Det finns faktiskt proffsiga influencers!

Den här diskussionstråden kommer från det här inlägget om Isabella Löwengrips stulna häck. 
Den översta kommentaren handlar om att andra influencers – bland annat Margareta Grääs –  är på pressresor, och man undrar huruvida de kommer betala förmånsskatt.
Jag svarade så här:

Det är en pressresa som hon ska förmånsbeskatta värdet av. Margareta säger att hon alltid betalar in sin förmånsskatt för resorna hon är på, vilket är mer än man kan säga om andra influencers, de känner inte ens till att det finns ågonting som heter förmånsskatt. 🙂

På frågan varför jag litar på vad influencera säger och i det här fallet gör jag faktiskt det.
Varför? För att jag tidigare faktiskt insinuerat att hon inte gjorde det för en pressresa hon var på. Jag mer eller mindre utgick ifrån det, eftersom erfarenheten säger mig att de flesta influencers jag bevakar inte ens vet vad förmånsbeskattning är, men jag hade fel.
Margareta berättade för mig att hon betalat in förmånsskatten redan innan resan, och med tanke på hur proffsig hon är när det kommer till en här typen av saker, så tvivlade jag inte på sanningshalten.
Så om det här är en resa som ska förmånsbeskattas, så är jag säker på att Margareta kommer sköta det korrekt.

Det finns faktiskt proffsiga influencers som verkligen anstränger sig för att göra rätt och för att vara korrekta och transparenta med sina följare. 

Bildkälla: @browfelicia Instastory

Här ovan har ni ett strålande exempel på det!
@browfelicia for the win!

Vi är här i Åre tillsammans med @carlshamn (en riktig foodie-resa) och för er som tycker det är intressant med lite behind the scenes.
För min del är inte det här ett betalt samarbete, däremot är det en pressresa så jag betalar skatt på detta precis som på alla andra PR-relaterade grejer. 👏 // Felicia ”Browfelicia” Kjellgren

Inte nog med att hon följer reglerna gällande förmåner och betalar in sin skatt, hon är även helt öppen med detta vilket – om fler gjorde samma sak –  skulle resultera i så många fler ringar på vattnet. De stora profilerna måste ta ansvar och göra rätt, för de mindre profilerna tar efter ert slarv och då blir det kaos.

Det här inlägget gör mig så så så glad!!!!

Stort tack till dig som tipsade mig om det här!

Vlad Reisers sjuka flickvän

Jag fick den här kommentaren under ett av mina inlägg, ungefär samtidigt som mina poddkollegor hörde av sig och undrade vad tusen det är som händer med Vlad.
Varför skriver han att hans flickvän inte har långt kvar nu?

Lite bakgrund…
Vlad Reiser och hans flickvän Thea är på resande fot och har hamnat på Bali, där flivännen insjuknat i Denguefeber, som enligt Folkhälsomyndigheten är en influensaliknande febersjukdom som orsakas av denguevirus som sprids via myggstick. Sjukdomen sprids inte i Sverige, men fall rapporteras från de flesta länder i tropikerna, såväl från Afrika och Asien som från Mellan- och Sydamerika. Det finns fyra olika serotyper av denguevirus och det finns även ett vaccin att ta innan man reser iväg. Enligt Svea Vaccin så får man ett genomsnittligt skydd mot Denguefeber på 80% efter två vaccindoser, så det är ju fortfarande möjligt att smittas även som vaccinerad, men vad hjälper det när Thea inte vaccinerat sig överhuvudtaget.
Inte heller verkar de frå början ha någon försäkring, så det kan kanske komma att bli dyrt för Vlad om han ska betala för ambulanshelikoptrar och vård ur egen ficka. Hur kan man vara så dumsnål?
Förlåt, man ska inte hacka på någon som är sjuk, men HUR kan man prioritera bort vaccinationer och försäkring? Inte är väl jag en sån trygghetsknarkare nu, jag menar – så tänker väl de flesta? Eller?

Här kommer ett sammandrag av Vlads alla hundratals inlägg på Snapchat.

Så vaccinera dig alltid, oavsett! // Yours truly Tantaluring Gervide

Nicole Falciani om pojkvännens stöd efter förändringen

Eftersom Anna Pankova Täljebland är i solen och klättar i färgglada trappor tillsammans med lika många turister och apor, hoppar Nicole Falcianis sambo Adem in som snackpartner i den här poddinspelningen. 
I det här klippet pratar Nicole om vilket stöd Adem varit för henne, när hon kämpat med alla förändringar som hennes kropp genomgått i och med graviditeten med dottern Siena.
Hon hyllar hans sätt att ”ljuga” för henne och bekräfta henne, trots att hon vet att han så klart också ser förändringarna.
”Du är ju inte blind”, säger hon till Adem.


