Följde du Matilda Wahl tidigare?

Om du följde henne innan vill du kanske följa henne igen. Eller om du inte följde henne innan så vill du kanske följa henne nu?

Hennes konto blev hackat så jag tänkte hjälpa henne lite på traven att få tillbaka sina följare.
Du hittar hennes nya konto HÄR!

282 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”…odla din inre manshatare”.
  Och där valde jag att inte följa.

  Svara

   …och att nödvändigtvis kommentera om det.

   Svara

   Håller med. Tycker det är väldigt tråkigt att använda sig av ordet ”hat” sådär lättvindigt.

   Svara

    Man kommer ingenstans med hat, speciellt hat som är riktat mot en hel grupp istället för skyldiga personer. Hat gör att man står och stampar på samma ställe. Är det något vi borde lärt oss av vår historia är det väl att hat mot en hel grupp alltid slutar med att de som hatar förlorar.

    Svara

      Precis min poäng. Hata de individer som gör de där brotten om ni vill, men sätt inte alla män i den gruppen. För alla män hatar inte kvinnor. Pinsamt att kalla sig själv för hatare oavsett vilken grupp det gäller.

      Svara

       Inte alla määäään 😭😭😭😭😭

       Svara

        Ja. Inte alla män. Ganska få män faktiskt. De allra flesta är precis som vi kvinnor emot de här asen.

        Svara

         🤦‍♀️

         Svara

          Sorligt av dig att slå dig själv i ansiktet istället för att se verkligheten. Antar att din pappa, klasskamrater, kollegor, kanske son alla beter sig såhär? Våldäktsmän överallt? Ingen av dem som är emot våldtäkt och kvinnohat? Isåfall tycker jag synd om dig, du måste ha haft ett tufft liv.

          Svara

           Anta på du. Vill du göra något vettigare så kan du lära dig skillnaden på individer och strukturer. Gör du det så förstår du också hur man kan ha fina män runt sig och samtidigt se problemen med _gruppen_ män.

           14:40 men nu är det bara en liten % av gruppen män som gör det här, så varför sätta alla dessa tusentals, miljoner, män i samma grupp? Du ser inte det orimliga i det eller?

           Ja visst är jag medveten om det. Men av de få som våldtar, misshandlar, mördar och när kvinnohat så är absoluta majoriteten män. Det måste vi kunna prata om utan att peka på alla män som faktiskt inte våldtar. Jag har till exempel ingen anledning att gå in i diskussioner om förlossningsskador och påpeka att inte alla kvinnor genomgår en förlossning. Det om nåt vore orimligt.

           14:57 Ja, men att uppmuntra till manshat och dumpa din kille är INTE att prata om problemen.

           Vi pratar väl om ”inte alla män” här?

        Men herregud! Byt ut ordet ”män” mot invandrare eller en viss religion? Hur tänker ni egentligen?

        Svara

         Att hata män i grupp handlar mycket om att inse problematiken med machokulturen. Är ni som blir så förfärade av uttrycket ’manshat’ inte så bekanta med feministiska begrepp? Att det därför låter så hårt och hatisk?.
         Män som är feminister skulle aldrig ta åt sig av dessa uttryck, utan vet problematiken som det syftas på.

         Svara

          Vill du definiera innebörden av manshat för mig som feministiskt begrepp? Genuin undran.

          Svara

         Det går inte riktigt att diskutera så eftersom män är i maktposition i alla rum. Invandrare ellerreligiösa har inte alls samma position i samhället dom män och går därför inte att jämföras på det sättet

         Svara

     Hat kan i många fall leda till aktion, hat hjälper många att finna styrka. Att hata sin förtryckare är dessutom en fullt rimlig reaktion. Och kan vi inte ta och begrava den där gamla visan ”inte alla män”, är det någon som på riktigt inte fattar det här med strukturer och diskussion på gruppnivå än?

     Svara

      Eller så håller inte alla med om att den analysen och det perspektivet är korrekt.

      Svara

      Nej vi kan inte begrava det. Hur många män tror du kommer ändra sitt sätt om kvinnor går runt och kallar sig för manshatare? Ser ner på manshatare lika mycket som jag ser ner på kvinnohatare.

      Svara

       Skillnaden är dock att kvinnohatare – mördar, våldtar, misshandlar och förtrycker kvinnor. Medan manshatare försöker lyfta det sjuka patriarkat vi lever i för att lyfta problem.

       Men ok.

       Svara

        Jag bryr mig inte om skillnader som varit. Jag vill ha ett jämställt samhälle framåt med försoning mellan könen, dit når vi inte så länge det flödar massa hat.

        Svara

         Skillnaden som VARIT? Det sker varje dag, hela dagen. I någons hem, på din arbetsplats eller ute på väg hem från krogen en lördagkväll. Är du blind?

         Svara

          Nej jag är inte blind. Vad som än händer dagligen i ditt liv, så är inte hat lösningen. Hat kommer aldrig att fungera.

          Svara

        Skillnaden är också att det finns lagar som straffar kvinnohatare som misshandlar, våldtar m.m men manshatare ursäktas och t.o.m hyllas i media.

        Svara

         Ja precis, samma lagar och rättsskydd som skyddade Lotta som blev ihjälslagen av sitt psykopatiska ex som sedan innan suttit inne för att misshandla andra ex. Samma förbrytare som gång på gång släpps ut i samhället igen pga dina ”lagar och regler”. Finns inget som skyddar dig mot förövare i ett land där vi knappt har några straff. Hur mycket bevis ska du ha för att kunna fälla någon för våldtäkt? Vad får en våldtäktsman i straff? Någon månad?

         Vissa människor vill bara inte SE. Skit i det då. Lev i din jävla lallarvärld.

         Svara

         Kanske för att manshatare inte dödar, misshandlar och våldtar? Hmmm 🤔

         Svara

      Ojoj. Tillämpa din tes på några andra situationer i världshistorien än just män och se vad det leder till. Vad hade hänt i sydafrika utan mandela?

      Svara

       Ja han hatade inte alla vita per definition, det var ju just det

       Svara

        Eh. Han propagerade icke hat och försoning. Skapa ett jämlikt samhälle. Inte hat. Inte mot en enda vit var hat legitimt.

        Svara

        Åh herregud. Gå om historia lektionerna kanske vore en bra idé i ditt fall.

        Svara

      På strukturell nivå? Men vänder sig till individen som uppmanas att #dumpasinkille? Och vad gör vi som har män som tålt allt vårt skit och aldrig sårat oss och älskar oss över allt annat? För du vet att såna par också existerar?
      Vill dessa rabiata människor bli tagna på allvar och inte använda sig av uttryck som ”froda sitt manshat” och vända sig till individer. skäms över att detta är det man förknippas med när man nämner att man är feminist. Vidrigt.

      Svara

       Tycker också det är vidrigt och inte alls vad feminismen står för.

       Svara

        Nej men verkligen! När och hur kidnappades feminismen av den här galenskapen?

        Svara

       Är det nu folk äntligen börjar förstå om man inte är så sugen att kalla sig feminist längre, även om man i grund och botten är det?
       Så otroligt mycket skit man fått kastat på sig av andra tjejer när man ifrågasatt saker som exempelvis manshat.

