Isabellas smygreklam på Instastory de senaste 24 timmarna

”Den som gör reklam för egna eller andras varor och tjänster är skyldig att känna till de regler som gäller. Samma regler gäller oavsett kanal.” Om man inte följer reglerna bryter man mot marknadsföringslagen.

Från KOs hemsida.

KLICKA HÄR!

209 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men snälla, när Sascha står och stryker med Philips Nordic ??! och fokuserar kameran på apparaten hur länge som helst? Philipp nordics nämns, men står ingenting om reklam?! Alltså det måste pågå hur mkt fuffens som helst if you dig deep. Fattar inte vad Skatteverket etc håller på med. Tänk vad mycket pengar som slussas mellan företag och influencers och ingen skatt på det.

  Svara

   Större skattesmitare får man leta länge efter!

   Svara

    Man betalar inte skatt för att visa upp sina egna produkter som man av naturliga skäl inte får ersättning för!

    Svara

     Men det är ju fortfarande en själv som i slutändan tjänar på att ens egna produkter visas upp. Vilket är själva meningen med att även egna produkter ska reklammarkeras.

     Svara

      Men det är ju inte betalt, inget som hon fått ersättning ifrån. Har inget med skattsmitning att göra heller.

      Svara

       Nej, ingen direkt betalning men indirekt. Marknadsföringslagen baseras inte enbart på faktiskt betalnibg

       Svara

        Men reklam är inte lika med betalning och skatt. Bara för att något ska reklammärks betyder det inte nödvändigtvis att det ska beskattas, MEN om man fått ersättning för att visa upp något ska detta beskattas

        Svara

         Tror du Isabella gör reklam för skojs skull?

         Svara

         Fast nu ska ju allt som influencers får i pressutskick, frukostar på event, samarbeten osv skattas..

         Svara

        Cam markandsför sin blogg dvs sitt företag med inkomst på sin instagram. Indirekt marknadsföring och bör därför reklammärkas alltså?

        Svara

         Instagram.com/bloggbevakning – bloggens instagram där länkar till bloggen inte behöver reklammarkeras då det är ett företagskonto

         Instagram.com/camilla_gervide – privat instagram där länkar till bloggen ska reklammarkeras i individuella inlägg

         Svara

   Instagram med 24timmar stories är ett stort problem. Vi pratar mycket skatte-pengar som Skatteverket (dvs VI) går miste om.

   Svara

    Men lägg ner, dessa människor betalad tillräckligt med skatt som alla företagare. Jävla skitsamhälle som ska ta allt man tjänar. Kommer snart säga upp mitt jävla medborgarskap.

    Svara

     Bra. Vi kommer inte sakna dig.

     Svara

     Haha flytta till ett land med lägre skatt så får du se hur kul det är. Bortskämda svenskar..

     Svara

     Gör det, tycker jag.

     Svara

     Hej då din tönt!

     Svara

   Gud…

   Så kul och pinsamt att läsa Bellas kommentarer på Instagram för hennes hus och de som lokalvårdar det haha. ”Åh så spännande 😍” ”so fun!” ”Who use the grey ones 🤔”

   Svara

    så konstigt när precis varenda del av ens liv är reklam och till salu. Det känns ju unikt för Bella, även om andra som forni,
    Dasha, kenza mfl gör mkt reklam så är ju inte ALLT reklam. Men när allt i ens hem är stageat…

    Svara

   Bara för att det inte reklammarkeras betyder ju det dock inte att det inte skattas på, inte heller garanteras det att reklammarkerade inlägg skattas för. Det är två skilda saker.

   Svara

    Såg nu din kommentar.

    Svara

   Hon kan väl skatta för det trots att hon inte visar till läsare att det är reklam..

   Svara

   Skatteverket har aviserat att man under 2019 kommer att granska Influencers som Isabella Löwengrip!

   Dessutom har Isabella Löwengrip en hel del anmälningar som smygreklam mm hos KO.

   Svara

  So fun!

  Svara

  Where is Greta when you need her?!

  Svara

  Kan det inte vara så att Blondinbella har hittat ett loophole i systemet, och att hon inte behöver reklam-markera?!!! Jag kan ändå tänka mig att hon hade skött allting legally annars, och är extremt försiktig.

  Hon kan ju inte vara såhär pantad?

  och vad händer egentligen om RO skulle notera detta?

  Svara

   Ja, det måste vara något kryphål som hennes legal team har hittat.

   Svara

    Men det finns inget legal team. Möjligen en advokatkontakt.

    Svara

    Nä, det kan jag inte tänka mig med tanke på hur arg Isabella var efter att hon varit på möte hos RO och inte kommit undan att reklammarkera.

    Svara

     Konsekvenserna av det mötet var då bara att hon ska reklam-markera, men hon gör det inte ändå?

     Vad sysslar de med?

     Svara

      Fast det gör hon väl så fort det är betalda samarbeten hon gör för andra företag. Men detta som visas här är ju hennes egna grejer och alltså inga betalda samarbeten. Så det är lite skillnad.

      Svara

       Därav loophole, kan ju vara så att de hittat ett sätt att slippa reklam-markera för egna produkter?

       Svara

       Kopierar det CamCam redan skrivit på flera ställen, eftersom någon/några Anonym envisas med att skriva att det skulle vara skillnad på att göra reklam för egna grejer………:

       ”Den som gör reklam för egna eller andras varor och tjänster är skyldig att känna till de regler som gäller. Samma regler gäller oavsett kanal. Om man inte följer reglerna bryter man mot marknadsföringslagen.”

       Från KOs hemsida.

