Ingenting engagerar som morgonrutiner

06.30 Klockan ringer. Tar telefonen som ligger på andra sidan rummet och stänger av larmen för 06.32, 06.34, 06.36 och 06.38 på ren automatik. Låter larmet för 06.40 vara kvar och somnar om.

06.40 Klockan ringer. Ställer fram den till 06.42.

06.41 Lyckas inte somna om eftersom jag oroar mig över alarmet som snart kommer ringa. Stänger av larmet. Men är fortfarande för trött att gå upp. Vilar ögonen lite halvt, men det är ett risky game.

06.43 Godkänner kommentarer, läser bloggar och kollar mejlen. Med ett ögon öppet i taget då det är omöjligt att öppna båda samtidigt.

06.46 Nu är det 9 minuter tills jag måste gå till tåget, men ändå ligger jag kvar.

06.48 Släpar mig upp. Tvättar ansiktet. Kissar. Smörjer in ansiktet och sminkar mig med foundation.

06.54 Klär på mig och sätter igång plattången. En minut tills jag måste gå, men jag är optimistisk.

06.57 Ojojoj jag måste gå. Men jag ska bara.

06.58 Förhandlar med mig själv. Om jag springer till tåget har jag 3 minuter extra. Kanske ska ha ögonskugga?

07.03 Springer runt, hämtar matlådan i kylen, packar ner smink i min väska.

07.05 Går hemifrån. //Egoina

Jag är Team Egoina ALL the way!
Jag har aldrig förstått de som kliver upp två timmar innan de ska gå för att det är så ”skönt” att tid på sig på morgonen. Det är det kanske, men är det lika skönt som att sova? I think NOT!!

Ämnet engagerar, det kan man inte säga annat och många verkar anse att Egoinas sätt är pure madness!
Själv sover jag så mycket och ofta som det bara går. Man skulle kunna säga att jag bytt ut alkohol mot tupplurar och det är inget dåligt byte ska ni veta!
Ingen baksmälla eller ångest utan bara utsövdhet med mysigt valpgos. WINNING!

170 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur faaen kan man prioritera smink/plattång/kolla bloggen/whatever framför att ÄTA FRUKOST??!

  Svara

   Håller med! Frukost är fan prio före allt smink i världen!
   Så länge jag får mat i magen får ansiktet och håret se ut som det vill. På sin höjd borstar jag håret..

   Svara

   frukost är ett påhitt från 30-talet som faktiskt ingen behöver egentligen 🙂

   Svara

    du har då aldrig träffat mig de dagar jag inte ätit frukost

    Svara

    What??
    Otaliga studier visar på uteslutande positiva effekter av att äta frukost!
    (så länge den inte består av glass/pizza eller whisky)

    Svara

     Nja, det finns andra studier som visar motsatsen. Har levt ett frukostlöst liv mer eller mindre hela mitt liv.
     Enda frukostar jag tycker om är hotellfrukostarna och någon enstaka söndagsfrukost med ”allt” på bordet. Är aldrig hungrig på morgonen och ofta inte hungrig till lunch. Väger normalt för min längd och är mer frisk än sjuk. Tror att det är som allt annat; vi är alla olika. När det är sagt så skadar det aldrig att starta dagen med lite mat i magen;)

     Svara

    Jo jag svimmar varje gång jag varit vaken i mer än 2 h utan frukost. Har kollat det hos läkare dock och de har inte hittat nått avvikande.
    On a side note, tycker det är riktigt uttröttande med argumenterande om vem gör vad och varför på morgonen.. alltså vem bryr sig, alla gör som de vill, jag är medveten om att vissa aldrig sminkar sig medan andra vaknar 2 timmar innan för att göra sig iordning. Men vem bryr sig och varför ska det ens diskuteras? Slår vad om stt det slutar med att de kvinnor som vill sminka sig bli påhoppade och anklagade för att de är ”offer” för nått j**** patriarkat och de som inte ens borstar tänderna hyllas.

