Dags att nominera till Svenska Greenwashpriset 2019!

Hej!
Jag har nominerat Isabella till svenska greenwasherpriset 2019 här: https://jordensvanner.se/2018/dags-att-nominera-till-svenska-greenwashpriset-2019
Kan vara värt att försöka få fler nomineringar 🙂

Trevlig helg!

Med vänlig hälsning,

T.
Hahahaha…jag visste inte ens att det fanns något som hette ”Svenska Greenwashpriset” men med vetskapen om det så finns det ju bara en influencer att nominera i min bok. 🙂
Det verkade min läsare T också tycka för hon har redan nominerat henne.
Tiihiiii, som prinsessan Madeleine skulle ha sagt.
Tack för tips!

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska nog nominera 56kilo 🙂 hon flyger mkt.

  Svara

   Matplatsen 😉

   Svara

    Jennys matblogg flyger väldigt ofta…

    Svara

     Behöver inte vara någon som flyger. Ska vara någon som låtsas bry sig om klimatet men gör ingenting för klimatet själv. Typ som Monika Ahlberg gällande köttet, en hel artikel där hon förklarar att vi ska undvika kött och äta rovor och betor men avslutar med att hon själv inte tänker tacka nej till kött för hon jobbar med mat…. 🤦🏼

     Svara

   Såja, såja.
   Transportsektorn står bara för 14% av globala GHG-utsläpp.
   Flyg på säger jag!

   Svara

  Jag läser inte Bella mer än här, någon läsare till henne som kan svara ärligt hur Bella talat om miljön? Har hon sagt att hon gör saker för klimatet eller har hon bara ignorerat det?
  Bara läst det sista när Bella fick upp ögonen för Greta och skrev att hon vill ändra sig, innan det har jag inte kopplat ihop Bella med klimatsnack.

  Tänker spontant att alla som tror att de kan ”kompensera” borde nomineras. ”Ja jag flyger men hallllå jag äter ju mest vegetariskt hemma i Sverige”.
  Så tröttsamt med alla hycklare.

  Svara

   Bella har flera gånger påpekat hur viktigt är det för henne att flyga. Tex så ska hon nu flyga varje månad till NY. Dessutom flyger hon i princip varje vecka inom Europa, väljer nästan alltid flyg för att ta sig nånstans innom Sverige ( hon ska tex flyga till Malmö nu, för några veckor sen flög hon till Umeå). Nu påpekar Bella att hon ska göra saker för miljön, bla slänga mindre mat och dessutom ska hon nu betala typ 200 kr per månad för att ”klimatkompensera”. Trots att hon säger att hon ska nu tänka mer på miljön tänker hon inte ändra sin beteende när det gäller flygandet. Förut läste jag Bellas blogg och hon har pratat om miljön väldigt, väldigt sällan. Hennes narration var mer ”Avundsjuka svenskar klarar inte av min framgång för att jag är svensk och kvinna”. Nu verkar det som att hon väljer att prata om miljön men själva beteendet förändras inte. Och dessutom påstår hon att det är omöjligt för henne att förändra sina dåliga klimat-vanor (alltså flygandet) men hon förändrar det som hon kan.

   Svara

    Ja, hon lever dåligt men hon har ju inte hävdat att hon lever klimatsmart? Priset ska ju gå till någon som 2018 framställt sig själv som klimatsmart med levt dåligt?
    Om de delar ut priset nästa år kanske man kan nominera Bella.

    Svara

     Jo, Bella har många ggr framhävt att hon tänker på miljön eftersom hon väljer bort kött och äter plantbaserat.
     Hon skrev för någon vecka sen om några miljövänliga rengöringsmedel som vad såå bra för miljön.
     Nu ska hon anställa den där miljöpersonen..
     Hon skriver nu att hon är en miljöhjälte som ”klimatkompenserar” hennes flygresa till Oslo.
     Hon KAN ju bara inte sluta flyga, för det är ju så såå viktigt att hon är på plats.
     Alltså, hon offrar INGENTING för att påverka din egen klimatpåverkan! Men hon vill väldigt gärna få det att verka så nu..

     Svara

      Hon har aldrig sagt att hon väljer bort kött för miljön, hon har sagt att det är först och främst för att hon mår bra av den kosten.