       Svara

        Känner samma!

        Svara

        Ja gud ja. Jag är ju feminist men inte enligt den här bisarra instagramdefinitionen.

        Svara

         Instagramposörer har tagit över feminismen. Dessutom lever de inte som de lär. Kan man vara helt försörjd av en rik äldre man och kalla andra för ”daddys girl”?

         Svara

       Jämställdhet handlar inte om snubbar som älskar en villkorslöst. Mansbebisar har en tendens att älska sina kvinnor, det rättfärdigar inte mansbebisar.

       Att se strukturella problem med gruppen män handlar inte enbart om de män aom våldtar, misshandlar och mördar. Minst lika mkt om deras självklarhet i patriarkatet som vi kvinnor inte har, kvinnan har alltid en väg med fler hinder trots samma sträcka som mannen. För att inte tala om alla män som skrattar med åt sexistiska skämt, inte säger ifrån när kompisar går över gränsen mot kvinnor, använder bög som ett förminskande skällsord och rider på patriarkat-vågen utan att vilja se problematiken med det. Att tro att det bara gäller män som begår brott är naivt när vi lever i en värld där män har ett försprång i allt.

       Såklart finns problemen lika mkt hos kvinnor som godtar detta beteende, det är komplext med ett liv där en indoktrinerats i att som kvinna pleasa män. För mig handlar ”hatet mot män” intron direkt har uran om att jag fått nog på hur gruppen män tar för sig av samhället på bekostnad av oss kvinnor. Flera av mina allra närmsta vänner är män men jag hatar gruppen mäns respektlösa, ansvarslösa beteende i både stort som smått. Dumpa din kille har blivit så mkt mer än att bara dumpa sin kille, jag ser det som att Mathilda Wahl är en av dem som får mig att se och förstå vad som är typiskt snubbigt beteende och faktiskt inte okej. För att jag ett helt liv värderat mig själv efter mäns syn på knullbarhet, och med dagens utseendehets är jag ju långt ifrån ensam om det. Nu är jag bara trött på att objektifieras, jag är så mycket mer som människa. För att inte tala om vad företaget tjänar på att berätta för oss att vi inte duger som vi är.

       Jag själv vaknade inte upp förrän för ett år sen och ofta önskar jag att jag kunde ta av mig de feministiska glasögon och gå tillbaka till den naiva synen, att jag som kvinna i samhällets ögon skulle vara lika mkt värd som en man. Feminismen är inget farlig, alla kvinnor förtjänar att få inse sitt värde och inte behöva leva så som män bestämt att de tycker vi ska leva.

       Nu har långt ifrån alla feminister hår under armarna, men det är ett litet exempel som visar vad patriarkat är: Ett samhälle drivet av män som bestämt att behåring hos kvinnor är äckligt och fått oss kvinnor att tycka det också. Jag rakar mig fortf under armarna, men efter femton år förstår jag att jag uppfostrats till att tycka det är fräschare utan och vet med säkerhet att jag inte hade gjort det om jag var inlåst med enbart andra kvinnor. För när jag var inlåst med enbart andra kvinnor (och insåg att svenska fängelset inte är OITNB hehe) och håret växt ut såg jag ingen anledning till att raka mig, kändes ba’ jobbigt och onödigt att lägga den lilla länen från kriminalvården på 13kr/h på rakhyvlar.

       Svara

        Den ursprungliga kamp som feminister fört handlar om att kvinnor ska bli behandlade som jämlikar och med samma rättigheter som män. Det har varit en otroligt viktig och i allra högsta grad legitim kamp för kvinnors frihet samt är det fortfarande i många länder. Men delar av dagens feministiska rörelse har totalt spårat ur. Den genomsyras av dubbelmoral, manshat och en tillbakagång från synen på kvinnan som en stark och självständig individ.
        Unga män är inte en privilegierad grupp i dagens samhälle, det är en förlegad syn som enbart sätter käppar i hjulet för ett framgångsrikt jämställdhetsarbete. Alla former av diskriminering ska givetvis motarbetas. Dock inte genom arvsynd. Alla dessa påståenden om fördelar för män måste börja ifrågasättas. Det är faktiskt än större skillnad mellan vackra fula/mediokra människor än vad det är mellan könen. media framställs ofta maskulinitet som något fult och förtryckande. För min egen del och med mina tjejkompisar så är vi också sexistiska ibland när vi pratar grabbar och dömmer även efter utseende. Jag tycker också att det är ofräscht med en kille som har buskar under armarna eller mellan benen.
        Vi matas med uttryck som ”toxic maskulinitet”, ”mansplaining” eller ”manspreading”. Ord som ”grabbigt” eller ”gubbigt” har kommit att förknippas med något negativt och nu senast när vi själva innan klagat på tex ”tjejkast” ”gnällkärrning”. Nu ska vi själva börja hålla på och kalla folk för ”mansbebis”. Dubbelmoral men framförallt extremt barnsligt.

        Svara

         Precis så Josie! 👍

         Svara

         Håller med! Känns skönt att höra att det finns fler som tycker och resonerar såhär. Tror egentligen att de flesta delar dessa åsikter men att de inte hörs lika mycket, vilket är synd.

         Svara

         🙏🏻🙌🏻💛👏🏻

         Svara

         Håller med. Poserande manshatare skadar bara debatten. Det är bättre att samla alla som vill göra världen bättre oavsett kön.

         Svara

       Om du trivs i din relation så ska du ju självklart inte dumpa din kille? Uttrycket hänvisar såklart till de tjejer som lever i skadliga eller otillräckliga förhållanden men inte vågar eller kan dumpa sin kille för att samhället säger åt oss att vi behöver män för att vara lyckliga. Är man lycklig i sitt förhållande är det väl inte så jävla svårt att lista ut att man inte bör göra slut?

       Svara

       Gissningsvis vänder sig uppmaningen att dumpa sin kille till den överrepresenterade gruppen kvinnor som är fast i dåliga förhållanden. Om du nu lever i ett sådant AMAZIIIING förhållande, ta inte åt dig! 😀👍

       Svara

       Då är innehållet inte riktat till dig. Det handlar om att våga ta steget och lämna en dålig relation och hitta sig själv/våga komma ut/lämna destruktiva föehållanden/få ro etc. Bra för dig att du har ett fint förhållande, men alla har ej det.

       Svara

     För vita män har förlorat så många gånger?

     Svara

      För det är bara vita män som blivit hatade? När i historien har de som hatat hela grupper vunnit i det långa loppet?

      Svara

      Jadå imra, det har hänt. Beroende på hur vinnarna hanterat vinsten kan man utläsa ganska mycket.

      Svara

     Alright, såklart hat inte är något kul för någon. Jag menar, kvinnohat leder till att kvinnor blir mördade, våldtagna, sexuellt trakasserade, misshandlade osv jämfört med manshat som leder till angrepp mot det typiska kränkta mansegot. Detta manshatet är svaret efter alla år som kvinnohatet har förstört så många liv såväl som skövlat liven.

