Lady Dahmer och Cissi Wallin om intervjun med Isabella Löwengrip

Jag hade tänkt skriva om bilden i Cissis inlägg – det här om att föräldrar tydligen inte får vara trötta på sina barn.
Jag tror inte det finns en enda människa i min närhet som jag aldrig någonsin varit trött på, herregud, det är väl så det är i alla relationer.
Bara för att jag är trött på någon betyder väl inte att jag inte älskar dem?
Andie i ”How to lose a guy in ten days” säger det bäst:
– Andie: I love you Binky… but I don’t have to like you right now …
Den är väl klockren ändå?
Jag kan vara trött på min sambo, utan att för den sakens skull sluta älska honom. Jag är övertygad om att mina föräldrar varit SÅ trötta på mig genom åren (kanske fortfarande?) och skulle de neka så skulle de ljuga. 😉

Men…
Sen började jag läsa kommentarerna där Cissi, Lady Dahmer och några läsare diskuterar dagens ”intervju” med Isabella Löwengrip i Expressen och tyckte att det också var intressant.
Välj själva vad ni vill diskutera kring!

 • Får man vara trött på sina barn?
 • CW och LDs åsikter om Isabellas intervju.

 

340 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ingen kan göra allt och Isabella är inte undantagen det. Något måste ge vika och för henne är det att rodda livet på hemmaplan – det gör andra. Det lägger jag ingen värdering i, men hon är lika lika superkvinna som någon annan.

  Svara

   *Lika lite

   Svara

    Så jävla gött att de ifrågasätter. Kanske börjar andra influencers också göra det.

    Ser framemot skita i allt som har med karriär att göra och bara vara föräldraledig efter torsdag.

    Svara

     Det är såhär vänsterfemismen gräver sin egen grav och försvårar för oss andra feminister. Om man vill vara krass så kritiserar en stenrik feministisk hemmafru en ensamstående kvinnlig entreprenör som skattar och betalar sociala avgifter till en mängd anställda som i sin tur skattar… Vem bidrar mest till samhällsnyttan? LD genom sin livsföring där outsourcing tydligen är förkastligt eller IL genom sin?

     Svara

      Oj, där sa du någonting faktiskt. Bra sagt!

      Svara

      Skulle nog säga att LD är mer samhällsnyttig i och med att hon faktiskt har ett tänk och en analys kring samhället, och hur olika människor kan dra olika mycket fördel av det beroende på vilka resurser och privilegier de bär på. Dessutom synliggör och kritiserar hon skadliga ideal och myter kring kvinnor och könsroller, och IL gör tvärtom, hon utnyttjar och spär på dem, och tjänar massa pengar på det.

      Svara

       Hur mycket får samhället tillbaka genom ”ett tänk och en analys kring samhället”? Jo, 0:-. En feministisk hemmafru som är rik och lever på sin man och gnäller över hur andra lever sitt liv på instagram? Jag tycker Isabellas beteende i många fall är helt förkastligt, men hon har ett enormt driv, det kan ingen säga något om. Hon anställer andra människor och ger dessa lön. Hon betalar diverse utgifter och skapar jobbtillfällen, och som egenföretagare är skatten mycket högre än för en vanlig anställd. Isabella ger mycket mer tillbaka till samhället än vad LD någonsin kommer göra som sjukskriven.

       Svara

        Så det är bara skattepengar som samhället får tillbaka som räknas?

        Svara

         Nejdå. Som fattigpensionär kan du t ex njuta av LDs ”tänk och analys om samhället och hur vissa kan dra fördel av det beroende på vilka resurser och privilegier de bär på.”

         Svara

        Jag är ej sjukskriven. Jag är egenföretagare.

        Svara

        Men fräsch människosyn. Sjukskrivna kan ej bidra till samhället? Ok.

        Svara

         Ska LD prata om människosyn! Allt drev och hat som LD och CW står för. För att inte tala om era svansar på instagram som gör torpedjobben åt er!

         Svara

       Mmm. Kul att hon har råd med nåt så behjärtansvärt. Så kan vi vända oss till kvinnor som IL för bidrag till vård, skola, omsorg och pensioner.

       Svara

        Fast IL skattesmiter väl jävligt mycket? Smygreklam. Stoppar antagligen undan pengar. Tar ut lite i lön och massa avkastning? Så +- 0 eller?

        Svara

         Vem vet. Oavsett så kan du vara helt säker på att hon och samtliga i hennes ”home team” bidrar mer i skatt än hennes kritiker i det här fallet.

         Svara

         Nu är du ute och cyklar
         1. Skattesmitare och smygreklam går inte ihop, har det inte kommit in några pengar på kontot så är det inte reklam! Du kan fortfarande görs smygreklam och samtidigt skatta för intäkten.

         2. Du betalar även skatt på avkastningen och du måste ta ut en hyffsad bra lön innan du kan ta avkastning

         Svara

          Ser man på. Nu har redan den sk ”kvalificerade gissningen” spridit sig och vuxit sig till en sanning. 😠

          Det finns absolut inget som indikerar på att Bella är en skattesmitare.

          Ni kan gissa på att hon är det (jag tror det inte) men ni har inga, absolut inga, indicier på att så skulle vara fallet.

          Svara

           Vad tycker du trh om Camcams inlägg för ett tag sedan där hon skrev som sanning att Bella uppgett falska siffror i avtal med företag? Jag har efterfrågat bevis men har inte fått något svar. Camcam kan ju bli förtalsanmäld av Bella. Skulle vara bra om det kan komma ett inlägg där bevisen redovisas.

        Så obehaglig människosyn. Ens förmåga att betala skatt avgör alltså ens värde i samhället? Fräscht 2019. Mkt fräscht.

        Svara

         Det är väl inte riktigt vad som diskuteras. Frågan är på vilken grund LD tar sig rätten att inte bara yttra sig (man kan ju tycka att det inte riktigt angår henne) utan dessutom fördöma och raljera över en annan människas fullt legitima val i livet. Då är det ganska lätt att påpeka att valen hos människan som kritiseras bidrar till samhället på ett helt annat sätt än LDs egna. LD har rätt att leva som hon gör. Vad hon inte har rätt till är att berätta för andra hur de ska göra.

         Svara

      Har jag missat eller handlade det inte om att ha orimliga krav på kvinnor? Att Isabella får det att låta som att fixa karriär och vara ensamstående mamma är hur lätt som helst och att alla kan det. Hon ljuger ju när hon säger att hon fixar båda då hon ”bara” roddar ena – karriären.

      Det finns betydligt fler fattiga, ensamstående föräldrar som rockar båda och sliter betydligt hårdare än vad IL gör. Den här intervjun är ett jäkla hån mot dem. Och inte nog med det så är den förminskande också!

      Svara

       Hon ljuger ju inte, that’s the point. IL är extremt öppen med att hon anställer hjälp för att få ihop sitt liv.

       Svara

      Bra svar av anonym. Cissi bidrar inte ett smack med skatter etc. Cissi lever på sin man Linus, här måste jag backa Isabella till 100% och vad är cissi för jäkla feminist! Som hackar på Isabella? Jag har blivit drogad med rohypnol! Jo men visst sörru….

      Svara

   Jag väntar med ”spänning” på om IL har köpt huset eller inte? Hittills så står hon ju inte som ägare till huset. Kommer hon ens att göra det? Förresten, vem ska köra hennes framtida daycruiserbåt och lägga till vid hennes ”privata” brygga? Vem blir hennes ”Head of Captain”?

   Svara

    Fel inlägg. Hoppa tillbaka till november 2018. Vi har gått vidare härinne.

    Svara

     Javisst, vi har verkligen gått vidare ”härinne”. Uppdatera dig.

     Svara

   Hej!

   Svara

  Jag bryr mig inte om hur Bella väljer att lägga upp sitt liv, hon får köra sitt. Men funderar på om inte hon och barnen går miste om mycket. Visst, man minns ju en del roliga saker man gjort, men det man skrattar mest åt nu 10+ år senare är ju den där gången man fick springa genom flygplatsen för att man blev sen pga att ingen hade packat i tid, när mamma brände pasta och det var rök i hela köket, när någon glömde matsäcken på garageuppfarten och upptäckte den på en rastplats ute i ingenstans, när familjen satt och svettades i fullpackad bil och fick punka… Känns som man går miste om mycket om livet är allt för perfekt och ordnat. Har så många minnen där allt gått fel men ändå blivit så bra för det har gett oss så mycket skratt.

  Svara

   Hm…nu hobbyanalyserar jag här lite. Det kanske har att göra med hur föräldrarna tacklar sådana ”motgångar”? Jag var nämligen tillsammans med en snubbe som vid minsta lilla ”fel” blev sjukt arg och förbannad, vilket gjorde att sådana saker som HADE kunnat bli ett roligt minne mer blev ett tråkigt sådant där jag fick agera nedlugnare. Har man en förälder som reagerar så vid bränd mat, stress på flygplats, i en fullpackad bil, glömda matsäckar osv så blir minnena inte riktigt lika mysiga och något som man nog helst vill slippa att ge sina egna barn.

   Nu menar jag inte att Isabella reagerar eller skulle ha reagerat så, utan jag har för mig att hon har sagt att hon just minns att hennes pappa blev arg/irriterad på skidresor och att det därför var så skönt med alla bekvämligheter som hon kan ha nu. Om det nu är sant så kanske hon gör många av saketna för att inte utsätta sina barn för liknande, utan att kanske tänka på att det inte är det ”operfekta” i sig som är det negativa utan snarare hur pappan reagerade i dessa situationer?

   Bara en tanke som slog mig 🙂

   Svara

  OJ, lite shaming på gång från feministerna. Tycka vad man vill om Bella, men att LD och Cissi uttrycker sig så här gör att jag tar dom ÄNNU mindre på allvar. Systerskap när det passar… LOL

  Svara

   Det är tillåtet att ifrågasätta en annan kvinna. Det är inte samma som shaming.

   Svara

    P

    Svara

    Saken är väl den att de inte är konsekventa, speciellt inte CW. Ibland får man kritisera, ibland inte. Det märkliga är att CW säger åt andra att inte göra olika saker, för att sedan själv göra likadant när hon känner för det. LD har mycket bra att säga, men CW har jag inget förtroende kvar för överhuvudtaget.

    Svara

   Fast systerskap handlar ju inte om att alltid backa alla kvinnor hela tiden vad dom än säger eller gör.

   Svara

    Nej, men det handlar om att visa respekt för andra kvinnors livsval. På samma sätt som man kräver att andra ska visa respekt för ens egna.

    Svara

     Systerskap handlar inte heller om att ovillkorligt visa respekt. Respekt är något man förtjänar, inte något man kan kräva eller något man automatiskt får för att man råkar vara ett visst kön.

     Det här handlar om något helt annat. Bella skulle inte bli lika ifrågasatt om det var så att hon faktiskt själv stod för sina livsval. Vilket hon inte gör alls idag.

     Hon är en privilegierad innerstadsbrud med två högutbildade och höginkomsttagare till föräldrar som har gett henne extremt mycket skjuts i livet. Det står hon inte alls för, utan utåt vill hon förmedla att hon kommer från ingenstans i Jakobsbergs höghusområde utan någon som helst hjälp från någon.

     Så berätta gärna för mig, varför förtjänar Bella respekt för sitt livsval när hon själv inte har den respekten till sig själv?

     Svara

      Vi pratar inte om samma sak. För mig är det här en politisk fråga och jag vill inte gå in i nån diskussion om individen isabella, tycker inte det hör hit. Inte heller har jag nåt att tillföra då jag inte känner henne.

      Svara

       Jo vi pratar om samma sak. Systerskap innebär inte att man ovillkorligt ska stötta, backa, ha respekt för eller allt annat liknande precis alla kvinnor bara för att de är kvinnor.

       Svara

        Därför blir det fel när Cissi lämnar helt olika versioner om sin ”drogning”, en i bloggen då hon inte tänkt göra anmälan, en senare i polisanmälan. Men får höra att man ska tro på Cissi för att hon är kvinna. Blir helt fel. Att jag inte tror på det Cissi säger längre beror ju inte på att hon är kvinna, det beror på att hon är hon.

        Cissi försöker alltid generalisera och få det till att hon är ”alla kvinnor” och det är inte rätt.

        Svara

         Kvinnor som berättar att de blivit våldtagna ska såklart ha stöd.

         Kvinnor som berättar för andra kvinnor att de också kan vara perfekta pga är perfekta själva men sen har 472847833729 anställda som sköter allt ska såklart ifrågasättas då det skapar än mer stress och press på redan stressade och pressade kvinnor.

         Hur du inte ser skillnaden på dessa ting är förvånande.

         Svara

     De skriver ju tydligt och klart att de anser att IL får leva livet som hon själv väljer. Det de krititserar är att hon pumpar ut en lögn om att kvinnor kan få, och bör sträva efter, allt på en och samma gång. Kvinnor blir sjuka av den pressen.

     Svara

     Men de ifrågasätter ju faktum att hon ständigt skryter om sitt ”bygga bolag” (spyr) och hur det går så bra att vara mamma och samtidigt vara super framgångsrik. Men hon är ju inte mamma i allt vad det innebär. Jag är själv inte mamma men kan inte tänka mig att allt det som mamma gjort som enstamsåenfe under min uppväxt, hämtat lämnat, älskar gråtit handlat haft nöjen med trots att hon varit så trött att hennes ögon vattnad, att det skulle vara jämförbart med det Isabella gör eller ersatts av nån annan. Det är liksom inte samma sak och det är det de påpekar. De flesta mammor gör allt detta själva och då är det inte lika lätt att bygga fejkföretah. Och seriöst, hon hade nog inte lyckats h ett enda företag i flera år om hon inte vore bloggerska från början.

     Svara

      Haha har ej korrläst… men ni förstår

      Svara

   Ja och lätt för dem att säga – de två har väl rika män som försörjer dem och finns till hands. Kvinnoshaming brukar de snacka om annars och vara så upprörda över… blev märkligt detta. Hyckel. Men starka kvinnor som reder sig själva, som vågar vara ärliga och vågar gå sin egen väg – det brukar hatas, skammas och ifrågasättas.

