Isabelle Strömberg om Kissies introvert-inlägg

Jag tänkte köra en ”favorit i repris” eller vad man ska kalla det, och reposta ett gammalt inlägg som jag skrev för ca ett år sedan angående att vara introvert/extrovert (här Skrivet 05 November – 2017, 14:00:). Jag kom att tänka på detta inlägg då jag läste i en skvallerblogg att en viss bloggare nyligen uttryckt sej rätt korkat inom ämnet, och skriver att hen aldrig skulle kunna tänka sej att jobba med introverta människor då hen verkar tro att bara för att man är introvert (vilket jag är) så skulle man vara blyg, stel, aldrig våga ta för sej osv. Vilket såklart är väldigt felaktigt, men jag blir ju inte direkt förvånad över hur ytliga och dömande vissa människor (speciellt i denna branschen) är. //Isabelle Strömberg

Häromdagen skrev jag om att Kissie vägrar arbeta med människor som är introverta – något som väckt mängder med reaktioner. 
En av de som nu tar till sin blogg för att säga sitt om saken är Isabelle Strömberg som publicerar om ett inlägg hon tidigare postat då det tar upp just det här ämnet.


Att vara introvert betyder väl i grunden att man laddar sina batterier i sin ensamhet, och att det är där man trivs bäst. Att man intresserar sej mer för det ”inre livet” än den materiella världen. Medan extroverta personer är precis tvärt om, dom laddar sina batterier och trivs bäst i sociala sammanhang. Vi är ju alla egna individer som fungerar på helt olika sätt, man kan t.ex vara introvert fast ändå gilla att umgås med andra människor, bara man får vara ensam emellanåt. Och självklart kan man även vara en extrovert person som kräver sin ensamhet ibland. Ingenting är skrivet i sten, men jag tycker att det är intressant att läsa om olika personlighetstyper, och jag tror att vi genom att lära oss mer om dem kan förstå varandra och framförallt oss själva lite bättre. //Isabelle Strömberg

Hennes inlägg är riktigt bra och jag rekommenderar alla att läsa det. 
Jag inser allt mer som åren går att jag är en introvert. Jag har alltid trott att jag är en extrovert och att det vad som förväntas av mig men att ha insett och accepterat min ”introvert-het” har givit mig ett helt annat lugn.
Det är ju liksom inte svart eller vitt vilket Isabelle förklarar riktigt bra i sitt inlägg.

Tack för tips!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att man ska behöva placera sig själv och andra i dessa fack hela tiden… Orka!
  Ja, vi är alla olika.
  Get over it and quit the labeling.

  Svara

   Amen

   Svara

   Men ligger det inte i människans natur att kategorisera sig, för att känna tillhörighet?

   Svara

    Jo men då handlar det mer om att placera dem i främlingsfack eller ickefrämlings-fack, no more, no less.
    Detta ständiga tjat om extro- och introversion, gul, blå personlighet, Myers-Briggs och all annan j*vla bullshit är bara overkill, dumt och onödigt!

    Svara

     Ytho:
     Man MÅSTE inte placera sig i ett fack, och man MÅSTE inte heller placera andra i ett fack. Men på samma sätt som att alla rent generellt är olika, så är alla även olika när det kommer till att vilja/inte vilja placera sig under en label.

     Jag är introvert och för MIG(!) så var det en eyeopener att läsa om just introvert personlighet, jag förstod varför jag ”är som jag är” och jag har också större förståelse för andra introverta, samt för extroverta. Jag går inte runt och meddelar varenda själ att jag är introvert eller frågar varenda kotte vilken personlighetstyp dom är, men dessa s.k labels har underlättat min förståelse för andra människor och för mig själv. Jag tycker att det är jätte intressant att läsa om de olika färgerna för personlighet, sen får man ta det hur man vill och inte nödvändigtvis följa det likt den svenska lagboken eller döma ut någon baserat på vilken färg du tror att denne är.

     Hur som helst… Det är helt okej att det känns dumt och onödigt för dig, men samtidigt måste man ju då ha förståelse för att alla ÄR olika och alla har olika behov och viljor 🙂 Allt gott.

