ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

648 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Trevlig helg alla 💕

  Svara

   Detsamma 😊

   Svara

   Nej jag kollar på What the Health och nu är min helg förstörd!
   Hur kan såna här dumheter få visas på TV??!
   Okej fine, jag kan sluta kolla och ta några djupa andetag… 😁

   Svara

    Alltså ni köttätare 🤦🏼‍♀️

    Svara

     Wut?

     Svara

  Det var bra bränsle i den pastan 🙂

  Svara

  Någon här som lever som jehovas vittne? Kan du berätta lite om hur det är isåfall? Tror du genuint på allt som är enligt det, tex med att man inte ska ta emot blod, eller att paradiset kommer till jorden och då är det bara jehovas kvar.

  Svara

   Mina kusiner är det, men dom hänger inte så mycket på skvallersidor 😛
   De är olika ”seriösa”. Vill du veta något specifikt kanske jag kan svara

   Svara

   Har gjort och mina föräldrar är troende. Kan som personen ovanför, också svara på något om du undrar något 🙂

   Svara

    Har du kontakt med dina föräldrar även om de är medlemmar och inte du? Egentligen är det inte okej va?

    Svara

     Japp, vi har regelbunden kontakt och träffar jag andra medlemmar pratar jag med dom. Jag var iofs aldrig ett döpt vittne och är därför inte ”utesluten” eftersom jag aldrig var ett ”riktigt” vittne.

     Svara

      Svaret på om det är okej eller inte är en tolkningsfråga som alla bedömer olika. En del kapar helt kontakt och behandlar dom som luft, andra inte.

      Svara

       Döpt vittne? När blir man det? Är man alltså inte ett vittne ”på riktigt” innan det? Så det är alltså lite olika hur folk gör. Så spännande detta tycker jag!

       Svara

        Du döper dig, med vatten (i en pool), och då är du ett vittne officiellt och på riktigt. Finns ingen åldersgräns hur gammal du behöver vara innan du viger hela ditt liv åt Jehova och flera av mina gamla kompisar döpte sig när de var typ 13 år, tycker det är rätt sjukt att det är möjligt.

        Svara

         Jaha! Hade ingen aning om att detta var något man gjorde. Tack för info! Väldigt intressant 🙂

         Svara

      Måste fråga börjar första bokstaven på ditt namn på v ??!?

      Svara

       Nej tyvärr.

       Svara

   Jag gör! Men jag står inte för allt som skrivs och sägs. Jag tog tex emot blod efter min förlossning för annars hade jag ju dött. Kanske inget man pratar öppet om men jag hade inte kunnat vägra lite blod och missa framtiden med mitt barn. Och finns det en Gud hade han inte dömt mig för det heller.
   Jag tvivlar även på att bara vi som är vittnen av Jehovas skulle få ta del av den värld som kommer efter vedermödan. Den är till för alla som har förtjänat den. Går egentligen skriva romaner om detta men här är mitt korta svar.

   Svara

    Okej så ”inofficiellt” är det kanske okej att ta emot blod då? Jag fick reda på i veckan att en nära arbetskamrat är jehovas och jag blir såå nyfiken. Mest för att man kanske har mycket fördomar och okunskap. Vågar inte fråga för mycket, för hon och jag har ändå jobbat ganska nära ihop i typ sex månader och det har inte kommit upp innan så tänker att det kanske är känsligt. Känns det som att många är med för att en familj är med och ”det alltid har varit så” eller för att man genuint tror på det? Varför är tex du anonym här ovan medlem? 🙂 inget illa menat alltså, bara genuint nyfiken och vill veta mer.

    Svara

     Åh, är säker på att din arbetskamrat gärna svarar på frågor om sin tro! Är själv ett jv, kommer inte svara på frågor här på internet då det lätt blir missförstånd samt att det är enklare att prata öga mot öga. Men snälla alla, fråga oss gärna om ni har uppriktiga frågor kring vår tro! Passa på när vi kommer till er dörr! Vi har hört det mesta och är bara glada när folk visar intresse kring det vi tror på 🙂

     Svara

    Varför säger ni ”Jehova” när det uppenbarligen inte är så Guds namn i Bibeln ska uttalas? (Den som kan hebreiska vet vad jag menar: gudsnamnet har alltid haft ett hemligt/okänt uttal men skrivits med fyra konsonanter, och så satte man långt senare in vokalerna till ett annat gudsnamn och fick den totalt felaktiga hybriden Jehova)

    Svara

     Är det därför rastafari säger Jah? Eller Jha

     Svara

      Möjligt… Det visste jag faktiskt inte, men Jah är ju en förkortning av det längre gudsnamnet i den hebreiska bibel, och används ganska ofta dä (tex i hallelu-jah som betyder prisa gud), så det är mycket möjligt att det är därför.

      Svara

    Vet din församling om att du tagit emot blod? Det genererar inte i en uteslutning? Möte med äldstebröderna?

    Svara

     Nej de vet absolut inte om det. Inte ens min man. Det skulle få förödande konsekvenser! Ville bara berätta min synvinkel.

     Svara

      Tack för att du berättar din synvinkel, väldigt intressant tycker jag! Du kan inte ens berätta det för din man alltså? Skulle det vara okej för dig att ditt barn blev tillsammans med någon som ej var ett vittne i framtiden tror du?

      Svara

       Nej inte ens för min man.
       En nära vän till familjen födde sitt sjunde barn med kejsarsnitt, alltså sitt sjunde kejsarsnitt. Livmodern var totalt sönder efter så många operationer att läkaren ville plocka bort den, men hon vägrade. Blev gravid en tid senare och dog i sviterna av en brusten livmoder. (Finns så mkt konstiga historier jag inte alls står bakom.)
       Om mitt barn skulle välja att bli tillsammans med någon som inte är Jehovas vittne skulle det inte finnas något annat alternativ än att utesluta h*n.

       Svara

        Det är såå intressant men samtidigt så annorlunda. Jag förstår inte riktigt hur du menar när du själv tagit emot blod, fast i smyg, men skulle utesluta ditt barn som gick mot en annan regel? Inget dömande alls utan genuint nyfiken☺️

        Svara

         Nja menar inte att jag personligen skulle utesluta barnet utan att resten av familj/släkt skulle göra det. Men det är en svår situation. Skulle väl försöka prata med barnet först och främst, komma fram till en annan lösning.

         Svara

          Okej. Men känns det inte skrämmande att veta att ens barn eventuellt i framtiden kommer ta avstånd från er föräldrar och er tro? Jag har känt flera ”avhoppare” och ingen av dem har direkt några solskenshistorier om varken sin uppväxt eller Jehovas överlag. 🤔

          Svara

           Jag är uppväxt som vittne och säger varken bu eller bä, min mamma blev utesluten och det var det. Jag är inte bitter över mitt uppväxt och trots att jag inte firat jul eller födelsedagar har jag massa minnen från sommarläger, sammankomster och resor vi gjorde ihop med massa andra familjer. Inga vuxna drack eller rökte och allt var väldigt lugnt och behagligt. Det enda som jag minns som negativt är när andra som inte var vittnen pratade illa om min mamma och tyckte synd om mig. De smög julklappar och presenter till mig som jag inte ville ha eftersom jag trodde på Gud och var nöjd med det.

          ‘En annan lösning’ = ett olyckligt barn som inte får leva sitt liv?
          Hur löste du det rent praktiskt att ta emot blod i smyg? Var inte din man där? Sa du till vårdpersonalen att inte informera honom?

          Svara

           Tänkte också det, om mannen var med under förlossningen så lär han veta att du fick blod men kanske inte tar upp det eftersom det är förbjudet. Han lite ser mellan fingrarna eftersom han såklart inte ville att du skulle dö.

        😨😨😨

        Svara

        Skulle det ändå kännas jobbigt att utesluta barnet, eller skulle det kännas rätt pga er tro?

        Svara

        Så religionen är ”viktigare” än kontakten med ditt barn? Obs genuin fråga, vill verkligen veta.

        Svara

         Nej mitt barn är viktigare.

         Svara

          VAD med ditt barn är viktigare?
          Att du ska få ha hen i din närhet, oavsett pris (för barnet). Eller ditt barn som person, med rätt att vara sig själv och älskad för det?

          Svara

        Skulle du säga upp kontakten med ditt barn då?

        Svara

         Det är så de gör. En nära vän är (var) JV. Hon träffade en superfin man som inte är JV oh blev utesluten. Hennes familj ser henne som död. Enbart för hon blev kär i ”fel” man. Det är fruktansvärt… :/

         Svara

          Det är inte alls ”så de gör”. Vissa gör så men inte alla, vi är uteslutna men jag har kontakt med barndomsvänner och vuxna som fanns i mitt liv som barn.

          Svara

          Det är ju på ett sätt rasistiskt. Att utesluta människor som inte är som en själv. Samma med andra religioner som exvis islam där man många gånger måste gifta sig med en muslim. Tycker det är konstigt att det är ok att utesluta folk i religionens namn men inte annars.

          Men jag skulle iofs inte vilja att mina barn gifter sig med nån som följer en typ av sekt/religion med sånna regler

          Svara

         Om mitt barn väljer en annan väg i framtiden så kommer jag inte hindra det. Där emot kan jag inte rå över hur resterande familj/släkt/församling reagerar på det. För mig är Guds väg den sanna vägen, om mina barn känner annorlunda är det deras val och inget jag lägger mig i.

         Svara

        Alltså dedär är ändå så hemskt?
        Med all respekt.
        Men jag är vän med två tjejer som gått ur, blivit uteslutna och nu flyttat från stan för de vill inte riskera att träffa sina egna föräldrar på stan? För händer det – sö ignorerar de bara (föräldrarna alltså).
        Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan göra så! Förlåt, men jag förstår inte?
        Förklara gärna, för jag undrar verkligen

        Svara

    Har jag missuppfattat eller tror jehovas vittnen att de bara finns ex antal platser i världen som kommer efter harmageddon (visst heter de så? Om inte.. förlåt min okunskap)

    Svara

     Nej finns inget antal. Däremot är det antalet 144000 som kommer till himlen och får regera i himlen med Gud och Jesus. Dessa 144000 är utvalda och ska tydligen känna det själv, det är dessa personer som vid den årliga åminnelsen tar det av vinet och brödet.

     Alla som inte tackat nej till Jehova (de som aldrig fått besök), de som dör innan harmageddon, även djur, får en uppståndelse i paradiset på jorden. Och såklart alla vittnen.

     Svara

      Så rent krasst är det enklaste sättet att få fribiljett dit du vill komma, att undvika just sådana som dej?

      Svara

       Intressant faktiskt!

       Svara

      var står det i bibeln att djuren uppstår efter döden? Har aldrig läst det o levt som ett JV i 31 år.

      Svara

   Nej absolut inte, tro på vad ni vill, men låt mig vara i fred, fick gå så långt att ringa någon slags chef, för att ordna besöksförbud. Jobbar natt hade skylt på dörren, men de bankade tills man öppnade trots flera tillsägelser. Nu har man äntligen portkod, så man får sova i fred.

   Svara

   Jag har en kollega som är JV, men hennes man och hennes barn är inte det. Verkar fungera fint för dem.

   Svara

   Jag har växt upp jehovasfamilj, det är en sekt tro inget annat. Idag är jag vuxen och slipper skiten men kan säga att min barndom har ärrat mig för livet. Önskar så att det fanns lagstiftning kring religon och föräldraskap, hur mycket man får tvinga sina barn till. Har ett syskon som är uteslutet, mina föräldrar pendlar mellan att behandla henne som att hon inte existerar alternativt fråga mig hur det är med henne/ringa henne en gång per år. Om församlingen hade fått veta hade det blivit hus i helvetet.

   Svara

  Eftersom jag märkt att otroligt många yrkesgrupper som hänger här, frågar jag; finns det någon här som är, eller känner till, en JURIST, som är en baddare på servitut. Vi har ett officialservitut på en specifik väg till vår stuga. Ett storföretag ska bygga i närheten av området och har meddelat att de ska stänga av vägen under två års tid och vi får åka en väldigt dum omväg istället. Har företaget rätt att göra så? Vad ska vi i stugföreningen göra? Vart ska vi vända oss?

  Svara

   Vi hade ett liknande problem med sommarstugan 🙂 Ring kommunen, de var hjälpsamma!

   Svara

   Expropriation

   Svara

    Expropriation är väl när staten inskränker äganderätten? Rätta mig om jag har fel

    Svara

     Jo, men storföretaget har givetvis fått OK från kommunen.

     Svara

  Tre månader tills vi ska få bebis! Är så taggad nu <333333333

  Svara

   Grattis! 💕

   Svara

  Jag ska ge min man en akustisk gitarr i födelsedagspresent. Han har redan en väska och plektrum, men är de några andra accessoarer jag borde köpa till?

  Svara

   Stämningsapparat? Det finns appar man kan använda men tycker inte de fungerar lika bra!

   Svara

   Extra strängar 🙂

   Svara

   Ett capo!! Och kanske en sån där stäm-apparat, om han inte kan stämma gitarren själv 🙂

   Svara

   En fotpall

   Svara

    Åh tack så mycket för alla tips!!

    Svara

   Ett sånt ställ som han kan ställa gitarren på? Eller krok som man kan fästa i väggen och hänga den på 🙂

   Svara

   Öronproppar till dig själv!

   Svara

    😂😂😂😂

    Svara

   En lägereld och en poncho!

   Svara

    Och ackorden till Wonderwall såklart!

    Svara

  Vilka random grejer kan ni störa er på? Hos andra människor eller allmänt!

  Tuggummituggande gör mig galen. Högljudda ungdomar. Folk som inte skrattar åt mina skämt. Folk som äter soppar och drar tänderna på skeden.

  Svara

   Tuggummituggande här med! Både smasket och att se någon konstant idissla 😩 Kan inte låta bli att tycka att det ser så sjukt ointelligent ut, haha.

   Svara

    Vänta juste, stör mig något enormt på folk som sitter på tåg/buss/flyg och ser film/spelar spel eller whatever på sin dator/telefon utan hörlurar också.

    Svara

     Vad fasen är det där ordet ”juste”??

     Svara

      Du sparar hela två bokstäver och ett mellanslag om du skriver så i stället för just det.

      Svara

       Som dagens ungdomar som skriver ”it” eller ”nt” istället för inte. Kom igen liksom…Finns en youtuber, Emil Hansius, som gör typ ”reagerar på när Folk berättar för sin crush att de gillar dem”, 8ch det gör ont att se hur barnen idag förkortar ord.

       Stör mig själv något enormt mycket på folk som förkortar ordet ”själv” till ”sj”. Det är så fruktansvärt drygt.

       Svara

      Juste är även originalstavningen av ordet schyst.