     Ironiskt såväl som tragiskt att ni sitter här och gnäller och vänder på det hela. Kanske det är så att ni känner igen er i problemet och därmed tog ni åt er? För det har aldrig någonsin handlat om ”alla män” och kommer aldrig handla om just ”alla män”. Handlar om mäns hat mot kvinnor som ÄR ett samhällsproblem. Alltså handlar endast om de män som förtrycker kvinnor DAGLIGEN och bidrar till detta eviga hatet mot kvinnor och övriga problem gällande den saken. Så är du inte en av de som förtrycker kvinnor osv så behöver du inte ta åt dig med världens offerkofta.

     Svara

    Tycker det är tråkigare med sådana som manifesterar sitt hat (sådär lättvindigt), än sådana som eventuellt använder ordet ”hat”…

    Svara

   Fyfan vad vidrigt. E så himla trött på det här sjuka manshatet. Sorgligt att de inte har fina män i sitt liv men de går bara över gränsen med det här.

   Svara

    Haha. Ja. Så fina män. Läs whattorskarsays eller intedinhora på instagram. Det är där merparten av alla dina fina män hänger. Som de tjejerna som blir utnyttjade själva säger: sambos, fädrar, morfädrar, chefer, snygga, fula… spelar ingen roll.

    Svara

     Alltså det går inte att göra rätt med er galningar. Vissa har män som varken he instagram Facebook eller något liknande och hänger ingenstans. Jag får själv dagligen ta skräp av andras pojkvänner, fäder, morbröder så jag vet vilket skräp av män finns, men jag vet även att det finns män som inte är sådana. Kan ni inte bara acceptera det?

     Svara

      Du talar om vårat manshat som om det skulle drabba en majoritet av ”bra och sköna snubbar” och att det egentligen är få dåliga snubbar som ger resten dåligt rykte. Wake up. Det är tvärtom!!!! Ingen säger att DIN (tydligen perfekta och snälla kille) är en av dem, allt vi säger är att tro att majoriteten av snubbar är bra för dig eller gör gott är att skjuta sig själv i foten.

      Svara

   Håller med.

   Svara

   Men låter som att det är lady dahmers åsikt om henne, inte något hon själv sagt. Eller?

   Svara

   vilka är ni som kommer till männens försvar? jag är genuint nyfiken, vill förstå.

   Svara

  Be henne höra av sig till Annica Englund. Hon blev hackad och fick hjälp av någon snubbe för att få tillbaka rubbet dvs både konto och bilder samt sina följare!

  Svara

   Annica är ju inte direkt den där schyssta personen som någonsin skulle hjälpa någon annan utan egen vinning, tyvärr.

   Svara

  Nej, vem är det?

  Svara

  ”Det är så jävla förjävligt helvetes skit att män hela tiden tystar oss på olika sätt”

  Vad har incidenten att göra med att hackern var en man? Det är lite som att någon snor ens plånbok och ba ”det är MÄNNENS fel”. Hon blev hackad av en person som är rutten. Att han är man är irrelevant just här.

  Svara

   Faktiskt. Jag är helt för LD och hennes medkämpar i normala fall men ibland kan jag faktiskt undra hur snacket går därhemma med sönerna. Att aktivt hata överlag är bara sjukt missledande. Hur mår en pojke som växer upp med ett mantra som säger ”hata alla män”?

   Svara

    Jag har läst några kloka tankar av LD om t ex rasism tidigare. Men så läste jag hennes tankar om kvinnoroller och tjänstefolk för några dagar sen och blev helt chockerad. För att vara någon som refererar till sig själv som ’postpatriarkal feministfitta’ framstod hon som radikalkonservativ i mina ögon.

    Svara

    Jo jag brukar sätta mina två söner ner vid bordet minst en gång om dagen och verkligen pränta i dem att ”alla män är vidriga och ni också för ni kommer ju bli män”. Sen säger jag åt min dotter att slå dem. Brukar ropa ”alla män är djur!” lite då och då under dagen. Ifall de skulle glömma.

    Svara

     Hahah, skrattade gott av din kommentar LD. Tack ❤️

     Svara

     Kanske inte men det du brukar göra med dina barn men det var ju lite underhållande hur du här om dagen tog debatten om hushållsnära tjänster till en plattform där du trodde du skulle få oavkortat medhåll och när du inte ens när du av dina allierade fick förklarat för dig, så vill du inse hur landet ligger. 😊

     För översittarsyn på sina medmänniskor kommer du hitta i alla yrken där du kan anställa någon att utföra en tjänst åt dig. Den där nedlåtande blicken. Den får servitörer och bilmekare också. Etc.

     Och som du själv hörde långtifrån alla är underbetalda eller jobbar svart eller är papperslösa som utnyttjas.

     Och du blundar för att samma kategori av jobbare kommer du utnyttja när du går på din favvisrestaurang ”Fridays”, bara det att du kan blunda för det och låttsas som att det inte är du som är orsaken till att det kan fortlöpa. Svartarbetande, underbetalda immigranter. Ibland papperslösa.
     Smakligt måltid!

     Och sedan att det skulle försvinna skattepengar till RUT 🤦‍♀️
     1 Det utgår inga pengar från staten till det. Det kommer in färre skattemedel

     Men….

     2 I realiteten kommer det IN pengar som annars ALDRIG skulle kommit in. Förr jobben var antigen svarta, men de var inte många till antal. Eller så famns de inte alls. För folk lade inte sina pengar på det helt enklet. Det finns fler till antal som idag jobbar inom tex städ än det någonsin funnits tidigare. Svartjobb eller inte.

     Så iom att nya jobb skapats och dessa 1 inte går på bidrag och 2 nu dessutom betalar skatt så får staten totalt in betydligt mer pengar än de annars skulle fått. Idag får de in skatt. Förut fick de inte in någon alls.

     Sagt det förr, säger det igen. Abstrakt tänkande och logik ligger inte för dig. Du fungerar enbart med det som ligger framför dina ögon på en kort horisont eller vad någon annan sagt till dig att tänka.
     Dina favorituttryck består i; Men det fattar väl alla och gör du inte det så är det synd om dig.
     Eller; Men ser du inte skillnaden? Det borde alla göra utan någon vidare förklaring, tycker du då.

     Det är bara det att du varken förklarar vad som är skillnaden och inser inte heller när någon berättar för dig att det inte finns någon. Skillnad. Du har inga argument. Du bara säger att så är det bara för att. Du kan inte backa upp det och din hejarklack jublar för de vill ju också tycka att så är det. Fastän det inte är så.

     Men du pekar med hela handen, utan förklaringar, och de sväljer din pondus med hull och hår. För du är övertygad, fastän du inte har argument, och en sådan är det skönt att ty sig till.

     PS Bara så att du vet. Utan liberalerna hade du inte haft din feminism som du så ömt huldar idag. Det var deras idéer och dem som drev fram allt långt innan komunismen missbrukade rörelsen för sina egna dolda avsikter eller när det blev stort under 70-talet.

