Kissie publicerar ip-nummer och emailadress på sin blogg

GDPR är inte skrivet i sten och man kan inte skrika ”BROTT MOT GDPR” så fort någon exempelvis publicerar ett ip-nummer. Detta ip-nummer måste kunna härledas och identifiera någon för att det ska bryta mot GDPR. Med andra ord – sitter du och skriver, uppkopplad till Espressohouse wifi så är det inte ett brott mot GDPR att publicera det för det är ett öppet nätverk. Det kan inte härledas till dig, så vida du inte är en muffins.
Skulle det röra sig om ditt privata nätverk hemma som kan identifiera dig eller i alla fall peka ut dig baserat på geo-location så är det en annan sak, och publiceras ett ip-nummer tillsammans med din emailadress som innehåller ditt för och efternamn..
Ja, då är det inte längre en tolkningsfråga för även din email omfattas av GDPR eftersom den i många fall kan identifiera dig.

Så här skriver Datainspektionen om email och GDPR:

E-post innehåller nästan alltid personuppgifter. Det betyder att dataskyddsförordningen gäller för e-post, precis som för all annan personuppgiftsbehandling.

E-post innebär i princip alltid att man behandlar personuppgifter. Själva e-postadressen i sig är oftast en personuppgift och all annan information i meddelandet som kan kopplas till en enskild person är också personuppgifter. – Från Datainspektionen

Hur omfattas IP-nummer av GDPRs skydd av personuppgifter.

Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all typ av information som – direkt eller indirekt – kan härledas till en fysisk person som är i livet. Som direkta personuppgifter räknas ex. personnummer, namn, och telefonnummer, vilket således direkt kan härledas till en enskild person. Som indirekta personuppgifter räknas bl.a. adress och olika elektroniska identiteter, så som IP-nummer, om de kan kopplas till fysiska personer. – Från ip-only.se

Kissie har alltså publicerat både en persons ip-nummer OCH dennes emailadress som innehöll för och efternamn på sin blogg.
Hon har sedan dess tagit ner detta, men om jag förstått det hela rätt så är saken polisanmäld.

Ska Kissie bli det första influencern som fälls i tingsrätten för både brott mot marknadsföringslagen OCH GDPR?

Tack för tips!

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag läser inte kissies blogg och har inte gjort på flera år. Ibland ser jag dock hennes bilder på Instagram och då får man ändå känslan av att hon skulle vara mognare nu. Men så gör hon något sånt här. Huuuur tänker hon? Så himla korkat gjort.

  Svara

   Jag har också trott att Alexandra har mognat och slutat upp med sådant här men där hade jag fel, väldigt fel.
   Att hon ändrar kommentarer har jag sett och hört förut, men det här gick för långt.
   Hon skulle behöva en rejäl näsbränna i rätten gällande det här men jag tror inte att det blir något utav detta.

   Svara

   Jag har alltid undrat vilka som läser hennes blogg. Vad får ni ut av den? Vet inte vem som är värst – hon själv eller de som läser denna patetiska sörja?

   Vore också önskvärt att BB slutade bevaka kisdie för snaaaark kan inte tänka mig tråkigare inlägg.

   Just det här inlägget var ju på sin plats men hon som blev uthängd borde ju polisanmäla kissie. O förresten heter hon kissie? Hon liknar ju typ cat woman

   Svara

    Din kritik framstår som mer seriös och du som en normalt funtad vuxen, om du låter bli att skriva nedvärderande om en tjejs utseende (bespara mig ”sa jag att cat woman är ful?!?!?!”, alla förstår att du tycker att K gjort för många ingrepp). Tips från coachen.

    Svara

   Nej alltså IL är och förblir Kissies forever idol, lyser igenom. Så fort IL ändrade domän från Blondinbella och gjorde sig mer ”kvinnlig pöwer woman” hakade Kissie på strax efter men med att hon är en tuff och ”annorlunda” feminist som minsann också kan sticka folk i ögonen (usch hatar uttrycket) men ändå vara ”självständig”.

   Svara

    Omg världens längsta mening

    Svara

    Du kanske hatar uttrycket ”sticka folk i ögonen” för att det inte är något uttryck?

    Svara

    Ja Kissie är och förblir bara en copycat.

    Svara

   Eller hur. Fyfan vilket pinsamt beteende. Får paowvibbar/fjortisvibbar. Makalöst hur korkad man får lov att bli. Hoppas verkligen hon blir fälld i rätten.

   Hade varit lite kul med en granskning av vilka influensers som är ”på väg bort”. Hur ser deras siffror ut? Hur många följare är köpta? Hur ser deras ”aktivitet” ut? Kommenterar dem och likear? Kan tänka mig att kissie är en av dem som inte har många år kvar i rampljuset.

   Svara

   Hon är en av de influencers som är absolut vidrigast i beteende och tänkt. Men hon har bara börjat visa en annan fasad utåt den senaste tiden (som många förvånansvärt verkar köpa?)