   Svara

    Håller med

    Svara

    Jo men faktiskt. Lite hyckleri här. Både Cissi och LD har faktiskt tillgång till ”hjälp” som många inte har.

    Svara

    Fast… reder sig själva? Gör man verkligen det om man outsourcar allting? Ifrågasätter inte att LD och Wallin är privilegiade på andra sätt, men skulle inte direkt säga att BB reder sig själv heller.

    Svara

     Hade gjort samma sak om jag hade dom pengarna!

     Svara

      Ja, men det var inte det kommentarerna handlade om. Det de diskuterade var hur hon kan säga att kvinnor kan göra karriär och vara förälder samtidigt. Vilket är en felaktig bild så Bella gör karriär och är mamma när det är roligt.

      Svara

       Nej det är ingen felaktig bild! LD och CW har ingen ensamrätt på konceptet ”hur är man en bra förälder”.

       Svara

        Jo faktiskt! Gör man bara det man vill med sina barn är man inte i det närmsta lika mycket förälder som någon som ÄR DÄR, lagar mat, bråkar och skrattar med en. Sen får ni inbilla er hur mycket ni vill att barn intr bryr sig om sånt. Jag har inga barn själv men skulle må dåligt om min mamma outsourcade halva min uppenbarelse… för att fnittra och leka företagare på instagram.

        Svara

         För att DU hade mått dåligt betyder inte att alla barn skulle må dåligt.

         Svara

          Nä vissa barn gillar säkert stryk också, vad vet man om det egentligen

          Svara

           Kul. Du jämför alltså min dubbelarbetande ensamstående mamma med nån som slår barn? Kom ut i verkligheten.

    Ja de kan säkert outsourca men de gör inte det. Och aldrig står de och proklamerar att ALLA kvinnor KAN göra full karriär samtidigt som man har familj. Det är ju det Bella gör, men det är ju skitsnack. Inte ens trots 100% hjälp kan Bella göra både och. Hon målar upp en ouppnåelig (och osund) bild. Det är DET Cissi och LD reagerar på.

    Svara

     Men skit själva i att outsourca om ni avskyr outsourcing? Låt andra göra som de vill.

     Svara

      Saknar du läsförståelse? Vem/vilka har skrivit att man ”avskyr outsourcing”?

      Svara

    Hhahaha exakt. Isabella jobbar iaf, vad fan gör de? Ingenting, ded orkar inte ens potträna sina ungar i tid

    Svara

     Men deras poäng är väl egentligen att det blir problematiskt när Isabella får det att låta som att det inte är några problem att kombinera karriär och barn, med tanke på att många kvinnor redan blir utbrända i sin strävan att göra allt och vara allt och räcka till men utan all den hjälp som Isabella har. Långt ifrån alla kan ju, eller vill ju ha någon annan som sköter det mesta kring ens barn och hem.
     Män har ju däremot i alla tider haft förmånen att både kunna ha kakan och äta den, dvs frugan har tagit hand om deras barn så att dom kunnat göra karriär. 🙃

     Svara

      Men för HENNE är det ju inget problem. Hon beskriver hur hon har gått tillväga. Det vore ju en sak om hon ljög om all hjälp hon har, men hon skriver om det ofta. Och om alla andra nu är så nöjda över sina liv där de enligt de själva är bättre föräldrar än IL så är väl det jätte bra? Förstår inte hur det kan vara så provocerande. Hon berättar hur hon gör för att få ihop det men ingenstans står det att andra bör eller måste göra samma sak.

      Svara

       Men tycker du inte själv då att hon borde tona ner sig lite grann gällande att ”alla kan om de bara vill”? Att hon kanske skulle ha en ödmjukhet inför att hon inte behöver lyfta på ett finger för någonting? Slänga till med ett ”jag förstår att det kan vara omöjligt för andra”…

       Svara

        Om hon sagt/skrivit så då är det givetvis fel. För alla kan inte. Du får gärna länka till var hon skrivit det.

        Svara

    Vänta nu. Så de har inte rätt till sin åsikt för att… deras män tjänar pengar? DEN åsikten är kvinnoshaming om något. Hur mycket eller lite deras partners tjänar har absolut ingenting att göra med deras kritik mot IL.

    Svara

   Men nu får du ge dig. Shaming? Det är väl Bella som står för den biten isf? Att man minsann VISST kan ha karriär och barn. Det är huuur lätt som helst. Hon om ngn skammar väl andra indirekt genom att förminska svårigheter ett föräldraskap faktiskt ger kvinnan! Hon får det att låta som att andra mammor är lata ist för produktiva och karriärssugna. Att CW och LD kritiserar och ifrågasätter är sunt och inget annat. Bella har NOLL självinsikt. Hon har personal till allt! Hon kan ju inte ens välja kläder själv? Eller laga mat, packa en väska osv. Tro pelle att hon kan ha en karriär. Hon har dessutom barnen på halvtid. Och de två veckorna som barnen bor hos henne så får nannyn ta hand om barnen och allt runt omkring. Det är rätt sjukt ändå att vi hatar på papporna som gör så, de ses som dåliga föräldrar och frånvarande men när en kvinna gör det så ska hon hyllas? Alltså, största skämtet.

   Svara

    Ja alltså det suger ju att män (inte alla män såklaaaart) varit frånvarande föräldrar i alla tider och kommit undan med det, men det blir ju inte mer okej för kvinnor att bete sig likadant nu bara för det.

    Svara

    En del andra med ADHD problematik, att inte klara vardagsbestyr/rutiner själva har boendestöd (betalar lite för detta men staten/kommunen resten) men IL köper in detta stöd och betalar själv personalen för att klara sin vardag. Skulle det vara fel av IL att köpa sin hjälp för att fungera i vardagen är det väl lika fel att vissa får boendestöd (som de inte helt betalar själva) för att klara sin vardag. ADHD är ett funktionshinder som gör att alla inte klarar sin vardag utan stöd.

    Svara

  Fast Isabella visar väl att det går att göra karriär och samtidigt vara småbarnsmamma – hon är ju det. Hon påstår ju inte att hon är bättre än andra eller är en superkvinna – hon är ju väldigt öppen med att hon har hjälp med mycket så att hon därför kan lägga tid på bolag och karriär OCH även kan spendera mycket tid med sina barn. Men det är väl det som irriterar och provocerar andra. Men som sagt hon har ju anställda och hemhjälp just för att hon har barn och samtidigt vill göra karriär – utan hjälp hade det ju inte gått och det påstår inte Isabella heller. Så vad är egentligen problemet, är väl bra att hon skapar arbetstillfällen iaf, och barnen verkar ha det bra.

  Svara

   Hon erkänner ibland att det inte går när hon ska ödmjuka sig, samtidigt som hon säger att hon vill visa kvinnor att det går när hon ska självhävda sig och vara power.
   Det går inte ihop. Antingen går det, eller så går det inte. Välj en och stå för det.

   Svara

   Hon lägger mer tid på sin karriär än sina barn. Att VARA förälder är inte samma som att vara en närvarande förälder. Och nej, inbokade lekstunder är knappast att vara närvarande.

   Svara

    Hon verkar spendera betydligt mer tid med sina barn än vad mina föräldrar gjorde med mig och då var jag ändå hos dem varje vecka och mamma var mestadels hemma. Men hon stod mest vid spisen och i tvättstugan, kan inte minnas att min mamma nånsin läste sagor, nattade mig, lekte med mig och inte gjorde läxor med mig. Isabella verkar vara mycket med sina barn, kanske mer än många som faktiskt har sina barn på heltid just för att det finns sysslor och måsten att göra. Hon hämtar och lämnar på förskolan, leker, pysslar, läser, badar och myser med dem.. vad man får se på bloggen iaf. Min uppfattning är att många skilsmässo/varannanvecka-barn har mer kvalitetstid med sina föräldrar än många andra för då tar man vara på tiden och tar inte allt för givet liksom.

    Svara

     Mina barn är med mig i tvättstugan. De älskar att flytta tvätten, lägga i tvätten, trycka på knapparna och hjälpa till med både hänga och lägga in tvätt i den mån de kan. När jag lagar mat står dom oftast på en stol och leker med vattnet eller försöker äta upp allt innan det åker ner i pannan. De älskar även att dammsuga!
     Så Man kan visst vara en närvarande förälder och laga mat eller tvätta samtidigt!

     Svara

     Vet du att hon är så aktiv eller har du bara läst vad hon skriver på bloggen? Ursäkta mig att jag inte tror att hon är en ärligare mamma än den person hon är i sin karriär. Vem är det som drar gränserna för hur en bra eller dålig mamma är? Nä man ska inte tro allt som dessa influenser försöker få oss att tro;0

     Svara

     Det är väl inte så konstigt att man kan spendera mer tid med sina barn om man inte behöver laga mat, städa, tvätta och fixa? Då hade man ju haft oceaner av tid till lek och pyssel.

     Svara

     Det här är ett av fallen där kvantitet går före kvalitet. Ungar vill hellre ha sina föräldrar hemma, även om det innebär att de står vid spisen, viker tvätten eller ser på tv. Det absolut viktigaste för barnen är att man ÄR DÄR som förälder. Lektant är en titel som passar vem som helst, förälder är den som är barnets trygghet och trygghet får de av kontinuerlig närvaro, när föräldern är bara ett ”Mamma!” eller ”Pappa!” bort.

     Svara

    Och varför är det så upprörande i det här fallet men när män gör samma sak lyfter inget ens ett ögonbryn?

    Svara

     Tycker det gjorts många filmer om fäder som valde karriären och i slutet inser dom att det är fucked up. Är väl få kvinnor som inte motsätter sig när papporna är frånvarande familjefäder och många skiljsmässor på grund av det.

     Svara

     Ge dig. Jag skrev ”förälder”, inte ”mamma”. Jag själv är uppvuxen med en frånvarande pappa så min kritik baseras på det och inte på att Bella är kvinna.

     Svara

    Har en släkting som lägger mer tid på sin karriär än på sitt barn, nästan. Är borta betydligt mer än Isabella från sina barn. Politiker och hemifrån ofta från måndag till fredag, el månd till torsd. De reser ofta mycket också. Men aldrig sett eller hört att hon får kommentarer om att hon försummar sina barn, förstör miljön och sätter sina barns liv på spel osv. Inget alls. Artister är ofta borta på kvällar och helger och ofta i flera veckor.. Lill-Babs t ex var ofta ifrån sina barn i perioder, de blev bra ändå och hade en god relation. Läckberg är ofta ifrån sina barn, reser ofta bort från sin lilla och tänker på sin karriär. Nu ska hon väl ut i världen för att marknadsföra sin nya bok och hon har ett litet barn hemma. Det är sällan som det skammas.

    Svara

     Skriker de ut att man kan göra karriär och ha familj samtidigt? I samtliga plattformar, tidningar osv. Fast de egentligen har barnen 50% och har flera anställda, enbart torkar sig själv i rumpan utan hjälp?

     Svara

      Så det är det som stör? Att hon skriker ut hur hon går tillväga för att få sitt liv att gå ihop?

      Svara

       Ja. Det är däri kritiken ligger. Inte ATT hon lever som hon gör.

       Svara

       Nej hon skriker ut nåt som är omöjligt för i princip alla men framställer det som möjligt..

       Svara

   Fattar verkligen inte vad det är Bella tror att hon är pionjär inom?? De allra flesta kvinnor idag har en karriär och barn. En karriär kan vara att bli sjuksköterska, jobba oregelbundna tider men inte ha råd att ha ett team hemma. Då måste man sköta allt hemma själv också samtidigt som man gör karriär. Detta gäller de allra flesta människor i detta land och i världen. Ska Bella alltså lära dessa kvinnor det de redan vet??

   Svara

    Fast.. är det särskilt vanligt att ha hemhjälp? Och flera bolag? Nej det är ju det som provocerar så mycket tydligen, att Bella har hemhjälp och flera anställda hemma – så att hon kan göra karriär och samtidigt hinna med barnen. Ja alltså hemhjälp är ganska vanligt men så som Bella har det är ju inte så vanligt och det är ju det som provocerar tydligen, och lite ”pionjär” är hon väl.. eller lite speciell. Hon är cool och modig som vågar vara ärlig och gå sin egen väg och vågar stå för det. Man får ju inte ha stora ambitioner och mål.. då ska man såklart skammas och sänkas. Hon vågar erkänna och vara ärlig med vissa saker som inte andra vågar, och hon har möjligheter som inte alla andra har… Det är bra att hon har driv, mål och ambitioner och skapar arbetstillfällen.. och hon har all rätt till det och rätt att leva sitt liv som hon vill och väljer. Hon har rätt att leva och göra som hon vill utan att behöva bli hånad och ifrågasatt om allt. Det värsta är att allt ska vinklas, vändas, vridas och letas fel. Och hånas och skammas. Men hon är fan stark och driven, och det måste man ge henne.

    Svara

     Jag förstår inte vad det är som provocerar så mycket. Båda mina brödrar och svägerskor har både städhjälp och mathjälp (dvs leverans av matlådor varje vecka) för att de jobbar och hellre vill lägga tiden på annat när de är hemma med sina barn. Om man kan och har möjlighet,vad är det som är så hemskt med det?

     Svara

    Vet du att hon är så aktiv eller har du bara läst vad hon skriver på bloggen? Ursäkta mig att jag inte tror att hon är en ärligare mamma än den person hon är i sin karriär. Vem är det som drar gränserna för hur en bra eller dålig mamma är? Nä man ska inte tro allt som dessa influenser försöker få oss att tro;0

    Svara

    Tror hon menar att göra karriär är att bi rik inte att ”bara” ha ett vanligt kneg där lönen precis räcker till det nödvändigaste. Maken till självgod och i avsaknad av verklighetsperspektiv är det svårt att gräva upp.

