Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

377 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nån som kollar på mellon? 🙂

  Svara

   JAAAAG!!!!!!

   Svara

   Jag ska bara kolla om jag vinner drömvinsten på lotto ikväll och sen byter jag över

   Svara

    Fast det gör du inte för det är jag som vinner den!

    Svara

   Kodjo 😍

   Svara

    Bäst! Men hans kavaj blinkar lite störande 😅

    Svara

     Nej du borde absolut inte operera dig för att någon kille snackar skit. Inget märkvärdigt alls. Det är hans problem om inte han kan hantera det, inte dig. Gör dig av med honom

     Svara

    Bäst!!!!

    Svara

   Vad tycks om nanos låt? Jag tycker den är för tjatig och lik hans förra

   Svara

    Rätt dålig tycker jag. Hans förra bidrag var mycket starkare!

    Svara

     High 15 var rätt bra!

     Svara

      Nej.

      Svara

      Nej. Usel till och med.

      Svara

   jaa haha vad är det för idiot som pratar även när låtarna har börjat?? shut up

   Svara

   THK!!!! Jag har saknat dej jättemycket. Åh min fina favoritkisse. Puss på söta nosen. 😙😻❤

   Svara

    Åh vad obehaglig.

    Svara

     Ja, stalker varning

     Svara

  Kan ni rekommendera en hudvårdsskola i Stockholm tack 🙂

  Svara

   Axelssons <3

   Svara

   Gilda

   Svara

  Jaaag!! Så jäkla nöjd att jag kan se det från utlandet 🙌🏻🍿

  Svara

  Jag har haft sån himla ångest i flera dagar p.g.a. olyckligt kär. Gråter nästan aldrig men har gråtit flera gånger per dag nu. Familj och vänner är upptagna och jag känner mig så ensam. Började dricka vin nu och har alltid sagt att jag aldrig skulle kunna dricka när jag inte är glad/på festhumör. Men fan, det hjälper ju faktiskt.

  Svara

   Samma här. 😪 är också olyckligt kär och har sån ångest över det ikväll. Känner mig ensammast i världen. Skulle vilja dricka vin, men lider av ätstörningar, så vågar inte dricka p.g.a. extra kalorier… vill du prata?

   Svara

    Åh, lider verkligen med dig. <3 Nu är det ju bra att du inte använder alkohol för att döva känslorna, men hoppas verkligen att du blir frisk från ätstörningarna snart! Hur länge har du varit olyckligt kär?

    Svara

     Har varit olyckligt kär sen i somras. Innan det var jag tillsammans med mitt ex i 7 år. Känner precis på samma sätt som du, att jag aldrig har haft såhär starka känslor för nån.

     Jag träffade som sagt killen i somras. Vi umgicks intensivt. Blev kär. Men det blev inget mer av det, eftersom han flyttade iväg till en annan stad. Vi har ändå hållit kontakt sen dess. Under de senaste veckorna har vi haft mycket mer kontakt och talat om att ses. Han kommer att flytta tillbaka till min stad i mars, så jag tänkte att vi kanske hade en chans.

     De senaste dagarna har allting dock gått åt helvete, känns det som iaf. Han är på en arbetsresa några veckor i en annan del av landet och har lagt upp massor av snaps när han umgås med en jättesöt blond tjej. Samtidigt som han började umgås med henne har han i princip slutat svara på mina meddelanden, så misstänker att de gillar varandra…

     Svara

      Men kan det inte bara vara så att han har fullt upp? Tänker att jobbresor brukar kunna vara väldigt fullspäckade, från morgon till kväll liksom.

      Det är så himla svårt att vara kär i någon som bor långt bort alltså. Håller tummarna för att det inte är något mellan killen du är kär i och blondinen, för i sådana fall kan det ju bli riktigt bra när han flyttar hem igen.

      Svara

      Känner igen mig då samma sak hände mig. Sparade mig över ett år å låg med honom jag är kär i sen ca 3 dar efter det la han upp bilder på honom å en annan tjej. Nu är han ihop med henne men hör fortfarande av sig till mig ibland. Det är ju värre på ett sätt för då tror man inte han är lycklig med henne.

      Svara

       Om han är lycklig eller inte känns oväsentligt. Han är tillsammans med en tjej, hör av sig till en annan-du förtjänar bättre. Hoppas han är olycklig.

       Svara

    Hej! Jag har tidigare haft anorexia, men frisk sedan flera år tillbaka. Fick ont i magen när jag såg din kommentar. <3 Skriv GÄRNA till mig om du vill.

    Svara

   Beklagar ❤️ Ni behöver absolut inte svara, men blev lite nyfiken. Vill ni berätta mer?

   Svara

    Jag lärde känna en norsk kille sista terminen på universitet för några år sedan, när han läste en termin här. Sedan dess har vi fortsatt hålla kontakten, mest via Messenger (typ suttit från tidig kväll till 03-04 på morgnarna och diskuterat allt mellan himmel och jord). Och så har vi hälsat på varandra ett par gånger sedan förra sommaren och blev typ friends with benefits. Och nu har han varit ganska off i snart en vecka och jag vet inte vad jag ska skriva eller hur jag ska bete mig. Jag föreslog att vi skulle boka något, och han var seg på att svara, varpå jag svarade (otrevligt, insåg jag i efterhand) att han inte skulle boka det ändå. Och sen har jag messat lite casual, och då ignorerar han mina meddelanden (vilket han aldrig har gjort innan). Var tillsammans med mitt ex i nio år men hade inte ens i närheten av såna här känslor.

    Sorry för rörigt svar, men skönt att skriva av sig. <3

    Svara

     Låter som att du betett dig rätt otrevligt

     Svara

      Chilla Anonym. Hon skickade ett lite oskönt mess, annars har hon inte betett sig otrevligt?!

      Svara

     Åh! Tråkigt att höra, hatar själv när saker är oklara.. vad hade du velat ska hända om du får önska. Tror du att ni hade haft en framtid som par eller var du nöjd med att ni var Friends with benefits eller hade du velat att ni var ett par, men ni bort långt ifrån varann eller liknande?

     Svara

      Nej, jag hade verkligen önskat att det kunde bli vi två. Vi har så himla kul ihop och kan prata om precis allt, ingenting känns någonsin konstigt och vi har aldrig bråkat eller haft någon drama… förrän nu. 🙁 Ni får gärna hålla era tummar och tår för att han hör av sig, och att allt kan bli som vanligt snart. Om han inte vill ha något mer så får jag acceptera det, men vill verkligen ha honom i mitt liv på ett eller annat sätt. Har aldrig känt mig så ensam och vilsen som de sista dagarna. Förstod nog inte hur viktigt det var att känna att han är en del av mitt liv.

      Svara

  Tam inledning av mellon tycker jag

  Svara

   Varför har Eric Saade på sig en sjömanskostym?

   Svara

  Jag gjorde slut med min kille idag efter nästan fyra år tillsammans. Det känns som att hjärtat är i tusen bitar, jag har inte berättat för någon vän för jag kan inte förmå mig att säga det. Jag älskar honom så högt men vi är olika och vi vill olika saker i livet, kanske blir det vi igen någon dag, men förmodligen inte. Trots att jag någonstans långt inne vet att det är det jag vill och har velat länge så gör det så så så ont, det gör liksom fysiskt ont i hjärtat av sorg. Behövde bara dela med mig till någon.

  Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

   En stor tanke-kram till dej ❤️

   Svara

   Du är inne i den absolut värsta delen av uppbrottet, tillåt dig själv att sörja och vara ledsen. Att börj bygga upp nytt fixar du så småningom. Kram 💞

   Svara

  Tror ni jimmie Åkesson och annie lööf har någon hatkärlek till varandra.

  Svara

   Ja dom båda beter sig som på lågstadiet. 🤔

   Svara

    Nej, Annie kanske. Jimmie är mer smart, som ett syskon som provocerar tills man är arg men förvandlas till en ängel så fort föräldrarna dyker upp. Utåt beter han sig bra. Annie är nog den politiker jag haft svårast för någonsin, tycker hon är så jobbig.

    Svara

   Japp!

   Svara

  Here it goes. Jag känner mig obekväm med min viktuppgång.
  För att sätta lite perspektiv på det hela så är jag en kort människa. Sisådär två äpplen hög. Har alltid legat stadigt kring min vikt, kanske lite upp då och då men aldrig drastiskt.
  Jag har alltid varit bortskämd med att aldrig behövt egentligen tänka på min vikt så mycket. Men sen i somras när semestern var över och det var dags att börja jobba igen efter att ha spenderat 4 veckor i en strandklänning p.g.a värmen så insåg jag att mina arbetsbyxor satt lite väl tajt, och så även lite andra vanliga kläder. Jovars semesterkilon har väl drabbat de flesta när det blir både mer vin och mer god mat än vanligt.
  Men nu på senare tid så är det något som börjar störa mig. Vägde mig för första gången idag på evigheter och insåg att det är ca 10 kg plus mot min ”normalvikt”.
  Nu vet jag inte riktigt hur jag ska ta mig till eftersom att jag är av den sorten som förespråkar att man ska älska sig själv oavsett kilon, centimetrar färg eller form.
  Det är det jag vill. Ändå kan jag inte sluta tänka på min nya form dagligen. En del av mig vill börja träna och kanske träffa en PT för att få lite stöd och pepp, men isånafall för att bli starkare och hålla i mitt tunga jobb, men en liten del skulle vilja peppa på att tappa dessa bekvämlighetskilon.
  Är livrädd att jag aldrig skulle klara en sådan utmaning på grund av att mat och bakning är livet och att livet är för kort för inte äta god mat och så vidare.
  Så kluven. Snälla döm mig inte. Någon som har tankar eller erfarenheter?

  Svara

   Om du inte trivs i din kropp och vill gå ner de 10 kilona du gått upp – gör något åt det om du vill. Det är inte fel att vilja återgå till den vikten man är van vid.

   För övrigt så är det kosten som är den största faktorn till viktminskning (eller viktökning).

   Svara

   Om det stör dig så kan du väl bara röra dig lite mer och dra ner på det onyttiga ett tag? Allt behöver ju inte att vara svart eller vitt 🙂

   Svara

   Släpp inte in ångesten i ditt ätande. Förbjud inte, ha inte dåligt samvete, räkna inte kalorier. Det är att ge dig själv expressbiljett till övervikt och evigt jojobantande.

   Svara

   Jag har iofs inte haft några större problem med min vikt, +5kg under en vår när jag tröståt, men jag gick ned det utan att börja träna, jag gick promenader och lyssnade på podd/ljudbok och försökte äta nyttig, god och bra mat under en period, lyxade med mat/godis en dag i veckan för att hålla uppe motivationen

   Svara

   Förstår dig. Själv är jag dock SÅ trött på sånt där snack om att man skaaaaa älska alla kroppar och omfamna sig själv och blabla. Någon måtta får det ju fan vara. Det ÄR inte hälsosamt (i 9 fall av 10 iaf, jag vet dock att det finns väldigt få som är överviktiga men har toppvärden). Och det ÄR inget att förespråka. Man kan inte skylla sin egen ignorans och lathet på något eller gömma sig bakom body positivity.
   Jag har alltid varit lång och smal med normalt bmi, men gick plötsligt upp i vikt över åren då min ämnesomsättning ändrades utan min direkta kännedom. En dag vägde jag mig och hade gått upp 25 kg. Bmi över normalt. Jag mådde piss när jag insåg detta och hade ju märkt att jag blivit större men levt i förnekelse ändå och fortsatt tro att jag som alltid kan äta vad jag vill för inget händer.
   Man identifierar sig ju oftast med den kroppsform man alltid har haft och det är helt normalt. Jag trivdes såå bra i min förra kropp. Det var JAG. Smal men ändå kurvor, och hälsosam. Det jag gjorde var att hela tiden tänka på det och tänka på hur mkt gladare jag var och hur mkt bättre jag mådde då. Och den största motivationen: om jag inte gör något NU kommer jag gå upp ännu mer och det kommer ta dubbelt så lång tid att åtgärda eller så kommer det aldrig ske och då kommer jag aldrig trivas elelr känna mig som mig själv igen. Så jag gjorde det. Har gått ner 20 kg nu på ett halvår enbart genom att äta mindre portioner (alltså normala, eftersom jag åt väldgt stora förut bara för att det var gott). Tänker också givetvis på vad jag äter och väljer bättre alternativ men jag äter ändå i princip vad jag vill då jag fördelar kaloriintaget bra över dagen. Äter godis en dag i veckan istället för varje dag. Går lite promenader ibland men ingen hårdträning.
   Jag ligger inte under något rekommenderat intag utan allt är sunt och normalt och jag mår skitbra. Har normalt bmi igen, normalt blodtryck tillbaka och har vunnit så mycket rent hälsomässigt. Det kommer gå att behålla också eftersom ingenting är konstigt eller tillfälligt med det jag ”gör”, utan bara mer kontrollerat än tidigare vilket det borde vara för alla. Plus att jag tänker inte längre utan allt faller sig naturligt.
   Är så nära min målvikt nu och det finns inget bättre än när det ger resultat. Ännu ett kilo ner, och ett till, ett till. Och jag har alltid kämpat som fan tidigare men gett upp. Jag är en känslig person med känsloätande som följd så jag om någon vet hur oerhört svårt det är. Så om JAG kan, så kan fan vem som helst. Kämpa!