Täljbladarna är inne i kommentarsfältet och hyllar inlägget, men de får kanske passa sig, annars kanske Anna får se sig permanent ersatt av Adem när hon kommer hem. 😁

April x 9 med Egoina

Kvinnan som tog rengöring av läskburkar till en helt ny nivå – den gode Egoina – har skrivit ett blogginlägg om sina nio senaste aprilmånader.
Hon startar 2015 med outfit-collage och examenstentor och tar oss i mål 2023. Vad 2024 har i sin linda får vi läsa om i ett inlägg om en sisådär nio år.
En sak hon skriver händer mig titt som tätt, nämligen det här:

Men drömmer ibland mardrömmar om att jag plötsligt upptäcker att jag har en tenta kvar, så nej tack. // Egoina

Jag drömmer det ganska ofta. PANIK!
Jag undrar vad det betyder på drömtydiska? Vill man ens veta?
Jag har slutat drömma om att jag tappar mina tänder så tydlgen är jag inte rädd för att bli äldre längre.

Jag som läst Egoinas blogg sedan före 2015 känner igen allt hon postar och det verkar inte bara vara jag som verkligen uppskattar det här inlägget, utan även läsarna verkar gilla det.
Ett tips till andra influencers – sånt här uppskattas nästan alltid.

Vem skulle ni vilja göra en tillbakablick?  
Jag hade gärna sett en från Bianca Ingrosso.

Elsa Billgren om flytten till drömlägenheten

Hej och välkomna till flyttbloggen! Bland det roligaste med att flytta till ett nytt hem är att skapa inredningsidéer, bygga moodboards och drömma om hur det kommer bli att leva på denna nya plats. Jag har självklart gjort det för Swedenborgsgatan och idag tänkte jag att ni skulle få hänga med i mina tankar. Detta är ju initiala idéer och massa kan ju hända längs vägen. // Elsa Billgren

Elsa Billgren kommer lämna lägenheten vid Mosebacke bakom sig, och ska slå ner bopålarna på Swedenborgsgatan istället.
På självaste födelsedagen fick hon och Pontus möjligheten att gå på förhandsvisning för det som visade sig av bilderna att döma, var deras DRÖMLÄGENHET, som de tydligen varit i tidigigare när deras vänner bodde där.
Samma dag som de var på visning var de även på spa, därifrån la de ett bud, fick veta att säljarna accepterat det och skrev papper innan de mötte upp Elsas familj på Teatergrillen för fortsatt firande. BAM, BAM, BAM! Snabba ryck!
Nu visar hon följarna sin ”mode board” och jag måste säga att det är en smula uppfriskande att se någoting annat än generiska flunsbostäder, som alla ser likadana ut.
Vill du se fler bilder från lägenheten, planlösning eller hur Elsa tänker kring de olika rummen så kan ni bara klicka här. 
Kakelugnen är förresten en av de vackraste jag sett! WOW!

Bildkälla: Elsa Billgren Blogg

Nu tänkte jag att vi skulle kika lite mer på lägenheten! Vårt nästa hem är tre rum och kök på 100 kvm på Swedenborgsgatan vid Mariatorget på Södermalm. En lägenhet som vi alltså varit i tidigare en gång, när våra vänner Christian och Anders bodde här och vi blev hembjudna på middag. Pontus och jag har alltid pratat om den här lilla snutten av Swedenborgsgatan som vår drömplats att bo. Det är en gata full av ginkoträd, caféer och mysiga små butiker som dessutom är gågata på sommaren.  // Elsa Billgren

Jag älskar att Elsa redan givit den här lägenheten en egen kategori för då är det ju mycket enklare att hitta just dess inlägg, om man är extra intresserad av just detta. 
Tumme upp!

En A-teenbebis!

Den här videon dök upp i mitt flöde, vilket fick mig att tänka på A-teens återförening under Melodifestivalen. 
Sara Lumholdt var höggravid när gruppen drog av sina hits och jag har inte sett någonting mer om det, så jag gick in och kikade på hennes Instagram, och vad hittade jag där?
En liten A-teensbebis!