      Svara

       Tror det är det som fuckar upp min läsning, tack!

       Svara

    Jaa guuud, jag får nervklåda av min kollega som jag delar rum med på jobbet. Hon tjatar jämt om sin vikt o hur hon ska lägga av med socker så hon trycker i sig en ask extra tuggummin om dagen för att ha munnen upptagen o låta bli att småäta. Smask smask, mums o slörp. Idisslar som en kossa konstant. Jag får behärska mig var eviga dag för att inte flyga upp o täppa till truten på henne 😤

    Svara

     Skönt att du kan
     Uppföra dig då.

     Svara

     Nervklåda? Snälla använd inte ord som du inte förstår innebörden av. Nervsystemet är mycket komplicerat och har absolut ingenting med känslor att göra.

     Svara

      Men lol. Sitt ner i båten.

      Svara

      Hahahahaa

      Svara

   När människor pekar på mig! Kan bli sjukt irriterad trots att folk inte gör det på ett oförskämt sätt. Folk som pratar högt och folk som inte kan slita sig från mobilen kan göra mig lite matt också.

   Svara

   Folk som säger nej när man berättar om en personlig upplevelse/åsikt. Ex:

   – Vad stark den här maten var!
   – Nej. Den är god.

   Men JAG tyckte den var stark! Säg då att du inte håller med.

   Svara

    Jaaa. Och folk som säger ”man” när de uppenbarligen menar ”jag”.

    Svara

     Ja särskilt på instagram ” nu har man lagat en kladdkaka” NEJ. DU har lagat en kladdkaka. Inte man. Du du du du

     Svara

      Nej man har BAKAT en kladdkaka😉

      Svara

      Likadant med folk som skriver om sin sambo/man eller liknande som ”mannen”. Fast man är nära vänner och mkt väl känner till denna mans namn.

      Svara

     Ja! Och folk som kommenterar under ”anonym”! Det kan man störa sig på!

     Svara

      Ja! Tacka vet jag oss som inte är anonyma

      Svara

       Handlar det om anonymiteten eller om något annat kanske? 😉😉😉

       Svara

      Jag vill alltså poängtera att det inte var ”man” i din mening som jag syftade på utan som i exemplet irrii gav. Ditt man var ju av generell mening och inte vad jag syftade på. Ser nu att det verkade som en pik till dig men jag kom att tänka på det när du skrev om folk som säger nej till någons åsikt. Sorry om jag verkade dryg😊

      Svara

       Haha, piggar upp!

       Svara

    Har en kompis som gärna säger ”precis” när man förklarat eller svarat på något som att hen hela tiden visste svaret. Typ ”Vad heter Sveriges kung? – Carl XVI Gustav ”Precis!”. Så irriterande…..

    Svara

   Alla form av småljud.. :/
   Framför allt tuggande, smaskningar, högljudda gäspningar, trummande med fingrar/penna you name it och såå mycket mer haha.

   Svara

   Folk som talar i telefon med högtalarfunktionen på offentligt. Vilka är ni och varför gör ni detta?????

   Svara

    Jaaa!!! Eller om man sitter vid ett bord några styckna och en svarar i telefon och SITTER KVAR. Gå ifrån en sväng och pratat med den som ringer. Alla andra är inte intresserade av att lyssna.

    Svara

     Då brukar jag prata extra högljutt med de andra i sällskapet, för att störa telefonören riktigt ordentligt.

     Svara

    Vanligt att man gör så i USA har jag sett. Man går på gatan och håller telefonen i handel och pratar med högtalarfunktionen eller att man sitter i bilen och gör det.

    Svara

   Folk som inte förstår konceptet procent.

   Exempel: final i idol/talang/ph/whatever.. ”nu är vi bara två kvar. Jag har 50% chans att vinna en miljon!”

   Men nej!! Det är inte ett slumpmässigt lotteri, du ska fortfarande prestera!

   Svara

    Eller de som säger chans/risk då de menar motsatsen

    Svara

   Människor som äter fiskbullar till lunch på jobbet så att det stinker ända in till mitt kontor – på en annan våning! 🤢

   Svara

    Ja. Att micra fisk på jobbet – fyfan alltså! Och att äta kokt ägg in public. Spyr!

    Svara

     Det borde vara spöstraff på dom som micrar fisk!

     Svara

   Folk som stannar upp helt plötsligt utan att tänka på de som ev. går eller kommer bakom – tex längst ner i en rulltrapp/ett kliv utanför hissen/direkt efter säkerhetskontrollen på flygplats/i entrén på Ikea och liknande.

   Svara

    Ja jag AVSKYR det’ ändå är jag den som stannar också…borde jag hata mig själv då? Hehe

    Svara

    Folk som står ilsket bakom en och gör grimaser istället för att säga ”ursäkta” så man kan gå åt sidan blir dem skit arga och blänger på en.

    Generellt människor som inte kan speak up. Jag har inte ögon i nacken😥

    Haha och kommentaren är inte riktad mot dig, bara att din kommentar fick mig och tänka på det 😅

    Svara

    JAAAA!! Vill bara sparka såna jävlar hårt! Fan man snubblar ju över fanskapen när de tvärstannar i slutet av rulltrappan eller liknande

    Svara

    Herreeegud vad jag hör dig! De som stannar i rulltrappan och låter övriga 50 pers efter kollidera med varandra för att den verkligen ska stå där. Även personer som ska in i ett tåg och ställer sig i mitten när även där 50 pers ska ut, och när personen ser att 50 pers ska gå ut så står den kvar, mitt i, vem gör så?

    Svara

     många gör så ibland undrar man vad alla utan hjärna kommer i från

     Svara

    Något som också är otroligt irriterande är de som går uppför rulltrappan, men stannar några steg innan slutet och åker med sista biten upp. Varför gör man så? Det brukar vara typ tre-fyra-fem steg till, har man gått hela vägen dit kan man väl gå de sista få stegen också kan jag tycka.

    Svara

     Jag gör så mest för att hämta andan 😂 sen brukar jag alltid komma på mig själv att det är bättre att vila benen lite innan jag kliver av eftersom jag ändå ska gå en bra bit. Dessutom älskar jag sista trappsteget när man har en fot på varje trapp och man skjuts upp med lite fart. Så kliver man av som en ny människa (typ😅) utvilad och med lite fart i benen.

     Svara

      Är det 20 meters med folk bakom en som också vill gå blir det ju trafikstockning 🙄 händer mig varje dag, någon idiot stannar högst upp och så måste personen efter stanna, och så nästa, och nästa…

      Svara

       Gå förbi till vänster?

       Svara

    På universitetet där jag tog kandidatexamen finns det ett ställe där dörren till en stor hörsal är precis bredvid en passage mellan ingången till byggnaden och typ… resten av hela huset. När det är rast går alla bara ut och stannar mitt i passagen, så ingen kommer igenom. Fan vad många gånger jag bara typ hojtat till och sen plöjt igenom folkmassan som en arg snöslunga. Pallar verkligen inte navigera försiktigt mellan folk som ändå har så lite respekt för sin omvärld.

    Svara

   När man åker rulltrappa och armstödet åker fortare än själva rulltrappan så man måste ta bak armen med jämna mellanrum

   Svara

    Har hört att det gör att vi lättare håller balansen i rulltrappan. Om det är sant vet jag inte.

    Svara

     Makes sense, men om man står tillräckligt länge och lutar sig mot armstödet så ser man ju helt skitnödig ut efter ett tag????

     Svara

   ”Drickljud”, när någon klunkar i sig dryck och sväljer så det låter högt.

   SLUUUUUTAAA!!!

   Jag blir galen 😈👿😈🤬🤬🤬

   Svara

   Att folk är för upptagna med att tycka illa om sig själva istället för att förstå vilka magnifika varelser de är!

   Svara

   Folk som inte blinkar ut ur rondeller 😑

   Svara

    Folk som inte blinkar alls!

    Svara

     Lägger till: Folk som använder rondeller som parkeringsplats. Eller som stannar upp i rondeller för att konversera med bekanta.

     Svara

      What? Var händer detta?

      Svara

    Och de som blinkar fel i rondeller!
    I min stad kryllar det av rondeller men inte en jävel kan de riktiga reglerna. Städer brukar ha sina egna trafikregler men det här är hopplöst🤦🏽‍♂️

    Svara

     Kalmar? 😂😂😂 likadant här. Stort irritationsmoment.

     Svara

      Inte kalmar, men tack, ska inte åka dit, lär ju få panik på dem😬

      Svara

     Katrineholm?! 😂

     Svara

      Lidköping!

      Svara

   Folk som smaskar, tuggar på bestick, äter med öppen mun.
   Folk på bussen som pratar alldeles för högt i telefon..
   Folk som är alldeles för fnittrigt glada på bussen på morgonen 🙈🙈🙈

   Svara

   Jag kan störa mig på att folk tar ut sina dåliga liv på andra genom att kritisera dem och att de inte kan dölja att det tydligen var lite skönt att göra illa den andre.

   Och på folk som inte håller upp dörren, eller trycker på dörröppnaren så att den inte slås igen framför mig/ andra.

   Eller att det är sååå bråttom så att de ska fram först i köer och liknande.

   Dessutom ser så många riktigt sura ut efter den här långa vintern. Helt förståeligt och okej, men titta då inte in i ögonen på oss andra så att vi får lika negativ energi, tack!

   Haha. Jag stör mig egentligen inte, men noterar att folk gör så här.

   När jag är på bra humör själv är det lättare att förstå andras egenheter, så jag försöker se till att må så bra som möjligt så att jag inte tar in allt sådant där.

   Svara

   Folk som gasar i 50 fram till 1 meter innan övergångsstället och tvärnitar, och med blicken undrar varför man inte börjat gå över än.

   Svara

    Oj, just det. De som tutar när jag släpper fram någon vid övergångsstället och ännu värre: att vissa av dem snabbt kör om. Suck!

    Svara

     De som kör ut i 50 på motorvägen. Det heter accelerationsfält av en anledning

     Svara

   Folk som tar timmar på sig att svara på sms.

   Svara

    För att inte tala om dagar…

    Svara

     Åh så jag..jag glömmer verkligen ibland och sen är det för sent för att svara typ

     Svara

    Folk som tycker att man ska vara tillgänglig att svara på sms 24/7 🙄 är det bråttom – ring.

    Svara

     Jovisst, men när det tar 8 dagar finns det liksom ingen ursäkt längre. Man vet att någon gång under dygnets alla timmar under de dagarna har personen i fråga haft en lugn stund och kunnat sms:a tillbaka, särskilt när man sett att personen tex lagt upp något på Instagram etc.

     Svara

      Det är för att den personen inte tycker du är viktigt. Jag svarar ofta flera dagar senare på ”oviktiga’ människor.. Jag kanske sitter och spelar nått skit spel på min tele eller lägger ut på insta. För det är viktigare för mig än att svara på ditt mess. Kanske inte vad du ville höra men….

      Svara

       Ja asså jag är inte dum, fattar exakt hur det ligger till.

       Svara

   Folk som hostar/nyser rätt ut
   Folk som inte säger åt sina barn när de beter sig vidrigt utan förväntar sig att alla andra ska tycka de är gulliga
   Folk som slickar på fingrarna när de ska plocka upp eller bläddra bland papper (!!!)
   Folk som går långsamt i bredd

   Svara

    Fy fan för folk som slickar på fingrarna för att vänta blad! Satt med en tjej på ett grupparbete i skolan, vi hade två böcker att bläddra i och hon slickade sig efter VARJE BLAD hon vände. Sen skulle vi också bläddra i dom där böckerna och allt jag kunde tänka på var hennes vidriga salivdränkta fingrar som kladdat överallt. Så jävla äckliga människor som gör sånt.

    Svara

   Maktmissbruk i alla former. De som skyller på att det ”var i tjänsten”, trots att de inte borde ha gjort så i tjänsten heller.

   Mer empati, tack!

   Svara

   När folk borrar i väggarna. Helvete vad irriterandd det ljudet är!

   Svara

   Folk som skriver att deras barn är t.ex. ”1,3 år” och menar ett år och tre månader.. Så många som gör det! 😅

   Svara

    Eller när dom skriver att barnet är typ 28 månader. Haaatar

    Svara

    Men, gör man inte de några år från början? Till typ 3-4?
    Jag gör det nu, med min flicka som är 1,9 😝
    Men tänker de är för att de är enormt stor skillnad på alla vis på en som är 1,2 år och 1,9 typ? Det händer ju OTROLIGT mycket på dessa första år?
    Jag kan tänka tokigt men.. ja, jag vet inte? 😂

    Svara

     Tror att s menar att 1,3 år inte är 1 år och 3 månader utan 1 år och 12/3 (dvs 4) månader.

     Svara

     Du fick aldrig godkänt i matte i årskurs 9 va?

     Svara

     Men om du säger att ditt barn är 1,2 år och 1,9 år så är det INTE samma sak som 1 år och 2 månader och 1 år och 9 månader.

     Svara

      Precis!! Stör mig så på det 😅

      Svara

     Alltså vadå? Säger att fyraåringen är 48 månader gammal?
     ”Jo jag var ju vaken hela natten med min förtioåttamånaders …”

     Svara

      Min 84-månaders kom just och kröp ner i min säng…

      Svara

      Haha 😂😂

      Svara

   Allt som låter

   Svara

   Stör mig så otroligt på människor i kollektivtrafiken. Här i Göteborg är folk sjukt dåliga på det?! Alla ska på på en gång och ingen släpper förbi de som ska av först. När man ska gå av står det liksom en mur med människor som MÅSTE PÅÅÅ innan någon kunnat gå av! Vad tror de? Att de ska missa spårvagnen? Som står precis framför dem? Och när det är proppfullt och någon ska av flyttar sig ingen. Man kan liksom gå av bussen/vagnen och vänta tills de som ska av gått av och sen gå på igen. SsSsssSssuuck

   Svara

    Jag puttade till en flane på vagnen härom veckan, när jag och några till skulle av och hon trängde sig på innan vi hunnit göra det. Det gjorde lite ont i min axel, men det var det värt.

    Svara

     HELT RÄTT!

     Svara

     Ha! Flane!

     Svara

   Folk som slänger in saker i en konversation i grupp bara för att ha något att säga..

   Tex ”har någon är sett Titanic” (detta hände häromdagen)

   MEN JA DEN HAR VÄL TYP ALLA SETT??

   Svara

    Konstig sak att störa sig på 🤔

    Svara

    Varför ens prata med varandra? Är väl bara att googla allt man än vill prata om!! Skriva på facebook på nåder om man nu absolut måste vara så dum att ställa en fråga :OOO

    Svara

    Inte jag?