       Svara

        Jo jag läste det men på Skatteverkets hemsida tas endast upp att, ifall man uppbär någon form av ersättning från något annat företag, så ska man ta upp det som inkomst och det beskattas då i det fallet. Där står ingenting om vad man ska beskattas för om man gör reklam för egna produkter.
        Om man bryter mot en marknadsföringslag tror jag inte man behöver betala skatt.

        Svara

         Skatt har jag inte koll på gällande detta. Men det är väl illa nog att bryta mot en lag (marknadsföringslagen)?

         Svara

        Du skriver ju inte vilka regler. Har någon fått betalt för att göra ett inlägg och visa vissa produkter eller skriva något särskilt DÅ ska det stå reklam el samarbete och redovisas som inkomst. Tror IL har koll på det där.

        Svara

         Reglerna i marknadsföringslagen….. Marknadsföringslagen gäller även marknadsföring av ens egna varor/produkter/tjänster.

         Svara

         …och, innan någon protesterar, att på sin privata Instagram lägga upp inlägg som promotar ens produkter/varor/tjänster, är att marknadsföra dem.

         Svara

          Som Camilla gör menar du? Hon promotar sin blogg vilket är hennes företag och inkomst på sin instagram, marknadsför den där.

          Svara

         Det är två olika saker. Om du gör reklam för dina egna saker får du inte någon ersättning och behöver därför inte redovisa inkomst och blir ej beskattad. Däremot gör du fortfarande reklam och det ska markeras enligt marknadsföringslagen.

         Svara

         Vad är reklam?
         Det är reklam när du får betalt för ditt inlägg eller om du har fått produkter och tjänster gratis i utbyte mot att du marknadsför dem. Finns det ett uppdrag från företaget är det marknadsföring.

         Det är också reklam om du tjänar pengar på att lägga ut länkar till produktinformation eller till en webbshop. I alla dessa fall måste du informera läsaren om att det som skrivs är marknadsföring – annars räknas det som dold marknadsföring vilket inte är tillåtet.

         Svara

          Cam promotar ju sin blogg vilket är hennes företag och inkomst på sin instagram.

          Svara

           Bloggens Instagram. Är du inte läskunnig?

   Jo det är just det hon är! Och skrupelfri!

   Svara

   Hon fortsätter nog med att inte reklammarkera sina egna produkter tills dess att influencers börjar bötfällas med ordentliga belopp, innan det sker tjänar hon nog på att inte så tydligt skriva ut att det handlar om reklam.

   Svara

    Hmm, du har nog en poäng där! Plus, minus, plus?

    Svara

   Det här måste tas upp som reklam! Jag förstår inte att isabella vågar göra såhär. Det här är REKLAM med ett syfte=beskattning. Att ingen reagerar förstår jag inte.

   Svara

    Nja det är nog inget hon fått betalt för, tror hon har koll på regler och vad som behöver göra. Tror hon gör rätt med tanke hur påpassad hon är och med att vissa letar fel och ständiga uppmaningar att anmäla henne.

    Svara

     Marknadsföringslagen gäller även marknadsföring av ens egna varor/produkter/tjänster. Att på sin privata Instagram lägga upp inlägg som promotar ens produkter/varor/tjänster, är att marknadsföra dem.

     Svara

      Som CC gör då menar du? Hon promotar sin blogg dvs denna blogg som hon har sin inkomst ifrån, hon marknadsför denna blogg på sin insta.

      Svara

       Det är hennes företags insta.

       Svara

        Och det är precis här som Isabella har hittat ett kryphål (på samma sätt som CamCam) löwengrip incest äger varumärket Isabella Löwegrip och Löwengrip Invest äger alla företagen.

        Jag tycker faktiskt att det kan bli lite problematiskt och urholka lagen om alla entrepenörer skulle skriva varje gång som de är på sin arbetsplats ”reklam”. Om man ska hårdra det så skriver jag ganska ofta att jag älskar mitt jobb, tar ett foto av min arbetsplats, taggar mitt företag, då borde jag alltså reklammärka

        Svara

         Nej. Det finns inget kryphål. Varför skulle Isabella annars fällas gång på gång av RO för omarkerad reklam av sina egna företag? Det var ett tag sen nu men det är för att folk anmäler till KO istället för RO där processen tar längre tid. Men lagen är densamma.
         Så nej, Isabella har inte hittat något kryphål – hon struntar bara i marknadsföringslagen när det kommer till sina egna företag.

         Är du ägare eller delägare i företaget där du arbetar? Är du inte det så är din avslutning på kommentaren helt irrelevant, så vida du inte är anställd för att exempelvis produktplacera och har ett stort antal följare på sociala medier. (som Linus Carlén exempelvis)

         Svara

      Fast kan man verkligen räkna Bellas insta som hennes privata? Jag ser det som en företagssida, så det är nog en tolkningsfråga. Ser eg inget konstigt i att hon marknadsför sina egna produkter i sina kanaler. Kanalerna är ju hennes jobb-dvs ett företag som står bakom. Alltså bryter hon inte mot någon lag. De gånger hon får ersättning reklammakeras inläggen för det mesta iaf.

      Svara

       Du kan ju jämföra innehållet på kontot lowengrip med kontot isabellalowengrip.
       Jag tycker det är väldigt stor skillnad på innehåll. På företagskontot ser jag enbart reklam för produkter men på Isabellas eget konto ser jag (förutom all reklam) mycket annat. Bl a exponeras Bellas barn på det privata kontot och det tyder ju på att det inte är ett företagskonto utan ett personligt konto där mycket reklam förekommer utan tydlig reklammärkning.
       Dessutom finns kontot thelowengriphouse som också bör anses som ett privat konto. Huset är Bellas hem och inte ett företag även om hon vill få oss att tro det. Där finns väldigt mycket smygreklam för olika samarbeten och spons. Jag förmodar att det också är syftet med detta konto.

