Domen mot de som sparkade Amir ner för en rulltrappa har kommit

I slutet av november 2017 blev Amir och hans vän Marcel misshandlade av två män som sparkade ner dem för en rulltrappa efter att de skrikit ”jävla bög”. 
Nu har rättegången hållits (23 januari och pågick i 3 dagar där A och M infann sig en av dem) och i fredags föll domen som blev fällande för de båda inblandade. De fälldes för misshandel och olaga hot.
Påföljden blev ungdomsvård, ungdomstjänst och att betala skadestånd.

Amir berättar i sin video att han inte tänker hänga ut gärningsmännen eller gå in på vem som är fälld för vad. Det är inte viktigt för honom utan det han vill lyfta fram är att det fel att göra så här för att fler ska våga anmäla hatbrott – vilket några av hans följare gjort efter att han involverat dem i processen.

Amir berättar att han är glad över att det hela togs på allvar och att han kände sig trygg under hela processen och att berörda människor litade på det han vittnade om.
”Rättvisan har segrat.”

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fina Amir! Skönt att de straffas, trött på alla idioter som tror de kan göra vad de vill mot andra. De borde bli utkastade ur samhället på livstid.

  Svara

  Påminns om hur rasistiskt kommentarfältet blev sist du nämnde det här och helt ärligt så hoppas jag att du tar ditt jävla ansvar och moddar satan nu för INGET konstruktivt kan komma ur allt det har som stundals får frodas här. Det är inte bara en möjlighet som du har att reglera det, det är din förbannade plikt som medmänniska.

  Svara

   KÄNNER DU DIG LITE KRÄNKT?
   Det är helt okej.
   Det är bara en upplevd känsla och ingenting farligt kommer att hända.
   Det går över.
   Jag lovar.

   Svara

    Försökte du vara lite rolig där?

    Svara

    Själv verkar du uppenbart kränkt av min åsikt? Hur mår du själv egentligen? Undrar genuint för jag har aldrig förstått drivkraften hos de som projicerar sina egna tillkortakommanden på andras svagheter. Medan jag gör mitt för att göra samtiden till en mer uthärdlig tid att leva i gör du ditt för att göra den odrägligare.

    ”Grattis”.

    Svara

   Bara för man har en blogg betyder det inte att hon hänger här 24/h, det kallas att ha ett liv, folk får ta ansvar och inte skriva ALLT SOM MAN TÄNKER!

   Svara

   Vilken tur att du är här då och sprider härlig stämning!

   Svara

  *hat goddamnit

  Mvh skriver i affekt

  Svara

  Ot men ändå influenser-relaterat: Har ni läst Annicas senaste inlägg på bloggen? Hon tar även upp det i sin instastory. Att den där vidriga Marcelo har struntat i att hämta deras gemesamma hund, som Annicas vän har passat, utan att höra av sig öht, och istället gått ut och festat? Jag blir så jävla äcklad av hela hans person på alla sätt. Sorry not sorry. Att han kan leva med sig själv och gå runt och vara så jävla kär i sig själv, provocerar mig orimligt mycket.
  Fan, vet inte ens varför jag skriver detta, har nog aldrig känt sån avsky mot en människa jag aldrig träffat innan bara och behövde få ur mig.
  Sådär! Känns faktiskt bättre.

  Svara

   Men hur kan det vara ett problem för dig? So what om han är oansvarig. Är väl enbart personen som passar hunden som drabbas och nästa gång han behöver hjälp lär personen säga nej.

   Svara

   Håller med. Det är något speciellt med honom (och inte på ett bra sätt). Jag tål verkligen inte honom

   Svara

   Kanske en missuppfattning. Sånt händer även med barn. Det är väl inget som är så fasansfullt så länge ingen kommer i fara.

   Svara

    Det är nog hela hans person som upprör och äcklar. Allllllt sammantaget liksom och inte bara detta. Han behandlar generellt människor i sin omgivning riktigt jävla dåligt och respektlöst osvosv

    Svara

  Kenza ska få en son 🙂 OT där, jag vet

  Svara

   Men vilket dåligt avslöjande. Hon lämnade ju världens cliffhanger i vloggen med konfettin, så avslöjar hon det innan nästa vlogg haha.

   Svara

    Spelar väl ingen roll om hon berättar i en vlogg eller sociala medier 😝

    Svara

  Fast domen är väl offentlig?

  Svara

  Aktuella brottsfall Flashback 👊🏻

  Svara

  Mycket märkligt att de inte blev fällda för hatbrott istället för ”vanlig misshandel”. Straffet hade blivit högre då

  Svara

   Hatbrott är inte i sig någon brottsrubricering utan en straffskärpning. En ”vanlig misshandel” kan således ha innehållit hatbrottsmotiv och därav leda till ett strängare straff vid fällande dom.

   Svara

  ❤️

  Svara

  Invandrare som är homofober är inget som intresserar dagens feminister.
  Avsaknaden av kommentarer talar sitt tydliga språk.
  Svenska tjejer är störda och röstar för ökad import av dessa män.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.