Isabella gör sannerligen sitt för miljön!

TILLÄGG: 

Jag var precis inne på sidan och kikade runt.
Om Isabella är en ”hero” så betyder det att hon betalar 196 kr/månaden för att tvätta sitt samvete rent så att hon kan fortsätta okynnesflyga. 196 spänn?!
Och ”removes 4 times your CO2 footprint”?
Det måste väl ändå vara individuellt?
Jag undrar hur många sådana här ”paket” Isabella skulle behöva köpa för att nolla sitt saldo? Aningslsa Influencers brukar göra ”bokslut” på influencers men har inte gjort Bellas än. Jag väntar med spänning.

TILLÄGG TVÅ:

Ska man skratta eller gråta?
Jag vet faktiskt inte…
Hade det varit NÅGON annan det handlat om så hade jag trott att vederbörande skämtade eller var ironisk, men Isabella? Icke!
Hon kommer förmodligen skicka in Simon lite i förväg till jobbet i morgon och tvinga hela kontoret att sjunga och dansa till Charlotte Perellis ”Hero” när hon kliver in genom dörrarna, och när filmklippet ska upp på Instagram så kommer GIVETVIS Greta Thunberg taggas i det!

Den totala världsfrånvändheten och ignoransen i att lägga upp en bild om att man är en ”miljöhjälte” och har raderat 6 månaders CO2-avtryck (snarare 2 dagar i Isabellas frequent flyer-liv) och sen avsluta med ”Nu ska jag flyga hem”. *insert valfri face palm här*
Hade hon bara rejält med otur när hon tänkte här eller vad hände?
Var är den där CSR-chefen och Head of Blogginlägg när man behöver dem?

Om ni vill dansa med…

Tack för tips!

205 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men den där illusionen om att man kan ”klimatkompensera” genom att betala lite extra är ju inget man ensamt kan anklaga Blondinbella för.
  Det är ju något som betydligt smartare människor än hon har gått på, ungefär på samma sätt som en del tror att vi måste jobba längre för att vi blir äldre eller att vi behöver bli fler för att klara tillväxten.

  Svara

   Men det är ju bättre att klimatkompensera iaf än att inte klimatkompensera. Så länge det finns flyg att åka så kommer det finnas människor som flyger, det kommer vi inte ifrån.

   Svara

    Om folk slutar flyga då? Kommer flygplanen fortfarande finnas då?

    Svara

  Vet inte vad som är pinsamast Isabella eller alla dessa dönickar som hejar på detta! Föddes ni bakom en ladugårdssörr?! 🤦

  Svara

  Fast nu är det ju väldigt tydligt att hon gjorde detta enbart för att provocera 😅

  Svara

   Ja jag förstår inte hur folk fortfarande blir upprörda av hennes provokationer

   Svara

    De flesta tycker nog mest att hon bara är patetisk, och blir inte speciellt upprörda

    Svara

   Ja hur barnslig är hon inte…

   Svara

   Det som är provocerande är att skit-Expressen skriver om hennes ”hjältedåd” och hon får så mkt medial uppmärksamhet och folk som inte vet så mkt om henne kommer tro att hon är en miljöhjälte. Spyr.

   Svara

   Den här bloggen spelar Bella rakt i händerna. Bella ligger steget före Camcam hela tiden. Det bästa Camcam kan göra, eftersom hon uppenbarligen vill sänka Bella, är att sluta skriva om henne.

   Svara

    Tro sjutton att Camcam ligger före😂 med tanke på att hon skriver om Bellas inlägg.

    Eller tycker du att Camcam ska ligga flre och börja chansa vad Bellas inlägg ska innehålla😂😂

    Än är inte den sista…🙈

    Svara

     Eller så utnyttjar Bella Camcams hang-up genom att anpassa innehållet i sina inlägg för att få Camcam att skriva vissa saker, samt fungera som någon sorts väldigt effektiv uppmärksamhetsspridande megafon. Men så långt tänkte du inte🤦‍♀️ innan du blev helt till dig av möjligheten att kunna drämma till med ett riktigt spydigt svar 😂. Trevlig fredag på dig!

     Svara

   Fattar inte vad som var provocerande? Jag blev inte det minsta provocerad, blir däremot provocerad av alla som ska håna henne, försöka sänka henne, de som bara letar fel och skriver fånigt trams. Blir provocerad av denna blogg och besattheten av bella och av mobbingen här.

   Svara

    Om man kritiserar andra bloggare för att inte använda sina bloggar till något vettigt kan man ju undra vad man har för självinsikt när ens egen blogg består av 90% hack-kycklinginlägg med ständigt hån av en och samma person. Bella är knasig, men till slut börjar man undra om någon annan inte är den som är mest knasig.

    Svara

  Ibland undrar jag på riktigt om hon är lite korkad.

  Svara

   Eller också är Bella helt enkelt det största pr-geniet efter P.T. Barnum
   alltså mannen som sägs ha myntat uttrycket
   ”I don’t care what the newspapers say about me as long as they spell my name right.”

   Svara

    Hahaha, fast de stavar ju inte hennes namn rätt, så… Dagens industri brukar ju skriva Lövengrip tex.

    Svara

     Här och där kallas hon även Ljugengrip men det är nog ingen felstavning förstås 🙂

     Svara

      Nej Pongo, det är bara här. Några här som skriver det, eller c. Ingen annanstans.

      Svara

       På flashback. På andra bloggares kommentarsfält. På Instagram (alltså konton som *inte* är direkt relaterade direkt till Blondinbella eller bloggbevakning, såklart). Är minst de tre ställena där jag sett Ljugengrip senaste handfull åren.

       Och alltså… Utanför de kanalerna? Tja… där diskuteras hon helt enkelt inte. Alls, egentligen. De flesta vet nog inte ens vem Isabella löwengeip är om du frågar. Definitivt inte vad hon gör. Folk i Sverige känner henne som Blondinbella, stockholmsbruttan som bloggade (”oj gör hon det fortfarande?” Är väl snarare reaktionen man skulle få av folk hehe… Hennes peak har passerat för flera år sedan).

       Svara

     Roligast är ju hur hon uttalar Löwengrip på engelska. Som om engelskan aldrig kunnat säga ö som i lööööve förut. Sen förstår jag det blir lite knasigt med w:et där då Löwengrip ju uttalas som med enkel-v.

     Svara

      Där är ju vi i Sverige lite egna – w är på svenska dubbel-v, medan i engelskan är det ett dubbel-u så det uttalas helt annorlunda. I svenskan är väl w:et mest en dekoration, vet inte att det någonsin uttalas som annat än ett v? Folk sätter ditt w:et för att det ser snyggt ut, typ.

      Svara

       PS till mig själv: Det finns säkert gammalsvenska anledningar till w men dem känner jag tyvärr inte till…! DS.

       Svara

        der Löwe är lejon på tyska. Både lejon och grip är två heraldiska tecken som man ser på adliga ätters vapensköldar.
        Att stava Löwengrip med w ger ett intryck av att det skulle vara ett adligt namn.
        Vilket det alltså inte är.
        Finns dock adliga släkter i Sverige med liknande namn t ex Löwenborg och Löwenhielm.

