Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

425 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag ber om ursäkt om jag trampar någon på tårna – detta är skrivet i affekt.

  ***
  Vad får man prata/skriva om egentligen?
  Oj, nu skrev jag ”man” – jag menar ”en”. Förlåt…

  Jag kan inte skriva om att jag vill gå ner i vikt – för man ska ju älska sin kropp (bodypositivity!!) och tjocka kan ju vara friska på insidan. Och mattips och viktminskningstips kan vara triggande. Samtidigt ser samhället det som något fel att vara fet.

  Går jag ner i vikt så är det tydligen jättebra, men om jag har ändrat min kost så har jag ju bantat och det är tydligen också fel. Plötsligt har man träningsnarkomani och ätstörningar – enligt samhället. Och då får man absolut INTE prata om mat och träning, för det kan ju vara triggande.

  Tydligen är det jättefel att handla kläder i butiker som enbart säljer S, M, L -kläder för då stödjer man ju diskrimineringen av de som inte faller inom den storleksramen.

  (Oj, nu skrev jag man igen.)

  ”Mina damer och herrar” får man (en) inte heller säga – nej, då kränker man ju de som inte definierar sig som varken det ena eller det andra. Jag, och många andra, försöker vara inkluderande och vi menar antagligen inget illa med ”damer och herrar” – i alla fall inte jag. Ändå är vi tydligen, enligt vissa, ”emot” trans-/queerpersoner etc.

  Barnen får inte klädas i rosa eller blått. För klär jag min son i blått – då tvingar jag honom in i den stereotypiska pojkrollen. Klär jag honom i rosa så felkönar jag tydligen och uppfostrar honom fel. Samma med dottern. Vad ska de ha för icketriggande och o-kränkande kläder?

  Mina barn har ingen surfplatta och de får inte sitta ensamma vid datorn om de tittar på SVT plays barnkanal. Men tydligen är det också fel, för barn MÅSTE lära sig att använda dator och Internet. Att äldsta knappt fyllt fem år har ingen betydelse. ”DE SKA LÄRA SIG!” Om jag däremot skulle gett barnen fri tillgång till en surfplatta skulle vi föräldrar klassas som ”white trash” och det är ju också fel.

  Vi köper eko och lokalproducerat när det går, och mycket vego. Men nej, det är fel för barnen får näringsbrist om de inte äter tillräckligt med kött. Äter vi kött, nej då är det synd om djuren och dåligt för miljön. Och så lägger vi för mycket pengar på mat tydligen? ”Kyckling och köttfärs kan man ju köpa billigare – om det kommer från Thailand eller Irland”… jotack. Pratade vi inte om djurrätt nyss?

  Allt är tydligen fel. Socker vs. inte socker. Alkohol vs. inte alkohol. Nej, försöker man leva utan dessa ting så är det fel. Men äter man socker och dricker alkohol är det OCKSÅ fel. Någon säger att föräldrarna ska dricka alkohol framför barnen så barnen lär sig att alkohol inte är något farligt. Eller? Klingar detta påstående gott i dina öron? Min åsikt får kanske vara osagd, vill inte trampa någon på tårna…

  Det går inte ens att tapetsera om ett rum utan att det blir fel. För Rustas tapeter är ju bara skräp. Det måste minst vara i klass med Boråstapeter, men allra helst någon designertapet. Barnrum eller inte. 700 kr/rulle ska det minsann vara! Eller vänta nu, är man ”skrytig” då?

  Och kom inte och prata politik, invandring, miljöfrågor, ekonomi etc. För vad man än tycker och tänker så är det fel – såklart. Det spelar ingen roll om man är kommunist, rasist, kapitalist, feminist eller något där emellan. Allt är fel! Det är fel att rösta i valen, det är fel att vara soffliggare. Det är fel att stödja ett parti, men det är fel att stödja ett annat parti också.

  Kolloidalt silver, fluor och chemtrails är väl ett ännu mer förbjudet område än invandring och integration. Är man en foliehatt eller är man en del av den ”vilseledda fåraskocken”? Konspirationer hit och dit. Illuminati och ”NWO”. Sanning eller lögn.

  Bah!

  Idag måste allt skrivas med en lång inledande disclaimer och en stor triggervarning. Jag vill inte trampa någon på tårna. Jag är världens mesigaste människa. Feg och konflikträdd. Tvåbarnsmamma i 30 års åldern. Älskar att läsa böcker. Enormt vetgirig. Väljer bort sociala medier. Blyg och introvert. Gillar inte alkohol. Skriver jag något på Internetforum eller pratar med kollegor så har jag tydligen i många avseenden ”fel” åsikter och tankar. Pasta i lunchlådan? Fel. Blomkålsris? Nej, lika fel.

  Ändå kan jag inte påstå att jag är speciellt kontroversiell. Och det handlar inte om det att jag inte tål kritik. Kritik är en sak, att i princip bli dumförklarad och få skit kastad på sig oavsett vad är en helt annan sak.

  Jag har nog kommit till den punkten att jag inte vågar prata om något längre. Men vet ni vad, att vara tyst det är också … fel.

  Svara

   Bra skrivet.. 👌🏻 Sorgligt samhälle vi lever i, det enda jag tycker är fel är att folk 2019 inte kan sköta sina egna åsikter och skita i andras.. där har vi anledningen till allt detta..

   Svara

   Det finns alltid nån som kommer tycka att du har fel, oavsett vad du tycker. Ibland kan det ju vara stimulerande eftersom det kan inbjuda till diskussion och vidgade vyer. Men annars är väl det enda att göra att försöka bry sig mindre om vad andra tycker, lita på sig själv och sitt eget omdöme. Med ett gott omdöme kommer man långt. Jobba på självkänslan kanske också.

   Svara

   Skit i andra och gör precis som du vill och bara gilla läget! Jag gör det och det gör mig lycklig, jag orkar inte vara pk för det är jag inte och jag gillar mig precis som jag är här och nu🐷

   Svara

   Fan vad jobbigt och oroa sig över vad andra tycker hela tiden.

   Do the best you can and once you know bettee, do better. gör det som känns bra i magen.

   Svara

   Jag är så trött på sådant dravel som du kommer dragandes. Hur många gånger menar du att du blivit tillsagd för att du klär dina barn i en specifik färg som ett av alla dina exempel? Och jag tror ärligt folk inte bryr sig så mycket om vad du gör som du verkar vilja tro. Ja, visst finns det mycket pekpinnar från uttråkade människor på nätet, men dessa ”regler” du skriver om är extremt överdrivet och går inte att lägga på verkligheten.
   Så som vissa beskriver ”PK-samhället” är en extrem överdrift och det vet nog de flesta om de tänket till.
   Men jag beundrar att du funderar över hur du kan göra bra val i livet. Men gör det gärna inte för att pleasa folk på internet.
   Och en till grej, det är ju inte så kass att försöka vara politiskt korrekt, men man behöver ju inte överdriva.

   Svara

    Mest på nätet man läser detta om kön och färger tex typ som i trådar som dessa ös och sällan irl

    Svara

    Tack M för klok kommentar. Man ”får” väl göra vad man vill så länge det inte är brottsligt – men andra människor har också hjärnor och kan ha åsikter. Ta dem eller skit i det men ingen förbjuder dig att skriva ”man”. Bövelen.

    Svara

   Gör precis som du vill. Det gör jag och det går hur bra som helst😊

   Svara

   Jag tror att mkt det du skriver om inte händer så mycket i det verkliga livet. Från egna erfarenheter så blir jag sällan tillsagd straight up av andra utan det sker på internet. Om du tycker att det påverkar dig så mycket och hur du ska leva ditt liv, försök att inte använda sociala medier så mycket. Samt försök komma fram till hur DU vill leva ditt liv och hur DU ska uppfostra dina barn, kommer folk med pekpinnar så säg det, det här såhär jag vill leva mitt liv. Lev efter dina värderingar och vad du tycker är viktigt.

   Svara

    Är nog bättre att inte spendera så mkt tid i denna bloggens kommentarsfält. Inlägget postades 20.00. 20.01 publicerades din kommentar. Du har alltså suttit och skrivit din kommentar i förväg för att kunna posta den här. I verkliga livet är det inte många som säger något om ”regler” så är bättre att leva sitt liv där.

    Svara

   Hade kunna vara jag som skrivit detta.

   Svara

   Det ar nog anledingen till att jag oftast ar ratt “tyst” online. Man kan ju saklart skriva vad man vill men som dig sa vill jag ju inte gora nagon ledsen. Och vad galler de mer kontroversiella amnena, orkar man ta diskussionen? Okanda manniskor som tex marker pa ord utan att ens bry sig om innehallet, liksom sprakpoliserna – jag orkar inte. I verkliga livet upplever jag att manniskor generellt ar valdigt toleranta, forstaende och… enklare liksom. Kan diskutera saker och kan faktiskt fa ut nagot av det. Men jag forstar verkligen vad du menar, for mig ar det anda lite att blotta mitt inre nar jag skriver nagot och om saker marks pa eller leder till diskussioner om saker jag inte hade tankt diskutera egentligen, det blir bara jobbigt.

   Svara

   Orkade inte läsa.

   Var som du vill!

   Svara

   This too shall pass

   Svara

   Ctrl+C och sedan Ctrl+X

   Svara

   Helt ärligt så tror jag denna ”kultur” lever mest på nätet. Alltså jag har liksom aldrig upplevt det live, eller att folk i min närhet (som ändå är väldigt framåt och medvetna) använt sig av de fraser och kommit med såna konstiga kommentar som man ser dagligen på nätet när det handlar om det du skriver, och du har så rätt, de låter verkligen så.
   Tror man ska ta hela nätet med en stor nypa salt.. jag personligen skulle aldrig tänka någon av de tankarna, när nån nämner tapeter eller mina damer o herrar, känns som att få hade gjort det i verkliga livet men på nätet ska det letas fel

   Svara

    Precis har aldrig mött denna nätkultur i verkliga livet.

    Svara

   TYP de bästa jag läst👌🏻

   Svara

   Hahaha vilket jävla bullshit!!!

   Svara

  Hjälp! Jag tror jag är kär…

  Träffat en kille från tinder, vi båda var överens om att vi bara skulle vara kk:s.
  Men jag kommer på mig själv att sakna honom, vi har så himla roligt tillsammans. Har ni tips på hur jag ska göra? Är inte rädd för att känslorna inte ska bli besvarade, vet bara inte vad jag ska göra…

  Så typiskt när jag äntligen börjat tycka om singellivet (efter 2,5 år)! Vi båda är 21 år förresten

  Svara

   Avsluta.

   Svara

   Säg det till honom!

   Svara

   Säg det till honom. Är känslorna inte besvarade så tycker jag du borde avsluta, annars sårar du bara dig själv. Lycka till, håller tummarna för dig!😊

   Svara

   Berätta direkt! Antingen kommer du bli sårad om känslorna inte är besvarade annars kommer du bli sårad hela tiden när du träffar honom. Bäst att avsluta direkt isåfall även om det suger.

   Svara

   Attans är du Camcam eller varför skriver du så många kommentarer under massa olika namn?

   Svara

    Måste vara det eller så är det någon som inte mår så bra som ensam svarar för en stor del av kommentarerna. Ställer frågor och svarar själv osv. Är det C kan inte heller hon må bra. Kanske har läsarskaran minskat på sistone? Många har tröttnat på allt tjat om B.

    Svara

     Du igen….

     Svara

   Som en go 70 åring rådde mig när jag träffade min kille för sju år sedan. Lev och ha roligt och njut i nuet. Tänk inte så mycket på vad som ska hända sen eller vart det leder. Det viktiga är att du har roligt nu och att du och den du har träffat mår bra nu. Ta vara på det. Det enda vi har är nu, man vet aldrig vad som händer sen eller om vi ens finns imorgon. Om ni båda mår bra i varandras sällskap kommer det utvecklas åt rätt håll. Tänk att du ska samla på härliga nu och ha så mycket härliga nu som möjligt. Låt inte framtiden ta nuet ifrån dig.

   Svara

    Intresseklubben mycket fint och klokt skrivet.

    Svara

    Intresseklubben: så himla sant! Vilken klok människa som sa det där. Varför krångla till det med stämplar och försöka planera framtiden när man bara kan njuta av nuet. Om båda mår bra så varför inte! Jag ska spara det du skrev på min dator och påminna mig själv när jag behöver det ❤️

    Och tack Emma och ni andra som tog er tid att svara!
    Och nej, jag är inte camcam eller någon som kommenterar här hela tiden. Jag är (en anonym version) av mig själv och har inte kommenterat något tidigare idag.

    Svara

     Vad glad jag blir.
     Ja, det är det bästa råd jag fått. Ändrade mitt förhållningssätt totalt.

     Svara

   Kompis till mig hittade en tjej att vara kk med, detta är för 12 år sen nu, nu har de 2 barn och är gifta. De skulle också bara vara KK:s…

   Svara

  Läget?

  Svara

   Efter en tuff vecka sitter jag här med flow i skapandet, så läget är grymt fint för tillfället. En ny bok är snart redo att söka ett förlag😀
   Själv då?

   Svara

   Piss. Eller njae. Tredje nyktra helgen och andra helgen med mello. Ja du hör ju.

   Svara

    😂

    Svara

   Nja sådär, gravid i vecka 34 och fruktansvärt less nu haha. Är konstant kissnödig, har halsbränna, foglossning och ryggont…. OCh sååå jävla sugen på goda ostar med kex…. fan å….

   Svara

    Mmmmmm..,, brie…. 😋🤤🤤🤤🤤😘

    Svara

    Jag med! Magsjuk på det också. Sammandragningar konstant så magen är som en stenkula hela tiden. Min livmoder kommer vara så jävla vältränad när det är dags så ungen kommer hoppa ut med en enda värk. Kämpa på! Bryt ihop, gnäll av dig och kom igen. Snart har vi våra bebisar ❤️

    Svara

     ❤️

     Svara

     Krya på dig! 🌸

     Svara

   Ångest för ett möte på jobbet som gick dåligt i fredags (med viktiga personer)… Allt jag kunde gjort bättre…!!!!! Grämer mig, försöker tänka att det inte spelar någon roll i det långa loppet men den jobbiga känslan kommer tillbaka hela tiden. Sov inget i natt!

   Svara

    Förstår känslan. Been there

    Svara

    Usch! Är likadan. ”Varför sa jag så?!”, ”hade jag sagt .. hade det låtit bättre”. Jag har förstått att det handlar om självkänsla, att inte lita på sig själv som människa. Kritisera sig själv för att vilja framstå som stark och säker.

    Jag brukar ändra tanken till att tänka jaja, nu är det som det är. Den där personen är en helt vanlig människa och bryr sig säkerligen inte om att jag sa en halv bra mening.

