Öppet Spår – uppsamlingsheat

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂
Givetvis kommer det ett kl 21-inlägg i vanlig ordning så det här är bara som en liten bonus.
Ingen blir utan…

So get it all out of your systems!!
GO!

408 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Michaela Forni inlägg om hennes uppväxt i ”förorten”…. Känns bara som hon är heeelt verklighetsfrånvänd.

  Svara

   Synd att du inte skrev varför du tycker så om forni. Utveckla gärna.

   Svara

    Men hon har en bra marxistisk analys! Det finns förstås ingen medelklass. Klasser handlar om huruvida man behöver arbeta för att tjäna pengar (arbetarklass) eller tjänar pengar för att ändra arbetar (överklass).

    Medelklass är bara ett liberalt hittepå för att vi lönearbetare med lite högre lön och lite längre utbildning ska sluta rösta på vänstern.

    Vad jag däremot inte förstår är varför hon skryter med att tillhöra överklassen. Infiltrerar hon? Målet är ju förstås att ta makten, på ett trevligt vis, över produktionsmedlen.

    Älskar att hon kommer ut som marxistisk skolad <3

    Svara

     Haha, klart det är så det är! 😀

     Svara

   Läste det nyss och hela inlägget känns skevt. Som ett hån mot förorten, eller som ”ska du spela viktig nu”? Det finns massvis med människor i förorten som lyckas. Det hon beskriver är väl kanske typiskt ”ungdomstid”. Jag är från Södertälje, så Fisksätra är ingenting mot vad Södertälje var när både hon och jag växte upp, och det finns massvis med bra människor i Södertälje, oavsett bakgrund och ålder.

   Svara

    Ja, du lyckades ju väldigt bra!

    Svara

     Nej det gjorde jag inte. Men alla gör sina val, bra som dåliga.

     Svara

      Chatten är högre medelklass enligt sig själv. Så att du diskuterar ang. förorten är bara patetiskt.

      Svara

      Var i ligger hånet menar du?
      Du skriver att det är det är massor människor från förorten som lyckats, det är väl precis det hon gjort?

      Svara

      Catrin du gör ju mest otroliga dåliga val. Du verkar inte ens ångra det du har gjort. Vidrigt! Se till att börja ta ansvar flr alla de dåliga valen du gjort. Alla de du lurat vill ha tillbaka sina pengar. Patetiska människa!

      Svara

    Fisksätra? Forni är väl från Älta?

    Svara

     Jag ser framför mig Michala Forni stå framför spegeln i lägenheten på Östermalm sjungandes på denna låt och tänka tillbaka på sin tuffa uppväxt när hon spelade basket och drack en häxa ute i Nacka. Only God Can Judge Her.

     Svara

    Och dom som förskingar/stjäl från två unga tjejer som jobbat ihop till sina biljetter utan att skämmas

    Svara

   Så fundersam över den här delen av en kommentar från henne på inlägget ”Det jag ville ta upp var min personliga resa från underklass/umgängen med ganska dåliga livsförhållanden till sen att plötsligt befinna mig i överklassens rum.” Har verkligen inte uppfattat det som att hon kommer från underklass och dåliga livsförhållanden. Snarare tvärtom?

   Svara

    Alltså underklass.. Hennes föräldrar hade väl helt vanliga jobb, är det underklass?

    Svara

     Precis samma uppfattning som jag fått. ”Vanliga” jobb och trygg uppväxt, typ?

     Svara

      Tog till en googling och hittade ”Min mamma jobbar på analysavdelningen på ett företag som jobbar med fastighetsrådgivning, min pappa lagar truckar” i ett svarar på frågor-inlägg från 2014…

      Svara

       Har också läst nångång att hennes mamma jobbar på kontor och hennes pappa är mekaniker. Räknar man sig själv förresten som överklass när man tjänar mycket?

       Svara

        Det är en jäkla skillnad på överklass och höginkomsttagare kan jag tycka

        Svara

         Anser samma. Är Zlatan överklass exempelvis?

         Svara

          Roade mig med att googla höginkomsttagare, och tydligen är man det om man tjänar över 36900/månaden…känns som det skulle finnas en jävla massa överklassmänniskor om man satte det likamedtecknet

          Svara

           Det blir ju som att vända på klasspyramiden. Kungen får passa sig nu.

          Nej, Zlatan är inte överklass.

          Svara

           Gissar även att han själv skulle svara nej på frågan

           Zlatan äger överklassen, han e i en klass för sig

        Överklass handlar inte om pengar. Överklass kan man bli om man föds in hos en höginkomsttagare. Om man får ”rätt” utbildning och ”rätt” uppfostran. Arvet är det viktigast! Lyssna på Jan Guillou.
        https://youtu.be/HDw33iLMKS8

        Svara

       Herregud endå… Typ 90 % i staden jag bor i är isåfall underklass. Så glad enda att klassuppdelningen inte är så stark här.

       Svara

     Kanske i hennes skeva värld?

     Svara

    Nu får hon väl ta och skämta? Jag umgicks med henne på gymnasiet och hon var då ingen som ungicks med ”gäng” utan en präktig flicka som hängde med skolan ”coola” gäng… wtf?

    Svara

     Själv är jag inte från någon underklass eller förort. Men var stökig/knarkade ganska friskt i mina dagar och var den man var den man varnade sina söner ifrån. Och idag, med jobb/barn/nya vänner så är det ingen som kan ana det om mig. Och det känns så jävla skönt ❤️

     Svara

    Känns som att hon (innan hon började moderera kommentarerna) har fattat att folk ser henne som bortskämd och verklighetsfrånvänd.
    Det här inlägget känns som ett slags ”jag har minnssnn sett och upplevt samhällets botten. Jag har sett en pistol.”

    Nej jag tycker det känns en aning patetitisk av fröken Forni.

    Svara

   Hyresrätt i Jarlaberg och villa i Älta är väl getto enligt Forni.

   https://michaela.forni.se/2016/03/14/lilla-listan-om-att-bo/

   Svara

    Hon verkar inte känna till så mycket av Stockholm: ”Jag känner mig hemma i varenda stadsdel i den här staden. När jag hade flyttat hemifrån var jag så fascinerad av Stockholm att jag bara promenerade omkring så ofta jag kunde. Jag hittar rätt bra i stan och har små guldkorn jag gillar i de flesta hörn. Det området jag har minst koll på är Hornstull, Zinken, Mariatorget – knivsöder eller vad det kallas haha? Så där känner jag mig minst hemma. Även Odenplan/Norrtull har jag lite dålig koll på. Annars känner jag mig rätt hemma överallt men numera såklart mest på Östermalm eftersom det är här jag har valt att bo!”. Resten av inlägget handlar mest om norra innerstan och Djurgårn.

    Svara

   Bor i närheten av villan i Älta där hon växte upp, det här är hennes familjs hus:
   https://www.google.com/maps/@59.2612154,18.1945408,3a,75y,21.16h,89.74t/data=!3m6!1e1!3m4!1s1xBPaB2lQ8ylNWxQxUm1gQ!2e0!7i13312!8i6656

   Detta är INTE orten. Tro mig.

   Svara

    Gud vad verklighetsfrånvänt. Hon framstpr bara som än mer bortskämd.

    Svara

  Alltså…snart bara måste det komma ett inlägg som handlar om Johanna Toftbys retuscheringar av sina bilder….kollar man på hennes instatstory, så är det ju vääääldigt annorlunda mot hennes ”fixade” bilder…

  Svara

   vad menar du då , har inte sett något annorlunda ?

   Svara

   Tror hon är en av de fredade.

   Svara

   Jag har funderat över vad som hänt med hennes ögon på senaste? Dom yttre ögonvrårna har liksom blivit ledsna, hänger.
   Det måste bero på för mycket eller felinjicerad botox eller?

   Svara

    Är väl därför hon alltid har på solglasögon (även mycket inomhus) , något filter eller retuscherar.
    Men hon sa ju hon var så nöjd när hon gjorde det där runt ögonen ..vad heter det ..laser? Dermapen kanske?
    Men annars tror jag på för mycket, eller felplacerad botox. Tråkigt

    Svara

     Hon är inte direkt någon reklampelare för botox och div skönhetsingrepp.
     Snarare tvärtom. Avskräckande!

     Svara

    Hela Toftans face är helt total förändrat idag. Det är så mycket skit intryckt i facet att när hon ler ser det ut som ett hånleenden. Hela hon både ser ut och känns falsk och elak.

    Svara

  Tips på hur man får mer ansvar på jobbet? Jag tog nyligen examen så det här är mitt första kontorsjobb. Det är många gånger jag inte har så mycket att göra på jobbet och jag frågar mina arbetskamrater om jag kan hjälpa dem med något, och jag får då svaret att det skulle jag gärna få göra men att de inte har tid att träna mig. Jag känner mig jobbig som frågar nu för det är svaret jag oftast får. En på mitt jobb har sagt att hon har planer på att få in mig mer i teamet, men hon är för upptagen nu. Det var också planer för 1-2 månader sedan att jag skulle få en bättre roll, men inget hände och jag fick ”bara” en lönehöjning men inte mer ansvar. Jag får bara höra positiva saker och att de är så glada att jag började jobba där så känner mig lite förvirrad. Eftersom detta är ett av mina första jobb så är jag säkert naiv och gör inte något rätt, men jag vet seriöst inte vart jag ska vända mig eller vad jag ska säga för att bli mer involverad. Har ni några tips?

  Svara

   Fortsätt erbjuda hjälp. Börja med att erbjuda någonting som går snabbt att visa, men tar lång tid att utföra rent praktiskt. Funkade för mig i alla fall. Har gått från produktionsassistent på en enhet till produktionsplanerare för skandinavien på två år.

   Svara

   Hur länge har du jobbat? Vanligtvis får man inte så mycket ansvar i början, det kommer säkert om ett tag när dom ser att du presterar som dom önskar!

   Svara

   För att komma in i teamet kan du prata med dom under lunchen, följa med på AW och generellt visa intresse för deras företagskultur

   Svara

   Fortsätt erbjuda hjälp, prata med din chef och när ni har utvecklingssamtal/målsamtal så ta upp det även där och se till att ni gör en plan. Men försök också njuta var du är nu, jag kan ibland längta tillbaka till tiden som nyutexad på mitt första jobb. Ha inte för stora krav på dig själv, ansvaret och mer jobb kommer och då stannar det.

   Svara

   Var proaktiv om du har tid över, gör något som underlättar för de andra som de kanske inte ser nu. Svårt att ge konkret exempel när jag inte vet exakt vad du gör, men typ gör en marknadsanalys, sammanställning av pressklipp, sortera upp nåt projekt. Eller gör något socialt, arrangera en pingisturnering, ordna fredagsfika, styr upp aw!

   Svara

    Jag har huvudansvaret för att fixa aw, luncher, och andra events och jag har en bra relation med de jag jobbar med. Men som ni säger så kan jag definitivt jobba på att vara mer proaktiv och fortsätta fråga. Tack så jättemycket för alla svar!! Ska pusha mig själv mer.

    Svara

     Vore nog en bra start att veta vad du jobbar med i vilken bransch, och hur länge du har jobbat.

     Allmänna tipset jag kan ge är att visa framfötterna och visa att du verkligen vill mer. Var tydlig med detta i dina samtal med din chef (tänker främst på utvecklingssamtalen). Intressera dig för andras arbete och uppgifter – utan att vara klängig och pushig (beteendet jag tänker på kan många tolka som ett ”hot” , vilket inte är bra).
     MEN – rusa inte in i nya grejer. Bli _riktigt_ bra på det du gör också.
     Sannolikheten att du får mer ansvar om du levererar resultat av bristande kvalitet är relativt låg enligt min erfarenhet.

     Mvh

     Teamleader

     Svara

  Någon som är forskare här? Hur fick ni forskartjänst? Hade ni många vetenskapliga texter publicerade innan?

  Svara

   Inte forskare men forskarstudent. Har du doktorerat? Tror att det är mer eller mindre krav om du vill jobba som forskare.

