Lady Dahmer om Carolina Gynnings ”hälsopepp”

Häromdagen la Carolina Gynning upp en retuscherad bild på sin kropp och magrutor. Hennes syfte var att ”peppa andra kvinnor” att sluta äta socker.
[…]
Och det jag tänker då, speciellt efter samtal med dessa kvinnor, är att Gynning och många andra influensers lyckas övertyga sina följare om att det som förespråkas är sundhet och hälsa, inte att de faktiskt säljer en ide byggd på falska grunder (Den retuscherade kroppen och diverse floskler om socker eller andra livsmedel som gift eller ”clean”). En lögn helt enkelt. En ätstörning eller ett ätstört beteende förklädd i hälsointresse. Som när Bianca Ingrosso förespråkar fasta med juicer och säger sig må så bra av det.
Och de unga följarna sväljer detta helt okritiskt. Inte för att de är dumma eller lättlurade utan för att det influenserna gör är att rida vidare på den paradigm kring hälsa och smalhet som resten av samhället kört ner i alla våra halsar. Och för att de, vi, vill ha enkla lösningar på vår kroppsångest och oro kring ätandet.

Och så kommer nån som de beundrar, nån som ser ut att ha allt och må så bra och vara så lycklig (trots att vi till och med egentligen vet att det är en illusion), in på en vit häst och ba ”gör så här så kommer allt förändras”.
Och det är så farligt.
Det är så ansvarslöst.
Jag blir fan förbannad!
[…]

För det är det som är grejen: Influensers jobb, det många av dem alltså tjänar otroligt mycket pengar på, är alltså att PÅVERKA sin publik på olika sätt. Till exempel till att köpa de ideer eller produkter som visas upp i flödet. Och det tycker jag är viktigt att komma ihåg när man pratar om våra svenska influencers också.

[…]
Så sluta lyssna på Gynning och andra kändisar som försöker övertyga dig om nåt. Och ta inga hälsoråd från människor med uttalade ätstörningar. //Lady Dahmer
Som vanligt är det ord och inga visor när Lady Dahmer tar ton på sin blogg och bemöter det hon anser vara skevt i vårt samhälle. 
I mångt och mycket håller jag med henne – Biancas juicefasta är en av de mer idiotiska saker jag sett publiceras på sociala medier de senaste åren. Att en människa som fortfarande kämpar med en ätstörning inte bara GÖR en juicefasta är fruktansvärt, men att hon sen talar om för sina följare hur braaaaaa hon mår och hur piiiiiiiigg hon blivit av det!? GAAH!
Men en sak som jag funderar kring…
Är man ätstörd för att man retuscherar sina bilder? Eller är det mer ett tecken på dålig självkänsla eller kanske bara av en felaktig uppfattning av sin egen kropp?
Eller är det Carolinas resonemang om socker som LD tolkar som ätstört?
För det borde väl annars vara två vitt skilda saker?
Sockerhets och retuscheringsmani? Vilken är värst?
Det är å andra sidan kanske som att välja mellan pest eller kolera?

256 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gud bevare en framgångsrik kvinna som dessutom är smal, snygg och vågar visa upp sig…det är olagligt nu för tiden. Helst ska man som kvinna vara fet, hårig och synas , höras och ta plats utan att ha något annat vettigt att säga än att smala människor bär ansvar för all världens anorexia

  Svara

   Andas.

   Svara

   Herregud, vakna upp.

   Svara

   Alla har inte som mål här i livet att sitta bitter i sin soffa och bli försörjd av sin man.
   Men visst, vi är alla olika..

   Svara

    WORD!!

    Svara

    ”Bli försörjd av sin man”? Dels tjänar hon egna pengar på både sin konst och som skribent. Dels så blir det inte mycket ”sitta bitter i sin soffa”, när man har tre barn och ett hem att ta hand om. Eller är det obetalda hemarbetet – som innebär mer än en heltid i faktiskt arbete och timmar – detsamma som att ”sitta i sin soffa”, i din värld?

    Svara

   Fast Gynning ”vågar” inte visa upp sig, det är ju uppenbart när hon retuscherar sig. Och du, kvinnor ÄR håriga, konstigt annars att Gynning behövt retuschera bort hårsäckar för inte tror du väl att kvinnor på riktigt ser ut så?

   Svara

    Jag vaxar mig under armarna var 10e dag så under några dagar därefter har jag inte tillstymmelse till synliga hårsäckar

    Svara

     Ok men du har hårväxt, har hårsäckar och gynnings armhåla är fortfarande retuscherad.

     Svara

      Har du ens zoomat in? Syns ju att hon har stubb.

      Svara

       Ser mer ut som ludd som fastnat i deon.

       Svara

        Vad är det med Gynnings ögon? Så oerhört stirriga på var o var annat foto. Ser otäckt ut.

        Svara

     Grattis! Själv rullar jag mig i salpetersyra var tredje timme, följer upp med lite dieselolja som jag påför med sandpapper och tar ’problemområdena’ med ren kaustiksoda på sprejflaska. Sen är jag helt naturligt hårfri utan tillstymmelse till synliga hårsäckar! Och det med minimal insats…

     Svara

      Jobbigt. Själv lägger jag 10 min två ggr i veckan i samband med dusch.
      Vad blandar du Kaustiksodan med? Iom att Natriumhydroxid är att fast ämne så blir det nog tröttsamt med ”sprejflaskan” om du inte tillför nåt. Vatten är ju en variant, men det finns alternativ.
      F.ö hoppas jag att du inte röker.

      Svara

    Hm.. Mina hårsäckar syns inte så länge jag inte har bus på huden.

    Svara

   det är smalhetsidealens fel att folk var ätstörningar, vad annars trodde du det skulle vara? Ofta hånar smala människor de som är överviktiga/kurvigare…

   Svara

    Hälsosamhetsidealen alltså, då det är samma sak som smalhetsidealen. Äter man hälsosamt så blir man automatiskt smal utan behöva göra något.

    Så att vara hälsosam och äta hälsosamt är något dåligt? för det är exakt vad Lady Dahmer säger.

    Svara

   Det som är fel är väl att hon hävdar att kroppen är ett resultat av hård träning och uteslutande av socker. Då borde hon visa sig oretuscherade om hon är så stolt.

   Svara

   Men vad hon stoppar. Jisses. Undrar om hon har store klädkonto änn Bella. Gillar hennes konst. Men otroligt mycket lyxshopping.

   Svara

    Hatar hennes ”konst”.

    Svara

   Men varför jämför du dom två. Vad elakt.

   Svara

    Var till 18:04

    Svara

   Fast tydligen så anser ju inte Carolina att hon själv är allt detta om hon redigerar sina bilder? Att du inte fattar bakgrunden till varför hon ens redigerar sina bilder så är det rätt tragiskt. Hela din kommentar är så bösig och korkad så det inte är klokt.

   Svara

  Att vara så pass gammal och mamma till två men ändå så pass osäker i sig själv, borde inte det få en att vakna upp?! Självklartkänner barnen av det. Du klmmer aldrig mer se ut som 20 i kroppen, bara att inse. Du duger precis som du är!

  Svara

   När jag var liten brukade jag säga till min mamma att hon är vacker och att jag hoppades att jag skulle se ut som henne som vuxen. Hon svarade alltid ”varför vill du se ut som en häxa som jag?”. Först som äldre förstod jag hur mycket det påverkade mig, jag trodde att en kvinna skulle tycka att hon var ful, att hon inte fick tycka att hon var vacker. Det kanske inte helt passar in i det här men jo, det att mamman är osäker på sig själv påverkar sitt barn

   Svara

   Det har inget med att göra hur gammal man är. Snarare tycker jag att det är tvärtom. När jag var yngre fick jag höra att jag såg bra ut fick uppskattande blickar. . men något hände efter jag fyllde 40. Man började åldras, och det väldigt snabbt. Huden, kroppen allt blev annorlunda och känns inte som jag längre. Gå ner i vikt har blivit omöjligt. Så visst kan man vara osäker när man är ”äldre”. Man liksom tappar bort sig själv.