    Svara

    Typ alla ja, men inte alla! Jag såg den i julas första gången. 4 sämst spenderade timmarna av mitt liv, fy tusan vad dålig den var. Kunde verkligen gjort något bättre under den tiden.

    Svara

     Jag har inte sett den…vägrar

     Svara

      Det gjorde jag med och det var inte frivilligt som jag såg den heller egentligen. Blev iofs inte tvingad men jag pallade inte sno fjärrkontrollen från den som ville se den. Du har inte missat något dock.

      Svara

   Folk som ringer istället för att skicka meddelande!

   Svara

    Ja det måste ju va för jävligt att prata med någon.

    Svara

     Ja jag tycker det. Ffa när jag är på jobbet, i lokaltrafiken, handlar, är på föreningsmöten, på träningar, på föreläsningar… Vill man prata tycker jag gott man kan sms:a och höra om det passar att man ringer. Vilket mina kompisar gör.

     Svara

      Det är väl bara att inte svara om det inte passar och ringa upp när tid finns. Eller svara och säga ”hej, jag sitter på bussen så jag ringer sen.” Rätt konstigt om man ska behöva skicka ett sms först och be om lov för att få ringa.

      Svara

   När man haft semester/ledig dag/haft lunchrast och nån ringer minuten efter man satt på telefonen. Eller som ringer 6, 7 eller 8 gånger under nån timme då man inte kan svara, lämnar röstmeddelande men ÄNDÅ fortsätter att ringa efter det. Som om det vore livsviktigt. Och 9/10 gånger handlar det om nån liten grej som utan problem kunnat vänta till nästa dag. Blir galen på sånt.

   Svara

    Ja, eller folk på jobbet som kommer sista 5-10 minutrarna innan man ska åka hem på fredagen. Då vill man bara svara ”Nej! jag ska gå hem nu klockan fem. Varför kommer du och stör mig med den här sk-ten nu fem minuter innan jag ska ta helg, du sabbar ju helt min helg feeling”. Ofta tänker jag för mig själv ”idiot”, inte så snällt att tänka så men jag blir så irriterad och på dåligt humör av att behöva svara personen ”nej tyvärr, kan inte göra/hjälpa dig med det nu, vi får ta det på måndag”.

    Har man något man vill eller behöver hjälp med så kan man väl komma med det i god tid innan arbetsveckan är slut, inte komma och störa en kollega i sista stund. *suck*

    Svara

   Folk som tror att vi ska gå på att de är snälla, när det är uppenbart att de är elaka.

   Folk som alltid är egoistiska, oavsett vad det gäller.

   Folk som inte ”råkar se” att ett barn står i en kö och går före. När de får en tillsägning flyttar de på sig motvilligt, men utan att be om ursäkt.

   Svara

   Igenkänning på den?

   Folk som skriver eller säger att det var länge sen du hörde av dig, men själva inte heller har hört av sig.

   Svara

   De som inte gör rent träningsredskapen efter sig eller håller en maskin genom att hänga handduken på den stör sig många på.

   Svara

    *på gymmet

    Svara

   När man ser fram emot lördag morgon och så vaknar man av en springande och bankande 3-åring ovanför… 🥴 önskar jag bodde högst upp i huset..

   Svara

    Att bo NÄST högst upp är fan det värsta, och på något vis hamnar jag alltid där. De som bor högst upp har ingen jävla självkännedom.

    Svara

   Stör mig på folk som bara pratar om sina barnbarn ,spyr på det.

   Svara

    Värre är det med folk som pratar om sina hundar. Och sina jobb. Och något som har med sig själva att göra. Alla borde vara tysta och hålla sig för sig själv. Spyr på det.

    Svara

    Skönt att vi inte är bekanta, jag ska aldrig störa dig.

    Svara

   1. När tre-fyra personer går bredvid varandra istället för att ge plats när man ska gå förbi varandra.
   2. När folk hostar eller nyser rakt ut eller täcker för med handen och sedan trycker på stoppknappen eller håller i stången i tunnelbanan. Snälla, täck för med armvecket.
   3. När bussen är proppfull men folk som stigit på med barnvagn ändå fäller ned sätena för att sitta istället för att stå så fler får plats.
   4. Folk som sätter sig på prioriterade platser och inte ger plats när det stiger på människor som sätena är avsedda för.
   5. Folk som tittar på videos, lyssnar på musik eller pratar i tel utan hörlurar.
   6. Folk i kollektivtrafiken med ryggsäck och smäller till en när de ska gå av eller vänder sig om.

   Skulle kunna fortsätta 😉

   Svara

   Folk som har parfym där det kan finnas de som inte tål det (arbetsplatser, kollektivtrafiken, mm). Respektlöst.

   Svara

   Har långdistans och det värsta jag vet är när jag pratar i telefon med min kille och han 1. Tuggar tuggummi. 2. Äter.
   Alltså värst är ätandet. Tål det inte. Speciellt när han äter något knaprigt. Alltså aaaaah. Blir galen.

   Svara

   Folk som är ovarsamma med andras känslor.

   Folk som tänker efter ”efteråt.”

   Folk som försöker skapa drama.

   Svara

   Nötter som ställer sig mitt framför dörrarna till bussar/tåg och blir förvånade när folk vill av..
   Lattemammor som inte kollar upp från mobilen
   Min granne med gitarren.. längtar till han lärt sig en ny låt.
   Folk som saktar ner på motorvägen för att dom ska svänga av om 1000m

   Svara

    Skriv ut ackorden till någon låt och lägg i hans brevlåda. Subtilt men tydligt budskap 😉

    Svara

   Folk som äter med öppen mun är det värsta jag vet.
   Folk som är långsamma. Kan handla om vad som helst. Gör det snabbt bara!!!!!!
   Folk som tar hissen upp när de är helt kapabla till och ta rulltrapporna. Hänsynslösa jävlar. ( sen jag har barn och åker kommunalt med vagnen är det här mitt största störningsmoment.)

   Svara

   Folk som tuggar tuggummi. Folk som smaskar. Folk som stirrar. Jag är alltid så i min egna värld att hinner inte stirra, vill inte stirra heller för det är så jag blev uppfostrad. Men jag märker ju när andra stirrar 🤷‍♀️ Kanske för att jag är kobent.

   Svara

    Åhh, tänk vad mycket energi det går åt när vi ogillar, hatar, retar oss på alla möjliga småsaker här i livet. Kanske har vi det alltför bra för att se det som är viktigt eller så är vi bara egoistiska?

    Svara

     Ja, Anonym, eller så vill vi bara ventilera lite här och skratta lite igenkännande. De flesta har bra mycket större bekymmer än vad vi skrev om här, men vi skriver av oss lite bara. Det skadar ingen.

     Jag menar inget illa mot dig.

     Svara

   Folk som är otrevliga och säger ”men jag är sån” när man påpekar det – jaha, men sluta va sån då!!!!

   Svara

   Nar folk sager typ.

   Svara

   Folk som tycker att de står över andra och är lite finare. Som när jag skulle boarda en långflygning nyligen. När de ropar upp att business class får boarda planet så kommer en man i 45-års åldern och verkligen trycker sig fram, använder armarna för att trycka folk åt sidan för att komma fram till boardingdisken, utan att säga ursäkta. Kör tillochmed över folks fötter med sin kabinväska. Extremt nyrikt beteende att vara så självcentrerad och se ner på andra.

   Svara

  Tips på att bli befordrad på jobbet?

  Svara

   Gör alltid lite mer än vad din uppgift är. Visa framfötterna och säg alltid ja när någon behlver hjälp! Offra din tid liksom

   Svara

    Det försöker jag alltid göra, och försöker alltid göra mitt jobb så bra som möjligt (även när jag vet att det går helt obemärkt förbi). Det känns dock som OM detta är en möjlig väg kommer det ta extremt lång tid.

    Jag har utvecklingssamtal om två veckor. Har försökt förbereda mig genom att skriva ner konkreta exempel på när jag varit en lagspelare/sparat pengar åt företaget/varit frivillig i projekt/tagit en ledande roll i projektgrupper. Finns det något mer som är bra att ta upp?

    Andra bra sätt att få chefens ögon på sig (naturligtvis på ett bra, arbetsrelaterat vis…)?

    Svara

     Jag tänker att på utvecklingssamtal kanske du ska fokusera på vad du vill framöver och inte vad du gjort för företaget. Att du är villig att satsa på jobbet om jobbet är villig att satsa på dig.

     Svara

   Ligg med chefen..

   Svara

    Snark.

    Svara

    Chefens man kanske inte blir så glad då?

    Svara

   Var så initiativtagande som möjligt. Var flexibel och positiv, men våga även komma med bra tips på förändringar.

   Försök även att vara till så stor nytta som möjligt genom att vara hjälpsam, underlätta, förenkla och försök vara förutseende.

   Se däremot till att andra inte kör med dig, för det är förstås inte okej, utan gör allt på dina villkor så att du orkar i längden. Dvs ta ansvar även för ditt eget mående.

   Svara

   Var en ständig jasägare till allt som cheferna tycker är viktigt, slicka röv, slit häcken av dig och bete dig som en vandrande fröken Sverige-kandidat, en ständig ambassadör för ditt jobb. Var ett levande varumärke. Värdera jobbet mer än friheten. Sälj din själ.

   Svara

    Beror ju på vem man har din chef. Jag har varit brutalt ärlig med min chef när jag sett brister i organisationen osv, och jag vet att han värderat det högt (såklart i kombination med att jag gör ett bra jobb i övrigt) och jag har flera år i rad fått högst löneökning i min arbetsgrupp.

    Svara

   Vänta inte på att någon ska se dig bara för att du är skötsam och duktig. Var tydlig med den som kan befodra dig vart du vill och börja sök andra jobb med högre lön/befattning när du känner att det är dags att röra på sig. Om du skulle få ett annat jobb kan du ställa ultimatum till sin nuvarande chef för att se om de är intresserade av att behålla dig och i så fall höja lön/befattning.

   Svara

  SÄNGKAPPA, någon som har nått bra tips på att få en sådan att ligga kvar bättre på sängen. Har just köpt en och märker direkt att den kommer kana snett väldigt lätt. Kan man kanske lägga ”mattstopp” under, nån som testat?

  Svara

   Kan ett glidstopp hjälpa? Hade problem att madrassen rörde sig så jag köpte ett och nu har jag inga problem längre. Bör väl fungera för sängkappor med?

   Svara

    Ja, precis, det är ett sånt jag tänkte på, sånt man har under mattor, ska köpa ett och testa 👍😊

    Svara

   Jag hade mattstopp under en bäddmadrass förut, hjälpte ingenting.

   Svara

   Har du lagt den under bäddmadrassen?

   Svara

    Ja, den ligger under bäddmadrassen. Framför allt märker jag att den kanar neråt, är väl för att den inte har nått tyg som hänger ner där…

    Svara

   Säkerhetsnålar?

   Svara

    Kanske skulle kunna funka 🤔

    Svara

   Har samma problem. Köpte ”mattstopp” inget hjälpte tills jag skruvade till gängerna till sängbenen. Ska tydligen göras 1ggr/år på även den bästa sängen

   Svara

  skönt att vara hemma en fredagskväll , har blivit lite för mycket utekvällar på sista tiden . ja, jag är ingen ungdom längre , närmar mig 60 , hemskt . men festa kan jag .

  Svara

   Jag är ungdom, 26 (jag räknar mig som ungdom för känner mig verkligen inte som 26), och bäddade ner mig i sängen kl 19.11. Så skönt, min kropp behöver verkligen vila😍

   Svara

    Ja , du är verkligen ungdom , koppla av och vila nu !

    Svara

    Tycker båda ni verkar coola! 🙂

    Svara

     Tack ! vi är coola !

     Svara

  Vill gärna ha tips på goda micropopcorn. Gillar smör och salt.

  Svara

   Icas egna med smörsmak.

   Svara

    Jag undviker allt med palmolja i. Så icas popkorn går fetbort.

    Svara

   Garants (Willys) smörpopcorn!!!! Finns inget som är godar, åt precis en påse 😂

   Svara

    Varför åt du inte innehållet istället?

    😉

    Svara

     Ha i en halv deciliter popcornkärnor i en brun papppåse och vik ned toppen, mikra till det slutar poppa (några minuter), smält smör i en kopp och häll över popcornen medans du skakar om dom i en skål.

     Alternativt ha i lite olja i en kastrull, häll på en halv dl popcorn och sätt på ett lock, på med medium värme och skaka kastrullen då och då tills det slutar poppa. Smält smör och häll över.

     Svara

   Måste det vara till micron? Jag tycker att det är lättare att få önskad smak i gryta. Tycker konsistensen är trevligare också och man slipper ingredienser som palmolja och annat onajs

   Svara

    Pinsamt att skriva, men jag tror grytan skulle brinna.

    Svara

   Olws med smörsmak! Dessutom veganska och utan palmolja.

   Svara

    Fan att jag missade öppet spår. Vilket skönt gäng som hängerh här och bra ämnen som tas upp. Sablar!

    Svara

   Tack för popcorntips!

   Svara

  Tips på fler konton som det här? ➡️ https://www.instagram.com/ingensleksak/

  Världen är så sjuk 🙁

  Svara

   Shittorskarsäger

   Svara

   Prostituerad_less

   Svara

  Kom hem från min distansis idag och är sjuk av saknad. Vet att det kommer att kännas bra igen redan imorgon, bara första dagen som är så väldigt jobbig.

  Vad har ni för tips på feel good-filmer och serier när man känner sig nere?

  Svara

   Forgetting Sara Marshall 🙌🏼

   Svara

    Inside you 🎵🎶

    Svara

     Insiiiiiiiiiiide of you!

     Svara

   Step up, She’s a man!!! <3
   Channing Tatum i unga dagar❤️

   Svara

   Just Go with it!

   Svara

   About a boy!!

   Svara

   Burlesque!! Älskar den filmen

   Svara

   he’s just not that into you

   Svara

  Detta är egentligen en väldigt löjlig fråga men jag har inte pratat med någon om det och ni verkar kloka alla med sina livserfarenheter och livsvinklar. Jag är en snart 23-årig tjej, ser bra ut om jag får säga det själv, är socialt begåvad och har snart också gått färdigt en 4,5 årig akademisk utbildning – livet leker oftast MEN jag har aldrig varit kär. So what, kanske ni tänker nu. Men det är verkligen något som jag grämer mig över, jag har träffat många killar och det har liksom aldrig visat sig några känslor utan det har alltid varit lite nice för stunden att ha någon nära och sedan har jag alltid valt att avsluta det för att jag inte KÄNNER ETT SKIT, för NÅGON?! Samtidigt så kan jag inte svära på att jag är redo för ett förhållande just nu heller men när jag inte träffar någon så känner jag mig ensam, see my problem?
  Hur går man vidare? Väntar på kärleken och sköter sitt business eller dejtar helvilt tills det klickar med någon? Kan jag överhuvudtaget bli kär eller kan vissa inte det?

