Skatteverket kommer granska influencers extra hårt i år

Skatteverket – om ni behöver hjälp med att identifiera vilka influencers som tar emot absolut mest ersättning i form av produkter, resor och hotellvistelser, hör av er!
Jag ställer gärna min influenser-expertis till förfogande!
Tyvärr verkar Skatteverket vilja fokusera på mikro-influencers vilket jag inte riktigt förstår. Slår man ner på de som är ledande i branschen så ”lär” man även de mindre hur man ska göra.
Varför sätta dit en influencer med 10 000 följare men låta profiler som Kissie, Kenza, Blondinbella och Schulmans komma undan? Det verkar märkligt…

Skatteverket ska också granska marknadsföring via influencers, handel med kryptovalutor  och e-handel.
Det är en ny ”marknad” för Skatteverkets granskare.

– Det är en bransch som växer och omsätter hundratals miljoner kronor. Det är fram för allt de mindre microinfluencers som vi ska undersöka, säger Henrik Kisterud, kontrollsamordnare på Skatteverket.
Medieköpare
Agenturer.
Influencers.

– Vi vill vara tydliga med vad som gäller, säger Henrik Kisterud. Särskilt viktigt att branschen stöter yngre oerfarna influencers. //Från Expressen

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kontakta dem du Camcam!

  Svara

  Fel bild har kommit upp till inlägget om Skatteverket.

  Svara

   Såg att du bytte snabbt.

   Svara

    Nej, ibland blir det fel om det är fler än en bild inbäddad från Instagram på förstasidan. Jag bytte till en skärmdump nu istället.

    Svara

  Fejk hotlapps-Bella skulle man gärna se i rätten iaf.
  ”Not so fun today….”

  Svara

   So not fun!

   Svara

  Nej, använd skattepengarna till att granska riktiga skattefifflare istället! 😖

  Svara

   känner du dig hotad? ;p

   Svara

    Ja jätte!
    Mitt influensiska imperium kommer braka samman.. ☹️😂

    Menar mest att det försvinner mångmiljardbelopp på systematisk väg varje år, så varför lägga krut på sånt här då.

    Svara

     Antar att det är rätt mycket pengar att granska även hos fluänserna också. Alla har nog inte så rent mjöl i påsarna;) Tycker att det är rätt att man kollar alla slags grupper, det ena utesluter väl inte det andra och fuskar man ska man banne mig åka dit!

     Svara

   Det ena utesluter inte det andra.

   Svara

    Jo, när det gäller statliga myndigheter så gör det tyvärr det… :/

    Svara

    Klart det gör. Tror du det finns obegränsat med pengar?

    Svara

     Äh, nu är ju tanken att skv ska dra in stålarna som influencerna snott från oss skattebetalare…

     Svara

   Ser inte hur detta inte skulle vara så allvarligt?

   Svara

    Lika allvarligt som att jobba svart och slinka undan skatten.

    Svara

     Tänk vad sjukt normaliserat det ändå är att influencers gratisprylar/tjänster inte förmånsbeskattas och hur öppet det pågår för alla att se. Inte som att en målare öppet skulle profiterar sig i en annons som någon som kan ta betalt svart.

     Men de här företagen som erbjuder sina ”ambassadörer” att bli sponsrade genom att själva behöva köpa produkten men till 50% rabatt – ska instagrammaren enligt lag förmånsbeskatta för resterande 50% då? (Skulle aldrig gå med på ett sånt kasst erbjudande, här om veckan hörde barnbutiken vanmeli.se sv sig till mig och erbjöd just detta, de missade den lilla detaljen att det inte finns en enda unge i mitt flöde pga barnlös hehe).

     Svara

      Ja, enligt lagen ska man skatta om man får en fördel pga sitt företag. Det är inkomst av tjänst oavsett hur det betalas, i produkt eller cash.

      Svara

   Men Skatteverket vet nog vilka som fifflar och inte, de sitter inte och granskar en grupp i onödan precis!

   Svara

    Mja, vissa branscher har ju mer problem än andra. Också delvis därför byggbranschen sitter på omvänd skattskyldighet ur momsperspektiv antar jag…

    Svara

     Men å andra sidan är det också därför skatteverket tänker införa (det högst ogenomtänkta förslaget) om rapporteringskyldighet för skatterådgivare. God tanke i botten, med hittils väldigt luddigt och rättsosäkert och frågan är ens hur stor skillnad det kommer att göra. Så jag hoppas de kommer på något mer genomtänkt för influencers.

     Svara

   Det läggs otroligt mycket resurser på ”riktiga” skattefifflare redan, de är svåra att komma ut så länge utländska banker inte samarbetar. Sverige lägger flera miljarder på att jaga de ”riktiga” fifflarna och även på våra brottslingar som är kvar i landet och deras svarta pengar. Jag tycker gott vi kan lägga tiden på den här typen av riktigt fiffel också. 🙂

   Svara

   Skulle tro att större influencers har bra koll och inte fifflar med risk för att just de blir granskade, de gör nog rätt för sig. Så det är nog klokt att rikta in sig på lite mindre influencers för där kan det nog fifflas för de tänker att det märks inte och de blir inte påkomna – så är nog bra tänkt och helt rätt tänkt. Tänker direkt på vissa som borde granskas som jag misstänker fuskat och fifflat en del.

   Svara

   Vilka är de riktiga skattefifflarna då? För mig är alla som fifflar lika goda kålsupare.

