Alla hjärtans dag vs Alla hjärtans dag

Alla Hjärtans Dag – ett ypperligt tillfälle för företag att kränga prylar via influencers. Aldrig går samarbetena så varma och bra som kring olika ”högtidsdagar” där gåvor ska utbytas.
Jul – check. Alla hjärtans dag – check. Black Week – Check.
Black week – inte riktigt en högtidsdag kanske, men det dröjer nog inte länge förrän vi önskar varandra ”Happy Black Week” utan att riktigt minnas vad det handlade om från början – konsumtion.

Medan vissa bloggare pushar för att man ska lägga hundra- och tusenlappar på riktiga blommor, så pushar Hugo Rosas för att istället köpa presenten via UNICEF och på så vis hjälpa utsatta människor, samtidigt som man visar sin käresta att man fortfarande tänkt på dem. 

Det här inlägget är inget samarbete men jag vill gärna lyfta UNICEFs gåvoshop där man kan köpa en bukett, ett smycke eller en chokladask till sin älskling. Bara det att blombuketten är 398 påsar vätskeersättning som kan rädda uttorkade barns liv. Smycket är 66 doser mässlingsvaccin som ger 33 barn skydd mot den farliga sjukdomen. Chokladasken innehåller 34 påsar nötkräm – 3 påsar om dagen kan rädda livet på ett undernärt barn. Klicka på länkarna så kommer ni direkt till shoppen och kan lösa en Alla hjärtans dag-present som glädjer fler än ”bara” din älskling.

Det här är presenter som räcker längre än en bukett rosor från blomsterhandeln helt enkelt. //Hugo

Jag skulle bli jätteglad om M räddade utsatta barn i kärlekens namn på Alla hjärtans dag istället för att köpa mig en pryl.
Nicole Falciani – not so much. (Läs här om ni inte förstår vad jag menar 🙂

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad gör sasha hemma hos bella under filminspelningen? 🤔

  Svara

   Vaktar Bellas kläder, väskor och skor i garderoben kanske?
   Där finns ju en kaffemaskin så Sascha kan hålla sig vaken.

   Svara

    Jaaa det klart, nu när magnus inte jobbar kvar är det ju självklart att sasha får ta den rollen.

    Svara

  Fast det vet väl inte du om Nicole skulle bli glad över. Skillnad mellan en sån här present med eftertanke och att få en filt kan jag tycka.

  Svara

   Man måste inte ta allting så bokstavligt 😝

   Svara

   Det är väl fasiken mer tanke bakom att köpa en mysig (och snordyr) filt på alla hjärtans dag än att klicka i och köpa från Unicef. Det kan du göra en minut innan din käresta kommer hem om du är sent ute.

   Svara

  Bra initiativ! Det är där jag köper nästan alla presenter jag ”ger” till folk jag känner, och andra liknande gåvoshopar. Syskonbarnen såg lite förvånade ut förrförra julen när jag började med detta, men de var ju smarta nog att fatta att de skulle hålla masken och se tacksamma ut 😂😂😂

  Svara

   Att ge till barn tycker jag är lite väl taskigt. Sen är det ju ingen gåva att du väljer att skänka pengar. Så varför ens blanda in andra människor i det 🤔 var hellre ärlig och säg att du inte vill ge julklappar.

   Svara

   vad ska dom vara tacksamma över? jättefint att du ger gåvor, men du kan inte ge bort välgörenhet från dig själv i present till någon annan…

   Svara

    För att vi svenskar Älskar att visa när vi är duktiga och skänker pengar.. vad är meningen med att skänka utan att dela med sig att man gjort det liksom 🙄

    Svara

     😂😂👍

     Svara

     min bror skänker minst 10% av sin inkomst till olika valfria utsatta människor, ibland får jag en slant, ibland våran mamma som är fattigpensionär, människor på stan, organisationer, även när han själv gick på soc och fick äta på soppköken så gav han. han säger det inte till någon, bara jag som vet för att vi står varandra närmast.

     han är fin min bror❤

     Svara

      Wow blev alldeles varm och rörd av att läsa det. Hatten av till din bror!

      Svara

       tack!❤ och ja faktiskt, har inte tänkt på det själv innan, efter att jag skrev det här fick han min allahjärtans kärlek😊 han va på toppen av toppen och erkände själv att han inte kunde förstå människor som va sjuka eller utsatta, sen blev han knivhuggen, psykiskt sjuk efter det, utförsäkrad, soc nekade honom för sin tidigare inkomst. då förstod han sa han, och sen den dagen han fick sitt socialbidrag så började han skänka alla sina pengar efter nödvändiga räkningar, och gick själv till soppköken, ingen skam ingenting.

       så stolt över honom från mitt hjärta❤ idag är han anställd hos 7 olika vaktbolag, och ska bli livvakt. han skänker mer och mer.

       min egen belöning om man ska va självisk, är att min hjälp till honom hjälpte honom upp, så han kan hjälpa andra. tänk att vi så olika människor från börja, kunde mötas i det här och att han bräckte mig rejält haha😛

       älskar min bror!