   Svara

    Nej, bara för att du kan så kan inte vem som helst. Det är en lögn. Långt ifrån alla går ner i vikt av att äta normala portioner och godis en gång i veckan. Ts gör kanske det, hon är inte särskilt stor och har inte bantat sönder sin ämnesomsättning än, men alla kan inte.

    Body positivity handlar inte om att gömma sig eller leva i förnekelse, det handlar om att må bra oavsett kroppsform. Alla måste inte vara smala. Alla kanske inte ens vill vara smala. Alla vill inte banta.

    Svara

    Jag tycker att det svåraste är när omgivningen tycker att man är ”konstig”/tråkig/ätstörd och ifrågasätter ens val. För jag tycker också att det viktigaste är att man mår bra, men jag mår ju som bäst när jag äter hälsosam mat och tränar mycket. Det är tråkigt att det ska ses som något kontroversiellt att ta hand om sin hälsa, kan man inte bara få göra som man vill utan att andra ska lägga sig i?:)

    Svara

     Men sätt gränser och markera då! Jag upplever att kollegor lägger sig i allt möjligt, typ min ekonomi, vikt, klädstil… Men jag markerar stenhårt. ”Det är min ensak”, ”Jag pratar inte om sådant på jobbet, respektera det är du snäll” m.m. funkar oväntat bra.

     Svara

    Anonym 20:29, ledsen att spräcka din bubbla men du är inte hälsosam. Några promenader i veckan räcker inte för att hålla din kropp frisk hur bra ditt blodtryck och bmi är just nu. Din muskler behöver arbeta, lyfta tungt och utmanas några gånger i veckan för att de och ditt skelett och senor, leder etc ska vara starka, smidiga och uthålliga. Och promenader räcker inte på långa vägar till att hålla hjärta och lungor i form. Även de behöver utmanas och få jobba hårt.

    Svara

   Jag tror inte att det kräver några jättedramatiskt ändringar i kosten/livet för att gå ner de extra 10 kilona (om man inte har t ex hypotyreos/annat som stör ämnesomsättningen). Jag är säker på att du blir av med dem bara du håller lite koll vad du äter och inte äter godis/choklad/chips/bullar varje dag. Du kan fortfarande äta allt men med lagom mängd. Och sen lagom motion på det. Du behöver inte hetsa på nåt sätt varken med maten eller motionen. Och glöm inte sömn! Det är viktigt om man vill gå ner i vikt.

   Jag gjorde en hel livsstilsförändring vilket krävdes med tanke på min tidigare inaktiv liv och allt skräp jag åt). Jag började äta medelhavskost och röra på mig (promenader som blev längre och längre tack vare poddar och ljudböcker). Jag har inte förbjudit mig nåt och kan t ex äta choklad, men det handlar om mängder. Tidigare kunde jag äta en hel chokladkaka på en gång, men nu äter jag bara några bitar. Tidigare kunde jag äta tre bullar på en gång, nu äter jag osv. Nu när jag äter hälsosammare och rör på mig är jag inte lika sugen på allt gott och mindre nyttigt hela tiden som tidigare. Om jag hade förbjudit mig allt, skulle det här aldrig funkat, tror jag. Jag räknar heller inte några kalorier utan håller koll t ex på att jag får i mig tillräckligt med olivolja, äter ofta fisk, äter mycket frukt och grönt osv. Jag koncentrerar mig alltså på allt jag kan äta istället för att koncentrera mig på allt jag inte får äta hela tiden. Jag har nu gått ner 20 kg (från bmi 40.63 till 32.81) och har 20 kg kvar till normalvikt. Jag har ingen brådska med detta, och då jag har hypotyreos så går det ganska långsamt. Men det går bara man är tålmodig.

   Svara

    Tack för tips. Nu går jag omkring och tror att jag inte är någon skräpätare generellt, äter nästan aldrig godis. Äter aldrig överdrivet, klarar inte av att klämma en hel chokladkaka osv. Kan ha en chipspåse i flera veckor innan den är slut. Du hör ju, det låter inte som så farligt. Men om sanningen ska fram ska jag nog granska mitt ätande lite i sömmarna. Bara för att jag inte äter ”mängder” så behöver det inte, inte vara dåligt.

    Svara

   Jag känner lite samma, tycker ingen ska hata sin kropp för hur man ser ut, men jag trivdes personligen inte i den vikt jag hade.

   Jag började träna, dricker enbart vatten under veckorna. Unnar mig läsk och pizza på helgen (bara pizza en dag i veckan) och försöker äta mycket sallad och inte så mycket snabba kolhydrater 🙂 Bör tillägga att jag är 185 och väger nu 101 kg.

   Jag började träna i höstas och har gått ner 10 kg – och då tränar jag enbart när JAG känner för det, när jag känner att min kropp orkar osv. Skulle aldrig tvinga iväg mej själv 🙂 eftersom jag är timvik så är det osäkert när jag ska jobba. Men jobbar jag kväll så försöker jag komma iväg och då åker jag till jobbet i gymkläder bara 🙂

   Men så gör jag, alla får ju göra som dom vill ^^
   Jag känner iaf att jag personligen börjar trivas mer med mej själv 🙂

   Svara

    Grattis Nora, att du börjar trivas med dig själv! Det lät som att du har en sund inställning och förhållning till maten. 🙂

    Svara

   Jag själv gått ner fem kilo nu bara 10 kvar till min normala vikt. Slutat med godis och chips. Dricker mer smoothies. Jag går långa promenader. Jag mår bättre och det var dags nu att få bättre hälsa. Man ska ändra livsstil när man själv känner det är dags.

   Svara

  Öppet spår Mello edition!!

  Kan ingen bildproducent slopa Kodjos glittriga kavaj?

  Kan Aftonbladet sluta spoila skämten på förhand?

  Svara

  Jag var på resa med mina kollegor för planering och team building. Jag dricker inte, tycker bara inte om det. Mina kollegor drack nästan hela resan, så fram vi kom fram till destinationen så började drickandet, fram till att vi kom hem. Jag jobbar på ett ställe som är statligt finansierat och all alkohol bekostades av mitt arbete.

  1. Är det normalt att dricka så mycket?

  Jag förstår att de tycker troligtvis att jag är pryd vilket jag inte är. Jag och min sambo har riktigt porrig sex, jag tycker om att pröva ett och annat och kan va riktigt naughty. Men inte på jobbet, jag har en professionell roll och vill gärna ha gränser mellan jobbliv och privatliv. Jag har inget behov av alkohol för att vara social och för att ha roligt, jag vet att jag ÄR en rolig person att umgås med. Och på jobbet vill jag helst endast Ja en yrkesrelation med mina kollegor.

  Tankar?

  Svara

   Det är i princip sterotypen av svenskar på semester.

   Svara

   haha vad har du och din sambos ”porriga sex” att göra med att dina kollegor dricker på jobbresor…

   Svara

    Haha skulle precis fråga samma sak. ”Jag ÄR rolig att umgås med, jag har porrigt sex men inte på jobbet!” Eh… hur gick resonemanget där?

    Svara

    Ja, bisarrt…

    Svara

   Japp så är det, så fort folk kommer bort hemifrån en helg så ska det supas… Har samma erfarenhet från mina jobb när vi har varit på konferens och kick-off eller liknande. Tror helt enkelt att de är hårt hållna hemma så de passar på

   Svara

   Men ingen relaterar väl dina dryckesvanor till hur du är i sängen och om de nu skulle vara idioter och mot alla odds tro det, varför bryr du dig om det?

   Du skriver att du förstår att de tycker så, det gör du inte. Du gissar och tror men har ingen konkret fakta (och vi är nog många som kan skriva under på att vi själva inte skulle dra en sån konstig parallell).

   Svara

   Har vart med om samma resor och kan inte riktigt tycka att det är ok eftersom jag också skiljer på jobb och fritid. Har inget emot alkohol men tycker att det hör hemma vid andra tillfällen.

   Svara

   Varför ta upp ditt sexliv i en kommentar om dina kollegors drickande? Märkligt.

   Svara

   Du verkar fett tråkig att umgås med. Låt dina kollegor supa så låter säkert de dig ha porrigt sex i fred

   Svara

   Mitt tips är att vid nästa team building ropa högt, så att hela kollegiet hör: JAG HAR JÄTTEPORRIGT SEX – FAKTISKT!
   Lovar att det blir härligare stämning sen.

   Svara

  Cam. Modd. Seriöst.

  Svara

   Det va ett farligt tjat

   Svara

    Jo, fast det är faktiskt väldigt irriterande. Jag har hamnat i modd flera gånger den senaste veckan och om man är med i en diskussion är det rätt trist att hamna i modd eftersom det kan dröja många timmar innan svaret visas (vilket såklart är förståeligt. Camilla har naturligtvis andra saker sitt liv än att sitta och kolla kommentarer!)

    Svara

    Alltså haha. Jag skrev precis ett svar på varför det är trist att hamna i modd. Svaret hamnade i modd 🤷🏻‍♀️

    Svara

    Det är ett evigt problem. 😠

    Svara

  Jag håller på att leta ihjäl mig efter ett snyggt 2-delsset (byxa + topp/blus). Ungefär som en kostym, men utan kavaj. Helst i marinblått, svart, grått eller möjligen beige. Har googlat helt hysteriskt men utan att hitta det jag tänkt mig. Helst raka byxor, gärna cigarettbyxor (absolut inte för vida och jättefladdriga). Har ni sett något i den stilen så vore jag oändligt tacksam för tips!! ❤️

  Svara

   Vad vore fel med en byxdress?

   Svara

    Jobbigt när man ska på toa på jobbet eller när man är på språng!

    Svara

   Vet inte budget, men jag älskar A part of the art och deras set. 🙂 Och Rodebjer!

   Svara

    Tusen tack för svar! Ska genast googla dina förslag.
    Har tittat på Marville Road men är inte helt nöjd med överdelarna. Det var ungefär den prisklass jag tänkt mig i alla fall, ca 2000 kr per del.

    Svara

    Marlene Birger!

    Svara

  Hur ser ni på att vårdnadshavare ses som kunder till skolan?
  Jag ser mig exempelvis inte som kund till Skatteverket.

  Svara

   Problematiskt. Främst då att de på flera sätt ÄR som kunder. Blir skevt.

   Svara

   Det handlar mer om servicetänket 🙂 jobbar på förskola och vår ledning säger att vi ska se alla vårdnadshavare som kunde, ge de bästa möjliga service och helt enkelt vara professionella.

   Sen är det såklart att med vissa sköna föräldrar får man en bra relation med och kan prata om allt möjligt och dessutom skoja med. De föräldrarna är bäst!

   Svara

   Det tycker jag inte att de är, haha. Men vet att det förekommer och det tycker jag är för jävligt och en dålig väg att gå. En del skolor och rektorer viker sig för föräldrar och det kan påverka skolans kvalité och arbete om man måste fokusera för mkt på att skaffa och behålla sina ”kunder”. (Menar inte att skolan inte ska vara så bra som möjligt så folk vill ha sina barn där, utan om orimliga krav).

   Svara

   Riktigt dålig utveckling. Lika så att patienter ses som kunder. Jäkla liberalisering av samhället….