   Svara

   Jag har en forskartjänst. Hade väl 10-20 publikationer efter disputationen när jag fick den anställningen.

   Att vara anställd som ”forskare” på mitt universitet är bara ett samlingsnamn för allt från såna som i princip jobbar som postdoktor upp till de som har egen forskargrupp och i princip är lika kvalificerade som professorer.
   Sällan som en forskartjänst är en fast tillsvidareanställning, den är oftast beroende av de egna bidrag du drar in (typ ”forskarhotell”).
   Däremot biträdande lektor, lektor och professor är fasta tjänster som förutom forskning innebär kursansvar och föreläsningar.

   Svara

    Tack för svar båda två! Det var forskarstuderande jag menade 🙂 hur mycket måste man ha publicerat innan man får en forskartjänst? Fick ni den på stipendium eller direkt av universitetet?

    Svara

     Jag fick en forskarstudenttjänst (tackade dock nej) och är helt opublicerad!

     Svara

     Menar du att du vill bli doktorand alltså? Inom vilket område? Kraven skiljer sig väldigt mellan universitet, fakulteter och institutioner. I mitt område behöver du absolut inte ha publicerat något innan du blir doktorand, det gör du under doktorandtiden.

     Svara

      Vad är ditt område?

      Svara

  Du som bor tillsammans med din pojkvän/man. Hur mycket bestämmer du och hur mycket bestämmer han om inredningen i erat hus/lägenhet?

  Svara

   Jag bestämmer nog allt, men han får komma med åsikter innan jag köper det. Men han säger alltid varenda gång i eftrrhand ”fanva fint du gör det, jag borde lyssna mer på dig” haha😂 ibland e han nämligen onöjd innan jag köper det men sen ser han helheten 🙂 men jag är inredningsnörd jämfört med honom

   Svara

    Exakt så för mig med.

    Svara

   Han bestämmer allt. Jag tycker inte att det spelar så stor roll och han har intresse för inredning, så jag ger fria tyglar 🙂

   Svara

    Samma här. Noll intresse här och maken älskar det. Det jag på sin höjd gör är att köpa blommor ibland

    Svara

   Vi bestämmer lika mycket. Han hade inrett mycket av lägenheten innan jag flyttade men den är så fin och älskar hans stil så hade inte många invändningar. Inreder sovrummet tillsammans nu och det är ganska mycket ”vad tycker du om detta” och så kommer vi överens allt eftersom. Om jag ogillar något säger jag det och han är väldigt lättsam så han tycker typ alla mina förslag är bra 😀 Ingen har mer rätt att bestämma än någon annan och vi båda vill att den andra ska vara okej och känna sig hemma och trivas med inredningen. Typ så 🙂

   Svara

   Just inredning bestämmer jag mest, främst pga att min sambo har ganska lite intresse för inredning och det är något jag tycker är roligt. Däremot köper vi allt ihop och åker iväg på loppisar tsm osv.

   Svara

   Vi bestämmer helt och hållet tillsammans. Men så har vi också i princip samma smak… det vill säga mörka färger (eller svart) på möbler osv, nördprylar överallt, Star Wars-affischer snarare än konsttryck på väggarna… noll engagemang i feng shui eller att hemmet skall se ut som en inredningskatalog. Tror inte att det hade hållit att bo ihop i längden om vi hade haft alltför olika smak på det området. Då hade det ju till slut blivit olidligt för den ena eller den andra, att inte trivas med sin omgivning. Såklart får en kompromissa också, som med allt i ett förhållande, men tror att det blir svårt om åsikter och smak är alltför diametrala. Inte omöjligt, men svårt.

   Svara

    Låter som ett hem i min smak. 👍🏻

    Svara

   Jag bestämmer i princip allt. Hate to say it, men min make har ingen stil eller känsla när det gäller sånt. Haha! Men självklart frågar jag innan ett stort inköp, typ soffa/säng. Tar ju hänsyn till att han också bor där.

   Svara

    Roligt att höra att det i vissa par är mannen som bestämmer och inte kvinnan när det gäller inredning. Det är ju så stereotypiskt att kvinnan tycker att det är roligt att dekorera och att mannen inte bryr sig det minsta om det. Så det var roligt som sagt att läsa motsatsen!
    Trodde nästan att jag var ensam om detta. Min man är intresserad av inredning och har bra smak. När jag är hemma hos vissa kompisar så ser jag bara massa billigt ullaredskrafs, totalt smaklöst. Och då är det alltid tjejen som har bestämt och killen bryr sig inte. Har nog inte varit hemma hos någon där killen har inredningintresse, dom flesta killar verkar gå med på att tjejen drar in all möjlig billigt krimskrams från dollarstore

    Svara

     Men oj varför känner du detta behov av att hävda din mans smak genom att racka ner på andra? Väldigt osympatiskt inlägg…

     Svara

     Konstiga vänner du har

     Svara

     Tycker att det är rätt så vanligt bland de män jag känner att de är intresserade av inredning.

     Svara

     Jag har nog hellre dina vänners dåliga smak för inredning än deras dåliga smak för vänner…

     Svara

      Oj min kommentar låter väldigt nedlåtande! Det var verkligen inte meningen. Lovar att jag inte är så osympatisk egentligen. Allt jag ville få fram var att jag inte har varit hemma hos någon där mannen har köpt en enda inredningspryl eller bryr sig om hur det ser ut. Så jag har alltid tyckt att det var udda att min man gillar sånt.. Så jag tyckte bara att det skulle vara roligt att läsa hur andra har det. Sorry!

      Svara

   Vi beslutar nog tillsammans skulle jag säga. Ingen av oss gör nån större ändring eller inköp utan att fråga den andra. Sen är jag mycket mer intresserad och har mer ”sinne” för inredning och mer idéer, tycker det är kul att springa runt i affärer/loppis mm. Så jag letar och visar så han också får säga sitt innan vi köper nått. Så jag hoppas och tror att han känner sig delaktig trots att det är jag som är idésprutan 😊

   Svara

   Jag bestämmer, han blir nöjd.

   Svara

   Vi bestämmer allt tillsammans. Han är dock arkitekt så kanske lite mer intresserad än den genomsnittlige mannen.

   Svara

    Här är vi båda arkitekter..!

    Svara

   Vi har livliga diskussioner tills vi hittar en lösning vi är överens om.

   Svara

   ingen bestämmer något. det är jättefult hemma hos oss.

   Svara

    Samma här! 👋🏻

    Svara

   Jag intresserar mig mer över tiden, och köper hem mer detaljer. Han kommer gärna med förslag och diskuterar lösningar och utseende på möbler, väggar etc. Så rätt lika skulle jsg ändå tro. Vi har rätt gemensam smak a la lite bohemiskt, färgglatt more is more. Har en gemensam dröm om platsbyggda bokhyllor ☺️

   Svara

   Min man bestämmer i princip allt – är så sjukt ointresserad av inredning och han är dels jätteintresserad och dels duktig på färger och sånt😊

   Svara

  nån som opat sig på proforma???

  Svara

   Jag har gjort en bröstförstoring där 😊 är det något speciellt du undrar?

   Svara

    Haha, jag förstod verkligen inte frågan innan jag såg ditt svar.

    Svara

   Jag har också gjort bröstförstoring där, 2013

   Svara

   Jag gjorde en bröstförstoring 👍🏻

   Svara

   är ni alla nöjda med servicen osv??

   Svara

    Nja, av läkaren ja men inte eftervården.

    Svara

     vadårå? berätta gärna 🙂 om du vill

     Svara

      Jag var också jättenöjd med läkaren, kommer ej ihåg namnet. Gjorde bröstförstoring. Men eftervården var riktigt dålig. Sköterskan var så snorkig och otrevlig att jag blev helt paff, trots att jag var jättegroggig efter uppvak. Hon verkade hata sitt jobb! (En blondin med så många op, botox och fillers i ansiktet)

      Svara

  någon som lyssnade på Alex och Ida wargs senaste poddavsnitt? De nämnde en kommentar om honom från den här bloggen (som de benämner som typ mobbarbloggen i var och vartannat avsnitt), som de sedan dedikerade halva avsnittet till att rättfärdiga vad som stod i kommentaren lol. blev dock förvånad över att Alex inte kallade någon sopa eller skulle mörda någon för att personen inte tyckte samma som honom/gjorde något han inte ”approves” av. förstår inte hur en så trög människa ens kan ha en så framgångsrik podd som han har (framgångspodden)?

  Svara

   Hade du intervjuat kändisar hade du varit lika poppis. Promise!

   Svara

    Det är så va? Jag tycker han verkar halvt bakom tyvärr.

    Svara

   Ja jag reagerade också på det! börjar bli smått trött på hans fördomar på folk hela tiden. Förutfattade meningar, och trashar dem totalt när nån också ger honom konstruktiv kritik, för han kan verkligen inte ta kritik. Han blir direkt som ett litet barn nån säger ett ord emot honom! Tycker det är jätte tråkigt! Tråkig attityd. Man är skit om man äter kött. Om man röker. Om man inte är framgångsrik. Osv osv osv.. Väldigt tråkig syn på medmänniskor!

   Svara

  Är det bara jag som tycker att Biancas assistent Lovisa tjänar extremt dåligt?! Med tanke på vad B tjänar och att L verkar jobba precis lika mycket (om inte mera) så är ju Lovisas lön en bråkdel av det som kommer in. I podden sa de att de jobbar som ett team. Jag hade förväntat mig det dubbla, minst!

  Svara

   tycker det var en bra lön? snittar ju högre en vad en undersköterska tjänar på heltid, och då är en undersköterska endå utbildad och jobbar nog minst lika mycket som Lovisa för pengarna..

   Svara

   Hur mycket tjänar hon?

   Svara

   Vad tjänar hon?

   Svara

   30 000:- har jag hört. Alltså ungefär som en nyexad gymnasielärare med 5 års studier på högskolan och förmodligen studieskulder. Tror hon klarar sig haha!

   Svara

    Och då kostar hon ju egentligen ca 45000 kr i månaden för sin arbetsgivare i avgifter utöver lön – ganska mycket pengar per månad.

    Svara

    Det är bra betalt.

    Svara

    Men herregud 30 papp är ju en bra lön för en ung person. Hon är väl inte direkt utbildad i yrket? Bara för att Bianca tjänar bra måste väl inte hennes assistent tjäna lika mycket? Tycker länen är rimlig och bara för att man jobbar som ett team betyder det ju inte att inte den ena drar det stora lasset. Är dessutom hennes företag och hennes liv som exponeras. Skulle gärna vara Biancas assistent för den lönen 😊😊😊

    Svara

     Tycker det är väldigt bra lön för en 22årig assistent!

     Svara

      Är hon 22 år? Då är det en topplön. Det krävdes många arbetsår med ständig övertid och 5 års samlande av studieskulder på universitetet för att nå över 30 000 för mig.

      Svara

       Här är en som har en treårig universitetsutbildning och efter det jobbat i sjukvården i snart nio år och tjänar under 30 000… Så ja det är en bra lön!!

       Svara

    Wow, 30 000 för en gymnasielärare. I min kommun är 26 000 ingångslön tyvärr.

    Svara

     Och min man har 30 500kr som lärarvikarie, räknar med ca 36 000kr när han tagit examen om 1 år. Verkar skilja sig mycket åt i olika kommuner.

     Svara

     26?! Det låter helt stört!
     I min kommun gick jag in på 35 som nyexad på grundskola. Så tråkigt att det är såna extrema skillnader i landet.

     Svara

    Eller nyexad civilingenjör.

    Svara

    Strax under min lön med andra ord..det är väl inte dåligt om ingen utbildning krävs?
    Mvh Sjuksköterska med 5 års erfarenhet.

    Svara

   Hon är assistent åt en influencer, inte åt ett statsråd.

   Svara

    Ja, Bloggassistent.

    Svara

   Wow, jag får vara överlycklig att jag får 7200 spänn i lön denna månad. Då är det med OB plus storhelgs tillägg pga att jag jobbade jul samt nyår.

   Den här månaden får jag ihop ca 5000 kr. Då försvinner det ju en del med skatten också.. Jobbat över 40 timmar så inte så mycket, men tar det jag får och är jävligt glad för det.