    Svara

   Jag prioriterar också det yttre före frukost 😝 kan verkligen inte tvinga i mig något så tidigt. Äter hellre något på jobbet sen på frukostrasten

   Svara

   Äter aldrig frukost, fattar inte hur folk kan äta strax efter att de har vaknat.

   Svara

    Haha det är ju det bästa med att vakna 😊

    Svara

   Äter frukost på jobbet 😊 hade aldrig pallat äta hemma, sover hellre en kvart extra

   Svara

   Jag kan absolut inte äta nyvaken (läs första timmarna) så duschar tex hellre den tiden och äter när jag kommit till jobbet 🙂

   Svara

   Jag önskar jag kunde äta frukost. Det enda som går ner är en drickyoghurt max (sker dock väääldigt sällan) Så då är det inte så svårt att prioritera smink/plattång 😂

   Svara

   Fast alla behöver inte äta frukost det första de gör på morgonen. På mitt jobb får vi frukostpaus (plus mackor) kl. 09:30. Jag går upp kl. 06:30 och äter inte förrän den rasten på jobbet. Inga problem efter att ha vant mig i några veckor. 🙂

   Svara

  Jag går upp en och en halvtimme innan jag ska iväg, för att hinna vakna till liv, äta frukost ,klä på mig och hinna ångra mig några gånger ang outfit, sminka mig i lugn och ro..

  Ändå slutar det alltid med att jag springer som en jävla heffaklump till bussen. 🤔 förstår inte vad som går fel..

  Svara

   Hahaha saaame! Kan till och med vakna 2 h innan. 1 h frulle och tv-mys och sista timmen går till sminkning framför någon serie och en kopp kaffe. Kan ändock fastna framför nån serie eller telefonen och måste ändå skynda iväg! Glömmer ju ofta att det också tar tid att packa ner matlåda och ta på sig.
   Får paniiiiiik över egoinas sätt.
   För övrigt så var jag en sån som sov så länge som möjligt förr men upplevde att jag då bara var skittrött på jobbet och på dåligt humör. Behöver ”vakna till liv” i lugn och ro.

   Svara

    HAHAHAHA springer som en heffaklump till bussen. Relaterar oförskämt mycket!

    Svara

    Åh! Jag var också sån förut, min sömn gick före allt och sov helst extra och kom ofta försent
    Numera klarar jag inte av stress och vill också hellre glo på tv till frukosten hehe.. verkligen en helomvändning😐

    Svara

    Mysigt det låter! 😍
    Relaterar också till heffaklumps-galoppen. Springer typ parallellt med bussen på vägen mot hållplatsen 😂

    Svara

     HAHAHAHAHAH. Jag dör. Så JAG!

     Svara

   Åhhh känner så igen mig! Kan till och med gå upp 3h innan men ändå stressa iväg i sista sekund 🙈

   https://lisabomsjo.vimedbarn.se

   Svara

  Inte vakna o gå upp föööör tidigt.
  Men inte så där stressent som Egoina 😱

  Svara

  Kl 05.00 ringer klockan och BAM!! Slår av alarmet innan det ens hunnit truddelutta klart den första truddelutten. No snoozie här inte.
  Glor på telefon i 10 min. Går upp tvättar ansiktet och smörjer in mig. Brygger kaffe. Äter frukost nr 1.
  5.50 sitter jag i bilen på väg till jobbet. 💪

  Svara

  Larm 08.30
  Stiga upp 08.50
  Fixa mig 08.50-09.15
  Äta 09.15-09.25
  Klä på mig/packa väska 09.25-09.35
  Gå till t-banan 09.35