       Svara

        hade han vetat att jag skrev det här skulle han bli sur😂

        Svara

      Gissar att din bror är med i någon religiös församling? Där brukar det nämligen finnas krav eller önskan om att man skänker en så kallad ”tionde”, dvs 10% av sin inkomst.

      Svara

       vi är kristna, men är inte med i någon religiös församling, dom brukar bara sko sig på välvilliga människor😊 är inte ens med i svenska kyrkan👌

       får jag fråga varför du antog eller undrade? och om du tycker det spelar någon roll? när du hört vart pengarna går till? är du också kristen?😊❤

       Svara

       ”Tionde” går knappast till dem som lever i fattigdom.

       Svara

        exakt haha. vi har alltid varit givande människor, förr va jag den som gav allt och hela min själ till folk, idag försöker jag ge mig själv, min bror gav pengar(inte lika mycket och inte till vem som helst)men för att han inte brydde sig och för att han hade så det blev över, idag gör han det för att han känner andras smärta och behov. han fick hjälp, då vill han ge tillbaka.

        ingen av oss var troende förr.

        Svara

         det är det jag är stolt över och älskar honom extra för idag, att han öppnade sitt hjärta och sina känslor❤

         Svara

          Ja när man fått sina smällar i livet så ser man med andra ögon.

          Svara

      Det är den finaste välgörenheten, den som inte måste kablas ut på olika sätt i sociala medier.

      Svara

   Ungar idag har fan allt och lite till, tycker gott du kan fortsätta att ge dem välgörenhetspresenter. Dessutom får dom lära sig att glädjas åt andra 🙂

   Svara

    Hur vet du detta? Långt ifrån alla föräldrar har råd att ge sina barn massa prylar

    Svara

     självklart måste du dra upp undantaget som bekräftar regeln för att vinna en poäng. Vem fan ger en fattig unge välgörenhetspresenter? Nej alla svenska barn har inte allt, men många har mer än resten av världen. Fakta. Och ni som säger att de som ger välgörenhetspresenter för att själva känna sig duktiga, jag tänkte inte ens i dom banorna.. säger kanske mer om er…

     Svara

    Några andra moralkakor du också tycker är passande i present? 🙄

    Ooooom man nu ändå vill ge något dylikt, involvera givaren så den får välja var pengarna ska gå, tycker jag. Då finns det en större chans att hen tycker presenten är givande samt lärorik.

    Annars tycker jag det är en helt meningslös present som bara får givaren att må lite gott över sig själv.

    Svara

     Ja!
     Våra kids har allt och lite till – dock tycker jag julafton och födelsedagar är ”deras” på ngt vis men innan jul i år satte vi oss och pratade om hur man kan skänka pengar och varför…sedan fick de välja varsin grej att skänka 1000kr var till – vår son med ADHD valde hjärnfonden, vår en dotter valde ngn pandafond(?) och den andra dottern valde att ge det till tiggaren utanför vår ICAbutik (vilken jag egentligen inte vet om det var så bra men hon fick göra som hon ville, han blev iaf otroligt glad😅).

     Jag tror också det blir bättre om de får välja själva och de fick även reflektera lite över vad de själva skulle gjort för 1000kr mot vad de här 1000kr kunde användas till!

     Ganska nyttigt för dom tror jag, de är 14, 7 och 8år

     Svara

      Är du seriös..någon ”pandafond”? Du menar inte Wwf?

      Svara

       Jag och min dotter är pandafaddrar via WWF! ❤️

       Svara

       Nej, jag tror det hette Pandaplaneten eller ngt liknande men det kanske är WWF det också?

       Svara

       Och ja – jag är ”seriös”😂

       Svara

    Min syster gav våran systerson, 2,5 år, en välgörenhetspresent till julklapp. Hon donerade 1500kr till någon djurskyddsorganisation och han fick ett litet kort med en katt på, där det stod vad pengarna räcker till. Som t.ex. kastrering av katter. Han blev hur glad som helst för katten var så fin och påminde honom om deras egen katt. Han satt kortet på kylskåpsdörren och tittade på den varje morgon. Hela familjen tyckte att det var en vettig och bra present, för ungen fick ju massor av materiella saker också.

    Svara

     Barn är så himla fina ibland, det behöver inte vara den dyraste presenten utan kan vara ett kort på en katt eller en fin sten eller vad som helst som barnet kan relatera till ❤

     Svara

      Äh, han har ingen aning om varför pengarna skänktes eller hur mycket detta kort va värt, han tror ju han fått ett kort på en katt i julklapp, sen om det kostade 1500kr, 150kr, 15kr eller 1 500 000kr har han ju ingen aning om..