   Svara

    Särskilt den där grejen med att inte se ut ”som sig själv” längre är faktiskt ganska knäckande och jobbig att gå igenom. Mammor är också människor, kvinnor som vill se bra ut. Det finns en rätt rejäl press idag att till varje pris ljuga om att man är nöjd med kroppsliga åldersförändringar för att nästa generation ska må bättre. Varför kan det inte vara ok med att vara ärlig kring att det kan kännas jobbigt att bli gammal? Det är väl fint om folk är nöjda med sina kroppar oavsett hur de ser ut eller sitt åldrande, oavsett vilken ålder, men det är ju inget man kan tvinga fram hos andra människor.

    Svara

   Trams hon väljer väl själv om hon vill träna och äta nyttigare.

   Svara

  Carolina har ju alltid varit öppenmed sin syn på sin kropp så för henne kanske retusch är normalt.

  Lady D är bara jävligt gapig och jobbig tycker jag, hon hade nått ut med sitt budskap till många fler om hon hade en lite mjukare framtoning.

  Tack för ordet

  Svara

   Och jag är glad att en kvinna vågar vara ”hård” dvs inte lindar in allt i bomull.

   Svara

    Fast det måste väl även kunna finnas nyanser – att vara rak utan att för den sakens skull vara okänslig?

    Svara

     Jag tycker inte att ld är okänslig. Jag tycker att hon är rak och en kvinna ska väl kunna vara rak utan att bli kallad okänslig?

     Svara

      Fast det handlar inte om att vara kvinna eller att vara man utan att det är onödigt – som människa – att såra bara för att såra. Man behöver inte säga saker på ett sätt som blir personligt eller som saknar empati. Blir så less på att man inte ska få diskutera en annan kvinnas beteende utan att alltid behöva återkomma till det.

      Svara

       Fast när LD gör det blir hon kallad gapig och okänslig?

       Svara

        Nej, när ALLA gör på det sättet är de gapiga och okänsliga. Herregud.

        Svara

       Fast nu diskuterar du en annan kvinna, får man inte nämna att hon är kvinna då? Jag ser faktiskt inte var ld är sårande? Hon är rak som sagt.

       Svara

        Fast jag har väl inte sagt ett ord om hennes kropp eller gjort det personligt gentemot henne? Jag har problem med beteenden, inte personer.

        Svara

         Va? Var har jag skrivit det? Vad med hennes beteende är okänsligt, oempatiskt och sårande?

         Svara

  Jaha då var man i modd 🤪

  Svara

  Det som stör mig mer är att hennes ansikte verkar säga : IIHIHIHIHHIII!! *lelele håll andan och lee för kung och fosterland*

  Nej hon ser inte bekväm ut.

  Svara

   Precis vad jag tänkte!! Ser verkligen ut som att hon kämpar för att le och samtidigt hålla in magen.

   Svara

    Ja det tro Pelle det när man ger sig ut sådär i minusgrader??? Det kan vara den märkligaste bilden ever?

    Svara

     Hahaha. FEL bild ju😂 Sorry. Syftade på den utomhus.

     Svara

  LadyDahmer är bäst <3 Äkta förebild!

  (förutom detta med att använda Dahmer som namn, mår alltid lite illa av att läsa det).

  Svara

   Förebild? En ickearbetande kvinna som lever på sin mans inkomster? Det var också en jäkla förebild att ha..

   Svara

    Är det allt du vet om ld?

    Svara

     Är man bara en förebild pga sitt jobb och sin försörjning?

     Svara

      Uppenbarligen 🤔

      Svara

      Motsatsen brukar enbart de utan yrkesverksamhet hävda för att försöka rättfärdiga sin ickearbetande vardag.

      Svara

     Hon skryter ju också om att hon inte ens tagit studenten.

     Svara

    Kan hon inte vara en förebild trots att hon inte jobbar? Hon har tre barn och gör säkert det mesta hemma och behöver inte förvärvsarbeta.

    Svara

     Kvinnofälla rakt av och helt mot vad kvinnor kämpat för att undvika hamna i!

     Svara

      För de flesta ja, men hon har tryggad ekonomi som jag har förstått det. Hon har själv sagt att det är klart att det inte är smart att bli hemmafru men man kan väl vara en förebild på andra sätt?

      Svara

      Trodde att jämlikhet var att båda könen kunde välja vad som passar just dem bäst? Kvinnofälla kan det lika väl vara att både ha jobb och hushållsarbete på sin lott? Var och en må få bestämma vad som känns rätt för just dem utan att andra ska peka finger. Vi är olika som personer även om vi till nöds ska ha in alla i samma fack.

      Svara

       Hur mycket har LD bestämt och hur mycket har den som faktiskt drar in pengarna bestämt? Det låter mest som att LD har bestämt att hennes man vill välja att jobba för att försörja familjen. Vad han tycker egentligen är helt irrelevant.

       Svara

        Haha. Det anser du att du kan avgöra pga att du suttit som en fluga i deras hem de senaste 15 åren, och därför vet exakt hur deras kommunikation sett ut? Hade du faktiskt lyssnat på vad hon sagt angående detta, så hade du även vetat om att det _båda_ värderar varandras arbete lika högt, oavsett om det är hans arbete som bidrar med mest pengar (även hennes arbete gör nämligen det).

        Svara

      Kvinnofälla? Ja det måste vara precis den fällan vi har fallit i när kvinnor sitter och kastar skit på varann för att inte kropparna ser ut på ett visst sätt. Vi kan snacka om hur onaturligt det är att se ut på ett visst sätt och fördöma de som inte gör det istället för att acceptera att vi är olika med olika förutsättningar och behov.

      Svara

       Fast då checkar väl lady dahmer två fällor – hon både kommenterar en annans kvinnas kropp och sitter hemma och blir försörjd. För vad är egentligen skillnaden mellan att kritisera Carolinas kropp och att någon kommenterar LDs? Kan vi bara sluta helt med det? Även om man är smal har man ju känslor och hjärnspöken.

       Svara

        Var kritiserar ld carolinas kropp?

        Svara

     Men ändå lite skumt att hon propagerar så för kvinnors egen identitet och oberoende medan hon själv är 100% beroende av sin man….

     Svara

      Gissningsvis är hennes partner också rätt beroende av henne. Båda parter behövs för att ett samliv med barn skall gå ihop, så att bara säga att en är 100% beroende av den andre är ärligt talat rätt dumt och trångsynt.

      Svara

       Men alltså – hur räknar du % ?😂 Klart hon kan vara 100% beroende av honom och han 100% beroende av henne….?!

       Oavsett så har hon skrivit inlägg där hon förespråkar att kvinnor inte är beroende av en man (vilket hon ju är oavsett till ville procentsats) och att man ska klara sig själv, betala skatt, inte fastna i kvinnofällan…medan det är exakt det hon gör!

       Svara

      Fascinerande ändå att sååå många inte förstår att bara för att man arbetar för att uppnå ett samhälle som är annorlunda än dagens så kan man inte själv bestämma sig för att leva i den världen, som alltså inte finns ännu…

      Svara

       Men hon måste väl ändå kunna jobba om hon anser d vara viktigt?!

       Svara

      ”Dumpa din kille”
      Eller hur var det nu 🙈😝

      Svara

    Men sluta, en människas värde sitter inte i hennes arbete och just i detta fallet så har LD massa jobb.

    Svara

    Är inte det fantastiskt att vi lever i ett land där vi har möjligheter att välja om vi önskar? Det är inte alla länder som kan skryta med det. Att nån gör si och någon annan så kan väl inte betyda att det ena är ”finare och bättre” än det andra sättet?
    Kan inte förstå att vi ska vara så snabb att döma andra om de inte går i samma fotspår som man själv traskar i. Mångfald måste väl kunna gälla även när det gäller olika familjers val till om båda ska jobba eller ej?

    Svara

    Jag är noga med att lära mina barn vikten av att vara en god vän, att se sitt självvärde, att vara öppna och acceptera människor, att stå på sig, att deras värde inte sitter i deras prestationer eller i deras utseende, att alla känslor är okej att känna osv. Försöker så gott det går leva efter detta själv och på så vis stärka såväl mig själv som dem. Tycker jag lyckas ganska bra, efter många års arbete med mig själv. Jag vill gärna tro att jag är en god förebild för mina barn.