   Svara

   Arbetar på fritids som är en tjänst vårdnadshavare betalar för, så visst är de kunder och bör få valuta i form av undervisning och kvalite.

   Svara

  Hur många kalorier äter du per dag?

  Svara

   mellan 800-1200 förutom på lördagar då jag äter var jag vill 🙂

   Svara

    Vad ger det sig för resultat?

    Jag är väldigt kort och min basalförbränning ligger på ca 1500-1600

    Svara

    Är du sängliggandes eller hur länge har dessa galenskaper pågått?

    Svara

     haha näää jag är 29 år och mår super 🙂 Har levt såhär i ca 15 år kanske? Och resultatet är att jag behåller min vikt och mår bra. Är 173 cm långt och väger 59 kg så absolut inte underviktig. Det hjälper mig att inte få de där extra kilona som annars lätt sätter sig

     Svara

      Haha märks hur dålig koll folk har på kalorier här…
      Jag är lika gammal som du, väger lika mycket och är lika lång. Mitt behov ligger på ca 1600 kcal (tränar 4 dagar i veckan) och det är det jag äter +/- ca 100 kcal.
      Räknar ni alla kalorier ni DRICKER också?? Folk tenderar att ”glömma” det…

      Svara

       Jag räknar med rubbet 🙂 Äter ju rätt mkt en dag i veckan så skulle gissa på att mitt snitt ändå blir runt 1400 om dagen

       Svara

        Du som äter 1400 om dagen, antingen räknar du helt fel på hur mycket kalorier din mat innehåller eller så har du helt fel uppfattning om vad ”mycket” är.

        Svara

      Längre och väger mindre – har aldrig räknat en enda kalori…

      Svara

       PS: sitter med en skål chips nu…

       Svara

     Till och med för en sängliggandes så är det ett lågt kaloriintag

     Svara

   Inte en aaaaaning. Livet är för kort för att räkna kalorier tänker jag.

   Svara

    Verkligen! Blir helt deppig att flera har stenkoll. Ätstört beteende

    Svara

    Känns som jag är den enda i hela universum som inte ens vet hur man räknar. Alltså? Två potatis, fem köttbullar, brunsås och lingon med kokta morötter. Hur mycket är det tex? Ingen aning 😂

    Svara

   Längesen jag räknade men gjorde det nu, cirka 1000 hamnar jag på (om jag sköter mig). Tack för påminnelsen, ska börja med detta igen för att vara ärlig mot mig själv.

   Svara

    Men varför??

    Svara

   På veckorna blir det nog 1200. Förbränner det dubbla om inte mer pga jobbet. Också pga jobbet som jag inte kan äta mer, har helt tappat matlusten sen jag började där.

   På helgerna blir det dock mer. Har tex alldeles precis nu ätit en Ben & Jerrys. Helt på egen hand. Men det är också nästan det enda jag ätit idag.
   Måste verkligen få bättre matvanor…

   Svara

    Varför äter ni alla så lite?! 1200 ska absolut ingen människa ligga under, inte ens de som ligger i koma. Ni sliter på er kropp!

    Jag räknar inte längre men på ett ungefär runt 2000-2500

    Svara

     Kan ju bara svara för min del, men jag går upp i vikt om jag äter mer tyvärr. Kan ligga på 1500 men inte mer trots att jag styrketränar och springer. Förmodligen är min förbränning sabbad så då får man helt enkelt fortsätta äta lite..

     Svara

      Kan ju dock tillägga att jag är full med energi hela dagarna och får i mig både näring och protein. Man behöver absolut inte äta upp mot 2000 kcal, det beror helt på hur mycket man rör på sig under dagen. Att träna en timme och sen sitta still resten av dagen räknas inte som att röra på sig.

      Svara

      Men sitter folk allvarligt och räknar?!?!

      Svara

       JA DDT GÖR VI!!!!!! Vissa av oss vill vara i form och att hålla koll på maktskiten är TYVÄRR ett sätt.

       Svara

     För min del handlar det om att jag inte kan äta mer just nu. Mitt jobbs fel. Märker av det i min energi, den är inte vad den ska vara. Jag hoppas dock bara att det är en fas och att det blir bra snart för jag vet ju att det inte är hälsosamt.

     Svara

   Vet inte, jag bara äter. Vet inte hur man räknar kalorier och tycker att det verkar himla krångligt. Har funkar bra i trettio år, så har inga planer på att ändra mig.

   Svara

    Samma taktik har funkat i över 40 år för mig, så kör!

    Svara

   Ligger runt ca 2500 kcal/dag i snitt per vecka. Tränar rätt mkt bör påpekas men är 155 cm lång och väger 48-50 kg beroende på när i månaden jag ställer mig på vågen 😅
   Har legat stilla i vikt i flera år men känner ändå att jag äter alldeles för mkt när jag läser andras kommentarer, 1000kcal per dag 😱😱😱 hade aldrig orkat med dagen 😅

   Svara

    Om jag inte minns fel så är 2300 minimum för vuxna enligt WHO.. man måste äta kalorier för att få i sig tillräckligt med näring. Och kalorier är ett mått av energi.. att folk tror att alla kalorier är likvärdiga är galet.

    Svara

   Fick barn i januari förra året och blev gravid 7 månader senare och fick inte tid till att gå ner alla gravidkilon jag hade gått upp med bebis 1 (överviktig, vägde ca 100kg och är 1,76cm) så nu ligger jag på ca 1800 kalorier om dagen och är 27 veckor gravid med bebis 2. Gick ner 5 kilo mellan v 6 och v 10 men väger nu 101kg igen.. Så jävla jobbigt att gå och ständigt tänka på vad jag stoppar i mig, blir helt knäpp av detta

   Svara

    Tänk på dina finafina bebisar istället!

    Svara

   De är ätstört att räkna kalorier….

   Svara

    Håller med. Allt som gör att man fastnar i ett visst tänk lutar åt ätstörning. Bättre att minska kolhydrater och öka grönsaker om man vill gå ner och inte tänka så himla mycket runt omkring.

    Svara

     Jag ”firar 30 år” med min ätstörning i år, hetsäter utan att kräka efteråt och under dåliga perioder får jag i mig ca 3500 kcal per dag. Har gått på ätstörningscenter för flera år sen och har lärt mig att hantera sjukdomen – och det kan gå flera år innan jag får återfall, som kan hålla i sig i några månader. Tränar ca 6 ggr per/v men det är på mina villkor och för att känna att jag har en stark och hälsosam kropp. Har hypotyreos (kraftigt reducerad ämnesomsättning) och håller lite koll på hur mycket energi jag får i mig/gör av med – det funkar för mig 🙂
     Tycker inte man ska vara så dömande mot andra utan respektera att vi alla har våra orsaker till att man gör som man gör.

     Svara

   Ingen aning. Vem orkar räkna? Låter bara jobbigt. Äter det jag vill ha när jag är hungrig. Äter varierat. Är smal, så verkar funka bra.

   Svara

   Räknar inte men skulle gissa på 2500-3500 per dag i snitt, bränner mellan 600-1500 på jobbet/dag så är ofta VRÅLHUNGRIIIIG på kvällen ! (Hårt fysiskt jobb). Äter nästan inget under dagen pga dålig aptit men på kvällen, mmmm!!!!

   Svara

   Absolut ingen aning!!!

   Svara

   Ligger på 3000-3500 normalt sett. Meeen då styrketränar jag hårt också. Just nu går jag på tävlingsdiet och ligger på ca 2300 kcal. Dock räknar jag inte kalorier, min coach ordnar kostschema så jag går efter det. Men jag skulle aldrig ha vetat om detta om det inte vore för just tävlingar. Min kropp älskar mat och folk är allmänt för hård på sig själva när det kommer att räkna kalorier. Ta hand om er ❤️

   Svara

  Ifrågasatte yayanaomis dåliga uppdatering i en kommentar och fick till svar att hon låg efter pga jul och semester. Hon sa också att hennes kille enbart står bakom kameran och sköter ekonomin. 100% i ett så litet företag! Alla influenser som talar om hur mycket de har att göra. Eller får de tillräckligt med pengar på all reklam att de inte behöver ”vardagsjobba” mer? Vet inte vad jag ville säga egentligen.. undrar om det är andra som tänkt som mig kanske? :p
  Trevlig kväll alla goa i öppet spår!

  Svara

  Du som har förstahandskontrakt inom tullarna i Sthlm (eller i en storstad), hur fick du tag på det? Kontakter? Köpoäng? Pengar emellan? Osv.

  Svara

   Pengar!

   Svara

    Hur mycket och vad fick du för pengarna?

    Svara

     250k och en stor tvåa i Vasastan Gbg

     Svara

   Kötid via boplats. Centrala Gbg. Vi är två och har fast jobb med ok löner. Privat värd

   Svara

   Tog en nybyggd 3a, ca 14000 i hyra. Har bott i den i snart 4 år. Flyttar snart till hus 🙂 vi har sammanlagd årsinkomst på över EM miljon så det var lätt att få kontrakt.

   Svara

   Jag fick erbjudande om att köpa hyreskontrakt innanför tullarna för mellan 1-250k beroende på storlek och vilken del av innerstaden i Stockholm.

   Svara

   Via kontakter, inga pengar inblandade.
   En stor 2a i centrala Sthlm.

   Svara

   Förtur i Stockholms bostadskö. Stod i ca 3 år med xxxx antal flytter före dess. Är bosatt inom tullarna men letar något större i samma område.

   Svara

  Jag har väldigt många i min närmsta familj som liksom inte riktigt tar mig på allvar och anger anledningen att jag är ”känslig”. De kan göra sig lustiga över att jag reagerar på något och säga saker som att det är typiskt för mig och att jag är ”så känslig”. Vad svarar man? Jag reagerar ju för att jag reagerar och att svara tillbaka skulle ju bara ge mer vatten på kvarn. Men samtidigt vill jag verkligen göra upp om detta en gång för alla så jag känner att jag kan ha en någorlunda relation med mina syskon och mina föräldrar som detta i huvudsak handlar om.
  Det låter som om jag är en fjortis, men jag är alltså nära förtio, tvåbarnsmorsa. Men stämpeln sitter där sen jag var ung (jag är yngst men inte med mycket). Jag blir inte tagen på allvar pga detta. Jag funderar på att bryta kontakten för det är så påfrestande att bli förlöjligad hela tiden. Men då är jag väl ”känslig”.

  Svara

   En bra mening är alltid: ”Hur menar du nu”? Då får de tänka efter, vad har de sagt?

   Nästa gång de säger att du är känslig, svara att de inte kan fly diskussionen med att du är känslig varje gång.

   Du ska inte skämmas över din integritet och dina gränser. Dina nära och kära borde dock respektera dina gränser.

   Svara

   Vad förminskande!
   Exakt som att säga till en kvinna ”har du pms eller” , bara för att förringa det som personen säger och markera inför andra att det kvinnan säger är inte värt att ta på allvar.

   Innan du fortsätter med tanken att bryta kontakten, ta tjuren vid hornen och säg som det är: när du säger så förminskar du det jag vill säga, det är inte ok, jag har också rätt till en röst och en åsikt. Det är din uppfattning att det är för jag är känslig, inte min och den är dessutom inte sann.

   Stå på dej!!! Håll dej lugn och låt dem fundera hur de vill att er relation ska vara.

   Svara

   Sorry men din familj verkar helt enkelt oskön. För att ge det en sista chans så tycker jag att du ska prata allvar privat med den som du känner närmast för och kanske är mest sympatisk, förklara då lugnt och sansat hur du känner. Funkar inte det så är det bara att ta avstånd och umgås med dom i minsta möjliga mån. Familjen kan man tyvärr inte välja men man ska aldrig behöva må dåligt av dom människor man omger sig med. kram.

   Svara

  Har ni något tips på ett namn för en ny klädbutik (online) som är kort men ändå catchy? Kläderna som ska säljas: basic kläder till en början så har försökt tänka på namn men är omöjligt…

  Svara

   något lite ”ovanligare” människonamn, tänk Zara och Nelly. tjejnamn på butiker brukar va rätt catchy! Noomi, Bonnie typ…

   Svara

   Bella!

   Svara

   N33dful

   Svara

   Lodis, Tygiana, Fancy pancy, Popcorn, Rut-Emma, Klädkoden, All You Need, Basic needs, Huvud axlar knä och tå.