   Svara

    ”Man kan inte polera en bajskorv” brukar man väl säga?

    Svara

    Kanske har ett stort bortfall på läsare och dags att provocera liiiite extra?

    Svara

  Vad hade stackarn skrivit?

  Svara

  Men vad håller vissa influencers på med? (för jag antar att Kissie inte är ensam om att göra dylika saker…)

  Jag har precis läst ut ”Den rädda löparen” av Kristina Paltén (hon sprang ensam 184 mil genom Iran 2015) och det är intressant att läsa hur hon fick kämpa mot nättrollen, sina ideal och till sist ändå fatta beslut om att ta bort kommentarer eftersom hennes personliga säkerhet i landet hotades av dem. Hon hatar annars censur.

  Jag brukar inte heller ta bort kommentarer, såvida inte det handlar om just personlig säkerhet. Skriver någon något korkat så får det stå för den personen. Jag går inte in i någon diskussion eftersom det inte är värt den tiden och energin.

  Svara

   Jo, tyvärr är Kissie ganska ensam (bortsett från Paow då typ) med att bete sig så här omoget fortfarande. Hon är väl ändå närmare 30? Skärpning!

   Svara

    Glöm inte Anna Book. Hon lägger ut namnet på mailadressen när det passar henne.
    Hon har bemött det med ”anmäl mig då”

    Svara

  Som jag förstått det så kan brott mot GDPR straffas med enorma böter. Alltså verkligen massor av pengar. Förstår inte att man törs riskera det.

  Svara

   Böterna uppgår till upp till 10 % av bolagets totala omsättning, oklart dock om det i detta fall räknas som kissie (företag) eller Alexandra (privatperson)

   Svara

    Alexandra som privatperson omfattas väl inte ens av gdpr?

    Svara

  Kissie – en av få bloggare som inte förändrats ett dugg de senaste 10 åren. Hon bara låtsas.

  Svara

   Exakt min tanke. Allt är bara en lite finare fasad, men där innanför är hon precis lika rutten som hon alltid varit.

   Svara

   Stay in school kids

   Svara

  Fast jag fattar att man lackar på alla som behöver säga sin åsikt hela tiden så som att den 1 är så viktig och 2 måste framföras.

  Mängden människor idag som tror att deras åsikt är någon rättighet att kasta fram överallt. Ibland tänker jag att det ändå är klokt att vi tar ihjäl oss själva med klimathotet vi människor 🙈

  Svara

   That escalated quickly.

   Svara

    Hahaha yepp! Fast jag håller ändå med M. Vi är förstör och förgör allt i vår väg. Det låter hårt att vi håller på att förinta oss men ärligt talat, ingen skulle sakna oss om mänskligheten dog ut.

    Svara

     Jag håller med. Här är ett bra exempel på hur vidriga människor är:

     – Varje år dödar människor MINST 100 miljoner hajar. Ofta på fruktansvärda sätt dessutom. I Kina är hajfenssoppa en delikatess. Därför fångar man hajar levande, skär av dem fenorna och kastar tillbaka dem levande. Utan sina fenor kan hajarna inte förflytta sig och sjunker därför till botten, där de till slut dör eftersom de inte har någon möjlighet att röra sig längre/skaffa föda. Ett utdraget lidande med andra ord.

     Vs

     – 2017 dödades 5 personer i en hajattack. Vanligtvis beror en hajattack på att hajen misstagit människan för ett annat djur.

     Food for thought.

     Svara

      Ja vad grymma en del är mot djur. På Youtube visar dom filmer där människor bara lämnat sina hundar eller katter och åkt sin väg. Eller plågat dom på andra sätt. Vilka änglar det sedan finns som hittar dessa djur och oftast klarar dom sig och får en bra rehabilitering. Sen kommer dom till en familj som kan ta hand om ett djur och ge den massa kärlek. ❤

      Svara

   Fast va? Alexandra har ju ett otroligt oskönt sett att skriva om människor, ex den ”introverta” personen hon AAAALDRIG skulle jobba med igen, förhoppningsvis var det bara en lögn och något hon skrev för att provocera. Tänk bara om denna person besöker hennes blogg och läser det inlägget om sig själv. Fyfan. Och nä, man ska inte behöva motta allas åsikter jämt men uttrycker man sig som en jävla kastrull får man vara beredd på att människor säger sitt.