   Mvh nyexaminerad undersköterska på timvik…

   Svara

    Varför inte skaffa bättre jobb än undersköterska? Vill du ha dålig lön eller?

    Svara

     Hur tänker du att vården ska gå runt om ingen ville jobba dom undersköterska?

     Tycket du ska säga tack till Nora istället för att få henne att må dåligt över hennes lilla lön.

     Svara

      Tack för fin kommentar!
      Kram från usk med snart 30😱år i yrket.

      Svara

      Så jäkla bra kommentar!! Folk är ju helt störda som (Ulf Kristersson) säger ”Har man dåligt betalt inom vården får man väl utbilda sig till ingenjör?” Ehh ja och så kan sjuka och äldre dö på löpande band för att ingen hjälper dem få i sig mat, tar blodprover m.m…. GAH!

      Svara

       Det är så otroligt mycket vi gör på jobbet. Innan jag började i äldreomsorgen (2016) trodde jag verkligen att man bara torkade bajs på gamlingar. Det är inte ens en bråkdel av vad man egentligen gör. Människor borde fan ha större respekt för undersköterskor, det är så många som jobbar så dom går in i väggen. Jag tror jag var 23 år när jag själv var nära på att gå in i väggen, men som tur var lyssnade jag på kroppen innan det var för sent.

       Svara

        Fina du, det är så sant! Jag är stolt över vad jag uträttar, önskar att det värderades högre. Jag gör skillnad varje arbetspass, med ett leende och en kram och som sagt, massor med annat än att torka bajs! Vi har måånga ansvarsområden inom dokumentation, beställn/ekonomi, anhöriga, handledare, olika ombud osv osv. Det är ju ofta vård i livets slutskede, många borde veta hur man, som anhörig iaf, vill bli bemött i den situationen. Har dålig ork kvar till mina privata relationer, ändå är det värt det😘

        Svara

     Anonym, du kan väl prova att jobba själv i vården så får du se hur det är?

     Under sommaren finns det alltid några oseriösa sommarjobbare, som aldrig dyker upp. En sommar delade jag och en kompis på en heltids tjänst, utöver dom procent vi hade. Det är tufft, det är jobbigt. Jag gick dock från 116 kr/timme till 139 kr/timme, tack vare att jag faktiskt jobbat så mycket som jag har gjort. Med tanke på det jobb vi utför varje dag, tycker jag att vi förtjänar mer i lön.

     Att någon då kommer och tycker att 30 000 är ”lite” för att hon är någon sorts assistent – tillåt mig att uttrycka lite missnöje?

     Varför jag utbildade mig till undersköterska är enkelt, för man får så jävla mycket tillbaka!

     Viktigt att tänka på att jag går på timme, har alltså ingen fast tjänst. Jag jobbar dom timmar jag får och är verkligen överlycklig för det…

     Svara

   ”I podden sa de att de jobbar som ett team. Jag hade förväntat mig det dubbla, minst!”

   Team eller inte så är Bianca arbetsgivaren och chefen, Lovisa bara en assistent. Och vilket skämt att hon skulle tjäna det dubbla! 😀

   Svara

    Det som är ett skämt i dagens Sverige är hur olika yrken/branscher värderas och hur det påverkar vad man tjänar. Tragiskt och inte konstigt unga väljer vissa branscher och dissar andra där de verkligen behövs 😩

    Svara

     Verkligen sant.. Det är svårt att motivera folk att läsa till tex polis/sjuksköterska. ”Jo du kommer ha världens roligaste jobb, men kanske inte få ut din semester, knappast din dagliga rast, jobba dag, kväll och natt på samma vecka, knapp löneutveckling, ständigt överbelastad och underbemannad arbetsplats…och du ansvarar samtidigt för liv.”
     Jag förstår att de väljer något lindrigare, trots att yrket i sig är fantastiskt…tyvärr.

     Svara

      Precis den sortens yrken som jag menar. De personer vi behöver i samhället, som alla älskar att hylla när det kommer nära de själva (sjukvård, barnomsorg, blåljuspersonal etc) men som samhället inte är beredda att satsa på genom bra & välförtjänsta löner och inte minst arbetsvillkor!!!

      Svara

    Ps ”Anonym” , jag håller alltså med dig. Helt orimligt att en bloggassistent skulle tjäna 60 000! 😵 Fy fasen mer än de flesta chefer på min arbetsplats.

    Svara

   Är mer nyfiken på vad Bellas assistenter tjänar.

   Svara

   Så kan man ju även tänka då om man tex jobbar på HM…varför ska de i kassan där tjäna så lite medan Familjen Persson har hur mkt pengar som helst….lönen står ju inte i relation till vad ägaren av ett företag tjänar/tar ut i vinst…

   Svara

  Någon som lyssnat på kenza o danis podd idag? Där dom läser en dikt av michaela forni som handlar om att vänta på barn…att dom är redo men väntar på att barnet ska vara redo o komma. Är det så att dom försöker men inte heller kan…

  Svara

   Undrade samma när ja läste den dikten

   Svara

   Spekulera inte i om/ifall folk är gravida eller KAN få barn, bara äckligt att ens göra det… Om fallet är så att de inte kan, vad har du att göra med det eller åt det?!

   Svara

    Det kan sägas tusen gånger. Vissa fattar aldrig.

    Svara

    Det är inte äckligt. Det var ju hon som skrev dikten o publicerade i en BOK. La ingen personlig värdering i om dom borde el inte borde ha det bara undrade om någon annan fått samma uppfattning av dikten

    Svara

     Fortfarande, vad angår eller påverkar det dig personligen???

     Svara

      Inget i denna blogg el vad bloggare gör påverkar mig personligen wtf 😂 Chilla lite

      Svara

   Är snarare så att de kan; Forni har varit gravid tidigare men fått göra abort pågrund av att hennes kille Damon inte känner sig redo för barn.

   Svara

    😕 stackars tjej

    Svara

    Men va? Nu är ju detra bara ett rykte men der är väl inte så att han dikterar villkoren för hennes liv? Hoppas innerligt att ingen går igenom en abort för någon annans skull. Fy fan att leva med den personen sen 🤢

    Svara

  Vad jag är dålig i dag. Så ont i höften. Pallade knappt gå hem. Och räddningen var min starka värktablett. Tur att dom finns. För annars hade jag nog åkt in akut. Men nu börjar det släppa lite. Ha en fin kväll. 😊😙

  Svara

   Vad tjänar hon då brutto?

   Svara

   Hoppas du mår bättre till imorgon 💜

   Svara

  Ni som har barn. Hur gamla är de och hur mycket pengar har ni sparat till dem?

  Svara

   Två döttrar, 7 och 10 år.

   Sparat ca 30 000 till 10-åringen och 20 000 till 7-åringen.

   Svara

   Hade dåligt ställt ekonomiskt med de äldsta så kom igång sent med sparande till dem, de är 12 och 14 och har 15 och 20 på sina konton (troligen lika mycket på varsitt konto som deras farmor sparar åt dem) yngsta sparar jag 300 kr i månaden i fond så han har säkert lika mycket som sina äldre syskon. Tar min examen i juni och kommer få bättre ställt så då får jag öka på sparande.

   Svara

   Min 2.5åring har ca 20.000 sparat.
   Min 4månaders ca 4000.

   Svara

   Tre barn 3-12 år. Har inte sparat en krona specifikt till dem, tanken har inte ens slagit mig. Det är inte så att vi har det dåligt ställt, har mycket pengar på banken. Tänker att man får väl ta därifrån om det behövs. Men i princip tycker jag de ska klara sig utan.

   Svara

   7 år och har inget sparat. Dålig ekonomi, ochr ensamstående. Fick aldrig själv några pengar undanstoppat och en ganska kass barndom, men ger hen upplevelser och kärlek i överflöd. Hoppas att det ger något iaf 😅

   Svara

    Klart det gör 20.55 Jag kunde inte heller spara till barnen.
    Det har gått så bra ändå. Bra jobb bra bostad bra förhållande trevliga människor.
    Så ha inte dåligt samvete.

    Svara

    20.55:
    Det du ger är den största rikedom du kan ge dina barn! 🌹🌸🌹

    Svara

    Till er som inte kan spara:
    Jag blir snarare irriterad över alla som kan spara så länge barnbidraget inte är inkomstbeprövat, inte på er som inte kan eller gör. 🌸💕

    Svara

     Men bara för att man har möjlighet att lägga undan barnbidraget, så behöver det absolut inte betyda att man är rik. Många har helt vanliga jobb och inkomster men sparar in på annat, tex bor billigare, avstår dyra semestrar osv just för att kunna spara åt barnen istället.
     Så att bli ”irriterad på alla” som kan spara barnbidraget är ett orättvist påstående.
     Själv har jag jobbat som butiksbiträde på deltid, varit arbetslös i perioder och långtidssjukskriven. Har ändå kunnat spara en vid det här laget stor summa till mitt barn. Men jag har då avstått i princip det mesta för egen del, vilket jag GÄRNA gjort, då jag inte är intresserad av dyra kläder och annat. Så hur mycket man sparar åt sitt barn behöver inte säga något om hur ens övriga ekonomi ser ut.

     Svara

      Håller med. Mina föräldrar är inga höginkomsttagare, men har sparat hela barnbidraget. Dock köper dom iprincip aldrig kläder till sig själva (bara om ngt går sönder och inte kan lagas), äter nästan aldrig ute, valt billigt boende i liten stad, röker/dricker inte, köper aldrig ny inredning, renoverar inte i huset utan gör bara underhåll som måste fixas. Dock har vi åkt på semester 1 gång/år men det är för att som har sparat. Säger absolut inte att alla kan spara barnbidraget, men anser att många föräldrar idag lägger mkt pengar på exempelvis kläder, inredning, mat, resor osv.

      Svara

       Och då borde kanske barnbidraget avskaffas helt för de flesta eller?

       Svara

      Tronald Dump: Tycker det är kanon. 👍💚

      Min invändning är att skattemedel går till sparande som i sin tur ökar på klassklyftan till vilken förutsättning vissas barn har när de fyller 18. Inte ATT det är så utan att bidrag från gemensamma skatteintäkter är orsaken.

      Dessutom var min kommentar menat att ge mindre dåligt samvete till dem som inte kan snarare än de som får barnbidraget vare sig det vill eller inte. Du kan nämligen inte avsäga dig det vare sig du vill eller inte.

      Svara

      Tronald Dump Jo det säger verkligen något om hur ens ekonomi ser ut.
      Om du har det knapert så KAN du inte spara barnbidraget, så enkelt är det.
      Dessutom får man lov att bo billigt, skippa semester,och typ aldrig unna sig själv något.
      Så kan du lägga undan barnbidraget, då ska du inte ha något anser jag.

      Svara

     Jag skulle gärna avstå barnbidragen till vår familj om de gick till barnfamiljer med större behov av dem. För oss gör de varken till eller från.

     Svara

      Eller hur. 💚

      Svara

      23.25 Hur tänkte du där?
      Det är väl bara att ge bort pengarna när dom kommer?

      Svara

       00:29: Vi är månadsgivare till UNHCR, rädda barnen, SOS barnbyar, läkarmissionen, amnesty och Greenpeace. Men jag har knappast tid att gå runt och ta inkomstuppgifter på sveriges barnfamiljer för att pytsa ut våra barnbidrag. Det är lämpligare att ”staten” sköter det, precis som bostadsbidrag, än att jag ska segla runt och dela ut hundralappar efter eget godtycke till de som ser fattigast ut. Det bidrar bara till korruption, egokickar och förnedring. Det förstår du säkert själv.

       Svara

     Fast det är ju ändå löjligt att bli irriterad på de som kan spara barnbidraget?!
     Ja, vi har sparat alla barnbidrag och ja, det borde vara inkomstprövat – men – det är ju fortfarande inte mitt fel att det inte är det….?! Eller vad menar du att jag ska göra med barnbidraget för att inte uppröra dig?

     Svara

      Läs min kommentar 23:37.