  Svara

   Svårt att svara på om man inte kan bli kär, det beror nog helt på vad man varit med om osv. Tror inte det är så i ditt fall utan du har nog helt enkelt inte hittat den personen som får dig att falla handlöst ännu. Jag var 22 första gången jag blev kär på riktigt och vet flera som var bra mycket äldre än så.

   Tills vidare kan du väl bara ha kul och känna efter allt eftersom vad som känns bra? Så länge du är ärlig mot dom du träffar är det väl inte så dumt att bara ledigt hänga med diverse personer och ligga lite och vad man nu tycker är mysigt? Man kan njuta av andras sällskap/tillfälligt bota sin ensamhet utan att det är passionerad kärlek inblandad.

   Tror absolut du kommer bli kär någon dag och det kommer bli mysigt som tusan men njut av tiden du har nu också! <3

   Svara

   Hej! Fina du, är också en 23 årig tjej, mitt tips är dejta, dejta, dejta. Se det som träning, du kommer definitivt lära om dig själv på köpet. Du lär dig vad du gillar, hur du fungerar med olika typer av personer, vad för egenskaper som får dig att växa, och vilka egenskaper du inte fungerar med. Man ska ju aldrig nöja sig för något sämre än det man förtjänar. Och det klart det kan kännas som att du inte vill vara i en relation just nu och det är ju också helt fine!
   Dejtade massor och sen av en ren slump träffade jag min pojkvän i en kö till klubben.
   Tips: lyssna på podden ”I nöd och lust” med Petra Tungården och Linn Olsson, den hjälpte mig verkligen att förstå att när det är rätt är det lätt.

   Svara

   Är du säker på att det är killar du ska dejta? Oavsett, du kanske bara ska testa att strula lite med någon, eller fler. Eller bara vara i sociala sammanhang och se om du blir intresserad och nyfiken av någon, lite extra.

   Annars låter du det vara. Sker det så sker. Du kanske har haft mycket fokus på annat. En dag kanske du möter kärleken. Eller inte. Det är inget fel med något av det 🙂

   Svara

   Jag är 32 år och har aldrig varit kär heller. Och har accepterat läget att det heller aldrig kommer ske. Jag lever mitt liv precis som jag vill utan att behöva anpassa det efter någon annan. Det är rätt lyxigt. Enda negativa med singellivet är att allt är så jävla dyrt hela tiden i ett samhälle som är skapat för tvåsamhet.

   Jag var kanske inte så mycket till hjälp, men du ska nog chilla lite i din love stress. Herregud kvinna live a little! Se världen. Du har gått direkt från gymnasiet till högskola. Det sista du ska tänka på är din stora kärlek.

   Svara

    Jag är också 30+ och aldrig varit kär. Än. Lever som lycklig singel med några kk som ger mig det jag behöver. Det funkar fint det med

    Svara

   Läs ”Hemligheten – vägen till ett förhållande” (reservation på sista delen av titeln)! Låter töntig och jag läste den motvilligt men förändrade allt för mig och jag vet att den gjort det för många andra.

   Svara

   Aromantisk?

   Svara

  Om man begär en lön och får den med ett ”det ska vi kunna ordna”, har jag begärt för lågt då?! Frågan gnager i mig på riktigt 😁 De flesta säger ju skämtsamt att ”då begärde du för lågt! Höhö”.

  Svara

   Vad ska de säga då?

   Svara

    Jag menar mer att de accepterade det 🙂

    Svara

   Spelar det egentligen någon roll när du har fått den lönen du ville ha? Måste man alltid få så mycket man kan?

   Svara

    ja?

    Svara

     Så alla ska vara giriga och aldrig nöja sig?

     Svara

      Det var inte jag som skrev huvudfrågan som svarade ”ja?”. För o förtydliga! Nej absolut inte maximalt men många verkar ha åsikt om det o alla säger du begärde du för lågt. Egentligen tänkte jag något mer men ville verkligen ha det jobbet.

      Svara

      Ska man bara ge bort sin tid? Någon tjänar pengar på att du arbetar men du är girig om du vill ha betalat så mycket som din tid verkligen är värd? Klart att man ska ha så hög lön som man förtjänar. Jävligt skevt att man ska ”nöja” sig med en lön när företagen vill maxa sin vinst så mycket som möjligt.

      Svara

    Nyfiken hur andra tror bara pågrund av tidsfördriv 🙂

    Svara

   Säg aldrig en summa, utan få dem att formulera en siffra. Om de trycker på säger du att det är de som vet vad de har för ekonomiska möjligheter och att du är säker på att ni ska komma överens (gärna uttryckt mer välformulerat än vad jag kom på för stunden).

   På så vis har två av mina nära fått mer än 5000 kr över vad de hade tänkt begära.

   Svara

  Nån som fallit för frestelsen och köpt Bookens säng? 🙂 Prutat och fått skäll?

  Svara

  Alltså, fotvårtor – någon mer som har det och lyckats bli av med det? Provat allt som finns på apoteket men det har bara blivit värre och spridit sig. Har haft det ett tag nu (läs år) och har riktiga komplex nu för mina fötter. Snälla ni som blivit av med det, jag behöver er hjälp!

  Svara

   Genomskinligt nagellack tycker jag är bäst mot vårtor. Köp ett nytt billigt typ depend, använd det endast på vårtan och släng sen. Tar ett tag men stryker du så det alltid är ett lager på försvinner vårtan.

   Svara

    Det har jag inte testat, ska prova på en gång! Tack!!

    Svara

     Tror det är för att vårtan blir instängd utan syre som den torkar och lossnar.

     Svara

      Precis. Så därför gör jag så här om jag får vårtor:
      Ta det flytande vårtmedlet och pensla på varje morgon och kväll! Håll inte på och fila och mjuka upp med vatten som bruksanvisningen säger, utan smacka bara på lager efter lager! Till slut får du en tjock yta av död hud/vårtmedel som gör hela vägen ner till vårtans blodkärl. Ta vasst föremål och peta bort! Känns ingenting.

      Svara

       Precis rätt metod!

       Svara

    Jag hade problem med vårtor som satt i nästan tio år utan att försvinna. De försvann på några månader med Vårtfri från Apoteket så rekommenderar verkligen det.

    Svara

    Provade ALLT men detta var det enda som funkade. Snabbt gick det också! Var bara noga med att stryka på varje dag 🙂

    Svara

   Jag hade väldiga problem som barn, måste väldigt dåligt och ringde läkaren flera gånger när jag räknat till 13 st på en fot. Läkaren sa att jag skulle köpa nån grej på apoteket där man fryser vårtorna. Minns tyvärr inte vad det hette!
   Jag använde det intensivt i nån månad och mina fötter va så ömma och jag går än idag snett efter det, men de försvann så det var värt det! 🙂

   Svara

   Vanligt nagellack! Magiskt! Tar med färg på här hemma på barnen så jag ser att hela vårtan är täckt! Gör varje kväll inför natten! Äppelcidervinäger har jag hört ska funka med, blöt en tuss och tejpa fast över vårtan!

   Svara

    På tal om vårtor, kan man ha en vårta på handleden? Och kan de göra lite ont om man pillar på dom?

    Svara

   Tack så himla mycket för alla era tips (sitter här med nagellack på nu). Känns skönt att veta att fler har brottats med detta, även om jag vetat att andra gör det så ger det mig lite mindre komplex för mina fötter. Tack fina ni som svarat, betyder mycket.

   Svara

   Tea tree oil- dutta olja på vårtan, sätt på plåster. Gör varje morgon och kväll. Tog en månad så försvann mina.

   Svara

   När jag var liten hade jag vårtor under foten och de försvann efter några besök på vårdcentralen där de frös dem.

   Svara

   När jag var liten och hade vårtor så lasrade de bort dem, när jag fick det igen i tonåren köpte jag något frysgrejs på apoteket som fungerade bra!

   Svara

    De studier man har gjort visar på att det inte är bättre effekt att bränna/frysa bort dem än att använda de receptfria produkter som finns på apoteket, så skit i att gå till vårdcentralen med era vårtor och kör på medlet man kan pensla på (eller nagellack som många verkar tycka funkar) istället. Mvh, läkare

    Svara

  Hallå, var kan man färga och forma ögonbryn i Sthlm? Alla ställen lägger ner 🤔

  Svara

   Jag följer Mimi Höglin på youtube och Miranda på hennes hennes salong (Youmeoui) färgar och trådar bryn!

   Svara

    Tack! Bokat!

    Svara

   Rapide Brow & Lash Bar. Finns på flera stället runt om i Stockholm. Superbra och duktiga.

   Svara

  Förr kunde jag raka mig där nere helt len men idah blir de lite stubbigt va Gör jag för fel helt plötsligt?

  Svara

   Du kanske rakade mothårs då? Bytt rakhyvel så du inte rakar lika nära hyn?

   Svara

    Växer d ut fortare om man rakar mothårs??

    Svara

     Nej men du blir lenare efter rakning

     Svara

   Ja :/

   Svara

  Hur fuktboostar jag min hud? Jag använder bara olja för rengörning och smörj. Såg i förra öppet spår att någon sa att man skulle smörja med ansiktskräm och sen olja för att låsa in fukten. Är det mitt enda alternativ? Min hud har dock aldrig varit så bra som den är nu men denna kalla vintern (bor i nordamerika) har gjort mig lite extra torr!

  Svara

   Jag upptäckte The Ordinarys hyaluronsyra denna vinter. Har räddat mitt torra ansikte denna år. Typ fyra-fem droppar för att smeta generöst på hela ansiktet innan kräm. Helt underbart återfuktande och huden suger in den på en gång så blir inte kladdigt heller.

   Svara

    Funkar den med olja? Alltså smeta in hyalironsyran och sen olja efteråt istället för kräm? Tack för tips!

    Svara

     Jag har använt nyponfröolja själv ovanpå och det har funkat.

     Svara

   Jag skulle nog satsat på serum eller toner med mycket fukt. Då kan du ju ha vad du vill ovanpå.
   Om oljerengöring funkar för dig finns det ju ingen anledning att byta, men personligen skulle jag inte addera fler oljor till rutinen. Finns dock dom som kletar in hela fejset i sju olika oljor och ser fantastiska ut, så det beror ju på hudtyp också.

   Svara

    En toner har jag ju inte tänkt på! Ska googla och se om jag hittar någon käck fuktboostande toner 🙂

    Svara

     Jag gillar KLAIRS
     SUPPLE PREPARATION FACIAL TONER

     Oj. Det blev med caps, men nu orkar jag inte skriva om. Sorry. Men den är så bra att caps är värdigt

     Svara

   Fick för någon månad sen tips här på ÖS om Paulas Choice Radiance Renewal Mask och min fd torra hud tackar mej och jag tackar tipsaren. 🙂

   Svara

  Hur var er sämsta dejt ni någonsin varit på?

  Svara

   Jag åkte ner för att vara hos honom en helg första gången vi sågs. Han var kalasfull HELA helgen, bråkade med sitt ex på telefon i flera timmar, frågade om jag någonsin sett en död person och ville gå förbi och se olyckan när han hörde sirener någonstans. Blev ingen andra dejt.

   Svara

   En kille ville köra förbi sitt ex föräldrar och fika med mig. Eeeeeh nej tack?😂

   Svara

   Haha åh, jag har några stycken.

   Spelade tennis med en snubbe då vi båda delar intresset. Möttes upp, gick till hallen, bytte om och gick ut för att vänta på vår tur till banan. Han började prata, mest om sig själv. Sen fick vi tillgång till banan, började slå lite. På den tiden hade jag en betydligt sämre backhand i förhållande till min forehand vilket han utnyttjade 9/10 gånger. Jag är helt med på att man utnyttjar sin motståndares svagheter, men vi spelade inte om poäng, vi bara bollade till varandra och då tycker jag man kan slå schysta bollar.
   Vi spelade i en timme, den längsta timmen i mitt liv. Minns att jag tänkte ”det måste ha gått en timme snart”, tittade på klockan och det hade gått en kvart…Sen när vi var klara sa han ”det var ju skönt att röra på sig lite i alla fall”. Har inte sett honom sen dess.

   Svara

   Den desperata 38-åringen som efter två drinkar sa:

   ”Jag söker en man som kan ge mig allt jag vill ha!”

   I hennes fall barn, villa, Volvo, vovve. Snabbt.

   Det blev ingen mer dejt.

   Svara

    HATAR män som kallar 30+kvinnor för desperata! Skönt för henne att hon slapp dig.

    Svara

     Men vad är det för fel på er och allt manshat?! Obvious att hon var desperat eller golddigger, men ni hade ju krävt att Camilla blockerar snubben ifall han skrivit det sista.

     Svara

    Ja stackars lilla Pelle som inte fick ligga with no strings attached 😂😂😂😂

    Svara

   På första dejten fick jag veta att hans fru dog i cancer två månader tidigare, han visade filmer på barnen (1 och 3) där man hörde frun i bakgrunden, visade bilder på frun och när han snabbt ville visa sitt hus pekade han ut var jag kunde ha ett orangeri (jag hade pratat om att det var min dröm). Han ville även att jag skulle träffa äldsta barnet när hen vaknade till (jag var den som fick avleda och gick ut och rökte medan han nattade på nytt). Just det, det visade sig att jag kände frun u tonåren och sen ”tappade jag en lins” så jag var tvungen att gå hem. Dagen efter ville han åka på picknic med mig och barnen samt ett par dagar senare hade han köpt ny bil, väckte äldsta barnet vid 21 och åkte fram och tillbaka utanför mitt fönster (han var ~35).

   Fick vara väldigt tydlig med varför allt bara kändes respektlöst mot frun, att han behövde sörja osv. En månad senare ringde hans nya tjej mig, som redan hade flyttat in i huset (nu tre månader efter fruns död) och som var vän med fruns lillasyster och ville veta varför jag inte hade velat fortsätta träffa honom… Barnen kallar nu, ett år senare, nya tjejen för mamma och frun/riktiga mammans familj får inte träffa sina barnbarn.

   Blev en rejäl soppa och jag som trodde pappa med mer vårdnad än varannan helg + vettigt hus, bil och jobb signalerade ”vanlig ansvarsfull kille” 😅

   Svara

    Fy så sorgligt 😔

    Svara

     Ja, jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det faktiskt hände för så här i efterhand känns allt så surrealistiskt. Fruns mamma ringde t.o.m för att typ tacka att jag inte fortsatte med honom så nära inpå dödsfallet. Höll även på att bli indragen i deras problematik med att bara vilja träffa sina barnbarn. Fick höra hemska saker han gjort mot frun under äktenskapet men vet ju såklart inte vad som är sant.

