Nellie uppdaterar om sin skada

I förrgår uppdaterade Nellie Berntsson och hennes mamma om att de befann sig på sjukhus efter att Nellie råkat ut för en olycka och nu har bloggen uppdaterats med en utförligare berättelse om vad som faktiskt hände och hur det är ställt med Nellie.

Mamma byggde fram hinder till Laissa & Tore då jag skulle avsluta dagen med dom. Tänkte att jag kunde ta något språng med hästen. Den hoppar så sjukt stort över, sadeln kommer på höger sida så hästen får panik av det. Vi delar på oss. Jag åt höger & hästen åt vänster. Jag landade otroligt hårt i marken, liksom kastades ordentligt av i backen. Jag har åkt av många gånger inom åren men har alltid ställt mig upp & det har varit ok direkt. Men nu hade jag direkt en konstig känsla. Jag bara skrek, hade svårt att andas & hade bara en smärta i kroppen men kunde inte riktigt peka ut vart.
[…]

Mamma ringer ambulansen & väl där kommer jag ihåg att smärtan bara tar över. Jag gråter inte ofta & är inte personen som klagar över smärta. Det ska mycket till för att jag ska erkänna att vi behöver åka in. Hade så galet jävla ont i väntan på ambulansen. Det kändes som att nyckelbenet eller axeln var av/ krossat. Det området hade jag så ont i men kunde inte avgöra om det bara var en rejäl smäll eller av. De får klippa av kläderna då jag inte kunde ta av dom. Hade för ont.
[…]

Summan av kardemumman så hade jag fått en rejäl hjärnskakning & fick vänta på observation i sex timmar, sprickor i revbenen & blödningar i kroppen liksom. Jag är otroligt svullen & blå.
Är ändå lättad för det hade kunnat vara så mycket värre & månader det kunnat handla om. Revben läker av sig själv & är individuellt men kan ta upp tom sex veckor till två månader sa han. Jag går på smärtstillande även nu & har fortfarande ont. //Nellie

Tur i oturen, absolut men ändå så jävla tråkigt med skador och smärta!
Krya på dig, Nellie!!

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Usch då, fick i princip helt identiska skador vid fall från en häst en gång. Det gör rätt ont med brutna revben men förutom hjärnskakningen var det ju inget farligt eller något som kan ge några bestående men, tur det.

  Svara

  Tur i oturen, men hoppas att hon börjar med ridväst nu. Var det inte Nellie som tyckte det var onödigt?

  Svara

  Ligger under Nicole Falciani, fel camcam

  Svara

  Jocke i bråk med nyheter24 på Facebook. I kommentarerna om artikeln ”Jonna Lundell tvingades klä av sig framför polisen: ”Så jävla rädd” 🙈

  Svara

   Jag häpnar över dessa två ”vuxna” människor…

   Svara

    Varför?

    Svara

     Jocke är arg för han tycker att nyheter24 snor deras material och gör clickbait 🤷‍♀️🤦‍♀️

     Svara

  Vadan detta fjäskande för Nellie helt plötsligt?

  Svara

   Ja lite to much

   Svara

   Vadå? Hon har ju gjort illa sig, vad ska hon säga ”skyll dig själv”?

   Svara

   Damned if you do, damned if you don’t 🤦‍♀️

   Svara

  Säkerhetsväst säkerhetsväst säkerhetsväst

  Svara

  Undra om Laissa kommer säljas nu. Gissar att det var henne Nellie flog av. Hon är ju den som är känd för att hoppa stort och inte så vidare ”populär” hos föräldrarna.
  Hur som helst hoppas Nellie läker ihop fint och kan komma ut på allt hon var så taggad för

  Svara

   Den som varit iväg på tillridning? Inte dålig ridhjälp hon har fått nu heller.

   Svara

   Nä, hon skrev ju att hon skulle rida laissa efter. Det var antagligen ponnyn

   Svara

    Gissar också på ponnyn och det är därför hon inte skriver vilken häst det är eftersom att den ska säljas

    Svara

    Okay förstod det som att det var bara Joe och Laissa kvar att rida därför jag antog att det var Laissa.