      Svara

       Ja, visst är det så, men resten av familjen fattade och därmed tyckte att presenten var bra. Hemlösa katter fick pengar, ungen fick en bild på en katt och alla blev glada. Det är väl fint så länge han blir glad, vilket inte lär vara i många år till. Snart kommer han inte bli imponerad av ett kort liksom.

       Svara

        Eller så sätter det spår i honom och han formas till att uppskatta glädjen i att ge till dom som behöver snarare än att få sånt han egentligen inte behöver. 🙂

        Svara

       Och han blev uppenbarligen mycket nöjd över detta kortet på katten så vad spelar det för roll 😊 det bevisar ju att en present kan kosta 7 kr (som ett kattkort kanske kostar) och ändå vara en skatt i ett barns ögon (och sen blev det ju en fin julklapp till katthemmet från mostern)

       Svara

     Exakt. Barn har ofta fina rena hjärtan och kan känna för andra bättre än vuxna kan, vilket många av kommentarerna här vittnar om.

     Svara

   Får du själv paket då eller?
   Hade inte det mest logiska varit att be folk skänka pengar ist för att köpa saker till dig och sedan köpt presenter/julklappar till andra?!

   Svara

    Jättebra idé 🙂 jag skulle bli jätteglad om jag fick välgörenhetspresenter snarare än värdelöst krimskrams, och då har jag minde än många andra i Sverige.

    Svara

   Jag har inga barn och de vuxna vet att de inte får julklappar. Känns mycket bättre att ge gåvor till hemlösa katter och BRIS. Hur ofta hör man inte hur jobbigt folk tycker det är att hitta något till ex.vis svärfar. Mycket troligt att han är fullkomligt nöjd med umgänge och god mat. Min mormor var rätt dramatisk. Ville aldrig ha presenter för hon skulle snart dö. Det här började hon med iaf 25 år före sin död. Däremot kunde hon uppskatta att spontant få pizza och kebab en trist vardag.

   Svara

  Black Friday/week handlar inte från början om konsumtion? Det handlar om en fredag om året då svarta såldes på aktion som slavar.

  Svara

   Nej det där stämmer inte. Vart har du hört det? 🤔

   Svara

   Haha nej. Det handlar om att göra röda siffror till svarta inför bokslutet 🙂

   Svara

   Åh.. vem har lurat dig? 🙁

   Svara

  Helt Ot….
  Men hur hittar jag nya vänner?
  Bott utomlands ett tag o känner mig helt lost i huvudstaden…
  Bor i city, har hund o är normal typ 😂.
  Vill sååå gärna hitta en träningskompis….

  Svara

   Om du kan tänka dig en promenadkompis som också har hund finns jag och min busvovve här? Om vi pratar huvudstaden i Sverige såklart 🙂

   Svara

  Hoppas vi får läsa lite om åtalet mot Jenny, Som Cissi Wallin bevakar/bevakat. Jag mår så jävla dåligt av allt, så det som hände idag känns som ett rejält 🖕 åt polis, åklagare och hela jävla faderullan.

  Svara

   Jaaa, var så jävla fint att följa hur många som samlades bakom Jenny. Men att det nu visat sig vara fel datum på provtagningen av drogtestet? Hur många fel kan ett åtal ha innan det inte går att föra det vidare längre?

   Svara

    Helt sjukt. Hur kan det upptäckas nu?! Och hur kan inte Jenny och hennes advokat fått ta del av provsvaren innan. Tycker detta bara blir konstigare och konstigare.

    Svara

  Oj- vet inte vart min kommentar tog vägen…?

  Är inte d mest logiska att själv be folk skänka ist för att köpa presenter till en själv då än att ”ge” bort detta till andra på tex julafton?!

  Svara

  Först var de faktiskt Malin Eklund som la upp på sociala medier om denna bukett, sedan la Amanda Schulman upp samma.

  Svara

   Och Eva Röse la upp den på instagram och hon brukar dessutom göra kampanjer med Unicef. Ju fler desto bättre tänker jag. En bra sak att influera med.

   Svara

  Min 12-åring fick pengar att äta på restaurang med en vän. Ypperligt tillfälle att öva på självständighet, som en del i kommande frigörelseprocess. Nej, barnen ville inte ha med mig. De fick en kul kväll tillsammans som förhoppningsvis blir ett fint minne för dem båda. Ger hellre till mitt barn än till någon organisation. Själviskt, jag vet, men jag vill skämma bort min avkomma riktigt ordentligt. Jag har bara ett barn och de första åren i hens liv var riktigt lusfattiga.

  Svara

  OT men nån annan som försöker beställa från H&M men det går inte att lägga till saker i varukorgen och allt går jättesegt!?!?

  Svara

   SJ aka Statens As hängde sig när jag skulle boka om min resa via Min Resa. Ringde och förklarade vad som hade hänt, och de kräver ändå avgift för att hjälpa mig! Klart som fan att jag flyger om en tågresa kostar mer än flygresa p.g.a. SJ!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.