   Svara

   Men det är inte konstigt att folk fifflar med skatten när småföretagare måste ge bort hälften av sina löner till detta skitsamhälle

   Svara

    ”Skitsamhället” som ger en möjlighet att vara hemma med barn när de är små och sjuka. Gratis sjukvård, tandvård för unga och pengar som går till skola, omsorg osv. Jag har eget företag och betalar gärna skatt för allt jag och min familj får tillbaka. Jag har bort i utomlands och skulle inte vilja byta.

    Svara

  Förlåt för ot men blondinbellas live innan idag får mig att vilja dunka huvudet i väggen.
  Jag är en hudvårdsnörd, jag förväntar mig inte att alla ska kunna allt om hudvård men om man driver ett skönhetsföretag borde man kunna en hel del.
  Bella påstår att hon märker direkt på sin hud fall hon druckit för lite vatten, vilket är bullshit. Det är en gammal myt. Det tar lång tid innan huden påverkas av att man dricker för lite, dricker man normalt – något för lite syns det inte, det är först när man börjar bli riktigt uttorkad som det syns och känns.
  Hon säger att hennes nya glow serie innehåller mycket c vitamin och det är just c vitaminer som ger glow. Den produkt med mest vitamin c (räknat efter %) är deras serum som innehåller MINDRE än 1%(!!!). Det ger ingen som helst effekt på huden! Det som ger glow är att de har skimmer i produkterna, alltså mer eller mindre en flytande highligt. I serum med vitamin c som ”huvudingrediens” brukar det vara någonstans mellan 12-30% vitamin c, och då anses 12% som en bra nivå att börja på fall ens hud inte är van vid c vitamin. Blir så arg för de lurar sina kunder som inte är så insatta.
  Hon nämnde även att deras peeling med aha och bha är superbra då man inte behöver skölja av den utan att man ska kunna kleta på peelingen och sen direkt gå till sin nattkräm/dagkräm. För det första innehåller deras peeling inte särskilt mycket syror, även där förstorar de upp. För det andra så ger det 0 effekt om du tar dagkräm direkt efter, då ph värdet ändras och syror är ju beroende av sitt låga ph-värde för att funka.

  Innan folk gnäller, jo jag har ett liv. Jag blir bara så lack på företag som lurar sina kunder.

  Svara

   Det låter inte alls gnälligt utan var snarare väldigt informativt! Skulle aldrig palla att sälja produkter som man måste ljuga om, det är en särskild typ av människa som klarar det.

   Svara

   Kloka synpunkter! Håller absolut med! Riktigt lurendrejeri är var det är. Och mindre pålästa följare köper detta med hull och hår…

   Svara

    Nja fast du har fel i mycket där. Många upplever att de direkt märker på sin hud om de inte druckit mycket vatten så inget konstigt att hon säger det. C-vitamin är väldigt bra för huden och vad spelar det för roll om det är c-vitaminet eller att de även har skimmer i som ger glow. Peeling får inte innehålla för mycket syror om det är för hemmabruk så det är helt korrekt, en produkt för hemmabruk får inte innehålla mycket aha-syror för det kan skada, bara hudterapefter som får använda starkare aha-syror, så det är helt korrekt annars hade de gjort fel. Det är bra produkter och de genomgår tester.

    Så Nej inget lurenderjeri nej.

    Svara

     Jo, lite är det allt

     Svara

      Nej det är inget lurendrejeri. De gör tester dessutom och AHA-syror i viss mängd får inte produkter innehålla, hade de haft starkare aha-syror så hade de gjort fel, får endast salonger använda. Många gillar deras produkter, och alla gillar olika men det är inget ljug och lurendrejeri för att det finns andra serum som innehåller mer c-vitamin herregud.

      Svara

       De glömde bara att berätta att deras produkter inte funkar!

       Svara

        Inte funkar? Vad är det som inte funkar menar du? Har du testat? Jag tycker det är bra produkter iaf.

        Svara

       Men sluta. Deras peeling innehåller någon enstaka procent aktiva ämnen. De ligger VÄLDIGT långt under gränsen för hur mycket syra det får finnas i.
       Antingen kan du ingenting om hudvård eller så är du naiv och blåögd

       Svara

        Deras peeling i advanced-serie innehåller 0.15% retinol, 0.7% aha och 2% bha. Det är deras mest aktiva produkt. Mängden retinol och aha är så pass liten att de inte gör någon som helst skillnad. Det enda som är vettigt i den produkten är mängden bha.
        Ska du fortsätta med att ”MAN FÅR INTE HA HUR MYCKET SOM HELST I!!!!!” eller ska du inse att produkterna är skit?

        Svara

         Använder the ordinary med retinol 5% till en mycket lägre pris än blondinbellas

         Svara

       Lurendrejeri är det kanske inte, eftersom man faktiskt kan läsa på själv, samt att jag antar att det står på produkten hur mycket av de verksamma ämnen den innehåller. Är man ute efter banandoftande ansiktsglitter med banandoft verkar ju produkten perfekt. man kan vara en hel efterträtt om man kombinerar med kola-torrschampot

       Svara

     ”Det är bra produkter och de genomgår tester.”

     Väldigt obvious att detta är en kommentar i försök att försvara produkterna, alltså från någon i Löwengrips team.

     Nej, era produkter är rent utsagt skit. Det räcker med en titt på ingredienserna.

     / Hudterapeut

     Svara

      Men sluta, de är inte alls skit! Väldigt obvious varför någon/några skriver skit om produkterna här och får det att låta som att Bella ljuger… sååå löjligt och så sjukt, men det är det vanliga här. Och så stoppas man från att skriva så fort man försvarat. Alltså. Om du nu är hudterapuet så borde du veta att rodukter inte får innehålla större mängd AHA-syra. Det är ju ditt jobb att använda det. / Hudkunnig som använt vissa av produkterna och varit nöjd.