    Svara

  Jahapp.

  Svara

  Vilka egenskaper är viktigast hos andra tycker ni?

  Svara

   Självdistans och fördragsamhet är två egenskaper jag uppskattar förutom de vanliga ärlig osv..

   Svara

   Humor, självinsikt och ansvarsfull.

   Svara

   Lojalitet!!

   Svara

   Tycker det är viktigt att kunna säga förlåt!

   Svara

    Caroline, det är bara sorgligt om det är den viktigaste egenskapen. Tycker du ska hitta ngn som inte gör saker som hen ska be om ursäkt för

    Svara

     Va? Det var ju ett jättebra svar. Alla gör ju mindre bra saker ibland och att kunna säga förlåt då är ju en väldigt fin egenskap.

     Svara

      Tycker det är extremt osexigt.
      ”förlåt för att jag slog dig, blev så provocerad”
      ”förlåt för jag var otrogen”
      ”förlåt för att jag var en skit”

      Svara

       Va? ”Förlåt att jag sårade dig” är ett av den finaste sakerna man kan säga till någon.

       Svara

       Ett förlåt används ju inte enbart i sådana grova fall, tror inte Caroline syftade på att hon viktigaste med hennes ”otrogna, misshandlande skitpojkvän” ändå säger förlåt. Ett förlåt från den typen av män brukar inte heller vara ett genuint förlåt.

       Svara

        Dessutom menade jag inte heller förlåt av typen ”förlåt att jag var otrogen” utan kanske ”förlåt att jag fick dig att känna dig dålig”. Otrohet är enligt mig oförlåtligt.

        Svara

      Tycker att säga förlåt är en jätte bra egenskap, har skit svårt med det. Svälja min egen stålthet.
      http://Www.caloveline.com

      Svara

       Varför länk hela, hela tiden? Varje dag?

       Svara

        För att hon är väldigt ung och tycker det är megaviktigt med något extra klick på sin dagboksblogg

        Svara

       Caloveline, jag håller med dig!

       Svara

        Men för mig är det däremot lätt att säga förlåt. Det går att träna upp att såga det ordet.

        Svara

     Haha det beror ju kanske lite på situationen. Men jag tycker det är crap om någon bara surar istället för att kunna lösa situationen om det går med att säga förlåt.

     Svara

     Ett förlåt och en ursäkt är INTE samma sak!

     Svara

     Du måste vara Camcam! Vem annars har suttit i förväg och förberett och skrivit kommentarer? Blir det för få kommentarer här annars?

     Svara

      Haha ja säkert, för vissa inlägg har uppåt 500 kommentarer, så det gäller för CamCam att skriva några så det blir någon kommentar alls… 😂 🤦‍♀️

      Svara

       Eva, Li, Lena, Attans, My, olika emojis, anonym osv osv osv.

       Om personen bakom alla nicks inte skulle vara C kan ju C skriva ut att det är ett ipnummer som kallar sig alla namnen.

       Svara

    Empati, alla gånger.

    Svara

   Pålitlighet är viktigast, sen kommer humor, ärlighet, att man är ansvarsfull och en vilja att lära sig nya saker och utvecklas.

   Svara

   Ödmjukhet!

   Svara

   Beror på vilken situation.

   Privat – äkta, tillit och trygghet.
   Arbetsliv – hög arbetsmoral, social och målfokuserad.

   Svara

   Att personen inte ljuger.

   (Och beträffande ”förlåt” diskussionen som uppstod här ovan, tycker det säger mer om skribentens relationer om hen kopplar samman förlåt med fysisk och psykisk misshandel)

   Svara

  Vad är det finaste andra har gjort för er?

  Och som ni har gjort för andra?

  Svara

   Fick en överraskningsfest när jag fyllde 25 av min sambo. Finaste jag gett är typ alla födelsedagar jag planerat i detalj till min sambo!

   Svara

   Efter att ha levt flera år i en destruktiv relation där jag blev utsatt för olika former av övergrepp, förlorade jag mig själv och min kärlek till mig själv och livet. Min nuvarande man har älskat mig för den jag är och genom att behandla mig med respekt och kärlek, lärde jag mig att älska mig själv och livet. Det finaste någon har gett mig är kärleken till livet. Jag känner en sån enorm tacksamhet till livet.

   Det finaste jag har gjort var att donera mitt extremt långa hår till perukmakarna när jag blev gravid.

   Svara

    …det här var den vackraste bloggkommentaren jag har läst i hela mitt liv.

    Svara

     ❤️

     Svara

      ❤️

      Svara

   Finaste jag gjort för någon annan (min bästa vän) är nog att jag besökte henne på sluten psykiatrisk avdelning när hon var inlagd. Hon hade det tufft, hennes pojkvän hälsade inte på och jag var ändå i samma stad så passade på att hälsa på. Hon var så otroligt tacksam och det kändes att jag hade gjort någonting bra. När hon kom hem igen så åt vi kex och ostar och bara myste 🙂

   Finaste någon gjort för mej vet jag inte faktiskt, måste nog fundera lite på det.

   Svara

    Du passade på att hälsa på din bästa vän när hon låg på sluten psykiatrisk vård för att du ”hade vägarna förbi”. Wow en applåd till dig.

    Svara

    Håller med alltså är det ens ”fint”? Herregud det är väl folkvett att besöka ens vän som ligger inlagd.. herregud.,

    Svara

    Är du allvarlig? Har sett ditt nick förut… så empatistört att skriva ”jag hade ändå vägarna förbi” och det där är det finaste du gjort? Usch

    Svara

     Håller med…..vill inte klanka på dig men att besöka vänner när dom har det svårt är ju normalt eller hur? Jag har besökt flera vänner på sjukhuset även inlagda för psykiatriska orsaker och det räknar jag absolut inte till det finaste jag har gjort för någon annan. Det tillhör vanligt folkvett och sånt som innefattar att vara en medmänniska och en vän.

     Svara

   När andra har ställt upp i krissituationer. Det är då det visar sig vilka de sanna vännerna är. Och omvänt, det känns fint att få finnas för någon annan när det behövs också.

   Svara

   Jag vet inte ”det finaste” men det absolut viktigaste… var när min förövare (släkting) som förgrep sig på mig när jag var 7 hälsade på hemma hos oss när jag var 13. Jag hade aldrig berättat för någon vad han hade gjort mot mig. Den dagen tog jag med min lillasyster till lekparken, och efter någon timme kom han. Han sa att mamma ville att min lillesyster (som då hunnit bli 6) skulle komma hem och tog hennes hand. Jag ryckte ifrån honom hans hand och sa bestämt Nej. Hon går hem med mig.
   När de gick hem brast jag i tårar och berättade för min mamma vad han hade gjort mot mig i rädsla att han skulle försöka göra det mot min lillasyster.

   Jag hoppas våga berätta det för min lillasyster någongång.

   Och det finaste någon gjort för mig är att tro på mig. Och kämpa för att göra min historia rättvisa.

   Har aldrig vågat prata öppet om det här. Är ju anonym men ändå. 🥰❤️ Vad skönt det kändes.

   Svara

    ❤️till dig, Lee!

    Svara

    Vad starkt gjort av dig, Lee!

    Svara

    😭❤😭❤😭❤😭❤😭❤

    Svara

    Tänk att du kunde ändra ödet så mycket för en människa. Fint❣️

    Svara

     Kanske för flera! Vi gick till polisen dagen därpå och anmälde händelsen. Han dömdes tilll 5 år. 🥰

     Svara

      💕

      Svara

   Småsaker min sambo gör utan att säga något. Flyttar lite på sin cykel på morgonen så jag lättare skall komma åt min när jag ska iväg t ex. Tar den översta skivan av osten (för han vet jag tycker den smakar plast).

   Svara

   Det finaste jag gjort för någon: hade lunch på jobbet, var påväg till Ica för att handla, ser en gammal dam ramla rätt ner i marken vid ett övergångsställe. Jag och en till tjej tittar på varandra, vi hjälper damen upp, ringer ambulans och medans vi väntar (typ 30 min) så pratar vi med henne,lugnar henne och sitter med henne medans ambulanspersonal pratar med henne. Jag glömde helt bort mitt jobb,struntade i att jag skulle bli sen. Den gamla damen hade en fruktansvärd rädsla för sjukhus och ville inte följa med ambulansen. Jag pratade med henne och fick henne mer lugn. Sedan åkte dom iväg. Gick in på Ica, kassapersonalen hade sett allt från deras fönster och sa ”ikväll kommer en stjärna lysa för dig på himmelen”.
   En gång såg jag också en man (mycket förvirrad, tror han var inne i någon psykos) vandra på tunnelbanespåret. Han frågade en man vilket håll han skulle promenera om han skulle gå till stan (på rälsen). Ser att tåget kommer om 2 minuter och springer upp till spärrvakten som genast stoppar tågen och tillkallar ordningsvakt.

   Kan inte komma på något fint som någon gjort för mig just nu. Är inne i en jobbig period och har bara jobbiga känslor.

   Svara

    Ropar lite åt Karma att titta åt ditt håll, känns som att nu är bra tajming!

    Svara

   Det finaste någon gjort för mig är när jag behövde en abort men inte hade råd (var inte i sverige, kostade över 10k) så betalade en vän åt mig och var med mig på kliniken och höll i min hand tills jag vaknade till efter operationen. Sen tog hon hand om mig i flera dagar efter. Och jag bad henne inte ens om det, hon bara gjorde vad hon kände var rätt <3

   Svara

   Jag jobbade som vakt på Gröna lund och catchade fyra unga invandrarkillar från förorten i ungefär tolvårsåldern när dom försökte planka in bakvägen. Först blev dom jätterädda när dom åkte fast. Jag förstod att dom som alla andra ungdomar desperat ville in på grönan men inte hade pengar till det. Då bestämde jag mig för att släppa in dom bakvägen samt ge dom en femhundring från min egen plånbok så att även dom fick åka lite karuseller och uppleva en dag på gröna lund som så många andra ungdomar med bättre ekonomi.

   Svara

    Var det extra fint av dig för att de var invandrare från förorten?

    Svara

     Vet inte om det var extra fint eller inte, jag ville bara förklara situationen. Jag vet själv hur det är att växa upp under fattiga förhållanden, driva runt på stan hela sommaren utan pengar eller något att göra medans dom rika ungdomarna är inne på Grönan eller i semesterhuset.

     En nyfiken fråga bara, blev du kränkt av att jag hjälpe just invandrarungdomma från förorten eller för att jag nämnde deras ursprung?

     Svara

    Jättefint gjort av dig, men varför är det relevant att påpeka deras ursprung?

    Svara

     Därför att det pratas för lite om det i pk sverige

     Svara

     Jag ville bara förklara situationen, förlåt om du vart kränkt. Extra fint vet jag inte om det var men det var själva anledningen att jag släppte in dom. Vet själv hur det är att växa upp som ung under fattiga förhållanden. Driva runt på stan hela sommaren utan några pengar eller något att göra medans dom rika ungdomarna är inne på grönan eller åker på semesterhuset.

     Svara

  Ni som jobbar på hotell, eller som har bott på hotell.
  Ska på konsert i en annan stad om en vecka, och är rätt sugen på nåt okomplicerat ons om en passande person dyker upp. Har dock bokat enkelrum på mitt hotell, kommer nån i receptionen kasta ut mig om jag är lite halvfull och drar på en kille?
  (okej jag antar att ingen bryr sig, eller asså fattar nån att vi bara ska ligga så gör det inget heller.) Aja, vet inte riktigt vad jag vill, är nog bara i behov av att gå vidare från somnarens crush.

  Kan ni inte berätta om ni gjort nåt liknande. Behöver pepp och inspo haha (och kondomer insåg jag nu…)

  Svara

   Har tyvärr inga erfarenheter men jag har också alltid undrat detta!

   Svara

   Du för lov att ha besök på rummet. Det får bara inte sova över.

   Men ingen vet om ni sover eller inte och så länge den inte följer med på frukosten så borde allt vara lugnt. 😉😊

   Svara

   Har jobbat på hotell och där var det i alla fall inte ok att ta med sig någon för att sova på rummet som inte var ”incheckad”. Dels har man ju inte betalat för den personen men det är också av säkerhetsskäl. Hotellet har en lista över personerna som bor på hotellet som man kan stämma av mot om det t.ex. skulle bryta ut en brand och då är det ju inte så bra om det bor personer på hotellet som inte finns med på listan. Är det ett större hotell kommer det var svårt för personalen att veta om det det bara du eller ni båda som bor där, dessutom har det ju bytts personal från det att du checkade in så de kommer inte känna igen dig så du kan troligtvis dra med dig någon utan att det märks. Så du kan göra det men det är ju inte rätt…😜

   Svara

   Senast jag hade ons fick vi smyga in bakvägen för han menade på att de i reception kunde ifrågasätta annars då det var sent på kvällen, kändes sådär ärligt talat hehe. Var någon kedja, typ Elite hotell.

   Svara

   Nä nåt frukostbesök tänkte jag inte försöka smyga med nån på. Där vet jag att de brukar ha koll och checka av ibland.

   Och ja, klart jag vet att det inte är ”rätt” ur betalandesynpunkt. Men har å andra sidan besökt kompisars hotellrum för en stund utan problem, men det har iofs varit dagtid och mest handlat om att lämna väska/byta om/toa. Verkar kanske mer misstänkt om det är efter kl 23 liksom, men jag får väl prata högt om hur trevligt vi ska ha och att sen ska han gå hem till sig… Hehe

   Svara

    Eller låtsas som att ni är ett par. Tror inte personalen har koll på om du checkade in med sällskap eller inte, om det ens är samma personal vid de två olika tillfällena.

    Svara

   Jag och en vän gjorde så för några år sedan. Det var samma personal som när vi checkade in dagen innan, men det är så många gäster de ser varje dag att de inte känner igen en. Vi låtsades bara vara par med killarna och pratade högljutt som om vi kände varandra, ingen sa något. De fick gå innan frukosten bara, där brukar det kunna bli problem. 🙂

   Svara

  Hjälp!
  Jag vaknade upp igår med ganska svullet ansikte och sen idag med jättesvullet, särskilt ena sidan. Särskilt ögonlock och under ögonen, ena ögat var svårare att se med och såg mindre ut pga detta.
  Det enda jag kan komma på som orsak är att jag köpt och använt en ny ansiktskräm, vitamin E intense moisture från Bodyshop, använt serien förut dock tror jag. Använde krämen tis-tor.
  Undrar om nån upplevt samma med nån produkt. Jag har aldrig reagerat såhär på nåt förut. Bör jag aldrig använda den igen eller vänja huden långsamt? Vet inte om det är en vanlig reaktion på nya produkter liksom, använder sällan sånt. Svullnaden har lagt sig under dagen men lite är kvar samt rödhöten och ömheten.