   Svara

  Jag får ont i hjärtat av bara tanken, men hur förklarar jag döden för min 3årige son? Hans farfar är sjuk i cancer och har inte mycket kvar (min son har ett starkt band till sin farfar och lyser upp som solen varje gång de ses, fullkomligt avgudar varann).. jag skrev en liknande kommentar igår och undrade hur jag finns där som bäst för även min man?.. åhh, livet och den här väntan är hemsk😞.. ta vara på varann

  Svara

   Detta är svårt men var så konkret du kan, berätta det du vet (men ej onödigt mycket detaljer). Använd inget symbolspråk och försök inte prata runt döden, det förstår inte små barn. Svara på hans frågor, om du kan. Det finns ganska mycket bra barnböcker om döden som man kan läsa tillsammans.

   Svara

   Herr muffin är död tror jag den heter. En barnbok om ett marsvin eller om de va hamster som dog.

   Barn har en fantastisk förmåga att förstå o bearbeta. Jag själv va med om ett dödsfall i släkten när jag va liten. Jag hade gått fram till kistan o lagt handen på den sagt högt ”den är alldeles kal, hon är alldeles död”

   Svara

    Adjö, herr Muffin av Ulf Nilsson. Jättefin bok.

    Svara

   Boken som heter typ ”adjö herr muffin” är bra för barn i den ålder! ❤️

   Svara

   Var så ärlig du kan, mdn ändå på ett barns nivå. Säg inte ”gå bort” eller ”somna in”, då kan barn bli rädda när mamma/pappa går till affären eller rädda för att somna. Säg bara död. Ta även med treåringen till begravningen. Förklara innan att alla kommer vara ledsna för att farfar är död, men att treåringen själv får välja om hen ska gråta eller inte. Man dör när man är väldigt gammal (just sjuk kanske också är bra att undvika eftersom ditt barn säkert blir sjuk då och då).

   När man dör kommer man inte tillbaka, det är inget som farfar eller du kan välja utan det tyvärr är så. Farfar kommer sakna dig och du honom, det är okej att vara ledsen/arg på farfar.

   Hur du sk stötta din man vet jag mindre om, men lyssna och vara där <3 Vad jobbigt för er.

   Svara

    Håller med. Vill bara inflika om det där med begravning. Låt barnet välja själv, alltså även så små barn som 3 år. Förklara vad en begravning är, och vill barnet med så ta med det. Vill det inte så ska det inte behöva. Säger detta av erfarenhet av ca 1 begravning i veckan i 10 år 😊

    Svara

     Jag varit på begravningar där barn varit med och dom har tagit det jätte naturligt. Men som jag var själv som barn skulle jag aldrig orkat med en begravning. Hade sån skräck för kistor så i en bok min mamma hade så fick hon riva ut en bild på en kista för jag tyckte det var så otäckt.

     Svara

    Åh modd 😒 Låt barnet själv välja om det ska med på begravningen. (Mitt längre svar kanske dyker upp senare…)

    Svara

   Små barn i den åldern brukar se på döden på ett annat sätt än oss vuxna. De brukar ha mycket frågor och funderingar (ofta väldigt tankfulla och gulliga). Håller med alla andra här om att läsa ”Adjö Herr Muffin” för honom. Mina barn älskade den boken.

   Jag tycker det var värre när barnen blev lite större och började oroa sig för döden. När de kommer i den åldern då döden är något skrämmande och som lätt skapar rädslor hos barnet.

   Ett annat tips är att låta honom vara med på begravningen. Det blir ett sätt för honom att förstå döden lite bättre och också få ett naturligt avslut.

   Svara

    Jo det kan vara bra för bearbetningen om barnet får vara med på begravningen (om det själv vill, se mitt svar ovan). Dock ska man vara lite uppmärksamm på den relativt nya ”trenden” med att ha urna istället för kista. Alltså kremation innan begravningsakten. Det är oftast INTE bra för barns bearbetning, det är liksom inte naturligt att ha det i den ordningen. Kan skapa onödiga bilder av döden för barn.

    Svara

   Åh, minns när jag sa till min systerdotter 2 år gammal att någon dog, tror det var ett djur. Då sa hon ”ja, men vi får väl ladda henne då”. Som med mobilen liksom. Barn alltså ❤️

   Svara

   Svara ärligt och öppet på frågor. Säg att när någon är död så kommer inte personen tillbaka igen. Tramsa inte med att linda in saker och säga typ ”Personen sover lääänge och blahaha..”

   Min son var 3 år när lillasyster dog. Då fick vi hjälp av en barnpsykolog som gjorde hembesök och hon sa detta till oss. Var rak och ärlig då barn blir förvirrade av annat. De förstår på sitt eget sätt och hanterar det mycket bra så länge de kan förstå att du är ärlig.

   Svara

   Barn är praktiskt lagda. Berätta att farfar är sjuk. Prata om vad man kan bli glad av när man är sjuk.
   Om farfar skulle gå bort talar ni om det. Farfar är död och vi är ledsna. Barnets frågor brukar komma efterhand.

   Svara

   En stjärna som heter Ajax är också en fin barnbok som behandlar döden. Tips tips!!!!

   Svara

  Hur formulerar man bäst hål/glapp i sitt CV? Jag ska efter en lång tids föräldraledighet som föregicks av ett par års sjukskrivning börja söka jobb igen och jag har så mycket ångest över hur jag ska formulera mig utan att per automatik bli bortvald pga av tidigare sjukskrivning.

  Jag blev sjukskriven från mitt heltidsarbete pga utmattningsdepression 2014, arbetstränade i ett halvår 2015 men kraschade sedan hårt tillbaka till sjukskrivning, blev uppsagd 2016 pga ”arbetsbrist” (var alltså fortfarande sjukskriven när jag blev uppsagd), blev gravid senare samma år och var sjukskriven utan anställning tills min föräldraledighet tog vid för ett och ett halvt år sedan.

  Försöker nu uppdatera mitt CV och fixa ansökan till ett jobb jag ska söka. Det sista jobbrelaterade att uppdatera mitt CV med är alltså från 2016. Har googlat lite och förstått att man inte måste nämna sjukskrivning/arbetslöshet i varken CV eller personligt brev men att man såklart ska vara beredd på att svara på frågor kring detta under en anställningsintervju då det är ett tydligt glapp i CV:et. Det låter ju bra för min del att inte behöva nämna detta innan jag eventuellt blir kallad till intervju, men riskerar jag inte att verka oärlig om jag utelämnar det i både CV och personligt brev? Vad säger ni som har erfarenhet av rekrytering? Har sett flera frågor om CV och liknande tidigare här i öppet spår och så många bra och snälla svar, så hoppas på lite tips <3

  Svara

   Jag är i samma sits som du! Har behandlats för en ätstörning i ett halvår så har det glappet också. Jag tänker inte skriva om det i cv/personligt brev utan om de frågar på intervjun så tänker jag vara ärlig och förklara läget, tror man vinner på det i längden:) lycka till med ditt jobbsökande!

   Svara

    Tack för svar 🙂 Och detsamma, lycka till med jobbsökandet!

    Svara

    Helt rätt! Jag har jobbat som rekryterare och kan ju egentligen bara svara för mig själv så klart, men de personerna jag tog in för intervju med hål i cv:t frågade jag rätt ut; vad gjorde du mellan 2016 och 2018?

    Det allra viktigaste är att du är ärlig där, ”Jag har varit sjukskriven för utmattning och sedan mammaledig”
    Det kluriga här är hur du skall dra fram fördelarna, här kan du spä på ytterst lite men du MÅSTE fortfarande kunna stå för det, ALDRIG ljuga, det märks med en gång.

    Ett exempel kan vara:
    ”Under tiden som jag var sjukskriven så har jag hittat en riktig passion för mat/stickning/yoga och använder nu det som ett slags terapi om det blir mycket, funkar super!”
    Du kanske inte hittat en riktig passion för det, men kanske ett nytt intresse som hjälper dig när det blir för mycket.

    ”Sedan jag fick mitt barn så är dessa känslor helt borta, jag har fått ett helt nytt fokus och är därför supertaggad på ett nytt arbete för att kunna ge hen en bra uppväxt!”
    Ansvarsfullt och jag anställde gärna folk med barn, just för att de har ett ansvar för en annan människa.
    De kommer att gå till jobbet.

    De vill veta om du är en ”risk” att anställa, kommer du att jobba i två veckor och sedan vara borta igen eller kommer du bara att komma med extra fina matlådor/halsdukar? Kommer du att kunna hantera det på egen hand om symptomen dyker upp igen eller kommer du att bli en rekrytering som bara jobbar ett kort tag?

    Svara

     Tack snälla för svar ❤️

     Svara

      Lycka till! 😊❤

      Svara

   I sitt cv skriver man ju faktiskt de jobben man haft typ

   2014-2015 Butikschef H&M
   2010-2012 Butikschef Gina Tricot

   Nämn inte tidsglappet i ditt cv men svara ärligt om rekryteraren undrar.

   Svara

    Tack för svar 🙂

    Svara

   Jag anställer folk på min arbetsplats och väljer inte bort någon på grund av tidigare sjukskrivning. Det som hänt har hänt och dey är nu och framöver som räknas. Sedan brukar folk med erfarenhet av utbrändhet/depression vara väldigt fina människor med bra insikter. Visst kan du möta på problem hos människor med mindre förståelse, sen finns det vi andra som inte dömer på grund av det 🙂 lycka till på intervjuerna!

   Svara

    Tack snälla för svar och pepp! ❤️

    Svara

  Hej alla! Jag ska köpa en ny telefon och undrar över en grej. Har en iPhone 7s nu och på den kan man ju ha Touch ID, att den känner igen ens fingeravtryck. Jag funderar på en iPhone XS som har face id istället. Undrar hur det funkar, kan man legitimera sig på mobilt bank id med det som man kan med Touch ID? Och hur är det med att betala i appar? Ibland kan man ju råka trycka på köp och sen ska man konfirmera med fingeravtrycket, godkänner den direkt då då man ju har ansiktet framför skärmen ändå?

  Svara

   Face fungerar i samma appar som touch-id. Vid nedladdade av appar klickar man in låsa-skärmen-knappen två gånger sen scannar den ens ansikte 🙂

   Svara

    Aha, vad bra! Tack!

    Svara

   Har iofs ingen iPhone men en Huawei p20 pro och jag kan då inte godkänna något med face ID 😅 Enbart tumavtryck som jag godkänner isf. Bank ID har man ju 6 siffrig kod till.

   Svara

    Nyare iphone har inte den funktionen längre som sagt. Tydligen funkar deras face id väldigt bra har jag hört. Kod kan man använda ja, men mkt smidigare att legitimera sig med fingeravtryck eller face id då, tycker jag iaf. 😊👍🏻

    Svara

  letar efter en film jag såg när jag var liten, alltså typ början av 00-talet, minns inte vad den heter! det är typ en skräckfilm om spindlar som förstenar människor. minns en scen där ett äldre par äter popcorn i en soffa och det är en spindel i som de råkar få i sig och därmed blir förstenade. nån som vet vad den heter?? säkert rätt gammal

  Svara

   Hmm tror inte folk blev förstenade i den, men du menar inte Imse, vimse spindel eller…? Där finns en scen med paret som äter popcorn.

   Svara

    jaa förstenade/döda, minns inte riktigt! kollade upp den du sa iaf, ganska säker på att det är den jag menade! tusen tack!!

    Svara

     Så lite så 😊

     Svara

   Arracnophobia

   Svara

  Någon som kan peppa mig lite?
  Ligger hemma och är riktigt riktigt sjuk medan resten av mina kompisar är ute och festar och har från ingestans fått värsta paranoian att de ska glömma bort mig eller märka hur skönt det är att vara ute utan mig. 🙁 lider av mycket social paranoia över att bli lämnad och har kommit till den grad att jag inte kan tacka nej och konstant behöver bekräftelse, vill inte ha det såhär

  Svara

   Tänk att dom inte får njuta av öppet spår som vi får.

   Svara

   Klassisk FOMO. Alla upplever det någon gång. Men jag tvivlar på att dina kompisar tycker det är skönt att vara ute utan dig?! Snarare tvärtom, att de saknar dig. Och de kanske ser fram emot att få berätta om ikväll så på det viset blir du ju fortfarande en del av gemenskapen.