     Svara

      Precis så! Klokt.

      Svara

   Dubbelt igen på grund av den helvetes förbannade jävla kukmodden. Men.
   Att erkänna och uppmärksamma introversion som karaktärsdrag/personlighetstyp har varit ingenting annat än en revolution både för individer och samhället i stort. Introversion slutade betraktas som något kufiskt, en defekt eller ett karaktärsfel och introvertas bidrag till exempelvis arbetsplatser och andra gemenskaper blev tydliga. Chefer fick verktyg till förbättrad gruppdynamik i och med att både extrovertas och introvertas olika bidrag till gemenskapen började diskuteras.
   Så nej, det handlar i detta fall inte om att placera folk i olika fack utan så mycket mer än så.

   Svara

    Att uppmärksamma olika karaktärsdrag, tänka och agera utifrån det är att placera i fack.
    Så jo.

    Svara

     Att acceptetera att människor är olika är väl bra? Att inse att både extroverta och introverta behövs i en grupp. Extrovert har ju varit normen, att synas och höras. Är det så hemskt att introverta plötsligt får lite uppmärksamhet?

     Svara

      Nej det är inte hemskt. Jag är själv introvert, men inte jublar jag över att introversion plötsligt är okej. Det visste jag ju redan att det var.
      Det jag vänder mig emot är att olika ’labels’ och personligheter används som slagträn i en debatt som pretty much bara konstaterar att människor är olika.
      Det är enligt mig korkat, men självklart får alla tycka som de vill!
      🙂

      Svara

     Är du inte läskunnig eller har du bara svårt att förstå det du läser?

     Svara

      Så onödigt formulerad kommentar. Klimatet i kommentarsfälten börjar verkligen bli too much på denna blogg.

      Svara

      🤦‍♀️

      Svara

   Håller med. Om vissa mår bra av att ha en etikett eller kategori – fine. Själv tycker jag det är too much och det får motsatt effekt. Blir liksom mindfucked och helt ”vem är jag??” för man passar in lite överallt. Vilket jag tror fallet är för många.

   Svara

  Jag är ambivert!!!

  Svara

   Jag med 🙂
   Jag får väldigt många komplimanger iom detta. Får ofta höra att jag är bra dra igång samtal men vet när jag ska lyssna och får andra att känna sig sedda. Det är den egenskap hos mig själv jag är mest stolt över 🙂
   Eller så beror det inte alls på att jag är ambivert utan att jag bara är sån.

   Svara

  SEJ 🐟

  Svara

   Mej och dej är också gott. 🐟

   Svara

   Japp, svenska kallas det 😀

   Svara

  ”Att man intresserar sej mer för det ”inre livet” än den materiella världen” detta dock? som att en introvert person är mindre materialistisk. Att vara extrovert eller introvert handlar inte om hur djup man är eller hur väl man känner sitt inre? Hoppas jag missförstår, bra text annars. Annars visar det väl att Isabelle tyvärr nästan är lika fördomsfull som Alexandra.

  Svara

   Reagerade också på den biten, förhoppningsvis bara lite klumpigt formulerat.

   Svara

   He he ja annars vet jag inte vad jag är, introvärt + shoppinggalen.

   Svara

    Haha, jag med 🙂

    Svara

   Finns dock en poäng i det, introverta har i regel ett så kallat ”rikare inre liv”. Det jag tror Isabelle menar är snarare att extroverta ”är mer” i den yttre, fysiska världen, inte den materiella.

   Svara

  Är du lugn? Uppfattar lätt dig annars som väldigt på, upprörd, hetsig, temperamentsfull och nästan lite m*nisk.
  Vad tycker om att Isabelle kallar denna blogg för sk*allerblogg, stolligt?

  Svara

   Måste man vara lugn för att vara introvert? Då är vi ju där igen att en introvärt är blyg och tyst och tillbakadragen. Eller ville du bara trycka till Camilla lite he he.

   Svara

    Camilla skriver att hon har ett lugn. Missar du det? Det är lätt att få uppfattningen att hon inte alltid är särskilt lugn, tycker du inte?