      Svara

       Du verkar vara lite sjuk i huvudet som gnäller så som du gör, dag in och dag ut, så fort något negativt skrivs om IL.

       Vi vet alla vem du är. Snälla sök hjälp!

       Svara

        16:01 vilken mobbning från din sida. Va??? Jag vet inte vem personen är så blanda inte Inn andra i det du skriver. Är du jämt så elak. Hua.

        Svara

         Jag har papper på att jag är sjuk i huvudet, men är ändå lite mer sansad än vad du intryck av att vara. Diskutera gärna i lugn ton och med fakta, så tas det på större allvar. Hoppas du har en fin kväll

         Svara

       Du är fri att köpa och tycka vad du vill. Jag är inte speciellt sjuk för att jag tycker att hon säljer skit.

       Svara

     Haha driver du? Vadå vad spelar det för roll om det är c vitaminet som ger glow eller skimmer? Det är ju för att den ena vårdar och ger effekt medan det andra bara ”sminkar över”. Visst drev du? Herregud

     Svara

   En till hudvårdsnörd här. Instämmer helt i din kritik!

   Svara

   Där satt den! Kolla bara in Dermaceutics triwita-serum (riktigt hög procent på deras c-vitamin) och jämför med Bellas ”låtsas”serum.

   Svara

    Eller The ordinary Ascorbyl tetraisopalmitate solution med 20% av samma sorts c-vitamin, för 299:- istället för 490:- för Löwengrips, som mest innehåller propanediol och glycerin. Alla aktiva ingredienser kommer mycket riktigt efter konserveringsmedlet phenoxyethanol, som bara får vara 1% av innehållet. Dvs lägg pengarna på ett bättre serum med c-vitamin om du har 500 kr att handla för.

    Svara

     Gillar f ö att en anställd på Löwengrip har ställt en fråga om doften på insta, om det är sant att krämen verkligen luktar bananer? Och när då en tjej beklagar detta och vill ha doftfri, så är samma anställd snabb att påpeka att den luktar jättegott och subtilt. Jamen varför var du tvungen att fråga då? Förstår att det är i PR-syfte, men särskilt smooth är det ju inte.

     Svara

      Ganska äckligt ändå att gå runt och lukta banan som vuxen 🤪🍌🤪🍌

      Svara

       Kränkt! 😢😢😢

       Svara

        F’låt!
        Hälsningar 🍓

        Svara

   Hemskt hur hon kan hålla på och bluffa! Fy fasen

   Svara

    Gör hon överhuvud taget något som är genuint och äkta? Kommer inte på något och nu ser hon dessutom så fejk ut hela hon

    Svara

     Fake it til you make it – så länge massan vill bli lurad så finns det alltid en marknad;)

     Svara

      Så sant! Tyvärr..

      Svara

    Men snälla.. Bluffa för att de tillverkar hudvård? Det är inget bluff men man får ju testa produkterna innan man uttalar sig, många tycker de är bra andra kanske inte tycker det, folk gillar olika. Och här skriver ni skit för att sänka Bella och påstår att hon ljuger och bluffar. Vad är det för bluff? Att det finns andra produktr som innehåller med c-vitamin eller annat. Jösses alltså. Många korkade här med ett enda syfte – hata bella, sänka bella.

    Svara

     Provat vissa saker av Lowengrip och inget har funkat, totalt värdelösa produkter!

     Bluff-hudvårdsföretag. Det märks på IL att hon inte har en aning om hudvård överhuvudtaget.

     Katastrof rent ut sagt.

     Svara

      Bortkastade pengar…. värdelöst!

      Svara

      Hahaha C kämpa kämpa…

      Svara

       Jag gillar ju några av hennes produkter så varför du tror att jag skrivit den kommentaren vet jag inte. Men så är du ju lite stollig också… 🙂

       Svara

     Jag har prövat några av hennes produkter och ja, jag tyckte de var skräp. Skräp till sanslöst pris i jämförelse med vad krämerna faktiskt innehåller. Det är det å andra sidan många hudvårdsprodukter som är så det är ju inget som är specifikt för just Löwengrip. Men som konsument med krav tycker jag att det är lika illa för det.

     Svara

   Spännande! Jag tycker mina rynkor i pannan blir mycket tydligare när jag druckit dåligt, menar du att det är inbillning, eller kan det bero på något annat? Kan rynkor öht variera från dag till dag. Jag pratar om såna där rynkor man får när man höjer ögonbrynen, inte argrynkan.

   Vore ju superschysst om du eller någon annan som vet svarar, men jag fattar såklart att de flesta har bättre saker för sig än att utbilda småbarnsmammor i kommentarsfält 🙂

   Svara

    Såvida du inte är ordentligt uttorkad så beror inte linjerna på mängden vätska du fått i dig.
    Rynkor/fina linjer ändras inte från dag till dag, däremot kan man få tillfälliga torrhetslinjer. Troligtvis behöver du tillföra mer fukt och ”låsa in” fukten med fett. Fukten i huden försvinner lätt i denna årstiden, Sveriges klimat är inte toppen för huden haha.
    Prova att ändra din rutin och se över vad du använder. Generellt rekommenderar jag att använda en snäll, icke uttorkande rengöring, fuktserum med hyaluronsyra (gärna med flera olika molekylstorlekar), en bra hudkräm och sen en olja för att kapsla in fukten. Vill man sen utöka sin rutin är det superbra att använda aha. Aha är en grupp syror som exfolierar hudytan och är effektivt mot torrhetslinjer. Retinol är supereffektivt mot linjer MEN man måste vara noga med att återfukta huden, då retinol kan vara något uttorkande. Retinol jobbar mer mot åldersrelaterade linjer än aha om kan ska jämföra dem.
    Och glöm inte spf!