    Jag lider dock även av psykisk ohälsa och på grund av bl a ångest och social fobi, klarar jag inte av ett jobb för tillfället. Faktum är att jag aldrig haft ett ”riktigt” jobb, trots att jag närmar mig 30. Varje dag kämpar jag med skammen och ångesten som följer med det faktumet. Kommentarer som din är inte bara fel, de gör också så jävla ont.

    Svara

    Hon arbetar, hon har en egen inkomst. Eller är kravet nu att man ska tjäna lika mycket som eller mer än sin partner för att man ska anses vara okej?

    Svara

     Kravet är väl att man ska ha en inkomst stor nog för att betala för halva sitt boende, mat, barn och övriga kostnader som man som person har? Dvs inte be om allmosor

     Svara

      Sen när blev det ett krav att båda i en relation har på pricken samma ekonomiska möjligheter? Dummaste idag. 🤦‍♀️

      Svara

     Men eller hur! Varför tror folk att LD inte jobbar? Hon har ju en blogg, skriver skriver debattinlägg, instagrammar, sprider information/politisk info, och är dessutom konstnär. Det är jobb. Sedan har hon säkert en inkomst som varierar stort mellan olika månader men jaha, det har många egenföretagare?

     Svara

      Samtidigt som hon ber om allmosor till ny dator och köper massa växter?!

      Svara

    Fast vänta, varför folk att LD inte jobbar? Hon har ju en blogg, skriver skriver debattinlägg, instagrammar, sprider information/politisk info, och är dessutom konstnär. Hur är det mindre jobb än typ Bianca Wahlgren som umm gör reklam för juicefasta och smink?

    Svara

  Apropå Juicefasta – se denna video:
  https://www.youtube.com/watch?v=bvgyyNRmzLQ

  Mycket bra och kort video som informerar om att hela juice-cleansinggrejen inte är baserad på någon slags vetenskap, och hur kroppen faktiskt fungerar.

  Svara

  Jag tycker inte alls bilden ser redigerad ut. På armen är det ju skuggor! Så dåligt att skrika ”Redigerad!” så fort en trimmad kvinna lägger ut en bild. Får man inte vara det eller? Måste alla se likadana ut?

  Svara

   Kolla på hur fönstret böjer sig vid magen och armarna.. förstår inte hur hon kan göra en så uppenbar redigeringsmiss a la kissie 2010 sen posta bilden.. provokation kanske? Flera har kommenterat den på hennes insta att den är väldigt uppenbart redigerad.

   Svara

    Hennes insta är fullsmockad av retuscherade foton och foton med alla filter som går att uppbringa… Och det är väl ok, bara man inte påstår att det man ser går att uppbringa efter 40 på naturlig väg.

    Svara

     Haha förlåt men vad är det för skitsnack? Min mamma hade vid 45 mer tonad kropp än Carolina och då var det INTE resultatet av lipo på magen som här utan 6 dagar i veckan med stenhård träning. Så säg inte att det inte går på naturlig väg om du själv inte provat.

     Svara

      Och ansiktet då..?

      Svara

   Tänkte som du först, men visst ser det konstigt ut vid armen och magen på vår vänstra sida? Spröjsen just där är alldeles suddiga

   Svara

   Nej hon har säkert en böjd vägg och böjd fönsterram.

   Svara

   Nej är svaret på din fråga, alla måste inte se lika ut.
   Men notera det kurviga ”spröjset” i fönstret så ser du vad som är det s.k beviset för någon form av manipulering .

   Svara

   Vet du hur duktiga folk är på Photoshop nu för tiden? Det är inte så lätt att urskilja längre.
   Dessutom är det enkelt att se att gynnings bild är redigerad.

   Svara

    Ungefär som husen som svänger i dubai, eller var Kissie nyss. Väldigt viktigt att visa upp sig med celluliter eller prata mens för att visa hur ”riktiga” kvinnor ser ut, men ändå ändrar man sin kropp i photoshop för smalare eller kurvigare kropp. Och raderar alla kommentarer som frågar om det.

    Svara

  Jag har för mig att CG nämnt tidigare att hon haft ätstörningar och pendlat mycket med vikten förr. Och att ha som mål att få magrutor är lite väl enligt mig. Jag tränar också på gym men tänker aldrig lägga den jävla mödan som krävs för att jag vill ha magen/rumpan/armar för att se ut på ett sätt som tilltalar vissa.
  Hade hon lyft det på att vara stark i sig med hälsan först så hade det varit ett sundare tänk men där är hon ju inte tyvärr….

  Svara

  Har Bianca dementerat det här med juicedieten? Eller tycker hon på rikigt att det var en smart idé (säkert samarbete)…..

  Svara

  Ätstörd?

  Svara

  Största frågan är väl varför folk år 2019 inte kan retuschera en bild bra? Hur kommer det sig att de fortfarande missar bakgrunden? Om du ska fejka, fejka ordentligt åtminstone.

  Svara

  Även Margaux har nyligen fastat med juicer och hon om någon verkar ju ha väldigt mycket yngre följare. Känns som det alltid blir en större häxjakt på vissa influensers som t ex Bianca eller blondinbella.

  Svara

   Fast hon gjorde det under två dagar som en detox, inte för något med vikten. Plus att hon blev inte sponsrad till att göra det vilket är den stora skillnaden

   Svara

    Frågan är väl varför hon skriver ut det? Varför nämna det? Hon kan göra det ändå, hon är vuxen och bestämmer själv över sin kropp men hon behöver inte berätta om det för sina unga följare som inte förstår syftet eller har behov av det.

    Svara

     Men varför ska det vara deras ansvar? De har väll föräldrar som kan säga till att inte följa dessa människor.

     Svara

      Haha men ärligt nu, menar du att du berättade allt du gjorde för dina föräldrar?

      Svara

       Om man nu tar åt sig och vill börja med juicer som en flicka så finns där väll föräldrar som märker detta och säger att det inte är okej

       Svara

        Är ni så naiva? Eller har kidsen blivit så väluppfostrade? Vi gjorde mycket i smyg på min tid.

        Svara

         Hur mycket har man checkat ut som förälder om man inte märker att ens barn har upphört inta fast föda?

         Svara

   Jag följer inte henne och har således inte sett detta, men att öppet gå ut med juicedetoxer är ju helt förkastligt. Alla människor med en fungerande lever behöver aldrig oroa sig för att ha ”gifter” i sig. Det är fruktansvärt (no pun intended) att unga människor luras i att man ska rena kroppen från helt vanlig mat. När man pressar frukterna på det sättet försvinner ju alla fibrer som fanns i frukterna med och man dricker bara vitaminer och socker i princip. Nej, jag säger inte att man aldrig ska dricka juice, men att dricka något glas då och då med sugrör är att föredra framför att leva på det i flera dagar och förespråka att det är ”nyttigt och hälsosamt”.

   Svara

    Fasta är hälsosamt. Inte juicefasta utan vattenfasta främst. Herregud läs på lite innan du projicerar dina egna nojor till den grad att du tror det är fakta. Dr R Patrick kan du ju börja med att googla.

    Svara

     Vet inte vilka ”nojor” du menar att jag har? Vad är det i mitt inlägg som inte är evidensbaserat, menar du?

     Svara

     Det finns visst stöd för periodisk fasta, men de studierna är än så länge korta och med ett litet underlag, det går inte att dra några säkra slutsatser. Och viktigt att poängtera är att periodisk fasta inte nödvändigtvis innebär kaloriunderskott utan bara att man äter dagens mål under en kortare tid på dygnet och låter magen och tarmarna vila tex mellan kl 18-19 på kvällen till 11-12 dagen därpå. Genom historien har vi inte haft den tillgången till mat som vi har idag så det är väl inte helt orimligt att anta att vi klarar ätuppehåll rätt bra.

     Svara

      Precis. Kostforskning blandat med epidemiologi är ju i princip helt omöjligt att dra några konkreta slutsatser från. Ungefär som att säga vilken som är den ”bästa” dieten. Det funkar på den stora generella befolkningen, men det är inte applicerbart på den enskilde individen, det glömmer många bort.

      Svara

     Jag kollade upp din doktor, förresten. Fanns 4 artiklar i Scopus som jag använder mig av. Vilken av hans publikationer är relevant för diskussionen?