        Svara

         Tyskt w. Uttalas f. Väl? Löfengrip

         Svara

          Tyskt v är hårt och uttalas f. W är mjukt och uttalas v (vee).

          Svara

           Inte nödvändigtvis, det beror på bokstavskombinationen. Ibland ger v ett f-ljud och ibland ett v-ljud i tyskan.

           Det är bara i låneord, från tex franska, som V uttalas ’v’ och inte ’f’ på tyska, exempel: vase

          W uttalas på tyska som vårt svenska ’V’ (tonande labiodental frikativa)
          V uttalas på tyska som vårt svenska ’F’ (tonlös labiodental frikativa)

          Svara

         Jag minns inte mycket av tyskan från högstadiet men väl denna ramsa:
         ”Es ist Unser in der Luft. Bald kommen die Löwen und die Bären.”

         Svara

          Hahaha ja den drar alltid min pappa. Sån dålig pappahumor. Den och: NU har vi vår i luften, var är er?

          Svara

       Yey, trodde aldrig du skulle fråga!

       V-ljudet enligt 1801 års stavningsnorm:
       – V-ljud skrevs med ’hv’ som man fortfarande gör i norska och danska: hvad, hvem, hvilken.
       – V-ljud skrevs med ’f’ i vissa fall (slutet av ord, sammansatta ord): Gustaf, bref
       – V-ljud med ’fv’ före vokal inne i ord: äfventyr
       – W användes inte för v-ljud i 1801 års stavningsnorm, innan dess var ’w’ normaltecknet för svenskans v-ljud
       – W är sedan 1801 att anse som dekorativ stavning, främst som versal i början av namn: Borås Wäfveri, Werner, Wirsén

       W uttalas ju på flera språk som vårt ’v’ så varför BB slänger till med detta ’LAUUUENGREEEEP’ på engelska är oförståeligt.

       Löwengrip är väl taget? (Har aldrig följt henne..) Typiskt namn man tar om man vill att det ska låta lite adligt sådär…

       Svara

        Så Gustaf uttalas/uttalades „Gustav“? Och Gustafsson „Gustavsson“? Bor utomlands så har inte riktig koll på det där, Gustafsson uttalas väl„Gustafsson“ idag, men säger folk „Gustav“ till Gustaf?

        Svara

         Yes, V-ljud på samtliga F i dina exempel!

         Svara

      Snackade med en kompis här i LA om Bellas märke och drog upp en bild, och det första hon sa var ”I wouldn’t pay that much money for a brand called ”low and grip”, that’s just not right!”

      Svara

       😂

       Svara

    Ja jag vet inte, jag står mellan de valen och blir inte klok på det. I så fall spelar hon extremt korkad så genomgående och på alla plan, det måste vara en utmaning.

    Svara

   Jag tror inte det, jag tror att hon förutspådde hur ilskna alla skulle bli när hon började prata om att hon vill rädda klimatet samtidigt som hennes ekologiska fotavtryck är lika stort som en hel mellansvensk stads typ.

   Glöm inte att det förmodligen var en strategi att berätta om strategin redan från början, provokationer verkar framgångsrikt för henne 🙃

   Svara

    *Mellanstor svensk stad menade jag haha

    Svara

     Hahaha 😀

     Svara

     Du menar en ’Mellanstor svensk stad’ som Umeå tex, där det ju enligt BB bor 900 000 människor som läser hennes blogg…

     Svara

    Jag tror också absolut att hon drar igång miljöfrågan nu som provokation inför hermine hold-lanseringen. Massa engagemang! Skulle inte förvåna mig om hon dagen innan lanseringeddelar att hon under 2019 antar en utmaning att flyga förre dagar och ta vissa möten via videokonferens istället. OJ vad det skulle få folk att köpa scarfar som tack för att hon räddar miljön!

    Svara

     Men jag tror ändå att det är provokationen hon är ute efter, inte att folk ska gilla henne och därför köpa. Jag blir provocerad och vet mycket mer om Isabella nu än för några år sedan exempelvis.

     Tar emot att erkänna att jag tycker att de där jäkla scarfarna är rätt fina och jag skulle aldrig lagt märke till dem om hon inte provocerat. Gillar dock verkligen inte hennes strategi och köper aldrig några av hennes produkter.

     Svara

      Finns många andra finare scarfar att köpa! 😊

      Svara

      Bella jobbar efter principen att det värsta som kan hända är att det inte händer något. Vad som sen skrivs om henne är mindre viktigt. Därför kan en ”skandal” som Sharkgate vara minst lika värdefull som en utmärkelse eller ett tv-framträdande hos Skavlan.
      Den dag det blir tyst omkring henne så finns det inte längre någon energi i hennes maskineri. Inget av ”hennes bolag” har pengar till att köpa reklam i andra medier så allt bygger på att Bella lyckas hålla uppe ett intresse som genererar trafik till de kanaler där hon gör reklam för egna och andras produkter.
      Som holländaren säger: Pumpa eller dö.

      Svara

       Men det kan inte vara en vettig strategi om man vill sälja produkter och inte bara reklam? Folk blir ju äcklade av henne.

       Svara

        Camcam har ju själv köpt Bellas produkter flera gånger.

        Svara

     Förstår inte vilka människor det funkar på. Får bara så stor avsmak för att allt är en PR-grej i hennes värld. Det är möjligt att hon är smart inom väldigt begränsade områden (huvudsakligen: vad som får folk och media att reagera), men vore hon smart på riktigt så skulle hon inte tycka att det är värt att bete sig så här för att… tjäna pengar? Bli omskriven? Vet inte vad som driver henne mest, behovet att bli sedd eller girigheten. Läste precis om Elizabeth Holmes och det var väl inte utan att man såg vissa paralleller där, även om Holmes lyckades driva lurendrejeriet till en helt annan skala än Bellis.

     Svara

    Fast varför skulle en person som vill sälja produkter till folk, provocera de personer som hon vill ha som kunder? Är det inte sjukt konstigt? Vill man inte bli omtyckt av ens kunder?

    Svara

     Å hon brukar väl skriva lugna härliga ”omg jag och mina barn som jag ääääälskar och spenderar jättemycket tid med, ska till biblioteket och sen ska vi köpa glass tihihihi, mammalivet är bäst #pssnällaköpminavärdelösaprodukterförattjagochminaäääälskadebarnskafortsättalevaiöverdrivenlyxochfortsättaförstöramilljönlitetillbara”

     Svara

     För att det är ett att att manipulera.
     Det är samma sak med sådana som systematiskt misshandlar sin partner. Ena dagen ett fång rosor, nästa dag däng ini väggen.
     Jag menar inte att det är jämförbart på något annat sätt än att manipulativa personer gör precis såhär.
     Ena dagen ser hon till att bli älskad (biblioteket med barnen, anställa CSRchef, godnattsagor med barnen osv..) för att nästa dag provocera.
     Och dagen innan släppet kommer hon göra något som får alla lättlurade att älska henne.. hon har sagt det själv i Schulman.. hon måste provocera för att locka trafik. Hon har inget annat sensationellt att komma med just nu.. ingen pojkvän att outa, ingen graviditet osv..