    Hoppas att denna kommentaren va något hjälpsam iaf haha

    Svara

     Oj låter om du är någon som säljer hudvårdsprodukter och vill sälja så mycket som möjligt, så därför ogillar du andra hudvårdsmärken och konkurrenter och skriver därför ner dem 😉

     Svara

      Då skulle hen väl tipsat om produkter isf eller länkar till någon sida

      Svara

      Hon nämnde inte ett enda märke….

      Svara

      Hänger man på SkincareAddiction på reddit står typ allt i deras sidebar med källor länkade. Läs på där så vet du vad Carro pratar om – man behöver inte vara hudvårdsterapeut bara för att man har personligt intresse och kan läsa på sig med trovärdiga källor.

      Svara

     Olja efter hudkrämen? När ska serumet på? Vad gäller kvällsrutin…

     Svara

      rengöring – toner – serum – nattkräm – olja. OM man vill använda allt det. Personligen gillar jag inte olja, men det beror ju på hudtyp och är en smaksak. Det finns VÄLDIGT mycket på youtube, både om produkter, men också i vilken ordning man ska använda dem för bäst resultat. Skincity är också väldigt hjälpsamma.

      Svara

       Min hudterapeut sa olja innan krämen? Har sett den här diskussionen tidigare men följde den aldrig haha

       Svara

        det beror kanske på vilken olja och hudkräm du använder? är verkligen ingen expert, men har förstått att det vanligaste är att oljan kommer sist, för att ”låsa in” allt det göttiga man kletat på sig. Jag använder som sagt inte olja alls, så jag har inga preferenser.

        Svara

       Älskar Skincity!

       Svara

     Tack för svar! Alltså att rynkorna är permanenta har jag förstått och accepterat, det är mer att jag upplever att de varierar i djup och omfattning. Det är inte torrhetsrynkor utan såna där mimikrynkor.

     Jag använder ganska feta produkter med karbamid för att behålla fukten i huden. Tyvärr tror jag inte retinol är något för mig.

     Svara

      Retinol passar inte alla, men OM du är sugen på att prova finns det många olika sorter. Finns som olja, kräm, rengöring etc, samt många olika styrkor. Som jag förstått det är det även skillnad på retnoider och retinA. jag tycer att Susan Yara på youtube är duktig, om man vill läsa på lite själv. hon har också lite torr hy, så ni kanske har samma hudtyp.

      Svara

    Ja rynkor kan variera något och uppfattas tydligare om man druckit dåligt, är torr, stressad, uttorkad, sovit dåligt med mera.

    Svara

   Så himla bra skrivet!!

   Att Isabella ska hålla någon typ av beautyclass eller nåt sånt i Australien snart känns ju helt sjukt. Hennes hudvårdsserie ger inte glow och hon sminkar sig ju inte ens själv.

   Svara

    Det där glowet är ju dessutom bara glitter i krämen, inget som kommer inifrån precis, bara så dj-a dumt!

    Svara

   Håller med om att det var mycket informativt! Men allvarligt talat tror jag inte Löwengrips hudvård säljer nåt vidare.. kollar man på bäst säljande på t ex Apotea och Lyko ligger serum, dagcreme och nattcreme långt ner.

   Torrschampo och deon ligger bättre till, runt topp 5.

   Svara

   Man KAN ju ta kräm efter syrapeeling, man behöver bara vänta minst 15 minuter. INte direkt rekommenderat att kladda på dagkräm dock, eftersom det då rimligtvis är dag och mångas hy inte reagerar jättebra på syra och sol. Skitbra med c-vitamin, speciellt i kombination med solskydd, men precis som du säger bör dom uppa procenten. men det blir väl för dyrt att tillverka…mycket billigare att kunderna betalar dyra pengar för verkningslösa produkter!

   Svara

    Precis, man måste vänta minst 15 minuter men enligt Bella var det bara att smacka på och sen ut genom dörren.
    Sen beror det lite på vilken syra, hur stark den är och hur van man är vid syror. Det är inga problem att använda ex. 1% bha eller 5% aha på morgonen (för de flesta, finns ju självklart de med väldigt känslig hy som inte klarar det), bara man är noga med solskydd.
    Tror att du har rätt med att de är snåla vid tillverkningen, men det kommer nog bita de i arslet senare.

    Svara

    Jag kör paulas choice-serier, am toner 2%bha serum o spf jag väntar ett tag för att undvika product rolling. På kvällen la roche posay retinoid istället för bha, serum o så en paulas choice nattgel. Fel?

    Svara

     Nej, det går bra att använda svaga syror under dagen förutsatt att du är noga med spf och att din hud klarar det

     Svara

      Tack! Jättenoga med spf 50 (bor i asien o om jag inte får tag på PC blir det ngt koreanskt eller japanskt gillar Biore). Kör AHA-behandling på salong ibland tror det ligger på runt 15% då . Brukade göra diamond dermabrasion regelbundet men här är AHA mkt vanligare samt hifu (ulthera) vitamindropp, meso fat, botox och fillers.

      Svara

   Så bra skrivet!!!

   Svara

   Såg att någon ställt samma fråga på deras Insta och fick ett BS svar och valde att inte svara på frågan om %.