     1. Oriental cholangiohepatitis (clonorchiasis infestation) caused by clonorchis sinensis
     2. Tailored Cancer Outcome Prediction and Informed Consent
     3. Complex Regional Pain Syndrome After Infliximab Infusion
     4. Nucleic acid specificity of a vertebrate telomere-binding protein: Evidence for G-G base pair recognition at the core-binding site

     Jag orkar inte läsa irrelevanta abstract så därför får du gärna säga vilken eller vilka jag ska läsa. 🙂

     Svara

      Dr. Rhonda Patrick dvs en kvinna, ”Ph.D in biomedical science/expert on nutritional health, brain & aging ”. Hon är en av de få profiler jag litar på när det gäller att tolka vetenskapliga studier och göra dem förståeliga för de som inte forskar inom medicin och hälsa.

      Här är hennes research listings på google scholar: https://scholar.google.com/citations?user=iXt3ow0AAAAJ&hl=en&oi=ao

      Här är hennes ”tips” om studier plus podcasts relaterade till fasta: https://www.foundmyfitness.com/news/t/fasting

      Jag tror på tre-dagars fasta en gång i kvartalet. obs enbart vatten. juica tror jag inte på.

      Jag är lekman men allmänt intresserad av hälsa och näring och fastar själv lite då och då, den längsta fastan var fem dagar lång (enbart vatten). Människor har fastat i alla tider, det finns ingen anledning till att vi måste äta var tredje timme.

      Svara

     Josse jag blandade ihop dig med ngn som kritiserade fasta i allmänhet.

     Jag tror inte heller på detoxjuicer.

     Svara

      Ok, då förstår jag. Jag kritiserar bara dumma idéer som kan spridas till unga, främst tjejer, som potentiellt kan ta skada av det. Vad vuxna människor väljer att göra med sin kosthållning är upp till var och en. Personligen är fasta ingenting för mig, men om det funkar för andra så, varför inte. Tycker bara det är förkastligt att basunera ut det på det viset, utan någon som helst förkunskap eller nånting.

      Svara

   Detox = bli av med lite plus/strama åt kroppen.
   Det är vad folk menar när de juicar ett par dagar.

   För det finns väl ingen som på allvar tror att man kan avgifta eller på något sätt rena kroppen genom att dricka juice?!

   Svara

    Tyvärr så är det ganska utbrett att folk tror att pressade frukter och grönsaker med en skvätt alger tillsatta rensar kroppen inom vissa kretsar. De påstår än det ena än det andra mer obegripliga påståenden, sen refererar de till någon indie-professor inom något hyfsat närliggande område. Lite som LCHF-are som bildat en kult kring ”Kostdoktorn”, han är ju läkare. 😉

    Svara

     Det enda som kan detoxa kroppen är LEVERN! Det är det den är till för

     Svara

      Det finns ngt som kallas autophagy och det är detta man vill uppnå med fasta (dvs inte äta ngt alls). Den ska kicka in efter 24-48 timmar och beskrivs ungefär som kroppen vårstädar, här en artikel som diskuterar detta fenomen (obs kan ej avgöra kvaliten på denna studie) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28866100

      Svara

       Helt okej artikel, men det är ingen originalstudie, utan en review, men som författarna själva skriver är det spekulativt och det krävs mer forskning. Du borde gå till originalarbetet som denna studie refererar till och läsa dessa och se hur studierna är gjorda. Det kommer ge mer. Dessutom, iom att det är en review, vet man aldrig om dessa personer kanske tolkat något annorlunda, det är ju faktiskt folk som arbetat igenom andra människors texter. Impact-factor på tidskriften är inte speciellt hög heller, men den är peer-reviewd, vilket alltid är bra. 🙂

       Svara

   Margaux har inte ätstörningar hon har sinnesjukt bra förbränning, så de är lite skillnad där

   Svara

    Va? Tycker hon ser ut som en riktig anorektiker faktiskt, benen syns, inte en gnutta hud/fett, ansiktet insjunket.

    Svara

    Hur vet du det?

    Jag hade/har ätstörningar i många år utan att någon visste om det. Ätstörningar har inget med vikten att göra, ibland kan (låg) vikt vara ett ”symtom” på ätstörning – men långt ifrån alltid.

    Svara

     För övrigt ingår överätning med fetma som följd i benämningen ”ätstörd”.

     Svara

  Tycker det är beklagligt att hon anlitar Pillan Thelaus som fotograf för dessa bilder. Känns inte som rätt person.

  Svara

   Ja… jag har undrat lite vad Pillan tycker om detta med att bilderna är så jätteretuscherade på Gynnings insta… men ändå lägger ju P så stolt upp dem, för att det är hon som tagit dem.. men oftast är ju Gynning nästan suddig av filter….

   Svara

   Fast man har ju ett eget ansvar att säga nej om det känns jobbigt. Ingen tvingar en att ta ett uppdrag.

   Svara

  Å sporttoppen e för liten..

  Svara

   Nej?

   Svara

  Känns som hon är fast i ett kroppskomplex som aldrig verkar gå över, trots stigande ålder + att hon är mamma så kan hon inte släppa drömmen om en perfekt kropp.. den bilden får jag av henne
  Blir ju lite svårt det, att jaga detta. Och känns rätt sorgligt, livet e för kort

  Svara

  Blir skevt att säga ”så nöjd över min starka, vältränade kropp” och samtidigt retuschera.
  Tycker att hon ser jätte fin och stark ut, och jag hade tyckt exakt samma utan retuschering. Tråkigt om hon själv inte tycker det.

  Svara

  Är det inte Lady Dahmer som är ätstörd? 🤔

  Svara

   Zzzzzz, har du sett maten hon lagar och äter? Dröm att käka så bra

   Svara

    Fetaoströra, gräddsås, fläskkött och potatis? Ja verkligen en dröm.

    Svara

     Är det onyttig mat menar du? För mig är det normal mat.

     Svara

      Att äta det i samma måltid flera gånger i vecka ör absolut osunt. Kärlsjukdomar nästa.

      Svara

       Nej man får inga sjukdomar av fett och kött. Bättre kan man inte äta. Kom tillbaka från åttiotalet.

       Svara

        Det råder delade meningar om fett och kött gör en sjuk eller ej, forskningen, som alltid, ej enig. Såg LD:s mat på stories och det jag reagerade på var portionsstorleken. Fyra fem skivor fläsk, ugnsbakad potatis med mer fett, två (!) såser, varav en fet och ugnsbakade rödbetor plus gurka. Hade med lätthet räckt till två personer. Saknades helt nyttiga grönsaker av typen broccoli. Det är bara fånigt att påstå att denna måltid på något sätt är näringsrik eller nyttig i längden. Såg mest ut som väghaksmat. När det gäller Gynning: får en kvinna leva? Vad spelar det för roll om hon retuscherar, det gör varenda en. Vem blir hetsad av dessa bilder? Folk utan kritiskt sinne? Och när det gäller unga så är det deras kompisar som betyder mest när det gäller dieter, skönhet, fixning etc. De vet att det är retuscherat överallt för de gör det själva. Så blir de ätstörda så är det inte pga av andras bilder i alla fall.

        Svara

         ”Får en kvinna leva?” frågar personen som just underkänt en annan kvinnas kosthållning.

         Svara

         Portionsstorleken? Det jag fotade var mitt barns tallrik och det var tre små tunna fläskskivor i samma storlek som en tändsticksask, en sked fetaoströra, sex potatisklyftor, lite svampsås, en slev rödbetor kanske tio tunna skivor sammanlagt (är det onyttiga grönsaker? Hade för mig att rödbetor är nyttigt) och ganska mkt gurka. Men visst det är kanske en jätteportion vad vet jag, jag är ju tjock.

         Ang grönsaker så kan jag glädja dig med att jag och barnen äter minst en hel avokado och en röd paprika VAR om dagen, rotsaker (morötter, rotselleri, fänkål) i maten nästan varje dag, selleri varje dag, broccoli eller blomkål minst en gång i veckan utöver blåbär och hallon varje dag. Lägger garanterat mer pengar på grönsaker är vad nån annan här gör. Helt absurt denna diskussion.😂👎🏼 Nej jag serverar ingen bantarmat, varken till mig eller barnen. Men jag serverar BRA och hemlagad mat. Varje dag.