       Svara

     …beskattning är dock en annan femma, det har jag för dålig koll på för att uttala mig om. Beskattningsfrågor och marknadsföringslagen är två helt olika saker, men marknadsföringslagen måste man följa även om man gratis marknadsför sina egna produkter. Det intensiva promotande av produkterna på Instagram som exemplifierats är reklam (och nej, CamCam behöver inte reklammarkera som skriver om Isabellas marknadsföring – detta är också två olika saker).

     Svara

    Roger vad ska hon betala skatt för menar du?

    Svara

  Sån sjuk mängd smygreklam :O

  Svara

  OT men nu har My Martens tagit bort hela inlägget om att hon fotat i 110 km 🙁

  Svara

   Hoppas någon polisanmält henne! Tänk att dö för att någon tar en jävla bild till sociala medier?! i 110km?!

   Svara

    Jag avskyr människor som inte tar hänsyn till andra i trafiken. Tycker hon att hennes liv är värt en bild så fine, men någon annan ska inte behöva lida. Och att hon försöker försvara det. Usch!

    Svara

     Nu tar nog Martin Melin tjänstledigt.

     Svara

    Jag har polisanmält. Hoppas fler har gjort det.

    Svara

     Hatten av, är så imponerad av folk som vill och orkar gå från ord till handling.

     Svara

    Varför gjorde du det inte själv?

    Svara

  Kan man se antal anmälningar någonstans? Är det någon som orkar anmäla ens?

  Svara

  Anmäl….

  Svara

  Jag är mest nyfiken på om Marion cotillard tillfrågats angående att göra reklam för hermine hold. Knappast va. De får det dessutom att se ut som att hon är en del av deras ”story”, alt en av skaparna. Fotot är ju knappast taget för HH heller, för har svårt att tro att de som nystartat företag har råd med henne och ännu mindre att Marion gör sånt för såna småföretag..

  Svara

   Vem är det? Utveckla!

   Svara

    Hon fick en Oscar för sin roll som Edith Piaf. La Vie en Rose hette väl filmen?

    Svara

   Det står ju mood board. De hade kunnat klistra dit bilder på Beyonce om de ville.

   Svara

    Det står också ”our story” och ”founders”. Man får inte vilseleda hur som helst. T ex får man inte ta beyonce och sätta henne bredvid tandkrämsreklam och komma undan genom att skriva ”moodboard” utanför bilden.

    Marion Cotillard är en känd hollywoodskådis (fransyska).

    Svara

  Och så säger vissa att hon ju är så duktig på att märka ut reklam, fattar inte vad de fått det ifrån!
  Hon har alltid fuskat mängder med detta.

  Svara

  Ärligt talat – varför anmäla när inget händer ändå?

  Svara

   Tror inte just detta är något att anmäla – det gäller ju hennes egna produkter och event och är således inga betalda samarbeten. När hon gör samarbeten med andra företag så brukar hon skriva ut samarbete eller reklam.

   Svara

    Det stämmer inte.
    ”Den som gör reklam för egna eller andras varor och tjänster är skyldig att känna till de regler som gäller. Samma regler gäller oavsett kanal. Om man inte följer reglerna bryter man mot marknadsföringslagen.”

    Från KOs hemsida.

    Svara

     Men vilka regler då? Om någon fått betalt för att göra reklam så ska det reklammärkas men detta är nog inget hon fått betalt för, eller fått någon ersättning. Så ingen betald reklam, inget betalt samarbete.

     Svara

      Läs på. Ett tips är KOs hemsida. 🤩

      ”Den som gör reklam för egna eller andras varor och tjänster är skyldig att känna till de regler som gäller. Samma regler gäller oavsett kanal. Om man inte följer reglerna bryter man mot marknadsföringslagen.”

      Från KOs hemsida.

      Svara

      Men för hundrade gången. Reglerna i MARKNADSFÖRINGSLAGEN. Det spelar ingen roll att man inte betalar någon ersättning till sig själv, det är ändå reklam och räknas som smygreklam om man inte markerar. Varför tror du stycket cam hänvisar till nämner EGNA eller andras varor? Hur ofta tror du man betalar sig själv?

      Svara

       20.46- med smygreklam menas inte att man struntar i att reklammarkerara. Det är när man skriver positivt om en vara/produkt och framställer det som att man skriver det på eget initiativ. Men man har fått betalt av ett företag för att skriva så. Ofta vill företagen att man skriver på det viset eftersom det är fler som köper en vara som rekommenderats personligen.

       Svara

        Du beskriver ett betalt inlägg som inte markeras som annons dvs vad som brukar kallas textreklam inom journalistiken. Ja, det blir smygreklam och inom gammelmedia betraktas det som fult.
        Men också om en influencer exponerar varor eller tjänster i bild och text utan att tydligt markera att det rör sig om reklam, spons eller samarbete. Varför skulle inte det också vara smygreklam?
        Smygreklam förekommer i alla kanaler och nu för tiden framför allt på Instagram.

        Svara

      Reklam är när du själv tjänar pengar på det, antingen i överenskommen ersättning ELLER i omsättning i eget bolag.