    Svara

  Jag ÄR en fantastiskt jävligt bra mamma. Men just nu har jag på mig hörselskydd, bad mannen köpa hem pizza och mata barnen med. Jag är trött på mina barn, men oj vad jag älskar dem! Isabellas intervju får mig att må dåligt. Jag känner mig värdelös och otillräcklig i mina bomullstrosor och otvättat hår. Jag lär mina barn allt jag kan, jag kämpar och sliter och hon bara spottar på kvinnor med sina strategier hit och dit och antyder att vi borde göra karriär samtidigt. Jag gör karriär att vara en badass-mom! Ikväll är jag jävligt trött men imorgon kommer jag vakna upp och vara beredd på att göra allt för mina barn, igen och igen. Utan en hel armé av människor runt mig för att jag ska vara bäst på allt. Jag vill vara bäst på att ge mina barn en fin barndom. Godkväll! Nu kommer snart pizzan…

  Svara

   ❤❤❤

   Svara

   Exakt så jag också tänker ❤❤❤❤

   Svara

   Förlåt men det du skrev gav mig nästan tårar. Fy FAN vilken bra mamma du är! Åh, din beskrivning gjorde mig helt varm! Ha en trevlig kväll kick-ass mom! 😀

   Svara

   Bästa jag läst! 🙏🏻

   Svara

   Jag känner så igen mig i vad du skriver. Men jag vet att när jag är gammal kommer jag glädjas åt mina minnen från barnens uppväxt där jag var med och inte minnen av när jag fick lön den 25:e.

   Svara

   Mom-five på den kommentaren! Fasiken va jag bara väntar och väntar på att klockan ska bli läggdags ibland så att jag kan få sitta ner i soffan IFRED. Men som du skriver, imorgon kommer jag vakna och göra ALLT för mina barn, igen och igen. Älskar dom till döden. Ibland går dom mig bara liiiiite på nerverna.

   Svara

   Jonas Gardell sa något jävligt bra i skavlan. Minns inte exakt hur han sa det men tolka det ungefär såhär… ”Du kan vara ganska dålig som förälder bara du är där. Barnen skiter i om man är lite seg eller trött ibland, bara man finns där.” Känns som det är just det som vissa föräldrar glömmer, och man har en nanny att fixa käk eller torka tårar. Så heja oss föräldrar som finns där! ❤️

   Svara

   ❤❤❤

   Svara

   ALltså förlåt men vad är man för typ av människa om man känner sig VÄRDELÖS och känner att man blir SPOTTAD på beroende vad Isabella löwengrip skriver på sin blogg haha? Då har man större problem än så. Alltså visst att man inte håller men det hon skriver men att en bloggerska kan påverka en till den graden då bör man söka hjälp eller ta en paus från sociala medier..

   Svara

    Det är ju bilden som målas upp – kraven och samhällspressen som finns som Bella bidrar till. Det är PLÄTTLÄTT att vara förälder om man har anställda som sköter allt åt en. Herregud så enkelt det vore då. Klart fan en kan göra vad man vill med sin tid då.

    Svara

  Lite dubbelt. Fattar vad de menar men nåt känns fel här. LD och CW är gifta och LD har ju inget heltidsjobb om jag förstått det rätt. Inget som helst fel med det men lite konstigt att de inte kan visa större respekt för en ensamstående företagare som såklart får organisera sitt liv på det sätt som hon tycker är bäst.

  Svara

  Också så trött på att hon får så mycket utrymme. Känns som att hon åstadkommer nada. Hon är visserligen mamma på pappret men känns som att hon missar en stor del av vad som ingår i föräldraskapet. Personligen bryr jag mig inte heller men trots det tröttsamt att hon ska göra sig ety namn som världsmästare på föräldraskap (eller bolagsbyggande/makt/etc)

  Svara

   Word!!

   Svara

  Tips igen. Men förvånad över att du inte skrivit om den där debattartikeln som 87 influencers undertecknade. Skrattas så mycket åt den på twitter och folk tycker man bara kan ta passet från dom om dom vill ha nåt som hindrar dom från att flyga. En av mina favorittwittrare, rektor Hamid, hade kollar hur mycket Clara och Sandra b rest de senaste åren. Inte lite. https://twitter.com/rektorhamid/status/1089255475160461313?s=21

  Svara

   Åh Hamid! Han är min favorit på twitter också.

   Svara

   Herregud vilken jäkla mob det är som svarar. Och majoritet män också. Antar att de blev sura för att det var så få män med av de 87.

   Förövrigt så tog Clara tåget till Rom så det är löjligt att ha med den bland flygstatistiken – hade ju varit lämpligt om han hade koll på det innan han la upp det.

   I övrigt jag att ursprungsartikeln var både krystad och naiv. Men two wrongs doesn’t get a right

   Svara

    Jag är kvinna och så irriterad på deras debattartikel och har diskuterat den också.

    Svara

    Är kvinna och har också svarat på bloggar och ig om denna på så många punkter problematiska och felaktiga artikel. De har valt att ta med Underbara Clara och därmed tappar den också all legitimitet utöver att flera av dessa promotar konsumtion och resor. Det spelar ingen roll om det var skämt eller ironi när Clara skriver i två inlägg att alla som ej har ansvar för barn ska ta livet av sig, det är ännu ett bevis på att dessa influencers sitter på väldigt höga piedestaler.

    Svara

  Jag har idag skrivit och skickat fler kommentarer på Isabellas blogg om hennes miljötänk (icke-miljötänk) och kopplingen till hennes bolag och om hon utan att blinka flyger i sådan omfattning vilken typ av hållbarhetstänk har då hennes bolag. Antagligen inte prio. Typ så skrev jag och la även till att tills hon redovisar hur hon tänker och även kopplingen till bolagen kan jag inte stå för att köpa hennes produkter. Inga av kommentarerna har publicerats! Jag förstår att det är kritik men saklig kritik och frågor måste väl va ok, eller??

  Svara

   Men det leder 0 till att kommentera på hennes blogg, varför fortsätter ni?? Hon har läst samma saker 10000 ggr och sk-ter i det, bara inse

   Svara

   Nehe? Hon har väl ingen skyldighet att svara på dina frågor eller lyda dig för att du vägrar köpa hennes produkter annars 🤔 är det inte en fråga hon vill ta upp så måste hon inte.

   Svara

    Naturligtvis har hon ingen skyldighet. Tänker att det mest är allmänt hyfs att vara transparent även då kommentarer som svider lite inkommer. Att synliggöra att det finns. Obs inget som handlar om hennes utseende el dylikt det skulle jag aldrig kommentera kring. Sakliga frågor.
    Men att hon sedan inte har tid eller lust att faktiskt svara det har jag respekt för. Dock inte att man blockerar min kommentar.

    Svara

     Du kanske skrivit nåt tokigt tidigare från samma ip?

     Svara

      Nope, definitivt inte.

      Svara

   Jag har sett exakt den kommentaren på hennes blogg i dag

   Svara

    Min kommentar är inte publicerad i hennes blogg (kollade just). Jag är förvånad då det var en schysst kommentar dock med saklig kritiskt innehåll. Men då vet jag att de sållar. Förvånad då bl a kommentarer om hennes utseende publiceras men denna kommentar var mer balanserad och ifrågasättande av bolagens miljötänk. Släpper det nu! Ni kan va lugna.

    Svara

  Jobbar dessa kvinnor som shamear IL?

  Svara

   Undrar snarare om de som inte sakligt kritiserar hennes beteende har någon utbildning…

   Svara

   Hahaha Word!!!

   Svara

   Nej. Cissi skriver väl krönikor iaf. LD tror jag (kan ha fel) är hemmafru på heltid.

   Svara

   Alltså hur kan ni tolka det som att IL jobbar?

   Svara

    Fråga skatteverket…

    Svara

    Hon drog in 666.000:- i sitt bolag 2017.

    Svara

     Hon skriver ytterst få inlägg 🙄

     Svara

  Det är väl klart man får och är trött på barnen ibland, men en del kommentarer jag läst här tycker jag varit rätt vid-iga.
  Som tex en som skrev att hon bara önskade barnet ut ur huset och tänkte på hur gött hon och maken hade haft det om de inte skaffat barnet. Fy f-n att ha en förälder som sitter och skriver så på nätet om en rent ut sagt! =/

  Bella har bara myntat det här ”kombinera familj karriär” som ytterligare en låtsatsgrej att föreläsa om och tjäna pengar på! Det enda hon klarar är att hålla igång en patetisk Truman-show..

  Svara

  Den som säger att den aldrig blir trött på sina barn ljuger

  Svara

   Bestämt nej!

   Svara

  Ogillar alla tre så detta är bara 🍿🍿🍿

  Svara

  Det jag ifrågasätter är att isabella prånglar ut iden om att man kan rodda karriär och barn när det i själva verket handlar om att ha fem stycken anställda som sköter all markservice. Klart som fan det går då. Isabella behöver inte vara förälder på heltid, utan har outsoursat det. Det skulle jag inte kalla för att ha både karriär och barn. Jag tror att det är ett skadligt ideal i en tid då kvinnor redan bränner ut sig. Isabellas liv är content dvs hon tjänar pengar på att sälja det till sina följare, då ska de också hålla för kritik och granskning.

  Sen gör hon inget som inte män gör redan. Men män outsoursar till sina fruar istället.

  Att det skulle vara ”shaming av ensamstående” är ju så roligt att jag skrattar rakt ut. Det finns massvis med heltidsarbetande ensamstående morsor som varken har varannanveckaliv eller nån annan som avlastar. Heltidsarbetande morsor med fler barn, som kanske måste pendla långt för att lämna och hämta, som städar, tvättar och sköter maten själv. Som till och med ÄR egenföretagare men med mindre inkomst än Isabella. Isabella är inte ensamstående. Hon har fem andra föräldrar utöver Odd.

  Och ja jag är privilegierad. Jag behöver inte jobba och det möjliggör att jag kan ha barnen hemma istället för förskola och fritids, att jag har tid att laga mat och tvätta osv. Men jag säljer heller inte lögnen om att alla kan ha min livsstil samtidigt som de jobbar heltid eller har en karriär. Jag har valt bort det sistnämnda just för att vara hemma med barnen. Detta val är väldigt få förunnat.

  Svara

   Håller med dig LD. Med Bellas liv är det inte svårt att ha den kartiären. Definitivt inget att skryts om.

   Svara

   Thank you!🙏

   Svara

   WORD!!!

   Svara

   Så bra skrivet. Huvet på spiken!

   Svara

   Men säger hon tror att alla kan/vill ha hennes livsstil? Jag tolkar det mer som att hin förklarar hur det fungerar hemma hos henne. Och att hon är ärlig med att hon har hjälp och att det är därför det fungerar.

   Det finns så många fantastiska mammor i världen, ensamstående, arbetande, hemmafruar etc, som gör ett kanon jobb. Men att trycka ner och ifrågasätta andra mammors val tycker i alla fall jag blir skevt. Jag skulle aldrig ifrågasätta ditt val. Så jag undrar lite hur du känner att du har rätten att ifrågasätta en annan mammas val?
   Det finns mycket att ifrågasätta när det gäller influencers generellt och även Bella, men när det kommer till att ifrågasätta hur man är förälder så tycker jag det är lågt.

   Svara

    Men Bella vill ju inte inspirera eller lära ut nåt öht, hon vill tjäna pengar på att kränga en livstil som innefattar att vi köper hennes onödiga produkter.
    Hon har tjatat om det här med att ”kombinera” i evigheter nu.

    Svara

    På riktigt; tror hon att alla vill ha ett liv som hennes??? Hon spricker snart av självgodhet. Inte alla som blir så bländade av status och pengar utan världen är bra större än så. Dessutom tycker jag att de mammor eller pappor som prioriterar att vara hemma med barnen har betydligt större perspektiv på vad barnen behöver.
    Varför kommer jag alltid att tänka på ”Solsidan” när IL är på gång😅

    Svara

   ”Hon har fem andra föräldrar”
   Denna var klockren 😀

   Svara

   Hon säljer en lögn för att hylla sig själv samtidigt som den lögnen skapar mer press, stress och ”självskam” hos dom kvinnor du pratar om.

   Igen: thank you!

   Svara

   Men LD. Den stora frågan är:

   Varför skulle idealet du förespråkar och ”prånglar ut” (dvs ditt eget som privilegierad hemmafru eller dina kompisar som lyckas sköta företag och barn utan hemhjälp) vara ett dugg mer legitimt än hennes? Ska ni och era väl inte alla respekteras lika mycket?

   Svara

    Men handlar ju inte om det! Bella pratar om att lära andra att kombinera dvs HINNA – vilket ju blir ett skämt när hon inte gör nåt utan har betald personal!!

    Svara

     Tiden är det vi har minst av!!
     Finns inget fel i hur hon gör det! Det som är fel är att alla andra ska kritisera det!

     Svara

    Man är inte förälder på riktigt om man inte tvättar och lagar mat. Typ.

    Svara

    Jag säljer/förespråkar inte min livsstil. Tvärtom kritiserar jag den. Skulle aldrig rekommendera kvinnor att inte jobba.

    Ser däremot inte varför det skulle vara problematiskt att vara kritisk mot tjänstefolkssamhället. Klart som fan det är bättre att inte ha tjänstefolk.

    Svara

     Tjänstefolk?? Vad är det för nedlåtande jävla attityd mot proffs som styr upp olika delar av folks liv? Så fruktansvärt rutten attityd. Typiskt rikemans-vänster.

     Svara

      Men snälla…tror du att kritik mot hushållsnära tjänster är detsamma som hån och kritik mot personerna som utför dessa tjänster?

      Svara

       Ja, den obildade privvadvänstern som ersatt samhällsorientering med ideologisk indoktrinering gör det i extremt stor utsträckning.

       Svara

      Mmmm det är bara rik vänster som är emot tjänstefolk. 😂

      Svara

       Ja inte är det fattig vänster eller höger som måste försörja sig genom service yrken i alla fall…

       Svara

       Varför kallar du städare för tjänstefolk? Förstår du att det kan upplevas som bisarrt att någon som inte arbetar uttalar sig så nedvärderande om en yrkesgrupp?

       Svara

        Du det är inte tjänstefolket jag nedvärderar, det är köparna.

        Svara

         Varför nedvärderar du köparna?

         Svara

          Är det ok att handla av kassören i kassan? Eller ska alla scanna o betala själv på ICA och HM? Är det ok att ta hem en arborist för lite fruktträdsbeskärning? Är det ok att köpa hem mat som en chaufför kör hem åt en från COOP? Vad är ok eg..