         Svara

          för att inget missförstånd ska uppstå av kostgranskarna här så var fläskbitarna alltså inte lika TJOCKA som tändsticksaskar, utan lika långa och breda. Dvs ganska små.

          Svara

        Du lagar asbra mat!! Folk är ju ätstörda hela bunten

        Svara

         Haha ja kvar i åttiotalets fetträdsla och smalmat.

         Svara

          Behändigt att storiesen är borta med tallriken, du talar inte sanning. Det var lätt att se storleken på 4-5 bitar och allt annat som räknades upp.
          Om detta var till ett barn så är det för mycket och för fett, det är inget snack om det. För tallriken var inte kaffefat, helt vanlig middagstallrik (ätit på själv) Portionsstorlek är en av de farligaste grejerna,minte för fetma precis men för att man vänjer sig vid storleken vare sig det är mat eller skitgrejer som chips etc – jämför gamla kokböckers rekommendationer så får du se skillnaden på portionerna.
          Det är helt OK att du tror näringsrik mat med lagom fett är ”smalmat” . Med betoning på tror. Veta är något annat.

          Svara

           Okay, my bad, såg att du lagt ut rant och därmed gjort som alltid: använt kommentarsfält för din feed. Suck.

           Du kan gott titta på bilden igen. Sex potatisklyftor och tre tunna små fläskfilébitar är inte mkt mat.

           Jag följer dessutom nästan alltid recept för fyra personer. Detta matar jag en familj på fem med.

           För övrigt blir inte bra mat ohälsosamt för att man äter en stor portion av det. Du behöver lite gräddsås. Det hör jag. Stackare.

           Nej! Fett är inte farligt, däremot är det farligt – särskilt för barn – att inte äta fett.

           Sen är ju köttätande problematiskt på många sätt. Är det etiskt försvarbart och modernt att käka döda djur? Nej, det tycker jag verkligen inte!

        Fast att äta kött är problematiskt på många andra sätt, eller hur!

        Svara

     Osunt!

     Svara

   precis min tanke.. hon om någon verkar ha en osund relation till mat 🤔

   Svara

    eller en osund relation till träning.

    Svara

     Och en osund relation till jobba och betala skatt

     Svara

      Spot on!

      Svara

      Ni verkar ha en osund relation till LD.

      Svara

      Konstigt att folk är så upprörda att hon inte vill jobba om hon inte ”behöver”. Hahah. Vad är grejen? Snacka om att leva i en Box och tro att alla är stöpta i samma form.

      Svara

    Glad att inte ni sitter och bestämmer över levande och döda med ett sånt tunnelseende.

    Svara

     Det hade minskat folkmängden på planeten iallafall 😬

     Svara

    På vilket sätt? Av det jag sett äter hon helt normal mat, tycker man det är osunt bör man nog se över sin egen relation till mat..

    Svara

    ”En osund relation till mat”? För att hon äter den, menar du? Det är få barn som blir serverade så in i helvete bra mat som LDs barn, vilken hon tillagar, dagligen. Massor av grönsaker, rotsaker, frukt och bär. Tänk om folk kunde lära sig att laga lika fenomenal mat som hon gör, och faktiskt äta den. Då skulle alla må lite bättre. Om du inte vet vad du pratar om, så kanske du gör klokast i att vara tyst.

    Svara

   Vem är inte ätstörd, helt ärligt. Vissa mer, andra mindre. Kan inte tro att det finns en enda kvinna som inte har ett uns av ätstörd i sig

   Svara

    Öh- jo!

    Svara

    Jo då. Har inte bantat en dag i mitt liv. Väger mig inte. Bryr mig inte.

    Svara

     Samma här, helt ärligt

     Svara

   LD utgår enbart från sin subjektiva upplevelse vad gäller kropp träning bantning osv och analysen blir därefter: mitt i prick på de som är som henne dock ej allmängiltig och ointressant att diskutera bortom hennes anekdoter. Detsamma gäller för de flesta influencers tyvärr.

   Svara

  Har släppt mina kroppskomplex för länge sedan. Särskilt sedan jag blev mamma. Vi har för övrigt som regel hemma att aldrig prata om mat, kroppsformer etc inför våra barn.

  Svara

   Jag bor ensam men har också som regel att man inte pratar om kroppar med värderande ord, varken bra eller dåliga. Man kommenterar heller inte vad någon äter. Varken bra eller dåligt. Och man pratar inte vikt. Och det talar jag om för vänner och familj som hälsar på när de börjar prata dieter eller kroppskomplex eller att man får unna sig på fredag. Min lägenhet är fri från sån skit.

   Svara

    Åh vilken bra idé! Jag har inte barn än, men det är något jag ska ta från er när/om jag får barn. Jag blir så obekväm av sådant snack, och tyvärr så är min mans familj extremt fokuserad på att prata om vikt, att det är snyggt att vara smal, olika dieter etc.

    Svara

  Att undvika socker är dock bra. Vikten kan man strunta i om man vill, men för hälsan och tänderna. Debatten har blivit så svart vit. Finns en mitten också, det är inte dåligt att äta bra och träna men oftast hamnar även de personerna i facket folk skriker ätstörda åt.
  Fattar inte varför folk inte bara förespråkar bra kost och motion. Behöver inte vara massa dieter och retuscherade bilder, når man ut till många så gör något vettigt med det.

  Svara

   Tallriksmodellen 👍🏻

   Svara

  Men om man nu blir så negativt påverkad av offentliga människor som göra vissa val, bör man inte avfölja isåfall och följa de som gör en glad? Man kan aldrig göra alla nöjda oavsett och det finns alltid någon som klagar.

  Svara

   Sen tycker jag även det är komiskt att kvinnor som lägger ut hur mycket skräpmat de äter och hur de inte tar hand om sin hälsa inte får någon kritik när dom uppmuntrar till något värre. Visste det är bra att visa att alla ser olika ut men man ska väll inte uppmuntra till en ohälsosam kropp?

   Svara

    Om de är smala får de ingen kritik. Är de tjocka så blir de påhoppade så fort de har med någon som helst mat på en bild.

    Svara

     Drömmer du? Smala får minst lika mycket kritik.

     Svara

      Jasså?

      Svara

       Ja.

       Svara

        Ok. Vet inte vilja tjocka du följer som får lika mycket (eller lite) kritik som smala. Men skönt för dom. Önskar att ingen skulle bli kritiserad om de så äter chokladsås till frukost lunch och middag.

        Svara

     Ser mer positiva kommentarer till kraftigare kvinnor än till de som är smala. Ett exempel är när Felicia Bergström berättar på youtube att hon har väldigt ont i ryggen och då skriver folk snällt att hon kanske borde ändra sin kost och träna lite att det borde hjälpa men då jävlar blev det hus i helvete för man ska absolut inte säga till en kraftig person att bli hälsosammare för deras eget bästa. Men att säga till en smal person att de ska trycka i sig lite Burger King eller något är helt ok

     Svara

      Jag pratade om kritiken de får eller inte får när de äter skräpmat

      Svara

      Precis! Upplever betydligt hårdare klimat mot smala.

      Svara

       🤣🤣🤣🤣

       Svara

       Jepp, och i din värld existerar inte rasism eller sexism heller antar jag?

       Svara

        Vad yrar du om?

        Svara

       Men snälla du!! Jag har alltid varit väldigt smal naturligt och ofta fått höra saker som ”ät lite mer” osv men det är liksom inget mot hatet som tjocka får stå ut med. Jag har fått höra ”jävla svenne” med men inbillar mig liksom inte att ”rasismen” mot svenskar är värre, eller ens existerar..