Stort grattis till er fina Henry Douglas Noble Lumholdt! 💚🧡

Har Therese Lindgren börjat gilla päls?

Jag har fått kommentarer, både här inne och på Instagram, om att Therese Lindgren gillat ett inlägg som Bianca Ingrosso publicerat, i vilket hon bär en pälsjacka. 
Varför är det lite anmärkningsvärt att hon gillat Biancas bild? Jo, därför att hon är en djurrättskämpe som nyligen uttalade sig  i Aftonbladet om den nya trenden ”Mob wife” eftersom det kan inkludera att bära mycket äkta päls.
Så vad har hänt här? Har Therese kastat alla tankar på djuren åt pipsvängen och sitter och googlar billiga Persianpälsar?
Eftersom pälsen Bianca bär kommer från mongoliska får, som enligt den här artikeln verkar ha leva bra liv, och de varken plågas eller lider, så tycker kanske Therese att det är okej?

Oroa dig inte för inhuman eller grym behandling av fåren, då de lokala bönder faktiskt tenderar att behandla sina djur väl och ta väl hand om dem.
Betesmarkerna på rancherna är rika och mångsidiga, och fåren är fria att leva på betesmarken, vilket gör att de kan leva ett hälsosamt och glatt liv.
Faktum är att klippning av ullen från får är en viktig del av försörjningen för vissa nomadstammar, eftersom de säljer päls och ull till butiker och företag som tillverkar mongoliska örngott av ull.

Dock tror jag att bärande av ALL päls normaliserar det och bidrar till försäljningen av nya som gamla kadaver, men men..


Är det skillnad på päls och päls? 
Som alltid – helt okej att inte hålla med mig och tänk lite på tonen i kommentarsfältet är ni snälla!
Solen skiner ju och allt! 🙂

 

Kenza uppmanas att avliva sin hund

Jag ombads kommentera det här för Nyheter24:s räkning och sa så här:

Jag tror säkert att en del av dessa kommentarer kommer från en plats av omsorg för hunden, men jag är helt säker på att Kenza och familjen gör med största säkerhet det här tillsammans med Armanis veterinär, som ser till att han är smärtfri och tillfreds under sin sista korta tid i livet.
Att hålla en lidande hund vid liv, år efter år tror jag ingen veterinär eller djurvän skulle ställa upp på, men att som djurägare få ro om sin familjemedlem den sista tiden innan de somnar in ser jag inte som någonting konstigt alls.
Kenza skriver själv i sitt inlägg att de tar vara på den sista tiden med Mani eftersom de vet att han inte har långt kvar, och om hans veterinär inte har någonting emot behandlingen så borde det vara nog, kan man tycka.
Jag tycker det är höjden av respektlöshet att uppmana Kenza att avliva sin hund, när hon vet med sig och är öppen och transparent med faktumet att han snart ska få somna in.
Jag hoppas hon högaktningsfullt struntar i dessa kommentarer och njuter av sin sista tid med sin älskade vovve.
Vad tycker du?

Isabella Löwengrips häck är borta

Men vet ni vad jag märkte när vi gick omkring på tomten för att se hur hög häcken skulle vara?

Att någon har snott en del av min häck! Alltså? Man ser på marken hur någon har dragit upp själva roten så den har ju inte blåst bort direkt. Eller kan ni komma på en annan orsak till vad som har hänt? // Isabella Löwengrip

Nej, hennes häck i trädgården, inte den där bak! 😉
Men…Isabella har alltså blivit bestulen på en bit av sin häck, som ser ut att ha blivit uppryckt med rot och allt. I ett villkvarter på Lidingö?
Hade det varit mer i stan så hade jag riktat misstankarna mot samma grupp av intoxikerade människor som snor med sig vägkoner, kundvagnar och annat bråte hem från en festkväll, men en bit häck?

Himla märkligt!
Är det någon av er som kan ”lajva” Saida och tala om vart den tagit vägen?
Var det någon som tog en AW i torsdags och vaknade upp i fredags, skedandes en bit häck?

Annica Englund gravid igen

Efter att ha delat med sig av sin ofrivilliga barnlöshet, och kampen för att bli gravid så kunde Annica Englund och Elias Lindholm välkomna sonen Levi i början av 2023.

Nu har Annica delat inlägget här ovan där hon berättar att hon är gravid igen och familjen växer så det knakar.
Stort grattis till hela familjen, och särskilt till Levi som ska bli storebror. ♥️