  Svara

   Fick en allergisk reaktion en gång av någon sorts ansikts rengöring. Ring sjukvårdsrådgivningen 🙂

   Svara

   Vill du höra det sjukaste, jag har varit svullen under ögonen i fyra år..

   Gick på 6 helkroppsmassager under 2 veckor och då ligger man ju gott nedtryckt med nyllet i hålet detta eller att jag använde en ny ögonmask gjorde stt jag svullnade upp rejält under ögonen helt plötsligt en av dessa dagar och sedan gick det bara bort till hälften och är kvar nu fyra år senare… kul liv ☠️

   Svara

    Men gud 😏

    Svara

     😬 shit vad jobbigt

     Svara

   Har ofta problem med svullnad i ansiktet, främst runt ögonen. Har svårt för att hitta orsaken men förmodligen så är det ju en allergisk reaktion. Dock har jag uteslutit ALLT i hudkrämsväg, så tror att det kommer från insidan. Så fundera på om du ätit något nytt eller mycket av något, som laktos, gluten, ägg, stenfrukter, soja osv! Även läkemedel kan vara orsaken. Håller tummarna på att det är hudkrämen i ditt fall!

   Svara

    Har tänkt igenom allt jag åt och det var inget jag inte ätit förut…

    Svara

    Menar inte att du har detta. Men jag har också haft problem ett tag med svullet ansikte speciellt runt ögonen, gick till läkare och jag har hypotyreos. Nu hade jag ju massa andra symptom också!

    Svara

   Reagerade på en ögonkräm. Grät och snorade, men det värsta var att det hände under morgonens presentation på en konferens. Gå på toa och skölj fräste kollegan, men jag ser ju fan inget snyftade jag. Efter mycket bestyr hjälpte en allergitablett.

   Svara

  Hej! Är lite osäker kring mitt studieval. Är sugen på byta till att plugga maskinteknik. Jag är inte så sugen på att hoppa på en femårig utbildning nu eftersom jag inte kan söka in förrän nästa höst då jag måste läsa upp två ämnen så då tänkte jag fortsätta på min ekonomikandidat under tiden.
  Är det jättemycket skillnad på att plugga högskoleingenjör mot att plugga civilingenjör senare i arbetslivet?

  Är det någon som har läst maskinteknik och vill berätta lite? Jag vill veta allt! Allt från utbildningen till arbetslivet.

  Trevlig kväll!

  Svara

   Hej M!
   Jag läser femte året på maskinteknik civilingenjör med master mot hållfasthetslära. Skillnaden mellan högskole och civilingenjör som jag förstått det är att civilingenjörer generellt sett jobbar mer utvecklande. Skulle du läsa till högskoleingenjör och sedan läser till en master så kommer du fortfarande inte få samma titel som en civilingenjör. Jag tror inte skillnaden är jättestor, men jag skulle ändå rekommendera civilingenjör då du antagligen kommer tjäna bättre samt att det bara blir roligare och roligare att plugga ju längre du kommer! 😀 Jag tror att det är större chans att du ångrar att du inte pluggade till civilingenjör, än att du ångrar att du gjorde det!

   Svara

    Tack för svar!
    Ja, jag har fattat som att civilingenjör är lite mer åt det teoretiska/utvecklande hållet.

    Jag tycker att det låter så kul att plugga till civilingenjör men är osäker eftersom det ändå blir två år extra i skolbänken och då skulle de vara 6 1/2 år kvar innan jag är klar och det känns så länge, dessutom när jag redan nu har läst 1 år. Kanske söker in till civilingenjör men ångrar jag mig är det väl ändå möjligt att ta ut en kandidat efter 3 år?

    Svara

   Min man är civilingenjör och han tipsar alla som står i valet och kvalet att välja högskoleingenjör. Han och kollegor med högskoleingenjörsecamen har haft samma/likadana uppgifter och den lägre ingångslönen kompenseras av fler år i arbete och mindre studieskulder.

   Svara

    Tack så mycket för svar! Det lutar mer mot högskoleingenjör för mig och tror nog att det blir bra ändå!

    Svara

   Hej M! Jag läste högskoleingenjör i maskinteknik och kompletterade sedan med en masterexamen. Jobbar som konstruktör i fordonsindustrin och har många vänner som inte läste vidare efter som jobbar med exakt samma sak och har liknande lön. Så högskoleingenjör är ett väldigt bra alternativ tycker jag! Man kan alltid läsa till en master när man har hittat vad man vill fördjupa sig inom. Personligen läste jag vidare eftersom jag tyckte om att plugga och inte var redo att lämna studentlivet. Lärde mig massor på min master, men det är ju såklart så att man lär sig massor på att jobba också 🙂

   Skillnaden i utbildningen är att högskoleingenjörsutbildningen är mer komprimerad och mer fokuserad på det praktiska. Man skippar en del av det teoretiska och går snabbare in på ”core”-kurser i konstruktion, etc. Vad gäller titeln ”civilingenjör” så finns den bara inom Sverige, och har aldrig märkt av att det skulle vara en fördel att titulera sig civilingenjör jämfört med Master of Science. Sen vet jag inte om det är annorlunda i andra branscher och inom andra yrkesgrupper.

   Svara

    Tack så mycket för svar!

    Svara

   Har själv läst högskoleingenjör i maskinteknik och jobbar idag som kontruktör. Bland mina kollegor finns både högskoleingenjörer och civilingenjörer och man har likadana arbetsuppgifter.
   Min plan var att från början att lägga på en master men insåg efter ett tag att jag lärde mig mer genom att jobba än att studera. Har du en bra arbetsgivare kan du utbildas internt inom företaget (och då få betalt samtidigt).
   Ur lönesynpunkt är det bättre att ha en högskoleingenjörsexamen än en kandidat från avhoppat civilingenjörsprogram. Beroende på hur deras HR gör lönesättningen så kan det vara en nackdel att inte ha en examen, även om du har lika många högskolepoäng.

   Angående titulering och lön så är det ingen skillnad mellan att vara civilingenjör och ha en master. Eller ja, i Sverige är titeln annorlunda men utanför så kallas både för Master of Science. Som jag nämnde innan, så länge du har en examen så ska lönen vara densamma.

   Lycka till nu, oavsett vad du väljer är det en spännande utbildning 😊

   Svara

    Tack så mycket! Blir högst troligt högskoleingenjör! Är taggad på att börja plugga!

    Svara

  Har en fundering kring det här med företrädesrätt. Som vit kommer jag aldrig riktigt förstå rasism det har jag förstått, och därför har jag inte rätt att uttala mig om sånt som jag anser INTE är rasism (ex kvinnan i t banan där vissa tror att hon blev behandlad sämre pga hennes hudfärg). Men hur är det med att uttala sig tvärtom? Flera av mina (vita) vänner på Instagram skrev långa texter om att de aldrig skulle blivit behandlade som kvinnan på t banan för att de var vita och privilegierade, dvs de ansåg att vakterna varit rasistiska. Men får en vit uttala sig så? Gäller inte företrädesrätten även här?

  Svara

   Man får väl skriva vad man vill. Finns inget förbud enligt lag.

   Svara

    Jo men nu menar jag förbud som i vad som är allmänt accepterat

    Svara

     Skit i andra och gör som du själv känner, visst blir man idiotförklarad inland i olika ämnen men vad tusan man kan inte glädja alla

     Svara

     Allmänt är nog olika på vilka du umgås med. Umgås du med media eller politiker förstår jag dig.

     Umgås du med någon av de flesta andra yrkesgrupper så är det inte den allmäna åsikten enligt min erfarenhet oavsett vilken hudpigmentering de du umgås med har. 🌸

     Svara

     Ja jag tror det är allmänt accepterat. Dock tror jag inte på företrädesrätt i diskussioner eller debatter. Jag tycker att alla bör få säga sina argument oavsett kön, hudfärg, mm. Sedan kan man naturligtvis ha respekt och lyssna på de som kan ha andra erfarenheter än en själv.

     Svara

   Jag tycker allt du sagt är nonsens. Alla får säga allt om allt.

   Tolkningsföreträde handlar inte om det. Det handlar om att ingen har rätt att ta ifrån dig rätten att uttala dig om dina upplevelser. Ingen kan säga till dig att det du upplevet har du fel känslor om.

   That’s all.

   Att vi sedan borde lyssna på varandra och ta till oss av varandras synvinklar och upplevelser är en annan fråga och borde vara självklart. Men din uppfattning om vad som händer och sker är inte mindre viktig än någon annans och du har också rätt att ha tankar och åsikter oavsett vilken hudpigmentering du har. 💚🌸

   Svara

    Men jag var inte kvinnan på t banan. Har jag rätt då att säga att jag inte tror att de behandlade henne annorlunda pga hennes hudfärg? För det gör jag inte

    Svara

     Klart du har. Men det vore bra om du har något att backa upp det med. En motivering.

     Jag har själv mina funderingar på vad som hänt eller inte hänt. Tex så är det inte vakterna som kontollerar ifall man har biljett så varför var de ditkalkade? Följdfrågan kan då bli om det oftare kallas efter vakt pga hudpigmentering eller om det enbart är pga beteende.

     Jag hade önskat att de alla likt polisen i Frankrike hade en cam på sig, kontrollanter som väktare så att det inte blir ord mot ord utan alla skulle se på filmen exakt vad som hänt.

     Det är också ett skydd till de som jobbar för när du vet att du blir filmad så kommer du mest troligt inte heller agera med aggression i onödan.

     Svara

   Jag undrar mest hur länge rasistkortet kommer vara okej att dra när personen faktiskt gjort fel.

   Svara

  Ska snart söka till universitetet och är riktigt intresserad av psykologi, mänskligt beteende men även att hjälpa människor. Är dock osäker på om jag ska satsa på psykologprogrammet eller socionom? Har koll på skillnaderna mellan kurator och psykolog men tänker mest på vart jobben finns och även om det är ”värt” att gå så pass mycket längre för att bli psykolog. Samtidigt har jag hört att det är svårt att få jobb som kurator då det ska va ett av de mer eftertraktade jobben som socionom?

  Svara

   Socionomprogrammet innehåller tyvärr inte så mycket psykologi, endast en termin. Om din dröm är att arbeta med samtalsterapi och på så sätt hjälpa människor skulle jag välja psykologprogrammet. Som psykolog har du ett större handlingsutrymme och får mer kunskap om individen och dess funktion. Fr om juli 2019 läggs en legitimation för kurator till, vilket betyder att du måste vidareutbilda dig efter socionomexamen (1 år).

   Svara

   Psykologprogrammet är värt det. Jag är f.d. socionom. Stod enbart ut i några år, precis som flera kollegor/vänner. Vi är många som sadlat om då yrket är skitjobbigt. Som du säger så är det svårt att få en tjänst som kurator. De flesta arbetar på socialtjänsten och där är hot, hårda ord, besvikna klienter ens vardag. Jag ville också HJÄLPA men kände efter några år att jag fan inte kunde hjälpa någon med de rigida regler som fanns. :/
   De psykologer jag känner är alla väldigt nöjda med sin ut utbildning och arbete. Jag önskar jag hade haft betyg nog att bli psykolog.

   Svara

    Är precis det där som är min skräck, har svårt att se mig jobba på tex soc långsiktigt så känns riskabelt när det endast är ett yrke inom utbildningen jag kan tänka mig att ha. Har en kompis som är nyexad och direkt fått jobb som kurator men det tillhör väl ovanligheten.

    Svara

    Vad arbetar du som nu? Usch blir rädd av din kommentar, tar socionomexamen om ett år och börjar själv bli rädd över hur jag kommer att tackla alla svåra situationer. Har dock inte fått känslan av att kuratorsjobb är svåra att få? Har flera vänner som arbetar som det och som fick det jobbet som nyexad.

    Svara

     Jag jobbar med administration idag och är glad och i princip frisk från min utbrändhet. 🙂 Hade fortfarande velat hjälpa människor men vågar inte ge mig in i den branschen igen, måste tänka på min hälsa. Ångrar dock inte utbildningen, den gav vänner för livet och kunskap… 🙂

     Kanske beror det på var man bor? Jag bor i Skåne och här slåss man om kuratorsjobben. Många skolor och sjukhus minskar på de tjänsterna och ofta kan man enbart få en deltidstjänst som dessutom är utspridd på tre arbetsplatser. Jag upplever även att de som fick kuratorsjobben var de manliga socionomerna, de är mer eftertraktade. :/ Även de lite äldre som var runt 45 fick roligare jobb då deras livserfarenhet ansågs viktig. Medan vi som var 25 vid examen enbart fick sketna vikariat på socialtjänsten.

     Som tur är så finns ju iaf många olika arbetsplatser. Vissa kommuner är mycket trevligare att arbeta i än andra, t.ex. de mindre med bättre ekonomi. Jag rekommenderar att du är petig med vilket jobb du tar. Fråga mycket, kolla med vänner/kursare om de hört något om arbetsplatsen m.m. så kan du undvika värsta ställena.

     Svara

   Jag är socionom och jobbar som kurator och trivs jättebra. Så det går absolut 🙂

   Svara

    Är nyfiken, vart jobbar du och hur mycket erfarenhet hade du när du fick jobbet? 🙂 är också nyfiken på det nämligen

    Svara

   Du har inte funderat på sjuksköterska? Du kan jobba överallt och vidareutbilda dig inom psykiatri

   Svara

    Tror tyvärr inte det passar mig då jag har bacillskräck och svårt för att röra okända människor, är även livrädd för alla typer av kroppsvätskor och lider nog av en sväng hypokondri så kanske inte är manad för sjuksköterskeyrket

    Svara

   Hej Britta! Du säger att du är intresserad av psykologi, mänskligt beteende och att hjälpa människor. Det är exakt det man lär sig på psykologprogrammet. Jag vet inget om hur det är att jobba som socionom eller hur lätt det är att få jobb, men jag läser till psykolog och jag älskar det. Tiden går verkligen fort när man har roligt, och det är inte svårt att få jobb sen som jag förstår det. Dessutom kan man jobba med så många olika saker och olika patientgrupper. Jag tycker absolut det är värt det, men det är ju viktigt att verkligen vilja det också såklart. Hoppas du kommer fram till ett beslut som är rätt för dig 🙂

   Svara

  Har ni nåt tips på bra klädaffärer online som har snygga klänningar i större storlekar? Är gravid och kraftig från början. Är i sjötte månaden och ska gifta mig i början av mars. Vill inte ha klassisk bröllopsklänning utan mer finklänning, som gäst på bröllop kanske, behöver inte vara långklänning dock. Hört massa bra för plus size från England och USA men minns ej namnen! Har kollat Asos redan.
  Tack!

  Svara

   Asos!

   Svara

   Asos!

   Svara

   Har ngn nämnt asos?