     Så jag anser att du borde sluta vara bitter på liberaler, som har startat alla de goda ideal som de flesta skriver under på idag och där vänstern inte har kommit på något eget, och vara tacksam för att de är orsaken till allt du står för idag. Ja nästan allt iaf. 😉

     Svara

      The real hmm..

      Tack för att du står på dig och ofta gör min röst hörd på ett sätt jag har svårt att uttrycka mig skriftligt på.

      Uppskattar dina klartänkta analyser 🙏🏻💗

      Svara

       Tack! 🌸

       Vad glad jag blir. 😊💚

       Svara

        Instämmer med föregående talare trh! Hoppas du är politiskt aktiv i vardagen.

        Svara

         😊🌸

         Svara

     Cammis. Lyft mig från modd är du snäll. 🌸

     Svara

      Cammis. Please dont.

      Svara

      Vi kan nog tänka oss ungefär vad du vill ha sagt till LD. Av erfarenhet så kanske kommentaren gör sig bättre i modd.

      Svara

       Du hade fel. =)

       Svara

        Nej det var ungefär exakt vad jag trodde skulle stå i kommentaren.

        Svara

         Ja kankse vad du trodde. Men du har fel att den gör sig bättre i modd för den var huvudet på spiken. =)

         Svara

          Tja, det kan man ju ha olika åsikter om.

          Svara

      Intresseklubben har semester. Du får söka uppmärksamhet från nån som bryr sig om vad du har att säga.

      Svara

       Eller så är det inte du som är målgruppen med min kommentar. 😉

       Jag är nämligen inte dum och jag har ett bra minne vad du tar eller inte tar till dig. 😊

       Och att du bör tacka liberalerna för precis allt du har och kämpar för idag kommer du aldrig erkänna.

       Liberalerna Feminismens moder. 💚

       Svara

       Ld är lika full av sig själv som alltid.

       ”Du får söka uppmärksamhet från nån som bryr sig…”😂

       Svara

   Haha verkligen! Så jäkla långsökt.

   Svara

   Nej det är inte irrelevant. Vissa män tål inte att kvinnor hörs och syns. Då tystar de kvinnorna på de sätt de kan. Följer du alls några kvinnor med åsikter som inte stryker patriarkstet medhårs då märker du att deras bilder blir anmälda, konton nerstängda osv. Det är ett problem.

   Svara

    Kvinnor som anmäler de här kontona också. Du tror väl ändå inte att alla kvinnor står bakom det här?

    Svara

     ”Kvinnor också!!!”

     Svara

      Självklart kvinnor också. Varför skulle alla kvinnor stötta hat för? Helt idiotiskt.

      Svara

       Har jag sagt det?

       Svara

     Skulle gissa på att det är typ 1% av alla anmälningar kommer från kvinnor… Men nej visst, det är förstås jätteviktigt att påpeka att även kvinnor gör dumma saker så fort en man ännu en gång beter sig som världens största skitstövel….

     Svara

      Naivt att tro att det är så få kvinnor. Vi är duktiga på att hugga varandra i ryggen.

      Svara

       Ja vi är värre än männen osv osv osv….

       Svara

        Varför försöka överdriva för? Brukar du komma långt med det? Kvinnor är inte värre än männen, men vi är inte så himla mycket bättre heller.

        Svara

         Varför detta behov att peka på kvinnor så fort någon pratar om män?

         Svara

          För att det är viktigt att förstå att vi skapar problemen tillsammans – både män och kvinnor. Ska vi bli jämställda behövs en försoning mellan könen, inte komma längre ifrån varandra och skylla allt på en grupp när det inte är sanningen.

          Svara

           We shall overcome osv. Statistiken talar ju tydligt för vilken grupp som står för största delen av problemen.

           Och hur har du tänkt lösa problemet? Genom hat?

           14:44 Och du tror att männen som gör detta slutar pågrund av att vi säger att vi hatar dem? Du tror inte att fler män kommer börja hata kvinnor istället? Hat föder hat.

           Då får väl männen börja med att sluta hata kvinnor då. Deras kvinnohat är många gånger farligare än kvinnors manshat.

           14:58 De allra flesta män hatar inte kvinnor. Det är det som är poängen.

           Och de flesta kvinnor hatar inte män. Så hur är det relevant för hur problemet ska lösas?

           1504 Diskutera de verkliga problemen istället för att propagera för manshat är en bra start.

           Det kan vi inte så länge folk hellre diskuterar att det faktiskt finns män som INTE är våldsamma etc.

           Men snälla 15:12, tror du att feminismen handlar om de här få männen som gör fel? Feminismen handlar om kvinnan och männens rättigheter i samhället. Jämställdhet. Hela livet, allt som ingår. Inte bara vilken grupp som ligger bakom flest våltäkter.

           Men snälla 15.18 jag vet det. Så jag något annat?

       Ja så sant, kvinnor är många ggr värre.

       Svara

    Vissa kvinnor tål inte att andra kvinnor hörs och syns. Då tystar de kvinnorna på de sätt de kan.

    Svara

     I vissa lägen är det säkert så. I sånna här lägen tror jag snarare det är kvinnor som är trötta på de här kvinnorna som smutsar ner feminismen och som gör att man konstant behöver förklara sig hur man själv ser på saker som feminist. Tröttsamt att behöva tala om att nej, jag är inte extrem och nej jag hatar inte män.

     Svara

   Hur kan de göra det här till en mansgrej? Orkar inte med dessa rabiesfeminister

   Svara

  Vad är det här ”Dumpa din kille”?

  Svara

   Lösningen på 90 % av problem kvinnor har. Prova, det funkar!

   Svara

    Egentligen sorgligt att ni aldrig upplevt någon som älskar er så att den aldrig skulle såra er.

    Svara

     Jag har män runt mig som älskar mig och som jag älskar. Men jag förstår skillnad på strukturer/grupper och individer. Därför hatar jag också män. Men inte alla manliga individer. Ska det vara så svårt att förstå skillnaden?

     Svara

      Jag hatar också kvinnor och äcklas av dom för dom är så vidriga och mitt inre kvinnohat frodas men inte min mamma. det låter ju sååå friskt. Kräks.

      Svara

       Vilken mogen diskussion du för…

       Svara

        Tycker kommentaren var på samma nivå som manshatarnas. Personen använde bara kvinnan istället för mannen i kommentaren.

        Svara

         Ja och personen hade en illustrativ poäng så skulle säga att nivån var högre.

         Svara

         Okej, jag skrev kommentaren anonym svarade på och jag tycker inte att vi håller samma nivå. Men visst. Över jag är ju nivån inte skyhög här inne så båda våra kommentarer passar väl bra här.

         Svara

        Precis som ni gör. Vi hatar män!!!! Män är äckliga!!!! Dumpa din kille!!!!!! Vänd på det. Vänd det till jag hatar svarta/vita/invandrare/kvinnor? Hur låter det egentligen? Är det konstigt att dessa feminister inte ens blir tagna på allvar av oss kvinnor?