  Skönaste rutinen

  Svara

   Men du är ju på jobbet väldigt sent då ju. 🙊

   Svara

    Beror väl på när man börjar? 😜

    Svara

    Haha alla börjar väl inte tidigt. Jag börjar kl 10 varannan vecka 😎

    Svara

    Hulda: livet som jurist😉

    Svara

     Inte alla tyvärr, jag går till mitt tåg (en kvart till jobbet) kl 7.30

     Svara

      #inteallajurister

      Svara

     Haha va alla jurister jag känner jobbar typ 12 timmar om dagen

     Svara

      A: ja? Jag kan börja 10 och jobba till 22 på kvällen. Flexibelt

      Svara

       Tror inte du jobbar till 22

       Svara

        Det kan man som jurist absolut komma att göra. Igår jobbade jag tills 23.30, jobbade dock hemifrån efter klockan 18. 🙂 På mitt tidigare jobb (Deloitte) kunde flera av oss jobba tills kl. 22, flera dagar i veckan. De flesta av oss utan barn.

        Svara

     Jag vill också arbeta som jurist där du gör! Jag är på jobb kl. 08 (pendlar 1 timme, så 07.00) åker hemåt vid 19.00 (igen – pendlar 1 timme, så 20.00) och behöver oftast jobba tills 22-23 innan jag kan stänga av datorn för dagen.

     #mittjuristliv ☹️ Funderar dock starkt på att byta jobb efter sommaren. Förmånerna och lönen är verkligen toppen, men det börjar bli ganska ohållbart!

     Svara

      Här är en jurist till! Är på jobbet 9.30 typ. Jobbar till 17, går hem och är med mina barn, jobbar igen från 20 tills jobbet tar slut (oftast runt midnatt). Nu som förälder jobbar jag MYCKET mindre än jag gjorde innan, då var jag aldrig från kontoret innan 23.

      Svara

   Oj, lyxigt med sovmorgon. Själv studsar jag upp klockan 05, snoozar aldrig. Drar på en sportbh och kör någon hemmaträning, ibland lite jogg. Dusch, hundra olika hudkrämer, serum osv. Frukost, helst gröt som kokat långsamt på spisen medan jag dricker te. Kläder. Smink.
   Låser dörren 6.45 och är på jobbet 7.10

   Svara

    Mysigt! Då har man hunnit med mycket innan klockan sju, gillar verkligen den känslan.

    Svara

    Allt med detta lät hemskt.. precis allt.

    Svara

    Mysigt😂? Låter som en ren mardröm för den gemene svensken. Hua.

    Svara

    Har aldrig förstått snoozande. Det är väl ändå att kasta bort tid. Vill sova tills jag behöver gå upp.

    Svara

     Jaaaaaaa äntligen!

     Forskning visar (nä, har ingen länk så är dumt skriva så men pallar inte leta fram) att avbruten sömn är MYCKET sämre än ”jämn” sömn. Så de som snoozar typ en timme hade ju såklart mått bättre av att sova den timmen istället. Vilket studien visar också.

     Så DU och jag HAR RÄTT!!!

     Svara

    Jag har nästan samma rutin men jag kör ca 45-50 minuter till jobbet. Går upp typ 05:45, träningskläder på, borstar tänderna, tar med lunch och väskan med ombyte, kör till jobbet, tränar en timme och sen är jag på kontoret vid 8:15-ish.
    Impopulär åsikt men jag har svårt att tro på folk som säger att de inte hinner träna…. Hinner jag inte på morgonen så har jag ett pass jag kan göra hemma på kvällen. 3-4 gånger per vecka borde alla kunna hinna med det oavsett livssituation.

    Svara

  10 min från säng till ytterdörr. Man ska inte dra ut på lidandet.