   Svara

    Ja, men inte asos! Tips!

    Svara

   Asos har jättebra plus size klänningar!

   Svara

   Du borde kolla asos, hett tips!

   Svara

   Mm vad roliga ni alla var nu då. Tack så mycket.

   Svara

    Helt ärligt så tror jag de över är seriösa, de läste helt enkelt inte hela din kommentar utan bara första meningen typ 🤭 Shame on them månne 😊

    Svara

     hahah du är väl inte seriös nu Sara?

     Svara

   New look har fina kläder till bra pris tycker jag. Finns både plus size och gravid-kläder 🙂 Hoppas du hittar vad du letar efter!

   Svara

   Tyvärr kan jag inte ge dig några tips.
   Tycker du har blivit trist behandlad när jag läser svaren du fått.
   Hoppas du känner dig okej, för jag känner mig ledsen för din skull.

   Svara

    😂 Ledsen?

    Svara

    Jag är ok, är inte så känslig för sånt (obs inget illa mot dig). Kan förstå skämtet också men till slut blev det lite drygt bara, haha. Tack för omtanken och bra svar ni andra! 👍🏻

    Svara

   zalando hittade jag en klänning på. kolla deras plus side.

   sen har asos faktiskt bäst när det kommer till bal/snyggare cocktail klänningar.

   jag googlade en massa innan jag hitta min och helt ärligt så hittade jag tyvärr inte så många ärliga sidor. har du kollat Ellos ? dem hade ifos inte så mycket cocktail klänning utan mer vanliga..kanske för tråkiga?

   Bonprix har också och dem har ju i storlek 60. så kanske en vanlig klänning fungerar?.

   har du kollat Cellbes, nu vet jag att dem hade rätt tråkiga men jag vet inte riktigt vad exakt du vill ha.

   Svara

    Tänkte också på Zalando. Aldrig köpt klänning där, men det borde gå med deras stora utbud. Jag är en kort tjockis som köper mina jeans där. Dessutom levererar de snabbt så det går snabbt att byta om det inte blir bra.

    OBS! Vet att vi diskuterat att folk utnyttjar gratis returer i många fall. Nu är det en blivande brud och ont om tid så då är fullt legitimt enligt mig att fokusera på sig själv.

    Svara

   Chichi clothing! 👌

   Och Dorothy Perkins från Zalando 😊

   Svara

   Forever 21, men när du beställer kolla måtten på plagget, ofta får jag hem för stora kläder. (jag är själv pygmé typ men mamma håller med, hon har 42-44 oftast)

   Svara

  Har fått min förlovningsring! Känns så underbart! Fint att visa en symbol för vår kärlek 😁😁😍😍💗💗💗!

  Svara

   Gu va mysigt 😍 Grattis!

   Svara

    Tusen tack!!!💗💗💗

    Svara

   Var det ett gemensamt beslut att förlova er eller friade någon av er? 😊

   Svara

    Killen friade på semestern i höstas💗.

    Svara

   Hur många karat?

   Svara

    Suck

    Svara

    Mittstenen är 0,70 ct sen är det stenar i skenan (3/4) och en ”hidden halo”.. enkel men med liten bling.

    Svara

    Carat*

    Svara

  Textilarbetare! Finns du? Jag är 20 år fyllda och påbörjar snart min fjärde vecka som maskinoperatör (heltid) inom textilindustrin efter att ha varit timanställd plockare i ca 6 mån. Har endast en gymnasieutbildning (samhäll/samhäll) i bagaget och ingen ytterligare utbildning eller erfarenhet i den här branschen. Grundlönen är 24.148kr och ob tillkommer.

  Nu till min fråga: Om du jobbar inom samma bransch, tycker du att min lön är rättvis eller inte?

  Svara

   Arbetar du på ett företag som tillverkar textilier? Eller vad menar du med textilindustrin? Vad innebär dina uppgifter som maskinoperatör?

   Svara

   Ja den låter väldigt bra för ett arbete du inte behöver utbildning till.

   Svara

  Ska ha fotografering av min lägenhet på måndag inför kommande försäljning. Har ni några tips på vad som ä viktigt förutom att det ska vara städat?
  Puss!

  Svara

   Tipsen jag fick när jag sålde var:
   Putsa kromdetaljer (haha något jag normalt inte gör när jag städar utan bara torkar av, men putsade med hushållspapper så att det sken)
   Fina snittblommor i en vas
   Frukt i en skål
   Flytta fram böcker om du har bokhylla så att de står typ 2 cm från kanten av hyllan 😅
   Sen gjorde jag även iordning i garderoben inför visningen ifall att nån ville inspektera förvaringsmöjligheterna

   Svara

   Något jag personligen har svårt för är när folk går lite bananas i badrummet. Tänker att extrema färger kan skära sig med många spekulanters preferenser. Vet inte hur många badrum jag sett där folk kört på ex röda eller limegröna handdukar och badrumsmattor. Det drar ner intrycket.

   Utöver det har jag hört att spekulanter blir paranoida av doftljus. De menar då att man försöker dölja lukt så som mögel eller rök.

   Svara

   Ta bort spårar barn och foton

   Svara

    Spår av 🦖

    Svara

     Och så har man ett barnrum 😵😵😵😂

     Svara

      Göm varenda leksak

      Svara

   OBS OBS OBS! Plocka bort ALLA synliga sladdar som går att plocka bort.

   Ha ett neutralt överkast. Låna om du behöver.

   Lägg en bok på bordet.

   Ställ fram ett par snygga skor i hallen och ett par i sovrummet. Har du inga snygga skor ta bort alla. Ha en max två jackor/ kappa i hallen synligt. Den snyggaste du har.

   Ta bort mer än du tror i badrummet. HA INTE SKRYNKLIGA handdukar. Stryk dem om du måste men brukar bli bra om man fuktar lätt och lägg dem sedan en stund i tumlare.

   Det var nog det viktigaste. Fråga fotografen om den vill flytta eller ändra på något. Säg att du gör som hen vill fram och tillbak hela tiden.

   Lycka till! 😊

   Svara

    Men själv skulle jag inte titta på inredningen. Utan hur planlösningen är och utsikten m m. Skiter i om någon pyntat med blommor.

    Svara

   Viktigt med en balans av hemtrevligt och inbjudande men samtidigt sa pass clean att det inte kanns som att tjuvkika in i nagons hem. Det brukar bli fint om det ser ut som att nagon bor dar, men anda inte, alltsa ha tex en full, snygg flaska handtval framme men inte tandborstar saklart. Ljussattningen bra att tanka pa. Sen, som kopare tycker jag att det ar otroligt viktigt att bilderna ar rattvisa, om det framstar som att boendet ar mycket storre an vad det ar, t.ex. Sa blir man sa besviken under visningen, det forsta intrycket blir sa daligt att det ar nastintill omojligt att vanda.

   Svara

   Inte massa kuddar i sängen!

   Svara

    Vem fan bryr sig om kuddar i sängen på mäklarbilderna!? Eller överhuvudtaget?! Du köper ju inte sängen….

    Svara

     Fick det tipset av en inredare när jag skulle sälja mon lägenhet :p
     Tror det ser för plåttrigt ut

     Svara

   Tack för alla svar!

   Känner mig nu rätt säker! ❤❤❤❤ kanske länkar när den är ute 😂

   Svara

  Jonna Lundells senaste story där hon klätt sitt barn i en adidas dress och skriver att de idag är klädda i ortenkläder 😂😂😂😂

  Svara

  Hade min första vecka på nya jobbet, var väldigt nervös för detta och berättade det för min pojkvän.
  Han har knappt frågat hur det har gått. Så igår, lite ledsen för detta insåg jag att ”vad fasiken väntar jag på att han ska höra av sig, fråga hur det har gått” när jag själv kan ge mig en klapp på axeln, och säga till mig själv att jag är stolt över mig själv!

  Det var en j*vla skön insikt ☺️

  Svara

   Men jösses, vad har ni för relation egentligen där du inte ens kan berätta nått sånt? 🙁

   Svara

   Mitt ex var likadan. En av orsakerna till att han är just ett ex.
   Du förtjänar bättre 🌷

   Svara

  Vad finns det för fördelar med att gifta sig? Måste det kosta pengar och måste man ha ett bröllop? Måste man ha ringar? Jag vill veta varför jag borde gifta mig med min man förutom för att jag älskar honom över allt annat och vill dela resten av mitt liv med han.

  Svara

   1.-Om ngn av er dör så ärver den andra inte sparad pension utan det går tillbaka till samhället.
   2a.nej var på ett billigt bröllop i en lada en gång, paret gick klart plus på festen där de bjöd på ngn tråkig sallad.
   2b. Nej Går att gå till råghuset eller skansen bara
   3.nej

   Svara

   Man måste ha en vigselceremoni, men den kan vara väldigt enkel. Gäller både borgerligt och i kyrkan. Det enda som krävs är två vittnen. Ring behövs om det ska vara en kyrklig vigsel (behöver såklart inte vara dyr, i princip funkar en plastring) men behövs ej vid borgerlig vigsel. Bröllopsfest behöver man ju inte ha såklart. Juridiskt så är det tryggare att vara gift pga arv. Men man kan ju skriva testamente istället med samma villkor.

   Svara

    Just det, angående kyrklig vigsel så är det helt gratis så länge en eller båda är medlemmar i kyrkan.

    Svara

   Ni får arvsrätt och ärver då varandra. Ni får ett regelverk som reglerar hur egendomen ska fördelas vid en eventuell separation vilket kan vara en trygghet, man slipper skriva avtal om saker och vet på förhand vad som gäller. Om ni får barn blir han automatiskt sedd som pappa och vårdnadshavare till ert barn och ni slipper det administrativa kring det som man annars behöver göra som sambo. Ni måste ha en cermoni då det är formkrav på hur ett äktenskap ingås men ni behöver inte ha några gäster om ni inte vill, det kan vara bara ni två. Det kan vara gratis att gifta sig om man gör det borgerligt hos tingsrätten, lite olika i olika kommuner men annars är det en mindre kostnad. Man behöver inte ha ring om man gifter sig borgerligt.

   Svara

    Två vittnen behövs vid borgerlig vigsel!

    Svara

     Ja, två vittnen behövs men det brukar gå att lösa utan att man har egna inbjudna vittnen. Lite olika beroende på vart man gifter sig kanske men inte helt ovanligt att personal på tingsrätten ställer upp som vittnen då och då när det saknas egna vittnen.

     Svara

      I regel är det brudparets ansvar att fixa vittnen. Men har man inga så är det väl bara att fråga när man bokar om det finns några på plats som kan ställa upp.

      Svara

       Man kan gifta sig hemma om man vill.

       Svara

        Japp. Med en behörig vigselförrättare och två vittnen 🙂

        Svara

   1. Om den enda går bort är det inga hinder för den andra.
   2. Vi gifte oss i trädgården hemma på nationaldagen. Underbart väder och underbara vänner. Tror allt som allt gick på 6000kr. Och då kostade mannens kostym 2500kr.

   Svara

   Äktenskap är främst ett juridiskt kontrakt som reglerar en del ekonomiska grejer där arv antagligen är den viktigaste. Kan vara oherhört praktiskt att ha på plats men det är helt upp till individerna som ingår äktenskap om de vill ha en fest till juridiken eller inte.

   Svara

    Men om man redan har barn innan man r gift, ärver inte dom den föräldern som dör? Alltså om man inte är gift.

    Svara

     Jo, fast vem sa nåt om barn?

     Svara

   vi ska gifta oss i stadshuset i oktober, tar fem min.
   Sen bjuder vi in familjen. på middag och tårta.
   jag kommer ha en typ balklänning thats it.

   vi gifter oss för vi älskar varnadra, för att det är en trygghet i fall någon av oss dör.
   och sen vill jag gärna ha hans efternamn :).

   Svara

   Jag och min man gifte oss i somras, vi tog in helt själva på ett slottshotell på Österlen, mejlade alla vigselförrättare i kommunen (förutom Björn Ranelid, ville INTE vigas av honom 😂) och fick ja från en underbar dam som gjorde ett så fint jobb (kostar inget). Bad en släkting som är hobbyfotograf ta bilder innan vi åkte dit. Jag hade på mig en budgetklänning från ASOS, och youtubade sminkning och hår. Blev med andra ord extremt billigt och den finaste dag vi kunnat tänka oss. Vi visste att vi ville gifta oss och vara med varandra för alltid, men har aldrig velat prioritera de pengar som krävs för ett bröllop. Detta blev så perfekt!

   Svara

    BR hadde ju kommit som ett skott i sin Jaguar och predikat om käääärleken och man och kvinna in i evigheten amen..!

    Svara

  Hej! Jag ska på fest idag och känner mig så otroligt nervös. Jag känner endast en person där, och är så rädd att jag ska stå ensam och inte ha någon att prata med. Skulle kännas så pinsamt. Hur tänker ni andra i sånnahär situationer? 🙁

  Svara

   Om du står ensam, scana in rummet efter en annan ensam och gå fram.

   I värsta fall plockar du fram mobilen och låssats du är upptagen en stund på den med insta tills du ser en grupp som pratar om något du vill delta i.

   Ha det så kul! 🌸

   Svara

   Cirkulera om det känns jobbigt, stå inte på samma ställe, utan gå runt (långsamt). Någonstans/med någon kanske du fastnar. Lättare än att få folk att komma till en om man själv är stillstående/sittande. Om du nu vill prata med folk. Annars kan du parkera dig i en soffa (det skulle jag gjort!).

   Svara

   Jag brukar tycka det är spännande och tänka att man kommer träffa nya människor. Man vet aldrig vad som kan hända. De flesta gillar när någon annan intresserar sig för dem, det är mitt tips för att få folk att prata med dem. Om de är tråkiga så kan man ju alltid gå därifrån.

   Svara

   Se det som ett tillfälle att hitta massa roliga nya människor! Folk brukar vilja prata med nya, på fest är det rätt enkelt att ställa sig i köket med andra/slå sig ner vid samma bord/haka på ut på balkongen (måste inte ta cigg för det) och börja prata med en hel grupp, presentera dig direkt så kommer garanterat några av dem som sitter närmst åtminstone forsätta samtalet. Annars är de dåliga socialt och du traskar du iväg till nästa gäng! Låt värdinnan presentera in dig också. Kommer bli skitkul!

   Svara

   Men va fina ni är! Känner mig redan lite med modig, tack för tips <3

   Svara

    Jag brukar tänka att jag går in i en roll i början – en socialare, självsäkrare roll som sen brukar släppa när jag inser att det ju inte alla var så farligt. Att folk ändå är rätt vettiga och intresserar sig för att prata, allra mest om sig själva eller sina ungar hehe.

    Lycka till!