        Svara

        Jag använde bara kvinnor istället för män. Eller ska vi säga att jag hatar och äcklas av svarta/vita/turkar/svenskar/invandrare?Förstår du då att jag bara menar när en viss person som råkar vara något av det angivna gör något visst? Eller förstår du det som att jag är rasist? Jag lägger mig precis på samma nivå som ni gör och då är jg omogen? Men då har du i alla fall bedömt den nivå ni ligger på.

        Svara

      Att kalla sig själv för manshatare är att säga att man hatar alla män = alla individer av manligt kön. Är det bara vissa personer du känner hat för får du använda deras namn.

      Svara

       Nej

       Svara

        Okej, men om du tror att du har rätt att vara manshatare får du helt enkelt acceptera kvinnorhatare.

        Svara

        Jo.

        Svara

         Ok

         Svara

       Oavsett vad så är inte manshat farligt för männen. Annat än för deras ego möjligtvis. Kvinnohat däremot, dödar kvinnor varje dag.

       Svara

        Manshat är farligt för oss kvinnor. Hur kan ni inte förstå det? Hatar vi män kommer de hata oss i större utsträckning. Vi förstör för oss själva. Vi vill ha förändring, men vi tänker hata och smutskasta dem vi behöver på vår sida för att få förändring. Det är ju logiskt…

        Svara

         Varför skulle fler män hata kvinnor för att det finns manshat? Vettiga män när också ett ”manshat” och de är på kvinnornas sida när de hatar sin förtryckare.

         Svara

          För att det automatiskt blir så. Varför gick så många emot judarna utan anledning? Förespråkar man hat blir det alltid hat, från båda sidorna. Männen i min närhet vill inte kalla sig för feminister längre, våra politiker vågade knappt svara ja på frågan om de var feminister. Det har gått för långt och kommit in på fel spår.

          Svara

           15:37: Vad har gått för långt? Feminismen? Feminismens mål är jämställdhet och jämlikhet dvs lika för alla, feminismen kan per definition inte gå för långt.

          Vem får det bättre pga hat? Tror du kvinnor får det bättre? Vad ska det liksom leda till?

          Svara

           Nej kvinnor har alltid tagit psykisk och fysisk skada av kvinnohat. Vad manshatet gör med män är att de blir lite ledsna och måste skriva ”inte alla män” i alla forum de kan hitta.

         Fast kvinnor har ju älskat, rättat sig efter, lytt och gjort allt för män i alla tider. Hur har det hjälpt oss att komma närmare jämställdhet?

         Är väl dags att prova något annat, som att sätta hårt mot hårt och kräva förändring. En kvinna får det inte av att be snällt.

         Svara

        Ja men verkar vara viktigare ändå för många att fokusera på manshatet och inte det farliga kvinnohatet. Varför? Jag vet inte..

        Svara

         Därför att det är självklart för gemene man att kvinnohat inte är ok medans manshatare får breda ut sig i dagstidningarnas ledarsidor.

         Svara

       Säger en ”jag hatar män” menas det inte alla individer av det manliga könet. Vi är inte vårat kön, det är inte exklusivt definierade för oss. Det är ett ställningstagande mot de strukturer som män och maskulinitet är idag – t ex svårhet att uttrycka känslor på ett passande sätt, våldsursäktande/våldsbejakande (boys will be boys, ”han knuffar dig för att han gillar dig” etc), en motvilja att ta hand om sig, rädsla för att bryta manliga normer. Säger min sambo att han är trött på män menar han inte att han är trött på t ex sig själv och sin bror, utan att han är trött på de oskrivna regler och det beteende som så ofta frodas inom manlighet idag. Det är således inte en individnivå utan en strukturell nivå som tyvärr råkar genomsyra väldigt många individer. En väldigt förenklad liknelse kanske – om jag säger att jag är attraherad av mörkhåriga personer betyder inte det att jag är attraherad av alla mörkhåriga individer, utan det är ett generellt attribut som jag föredrar. Förstår du, eller kan jag klargöra något?

       Svara

      Så länge feminister uttrycker sig mot individer kommer debatten aldrig att gå vidare. Säger jag att jag hatar invandrare så menar jag precis det jag säger och borde inte förvänta mig att folk ska förstå att jag har svårt för en viss aspekt.

      Svara

     Precis, det är sorgligt att de aldrig träffat någon som behandlar dem bra.

     Svara

      Eller så kan vi lyfta blicken från vårt eget liv och se strukturerna i samhället.

      Svara

   Ett extremt idiotiskt motto som florerat ett tag. Vet inte varför det blivit så poppis men det är väl för att de få som är på, hörs och syns mycket.

   Svara

    Eller hur. Roligt när kvinnor som uppenbart är beroende av sina män bär den tröjan.

    Svara

    Lätt att säga när man är lesbisk kanske.

    Svara

     Okej, om vi ser det annorlunda. En uppmaning till alla kvinnor som inte får den jämställda respekten de förtjänar ska fundera på att dumpa sin kille. Sanningen är att det ÄR många. Ojämställd arbetsfördelning i hem och familj och mansbebisar är också exempel på relationer där kvinnor är värda att behandlas bättre. Utöver det självklara med misshandel och övergrepp såklart.

     Svara

   Jag hatar människan.

   Svara

  Skulle man byta ut ”odla ditt inte manshat” mot ”odla din inre rasist” så skulle alla gå banarnas. Varför är det okey att hata män som grupp men tex inte invandrare?

  Svara

   Precis!

   Svara

   Skulle man byta ut män till ordet barn i meningen ”jag älskar att knulla män” skulle alla gå banarnas.

   Det funkar inte riktigt att byta ut random ord i meningar för att få fram sitt budskap.

   Svara

    But ut ord eller byt inte ut ord, gör som du vill. Men min fråga är ändå obesvarad varför det är legitimt att hata män som grupp?
    Vad vinner man på det?

    Svara

   Du ser inte den skillnaden?
   Oavsett så faller ju de invandrade männen också under manshatet om det kan lugna lite.

   Svara

    Det är ingen skillnad. Du tar en grupp och förespråkar att man ska hata den gruppen. Spelar ingen roll vad det gäller.

    Svara

     Ingen skillnad? Ok…

     Svara

      Nej, det är ingen skillnad. Om det ska vara okej att förespråka manshat, så får det vara okej att förespråka rasism, kvinnohat osv också. Verkar ju vara så ni vill ha det.

      Svara

       Vilka ”ni”? Har jag sagt att jag hatar män?

       Svara

   Det har med makt att göra.

   Svara

   Och vilka i gruppen invandrare står för majoriteten av problematiken? Jo, männen. Män brukar vara den gemensamma nämnaren.

   Svara

   För invandrare står inte statistiskt sett i topp när det kmr till nånting alls, eftersom det endast är ett begrepp för människor som flyttat från ett land till ett annat. Män står för 99% av våldtäkter, stor del av misshandel och mord. Män är en grupp som går att statistiskt mäta vara ansvariga för diverse problem. Är det faktiskt så jävla svårt att fatta för er? Korkade och ignoranta

   Svara

  ”Hon har precis det du behöver för att odla din inte manshatare”

  Alltså va??!

  Förstår ju att det ligger en viss ironi bakom påståendet, men allvarligt..!