          Svara

     Snacka om unken syn på kvinnor som gör karriär, för ja, ofta är det kvinnor som jobbar som ex städerska eller MUA, som Isabella har anställt. Vet ett flertal kvinnor i min närhet som kunnat starta eget företag och säljer hushållsnäratjänster, oftast inom städ. Är alla de kvinnorna, som är driftiga egenföretagare, ”tjänstefolk”? Ska dessa kvinnor inte få ha sina städföretag ifred utan att du ska kritisera deras livsval? Tro det eller ej, men alla kan inte göra som du och leva på sin mans pengar och gå runt hemma och vara duktig mamma som lagar mat och städar. Du förankrar ju rollen som hemmafru som är beroende av sin mans pengar. Gnälla om att man inte har råd med dator, sen kritisera fantastiska kvinnor som ”tjänstefolk”. Nej, skäms på dig.

     Svara

      Städerska är inte en karriär eller nåt kvinnor som karriärsklättrar väljer. Det är ett jobb för outbildade och underbetalda. Det sistnämnda är den springande punkten här.

      Jag är för övrigt fyrtio bast. Tror du jag ”levt på” en mans pengar hela mitt liv så tror du fel. Jag har jobbat. Som städerska bland annat.

      Svara

       Outbildade ? det finns krav för att arbeta som städerska.

       Svara

       Men ser du inte hur nedvärderande du låter mot alla kvinnor som aktivt valt att ha ett eget företag? Alla vill inte jobba på ett kontor, vara läkare, jurist eller något annat yrke som räknas som ”status”. Vissa är nöjda med att få ha skapat något eget, sen att det är städ är väl totalt irrelevant? Dessa kvinnor bidrar enormt till välfärden, bland annat gör de det möjligt för andra att vara sjukskrivna exempelvis. Skatten är inte högre för kvinnor som har eget företag än för män som har det.

       Svara

       Det är inte kundservice heller, de flesta jobben är inga karriärsjobb. De flesta människor gör aldrig karriär och kan vara jävligt nöjda med det. Your argument is invalid.

       Svara

       Ska säga det till min mamma som började som städerska när hon var 18 och fick mig (dessutom ensamstående) och nu har sitt eget städbolag. Ska hälsa henne att det inte är en karriär.

       Svara

        Tänkte skriva exakt samma sak men du hann före!

        Svara

         Så stolt över min mamma <3

         Svara

          Jag med!!!

          Svara

           Det heter faktiskt lokalvårdare

        Men jösses, tror ni att de flesta städerskorna startar eget? Vilken liberal verklighet lever ni i?

        Svara

         Men jösses. Tror du de flesta oavsett yrke kommer att starta eget eller ens göra karriär?

         Ditt misstag, som allt som oftast, är att du gör uttalanden som är kattegoriskt absoluta. Du säger att en städerska inte kan göra karriär men det kan hon ju. Huruvida de flesta gör det eller inte är irrelevant för hur du väljer att lägga fram din sak.

         För detsamma gäller tex en ekonom. De kan göra en karriär men de flesta gör det inte. Etc.

         Jag höll med dig i din analys om Bella och hur hon får det att framstå och att det är väldigt förljuget. Men sedan tappade du det.

         Din oförmåga att se likheter och olikheter mellan flertalet branscher och yrken är frapperande och jag tycker att du som ofta gör expertutlåtande från ett lekmannaperspektiv med avsikten att sälja in dina ord som fakta när det i verkligheten enbart är hur du ser på det från din synvinkel.

         Och du som de flesta andra här på bloggen lever faktiskt i ett social-liberalt land och har gjort så i över 20 år vare dig du gillar det eller inte.

         PS Iom RUT så är det faktiskt ganska många kvinnor som valt städerska som karriär. FYI de flesta nybildad företagen är bland kvinnor och framförallt med de med invandrarbakgrund är det just hushållsnära tjänster. Och du, det går väldigt bra för dem. 😊

         Svara

         PS 2 För att kalla sig vänster tycker jag att du väldigt ofta framställer dig som den som har oerhört konservativ syn på saker och ting.

         Mer konservativa en de moderata politiker jag känner.

         (För att inte nämna hur du om och om igen visar på att du inte förstår de liberala värderingarna och vad de står för.)

         Svara

          Bra rutet!

          Svara

          Om man tittar på the future of work och sektorer som kommer växa (globalt sett) så ingår där the care economy, domestic workers (inte ”tjänstefolk” utan arbetare skyddade av arbetsrätt). Dvs de som arbetar med hushållsnära tjänster är en del av the care economy (omvårdnadssektorn?). The care economy anställer mer kvinnor än män generellt sett och det är viktigt för jämställdheten att vi inte nedvärderar dessa yrken och då samtidigt de kvinnor som har dessa yrken. Vi behöver uppvärdera denna sektor och de yrken som ingår eftersom det är en sektor fler kvinnor än män kommer vara verksamma i.

          Det är som vanligt svårt att få in ett globalt perspektiv i den snäva feministiska klassdebatten som förs på sociala medier i Sverige men det hjälper absolut inga kvinnor att skriva nedlåtande om yrken många kvinnor väljer/blir tvungna att välja. Tyvärr tror jag även Bellas livsstil kommer bli vanligare och vanligare…..

          Svara

           Sen är det ju lite skevt att kritisera folk som köper hushållsnära tjänster och kalla arbetare för tjänstefolk när man själv skrivit om att man köpt just sådana tjänster. 🙃

         Trh har redan sagt allt som finns att säga men jag undrar också vad procentsatsen städare som startar eget har med saken att göra. Också vad utropet ”liberal verklighet” tillför diskussionen?

         Svara

         Alla outbildade kan inte ifta sig rikt. Du hade också varit städerska om du inte hittat din man.

         Svara

          Ja det hade jag antagligen varit! Eller jag var ju det innan jag träffade Oskar. Jag ser ingen skam i det. Även om lönen var kass.

          Skammen ligger däremot hos köparen eller arbetsgivaren som ofta betalar låga löner och har höga krav. Konkurrensen som uppstått på senare år bidrar till prispress dessutom. Man tar gärna in outbildade unga samt invandrare som gör jobbet billigare och ofta bättre då de ej vet om att de kan klaga eller kräva. Detta är nåt jag har bra insikt i och inget jag spekulerar om.

          Svara

           Den här diskussionen är så pinsam så att jag rodnar. Som invandrare som under en del av mitt liv försörjt mig på städjobb föredrar jag bellas konstruktivitet framför din privilegierade omtanke alla dagar i veckan. Tro inte att vi som du tror dig tala för stödjer dig.

           Låga löner har de städerskor som jobbar svart, och att argumentera varför vi inte ska anställa personer svart behövs nog inte, det fattar vi alla. De som är anställda vitt på riktiga företag har inte dåligt betalt. Vart har du fått det ifrån? De har kollektivavtal etc precis som alla andra.

           Du är ju helt ute och cyklar.
           I en marknadsekonomi betalar man den lön som jobbet är värt. En bra hantverkare tjänar mer än en dålig och har ett fullbokat schema. Det gäller i allra högsta grad även städare.
           Att ha höga krav på utfört jobb man betalar för är inget skamfyllt utan helt självklart.

       Städerskor behövs och är viktiga i samhället.

       Klart det går göra karriär i städbranschen, vad är det för dumt påstående LD?!

       Nu är du onödigt hård och dömande.

       Svara

       Fast du har ju tidigare skrivit att du levde på bidrag från att du flyttade hemifrån till att du träffade din man så du kan väl inte ha jobbat i så många år?

       Svara

        Som socbidragstagare så jobbade jag från och till som städare och servitris. Ibland genom soc (obetaöd praktik, ett krav för att få bidrag) men ibland även svart (lön 50kr i timmen). Detta pågick ett par år. Når jag flyttade till Sthlm så fick jag heltidsjobb på förskola. Skulle not påstå att jag jobbat tillräckligt.

        Svara

         Tillräckligt för vad? Att kunna luta dig tillbaka mot en annans inkomst? Redan vid 40

         Svara

          Du jobbade väll typ 10 månader på förskola om jag inte minns helt fel?
          Antingen så ljuger du nu om alla dina jobb under tiden som socialbidragstagare, eller så ljög du alla gånger du har beskrivit ditt liv som socialbidragstagare

          Svara

       Oj, vad nedvärderande! Klart det va ett trappsteg i karriärstrappan. Finns många städare som startar eget tex. Och det är väl ett jättebra förstajobb för många. Många tusen ggr bättre än att gå på bidrag.

       Min arbetsplats har vi bra kontakt med våra städare. Ingen ser ner på dem. De behövs och de är duktiga. Precis som de flesta andra som jobbat

       Svara

     I din värld kanske det inte är bra att ha tjänstefolk ( om man nu tycker det är rätt ordval)

     Men värdet i att ha ett jobb att gå till, betala skatt och bidra till samhället kontra att gå arbetslös eller leva på sin mans lön. Ja då är ett jobb något positivt oavsett vilket tycker jag.

     Svara

      Fast nu pratar du om två helt skilda saker. Du pratar om tjänstefolkssamhälle (klassamhälle där vissa kan köpa tjänster av människor som själva inte har råd med samma tjänster) och så pratar du om att jobba. Det är två olika ämnen.

      Svara

       Jag fattar faktiskt inte alls vad du säger?

       Förstår jag dig rätt, är en förutsättning för en tjänst att den man köper tjänsten av har råd att köpa samma tjänst till samma pris?

       Är det giltigt för hela tjänstesektorn eller är det bara städarna du vill åt?

       Svara

        Som ofta så visar det sig att de högljuddaste goda riddarna är dem med den sämsta synen på den de hävdar vilja beskydda.

        För jag hör sällan samma argument ang den som byter däcken eller servar bilen. Eller målaren, eller….

        De är bara de där jobben som när du borde kunna göra det själv men inte vill och därför anses du som la när du inte gör dem, de jobben, det är dem som är slanvobb när du betalar en annan för att göra dem.

        Och surprise! Det är alltid sk ”kvinnojobb”.

        Svara

         ..och därför anses du som lat*…

         Svara

          slanvobb = slavjobb

          Mm mm

          (Suck! Mina glasögon har varit borta hela dagen och jag skriver därför värre än vanligt. 🙈)

          Svara

           Struntprat att de som arbetar i andras hem med hushållsnära tjänster inte själva har råd.

           Eller pratar vi bara Sverige nu igen?

           Även om så vore är det ju inget argument för nånting. Jag lät hugga ner ett träd på tomten nyligen. Svindyrt. Jag kan inte garantera att han som tog ner det haft råd att göra det själv. Och om så vore så vet jag ju inte om han valt att göra det.

         Så jäkla bra skrivet! Det är pinsamt att kritiken mot städjobb och RUT fortsätter. Måste bero på att de klassas som typiska kvinnojobb, precis som du skriver (The real Hmm). En riktig kvinna ska ju städa själv liksom. Jag köper städtjänster, det kommer oerhört duktiga lokalvårdare hit och efteråt är hemmet skinande rent. Jag kan fan inte själv städa så bra. Och ser jag ned på lokalvårdarna som kommer hit? Kör jag med dem, är nedlåtande, kallar deras profession för skräp? Nej, skulle aldrig falla mig in, för jag har stor respekt för människor som kan, och gör, sitt jobb. Skrämmande i sammanhanget är att det är de s.k solidariska vänstermänniskorna som är nedlåtande och kallar lokalvårdares profession för skräp. Så jäkla världsfrånvänt och oförskämt. Mvh, arbetande mamma

         Svara

       Städbranschen är kvinnnodominerande och det känns dom du LD är väldigt negativ och dömande inställd till ett yrke (ett viktigt sådant) som många kvinnor sätter stolthet i att få arbeta med.

       Det känns bara så förvånande för
       mig.

       Svara

        Jag blir också väldigt förvånad av LDs tänk här.

        Svara

        Appropå din story LD tycker jag det är tråkigt av dig att ta min kommentar och lägga till dina värderingar som om de överrensstämmde med vem jag är som människa och person.

        Att jag har nån slags torskmentalitet! Lågt gjort av dig Natasha. Du dömer människor och tar kommentarer ur sitt sammanhang.

        Mitt första jobb var som lokalvårdare inom Landstinget. Trivdes jättebra där och med arbetskamraterna, jag var väldigt stolt över mitt jobb. Men det tror du inte att man kan vara?!!?

        Varför skulle man inte kunna känna stolthet över sitt yrkesval som städare likväl som något annat yrke.

        I mina ögon ser du ned på de som städar, fast du skriver att det är de som köper tjänsterna du ser ned på.

        Att jag sedan valde att studera och starta eget är en annan sak, men jag skämdes aldrig för mitt jobb som ”städare” utan jag var faktiskt stolt. Det var min första heltidstjänst.

        Jag har verkligen tappat min respekt för dig. Har följt dig i många år och tycker mycket av det du skriver är bra men när du gör så här känns allt vinklat och falskt för att få sympati och diskussion.

        Svara

         Och för det andra LD..

         Jag skrev till DIG men du väljer att göra dig lustig över min kommentar, genom att inte svara MIG men DÖMA mig som person inför dina följare på Instagram.

         Du är en sk feminist i mina ögon.

         Svara

          Och jag dömde inte dig som person. Jag vet ju för fan inte ens vem du är? Jag reagerade på din KOMMENTAR. En jähähähähvla skillnad.

          Svara

           Ok tack för ditt svar.

           Jag tog det personligt eftersom det var mina rader du la upp på din story.

           Efter att ha gått arbetslös i något år efter gymnasiet fick jag anställning som lokalvårdare och än idag ser jag tillbaka på den tiden som kul och jag satte stolthet i det jag gjorde varje dag. Jobbade på ett sjukhus innan jag började jag arbeta extra på Willys samtidigt som jag pluggade.

           Jag har själv aldrig anlitat hushållsnära tjänster men ser det ändå som något positivt med just rutavdraget, och det är av en anledning endast. Rotavdraget har gynnat en mansdominerad bransch tillräckligt.
           Även om jag inte förespråkar något av dessa skattefinansierade avdrag för tjänster så tror jag att rutavdraget för något positivt med sig. Om fler kvinnor kan få ett första jobb eller kanske testa på att att starta eget och våga anställa då fler väljer att nyttja rutavdraget så är väl detta ändå positivt?