    Svara

  Jag och fästmannen har äntligen bestämt datum så i augusti gifter vi oss!!! 🙂

  Vi har dock valt att inte spendera alla våra pengar på detta bröllopet utan vi vill få det så billigt som möjligt. Vi vill dock fortfarande ha en underbar dag med våra nära och kära.Så undrar vad är era bästa budget tips dör bröllop

  Kommer vara i sommar, bröllopet kommer vara i en kyrka och festen kommer vara i en lada i närheten. Det kommer vara runt 100 pers som kommer också (🙈)
  Känslan vi är ute efter är sommarfest 🙂

  Svara

   Har inte mycket tips vill bara säga GRATTIS! Ni vet väl att par som har billiga bröllop håller ihop längre? 😉 Bra val!
   Annars, spendera mest av eran budget på alkohol och mat! På sommaren är det fint i alla fall, så inge poäng i att slösa på dekorationer 🙂

   Svara

   Vi hade ca 70 gäster och inklusive kläder, mat, band alkohol osv blev det 25 000. Vårt absoluta drömbröllop

   Svara

   Är ni vuxna och redan har det mesta ni behöver så önska er hjälp med festen istf presenter. Det kan vara både ekonomisk och praktiska saker: hyra servis / hjälpa till att duka / fixa blommor och pynt etc. Mysigt när folk får möjlighet att engagera sig, och helst i något de gillar och kan (musik, design, mat, pyssel).

   Svara

   1, fundera på vad som är viktigt för er
   2, skit i allt som inte känns viktigt!
   3, fundera på vad för tjänster ni kan önska er av släkt och vänner (typ foto, tårta osv)
   4, Spotify ist för DJ
   5, ge gästerna typ 2 drinkbiljetter och ta betalt i baren
   6, köp klänning begagnat alt leta efter fin vit klänning på typ hm
   7, plocka blommor själv eller tillsammans med vänner kvällen innan till både buketter och dekoration
   8, maffig bordsdekoration kan göras med eucalyptus, kostar inte jättemycket att köpa buntvis
   9, ha inte både dessert och tårta

   Hmm, typ det jag kan komma på! Lycka till och glöm inte att ha kul!!!

   Svara

   Budget-tips: Kör knytis med tema, så gästerna tar med en rätt var istället för present. Åk till Tyskland och köp alkoholen. Planera i tid så ni hinner komma på budgetlösningar och jämföra priser etc. Kolla upp diy grejor inför pynt till bord etc, finns massa fint man kan göra själv!!

   Lycka till 🙂

   Svara

    Min kusin körde knytis fast till efterrätt. De hade bondbröllop på sommaren och fixat buffén själva (grönsaker, potatis etc hade de odlat) men istället för dessert och tårta hade de bett nära och kära ta med sig valfri efterätt så det blev en efterrättsbuffé. 🙂

    Svara

    Gästerna ta med en rätt var?
    Nej fy.

    Svara

    Ja det låter ju ekonomiskt att flyga till tyskland för att köpa alkohol..

    Svara

     Vem har pratat om flyga? Då lär man inte få många flaskor med sig hem …

     Svara

    Om ni kör knytis är det viktigt att tänka på hur maten ska komma till bordet. Jag var på ett bröllop en gång där alla gäster kom samtidigt och försökte lämna av sin mat i köket. Det blev kaos.

    Svara

   Var på en bröllopsfest i en lada en gång och det har så kallt att många helt enkelt åkte hem tidigt. Tips är att fixa många många filtar, om inte ladan är uppvärmd förstås. Ibland kan sommarkvällarna vara lite kyliga. Bara ett tips.

   Svara

   Bor du i skåne kan jag ordna makeup och fixa en som kan ordna frisyr till dig 😍

   Svara

   Prioritera era pengar! Det är det viktigaste budgettipset och gäller alla. Vi hade en relativt hög budget på vårt bröllop, men behövde självklart ändå välja bort saker.

   Genom egenlagad buffé, fest i en bygdegård/hemma och att inte köpa en klassisk brudklänning kan man spara väldigt mycket pengar. Vi var gäster på ett bröllop där alla fick 2 glas dryck till maten och sedan skulle man ta med egen alkohol till festen. Väldigt bra budgettips!

   OCH – anlita en riktig bröllopsfotograf, det är mitt bästa bröllopsplanerartips någonsin. Det är mycket pengar, men inte dyrt. Efter bröllopet som är över på en dag, är varandra, ringar och bilder allt som finns kvar. Om hela dagen inte är möjligt ekonomiskt, välj iaf vigsel och porträtt. Inte någon kompis ’som är duktig på att fota’.

   STORT LYCKA TILL OCH GRATTIS! Hoppas dagen blir allt du önskar 🙂

   Svara

  Är det någon som kommit in på utbildning genom reell kompetens? Jag saknar matten och fattar inte riktigt hur det ska gå till att komma in:(

  Svara

   Inte jag men folk jag har pluggat med har det. Då har de stärkt det med att de har haft det som en arbetsuppgift på ett tidigare jobb.

   Svara

   Jag har jobbat inom utbildning och tagit in människor, som saknat just matematik (Matematik 2/b behövdes i detta fall), på reell kompetens flera gånger. Det vi tittar efter då är om du använt dig av matematik/matematisk analys och räknande i ditt liv. Tex. du har jobbat som kassörska eller liknade jobb med pengahantering, jobbat med enklare kvittoredovisning/bokföring (detta kan också gälla föreningsliv inte nödvändigsvis jobb jobb), jobbat med statistik på något sätt, kanske drivit eget och skött ekonomi själv. Typ.

   Antar att skolan bett dig fylla i en ansökan/formulär? Allt handlar om hur du säljer in dig själv. Skriv mycket och tydligt och var konkret. Det finns inget värre än att få in en ansökan/formulär där frågan/uppmaning är att man ska berätta detaljrikt om sitt arbetsliv och sin fritid. Och så har personen i fråga endast skrivit: ”Jag har jobbat i butik” punkt. Zzz zzzz..

   Läs på mycket om reell kompetens och vad antagningspersonalen är på jakt efter. Läs instruktionerna noggrannt. Och du kan alltid ringa skolan och ställa frågor om du har några funderingar på hur du ska gå till väga.

   Svara

  Jag har bestämt mig för att förstora mina läppar något, behöver lite guidance! Jag gillar Biancas, tycker de ser väldigt naturliga och inte ankiga ut. Hur får man det? Är det ”förtydligande läppkontur” som gör det ankiga? Vad för ämne blir bäst, ämne och nål som gör minst ont? HUR ont gör det? Hur länge är man svullen/har blåmärken? Och finns det någon som är grym på ovanstående i Göteborg? Bara välkända kliniker

  Svara

   Är i samma läge och bor i Gbg, jag har börjat följa flera kliniker på insta och kollar bilder slaviskt. Sedan plockar jag bort ställe efter ställe en efter en beroende på hur bilderna ser ut. Några som gör dessa svullna hårda läppar utan amorbåge kvar rensas snabbt ut hoppas på att det blir en solklar salong kvar på slutet 😊

   Svara

    Kolla in injectellenc på insta dr Magdalena är i stan några ggr i månaden och gör läppar bla hon är den jag lutar åt just nu

    Svara

     Tack! Återkom gärna på något sätt om hur det blev!

     Svara

   Juvederm tycker jag fungerar bäst på mig, lättjobbat och så blir det ett naturligt resultat. Gör inte så fasansfullt att spruta in heller 😊
   Jag går till en superbra kvinna (tyvärr inte i Göteborg) som vägrar göra korviga anknäbbar, så jag känner mig minst sagt trygg med resultatet hos henne. Flera av mina nära som inte noterat att jag gjort mina läppar för att det ser naturligt ut. JAG ser skillnaden och det är huvudsaken!
   Tog bara 0,55ml i också just för att jag hellre tar för lite än för mycket. Är jättenöjd!

   Jag var som mest svullen (och lite öm) dagen plus en dag till, sen gick det snabbt tills det gick ner och började kännas normalt igen.
   Blåmärkenas längd varierar faktiskt, den senaste höll några veckor men blev svagare och svagare redan efter en. Jag får blåmärken så oerhört lätt överlag också!

   Svara

   Jag går till Marie på studio z, hon är grym! Gör snygga läppar, inte fläskiga hängläppar som många gör.

   Svara

   Hej <3

   Jag tycker Silvia Svedberg på qui är kompetens och väldigt behaglig att gå till. Hon är läkare i grunden vilket känns tryggt!

   Svara

   Tack för alla svar! Hur döljer man blåmärken, mörka läppstift?

   Svara

    Semester 👯‍♀️

    Svara

   Hej!
   Jag har fixat mina läppar i över 10 år och här är några saker som jag hade velat veta från start…
   1. Jag vet inte varför men nästan alla behandlare jag varit hos hävdar att det är mest svullet när du går därifrån. Att det kanske svullnar lite på kvällen men knappt. Detta stämmer inte alls för mig iaf. Jag ser förjävlig ut i ca två dygn,inte bara läpparna utan området runt om. Första gången detta hände blev jag jätterädd eftersom de sagt att den värsta svullnaden redan skulle ha varit men nu är jag beredd.
   2. Kom till salongen ca 15 min tidigare och be dem bedöva läpparna med emla. De flesta erbjuder direkt men inte alla.
   3. Anledningen till att många får ankläppar är att de fyller för mycket i överläppen och för mycket i mungiporna. Det måste vara proportionerligt fyllt. Jag lägger ingenting i mungiporna längre för jag får lite jokern- vibbar av det.
   4. De flesta är nervösa och fyller bara 0,5 ml första gången, jag gjorde också det. Men ärligt talat syns det väldigt lite när det lagt sig. Jag gick tillbaks och fyllde resten men att dela upp det gör att det blir så mycket dyrare och du måste gå igenom svullnad och läkning ännu en gång.
   5. Gå till en välkänd klinik,och gå alltid till någon som är utbildad, det är trots allt ett ingrepp som kan resultera i att du tappar känsel i läpparna om det utförs dåligt.

   Svara

   Jag fyllde läpparna i höstas hos Akademikliniken i Sthlm, blev supernöjd! Var liite svullen den dagen, redan andra dagen hade svullnaden gått ner en hel del! Var ingen som märkte av svullnaden mer än jag och min pojkvän och då umgicks vi ändå med flera kompisar på kvällen 😊 fick inte heller ett enda blåmärke och smärtan var hanterbar, trodde det skulle vara mycket värre! 😊

   Svara

  Har någon här tagit bort födelsemärke i ansiktet? Hur länge behövde ni ha plåster/hur snabbt läkte det?

  Svara

   Tog bort en på hakan. Hade bara plåster ett par dagar, tog bort stygnen en vecka senare. Var så gott som läkt efter det 🙂

   Svara

   Jag har. Typ 1 vecka. Läks fort.

   Svara

   Är du ung har du förmodligen bra läkkött och då brukar det gå väldigt snabbt 😊 ca 7 dagar har det tagit för min del, tagit bort 3 st på olika ställen.

   Svara

   En vecka typ! Tejpade lite längre tror jag men det var vår så det var bara en liten bit för att skydda mot solen så det inte skulle bli ett ärr!

   Svara

  Blev tyvärr tvungen att anmäla en i skolpersonalen på min dotters skola då hon bettet sig riktigt illa på hur många olika sätt som helst, bla tagit dotterns mobbares parti från dag ett och helt skylt mobbningen på min dotter, brutit mot sin sekretess och gett ut extremt privat info, sagt opassande saker, höjt rösten mot dottern när hon haft panikångest och suttit och gråtit och även sagt rent utsagt elaka saker när hon vetat att dottern är väldigt känslig. Det här är då bara kanske en fjärdedel av allt hon gjort. Anmälan gjordes av dotterns psykolog då även hon ansåg att hon bettet sig fel. Igårkväll kontaktade hon min dotter sent på kvällen från sitt privata nummer och ifrågasatte anmälningen mot henne, tonen i smset var inte speciellt trevligt men inte heller hotfull. Undrar bara om detta är ett okej beteende och ska vi behöva stå till svars för vår anmälan? Både jag och dottern står för vad psykoglogen tog upp men ändå känns jobbigt att bli så ställd mot väggen. Vill mest skriva av mig här..

  Svara

   Herregud! Ring rektor omedelbart! Eller maila en redogörelse OCH ring upp. Sedan frågar du rektorn hur hen kommer se till att din dotter aldrig behöver träffa människan igen. Så ska din flicka inte behöva ha det. Nu är det dags att bli lejonmamma & raise hell!

   Svara

    Har försökt få tag på rektorn flera gånger angående situationen men hon är typ omöjlig att få tag på, är som att hon sitter bakom en mur och tar minst en vecka att bli uppringd. Har flera underlag för det vi ”anklagat” henne för såsom mejlkonversationer så hoppas verkligen på att detta tas vidare.

    Svara

     Kontakta biträdande rektor? Skoladministratör? Uttryck att det är brådskande. Om du inte får svar inom en dag kontakta barn – och ungdomsnämnden. Det som händer din dotter är ingen småsak. Det är brådskande och ska tas tag i omgående, ha det i bakhuvudet.

     Svara

      (Låt ingen få dig att tro att detta är något annat än allvarligt!)

      Svara

     Kontakta enhetschef på förvaltningen om du inte får tag i rektor. Kräv att det görs ett snabbt ingripande så att din dotter slipper möta personen fler gånger.

     Svara

      Ja, gå uppåt, inte nedåt, om rektor gjort sig oanträffbar!

      Svara

   Absolut inte. Kontakta rektorn tycker jag.

   Svara

   Nej det är klart olämpligt av henne. Hänvisa till dotterns psykolog som gjorde anmälan, det är inte ert ansvar att förklara det för henne.

   Svara

   Eftersom läraren betett sig olämpligt (och det är anledningen att ni anmält) är det ju tyvärr inte förvånande att dennes hantering av en anmälan hanteras olämpligt av densamme. Gå vidare i kedjan och kontakta ansvarig, svarar inte denne: åk till skolan eller försök att få tag på ”näste ansvarig i ledet”. Förbered dig på vad som komma skall och att ni såklart kommer att behöva förklara och motivera er anmälan igen för rektorn, något annat vore ju märkligt. Lycka till!

   Svara

   Kontakta Skolverkets upplysningstjänst på måndag för att få råd för hur du ska gå vidare. Om du vill anmäla så är det Skolinspektionen du ska vända dig till. Skolverket är grymma på såna här ärenden och kan sätta dig i kontakt med sina egna jurister som kan hjälpa dig vidare. Tveka inte, ta kontakt! De har öppet mellan 08:30 – 11:30 och 13:00 – 15:00 mvh föredetta anställd

   Svara

  Hur gammal är du?