      Svara

     Jag tycker att Bella har ganska länge levt utan någon tanke på miljö och har liksom inte kommenterat det men börjar nu med green washing. Det som man måste komma ihåg är att Bella är sitt eget varumärke. Hon skriver om sina insatser för miljön på sina sociala medier för att få sympati och kunder, men beter sig lika dåligt som alltid. Det är ju green washing- hon försöker skapa en bild av sig själv som en person som tänker på miljön men hennes beteende stämmer inte med det hon hävdar.

     Svara

   Miljö ska vara en av kladd- och krämföretagets ”key ethics” enligt deras hemsida…

   Svara

    Är det det då? Står det hur de jobbar med återvinning osv? Då får man ju nominera företaget om man vill, inte Bella. Jag skulle nog nominera Gunhild Stordalen, hon verkar vara vad de är ute efter.

    Svara

     Äntligen någon som reagerat lite på detta också! Flyger titt som tätt(privatplan dessutom) men pratar ofta om hur vi ska rädda planeten osv.

     Svara

      Äntligen? Hon blev ju uthängd nyligen i tidningarna för just det?

      Svara

   Bella skrev för länge sen att hon tycker att hon gör en insats genom att inte äta kött. Annars har hon inte svarat eller kommenterat ämnet förrän nu häromdagen.

   Svara

  Vad gör man inte för att bli nominerad!
  Grattis Isabella till din nominering!

  Svara

   Vad menar du?

   Svara

  Men har Isabella utgett sig för att bry sig om miljön? Annars är det ju inte greenwashing…

  Svara

   Ja det var bara några dagar sedan sist

   Svara

    Fast nu tänker du fel. För några dagar sen skrev hon att hon vill börja jobba med det och förändra saker. Det är inte vad de är ute efter här, man ska väl nominera de som har haft en dålig livstil men försökt få det att låta bra? Inte levt som man lärt, liksom. Bella har ju aldrig hävdat sig att hennes resor är bra för klimatet?

    Svara

     Bells har sedan lcc grundades hävdat att lcc är ett miljövänligt företag därför att de producerar sina produkter i Sverige och därmed är närproducerande och inte bidrar till långa varutransporter. Det argumentet faller ganska platt när man satsar stenhårt på export till andra sidan jordklotet. När Bella sökte möjligheter att sälja sina produkter i Saudiarabien och fick kritik för det, försökte hon få det till att hennes närvaro skulle stärka kvinnor i regionen.

     Svara

    Priset ska ju gå till någon som gjort det länge, under hela 2018. Inte till någon som uttalat sig för några dagar sen…

    Svara

     Länge och länge. Greenwashing är Greenwashing. Alltså en pr-strategi för att ställa sig själv i bättre dager. Som att skövla en regnskog men plantera ett träd, eller dränera en sjö men bygga en fontän. Att skrika högt om sina välgörenhetsprojejt men inte göra något åt giftet i sina egna produkter eller företagets egna åverkan. Det är precis vad Bella & co nu kommit på att de ska göra. Som en strategi för att förbättra deras image. Finns ingen som helst genuinitet i deras nya CSR satsning utan är ett klart exempel på spel för galleriet.

     Svara

    Det var väl första gången ? Hon har inte uttalat minsta miljöengagemang innan dess väl ?

    Svara

     Ja, hon är veeeegeeeetaaaaaariiiiiiiiaaaaan ju har hon sagt

     Svara

  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/klimatvanliga-kedjorna-som-flyger-med-kandisar/

  Bra artikel i expressen som tar upp dubbelmoralen med företag som påstår sig vara klimatvänliga men sponsrar influencer-resor och har samarbeten med influencers som inte är klimatsmarta.

  Svara

   Såg det också. Jag älskar att de granskar högt och lågt. Aftonbladet har även de en granskning just nu gällande klimatet.

   Svara

  Suck. Detta blir bara pinsamt tycker jag. Av den som nominerat och av dig som tycker det är kul och delar. Hon har inte ”skapat sig en överdrivet grön image med hjälp av vilseledande miljöbudskap”. Finns betydligt större företag att gå på speciellt om man jämför med de som ’vunnit’ tidigare.
  Nej jag är ingen IL förespråkare, men tror du behöver en Bella-detox.

  Svara

   Precis min tanke. Bella är ungefär lika bra som flugor är för mitt tålamod en svettig sommardag i köket, men jag kopplar inte ihop henne med att hon ska ha pratat om klimatet? När har hon försökt framställa sig själv som klimatsmart.. Hon har väl duckat de frågorna?

