Kan ni lika mycket om filter som Elsa Billgren?

Jag lovade ju att visa hur jag gör med porträtt och selfies, och det kommer nu ↓
Jag retuschar ingenting, tar inte bort några ringar under ögonen etc, men jag lägger på ljus, kontrast och färg, så här://Elsa Billgren

Herregud, det är ju en halv vetenskap det här.
Elsa menar på att hon inte retuscherar sina bilder, men ändå är det en process i hela 7 steg för att få en bild redo för publicering.
Jg undrar om jag bara är bekväm och lite lat?
Jag tar en bild med mobilkameran, lägger eventuellt på ett filter av de som ingår i Instagram. Klart!

Pysslar ni med sånt här? 
Bilderna blir ju så extremt olika originalet så det inte känns som att det hade spelat någon roll om hon gått in och kanske tagit bort ringar under ögonen. Det hade kanske bara sparat henne några steg i processen men med samma resultat?

Har ni några roliga bildappar att rekommendera mig och mina läsare?
Inte nödvändigtvis ”snyggifierings-appar” utan kanske mer roliga? Annorlunda?

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är ful oavsett filter så ids inte använda det 🙂

  Svara

   Samma här.
   Men jag tycker det e kul och se alla andra fula jävlar irl efter att ha matats med filterbilder år efter år.😂👍🏻

   Svara

   Ingen är ful ❤️

   Svara

    Fast jo. När man råkar sätta igång framkameran utan att vara beredd så är i alla fall jag riktigt ful. Älskar när bilden fryser i det läget och hjärnan bara ”Herre Gud, blunda”… :/

    Svara

     Framkameran 😱 hatar den så mycket!

     Svara

  Tycker mest hennes bild ser överexponerad ut, men det är väl smaksak kanske.

  Svara

   Jag tycker att det är så konstigt att det ofta hyllas som en superbild bara för att fotot är otroligt överexponerat och man inte kan se några kontraster längre. Många bloggfotografer gör just detta. Bilden blir så vit att man nästan blir bländad, man kan inte se var golvet slutar och byrån börjar samtidigt som kommentarsfältet fylls av hyllningar.

   Svara

   Jag trodde att överexponerade bilder hörde hemma i bilddagboks-eran. Då skulle man knappt kunna se näsans konturer. Jag tycker inte alls det är snyggt idag. I Elsas fall var den första bilden otrolig mycket finare!

   Svara

    Haha, jag fick också en bilddagboken-flashback!

    Svara

    Ninni:
    Jag tycker också att den första bilden är finare. Jag som är kroniskt blek skulle göra vad som helst för den fina färg hon har på kinderna! Varför ta bort det?
    🌸

    Svara

     Jag som tyckte det var alldeles för mycket rouge! Vi är alla olika och har olika smak antar jag

     Svara

      Fast va fan 18 minus ute så där ser jag ut naturligt nu.

      Svara

  Lägger inte ut några selfies, mina vänner vet hur jag ser ut.

  Svara

   Lägger inte heller ut några selfies.Mina vänner vet inte hur jag ser ut🙈

   Svara

   Lägger inte heller ut selfies, varken mina vänner eller jag själ vill se🙈

   Svara

  Fattar inte vilken bild som är före/efter. Den andra har ju uppenbart ett filter (om inte hon har en extremt dålig kamera)men den första bilden är ju finast??

  Svara

   Den första är ju före, tycker också den är finast!

   Svara

   Den vänstra är bra, den högra ser ju konstig ut.

   Svara

  Retuscherar inte…? Poteto potato…

  Svara

   Ja, asså…”retuschera ABSOLUT INTE mina bilder! Aldrig! Tar inte bort mörka ringar!” *lägger på filter, höjer kontrast etc till hyn ser kritvit ut av överexponering och all skuggor i ansiktet försvinner ändå*. ”Kolla vad duktig jag är som INTE RETUSCHERAR mina bilder 🙂 🙂 :)”

   Samma resultat, annat program bara ju.

   Svara

  ”Här står jag med handen lite bekvämt i håret!” *klick* *filterexponering overload* *lägg upp bild* 🙂🙂🙂☺️☺️☺️☺️😊😊😊😊

  Svara

  Appropå filter, jag har en samsung med filter i kameran.. Trots att man tagit bort filter och kör på ”orginal kamera” så retuscherar den bilderna ändå, gör hyn jämnare, ögonen piggare etc.