  Svara

   26

   Svara

   26

   Svara

    27

    Svara

     Jag blir 27 om typ 3 månader😭 åldersnojan går att ta på😭😭😭

     Svara

   52 år

   Svara

   24, fyller 25 snart

   Svara

   25

   Svara

   30

   Svara

   23 🙁

   Svara

  Ska flyga långtidsflyg snart själv (17 timmar) och undrar om någon har tips inför både flygningen men även mellanlandningen när man reser själv? Är det riskabelt att sova på planet när man är själv, tänker mest om man får värdesaker snodda? Är väldigt resvan men har aldrig flygigt såhär pass långt själv tidigare. Är för ett jobb kan tilläggas 🙂

  Svara

   Lägg alla dina värdesaker i väska med dragkedja.

   Svara

   Ah, tur att du nämnde att det var för ett jobb för ficktjuvar brukar oftast bara sno saker från de som nöjesreser.

   Svara

    Kanske var för att slippa klimatpåhopp om onödiga nöjesresor?

    Svara

     Precis 🙂 pallar inte bli påhoppad när det är pga mitt jobb och därav inte ens mitt val

     Svara

   Jag reser 14-15 timmar per resa, med mellanlandning då jag är förlovad med en person 700 mil härifrån. Åker varannan – var tredje vecka. Jag har aldrig någonsin blivit av med någonting och jag reser 9/10 gånger själv. Inte om jag sovit, eller gått på toaletten.

   Svara

   Stödstrumpor!

   Svara

   Vem skulle sno dina värdesaker på flyget? Hur skulle det gå till tänkte du?

   Svara

   Bra hörlurar räddar en långflygning.
   En tempur-nackkudde!
   Om du reser med ett större handbagage som du lägger i förvaringshyllan kan det vara bra att packa det nödvändigaste i en mindre väska att ha under sätet så du slipper resa dig för varje sak du behöver!
   Ladda ner serier/filmer på paddan innan för mellanlandningen och flygningen.
   Fönsterplats för att slippa flytta sig varje gång någon ska gå på toa.
   Melatonin är räddningen för att kunna sova på långflyg!
   Det kommer att gå toppen, var inte nervös!

   Svara

  Hjälp! Jag är en sån jävel som älskar att läsa på till exempel r/relationships och ibland i kommentarerna här om helgalna saker som händer i folks förhållanden, mest för att jag är så jävla nyfiken, men det får mig att bli sjukt paranoid. Folk gör riktigt jävla hemska saker mot sina partners ibland! Jag är i ett helt underbart förhållande och i mina ögon är min partner den mest fantastiska människan på jorden, men det är många som i början tycker det, sen visar det sig att deras partner är otrogen eller ljuger om galna saker, sårar dem, misshandlar dem…
  Min poäng är, ni som har varit i långa förhållanden, helst över 10 år, berätta för mig! Berätta om förhållanden som håller länge! Jag behöver höra om det positiva för att balansera allt skit jag läser om (ska sluta med det, jag lovar…)

  Svara

   Jag har varit med min man i nio år (så det kanske diskvalificerar mig från att svara 😁). Finns inte ett ben i min kropp som tvivlar på hans trohet, lojalitet osv. Och för min del har tiden visat att så är fallet. Tid är en jäkligt viktig aspekt. Folk kan ju snacka, men när de visar vilka de är genom tid – det är the real deal.

   Svara

    (Och folk som kilat stadigt i 30 år:9 år!? Ha! She don’t know shit! 😂)

    Svara

   Jag tror det är bra om man inser att de flesta människor inte är trogna under långa förhållanden, och att allt inte är som man tror och hoppas att det ska vara. Eller ja, det kan vara skönt kanske i och för sig att tro det så man slipper bli besviken och jag säger INTE detta för att jag själv är bitter utan för att jag en gång i tiden var så himla svart eller vit i mitt tänkande och var övertygad om att det i äkta kärlek aldrig begås ”brott”.
   Majoriteten av alla jag känner (har en stor och nära krets) har varit otrogna utan att ens ha berättat för sin partner. Och de har fantastiska relationer, litar på varandra till fullo, älskar varandra djupt, vissa har barn osv. Sådana man tänker aldrig skulle kunna göra något. Men väldigt många gör saker bakom ryggen. En gång och ångrar sig eller flera gånger. Vissa berättar, de flesta gör inte det (bara till vänner).
   Man kan lätt säga att det kaaaan inte vara kärlek och det kaaaan inte vara så och så men JO, det ser ut såhär ich egentligen är det rätt naturligt med tanke på att man inte är gjord att enbart hålla sig till en och samma person livet ut. Men cred till de fina personer som faktiskt gör det, absolut.
   Och jag utgår inte enbart från min egen närmaste bekantskapskrets utan även psykologer jag gått till som bekräftat hur vanligt förekommande det är samt mängder av intervjuer och artiklar jag tagit del av. DEt är helt enkelt verkligheten och det suger en del men det är lika bra att inse den 🙂

   Svara

    Håller med om att det inte är svart på vitt om just otrohet. Men är dock väldigt överygad att om jag eller min partner var otrogen, något som jag inte tror kommer ske men visst det är inte omöjligt, så kommer vi vara ärliga och om vi värderar oss lika som idag så försöker vi laga oss. De vänner jag har som har varit otrogna och sedan valt att inte berätta har alltid lett till ett uppbrott. Jag har endast varit tillsammans i 6 år men känner mig väldigt säker och varje dag tänker jag på min tacksamhet över att jag får ha en sådan fin relation.

    Svara

    Så bra poäng! Jag rekommenderar Savage lovecast på detta tema. En sex- och relationspodd som har sunda värderingar. Många lyssnare som ringer in med frågor är dessutom i polyrelationer (och många är i vanliga gamla tvåsamheten)

    Svara

   Varit tillsammans sedan 1987, då vi var 15 år. Gifta i 21 år.
   Respekterar varandra varenda dag. Skulle aldrig önska att mitt liv ser annorlunda ut!

   Svara

   Jag har varit tillsammans med min man i 16 år i höst, sen vi var 19. Varit gifta i 6 år i sommar.
   Visst kan vi tjafsa och så men vi har inte haft nån kris direkt eller stort bråk som hållt i sig. Vi är lyckliga och mår bra tillsammans så visst går det.
   Jag har flera vänner och familjemedlemmar där till synes vettiga män helt plötsligt gjort störda saker så känner igen din rädsla, vem kan man egentligen lita på?.
   Tror dock aldrig min man skulle vara otrogen tex, mer troligt att jag skulle va det (inget jag planerar dock, men sannolikheten liksom!)

   Svara

   Jag och min man har varit tillsammans i snart 38 år, och jag var bara 17 när vi träffades. Vi älskar varandra fortfarande även om den mest himlastormande känslan inte är lika stark.
   Vi är bästa vänner, och skulle aldrig vara otrogna mot varandra.
   Ju mer tid vi tillbringar med varandra på helger och semestrar desto mer trivs vi, vi har alltid något att prata om och har kul ihop.

   Våra barn är vuxna och vi har några barnbarn som vi lägger mycket tid på, så det finns långa förhållanden som är lyckliga.

   Svara

   Vi har varit tillsammans i tio år. De senaste sex åren har präglats av småbarnstillvaron. Ursprungskärleken, den starka förälskelsen, minns jag och minnet kan jag leva på under dessa tjorviga år. Ibland prövar jag mig själv med tanken på att lämna och inser att det helt enkelt är otänkbart. Otänkbart att vara isär och otänkbart att såra. Han är det finaste som finns, skapt i rent guld, och det finns ingen misstro. Vi bråkar såklart (vi kan t. ex. inte bara ha en stekpanna för hans är så konstig och han tycker samma om min, att ha projekt ihop är ett helvete för han är långsammare än någon som faktiskt är avliden) men till syvende och sist har vi varandra och han är min bästa och närmsta vän. Skrattar gör vi också. Jämt.

   Svara

  Någon som gjort fillers i kindbenen för mer definition och kan berätta lite om sin upplevelse? Märks resultatet något nämnvärt ens? Och hur kändes själva ingreppet? Är väldigt nöjd med mitt utseende men känner att jag saknar definition runt kinderna och tror att jag skulle va mer bekväm utan smink om jag fick det.

  Svara

   Har gjort fillers med Radiesse som håller i ett år eller mer. Jättenöjd, fint resultat på en gång och ingen svullnad eller smärta (bedövningsvätska är blandad i själva fillern har jag för mig). Rekommenderas, men gå till en duktig klinik då det är svårt att få bort om det skulle bli fel.

   Svara

   Jag har gjort fillers i kinderna två ggr, senast för en vecka sedan.
   Det syns skillnad ja, jag har knappt något underhudsfett i ansiktet (kinderna) så behandlaren fick sticka mig lite extra. Att göra fillers i läpparna gör ondare skulle jag säga.
   De använder en kanyl (har jag för mig) och sedan fyller dem.

   Svara

  Hej!
  Jag tror det var i förra veckans Öppet Spår där någon frågade ”hur många kalorier äter du om dagen”, jag svarade på den kommentaren då jag är gravid och överviktig och måste därmed ha någorlunda koll på hur mycket jag stoppar i mig varje dag eftersom det kan vara skadligt för både mig och bebisen i magen ifall jag lägger på mig för mycket. Det handlar alltså om hälsa, inget annat, men det är svårt att prata om då man får BODY POSITIVITY!!! upp i ansiktet hela tiden. Jag fick svar på min kommentar och den löd att det är ätstört att räkna kalorier. Men är det verkligen det? Har jag utvecklat en ätstörning för att jag måste ha koll på mina kalorier eftersom jag väntar barn och är överviktig? FÅR man inte vara hälsosam längre och tänka på att ens kropp ska vara frisk och ha det bra? Det känns som att åsikterna blir antingen eller, svart eller vitt och att det inte finns någon gråzon alls längre.
  Sorry för lång kommentar, jag har bara grubblat mycket på detta den här veckan. Hoppas ni alla har det bra ❤

  Svara

   Nej, utifrån det du beskriver så har du inte utvecklat en ätstörning.

   Svara

   Du måste komma ihåg att många här bara är ute efter att bråka. De är uttråkade eller lite sura och vill vara tjafsa så de vräker ur sig vad som helst för att få en reaktion och starta ett bråk.

   Svara

    Ja har blivit mer sånt. Märks att några är här inne för att provocera. jag tycker vi ska protestera dom har inte här att göra och förstör stämningen.

    Svara

  De senaste kvällarna när jag har gått och lagt mig får jag fjärilar i magen. Fast inte härliga fjärilar utan jag får så många fjärilar i magen att det gör ont/känns obehagligt. Varför? Jag är ej nyfrälst, kär eller gravid.

  Svara

   Så var det för mig när jag var utmattad, hade panikångest och var deprimerad. Kändes som om jag var JÄTTENERVÖS inför nåt, typ hålla tal på nobelfesten, fast jag inte hade nåt extra planerat alls. Usch det var hemst, kunde inte slappna av och kroppen tog stryk då den spände sog så. Hur har du det annars nu, stressad, utmattad?

   Svara

   Stress?

   Svara

    Nu när ni säger det så har jag ju känt mig ganska stressad och nervös de senaste veckorna. Har varit lite turmult i privatlivet och jag har fått ta några viktiga beslut som jag inte viljat veta av innan men som nu var tvunga att bli gjorda. Annars har alltid varit precis som vanligt så jag gjorde inte den sammankopplingen! Fyfan vad irriterande det är, riktigt obehagligt och får mig att må illa och bli riktigt rastlös där jag ligger i sängen. Vill ju bara få somna. Men nu vet jag ju iallafall att det kan bero på stress. Jag får fortsätta ta tag i saker som händer i livet utan att gräva ner mig så det inte blir en sånn chock för mitt psyke när jag måste gräva mig själv upp igen och ta tag i allt på en o samma gång.

    Svara

     Låter klokt! Din sömn är ju viktig för att du skall kunna hantera livet. Försök att göra saker som gör dig avslappnad innan du lägger dig, men om inget hjälper tycker jag att du skall ta ett snack med vårdcentralen. Det finns hjälpmedel som är milda och inte beroendeframkallande, som är värt mycket mer än att köra på tills man inte orkar något alls längre. Ta hand om dig!

     Svara

  Jämför ni er någonsin med era kompisars utseenden och kan ni tycka det är jobbigt att en kompis är snyggare? Har alltid tryckt bort dessa tankar men senaste tiden har två av mina närmsta vänner blivit överösta av komplimanger och uppmärksamhet på fester medan jag typ står bredvid? Dock har det oftast fått komplimanger när de inte varit närvarande, ”typ shit vad snygg xx är” osv och samtidigt kan ju jag inte veta var som sägs om mig när jag ej är närvarande. Har såå hakat upp mig på det här och nästan fått tvångstankar angående det?

  Svara

   Jag är likadan! Står där när alla andra får komplimanger, då känner man sig som ringaren i notre dame

   Svara

    Haha du beskrev min känsla på pricken där

    Svara

    Haha jag är också den personen! Men med åren har jag slutat bry mig så mkt. Själv kan man juockså tycka att vissa personer är snyggarr än andra men det dom vinner efter första intrycket är ju ändå personligeten.

    Svara

   Vilken intressant fråga. Bara om de ser ut som mig, eller liknande stil, det klarar jag inte av, det måste jag erkänna. Är hon skitsnygg men blond då är det lugnt, jag är brunett. Alternativt brunett men så har hon helt annan personlighet än mig, det går, men om vi är helt lika till sättet då är det svårt att inte jämföra sig eller ta illa upp om någon tycker HON är skitsnygg men inte jag typ, eller att hon uppfattas som den som är snyggare av oss två. Då blir det bye bye, för mitt eget bästa.

   Svara

    Fattar precis tänket, är själv mörkhårig med sydamerikanskt påbrå så känns inte jobbigt om mina blonda kompisar får komplimanger då det såklart handlar om vad man har för typ. Faller tex aldrig själv för blonda killar även om de är riktigt snygga då det ej är min typ så antar att killar har det likadant.

    Svara

   Jaaaaaaaa, har gjort detta så mycket i mitt liv. Speciellt när jag var ute och festade mycket runt Stureplan och hade väldigt snygga vänner som jag kände mig avundsjuk på. Idag känner jag inte så längre, vet inte om det beror på att jag blivit några år äldre eller för att de vänner jag har idag inte är lika snygga och jag känner mig inte avundsjuk på dem?

   Svara

  Den här veckan går till historien som värsta någonsin.
  Måndag..krockade med bilen..den blev bara mos…jag klarade mig med en bruten tumme.
  Tisdag…katten ligger huxflux död i sin korg…2 år ung.
  Onsdag…bästa väninna som legat i koma sedan några veckor blev bortkopplad från respirator.
  Torsdag…lugnt.
  Fredag….hunden fick sin dom…tumör i magsäcken, finns inget att göra. Bara att låta han vandra över regnbågsbron.