    Svara

   Jag tror inte att det var Laissa, om man läser hela inlägget på Nellies blogg verkar det som att hon red en annans häst och avslutade med att ta ett språng på den innan hon skulle avsluta med att rida Laissa & Tore

   Svara

   Det var ponnyn.

   Svara

    jag var iofs redan övertygad om det, men hur vet du?

    Svara

  Oh tänkte genast på Tyra och hennes olycka som förstörde allt för henne.
  Så jävla ledsamt! Hoppas Nellie tänker till gällande väst i fortsättningen och kryar på sig snabbt.

  Glad alla❤️Dag från en singel till alla er andra som inte blir uppvaktade i år 😊🧁

  Svara

   Vad hände med Tyra?

   Svara

    Stackarn bröt iprincip varenda ben i kroppen och fick sitta i rullstol flera månader.

    Svara

     Eller så fick hon en spricka i bäckenet snarare än ”bröt varenda ben i kroppen”.. tror snarare det var hennes icke befintliga psykiska välmående som ”förstörde allt för henne” även om jag absolut tror att hon hade jävligt ont.

     Svara

      Men hon bröt visst massa ben :s

      Svara

    Detta hände med tyra när hon ramlade av en häst under en tävling.
    ”ramlade av hästen och drog axeln ur led. Hon bröt även axelleden på två ställen samt bäckenbenet”

    Tyras kropp kan nog fortsätta rida efter tid och rehab, men mentalt finns ju risken att man inte vågar fortsätta rida.

    Svara

  Dennis M i norsk nettavis. https://www.tv2.no/underholdning/10398409/

  Svara

  Varför har du lagt detta under ’Nicole Falciani’ i kategorin?? Lär dig dubbelkolla herregud

  Svara

   Vilken katastrof!

   Svara

   Omg call 911

   Svara

    ”911, what’s your emergency?”

    Svara

   HER-RE-GU!

   Svara

  Oj! Krya på dig Nellie! Skickar massa styrkekramar❤️
  http://Www.caloveline.com

  Svara

  Usch, får ont i hela kroppen bara av att läsa!!

  Svara

  Du är den modigaste tjejen
  Jag vet <3

  Svara

   Eller ”Du är den modigaste tjejen jag vet” ?

   Svara

  Måste hon vara så macho och understryka den långa tillfriskningsperioden och sedan i nästa stund skriva att hon aka medverka på något om 3 veckor och tror att hon har någon slags monsterkropp som mirakulöst lagar sig själv på en kortare tid än den lägsta tänkbara läkningstid som doktorn rekommenderade? Eh, bra förebild för unga tjejer? En duktig ryttare borde väl ha lite bättre riskvärderingstänk både för sig själv och hästen. Men det finns ju dom som åker och tävlar med sin häst även efter konstaterad smitta i hemstallet så ja allt för tävlandet! Bära eller brista

  Svara

   Finns ingen ryttare som väntar med att rida så länge som läkaren tycker. Då hinner man ju typ inte komma igång innan nästa skada! Hästtjejer är stenhårda.

   Svara

    Hästtjejer är också fullkomligen dumma i huvudet som inte inser att kroppen inte pallar hur mycket som helst och att det bara är dumt att ge sig upp på hästen tidigare än läkaren sagt. Har själv häst och vet hur svårt det är att hålla sig borta från hästarna och stallet om man har skadat sig men jag håller hellre i långa loppet än att riskera en skada som gör att jag aldrig mer kommer upp på hästryggen.

    Svara

    Jo de som inte drivs av att pricka av sina tävlingar är lite mer eftertänksamma enligt mina erfarenheter. Jag fattar att nellie inte har ett välutvecklat risktänk ännu pga väldigt ung. Men här borde ju föräldern gå in och avboka eftersom dottern skadat sig såpass allvarligt att läkningstiden är längre än tiden till tävling? Jag tror inte alls att det är bra att vara en såpass ”hård” tjej att man helt ignorerar sin kropps signaler för framgång. Det är sånt som gör att man senare i livet går in i väggen och behöver då ta igen all utebliven läkning på en och samma gång.

