Smygreklamar Calle Schulman för American Express?

Calle Schulman duckar frågorna kring smygreklam som om det vore OS-final i spökboll (läste den liknelsen inne på Anithas Insta och blev kär) men givetvis är det just smygreklam det handlar om här.
”Även din vän får en belöning” när du ansöker om ett AMEX-kort! Mhm…”vännen” får nog lite mer ersättning än så, men okej då…

Tror du också att det är smygreklam Calle Schulman sysslar med här?
Anmäl det i så fall till Konsumentverket så får de avgöra saken om de anser det aktuellt.

KLICKA HÄR!

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  CamCam kommer du rensa bättre ang ot i vanliga inläggen framöver? Flera st i trådar som du varit inne i under veckan som fått stå kvar trots att vi uppmärksammat både dig och den som skrivit

  Svara

   Sluta vara en sån jäkla blöt filt. Många av oss gillar ot! Det är typ dem som har gjort den här bloggen så populär (bl.a – all credd till camcam såklart)

   Svara

    Är du dum på riktigt? Camilla har uttryckligen sagt till om att det EJ ska vara några ot i de vanliga inläggen och att dessa kommer raderas.
    Själv gillar jag ot men ska de nu ej finnas så går det väl hållas efter då med och inte bara skrämmas med.
    Om nu Camilla struntar i att det är ot som gjort bloggen till vad den nu är då är det ju bara att finns sig i det men då ska det även skötas. Tror vi är många som gärna postar ot annars varje dag

    Svara

     OT som har att göra med influencers är väl okej för det mesta? Det är väl mer de personliga OT som är problemet? Tycker i övrigt inte att det är en grej att bli så upprörd över.

     Svara

      Ja men de senaste har ju folk lik förbannat gjort inlägg om att de mår dåligt och har problem

      Svara

   Såna som du är sju resor värre!! Curlade jättebäbisar!!

   Svara

    Wow lugn. Är ändå en legit fråga då det är något som varit oklart.

    Svara

   OT much?

   Svara

  Tror han bara vill fylla på sitt egna poängkonto

  Svara

   *eget

   Svara

    *tror ni förstod innebörden iaf

    Svara

  Skulle inte den där clownen sluta med IG??

  Svara

   Och han är en clown för att?

   Svara

    Behöver du verkligen fråga det?

    Svara

     Ja. Varför är han en clown?

     Svara

  Inte skulle väll Calle-ponken?!

  Svara

   🤮

   Svara

   *väl

   Svara

  Varför tänker jag på ”Bonus på kortet”? 😂

  https://youtu.be/FURjTXdPTgA

  Svara

  Läste inne hos Forni nu om hennes resa från underklassen till Östermalms överklass. Underklass, really? Hon är från ett villaområde i Nacka…

  Svara

   Det är alltid så roligt när dessa self-made klassresenärer inte ens fattar allt vad en klass och en klassresa innebär.

   Svara

    Jag åkte på klassresa till ammarnäs i högstadiet. Kul och väldigt lärorikt.

    Svara

     Haha Gunni barfot, jag har också vart där på klassresa. Tror vi är få som förstår vilken central plats det är om man vill utveckla sig🤣

     Svara

     Hahahha

     Svara

    Tranämigt att ens prata i dessa termer, vi alla är människor punkt.

    Svara

   Reagerade också på det inlägget.. antar att hon menar väl men kändes väldigt världsfrånvänt

   Svara

   Sen när blev förort i Stockholm automatiskt underklass?
   Jag som bor i en by mindre än en förort till Stockholm, om jag skulle flytta till Östermalm går jag då från ”fattigdom” till överklass? spännande klass resa.
   När jag gick i högstadiet hade vi faktiskt en klass resa till centrala Stockholm, haha.

   Svara

  Har någon anmält?

  Svara

  Vill tipsa om Michaela Fornis senaste inlägg. Hon påstår hon är från underklassen och är nu överklass. Läs svar på kommentarerna.