  Jag orkar fan inte mer nu.

  Svara

   Oh herregud 🙁 <3 Jag beklagar verkligen!

   Svara

   Nää fy fan :'( <3 Beklagar!!

   Svara

   Jag önskar att jag kan krama dig och lova att det blir bra sen. Vad hemskt. Du är så stark och fin, du får må dåligt. Du kommer att ta dig igenom detta ♡♡♡♡♡

   Svara

   Vilken jobbig vecka du haft! Stor kram, det blir bättre ❤

   Svara

   Skickar en styrkekram! ♡

   Svara

   Nämen herregud. Vad hände med bästa väninnan? Klarade hon sig utan respirator eller gick det åt andra hållet?
   Tusen kramar till dig. Det var fan bland det värsta jag hört. ❤️

   Svara

   TACK alla!! Det är tungt nu.
   Nej Helenan. Hon är nu borta.

   Svara

   Åh fy fan! ❤️
   Då vill man ju bara skrika mot himlen att den som jävlas med en däruppe får ge sig!
   Det kommer att bli bättre, det kan liksom inte ( ta i trä) bli värre. Tänker på dig!

   Svara

   Storgrät av det jag läste. Jag tycker så synd om dig, så att det inte går att sätta ord på. Känner så starkt med dig och kan knappt se vad jag skriver så tårögd är jag. Stackars, stackars, stackars dig!! Kram💛🌷

   Svara

    Tillägg: lova att du gör rehab.övningarna för att läka tummen. Det är A och O. Okej?! Kram igen

    Svara

  Har någon koll på hur konstmarknaden ser ut i Stockholm (Sverige) ?

  Ár det någon som jobbar i museum/galleri eller liknande? Finns det gott om jobb?

  Nyfiken på om de i Stockholm är snobbiga, hipsters eller mer down to earth. Konstvärlden i New York is ruthless. Världens snobbigaste hipsters, vilket är en konstig kombination.

  Svara

   Det finns både och. Dock många nivåer under new York på snobbighetsstegen 🙂

   Dock inte bästa förutsättningarna. Om du vill te x jobba som värd på ett museum eller galleri är det oftast timanställning. Många som jobbar där är konststudenter eller frilansande konstnärer.

   Vad har du för utbildning?

   Svara

    Jag tänkte mer konstrådgivning eller managment i galleri, liknande. Pluggat konsthistoria 🙂 Vad jag har förstått finns det dock inte så många bra konstgallerier i Stockholm… så det känns lite svårt att få jobb.

    Svara

  När är det rimligt att skaffa barn? Utifrån mig själv har jag alltid velat studera färdigt, ”göra” karriär, tjäna pengar osv och sen skaffa barn.

  Svara

   När en känner sig redo och vill bli förälder. Kan ge barnet det den behöver dvs trygghet, kärlek, omhändertagande, mat,tak över huvudet.

   Jag ville otroligt gärna bli ung mamma och fick mitt barn som 23 åring. Hade då lägenhet, sambo men studerade på universitetet. Så inte fantastisk ekonomi men det var inte direkt svårt heller trots det. Fick lägsta föräldrapenningen vilket sög och i efterhand önskar jag att jag inte arbetat natt som croupier och tjänat piss utan istället valt ett vanligt 8-16 jobb som senare hade givit mig bättre fp. Ångrar inte att jag blev mamma tidigt. Finns inget bättre i mina ögon 🙂

   Svara

   Du känner själv när de känns rätt 🙂 mina krav var körkort och bil, fast jobb och en större bostad. Och självklart kärleken då. Fick mitt första barn som nybliven 23åring, då kändes allt så välordnat som det kunde bli enligt mig , typ.

   Svara

  Gjorde tårta precis. Med marsipanlock från Ica. Allt färdigt och bara locket ska på. Jag vänder den och när den väl är på ser jag svartmögel? på. Det är svårt och prickigt. Bara ovan på… fanns inget under. Det är den vita marsipanen. Drog väck den direkt.
  Min fråga är 🙁 Är grädden Okej? Eller är det bara att slänga hela tårtan? 🙁 kalas imorgon…

  Blir så besviken på Ica och mig själv… datumet var liksom några månader kvar.

  Svara

   Svart*

   Svara

   Bör vara lugnt, skulle jag säga. Kan dock ingenting om livsmedelshygien

   Svara

   Jag skulle inte äta i det som möglet har vidrört då mögelsporer sprids. Kanske du kan skrapa bort grädden och lägga ny?

   Svara

  Jag är så kär i Han jag träffar.. men han säger att jag gillar honom mer än vad han gör tillbaka. Hans beteende är dock kärleksfullt och omtänksamt så fattar inte vad jag ska göra nu. Gå vidare eller vänta på att hans känslor väcks?

  Svara

   När människor säger saker som att ”du tycker mer om mig än jag om dig” bör du dra öronen åt dig.
   Han kommer inte ändra sig.

   Svara

   Dra tillbaka lite, men fortsätt träffas. Fråga om det är ok att träffa andra så ska du se att han börjar få känslor lol

   Svara

  Är inte Luna knivmickes son? Ser bara bilder på Ozzy på hans instagram.. sorgligt

  Svara

  Hej! Jag frågade er för några veckor sedan om det var ok att dejta en kompis till min tidigare kk. Vilket ni tyckte!
  Men nu till en annan fråga:
  Vi bestämde oss för att ses (jag och kompisen) men på dagen så valde han att avboka. Jag vet inte om han blev nervös eller börja känna ånger pga hans kompis eller så. Men nu vill skriva till honom igen och bestämma en ny träff. Men han har inte hört av sig sedan han avbokade.
  Känns jag för desperat om jag frågar igen eller ska jag bara köra?

  Svara

   Ja, det känns för desperat. säger inte att du är det, men det kommer nog upplevas som så av honom. Vill han så visar han det, tro mig!

   Svara

   Du ska bara köra, tycker jag❣️

   Svara

   Du ska bara köra, tycker jag

   Svara

  Separation när en har småbarn

  Går i tankarna kring att separera från min sambo så småningom då jag inte längre känner att detta är ett förhållande jag vill leva i. Något som försvårar det för mig är att vi har ett litet barn ihop (förskoleåldern) och jag studerar fortfarande på universitetet dvs ingen egentligen inkomst. Är dock färdig till sommaren 2020 så det är väl då jag har tänkt ”ta tjuren vid hornen” ifall det inte blivit någon förbättring i vår relation…

  Men hur går en tillväga? Hur gjorde ni?

  Svara

   Kan du inte berätta lite mer om varför det är ett förhållande du inte vill leva i? Är det för hur han är som person? Är han elak mot dig eller är du bara trött på honom..? Stor kram till dig (min situation är inte helt olik din)

   Svara

    Han väljer sitt tv-spelande före allt, före mig, vårt barn, hushållssysslor. Jag måste tjata om han ens ska fylla diskmaskinen eller tömma kattlådorna.. Vaknar vårt barn och gråter måste han spela färdigt först innan han kan gå in och trösta… Kan tillägga att det alltid är jag som nattar barnet också.

    Vilket betyder att jag står för 99% av alla hushållssysslor, allt kring vårt barn, våra djur etcetera.

    Han visar inget intresse i mig (utöver min kropp sexuellt dvs..) tex ställer aldrig frågor om hur min dag varit och hur jag mår eller så.

    Var på arbetsintervju om sommarjobb häromveckan. Berättade om det för honom innan jag skulle dit pga lite nervös. Åkte buss dit och hem och på kvällen berättade jag om resan dit men han frågade aldrig om hur intervjun gått så jag berättade aldrig och nu vet han nog inte ens att jag ska sommarjobba.

    Har verkligen en underbar relation..

    Svara

     Ja det låter verkligen som att det inte är en dag för tidigt att separera, han låter enormt självisk och egoistisk. Men du skulle kanske kunna ge honom ett heads up? Berätta för honom att du överväger att göra slut och varför?

     Svara

     Men nej du kan inte vänta i 1,5 år bara för att du studerar. Låter som en riktig liten mansbebis till kille, lämna!! Har du CSN? Bor du i en stad där du skulle kunna få en hyresrätt? Har du familj/vänner som kan stötta dig både psykiskt och kanske ekonomiskt? Pengar är inte allt men så länge du klarar av att betala det viktigaste såsom hyra och mat så klarar ni er. Du kan även få tilläggsbidrag från CSN om du har barn. Du klarar det!!!

     Svara

     Usch fy, jag känner med dig :/ Antar att du har försökt prata med honom om detta? Om han förstår att du är urless och på väg att lämna kanske han skärper sig…

     Svara

     Låter som om han är beroende. Prova parterapi först, och se till att han får hjälp med att sluta spela. Det kan bli riktigt bra ännu ❤️

     Svara

   Jag separerade i höstas efter 14 år ihop. Tre barn på 4, 6, 8. Jag har fast arbete och bra lön så jag klarar mig mer än väl efter separationen! Vi har gemensam vårdnad, jag är boendeförälder (barnen skrivna hos mig) och han har umgänge. Han är dock enbart med sina barn sporadiskt, och försöker kontrollera riktningen i mitt liv genom att sätta sig på kant i vissa frågor och även gå emot mitt föräldraskap. Tyvärr har det blivit så, han är förmodligen bitter fortfarande. Jag önskar att vi skilts på bättre grunder så kanske inte det legat så mycket irritation i botten som ställer till det.

   Gällande det praktiska så har jag min mamma till hjälp och det betyder massor! Min vardag hade blivit betydligt svårare annars.

   Det var ett av mina bästa beslut att lämna pappan till barnen. Jag vill visa mina barn att vi inte behöver ”nöja oss” eller leva olyckliga. Även vi mammor har rätt till kärlek, glädje och välmående!

   Svara

   Hade tagit tjuren i hornen på en gång om du redan har försökt rädda relationen men det inte funkar. 1 år kan kännas lite men att leva 1 år med någon man inte trivs är ju att kasta bort 1 värdefullt år. Man vet aldrig hur lång tid man har kvar i livet. Ekonomiskt kan det såklart kännas surt men ert barn är fortfarande såpass litet att ni klarar er.

   Svara

   Hej en grön groda!
   Jag har ett barn i förskoleåldern och studerar också på universitetet. Har gått halva utbildningen (den är på fem år). Separerade i somras. Bor i en fin tvåa. Har ansökt om bostadsbidrag, vilket jag har fått. Hade en liten sparbuffert, det skulle jag rekommendera att försöka fixa. Jobbade varje helg som jag inte hade barnet, i några månader. Kunde på så sätt bekosta allt jag behövde och ville ha till hemmet. Kommer nu i vår arbeta mindre än i höstas för att kurera mig lite. Nu har jag ”allt” jag behöver. Tycker pengarna räcker till än så länge. Kan vara tufft att vara ensamstående och plugga men för min egen del har jag fått mer tid för plugg, arbete och vänner eftersom jag inte anpassar mig efter någon som prioriterar sig själv. Har dock ganska ”fritt” schema just nu. I höst har jag mer schemalagd tid igen och då blir det ju så klart tyngre om barnet t.ex. skulle bli sjuk.

   Försöker göra allt det som blir bäst för barnet. Särskilt nu i början. Tar alla ”extra” dagar om exet behöver jobba tex. Gillar ju mitt barn så det känns inte fel men jag tror att det är lätt att börja se saker lite för svart och vitt och det kommer endast att påverka barnet negativt. Bokar inte in för mycket när jag har barnet. Om hemmet ser skit ut i några dagar för att det är mycket så stressar jag inte över det. Pratar mycket med mitt barn om flytten och allting som sker nu. Pratar aldrig illa om mitt ex/pappan inför vårt barn.

   Sammanfattningsvis; börja leta boende om du behöver det. Gärna så att det blir smidigt med förskola/skola. Tänk ut vilka möbler och saker som dels tillhörde dig innan ni flyttade ihop, dels vad du vill ha med dig. Försök spara ihop en liten buffert för saker som du kanske behöver ha eller inhandla. Skönt med lite trygghet. Om du inte redan har sparpengar, så klart. Gör upp hur ni vill att barnet ska bo. I början kan det vara bra att inte ha sju dagar vardera. Barnet måste ju vänja sig att vara utan den andra föräldern (ni måste också vänja er). Olika modeller passar för olika barn och familjer.

   Viktigast: var väldigt säker på att det verkligen är en seperqrion du vill ha. Man kan ångra sig och saker kan ändras men när det är barn med i bilden tycker jag man ska känna att man har gjort och försökt allting man kunde. När ditt barn frågar dig varför ni inte bor ihop vill du kunna svara ärligt.

   Jag är betydligt lyckligare idag än tidigare. Men detta beslut låg i mitt huvud länge, länge. Sorry för väldigt långt svar 🙈

   Svara

  Min sambo vill byta stad. Till en som ligger 25 mil bort, för att kunna ha sin dotter varannan vecka.
  Jag är bekant med staden och trivs där. Och har uppmuntrat flytten.
  Men nu när det börjar närma sig och bli verklighet så blir jag fundersam.
  Jag älskar mitt jobb, som varken är speciellt eller välbetalt, och får ångest när jag tänker på att jag måste sluta.
  Har några bekant i ”nya” staden men ingen jag direkt känner.
  Varför blir det så här ? Hur ska jag göra ?

  Svara

   Vad jobbar du med och är det lätt att få nytt jobb i nya staden da? Tänk lite på dig själv också känner jag rent spontant.

   Svara

   Tror att du bara är nervös och börjar tvivla för att tiden närmar sig. Du känner din sambo och du lär känna nya på ditt jobb, din sambo kanske känner vänner i staden som ni börjar umgås med osv. Hade det varit jag så hade jag tagit risken, man kan alltid flytta tillbaka om det krisar

   Svara

   Känns som en självklarhet att din sambo vill vara med sin dotter, så att han flyttar är oundvikligt. Jag tror att om du vill vara med din partner måste du liksom testa ändå. Förstår att du offrar ett bra jobb och att det är läskigt. Men det finns ju många jobb, det tror jag kommer lösa sig för dig! Man kan ju alltid flytta tillbaka om det inte fungerar.

   Svara

  Någon som kollar Rosell, New Mexico? Jag är så sugen på att se men har inte hittat någonstans där den finns tillgänglig. Någon som vet var jag kan kolla?🤔

  Svara

   Jag tittar på nyafilmer.com!

   Svara

    Tack, får kolla där!👍🏼

    Svara

   HBO

   Svara

  iPhone 7 eller 8?
  Tack💋

  Svara

   8+

   Svara

    Tack

    Svara

   Samsung om du bor i Sverige. Iphones dör vid minsta lilla minusgrader!