      Svara

      En konsument ska genast veta när man ser reklam. Reklam är det även när man promotar sina egna produkter, de visas ju upp för att man ska sälja mer. Som konsument ska man heller inte behöva ha en massa förhandsinformation för att kunna avgöra om det är reklam eller ej. Man kan t ex inte förutsättas veta att Isabella är ägare till Löwengrip, det finns ju trots några få människor på jorden som inte känner till henne och hennes imperium… ännu.

      Svara

  Du kan addera Interflora och Philips också Camcam!

  Svara

  ingen kan ju ha missat när hon sa igår att hon skulle ha en LIMESHOW istället för liveshow på Kronans Apoteks ig. HAHAHA

  Svara

   ? Vad är det som är så roligt med en felsägning?

   Svara

    För är det är Bella som gör fel antar jag

    Svara

   Hon kanske ska jonglera med limes, vad vet du?

   Svara

   Hur är det då med systrarna Daisy Grace? Deras
   respektive Instastory är ju levande reklamfilm för egna klädmärket.

   Samt vardagsfylla, icke att förglömma (viiiiiiiin! Sjampaaaaaanj! Sååå trevligt!)

   Svara

  Men är det egentligen smygreklam, jag menar det är ju hennes egna grejer och event hon visar och är ju inga betalda samarbeten – hon skriver ju samarbete när det är samarbeten med andra företag iaf.
  Man ser minst lika mycket hos andra, på andra konton isåfall, mycket hos Simon Sköld t.ex.

  Svara

   Det stämmer inte.
   ”Den som gör reklam för egna eller andras varor och tjänster är skyldig att känna till de regler som gäller. Samma regler gäller oavsett kanal. Om man inte följer reglerna bryter man mot marknadsföringslagen.”

   Från KOs hemsida.

   Svara

    Som du CamCam, varför reklammarkerar inte du reklam för din tjänst när du marknadsför den på FB?

    Svara

     Vilken tjänst, vad har jag missat? 😁

     Svara

      Den här bloggen, det är därifrån hon plockar ut 34.000kr/ månaden + bygger upp en vinst. Så ja, det är hennes vara/tjänst som ska reklammärkas när hon länkar till den från sitt privata konto

      Svara

       Vad menar du? Förutom att du har min lön fel? 🙂
       Jag länkar aldrig bloggen från min privata FB. Bloggens instagram länkas till bloggens FB-sida.

       Svara

        Då kom jag ihåg lönen fel från en kommentar häromveckan, 30000+ var det i alla fall

        Vad det gäller länkarna så ???
        16 okt, 26 juni, 1 mars

        Sen fanns det en till i juni som nu är POFF magiskt borta

        Svara

         Nä, varför skulle den vara det? 😂 Och om jag nu skulle länka min blogg från min privata FB där kanske tre eller fyra likear inlägget. Var finns det kommersiella värdet? Det är trots allt vad det handlar om här.
         Om jag däremot marknadsförde en egen webbshop här för drygt 2.5 miljoner besök i månaden – då kan vi snacka.
         Men du menar alltså en ”marknadsföring” av en blogg med miljontals sidvisningar varje vecka på ett FB-konto med några hundra vänner där kanske två klickar på länken!

         Fokus på det viktiga! 😂😂😂😂

         Svara

          För KO så spelar det ingen roll om det handlar om ett värde på 1 kr eller 1 miljon, trot eller ej, vi är lika inför lagen även här.

          Och även om du inte förstår det riktigt än så är din skvallerblogg inget litet hobbyprojekt längre, det är ett företag precis som IL alla företag.

          Svara

           Använder jag min blogg för att göra smygreklam för egen vinning på eller använder jag den som ett hobbyprojekt på något sätt du vill peka på?

         34.000? Camilla har skrivit att hon tjänar runt 100.000 per månad. Du länkar väl till din blogg = företag/inkomst från din instagram, är det smygreklam då och brytande mot regler? Bör det anmälas till RO el KO då?

         Svara

          Instagramkontot tillhör bloggen och behöver inte reklammarkera länkar till bloggen. Jag har ett låst privat konto där jag aldrig länkar till bloggen.

          Ang min lön så är jag anställd av mitt AB och tar ut en lön därifrån.

          Jag fattat att du försöker ”sätta dit mig” men det är bara pinsamt och tröttsamt eftersom du inte ens har koll på vad som gäller. Nu ska jag kolla Tv med familjen och tänker inte lägg mer tid på dig.
          Håll en god ton om du tänker fortsätta jiddra på här…

          Svara

           Du försöker sätta dit IL, jämt och ständigt. Ibland blir det också pinsamt och tröttsamt och så himla uppenbart. Du har inte alltid koll själv utan är ofta motsägelsefull och skriver olika versioner, vinklar, manipilerar och vrider.

           Ah! Whataboutism i sin finaste form! 😂

    Känna till regler men vilka regler? Reglerna är väl att om man fått betalt för att göra reklam så är det reklam och samarbete. Men IL har nog inte fått betalt så då räknas det inte som reklam eller samarbete som måste märkas eller anmälas. Som sagt Simon Sköld har en hel del och andra också isåfall. Ilmrud gör någon reklam på sin story och tror inte det stod samarbete el reklam. Tror ändå att IL har koll.

    Svara

     Läs på KOs hemsida. Jag orkar inte sitta hör och utbilda dig i marknadsföringslagen når du inte köper det jag säger. Det finns en vägledningsbroskyr som ger dig alla svar du kan tänkas behöva.

     Svara

      CamCam jag börjar tycka synd om dig, vet inte hur många gånger du har saxat ang reklam för egna produkter, men trots det så verkar det inte gå in hos alla. Att du orkar ha ett sådant bra tålamod, haha, jag hade brutit ihop. Ha en skön kväll nu!