   Svara

   Sjukt bra information! Jag hade ingen aning om detta, är inte så insatt i hudvård så jag går på vad andra tycker, så detta gillade jag! Mer sånt 😉

   Svara

   Nja fast du har fel i mycket där. Många upplever att de direkt märker på sin hud om de inte druckit mycket vatten så inget konstigt att hon säger det. C-vitamin är väldigt bra för huden och vad spelar det för roll om det är c-vitaminet eller att de även har skimmer i som ger glow. Peeling får inte innehålla för mycket syror om det är för hemmabruk så det är helt korrekt, en produkt för hemmabruk får inte innehålla mycket aha-syror för det kan skada, bara hudterapefter som får använda starkare aha-syror, så det är helt korrekt annars hade de gjort fel. Det är bra produkter och de genomgår tester.

   Svara

    Att de upplevs som det betyder inte att det är så.
    Problemet är att de marknadsför att det innehåller mycket c vitamin, vilket är bs.
    Man får använda relativt starka syror, i mitt badrumsskåp står bland annat en aha peeling på 32% och ett c vitamin serum på 30%. Man kan även köpa rent c vitamin och blanda ut själv. Ditt försvarstal är fånigt

    Svara

     Åh vilken aha peeling? Använder och 10% men skulle vilja ha något kraftigare!

     Svara

    Ekar det härinne?

    Svara

   Bra inlägg! Jag kan inget om sånt här men kan trots det med mina känselspröt ana att Löwengrips produkter är gravt överprisade och verkligen inte nåt ”lyxmärke” som hon vill få det att verka som. Jag var inne på Åhléns idag för att köpa ansiktskräm och såg Löwengrips nya glow-grejsimojs där (whippet Cream nåt heter den). Jag tog lite på handen och: 1. doften tyckte jag faktiskt om haha. Såg från kommentarer här att den ska efterlikna banan? 2. DEN BESTOD BARA AV GLITTER. Jag HATAR glitter. Glitter istället för skimmer i produkter (om nu målet är att ge instant glow aka fungera som highlighter typ) känns så sjukt jävla B. Bara där kan jag ju säga att produkten är skit såvida du inte vill gå runt och se ut som Edward i Twilight när han står i solen. Nästan 500 spänn också. Kära nån vilket vansinne.

   Svara

    ”Edward i Twilight” 😂😂😂😂😂😂
    Haha, roligast idag! Klockrent! 😃

    Svara

    Jag trodde produkterna var till för att ge ett naturligt glow inifrån, inte ett fejkglow från glitter. Glitter i krämer ser bara fult och billigt ut.

    Svara

    Billigare att doppa fejset i bregottasken och sedan pudra på lite av ungarnas pysselglitter. Nä, skämt åsido är 500 kr sanslöst dyrt för banandoft, glitter och ynka 1% c-vitamin.

    Svara

     500kr för EN tub?!?!

     Svara

   Undrar lite kring det där med syror. jag kör t.ex med paulas chocie bha. Jag tar alltid på nattkräm efter och låter det vara kvar. Menar du att man inte ska återfukta huden efter? De som säljer produkten säger ju att man ska göra det. fattar noll

   Svara

    Du ska vänta minst 15 min innan du lägger på nästa produkt, som då bör vara ett serum.

    Svara

  Märkligt att Skatteverket tror att det finns särskilt mycket pengar att hämta hos microinfluencers och microbloggare.
  Verkar som Skatteverket tror att dessa ”glömmer” att skatta för gratisförmåner av olika slag och att de nog skulle skatta korrekt om de var informerade om vad som gäller. Det är en simplistisk inställning. Man förstår att en del småbloggare blir oroliga över att de kanske blir eftertaxerade för pressutskick och småsaker som budats till dem – ofta utan överenskommelse till och med.
  Här skjuter man verkligen mygg istället för att gå direkt på det större villebrådet.
  KO har insett att man måste sopa trappan uppifrån. Det är ingen tillfällighet att KO stämde först Kissie/Alexandra och sen Kenza. Logiskt nog är det Isabella som står på tur. I synnerhet som hon har så många anmälningar emot sig.
  Varför duckar Skatteverket för att göra en ordentlig revision av en riktigt stor influencer? Bara för att man har bolag, bokföring och revisor behöver väl inte skatten ha blivit korrekt? Jag begriper att det kan bli omfattande med en revision av t ex Isabella och svårt med bevisen eftersom mycket försvinner i raderingen av Instastories.
  Men börja med att kolla hur samarbetet med Plantagen redovisats (tips). Bella har ju fått thelowengriphouse fyllt med blommor, växter och tjusiga krukor . Antar att värdet av bara det samarbetet är tiotusentals kronor som hamnat i hennes hem. Fortsätt sen med ljudanläggningen, kaffemaskinen i garderoben, möbler till barnrummet och arbetsrummet etc.

  Svara

   Det Interflora inte Plantagen som blommorna kommer ifrån.

   Svara

   De som bestämde att ta mindre influencers kanske har varit på middag med de större.
   Där har de större kunnat förklara att de minsan sköter sig och självklart lämnat en fin goodiebag (muta).
   Just nu är de pengar inte lagar som styr världen.