     Svara

      normaliseringsprocess. sen accepterar man mer och mer skit utan att förstå att det är fel. och om man är på väg att avslöja dom skapas istället en skuldkänsla (hotlapp) så man ska tycka synd om och skydda personen istället.

      Svara

     Läs boken ”Tänka snabbt och långsamt” som väldigt bra förklarar hur människor tänker och varför. Det är vetenskapligt bevisat att förtroendet för ett namn man ”känner igen” (kanske hört/läst någonstans för länge sen, men kan inte placera) är högre än för ett namn man aldrig hört talas om.

     Således, ju fler som är inne på bloggen och läser bokstavskombinationen ”Hermine hold” desto fler kommer köpa scarfarna sen. Alldeles OAVSETT vad de tycker om Blondinbella. Så ja, på ett sätt är det ”all publicitet är bra publicitet”.

     Jag har följt Blondinbella sen hon låg på blogg.se, dvs sen 2004-2005 någonting, för att hon provocerade enormt med att skriva helt sjuka grejer som fick folk att tycka att hon är HELT dum i huvudet. Och se på henne nu.

     Svara

      Funkar helt klart inte på mig.
      Vänder i dörren så fort jag ser DW eller Löwengrip produkter.

      Svara

   Hon tror definitivt att hon är smartare än vad hon är.

   Svara

   Ja det förstärker då inte bilden av en stark buissnieskvinna utan ger helt andra vibbar. Säkert bra med publicitet för stunden men känns inte som ett vinnande drag i längden.

   Svara

  Jag fattar inte, hon har gjort nån internet-grej, skrivit ut pappret och laminerat det?

  Hur raderar man koldioxidutsläpp? Är det nåt företag som åker upp och dammsuger upp det i vår atmosfär? Man kan ”kompensera” för de utsläpp man orsakar, men det är ju inget som hjälper det faktum att utsläppen faktiskt hänt… Lite som att fartygsbolag som orsakar stora oljeutsläpp kan välja att skänka en slant till någon fond eller så för att få oljeutsläppet ogjort.

  Svara

   Ja, varför är det laminerat? Skall det upp på väggen?

   Svara

    För att använda lite mer plast? Nu när hon ”kompenserat” och allt.

    Svara

   Nej, precis. Om ”klimatkompensation” fungerade skulle det sannolikt skrivas in i lagen och användas av alla, hela tiden, men det är ju ingen lösning på klimathotet. Bara ett sätt för folk med pengar att lätta lite på samvetet.

   Svara

    Varit engagerad i detta sedan 2008, redan då visste man att klimatkompensation aldrig kunde vara någon långsiktig lösning. Sedan dess har utsläppen och resandet bara ökat, och nu står Isabella och viftar med den här lappen som ett slags diplom på att hon gör det rätta och vill inspirera andra. Ugh.

    Svara

   Verkar vara ett företag som köper upp utsläppsrättigheter och kasserar dem (alltså inte använder dem) och på så sätt minskas den CO2 som de annars skulle gett upphov till. Idén tycker jag låter smart, då den minskar den ”tillåtna” mängd CO2 som får finnas på marknaden. Men hur effektivt det är kan jag inte uttala mig om. Gäller inom EU.

   Svara

    Svara

    det som är bra med appen climatehero är att man kan göra ett test där man får en uppfattning om hur stort ens klimatavtryck är; sedan ger de i positiv anda förslag på vad man kan förändra för att minska sitt klimatavtryck. Vill man kan man klimatkompensera för det avtryck man gör. Det ironiska är ju att hon kallar sig klimathjälte för när man gör testet så finns fyra kategorier baserat på hur stort avtryck man gör. Själv låg jag på 2,5 typ vilket inte tar mig nära klimathjälte, däremot klimatkompis. Hon bör ju med det stora antalet flygresor inom och utom europa hamna i den fjärde kategorin. Bra att hon klimatkompenserar men det hade ju varit ännu bättre att hon minskat antalet flygningar t ex.

    Svara

     Hon har inte använt den appen/hemsidan, utan det är Choose (organisationen) som förmodligen gett henne ett bekräftelsemail efter att hon skänkt pengar, där de kallar henne Climate Hero (vilket de nog gör till alla som skänker).

     Prövade dock den du nämner och jag fick 2.7 ton. Måste bli bättre på återvinna, minska matsvinn, minska mejeriintaget och minska konsumtionen av vissa saker. Challenge accepted!

     Svara

     Tack för tipset! Gjorde det testet på climate hero nu och var både roligt och lärorikt! Fick bekräftelse på vad jag gör bra och vad mer jag kan göra, konkreta bra enkla tips!

     Svara

     Jag gjorde testet hos DN eller om det var SVD efter att Andrea Brodin hade länkat. Hennes avtryck låg också på 2 komma nånting och mitt på 4 trots att jag inte har nån bil, flygit en gång på tio år, är vegetarian (men inte resten av familjen), knappt köper nya möbler. Det verkar vara en relativt stor sekelskiftslägenhet som ställer till det men jag har tyvärr ingen möjlighet att flytta. Tyckte ändå det var lite konstigt att Andrea inte hade mer, hon flyger väl några gånger per år?

     Svara

      Ja jag förstår inte riktigt uträkningen. Jag har precis som du inte flugit en egna gång på ca 10 år och shoppar i princip aldrig förutom mat. Köper närproducerad mat och bor i ett timmrat torp från 1800-talet. Det stod att det var bra att jag inte gjort nån långflygning (i år?) för det motsvarar hela årsförbrukningen. Men ändå hamnade jag på 4,8? Visst kan jag plastbanta mer men ändå…🤔

      Svara

       Ja, verkligen väldigt märkligt.

       Svara

       WWF skrev om sitt klimattest att man KAN inte (!) ens nå perfekt resultat. Oavsett om du svarar allt ”rätt”. De räknar in samhällets… ja nånting, googla det, det är deras eget svar, minns inte hur det var, men man ett högre värde trots att man som individ gör allt man kan. Så skumt test. Känns kontraproduktivt också. Min känsla när jag fick dåligt resultat där var mer ”jaha jag gör så här mycket men det… spelar alltså knappt nån roll? Varför anstränga sig….” Givetvis fortsätter jag sortera, välja rätt för både klimat och andra faktorer så som så många andra idag, men så känner jag ändå innerst inne.

       Känns väldigt mycket ”nu ska alla ha dåligt samvete, oavsett hur mycket de försöker”…. (jag gör det mesta rätt jag med, men jag kör bil till jobbet, bor i Norrbotten i en småstad där avstånden är rätt långa och kollektivtrafiken obefintlig. Kör inte nån fet SUV och jag tar fötterna eller cykeln bara det är rimliga avstånd. Jag vägrar ha dåligt samvete för att min familj råkade föda mig här uppe. Alla kan liksom inte flytta in till storstäderna… det är inte realistiskt. Att t.ex. skatta bränsle leder inte till att färre i glesbygd och norråt kör mindre bil. Vi blir bara fattigare, tyvärr.)