  Svara

   Amen to that! Upp, kissa, borsta tänderna, på med kläder, kamma håret och ut genom dörren. Och så jobbar jag som skolkurator och har minst tre samtal i veckan där jag predikar om vikten av att äta frukost… De skulle bara veta… 😎

   Svara

  Fick stresspåslag bara av att läsa hennes morgonrutin😂

  Svara

  06:00 alarmet ringer
  Snoozar till 6:20
  6:40 sitter i bilen och sminkar mig när min kille kör
  7:00 framme på jobbet och äter frukost där

  Älskar att börja tidigt så man får komma hem tidigt, även om jag har flextid och får börja 9. Hjälper att min kille är morgonpigg också och kvällstrött. Riktigt pensionärspar and i love it 😅

  Svara

   Jag börjar tidigt och slutar sent. Typiskt okul

   Svara

    Det är typiskt okul. Har också perioder när jag kommer till jobbet vid sju och stänger av datorn vid 21. Försöker hålla mig till mina åtta timmar men ibland är det för mycket att göra.
    Jobbar du alltid långa pass?

    Svara

   Fast ändå, att börja 07 kan väl inte räknas som att börja tidigt? Det är väl en ganska normal tid för de flesta, för mig är det rena rama sovmorgonen💁‍♀️😅

   Svara

  Under de tröttaste stunderna under gymnasietiden kunde jag måla på eyeliner innan jag gick och la mig. Sen så peppade jag mig själv till att sova riktigt stilla med huvudet så sminket inte suddades ut. Seså nu behövde jag bara vakna upp, smeta på fundation och dra en mössa över huvudet. Bussen gick 6:28, alarmet ringde 06:01.

  Svara

  Förstår inte hur ni kan gå upp och sen gå efter 10-15 min??
  Är det bara jag som är helt svullen i fejan när jag vaknar? Och håret ser ut som fan? Dessutom är jag helt mosig i skallen och vet knappt vad jag håller på med, hade inte förvånat mig om jag skulle glömma att ta på mig byxor i det tillståndet..

  Svara

   Haha det har hänt att jag upptäckt på toaletten på jobbet att tröjan sitter bak å fram eller ut å in. Men eftersom jag är så tidig så brukar jag hinna märka det själv innan någon annan gör det haha.
   Oftast lägger jag fram kläder kvällen innan eller iaf har en plan i huvudet vad jag ska ha på mig, annars kan jag hålla på och vela i evigheter.

   Svara

    Har fått påpekat vid kaffemaskinen på jobbet att jag haft tröjan ut-och-in, haha. Går iofs upp 7.30 och börjar jobba kl 8, knappt vaken när jag kommer dit

    Svara

    Brukar också ha en plan kvällen innan om vad jag ska ha på mig! Tyvärr har jag oftast käkat sömnpiller när dess briljanta planer smids och sen vaknar jag upp och tänker vad i helvete trodde jag på riktigt att jag tänkte gå ut i nätstrumpbyxor i januari??😐

    Svara

     Heter dem sömntabletterna zopiklon/imovane? 😂 isåfall är de samma som jag käkar och får alltid, tror jag, lysande idéer som jag sedan glömt dagen efter utav dem 😂

     Svara

    Haha, en gång tog jag två olika skor på fötterna och vid lunch påpekade en jobbarkompis att jag kanske skulle sluta stressa på morgonen och kliva upp lite tidigare. Fast båda skorna var svarta och hade liknande klackar så jag hade inte märkt det förrän jag kommit hem om ingens sagt åt mig🤪

    Svara

   Haha jag cyklade upprepade gånger till jobbet med pyjamas byxor. Var med en sån som började 7 gick upp 0630 cyklade dit 0645.
   Nu bor jag på jobbet (varannan vecka) går upp 5 min innan jag börjar. Och kaffemaskin bara ett knapptryck så har man kaffet redo. Bara på med kläder borsta tänder och ut igenom dörren och man är på jobbet.