  Heelt sjukt, är det så världen ska se ut idag att kameran ska vara förinställt på ”snyggfilter”?
  Blir fan ledsen

  Svara

   Jaaaa jag har en ny Samsung också och jag fattar inte hur jag gör för att ta bort det där selfiefiltret. Hur gör jag???

   Svara

    Jag har samma problem! När jag använder selfie-inställningen gör den något konstigt med min ansiktsform. Vill bara skälla ut den efter noter. Jag tycker ju om mitt ansikte.

    Svara

     Jaaa eller hur! Gillar också mitt ansikte och kameran gör verkligen att man ser platt ut, som Anonym / 09:34 nedanför säger, det ser ut som man har ett tjockt lager foundation på sig. Alla ens features blir helt fel.

     Nu är jag 29 och har efter många år av dåligt självförtroende och osäkerhet byggt upp ett bra självförtroende och är trygg i mig själv. Men hade jag vart 13 år idag med all social media och dessutom med en kamera redigerar mig för att ens ansikte inte duger som det är så vet jag inte hur man hade mått som vuxen.

     Svara

      Ahhhhaaaa då förstår jag varför jag ser annorlunda ut när jag tar selfies med min S9. Har tom slutat ta selfies för tyckt de blivit så olikt det ansikte jag känner. Små ändringar, men ändå. Usch!

      Svara

     Tycker man ser helt annorlunda ut, även utan några inbyggda snyggfilter?! Jag har iPhone och om jag tar två bilder – en med selfiekameran och en som någon annan tar åt mig med mobilens vanliga kamera – så ser mitt ansikte helt olika ut på dessa två bilder! Jag ser mycket bättre ut i bilden som tagits med den vanliga kameran. Och känner mig mindre bekväma med selfiebilden, så inte konstigt om folk föredrar att retuschera sina selfies…

     Svara

      *mindre bekväm

      Svara

    Samma med Sony… Det går inte att ta bort det där jäkla filtret, man är dömd att se ut som en lerduva!

    Svara

     Bästa liknelsen! 😂

     Svara

    Samsung suger.

    Svara

     Bra argument. Väldigt relevant till diskussionen 😂

     Svara

   Ja, samma för min iPhone! När den identifierade ett ansikte i bilden la den automatiskt på ett filter så det såg ut som man hade ett tjockt lager foundation på sig! 😂
   Googla beauty gate för att se!

   Svara

    Oj. Googlade det. Sjukt att det blir förinstallerat. IPhone, Sansung mfl tar sig rätten till att avgöra vad som är mitt rätta jag. Mm, vart är vi på väg…

    Svara

     Med iPhone hade det inget att göra med att göra dig snyggare utan det var en överkompesation för att du inte skulle få motsatt effekt, vilket många kameror gör, dvs ge dig hårdare linjer än hur du ser ut i verkligheten samt ge en bättre 3D-känsla.

     Svara

    Ja men det gällde de senaste IPhone Xs (och var det 8 också? Men inte X) och de har rättat till det med en mjukvarouppdatering.

    Du ska bara ha kvar problemet om du strutat i att uppdatera. 😊

    Svara

   Vilken Samsung har du?

   Svara

    Jag har Samsung S9.
    Hade samsung 4 eller något sånt tidigare och nog för att kameran i sig var dålig så såg man iallfall ut som sig själv haha

    Svara

     Jag har en a6 och sen har också selfiefilter

     Svara

      Jag har en s8 och på den går det att ta vanliga bilder utan påtvingat snyggfilter 🤔

      Ps. Samsung är bäst!

      Svara

       Har också S8 och den tar då ”vanliga bilder!

       Svara

        Eeehh, va? Jag har samsung 8 och den slätar ut ansiktet. Testa att ta en bild med en riktig kamera…

        Svara

   Har en Huawei och den har också det där beautyfiltret men det går att stänga av. Googla och kolla om det går på era telefoner med?

   Svara

    Porträttläget på Huawei stänger inte av filtret helt även om man sätter den till 0. Portrait kommer alltid släta ut huden ändå.
    Däremot kan man växla till vanligt fotoläge även med selfiekameran och det läget är helt ofiltrerat.
    Så är det i alla fall på min utmärkta P20 Pro.

    Svara

     Det går att stänga av beutyfilter även i portättläget

     Svara

      Inte genom skönhetsnivån i kameran utan under inställningar

      Svara

      Nej, någon sådan inställning finns inte i kamerans inställningar.

