Sverige bra till, en av anledningarna är tex att mycket jox vi köper inte produceras här utan i tex Kina och vår vattenkraft. MEN om en tittar på konsumtionsbelastning, så belastar värdena där de konsumeras istället och då blir statistiken en annan.

         Tittar en konsumtionsbaserat så ligger globala snittet runt 5ton/ co2e medans svenska snittet ligger runt 10ton/co2e och vad som räknas som hållbart ligger på 2ton/co2e.

         Finns bra artiklar om detta men hittade inte den jag tänkte på men denna kanske funkar.
         https://lup.lub.lu.se/student-papers/search/publication/4468187

         Svara

   Fyfan… miljöbov

   Svara

  Orkar inte läsa igenom alla kommentarer (varken här eller hos Anitha). Jag tycker sådana som aningslösainfluencers är obehagliga! De är helt rabiata gällande flygandet.
  Jag blir jätteförvånad över att folk på allvar slutat flyga pga miljön! Resa är ju livet!
  Om någon som slutat flyga läser det här, hur såg era flygvanor ut tidigare? Har ni sett allt nu vill se? Har ni den tiden/möjligheten på er att ni kan åka båt/tåg dit ni eventuellt vill?

  Svara

   Har absolut inte sett allt jag vill se men har ändrat mitt tänkande lite. Brukar inte resa utanför Europa men om jag gör det i framtiden kommer det inte ske en gång per år, eller flera som dessa influencers gör. Innan kunde jag åka iväg till valfri europeisk storstad om jag hade en vecka ledigt, nu kommer jag att resa mera i Norden då det finns mycket tom av Sverige som jag inte har sett, och utan flyg. Jag var ingen som åkte till Thailand innan men jag har definitivt fått en tankeställare.

   Svara

    Tack för trevligt svar!!
    Jag tänker att det är skillnad på influensers som åker multummycket och vi andra dödliga Svenssons som kanske åker 1-2 gånger per år.

    Svara

  Men varför ska hon vara tyst? Om hon är av en annan åsikt så har hon väll rätt att ”käbbla emot” när hon får hundratals kommentarer som ifrågarsätter henne. Tror ingen av oss skulle vara tyst bara.

  Hoppas att de kommer upp ett konto som hackar på alla som kör bil med bensin och alla som äter kött, kända resturanger, kockar, tv personligheter som uppmuntrar till att ära kött. Och när det konto finns hoppas jag att alla som är helt vansinniga över folks semestrar kan säga att de minsann inte gör något fel.

  Svara

  Anita, en fejkmänniska på många sätt. Och fotomodell-wannabe. Till och med efternamnet är fejk. Usch.
  Fattar inte att företag betalar henne för att göra reklam för deras produkter, för mig har det en tvärt-om-effekt.

  Svara

  Är det inte lite så bland många influencers? Det här med miljön är ju inte lika viktigt som en själv men det är inget de skulle erkänna.
  De vill ju för all del inte gå miste om några eventuella sponsresor heller kan tänkas…
  Gabriella Joss blev ifrågasatt efter sin senaste utlandsresa men hon skrev genast ett försvarsinlägg om att lilla hon kunde minsann inte göra nån skillnad ändå och nån vecka senare började hon leta ny resa för familjen, denna gång till Dubai
  Helt ärligt så äcklar det mig hur mycket många av dessa influencers konsumerar och uppmanar andra till samma konsumtion iom sina samarbeten.
  Många har heller ingen gräns utan gör reklam och samarbeten för vad sjutton som helst bara de får sin del av kakan av wishprylar, elloskläder, hudkrämer, leksaker, möbler och inte så sällan RESOR.
  Miljön är vårat absoluta prio ett och att fortsätta masskonsumera, resa och vara ignoranta är idiotiskt och rent av pinsamt. Än värre tycker jag när du är en offentlig person.

  INFLUENCERS (och alla andra också såklart)

  Gör något vettigt av er förmåga att influera andra istället för att leva som om ingen morgondag finnes.
  Var förebilder
  Bli medvetna om erat eget ansvar
  Ta offentligt avstånd från miljöbovar mm
  Sluta konsumera
  Sluta flyg dit ni nu absolut måste

  Listan kan göras längre men detta är en bra början

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.