   Svara

   Nej det är inte bara du!! Hahaha!! 😂😂

   Svara

  05.50 ringer klockan. Upp direkt.
  Sen packar jag barnväskor, tar fram kläder för dagen till barn, skiftar tvätt som stått på timer under natten, går på toa, byter kattvatten, väcker barn, rensar kattlåda, sätter barn vid bord med macka etc, klär på mig, tvättar mig, borstar tänder, sminkar mig, ev hår om det hinns, hjälper minsta på med kläder, rotar upp vantar, mössor etc, gör egna mackor och packar ner i väska, borstar barntänder, sätter upp hår på barn, skyndar ut barn och hjälper med påklädning av ytterkläder, lastar ut dem i bilen, glömmer nåt och går in och hämtar och kör sedan till två olika skola/fsk och sedan till jobbet. Landar på jobbet strax före åtta. Då: mackorna.
  Och nu säger ni att frukostens betydelse ör en myt? Det är min enda motivation att ta mig framåt.

  Svara

   För att tidseffektivisera kan man preppa frukost, väskor och kläder dagen innan. Nutida du kan hjälpa framtida du.

   Svara

   Men hjääälp. Du stressar skiten ur mig människa. Varför lägger du dessa fälleben för dig själv?
   1. Byt kattvattnet på kvällen.
   2. Förbered väskor och matlådor innan du lägger dig.
   3. Lägg fram kläderna dagen innan.
   4. Chilla ner. Stressa av.
   5. Ge fan i tvätten så tidigt. Unna dig en kopp kaffe för dig själv innan du väcker fotbollslaget.
   Puh. Jag förstår inte varför du gör det så omständigt?
   Till och med jag som är oredans morsa får panik av ditt inlägg😂

   Svara

    På kvällen jobbar jag.

    Svara

     Eller preppar tvätt, diskar, plockar undan, lägger barn, duschar och tar timmarna mellan halv åtta och tio till att stirra rakt framför mig. Jag kan också erkänna att jag ibland rationaliserar bort kattvattenbyte etc. det är dock inte den stora tidsspararen i sammanhanget.

     Svara

   Åh, om man hade körkort. Cyklar och lämnar två barn på olika ställen i alla väder. Jag menar ALLA väder.

   Svara

    Haha alltid är det någon som ska vara värst och så ska det bli någon slags tävling i vem som gör mest 😂 Skämt o sido, underhållande as fuck 😂

    Svara

    Samma här. Lämnar tre barn i alla väder utan körkort.

    Svara

  Jag va precis som henne innan jag fick barn. Behövde ryp 15 min. Nu går jag upp 1,5 h innan avfärd mot dagis 😂

  Svara

  första alarmet ringer klockan 06.30 och sen snoozar jag till klockan 07.20. Då går jag upp och duschar, borstar tänderna, tvättar ansiktet, sminkar mig halvt, fönar håret, tar på mig kläder, sminkar mig klart, lämnar lägenheten senast 07.59 (tar en minut att gå till tåget som ska gå 08.00 men alltid är någon minut sen).

  Svara

   Har aldrig förstått grejen med att snooza. Varför gör ni så mot er själva?

   Svara

    för att det är mysigt att veta att man får sova liiiite till

    Svara

    Det värsta jag vet är när alarmet ringer och man måste gå upp direkt, då är starten på min dag förstörd. Mår mycket bättre om jag får snooza 😊

    Svara

     Exakt! Hatarrrr att behöva gå upp direkt när klockan ringer. 😵

     Alarm 06.55.
     Går upp någon gång mellan 07.20 och 07. 30.
     Duschar till 07.45.
     Klär på mig, sätter på dagkräm, puder, mascara. Fixar håret.
     Går hemifrån 07.55-08.00.

     Svara

    Hatar när jag och min bror är hemma hos våra föräldrar. Vi delar på gästrummet och ska han upp kl 9 på morgonen så börjar han snooza kl 7. Skulle kunna döda honom för att han förstör mina sovmorgnar. Varför gör man så mot någon annan??

    Svara

     Har du förklarat för honom att det är jobbigt för dig?

     Svara

      Eh ja vi bråkar om det varenda gång det händer 😝

      Svara

     Nej så lång snooze är inte okej, speciellt inte om någon annan är där dom inte ska gå upp.