  Denna typ av femism där man spyr galla över hela manssläktet känns rutten och förlegad.
  Jag mår bara illa av att läsa den typen av hat, det känns så jävla unket rent ut sagt att uttrycka sig på det viset.

  Om kravet för att vara femist är att hata män då kan jag omöjligt identifiera mig som feminist..

  Jag tror förbannat mycket på jämnställdhet och den kamp kvinnor för #metoo

  Hat löser inga problem..

  Svara

   Jag hoppas hon får tillbaka sitt konto och IG fixar detta. Liknande har skett tidigare där drabbade fått tillbaka kontot.

   Hemskt att det ska vara så enkelt att sno någons konto 👎🏻

   Svara

   Daddy’s girl

   Svara

    Lägg av! Era sorgliga människor! Ni har aldirg haft nån man som älskat er och behandlar er som prinsessor och därför blir ni arga på kvinnor som har det och därför vägrar säga att de hatar män.

    Svara

     😂😂😂😂

     Svara

     Nja Tess. Man kan ha träffat män som är svin men ändå vägra hata män som grupp.

     Svara

      🙌🏻👏🏻👏🏻

      Svara

      💪🏻

      Svara

      Men då är du ju omvänd. Dessa hatar allt som det dinglar mellan benen på vare sig de är bra eller ej.

      Svara

       Nej

       Svara

       Nej, jag är inte ”omvänd.” Ingen ansvarstagande människa med hopp om framtiden hatar grupper i samhället pga personliga erfarenheter med individer.

       Svara

     Jag o min underbara sambo hade i söndags en sån där morgon där vi vaknar samtidigt.. stäckte på oss, gick upp, ordna frukost, tittar lite tv, jag läser en korkad grej på IG o säger ”älskaling jag hatar män” han tittar på mig o ger mig en stor kram o säger ”jag med”
     Vi har ett ganska så jämställt förhållande, han städar mest där hemma, jag tvättar o lagar oftast mat.

     Jag skada mig på jobb, föll 10m (plåtslagare) satt i rullstol i 6 månader o bor på tredje våningen.. min fina sambo bar då mig upp o ner varje dag för att jag skulle kunna komma ut med vår hund. Så har blivit behandlad som en prinsessa. Men de han gjorde för mig var inget jag inte skulle göra för honom o det vet han. Jag är inte hans prinsessa o han är inte min prins(räddaren) utan vi är ett team! Har alltså den bästa mannen man kan!
     Hatar ändå män…. så de du säger stämmer inte riktigt..

     Svara

    Du är sorglig.

    Svara

    Verkligen inte.. tyvärr!
    Jag har inte haft en närvarande pappa i mitt liv, däremot en underbar styvpappa.

    Jag har också en underbar tonårsson som jag gör mitt bästa att fostra till en bra man som respekterar kvinnor på samma sätt som min man behandlar mig som kvinna.

    Det finns både bra och dåliga män.
    För mig är personen det viktiga, inte könet.

    Svara

     Kommentar till Anna

     Svara

     Vill även tillägga att jag inte tror att kvinnor gör sina söner en tjänst om man för kampen för kvinnors lika rättigheter, genom att uttryckligen skriva att man är en manshatare.

     Svara

   Håller med helt. Kräks på hela den här aggressiva feminismen. Så trött på dessa feminister som ständigt pratar om nån strukturell nivå men alltid tar det till individnivå.

   Svara

    Men exakt. Debatten är så låg att man knappt orkar.

    Svara

  CW köpte en ”Dumpa din kille” T-shirt för 5 000 kr med sin mans pengar!

  Svara

   🤦🏼 Så, när ska hon dumpa sin snubbe då.

   Svara

   CW borde spara sina pengar till kommande rättegång.

   Svara

    Behövs inte, hon har en man (Som hon ska dumpa) som får betala för det

    Svara

   Men ditt lilla surströmmings-troll. Jag budade hem en t-shirt på Musikhjälpen för mina helt egna 5000 riksdaler. Mami har ett bra sparkonto efter bra lägenhetsaffär va. Du kanske vill att jag swishar en hunka till några fler pepparkakor?

   Svara

    Det finns andra nämnda i inlägget som bett om swish..

    Svara

    Fast varför förespråka något man själv inte tänker göra?

    Svara

     Ska hon dumpa sin man?

     Svara

      Ja det kan hon väl göra så får nån annan ta del av papis spargris istället. Du kan be han swisha mig, jag gillar både män o pepparkakor.

      Svara

    Jag vill ha pepparkakor, men knappt mat för dagen. Dessutom är jag redan snäll, så jag gick nog miste om lite eftermiddagsfika😭

    Svara

    Märkligt hur du och LD har så mycket tid att sitta i detta kommentarsfältet när det är så hårt och jobbigt att vara förälder. Testat att vila?

    Svara

     Drogade bäbisen med cyanid. Liten dos bara så ingen anledning att ringa soc.

     Svara

      Skulle det där vara roligt?

      Svara

      Du är sjuk.

      Svara

      Läs en bok eller tidningen, så slipper du komma med fake news hela tiden när du diskuterar.

      Svara

      Varför är denna typ av skämt ok enligt dig? Tycker du att allt går att skämta om?

      Svara

       Som alltid skillnad på vad Cissi anser att andra inte ska göra, men när hon sedan själv gör det är det en annan femma. Hon kan lägga hycklande mytoman till sin lista med otaliga diagnoser/åkommor. Något nytt att tala ut om för att få lite mer mediatid?

       Svara

     Äh ungen sitter med paddan. Barnen mår bra av lite försummelse.

     Svara

      Då kan du ju testa att jobba istället. Så får du lite allmänbildning på köpet.

      Svara

       Jag behöver inte jobba, så känns onödigt att anstränga sig i onödan

       Svara

        Nä det syns på dig att du har den inställningen.

        Svara

         Syns det?! Är det mina smala ögonbryn? De har tyvärr inte växt ut sen nittiotalet och jag vet inte vad jag ska göra. ¯\_(ツ)_/¯

         Svara

          Haha inte konstigt du inte har så många vänner som gillar att umgås med dig, ty de pratar bakom din rygg allihopa. Grattis till din ensamhet.

          Svara

           Jag har tre nära bästa vänner och x antal andra vänner och det räcker gott och väl. Nästan mer än vad jag klarar av att underhålla för att vara helt ärlig. Vet ej vad du menar med ”många vänner” eller ”ensamhet” men gissar att vi har olika definition.

           Men ja jag fattar ju att du försöker få in ett tjuvnyp. Liksom ”hmmm vad ska jag säga för att LD ska bli ledsen/arg”. Lite som min åttaåring brukar göra när hen blir riktigt arg på en kompis. ”alla tycker att du är dum!”

           Jag tänkte precis tvärtom, vill umgås med henne och hennes sarkastiska humor. Älskar människor som möter idioter med uppenbar ironisk dumhet.

           Älskar dig för att du inte bryr dig LD!

      Du har inte funderat på att kandidera för KD och ändra lite på ditt nick? Om jag förstått dina ideologiska preferenser så kanske det är mer ditt sammanhang…?