           Tänker att just detta yrke passar många nyanlända, de som aldrig kommer ta en högskoleutbildning, att det är en viktig bransch att gynna just för att kvinnor som kanske av tradition aldrig arbetat i sitt hemland ska få möjligheten att ta körkort och komma ut i arbete.

           Bara mina tankar men jag kanske tänker helt fel..

         Jag har aldrig heller skämts över att jag städade. Eller nåt annat jobb. Varför skulle man skämmas? När sa jag att du eller andra som städar ska skämmas?

         Nej jag ser verkligen inte ner på de som städar. Varför skulle jag göra det? För att jag är kritisk mot ett samhälle där en viss grupp med mer kapital kan köpa sig loss på de som har det mindre? Det är så jävla ohederligt att försöka vända kritiken mot klassamhället till att det är jag som ser ner på de som sliter.

         Det här är exakt samma resonemang som förs när man kritiserar prostitution, kritiserar torskarna eller förespråkar den nordiska modellen. Då är man en swerf, då hatar man tydligen kvinnorna som säljer sex. Det är ett sätt att deraila kritiken och samtalet och rikta den mot den som kritiserar istället för att bemöta sakfrågan. Peka ut den som försöker lyfta ett problem som själva problemet. Som sagt: ohederligt som fan.

         Svara

          Ohederligt är att inte se samhället för vad det är, samt att inse fakta: Människor har olika driv och i vissa fall innebär det att en del tjänar mer cash( Läs: betalar mer skatt) än andra). Hur tänker du att välfärden ska upprätthållas, utan dessa skatteintäkter från svenska bolag? Inkomstskatten är oerhört jäkla baserad på vad du tjänar (att det strömmar in så himla mycket cash in till stadskassan och pengarna inte räcker till, det är en annan femma). Summasummarum: Alla är olika och har olika driv och gör olika val i livet. En mänscha som har studerat 100 år och byggt ett imperium är så jäkla mkt värd mer pengar än en mänscha som ligger hemma med datorn och slösurfar. Hade både dessa individer haft lika mkt cash, hade STADSKASSAN varit på -0000 miljoner på ett kick. Tack för mig.

          Svara

     LD du säljer och propagerar för något som är helt omöjligt för de flesta kvinnor; att ha barnen hemma så länge som möjligt. Det om något skapar skam. Klart att man vill sina barns bästa liksom, blir fan inte bättre av att du hela tiden tjatar om detta.

     Isabellas livsstil är oxå ouppnåelig för de allra flesta, men hon är ju precis som du väldigt öppen med att hon HAR hjälp. Det är väl underförstått att hon inte hade fixat det här utan hjälp, eller?

     Sen förstår jag inte tänket om att kvinnor/mödrar måste lida för att vara ok, det här jävla självuppoffrandet som hela tiden krävs för att man skall anses vara ok? Herregud.

     Jag har heltidsarbetat sedan mitt barn var 18 månader, för jag var TVUNGEN. Jag tror allvarligt talat att jag hade varit en bättre mamma om jag hade kunnat lägga städ/matlagning osv på entreprenad. Eller jag VET det. Jag har en npf-diagnos precis som Bella och du. Till skillnad från dig har jag en utbildning inom beteendevetenskap och npf specifikt; och alltså en förståelse för både mig själv och andra. En förståelse för att individer har olika behov.

     Jag hade mått tusen gånger bättre om jag hade fått avlastning med det praktiska, med att begränsa val osv; men pga skammande personer som du bl.a; har jag aldrig tagit emot den hjälpen. Hade jag haft råd hade jag köpt tjänsterna, eftersom det är mindre skuldbelagt. Och kom inte och säg att det är skillnad på att inte kunna/inte vilja- för du har ingen aning om jag eller Isabella _kan_ eller bara inte _vill_.

     Tycker att det är obehagligt att du uttalar dig så här när du själv potentiellt har ett barn som faller inom spektrat.

     Ps. Om vi skall prata föräldraskap så har jag aldrig suttit på soffan och glott på mitt barn medan jag tramsar runt på nätet med mina personliga vendettor, hellre en ”lekmamma” än en sådan mamma känner jag spontant. Om du tog _MER_ hjälp än du redan gör (Du har varit öppen med att du köpt städhjälp, trots hemmafru) så hade du kanske orkat göra de saker de flesta av oss gör med våra barn trots heltidsjobb? Typ gå ut och leka, åka på utflykter osv Ds.

     Isabella är inte en sämre mamma än dig för att hon inte väljer presenter till sina barn, eller lagar mat. Hon har en diagnos, som hon ser till INTE går ut över hennes barn i det som räknas.

     Svara

      Du borde uttala dig om det som ligger nära istället, om hur din man -och Cissis man- inte är riktiga föräldrar. Precis samma sak som Isabella gör. Eller är det ok att outsourca allt till sin fru obetalt? Ni hade väl inte ens ett pensionsspar till dig innan ni råkade bli rika? Du bad ju t.om om swish.
      I praktiken lämnade sin man dig alltså till tiggeri. Du har inte VALT att inte jobba, du har flera gånger sagt att du inte KAN. Och vet du? Det är ok. Jag förstår dig. Jag har kämpat som ett djur för att få ihop jobb, utbildning och barn med min diagnos. Hade gått ner till 50%, mindre i perioder – om jag kunnat. Det blir verkligen fult när du skammar andra, för att de tar hjälp för att kunna göra saker du själv inte kan. Jag vet att du inte menar att skuldbelägga människor med diagnoser nu, men det GÖR du.

      (Det kan såklart ursäktas med att du inte vet bättre. Såg tex på din blogg att du enligt dig själv inte ”behöver” läsa på om npf, för att du själv har en diagnos. Det säger tamigfan allt.)

      Ditt raljerande om npf-föräldrar utifrån ett väldigt vinklat narrativ- i samma inlägg gjorde oxå ont. Självklart blir slutsatsen att du har rätt utifrån resonemanget, men det beror på narrativet. Du har fan ingen aning, sätt dig ner i båten.

      Svara

       Just det ja: Har inte Cissi Wallin själv haft en nanny? 😂😂😂😂

       Ni är såna hycklare. Jättebra att man problematiserar kring hushållsnära tjänster, men väldigt skumt att man samtidigt tycker att man själv är en bättre förälder om man går under såpass mycket under pressen som mamma att man kallar sina barn ”demoner” och ”fittungar” (Fayme Elmen) .

       Vi har väl alla tänkt saker om våra barn som är mindre vackra, men om man mår så dåligt att man öppet på nätet pratar om sina barn på det sättet; är det väl bättre att ta hjälp om man kan?

       Svara

        Har hon haft nanny? 🙈

        Svara

         Japp. Vet inte om hon har det fortfarande, men i mycket annat gör hon fortfarande som Isabella med ”det tråkiga”

         Obs! Jag tycker att Cissis originaltext var bra, det är hennes och LD’s raljerande i kommentarerna som gör att jag får ont i magen.

         Svara

      Att jag skulle sitta på soffan hela dagarna och glo är en intressant kommentar, bor du granne med oss? Har du sån insikt i mitt liv? Tror du ens att det vore möjligt med tre barn och ett stort hus och trädgård? Vem tror du sköter barnen, lagar maten, tvättar och städar? (Nej jag får ingen hjälp eller avlastning, jag kan räkna antal gånger jag köpt städ på min ena hand och då har det inte varit vanlig vardagsstäd. Så nej jag tar ingen hjälp.) Tanken är skrattretande för alla som ens har ett barn.

      Skillnaden mellan mig och Isabella är att jag inte säger att alla kan göra som jag. Inte heller är mitt liv content och ”inspiration”. Jag säljer inte in min livsstil. Jag köper inte heller att Isabellas val att få allt servat, håret kammat, kläderna framlagda, tvätten gjord, maten lagad, allt som är tråkigt som förälder gör, att det handlar om hennes diagnos.

      Svara

       Det måste vara jobbigt när allt man skriver ligger kvar för alla att se när man hela tiden kappvänder för att rättfärdiga/glorifiera det livsval man för tillfället gör LD. Jag behöver inte ens bemöta det där, folk kan söka och läsa dina egna ord. Men ok:

       Du har själv skrivit att du inte leker särskilt mycket med dina barn, du försummar din trädgård, din man får ofta ta städ/matlagning när han kommer hem. Du sitter på soffan för att ”J vill det”, du går inte ut och leker med dina barn, du hittar sällan på något med dem osv. Allt det där är ganska ok faktiskt, vi är nog många som inte orkar alltid. Skillnaden är att du hela tiden pratar om din egen förträfflighet och ställer helt orimliga krav på andra mammor (ej pappor). Det är då folk går igång, det måste du väl ändå förstå? Jag tycker att dina kommentarer under Cissis inlägg är så låga, du raljerar över en annan mamma och säger att hon inte är en RIKTIG förälder för att hon inte väljer presenter (vilket vi egentligen inte har en aning om ifall hon gör, hon har oxå en persona att spela på internet) ”de har fem andra föräldrar” Jösses vilken låg kommentar, och jag förstår den inte? Tar Bellas MUA eller assistent verkligen en så stor del i barnens uppfostran?

       Poängen är att du sitter och delar ut de här käftsmällarna, men klarar noll kritik själv. Jag tror inte att du hela tiden sitter med ansiktet i telefonen, men du lägger orimligt mycket tid på personliga vendettor. Bilda opinion är en sak, uppdatera sin Instagram oxå; men du vet med dig att du har gått in i saker ENBART för att tjafsa, hänga ut osv. Oftast när du fått minsta lilla kritik.

       Ja, du har antagligen spenderat mer tid än jag med dina barn, och ja jag önskar att jag hade haft möjlighet att göra detsamma. Skulle aldrig vilja sluta jobba helt, men iaf gå ner rejält i tid.
       MEN jag har roddat allt själv, och jag har har orkat göra allt det där du inte orkar/vill, trots att du har all möjlighet i världen. När du sparkar får du kängor tillbaka.

       Jag förstår att du inte ”köper” att Bella har hjälp pga sin diagnos, det var nog många som inte köpte allt du förklarade med din diagnos oxå.
       Det ni har gemensamt är en STOR okunskap om npf.

       Oxå: spelar det nån roll om man inte kan/vill? Jag sa ju tex ovan att jag HAR fixat det, alltså KAN jag. Men det här tagit otroligt mycket energi, skapat otrolig ångest.

       Utan att döma Cissi Wallin och Bella nu, såhär:

       Jag skulle aldrig vilja ha en nanny, jag skulle inte vilja lämna över mitt föräldraskap på det sättet. Men det är JAG personligen som känner så.
       Däremot hade jag definitivt lämnat bort tvätt, städ och i viss mån matlagning. Vilken dröm att veta att ens barn får i sig näringsrik mat, trots att man jobbar heltid och inte kan laga den från grunden! Och städ osv; ja tack, jag hade varit en ännu bättre mamma i det som räknades om jag hade sluppit det. Lägg gärna fram kläder åt mig oxå, jag har svårt med val. Gråter ibland när jag står och ska lägga fram kläder för veckan. Du får tycka att jag är värdelös pga det om du vill, det kastar bara skugga på dig.

       Varför gör detta mig till en sämre mamma än du? Om Jag slipper lidandet du och medelålders vita män tycker ingår i mammarollen? Jag hade kunnat göra ÄNNU mer för mitt barn med avlastning.

       Och om det handlar om att ”lära” barn saker och jag eventuellt skulle missa det helt pga att nån annan städar tex: Så lär jag mitt barn -som oxå har en diagnos- att man kan arbeta, njuta av livet och skaffa en högskoleutbildning TROTS diagnos. Det är enligt mig bra mycket mer värt än att lära dem tråkiga saker. (Som de självklart lär sig ändå)

       Svara

        Dina barn kommer statistiskt bli hemmafru/män med hemmafruar när de skaffar barn. Mitt barn kommer antagligen dela lika på föräldraledigheten och sikta på en karriär. (Om du nu accepterar att ett arbete som kräver högskoleutbildning, men ”bara” genererar en lön på mellan 35-45000 ens ÄR en karriär)

        Vad jag bidrar med till samhället är enligt mig själv bra mycket viktigare än att utveckla spel som gör barn och unga vuxna beroende, men jag vet att du likställer karriär med pengar, så jag förstår om du inte ”köper” det heller.

        Ps. Kollade på några av dina gamla videos/inlägg. Och jag skulle säga att du skryter och Lägg er stor värdering vid materiella ting i dem. Rad upp och rad ner om hur jobbigt det är att inreda sin sommarstuga med ”bara” 25000 kr, hur du typ hellre dör ön köper ikea-möbler osv. Och då var du äldre än Isabella är nu. Din målgrupp mår nog sämre av sånt än Bellas målgrupp, men det är bara min personliga åsikt.

        Svara

         ”Min säng kostade 1000000″, kolla min skänk, den kostade 20000000”.
         Lite som Bella va? Fast allvarligt menat och inte som provokation.
         Mindre skala förvisso, men betänk din målgrupp.

         Dessutom blir det bara löjligt när du å ena sidan påstår att du absolut inte säljer in något (påverkar) och å andra sidan säger att det är det du gör, med ditt varumärke.

         Så mycket ångest du har skapat hos ensamstående och fattiga kvinnor med ditt enträgna tjat om att barn mår bäst hemma, mat som lagas från grunden osv.
         Dina barn hade inte ens fått sina basala behov tillgodosedda utan Oskar. Du hade -baserat på vad du själv skrivit- inte pallat en dag i mitt liv.

         I rest my case.

         Svara

   Det gör inte henne till en sämre mamma!
   Hade jag haft dom ekonomiska möjligheterna så hade jag också haft anställda som fixade här hemma!
   Men jag jobbar! Sköter all markservice här hemma. Hade mer än gärna sluppit städa, laga mat, handla ect!
   De e så förbaskat jävla tråkigt!

   Svara

    Ingen ifrågasätter henne som mamma.

    Svara

     Jodå det har förekommit flera ggr

     Svara

     Jo då! Hela tiden!
     Shame IF she do, shame if she dont!
     Tror oavsett att hennes barn har det jätte bra! Tror hon är en grym mamma också oavsett om hon låter all markservice göras av andra!