  Svara

   Ignorera idiotin 🙄 Vi alla är människor!

   Svara

   Hahah ”alla gången jag suttit i ett höghusområde och druckit smuggelsprit”. Låter oerhört traumatiskt.

   Svara

    Hahahahahah eller hur?! Tror hon siktade på att det skulle låta ”underklass” men blev jävligt krystat.

    Undermedvetet ligger det ju någon typ av avsky i detta Östermalm-beteende (som hon beskriver i inlägget) att man känner att man måste hänvisa till sitt gamla ”vanliga underklassliv”. Lite, ja jag tjänar 150 papp i månaden på att gå på precis sådana events där sådant snack försigkommer men JAG ÄR PRECIS SOM DU. Du!!! Som läser min blogg.

    #Nja

    Svara

    Uppväxt i medelklassmiljö och gjort diverse felaktiga beslut både när det gäller alkohol och droger inte fan skulle jag klassa mig som arbetarklass för det… eller jo nu kanske pga det liv jag lever idag. Men har ej eller haft en fruktansvärd barndom. Tror hon att så fort man dricker hembränt så lever man i misär?

    Svara

    För att inte utelämna ”jag minns första gången jag såg en pistol”, så lät de minsann inte om Forni 2007 då var hon så fin i kanten att komma från nacka :))) hon har varit smått besatt av Stureplan och bo på Östermalm långt innan hon flyttade dit så skumt att hon skulle försöka hymla med det

    Svara

   Hahahaah alltså hon är inte ens i närheten av att vara i den riktiga överklassen.

   Svara

   Väntat på den dagen alla ska få se Michaela Forni sanna, superfalska personlighet. Härligt att hon börjar avslöja sig själv. Den enda klassresa hon gjort är att sluta flörta med sina kompisars killar till att skaffa en egen pojkvän

   Svara

    Ouch.

    Svara

  OFF topic men stör mig så himla mycket på kissies fejkade dialekt?? Asså så cringe. Gillar hennes vlog och tycker hon är så härlig men får panik hon ska typ leka att hon har någon dialekt? Bara för typ hennes kille har det så ska hon härma. Finns inget värre, minns när min konpis hade varit i Göteborg en månad och kom hem och pratade ”göteborska” FICK PANIK hahaha

  Svara

   Men seriöst, tror man efterapar den man lever med ganska naturligt och otänksamt/icke planerat . Levde ihop i 7 år med en kille från mitt hemland, pratade perfekt hemspråk och tog mig an hans dialekt utan att ens märka det. Idag lever jag sedan 7 år med min man, svenne-banan från en specifik håla/annat landskap med väldigt säregen utpräglad dialekt, min skånska har förändrats till sådan grad att folk inte tror att jag i grunden är uppväxt i Skåne. Jag gör mig inte till, har bara blivit ”sådan”.
   Man bliver som de man umgås med, som det sägs.

   Svara

   fast om man umgås med en viss dialekt ett tag så blir det lätt att det smittar av sig. För mig är det ”Stockholmska” . Kan inte hjälpa det.

   Svara

  Förlåt men spökboll? Det heter Gränsbrännboll 😉

  Svara

   Är du från Norrbotten månntro? 😁

   Svara

  Forni är väl knappast överklass. Övre medelklass isf.

  Svara

   Vanlig svensk medelklass skulle jag säga att hon är. En vanlig tjej som idag har gott om pengar för att hon ridit snyggt på sociala-mediervågen på rätt sätt i rätt tid, hon är knappast stenrik och frågan är hur hon kommer leva om 10-15 år när världen och det sociala medie-landskapet förmodligen kommer se helt annorlunda ut. Medelklassen i Sverige är väldigt bred, övre medelklass då pratar vi familj med stor villa i Äppelviken och barn som läser på KTH och Chalmers. Överklass är för mig ofta någonting man föds in i och det har inte nödvändigtvis så mycket (eller enbart) med pengar att göra, men man har kontakter, anor och ett sätt att föra sig. I Storbritannien (där adeln ännu existerar och där klassklyftorna är tydligare) finns det många intressanta exempel på stengamla och superfina familjer som till och med står nära kungahuset men som är mer eller mindre utfattiga pga. generationer av dåliga investeringar och förvaltningar och många eller stora gods som gått i arv i evigheter och som slukar alla pengar. De är många gånger väldigt öppna med detta också, och har en väldigt skön blasé c’est la vie-inställning till sin situation. Men Forni är definitivt inte någon överklass för att hon har marmorbänkar, märkesväskor och en summa på banken.