       Jag kommer alltid att sopa rent framför egen dörr (bortsett bilen…) Och göra det jag kan. Men det är ändå med stor bitterhet jag ser hur vanliga människor i Sverige belastas för jordens klimat medans vi har hela länder i t.ex. Asien och andra delar där utsläppen är mångdubbelt större än vi nånsin når upp till. Det innebär inte att man ska strunta helt i att försöka påverka på marknivå så att säga. Men önskar folk och medier skulle skaffa lite perspektiv….

       *lite off topic*

       Svara

      Flyger väl hela tiden. Gstaad, St Tropez, Åre, Paros, Milano, Sardinien, bara senaste halvåret tror jag.

      Svara

       Jo men hon ska väl försöka minska nu, hon har ju sagt att hon inte kommer sluta flyga helt men försöka minska och kompensera och se över vad de kan göra för miljön. Herregud att t o m anställa någon för att kunna förbättra miljön och klimattänket varför inte hylla det initiativet – det är ju bra.

       Svara

        Är du ironisk nu? Hon börjar ju bra med att boka in en resa till en miljard människor i sommar preciis efter hennes ”sträcker ut en hand”

        Svara

   Företag kan tex plantera skog, mer skog kan absobera med koldioxid. Eller utsläppsrätter som någon annan nämnde. Dock är det svårt att generalisera utsläpp. Liksom en bilfärd från A till B ger ju olika utsläpp beroende på vilken bil man kör, väglaget osv. Plus att det finns annan problematik. Gällande återplantering av skog; vilken mark är det som används? Är det tex. dålig jordbruksmark är det väl bra, men ofta händer så kallad ”green-grabbing”, att aktörer köper upp billigt land i u-länder som gör att lokalbefolkningen förlorar tillgång till jordbruksmark. Gällande utsläppsrätter så finns det som någon sa ett överskott (antalet var beräknat till EUs ekonomis storlek innan finnanskrisen -08) vilket gör systemet ineffektivt. Det bästa är att bara konsumera mindre resurser om man vill vara säker på att minska sitt CO2-avtryck.

   Svara

  Jag skyller på tidig morgon och en natts jobb bakom mig, men vad exakt har hon gjort för att kallas för ”hero”?
  Hittar inte ens något på bloggen mer än samma bild.

  Svara

   Kolla chooose hemsida. Man köper ’carbon credits’, alltså ger pengar till dem så de kan sponsra klimatsmarta projekt i u-länder. Så det är lite klimatkompensation då projekten de gör förbättrar miljön, tyvärr raderar det ju inte det man klimatförstör som diplomet får en att tro…

   Svara

    Tack för förklaring 😊

    Svara

     Tack för att du sa tack 😊 (som min pappa brukar säga).

     Svara

    Jag jobbade en tid med hållbar utveckling och vi hade ett samarbete med en organisation som höll på med carbon credits alltså låt oss säga såhär att mäta hur mkt man kompenserar är inte helt okomplicerat eller exakt. Snarare tvärtom. Samma sak när man mäter hur hållbara vissa hus är detta är också ett himla höftande plus att man jämför med ett standardhus dom också är en estimate.

    Så himla mkt guesstimates överallt.

    Svara

    Ok. Så hon försöker som vanligt köpa sig ur problemet. Hon tror verkligen att pengar löser allt.

    Svara

     Med lite dollar i näven…
     Hon försöker kanske köpa Greta m

     Svara

      Fast problemet är nog snarare att man ger chansen att köpa sig fria.

      Jag tror inte bellas flyg gör varken till eller från och ifall hon klimatkompenserar är det bättre än inget. Om än ej en långsiktig lösning.

      Svara

  I hennes hektiska schema skulle hon väl aldrig hinna med att ta tåget överallt.

  Svara

   Jonas Sjöstedt flög inte en enda gång under valrörelsen (och då är hans riksdagsvalkrets dessutom Västerbottens Län, minst 6 timmar från Stockholm med tåg). IL kan knappast ha ett mer hektiskt schema än en partiledare under en valrörelse.

   Svara

    Älskar Jonas, han gör så många bra grejer som faller lite utanför radarn ❤️

    Svara

    Visste inte och inte vänster men fasiken vilken bra politiker Jonas Sjöstedt är. Respekt för att han inte flög.

    Svara

     Han delar ut mat till hemlösa också tidiga morgnar då och då helt under den mediala radarn. Det var Marcus Oscarsson som skrev om det, kolla hans fb nån vecka bakåt

     Svara

    Men Jonas är inte Sveriges Oprah och håller inte på och bygger ett imperium. Inte lika busy som Bella, alltså.

    Svara

     🤣🤣🤣

     Svara

    Att leva som man lär är det inte många som klarar av. Bra Jonas!

    Svara

   Vilket hektiskt schema ?
   Hon har väl inga fasta tider att hålla sig till förutom träningen ,frisören o ev behandlingar ?

   Svara

  Förmodligen behöver inte Bella (eller något av bolagen) ens betala den där kompensationen.
  Det är säkert ett samarbete med CHOOSE som ger Bella möjlighet att gratis CO2-kompensera resorna i utbyte mot reklamen som CHOOSE får. Varför skulle hon just i detta fall avstå från att göra ett samarbete?
  Se där en verklig hjälte 🙂
  Heja!

  Svara

   Haha fyfan, jag tror jag kräks.

   Svara

  Har funderat på en sak, ni vet när vissa kan bli förblindande av för mycket injektioner i ansiktet? Läpparna blir ex större och större utan att man minna hur man ens såg ut innan. Jag tror att det har hänt med Isabellas lugg, att den har fönats upp lite mer för varje dag som går..
  men det är ju bara en simpel teori

  Svara

   Snart kommer hon se ut som Tintin.

   Svara

    Hahahahahaha

    Svara

   Det vore ändå intressant att följa hur bellas luggresa genom åren har sett ut.
   Och kom inte och säg att jag har för mycket fritid, der vet jag att jag har

   Svara

    Alltså.
    Varför använder folk ”för mkt fritid” som något slags hån?
    Är man bara duglig om man har minimalt med fritid så att man kan ta sig för pannann och högljutt sucka över hur lite fritid man har??

    När jag är ledig mellan mina jobbnätter så kan jag lätt spendera åtta timmar på soffan efter att ha tränat, kanske tvättat och dragit ett varv med dammsugaren.
    Skäms inte ett dugg över att lata mig när jag är ledig. Varför ska jag fylla min tid till bristningsgränsen?
    Fortsätt du ha för mycket fritid och gör exakt vad du vill med den.

    Svara

     underbart❤
     tack för den kommentaren! jag är en person som ”har för mycket fritid”, och jag har faktiskt börjat skämmas, vet inte varför ens. känner mig misslyckad typ, och inte ens för att jag är sjukskriven, utan för att jag just har för mycket fritid, och inte orkar göra något heller.

     Svara

      Varför skäms du? Inför vem? Vad är det du måste fylla tiden med för att vara…jag vet inte….duglig?
      Är det för att fylla cv’t till när vi ligger på dödsbädden så vi kan klappa oss på axeln och säga ”jag vilade då aldrig i onödan”?

      Äh lata dig! Det är ditt liv.