      Svara

     ”Vad är reklam?
     Det är reklam när du får betalt för ditt inlägg eller om du har fått produkter och tjänster gratis i utbyte mot att du marknadsför dem. Finns det ett uppdrag från företaget är det marknadsföring.

     Det är också reklam om du tjänar pengar på att lägga ut länkar till produktinformation eller till en webbshop. I alla dessa fall måste du informera läsaren om att det som skrivs är marknadsföring – annars räknas det som dold marknadsföring vilket inte är tillåtet.”

     Där är nog texten som borde skrivits med den andra. Väl bekomme!

     Svara

      Reklam är det bara, har även CC tidigare skrivit, om det är betalt med pengar eller produkter. Man måste alltså informera om att det är reklam så länge man fått betalt på något sätt, inte om man inte fått någon ersättning då är det inte reklam, även om det kan se ut som reklam. I vissa fall då produkter visas upp är det uppenbart en sorts reklam, men ändå inte betalt så inte reklam som i olaglig smygreklam – då är det uppenbart och inte dold marknadsföring. Dolk marknadsföring är det att skriva en text och visa en produkt som om man gillar den och spontant oavlönat använder den och visar den MEN att man då fått betalt för det.

      Svara

      skrev en lång informativ och förklarande kommentar men stoppas…. suck så tröttsamt.

      Svara

  ingen kan ju ha missat när hon sa igår att hon skulle ha en LIMESHOW istället för liveshow på Kronans Apoteks ig. HAHAHA

  Svara

   Alltså, fortfarande inte roligt.

   Svara

   Ingen kan ju ha missat ditt tjat om det i alla fall.

   Svara

    Blev bugg när jag kommenterade … förlåt

    Svara

  Sen är det för fasen helt otroligt att hon fortfarande är mediernas gullegris efter att hon själv ERKÄNT (i videoklipp!) att hon använt en gammal hotlapp som en ny, ett fejkat hot alltså! Hon borde vara ute i iskylan, typ som Virtanen, för gott!

  Svara

   Den dagen kommer!

   Svara

    Hoppas men verkligen inte säker. Kolla på Trump

    Svara

  Det är så pinsamt med deras ”budget brand” LCC som de ska ha möte med H&M för. Gjorde de inte hela ”omvandlingen” av just LCC till ett ”lyxmärke” väldigt snabbt? Nu pratar jag om själva innehållet i produkterna. Om innehållet nu gjordes om; borde det inte tagit ännu längre tid? Måste de inte genomgå nya tester osv? Jag är dock inte insatt så vet inte hur sådant funkar. Tycker bara det luktar ruttet långa vägar.
  Lämpligt såklart att ge datum för launch nu också efter att det stått om ”klimatbella” i tidningarna.

  Svara

   Sjukt komiskt att starta ett budgetmärke när det man säljer redan är budget bara med en alltför hög prislapp.

   Svara

    Det företaget borde granskas! Det tar typ ett år för kladd att godkännas etc (tror Isabella skrev om detta själv), och precis som TS skriver så kör de ett fult spel.

    Svara

     Gamla produkter som görs om

     Svara

     Exakt. Med andra ord är det förmodligen (?) same shit more or less i deras gamla LCC som i deras ”nya Löwengrip” som nu även kommer finnas i samma format (möjligen med nån billigare substitutingrediens och andra dofter) i ”ny-gamla” LCC?

     Svara

    Håller helt med. Det finns ju flera märken som är mer etablerade på marknaden och i samma prisklass, men med betydligt bättre rykte som man vet att man kan lita på. Förstår inte att folk köper skräpet från Löwengrip, speciellt inte efter att ha sett hur slitet IL’s hår är och hur hennes hud ser ut. Och dofterna ska vi inte prata om, vill några vuxna människor gå runt och lukta kolasås i huvudet..?

    Svara

   Antagligen säljer inte Löwengrip bra. Dyrt men olyxigt. Vi är nog många som lägger våra pengar på andra märken. Så ett budgetmärke med tuggummidoftande produkter vars målgrupp är tweenies är nog mer rätt för Bella. Däremot har väl i och för sig ingen under 15 koll på vem hon är? Tweenies jag känner följer Therese, Margaux och möjligtvis Bianca.

   Svara

   Jag är inte bäst på branding, men tänker dom rätt nu när dom ska återanvända det gamla etablerade varunamnet igen. Fast som budget. Känns som beslut tas lite hastigt i det företaget. Som beslutet att bara fylla gamla produkterna i nya, mindre flaskor. Och sen rea ut samma saker, för ingenting, bara för det var gamla förpackningen. Det kokar i mitt huvud när jag tänker på den händelsekedjan .

   Svara

  Men Katrin Z gör ju på exakt samma sätt på insta. Vet att hon skärpte sig ett tag på bloggen men nu har jag inte läst den på länge så jag vet inte hur det ser ut där.

  Svara

   Det blir inte mindre fel för att två personer gör det.

   Svara

  Varför ska hon reklammarkera sina egna produkter? Får hon ersättning från sig själv eller?

  Svara

   Hon sparar in stora pengar på utebliven marknadsföring vilket ger en större vinst – så ja. Det får hon.
   Och sen ser lagen ut så här:
   ”Den som gör reklam för egna eller andras varor och tjänster är skyldig att känna till de regler som gäller. Samma regler gäller oavsett kanal. Om man inte följer reglerna bryter man mot marknadsföringslagen.”

   Från KOs hemsida.