   Svara

   Annie Lööf känner väl GD på Skatteverket eller nåt sånt… BB är ju så fin med sin ”pålitliga” revisor herr Claudio. För att vara så framgångsrik affärskvinna har hon en ganska sopig revisionsbyrå måste jag säga. Antar att ingen av the big 4 skulle palla att signa av på potentiellt grovt skattefuskande… eller så är de bara dåliga på PR och inser snart att hon kan få gratis revision utan anmärkningar mot ett inlägg eller två. Skämt

   Svara

  DET var väl äntligen på tiden att Skatteverket ska granska dessa lyxlirare till ”influencers”! Gratis resor till Dubai, m.m för att där sitta på en säng och göra reklam för deras företag, måste kanske bero på att reklamen som görs utomlands tror sig kunna myglas bort, men det går inte när man är skriven i Sverige. Lyxiga restaurangbesök för att äta gratis mat, gratis kläder som kommer hem för att visas upp på instagram m.m, och helt plötsligt kan många av dessa köpa lyxbostadsrätter inne i Stockholm för till och med två siffriga miljonbelopp?? DÅ är det verkligen någonting som inte stämmer Skatteverket! Vilket knappast ens ett par som är civilingenjörer, skolade, och har toppenjobb har råd att köpa idag? Men ”influencers” har tydligen råd trots att de dessutom saknar utbildning och aldrig skulle kunna få ett normalt jobb! Staten skulle kunnat dra in enorma skattepengar från alla dessa bloggare, influencers, instagrammare, podcastare m.m om de hade haft tillräckligt med folk för att granska detta skattesmitande!

  Svara

   Fast det faktum att det finns företag som betalar en influencer upp till 200 000 kr (plus moms) för en reklambild på Instagram blir svårt att göra något åt.
   Om samarbetet faktureras korrekt med moms och bokförs som det ska i influencerns bolag så återstår diskussionen om att det är rimligt med så lättförtjänta pengar. Visserligen måste bolaget skatta sina 22% för intäkten och influencern får skatta 20% på utdelning men kvarstår det faktum att influencern får 125 000 kr av dessa 200 000 kr i handen. Lättförtjänta pengar kan tyckas.
   Och då är det inte underligt att det på några år blir en tjusig bostadsrätt på Östermalm som vi ”vanliga” högutbildade höginkomsttagare bara kan drömma om 🙁

   Svara

   Jag förstår frustrationen och jag ser också en viss orättvisa i det, men samtidigt, vill någon betala för en sådan tjänst och allt går rätt till när det gäller skatt osv så är det ju inget fel som begås.
   Jag hade gärna tjänat mycket pengar på lite arbete och det tror jag gäller de flesta, så länge inga brott begås. Men nu ser det inte ut så.

   Titta på fotbollsspelare och deras lön, varför får inte alla idrottare så mycket i lön kan man ju diskutera.
   Här där jag bor tjänar vissa grannar flera hundra tusen i månaden på att flyga runt jorden och kränga läkemedel för att sedan skrävla om hur lättförtjänta pengar det är och hur medicinerna överprisas, vilka dyra hotell de bor på och vilka tjusiga middagar de äter när de är iväg.
   Sen tjänar vi andra, i samma område, 30 papp i månaden på att rädda liv.
   Samhället är skevt, det betyder inte att det är fel så länge någon vill betala för det.

   Jag ser gärna att skatteverket synar influencermarknaden men att de kanske slår ner på de stora flunsorna där de stora pengarna finns.

   Svara

    Bra skrivet!

    Lönen är uppenbart inte alltid satt efter hur svårt jobb man har eller hur utbildad man är men det är ju fritt fram att byta jobb om man tycker någon annan tjänar ”för mkt” pengar för lätt.

    Svara

     Fast alla har ju inte samma förutsättningar för att bli tex influencers, lätt när man kommer från känd släkt som Bianca tex

     Svara

  Allt för att göra det svårare för unga och framgångsrika kvinnor att utveckla sina verksamheter.

  Svara

   Öh, nej. Det går alldeles utmärkt att utveckla sin verksamhet samtidigt som man skattar korrekt.

   Svara

   Klart att någon direkt spelar ut feministkortet.
   Skatteregler gäller faktiskt även för ”unga och framgångsrika kvinnor”.

   Svara

   Är du allvarligt? Det är ju för fan olagligt att SKATTEFIFFLA

   Svara

   Haha, nog klarar kvinnorna sig utan att fuska i sina verksamheter. Känner flera av dem:)

   Svara

   Eeeh, jag är feminist men hur orkar man se en diskriminering av kvinnor här? Det finns fler kvinnliga influencers ja, så då ska man inte granska en bransch som så uppenbart behöver en uppryckning vad gäller regelefterlevnad? Det är ju en fördel för alla om Skatteverket dessutom kan utarbeta tydligare riktlinjer efter revisionen där de ser vanligaste bristerna. Ingen ska komma undan att följa lagar och regler, vare sig man är kvinnlig influencer eller manlig pizzeriaägare (ännu en bransch där fusk är vanligt och som specialgranskats under lång tid).

   Svara

  För inte så länge sedan gjorde flera bloggare reklam för tvättmaskin, torktumlare och nu LG Styler, hur redovisas det?

  Svara

  ALLA influensers har förlorat hundratals följare inatt efter instas rensning av fakeföljare
  Alla utom sindy som otroligt steg över 2000 på en natt
  Luktar köpta följare ha ha

  Svara

   Haha såg det hos Bella nyss. Ca 7000 färre (ja jag har koll på den där bluffdonnan). Borde va fler

   Svara

    Bluffdonnan! 😂😃😂😃

    Svara

     Tihi! :p 😀

     Svara

   Det stämmer väl inte? Jag tappade inga följare, jag har ett 10k-konto. Jag borde rimligtvis tappat någon men jag ökade i natt så att instagram gjort någon rensning i natt verkar inte stämma.