      Svara

  Fast du redigerar väl dina bilder rätt rejält?

  Svara

   Jag gjorde. Helt hysteriskt förr. Fanns inte en linje i hela ansiktet.

   Svara

   Alla bilder på dig i bloggen är ju heelt släta och jämna i hudtonen så det kan inte varit många veckor sedan du slutade med retuschering 😜.

   Träffade en ytligt bekant jag bara sett på ig senaste åren och fick en chock! Herregud inte mycket var likadant som på ig i hennes ansikte. Kände efter ett tag hur jag bara stirrade på henne och inte sa något 😳. Fascinerande.

   Svara

    Ja, den där 10 år senare-bilden på Cam var ju heeeelt oredigerad!

    Svara

    Har en kollega som har en profilbild på våra interna kanaler som är så retuscherad att hennes ansikte smälter in i bakgrunden typ. Hon ser it som en helt annan människa. Alltså helt andra drag och konturer, inte bara bättre hy etc. Poängen med bilderna är att vi på jobbet ska få ett ansikte till namnet och veta vem vi pratar med även i andra kontor meneeeh…det syftet uppfylls inte riktigt hos henne. Förstår inte varför hon känner att hon måste ha en sån bild på sitt jobb, vi vet ju hur hon ser ut varje dag och hon är jättesöt irl.

    Svara

    Men vissa kan ju sminka sig själva till oigenkännlighet. Felicia Book t.ex. Hon retuscherar iiiingenting. Hon är bara make up artist 😂

    Svara

  Enligt Blondinbellas 24 timmars inlägg på Instagram häromdagen så beror hennes photoshoppade utseende på att hon använder sin nya produkt som heter något med glow. Ja hon nämnde detta med Photoshop. Hon har väl läst kommentarena på sina sidor och här. Undrar hur käkbenet och näsa ändras med hennes nya produkt. Vet någon här? Är det c-vitaminerna som finns i den som fungerar som något slags raketbränsle?

  Svara

   Vad konstigt att bilderna i expressen inte såg likadana som hennes egna? 🤔
   Det kanske råkade retuschera henne?

   Svara

    Tittade just och i Expressen ser hon normal ut och inte ett dugg fotomodellaktig. Antar att hon hade glowptodukten på sig inför deras fotografering. Är det därför hon inte har nämnt artikeln?

    Svara

     Jaaaa men såklart. Det gäller att vara sparsam med den fina produkterna till riktigt speciella tillfällen.
     De kan ju råka blända nån annars.

     Svara

    Haha ja precis, expressen ”råkade” retuschera henne.

    Svara

   Konstigt, det måste vara något fel på Expressens kameror då, eftersom de inte snappar upp resultatet. På deras bilder syns ju fortfarande alla finnar och ärr från aknen 🤔 Vi får maila dem och be dem köpa lika bra kameror som Bellas team har!!!1

   Svara

   De retuscherar ju alltid hennes näsa, syns så tydligt om man zoomar in, en liten prick av blur eller smooth som ligger där.

   Svara

  Förstår inte alls detta med retuschering….
  Så missvisande och bara trist…
  Du ser ut som du ser ut! Basta.

  Svara

   Jag tycker egentligen också det är trist med filter men jag blir så ledsen när jag ser bilden på mig själv utan ”fix” så det blir alltid nåt filter och rejäl retuschering ändå.
   Det är hemskt egentligen för jag vet att jag inte ”anses” vara det minsta ful men ja….jag är väl skadad.

   Svara

   Tycker det kan vara ok att tex ta bort en finne eller mörka ringar, för det är saker som är tillfälliga och man kanske inte vill ha sparade på bilder ”för alltid”, faktiskt. Jag förstår att man ska ”acceptera sina brister” och vara superstort över sin acne enligt många här men om jag tex gifter mig och har en jättestor böld i pannan, ja då kan jag tycka att det är berättigat att ta bort den med PS, för att finnen kommer inte följa med resten av livet men bilderna kommer bestå.
   Har aldrig varit ett fan av att ändra ”permanenta saker” typ formen på ens näsa eller ögon eller så, men vet att många har väldigt mycket komplex och vill lägga fram en bild så som de önskar att de såg ut. Tycker lösningen ligger i att försöka uppmuntra sånna personer till att försöka tycka om sig själv mer, få till ett mer accepterande klimat osv, inte att skamma dem för att de använder PS.
   Personlig åsikt.