      Svara

    Mina föräldrar hade ingen möjlighet att spara pengar till mig, men vet du, jag är högutbildad och har det superbra ändå. 🙂 Tackar gud för CSN och fri sjukvård!! 🙂

    Svara

   Sonen är 6 år och har väll runt 5000. Sparar bara 100:-/månad änsålänge. Utökar väll mer sen hade jag tänkt 🙂 jag och mina syskon hade inga pengar som mina föräldrar sparat men blev folk av oss ändå m. Körkort osv 😀

   Svara

    Väl*

    Svara

   Vi har valt att spara barnbidragen till våra barn. Har en på 5,5 och en på 2,5 år. Båda jag och min sambo fick detsamma sparat för oss av våra föräldrar så det har fallit sig naturligt att göra det (och så klart tack vare att vi har den ekonomiska möjligheten att göra det).

   Svara

    Men så märkligt system detta är. Ni får BIDRAG från skattepengar – och ni behöver det inte ens?! Dags för en reform!

    Svara

   Ni som sparar har ni sparandet i ert namn men ett separat konto till barnet eller är sparandet i barnets namn? Vad tänker ni att sparandet ska användas till?

   Svara

    Det hans mor/farföräldrar sparar är i hans namn, det vi sparar är i vårt namn men kontot heter hans namn. Jag tänker insats till lägenhet då vi bor i en region där man får hosta upp med 1.5 miljon för en etta och det i princip inte finns några hyreslägenhet.

    Svara

     Min mormor och morfar sparade till körkort till mig…bara det att på min 18års dag va pengarna mina, det blev alkohol ochdroger för 35000, jävlar va jag festade dom 3 månaderna haha. Känns dock inte så bra idag…

     Svara

   Ett barn 19 år och strax under 700 tusen

   Svara

    Själv fick man 10.000 när man fyllde 18. Varav min mamma ”lånade” hälften (betalade alltså aldrig tillbaka). Så olika det kan va… min son är 5. Har inte sparat ett öre. Har inte råd.

    Svara

     Jag fick en limpa cigg av min morsa när jag fyllde arton… Den hade hon sparat i en månad från finlandsfärjan.

     Svara

   Får jag kapa lite med en följdfråga, vad tänker ni att pengarna är till för? Körkort och sånt som ”behöver” betalas för dem när de blir äldre eller ska de få en klumpsumma? Till vad? Hur undviker man då att de blir bortskämda, haha. Hör ju om folk som sparar flera hundra tusen per barn.

   Jag tänker nog bjuda mina barn på körkortet och nåt slags startkit för första hushållet men tycker det är viktigt att de sparar själva till bostad om de vill bo kvar i stan. Kanske matchar deras insats? Är det motiverande eller dumt? Det blir ju säkert väldigt olika belopp.

   Svara

    Jag tänker att det blir insats till en bostad och ev lite bidrag om barnet vill ut och resa (om hen själv jobbat ihop en ”grundsumma”) eller en bil? Något hyfsat nyttigt. Barnet kommer nog inte få en klumpsumma utan kan få pengar när behovet finns, tänker jag nu iaf, barnet är dock bara 3 år ännu.

    Svara

   Två barn 6 och 4. Dom har ca 100 resp 80 tusen var. Sparar barnbidraget i isk (investeringssparkonto) högriskfonder på Avanza. Inte i deras namn utan mitt eget. Pengarna ska gå till lägenhet, körkort etc.

   Svara

    Åh vad jag önskar att barnbidraget blir inkomstbeprövat.

    Svara

     Eller hur!

     Svara

     Oj vilken avundsjuka? Jobba lite hårdare

     Svara

     Klart det ska vara inkomstprövat!
     Vi har sparat alla barnbidrag till våra barn – vilket ju såklart känns bra men hade heller inte ”behövt” de pengarna då vi båda har höga inkomster, inga lån osv

     Svara

     Herre så bitter kommentar!! Fyfan för människor som dig som inte kan unna andra o hoppas dom ”straffas” med o införa detta.

     Svara

      Va?!

      Svara

      Snarare tvärtom? Om de med mycket höga inkomster inte fick barnbidraget så kunde de med mycket låga inkomster få ett lite högre barnbidrag = bra för barnen som måste gå i trasiga kläder och inte har råd med en frukt att ta med till rasten. Är du som låter bitter som inte kan unna BARN som har det sämre ställt något litet extra.

      Svara

     Mm absolut. Jag har ut 20 000 och min man har CSN. Vi hade nog fått barnbidrag även om det varit inkomstbeprövat. Hur vi väljer att prioritera våra utgifter är väl upp till oss. Fundera på dina egna val istället för att bli upprörd över andras. JAG tycker att i dagens Sverige när det i princip är omöjligt för en ung vuxen att flytta hemifrån pga bostadssituationen så måste ett sparande som kan ge ett boende vid 18-19 års ålder prioriteras. Tycker det är hemskt när barn tvingas bo hemma till de är 25!

     Svara

      Fortsättning: jag tycker i högsta grad att barnbidraget ska användas till det. Inget annat.

      Svara

    Bra jobbat! 👍

    Svara

   Min son är drygt 1 år, vi sparar 750kr/mån till honom, hans farmor/farfar 200kr/mån och hans morfar 500kr/mån. Så just nu nästan 22 000kr, men de ligger på olika ISK-konto så tanken är att de ska växa.

   Svara

   En 16-åring.
   385.000:-

   Svara

    Alltså herregud. Varför vill man ha barn?! Ba drygt och.. dyrt.

    Svara

     Han säger att han vill ha en redig fest när han fyller arton, så då kommer pengarna väl till pass.

     Svara

     Du kommer aldrig att förstå så du gör helt rätt i at låta bli att bli förälder.

     Svara

      Svar till donuten därnere 👇🏽

      Svara

       Här kommer mammamaffian haha

       Svara

   Alltså herregud. Varför vill man ha barn?! Ba drygt och.. dyrt.

   Svara

   Sparade till ca. 300.000 i fonder vardera till mina två tjejer som de fick tillgång till när de fyllde 18 och köpte varsin lägenhet till tjejerna i Stockholm stad som de även fick. Några år sedan dock. Cirka 2003/2007. Sammanlagt fick dem nog med sig över 2 miljoner vardera.

   Svara

   Jag vinner! Mina barn fick var sitt slott i Loire-dalen!

   Svara

    Det känns bra att de kommer direkt in i överklassen och inte behöver jobba sig uppåt, som Forni.

    Svara

     😂😂😂

     Svara

    Inget konstigt att skämta om. Jag fick kontantinsats till lägenhet av mina föräldrar sååå jaa vi existerar på riktigt trots din bittra kommentar

    Svara

     Det är ju för att ni existerar som jag är bitter 😂😂😂

     Svara

   Snart 7 månader. Hittills sparat ca 9000 kr. Sätter in 1000 kr/månad i fonder!

   Svara

   Har en 6-åring. Vi sparar 500:- i månaden i fonder till honom, och presentpengar osv. Det är hans pappa som har koll men han har väl cirka 40000;- kanske. Vi började inte spara direkt när han föddes utan när han var runt ett år.

   Svara

   13, 9 och 8….har inte så bra koll med ca. 200.000, 100.000 och 100.000

   Svara

    Samma anonym som ovan – helt sjukt egentligen att barnbidrag inte är inkomstprövat…

    Svara

     Men varför ska det vara det? Ska människor som har högre inkomst bara ge o ge o ge till samhället (mer skatt osv) o aldrig ha några rättigheter tillbaka??

     Svara

      Vi ger och ger inte, vi har oskäligt bra betalt för jobb som är givande och oftast mindre slitiga än de lågbetalda. Eller så fick vi alla pengarna från mamsen och papsen som i sin tur roffade det som krigsbyten under trettioåriga kriget.

      På samma sätt som jag inte behöver bostadsbidrag eller socialbidrag så behöver jag inte heller barnbidrag.

      Svara

       Min favoritkäpphäst…

       ”På samma sätt som jag inte behöver bostadsbidrag eller socialbidrag så behöver jag inte heller barnbidrag” 😊👍

       Svara

       Jag behöver inte heller bidrag men ja kanske förtjänar det eller har rätt till det lika mycket som någon med sämre inkomst! Räcker det inte med stt förskoleavgiften är högre för dom som tjänar mer, sen ska bidraget också slopas. Kanske ska ta o sänka min lön jag jobbar hårt för o ge tusenlapparna till någon som sitter hemma o rullar tummarna/gnäller på arbetsbrist ist för o kämpa för sina barns framtida trygghet. Med vänlig hälsning, höginkomsttagare som startade från 0

       Svara

        Att ha barn är ingen sjukdom eller handikapp.

        Dessutom apropå räcka.

        •Du får gratis sjukvård till dina barn.
        •Tandläkare.
        •Flesta mediciner.
        •Skola och utbildning hela vägen till 18.
        •subventionerad fritid
        •Mm mm.

        Hur mycket tycket du att du förtjänat egentligen? Ska du inte själv klara av att mata och klä dem ens?

        Svara

        Replik i modd

        Svara

        Har du funderat över varifrån pengarna till det barnbidrag dom du tar emot kommer? Jo från svenska folkets skatter. Varför ska du få detta, som inte behöver det?

        Svara

         Jag har dessutom lämnat en kommentar som fastande över allt annat hen ändå får gratis till sitt barn ändå och att jag inte tycker det är orimligt att hen åtminstone ska bekosta mat och kläder själv till sina barn eftersom att hen har råd..

         Svara

        Eller så hjälper du en stackars mamma vars man plötsligt dog och lämnade mamman ensam med 3 barn….eller så kanske vi ska sluta ge sjukvård till cancerpatienter som röker? Eller till gamla (som ändå ska dö snart)? Eller till personer som fått hjärtproblem pga övervikt?

        Ngt jag dock kan tycka att skatten kan sluta gå till (iaf så mkt) är all jäkla lyx som finns i fängelser!

        Svara

        När jag var liten fick mina föräldrar sälja saker varje månad för att pussla ihop det, känner att de förtjänade ett barnbidrag mer än en höginkomstfamilj, ja. Definitivt. Då har du mindre rätt till det bidraget, tveklöst. Om du startades från 0 borde du förstå. Jag jobbar också upp mig nu, får fortfarande vända på varje krona, men när jag har det bra skulle jag aldrig vara så ego som du visar dig vara nu.

        Svara

      För att jag tex inte alls är beroende av barnbidraget medan det finns föräldrar som knappt har råd med mat till sina barn!
      Om man är ngt ödmjuk inför sin inkomst och inför att alla inte har haft samma tur/möjlighet/what ever så vill man hjälpa dom som har det sämre!

      Alla andra (nästan, inte tex vårdbidrag) bidrag är inkomstprövade- varför inte barnbidraget?!

      Svara

   En sjuåring, sparat strax över 100.000 kr till honom hittills

   Svara

   Två barn, de fyller båda år till våren – så snart 5 respektive 1 år.

   Har 0 kronor sparade till barnen.

   När första barnet var under året köpte vi vårt hus och ville inte lägga undan pengar för sparande då, utan alla pengar har vi lagt på huset och viss renovering/enklare tillfix för att slippa alltför stora bolån. När barnet var ca 2 år blev jag sjuk och var sjuk i ca ett år = sämre ekonomi. Nu är jag hemma med tvåan och snålar extremt mycket med föräldradagarna och lever på sparade pengar istället, har alltså inte enormt mycket pengar att röra mig med. Sambon (pappan) jobbar men han lägger pengar på ett vanligt sparkonto, inget specifikt till barnen.

   Vi har planerat att starta upp ett sparande inom några år när jag börjar jobba igen och har lite mer pengar att röra mig med.

   Jag personligen fick inga pengar från mina föräldrar. Jag fick barnbidrag/studiebidrag varje månad (då ca 800-900 kr/mån tror jag) från det att jag var ca 15 år. Det var pengar som jag dels sparade och dels la på kläder, mobiltelefon och bussresor.