    Svara

     Måste man alltid vara lugn för att vara introvert då?
     Ha ha, lite creepy, ’tycker du inte det’. Känner inte henne så jag har ingen aning. Du verkar lite läskig däremot.

     Svara

      Nej det måste man väl inte alltid. Känner inte heller henne men av inläggen så uppfattar jag henne hetsig, på och lite m*nisk. Är det creepy att skriva ”tycker du inte det” haha okej det är just så Camcam brukar skriva 😉 Okej tyck du att jag är läskig haha jösses. Tydligen måste man ”halvblurra” vissa ord för att få fram sina kommentar, stoppas annars.

      Svara

       Du behöver inte blurra några ord alls, du blockas på ip-nummernivå.

       Svara

        Jo det är sant – om man blurrar vissa ord så går kommentaren igenom, du har väl tydligen vissa ord på modd. Så det har inget med ip-nr att göra.

        Svara

         Jo, men DU är skickad till papperskorgen på ip-nummernivå. Du skaffar nya, jag slänger dem.

         Svara

          Men kommentarerna har ju gått fram då de blurrats, så då måste hon ha blockats efter ju. Men varför ska hen blockas? Gäller samma med dem som skriver nedlåtande om tex Kissie och Bella, skickas de till papperskorgen också då eller?

          Svara

           Nä, du har testat olika varianter av blurr med ditt skrotade ip-nummer. När du sedan skaffat ett nytt så har de gått igenom och hade gjort så även utan blurr. Jag kan se alla olika testkommentarer i papperskorgen nämligen och de följer alla samma mönster.

           Och jag ser ju att det är DU igen eftersom det ligger en identisk kommentar i papperskorgen under ditt förra ip-nummer.

           Jag vill inte ha dig här, kan du inte bara sluta?

   Varför känner du att du måste censurera”manisk” och ”skvallerblogg”?

   Svara

    Vissa ord moddas och kommentarer med vissa ord går inte igenom. Men om man blurrar/censurerar med en stjärna för en bokstav så går det igenom. Det är två av orden som stoppas och det finns flera.

    Svara

     Ska testa skriva manisk nu.

     Svara

  Tycker Kissie fick lite oförtjänt skit och hat, det var ju inte något elakt hon skrev. Hon var ju bara ärlig om hur hon själv känner, och jag förstår henne och fattar vad hon menar. Annars brukar det inte vara särskilt viktigt att allt är exakt rätt härinne, rätt fakta brukar ofta kvitta här, men det beror på vad det gäller förstås.. och vem. Men är det något som det går att göra en grej av och som det går att bråka och tjafsa om då jävlar är det viktigt att det är rätt. Det är så typiskt i denna samtiden, och här i synnerhet – leta fel för att kunna bråka, håna och tjafsa på nätet. Och för att få uppmärksamhet.

  Svara

   Nja, tycker faktist att det är viktigt inte slänga sig med begrepp man inte förstår. Är väl inte uppskattat ge någon med t ex Asperger speciella egenskaper som inte alls är representiva. Introvert/extrovert används en hel del idag, och oftast fel – precis så som Kisse skrev, dvs introverta är blyga.

   Svara

    Introverta är ofta blyga.. och helt ärligt, var det så farligt verkligen? Det förekommer så mycket mer felaktigheter på denna blogg, ständigt, dagligen om vissa människor.. och då är folk sjuka som försöker berätta hur det verkligen var och är och stod, de som rättar till och berättar det som var/är rätt är då dumma i huvudet, kan inte vara friska, måste käka haldol, är knäppgökar ah du fattar… du fattar nog poängen.

    Svara

     Då var vi där igen, introverta är blyga. suck, ja du fattar nog poängen. Varför lära sig något? Varför försöka förstå människor som inte är som man själv är? Varför se möjligheter hos andra?

     Svara

     Jag är introvert men inte blyg, vi är ganska många skulle jag tro. Blir trött av umgänge och föredrar att vara ensam, men är absolut inte blyg eller svårpratad när jag väl är i sociala sammanhang.

     Svara

  Är det okej att hon skriver skvallerblogg? 😉

  Svara

   Inget svar på det? 😀

   Svara

    Tydligen inte 😃

    Svara

  modd modd…..