   Svara

  Vill ju till att man får betalt för att visa upp sig om man ska lägga så mycket tid på mixtra med sina bilder. Skulle aldrig i livet ta av
  min fritid till det.

  Svara

   Nej, den halva minuten det tar kan man använda till MYCKET viktigare saker 😂

   Svara

  Jag redigerar alltid mina instagrambilder i Snapseed eller VSCO. Ibland mer, ibland mindre. Skulle aldrig publicera en bild oredigerad någon annanstans än möjligtvis på stories. Vill att bilderna ska vara fina. Använder aldrig något färdigt instagramfilter. Tycker Elsa har fina bilder, men den selfien var inte snyggt redigerad. Men jag tycker nog det är skillnad på redigera och retuschera. Sedan fattar jag inte dem som överanvänder snyggfiltren. Så fult med onaturliga ansiktet med alla linjer utsuddade. Sett många som publicerar sådana bilder till och med på sina barn.

  Svara

  Den första bilden var ju jättefin!

  Svara

  ”tar inte bort ringar under ögonen” – – – – > lägger på filter som tar bort ringar under ögonen… 🤦‍♀️

  Svara

  Såna kraftiga filter måste ju i princip räknas som retuschering.. Elsa var förresten supersnygg på första bilden, älskar hårfärgen och framförallt hennes rosiga kinder.

  Svara

  Svara

   Mest naturliga jag nånsin sett! 😂
   Nä men ändå känns den där mer naturlig på nåt sätt. Kanske för att du så öppet visar upp fixarna? ❤️

   Svara

    Hehe… sa en rynkig tant.

    Svara

  Först skäller alla på företags reklambilder och tycker att de skall vara naturliga men sedan när de lägger ut bilder på sig själva läggs det på filter och retuscheras.

  Svara

  Fast hon redigerar ju bilden så pass mycket att den ser retuscherad ut

  Svara

  Folk som använder filter är farliga. Jag säger inte att de leder till hjärntumörer, men varför chansa.

  Svara

  Kan ju inget om bilder direkt, men nog tycker jag att originalet är finare.

  Svara

  Ivana84 konto på Instagram har uteslutande filter på alla sina bilder tom barnen de har en vit kant runt bilderna. De är helt enkelt lite förbättrade. Mycket hinner en 4 barns mamma med. 😂

  Svara

  OT angående smygreklam och sponsring… Nån som har koll på vad som gäller för sponsorer egentligen? Hannaoeberg och deniceemoberg som är två av Sveriges största profiler inom fitness är tex båda sponsrade av Gymshark. Borde inte alla inlägg dom lägger upp där dom använder Gymsharks kläder då markeras som samarbeten? Dom har ju fått kläderna i syfte att just marknadsföra dem.

  Svara

  Känns pinsamt att använda filter och redigera bilder. Tyder bara på dåligt självförtroende. Falsk marknadsföring också. Hade pratat med en tjej online ett tag och när jag skulle träffa henne irl så såg hon inte alls likadan ut! Det enda som var likt var att håret fortfarande var svart. Så först gick jag bara förbi henne och blev så förvånad när hon kom fram till mig.

  Svara

   Newsflash: många har väldigt dåligt självförtroende och lider av det.

   Jag har all förståelse för det. Klart att jag reagerar när folk retuscherar sig till oigenkännlighet, som Bella eller Perrelli, men om någon använder filter eller retuscherar bort ett par plitor i ansiktet är inte ett dugg pinsamt i mina ögon.

   Svara

  är så jävla ful så det är bra att det finns filter för ens egna lugn

  Svara

  Vissa bilder retuscherar jag, andra inte. Det handlar om något filter eller en mindre justering. Inte om att skapa någon reklambild som ska imponera på andra. Jag vet hur jag ser ut och känner inget behov av att lägga upp perfekta bilder eller bilder där man inte längre känner igen mig. Men något filter hit eller dit är ingen biggie för mig.

  Tror att de flesta gör så. Förutom här då, där majoriteten naturligtvis aaaldrig skulle använda filter på sina bilder.
  Som vanligt verkar det här kommentarsfältet inte representera ett tvärsnitt av befolkningen…

  Svara

  Har ni sett kontot celebface på Instagram? Hujedamig

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.