       Svara

  Om ni ska börja tänka på mat och träning kör mammafitness(Olga rönnberg) oavsett om du har barn eller inte. Ingen svält man äter 5 ordentliga mål om dagen och uteslutet inget mer än ofantliga mängder socker. Dom har ett mer långsiktigt tänk inga ”1200 kalorier och du går ner 30 kg på 2 månader” utan mer 3n medvetenhet av mat och vad du ska äta. Har själv märkt med mig vad träningen och ordentlig mat gör med kroppen. Mer energi, mår bättre psykiskt och känner mig starkare. Inget fel i att förutapråka träning och skippa socker. Därför kan jag väll tycka att gynning får oförskämt mycket skit? Juice diet absolut förstår problemet där. Men förutapråka träning må bra och bli stark? Förstår inte problemet

  Svara

   Fattar inte folk som pallar äta fem mål mat om Dan helt ärligt. Obs! Gillar verkligen att äta och så och äter massor, men håller mig generellt till två gånger om dagen. Då lassar jag på ordentligt, lunch och middag.

   Svara

    Vad räknas som mål? Jag äter frukost, förmiddags fika typ en macka, lunch, något mellanmål och sen mat igen på kvällen.

    Svara

     Det är väl mest lunch middag och mellanmål skulle jag säga. Not a fan, men många är ju som du och tror sig i alla fall behöva det. Vissa kanske funkar bättre så tom men tror många gör det av gammal vana och att vi blivit lärda så. Alla är vi olika så säger inte att det ena är bättre.

     Svara

      Vadå tror? Jag känner tydligt i kroppen när jag behöver äta något. Jag kanske är mer aktiv än dig?

      Svara

       Jag är väldigt aktiv och tränar ganska hårt de flesta dagar i veckan. Kag skrev ju att alla funkar olika? Du behöver inte alla de målen, men just du kanske faktiskt funkar bättre så. Kanske är det så för att du är van vid det och därför tror att du funkar bättre, eller så funkar du helt enkelt bättre. Som sagt.

       Svara

  I sammanhanget är LD grym! Grym på att skamma kvinnor som lever som de själva vill. CG har kanske hittat det hon mår bra av. Tydligen har LD själv lagt om kosten. Då är det ok. Det är dock förbjudet att prata om det eftersom ”alla”mår dåligt av att läsa om det. Det går faktiskt att låta bli att läsa om det också och ta ansvar för sitt eget mående istället för att skylla på alla andra. Jag mår fasen så mycket bättre nu när jag är aktiv och tar i när det gäller vikter än när jag var otränad och överviktig. Det är som med de nyfrälsta – man vill sprida ordet för man mår så bra. Jag mår dåligt av att se tatueringar men jag tror inte att storfeministen kommer att sluta vräka ut sina egna för det. Jag blir nog bara uppmanad att låta bli att titta. Precis som hon kan göra. Detta handlar inte om den stora massan. Det handlar om LD och hennes oförmåga att aktivera sig. Hon kan ju inte gå ut och gå än på några år enligt henne själv även om hon vill gå en mil om dagen för att det är bra för kroppen som hon säger

  Svara

   Varför kan hon inte gå ut och gå än på några år?

   Svara

    Skulle jag också vilja ha svar på? Just nu kan jag ej gå pga hälsporre sen två månader tillbaka (usch och fy natashja! Hälsporre!) men annars brukar jag och min man ta långa promenader under veckorna. Bor i skogen och får inte sällan ihop 6-8km om dagen under de månader då det ej är is.

    Svara

     Tidigare sade du att det inte gick för att du bodde i skogen, gick inte att gå med barnvagn och du kunde inte ta med lilla barnet för då ville det barnet gå själv och det skulle ta för lång tid att gå den mil du sade dig vilja gå. Svårt att komma ihåg dina egna ursäkter kan jag tänka. Svar till mig på en direkt fråga!! Usch och fy för dina försök att få det till påhopp som vanligt strumpan 🙂

     Svara

      Låter som att du fabricerat ihop på egen hand utifrån nåt jag kan ha sagt om nåt specifikt tillfälle. Du ver ju verkligen inget om hur mkt jag rör mig.

      Dock märkligt att du tycker stt jag inte klarar av att aktivera mig för att jag inte tar en mils promenad varje dag. Villa krav.

      Svara

       Inget fabricerat över huvudtaget. Ditt eget svar på en fråga jag ställde under ett inlägg i din blogg. En mil om dagen var även det du själv sade att du ville upp i för det är bra för kroppen. Jag har inga som helst krav på någon. Inte mer än att inte bli anklagad för att fabricera saker när du själv har svarat så. Du snirklar dig fram mellan dina egna återgivna svar så det blir löjligt. Fattar dock inte varför du lagt om kosten och är ute och rör på dig eftersom det inte har någon påverkan på hälsan. 😉 Önskar dig på riktigt allt gott.

       Svara

        Ja jag vill gå en mil om dagen. Tycker jag är ett bra mål. Jag kanske skaffar en pt igen också.

        Skulle vilja att du länkar till nån slags källa som styrker påståendet att jag sagt att kost och träning inte påverkar hälsan.

        Svara

  LD är verkligen inte rätt person att prata hälsa och träning. Eller trollar hon?

  Svara

   Nä ingen av dem är väl i så fall en förebild om man ska ta hänsyn till kropp, hälsa och träning.

   Svara

   För att?

   Svara

  40 bast och retuscherar kroppsbilder, det är väl där det riktigt ledsamma ligger?? Istället för att göra det till en hälsokost- debatt som vissa här.

  Svara

   Är väl inte charmigare med 20-åringar som retuscherar kroppsbilder? Och dessa 20-åringar skulle bara veta hur mycket deras kroppar kommer att förändras när de når 40…

   Svara

    Ja men hur kan hon ens vara så missnöjd när hon ändå har denna kropp som 40-åring..
    Kollade hennes insta och det var mycket kroppsbilder eller texter som handlade om kroppen på ett eller annat sätt.

    Svara

  Jag blir ändå ledsen över att man hoppar på kvinnor som uppenbart är så missnöjda och osäkra att de behöver ”fixa” varenda bild. Är det konstigt att vi mår så dåligt över våra kroppar?
  Carolina är uppväxt i en värld där utseendet betyder allt, hennes karriär är byggd på det, ska hon plötsligt bara ruska av sig allt hon blivit matad med och bara börja älska sig själv rakt upp och ned?

  Jag är inte offentlig, jag har inte behövt visa upp min kropp om jag inte velat, men jag är lika indoktrinerad som hon att jag inte duger hur jag än bär mig åt. Jag fixar varenda bild på mig trots att folk vet hur jag ser ut irl. Men jag mår dåligt av att se bilder på mig själv där jag ser mina brister, jag ser det alla andra alltid påpekat, antingen vad gäller mig eller andra kvinnor.
  Stora porer är fult, finnar är ”skäms”, dubbelhaka är lika med fetto osv
  Om jag inte kan tysta alla rösterna i mitt huvud, varför ska vi kräva det av alla tjejer och kvinnor där ute bara för att de är offentliga?

  Vill hon förespråka en kostförändring så låt henne, sluta skälla på andra kvinnor för att de inte är som dig eller mig eller vem fan man nu anser vara en perfekt förebild för välrden.

  Svara

   Och hon sprider detta vidare genom att retuschera sina bilder…

   Svara

   Jag håller med till stor del. Vi kvinnor har blivit matade med sjuka ideal i generationer, och min mamma har omedvetet överfört en del av sina osäkerheter på mig. Men idag pratar vi mer om sådana här saker i samhället, och som influenser har man i min mening ett större ansvar att sätta sig in i och förstå vad man projicerar på sin målgrupp. Särskilt när det gäller saker som kan påverka unga kvinnor, som är den grupp i samhället där psykisk ohälsa ökar som mest. Men med det sagt håller jag med om att påhoppningar inte är det bästa sättet att komma framåt, och att vi måste ha förståelse för vad som ligger bakom en redigerad bild.

   Svara

    Håller med om att inte föra negativa saker vidare, men samtidigt, är det Carolinas ansvar bara för att hon fortsätter visa upp sin kropp så som hon gjort långt innan ”influencern” uppfanns?
    Hon var fotomodell långt innan bloggarna slog igenom, ska vi skamma varenda fotomodell också?
    Kan man inte få välja, så som LD gjort. Hon vill vara en förebild och förändra, lyfta problemen till ytan och få igång diskussioner. Skitbra gjort av henne. Men samtidigt, har man inte valt att vara en förebild så ska man inte skammas och skällas på för det. Vi vet ju att det finns en rätt trist grund för beteendet, det ska man inte få kritik för.