  Svara

  Men vad heter det när man känner sig både introvert och extrovert? Eller det går inte? Har alltid känt att jag passar in i båda men när det gäller olika siutationer

  Svara

  o stackars Kissie som valde fel ord om en person hon inte ville jobba med. Passa er vi går på minerad mark 🤤

  Svara

   Var ju dock lite mer än så. Sen var det ganska elakt att överhuvudtaget recensera personens personlighet i sin blogg. Väldigt oprofessionellt och onödigt gjort.

   Svara

    Men snälla…. hon skrev inte alls särskilt elakt!

    Svara

     Handlingen i sig var elak. Hur tror du att det känns för den personen att läsa? Jag hade blivit sjukt ledsen om en kollega eller annan på mitt arbete skrev ut att den aldrig skulle jobba med någon som mig igen pga min personlighet osv.

     Svara

      blir du lika ledsen när det skrivs nedlåtande om Bella, Anna, osv?

      Svara

      Har varit med om det på en arbetsintervju och det gjorde riktigt ont ! Oerhört oproffsigt av intervjuaren att sitta och klanka ner på min personlighet bara för att jag uppfattades som tillbakadragen (det är jag inte ens, men uppfattades väl som det för att jag var nervös). Fick höra det ena, riktigt elaka saker. Självkänslan sjönk till botten efter den intervjun. En vecka senare fick jag däremot mitt drömjobb på ett annat företag!

      Svara

   Ja stackars Kissie, nu är hon hatad och värsta avskummet, värsta människan som finns och helt dum i huvudet och totalblåst för det.

   Svara

   Är man dum får man lida!

   Svara

  Sej????? SIG

  Svara

   FISKEN!!!

   Svara

   Egentligen ett väldigt gammaldags sätt att skriva. Det låter ju som ”sej” och ”mej”. Jag skriver inte så, eftersom jag är hjärntvättad av skolan, men språk utvecklas ju hela tiden. Inget är hugget i sten.

   Nån (Japp, inte någon) börjar ju att använda en stavning innan det är vedertaget.

   Svara

  Egoina har skrivit mkt om hur det är att vara introvert.

  Svara

   Det blir väl nya trenden nu 😉

   Svara

  Älskar hur kommentar efter kommentar klargör att introvert inte är = blyg. Och sen – badaaaaam kommer en faktareistent och skriver typ: ”jo men det är ju så att introverta är blyga liksom…osv”

  Svara

  Introverts unite!✊ (Separately in your own homes)

  Svara

  Reagerade också på Kissies inlägg. Jag är inte det minsta blyg eller ”svår”. Jag behöver bara inte något utifrån för att må bra. Trivs bra i min ensamhet, kan roa mig själv och får energi av lugn och mina egna tankar. Är samtidigt social och har lätt att träffa nya människor, har bara inget behov av att träffa andra och hitta på saker för att må bra. Tror inte Kissie vet vad hon snackar om.

  Svara

  M är ändå skön som går runt Ankeborg style i Goa.

  Svara

  Men jisses, det finns spekulationer om det här under alla inlägg idag. Kan man inte kika lite snabbt först för att det inte ska bli samma kommentarer under varje inlägg?

  Svara

  Jag kanske är för mycket i feberdimman, men svårt att inte tolka eftermälet som introvert = bra och blyg = dålig? Är det verkligen så hemskt att ibland vara lite obekväm i sociala sammanhang och särskilt med folk man inte känner?

  Svara

   Fast det är inte vad introvert betyder. Introvert är inte = blyg. Det är det som är hela poängen. Man kan vara hur social, öppen och glad som helst, man behöver bara tid själv för att ladda batterierna.

   Svara

   Håller med om att blyg målas upp som något negativt här men introvert = ok. Tycker inte det gör något om någon är blyg.

   Svara

  Rätt tröttsamt att man måste kategorisera folk som antingen introverta eller extroverta. Blir så jäkla svartvitt bara. En som för övrigt verkar vara besatt att dela in folk som intro eller extro är Elaine Eksvärd.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.