   Svara

    Instämmer 👏👏👏

    Svara

    ”Uppkomling” är väl ett skönt klassföraktosande begrepp man skulle kunna ta till i hennes och tex. Blondinbellas fall.

    Svara

    Tycker att du lyckades sammanfatta det perfekt.
    Min familj har just en sådan bakgrund, sprungen ur överklassen med allt vad det innebär men har inte längre någon större förmögenhet att förfoga över (i alla fall inte sådana rikedomar man vanligen förknippar med överklassen). Däremot är det viktigt att leva efter de traditionella koderna. Att skryta på sociala medier är absolut inte ett socialt accepterat beteende.

    Tilläggas bör att en rad saker som marmorbänkar och annat synligt lull-lull är något av en generationsfråga. Många av de stora kråkslotten står med ett skriande behov av renovering. Pengar finns men inte viljan. Man trivs bra utan renoveringshysteri och har inte heller behovet att bevisa något för andra. Man visar ändå inte upp sitt hem för andra än de närmaste och äldre kök smälter in bra med arvegods, gammal konst och antikviteter 😁

    Svara

     Sånt här tycker jag är superspännande! Med risk för OT nu (men skarvar iom. att diskussionen ändå är sprungen ur ett blogginlägg om klass och klassresa haha…) kan du beskriva mer vilka koder som är klassmarkörer för överklassen? Att inte prata om pengar är ju en klassiker, och idag med sociala medier så förstår jag att samma regler gäller även där. Gäller samma regler även med tex. kläder (tydliga logotyper tex, går de också fetbort?) Vilka fler oskrivna regler finns för det sociala livet i överklassen? Sociologi ftw haha <3

     Svara

      Jag kan naturligtvis inte tala för alla, men det finns mängder av små signaler och markörer. Vilket gör att man känner igen varandra på småsaker som hur man för sig, ordval och klädval.

      Några saker jag spontant kommer att tänka på är att man alltid har skor på sig. Ska man hem till andra när det är dåligt väder ute så har man med sig inneskor (i en skopåse). Det är helt otänkbart att gå i strumplästen.

      Det är stora skillnader i klädkoder, när det är läge att klä upp sig respektive klä ner sig. Jag har vänner, bekanta och kollegor som aldrig varit på frackbröllop eller smokingkalas. De har inte klädkoder på sina dop, bröllop och liknande utan folk kan komma klädda hur de vill. Medan det i andra kretsar är precis tvärtom. Jag lägger ingen värdering i det här, utan försöker bara belysa skillnaderna som du efterfrågade.

      Bortsett från en grupp snorungar som ville bete sig schtektigt och vaska skumpa med hjälp av pappas kort så skulle jag säga att respekt för pengar är utmärkande, särskilt hos den äldre generationen. Man gör sig ofta lustig över hur rika anses snåla men det ligger faktiskt en hel del i det. Inte sällan handlar det om att de sedan barnsben fått inpräntat att de måste visa respekt för pengar. De kan sitta och ruva på en stor förmögenhet och ändå klaga på hutlösa matpriser eller vägra köpa ny gräsklippare innan den gamla ramlat isär helt. Och när man väl köper något riktigt dyrt prål (klocka, smycken eller kläder) så berättar eller visar man det aldrig för någon, det ska plötsligt bara finnas där. Lika lite som man skulle komma på tanken att kommentera att någon har ny klocka eller liknande. Man låtsas som ingenting. Undantaget är bilar och hus, men då undviker man skickligt allt som kan tolkas som skryt eller nyfikenhet och håller sig till praktiska samtalsämnen om skötsel eller underhåll.