    Svara

     Jag hoppas att du inte läste in något skammande eller skällande i min kommentar. Jag tycker att det är önskvärt att ta ansvar när man når ut till många unga människor, men om man inte vill eller kan det tycker jag såklart inte att man ska straffas för det.

     Svara

      Nej nej, jag tycker mer det är tex LD som är för hård och skammande.
      Jag förstår vad du menar och tyckte inte du skammade eller skällde 🙂

      Svara

  Sandra Beijer skriver om AI-kontot och om att hon inte tänker svara anonyma konton. Så var det under mattan! Fast nej. Influencers kommer bli tvungna att ta flygdiskussionen, tycka vad man vill om det. Antingen sluta flyga och behålla positiva läsare samarbeten etc. Eller låta bli att hänga med i the wind of change och framställa sig som över och passé. Sorry men det är så det kommer bli.

  Svara

   Fast..vem bryr sig? Det är som jakten på reklammarkeringar här, det var lite kul första tre gångerna men nu är det bara SNARK. Likaså AI, de känns passé och sekundärkränkta by now. Gårdagens nyheter.

   Svara

    Till Fniss: Eh ja vem bryr sig om någon influencer överhuvudtaget? Vem bryr sig tillräckligt för att läsa bloggbevakning? Vad gör du här om du inte förstår att de som kommenterar har ett intresse för det bloggen handlar om?

    Svara

   Tycker det också intressant strategi av Sandra att prata om hot hon har fått för att skifta fokus från sakfrågan… påminner om Blondinbella och hotlappen när det stormade kring henne. Vore intressant om du skrev om det CamCam, får dock känslan av att du gillar Sandra och att hon därför kommer undan mycket av den bevakning som du reserverar för bloggare som du inte har lika mycket till övers för…

   Svara

    Tycker att detta förtjänar ett eget inlägg här på bloggbevakning!

    Svara

     Det kommer under dagen.

     Svara

      Tack på förhand och för snabbt svar!

      Svara

       👍🏻

       Svara

   Den eviga tonåringen Sandra Beijer tål ingen som helst kritik och är, trots sitt skrivande, väldigt oproffsig på att uttrycka sig själv till sitt eget ”försvar”. Sandra manar fram sin trogna skara 9-5 tjejer till sitt försvar, bl.a i form av gulliga och peppiga kommentarer.

   Svara

   Konstigt argument att inte svara anonyma konton. Massa som kommenterar på hennes (och andras) bloggar och ig har anonyma e-postadresser. De får svar, varför då inte svara AI?

   Svara

   Otroligt löjligt av henne att göra stort drama av att hon glömt stänga sin ytterdörr och blanda in hotfulla meddelanden orsaka av AI-kontot… En röra av sympatifiskande. Suck.

   Svara

  Jag tycker detta har gått helt för långt. Att inte en smalare kvinna ska få visa sig längre och förespråka hälsosam mat och minska på sockret? Då blir det liv.
  Men direkt en större kvinna visar sig och förespråkar onyttig mat o socker så blir det jubel?
  Jag förstår faktiskt inte när det handlar om vad som är bra för kroppen, välmående o hälsan.. socker o onyttig/fet mat sänker immunförsvaret, gör en tröttare, man har större risk för en rad olika sjukdomar bland annat cancer, speciellt socker. Socker är rent ut sagt gift. Jag förstår inte när man vet allt detta 2019, att man faktiskt förespråkar en ohälsosam livsstil. Jag är helt för att alla kroppar är vackra o alla ska känna att de kan visa upp kroppen, det är helt självklart. Jag är själv större, av en sköldkörtelsjukdom och jag har haft ett enormt sockerberoende. Men har jag då mått bra under mina år när jag vräkt i mig skit? Nej, herregud så trött jag varit. Nedstämd, orkelös och kroppen har inte mått bra. Förtydligar ännu, tycker det är helt underbart med större kvinnor som idag skriver öppet och visar upp sig utan skam, men när det finns en del som uppmanar till skräpmat varje dag i samma veva, DET förstår jag inte och det är fel enligt mig. Precis lika fel som att uppmana andra att följa juicedieter.
  Kroppen och jag, fysiskt o psykiskt mår så otroligt mycket bättre när jag äter hälsosam mat, helt normal mat men försöker äta så lite socker som möjligt. Sen lyxar jag till det på helgen med choklad eller något annat gott såklart, man måste få unna sig! Men detta att förespråka en ohälsosam livsstil är inget jag förstår.
  Och varför ska inte längre smalare kvinnor få visa upp sig? Om vi kämpar så mycket för att alla kvinnor ska känna att deras kroppar är bra som de är, måste väl det betyda ALLA oavsett kropp?
  Gud va långt detta blev 😅

  Svara

   Ja man måste kunna prata om det. Har träffat barn som varit överviktiga (kost-relaterat) och där föräldrar rasat över att de fått höra att det är ohälsosamt. Det handlar inte om hur barnet ser ut utan vad det i sin tur leder till, i det här fallet var det direkt ohälsosamt. Men dessa föräldrar var inprogrammerade med att svara att man inte ska kunna tala om tjocka. Att nån är smal är däremot helt ok att påstå.

   Svara

   Så jävla bra skrivet!

   Svara

   Fast att visa upp en vältränad, retuscherad kropp och skriva att man inte ätit socker på två veckor blir ju rätt missvisande.

   Svara

    Jo, håller absolut med om det, inte okej.
    Men i allmänt menar jag mest med min kommentar!

    Svara

     Fast inlägget handlar inte om att ära nyttigt. Du har ju läst in något som inte står.

     Svara

  Jag äter inte heller socker. Har inte gjort på 6 år. Och ja, det är enorm skillnad på mycket. Vikt, hy, humör osv.
  Dock är min kropp inte i närheten av Carolina Gynnings. Inte. I. Närheten.

  Klart som fan att socker är farligt och onyttigt. Men att säga att man ska ”peppa” med retuscherade bilder och opererade bröst- det är tragiskt.
  Hon är svinsnygg men tragisk i sitt sökande efter bekräftelse.

  Svara

  Mat, hälsa och träning är absolut nödvändigt att prata om ändå tycker jag, åt båda hållen. Det här att vissa rasar över kommentarer om större kroppar men inte över mindre är ganska knasigt.

  Svara

  Det enda Lady D åstadkommer med detta är hat. Hat på en annan kvinna.

  Hon som själv fördömer det hat hon själv får utstå.

  Det som faktiskt hjälper kvinnor och tjejer är kroppsaktivister såsom Lady D själv och många andra helt underbara kvinnor som har modet att viss upp sig precis som vi ser ut.

  Jag önskar att Carolina också hade det modet. Hon är ju urvacker och behöver inte retuschera, bara för att alla influensers mer eller mindre gör det idag.

  Jag tycker det är toppen att hon inspirerar till träning och att undvika socker som verkligen är ett gift och inget annat.

  Svara

  Jag gillar Gynning! Tycker alltid hon har varit en frisk fläkt, rolig, gapig och för mycket på ett bra sätt! Hon vågar alltid säga vad hon tycker och det uppskattar i alla fall jag. Sen är hon väldigt vacker också.. struntar faktiskt i om fotona är redigerade 🙂 Man behöver inte vara ”mamma och förebild för hela världen” bara för att man är offentlig.

  Det är en vuxen kvinna som gör som hon själv vill. Så låt henne.

  Svara

  Ledsen för OT men tycker mammabloggaren Moa Westlöö la upp en intressant youtube-klipp där hon pratar om ekonomi och att alla inte har det så bra ställt fast det framstår så. Hon är ju dessutom en ”influencer” Sen gav hon en liten känga till Paula Uribe som tydligen menar att alla barnfamiljer kan åka till Thailand.

  Svara

  I en tid när vi alla ska tänka på resor och då främst flygresor då passar nyahemmet på instagram att ha en tävling där hon tävlar ut med något flygbolag som tävlarven resa i bussinesclass till Usa för 2 personer. Själv har hon rest friskt på sistone inte så konstigt när hon får betalt för det. Aja ville bara tipsa så ni vet.