   Svara

    Ja alltså sitter och hoppas på att de ska ringa nån gång under kvällens gång 🙁

    Svara

     Det är väl lite mycket begärt. Kan ju vara svårt att ringa från ett uteställe, om det är mycket liv runt omkring osv. Det är väl bättre att höras imorgon och så kan de summera kvällen då?

     Svara

      Jo det är nog en bättre ide

      Svara

  Någon som varit på Bali och kan tipsa om vilket ställe som bäst skulle passa fyra 19-åringar? Kraven är en bra strand men även bra nattliv med barer, restauranger osv och även gärna sevärdigheter. Behöver inte vara värsta party stället men inte för lugnt heller.

  Svara

   Kuta beach, perfekt för 19 -åringar:)

   Svara

    Dock är stränderna där inte så fräscha. I seminyak (Nice mat omkring där med) och Canngu kan ni hänga på beach klubbar, mer värt än klubblivet i Kuta 🙂 vill ni till bättre stränder borde ni bo ex antal nätter i Seninyak/canngu och ex antal nätter på Gilli öarna för fina stränder och nattliv. Kul att se båda.

    Svara

   Tips för Bali: vi åkte runt med en taxichaffis som guide, åkte runt hela dagen till olika balla grejer som han tipsade oss om. Frågade honom vad det skulle kosta att köra runt oss en dag, kommer tyvärr inte ihåg exakt vad vi betalade men vet att vi blev glatt överraskade över priset iaf. Sen för party och strand är gili islands verkligen en upplevelse. OBS! drick inte inhemsk sprit någonstans på Bali, särskilt inte gili öarna.

   Svara

  Tänker på avsnittet i vänner när de diskuterar att det inte finns en osjälvisk gärning. Och det stämmer. Jag skänker pengar till ditt och datt utan att skriva om det på fejjan eller säga det till någon (vilket alla andra tydligen måste göra)
  Men det får ju trots allt mej att må bra, trots att ingen vet att jag gjort det så känner ju jag mej god.

  Svara

   Joo. Det måste det väl ändå göra?
   Jag stod och skrapade bilrutan en gång, svinjobbigt – isen satt som berget. Då ser jag tanten som hade parkeringsplatsen bredvid försöka skrapa sin bil, men verkligen inte fixa det.
   Så då skrapade jag hennes bil också, vilket ju egentligen sög, eftersom isen på hennes bil satt lika mycket som berget den.
   Efteråt var hon glad och tacksam, och berömde mig, medans jag mest ville därifrån för att jag inte skulle bli sen till jobbet, och egentligen inte tyckte särskilt mycket om tanten, då hon hade för vana att klaga på det ena och det andra.
   Kan inte för mitt liv se hur den handlingen skulle vara självisk?

   Svara

    Exakt vad jag tänker också. Bara en sån enkel sak som att hålla upp dörren för andra, det gör väl inte mig glad🤔

    Svara

    Varför gjorde du det då?

    Svara

    Precis, varför gjorde du det då? Antagligen för att du skulle mått dåligt om du inte hjälpte henne, då du känner att det är din plikt att göra det för en tant?

    Svara

     Vet inte varför jag gjorde det, som någon annan skrev, kanske är kutym att man hjälper äldre?
     Hade verkligen inte mått sämre av att skippa det, då jag som sagt inte tyckte värst mkt om tanten.
     Mådde inte heller bra av det, kändes mest jobbigt att jag gjorde det.

     Svara

    Mådde du bra efteråt? Det är väll så jag tänkter. Igår gav jag min kundvagn med en tia i till en barnfamilj som jag överhörde inte hade något mynt.

    Jag mådde bra och kände mej glad som kunde glädja någon med en sån liten gest.

    Svara

     Man kan ju göra saker för att det är kutym och allmänt gott uppförande. Jag spolar på toaletten så nästa inte behöver mötas av en korv. Jag nyser i armvecket för att inte sprida smitta. Jag ställer tillbaka kundvagnen på ikea. Jag gör det inte för att jag mår lite extra bra efteråt, det är basic hänsyn till omgivningen.

     Svara

      Men det är ju en annan sak. Vi snackar saker du inte ”behöver” göra men gör ändå. T ex så brukar jag se om någon vill ha min parkeringsbiljett när jag ska köra, om det är pengar kvar på dvs. Jag behöver inte göra det, men det brukar uppskattas och jag blir ju glad själv om någon gör det åt mej. Det känns liksom bra i hela kroppen när man gör en sån grej.

      Svara

      Att visa hänsyn till omgivningen kan l ses som en egoistisk handling också. Varför visar du hänsyn och spolar efter dig på toa när det är kö? Du måste ju inte. Kanske vill du inte behöva få konsekvenser som att någon skäller ut dig. Du vill inte skämmas när någon ser din skit. Varför visar vi hänsyn alls när vi inte måste? Kanske för att vi trivs i ett samhälle där vi är säga och trevliga, alltså vinner vi alla något på det, egoism.

      Svara

  Vi har äntligen skrivit kontrakt på ett hus! Och inflyttning är redan om 26 dagar. Helt galet.
  Är så bojig att något ska gå fel. Stressad över besiktning av min nuvarande hyreslägenhet och livrädd för all denna förändring. I förlängningen ska jag även söka nytt jobb ga lång resväg..

  Ville mest bara dela med mig, men har ni några tips är dessa mer än välkomna!

  Svara

   Mitt bästa tips är att inte stressa över det du inte kan inverka på. Skriv upp sllt som oroar dig och gör en tidsplan.

   Svara

   Kom ihåg att börja packa i tid. Behåll bara det som du verkligen behöver framme den sista veckan. Med allt annat i flyttlådor är det lätt att påbörja flyttstädet lite smått och du slipper paniken de sista dagarna. Grattis till huset och stort lycka till

   Svara

  Funderar på att bjuda min bästa väl på en näsoperation men är orolig för att hon ska ta illa upp. Hur frågar man (utan att avslöja vad man planerar att ge) på bästa sätt?

  Svara

   Har din vän sagt att hon gärna vill operera näsan?

   Svara

    Nej men hon har en osmickrande stor näsa jämfört med hennes smala ansikte och hon sminkar den alltid smalare

    Svara

     Hahahhahah då ska du självklart inte bjuda henne på en operation!? Är du ens seriös?

     Svara

     HAHAHAHA😂

     Svara

     Men shiiiit, kan vara den mest elaka presentidé jag hört? Vet du om hon ens har komplex? Om hon ör beredd att utsätta sig för operation? Om hon VILL operera? Vem är du att avgöra hur utseendet på din väns näsa ska se ut och om din vän ska operera sig? Hade blivit enormt kränkt om min vän hade gett mig en sån present utan att jag nämnt det.

     Hoppas du förstår att en sån ”present” kan ge livslånga ärr i själen, sänka hennes självkänsla och ge henne/förvärra hennes komplex? Som om du säger att hon inte duger/är snygg nog och du betalar för att enligt ditt tyckte göra henne snyggare. Dessutom med en operation där narkos alltid är en risk. Tänk om det skulle bli komplikationer och du skulle få leva resten av ditt liv medveten om att du satte igång idéer att göra det hos henne?

     Dont do it, det är elakt.

     Svara

     Hahaha, hade du varit min kompis så hade du omedelbart blivit min FÖRE DETTA kompis när du lämnat fram din ”present”…

     Svara

      VEM kallar andras näsa för ’osmickrande’?! Och kallar sig själv för ’vän’?!

      Svara

     Hahah WTF?!?!

     Svara

   Nej nej nej fråga vad hon önskar sig och utgå från det.

   Svara

   Troll. Det här är ett typiskt trollinlägg från familjeliv.se. Finns massa trådar där på samma tema.

   Svara

    Tänkte samma. Vilket jäkla trams 🤔

    Svara

  Får läkare upp om mediciner man tar krockar med varandra även om vissa av ens mediciner är utskriva av läkare på psyket? Tar nämligen sömntabletter, stämningsreglerande och adhd medicin och typ konstant penicillin mot återkommande uvi, och nu när jag fick cocilana mot min hosta nämnde aldrig läkaren att den krockar med minst två av medicinerna (iallafall av vad jag läst på nätet). Är mest nojig att jag ska ta något som verkligen inte går ihop utan att veta om det nu eller i framtiden för den delen.

  Svara

   Ring 1177 och fråga.

   Svara

   Nej.
   Det är inte ens säkert att de ser vilka läkemedel du tar när de är utskrivna av en annan läkare, det beror på systemen. Sedan är det inte heller säkert att de har koll på det, läkare läser väldigt lite farmakologi under sin utbildning.

   Det bästa om du tar mycket läkemedel och är osäker är att fråga farmaceuten när du hämtar ut att ansluta dig till EES. På så sätt går det snabbt för denne att kontrollera och värdera eventuella interaktioner.

   Svara

    Tack så mycket för tipsen! Ska göra det

    Svara

   Du kan skapa ett konto på janusinfo.se och kolla själv

   Svara

   Du kan ringa till läkemedelsverket och fråga. Gör det.

   Svara

  Hej på er! Jag jobbar som timanställd på ett litet företag och undrar om det är rimligt av chefen att be oss läsa på för att lära upp oss i allt vi inte kan på fritiden? Det känns inte rimligt, jag gör saker ingen annan kan i företagetå jag har ingen där att be om råd och känner att jag väl måste få lära mig på arbetstid? Har alltid haft eget företag innan så jag är inte van och vet inte riktigt var gränserna går? Uppskattar alla råd. Kram på er och ha en fin fredag!

  Svara

   Ska du arbeta utanför ordinarie arbetstid ska du rimligtvis kunna skriva in den tiden i din timrapportering. Bet inte hur det ser ut rent lagligt.

   Svara

    V: utanför timmarna jag jobbar alltså, obetalt för saker jag inte blev anställd för att kunna. Typ ”nu måste du kunna Excel, det finns guider på internet”

    Svara

     Nää det känns sjukt orimligt. Snål arbetsgivare.

     Svara

      Tack! Jag tycker inte det känns rätt alls, men vet inte vad jag kan säga eller om jag har rätt till att begära att det ska göras på arbetstid.

      Svara

       Är du med i något fack?
       Gå med i ett annat och ta upp frågan med dem.

       Svara

  Hjälp! Vad hette de där leksaksdockorna med långt hår och med små hårklämmor i form av typ kaniner med färgglad lång svans? Man kunde ha hårklämmorna i sitt eget hår också. Har för mig att det även fanns barnprogram om dessa dockor/flickor…(?) Måste ha varit någon gång på 90-talet, tror jag.

  Svara

   Lady lovelylocks?

   Svara

    Jaaaa, så hette de ju! Tack 🙂

    Svara

   Ja, det är helt klart Lady Lovelylocks. De små djuren med färgglada svansar hette Pixisar. 🙂

   Svara

   Åh ja!!! <3
   Hade aldrig en docka men hittade en sån klämma, rosa med färgglad svans, på återvinningsstationen hemmavid. ( veckans höjdpunkt; att kolla skräp där ju..!!man kunde hitta skatter:))
   Vilken lycklig dag!!!

   Svara

   Åå!! Vilken nostalgitripp. Hade såna där klämmor men aldrig ngn docka tror jag.

   Svara

  Det här kanske är en jättekonstigt fundering och frågeställning men tog för ett tag sen upp kontakten med en gammal kompis jag inte träffat på två år, vi umgicks inte själva utan hade gemensamma kompisar så vi var aldrig speciellt nära om man säger så. Hon tog av en slump kontakt med mig på fb efter att hon frågat angående inlägg jag skrivit om ett änne hon var intresserad av. Vi har fortsatt skriva sen dess och upptäckt att vi har mycket mycket gemensamt vilket är superkul såklart! Vi har även gått över till mycket vardagssnack och pepp angående våra liknande situationer. Men hur tar man steget till att ses irl? Blir det skumt att fråga bara sådär när man inte ens hängt innan eller varit tighta och nu inte haft kontakt på två år? Eller är det jag som övertänker? Har alltid gillat henne så skulle va kul om det övergick till att vi umgås vilket jag märkt att även hon hintat om, men vet inte hur det blir naturligt att starta när man inte umgåtts på det sättet tidigare?