      Svara

      Är det du som skriver massa kommentarer under varje inlägg och svarar på dina egna frågor? Då skulle jag förstå om du skäms.

      Svara

   Som busen 🍊🍊🍊

   Svara

  Man kan tycka mycket om vad som är klimat smart och inte. Men att man hånar att hon faktiskt har klimatkompenserat tycker jag är konstigt. Vad skulle hon gjort i stället?
  Det är lätt att skrika ta tåget!!!!! Men att faktiskt göra saker som att klimat kompensera när man flyger är en bra sak att göra. Ett tips är att läsa på lite, kolla På flygbolagens hållbarhetsredovisningar, kolla på arbetet som bra flyg gör osv.
  🙂 Hur många här väljer att göra det på sin charter? Hur många har gjort det? Om man ransakar sig själv och hade haft en godare ekonomi, hade man då valt en semester resa till? Eller hade man gjort annat för pengarna?

  Svara

   Klimatkompensation blir ett spel för gallerierna och en förljugen grej att göra när de åtgärderna sätts i relation till ens flygande. Åtgärderna i sig, tex plantering av träd i områden som lider av jorderrosion, är bra men kan inte kompensera för några koldioxidutsläpp i atmosfären.

   Svara

    Är det det? Den socioekonomiska aspekten hur ser du på den om vi slutat att flyga helt?

    Svara

     Ja, antingen det eller att världen brinner om några år. Vilket låter mest praktiskt, tycker du?

     Svara

      Svårt att säga, det är ju många olika aspekter som måste samspela, vad händer om vi slutar resa helt? Vad händer med de länderna som är beroende av turism? Vad händer med världsekonomin. Jag mest bara att detta mer komplext

      Svara

       Du är inte unik med att se detta som komplext.

       En framtid med klimatförändringar skulle vara värre för dessa länder.

       Svara

        Det klart att jag inte tror att jag är unik. Jag är genuint intresserad, tänkte att du kändes insatt i ditt självklara svar. Så det hade varg spännande att få veta hur du ser på det?

        Svara

         De länder som lever på turism är ofta länder med stränder som inte ligger högt över havet. Dessa länder kommer att drabbas hårdare av klimatförändringarna (det är därför vi väntar oss många klimatflyktingar i framtiden) samt att deras stränder kommer ätas upp av havshöjningen. Så för dem är det en fråga om minskade intäkter nu, eller ett förstört land och minskade intäkter i framtiden. Drtta är också anledningen till att många fattiga länder är drivande i klimatfrågan, men de har ju minst inflytande tyvärr.

         Svara

          Så är det ju. Förfärligt egentligen. För mig blir det uppenbart att hela klimatfrågan handlar om rättvisa. Västvärlden har länge levt på bekostnad av andra, fattigare nationer och fortsätter göra det även idag. När det sedan blir tal om att vi i väst ska minska vårt ekologiska fotavtryck argumenterar vi med antingen att det inte är lilla Sverige som är ansvarig eller kan göra någon skillnad, eller så tar vi upp ekonomiska aspekter för de ”stackars, fattiga länderna som ju behöver vår turism och pengar för att klara sig”.

          Svara

           Precis! Som om vi i västvärlden är någon slags välgörare som resten av världen inte klarar sig utan. De har ju uppenbarligen klarat sig fram till vi började turista och kommer förmodligen hitta näringar även om vi inte reser i samma utsträckning.

          Men det handlar väll till vissdel om att kontrollera på flera plan, ta Venedig där är väll problemet kryssningsfartyg?
          Jag tycker fortfarande inte att hela denna hets är helt objektiv. Självklart ska man minska på flygandet.. men håller inte helt med dig i ditt resonemang.

          Svara

           För att förtydliga, vart ska människor få plats om man ska minska flygandet? Då måste väll klimatkompenserat vara bra? Om det går till forskning av bra bränsle?

          Ja och dessa länder har ju inte alltid livnärt sig på turism. De hittar förmodligen nya eller nygamla näringar när turisterna inte längre exploaterar deras länder ☺ gammal kolonial tanke att vi i västvärlden är någon slags välgörare för resten av världen som inte klarar sig utan oss.

          Svara

       Ska se om jag hittar en artikel sen som tar upp just sådana argumentationer som spelar på att vi måste resa osv och se vad de skrev om ”men länderna är beroende av turismen” (vilket jag faktiskt inte tror är det största problemet).

       Svara

        Stefan Gössling & Paul Peeters (2007) ‘It Does Not Harm the Environment!’ An Analysis of Industry Discourses on Tourism, Air Travel and the Environment, Journal of Sustainable Tourism, 15:4, 402-417, DOI: 10.2167/jost672.0

        Lite gammal kanske men intressant ändå 🙂 Sida 408-410 tar upp argumentet om att flyg och turism är för viktigt i ett ekonomiskt perspektiv för fattigare nationer.

        Svara

       Länder som är beroende av turism skulle få en spark i baken att göra det lättare åka tåg från norra till södra Europa. Länderna som är beroende av turism kan oxå drabbas av andra hot. Som omfattande skogsbränder och förorenade hav etc.

       Svara

     Fast ingen säger väl att vi ska sluta flyga helt. Flyga mindre och medvetet är en bra start. Ta tåget när det går, som tex till Åre. Ta flyget när du måste. Förhoppningsvis kommer efterfrågan på klimatsmart resande sätta press på politiker att göra det enklare att åka och boka utlandsresor med tåg. Efterfrågan kommer också skapa fler tåginriktade resebyråer. Att sluta flyga är inte synonymt med att sluta resa. Bara ett annorlunda sätt att resa.

     Svara

   Jag kan nog känna att det är bra med kompensation men då ska det ju också verkligen innebära en kompensation. Flyg släpper ut ca 170g CO2 per personkilometer.
   Här har Isabella kompenserat för 55 ton.

   När hon flyger tor till tex Dubai i första klass innebär det ett utsläpp av ca 5,3 ton vilket skulle kosta ca 1300kr (källa: https://zeromission.myclimate.org/sv/portfolios?calculation_id=1588030 )
   55 ton kostar alltså i runda slängar 14 000kr och innebär att hon med gott samvete (nåja) skulle kunna flyga tor till Dubai 10 gånger. Börjar hon flyga ekonomiklass kan hon flyga ännu längre.

   Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt men med tanke på hennes klimatavtryck så låter 55 ton som lite lite.

   Svara

    5500 kg är väl 5,5 ton?

    Ett år ”mate” på choooses hemsida tar bort 5000 kg koldioxid och kostar 468 kr, och eftersom Isabella har företag har hon förmodligen inte ens betalat den summan.

    Svara

     Du har rätt. Jag läste fel. Läste 55 000

     Svara

    I slutändan kommer vi aldrig till att kunna äta pengar. Betala sig fri är bara ett sätt att låtsas vara engagerad i världens klimatfrågor. Ger inte ett nickel för alla självgoda människor som tror att de betyder nåt.

    Svara

     👍👍👍👍👍

     Svara

   Det är ju inte att hon har klimatkompenserat som är problemet, snarare att hon lägger upp en bild där det står ”climate hero” utan att inse att det kanske är lite magstarkt. (Eller hon inser säkert det men gör det för att provocera.)