   Svara

   Utan mina föräldrars sparande till mig hade jag inte kunnat tacka ja till mitt första jobb. Behövde bil + körkort för att ta mig ditt (går inga bussar), så la dem sparade pengarna på körkortet och en enkel bil för 20,000 kr.
   Sedan var det i en annan stad så behövde hyra flytt buss och köpa det nödvändigaste att ha i ett första hem. Sedan kommer lönen en månad senare så tex första månade fick jag betala alla räkningar, mat, mm från sparkontot.
   Skulle jag behövt skaffa jobb så jag kunde bott kvar hos mina föräldrar till början, och spara ihop till körkort, bil, första månaden utgifter, mm, hade jag vart väldigt begränsad i vilka jobb jag kunnat ta, tack vara mina föräldrar sparat åt mig kunde jag ta jobb vart som helst = jag kunde försörja mig själv och betala skatt, istället för att bo hemma och leva på bidrag i väntan på ett passande jobb i rätt område.

   Svara

    Alltså vi sparar inget till barnen men vi lånar gärna pengar till bli, körkort, första boendet.
    Min pappa köpte min första lägenhet till mig. Jag betalade löpande kostnader. Vi renoverade en hel del. Jobbet stod vi för och kostnaden för material pappa. När jag sålde fick jag behålla vinsten – kostnader för renovering. Vinsten blev kontantinsats för nästa boende. Ser inte varför jag skulle ha ett ”eget” sparkonto i mitt namn med 100+k när jag blir 18. Hur gynnar det mig? Nej våra knattar kanske har 30-50k på sparkontot när de blir 18år. Däe sätter vi in pengar de får i födelsedagspresent osv.

    Svara

     Jo, men det är inte alla som har så mycket sparat att dem kan betala barnets körkort, bil eller köpa dem en lägenhet. Så därför tror jag det då är lättare att spara i barnets namn så man har koll på deras sparande, jag tror det var ca 60k på mitt konto när jag flyttade, förutom det som användes vid flytten har jag inte använt dem pengarna mer, utan går runt på min lön och sparar själv till dyrare saker jag vill köpa.

     Svara

  Jag har snöat in på det här med MLM/pyramidspel. Har många gånger stött på ”entreprenörer” som försöker rekrytera mig till sina ”bolag”. Det är faschinerande hur de alla liksom kör på sitt inövade manus och att så många ändå nappar?

  Svarade på en tjej som försökte ”rekrytera” mig häromdagen och ifrågasatte varför allt kring t.ex. NuSkin verkar så skumt. Fick inget svar.

  Undrar därför om ni har några erfarenheter av människor aom håller på med MLM? Är så sugen på att höra historier om/från folk som håller/hållt på med detta!

  Också: Önskemål till dig CamCam att gräva i detta med MLM! Många halvstora influencers som sysslar med dessa skumma affärer!

  Svara

   Camilla skrev lite om Sarah Tjulander och hennes ”business”, mest facts a facts dock.
   Brukar svara de som vill rekrytera mig med ”jag ska alltså överge min universitetsutbildning för att kränga läppglans på facebook?” De flesta tycker (skrämmande nog) att det är FULLT rimligt. Så jag får vara min egna boss, tjäna egna pengar och bygga ett fantastiskt team <3 <3

   Svara

   Har några ytliga bekanta i mitt FB-flöde som jobbar för Forever Living Products. Vilket skitsnack de håller på med!

   Sen en nära vän som är ”hälsocoach” för Herbalife. Har inget emot att man kränger produkter men det är allt snack runt omkring jag inte tål. Det överpositiva, alla utmaningar som går ut på att ragga kunder etc. Min vän är helt förändrad, köper allt med hull och hår! Vill bara skrika åt henne att hon inte ska gå på allt skitsnack!!

   Svara

    Å gud Forever. Hade en i min bekantskap som var helt frälst för några år sedan, hon jobbar tack och lov inte så mycket med det längre men då och då slängs det upp inlägg om att man kan beställa detoxkurer och mirakeldrycker (aloe Vera?) som ska bota alla krämpor.

    Svara

   Och dessa MLM-nissar som titulerar sig entreprenörer? Du blir INTE entreprenör genom att köpa en affärsidé och produkter för 15000 som du ska sälja på sociala medier som alla andra, och även de du ska rekrytera så att du faktiskt tjänar pengar.
   Nej, man är inte entreprenör – man är hjärntvättad.

   Svara

  Någon som utbildat sig till och jobbat som lärare som sedan bytt bana? Vad jobbar ni med istället?

  Svara

   1-7 svenska so specialpedagogik. Jobbar som logistikchef inom retail nu.

   Svara

   japp. Sex år på uni, men är nu ansrtälld som barnskötare. Dålig lön, men treåringar är bättre för mitt psyke än högstadieelever och jag gråter inte varje morgon innan jobbet. I framtiden hoppas jag arbeta med något kreativt, men är nöjd där jag är just nu.

   Läraryrket sliter något otroligt.

   Svara

  När Löwengrip bytte förpackningar på sina produkter var det en sida som sålde ut dom gamla produkterna till ett billigare pris. Nån som minns vad sidan hette?

  Svara

   Matsmart?

   Svara

    Tack!

    Svara

  Kollar ni på Sveriges Mästerkock just nu?

  Svara

   Ja! Skrattar så jag grinar ….laka blad! Rakblad? Nä lagerblad!

   Svara

    Haha ja, men kul att de vann ändå trots språkproblemen😅

    Svara

     Neej nu spoilade du det!! Kollar via mobilen och tog en paus mitt i rakabladstävlingen för att kolla om det finns något intressant på Bloggbevakning, och så råkar jag läsa din kommentar… buhu😅

     Svara

      Ops😁 sorry

      Svara

   Ja! 😍

   Svara

  Får så dålig energi av ett kompisgäng som jag har börjat fasa ur. Känns typ som en destruktiv relation där jag förväntas ställa upp, vara tillgänglig och säga ja till allt men dom kan göra lite vad som passar dom och jag är bara bästa vän när jag är medgörlig och det roligaste alternativet för stunden. Dom respekterar varken mig, min tid eller mitt sjukdomstillstånd. Samtidigt kan dom liksom inte släppa tag om mig utan blir gulligare och snälla nu när som märker att jag börjat moonwalka ut från vårat förhållande. Vi pratar så olika språk att jag inte ens orkar ta snacket med dom, vill bara gå vidare med mitt liv, känna mig uppskattad, fri och leva långt från omogna fasoner och mean girls beteenden. Någon med liknande erfarenhetet som kan berätta lite om sina tankar, känslor och hur allt gick osv?

  Svara

   Bryt helt! Det är enklast. Jag har också varit med om det där, fast då var det inte ett helt gäng utan bara en vän. Nu hälsar jag om jag möter hen, men inte mer än så. Jag hör aldrig av mig, och hen har äntligen(!) börjat inse att det inte är rimligt att bara höra av sig då man behöver hjälp, men aldrig annars. Jag hade inte pratat med personen på ett par månader och sen från ingenstans så kommer det ”hej, kan du hjälpa mig med…”. Inte ens ”hej, hur är det med dig?” eller någonting, utan bara rakt på. Så då sa jag ”nej, det går inte” och raderade personen ur mitt liv. Ingen förklaring och ingenting. 🙂

   Svara

    Men hjälp vad sjukt att inte ens ha vett att typ kolla läget innan man ber om hjälp efter så lång tid. Blir knäpp på vissa människor. Tack för att du tog dig tiden att skriva. Borde verkligen – som du säger – bara bryta helt men är lite konflikträdd av mig. Får samla mod!

    Svara

    Jag har också gjort slut med en kompis en gång. Lång historia. Men det är jobbigt om man har gemensamma vänner. Det blev riktigt rörigt. Men det var nödvändigt, hon tryckte ner mig och levde på min energi. Ingen bra relation.

    Svara

     Men det var helt nödvändigt och blev jättebra efter ett tag. Men vissa behöver man bara bryta helt med. Dom fattar inte annars.

     Svara

   Det är helt naturligt att växa ifrån människor. Man är med om olika saker i livet som förändrar ens världsuppfattning och känsla för vad som är viktigt och inte. Det är svårt att avgöra vilken av parterna som är ”omogen”, kanske är man bara olika. Mina f.d bästisar tyckte att jag blev seg och tråkig och jag tyckte att dom inte visste något om vuxenlivet. Nu har jag hittar vänner som befinner sig i samma livssituation som mig och som jag naturligt klickar bättre med. Förhoppningsvis gör du också det snart, kram

   Svara

    Ja du har helt rätt! Vi befinner oss verkligen på olika platser och vi har helt olika värderingar och sätt att se på vänskap (uppenbarligen) tur att jag har andra vänner som funnits med mig sen jämt och som gör att jag känner mig ganska lugn med att lämna detta gäng bakom mig. Är bara dålig på att kommunicera det och vill bara att dom ska fatta utan att jag behöver säga det hehe.

    Svara

   Har inte så mycket erfarenhet av det, men måste bara säga att beskrivningen ” moonwalka ut från vårat förhållande” ju är helt underbar! På pricken ju! 😀
   Att byta kompisgäng görs nog bäst gradvis. Börja söka nya bekantskaper, gradvis trappa upp umgänget med de nya, och gradvis trappa ner det gamla. Jag skulle inte dumpa de gamla under dramatiska former, och sen försöka leta nya kompisar, utan mer moonwalka ut så de knappt förstod vad som hände 🙂

   Svara

    Haha men det är ju precis så det är 😅 I mitt fall har jag redan bra, trygga och betydligt mer stabila vänskapsrelationer utanför det här gänget så det är mest att lyckas ”bli fri” från den gruppen som är knepigt, men utöver det har jag andra människor att ty mig till och som jag hellre ger min tid och energi åt. Har tyvärr en tendens att samla på mig dåliga relationer (tror jag är för medgörlig och det får dolk att tro att man kan köra över mig) har dock bestämt mig för att ändra på det. En moonwalk-steg i taget 😬😄 Tack för ditt svar 😊

    Svara

     Då känns det ju rätt lugnt för din del. Typ öka upp antal gånger du tackar nej till att följa med på saker gradvis, och ta inga egna initiativ till att ni ska ses. Om ni brukar luncha ihop kanske det blir det knepigaste? Att plötsligt inte sitta med dem och sätta sig med andra blir ju ganska tydligt…

     Svara

      Tack! Ska helt enkelt sluta initiera all kontakt från min sida och se om det fungerar. Tycker det är så fint med människor som svara på sådana här funderingar i öppet spår! ❤️

      Svara

   Det känns som du skriver om mitt gamla kompisgäng. Jag vaknade en dag, efter att jag träffat några stycken av dem och insåg bara att nu orkar jag inte mer. Sen dess har jag inte försökt ta någon kontakt med dem och även tagit bort dem från min Instagram, för mådde skit av att se dem där och insta är min fristad. Där ska jag ha folk jag mår bra av och efter det blev det lättare att inte bry sig att de inte längre var en del i mitt liv.

   Svara

    Vad skönt att du tog dig loss! Jag har inte tagit bort dom från insta men har däremot gjort så att dom inte tycker upp i min feed längre (älskar att den funktionen finns nu!). Det är så skönt att slippa se deras uppdateringar och bara det har fått mig att må bättre 😊

    Svara

  Har Bella opererat brösten?

  Svara

   🤦🤦

   Svara

  Hur fungerar Socialblade, egentligen? De kom ju tillbaka igen efter att ha varit nedstängda en tid efter Cambridge Analytica-eländet, och flöt sen på som vanligt (nästan). Jag kollar ofta där då jag är lite i branchen och tycker det är intressant att se vad som ger/tar bort följare på Instagram t.ex.

  Nu ser jag bl.a. att Nellies siffror plötsligt avstannat.Istället för uppdatering var/varannan dag är det nu över 10 dagar sedan sist. Även misslissibells siffror har avstannat. I hennes fall står det att hon inte längre är ett business account och därför inte går att se.

  Både Nellie och Miss lissibellsföljarsiffror har rasat den senaste tiden, N:s med omkring 2820 i månaden och över 40 000 på rätt kort tid. Miss L förlorade 1 8710 i månaden-

  Kan man, som missnöjd influencer, stoppa att nedåtgående siffror syns ihos Socialblade? Det ser ju inte bra ut för företag som letar annonspelare, om siffrorna dalar i snabb takt.