   Svara

    Precis. Man kan inte blanda äpplen och päron. Hon gör mycket som kan ifrågasättas, men att säga att hon påstått sig leva klimatsmart det går inte.

    Svara

   Blondinbella har precis påbörjat sin green image … med hjälp av vilseledande miljöbudskap. Hon kommer trycka för sin ”kompensering” varje vecka nu, vilket är en del av strategin till att kränga hårband. Om ni inte ser det är ni sjukt blåögda alternativt inte följt IL länge nog (eller hört intervjuer där hon rent av avslöjar strategin).

   Svara

    ”Blondinbella har precis påbörjat sin green image”
    Precis. Hon har precis börjat. Hur det slutar, om hon tar itu med det hon hävdar eller om det blir fiasko vet man ju inte. Man kan ju inte nominera henne till något man TROR att hon KANSKE kommer att göra?

    Svara

     Kanske? Hon gör, och i hennes ord: Det här är bara början.

     It doesn’t take a rocket scientist to figure out vad som komma skall. Herregud. Blåögd alltså.

     Svara

      Ja, kanske. Ingen av oss ser in i framtiden. Du kan hata henne hur mycket du vill och tro vad du vill, men du kan inte nominera henne på grunder som inte har skett än 🤔 Som att ge en grammis till någon som aldrig släppt en låt men skrivit att de kommer släppa en bra låt.

      Svara

       Word!

       Svara

       Kan och kan, jag får göra precis vad jag vill i den frågan.

       Men såg nu att det handlade om för 2018, tänker inte rösta överhuvudtaget, men reagerar på att hon tar på sig den imagen nu.

       Svara

        Det är inte alls konstigt att hon tar på sig det nu och kommer göra förändringar framåt. Det är så högt tryck på klimatfrågan just nu att även de som skiter fullständigt i det kommer behöva ändra på sig och uttala sig bra för att slippa dålig press.

        Svara

        Jo, visst får göra som du vill. Men frågan är väl varför man, som anonym ovan skrev, vill ”ge en grammis till någon som aldrig släppt en låt men skrivit att de kommer släppa en bra låt”.
        Det är ju bara ytterst märkligt, och det vet nog du också innerst inne. Men du lät din irritation över Bella ta över ditt sunda förnuft. Men misströsta ej, det händer många här inne 😉

        Svara

         ”Ta över ditt sunda förnuft”, ”vet du också inners inne” hahaa jösses, nä, läste inte hela texten bara, misströstar ingenting babes.

         Svara

         Jag ska nominera Blondinbella tiihii 💅🏽

         Svara

          På vilka grunder? Vad tycker du hon sagt om klimatet under 2018?

          Svara

         IL kommer nog tycka det är so fun att vinna detta! Klart hon ska få vinna!!

         Svara

      Ja men då får du nog vänta ett år på facit innan du nominerar henne. Med undantag om du är bevisat synsk då.
      Det är ganska omodernt att dela ut straff i förebyggande syfte.

      Svara

    Ja precis. Du har ju ingen aning om vilka åtgärder hon kommer ta, och om hon kommer bygga en ny image på att hon är miljövänlig eller ej. Om ett år eller två vet vi om hon passar för priset eller inte.

    Att ge henne priset nu, enbart för att man TROR att hon kommer börja greenwasha vore direkt pinsamt.

    Svara

     Ok Sherlock

     Svara

      Fast trollar du nu? Du kan ju inte hävda att du vet hur något kommer vara ett år fram i tiden?

      Svara

       Som sagt, såg nu att det var för 2018. Men vissa är fortfarande blåögda till vad hon håller på med, och min kommentar syftade till det.

       Svara

        Fast varför tror du att någon är blåögd? Ingen hävdar att Bella är bra men priset ska gå till någon som sagt att de gör bra saker för köimatet men inte har gjort det. Som vill verka bra utåt men är egentligen dåliga. Bella är bara dålig och platsar inte in i beskrivningen.

        Svara

  Ser att många har påpekat samma som jag tänkte på: Isabella har ju inte försökt framställa sig som miljövänlig. Greenwashing innebär ju inte samma sak som att skita i miljön.

  Svara

   Jo. Miljö ska vara en av Löwengrips ”key ethics” enlugt hemsidan…

   Svara

    ”all developed by leading chemists and produced in Sweden using environmentally friendly production methods.”
    Det är det de gör. Står inte mycket mer om klimatet.