     Svara

  Aldrig jag skulle försöka hålla mej vaken på kvällen. Tar varje tillfälle jag kan för att få sova lite. Bästa som finns. Särskilt om man haft jobbig period och sovit dåligt. Sen mår man efter krisen bättre och sover så djupare. Härligt.

  Svara

   Jag trodde vi pratade om morgnar här..🤔

   Svara

  Kl ringer 7. Surfar på mobilen i 10 min. Klär på mig fixar hår o smink på 20 min. Letar efter allt som inte ligger där det ska i 10 min och åker sen till jobbet. Äter inte frukost.

  Svara

  Vaknar 05:00 av mannens telefon. Han hör den inte pga öronpropppar så får alltid väcka honom så inte barnen vaknar (själv är jag typen som vaknar i samma stund första signalen drar efter andan)

  Hoppas att inga barn vaknar och att jag lyckas somna om. Väcks av barnen mellan 06-08 sedan

  Svara

  04.45 kloclan ringer, snoozar till 05.15.
  05.30 hästarna är ute och nöjda.
  05.40 frukost
  05.55 i bilen
  06.00 börjar jobba
  😂

  Svara

  Jag går oftast upp 1,5-2 timmar innan jag börjar jobba, beroende på när jag börjar jobba. Går kanske inte upp 4 när jag börjar 6 men senast 4.40 de dagarna ändå!
  Har en halvtimme till jobbet, vill inte köra bil utan att ha vaknat till lite och hunnit dricka en kopp te och gjort en smoothie att ha med i bilen. Och vill inte stressa på morgonen, då mår jag dåligt hela dagen sen 😅

  Svara

  Om jag hämtar barn:
  Larm 05.15, upp 05.40. Sitter i bilen 06.00, på jobbet 06.20. Äter frukost på jobbet.
  Om jag lämnar barn: larm 05.30, upp 05.45. Jobbar en timme hemifrån. Väcker barnen 7, frukost och morgonfix med dem. Lämnar, och är på jobbet runt 09. Hinner inte surfa eller locka håret men det funkar.

  Svara

   Jag hinner inte heller surfa på morgonen. Vem gör det😂?

   Svara

  Jag sitter gärna med kaffet framför nyhetsmorgon i en timme innan jag går till jobbet. Älskar att kunna njuta av morgonkaffet innan jag tar min promenad till kontoret. Jag kliver hellre upp tidigt än att stressa till jobbet.

  Svara

  06:10 – klockan ringer
  06:15 – 06:30 – tvättar ansiktet och sminkar mig
  06:30 – 06:50 – mediciner och sen frukost i sängen, läser eventuellt lite i en bok
  06:50 – 07:10 – klär på mig, ibland städar jag lite, tömmer diskmaskinen eller gör en sallad till matlådan.
  07:20 – vagnen går och jag är på jobbet mellan 07:40, 45

  Älskar min rutin 😀 Älskar att få städa lite på morgonen, känns som att man gör så mycket av dagen då haha!

  Svara

  06.50 klockan ringer.
  06.51 sängen bäddas
  06.53 tvättar av mig och klär på mig.
  07.00 Väcker barnet
  07.02 plockar undan och dammtorkar
  07.15 plockar ur diskmaskinen och sätter igång tvättmaskinen
  07.20 torkar av alla bänkar i köket och ser över alla rum.
  07.40 bäddar ner mig i soffan och kollar serier.
  Är jag den enda som startar dagen med städning?

  Svara

   Älskar att diska och plocka på morgonen så gör det när jag har tid!

   Svara

   Jag antar att du är hemma med barn? Då är det ju inte ologiskt att städa om man vill.

   Svara

    Njae jag jobbar nätter så morgonen ser likadan ut förutom att jag ibland kommer hem 06.50 istället för att gå upp 🙂

    Svara

   Nää jag med! Går upp kl 05 och viker tvätt, hänger tvätt, sätter igång tvätt, städar köket, lagar mat till kvällen (älskar att komma hem och bara att värma mat) sen sätter jag på en tvätt, tar ut sopor eller nåt sånt. Sen såklart smink, frukost osv. Åker till jobbet 07:30, perfekt!