     Bland det första han sa till mig, när han väl berättade om henne, var att de gifte sig pga att säkra ekonomin för barnen. Medan mamman menade på att frun hade velat skiljas dagarna innan hon dog, då hon inte ville att han skylle gynnas ekonomiskt.

     Han fick runt en miljon av försäkringen (som han och nya tjejen renoverat om det redan nyrenoverade huset för). När jag förklarade för nya tjejen att jag inte ville bli indragen skrev han ett långt meddelande om att ”Vi sitter och dricker vin och skrattar åt såna som dig från lägre samhällsklasser”. Han jobbar som taxichaffis och ansåg sig alltså tillhöra högre klass pga en ynka miljon i försäkring. Då är jag ändå uppväxt i övre medelklass, men idag pga missbruk har ekonomiskt bistånd medan jag arbetstränar. Klass är tydligen viktigt för honon.

     Trodde i början att han var i någon form av chock från sorgen och inte klarade av ensamheten vilket gjorde att han hängde på Tinder, men så här i efterhand tror jag det finns större fel än så. Eller nya tjejen, jag vet inte. Men vem går med på att ens barn kallar ens nya tjej mamma ett halvår efter riktiga mamman dött och exkluderar helt en biologiska mammans familj. De har tydligen tagit bort alla bilder på mamman i huset osv. Treåringen var med nya tjejen och mötte sin mormor på stan varpå barnet säger ”du är dum i huvudet”… Sånt kommet ju inte ett barn på, på egen hand, Tragiskt och på ngt sätt är jag ändå glad över att frun inte visste hur det skulle gå efter hennes död.

     Jag som är rätt skör efter att ha kommit ut ur drogmissbruk, kriminalitet och våldsamt ex hade någon naiv tro på att ”vanliga snubbar” skulle vara lugnt liksom. Tänk om man bara kunde se på människor om de är vettiga?

     Svara

    Fyyy vilken människa 🤮 två månader!! Sjukt

    Svara

    Men wow…

    Svara

    Fyfan det här gjorde mig ledsen. Stackars barn 🙁

    Svara

  Bästa tipset för vårtor är urin. Fila i/efter dusch och badda på lite urin så är vårtorna snart borta. Låter kanske inte så trevligt men det är inte vårtor heller så…

  Svara

   Badda på? Hur då typ? Sätta på lite och vänta tills det torkat in bara?

   Svara

  Jag blir kan bli så otroligt obekväm i större sällskap tex en middag då fokus hamnar på mig. Jag gillar absolut inte att vara i centrum. Jag blir helt röd i ansiktet, vill bara försvinna och kan knappt prata. Hur ska jag göra för att bli mer bekväm om jag får frågor osv i större sällskap?

  Svara

   Har inget direkt bra tips sådär. Vet hur det känns och har varit sån själv (händer fortfarande ibland). Har typ bara bestämt mig att det får vara okej att bli lite röd i ansiktet ibland och det har på något sätt också gjort att rodnaden försvunnit. Det blir bättre <3

   Svara

  guuud vad trött jag är på alla jävla föräldrar som inte kan kontrollera sina barn!! Jag jobbar som servitör, men jag tror snart inte jag orkar mer på grund av dessa föräldrar. Av 10 familjer som kommer in är det en eller två som har barn som kan uppföra sig, resten springer runt, skriker, leker, stör andra gäster osv. Värt att nämna att detta in är mcd utan ett något ”finare” ställe där barn kanske inte borde vistas från första början. När man då säger till föräldrarna att kontrollera sina barn blir de snäppiga och säger åt en att ”de är föräldrar, de vet bäst” eller ”vad ska jag göra då???????? de är barn!!!”. Alltså det är fine om barnet kanske gråter och föräldrarna verkligen försöker lugna ner den (kan tycka att det är bättre att gå ut från restaurangen i en sån situation men..), men verkligen 9/10 föräldrar försöker inte ens hålla koll på sina barn! De bara låter dem hålla på, ibland till och med ler när de ser barnen springa upp till andra gäster och stör dem. Tänk om en av dessa barn springer framför benen på en servitör som i sin tur ramlar och all varm mat hamnar på barnet (som förmodigen skulle få alvarliga brännskador), då jävlar skulle det bli liv från dessa föräldrar. sorra för rant men är trött på föräldrar som har 0 uppsikt över sina barn och aldrig lär dem uppförsel, det verkar vara väldigt vanligt för denna generations föräldrar.

  Svara

   Stör mig också sååå sjukt mycket på föräldrar som inte kontrollerar sina barn. Verkar bli vanligare och vanligare

   Svara

   Har du själv barn?

   Svara

    Vad spelar det för roll?

    Svara

     ’Kontrollerar’, mmmmmm…

     Svara

   Agree. Fullständigt. Så less jag med…

   Svara

   Håller med!

   Svara

   Håller med så mycket!

   Svara

   Håller fullständigt med!!! 🤦🏼‍♀️

   /en med två barn som uppför sig

   Svara

   Jobbat 10 år inom restaurang och för varje snorunge som kommit in på mina jobb genom åren så skrymplade min livmoder ihop sig mer och mer. Fuckin hatar barn som inte kan uppföra sig.

   Svara

   Välkommen till 2019.
   Så där är det överallt,
   Barn får springa och skrika och leka i affärerna.. på parkeringar… det är hemskt att föräldrar blivit så jävla slappa

   Svara

    Det är också knäppt att folk på allvar tror att det var så jäkla mycket bättre förr. Som om spädbarn aldrig grät, tvååringar aldrig smet och att femåringar aldrig hade spring i benen för 20 år sedan.

    Svara

     Vi gick ju aldrig på restaurang!! För dyrt… picknickar och hemmamiddagar funkar finfint för barn

     Svara

     Barnen var likadana för 20 år sedan, men INTE föräldrarna..Stor skillnad!

     Svara

      Hur gammal var du för 20 år sedan? Jag tycker ofta att de som klagar på ”dagens föräldrar” brukar vara de som var barn för 20 år sedan (och såklart aaaaaldrig sprang i någon affär)

      Svara

   Ååååh vad jag är trött på sånt här gnäll. Kom med något nytt snälla eller tjata till dina vänner.

   Svara

    100 spänn på att du:
    1. Aldrig jobbat inom restaurang
    2. Du är en av dessa föräldrar som tar med sig sina stökiga barn till restaurang och sen blir irriterad när personalen ber dig ha koll på dina barn

    Svara

     Säg till föräldrarna att du en gång råkade peta ut ett öga på en unge med en gaffel när du snubblade över den, alternativt någon annan påhittad och äcklig skräckhistoria. Bara för att se deras min om inte annat.

     Svara

      😂

      Svara

     100 spänn på att du har fel. Men det är ett jävla gnäll helt enkelt. Hitta på något eget att gnälla om istället för att rapa samma gnäll om stökiga barn om och om igen, eller gnäll inför dina vänner som kanske bryr sig.

     Svara

      Haha ja din egen kommentar är ju verkligen unik 😆 inget någon hört förut när det talas om uppfostrade ungar.

      Svara

       Samma gamla gnäll får väl samma gamla svar?

       Svara

      Vi är ju uppenbarligen väldigt många som håller med? Verkar snarare som om du är i minoritet, S nr763…

      Svara

       Ja det är väl därför man blir så jävla less, världen svämmar över av gnällspikar helt enkelt.

       Svara

        Och du är en av alla gnällspikar…

        Svara

         Metagnäll! Jag ska så börja använda det ordet 😀 kom ihåg var ni hörde det först!

         Svara

        Bara att scrolla vidare om det stör dig så förfärligt att läsa?

        Svara

   Mitt bonusbarn har tyvärr curlats tills absurdum och beter sig fan inte klokt, skäms ihjäl när vi går på restaurang med.. förlåt oss:(

   Svara

    Gör slut!

    Svara

    Säg till ungen! Du gör hen en tjänst genom att förklara att inte alla tar hens bs.

    Svara

   Upplever att trenden i samhället är att vara väldigt egoistisk och sätta sina egna behov främst- ”Jag har minsann RÄTT att gå på restaurang trots att jag har barn som är för små för att få följa med”.

   Har själv två barn på 4 respektive 6 år. De får definitivt inte springa runt hursomhelst när vi är och handlar, utan ska gå jämte oss föräldrar och den minsta håller oss i handen. Någon finare restaurang har vi inte tagit dem till än, men när vi går på café/Burger King vet de att de måste sitta stilla och uppföra sig. Det är ju en vanesak, en fostran, begriper inte att man inte vill lära sina barn bete sig i det sociala rummet. Sen är alla barn olika- vår äldsta har alltid uppfört sig bra utan att vi har behövt säga till hen, medan minstingen är mer rebell och typen som försöker härja runt…

   Svara

   Kan förstå irritationen. Jag skulle inte ta med mitt barn till nån ”finare” restaurang än donken än då han inte kan sitta still så länge. Men vad är de för sjuk barnsyn ni har? Kontrollera sitt barn? Vad i helvete, de är inte hundar.

   Svara

    Alltså du förstår väl vad som menas? Föräldrarna verkar inte ens försöka tolkar jag det som.

    Ja jag har barn.

    Svara

    Jag tycker att det är mysigt med barn som kommer till mitt bord, det är bara att säga ”hej” eller småprata lite. Jag tycker att barn förgyller livet och jag är väldigt glad att föräldrar är mer medvetna om barns rättigheter än att ha någon form av mental strypkoppel på dem.

    Svara

    Nä, men många har mer pli och uppfostran på sina hundar än på sina ungar.

    Svara

     För att hundarna är hundar, och barn är – tadaaaa! – människor..?

     Svara

    Barn behöver regler, någon som sätter gränser och talar om hur man ska uppföra sig, man gör barnet en tjänst då detta med uppförande inte är medfött. Vi formar våra barn, hjälper dem att bli bra vuxna människor, inte odrägliga varelser dom inte fått lära sig något om uppförande.. barn vet inte hur de ska bete sig, du som förälder måste lära ditt var det, om allt!

    Svara

   Undra just vad dessa föräldrar skulle tycka om det sprang runt barn på deras arbetsplatser…

   Svara

   Håller med dig helt, och det värsta är kommentaren ”men det är ju bara baaaarn”, men so What????!!! Ta dina jävla barn och ha kontroll över dem, ta dem i handen eller få dom bara att hålla tyst ovh bete sig. Trött på alla egoister som tror att alla njuter av deras snoriga skrikiga ungar

   Svara

   Jag har själv barn och jag har varit väldigt tydlig och extremt strikt med att man uppför sig på restaurang. Man sitter still, är artig mot servitören/servitrisen och pratar inte högt.
   Jag får en CHOCK varje gång jag ser föräldrar låta deras barn härja runt på fina restauranger! Det kanske är lite fult, men då säger jag (utan att viska) till mina barn att ”så som de barnen håller på – så uppför man sig INTE. Då är man inte väluppfostrad”.

   Svara

   De bästa föräldrarna är de som inte har några barn själv. Mvh en väldigt oegoistisk ”jävla förälder”.

   Svara

  Någon kvinna här som haft hormonrubbningar? I sådana fall du berätta hur det visade sig samt eventuell behandling.

  Jag har pratat med en läkare i min närhet och förklarat mina problem och hen trodde att det kunde vara något knas med mina hormoner men fattar ju typ inte vad det innebär. Är inte hemma förrän i april så kommer inte kunna kolla upp der riktigt förrän då heller.

  Svara

   Hade en hormonrubbning för ca två år sedan troligen pga extrem stress, skulle söka in på universitet och hade samtidigt mycket i mitt privatliv. De symptom jag märkte var viktuppgång och sömnproblem, gick extremt lätt upp i vikt vilket gjorde att jag fick äta extremt nyttigt och aldrig kunde unna mig för då viste jag att jag gick upp direkt vilket sög. Min läkare ville vänta med behandling då han misstänkte stress och ja efter att stressen la sig var mina värden helt normala igen och har inte samma problem med vikten eller sömnen. Vet inte om detta är till hjälp alls då jag inte fått behandling men ändå ett inflik

   Svara

    Vilka tester gjorde du för att kolla hormonerna?

    Svara

   Jag vet inte vad du har för typ av problem, men tipsar ändå om Jenny Koos (vulverine på insta och Facebook) som arbetar med hormonhälsa och fertilitetsförståelse (alltså inte för att bli preggo utan för att man att förstå kroppen). Kolla in hennes sidor om det kan vara något för dig, eller skriv till henne i DM. Man kan boka skypemöte med henne.

   Svara

  Advice please.
  En killkompis flickvän känner sig hotad av mig (vilket hon har uttryckt själv) och min relation till honom. Det nu har gått så långt att hon stalkar honom o mig i allt vi gör. Vi hade en fling förr och va jätte kära i varandra men det funkade inte riktigt. Just nu är vi jätte bra vänner, fast ibland kan det upplevas utifrån som vi fortfarande har någonting på gång. När vi hänger gör vi det oftast i grupp av respekt för henne och alltid bjuder med henne fast hon inte vill, i slutänden dyker hon alltid upp och är arg o förbannad på både han o mig upprepande gånger. Försökte prata med henne angående , att hon kände sig hotad av mig men hon vill inte. Nu är jag så less på situation – eftersom vi är ett stort kompis gäng som alltid hänger med varandra så har det nu börjat påverka alla i gruppen negative. Vad har ni för tips…?

  Svara

   Väx upp är mitt tips.. fattar du inte problemet själv när du skriver att det utåt sett kan verka som att ni har någonting på gång, klart som fan att detta sätter tankar i hans flickväns huvud, släpp honom och försök hitta dig en egen kille, denne är upptagen och sluta medvetet skada hans flickvän!

   Svara

    men det är ju flickvännen som får ta valet om hon är ok med att de är vänner eller inte. det ska ju vara möjligt att vara vänner med motsatt kön utan att hon blir avundsjuk eller att ”det sätter tankar i hennes huvud”. deras historia spelar väl ingen roll om de bara är vänner nu. mitt tips: killen borde dumpa tjejen, uppenbarligen finns det ingen tillit och då finns det ingen anledning att vara tillsammans.

    Svara

     Ska hon, flickvännen välja om hon kan acceptera att dom vänner eller inte? Hon (Fatima) verkar vilja va mer än vänner, eller bara förstöra ett förhållande. Jag vet inte vilken relation du har med dina vänner men jag och mina vänners män verkar definitivt inte ha något ”mer på gång utåt sett”, då är gränsen passerad för ett bra tag sen.