     Svara

     Det är ju precis vad de gör. De ifrågasätter henne som kvinna, mamma och företagsledare.

     Svara

      Nej.

      Svara

       Jo.

       Svara

   Håller helt med LD!

   Svara

    Hur kan du hålla med LD? Om vad? Fattar inte.

    Svara

   Jag var hemma med Camcam och hennes storasyster, tills de började skolan. Vi var i dagens mått mätt, fattiga och fick vända på varenda krona. Efter de börjat skolan, hade vi det så bra planerat att jag och Camcams pappa kunde lösa av varandra i vårt lilla gatukök. Det fanns alltid någon hemma, efter skolan eller om de var hos kompisar. Vi ville ge dem tryggheten av att veta att någon alltid fanns på hemma om de behövde/ville något.
   Vi valde det sättet och det kändes rätt för oss.

   Svara

    Och ja… Camcam var ”a pain in the ass” emellanåt.
    Ja, storasyster också, fast på ett annat sätt.

    Svara

   För mig funkar det utmärkt att göra karriär och vara en bra förälder men det hade inte varit möjligt utan min man.

   Min man och jag är ett team. Jag driver eget företag, städar huset, tvättar t ex. Min man skjutsar barnen till matcher, handlar och lagar mat medan jag hellre diskar. Vi delar på alls sysslor helt enkelt.

   Vi är båda egenföretagare (framgångsrika) och skulle ha råd med hushållsnära tjänster.
   Men vi har valt bort det men jag dömer inte de som tar hjälp eller de som utgör hushållsnära tjänster.

   Det är självklart att det går att göra karriär trots att man har barn och att man dessutom kan vara en engagerad förälder.

   Isabella lever ju ett bisarrt liv på många sätt, men det är hennes val och jag tror inte hon försummar sina barn (de verkar må väldigt bra) utan det hon arbetar så hårt för är ju dels för barnens skull då hennes hårda arbete kommer trygga deras framtid ekonomiskt. Jo hon arbetar hårt och bygger upp sitt varumärke som vilken annan influenser som helst.

   Svara

   Har du bara läst den sär meningen i Expressen LD och inget annat av vad IL skrivit och sagt i intervjuer de senaste åren!? Hon upprepar ständigt att det är tack vara markservicen som hon kan bygga framgångsrika bolag.

   Sen tycker jag att det är väldigt spännande hur ni jämnställer moderskap med att laga mat, städa och tvätta! För mig är det helt olika saker och 2019 så borde vi inte sitta och trycka ner en annan kvinna för att hon har hittat ett sätt att kombinera föräldraskap med en karriär. Sen får man inte glömma att Isabella har funktionshinder, något som egentligen går under LSS. Det finns många med samma problematik som i stället får liknande hjälp från samhället.

   Svara

    I föräldraskap ingår faktiskt att ta hand om barnen (laga mat, tvätta, städa, köpa presenter, planera). Feminister har i alla år kritiserat män för att de inte gör detta, utan bara är lekfarbröder. Det blir inte mindre dåligt för att en kvinna gör det.

    Svara

     Driver du LD? Vem är du att berätta för nån vad som ingår i föräldraskapet?

     Svara

      Men vad tycker du själv ingår i föräldraskapet då? Är det bara att leka eller?

      Svara

     Jaha, så om du har ett funktionshinder som hindrar dig att göra just de sakerna och får hjälp genom LSSså är du ingen riktig förälder?! Eller som när jag var sjuk och fick hemtjänst så var jag bara en lekmamma. Om kvinnorörelsen klandrar män för att vara lekpappor så klandrar dom fel! I min kvinnokamp klandrar jag de män som inte tar sin del av hushållsarbetet utsn överlämnar det till kvinnan eller inte tar sin del av arbetet med barnen

     Svara

      Det är väl ändå skillnad på nån som inte kan vs nån som kan? Fascinerande hur allt ska vridas för att passa agendan här. 😂

      Men ändå intressant att det är ok att ondgöra sig över pappor som lämnar över ansvar på hus och hem och barn på frun medan det är helt i sin ordning att kämpa över detsamma på en anställd?

      Svara

       Var är skillnaden? Ska du berätta för mig att det ingår i mitt jobb som mamma att laga mat om jag föredrar hemkört för att avsätta tid till ungarna eller har råd med kock? Du har ju exakt noll legitimitet i ditt påstående. Lev ditt liv som du vill och låt andra leva sitt.

       Svara

       Det är rätt stor skillnad på att ”lämpa över” uppgifter på sin partner gentemot en anställd. Den senare får ju betalt just för sköta uppgifterna ifråga. Tror inte någon tycker det är att ”lämpa över” sitt föräldrarskap på den lokala pizzabagaren för att man köper hämtmat hos hen.

       Svara

     Vilken absurd kommentar. Det rika hemmafrus idealet du förespråkar är lika skadligt som Isabellas hetsande om karriär. Att en riktigt mamma minsann sköter hemmet själv och inte köper hushållsnära tjänster (samtidigt som man är väldigt tydlig med att man hade haft råd till det om man ville).

     Vissa kan inte köpa presenter pga bristande ekonomi. Andra kan inte laga mat och städa pga fysiska/psykiska funktionshinder/sjukdomar. En kvinna med adhd som lämnar det till sin partner att planera semestrar och liknande, är inte mindre mamma än vad du är. En kvinna som sjukskriven för depression och inte orkar laga mat, är inte mindre mamma än vad du är.

     Och tom en kvinna som köper in städhjälp enbart för hon tycker det är så jäkla trista att städa – hon är inte på något sätt mindre mamma än vad du är.

     Svara

  Som tjabo sa i det årliga talet. Vad är det att leva ett vanligt liv.?! Då lever man och det gör dom ju verkligen ett liv på pidestal. Men det var så hur ska jag skriva det jo så långt ifrån många människors liv med slit och släp. Han borde vara mer insatt i det och förstå hur många sliter.

  Svara

  Det är inte lätt att vara människa. Särskilt inte om man heter Isabella, hela bloggvärldens hackkyckling. Har hon gjort något annat än fel i andras ögon.

  Svara

   Hon kan ju börja med att sluta ljuga om allt?

   Svara

    Ja eller så kan alla sluta skriva ner henne, hon har väl knappast gjort er något personligt illa.

    Svara

   Rätt åt henne. På riktigt alltså. Förstod aldrig varför hon var så hatad förr men jag förstår.

   Svara

  Ytterligare en provokation enligt exel-arket. Förvånad över att det var allt hon kom på inför lanseringen, men det kommer säkert något mer..

  Svara

   Ja, det kommer nog. Några mystiska rosor på Instagram. Kommer nog ett litet inlägg lagom till lanseringen om att hon dejtar igen och är lite pirrigt kär. Vem den här mystiska förmögna killen är, det får vi veta så fort det kommer att behövas. Kanske lagom till lanseringen av de nya billiga krämerna som tas fram eller kanske om uppmärksamheten ska flyttas pga av något avslöjande.. tycker det är lite underhållande ändå att hon orkar. Att ALLT går ut på att tjäna pengar i slutändan

   Svara

  Jodå, minns att mina barn var ”billiga” ibland – hade Blocket och Tradera funnits hade jag försökt sälja båda i paketpris.
  Var också ensamstående, alltså inte v.a.v, utan på heltid.
  Hade ett krävande jobb och ständigt dåligt samvete för att jag inte alltid vaken hade tid eller ork så som jag velat.
  Men hade alltid hemlagad mat på bordet och städat, barnen hela och rena.
  Och ja det blev 2 fullt fungerande vuxna med egna barn idag.
  Mitt samvete har jag fortfarande inte helt släppt men barnen har minne av en fin barndom och när vi pratar om det så undrar dom: hur jag hann och orkade.
  Och är tacksam att jag orkade för som pensionär idag har jag en vettig pension att leva på.

  Svara

   Haha! Jag kom ihåg att min pappa sa att han skulle sälja oss på blocket (med glimten i ögat) och jag såg framför mig en affär där barn låg i hyllor.

   Svara

    Haha, själv brukade min pappa mumla om att Frälsningsarmen tog emot olydiga barn och då tänkte jag att vi skulle läggas i den där grytan som jag hade sett de hade i jultider🙈

    Svara

   Haha, mamma hade ta tre betala för två på oss till och från… 😂

   Svara

   Min mamma var ensamstående. Vi var hos pappa en helg i månaden. Mamma var fattig som en kyrkråtta och fram till vi började skolan jobbade hon så lite hon bara kunde. Vi fick hänga med henne till jobbet alternativt bli passade av en grannfru (oh ljuva 79-tal).
   Som hon slet och kämpade. Men hon var ALDRIG trött på oss. Jag har frågat henne som vuxen om hon någonsin ville ha paus och få vila från oss. Aldrig någonsin!
   Oavsett om vi bråkade, tjurade, slogs, satte oss på tvären, markerade, trilskades och trotsade – sånt som barn och syskon gör – var hon aldrig trött på oss.
   Något jag själv tagit med mig i mitt föräldraskap. Mina barn ska aldrig få höra nedlåtande kommentarer om att bli sålda på auktion. Den typen av humor är avskyvärd.

   Svara

  Man kommer onekligen långt med pengar. Och nä, har man hjälp med ca exakt allting är det inte heller så svårt att kombinera karriär och familj heller. Alla väljer ju sina sätt att leva. Hade jag valt ILs sätt? Antagligen inte. Men gör det henne lycklig, så.. Jag hoppas att hennes barn är så lyckliga de kan vara, för de är dom enda som inte har nåt val i detta.

  Skillnaden på andra ”kändisar” är väl att dom under perioder umgås väldigt mycket med sina barn. IL är ju på en ständigt pågående ”turne”. Var dom ens i Dubai(?!) En vecka i höstas. Och sen umgås hon lite sporadiskt med dom då och då. Ja, mellan förskola och nån fancy middag med ”the team”.

  Svara

  När LD börjar ge råd och tips så är det hyckleri och dubbelmoral på hög nivå. Jösses, jag vet ingen annan som sprider så mycket hat och trycker ner andra kvinnor som hon. Jag mådde så dåligt av att läsa hennes blogg och det tog lite tid att inse hur hon tänker. Den röda tråden i hennes världssyn är att hitta teser för att ursäkta och förklara hennes oförmåga att ta ansvar.
  Hursomhelst, jag gillar inte Bella men jag föredrar henne. Hon står åtminstone för de val hon gör.

  Svara

   Hur läser du? Jag håller inte alltid med LD, men sprider hat och trycker ner kvinnor! Knappast. Problemet för många här verkar vara att man tar saker som diskuteras så personligt.

   Svara

    Hur ser du på hennes uttalande att hon nedvärder människor som köper hushållsnära tjänster, kallar städare för ’outbildat tjänstefolk’ och berättar att det ingår i mammarollen att laga egen mat till barnen?

    Svara

     Låter som att Du ser ner på outbildade. Jag lägger ingen värdering i det. Jag har inte ens gått ut grundskolan ordentligt.

     Och det ingår i FÖRÄLDRAROLLEN att dels ta hand om sina barn och dels lära dem det de behöver veta dvs laga mat, städa, tvätta, handla, kamma håret, klä på sig. Själv alltså. Inte betala nån för att göra allt detta. Det är inte skammande på nåt sätt att konstatera detta. Och det är absurt att hänvisa till människor med funktionshinder som inte klarar av allt på egen hand.

     Svara

      Tror du på fullaste allvar att du har auktoritet och kompetens att bestämma, i mitt ställe, vilka delar som ingår i mitt föräldraansvar och vilka delar jag har rätt att anställa hjälp för och under vilka omständigheter? (Det här måste vara den mest absurda diskussionen jag någonsin haft på BB, tack för den.)

      Svara

       Bestämmer? Hur bestämmer jag? Jag delar med mig av min åsikt i en diskussion. Känner du dig bestämd över för att man uttrycker annan åsikt än den du är ok med? Jobbigt.

       Svara

        Du skriver inte ”jag tycker” eller ”enligt mig”. Därav låter det inte som en åsikt utan fakta.

        Sen går det utmärkt att lära sina barn att städa och laga mat trots att man köper in de tjänsterna. Allt är inte svart eller vitt, där en kvinna bara kan välja att köpa in all markservices (som Isabella) eller göra allting själv (vilket du verkar göra).

        Svara

  Jag kollade nyss på Camilla Läckberg i Stjärnorna på slottet.
  Väldigt mycket kände jag igen från hur Bella brukar resonera och argumentera.
  Camilla Läckberg skäms inte heller för varken framgång eller pengar.
  Camilla antyder att hon inte alltid varit en närvarande mamma till de fyra barnen.
  Bella försöker snarare få det till att hon lyckas kombinera jobb och mammalivet. Tveksamt med tanke på alla team som behövs för att få saker och ting att fungera.
  Av någon anledning så tycker jag ändå att Camilla Läckberg verkar vettigare än Bella.
  Vet inte varför jag får bättre vibbar av Camilla än av Bella.
  Egentligen ska man kanske tycka lika illa om bägge? Själviska och malliga…
  Svårt att sätta fingret på.

  Svara

   Jag gillar och respekterar båda. Bella är yngre och mer osäker men hon blir en kraft att räkna med vid 40.

   Svara

   Skillnaden är väl att Camilla har sina extraföräldrar som hon tjatar om så det ska låta bra när hon dumpar minsta barnet titt som tätt för att dra iväg på jobb/nöje själv eller m karln… Isabella har avlönat folk för d

   Svara

   Jag hade aldrig sett Stjärnorna på slottet men råkade titta igår. Reagerade på att Camilla pratade så mycket o de andra satt mest tysta! Är det så i det programmet?

   Svara

    Ja, eftersom det var Camillas dag igår så var hon huvudpersonen. Alla har haft en varsin dag och pratat om sitt liv och karriär.

    Svara

     Ok tack för svar.. men tycker ändå det var krystat. Inte som Så mycket bättre tex.
     Men kanske om jag sett hela programmet hade jag tyckt annorlunda.