    Svara

  Men Gud, som gjort för Blondinbella lol

  Svara

   På vilket sätt? Är nyfiken, kan inte någon skriva vad hon sagt något år tillbaka att hon gör för klimatet? Har verkligen inte kopplat ihop henne med att bry sig om klimatet alls. Hade bilden att hon struntade helt i det.

   Svara

    Det handlar inte om för ett år sen, hon började ’tänka på miljön’ förra veckan och det kommer fortsätta som strategi för 2019. Tror hon vill vända det rådande ’hatet’ mot henne, och varför kan man ju fråga sig?

    Självfallet är det en del av planen att bli världens mäktigaste kvinna (vilket i sig är ett stort jävla skämt). Allt handlar om att sälja sig själv (produkter), och att bli ’klimat-smart’ är en del av pusslet hon sätter ihop för året.

    Svara

     Ja det är så jag tolkat det också, att det är något hon precis börjat prata om. Därför passar hon ju inte till det här priset och anledningen till att jag frågade varför personen tyckte att det är som gjort för Bella.

     Svara

  Priset är ju till för någon som har byggt sig en riktigt miljövänlig image på falsk grund.

  Säga vad man vill om Bella, men hennes image är ju ”tjäna pengar / leva lyxigt / flyga / konsumera” det är i princip så långt ifrån en miljövänlig image man kan komma.

  Först senaste veckan verkar hon ha insett att hon måste adressera miljön, men då verkar det ju faktiskt som att hon tänker göra det genom att anställa en expert i ämnet, inte genom att hitta på något mumbo jumbo om att hennes flyg är miljövänliga eller liknande.

  Min slutsats är att Isabella inte alls passar för det här ”priset” i nuläget, samt att CamCam återigen visar att hon inte kan se klart när det gäller Bella.

  Svara

   Ja! Bella är dålig men har aldrig hävdat något annat liksom. Jag tänker att priset borde gå till någon som säger att de nästan aldrig flyger, aldrig äter kött men när man kollar bak i flödet finns det 10 resor och mängder av bilder där en köttbit slinker ner med någon ursäkt till bilden om att det är semester eller nått.

   Svara

    Ja eller företag som Nelly och Gina tricot som nämndes i artikeln i kommentaren ovan.

    Svara

  Petra T bör väl vara en kandidat?

  Svara

   Har hon gått ut med för vilseledande miljöbudskap?

   Svara

  Det finns många influencers som skulle passa bra för priset; de som har en uttalat miljövänlig image (tex de som skrev på den där debattartikeln) men som flyger väldigt mycket själva, och sedan hävdar att det inte gör något för att de äter vegetariskt / åker lite bil etc.
  Isabella platsar dock inte.

  Svara

   Men var det inte för miljön skull hon började äta mer vegetariskt? Eller var det nån annan orsak? Förutom att bli smal dårå.

   Svara

    Fast ärligt, om du tänker på någon som ofta pratar/skriver om klimatet och hur man ska rädda klimatet, ploppar Bella upp i ditt huvud då? Jag skulle sätta henne längst ner på listan, typ, skiter i klimatet helt.

    Svara

     Nej det har jag inte sagt heller. 🙂 jag bara undrade om det var hennes sätt att kompenserar miljömässigt.

     Svara

    Blir man smal av att äta bara vegetarisk kost?

    Svara

     Nej men ryktet sa väl det att Isabella inte var ärlig med sin koständring utan gjorde det mer för att äta mer sallad eller så. Jag kommer inte ihåg! 🙂

     Svara

  En väldigt osund fixering vid en person. När byter bloggen namn förresten?

  Svara

   Bella-bevakning, Bellashaming… Ja det känns ganska stört och osunt faktiskt, en besatthet… Bellaholist.

   Svara

    Verkar inte finnas så många bloggare att skriva om, som folk vill läsa. Så trött på Bella i varje inlägg ett jäkla ältande.

    Svara

  Priset ska ju gå till någon som framställer sig bra med är dålig. Inte till någon som ”bara” har en dålig livsstil.

  Svara

  Älskar inläggen om blondinbella!

  Svara

   Me too! Hade dock önskat mer Tea Spill! Skvaller is my guilty pleasure.

   Svara

    Samma här så ”bellabevakning” . Yes please

    Svara

     Du är nog samma person eller C haha. Bellashaming, Bellaskamma, Bellavinkla, Bella-hån, Bella-mobbing… Hur mår folk egentligen?