  Svara

   Du övertänker. Fråga om hon vill komma och dricka kaffe/vad du nu föredrar. Någonstans måste ni ju börja 🙂

   Svara

    Ja du har helt rätt! Är bara så rädd för att typ det ska bli konstigt. Men vill inte heller att det rinner ut i sanden 🙂

    Svara

     Nää det blir inte konstigt om ni pratat så mycket innan. Bara kör

     Svara

   Neeeej, jättehärligt ju. Skriv något lättsamt, typ ”du, borde vi inte ta ett glas vin/kaffe” jo svarar hon och då skriver du om ett datum som passar 🙂

   Svara

  Hej på er!
  Min pojkvän sedan många år tillbaka vill gärna ha barn så snart som möjligt, men jag är lite osäker. Jag tar examen från universitetet nu i juni, men har tyvärr valt att plugga något som kan vara lite komplicerat att få jobb inom. Efter examen är tanken att vi ska flytta till andra änden av landet för att bo närmare familjen. Min pojkvän ska alltså också skaffa nytt jobb, men det kommer troligtvis att vara lätt för honom.
  Det som gör att jag är osäker är min jobbsituation och hur en graviditet kommer att påverka mina chanser i en redan tuff bransch. Jag vill egentligen inte vänta med att skaffa barn, och rent ekonomiskt är det inte några problem om jag inte får jobb direkt, men jag är rädd för hur arbetslöshet och graviditet kommer påverka mig, eftersom jag inte alls är bra på att ha för lite att göra. Dessutom kan man det ju ta många år att bli gravid, om jag ens kan det. Det gör det hela ännu mer komplicerat.
  Jag är alltså helt säker på min pojkvän, vårt förhållande, och att jag vill ha barn. Problemet är timingen.
  Hur ska jag tänka? Har ni några bra tankar som kanske kan hjälpa mig?

  Svara

   Alltså du kan ju söka jobb, flytta etc även om du råkar bli gravid. Är du tillräckligt bra anställer någon dig även om du drar på mammaledighet. Vill ni ja barn så kör. Perfekt
   Timing finns inte.

   Svara

   Skulle nog säga att det kanske lite hänger på din ålder, om du är ung skulle jag säga satsa på karriären då det är en enorm trygghet och skönt att ha klart inann ett barn kommer, men om du börjar komma upp i ålder kanske det alternativet inte finns? Samtidigt vet man aldrig hur lång tid det kommer ta att få barn om man ens kan det men chanserna är ju ändå bättre desto yngre man är. Om något skulle hända mellan dig och killen i framtiden kan det också vara tufft om du är arbetslös utan erfarenhet även om det inte är något man vill föreställa sig eller ens tänka på. Har en vännina som är i precis den situationen just nu tyvärr.

   Svara

   En sak i taget. Ni ska flytta, du ska ta examen och leta jobb. Gör det först och satsa på barnmakeri till höst/vinter. Du vet inte hur graviditeten påverkar dig, jag är rullstolsburen nu pga foglossning och har två månader kvar. Andra kräket sig uttorkade och måste spendera dagarna uppkopplade till dropp.
   Lös de stora grejerna först så du kan ta hand om dig och din graviditet.

   Svara

   Det jag mest skulle oroa mig för är ifall ni gör slut och du står där utan karriär och arbetserfarenhet, det kan bli riktigt tufft! Är kanske en jätte trist fundering men ändå viktig om ett barn ska va med i bilden att ha i åtanke, är ju typ 50% som bryter upp ändå.

   Svara

    Ja tänkte på samma! Kan bli en riktig så kallad kvinnofälla om du är hemma utan jobb en längre tid och relationen sedan av nån anledning avslutas och du står själv. Är inte ovanligt att det händer, har en väninna som är där just nu. Bra att ha ett jobb som trygghet!

    Svara

   Det finns ingen perfekt timing, aldrig någonsin. Hade börjat baka barn typ ikväll 😉

   Svara

    Haha ikväll blir det ingen bakning tyvärr! Pojkvännen jobbar 😉

    Svara

   Förstår dina tankar, har liknande tankar med barn nr 2 nu. Det enda rådet jag kan ge är att perfekt timing inte finns. Man kan bli gravid på en gång, andra tar det många år att bli gravida. Därför är det svårt att planera in ngt sådant, så går mina tankar. Jag är dessutom närmre 40 än 30, jag har inte tid att vänta på det perfekta tillfället för barn nr 2.

   Svara

  Vad tycker du om din partners familj?

  Svara

   Har aldrig träffat föräldrar och syskon då de bor i ett annat land och min sambo har sedan länge dålig kontakt med dom. Så jag tycker ingenting. Hans familj här (vuxen dotter, hennes mamma med man och syster till dottern) är underbara på alla sätt och vis.

   Svara

   De är bra. Omtänksamma och rara, inte utan brister men vem fan är det. Har varit med om fullständiga galningar till nära släkt hos tidigare partners, så är lättad.

   Svara

   Svår fråga… Jag gillar de flesta människor och är väl kameleont som kan anpassa mig i nästan alla sorters grupper och det gör jag även med hans familj; jag är positiv, trevlig och intresserad. Men de är raka motsatsen min och det behöver inte vara nåt fel men när man är van vid mycket kärlek, närhet, känslor, mkt tankeverksamhet och intellektuella samtal inom alla i familjen och det knappt existerar i hans familj så skaver det såklart inombords. Utbildning är inte heller viktigt för mig på SÅ sätt och jag har aldrig känt press hemifrån men ändå är typ alla i min familj akademiker av INTRESSE för lärande och inte tvång, och inte bara utbildade utan bildade. Ingen prestige i det alls men i hans familj fnyser man typ åt sånt vilket är märkligt kan jag tycka. Tycker snarare det gör folk mer intressanta?
   Inget av ovanstående hindrar vår relation såklart och de är ju trevliga och så men jag har faktiskt önskat jättemånga ggr att jag hade en sån där mysig svärfamilj som vissa har där man kan prata om allt, man får varma kramar när man kommer och går, man blir ompysslad, kan berätta om hur man känner eller vad man går igenom i livet, eller bara diskutera samhällsproblem. Finns ingen svärmor i bilden heller utan bara en svärfar. Så ja… jag gillar väl dem, de är inte dåliga människor. Men jag får inte ut något av att umgås med dem, det tar mer än det ger.

   Svara

   Trevliga men extremt nördiga. Jag är uppvuxen i en ganska tuff miljö och med en hyfsat tuff uppväxt med fattigdom, utsatthet etc. De är min totala motsatts. De har levt ett svenne-banan tyggt liv hela livet och är på ett vis, vad jag skulle kalla ”naiva” inför livet, samhället etc. Jag gillar dem, de är ju liksom inte otrevliga, men ofta får jag en känsla av grov cringe när vi umgås – man har koll på alla i byn, lever som man vore fast på 60-70-talet och totalt främmande för allt nytt, Hyllands hörna är fortfarande aktuellt and so it goes… Min partner skiljer sig från dem i vanliga fall hemma, men med föräldrarna och syskon så blir han (och dem) så pinsamma att man knappt vet vad man ska ta vägen.
   Nåja, de är bra människor men inga jag skulle dra mig till i normala fall. Antar att vi tolererar varandra.

   Svara

   Jättesnälla och omtänksamma! Dock är hans mamma lite komplicerad. Hon vill så väldigt gärna ge oss allt hon kan komma på att vi kanske skulle vilja ha, och hon förstår inte ett nej. Min pojkvän är ensambarn, så hon har ju bara honom. Han spenderar dock 50% av tiden vi är med hans mamma på att säga nej till precis allt. Hon är sjukpensionär och vi har inte behov för något av henne förutom hennes sällskap, men det förstår hon verkligen inte. Hon vet att min pojkvän säger nej till allt, och har nu börjat försöka ge mig saker istället för att jag inte lika lätt kan säga nej. De resterande 50 % av tiden fungerar allt superbra mellan oss alla dock. Hans pappa står lite mitt emellan i det hela, eller lägger sig inte i.
   Nu i sommar flyttar vi närmre dem, och jag är lite nervös för att det ska bli bråk då…

   Svara

    Det finns ju en generositet i att ta emot också. Kan ni kanske testa att kanalisera hennes vilja att ge saker i tjänster istället? Be henne lära dig en massa om nåt hon kan. Gör en grej av det, typ på tis em så har vi planteringsskola (t. ex.) så får hon utlopp för den här generositeten hon känner. Plus, prata mycket om att ni har så mycket grejer så det är en jobbig grej att hinna rensa allt. Hon låter som en raring, men jag förstår att det inte är helt lätt.

    Svara

   Fantastiska, men otroligt konflikträdda.

   Svara

   Jag älskar dem. Tyvärr har min pojkvän väldigt dåliga relationer och dålig kontakt mer eller mindre med alla i sin familj så jag är dem kanske inte så nära som jag önskar. Hans mamma är typ min bästa vän dock, min extramamma. Vi umgås jätteofta.

   Svara

   Dom är underbara och den kärnfamilj jag aldrig haft. Vi ses, umgås, pratar och sitter ihop vid middagsbordet länge länge tillsammans, raka motsatsen till min egen ”familj”. Eller, ja, jag har ingen vidare familj längre, de är splittrade för vinden.

   Svara

   Dom är snälla förutom att jag har lite svårt att de använder ordet neger hit och dit (min pappa är latinamerikansk). Väldigt larvigt kanske men i princip det enda jag stör mig på och är väldigt obekväm i. Förutom det så är det de lilla att min sambos mamma ofta nämner hans X, typ att hon är på en plats där han brukar vara, att hon skaffat pojkvän, är gravid osv (när hon vet att jag är med i högtalare i bilen osv). Är en ganska lyhörd människa och försöker förstå syftet. Han har förövrigt ingen kontakt med henne sedan många år tillbaka. Jag tror dock att det är att hon är från en småstad där man gillar att skvallra. Eller så gillar hon inte mig haha!

   Vad tycker du själv Johanna?

   Svara

   Mjää.. mamsen har jag inga problem med.. men papsen. No thank you. Ett jäkla fyllo som så fort han kommer hem från jobb tar sig en ”vuxenläsk”.
   Häver ur sig när vårt barn tar flaska -” nu tar han sig ett helrör han också!” ” ska du inte ha en riktig vuxenläsk??”

   Nä fy fan säger jag bara. Håller vår familj så långt bort från honom som möjligt.

   Svara

   Otillgängliga, de är generellt inte så sociala och typisk stillsam övre arbetarklass/lägre medelklass utan speciellt många intressen och åsikter medans jag kommer från en väldigt aktiv övre medelklassfamilj där det finns åsikter om allt från det kommunistiska Afghanistan till paeolodieter och brodyrtekniker. Dessutom är min partner den första i släkten att plugga på universitetet vilket har skapat en distans mellan honom och dem. Jag tror de tycker jag är lite jobbig med ” tvångsmässigt småprat”, och en del kulturkrockar i samband med det.

   Svara

   Jobbiga, uppmärksamhetsberoende och dramaqueens. Väldigt utmattande att umgås med. Tyvärr:(

   Svara

  Hur får man tillbaka sexlust? Min är stendöd och begraven sedan länge, Det är tyvärr resten av min personlighet med.. var kul och glad en gång i tiden, men nu är jag helt tråkig, grå och menlös.. Hjälp mig!!!

  Svara

   Hur mår du i övrigt? Stressad, deppig? Hur är resten av samlivet? Umgås ni, pratar etc?

   Svara

    Ja det är väl det som ör problemet, vi har glidit från varandra p.ga barn som tar all energi. Svårt att hitta tillbaka vad man en gång hade..

    Svara

     Kanske ska börja dejta varandra lite igen? Behöver inte vara utanför hemmet. Avsätta tid att umgås, prata, bara kramas och titta på film. Börja vara mer fysiska med varandra. Låt sexet ta tid, ni behöver hitta tillbaka till allt det andra först.

     Svara

   Fokusera på att hitta dig själv först, börja med något intresse? Gå en kurs eller likande?

   Köp sexiga underkläder, läs sexnoveller, onanera 🙌🏻

   Svara

   Du är inte tråkig, grå eller menlös. Det känns så just nu men kan du se när det började kännas så, och om nåt hänt på vägen som gör att du känner så här nu? Är det nåt/någon som hindrar sig från att vara glad eller lustfylld som innan? Kramar!