  Andra, som Yogagirl, tappar också massor, av olika skäl, men syns fortfarande.

  Nån som vet?

  Svara

   1710 för Miss L…. I månaden. Skrev galet fel!

   Svara

  Hej! Jag ska på arbetsintervju på tisdag för ett jobb jag sökt. Jag tar examen i maj och de jag sökt jobb hos är medvetna om det och att jag därmed inte kan jobba fullt första tiden. Tjänsten ska tillsättas i april. Om jag nu skulle få jobbet, vad kan jag ”begära” gällande att jobba mindre fram till examen osv? Är det någon som varit i samma sits? Man vill ju börja söka jobb i tid men samtidigt känns det konstigt när man inte ens är klar med skolan. Total nybörjare här som bara haft olika timjobb tidigare…
  Jag vill också få lite tips gällande intervjun om någon vänlig själ lugna mig lite, haha. Jag har läst på lite extra än det jag visste sedan innan gällande jobbet jag sökt. Bör jag förbereda mig på något annat sätt? Jag är inte nervös ännu, men är så rädd att jag ska få frågor jag inte kan svara på.

  Svara

   Jag sökte ett jobb som skulle tillsättas 1 mars och jag tog examen 4 april, vi sköt bara på jobbastarten så att jag hann plugga klart. Har även sökt jobb med start i juni och börjat jobba i augusti, vill de ha dig så löser de det tills du kan börja. Lycka till 😊

   Svara

    Kul att höra! Tusen tack för svar 😊

    Svara

  Hjälp!
  Hur avsluta tinderkille på bästa sätt? Har träffats två gånger, är kul att skriva med. Trevlig att prata med men jag känner ingenting, har liksom inget pirr eller ens början på det och känner att det inte kommer ändras heller.
  Att bara ta bort matchningen är inte aktuellt för det är jag alldeles för trevlig för och det skulle kännas mest otrevligt. Sen känner jag mig ju ”otrevlig” ändå som inte vill fortsätta ses så länge det ligger nåt dejtande i bakgrunden. Men vet så klart att det är trevligast att lägga korten på borden så fort som möjligt innan någon form av förhoppningar växer fram från hans sida. (vet alltså inte hur han står heller, så kompiskänslorna kanske är ömsesidiga, så vill ju inte framstå som ”stackars dig som kanske är intresserad, men jag vill gå vidare med livet på annat håll”)
  Så, summa summarum, är det någon som har förslag på hur man bäst uttrycker sig? Känner mig liksom dum hur jag än gör men att tycke inte alltid uppstår är ju också nåt man är medveten om i tindervärlden.

  Svara

   Säga som sett är? Att han är trevlig och bla bla men att du inte känner nåt mer. Keep it simple.

   Svara

   Va, klart man inte kan ta bort matchningen om man setts två gånger. Det är inte otrevligt, det är iskallt. Du kan antingen bli svalare och segare och låta det rinna ut i sanden om han fattar vinken, eller så kommer han fråga om ni ska ses igen och då tar du det direkt. Jag brukar säga att jag inte känner att vi har så mycket gemensamt, jag tycker det är ännu mildare än att ”jag känner ingenting”.

   Det du inte ska göra är att fortsätta skriva glatt och trevligt för dels kommer han säkert gilla dig ännu mer och dels tolkar han det som att du är intresserad och får falska förhoppningar.

   Herregud, när jag skriver detta börjar jag inse hur många killar jag själv träffat genom appar… Troligen en 30-40 st xD please döm inte.

   Let us know hur det går! 🙂

   Svara

  Vad är OT? Haha

  Svara

   Off topic

   Svara

   Off topic 😊

   Svara

   Off topic

   Svara

    Sorry, hade visst inte uppdaterat på ett tag, inte meningen att bli ett eko 😉😂

    Svara

  Är det någon här som varit inskriven på resursrådet med anledning till att träna inför arbete? Någon som vill dela med sig av sin historia angående det.

  Svara

  Igår sa jag och min pojkvän (ex-pojkvän?) hejdå till varandra för gott. Vi bodde i princip tillsammans, träffades varje dag och har varit en stor del av varandras liv i flera år. Vi har gjort slut flera gånger men det har alltid slutat med att man blev sams igen efter max ett par dagar. Den här gången är det dock på riktigt då båda insett att det inte kommer funka trots känslorna. Vi hamnade i ett destruktivt mönster helt enkelt. Alla hans saker är borta och hans nyckel är återlämnad.

  Det gör så himla ont i mig. Jag vill bara slita ut mitt hjärta ur kroppen och stampa på det, slippa känna allt det jag känner. Jag känner en enorm sorg över att det blev såhär och jag vet inte hur jag ska anpassa mig till det faktum att vår framtid som vi planerade ihop nu inte existerar. Det känns som att någon har dött. Hur ska jag någonsin kunna sluta älska honom, min första kärlek, och behöva leva i vetskapen om att han kommer uppleva saker med sin framtida partner/fru, som vi skulle upplevt tillsammans? Jag går sönder inuti och jag har dessutom inte möjligheten att träffa familj/vänner pga distans.

  Vet inte ens vad jag vill få sagt med detta, har nästan längtat till öppet spår på fredag och nu när det här inlägget publicerades kändes det som en lättnad.

  Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

   Usch vad tråkigt 🙁 Det är ju en sorg som du skriver, men det låter ju ändå som att du gör rätt. Bättre att ta sig igenom denna jobbiga period, sörja klart och få ett bättre liv framöver, än att gå kvar i denna gråa sörja och slösa bort en massa år av ditt liv som kunde ha levts med gladare färger <3

   Svara

  Systrarna Graaf ska tydligen göra ett tv- jobb ihop… Är de vänner igen?

  Svara

   Var väl länge sen dom blev det? Om dom ens var ovänner, jag har ingen koll på det, och det har nog ingen av oss egentligen…

   Svara

  Tackade för nån timme sen ja till en ny lägenhet. Är så glad!

  Svara

   Grattis!

   Svara

  Vad tror ni om människans framtid? Jag tror det blir krig för det tar slut på vatten eller så går teknologin för långt och robotarna vänder sig emot oss.

  Svara

   P3 Dystopia? 😉

   Svara

  Hur tror ni att det går för Sverige i handbollen ikväll? Går de vidare ?

  Svara

   Mja…vette fan alltså… Jag hoppas så klart på det, men med så många nyckelspelare skadade så kan det nog bli svårt.

   Svara

  Har så många tankar om Jocke & Jonnas senaste video, Jonna prankar Jocke att hon är gravid igen och tror att han ska få panik osv och att det ska bli kul. Han blir dock jätteglad. Hon avbryter inte då utan låter honom tro det resten av vloggen – dagen? – och han hinner berätta för två kompisar och elda upp sig.

  Jag tror visserligen Jocke var med på det hela tiden, varför annars gå ut på insta och break the news på ett så osnyggt sätt. Och varför skulle Jonna göra så mot honom, vad är det som är kul med det? Särskilt om det där med den ofrivilliga barnlösheten åren innan stämmer. Nej, lögner i minst ett led och det är väl lugnt så länge båda är med på det.

  Det som stör mig mest är hur konstig jävla underhållning det här är för barn. Vet att de gör mycket annat skevt också, det där otrohetspranket när Jocke tar fram en kniv är ju en klassiker. Men överlag, är det lämplig underhållning för barn med graviditetstester och -scares och -pranks? Det sätter så jävla konstiga mallar för barnen om hur förhållanden, vuxenliv, familjebildning osv ska fungera. Varför tittar barn på detta? Vad är det ens som lockar med graviditeter och långa renoveringsvloggar? Usch, samtiden. Jag förstår den inte.

  Svara

   Som tjejer som lurar sina pojkvänner på första april att de är gravida. Vad är man för typ av människa då?

   Svara

  Hur gamla är ni och vad har ni i lön samt vilken utbildning?
  Vad tycker ni är en bra lön?

  Svara

   30 år. 27k. Civilingenjör men är doktorand nu.

   Svara

    22 år. 38k efter skatt. Jurist.

    Svara

     Har du gått 4,5 år på juristprogrammet?

     Svara

      Har läst en juristexamen på mindre än 4.5 år.

      Svara

     Jurist? 22 år? Juristprogrammet är 4.5 år… Började du läsa till jurist när du var 17 år? Intressant… Är det så är det coolt och lätt att ta reda på!

     Svara

      Man får kalla sig jurist efter att ha läst rättsvetenskap, det är en 3årig utbildning 🙂

      Svara

      Läst i dubbel takt, ganska vanligt.

      Svara

     Haha, ”efter skatt”! Varför skriver du ens det? Tror du inte att folk kan räkna?

     Men imponerande snabb utbildning och karriär… 😂

     Svara

     Var jobbar du? Byrå, företag, myndighet?

     Svara

      Affärsjuridisk byrå.

      Svara

    no offence, men trodde verkligen att ingenjörers skulle ha megalöner?

    Svara

     Jo men jag jobbar inte som civilingenjör, jag doktorerar.

     Svara

      Det är dessutom en ganska bra diktorslön du har.

      Svara

       Öh, KTH har 29 som ingångslön för doktorander.

       Skulle påstå att allt under 27 är lågt för en doktorand inom teknologiområdena.

       Svara

        Och i Lund har du som doktor på LTH 29 men på naturvetenskapliga fakulteten i fysik 27’.

        Dessutom pratade jag om en generell lön som doktor inte inom ett specifikt område. 🙄

        @öööh

        PS Hur är det med din resttenta inom hållfasthetslära?

        Svara

         Doktorand hoppas jag du menar, en doktor har disputerat.

         Svara

          Vad tror du?

          Svara

     Är ingenjör och har 40k, och det är ungefär snittet i regionen sett till ålderskategorin (är 38 år). Så det är inga megalöner man tjänar som vanlig ingenjör, man lär vara specialist inom nåt smalt och eftertraktat område om man ska hög lön

     Svara

      Ingenjör och civilingenjör är ju dock en ganska stor skillnad.

      Och så smalt område behöver du inte ha för att närma dig 50’. Dock stor skillnad på var man bor och också som du nämner vilket område det gäller.

      Svara

       Så jäkla stor skillnad på ingenjörslöner och civilingenjörslöner är det inte efter några år i arbete, det är bara att kolla på Sacos lönestatistik.

       Svara

       Och ”närmare 50000” kallar jag inte för nån megalön

       Svara

        Inte jag heller. Tycker det är megastorlön.😊

        Din andra åsikt är ju rellativt till vad du anser jämfört med andra ifall det är en stor skillnad. Dessutom skiljer sig löneutvecklingen framåt åt vilket det också borde med tanke på att det är 2 år skillnad i utbildning.

        ”Civilingenjör, privat sektor: 53 781 kronor/månad

        Högskoleingenjör, privat sektor: 43 923 kronor/månad

        Civilingenjör, statlig sektor: 47 321 kronor/månad

        Högskoleingenjör, statlig sektor: 40 659 kronor/månad

        Civilingenjör, kommun & landsting: 45 880 kronor/månad

        Högskoleingenjör, kommun & landsting: 38 448 kronor/månad”

        Svara

   27 år, 45 000 brutto, statsvetare.

   Svara

    Mammaledig 8k efter skatt, det ni. Jag kan också imponera

    Svara

   Förskollärare 28000 brutto

   Svara

   28 år och 62 000. Marknadschef

   Svara

   33 år, barnmorska, 32’
   Tycker en bra lön är över 40’

   Svara

   33 år, förskollärare, 29300kr brutto..

   Svara

   33 år, är fritidspedagog. Tjänar 30000:-/månaden efter tio år i yrket. Är väl ganska nöjd, tjänar bättre än mina kompisar inom samma yrke.

   Svara

   35, projektledare inom vården, 45.000kr

   Svara

   39, postdoktor, 43 k/mån

   Svara

   Jag är 28 år. Sjuksköterska tjänar ca 30k med OB-tillägg. För tillfället föräldraledig och lever nästan bara på sparpengar för att spara föräldradagarna.