   Svara

   Till folks försvar så är det sällan lätt att hitta klimatkompensation när man väljer flyg. Man måste typ googla det oberoende av den hemsidan där man beställer biljetterna, vilket kanske inte är så lätt om man inte ens känner till dess existens.

   Men som Anonym nämnde nedan är det ett spel för gallerierna. Det låter jävligt bra men det är utsläppen som måste minska – inte kompensationerna som måste öka. För att inte nämna att träden som planteras sedan kan avverkas igen inom 10-15 år = den koldioxid de bundit ”släpps lös” sen igen ändå.

   Svara

   Viss skillnad mellan ”medelsvensson” som flyger till solen en gång per år och Isabella som låter assistent flyga till London för att hämta en klänning åt sig….

   Svara

   Det går inte att klimatkompensera. Utsläppt är utsläppt. Vem vet vilken tidshorisont det är på det projekt man bidrar till med pengarna? Vi har 10-12 år på oss att vända utvecklingen. Och vad gäller vad folk gör för val om man har/får en BÄTTRE ekonomi tror jag håller på och ändras nu när klimatfrågan på allvar börjar hamna högt uppe på dagordningen.

   Svara

  Fast det här är ju helt uppenbart en provokation för att du ska skriva just ett sånt här inlägg.

  Svara

  Mobbing på hög nivå!
  Grattis, klappa er på axeln rejält nu!
  Ni är inte ett dugg bättre! Hoppas nästan att alla här är 10 år eller yngre för då förstår man inte bättre! Vidrigt inlägg!

  Svara

   🤦‍♀️

   Svara

   Sluuuuta vattna ur ordet mobbning för i helvete.

   Svara

   Jag är jävligt mycket bättre.

   Svara

    Jag med är bättre. Gör av med 2,5 ton koldioxid om året. Flyger aldrig, kör minimalt med bil och shoppar nästan aldrig. Ja, så jag är bättre. Mycket bättre!

    Svara

  Modd

  Svara

   Antecknar 📜

   Svara

    Antecknar att du antecknar.

    Svara

     Antecknar att du antecknar att S antecknar att Burgschki hamnat i modd.

     Svara

  Hade hon brytt sig det minsta hade hon ju förstås ”kompenserat” för länge sedan och självklart inte skrivit att hon ska flyga hem. Evil är vad hon är, plus omogen och manipluativ

  Svara

  Åh fick lite nostalgi nu, saknar gamla Eurovision <3

  Svara

  Usch vad arg jag blir. Jag brukar inte bry mig om hennes siffror, att hon manipulerar och ljuger om typ hotlappar (känns inte som att det skulle påverka mig), att hon har en smått omoralisk strategi när det kommer till bloggen…. MEN DETTA OCH ATT HON FÖRMODLIGEN KOMMER FÅ MEDIAL UPPMÄRKSAMHET (fuuckinggg expressen har redan skrivit om hennes vilja till att bli klimatsmart) FÖR NÅGOT HON FÖRSTÖR BARA FÖR ATT HON EN GÅNG, NU NÄR DET BÖRJAR KRISA FÖR HENNE Å HON SKA LANSERA SITT NYA BOLAG, RÅKA VISA MINIMAL HÄNSYN FÖR MILJÖN…………JAG PALLAR INTE. FYFAN VAD MÄNNISKOR ÄR DUMMA. HUR FAAAAAN ÄR DET MÖJLIGT ATT EXPRESSEN REDAN SKRIVIT OM HENNE. JÄVLA SKIT-EXPRESSEN, VAFAN, ÄR DE RÄDDA FÖR HENNE ELLER NÅGOT???!??!?!??!?!?!??!?!?!??!?!

  okej, jag behöver en internet-paus

  Svara

   Om det känns bättre, jag blir precis lika upprörd. Bella skiter jag egentligen i, hon är en tönt som förhoppningsvis snart är passé med sina provokationer och luftslott. Däremot blir jag helt jäkla bananas på FOLK. Folk som går på det där, som ser upp till henne, som stöttar hennes skit och som skriver om henne i tidningarna. Blä.

   Svara

   Haha älskar att du bara skriker ut allt. 😄❤️
   Jag håller med dig.
   Överlag är jag mer förbannad på människor som går på allt skit i världen utan att någonsin ifrågasätta.

   Svara

   Men snälla… Är du lika upprörd över att Carolina Gynning flög till Malmö häromdagen, eller att Läckberg ofta flyger på semesterresor och snart ska flyga runt i världen för att lansera sin bok, eller att Bianca flög till London för några timmar på ett möte och till Milano en dag för möte. Camcam som flugit bl a till USA och andra nöjesresor. Eller är det avundsjuka att Isabella ibland får uppmärksamhet i expressen och inte du?

   Ja ta en paus.

   Svara

    Det handlar mer om en känsla av ”vart är världen på väg om det är sån här skit vi ser upp till?”.

    Jag kan bli upprörd över andra kändisars/okändisars okynnesflygande också, men i det här fallet är det sju resor värre när Bella låtsas vara nån jäkla miljökämpe och folk KÖPER det. Och uppmärksamhet i expressen – nej tack, jag har social fobi. Skulle få typ panik av att synas i offentligheten.

    Svara

  Om det vore så enkelt att rädda jorden….betala några kronor.
  Nu kollade jag inte Chooose utan en annan sidan. Resan Arn-Bergen för två personer kostade inte ens 400kr att klimatkompensera….har väldigt svårt att tro att dessa 400kr ska sudda bort den flygresan….???

  Svara

  Alltså Camilla, du spelar ju henne rakt i händerna när du besvarar såna här inlägg? Som flera tidigare sagt, hon provocerar ju bara, kan en femåring räkna ut.

  Svara

   Dock är detta en blogg om bloggar, tror även det är bra skriva om Bellas metoder.. Många ser henne som allt man inte vill vara 2019 och Bellas fanbase krymper

   Svara

   Skulle Bella sälja fler flaskor med smet & klet för att hon häcklas här på Bloggbevakning?
   I don’t think so.

   Svara

   Blondinbella provocerar – Camilla ”nappar” – Blondinbella provocerar mera – Camilla ”nappar” igen… It’s the circle of life. Bella-inlägg ger massa kommentarer och klick = mer pengar till Camilla.

   Svara

  Reagerade precis som du Camcam på detta.

  Osmakligt att hon fått en sådan utmärkelse, just pga att hon inte är någon miljöhjälte överhuvudtaget (änsålänge iallafall)

  Svara

   Det är ingen utmärkelse. Det är väl en sån ”tack-för-ditt-stöd” som all får efter att ha skänkt pengar dit tänker jag.

   Svara

    En nivå av de månatliga gåvorna på deras hemsida har just titeln ”Hero”, 156 kr/månaden.
    Kanske är det den hon har valt?

    Svara

  Alltså varför får hon ens utrymme i media längre? Kan inte folk bara sluta skriva om henne, hon är ju så pinsam. Alltså vilken normal människa håller på så egentligen?
  Jag är inte ens någon miljökämpe men blir typ äcklad av hur man kan vara så sliskig och spela att man bryr sig för att i samma sekund typ ”hähä fakjuuu” med slemmig tunga utanför munnen.