      Svara

       Låter som att du missförstått mina ideologiska preferenser med tanke på att de är helt tvärtom!

       Svara

       Snälla svärta inte ner KD i detta tråd..

       Svara

        Förlåt 🙂 KD på 50 talet skulle jag kanske ha lagt till.

        Svara

    När ska du dumpa din kille Cissi?

    Svara

     Blev just vrålsugen på dig, så tänkte lägga fram det lite snyggt här hemma så först ungarna somnat.

     Svara

  Nej Tack!!

  Svara

  Vet inte alls vem personen är. Trevligt för denne att få hjälp på detta vis.

  Svara

  Jag är så trött på kvinnor som agerar riddare åt sina män genom att alltid alltid alltid påpeka att det faktiskt finns fina män och att kvinnor är minst lika illa så fort man pratar om strukturella problem.

  Svara

   Att prata om strukturella problem och uppmuntra till manshat är två skilda diskussioner.

   Svara

    Vad leder manshat till? Att män mördas, våldtas, ofredas, misshandlas av hatande kvinnor? Eller leder det till att någon pratar om de strukturella problem som just gruppen män står för?

    Svara

     Nu är det inte gemene man som mördar och våldtar men jag håller med om att det är ett strukturellt problem i världen med allt vidrigt kvinnoförtryck, men att kalla sig för manshatare av den orsaken stärker inte kvinnokampen utan spär snarare på kvinnohatet.

     Svara

      Hur menar du att det spär på kvinnohatet? Tror du att fler män misshandlar och mördar kvinnor för att någon använder #manshat på Instagram?

      Svara

      Precis! Resulterar bara i att män i större grad kommer se ner på kvinnor och inte våga kalla sig själva feminister längre.

      Svara

       Spot on!
       Det är knappt man vågar kalla sig feminist längre.

       Svara

        Nej, jag är så otroligt trött på att behöva ursäkta mig för att jag är feminist så vet knappt om jag vill vara det längre. Känns som om feminismen har fått ett så dåligt rykte.

        Svara

         Feminismen är påväg att spåra ur..

         Vi som knappt längre vill kalla oss feminister pga av andra feministers personangrepp får väl kalla oss jämställdhetskvinnor istället.

         Det är en tråkigt utveckling att se många av dagens ledande feminister använda sin energi till att skapa hat, förakt och drev.

         Svara

          Vad omger ni er med för feminister egentligen, ni som inte vågat kalla er feminister längre?

          Svara

           Det är pga de extrema pajasarna, inte de runt omkring oss

       Haha Vad är det för fega män?

       Svara

        Fega män? Skulle du ställa dig på samma sida som några som skriker kvinnohat?

        Svara

         Om rollerna var ombytta kvinnor förtryckte män så som män förtrycker kvinnor idag skulle jag också hata kvinnor. Då skulle jag vara på männens sida och göra vad jag kunde för att vi skulle nå jämställdhet. På samma sätt som jag som vit är på pocs sida när det pratas rasism, i stället för att vilt poängtera att jag själv inte är rasist.

         Svara

       HAHAHAHAHAHAHAHA

       Svara

        Du är en sorglig människa om du inte förstår värdet i mäns engagemang inom feminismen.

        Svara

         Män som slutar engagera sig i kvinnors rättigheter för att en feminist på internet kallar sig manshatare är en man som inte bryr sig om kvinnors rättigheter. Alltså exakt noll förlust för kvinnokampen. Den sortens män låtsas bry sig så länge de får fördelar av det. Inget annat.

         Svara

          Exakt!!

          Svara

          Men om ordet ”manshat” är betydelselöst, varför då skriva ut det på instagram?

          Svara

           betydelselöst är det inte, men det har inget med männens känslor och engagemang att göra

           OK, det här var intressant. Vad innebär det för dig och varför skriver du ut det?

          Jag är inte feminist. Det är bra att instagramfeministerna kallar sig manshatare. Det får fler kvinnor att vända feminismen ryggen.

          Svara

           Ja, det blir ju resultatet.

           Ja! Skitbra! Bra om män våldtar och mördar lite fler kvinnor. Och att kvinnor fortsatt missgynnas i arbetslivet osv. Let’s sträva bakåt!!!

           Är det bara jag som fattar att jorden håller på att gå under relaterat till befolkningens intelligensnivå efter att ha läst det här kommentarsfältet?

   Så tröttsamt 🙄

   Svara

  Det finns hackers överallt som hackar ”stora konton”. Handlar inte alltid om män som vill tysta ner kvinnor när de har ett budskap som ”sticker i patriarkatets ögon”

  Det är väll upp till var och en om man vill dumpa sin kille eller inte, varför ska man behöva en hel ström av radikalfeministen som säger åt en att dumpa killen? Bläääää trött på detta, har inga ord.
  Tacka och lov att FI inte tog sig längre än de gjorde i detta val

  Svara

   Uppmanade fi dig att dumpa din kille? 🙄

   Svara

    Nej skrev jag det? 🙂
    Enligt mig går dessa radikalfeministen och fi lite hand i hand, men jag i min frustration var nog lite otydlig vad jag ville få fram… ber så hemskt mycket om ursäkt!

    Svara

   Nä precis, det handlar ju om pengar. Om män hade hackat kvinnors konto hade de ju bara stängt ner dem, de hade ju inte erbjudit en summa så att man kan köpa tillbaka dem. Det kallas organiserad brottslighet, inte kvinnohat. Idiots.

   Svara

    Det kan gå hand i hand.

    Svara

  Med tanke på vad kvinnor fått utstå under hundratals år så är det en förbannad tur för männen att vi bara kräver jämställdhet och inte hämnd.

  Svara

   Blablabla

   Svara

   Men tjena. Med den där attityden kommer vi ingenstans. Männen idag behöver inte så till svars för vad männen förr gjorde, så enkelt är det.

   Svara

    Vi behöver inte gå långt tillbaka om vi vill hitta något att hämnas för. Men nu vill ju sällan kvinnor det.

    Svara

     Precis. Om jag säger ”nutid”? Känns rätt rimligt va?

     Svara

  Tyckte debatten som kom efter metoo mm är jättebra, tänker mycket på hur jag ska låta mina barn få växa upp och få vara precis som de vill…. Men kommer aldrig fostra dem enligt hat-sekter som dessa

  Svara

   Nä. Så jävla orimligt att hata en strukturellt betonad grupp som våldtar och mördar kvinnor. EGENTLIGEN så är det ju synd om dem. Stackars små slapptaskar som får hat för att de knivmördar småbarnsmammor och våldtar dem innan för nöjes skull. Hur kan man hata någon för det?! It’s beyond me.

   Svara

  Isabella Löwngrip får utstå mycket kritik.
  Ofta rättvis, ibland bara hat.

  En sak som hon inspirerar mig med är att trots allt hat hon får så har hon inte blivit bitter.

  Aldrig någonsin har hon hatat på sitt konto och skrivit nedsättande om andra kvinnor.

  På många sätt är hon är vår tids mest inspirerande feminist till skillnad från dagens självtitulerade feminister som sprider manshat på nätet och lever på sina män.