     Svara

  Vad får man ha då? Städare-är det ok? Förskola-är det ok? Hjälp med hämtning av tex mormor/morfar? Matkasse-är det ok? Läxhjälp? Känns konstigt att någon annan ska bestämma vad som är ok arrangemang för någon annan familj

  Svara

   Nej helst ska du inte ha någon hjälp. Du ska jobba heltid och ta hand om dina barn. Och nåde dig om du tar hjälp eller klagar. Då skulle du ha tänkt på det innan du skaffade barn…
   Himmel alltså, inte konstigt att kvinnor/mammor blir utbrända för inget vi gör är rätt i andra mammors ögon. Finns alltid någon som gör det bättre.. 😳

   Svara

   Tja, enligt LD så är förskola ok, när hon inte orkar med barnen hemma. Det är inte ok när Bella jobbar.
   ”Tjänstefolk” är inte ok om de städar och handlar åt Bella när hon arbetar men det är ok att få matvaror hemkördaför att LD inte orkar handla när hon går hemma.
   Barnflicka är inte ok för Bella för att få egentid men det är ok om LD ignorerar sina barn på tex tåget och låter dom störa medpassagerare för att hon ska få lyssna på poddar ifred.

   Svara

    Exakt

    Svara

    Det där låter inte som ld tycker jag.

    Svara

    Fast ld har skolat in samtliga sina barn på förskola när dom fyllt 3. Ganska ovanligt i dagens läge att ha barnen hemma så länge

    Svara

    Jag får hemkörd mat liksom de flesta i vår by av den enkla anledningen att det är flera mil till närmsta mataffär. Det är inte en ”hushållsnära tjänst” dock.

    Att jämföra förskolan med nannys och hemhjälp är absurt.

    Svara

     Nej, det är det inte.
     Du har inga egna åsikter, Natasja. Du rapar upp det du läst hos andra vänsterbloggare. Du kan inte argumentera för din sak och blir slaktad av kommentatorer som har en skarpare analys.
     Bilda dig mer kring detta i stället för att bara följa ideologin. Det är inte skadligt, jag lovar.

     Svara

      Nä jag har verkligen inga egna åsikter. Det är allmänt känt. 😂 Tio år av att bara upprepa saker andra säger. Kan inte tänka egna tankar alls. Helt tom.

      Du, vilka vänsterbloggare syftar du på? Kan behöva tips på bra bloggar!

      Svara

     Fem kilometer till ica ösmo

     Svara

      Jag vet var Ica Ösmo ligger. Exakt 9,2 kilometer från mig. Och ja klart jag kan åka dit varje dag med pendeltåget som knappt går för att handla mat. Men det behöver jag inte, då Coop kör ut. Igen, utkörning av beställda varor är inte hushållsnära tjänst. Det vet ju ni också egentligen.

      Svara

       Du påstår att laga mat och planera ingår i föräldraskap. Det borde inte vara så svårt för er att planera in en storhandling varje/varann vecka. Du väljer att betala någon annan för att handla din mat av bekvämlighet, på samma sätt som att andra väljer att betala någon för att städa sitt hem.

       Svara

      Jag är liksom inte en hycklare för att DHL körde ut hyllan jag köpte häromdagen. Det blir så jävla tramsig när man låtsas som att man inte förstår skillnaden.

      Svara

     Vad är det för skillnad på de som beställer takeout för att de inte orkar laga mat, och du som köper hemkörning för du inte orkar åka till affären? Om att du tycker att laga mat ingår i föräldraskapet, borde inte att handla den också göra det?

     Svara

   Fast ingen har sagt att hon inte får ha det som hon har det. Kritiken är väl mot att hon säger ”att hon vill visa att det går att vara mamma och göra karriär” och att vissa då tycker att det blir lättare för IL än för de som inte kan ta hjälp. Och att hon inte visar att det funkat och alka andra bara inte insett det, utan hon visar att det funkar pm man har råd/möjlighet till hjälp.

   Svara

    Det funkar att höra karriär och att vara mamma samtidigt. Det som krävs är att man får göra uppoffringar och det kan innebära långa arbetsdagar och att man inte är lika närvarande i vardagen som tex hemmafruar och proffsfeminister som försörjer sig på att hata män.

    Svara

     Ja. Det funkar. IL är verkligen inte den ena som vost det, fast alla kan inte göra uppoffringen ”anställa fem personer” för man har inte råd. Istället gör man uppoffringen ” går in i väggen”

     Svara

      Finns det ingenting mellan att anställa ett hemmateam och att gå in i väggen? Vad gör alla andra tusentals mammor med karriärer? Enligt CW och LD måste man alltså ha ett jobb som inte kräver så mycket utanför normal arbetstid eller inte jobba alls, annars är man inte förälder på riktigt. Sån bullshit.

      Svara

       Föräldrar med vanliga arbetstider eller ovanliga (typ nattjobbare) tar väl hand om sina barn? Eller menar du att vanligt folk har fem anställda som sköter allt? De flesta lagar mat, hämtar, tvättar, diskar, städar, klär sig själv, handlar presenter osv. Föräldrar med karriärer gör ju för fan detta varje dag? Vad menar du ens?

       Svara

  Bella gör reklam nu i bloggen för städ- och tvättprodukter från REN LOGIK.
  Jag måste skratta när jag såg och läste det betalda blogginlägget.
  Hur korkade är REN LOGIK när de använder Isabella att göra reklam för dessa produkter! Hon som aldrig städar och säkert inte vet vilka rengöringsprodukter hennes husslavar använder.
  Idiotiskt – i första hand av REN LOGIK som troligen bara stirrat på hur många besökare Bella anser sig ha – är det två miljoner unika i veckan nu? Troligen har Bellas säljare sålt in samarbetet till en annonsör som inte ens har kunskap om vad deras influencer är för någon 🙁

  Svara

   Kom ihåg att hon väljer samarbetspartners med omsorg.. jo tjena😂

   Svara

    Ja, hon är väldigt noga med att välja samarbetspartners 🙂
    Vilken samling: Adressändring, Oslo Skin Labs, Adlibris och Ren Logik.
    Handplockade?
    Bloggen 14 januari:
    ”Det är så roligt att få ha kunder med produkter som jag verkligen älskar. Förvisso kan jag faktiskt idag handplocka mina partners men det gör mg ändå glad. Alltifrån Oslo Skin Labs som jag använder mig av jämt, till Adlibris som jag har köpt böcker från i många års tid. Men årets roligaste kund har nog varit Adressändring. Ett varumärke som är otroligt starkt men inte gör så mycket väsen av sig. Varenda idé som mitt kreativa team kommer med säger dom ja till. Kul!”

    Svara

     Hehe ”kreativa team”-> spelar in och fotar ALLA reklamsamarbeten i Bellas nya hus på typ exakt samma sätt. Kreativt så det förslår.

     Svara

     Glöm inte Ellos! Trovärdigt trovärdigt…

     Svara

  Ja, man får vara trött på sina barn. Jag var det idag. För jag är mamma*- ingen maskin.

  *Hör och häpna, en mamma är en individ som har bra och dåliga dagar. Precis som alla andra.

  Svara

  Alltså jag ser upp till er som har barn och sköter både jobb, barn och hemmet så mycket så jag inte har ord.

  Jag är 24 och pluggar heltid, har inte en tanke på barn. Just nu känns det som att jag bara hinner plugga, träna och sova. Thats it.
  Det är helt otroligt vad folk klarar av och jag tycker inte Isabella hamnar i den här kategorin som hon påstår att hon är i – mamma och business woman alls. Visst, hon är det biologiskt, men det är väl enklare när andra tar hand om ens barn så man slipper.

  Jag har växt upp med en ensamstående mamma som gjorde allt själv, vi har världens bästa relation idag men jag har verkligen sett hur hon kämpat. Jag var dock alltid med, hur det än var, i köket, i tvättstugan, ibland på jobbet och herregud vad all denna tid min mamma valt att spendera med mig betyder. Att hon alltid kom på en rolig lek även efter att hon jobbat hela dagen, lagat mat och tvättat. Att hon alltid gick med mig till skolan när jag hade det svårt, alltid ringde skolan från jobbet, fick panik bara jag hade huvudvärk… alltså allt det betyder allt.
  Och trots att ekonomin var tuff har jag alltid känt mig som världens mest bortskämda skitunge med både tid och materiella ting, Och så världens mest älskade också.. vet inte vad jag ville skriva mer än att jag respekterar närvarande föräldrar mycket.

  Svara

   Skriver under på vartenda ord!
   Är du söstra mi?

   Svara

  Fattar inte problemet med att IL visar på en lösning så att hon som ensamstående mamma kan göra karriär. Visst att inte alla har möjligheten till ett helt team men samtidigt kanske det kan peppa någon ensamstående att ta det där chefsjobbet med en högre lön som gör det möjligt att anlita barnvakt vid behov när andra skulle bett mormor/morfar/någon annan släkting.

  Svara

   Fast nu är hon inte ensamstående. De har delad vårdnad och delar lika.

   Svara

  Nä fy vad ruttet att läsa Cissi Wallin och LDs kommentarer. Visst att ge kritik men att göra narr av en annan person, vem ger de rätten? Här krävs inga män för att klanka ner på kvinnor det gör Cissi och hennes kompis alldeles utmärkt själva.

  Jag är absolut inget fan av IL. MEN hon kombinerar ju visst karriär med att vara mamma, Isabella har valt att uppoffra en stor del av familjelivet för att kunna ha en karriär,anda kvinnor uppoffrar en stor del av karriärslivet för att vara mamma. Det handlar om vad man väljer. Och väljer man fel, alltså karriären, ja då får man skit, av vilka då? Jo Sveriges feminister 🙂

  Svara

   Inte svårt att kombinera när andra gör allt åt en. Hade varit bra om jag kunde vara elitidrottare men att andra tränade åt mig.

   Svara

   Jag gillar inte Isabella direkt men att säga att det inte går att kombinera barn och karriär som kvinna är ju ren lögn.

   Det gör jag själv.

   Unket resonerat av Cissi och Dahmer. Missunnsamma verkar de vara.
   Det Isabella har, har hon själv byggt upp. Som ensamstående är det väl fantastiskt att hon har möjlighet att låta anställda göra hennes hushållssysslor.

   Själv gör jag allt hemma plus, driver eget företag och tar hand om barnen.
   Hade kunnat göra som Isabella men det skulle kännas märkligt och ett steg tillbaka mot klass-samhället.

   Det går visst att kombinera. Ofta finns anhöriga att hjälpa till med barnen om man inte vill ha anställda.

   Svara

  Isabella har hittills offrat sitt äktenskap (och därmed halva tiden med sina barn) . Hon har även försakat föräldrarskapet. Hon är ”den roliga storasystern” som leker och spexar då och då.
  Hon har 5-6 assistenter som gör sånt som de flesta andra gör själva, typ kammar sig och handlar middag.

  Att då komma och snacka om (som Isabella gör) att hon ”får ihop” barn och karriär och vill ”inspirera” kring detta är fullkomligt skrattretande.

  Sanningen är att hon, förmodligen till stor del pga sin adhd/autism, klarar kombinationen barn och karriär mycket mycket sämre än de flesta av oss andra.
  Skillnaden är att hon har råd att betala för all hjälp.
  Men kom aldrig och säg att hon ”får ihop det” för hon får inte ihop ett skit, mer än att få ihop andra människor som får ihop det åt henne.

  Svara

   🎯

   Svara

  Bella betalar i alla fall skatt och kommer få en god pension när hon är gammal.

  Svara

  Tyvärr är inte Isabella ödmjuk nånstans..
  från hennes blogg:
  ”När andra drog på hemmafester när jag var yngre satt jag och jobbade, när vissa tittar på serier – Jobbar jag. När vissa scrollar Instagram på kvällarna, jobbar jag till läggning. Att alltid välja jobbet före, och göra det i många år gör att jag såklart ligger före andra 27 åringar.”

  När hon själv lägger upp en bild på att hon ligger hemma o tittar på en serie nu när hon är singel? What? Hon kollar ju inte serier som alla andra?
  Instagram?? Hon lägger ju upp instastorys exakt på allt. Vem tror hon att hon är egentligen?? 🤦‍♀️

  Svara

  LD och CW är bra typer, men känns unket när de som gift sig rikt hackar ner på IL. Tyvärr. Speciellt förstår jag inte LD som klankar på folk att de ska umgås mera med sina barn. Hur fan ska vanliga hinna det? Men, måste nu säga att det står helt klart att Blondinbellan läser denna blogg som Bibeln, för nu skriver hon om entreprenörpriset hon hoppas vinna 😀 undrar hur många hon betalat för att ha en chans.

  Svara

   Gift mig rikt? Jag gifte mig med snubben som hade lägst lön på hela sitt jobb. (Hans lön var 16k från start och det INNAN skatt)

   När vi träffades var vi båda arbetslösa. Gift mig rikt. Hahahaha.

   Svara

  Är det inget öppet spår ikväll?!

  Svara

   Näh, tänkte skriva att det är inte det för det är söndag idag. Men nu blev jag osäker, visst är det söndag?

   Svara

    Ja det är söndag idag. Är det inte lörd och söndag som det är öppet spår??

    Svara

     Fredag och lördag!

     Svara

  Det som skaver är väl det här med att visa anda att det går, när hon har fixat en speciallösning som är extremt svår att få till för de allra flesta. Alltså, jag tycker visserligen att det är bra att visa på att livet kan levas på olika sätt, att det inte är något fel med att ta hjälp, att man inte måste klara allt själv – det om något skapar ju stress. Men att säga att det går att kombinera jobb och karriär när så många försökt och kraschat totalt skulle jag önska lite mer ödmjukhet. Det är helt okej att försöka sig på karriär och ge upp också, det är ok att ligga lågt under småbarnsåren, det får ta tid. Huruvida det lyckas beror ju också på faktorer som ligger utanför ens kontroll också, t.ex. att barnen är friska. Vi har lyckats få till rn väldigt bra balans med jobb och familj här hemma men förstår ju också att vi är privilegierade samt har haft tur, därför skulle jag aldrig kunna peppa andra till att lägga upp sitt liv på samma sätt eller ha samma ambitioner som oss.