   Svara

   26 år, undersköterska som arbetar inom transportbranschen. Ej anställd, timpenning ungefär 136 kr plus ob. Brukar få ut 14-25000 / månad.

   Svara

  Alltså. Vet inte vad jag ska göra.
  Min sambo hade somnat igår kväll när det kom en notis på hans telefon(som låg emellan mig och honom i sängen, jag var vaken ännu). Så råkade se vad som stod.
  Tydligen var det en notis från nån dejting-app, ”(namn) har svarat på ditt meddelande”. Jahapp. Så efter 5 år tycker han det är dags att börja skicka meddelanden med folk på dejting-appar tydligen?
  Vad fan ska jag göra/säga? Vet liksom inte om jag ska skratta eller gråta heller.. För vem är liksom så dum att man inte tar bort notiser om man nu tvunget ska vara aktiv på dejtingappar när man är i ett förhållande??

  Svara

   Såklart du ska ställa honom mot väggen!

   Svara

   Nä fy vad hemskt. Lider med dig. Berätta precis som det var, att det kom en notis och du undrar vad fan han pysslar med. Och ps, var inte så godtrogen och köp nån story om att han bara ville kolla på appen/var nyfiken/gjorde det på skämt/söker vänner för det är bara bs. Ta hand om dig!

   Svara

    Ja det är väl bara att ta och göra det.. Vet att vårt förhållande inte varit det bästa nu den senaste tiden men ändå, man kan väl åtminstone avsluta ett förhållande innan man börjar prata med andra?
    En liten del av mig skulle nästan vilja se hur långt han går innan han avslöjar sig själ på något sätt. (Vad är det för fel på mig)

    Svara

   Jag hade tappat det, väckt honom och frågat vad hans problem är.

   Svara

    Ja självklart!

    Svara

   Du ska INTE fråga honom om det. För han kommer ljuga. Och du kommer tro på han. Till slut iaf. Du måste gå in på hans telefon och kolla vad som händer. Och sen ställa han mot väggen.

   Svara

    Funderar på det. Men då kommer han säkert bli förbannad för att jag kollat hans telefon(som om det är största problemet här), speciellt eftersom jag har gjort det före. Men det är för flera år sedan, i början av vårt förhållande. Kollade en gång pga att mitt ex var ett svin som höll på precis som min nuvarande gör nu, så hade lite trust issues. Med rätta tydligen.

    Är alla män sånahär mongon??

    Svara

     Nej, inte alla män 😉. Seriöst dock så finns det snälla män som faktiskt respekterar sina partners. Föreslår att du gör dig av med din nuvarande pronto och söker upp någon trevligare som har respekt nog att göra slut innan han börjar söka nytt.

     Svara

     Japp han kommer bli arg för att du kollat hans telefon och kommer försöka få det till att handla om det istället. Men om du hittat massa skit i hans telefon ja då vet du ju vad du måste göra <3

     Ps. De flesta män är idioter ja.

     Svara

   Gå in på hans profil i hans telefon och skriv ”OBS har flickvän sedan fem år och kan därför endast ses/höras i smyg”.

   Svara

    Haha – bäst!

    Svara

  Vill bara berätta att jag blivit befordrad på jobbet och är nu arbetsledare. Jag som skulle förtidspensioneras för ett år sen.. ja shit vad livet kan vända! 😊

  Svara

   Vad kul!!! Grattis

   Svara

   Vad glad jag blir. 💕💕💕🌸🥂

   Svara

   Grattis!!!!

   Svara

  Jag har precis börjat träffa en kille efter att vi har talat i telefon varje dag i en månad. Vi vill samma saker i livet, och kan prata om allt. Och nu när vi väl började ses så fanns attraktionen där också!
  Vi var hemma hos honom i tre dygn i sträck och hade bra sex och bra samtal.
  Men det är något som skaver. Han kunde liksom säga ganska sårande saker. Som att hans två senaste flickvänner har varit tiopoängare utseendemässigt, och att jag bara är en femma enligt honom. Att jag har dubbelhakor och måste gå ner i vikt (är normalviktig). Att jag inte får äta något med socker i. Att jag inte får ha min iPhoneladdare i hans uttag, eftersom den ”avger negativ energi”. Att jag doftade jättemycket parfym enligt honom och att han fick vädra ut efter mig. (Och jag har allt parfymfritt förutom deodoranten.) Att han tycker att jag upprepar mig så fort jag säger ifrån, och att han liksom förminskar det jag säger.
  Men i övrigt är det bra mellan oss. Däremot så svalnar ju mina känslor när han håller på så här. Nyss fick jag ett sms om att jag inte får ta upp känsliga samtalsämnen efter klockan 20, för då kan han inte sova på natten sedan. Och jag fick ett sms om att jag snarkar, och att vi måste göra något åt det. Och ett om att jag inte får ha på min mobil ens på ljudlöst på natten eftersom han störs av när den vibrerar (trots att den ligger i ett annat rum). Med mera, med mera.
  Beror det här på att vi gick varandra på nerverna när vi sågs i tre dygn? Eller är han för kontrollerande?
  Jag vet inte vad jag ska ta mig till riktigt…

  Svara

   Om han har så här många regler och krav redan efter en månad så kommer det inte bli bättre. dessutom låter han helt ärligt lite som ett as. Dumpa.

   Svara

   Girl, spring och vänd dig inte om!!! asap!!!

   Svara

   Wow!!! Alarmklockor! Snälla ge dig inte in i ett förhållande med en person som släpper sånna kommentarer. Han låter verkligen som en mansbebis. Han är absolut för kontrollerande och det låter som att han tycker det är kul att trycka ner dig för diverse småsaker? Jag tycker att du låter otroligt snäll och hänsynsfull som öht funderar på om det är dig eller honom det är fel på. Snälla, ta vara på dig själv och släpp bara in människor i ditt liv som uppskattar dig på riktigt och inte lägger energi på en massa tjafs och dumheter <3 Om det redan är sådär nu, tänk då hur det blir när ert förhållande hamnar i vardagens tristess.

   Svara

   LÅter som en himla störig och dryg typ, inte okej att uttrycka sig på det viset. Gå vidare innan han går över fler gränser är mitt råd och innan du blir mer nedtryckt och inte orkar lämna.

   Svara

   Men gud, han låter som ett superpucko. Det här kan bara bli värre. Säger som de andra, dumpa, spring.

   Svara

   Dumpa för helvete!!!

   Svara

    Åh tack för era råd!
    Det känns som att jag har hunnit tappa självförtroendet på några dagar nu bara. Jag blir bara ledsen och irriterad av alla dessa instruktioner om hur jag ”ska vara” enligt honom. Samtidigt som jag försöker ursäkta hans beteende. Men ni har rätt! Det här är inte sunt. Och det är nog inte fel på mig.
    Och även om han är bra på andra sätt så känner jag att jag kommer att må för dåligt av alla hans anmärkningar på mig. 😔
    Jag ska försöka avveckla relationen nu.

    Svara

     Be honom fara åt helvete. Han verkar INTE frisk i huvudet. Dumpa innan han hinner bryta ner ditt självförtroende ännu mer.

     Svara

     ärligt talat – han låter helt sjuk! Så beter sig inte en normal person! Han har problem och måste söka hjälp, men det måste han göra på egen hand. Du! ska säga adjö och helt bryta kontakten. Jag får gåshud när jag läser det där. *Brrrr*

     Svara

   Men i övrigt är allt bra mellan oss….21.31 Spring så snabbt du kan.
   Bort från honom. På riktigt.

   Svara

   Gör slut direkt! Träffa honom inte mer. Bryt all kontakt. Han är 1) elak, 2) märklig (negativ energi från Iphone?!), och 3) KONTROLLERANDE. Det är ett stort varningstecken. Även om han skulle säga förlåt eller att han kan bli bättre eller att han kan bli annorlunda – bryt kontakten. Han kommer inte att förändras även om han säger att han kommer göra det. Han kanske kan förändras tillfälligt, men i längden kommer det fortsätta och kanske även bli värre.

   Redan så som han håller på nu, är en form av psykisk misshandel. Du är värd bättre. Jag är rädd att det så småningom kan övergå till fyskisk misshandel. Ta dig bort från relationen. Även om det skulle ”stanna” vid psykisk misshandel, så som sagt – du är värd bättre. Bryt HELT, om ni fortsättter ha kontakt blir det nog med tiden allt svårare att släppa honom. Så bryt helt, NU, och hitta någon som förtjänar dig. ❤ Kram

   Svara

   Detta är inte sunt och ingenting som du ska acceptera, alla varningsklockor ringer här! Ta hand om dig och avbryt detta.

   Svara

   Spring för i helvete så fort du kan!!!

   Svara

   Han verkar ju inte vara redigt frisk. Finns det verkligen så lite män så du måste vara med han?

   Svara

    Ja alltså jag är 40 och han är 38. Och jag vill ha barn…
    Så jag har nog någon slags panik inför det. Och har en känsla av att jag kanske måste ”nöja mig” med en halvbra kille snart, då jag inte har den biologiska lyxen att vänta flera år 😥

    Svara

     Nej nöj dig inte! Jag tror att han isåfall kommer göra ditt liv till ett helvete , han verkar vara en typisk psykopat med charmen påslagen. Du kommer hitta någon, annars åk hellre till Danmark och insiminera dig än att skaffa barn med honom 😂

     Svara

     Honom vill du inte ha barn med. Det kan jag lova dig. Gör dig själv en rejäl tjänst och strunta i honom.

     Svara

     Du har inte funderat på att skaffa barn på egen hand? Och låta en partner komma efter? Det går det med. Och du ska inte nöja dig med någon som kan ge dig ett barn, du ska ha en partner du vill ska uppfostra barnet med dig. Snälla ta dig ifrån den mannen du beskriver, han låter minst sagt farlig. Tänk om han betedde sig så mot ett hypotetiskt barn? Ta hand om dig. 💞

     Svara

     Skaffa hellre barn själv, mkt bättre än att utsätta dig själv och ett BARN för ett sånt pucko!!!

     Svara

     Han är ju för fan inte ens halvbra, tycker han låter som patetiskt skräp.

     Svara

   Bryt med honom så snart du kan! Han låter riktigt sjuk i huvudet! Inte normal alls. Risken är stor att du kommer råka illa ut om du forsätter med honom!
   (Eller driver du med oss)??

   Svara

   Bryt för fan! En jubelidiot.

   Svara

   Låter som en virkad knäpp jätttebäbis!! Sätt ner foten för fan!

   Svara

   Hahahaha förlåt men är detta på riktigt? Det är det sjukaste jag hört. Bryt NU så fort du bara kan.Du MÅSTE lyssna på oss som skriver nu. Han kommer trycka ner dig så långt ner i botten att du till och med kan få problem resten av ditt liv med killar och ditt mående. Jag skulle ALDRIG ALDRIG fortsätta!!!!!!! Det kan inte du heller göra!!

   Vad skulle du välja:
   En kille som du kan ha sex med men som är snäll IBLAND men kommer få dig att må dåligt i relationen 80% av tiden
   Eller
   Vara utan den kullen och må superbra samt kunna träffa andra snälla killar som du ÄVEN kan ha bra sex med och attraheras av

   Svara

   Åk och inseminera dig, bättre det än få skitgener med kontrollbehov och 0 hyfs!

   Svara

    Ja, ni har rätt! Och vad fint att ni bryr er!
    Jag blev så förbryllad av hans beteende att jag behövde råd utifrån. Och de jag har pratat med i min bekantskapskrets säger att han nog bara är osäker och att det kommer att bli bättre med tiden.
    Alltså, jag vill inte vara ensam förälder. Jag vill kunna dela den glädjen med någon annan. Men det är ju ännu värre att dela den med någon som är kontrollerande. Så jag får överväga insemination igen. Och det kanske finns någon fin man där ute som dyker upp senare i livet!