  Det grundar jag på att hon enormt driven, låter sig inte köras av män eller kvinnor för den delen utan går sin egen väg.

  Svara

   Ja, jag är inget fan av henne heller men en bra egenskap är att hennes positiva inställning. Hon dumförklarar ingen som inte håller med henne och hittar inte något negativt i allt och skyller på kvinnofällor och patriarkat. Iofs kan man kanske hävda att hon inte bryr sig särskilt mycket om vad andra utsätts för.

   Svara

  Har aldrig hört talas om människan och blev inte direkt sugen på att börja följa efter den introduktionen,

  Svara

   Nej, tror LD stjälpte mer än hjälpte i det här fallet.

   Svara

    Nå, nu ska jag inte tala för Matilda – men den sortens målgrupp hon har och vill ha är inte daddys girls. Jag har för övrigt hjälpt flera andra konton att bli stora så jag – host harkel – vet vad jag gör. 😉

    Svara

     Men uppriktigt LD. Vad vill du åstadkomma med det här? Även du inser ju att inte alla som inte håller med dig i det ultimata med ”hat” inte går att kategorisera som daddy’s girls. Så vad är ditt mål med det här?

     Svara

      Mål? Jag skrev ett inlägg för att lyfta Matilda på det sätt jag vet funkar bäst för den målgrupp hon vill attrahera. End of story. ”Målet” är att hon får tillbaka sina gamla följare. Vill man inte följa för att man blir rädd eller provpocerad av manshatsretorik så är man inte den Matilda (eller jag) söker. Enkelt.

      Svara

       Då förstår jag bättre, tack.

       Svara

  Är det några förutom den inre kretsen som egentligen bryr sig i vad instagramfeministerna håller på med? Visst får de kommentarer men är det någon som verkligen gör något i verkligheten? Instagram är ju bara en låtsasvärld.

  Svara

   Jag tror att de påverkar många att tycka precis som dem.
   Att deras sätt att vara feminister är det enda rätta och alla andras åsikter ska tystas.

   Svara

    Förmodligen inte längre. De hade sina glansdagar 2017 – 18 men nu är det bara backlash och glömma bort som återstår.

    Svara

  Men JÄVLAR! Ett inlägg om bara mig på bloggbevakning?! Nästan så att det var värt o förlora kontot😌

  Svara

   Wow.

   Svara

    Ja hon är uppmärksamhetskåt oxå!

    Svara

   Vilken förlorad generation du tillhör.

   Svara

   ”Häftigt”. Hur mycket betalade du CamCam för det?

   Svara

    Sorglig du är.

    Svara

  Det är helt obegripligt att LD får ta plats här, blir så jäkla otrevlig stämning direkt och hon brukar ta kommentarer härifrån för att ha något att skriva. Så fult. Finns få människor som är så kontraproduktiva för feminismen som hon. Saknar helt analys som så många som är autodidakta tror de att deras tankar har absolut rätt, att det bara är svart och vitt. Det är sant att man lär sig mycket av livet, även om vad det är att vara kvinna versus man. Men en utbildning, läsförståelse och grundad kritik, är trots allt sånt man lär sig på universitet och livets hårda skola. Att följarna känner sig upplysta av hennes repade skiva med svepande invektiv mot män säger det mesta. Och nej, du får inte använda den här kommentaren, LD, någonstans i dina kanaler. Och jag kommer inte gå i svaromål. Sagt mitt.

  Svara

   Ja det är verkligen jag som är otrevlig och hätsk här, absolut inte andra som väljer att spy sitt förakt och hat mot mig.

   Svara

   Men ändå väldigt intressant hur människor funkar. Har sett detta i flera år nu: Människor kan sitta och skriva verkligen skitelaka kommentarer om t.ex mig (andra också), rena personangrepp och spekulationer om ens person, hånfulla kommentarer menade att nedvärdera eller smutskasta. Få säger emot. Många likes blir det. En del ryggdunk.

   Tills jag (eller den som blir talad om) dyker upp och bemöter dessa kommentarer med en ton som inte är tillräckligt inställsam och DÅ JÄVLAR blir det liv. Då heter det att man är otrevlig eller skapar hätsk stämning och förstör. Ja jag förstörde. Ni fick inte sitta och spy om mig ifred utan mothugg. So sorry.

   Slår aldrig fel.

   Svara

    Jag upplever dig som en hård och dömande person som ofta svarar nonchalant och nedsättande på kommentarer som inte är ens personligt riktade mot dig.

    Du dömer ofta kvinnor väldigt hårt själv för hur de väljer att leva sitt liv. Då kanske man också själv blir utsatt för kritik.

    Kvinnor ska stötta kvinnor, vi är inte varandras fiender.. så enkelt är det!

    Svara

     Nu pratade jag inte om kritik, utan om personangrepp och påhopp.

     Svara

      Det hat du får är fördjävligt, det fördömer jag verkligen, men din kritik grundad på att du skapar dig pluspoäng på andra personers bekostnad är i sig ofta personangrepp och påhopp.

      Svara

       Hear hear!

       Svara

    Det är märkligt när kvinnor som lever bekväma liv försörjda av välbärgade män marknadsför sig som ”manshatare”. Det känns som en pose.

    Svara

  Är det här alla högintelligenta samlas och diskuterar?

  Svara

   Ibland kan det vara roligt att följa med grisen ner i gyttjan och rulla runt lite.

   Svara

   Det är nog en blandad kompott av intellekt och livserfarenheter.

   Svara

    Livets hårda skola? 😅

    Svara

  Vet inte vem detta är men då hör jag heller inte till dem som vill följa instagramfeminister. De gör mycket bra men verkar se allt i svart och vitt och vara anti allting (obs! Jag skiter i om de säger att de hatar män) och har man en åsikt om avviker ens litegrann blir man kallad för en daddys girl(?) verkar det som.

  Svara

   Daddys girl?!

   När femister anklagar andra kvinnor för att vara detta ser jag det som kvinnoförakt.

   Det är antifeminism av feminister som tror att de vet allt.

   Svara

    Ett förakt mot kvinnor som inte håller med om precis varenda analys som de ledande IG aktivisterna kastar ur sig, åtminstone.

    Svara

  Well, jag älskar Matildas konto och tycker att hon är grym.

  Svara

  Haha blir alltid så full i skratt när jag ser hur stor Matilda blivit inom feminism-communityt. Hon var väl bland det mest ofeministiska under gymnasietiden och körde en hel del traditionell ”slut-shaming” på sin blogg osv vill jag minnas. Å andra sidan kan alla förändras och hon ska inte dömas för något hon sa eller gjorde som 17-åring but still.

  Svara

   Glad att jag inte bloggade i den åldern. Var sån jäkla daddys girl och kvinnohatare då.

   Svara

   But still? 😁 Jag har ett tvivelaktigt track record från när jag var 5. May I live?

   Svara

  Det rimligaste vore väl att prata med Facebook om det och få hjälp att få tillbaka kontot?
  Jag har nu kontaktat svenska kontoret.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.