    Svara

   Hjärnskakning och mjukdelsskador kan visst läka ut på 3 veckor. Sprickor i revbenen, ja finns ryttare som ridit med sprickor i revbenen då dem trodde att dem ”bara hade ont” Så det kan visst gå om tex Smilla håller hästarna igång tränings mässigt till det är dags att tävla.

   Svara

    Ramlade av en häst på en uteritt för ett par år sedan, landade lite olyckligt och pajade ett par revben. Men visst skulle jag rida hem ändå…

    Svara

    Det kan även gå väldigt illa och det är nog det man skulle fokusera på snarare än att hetsa ut på tävling. Inte undra på att vissa även ignorerar hästarnas signaler för att det ”kan gå” bara de går igenom vetchecken på plats. Hela mentaliteten är ju fel. Tävling skall aldrig komma före hälsa vare sig för hästen eller ryttaren.

    Svara

     Bonden: jag har inte läst att någon häst blev skadad när Nellie ramlade av?

     Svara

  Usch, sprickor i revbenet är inte att leka med. Min fd svärmor fick det när hon skulle åka en vattenrutschbana på ett vattenland på Gran Canaria. Hoppas hon blir bra snart 🙂

  Svara

  Aj som fn… Been there, done that..
  Jag 90 grader till höger och hästen 90 grader till vänster…. Den smällen vill jag inte göra om… 🤣

  Svara

   Här är en till som gjort den korta och snabba resan. Rakt ner i den stelfrusna sanden i hörnet på ridbanan (traktorn harvade ju inte upp just där såklart).. fy fan. Att jag inte dog där och då av smärtan. Klarade mig med rejäla blåmärken. Eller ja, vad jag vet så gick inget sönder i kroppen. Hästtjejer är ju inte kända för att söka vård för sig själva precis 😅

   Svara

    Bröt lårbenet efter olyckligt fall från hästryggen en gång ✌️ var så längesen så minns det knappt, men vet ju att man inte kan hålla sig ifrån dom där fantastiska djuren! Har iallafall vart förskonad från skador efter det, men ett par fall har man i bagaget!

    Svara

  ”Blödningar i kroppen liksom”…? Öhhh?!

  Svara

   Ja, det finns något som heter så. Både blåmärken och blödningar djupare inne i vävnader.

   Svara

  Damned if you do, damned if you don’t…

  Svara

   Oj hamnade fel 🤦‍♀️

   Svara

  Det låter väldigt konstigt att hon skulle ha fått en ”rejäl” hjärnskakning med tanke på att hon både bloggar för fullt och ber om serietips. Har både brutit ben och fått hjärnskakningar av olika kaliber när jag flugit av häst, och när jag hade en (på riktigt) rejäl hjärnskakning så fick jag först stanna på sjukhus i ett par dagar för observation. Väl hemma orkade jag inte göra något förutom att ligga still. Dessutom ska du ju varken läsa eller kolla på TV när du har hjärnskakning, vilket läkarna borde informera om.

  Svara

   Ja har man en rejäl hjärnskakning får man ju använda solglasögon pga ljuskänslighet, att kolla på film är lixom uteslutet då.
   Men det är klart man kan ju inte vara en anmärkningsvärd underdog om man inte överkommer blödningar i kroppen och sprickor och allt vad det var på kortast möjliga tid.
   Vilken hjältinna vilken tuffing, här ta min uppmärksamhet!!

   Svara

   Det är väl allmänt känt att mamma Berntsson skriver många inlägg så hon får säkert hjälp 🙂

   Svara

   Håller med! Man får en konstig hjärntrötthet som att det inte är någon aktivitet däruppe. Jag bara låg och blundade och tiden bara flöt förbi utan att jag märkte det. Hade inte tråkigt ändå. Så har man en rejäl hjärnskakning är man påverkad av det rejält också. Att bara höra tv:n i bakgrunden var för jobbigt, ville ha det tyst och mörkt. Blev som bländad av vanligt dagsljus.

   Svara

  Ja Tyra skadade sig ju rejält. Det är lite tur eller otur det där hur illa det tar. Och frakturer i revbenen gör så sjuuuukt ont! Krya Nellie!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.