     Svara

    På vilket sätt skadar jag hans flickvän menar du? Nämnde aldrig vilket sätt det ser ut utifrån att vi har något på gång! Vi har en en bra vän relation till varandra och alltid haft!! Vilket de uppbarligen inte har tillsammans. Vilket ja förstår att hon är avundsjuk på. Men hur kan det va mitt fel? Sedan har jag inte sagt att jag va intresserad av honom fortfarande – utan problemet va att det påverkar negativt vår vängrupp!!

    Svara

    På vilket sätt ska hon växa upp? Sluta hänga med sina vänner??

    Svara

    Fast varför måste Fatima ändras, växa upp eller gå vidare. När det är killen som uppenbarligen måste prioritera hans flickvän och hennes känslor genom att hon tycker att det är jobbigt att de umgås! Det är fortfarande hans val och fortsätta umgås med henne fast det skadar hans förhållande.

    Svara

     Ja det är ju upp till honom att få flickvännen att inse att det är henne han väljer… oxå upp till honom om han är beredd att offra vänskapen för denna flickvännen

     Svara

      Agreed!!

      Svara

   Du känns inte trovärdig eller ärlig/pålitlig. ”Just nu är vi jätte bra vänner, fast ibland kan det upplevas utifrån som vi fortfarande har någonting på gång. När vi hänger gör vi det oftast i grupp av respekt för henne(…)”. Whatever you’re selling I’m not buying. Det som går att läsa mellan dina rader – falsk ödmjukhet och egna särintressen illa maskerade som någon sorts välvilja, ljug (hon stalkar er i allt ni gör – vad är detta allt ni gör?) verkar rätt osympatiskt. Men, kanske hela gänget har ungefär lika dålig självkännedom och/eller är manipulativa, vad vet jag.

   Du gör förstås vad du vill, men försök inte få det att låta som att du anstränger dig för hennes skull.

   Svara

    …/har ansträngt dig för hennes skull.

    Svara

    Tack för din input. Jag anstränger mig verkligen inte för hennes skulls. Känner tyvärr inte behovet mer än att jag är rädd om mina vänner. Klart jag gör det av eget intresse och mina vänners. Älskar mina vänner, känt dom längre än vad deras förhållande har pågått., och pga av deras förhållande så håller dynamiten i gruppen på ändras – därefter mitt enda intresse i att försöka lösa detta. Lastly, nej jag är inte fullständigt ärlig, då jag inte känner att jag måste lägga alla kort/bevis på bordet här. 🙂

    Svara

     Relationer utvecklas. Du kanske behöver gå vidare för hans förhållande skull

     Svara

      Fast varför måste Fatima ändras, växa upp eller gå vidare. När det är killen som uppenbarligen måste prioritera hans flickvän och hennes känslor genom att hon tycker att det är jobbigt att de umgås! Det är fortfarande hans val och fortsätta umgås med henne fast det skadar hans förhållande.

      Svara

       För att vara schysst o slippa drama. Men vissa vill ha drama.

       Svara

     Och helt ärligt, känner jag ingen avundsjuka gentemot deras förhållande, om du förmoda skulle antyda det – då inga kärleks intressen finns mellan oss förutom den fina vänskapen vi har haft i årtal, vilket är därför jag tror att hon känner sig hotad av. Han har varit tillsammans med tjejer efter mig o det har funkat och aldrig påverkat våran vänskap som det gör nu.

     Svara

     Jag håller med anonym 22:24, du vet innerst inne, att hans flickvän har rätt att vara svartsjuk eller liknande på det hela. Det känns som att du söker bekräftelse för ditt dåliga beteende. Framför allt när du nu skriver att du inte har lagt alla korten på bordet…
     Om du är kär i killen och han vet inte om det – säg det till honom.
     Om det är så, att ni har haft det ihop med varandra och han nu träffat någon annan dvs. ”Valt” bort dig – acceptera det, även om han är flörtig mot dig.
     Du ”räddar” inte eller ”håller ihop” ditt gäng med sitt beteende utan du försöker mer att markera ditt territorium, känns det som….
     Får jag fråga, hur gammal du/ni är?

     Just nu känns det inte som om man försöker få kompisarna man gillar att må bra utan mer som sagt att markera sitt territorium och vara beräknande..

     (Förlåt för dålig svenska..)

     Svara

      Exakt så, känns som du Fatima medvetet försöker sätta käppar i hjulet för dessa två i förhållandet för du är i behov av bekräftelse?! Ibland får man backa undan och sätta sina egna känslor efter någon annan, i detta fallet bör du ta avstånd från killen för hans tjejs skull. Du kan välja någon annan i vänskapskretsen till att bli ditt ”offer”. Kvinnor (eller flickor i ditt fall) som flirtar med upptagna människor är det värsta jag vet! Sluta leka med människors känslor, man för inte det!

      Svara

       *man GÖR inte det!

       Svara

     Wow… Jag tänkte ett tag att jag lät väl otrevlig, men du bekräftar ju allt och lyckas samtidigt verka som en ännu värre människa? Det finns ju inget konstruktivt i det här, men när du nu blandat in en annan människa och ber om råd… så kan jag bara säga att du är genomskinlig och att din insida låter rätt ful.

     Det behöver inte vara fråga om en ”romantisk” svartsjuka, vem vet vad det är tal om här, men om du nu är hälften av det du verkar vara så är incitament att ge dig råd 0. För att inte säga omöjligt, när det finns så många frågetecken i din story och sättet du återger den på.

     Svara

      Anonym, du behöver inte trycka ner människan. Man kan ifrågasätta det hon skriver utan att säga att hon är dålig människa eller har en ful insida. Bara onödigt! Då vi inte vet hela historien eller bakgrunden till varför hon tycker deras vänskap är nu så viktigt.

      Och till dig Fatima – det svårt o tyda vad du har skrivit eller vill få ut. Tycker du ska försöka prata ut med killen, då du säger att ni är bra vänner.

      Svara

       Du har rätt. Man ska aldrig trycka ned en annan människa och jag kanske lät väl hård. Jag har bara svårt för när något görs på en annan människas bekostnad – och på ett så uppenbart sätt.

       Svara

     Dynamiken i gruppen kommer ändras över tid, det kommer komma andra flickvänner/pojkvänner som påverkar det på ngt sätt.

     Svara

      Joo det sant. Får börja tänka så istället.

      Svara

     Jag tycker du ska backa helt enkelt. du låter lite desperat och det är dags att sluta umgås med honom själv. Sen tycker jag även han är en idiot som ens umgås så nära med sitt ex men det är en annan femma. Sen tror jag du ljuger, ni var jätte kära och du hänger kvar o väntar på att det tar slut med denna brud sä du kan få en chans igen, därav att du bedömer deras förhållande som dåligt och att du och han har nått den inte har. Man jämför inte så om man inte är avundsjuk.

     Svara

   Du har ingen ensamrätt till honom och borde respektera flickvännen. Släpp taget om honom. Att förstöra deras relation för att behålla er ”vänskap” är inte sunt.

   Svara

    Det påstår jag inte. Men absoult förstår vad du menar med att det inte är sunt. Därför vila jag ha tips för att få det hela att funka eller tänka i andra banor.
    Efter några månader med det här, så har det varit svårt o släppa. Då vi har samma vänner och umgås i samma kretser. Så är ganska svårt o utesluta honom ur mitt liv….hmm

    Svara

     Känner att jag måste förklara mig lite mer, så ska ge ett example hur det på ett ungefär brukar se ut o varför ja frågade om råd – Förra helgen så hade en vän födelsedags fest, vi alla va där och hon va bjuden men vila inte komma( vad jag fick höra). Sen från ingenstans, visar killen mig sina meddelande från henne, där hon(flickvännen) frågor ifall jag var där eller inte. Han svarade inte, så hon messar en annan vän som oxå befinner sig på festen och frågar om jag va där. Några minuter senare står hon utanför och killen säger åt mig att gömma mig!!! Vilket jag vägrade, för jag kände inte att jag gjorde något fel. Dom började bråka och sen gick dom tillsammans. Senare kommer han själv tillbaka och vi började argumentera i gruppen om det hela, och vissa sa att de va trötta på att det hela tiden slutar såhär när vi umgås. För det har varit så några gånger nu och han va den som sa till mig att hon kände sig hotad av mig! Jag och han har helt ärligt inte haft något sexuellt umgänge sen vi slutade dejta för 1,5 år. Och han har haft förhållande i mellan, så har jag oxå!! Men jaa han är jätte flörtig av sig, helt klart inte bara med mig. När jag säger att det kan verka som vi har något mer , är för att vi är super tighta o har alltid varit och när vi konvenserar med varandra så kan det nästan tolkas som det är mer – det är vad jag har fått höra och förstår det inte ser bra ut. Det är inte det att jag är okänslig. Nu sätter jag punkt för det här. Tackar för tipsen!

     Svara

      I just det här specifika fallet är det ju din kompis som var ett rövhål. Varför svarade han inte bara ärligt på sms:et? Låter ju som att det finns trust issues i deras relation och han verkar ju inte direkt hjälpa till.

      Svara

      Gud vilken vidriga kille som spelar dubbelt sådär. Han hänger ut sin tjej inför ett fd ragg och hans polare och målar upp henne som orolig.absolut värsta stortens kille, hoppas hon dumpar honom så hon slipper bli behandlad så illa av honom och hans vänner 😭😰

      Svara

   Hatar när killar ska ha tjejkompisar de tidigare legat med eller haft en fling med, nä ni har inte vänner ni är föredettas!!
   En vän är en person man inte varit intim med eller haft kärleksfulla känslor för annat än på ett vänskapligt plan.

   Hur svårt är det för dig att förstå att du framstår som efterhängsen, om det funkade mellan er betyder det att han nu valt sin nuvarande tjej som flickvän och inte dig. Vem är det som föreslår att ses, du eller killen? Om det är du ja tipset ser du ovan, om det däremot är killen så hoppas jag att han gör slut med sin tjej för det är så egotrippat att bete sig så.
   Du fattar väl själv att killen har berättat för sin flickvän att ni haft en tidigare fling.

   Hade aldrig accepterat att ha en pojkvän ned tjejkompisar han haft ihop det med, hade bett honom att välja direkt och i annat fall dumpa honom

   Svara

    Samma här! Min nuvarande sambo umgicks väldigt mycket med ett kompisgäng med många tjejer. Jag började fråga och det visade sig att han legat med en av tjejerna. Det var bara att välja mellan mig och de där ”kompisarna”. Inte en chans att jag skulle acceptera något sådant, extremt förnedrande. Han valde mig. Låter kanske lite hårt, men är inte svartsjuk alls annars, men det där är inte acceptabelt.

    Svara

    Men så sorgligt ju. Många är vänner med sina ex, särskilt om de har barn ihop. Kan du inte hantera det så sök hjälp för det. Du kan inte vara nummer ett jämt.

    Svara

     Har man barn är det ju en helt annan sak.

     Svara

     Tänk för att man kan det, vara nummer ett alls. Tjejer idag nöjer sig verkligen att bli behandlade som skit idag. Hela meningen att ha en pojkvän eller gifta sig är att man är deras nummer ett!

     Skulle aldrig låta min kille ha tjejkompisar han haft ihop det med 😂 ingen normalt funtad människa tycker de är okej

     Svara

  Någon annan här som kikar på Outlander? Satte på första säsongen för att ha något på i bakgrunden men blev helt besatt. Har nu sett alla avsnitt och går i tankarna om jag ska läsa böckerna medans jag väntar på säsong 5! Någon som läst böckerna? Om så är dom precis lika fantastiska som serien?

  Svara

   Min mamma har läst alla och hon låter hälsa att de är helt fantastiska! Och att serien är grymt bra gjord efter böckera.

   Svara

    Åh tack Anonyms mami för input! Låter som jag verkligen skulle gilla böckerna då 😊

    Svara

    Fast fastnade efter några böcker…

    Svara

     Alltså att jag inte kom vidare i läsandet av serien…

     Svara

   Just Outlander tycker jag har lyckats med att göra en serie som matchar böckerna, men böcker är ju nästan alltid lite bättre ändå. Tycker absolut du ska läsa dem, definitivt värt det!

   Svara

    Åh tack! Ryser typ bara jag tänker på Outlander serien. Så otroligt fint gjord. Varenda scen är ett vackert mästerverk i mitt tycke 🙂 Har dock inte läst böcker på tio år så det känns lite läskigt men jag kommer ju ihåg hur fantastiskt det är att bli helt uppslukad i en bok så Outlander kanske är den perfekta nystarten!

    Svara

   Jag är också helt besatt! När Jamie säger ”sassenach”. 😍

   Svara

    Jaaaaaa sassenach döör! 😍 Eller en liten Fergus som säger Mi Lord, Mi Lady ❤️

    Svara

   ÄLSKAR OUTLANDER!!! Serien är fantastiskt, kan inte annat än rekommendera den❤️❤️

   Svara

    Eller hur? Helt fantastisk! Älskar introsången också, sjunger med som en tönt varje gång haha. Är kär i hela serien❤️

    Svara

     Ååååh nästa outlander, tänker på det varje dag som om det vore en liten kärlek jag har. Haha. Längtar till nya säsongen!

     Svara

   Men vadå ”Väntar på säsong 5..”?!
   Har säsong 4 kommit ut alltså? VAR kan jag hitta den?

   Svara

    Jag bor i usa så jag har kikat på det via Hulu där avsnitten lagts upp en dag efter dom visats på TV här. Sista avsnittet av säsong 4 sändes för några veckor sen så det borde nog sändas i Sverige snart antar jag? 🙂

    Svara

    Finns på viaplay. Säsong 4 började sändas i november 2018.

    Svara

  Följarna rasar efter Blondinbellas semesterbild

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/7l8W04/foljarna-rasar-efter-blondinbellas-semesterbild

  Andra nyheten på webbsidan.

  Svara

   Fullt rimligt?

   Svara

  Någon som testat Simon (Läckbergs mans) says workout förra gången han hade den och vill lämna en recension av den?
  Är nyfiken på att testa, har aldrig tränat förr så jag gillar tanken på att kunna göra det hemma utan vittnen och att inga resskap eller förkunskap krävs

  Svara

   Hemmaträning är grymt iaf 🙂 man kan lätt klämma in några övningar medan man ser på tv… vet dock inget om Simons apo, men det kan ju vara bra att få tips på bra övningar… så kan man fortsätta med de man gillar sen

   Svara

  Funderar på o o ta körkort. Hur kände ni när ni tog, valde ni automat/ eller manuell. Bara körskola eller privat? Och varför?
  Det är en djungel och dyrt som fasiken med, hur mycket fick ni betala?

  Heeeelp me!

  Svara

   Manuell!!!!!! Do not think about anything else. Du blir sjukt begränsad om du bara tar kort för automat.

   Svara

    Nope.