      Svara

     Skrev ett svar till dig men det kanske inte släpptes igenom pga för OT?
     Men då vet du att jag inte ignorerade din fråga i alla fall 😊

     Svara

  Förstår inte varför så många är fast i klasstillhörigheter. Är väl länge sen adel, präst, borgare och bönder var på tapeten?
  Vill man kanske anse sig som ett slags bättre patrask eller?

  Svara

   Klassfrågan är mer aktuell än någonsin. Frågan om feminism, makt och struktur ligger alla under klassfrågan och speciellt idag när miljöfrågan är akut är det otroligt tydligt vilka de styrande krafterna är och hur de för att rädda sitt eget skinn och kapital håller tillbaka både utveckling och övriga grupper. Det handlar inte om att se sig själv som patrask eller kung, det handlar om att se vilka strukturer som styr och verkar i samhället. Nu gör nog inte Forni eller för den sakens skull Bella (yep, där kom hon!) någon vidare intelligent klassanalys i sitt vardagliga liv utan de vill väl i den där typen av inlägg mer måla upp sig själva som en framgångssaga för att ”inspirera” (läs; upphöja sin egna förträfflighet). Men klassfrågan är lika stor idag som för 90 år sedan, bara att folk idag tror sig ha det bättre för de kan flyga till Thailand och köpa märkesväskor. Bara för att vi inte svälter i Sverige betyder det inte att vi saknar klassklyftor, glastak, orättvisor och privilegier.

   Svara

   Du har nog blandat ihop det lite, har inte sett någon prata om ståndssamhället eller forni påstå sig tillhöra andra ständer än hon gör.

   Svara

    Har du läst hennes kommentarer under inlägget?

    Svara

  Har arbetat på American Express och Calle Schulman har aldrig någonsin haft ett samarbete med Amex, däremot, är han en väldigt trogen och nöjd kund.

  Länken han har i sin bio ”bjud in en vän” är en funktion som ALLA befintliga kunder med ett amex kort kan använda och göra i sitt nätverk/plattformar. Personen som lägger ut länken får poäng samt den nya kunden = mer kunder till Amex.

  Svara

  Bellsan har som mål att bli den största i världen med sitt krimskrams (hårgrejerna)
  Guuuuudars 🤭🤭🤭🤭🤭
  Hon är så tramsig!

  Svara

  Det där är inte smygreklam men istället samma sak som när man bjuder in ens vänner till uber, man får credits osv. Vore ju bra om folk lär sig skillnaderna 🙂

  Svara

  Skulle prinsessan Forni af Fendi inte vara överklass?
  Jag har för mig att hon har anor bakåt till Gustav Vasa åtminstone.
  Var hon inte på alla prinsess- och prinsdopen t ex? Jag har för mig att jag såg henne med någon konstig hatt på huvudet.

  Svara

  Jag skulle säga att detta bara handlar om att Calle vill ha mer Eurobonus poäng då han får några tusen varje gång någon använder hans invite-länk. Sen är det kanske också smygreklam men främsta anledningen till varför han gör detta är nog för att utnyttja sina stora följarskala till att samla ruskigt mycket poäng.

  Svara

  Jag tycker att det är konstigt att han bara gör stora inköp på kortet… Jag gör ALLA inköp på mitt Amex-kort. Alltså även matinköp på ICA, ny mascara eller en tablettask på Pressbyrån. Det går någon gammal skröna om att så få butiker tar Amex. Det har inte jag märkt av. Det händer väldigt sällan att det inte går att handla med Amex och då det händer är det ofta i mindre butiker. Större kedjor fungerar fint. Samlar Eurobonuspoäng och flyger business gratis, perfekt tycker jag! 🙂

  Svara

  Haha fick en chock först när jag läste ”os-final i spökboll” då jag kommenterade anithas inlägg med den. Fan vad nöjd jag blev nu!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.