   Svara

    Då är det väldigt märkligt att man kan ha en sida på Facebook för sitt företag där man visar upp nyheter och produkter. Det kostar inget.

    Svara

     Fast det är skillnad om det är företagets egna kanaler – då anses det som självklart att kunderna/besökarna förstår kopplingen och varför produkter visas upp. Det blir inte lika uppenbart när personer kopplade till olika företag gör reklam för produkter, därför ska de aktiviteterna reklammarkeras.

     Svara

     På företags-sidor på Instagram behöver du inte heller reklammarkera eftersom hela kontot är företagets. Men Isabella gör reklam på sin privata sida. Där är skillnaden.

     Svara

      Jo, men hon får antagligen ingen ersättning från sig själv för att visa upp sina egna produkter. Annat är ju när man får ersättning i form av pengar/gåvor mm.

      Svara

       Indirekt tjänar hon pengar på det eftersom hon sparar in kostnader för marknadsföring. Det här är inte mitt påhitt, det är så marknadsföringslagen ser ut.

       Svara

        Marknadsföringslagen hanterar inte huruvida man ska betala skatt, det gör Skatteverket. MFL hanterar att reklam är vederhäftig och korrekt mm. Att behöva skatta för uteblivna kostnader vore sensationellt.

        Svara

        Men för att hon indirekt tjänar/sparar pengar så är det ju inte betald reklam och behöver således inte reklammärkas eller anmälas. Har hon fått betalt för att göra reklam så reklammärker hon ju helt enligt regler. Så hon känner nog till reglerna för de olika kanalerna.

        Svara

         Men marknadsföringslagen gäller även om man marknadsför sina egna varor, såklart! Reklam är reklam även om den görs gratis!

         Svara

         Men ersättningen måste inte vara monetär.

         Svara

       Men herregud, vad är det som är svårt att förstå? Produkterna visas upp för att de ska sälja mer = Isabella som ägare tjänar mer pengar = marknadsföring.

       Svara

        Men ingen olaglig smygreklam !

        Svara

      AHA där är the loophole, tror Isabella använder sin profil som företag, dvs Löwengrip Invest, och att hon inte behöver reklam-markera sitt egna varumärke på hennes egna varumärke-profil? Alla företag ligger ju under ett holding?

      Svara

       Nej, Löwengrip har en egen företagssida på Instagram och Isabellas är för henne som privatperson.

       Svara

        Men Löwengrip och Löwengrip invest är två olika företag. Löwengrip invest har ingen företagssida.

        Svara

         Spelar ingen roll. Hon blandar privata inlägg med reklam. På Löwengrip publiceras inget som inte räknas som företagsinlägg/reklam.

         Svara

          Men varför blandar du in Löwengrip?
          Den första kommentaren handlar om att hon kanske använder sin Insta genom Löwengrip invest och du svarar att Löwengrip, som är ett annat företag, har en egen Insta?

          Löwngrip är helt irrelevant.

          Svara

           Är kontot Löwengrip Invests? Nä. Det är Isabella Löwengrips. Det ser alla som är läskunniga. 😊

        Fast är Isabella Löwengrips instagram en privatperson? Jag upplever mer varumärke än privatperson. Dessutom är det uppenbart att lagarna för marknadsföring inte är anpassade för gråzonen influensers

        Svara

         Ja precis att HON är varumärket som promotas på den instan. Tror inte att hon alls är privat där.

         Svara

          Nej, och ingen säger heller något när hon marknadsför bloggen med samma namn. 🙂

          Svara

         Precis, tror hon använder sin Instagram konto som ett varumärke, dvs företag, och när hon gör reklam för sina egna varumärken (som hon direkt är anknuten till, genom sitt varumärke) kanske hon slipper markera, eftersom ”På företags-sidor på Instagram behöver du inte heller reklammarkera eftersom hela kontot är företagets.”

         Svara

    OMG – nästa gång du skriver ett liknande inlägg får du nog klistra in meningen från KO i själva inlägget. Helst som rubrik eller ingress för folk verkar ha svårt att fatta.

    Svara

  Granska Kenza I sitt senaste poddavsnitt där hon så uppenbart börjar hela avsnittet med att snacka i evigheter om IvyRevels leggings och säger att hon måste “väl inflika” att det kan anses vara reklam.

  Kompis, det ÄR reklam. Speciellt när hon fortsätter med att snacka om att de har på klänningar . Vet inte varför hon tror att hon är ett fripass, speciellt eftersom hon är i dagsläget stämd för falsk marknadsföring.

  Svara

   Ja men hon sa ju då att det är reklam så vad är problemet?

   Svara

    Du, du är problemet. Läs om läs rätt.

    Svara

  Undrar vad förmånsvärdet är på jättelasset Blondis fått från Comfort Zone? Inte billiga produkter direkt..

  Svara

   Stackars Bellas revisor som hon tvingar vara extra hård mot henne när det gäller förmånsbeskattningen för att skattmasen inte ska kunna anmärka på något 🙂
   Så Bellas husslavar specar alla gratisgrejor som rullar in i thelowengriphouse och slår upp priser på nätet osv.
   Sen får revisorn listorna över gratisprodukter som underlag för Bellas självdeklaration.
   Hur vet den hårde revisorn att inget har blivit glömt eller fel prissatt?
   Det verkar som det finns gott om incitament att inte göra dessa förteckningar kompletta och korrekta.