    Svara

     Fast jo. Ta bara automat om det är det enda alternativet du har. En kompis till mig har begränsad rörlighet i ena sidan av kroppen och kunde således inte ta manuellt. Att ta automat utan en liknande orsak känns bara som en lat utväg.

     Svara

   Hej,
   Jag tog körkortet för drygt 2 år sen. Jag valde automat av den anledningen att jag tänkte att det skulle gå fortare 🙂 körde bara genom körskola då jag inte hade nån att köra med privat. Blev väll drygt 20.000 allt som allt dock.

   Svara

   Tycker inte att man blir begränsad av automat. Alla bilar görs i automat nu, finns automat på alla ställen om du ska hyra nu för tiden. I alla fall enligt min erfarenhet.

   Svara

    Hmmm okej! Tack för alla svaren. Blir lite klockare nu❤️❤️

    Svara

    Det där kan bara komma från en som inte kan köra manuellt. Tar man körkort och inte är förhindrat ta för manuellt , för då lögn du dig köra på riktigt. Hyr du bil utomlands blir det lååångt mkt villigare och bil med automatlåda kostar oftast åtminstone runt 30.000 mer. Min första bil kostade 50,000 medan samma modell med automatlåda kostade 90000. Sen är du inte begränsad Alls och det är helt enkelt kul att förstå hur en bil funkar

    Svara

   Kommer utan tvekan att ta endast automat.

   Svara

   herregud ta manuell, tänk inte ens tanken på automat. 1. du kan köra alla bilar 2. 1000 gånger roligare att köra 3. vad fan ska du göra vid tex en olycka där du har möjlighet att ta personen till sjukhus men du har bara tillgång till manuell bil? 4. tänk inte ens tanken på, min körskollärare försökte övertala mig till det, men nej nej!

   Svara

   Har man verkligen tagit körkort om man tagit ett automatkort?

   Svara

    HAHA

    Svara

    Nej! Bara för radiobil. Så dumt så jag fattar inte. Man kan ju inte påstå att man kan köra om man har automatkörkort, vem som helst kan trycka på en gas o broms.

    Svara

     Jag tog för manuell och betalade inte en krona förutom för uppkörning o sånt, min pojkvän lärde mig allt. Tog på första, i Sthlm, älskar att skryta om det haha för första gången jag satte mig o skulle övningsköra Sam min sambo, ”ehhh du er att man bara kan ta körkort för automat 😬”. Men det gick!

     Svara

   Valde manuell, utan tvekan. Du lär dig SÅ snabbt hur det funkar, så varför välja automat? När du väl lär dig så tänker du inte ens på när du växlar, att välja automat känns dumt ärligt talat. Körde privat med pappa och mormor samtidigt som jag gick på körskola. Betalade ca 18.000.

   Svara

   Jag tog automatkörkort när jag var 27 🙂 Var inställd på att jag såklart skulle ta manuellt men efter tårar, frustration och tre kuggade uppkörningar tog jag tillslut automatkörkort vilket ALDRIG har varit några problem. På min körskola sa de att nästan hälften av alla numera tog körkort för automat, så om du inte har ett superintresse för bilkörning och inte är 100% beroende av det i din vardag – ta automat! Är så orimligt tacksam för denna funktion. Varför göra det svårare för en än vad man måste?

   Visst, folk säger att automat är dyrare än manuell gällande att köpa/hyra, men nog fan är det också dyrt att traggla på med manuell övningskörning. OBS, egen reflektion då jag gjorde det så länge innan jag till slut gav upp manuell bil för automat. Men har aldrig upplevt hinder i att endast ha automatkörkort. Så om du funderar och tvekar angående priset – börja med automat. Du kan alltid komplettera senare med manuellt.

   Svara

   Manuell! Även om automat finns att hyra är de enligt min erfarenhet svårare att få tag i samt dyrare!
   Jag körde bara med körskola först (bodde i annan stad samt min pappa ville inte köra med mig) under en ganska lång utdragen period. Sen tog jag tag i det igen lite mer ”intensivt” under en vår och kunde köra privat två helger i rad, därefter bokade jag in uppkörning.
   När det gäller körskola är mitt tips att köpa en enstaka lektion först och se om du gillar läraren. Jag gillade inte min efter ett tag men då hade jag redan massa lektioner.. varje gång fick jag höra att jag var dålig och att jag gått bakåt i utvecklingen. Gick hem och grät varje gång. Fyfan alltså, var också student under den här tiden så varje lektion var ju mycket pengar. Jag bokade in uppkörningen utan körskolan och när jag berättade för min körlärare att jag tänkte ta körkortet under sommaren så skrattade hon mig rakt i ansiktet och sa att det skulle jag aldrig klara. En vecka senare hade jag klarat uppkörningen, så jääävla skönt att ringa körskolan och be att få tillbaka pengarna för den sista lektionen!!

   Svara

    Manuell! Gasa, bromsa och styra kan alla. Man kör bil när man kör manuell!

    Svara

   Ta manuell, så mycket växlar man ändå inte (om man inte kör runt i Stockholms innerstad dygnet runt) och du får köra vilken bil du vill egentligen. Vi har automat bil nu, men det är enbart för att mitt knä i vänster ben är dåligt och jag klarar inte av att sitta och växla osv i köer (bor i Stockholm).

   Jag tog enbart intensivkurs 2 veckor, kostade mig 9 000 kr och klarade både uppkörningen samt teorin på första försöket. 🙂

   Svara

   Ta manuellt för guds skull

   Svara

   Manuell så klart, det är inte ens svårt!
   Hälsningar från en som inte har körkort men kan växla efter att ha övningskört några gånger för över 10 år sedan. Herregud

   Svara

   Manuell för guds skull! Om du ska ta körkort, ta det på riktigt. Stort lycka till! 🙂

   Svara

    Vill tillägga att jag aldrig hade kört bil innan, och var heller inte uppvuxen i en familj som var bilburen. Jag tog manuell (såklart) och intensivkurs på tre veckor. Det var tufft men jag kämpade på. Jag klarade teorin och uppkörningen på första. Personligen tycker jag dessutom att det är kul att växla. Automat tar de som vill ta en genväg. Som sagt – ta körkortet på riktigt. Du kommer aldrig ångra dig!

    Svara

  Någon mer som såg hanapees story angående Janni och michaela Delers podd där Hanapee problematiserade tjatsex och huruvida man är en tjej som har sex på första dejten eller ej?

  Svara

   Japp! Otroligt märklig konversation, förstår att Hanna reagerade.

   Svara

   Jaaaa! Åh önskar Camilla hade sett och skrivit om det. Hanapee gjorde ju en klockren analys av det som sades. Helt sjukt att dom liksom tyckte det var kul att killen tjatat sig till sex och sen skojar han att han kom efter 1sek när hon väl ger med sig och har sex med honom. Öh wtf? Inte kul alls ju

   Svara

    Jaa och det lät så normaliserat? Och vad innebär det att vara en tjej som ligger med någon på första dejten, som att det är någonting man är! Hade också önskat ett inlägg kring det!

    Svara

    Jaaa hade också önskat ett inlägg om det och mer uppmärksamhet kring hela diskussionen!

    Svara

   Ja jag såg det. Så vidrigt och så sjukt att ingen reagerat innan… Lyssnar inte på deras podd men måste ju vara en hel del andra som gör det och bara konstigt att ingen reagerat. Synd att Camilla inte gjorde ett inlägg om det, då det borde fått mer uppmärksamhet.

   Svara

   Jag! Höll med Hanna till 100%. Så märklig konversation? Dels att det skulle vara nåt fel att ligga på första dejten och dels ”han tjata o tjata o tjata o tjata” alltså wtf???? Om jag hade en dejt med en kille som ”tjata o tjata o tjata”
   om sex så hade det absolut inte blivit sex och absolut inte blivit en andra dejt, extremt ofräscht beteende alltså…

   Svara

  Angående Younger. Team Josh eller Team Charles?

  Svara

   Team ingen..
   Tror inte Liza blir lycklig med någon av dem

   Svara

    Varför tror du inte det? Nu när du säger det så kanske det är så!

    Jag tror mer på Charles bara för jag har svårt att se att det fungerar med åldersskillnaden!

    Svara

     Josh är fin rakt igenom och han gillar henne för den hon är.
     Men jag får känslan av att hon behöver någon mer ”mogen”

     Charles får jag en känsla av att det mer är passion en dröm jag ser inte riktigt vardagen där mellan dem.
     Sen känner ju inte Charles henne på riktigt egentligen.

     Så jag tror helt ärligt att hon behöver någon helt annan som är utan för hennes lilla bubbla hon byggt upp med fejk ålder osv

     Svara

   Team Josh!!

   Svara

   Charles!!

   Svara

    Jag säger Charles för josh’s skull, Liza sårar honom hela tiden så mitt hjärta går sönder.. 😟 jag kan ta josh så kan hon ta c 😏

    Svara

  Någon mer här som lider av misofoni? Har ni några knep för att stå ut? Nån som testat kbt mot det med positiva erfarenheter? Så trött på detta nu, det förstör så mycket i min vardag och tar så oerhört mycket av min energi och mitt humör..

  Svara

   Jag har samma problem. Tycker bara det blir värre och värre.

   Svara

    Tycker nog också det, senaste tiden har det varit fruktansvärt. Så jävla jobbigt.

    Svara

  Om ens mens inte kommer samma dag i månaden utan nånstans mellan 2-4 dagar tidigare än månaden innan, räknas det som oregelbunden mens? Ex september 2018 kom mensen den 3:e och sedan går den back några dagar för varje menstruation tills nu februari 2018 då den kommer den 14:e…

  Svara

   Mensen kan variera med några dagar, den är ändå regelbunden. Dessutom kommer nog ingens exakt samma datum varje månad? Månader har ju olika många dagar tex

   Svara

   Va? En normal cykel är ju 28 dagar, de flesta månader har fler dagar än så…

   Svara

   Tracka den i en app så blir det lättare att se om den är oregelbunden eller normal.

   Har för mig att en menscykel som är längre än 35 dagar räknas som oregelbunden.😊

   Svara

   Det vanligaste är väl att ha en cykel på 28 dagar.

   Svara

    Okej, jag antar då att min cykel är kortare än 28 dagar? Eller? För den kommer alltid 2-4 dagar tidig. Aldrig senare, väldigt sällan på samma datum utan bara på ett tidigare datum än den föregående månaden.

    Svara

     Fast va? En månad är, undantaget februari, inte 28 dagar. Så om du har en 28 dagar cykel och mens den 15 januari har du nästa 12 februari.

     Svara

     Vad jag vet är det bara en månad som har 28 dagar. Resten har 30 eller 31. Därav ska du aldrig gå efter datum för mens utan snarare dagar.

     Svara

      Alla månader har 28 dagar

      Svara

     Fast det blir tidigare iom att alla månader utom februari har fler dagar än 28 🙂

     (Visst blir det så? Blir visst mindfuckad sv att tänka på)

     Svara

     Du får väl räkna. Från första dagen du har mens till nästa gång du får mens igen. Strunta i månadens dagar och datum.

     Svara

     Är du på riktigt?

     Svara

      Hahahah, ja tyvärr! De tjejer/kvinnor jag har i min direkta närhet har väldigt punktliga menstruationer och med det menar jag nästan alltid på samma datum eller åtminstone samma tid på månaden (alltid i början, respektive mitten på månaden). Plötsligt igår tänkte jag att något måste vara fel på mig eftersom jag var den enda med detta mönster i min familj och logiken lämnades på efterkälken lool. Har annars aldrig brytt mig om menscykler. Nu på morgonen efter en god natts sömn tänker jag klart men igår ignorerade min hjärna enkla och självklara fakta för att istället försöka hitta stöd för att något måste vara fel på mig. Jag ska skärpa mig 😅

      Svara

  Jag lider av ångest och social fobi och jag klarar inte av sociala tillställningar eller situationer där det är många människor jag inte känner mig trygg med. Det värsta jag vet är att äta ute och det gör jag aldrig men om mindre än två veckor ska jag äta lunch med en potentiell arbetsgivare (känner honom dock litegrann) men jag vet inte hur jag ska klara det och jag får panik bara jag tänker på det. Har ni några råd till mig?

  Svara

   Kognitiv beteendeterapi (KBT), rekommenderar det varmt! Det hjälpte mig att bli av min social fobi och ångest.

   Svara

    Jag ska göra det men nu har jag mindre än två veckor på mig så behöver något tips som kan försöka hjälpa mig innan dess.

    Svara

     Träna/öva på utelunch med någon du känner dig trygg med innan, tänk ut vad det värsta som kan hända är och hur du skulle kunna hantera det,ha konkreta samtalsämnen du kan ta upp om det blir jobbig tystnad, visualisera hur det ska gå till, gå dit en gång utan honom för att lära känna stället. Gör allt för att hjärnan inte ska tro att det är så otäckt som dina diagnoser vill få den att tro typ. Dina tankar påverkar dina känslor och senare handla, försök fokusera på snälla/positiva tankar och avbryt tankebanor så fort du märker att de spinner i väg i negativ riktning.

     Jag tycker även det hjälper att erkänna sig nervös, som att avväpna situationen och folk brukar småskratta igenkännande, vet dock inte hur bra det är vid arbetsintervju.

     Utsätta sig ör verkligen bra mot social ångest/fobi osv. Lycka till, det kommer gå bra ❤️

     Svara

      Tusen tack för allt ska verkligen göra det ❤

      Svara

    Ja håller med! Ge terapi ett försök, har inte samma problematik men terapi blev min räddning <3

    Svara

   Tycker du ska ta det på allvar och på sikt söka dig till sjukvården eller privata samtal för att komma vidare med hur din vardag kan bli mindre begränsad på olika sätt ❤️.

   Vad är det som känns mest jobbigt, är det att prestera under lunchen? Eller utemiljön?

   Om du vet vart ni ska gå kanske träna genom att gå dit i veckan och ta en kaffe eller något och bara sitta där med en tidning i 15 min när det är mindre folk än lunchtid?

   Lovar att alla på hela stället när lunchen väl är kommer vara helt fokuserade på sina egna problem och inte har minsta tanke på att utvärdera dig eller vad du gör ❤️.

   Svara

    Sjukvården har jag sökt mig till men ingen tar mig på allvar. Jag har bytt mellan tre vårdcentraler men ingen bryr sig. Jag äter Xanor som min gynekolog har gett mig på grund av depression som jag har en liten bit varje dag men får ljuga för läkaren för ingen vill tro mig och senast jag var där började jag gråta men då sade läkaren enbart: jaja vi har inte tid nu får ta vid nästa besök.

    Det är själva stela miljön som gör det för jag blir väldigt nervös och illamående för känner att situationen blir spänd och krystad. Det är en form av panikångest som bildas och då känns det som jag ska börja kräkas och hur skulle det se ut? Det är så pinsamt.