   Svara

   Jag känner igen mig. Tyvärr vet jag inte hur man får tillbaks sexlusten? Jag känner väldigt mycket att jag har ”been there, done that”. När jag var runt 20 experimenterade jag mycket med typ handbojor, rollspel, utomhussex m.m. och idag 12 år senare känner jag att inget sådant är ett dugg spännande. Sex är mysigt max en gång i veckan och då vill jag gärna ha det jag trivs med, jag på toppen, orgasm, klart! Får sällan spontant sexlust utan brukar be min sambo massera mig eller ibland läsa erotiska böcker. Hade så gärna varit mer äventyrlig och rolig i sängen men orkar inte uppbåda ett engagemang? :/

   Svara

    Men alltså varför måste sex vara så uppshåsat och behöva ”förbättras”? Är du nöjd med det du gillar så kör.
    Tycker det är tråkigt att så mycket energi och oro ska gå åt till något som ska vara lustfyllt.

    Svara

     Håller med, egentligen borde man ju vara glad för att man får orgasm och trivs. Min partner klagar inte. Antar det är press från typ media och sexexperter som gör av påmind ibland, att jag är rädd min partner ska tycka jag är trist och vara otrogen eller lämna mig.

     Svara

   Försök att hitta på nya saker, ny hobby eller kanske träning? Onanera/kolla på sånt som får sig upphetsad? Har själv kämpat med sexlust som känns som bortblåst efter 1 års gravidförsök. Liksom rätt svårt att känna sig sexig efter konstant liggande primärt för att bli gravid spelar ingen roll att nån säger att man ska ”slappna av o njuta av sexet” blir liksom väldigt kravfyllt hur man än ser på det..

   Svara

   Köp en Rabbit om du inte har en och gå bananas på dig själv 😊 Låter sjukt men det hjälpte mig, för att tända min släckta låga så behövde jag det 🤔

   Skumt kanske, godnatt 😂

   Svara

   Jag slutade med hormonpreparat, då insåg jag vad jag haft avstängt i alla år.

   Svara

  Jag har precis fått delgivning om att jag ska vittna om någon månad och är supernervös. Därmed vill jag bara säga till er alla där ute som någon gång behövt anmäla och/eller genomgå en rättegång – NI ÄR SÅ JÄVLA STARKA och amazing <3

  Svara

   Hej! Beroende på tingsrätt finns det vittnesstöd där som du kan prata med innan din rättegång. Det brukar också gå att ringa innan. Har varit vittnesstöd själv och många vittnen tyckte att det var skönt att prata med någon helt utomstående innan, få svar på vad som kommer hända i rättssalen, vart man kommer sitta i salen, etc etc. kan också säga att ibland drar förhandlingarna ut på tiden och det är en risk att schemat spricker och du inte blir inkallad på exakt din tid, så du är förberedd på det. Kommer gå jättebra!

   Svara

   Jag har vittnat per telefon. Kanske du kan göra det med.

   Svara

  Har ofta middagar/event/kvällsaktiviteter/konferens etc med jobbet då det alltid är en del alkohol till (bubbel, några glas vin till maten, drink). Känner typ att det förväntas att alla minglar och dricker. Har dock insett att jag inte mår bra av att smådricka ofta utan vill dricka vid väl valda tillfällen liksom, vill tex kunna träna morgonen efter och så. Jag har valt alkoholfritt några gånger men känner ofta att folk höjer på ögonbrynen och undrar lite varför. Känner mig ”bökig” för att jag vill ha något annat än de andra. Någon som känner igen sig och hur gör ni?

  Svara

   Väljer en drink som inte är uppenbart alkoholfri, typ juice eller vatten med is, frukt och sugrör. Och frågor någon och dömer mitt val så skiter jag i dem. Mitt liv, mitt val.

   Svara

   Du ska tänka på vad DU vill och behöver. Det är löjligt hur alkohol spelar roll i så många sammanhang och jag tror det kommer bli lättare för alla om man är ärlig och står på sig. Bara säg ”Jag känner inte för att dricka alkohol just idag” och håll fast vid det. Ta mineralvatten och säg att det också är gott. Jag kände som du förr, att jag inte ville krångla men har skurit ner rejäl på alkohol för sömnen och hälsan och känner att folk helt enkelt får acceptera det. 🙂

   Svara

   Jag dricker inte på grund av magproblem och för att jag helt enkelt inte gillar det och jag bryr mig inte alls om vad människor har för åsikt om det. Vill andra människor dricka så låt dem men var stolt över dig själv för att du inte gillar det. Antingen är du ärlig och säger som det är eller så drar du en vit lögn. Men du vinner mer på ärlighet och om de dömer dig för det vem är det då fel på? INTE på dig i alla fall.

   Svara

   Dricker inte alkohol. Skiter i vad andra tycker om det…

   Svara

   Du kan ju alltid säga att du har jobbig magkatarr och därför hoppar? Annars borde att du vill kunna träna dagen efter vara tillräckligt med anledning kan jag tycka, dricker själv sällan pga av det och ingen har direkt ifrågasatt det än.

   Svara

   Jag dricker inte och det får dom bara ta. Skiter fullständigt i vad mina arbetskamrater tycker om mina alkoholvanor, det har dom absolut inget med att göra. Sen mår dom piss dagen efter och jag tränar crossfit 😃

   Svara

   Det är så jäkla tråkigt.. att man måste ha en anledning till att vara nykter.. nä.. stå på dig helt enkelt.

   Svara

   Jobbar i en alkoholstinn bransch och ingen jävel bryr sig om någon skulle skippa alkoholen. Egentligen. Förstår art första tanken kan vara men va, varför gör hen så? Men ingen skulle någonsin döma någon pga inte dricka.

   Svara

  Lite låg i kväll och känner mig olustig.
  Fick reda på idag att min dotter varit otrogen mot sin man. Bara en gång vid ett tillfälle för att få bekräftelse vilket hon saknar från sin man.
  Båda jobbar mycket och ofta omlott för att barnen ska vara på förskola så lite som möjligt.
  Båda verkar vara mycket ledsna över vad som hänt och ska väl försöka lösa det men jag har så mycket känslor kring detta.
  Dom säger båda att de älskar varandra och vill fortsätta leva ihop. Är det ens möjligt?
  Tycker mycket om min svärson som är väldigt mån om min dotter och just nu är jag arg och förbannad på min dotter.
  De har varit tillsammans i 10-11 år och jag har alltid uppfattat som de har det bra tillsammans. Visst de var väl några tuffa år när barnen var spädisar men de har aldrig varit rädda för att be om hjälp och fått avlastning.
  De har inga ekonomiska problem som tär och ger varandra mycket frihet att umgås med egna vänner.
  Ser det lite som hon skyller på mannen att hon sökte bekräftelse på annat håll.
  Vet inte vad jag vill med detta inlägg men som sagt känner mig arg, ledsen och förvirrad.
  Och nä jag vet jag inte kan lösa problemet.

  Svara

   Självklart kan de lösa det. Det finns inga perfekta svar på hur, men finns viljan kvar så fixar de det.

   Svara

   Fattar, det är lätt att känna så när man är den som står vid sidan av ett förhållande. Men vad vet du om hur de haft det på riktigt? Bara de vet ju, kanske har de inte haft det så bra eftersom en varit otrogen. Men vill de jobba igenom sina problem och kan din svärson förlåta din dotters misstag så kan de ju självklart jobba igenom sina problem. Men det är ju upp till dem

   Svara

   Jag blir lite rörd av detta. Vad fint att du bryr dig om din dotter så! Och att du känner till vad som händer i hennes liv. Min mor är 100% me, myself and I och skulle aldrig engagera sig på detta sätt i mig.

   Svara

  Vad trött man blir på löwengrepens hus-insta. Nu är det bilder på gästrummet utan taggar… för att läsarna ska fråga så klart… och så svarar snälla teamet och vips! Smygreklam! Det är bara fiffel och oärligt!

  Svara

   Följ den inte då…

   Svara

  Hur hintar man eller berättar för en vän sen långt tillbaka att man upplever att man gjort mer för henne än vad hon gjort för än? Kom just att tänka på att jag vid flera tillfällen åkt hem till henne sent på kvällen när hon bråkat med sitt ex för att stötta henne medan hon aldrig gjort detsamma för mig när jag har haft riktigt jobbiga saker jag gått igenom med min psykiska ohälsa och annat.. blev så fundersam över detta då det inte känns okej och även lite sårande 🙁

  Svara

   Jag dumpade min vän till slut när det var så år ut och år in. Hon var endast intresserad av sig själv och kunde inte ens låtsas lyssna när vi prata om mina problem. Så en dag kände jag att nä nu räcker det. Så glad för det.

   Svara

    Är inte riktigt så snarare att det senaste halvåret blivit att jag ställt upp väldigt mycket? Hon lyssnar alltid och ställer frågor och verkar genuint intresserad så handlar mer om att jag velat att hon åkt till mig nån av kvällarna det varit tufft.

    Svara

     Hon kanske hade kommit om du bett henne?! Eller gjorde du det?!

     Svara

   Har det likadant! Har en vän som bara tar och tar och tar. Vi kan snacka i flera timmar i telefon men det är bara om henne och hennes problem. Jag åkte hem till henne när det tog slut med hennes kille och stötta henne. Hon kunde inte ens ringa och knappt svara på mitt sms när min far hade fått en hjärnblödning.

   Nä nu träffas vi knappt längre och pratar knappt. ”Glider” ifrån lite fint..

   Gäller att hålla sig upptagen med annat:)

   Svara

  Vill ha tips på bra serier! Gillar bland annat Black mirror, breaking bad, chilling adventures of Sabrina, nya sherlock holmes. Så gärna spännande/fantasy/framtids dystopig-serier! Gillar inte typiska FBI-serier eller GOT-liknande serier med massa blod som i princip bara går ut på att kriga och döda varandra, och är rätt feg så inte något allt för läskigt heller! 😅 Söker även roliga serier så som modern family, Cockuu, arrested development, Brooklyn nine nine osv. Säg gärna till om ni har något bra tips, dör av uttråkning! 🙃

  Svara

   Kanske American horror story? Ämnet skiljer ju sig från säsong till säsong men tex senaste säsongens, cult liknar lite black mirror enligt mig. Säsongerna hänger inte ihop så går bra att se även om man inte sätt resten.

   Svara

    lol hur kan det rekommendera american horror story när hon säger ”är rätt feg så inget för läskigt bara” hahaha

    YOU’RE IN FOR A SURPRISE!

    Svara

     Tycker inte american horror story är läskigare än black mirror snarare tvärtom.

     Svara

   Penny says Penny Dreadful. Jättebra!

   Svara

   Vi verkar ha liknande seriesmak:) Jag föreslår dessa: Master of None, Handmaids Tale, Orphan Black (du måste se den om du gillar sci-fi!!), Stranger things, Riverdale, Ung och Lovande, Herrens vägar, Unbreakable Kimmy Schmidt.

   Svara

    Tack för tips! Ska kolla upp dessa! 😊

    Svara

   Mr Robot. 🙂

   Svara

  Har Bella fått hus teamet att skriva ut middagsmenyn på papper 🤦🤦🤦🤦🤦😂

  Svara

   Japp! 😂

   Svara

   Skämskudde! Världens största skämskudde!

   Svara

  Vad är det elakaste du sagt eller gjort mot din partner när ni bråkat?

  Svara

   Vi har aldrig bråkat.

   Svara

   Jämfört honom med hans hemska pappa 😢

   Svara

   Bett honom dra åt helvete. Ignorerat. Gått därifrån och inte svarat i telefonen. Gjort slut. Jag är en toppentjej, lovar 🙃

   Svara

  Någon som har tips för hårprodukter för riktigt tjockt och vågigt hår som blir extremt stort? Plattar håret varje dag men skulle vilja hitta nån produkt som hjälper till lite på traven och kanske håller ihop håret lite så det inte blir fullt så stort

  Svara

   Jag är ingen expert på hår alls, men jag hade galet torrt hår i somras, så torrt att min frisör nästan blev arg på mig, riktigt otrevlig var hon.