     Svara

      Anonym 17;52 och 18,07 är samma person dvs jag nu som kommer skriva detta ca 18,47. 18,07 skrev jag för jag svarade på kommentaren som kommenterade min kommentar så delvis rätt hade du. Men nej jag är inte camilla så ledsen om du blev besviken eftersom du kom på så många bellanamn och trodde det skulle vara Camilla. Jag mår bra för övrigt, skönt med helg och ser fram emot morden i midsummer lite senare. Hur mår du själv ?

      Svara

       Du skriver ju kommentarer under hur många olika namn som helst? Och jättemånga kommentarer under varje inlägg. Det är väl du som hade så mkt fritid och skämdes för det?

       Svara

        Sorry det var det första jag kommenterade idag.

        Svara

      bla bla bla

      Svara

    Men detta är ju ingen skvallerblogg enligt Camcam 😉 Kan det bli mer skvaller om Bella, eller mer elakheter om Bella… det är ju fullt, hela tiden.

    Svara

  Hade hellre nominerat politiska organisationer eller storföretag till detta pris. Dvs de som har makt att göra ngt åt klimatförändringarna. Vi på inividnivå har ej det o bellas ev negativa inflytande är nog relativt lågt gällande detta. Jag förstår att många har ångest för klimatet men att projicera detta på andra genom att lägga sig i mat o resvanor gör oerhört lite.

  Men hade iofs nominerat Gunhild Stordalen.

  Svara

   Gunhild Stordalen som flyger som en fågel kors och tvärs med eller utan make, hyckleri på högsta nivå. Men hon är ju rik och måste få njuta så klart…

   Svara

    Hon om någon tycker jag ska ha priset. Hade det varit att man skulle nominera den som struntat helt i klimatfrågan hade Bella vunnit. Gunhild har ju till och med blivit uthängd som hycklare.

    Svara

  Jag uppskattar att du tar upp miljön på bloggen men är vi som läser den och skriver / kommenterar så himla perfekta? Du, Camilla, du flyger väl själv, senast till USA om jag inte missminner mig. Det är lätt att kasta första stenen men jag tror att vi alla har saker att förbättra. Ett pris som ger negativ uppmärksamhet för inget framåt förutom möjligtvis publicitet till vinnaren.

  Svara

   Min resa till USA var för två år sedan. Tycker du att det är samma sak som hur många influencers reser varje år med flera flygresor varje månad? Jag kommer inte sluta resa dit för att hälsa på vänner och familj varannat, var tredje år men så är det kanske min enda flygresa det året också.

   Svara

    Att flyg är dåligt för miljön har vi vetat länge. Men just nu har det blivit på tapeten att säga att man knappt flyger alls eller aldrig, och samtidigt klaga på andra. CW till exempel hoppar alltid på trender för att få uppmärksamhet. Om något år fortsätter hon att flyga som vanligt igen, till New york, Polen, London osv. Jag tycker det är helt fel att sätta sig själv på höga hästar när man inte har en aning om vad andra gör som påverkar miljön positivt.

    Artikeln av bloggare i Aftonbladet, (eller Expressen), var bara pinsam. Och att skriva att Löwen ska ändra lagen omedelbart visar bara på nonchalant dålig allmänbildning och kunskap om samhället.

    Svara

  På tal om IL,
  Sandra Beijers senaste inlägg om hennes drömdagbok hade en om Bella som fick mig att skratta högt😂

  Svara

  Har också nominerat Bella..

  Svara

  Har också nominerat Bella..

  Svara

  Det här är det dummaste jag hört… börja med att googla betydelsen. Bara för att man ogillar någon kan man ju inte applicera allt int på den. Om ordet och handlingen skå få betydelse och göra skillnad behöver man ju uppmärksamma någon eller ngt som faktiskt stämmer in på påståendet. Löjligt.

  Svara

  Nominerar forni! Flyger massor, konsumerar och har hela sitt varumärke uppbyggt på lyxkonsumtion (salmalax och exotiska frukter året runt är inte hållbart). Men påstår att inte ha egen bil (trots att de friskt lånar bilar och åker taxi om de ska längre än till gamla stan) och avstå en köttbit då och då skulle göra en klimatsmart… trots att det uteblivna köttet ofta kompenseras för genom tex importerad lax.

  Svara

   Så sant! Forni for the win.

   Svara

  Jag undrar om du och din läsare T ens har läst vad greenwasher priset är för något? 🤔
  För det verkar som att ni glömde bort att göra det i er iver att få ”sätta dit” Bella.