    Svara

    Ja, det är på riktigt. Jag driver inte med er, som några har frågat. Men förstår nu att han nog är lite skruvad. Den enda diagnos han har sagt att han har är ADD, alltså som ADHD men utan hyperaktivitet. Och de flesta med ADD är väl snälla? Det påverkar väl inte beteendet så att man blir så här elak som han är?
    Jag ska bryta med en gång. Jag inser det nu, att om jag blir kär i honom kommer det att vara mycket svårare att lämna.

    Svara

     Parfymgrejen kan hänga ihop med ADD, liksom att säga klantiga grejer som det där mex utseendet som menas annorlunda än det låter men i övrigt inte rätt av. Men han verkar helt knäpp ärligt talat, leta vidare istället!

     Svara

     Fick lära mig när jag läste psykologi på uni att ADHD/ADD sällan kommer som ensam diagnos. Man blir varken snällare eller elakare med en sådan diagnos dock, man är den man är i grunden.

     Personligen tycker jag att det låter som att han ligger på autismspektrat, och att han tyvärr har problem med stt förstå andra människors känslor och att anpassa sitt beteende.
     Och nej, alla aspies är verkligen inte douchebags, han verkar ha fått en jackpot av beteenden och personlighetsdrag som uppfattas som negativt av ”oss andra”.

     Låt Sheldon hitta sin Amy, så letar du upp en annan kille istället, en som passar dig bättre och får dig att må bra. 😉

     Svara

   Hör varningsklockor ringa. Är det ingen uttalad TPE relation det handlar om så var försiktig, en partner ska lyfra upp dig och få dig att uppleva dig själv som det bästa som finns. Inte så tvivel i dig och få dig att känna dig som en femma.

   Svara

   ”Men i övrigt är det bra mellan oss” *proceeds to list dick move after dick move*
   Det låter som att han skulle kunna tänkas ha en diagnos av något slag. Om du är tveksam nu så är det nog inget mot vad du kommer känna i längden, och herregud skaffa inte barn med den där muppen.

   Även om du tvekar på om du är värd bättre (annars skulle du aldrig ha överseende med det du just berättat) så förtjänar ett barn en välfungerande och empatisk pappa/familj i största möjliga mån.

   Jag har haft en längre relation med någon som iofs inte var lika egocentrerad som din kille, men ändå tillräckligt. Han medgav själv att han förmodligen inte var ”normalstörd” men vad hjälper det, han kunde inte ändra beteende. Till slut har man ingen självkänsla kvar och allt går ut på att hålla honom på gott humör.
   Det är INTE värt det.
   Dumpa. Du är värd så mycket mer.

   Svara

   Men oj! Varningsklockor!!! De inte bara ringer, de larmar öronbedövande!!!! Bryt innan det är för sent, det kan aldrig sluta väl 🙁

   Svara

   Den här killen ska du bara dumpa om du vill dig väl och fortsätta må bra mentalt. Denna killen har troligen stora problem med sig själv och dessa problem kommer även du drabbas av om du fortsätter med honom. Du är värd bättre tjejen

   Svara

   Börjar ert förhållande så där vill jag inte veta var det kan sluta…

   Svara

  Någon som har tips på en bra flytande foundation och ansiktsrengöringkit 😊

  Svara

   Body Shop!

   Svara

  Någon som haft svinkoppor? Hur blev ni av med det?

  Svara

   Penicillin tror jag. Är väl bakterier? Det var väldigt många år sedan nu, men jag har några fula ärr kvar 🙁

   Svara

  Ni är väl för sorgliga människor allihopa, alla vet bäst, härskar över andras åsikter, delar ut diagnoser, och dömer utseende och fan vet allt. Finns det ingen som helst ödmjukhet kvar.

  Svara

   Nej du verkar ju tagit den… 🤦‍♀️

   Svara

    Förstår vart hissen har stannat 😂

    Svara

    Det är jag riktigt stolt över 😊

    Svara

   Och din kommentaren bidrar med vad….?

   Svara

  Ni som arbetar som gymnasielärare. Trivs ni bra? Är det ett yrke att satsa på? Vad tjänar ni?

  / undrar 32-årig småbarnsmamma som funderar på att omskola sig

  Svara

   Min man jobbar som gymnasielärare, han är vikarie just nu med 30 500 kr i lön (före skatt). Han pluggar samtidigt och får sin legitimation om ett år, och räknar med att hamna runt 35 – 36 i lön då. Det hänger väl lite på ämnet, matte, fysik osv ger högre lön, har du det som huvudämne kan du få riktigt bra lön, stor brist på det! Han trivs i alla fall grymt bra som lärare 😊 Lycka till!

   Svara

   Gäller att ha ett jävla pannben och kunna stå stadigt på sina fötter för man kommer testas på ALLT.
   När det är bra så är det helt fantastiskt, världens bästa jobb! Men när det är tungt så är det fruktansvärt påfrestande för kropp och själ.

   Känslomässig berg och dalbana med andra ord. Men lyckas man skapa en undervisning som stimulerar iallafall majoriteten av eleverna och lägger ner mycket tid på relationsbygge så finns det absolut inget bättre jobb.

   Svara

   Jag har arbetat i 1.5 år som gymnasielärare och trivs superbra! Är väldigt roligt, omväxlande och ibland utmanande yrke. Ingen dag är den andra lik 🙂 Jag fick 31′ i ingångslön och är uppe i 33′ nu så skulle absolut säga att lönen är bra. Lärarprogrammet har generellt ganska lite schemalagt vilket innebär att du kan arbeta extra under utbildningen = inte lika höga studielån. Gillar du ungdomar och att lära ut + intresserad av två olika ämnen skulle jag absolut satsa! Lite lång utbildning men de åren går fort. Du kanske kan testa att vikariera lite för att se om det är något för dig? Vill dock tillägga att det är stooor skillnad på att ha klasser du känt ett tag som du bygger en relation med jämfört med att komma in och undervisa i typ en timma.

   Svara

    Tack för svar! Vilka ämnen undervisar du i? Har funderat på svenska och historia. Lätt att få jobb inom dessa ämnen?

    Svara

     Tips att välja ett roligt ämne som du verkligen är intresserad av och sen något som svenska som andraspråk, juridik, ekonomi eller naturvetenskapligt. Då kommer jobb aldrig vara ett problem. Jag började på 28 som vikarie men fick 32 vid examen för 3,5 år sedan och har nu över 44. Liknande löneutveckling för mina kollegor där jag bor men det skiljer ju sig mycket åt mellan kommuner.

     Håller i övrigt med om känslomässig bergodalbana. Men lär mig väl med åren. Vi lunch idag var det världens bästa yrke. Framåt 15 ville jag säga upp mig, haha.

     Svara

  Blondinbella siktar på att hennes företag hermine hold ska bli världens största accessoarföretag. Men när hon visade upp produkterna i sina stories,så var de så fula och tantiga vem ska köpa sån skit? 😂🤔😏😱

  Svara

   Bara för att det gått ganska bra för iDeal of Sweden behöver det inte gå lika bra för Hermine Hold.
   Det är två helt olika marknader även om man inbillar sig att kunderna och reklamkanalerna är desamma.
   Prissätter man sig utanför vad målgruppen är villig att betala så kommer det inte att fungera.

   Svara

   Tänker att det kanske är tanken? De vill inte ha en målgrupp med fjortonåringar (de handlar iaf på Glitter), de tänker sig en högre prisklass med den mer köpstarka målgruppen kring 30?

   Svara

  Jag undrar när my martens egentligen jobbar

  Svara

  Vad ska man göra med livet? Vill inte ha barn och har bra med pengar, behöver inte jobba i princip. Men behöver inte ha eget hus, köpa lyxiga saker eller resa för resandets skull.

  Svara

   Njut för tusan!
   Har du inget intresse?
   Välgörenhet?
   Plugga ngt roligt?

   Hade jag inte behövt jobbade hade jag pluggat till läkare #nörd

   Svara

   Engagera dig ideellt då?

   Svara

   Hjälp andra.

   Svara

  Planeringshjälp!
  Har precis avancerat på jobbet och har hand om flera stora projekt – har inte hittat ngt bra sätt att hålla koll på alla datum för möten, alla to-dos, kom-ihåg-grejer och saker som nästa möte ska handla om….sjukt stressande!

  Hur gör ni?
  Pappersalmanacka?
  Ngn app?
  Hjälp!

  Svara

   Pluggar visserligen, men jag kör en almanacka (fysisk) för alla tidsrelaterade måsten, sen har jag särskilda mappar i datorn för all info inom de olika områdena 🙂 T.ex. en mapp för ett visst projekt, en annan för en viss kurs etc.

   Svara

   Googlekalendern! Den kan vara sammankopplad i alla dina prylar dator mobil etc, och du kan planera upp supertydligt med färger, tider, anteckningar etc. Även få notiser vid behov.

   Har lust på en papperskalender själv, men den är helt enkelt inte alls lika bra så jag kan inte motivera det köpet. Älskar googlekalendern

   Svara

    Komplettera m anteckningsblock att bajsa ut alla tabkar, små idéer som ploppar upp, eller utkast till möten etc

    Svara

  Använder inte Bella både Patek klockan + Hermès armbandet hon fick från x i sitt senaste inlägg?

  Svara

   Armbandet ja, men det kan väl vara Cartier-klockan?

   Svara

    Nej, Cartier klockan är rund.

    Svara

  Alltså systrarna Lagergren gör en hel del moraliskt tveksamma samarbeten.. först hela omgången när de gjorde reklam för skönhetsoperationer och nu skönmålar Jessica hur bra det är att shoppa mot avbetalning eftersom Anyfin sänker räntekostnaderna.. jag är helt klart skeptiskt mot vad de säljer sig för..

  Svara

   Eget ansvar!

   Svara

  är så SJUKT less på kenza och hennes mage och historia nu och blablabla herreeeguuud😭😭

  Svara

   23.51 Fattar inte ditt problem?
   Om du inte går in på hennes sidor, så varken ser eller hör du ju något om henne?
   Pröva så slipper du bli irriterad.

   Svara

   Jaha? Sluta följa henne då, så slipper du se det och problemet försvinner. Herregud 🤦‍♀️

   Svara

   ja det är klart jag har avföljt men det kommer upp överallt ändå, men jag gillar kenza annars och allt hon lägger upp i övrigt! så det vore kul om något kunde handla om bara nåååånting annat nån gång.

   Svara

  Jag är så jävla ledsen. Fick just veta att jag inte får komma på intervju på det senaste jobbet jag sökt HELLER. Har sökt jobb i nästan ett år och inga napp. Alla mina kursare har fått jobb. Vad är det för fel på mig? Känner mig så jävla värdelös.

  Svara

  Bra gjort med onsdags ÖS. (Och säkert lönsamt? 😉 Jag tror den här sidans styrka är bredden – du har verkligen med lite av allt och så förstås alla som kommenterar. Jag kommer tillbaka för kommentarerna för jag följer ju inga influencers egentligen! *lol*

  Svara

   Samma här, jag är helt ointresserad av influencers men vill inte hänga på familjeliv eller flashback 😀

   Svara

  Har någon här handlat ifrån Cultfurniture?? Är det en legit sida? De har bra omdömen på trustpilot men känns ändå så lurigt när det krängs piratkopior på knagglig svenska.

  Svara

  Köpte men ittalaljuskopp igår så nu är frågan lapp av eller på?! 😉

  Svara

   Av! WT-varning annars;)

   Mina föräldrar ursäktar sig med att de inte kände till det, och nu har lapparna suttit på så länge och diskats så mycket att de etsat sig fast…

   Svara

    Kan du utveckla varför det är WT? Tar du bort alla märken/loggor från det du köper?

    Svara

  Blondinbellas hus har en egen instagramprofil innehållande smygreklam och inlägg av hushållsarbetarna, vad det verkar. Känns väldigt gammaldags och intressant för vem egentligen? (I just went there for the comments 😊)

  Svara

  Jag kör en Whole30. Någon som vet om det finns nån svensk facebook-grupp att gå med i? Redan hittat flera internationella. Allmänna tips mottages också tacksamt. Jag är på dag7. Yay!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.