  Men jag inser ju att det egentligen handlar om att hon antagligen är helt irrelevant och passé jämfört med andra influencers och då inte har något annat sätt att förbli känd på än att provocera.

  Svara

  Isabella använder klimatkompensation som rika syndare köpte avlatsbrev och absolution från kyrkan på gamla goda tiden. Hon tycker nog på allvar att så länge hon ”köper” sig fri från miljöpåverkan så är det fritt fram att reda så mycket hon vill. Hon behöver inte ens säga 15 Ave Maria, ara skicka CSR chefen i hennes ställe.

  Svara

   Är det Greta T som är Martina Luther då?

   Svara

   Exakt Ewa! Precis den liknelsen jag kom att tänka på också!

   Sen är ju tajmingen lämplig… HH lurar bakom hörnet.

   Svara

  Är det verkligen friskt att hålla på provocera folk såhär för att ha en karriär? Vilken obehaglig människa.

  Svara

   Nej klart hon inte är frisk.. Förälder också i allt det här, riktigt skrämmande faktiskt. Att göra allt för att inte bli omtyckt är verkligen inte att tänka på sina barn..
   Hon bryr sig bara om sig själv och vara känd

   Svara

  Hon kanske tycker det räcker med att tanken på att värna om klimatet har landat i hennes hjärna?

  Men ärligt talat tror jag hon skrev inlägget för att få publicitet-hon bryr sig inte ett skit om något annat än sig själv egentligen. HH-lanseringen är ju bara ett par veckor bort så nu testar hon att hoppa på klimattåget och ser om det gynnar henne.

  Svara

  Det spelar ingen roll hur många hundralappar hon betalar, utsläppen från hennes flygtur kommer ändå att finnas kvar i atmosfären och påverka klimatet tusentals år framöver. Vem är hon att förstöra planen för så många generationer framåt? Det kan man inte köpa sig fri från!
  Enligt IPCC försvinner ca 50 procent av den utsläppta koldioxiden från atmosfären efter ca 30 år, 30 procent försvinner efter några århundraden, men omkring 20 procent av all koldioxid som släpps ut stannar i atmosfären i flera tusen år.

  Svara

   Javisst. Och i worst case scenario, RPC8.5 ”business as usual scenario” så hamnar väl växthusgaserna i atmosfären på cirka 800- 1000 ppm? Jämfört med preindustriell nivåer som var på cirka 200 ppm?
   Nyheterna talade igår om forskningsrapport om isarnas smältning och den påverkan det kommer ha på klimatsystemet. Det är läskigt för klimatsystemet är verkligen komplext och klimatförändringarna går redan snabbare än vad man trott innan. Förändringarna förstärker varandra. Mer issmältning = mer vatten, olika saltnivåer, olika temperaturer och påverkan på strömmar som är viktiga drivkrafter i klimatet. Minskad is = minskad albedo = ännu mer värme stannar kvar på jorden då det inte reflekteras bort.
   Därmed har vi alla ett ansvar.

   Svara

  Tror att du har missat att Isabella miljökompenserar. Kanske du inte är riktigt familjär med vad det betyder? Hon betalar alltså pengar som används till att stoppa andra utsläpp osv just för att hon själv ”måste” flyga. Det är mer än vad de flesta människor gör.

  Svara

   Hon förstör mer än vad de flesta gör. Hennes ekologiska fotavtryck blir ändå större än andra människors.

   Svara

   Hon miljö”kompenserar” sen typ från igår. Plus skadar miljön tusenfalt mer än genomsnittssvensken..

   Svara

   Fast Bells gör ju så mycket mer än att flyga. Ta hennes konsumtion. Hur många ggr har hon flyttat? Har hon vid någon flytt tagit med sig sina möbler från ett hem till ett annat? Säng, stolar, matbord, soffa, soffbord, mattor etc? Jag är 40 år. Jag har ägt 3 soffor i mitt liv. Den första hade jag från min mammas gästrum, en grön 20 år gammal plysch med tofsar. Den andra hade jag i 17 år. Bells är, vad är hon 27 år gammal och har ägt fler soffor än jag, min mamma och mina syskon tillsammans. Så ja. Du har rätt. Hon gör mer än de flesta.

   Svara

    …bara i huset på Lidingö hann hon förverka sex soffor! . Jag tycker det är galet.

    Svara

     jag blir så förbluffad över att folk har koll på det. att hon förverkat 6 soffor i huset. alltså…. >-<

     Svara

      Ja det är intressant hur minnet fungerar.

      Svara

   Det var ju bara för några dagar sedan som hon började med det och det enbart eftersom hon inte längre kunde ducka för kritiken mot sitt flygande och sin överkonsumtion. Desperat damage control inför kommande lansering, inget annat. Och nej, hon ”måste” inte flyga så mycket som hon gör. Hur sjutton kan du köpa hennes dravel?

   Svara

   Olivia, hon måste inte flyga.

   Svara

  Vadå 5500 kg co2 = 18 resor tur och retur?! 1(EN) resa Oslo – New York tur och retur ger 2,62 ton dvs 2 620 kg co2. Hur får hon 5,5 ton till 18 resor?! Fattar inte alls…
  (Källa: klimatkompensera.se)

  Svara

   Näe tyckte också de siffrorna var helt uppåt väggarna!

   Svara

    Hon visar ju bara ännu tydligare hur ”aningslös” hon är….

    Svara

   Men vadå hon? Det är ju inte hon själv som skrivit det!

   Svara

  Gillar slutklämmen…..”nu ska jag flyga hem” 😳

  Svara

   Ja hon gjorde ju det, hon var ärlig. Tåg är svårt att ta för vissa och till vissa resmål. Hade hon åkt på annat sätt och varit borta längre så hade folk skammat och klagat på det istället, då hade hon varit dålig mamma eller annat.

   Svara

  Det som vissa betalar för att klimatkompensera. Vad används de pengarna till? Maskiner som suger i sig koldioxid?

  Svara

   Har läst lite nu. Det verkar som ”böter” och minskar inte koldioxidutsläppen något alls. Jag undrar vart pengarna för klimatkompensation tar vägen. Ökar det vinsten för flygbolagen?

   Svara

  Pinsamt att hon är 30 år och fortfarande älskar att provocera.

  Svara

  Ett år ”mate” på Choooses hemsida tar bort 5000 kg koldioxid och kostar 468 kr, och eftersom Isabella har företag har hon förmodligen inte ens betalat den summan. 500 spänn för att få kalla sig climate hero och fortsätta som förut. Rätt billigt för en person som säger sig vara god för en halv miljard.

  Svara

   Nästan samma sak som att ”köpa en stjärna” och döpa den efter någon. Känns liiiite som bedrägeri det här 👀

   Svara

  Blond kalufs, drunknar i orange spray tan….maktfullkomlig och älskar slantar…
  Inte de vassaste pennorna i skrinet.