   Svara

  Men hur fungerar det egentligen, massa som ger ut rabattkoder i videos/blogg inlägg, borde inte det räknas som reklam? Dessutom när dom promotar deras bok/klädlinje osv, borde inte det också räknas som reklam? Det är så dumt att det inte finns riktlinjer nedskrivna, eller det kanske det gör djupt in i lagboken.
  http://Www.caloveline.com

  Svara

  Fan vad pinsamt. Hur Isabella Löwengrip tänker är en gåta.

  Svara

  Om tex en författare gett ut en ny bok och visar upp den och säger att den finns att köpa nu… skall det markeras som reklam då?!

  Svara

   Ja.

   Svara

   Något som i princip inga författare gör. Läckberg lägger en länk till Adlibris på instagram i flera veckor med en uppmaning att köpa i flera inlägg. Men det verkar inte räknas när vissa gör vissa saker.

   Svara

    Bara kvinnor granskas på denna blogg 🙂

    Svara

  Skatteverket vakna – finns så mycket för er att sätta tänderna i. Do it!

  Svara

   Men snälla!!! Kan inte folk fatt att marknadsföringslagen har inte ett dugg med skatteverket att göra!

   1. Det kommer inte in några skattepengar bara för att IL reklammärker sitt inlägg,

   2. Marknadsföringslagen är till för att du som läsare ska veta om det du läser är reklam eller bara något som personen gillar.

   3. KO har själva sagt att det är svårt med vad som är reklam för egna varor, och enligt tidigare domar så skulle jag säga att bild 1,2 och 4 är tveksamma, resten är gröna

   Svara

    Varför skulle det vara svårt att avgöra vad som är reklam för egna varor?
    Om man på ett personligt konto exponerar varor från ett företag där man har bestämmande inflytande så är det reklam.
    Då ska man reklamidentifiera på samma sätt som när man har ett samarbete med ett externt företag.
    En person (t ex Isabella) och ett företag (t ex Löwengrip Beauty) är två skilda personer. Det är alltså inte ett samarbete med sig själv utan med ett företag där man råkar ha ett bestämmande inflytande t ex som verklig huvudman.
    Har man ett företagskonto så kan man göra hur mycket reklam som helst utan reklamidentifiering.
    Att Isabella gör så mycket reklam på sitt personliga Instagramkonto är förstås för det är där hon har som flest följare. På företagskontot lowengrip är det 28,1t följare och på isabellalowengrip 461t.
    Ganska uppenbart var det är mest intressant att göra reklam alltså 🙂

    Svara

     Men hur privat är hennes private sida? Hela hon är ju en «produkt» som marknadsfører sig blant annat på «private» historier.

     Svara

      Hur privat är Isabella Löwengrip? Hela hon är en produkt.
      Ett paket cornflakes dvs misstänkt lätt och verkar tomt när man skakar det.

      Svara

    Hade du känt dig lugnare om jag lagt till ett sorts ”ot”? Att det, på tal om all jäkla reklam och samarbeten men utan att ha nåt att göra med marknadsföringen, är sjukt vad SKV borde kunna gräva i saker och ting. Ju mer Bella lägger upp desto större anledning för SKV att få nys om alla jäkla produkter som strömmar till influencers.

    Svara

  Nu har BB hyrt ett hus i troppan, fem veckor i sommar. Barnen ska med, undrar vem som flyger hem med dom? Tvivlar på att hon har dom 5 veckor i stöten. Jag röstar på att någon i hennes ”hometeam” gör det. För dom skall också tydligen också ”semestra” där.

  Svara

   Skulle inte Odd vara där emellanåt så barnen slipper åka hem när det är hans vecka?
   Vill minnas jag läste något om det.
   Bella kanske vill ge sig iväg på egna äventyr emellanåt när det blir för tradigt vid poolen med ungarna?

   Svara

   Bara jag som typ blir stressad bara av tanken att hela tiden ha ett ”team” runt omkring sig? Är inte vara själva med familjen ens på semestern?

   Svara

    Tror du Bella skulle stå och göra mat till sina barn och diska efteråt?

    Svara

     Nejnej såklart inte. Förstår ju att hon inte vill slösa energi på att packa strandväskor och skära upp vattenmelon… men själv hade jag aldrig pallat.

     Svara

     Nej men det är ju så märkligt att hon inte fattar att hon också missar ”livet” när allt hon gör är att bli sminkad och filmas i olika outfits.

     Svara

    Alla är vi olika, jag har en vän som är på Kanarieöarna med sin brukare (kvinna som är fullt frisk i huvudet men inte i kroppen). Alla gör vad dom måste och vad dom mår bra av helt enkelt

    Svara

     Ja det är ju en sak. Personer som behöver personlig assistans för att de på riktigt inte klarar sig utan. Då finns ju liksom inget val. Då är det bara att gilla läget.

     Svara

      Men Isabella behöver ju personlig assistans.. Hon kan inte packa själv ens enl egen utsago.

      Svara

    Men teamet är ju bara två personer, och de är ju som nära till dem, nära vänner och som familj ju. Känns ju samtidigt mer tryggt att inte vara helt ensam där, och kan vara kul med sällskap och att vara ett litet gäng ju.

    Svara

     ”Nära” som får betalt för sitt umgänge? Mina nära tar inte betalt…

     Svara

     Jag tror Bella är väldigt dålig på att vara ensam. Känns som hon ständigt flyr från sig själv på något sätt.

     Svara

     Tre om man räknar med kocken. Inte säkert hon ska med dock.

     Svara

   Skulle inte BB anstränga sig för att bli klimatsmart? Greta hjälp mig eller hur var det nu

   Svara

   Det är inte alls i St Tropez. Blondinen skarvar som vanligt för att få det att låta så lyxigt hon önskar att det var
   huset är ju precis vid trafikerade vägen utanför Sainte Maxime på vägen mot St Raphael. Vad rofyllt!