   Svara

  Älskar lucas i jlc klipp på instagram, men senaste är det ju bara reklam och samarbeten. Såå tråkigt. Whyyy whyyýyyy WHYYYYYYYY

  Svara

  börjat rensa ut i garderoben ikväll och det är SÅ SKÖNT!! inser att jag har massa plagg jag inte gillar, som sitter konstigt, som sticks, som är trasiga och aldrig används.. har alltid varit dålig på att rensa ut kläder (kopplar plaggen till olika händelser/event jag varit på och vill då inte slänga) men försöker komma bort från det emotionella i det. Är ni bra på att rensa?

  Svara

   Jag är rätt bra på att rensa, jag brukar tänka ”kommer jag använda det här? När? Till vilka kläder?” kommer jag inte på något så ryker det 🙂

   Svara

   JA ut med skiten. Rensar även sånt jag gillar eller vill ha kvar. Nyligen aalla bilder jag tagit från 16-21 års ålder. Radera skiten ur allt. Tkr det är skönare så

   Svara

    Och sen om 10 år så kommer du ångra dig. Bilder är värt mer än alla prylar i världen. Dessutom tar de inte så mycket plats, speciellt inte om de är digitala.

    Mitt största släng misstag var när jag slängde mina dagböcker från barndom/tonår, för de var så deppiga och jag mådde dåligt av att läsa dom som 23 åring. Idag, närmare 30, ångrar jag det rejält. Jag hade behövt mina deppiga dagboksinlägg för att kunna bearbeta min uppväxt. Tur jag har lite bilder kvar iallafall

    Svara

  Är det någon här med kunskaper inom sjukvården? Min mamma bröt benet i mars förra året och har gått med gips i 7 månader och har nu en ortos så sammanlagt har hon gått så i 11 månader. Ovanpå det är min mamma reumatiker och sjukvården slarvade så benet har läkt ihop snett och det enda läkaren säger är: du får gå med en ortos för alltid men det löser sig.

  Som dotter gör det mig rasande. Är det någon som vet om man kan justera ett felläkt ben på en benskör person?

  Svara

   Testa byt vårdavdelning eller vårdcentral? Kanske läkare?

   Svara

  nån som har erfarenhet av lipödem?

  Svara

  Vilken är den maximala ålderskillnaden mellan dig och din partner som är acceptabel för dig?

  Svara

   Dela din ålder med två och lägg på 7 år. Så gammal får hen max vara

   Svara

    Menade tvärtom
    Dvs är hen 30 – – > 30/2+7=22 år dvs 8 år yngre

    Är hen 40 – – – > 40/2+2= 27 år dvs 13 år yngre

    Svara

  Har träffat en man med ett ”galet ex”. Han separerade från sitt ex för ca 1 år sen och han vågar inte säga till henne att de behöver sälja deras gemensamma lägenhet för hon skulle bli så ledsen då. Han bor i en liten andrahandslägenhet för SVINMYCKET pengar. De har ingen plan, mer än att han tänker låta henne bo kvar i deras lägenhet för han inte vågar säga till henne att de behöver sälja. Hon styr honom otroligt mycket och jag börjar bli rädd för att inleda förhållande med honom pga detta. Plus tycker att han är en mes. Vad tänker ni?

  Svara

   Att han är en mes. Meseri i sin renaste form

   Svara

   Han är alldeles för snäll, vad vet jag?

   Svara

   Han vill ha kvar lägenheten så att han kan ”komma tillbaka” sen när han har lekt färdigt.

   Svara

   Att han är en kastrerad tönt.

   Svara

   Varningsklockan ringer! Det verkar ju inte som att han gjort en ansträngning att prata med henne eller tänkt till om framtiden. Om hon ”styr” honom så mycket att han inte ens vågar prata med henne skulle jag absolut inte inleda en relation med honom.

   Svara

    Låter som en karl som svartmålar sitt ex för att framstå som oskyldig själv. Stor varningssignal på den killen fimpa bara och gå vidare

    Svara

  Tips på grejer att göra på möhippa?! Har googlar så vet de vanligaste men tar gärna emot lite mer ovanliga tips som blivit lyckade!

  Svara

   Bastuflotte!

   Svara

   Beror ju helt på budget, intressen, om alla bor i samma stad osv. Tycker det knepiga kan vara att hitta ett bra ställe att kunna hänga på där alla får plats. Oftast bor ju inte folk (iaf i min krets) så stort att man kan få plats ett helt gäng där.
   -Hyra ett hus utanför stan, t.ex. med bastu/bubbelpool så att man kan hänga där. T.ex. hyra in kock/bartender som ordnar mat och drinkar på kvällen. Gemensam brunch dagen efter.
   -Boka stor svit på hotell, då kan man överraska bruden dit. Ha stor brunch där, någon aktivitet på eftermiddagen, förfest där osv.
   -Dagspa är mysigt också.
   En viktig grej om man är ute på stan och kör sån möhippa tycker jag är att det finns nånstans där man kan lämna sina grejer, gå på toa, göra sig iordning inför kvällen etc.

   Svara

    Hehe insåg att mina tips kanske inte var så ovanliga.. Men var iaf på en möhippa med inhyrd kock som hade ordnat menyn, gjorde drinkar osv och det var SÅÅÅ bra och kul!

    Svara

  Ni som säljer kläder och prylar på tex shpock och liknande hur långt är ni villiga/anser är rimligt att åka för att möta upp en köpare? Sålde en billig jacka för typ 150 igår och då kunde köparen tydligen endast ses på helt fel sida av stan så valde att knipa ihop och åka dit den här gången men var drar man gränsen? Om man skriver att man kan mötas upp vem är det egentligen som ska bestämma vart och när?

  Svara

   På Blocket har folk alltid kommit hem till mig och hämtat (inredningsprylar, möbler etc). Tycker inte det är värt att åka runt stan för att lämna av saker! När jag sålt kurslitteratur har jag ibland tagit med mig och så har vi mötts vid tunnelbanestationen där jag bor eller i city (10 min bort). Det är ju jag som säljer och då bestämmer jag, tänker jag 🙂 Har försökt sälja grejer via Schpock men folk är så jävla märkliga där, haha. Skrev till en köpare att vi kunde mötas vid en viss tbanestation och fick till svar ”ag vet inte vart det ligger?” liksom let me google that for you..

   Svara

  Känner mig helt knäpp i huvudet.

  Jag har alltid haft ätstörningar. Alltid medveten om jag äter, och vad andra äter. Hetsäter. Väger mat. Hetstränar. Min sambo är medveten om mina problem och jag har någong gång bett honom att hjälpa mig med att inte hetsäta på kvällarna. Istället önskade jag att han påminde mig om
  Ångesten jag får efteråt. Igår när vi satt i bilen så tog jag en tugga av linschips sa han med en gång ”njuter du ens av det du äter nu? Eller moffsar du bara i dig?” Blev så ledsen. Jag moffsade inte ens i mig utan njöt av första biten eftersom jag inte ätit godsaker på över en månad.

  Idag tog jag upp det och det brast för mig totalt, han menade på att jag brukar säga åt honom att han ska påminna mig om hur jag äter men igår när han väl sa det, trots att jag inte hetsåt så blev jag så ledsen. Hur knäpp är man som ber om något sen när det väl blir så så är man inte nöjd? Var tvungen att lämna rummet för att jag inte kunde kontrollera mina tårar samtidigt som jag sa att jag inte löser detta just nu. Då kontra han med att han inte löser det och mig. Varför blev det synd om honom? Gjorde jag fel? Antagligen.

  Svara

   Du ska komma till en punkt där du väljer att ta emot proffshjälp tycker jag. Tycker inte han gjorde fel.

   Svara

    Tack.. Jag har ett vanligt BMI och sätter aldrig fingrar i halsen eller svälter därför känns det som att jag inte är behov av proffshjälp, men kanske ska överväga det ändå. Känner mig som sagt helt rubbad som inte nöjde mig med handlingen jag bett om från honom. Tack för ditt svar.

    Svara

   Tycker att det han sade i bilen lät förminskande och inte stöttande alls. Det blev väl synd om honom för att han inte har förmåga till att tala för sig och göra sig förstådd i en situation där du har bett just honom om hjälp. Typiskt karlar att tycka synd om sig själva när dem inte räcker till!

   Man behöver absolut inte svälta sig, hetsäta, kräkas osv för att vara ätstörd, det räcker med att det har det fokuset det har i ditt liv.

   Svara

    Med det sista menar jag att om du är ätstörd så har du anledning och rätt till att söka professionell hjälp, du förtjänar att må bra!

    Svara

   Det är jättebra att du ber om hjälp, men det låter inte som att han har förmåga att hjälpa dig på rätt sätt. Det finns hjälp att få om du söker professionell hjälp, jag hoppas att du gör det <3

   Svara

   Tycker inte du låter knäpp alls, spontant låter det som att det du bad om var snäll, positiv handling från hans sida, han lyckades vrida det till något elakt OCH på det få dig att känna dig galen för att du reagerade med att bli ledsen (?). Är det elakt blir man ledsen och det där var elakt. Sagt till en ätstörd – väldigt elakt.

   Har haft en relation med en narcissist och tillslut trodde jag att jag var en galen mytoman som sökte uppmärksamhet för minsta lilla. Säger INTE att det är din situation baserat på det du skrev men var vaksam på vad han gör/INTE GÖR. Mitt uppe i en relation är det svårt att se för man har inte de ”glasögonen”. Är han gullig enbart när det ändå passar hans syften? Och rent elak trots att du behöver stöd och tydligt visar det? Då tycker jag att du ska prata med något proffs om hans beteenden och vad det eventuellt gör med dig. Du förtjänar allt, glöm ej ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

   Svara

  Hudvårdstips till fet hud? Har en del pormaskar på näsan osv.. har testat så många saker men inget verkar funka. Tips någon?? Är 23 år

  Svara

   Kontakta skincity

   Svara

   Tea tree oil, tex från bodyshop, jag har på våtservetter så jag kan ha med mig i väskan och torka en extra gång mitt på dagen.

   Svara

  Var på RUL häromveckan och då upptäckte dom att vår lilla pojke har klumpfot på höger fot. Ska nu till karolinska i veckan o kolla upp mer.. Är det någon här som har erfarenhet eller hört någon som varit med om klumpfot på barn innan?

  Svara

   Både jag och min sambo hade det när vi var små men det åtgärdades och vi har aldrig haft några men av det.

   Svara

   Jag fick nyligen veta på RUL att min son kommer ha det på ena foten. Blev chockad, för hade aldrig hört talas om det innan, men det känns rätt bra nu. Foten kommer bli bra! På Karolinska kollar de foten samt alla andra organ jättenoga, sen får man komma till Astrid Lindgren för att träffa en person ur ortopedteamet där som berättar hur behandlingen kommer gå till. Kändes bättre efter att ha träffat henne! Och för mig personligen har det känts sämre att till exempel läsa i peva-gruppen på FB och i olika forum, där hamnar ju mest det negativa. De som inte har besvär har inget behov av att skriva i ett forum – så jag har bestämt mig för att bara lyssna på läkare framöver, åtminstone fram tills födseln om en månad. Stort lycka till!

   Svara

  Har ni något spel som ni är beroende av på telefonen. Jag är seriöst beroende av spindelharpan 😂😂

  Svara

   Candy crush

   Svara

   Covet fashion

   Svara

   Covet och Episode

   Svara

  Jag har bestämt mig för att bli vegetarian. Hit me med era bästa recept. Snälla!

  Svara

   Nu har jag ju ingen aning vad du gillar men en paradrätt för mig har blivit kikärtsgryta med grön curry (finns massa recept kolla typ mat.se) brukar lägga till mina favorit grönsaker och vad jag är sugen på just då i standardreceptet bara.
   Annars är Astrid och apornas sojabitar Perfekta som substitut till kyckling, brukar göra matigare sallader med typ bönor,parmesan, grönsker, avokado och sojabitarna, det är riktigt gott och mättande!

   Svara

   Ett tips är att sojafärs (enligt mig iallafall) är mycket godare och saftigare än quornfärs så om du vill göra tacos och köttfärssås kör på soja.

   Svara

   Vegetariska quesadillas!

   Svara

   Mitt tips är att verkligen utforska alla goda grönsaker, rotfrukter och baljväxter som finns i stället för (el ev parallellt med) alla ’produkter’ som ska likna köttprodukter (’färs’, ’filé’ etc). Enligt mig både fräschare, hälsosammare, billigare och mer inspirerande!

   Svara

    Tex stek kokta röda linser med goda kryddor till tacos (inte nån ’färs’), rotfruktstavar i ugn (massa olika!).
    Jag gör många soppor/grytor baserade på tomat o/el kokosmjölk – varierar grönsaker och kryddning. Äter ofta quinoa till (proteiner).

    Svara

   Favoritmärke på all köttersättning utom korv är anamma.

   Svara

  Hej! Är det någon här som är steriliserad(kvinnlig). Jag gjorde det för en dryg månad sen. Men nu är min mens sen med nästan 2 veckor. Har tagit 4 grav test och alla var negativ(senast idag). Försökte ringa gyn i fredags men kom inte fram. Någon som varit med om liknade? Vad var orsaken till utebliven mens? Jag har haft pms och mensvärk men inte en droppe blod.

  Svara

   Sterilisering

   Svara

   Jag är steriliserad och läkaren sa jag inte kunde bli gravid efteråt med 100% säkerhet.
   Annat är det för män.
   Du har säkert sen mens pga stress och oro. Eller så kanske du börjat komma in i klimakteriet?

   Svara

    Jag är bara 32 så tror inte på klimakteriet

    Svara

  Jag är, men jag gjorde det när jag var 37 år och hade mens till för några år sedan. Är nu 55 och allt har fungerat som vanligt.
  Man rör inget annat än äggledarna, så det ska inte påverka mensen.

  Svara

   Jag vet att det inte ska påverka mensen men ändå är den två veckor sen. Utan positivt grav test

   Svara

    Du blir steril direkt vid operationen och kan alltså inte bli gravid så slösa inga pengar på gravtest. Mensen kommer säkert, att den är sen utan orsak händer nog alla nån gång

    Svara

     Dessutom kollas det ju att man inte är gravid vid steriliseringen

     Svara

      Men de säger efter operationen att man ska ha koll på sin mens. För även om det är en säker metod så finns det en liten del som blir gravid ändå. Därför testar jag.

      Svara

  Hannah Graafs blogg ligger nere. Why?

  Svara

  Isabell Strömberg hängde visst med knivmicke i går, fallit dit igen?

  Svara

  Arbetsterapeut eller fysioterapeut… Känner mig lika intresserad av både och (så jobbigt!!). Någon som utbildar sig till något av det eller är färdig och kan berätta vad ni gör/om ni är nöjda etc.? Något av dessa yrken som har bättre framtidsmöjligheter/ekonomiska möjligheter?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.