   Svara

    Men att många köper följare håller jag med om. Det är jättesvårt att konkurrera med om man inte gör det själv. 🙁

    Svara

    Nåt har ju hänt i natt iaf då Bellsan gått från nästan 462′ till 455′

    Svara

     Borde vara mer

     Svara

      Jepp men ser nu att det fortsätter minska. Några till tappade på ett par minuter bara

      Svara

      Håller man muspekaren på följarna så ser man det tickar nedåt.
      Och poff så var hon borta! (I mina drömmar iaf :D)

      Svara

       De får vi hoppas och se mycket fram emot, när hon ”poof” is gone!

       Svara

     Bellabus har 461´nu när jag kikar.

     Svara

    Siri, antingen har du 10k aktiva följare eller så har det inte kommit än. Instagram har själva gått ut med rensning, står bland annat på p3s Instagram, jag förlorade typ 100 men har också bara 2000. Ja, inte nu längre då hehe

    Svara

   syns det inte på socialblade? Jag kan inte se någon minskning över natten hos tex IL.

   Svara

    Vet inte riktigt hur socialblade fungerar men en del verkar det inte uppdatera så himla ofta.

    Svara

  OT Hur många hos Isabella Löwengrip har utbildning för att ta fram hudvårdsprodukter? Att Isabella inte har det är väl vid det här laget allmänt känt.
  De förändringar som hon påstår att produkterna har medfört på hennes hud beror på helt andra orsaker!

  Svara

   Ingen har väl någon ordentlig utbildning hos Bella, om man inte räknar med Pingis, men hon är ju en fuskare av stor rang, så hon räknas inte….

   Svara

    Jag har sett att flera kallar henne för fuskare, jag undrar genuint vad pingis har gjort. Inget försvar eller så, bara nyfiken, hon ger ett proffsigt intryck om man inte vet ngt om henne.

    Svara

     Plagiat Pingis

     Svara

     Plagierat texter till artiklar hon skrev hos sin förra arbetsgivare

     Svara

   Men Bella hänvisar alltid till ”våra kemister”.
   Så jag antar att det finns ett hemligt laboratorium någonstans där män och kvinnor i vita rockar jobbar fram de allra senaste produkterna med de modernaste metoderna och apparaterna.
   För inte är väl Löwengrips produkter bara copycats som en del hävdar?
   Löwengrip Beauty är tydligen så i framkant att till och med LVMH (som ju har Dior och Guerlain m fl märken) har visat intresse. Bella och Pingis var i Paris nu senast för att träffa LVMH såg jag. Undrar om LVMH gillar bananpannkaksdoften och doften av födelsedagstårta…So fun.

   Svara

    Det finns inget i Löwengrips produkter som är något unikt alls.
    De har ingen egen forskning eller liknande utan använder sig av ”generic” tillverkare som vem som hels kan vända sig till och få produkter framtagna i önskad färg och doft. Allt handlar om paketering och marknadsföring.
    Kan jämföras med att det t.ex. går bra att kontakta ett bryggeri och beställa en pall med öl med dina egna etiketter på om du vill glänsa på din 30 års fest.

    Svara

     I och med att Bella vill skapa massa Daniel Wellington-liknande företag så gissar jag att det innebär att kvaliteten på produkterna inte är av betydelse för henne. Vill man efterlikna ett företag som kränger billiga produkter till höga priser med hjälp av stark marknadsföring istället för kvalitet så har man inget större intresse heller av att ta fram de bästa produkterna med hjälp av forskare. Så billigt som möjligt att producera och så högt pris som det bara går att ta verkar vara melodin som gäller.

     Svara

    I så fall har de anlitat amatörkemister!
    Jag har för mig att det var lite turbulent för Pingis hos hennes tidigare arbetsgivare.

    Svara

     Ja, hon plagierade texter till artiklar hon skulle skriva. PINSAMT är bara förnamnet!

     Svara

    Är relativt säker på att det är det här företaget som utvecklar/kontraktstillverkar åt löwengrip: http://www.hardford.se

    Svara

     Jag har inbillat mig att det är Sv. Krämfabriken/RFM Brands.
     Men jag vet inte säkert.
     Finns ju en beröringspunkt i Mikael Snabb som jobbade fem månader 2018 hos Löwengrip som CFO.
     Han var under många år på Sv Krämfabriken men sålde sin andel 2017. Efter att han slutade på Löwengrip Beauty startade han och Jesper Matsch Biancas märke Beauty Icons.
     Märkligt att Mikael Snabb aldrig nämndes av Bella. Det måste ha varit problem från början. Hon brukar skriva om när någon börjar sin anställning men aldrig när de slutar i förtid.

     Svara

      Beauty Icons? Det har jag aldrig hört om, hör det ihop med Caia eller finns det inte längre?

      Svara

     Om man kollar historiskt på de bilder av provburkar etc. som har publicerats på hennes blogg så är det av samma modell och typsnitt som andra märken fått skickade till sig därifrån.

     https://www.kramfabriken.se/

     Svara

   Bella har ju medvetet valt att satsa på folk som inte gått klart någon utbildning. De kan ju hålla lönerna på en lägre nivå då.

   Svara

    De är därför så mycket med henne känns B

    Svara

    Isabella har väl själv inte slutfört någon utbildning!