    Svara

     Låter helt förfärligt 💔. Mina samlade erfarenheter är att om man är vad ska man säga? ”Välfungerande i övrigt”, dvs inte befinner sig i någon typ av utanförskap så är det svårt att bli tagen på allvar. Generellt har vården svårt att ta människor seriöst om de inte är på någon sorts absolut botten. Psykisk ohälsa kan ju se så otroligt olika ut och finns i alla samhällsklasser så den inställningen är livsfarlig. Jag var för tio år sen ”lyckad på pappret” men mådde allt annat än bra för det. Försök få in en fot på psykiatrin så att du får en läkare att prata med som faktiskt jobbar heltid med just psyke? De på vårdcentralen är inte specialister, och om hjälpen du fick känns som att du inte blev tagen på allvar så är det ett kvitto på att de inte kan hjälpa dig vidare.

     Oavsett, skulle propsa på att det begränsar din vardag och att du testat 3 olika och inte känner dig hjälpt. Man kan ha GAD, PTSD eller återkommande depressioner – sånt tar tid att komma till rätta med, men alltså det går verkligen med rätt insatser. Nöj dig inte med den ”hjälp” du fått, finns betydligt bättre där ute ❤️. Psykiatrin kan ta någon månad innan du blir kallad, så sätt den bollen i rullning så fort orken finns.

     Försök ta ett par dagar och fundera på vad det är med just den lite stelare miljön som framkallar obehag? Du är inte pinsam! Man kan må fysiskt illa av psykiskt obehag, är inte något konstigt i sig. Alltså du har ju all rätt att vistas i de miljöerna lika mycket som någon annan på dina villkor, testa att välja ut stela miljöer att träna på? Kanske i sällskap med en vän eller så redan i helgen? Går att slinka in på rätt många hotell tex och bara ta en kaffe och få lite träning.

     Ge inte upp att få rätt vård! Vet exakt hur ensamt det är att behöva kämpa för den i ett läge där man inte riktigt orkar det ❤️

     Svara

      Du är så fin – verkligen tusen tack ❤ jag ska göra allt det här och försöka så gott jag kan och inte ge upp om hjälp jag lovar. Har en privat psykiatriker i mobilen jag ska ringa till när jag har råd. Alla kramar i världen du är bäst ❤

      Svara

       Tack själv för fint svar ❤️. Vad bra att du redan har en kontakt! Toppen ju. Tror du kommer fixa lunchen galant 💃✨.

       Svara

  Fler här som råkat ha två tamponger inne samtidigt? 😳 Upptäckte det imorse och fick smått panik, ALDRIG hänt tidigare. Tyckte det kändes lite konstigt/trögt att föra in tampongen igår kväll men tänkte inte mer på det då det ibland inte går lika ”lätt”. Bör man vara orolig om en tampong suttit inne i kanske…18 timmar?

  //Trött småbarnsmorsa

  Svara

   Efter min andra unge föddes hände det typ varje månad. 😂 Blev som tur var gravid igen när hon var tio månader så har inte hunnit glömma fler tamponger i och när mensen återkommer nu blir det menskopp. 👍

   Svara

   Hade en inne två veckor 😂 ut kom en illaluktande sörja

   Svara

   Ja, du kan få toxic shock syndrome. Tamponger ska inte sitta inne för länge, det kan i värsta fall bli direkt livsfarligt.

   Svara

  Om en månad flyttar vi från vårat lilla hus med två sovrum och ett litet vardagsrum till ett hus med fyra sovrum (varav ett har en WIC!) och två vardagsrum. Är så exalterad att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av mig själv. 😱 Var bara det jag ville säga. Asfgfaahdadasfg

  Svara

  Pormaskar! HUR blir man av med dem? Ge mig era bästa tips, allt från hemmaknep och produkter till ställen man kan gå till (gärna i området kring Norrköping/Linköping). Tack på förhand!

  Svara

   Hjälp här med!! Använder salicylsyra, niacimide + zink, aha peeling, retinol, c-vitamin – men inget tar på de jäkla pormaskarna !!

   Svara

  Vi har imorgon barnfritt första gången på länge och skall bara vara hemma och äta o titta film 😍 väntar så ivrigt på det!! Få sova en hel natt! Någon som sitter på ett bra filmtips för småbarnsföräldrar som inte sett film på länge, mannen gillar action/sci-fi/ thriller och jag gillar kärleksfilmer 😀

  Svara

   Sett Passengers? Den har lite av varje sci-fi/romantik, och viktigast av allt: Chris Pratt, så jäkla snygg 😍😉

   Svara

   Manifest är en bra serie. Min kille gillar mer scifi och övernaturligt medan jag gillar drama. Den har vi båda gillat. Även the dark kan jag starkt rekommendera.

   Äsch, ser nu att du ville ha filmer och dessa är serier men jag postar ändå. Ni kanske vill se någon bra serie någon gång ocks😁

   Svara

  Kom hem från bio och såg Aquaman! SÅÅ nöjd över filmen! Älskar den

  Svara

   Vad såg du på bion då?

   Svara

  Jag behöver en tios om en bra mascara och här inne verkar det hänga många sminkintresserade. Jag köpte precis Idun minerals magna, den blir jättebra när jag tar på men kladdar under dagen så att jag hela tiden måste kolla att jag inte är svart under ögonen. Jag behöver någon som sitter bättre men helst inte vattenfast.

  Svara

   Clinique har en eller två mascaror som är vattenfasta men går bort med varmvatten. De har aldrig kladdat på mig och går att tvätta bort enkelt med varmt vatten. Toppen!

   Svara

    Tack!

    Svara

   IsaDora Stretch Lash!

   Svara

   Har du nån form av kräm (ansiktskräm, ögonkräm) under ögonen? Hade samma problem tills jag slutade med det. Har bara kräm runt ögonen på natten numera.

   Svara

    Ja det har jag men jag måste ha det annars torkar min hud ut fullständigt pga eksem. Men jag har puder på också. Jag kanske skall prova någon annan kräm eller vänta längre med att ta på mascara. Tack

    Svara

   Better than sex från Benefit, finns i en mindre storlek på Sephora (om du vill testa för en billigare peng). Bästa. Mascaran. Någonsin. 🙌

   Svara

    Better than sex är från Too Faced. Men håller med- grymt bra mascara!

    Svara

     Haha oj, blandar alltid ihop dem… tack för förtydligandet!

     Svara

    Jaa den är grym för mina rinniga ögon

    Svara

   Lash Hero Fibre Extension Mascara från Body Shop!

   Svara

   Miss manga och diorhsow! Ang kladd under ögonen, även de bästa av mascaror kladdar om du har något under ögonen som du ingen ”set” med puder. Vill du vara osminkad är det vikrigt att du kör genomskinligt puder under ögonen då det hindrar att kladd fäster. Eller concealer+puder för att ”set”

   Svara

  omg så fint Ebba sjunger!! 😍😍
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   Ebba?

   Svara

    Busch Thor (som var med på Skavlan) förmodligen 😊

    Svara

  Ger du blod? Varför? Varför inte?

  Jag gör det, det kändes som ett naturligt steg att ta som 18-åring då min pappa var blodgivare under min uppväxt. Jag fick hänga med honom när han gav blod så konceptet var bekant för mig. En familjemedlem till mig var väldigt nära att dö i somras och hen fick en massa blod under sina operationer. Jag är så tacksam för alla blodgivare som hjälpte till att rädda hen!

  Det är akut blodbrist i min blodgrupp i Stockholm, det känns extra bra att få gå och ge blod på nästa vecka.

  Jag vill uppmuntra alla som kan att ge blod. Vi behövs!

  Svara

   Jag vill lämna blod men kan inte på grund av olika sjukdomar. Så stolt över alla som är blodgivare!

   Svara

   Jag gör det inte. Är sjukt rädd för nålar och i princip allt som har med sjukvården att göra…

   Svara

   Jag var där och lämnade ”provblod” och registrerade mig osv. Tycker dock nålar/sprutor/allt med sjukhusmiljö är obehagligt och tyckte bara den lilla stunden att ge ett provrör med blod var jobbig. :/ Trodde inte jag skulle reagera så. Känner lite obehag för att gå tillbaka så har inte gjort det och känner mig lite dålig. Nu har jag iofs varit utomlands och kommer inte kunna lämna blod på ett tag för det, men men.

   Svara

   Jag ger blod, också gjort sen jag var 18, att anmäla mig som blodgivare var typ det första jag gjorde när jag blev myndig faktiskt. Det är verkligen en magisk känsla att känna att man gör skillnad på riktigt. Det är ju så himla viktigt då blod inte kan framställas på konstgjord väg. Så alla ni som kan, ge blod! ❤

   Svara

    ”att anmäla mig som blodgivare var typ det första jag gjorde när jag blev myndig faktiskt.”

    Jag med! Alla andra väntade på sin 18-årsdag för att kunna gå på krog, jag väntade på det för att kunna ge blod. (Dricker inte alkohol, så att…).

    Svara

     Haha, ja, så var det för mig också, krogen lockade inte, varken då eller senare. 20 år som blodgivare i år, det blir några liter ❤💪

     Svara

   Tack för att du lämnar blod ❤️❤️ Min mamma gick bort i leukemi och behövde många påsar blod under sin sjukdom, så tacksam över alla som lämnar blod! ❤️❤️

   Svara

   Gjorde förr men pga migrän som bryter ut varje gång jag lämnar blod eller plasma så har jag fått pausa…

   Svara

   Jag gjorde precis idag en intresseanmälan för att ge blod.

   Svara

    Heja dig!

    Svara

  Har någon annan reagerat på att när det kommer upp artiklar om BB på aftonbladet/expressen ser hennes hy HELT annorlunda ut än på hennes egna bilder? Inget fel på de men hon måste ju redigera bilderna helt brutalt!? Känns ju väldigt missvisande när man äger ett beautyföretag….Ex här hittar man en bild: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/7l8W04/foljarna-rasar-efter-blondinbellas-semesterbild

  Svara

   Ja hon redigerar brutlat, både smalare i ansiktet och blurr babbyface. Heja osäkerhet!

   Svara

  Behöver verkligen vänner… de flesta jag har haft har barn nu. Känner mig bara ivägen och självklart förstår jag att deras liv är helt annorlunda nu. Någon som testat GoFrendly appen?

  Svara

   Ja!! Fått två fina vänner varav en är jättenära numer! Älskar den appen 🙂

   Svara

   Ja och appen suger ärligt talat. Inte för att jag inte hittat någon där (träffat några där), utan mer för hur appen fungerar.

   Svara

  Förra veckan skrev jag om att jag hade en dröm om en gammal dejt och hur härlig känsla jag fick. Idag tog jag mod till mig och skrev till honom! 😍det har gått snart tre år, hoppas jag får något svar…haha.

  Svara

   Du fick svar av mig, om du är den jag tror. Jag skrev: ”Hör av dig till honom! 💛” Eller någonting liknande. Vad BRA att du gjorde det och jag ska hålla tummarna för dig!!

   Svara

    Tack!! Ja jag kommer ihåg dig ☺️💕

    Svara

     Vad bra! 💕💛 Tack för din vänlighet!! Jag hoppas att du får en fin helg!

     Försök att våga höra av dig igen till honom eftersom han inte har hört av sig tillbaka. Gå inte och vänta på det, försök att gör dig själv lycklig! Han kanske hade det för intensivt då, eller är lite blyg eller något.

     Om det inte blir något med honom, så försök aktivt att hitta någon om du känner att det är det du behöver och vill. Ibland är det singel man vill vara, men om du går och längtar efter någon att tycka om och bli omtyckt av så ta tag i det❣️

     Svara

     Vad bra! 💕💛 Tack för din vänlighet!! Jag hoppas att du får en fin helg!

     Försök att våga höra av dig igen till honom eftersom han inte har hört av sig tillbaka. Gå inte och vänta på det, försök att göra dig själv lycklig! Han kanske hade det för intensivt då, eller är lite blyg eller något.

     Om det inte blir något med honom, så försök aktivt att hitta någon, om du känner att det är det du behöver och vill.

     Ibland är det singel man vill vara, men om du går och längtar efter någon att tycka om och bli omtyckt av så ta tag i det❣️

     Svara

      Förlåt, det såg ut som om texten inte kom med först.

      Svara

   Åh! Är i typ samma situation men så feg. Vad skrev du? Behöver inspiration haha. Grymt gjort anyway, hoppas på det bästa😃

   Svara

    Det viktiga är nog inte vad du skriver, utan att du skriver. De flesta blir glada för positiv uppmärksamhet och det är bättre att du försöker få iväg några rader, än inga alls❣️

    Men jag skulle vara rak; t.ex skriva att:

    ”Nu har jag tänkt på dig varje dag sedan vi sågs senaste gången. Jag kan bara inte sluta tänka på dig! Har du tid att träffas någon dag?”

    Jag ska hålla tummarna för dig också. Det viktiga är att ta tag i det! 💕

    Svara

     Känns inte som att han skulle bli glad dock, tänker att om han skulle bli det kan väl han höra av sig. Eller så är han lika feg som jag. Eller gått vidare, vilket jag kanske också borde gjort men det är så himla sant att jag inte slutat tänka på honom sen dess. Kanske bara borde ta tjuren vid hornen.

     Men tack! Ska nog våga, samla lite mod först bara😬😬😬

     Svara

      Hej igen!

      Ja, samla lite mod och så försöker du igen! <3

      Svara

       Eller inte igen. Jag skrev fel, men försök verkligen! Jag skulle absolut ha gjort det om jag vore du!

       Svara

  30 år gammal har jag fått min första fasta anställning idag, efter 2 år som timvikarie på arbetsplatsen. Känns verkligen helt surrealistiskt. Har plötsligt rätt till semester??? Alltså. Fan, vad häftigt.

  Svara

   Grattis till dig!!!! Vad härligt 🙂 Minns den känslan när det hände mig för ett tag seb och är fortfarande tacksam över den trygghet en fast anställning ger.

   Svara

   Grattis! 🎉

   Svara

  Tips på bra solskydd för ansiktet? Vill helst inte ha en som blir glansig och fet etc. Tänkte börja med retinol nämligen. Någon bra dagcreme med solskydd i sig? Vad använder ni? 🙂

  Svara

  Är i vecka 37 och har på en och en halv vecka blivit extremt svullen i händer och fötter. Var nyss in till förlossningen och allt vara som det skulle. Utom lite förhöjt blodtryck. Har nån nå tips om hur man får minskat på svullnaden? Gör ont att leva just nu..

  Svara

   Stödstrumpor och sova med fötterna högt? 🙁
   Hoppas bebis kommer lite tidigt så du slipper det snabbare!!