  Priset delas ut till någon som får har skapat en överdriven grön image, någon som försöker leda uppmärksamheten bort från sånt de gör som är dåligt för klimatet, försöker framställa sig ha mycket mer klimatvänliga vanor än vad de egentligen har. Det står ju där. Svart på vitt. 🙄
  HUR stämmer detta in på Bella?

  Man ska skriva en motivering för den man nominerar, hur lyder denna motivering? Vill du dela med dig?

  Detta är så pinsamt. Du tar verkligen alla tillfällen du kan hitta för att trycka till Bella. Och när de inte finns, ja då skapar du dem själv. A for effort! 😄

  Svara

   Bella sätter dit sig själv. Allt camcam gör är att uppmärksamma det 🙂 som med vilken influencer som helst, och varför IL nämns hela tiden är för att hon gör bort sig själv mest av alla, logiskt.

   Men A for effort Ara!

   Svara

    Det kanske hon gör i vissa delar, galen om man så vill kalla det. Men green washing är väll det sista hon gör?! Hon står ju för konsumtion osv, att hon har en önskan om hjälp för att hållbarhets utveckla sina verksamheter from nu har ju inget med dåtiden att göra? Exempel kan ju mer vara miljöpartister som flygit väldigt mycket, och kanske också flugit väldigt bekvämt? Om man vill gå på person.

    Svara

  Elsa Billgren och Sandra Beijer ät ju ganska klassiska ”jag äter typ nästan vegetariskt ibland faktiskt typ och sopsorterar” personer som lajvar miljöbrydda men kan inte tumma på sina egna privilegier. Dom måste prompt flyga hejvilt och lutar sig sedan mot att ”det är faktiskt ledarnas ansvar”. Janni Deler efter sitt ”flyger över halva jorden men plockade faktiskt skräp OCH utbildade the locals (lol) samtidigt” fiasko passar också bra!

  Svara

  Grattis till nomineringen Isabella!

  Svara

  ”Hahahaha…jag visste inte ens att det fanns något som hette ”Svenska Greenwashpriset”

  Nä och uppenbarligen bemödade du dig inte att läsa vad det handlar heller. Läs exempelvis om Stora Enso som tidigare fått priset så inser du förhoppnings hur pinsamt det är att ens nämna IL i sammanhanget.

  ”Stora Enso hävdar att de är ett miljömedvetet företag, som främjar biologisk mångfald. Eukalyptusplantage, s.k. ”grön öken” i Brasilien, är en monokultur som slår ut den mångfalden och skapar grava sociala missförhållanden. Stora Enso har tidigare dömts för miljöbrott i Brasilien, via intresseföretaget Veracel, och har nu etablerat sig i södra Kina där alarmerande rapporter publicerats som beskriver miljö- och människorättskränkningar.”
  https://jordensvanner.se/2012/stora-enso-vinnare-av-svenska-greenwashpriset-2012

  Svara

  Greenwashing gäller väl främst företag, inte privatpersoner? Man kan ju inte säga att Löwerngrip per se ”greenwashar” när deras CSR knappt ens börjat samt granskat hur deras företag marknadsför sig själv.
  Nä, här finns det nog betydligt sämre personer.

  Svara

  Jag tror att det finns fulare fiskar än Bella. Stora miljardföretag som systematiskt gör skit mot miljön utan att det syns utåt. Sätt dit dem i stället för Bella. Jag tror att det mest effektiva att få Bella att sluta flyga och konsumera är att helt enkelt ignorera henne, tror att hon många gånger gör det för att provocera.

  Svara

  Det finns också många industrier som definitivt förtjänar detta pris! En industri en bit från där jag bor tillverkar miljöcertifierat papper. Låter bra va!? Tyvärr har varenda fisk och vattenlevande djur dött i sjön och ån en bit därifrån. Det här spektaklet dom släpper ut flyter förbi folks trädgårdar där olika djur och barn brukade hålla till. Men enligt dom själva har dom inte släppt ut ngt, det har råkat komma ut vid produktionsfel. Dock fortsätter vattnet vara konstant askgrått och den sista simmande fågeln har flytt för längesen! MILJÖcertifierat papper! Tycker Isabella gör fel men nästa gång ni torkar er med miljöpapper kanske ni bara räddar er röv och gifterna sprids i naturen ändå.
  Blir så ledsen på alla lögner om hur alla gör så mycket för miljön.När gifterna i de flesta fall bara sopas under mattan och täcks av gröna symboler.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.