   Svara

    Nej jag är säker på att hon menar det, för så dum och enkel är hon. Hon har ingen aning om vad det innebär att vara introvert/extrovert, och hon har heller ingen aning om vad HSP är. Att Kissie skulle vara högkänslig är helt befängt! HSPs är mycket vanligare bland de introverta som hon hånar och hackar på. Som HSP är man inte bara extra känslig, man har även hög moral, mycket stor empati (medkänsla), förmåga att tänka sig in i andras situation och respekt för andra människors känslor och tro. Att bli sur och arg och grina när man inte får jobb i tv har verkligen inget med högkänslighet att göra.
    Kissie är en liten egoistfjortis som är skrämmande obildad, precis som hon alltid varit. Hon har inte mognat eller förändrat sig alls, det är glasklart. Hon låtsas vara feminist pga att någon sa åt henne att hon kunde tjäna mer pengar på att profilera sig som feminist. Fattar inte hur hon kan tillåtas skriva en bok om feminism när hon inte ens greppat vad det innebär att vara feminist. Kissie tror att feminism är att följa patriarkatets bild av hur den perfekta sexiga kvinnan är till punkt och pricka. Jättestora faketuttar, överfyllda läppar, ett ton smink och 5 cm långa fransar paketerat i en minimal klänning som visar 90% av brösten, 99% av benen och nästan flashar muttan. Eller ännu hellre, topless eller i sexiga underkläder, det är ju sååå feministiskt! Power alltså! Feminism enligt Kissie är att hon ska få gå omkring halvnaken och posera ala Playboy var som helst och när som helst utan att någon får ha synpunkter på det. Hon hånar muslimer pga att hon ”fick blickar” när hon gick runt i deras heliga stad i en kjol som var 2 cm från att visa hela könet! Men en gratis trip til Dubai, en diktatur byggd på slaveri där kvinnor inte har några rättigheter, det tackar hon inte nej till! Usch, hon är så falsk. Läser man vad hon faktisk skriver så ser man att hon är precis samma Kissie som den gången hon började blogga. A leopard never changes its spots.

    Svara

     Oj så många fruktansvärda övertramp en kommentar kunde innehålla. Att döma av denna vet Kissie mer om att vara feminist än du iaf.

     Svara

   Fast det ÄR vår rättighet att spruta ut våra åsikter hur mycket vi vill, om vi skulle vilja. Inte att behandla någon kränkande eller liknande givetvis, men att vara kritisk, säga emot osv är inom våra rättigheter. Är man trött på det så modera kommentarer – men häng inte ut. Eller hitta nåt annat kreativt sätt att bli av med de som är kritiska utan att bryta mot lagen. Eller lägg ner bloggen.

   Svara

    Ja du kan inte bli fängslad för det såklart, av staten. Men vart fan har normalt jävla hyfsat tagit vägen? Du vet den där då man ba ”aha, gillade inte detta så går vidare” istället för den där ”aha, gillade inte detta så skriver det minsann för så viktig är jag!”.

    Dagen folk gör irl vad de gör online. Återkom och säg att det är normalt beteende och en rättighet då 😅

    Svara

  Vad hade hon skrivit?

  Svara

  Kisse kan om hon tar upp något inte diskutera ämnet. Utan gör så här eller blir arg. Konstigt beteende eftersom hon är ingen tonåring längre. Jag förstår mej inte på henne alls.

  Svara

  Överträdelser av GDPR anmäls till tillsynsmyndigheten – Datainspektionen. Inte till polisen.

  Svara

  Äh. Hennes originalkommentar var antagligen inte särskilt trevlig. Folk får väl lära sig att om man beter sig på ett otrevligt sätt så kan man bli avslöjad och uthängd. Ibland på ett fult sätt som här.

  Svara

   Eh nej.

   Svara

    Eh jo. Jobbigt att inse att man en vacker dag råkar vara otrevlig mot en lika fräck person som en själv, och så hamnar man i ett oönskat rampljus.

    Svara

   Kissie ändrar ju ALLA kommentarer som inte stryker henne medhårs. Jag skrev en kommentar som absolut inte var otrevlig, men där jag ifrågasatte henne och 10 minuter senare stod det istället ”Jag älskar dig Alexandra! Du är såå snygg!” typ. Hon är ju sjuk

   Svara

    Galopp galopp galopp! Asante kommer ingalopperande på sin vita häst för att rädda Kissie.

    Svara

    Läser inte hennes blogg. Men så stört beteende.

    Svara

  Glöm inte att Alexandra var i förvaltningsrätten rörande sin skatt, hon måste vara den svenska influencer som betalat mest i advokatkostnader de senaste åren

  Svara

   Bra att hon har vanan inne, kan behövas!

   Svara

  Läs Isabelle Strömbergs inlägg/svar på tal till Kissie om att vara introvert och extrovert. Såå bra skrivet!

  Svara

  Kissie är en person som jag verkligen inte kan ta på allvar.
  Aldrig tyckt om henne.

  Svara

  modd

  Svara

  Förstår att Kissie lackar. Hoppas hon inte döms för detta, andra har gjort samma sak före, en M flera gånger. Värre saker förekommer på denna blogg, här är det ständiga elakheter och olagligheter som borde anmälas. Det borde uppmärksammas.

  Svara

   Vad är olagligt här menar du?

   Svara

    Förtal, kränkningar… tror att chefredaktören är informerad.

    Svara

   Du igen? Puttenutt vad du verkar hata den här bloggen, men ändå hänger du här.

   Svara

    Misstänker nästan att det är Kissie her self.. 🤷🏼‍♀️

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.