  Sen är min åsikt att jag tycker att det är sorgligt att det ofta är barnen som får stå tillbaka för karriär, det är där det ska slimmas och outsourcas. Har man satt barn till världen och samtidigt har bråttom att göra karriär tycker jag det är rimligt att prioritera dessa först och så får egentid, tid med vänner, intressen och liknande vänta. På ytan kan man ju få allt, men föräldraskap är ju mer än att barnen ska ha mat i magen, vara påklädda och ha en timmes kvalitetstid här och där när det passar föräldern.

  Svara

  Alltså visst är man trött på sina barn då och då (läs femton gånger om dagen) men jag har aldrig hatat att vara mamma. Det känns väldigt starkt, liksom alla CW åsikter. Man kan vara trött och sliten men man hatar inte sitt ”jobb” som mamma väl.

  Svara

   Hatt kanske jag inte gör, men ibland önskar jag att jag iaf vore pappa istället! Mina barn är supermammiga just nu och jag får inte en minut ifred. På ett sätt gillar jag att barnen tytt sig mest till mig (hemskt jag vet) men på ett sätt är jag så avis på min man som slipper ha gråtande barn utanför toalett dörren eller jämt ett barn i knät!

   Svara

  Frågan är alltså om det går att vara mamma och göra karriär samtidigt? Så trött på frågan. S.Å. trött. Klart som fan att det går. Det betyder inte att det ena eller det andra blir bra. Alltså, vad vuxna behöver är ju inte alltid vad barn behöver. Diskussionen kidnappas ständigt av ett vuxenperspektiv som det verkar omöjligt att komma ifrån. Du kan vara mamma/pappa, ha barnen i barnomsorg från tidig morgon till sen kväll, ha barnvakter övrig tid, se till att barnet får i sig mat, se till att barnet är rent och påklätt och själv jobba fram till läggdags. Klart det går. Men hur blir det? För barnet? Bara för att nåt funkar, så betyder det ju inte att det är bra.

  Svara

  Tycker att det är intressant att de ändå diskuterar frågan. Vad som vore MER intressant är en replik från Bella.

  Svara

  Svara

   CRINGE! Dog.

   Svara

   Haha va? Det är alltså ett problem att så få kvinnor vill bli mäktigast i världen? Kanske för att de kvinnor som faktiskt kan titulera sig mäktigast i världen drivs inte av makt och pengar. Hon är pinsam.

   Svara

  Håll i hatten, Bella har en ny romans och lägger ut kryptiska inlägg på Insta.
  Nu är HH-lanseringen thiiiiiiiiis close, känner ni det?! 🎀🎀🎀🎀

  Svara

   Bevisar att hon har mycket dötid samt inte älskade hajen speciellt mycket….

   Svara

   Hon visar upp en stor bukett röda rosor och skriver att det är ”My favorite kind of delivery”.
   Självklart vill hon skapa spekulationer kring detta.
   Så mycket för trovärdigheten i alla uttalanden om att hon ska ta det lugnt med karlar under det kommande året efter att ha haft några mindre lyckade försök på senare tid.
   Hermine Hold drar närmare och det kommer att bli fler och fler uppmärksamhetskupper från Bellas sida. Expressen-tramset var bara början ska vi se.

   Svara

  Det framgår ju ganska tydligt att Isabella misslyckats totalt att vara mamma och göra karriär samtidigt. Särskilt om hon inte klarar av att laga mat, köpa presenter till barnen själv som hon dessutom bara har 50%. 😅

  Svara

  Retade mig så på Malin Wollin som ofta har beskrivit hur mkt hjälp hon fått av sina föräldrar o syster med barn och annat men blev väldigt upprörd över att en del familjer valt att skaffa betald hjälp för bl a städning. Dom lekte rika tyckte MW. Istället var det nedsatt arbetstid som gällde. Alltså blir mkt dyrare i längden för bl a får man då lägre pension. Alltså alla har inte närstående att ta hjälp av. Bor långt ifrån osv. Själv kommer jag ihåg småbarnsåren som ett enda råttrace. Tänk om jag haft råd att betala för hjälp.

  Svara

   Amen!

   Svara

   Vart skriver hon det?

   Svara

  Karriär kan man göra inom alla yrken, även som städare. Och som småbarnsförälder. IL har eTT ”lätt” jobb hon jobbar mycket hemifrån, i regel varje förmiddag och det är det få förunnat. Inga tjocka luntor att läsa in. Tycker hon genom sina ständiga uttalanden förringar andra kvinnors arbetsinsatser och som föräldrar. Blev förvånad över dagens reklam om städmedel med svag doft att hon inte tål dofter medan hennes egna skönhetsprodukter verkligen är mycket doftintensiva. Går inte inte ihop. Noll trovärdighet.

  Svara

   Jag har jättesvårt för dofter, kan få svårt att andas ibland på tunnelbanan när någon har kockosolja på sig tex. Men Löwengrips produkter funkar utan problem (förutom koladoften som kan vara lite svår vissa dagar)

   Svara

    Utan att förringa din doftkänslighet vill jag nog påstå att du inte är så värst doftkänslig.

    Svara

     Haha. Säg det till mina ungar, vet inte hur många gånger som de har blivit galen för att de har parfymer som jag inte tål

     Svara

  Jag är mest förvånad över att Cissi och LD pratar med varandra över huvud taget. Efter LDs långa rant i senaste avsnittet av postpatriarkatet om hur fånig drevkulturen är, trodde jag de var i luven på varandra igen. Wallin är ju trots allt tillsammans med Elaine lite av en drottning i Riket Drevkultur.

  Fast LD kanske bara tycker att andra drevare är töntiga?

  Svara

   Du vet att det är fullt möjligt att tycka att folk man känner har och gör fel ibland utan att ”vara i luven” på varandra va?

   Mitt avsnitt handlade inte om Cissi. Men även om hon skulle vara en av de som passar in så är vi familj. Hon är mamma till mina barns kusiner och jag är mamma till hennes barns kusiner och den relationen tar vi båda på stort allvar.

   Svara

    Man kan också säga att ni är fastrar till varandras barn.

    Svara

     Nej det är vi inte. Våra män är farbröder till barnen.

     Svara

      Och fastrar

      Svara

       Nix. Inga blodsband. Jag är inte faster till Cissis barn. Jag struntar i om man av tradition tidigare sagt så. Det är förvirrande och fel.

       Svara

        Det är inte av tradition. Det är benämningen på vad du är. Att du inte vill kalla dig det är helt OK, såklart.

        Svara

         Är det? Jag har aldrig kallat min ingifta farbror för farbror eller ingifta moster för moster utan sagt morbrors fru osv..

         Svara

          Aldrig jag heller. Könner ingen annan som gör det heller. ”Min farbror fru” brukar folk säga.

          Svara

           Kan nog vara en klassfråga. Det korrekta uttrycket är faster/moster/morbror/farbror

        En ingift faster har i alla tider kallats faster, än idag använder folk det uttrycket. Sen att du väljer att tycka att det är fel och inte vill använda det uttrycket är upp till dig. Att säga att det är FEL som en sanning är väldigt typiskt dig. Nej – det är inte fel, det är DU som tycker det är fel, stor skillnad.

        Svara

  Jag har gjort mycket i mitt liv och upplevt så många saker men att få barn har det varit det bästa som jag har gjort! Jag har ett barn och jag vill fler. Jag älskar honom så mycket att det gör ont i mitt hjärta. När han sover googlar jag ”I love my son I dont know what to do”. Jag älskar också mitt krävande jobb. Jobbet ger mig mycket glädje/pengar men det kommer inte alls i närheten av min mammas roll. Jag drömmer om framtiden om hur min son kommer att bli se honom att växa … göra nya saker … ahh att vara mamma är den bästa rollen jag har haft.

  Svara

  Finns det något som Cissi inte hittar något negativt i? Så fort någon förespråkar något positivt, om det så är att ta ansvar för sitt liv, behandla andra med respekt, eller att kunna engagera sig i jobbet samtidigt som man har barn, är hon där och säger att det inte går, pga patriarkatet och krav som ställs på kvinnor osv osv. Alla måste vara offer.

  Svara

  Sascha berättar på Instastories vad hon och Bella gör av alla kläder som använts någon gång.
  Sascha skriver att mycket säljs (obs att det rör sig om sponsrade kläder som utgör en del av betalningen för reklamen). Man får anta att dessa pengar som kommer in på försäljningarna går in i verksamheten för thelowengriphouse. Skulle pengarna skänkas till något välgörande ändamål så hade vi nog fått höra det.
  Dessutom skriver Sascha att Bella använder kläder hemma också. Jaså, hon som så sällan är hemma och då alltid skriver att hon lallar runt i pyjamas eller mysdressar. Inte går Bella runt i sponsrade finkläder hemma – om det inte är någonting som ska bli ”content” förstås.
  Kanske skulle Sascha också ha nämnt att en del kläder är sk presslån och då ska kläderna förstås återlämnas efter att ha blivit uppvisade. Men det kanske inte är så många presslån? Eller så behåller Sascha även presslånen och säljer dem. Vad vet man?

  Svara

  Såhär tycker jag. ILs livsstil är inget jag skulle vilja sträva efter, ju mer oberoende hon är desto mer beroende blir hon av andra. Hon är ju fruktansvärt ofri för tillfället. Dessutom, staff management både på jobb och hemmaplan känns ju jätteutmattande. Jag tror inte heller det är en livsstil jag skulle vilja att mina eventuella barn skulle lära sig. Jag tror det är nyttigt för själen att ta hand om det tråkiga också.

  MEN jag tycker inte det är fel att köpa hushållsnära tjänster, det är en bransch som kommer växa (den växer redan globalt sett) och anställa fler kvinnor än män. De är alltså en bransch som ger kvinnor möjlighet till ekonomiskt oberoende genom anställning, men även friar dem från bördan att ta hand om hem och barn genom möjlighet att köpa hushållsnära tjänster (jag orkar nu inte ge mig in i den kvasimarxistiska klasskritiken många svenska feminister utan kvalificerad åsikt om hur samhällsekonomi eller politik fungerar eller hur världen ser ut egentligen). För den som är intresserad har jag en mängd forskning att dela med mig av. Här en rapport från UN Women: http://www.unwomen.org/en/digital-library/publications/2018/5/issue-paper-recognizing-and-investing-in-the-care-economy

  Det är viktigt att dessa yrken respekteras. De som jobbar med detta ska skyddas av arbetsrätt och ha samma rättigheter och skyldigheter som alla andra lönearbetare. Annars fortsätter vi bara spiralen där kvinnor utför underbetalt eller obetalt jobb i informella sektorn.Det är även viktigt att fler män söker sig till denna bransch för allmän gender equality.
  Därför hoppas jag att ILs anställda har anständiga arbetskontrakt med villkor i enlighet med arbetsrätt och har rätt att ansluta sig till fack och så vidare.

  Om inte så utnyttjar hon unga människor för att själv kunna leva lyxliv. Och det skulle vara tragiskt och en annan diskussion.

  Svara

  Modd modd modd

  Svara

  NYliberal heter det du menar, LD. Liberal är ngot helt annat

  Svara

  Den psykiska och fysiska ohälsan ökar bland befolkningen och särskilt i dom yngre generationerna. Förklara logiskt hur man ska kunna hinna med allt det vardagliga om man sedan också framför sig i media som helt opåverkad av ett liv som ständigt levs i 200%.Helt omöjligt i det långa loppet. Så ni människor som går på denna media värld om perfektionism, lycka, ständiga framsteg osv, tänk efter hur möjligt detta nu är i längden med en bevarad självkänsla och tro på sig själv. Följ inte folkströmmen alltid utan stanna upp ibland och fundera på om det du gör verkligen känns rätt och bra i din kropp i en värld som ständigt påtalar om hur lyckade många liv är för att dom gör si eller så.Din egen existens förbättras inte av att du följer och beundrar såkallade lyckade media individer. Icke sa nicke.

  Svara

  Det jag tycker är att det är patetiskt hur så kallade feminister som Wallin och Dahmer bara ägnar sig att 1. Skriva näthat om män och 2. Skriva näthat om snygga, unga och framgångsrika tjejer som inspirerar andra kvinnor.
  Förr handlade feministisk kamp om rösträtt, arvsrätt, daghem mm. Idag? Tvånget att alla andra tjejer måste svära på att dom hatar män annars får dom stryk på nätet av ”feministerna”.
  Nej, det är klart att man inte är en bra förälder om man satsar på karriären när man precis fått dom eller dom är små. Män som jobbar mycket på det sättet är inte heller bra pappor. Det är en omöjlig ekvation för alla föräldrar.
  Men Isabella är säkert bra nog för just sina barn.
  Förstår inte Wallins poäng, det är precis avlastning som Bella snackar om!!
  Det är exakt det hon sagt hela tiden, att hon har en kock, nanny, städhjälp osv och att hon behöver det för att allt ska funka.
  Så är det. Wallin bara hatar kvinnor som vanligt och gömmer sig bakom falsk feministisk flagg.

  Svara

  Måste posta om min kommentar för den var så jäkla bra och jag vill inte riskera att den försvinner i mängden. 🙂

  Det är pinsamt att kritiken mot städjobb och RUT fortsätter. Måste bero på att de klassas som typiska kvinnojobb, precis somThe real Hmm skriver. En riktig kvinna ska ju städa själv liksom. Jag köper städtjänster, det kommer oerhört duktiga lokalvårdare hit och efteråt är hemmet skinande rent. Jag kan fan inte själv städa så bra. Och ser jag ned på lokalvårdarna som kommer hit? Kör jag med dem, är nedlåtande, kallar deras profession för skräp? Nej, skulle aldrig falla mig in, för jag har stor respekt för människor som kan, och gör, sitt jobb. Skrämmande i sammanhanget är att det är de s.k solidariska vänstermänniskorna som är nedlåtande och kallar lokalvårdares profession för skräp. Så jäkla världsfrånvänt och oförskämt (de två sista meningarna hade jag gärna fetmarkerat, men tror inte det går). Mvh, arbetande mamma

  Svara

  Sjukt provocerande att Bella lägger upp pp IG-stories att hon söker hus i St Tropez för henne, barnen och ”hemmateamet” – de två hus hon är intresserade av är 1 hektar total yta och 800sqm.
  Kan knappt bli mysigt med en så stor ”anläggning” att ha helt själva.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.