  Svara

  Ursäkta Cam men behöver hjälp och försökt googla! Min kompis kille dök upp på tinder. De blev i ihop i somras. Jag har fått för mig Att man försvinner ur leken när man varit inaktiv, men det kanske inte alls är sant!?

  Svara

   Om jag får killgissa (har inte Tindrr själv) så tror jag inte att man försvinner ur någon app/tjänst utan att aktivt stänga ned sitt konto. Vem bestämmer vad som är tillräckligt lång inaktiv tid? Om det verkligen fanns en sådan tid borde du hitta det när du googlar. Antingen har han glömt eller ”glömt” att ta bort sin profil.

   Svara

    Nä jag fick fram sidor på engelska till slut haha! Fick nästan panik. Tydligen kan det bero på att jag har svept så mkt att tinder rotar fram inaktiva 😅

    Svara

   Nej man försvinner inte om man bara tagit bort appen. Och, vad vet du, de kanske letar tjej till trekant?

   Svara

    Ok! Nä vem vet, stod inget om det och tvivlar de skulle leta efter det på tinder’ aja kan nog andas ut ändå 🙂 tack!

    Svara

   Har inte tinder men andra liknande. Där måste man aktivt stänga ner sin profil. Kan man inte se på tinder när någon senast var aktiv?

   Svara

  OT, men är bara lite nyfiken. Läckberg har både för några dagar sedan skrivit om hur fantastisk en nyinförskaffad pendel och la idag upp en liten film med detta nu oumbärliga ting (fast filmen nu borttagen, varför? Kontroversiellt på nåt vis?) Ungefär alla som kommenterade häromdagen hade en egen pendel och hyllade föremålet. Mina frågor: Är det så vanligt förekommande med pendlar? I vilka vardagssituationer används dessa?

  Svara

  Å där hamna jag oxå i modd… Jisses…

  Svara

   Camcam håller på att förvandlas till Anna Book. Alla som kritiserar = BAMBAMBAAAAM

   Svara

  Oh, jag läser alla kommentarer och jag har koll på diverse i fluencers. Ja, smalhetsidealet dominerar. Jag bara suckar lite åt det. ”Socker är gift” skriver många. Nej, det är det inte i måttliga mängder.
  Många gymmar för de där förbannade magrutorna och stora rumporna. Vojne, vojne.
  Jag, gamla käringen går på gym tre gånger i veckan, endast för att bli stark i min åldrande kropp. Förmodligen har jag ett och annat kilo för mycket (enl. diverse kurvor) och det bekymrar mig föga.
  Jag vill bara ha en fungerande kropp och ett bra flås.
  Jag vill leva ett liv, där jag känner att jag lever och mår bra… än att leva ett liv i späkning och ändå inte må bra. Varken fysiskt eller psykiskt.
  Det är nog sådant som kommer med ålder och kanske lite mer klokhet och vishet. (Livet ska levas, inte överlevas.)

  Och ja, jag kan ömka Gynning och många andra, som tror att hon måste ändra alla bilder… för att se yngre och smalare ut.

  Svara

  Hyckleriet når inga gränser…

  LD ska ju verkligen inte uttala sig om varken träning eller mat då hon själv verkar har någon form av ätstörning..
  Hennes mat är ju bara fett och snabba kolhydrater typ.

  Gynning är 40 bast och har ett sexpack.
  Det ÄR imponerade och kräver HÅRD träning och disciplin!

  LD äger sig vara feminist och pratar systerskap
  – blir försörjd av sin man, bodyskammar andra smalare kvinnor…

  Å varför hashtagga uppmuntrafetma?
  Uppmuntra något som faktiskt är skadligt och kostar 25 miljarder per år?🤔

  Då ska jag börja hashtagga uppmuntralkohol, uppmuntracigg, uppmuntrasnus osv osv…..

  Svara

  My Martens i blåsväder i ett av hennes senaste inlägg i bloggen.
  Kört 110 o fotat kaffe o hand.
  När folk sen klagat så har hon efterredigerat bilden 🙄🙄

  Svara

  Om det som de nu förespråkar verkligen är så bra så kan man ju undra varför de måste retuschera?..

  Svara

  Det intressanta i sammanhanget är ju det faktum att när CG i en intervju fick en fråga om ”superkroppen” så var den ett resultat av en separation….

  Svara

  Hmm, LD skriver att man inte ska hälsoråd från någon som har ätstörningar. LD som har en sjuk inställning till sin egen kropp, grav övervikt och vars kost har gjort henne sjuk med förhöjda värden. Det är alltså hon som kritiserar och hånar andras livsval och livsstil.
  Ibland tror jag LD är komiker och att hela hennes blogg är ett skämt 😂

  Svara

  Att ta hälsoråd av Lady Dahmer verkar ungefär lika klokt som att söka finansiell rådgivning från Catrin Hedlund.

  Svara

   Tack för ett vettigt svar 🙏

   Svara

   Tycker att hon verkar ha betydligt sundare inställning till hälsa än de flesta andra influencers. Hon har i alla fall gett mig bättre inställning till kost, kropp och hälsa över lag.

   Svara

   Ha ha ha ha

   Svara

   Jag ger inte hälsoråd

   Svara

    Nej, det kan man inte beskylla dig för att göra. Däremot skriver du ju gladeligen vad alla andra inte ska göra.

    Svara

   Ja, jag tänker detsamma faktiskt, att kritisera andra för att vara ätstörda när man själv har en kropp som man faktiskt allvarligt inte får utan att vara ätstörd själv. Nu menar jag inte att det något fel att vara ätstörd, men det blir ju väääldigt konstigt om det är ok att ha ätit sig till en rejäl övervikt men inte ok att ha svält sig till en undervikt, båda sakerna är ju lika ätstört i min värld.

   Svara

    Mmm fast jag är tjock. Inte ätstörd. Stor skillnad. Och nej man blir inte tjock enbart pga ätstörningar. Herregud, tror du på det alltså? Wow.

    Svara

  Ser dagligen fullt av missar av redigering. Kenza redigerar ofta sina ben till smalare, andra gör si och så. Den dagen då ingen redigerar något blir jag genuint glad. Och till de som redigerar lär er först hahaha.

  Svara

  Men problemet är ju dessa ständiga kontradiktioner och hycklande (det är i alla fall vad det blir att framstå som) när man skriver en text om hälsa och sedan lägger upp en retuscherad bild på en astrimmad kropp? Vad vill man säga? I grund och botten handlar det inte om pepp. Det är DET som är problemet! Det handlar inte om Carolinas plats som förebild för andra, man blir irriterad av hennes nonchalans. Känner bara vem tar du mig för? Vem tar du dina läsare för? Det är väl härligt att va snygg och bra att inte äta socker. Felet uppstår när hon kopplar ihop dessa med den felaktiga komponenten retuschering!

  Svara

  Hon är dessutom opererad.

  Jag vill bli inspirerad av vanliga mammor utan fillers, botox och silikon.

  Svara

  Jag är tacksam för att LD finns, hon har ofta ett väldigt nyktert sätt att se på saker som försiggår i vårt samhälle och hon har verkligen hjälpt mig öppna ögonen för många företeelser. Har lite svårt för höggljudda människor över lag men när jag hör Ld prata vill jag ställa mig upp och applådera.

  Svara

  Bilden är ej retuscherad, ljus och kontrast, färg och skärpa är ändrat, vilket man gör i alla bilder som fotas i raw-format. Ingen del av kroppen är manipulerad eller skulpterad. Fyi.
  Med vänlig hälsning, fotografen bakom bilden

  Svara

   Oj, ja då behöver ninja in en reparatör för de sneda spröjsen på fönsterna! Ser trasigt snett och vint ut!

   Svara

  Du missuppfattar nog LDs text. Den med ätstörning hon syftar på är Bianca, att en alltså inte ska ta råd från Bianca (som öppet pratar om sin ätstörning) gällande kost/hälsa.

  Svara

  Men kom igen det handlar ju inte bara om retuchering, Gynning har ju fettsugit den där magen hos Dr Berne och sprutat in det i baken: brazillian buttlift och hävdar sedan att hon fått rutor pga träning och kost.
  Vilken otroligt skev bild det ger unga. Hela kontot är en lögn och följarna bara gapar helt okritiskt efter mer skit…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.