    Svara

    Då kanske det inte är så konstigt att deras produkter blir som de blir och dessutom är de väl heller heller med i något fackförbund heller

    Svara

  Helt felprioriterat,är så less på alla ”samarbeten”.Nu har väl snart alla tailsweep influensers icebugs…Tex,Monas universum som”lyssnar” på sina läsare,så jävla praktiskt att det kom ett par i brevlådan då😳

  Svara

   Ja snacka om oskyldig och bara följer sina kloka läsare, ingen som genomskådar?🤣

   Svara

  Hur länge ska influensers som ”yrke” fortsätta? Så less på dessa sjukt överbetalda reklampelare. De tillför ju ingenting förutom konsumtionshets, inte undra på att unga mår sämre och sämre i dagens samhälle.
  Hoppas att de i stället kommer fram fler och fler personer som Greta Thunberg som vill och faktiskt gör något på riktigt.

  Svara

   Det håller jag inte alls med om. Yes det finns puckoinfluencers som varit med i typ PH och sen gör reklam hur som helst och inte har ngt som helst budskap, men de jag väljer att följa(ja man kan ju välja visst är det bra) är legit. Alla som har sociala medier som jobb är inte giriga jävlar utan utbildning som bara vill åt folks pengar.

   Och att det är dåliga förebilder för unga… yes du har rätt, vissa är det och unga personer måste lära sig kritisk granskning för att hantera medielandskapet. Men när jag var liten fanns bara tidningar å TV och den enda kropp som då fanns att beskåda var ”modellkroppen” och jag mådde skit för att jag inte såg ut så samt inte har förutsättningar att se ut så. Idag, iom sociala medier kan jag välja att följa människor som utstrålar och står för saker jag håller med om. Jag kan följa träningskonton från tjejer som är lika gamla å har samma förutsättningar som jag och jag kan följa tjejer som äter på ett sånt sätt som jag tror är sundast. Idag kan vi VÄLJA vilka vi följer och de är helt ”vanliga” människor(de flesta) och inte utplockade supermodeller (som det givetvis inte är ngt fel på men jag kan inte relatera till dem å deras liv)

   Svara

  Då kan de börja direkt och granska Carola Westerholms senaste inlägg där hon försöker sälja in en träningsresa (av kommentarerna att döma går det sådär) utan att reklammärka på något sätt.

  Svara

   Så omodernt med flygresor, för att inte tala om all den konsumtionshets som Carola Wetterholm håller på med. Sen drar hon fram miljötänket lite när det passar henne, som när hon handlat på Matsmart. Skulle ha varit ganska skrattretande om det inte var så tragiskt.

   Som vanligt reagerar hon som en ilsken byracka när folk inte tycker som hon också, så typiskt henne.

   Svara

  MATPLATSEN Victoria Riis!!! Skatteverket måste ju granska Matplatsen för guds skull!
  Undrar om det är nån mening med att tipsa dem?

  Svara

   Är mest förundrad över att Camilla inte granskar henne och bff:en 56 kg någonsin…?

   Svara

    Matplatsen Victoria är sjukt obehaglig när hon inte får som hon vill eller får kritik…

    Svara

  Många här som blandar ihop begreppen smygreklam och skattefusk.

  Om ett företag betalar en influenser för att göra reklam och de får en faktura, influenserns företag får betalt och skattar helt korrekt har Skatteverket inget att säga om det.
  Om influensern får pengarna svart och inte skattar för det, då är det Skatteverket som granskar och eventuellt upptaxerar. Samma sak gäller om influensern får produkter och tjänster som de inte förmånsbeskattar för. Skatteverket upptaxerade bla Kissie för att hon inte redovisat förmåner korrekt.

  Om influensern inte reklammarkerar korrekt eller inte bryr sig inte Skatteverket om. Så länge de betalar skatt är allt ok. Däremot, Konsumentverket bryr sig om reklammarkeringen och granskar reklammarkeringen och Patent- och marknadsdomstolen kan bötfälla influensers som inte markerar korrekt (de dömde Kissie).

  Svara

   De är väl snarare så att man misstänker att smygreklam (ej reklammarkering trots spons, samarbete) används av influencers just för att man inte vill bli misstänkt för att smyga undan förmånsbeskattningen när man får varor och tjänster.
   Att t ex mörka att en flygresa eller hotellvistelse är spons är ett sätt att försöka hålla sig under radarn för förmånsbeskattning. Och det fungerar säkert i de flesta fall. Dessutom är det i princip upp till varje influencer att själv deklarera förmåner eftersom kontrolluppgifter i stort sett aldrig lämnas från samarbetspartners till influencers.
   Varför skulle ett företag som anlitar en influencer och t ex bjuder på en spa-weekend i reklamsyfte dessutom skicka en kontrolluppgift till Skatteverket? Då blir det arbetsgivaravgift att betala för företaget som sponsrat och förmånsskatt för influencern som man ville hålla glad och tacksam. Man är inte förvånad över att systemet inte fungerar. Så länge bägge parter har intresse av att lura systemet så kommer Skatteverket att kämpa i motvind.
   Dessutom: Patent- och marknadsdomstolen utdömer inga böter. Man kan utdöma förbud vid vite och man kan utdöma marknadsstörningsavgift men inte böter. Böter gäller i brottmål.

   Svara

  Cammylinnea, pezgodiis, munckiiin, Mariabusck, Carolinejansson85 alla kör de med fula knep på instagram. Vilseleder märker inte ut samarbeten.

  Svara

  Pffr det är bra! Jag vet en influencer inom hästvärlden som inte bara fuskar med skatteverket utan även blåser försäkringskassan! Får väll hoppas att hen åker på en granskning hur hen använder sig av surt förvärvade skattepengar för att finansiera sin hobby och blåsa folk genom falsk marknadsföring!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.