   Sen begav jag mig till en av Lykos butiker och även till Kicks och fick rekommenderat produkter för torrt hår som jag använt sen dess och håret blir inte torrt längre:

   Schampo och balsam från Marc Anthony
   Wella SP Luxeoil Keratin Boost
   Värmeskydd från Maria Nila
   Olaplex vid behov
   Inpackning från Nashi

   Har nog lite liknande hårtyp som du, det låter så i alla fall, och mitt hår är så mjukt och lent och blir inte stort och fluffigt när jag följer rutinen.

   Svara

    HATAR frisörer som ska ge en dåligt samvete! Vad fan är det där för beteende?

    Svara

   Maria nila grön flaska 😍

   Svara

   Sluta platta varje dag. Det sliter på håret = fluffigt.

   Svara

   Det finns nån japansk rakpermanentmetod som var sjukt bra, håret blev så fint o glansigt, noll friss

   Svara

  Hej! Har haft perioral dermatit i typ ett år nu. Testat dermalogicas produkter och att inte göra ngt alls med huden. Det har inte fungerat och jag mår skitdåligt över det. Hela hakan och delar av kinderna är helt knottriga med varblåsor. Har självdiagnosticerat mig, solklart fall av pd. Behöver hjälp! Ska jag gå till läkaren? Vårdcentralen? Finns det ngt bra receptfritt?
  Uppskattar alla tips!

  Svara

   Gå till läkare, eller ring 1177 och fråga dem om vart du ska vända dig.

   Svara

   Hudläkare är väl ett bra tips?

   Svara

   Dermalogica ultra calming serum plus barrier repair
   Rengöring bioderma sensibio
   Inga andra produkter, ofta använder jag bara serumet efter rengöring
   Helt otroligt bra, hade pd och det försvann på en vecka med detta och lite senare gamla röda fläckar(svamp?) i pannan
   Finns provapånecessärer

   Svara

    Använt dermalogicas produkter, de du nämner, plus tvätten i samma serie i ca 6 månader och de har inte bitit på mig tyvärr. Blir att kontakta vården när jag är hemma i sverige igen.
    Tack för alla tips!

    Svara

   Jag använder Bioderma Sensibio H2O som rengöring och Dermalogica Ultracalming Serum efteråt. Brukar lägga på lite Idomin (som innehåller zink) på kvällen och använder (ett tunt lager) Locobase Repair på dagen för att ge fukt.

   Min PD har inte försvunnit helt, är fortfarande röd och ibland någon knottra men har blivit av med blåsorna och det värsta flagandet (peppar, peppar…). Kommer nog fortsätta såhär ett tag och se om det blir ännu bättre, vill ju helst undvika antibiotika och är lite rädd att jag ska bli erbjuden Rosazol eller liknande kräm då jag alltid har haft lite känslig hud. Om det inte blir bättre kommer jag dock ta kontakt med hudläkare för att få antibiotika utskrivet.

   Finns en grupp på Facebook som går att söka till. Upplever att det finns en hel del bra tips där, och stöd! 😊

   Svara

    Ok tack ska kolla upp facebook.

    Svara

  Alla stjärnor därute! Söker namnet på en instrumental låt som ofta spelas vid medaljceremonier i olika idrottssammanhang. Väldigt fin och stämningsfull. Någon som vet??? Ev. är den även ett soundtrack till en film för längesen.

  Svara

  Min sambo misshandlade mig för tredje gången i söndags och nu fick jag reda på att han varit otrogen igen. Är på psykakuten. Har ingen att prata med

  Svara

   Mitt hjärta går sönder av det du berättar. Du är värd så otroligt mycket mer. Försök hitta ut från detta destruktiva förhållande och lämna! Han kommer inte ändra sig och du är alldeles för bra för honom. Se om du kan få hjälp på psykakuten med vart du kan vända dig för att få stöd så du orkar. Massa varma kramar 💜

   Svara

   Kram ❤

   Svara

   Jag har nyligen lämnat ett sånt förhållande som du beskriver; misshandel, otrohet på otrohet, svek, svartsjuka och kontroll. Efter 7 års kontakt och 2.5 års förhållande är det äntligen över. Snälla, fina du. Du är värd SÅ mycket mer och du kommer inse det när du har lämnat. Du är så mycket mer än det han fått dig tro att du är, glöm inte det. Ditt liv är så mycket mer än det du har med honom!

   Att lämna har varit bland det svåraste jag varit med om, alla känslor och trauman som man förträngt kommer upp till ytan och det är mycket att bearbeta. Jag är fortfarande i ”chockfasen” och har mycket kvar att känna och sortera. Men det är värt det. Snälla, för din egen skull och för ditt välmående, lämna. ❤️

   Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

  Hur ofta har du o din partner sex på en vecka o hur länge har ni varit tillsammans? Känns som alla man pratar med ”vi har sex minst 10 gånger per vecka”, hur hinner o orkar man ens det?

  Svara

   Pendlar mellan tre till noll gånger beroende på vecka. Varit tillsammans fem år.

   Svara

   Vi ses bara på helgerna pga veckopendling så 1-3 i veckan. Varit tillsammans i fyra år.

   Svara

   Så spännande! Vi har varit tillsammans i 4 år ish, och har sex 0-2 gånger i veckan! Känns inte som vi får till det på veckodagarna då jag ofta lägger mig tidigt och han sent. Känns lagom, Kanske är asexuell!!

   Brukar ni ha fina underkläder, strumphållare osv? Jag insåg förra veckan att jag typ är den enda av mina känner som inte kör sånt. Skäms ihjäl. När sätter man på sig det och vad gör man? Känns som det blir så krystat till att ha sex?

   Svara

    Jag har killen på distans så det blir inte direkt relevant hur många gånger i veckan vi ligger då vi ses sällan. Men ja, jag (och många av mina vänner) har stayups, korsetter, osv. Blir inte alls krystat. Jag tar på mig det ibland, inte alltid. Vi fotar och filmar ibland när vi har sex så när han fixar med inställningarna på kameran så klär jag om. Inte konstigare än så. Ibland har jag på de även när vi inte har med kameran och då byter jag bara om utan att göra något konstigt av det. Han är ofta med så att vi gör en sexig grej av att ta på kläderna också

    Svara

    Hade det mer i början, nu händer det sällan. Blir mest om vi typ sextat under dagen, då är stämningen redan där liksom. Min sambo klagar inte över mina vardagsunderkläder.

    Svara

   Pendlar i perioder. Ibland oftare och ibland mer sällan, mer sällan tänker jag typ någon gång per månad. Min lust försvinner när jag har det stressigt på jobbet och har det jobbigt psykiskt pga hänt mycket jobbiga saker i mitt liv.
   Men när jag har bra perioder & lugnare på jobbet så blir de oftare 🙂 men oavsett period så ser vi alltid till att flera gånger i veckan att ligga o mysa, kramas länge osv, väldigt viktigt när man mår lite sämre, då tycker jag det är viktigare än att ligga. Varit tillsammans 4,5år.

   Svara

   1-4 ggr i månaden…

   Svara

  Något här med erfarenhet av ångest och depression som biverkningar av p-stav? Satt in en stav för cirka 6 månader sedan, för kanske 4 månader sen började jag upplevde starka ångestkänslor som kunde komma plötsligt i attacker eller vara flera veckor. Har gått igenom en hel del på det personliga planet så har kopplat det till detta hela tiden och att det helt enkelt beror på att det hänt/ händer jobbiga saker i mitt liv. Men ikväll fick jag en stor ångestattack och jag kunde inte koppla det till någonting som händer i mitt liv just nu. Började läsa runt och hittar många exempel där pstaven orsakade dessa problem.. ta ut skiten?

  Svara

   Inget ovanligt alls! Alla hormonella preventivmedel kan orsaka det. Beror på hur känslig man. Jag klarar absolut inte av det till exempel!

   Svara

  Ja, troligt att ett kommentarsfält ska avgöra det. Troll troll!

  Svara

  Ja, troligt att ett kommentarsfält ska avgöra det. Troll troll. Lycka till

  Svara

  Vem har testat ansiktsborsten Luna från Foreo och kan säga om det är värt pengarna!?

  Svara

   ÄLSKAR min!

   Svara

   Jaaaa!!! Älskar min. Haft den i tre månader bara men kommer aldrig sluta med en foreo. Helt sjukt vilken skillnad det gör på huden

   Svara

  Skulle vilja veta vad ni tänker ang. otrohet. Om man verkligen hittat den rätta är man verkligen otrogen då? Rent generellt alltså. Och är det inte väldigt ovanligt att man är otrogen när man är nykär?

  Svara

  Tänker inte klicka

  Svara

  Varför hänga med en idiot? Finns vettiga killar!

  Svara

  Hej! Efter tips på Öppet spår köpte jag Paulas choice BHA-syra. Har nu haft dålig hy (sämre än vanligt) ända sedan jag började använda den för ca en månad sedan. Märker ju att den påverkar porerna och att den rensar. Frågan är hur mycket det finns kvar att rensa, eller om den helt enkel inte är för mig. Står på hemsidan att man bör testa två månader. Någon med erfarenhet här?

  Svara

   Håll ut, det tar tid innan det vänder:) Ta kontakt med Skincity så får du goda råd, svar på frågor. De är proffs och bäst på service.

   Svara

   Helt normalt. Kan ta allt från 2 veckor till 3 månader, till längre. När du väl är över tröskeln blir det bara bättre och bättre! Det du upplever nu är det du hade fått ändå fast produkten skyndar på det så du får ut skiten snabbare och mer samtidigt. Håll ut bara. Hade grov akne, tog 6 månader innan jag blev helt ren ❤️

   Svara

   Det kan ta upp emot ett halvår innan huden vänjer sig helt. Ibland ger man upp för tidigt. Detta är en fas och kommer gå över 🙂

   Svara

   Tack för era svar 😊 Får hålla ut ett tag till då!

   Svara

  Tack för de 3 bilderna ur olika vinklar. Det är svårt och säga om du skall operera eller ej. En streck snippa e populärare idag. Kör på det istället!

  Svara

   Tycker bild nr 2 ser fin ut. Ser levande ut.

   Bild 3 där ser det otäckt ut. Om det hade varit jag så hade jag klippt bort dem och tagit bort håret längre bak så hade min kille haft bättre utsikt än Amazonas regnskog.

   Svara

  Jag vill köpa en present till min vän som är nybliven mamma och vill hitta något som skulle underlätta hennes liv eller något mysigt. Har ni några bra idéer? Tänkte kanske ge ett presentkort till ett spa för en massage? Tyvärr bor vi i olika länder så kan inte erbjuda att vara barnvakt t ex.

  Svara

  Slås återigen av hur otroligt trista konversationer barn för. Går det att vara intelligent och ha barn? Rädd för att jag kommer tråkas ihjäl av mina eventuella avkommor.

  Svara

   Vad anser du trist då?

   Svara

   Va? Mina barn har de mest högtflygande idéer – mycket intressantare att prata med än random vuxen person…

   Svara

   Klart det går att vara intelligent och ha barn. Men varför ska du ens skaffa några? Jag avstår pga massor av anledningar. Framförallt för att jag inte vill leva 24/7 med barn. 🙂

   Svara

  Är det nån som varit på en arbetsintervju som tagit 1 h och 40 min? Jag har det och det kändes lite udda. Och nej, det var inte som president-kandidat 😂

  Svara

   Jag sökte jobb hos Martin &servera och fick först göra iq-tester som tog ca 1 timme, plus sen 2 timmars intervju.. jag blev ointresserad av tjänsten ungefär halvvägs in då de kändes väldigt förlegade som företag.

   Svara

    Jisses. För ett butiksjobb?:) Ja, det känns lite konstigt, speciellt när frågorna känns irrelevanta och utsträckningen inte matchar jobbet riktigt. Man undrar lite vad de ska hitta. Kändes som jag hade varit hos en psykolog efteråt. Haha.

    Svara

    ”Jag sökte jobb hos Martin &servera och fick först göra iq-tester som tog ca 1 timme, plus sen 2 timmars intervju”

    Skrattade rakt ut. Jisses!

    Svara

  Vad lekte ni med under 80-tidigt 90 tal, ni som var små då? Hit me with your best nostalgia!

  Svara

   Bokmärken, pokemonkort, tamaguchi, ferbies, penntroll, slime, barbie, turtles och..kottar?

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.