   Kommer ta Blondinen och hennes white trash-gäng 2 timmar i köer enkel väg varje gång hon ska glassa på instagram från Club 55. Snacka om miljövänligt!

   Snacka om lyxigt! Närmsta grannar är inga av världens mäktigaste utan vanliga barnfamiljer och engelska pensionärer.

   Inte direkt värt att riskera skatterevison och skattebrott för hade nog normala personer tänkt…men blondinen verkar ju stå över skatteverket

   Svara

  Pingis gör samma smygreklam på instastories. Bella har dessutom redan glömt miljön, 5 veckor i ST tropez i sommar.

  Svara

   Men då blir ju kanske det å andra sidan den enda flygresan hon gör i sommar kanske. Är väl värre att göra flera resor isåfall än att vara på samma ställe, så i miljösynpunkt är det väl ganska bra. Nu lär väl folk skriva att hon ska åka tåg dit men det blir nog flyg men det är å andra sidan ingen längre resa, längre resor är ju värre för miljön menar jag. Sen kanske hon betalar den där avgiften man kan betala som på något sätt ska kompensera för utsläppen och miljön, nej vet att det inte helt kan kompenseras men hört något om att det finns.

   Svara

    Det är ju inte bara Bella och barnen som ska bo där utan också tiiimet, exet O som ska dit för att träffa barnen och alla vänner som enligt plan ska bjudas in. Så det blir nog en flygkarusell i vanlig blondinbellsk ordning

    Svara

  Hittills under detta år 2019 har Isabella Löwengrip fått hela 18 anmälningar mot sig hos Konsumentverket.
  Gäller smygreklam, vilseledande marknadsföring och vilseledande prisinformation.
  Sedan 1 januari 2017 finns 45 anmälningar mot Isabella registrerade hos Konsumentverket.
  Mitt tips är att Isabella blir nästa case som KO tar till domstol. Det går inte att bortse från så många anmälningar.

  Svara

  Bellan ber ju nästan om ovälkomna besökare till där hon befinner sig. Nu lägger hon upp var hon ska befinna sig i juli i 5 veckor. Nu har ju eventuella stalkers flera månader på sig att planera lite besök på rivieran i juli. Det är inte svårt att lokalisera den semesterkåken. Vad fan är det för ett megastort skämt hon har till livvakt och säkerhetsteam och vad är det för vuxna människor * h-teamet* som deltar i detta skådespelet som pågår.

  Svara

  Märkligt att Instagram tillåter så många reklaminlägg utan att de är betalda sponsrade inlägg via Instagram. Kanske effektivast att de skärper och tar betalt för sådana här inlägg? Kan man inte anmäla inläggen till dem också? Tänk att få sitt konto vilande eller borttaget det skulle kännas rejält. Isabella köper väl aldrig sponsrade inlägg så hon tjänar enormt på dessa gratis instareklaminläggen.

  Svara

  Tips till camilla: flera kroppspositiva konton (bland annat linda marie) har fått sina bilder från Instagram upplagda på porrsidor. Kanske något att uppmärksamma här inne.

  Svara

  Carolinejansson85 har också en hel del omärkta samarbeten på instagram.

  Svara

  Kanske är febern som pratar men roligt och imponerande att hudvårdsserien säljs i en fysisk butik utomlands ändå.

  Svara

  För första gången någonsin tryckte jag på anmälaknappen och började fylla i alla uppgifter, då bränner fan brandlarmet igång och huset måst evakueras!!
  Ja ja… på’n igen bara! 🙂

  Svara

  En profil som borde granskas lite mer är träningsprofilen Anna Stålnacke. Hon gör samarbeten med bland annat betterbodies och märker ej upp det som betalt samarbete. Hon promotar även sitt gym ”Gymmet Sverige”, utan att skriva att det är ett betalt samarbete. Kan vara värt att ta upp just henne, så fler tänker på det och anmäler henne!

  Svara

  Usch känner mig så smutsig som var nyfiken i en strut..

  Var genuint intresserad av ett par dojjor från Flattered. Det slog mig att jag inte sett reklam för dom på evigheter.

  Googlade å fann att skorna fortfarande säljs – och sjukt mycket var på rea. ?

  Blev lite misstänksam. Så mycket rea men inte hört ett ord på evigheter om just Flattered. ??!?

  Googlade företaget Flattered. Hittar inte IL i styrelsen längre. ?
  Samt att företaget har en ansökan hos KFM??!?

  Kanske inte värt att köpa skorna trots allt? Eller ska man passa på när det är rea??

  Svara

   Hur då ”värt att köpa”? Vill du ha skorna, betalar reapris och får dem är det väl okej oavsett om IL är i styrelsen och KFM-ansökan? Det är inte så att du gör en investering.

   Svara

    Jag tänkte mer om skorna kanske inte håller den kvalitén man gett sken av från början. Om en produkt är bra så varför har försäljningen droppat så drastiskt? Suspekt tycker jag att det är att IL lämnat och att företaget har en ansökan hos KFM.
    Tror nog att det ligger en hund begraven nånstans.. Kan vara något i produktionen? IL har hoppat av för att nånting hänt? När hon inte är dragplåster längre så säljer inte skorna heller.. Å IL håller masken för att inte avslöja sitt ”misstag”. ?? Bara fundering från min sida.

    Svara

  I skrivande stund har Isabella baraaaaaaaaaaa 47 registrerade anmälningar hos Konsumentverket.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.