  Räcker att ögna igenom kommentarerna på Blondas blogg för att inse vilken svans av idioter som följer henne.
  Världens mest korkade man blev vald av just pöbeln.
  Han kommer också undan med lögner och manipulation.

  Svara

   Hon är så obehaglig så det är otroligt.

   Svara

   Vad har hennes hår- och hudfärg med saken att göra?

   Svara

    Läs igen så kanske du anar hinten om en andra person som också kritiseras i inlägget.

    Svara

  Nej jag tänker inte dansa någon Happy dance och springa och köpa hennes produkter nu.
  Tråkigt att så många är lättlurade idioter som tindrar med ögonen när hon manipulerar dem.
  Sveriges minst trovärdiga influensa. Någon borde plasta in ett sånt diplom och dela ut till henne på en gala.
  Tihihi. So fun.

  Svara

   Bra idé! Jag skulle vilja göra det och skicka till hennes hemadress

   Svara

  Det är som att fylla ett hål med kvicksand, inget stannar kvar… Dvs, Bellas inre som gång på gång försöker fyllas med rikedom och konsumtion. Hon är ihålig och tom som ett spraytannat oranget plaströr med ett krystat gapskratt som brister ut vid de mest underliga tillfällen 👧👧👧👧👧👧👧

  Svara

  Fast i texten framstår det som om det det är just resan till Bergen som hon klimatkompenserat för inte för allt hon rest innan. Är ju ändå bra att hon börjat reflektera över miljön i samband med resor även om det kanske inte beror på klimatångest.

  Svara

   Hon har inte börjat reflektera över sin miljöpåverkan. Hon har börjat reflektera på hur hon kan tjäna pengar på det och ändå inte göra skvatt, bara folk att tro att hon har gjort det.

   Svara

  Åååh, hade ju tänkt påminna er om att alltid använda unvis när ni är och tittar in hos fröken BB men upptäcker till min fasa att det ju inte funkar!! Kan man lägga in en spärr på sin sida för att undvika den här genvägen, dvs en titt som INTE genererar besök alltså? (Tipset var ju tänkt till alla oss som kanske inte vill stödja eländet men inte kan låta bli att titta in lite nu och då….) Den funkar ivf på en himla massa andra sidor så varsågoda och testa -> https://unv.is/

  Svara

   Såg någon kommentera tidigare att det bara går med direktlänk till Bellas inlägg nu?

   Svara

  Var kommer Bellas estetik ifrån? Trumph? 😂

  Svara

   Han heter Trump, inte Trumph. Är du 50+ möjligtvis? Jag har en teori om att endast folk som är över 50 år tror att Trump heter Trumph. (Obs, #intealla50plusare) Tacksam för svar, för min egen statistiks skull!

   Svara

    Är du fjortis?
    Tacsksam för svar!

    Svara

    Okej, Fridha.

    Svara

  Dum fråga kanske men en del säger att man inte kan klimatkompensera, medan i det här fallet tolkar jag det som att man kan det? Hur funkar det egentligen? Jag har svårt att tänka mig att alla flygresor, Bellas och alla andras, kan kompenseras men jag vet inte.
  Jag skrev en kommentar häromdagen om hur jag lever och gör.
  Har flugit typ 2-3 ggr under hela mitt 27åriga liv.
  Håller lägenheten sval, värmer ytterst sällan upp den.
  Återvinner, lagar trasiga kläder istället för att köpa nytt.
  Köper svenskt. Handlar från matsmart. Har aldrig onödig elektronik inkopplad, onödiga lampor igång. Åker tåg oavsett om det är inom eller utanför Sveriges gränser osv osv osv. Men kan jag verkligen kompensera för de flygresor jag gjort i mitt liv?
  Ser att min kommentar är helt skev och luddig men är det någon som förstår vad jag menar?

  Svara

   Vill tillägga att inget av det jag gör är för att jag är någon form av miljöhjälte, det är verkligen inte det jag menar för jag är totalt opåläst. Jag gör som jag gör pga fattig sjukpensionär med hyperhidros

   Svara

  Men varför håna allt hon gör? Det är ju fel på allt hon gör, vad hon än gör. Vad gör du själv? Du har visat upp flera resor då du flygit bl a till USA… Det är ju inte Isabella som har skrivit Climate hero till el om sig själv.

  Svara

   Nä, men hon prenumererar ju på den där tjänsten?

   Svara

  Att klimatkompensera är som att äta tårta och samtidigt betala någon annan att banta åt en. För att rädda klimatet måste alla ta ansvar för sitt eget beteende, det går inte att köpa sig fri.

  Svara

  Bara jag som tänker att R. Kellys gamla dänga ”The World’s Greatest” också är en låt Bella hade kunnat tänka sig att göra entré till? Den är kanske inte lika dansvänlig men partierna med kören kanske väger upp det? 🤔 Tänk hela arbetsplatsen eka till ”I’m that little bit of hope”!

  Svara

  Vill börja med att beräta att jag är helt nykter när jag skriver detta, eftersom jag kanske blir lite bitsk i tonen.

  Jag ser att flera här har skrivit att klimatkompensation inte fungerar och så är det ju, eftersom det inte går att plantera så mycket skog som skulle krävas för att ta hand om alla koldioxiutsläpp – och dessutom behöver vi reducera atmosfärens koldioxidhalt, så trädplantering behövs till det i stället. ”Utsläppsrätter” är förstås rena bluffen, det krävs inget geni för att begripa att det är som upplagt för AB Bluff & Båg. Den som köper en ”utsläppsrätt” kan självfallet aldrig veta om den säljs flera gånger, mellan företag och så vidare. Den enda framkomliga vägen är att vi slutar flyga, slutar konsumera nytt hela tiden, slutar äta kött och slutar att göra så förbannat många barn. Svårare blir det aldrig – men det är svårt nog som det är, för att inte säga ett akut läge.

  Tyckte att din omskrivning var rolig och jag håller med, Isabella Löwengrip verkar ha osedvanlig mycket ”otur” när hon tänker. Vi kan väl kalla det så. Och även här har jag sett att flera kommentarer berör ämnet på ett klokt sätt. Det finns många människor som har speciella talanger utan att för den sakens skull vara intelligenta och det skulle kunna vara förklaringen i fallet Isabella Löwengrip. Eller så är hon inte dum men har så svåra personliga problem att det tar över. Vad svaret än är – hon har onekligen väldigt mycket ”otur”!

  Svara

  Det är väl helt vanliga utsläppsrätter detta handlar om, framtaget av EU för att verka för mindre utsläpp, man sätter ett utsläppstak, finns massa olika regleringssystem för att reglera saker och ting. Handlar inte om att man tar bort det man släpper ut utan att man REGLERAR utsläppen och beteenden genom utsläppstak i systemet.

  Resultatet mindre utsläpp blir det när antalet utsläppsrätter i systemet är mindre än behovet. Systemet regleras genom att EU reglerar hur många utsläppsrätter som ges ut i marknaden, samt pris tillgång-efterfrågan.

  För övrigt så betalar ni alla indirekt för utsläppsrätter, det ingår i den el ni alla köper av ert elbolag tex.
  Om andan faller på kan ni gå ut på NASDAQ och köpa en själv.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.