   Svara

  Saknar lite när jag jobbade och hade lite rutiner. 5.40 ringde klockan, låg kvar i sängen och halvsov till typ 6.05. Klä på mig, packa ner matlåda, borsta tänderna och ta på strumpor. 6.15-20 satte jag mig i bilen och körde till jobbet. Framme 6.35. Byter om. Börjar jobba 6.45.

  Nu pluggar jag och har sällan något schemalagt så det finns inga riktiga rutiner här just nu. Fast trivs med det också i perioder.

  Svara

  Jag slog nog världsrekord i något häromdagen, vaknade av dottern kl 09.33 och tänkte: unge på att väcka sent när vi ska iväg. Upp ur sängen, ta på mig kläder, hämta kläder åt lillan + klä på henne, göra i ordning en flaska som jag slänger ner i skötväskan och sen ner med dottern i babyskyddet. 09.45 satt jag i bilen och 09.59 parkerade jag utanför barnmorskan med tid kl 10. 😂🙈

  Varför väcker barnen en klockan 07 när man absolut inte ska göra något den dagen, men så fort man ska iväg sover de lääääääänge.

  Men annars är jag sån som vaknar 30 min innan jag ska gå. När jag ska lämna sonen hos dagmamman sätter jag klockan på 07.50 och han ska vara där 08.30. 🙈

  Svara

  Jag håller med, men jag önskar att jag hade kunnat gå upp liiite tidigare än nu.

  Detta är min morgon:
  06.10 ringer larmet, petar på min man som är segare än jag, sommar om i 8 min.
  06.18 ringer larmet igen och vaknar av att lampan tänds då min man letar kläder. Går och kissar.
  06.20 ropar ner båda barnen 5 och 7 år, medan jag klär på mig och kammar mig/kletar ibland på mig lite på ögonbrynen.
  06.25 ropar på barnen igen, dom kommer ner och klär på sig.
  06.30 jag och barnen borstar tänderna, mannen dricker nån vitamintjafs.
  06.35 jag och barnen står klara i hallen och tar med oss det som ska till skola och dagis, mannen börjar borsta tänderna.
  06.38 jag och barnen sitter i bilen.
  06.40 mannen kommer och vi åker och lämnar.
  06.47 (alltid exakt) kör vi ifrån dagis till jobbet 1.2 mil.
  07.00 är jag och mannen på jobbet, vi jobbar bredvid varann.

  Vi är ganska snabba 🙂

  Svara

  Klockan ringer alltid vid 06.00. Beroende på hur jag mår är jag uppe ur sängen på 5 min för att äta frukost (under bra perioder) eller ligger kvar och fifflar med telefonen i upp till en timme och har noll energi till nånting (under depressiva perioder). Oavsett klär jag på mig direkt då jag gått upp, gör någon slags frukost som kan vara allt från en matig smoothie till mackor till omelett beroende på vad jag är sugen på, käkar framför datorn medan jag bläddrar igenom sociala medier och kikar på vad som hänt på YouTube under natten och sen packar ihop mig och knatar till bussen så fort som jag känner mig lite färdig. Under de bra perioderna lämnar jag hemmet ungefär 6.45 och har då ändå tagit det rätt lugnt. Nu då jag har dålig period är jag mycket segare och senare, men sen har vi flextid på jobbet och eftersom alla är vana vid att jag vanligen är där först är det ingen som bryr sig ett dyft om jag rullar in uppemot två timmar sent på morgonen (vilket jag är något oerhört tacksam över).

  Svara

  Har aldrig snoozat så som folk gör på morgnarna, jag går upp när larmet ringer. Däremot så älskar jag känslan av att vakna och inse att jag kan sova länge till, så jag har massa gånger (främst när jag pluggade) ställt ett alarm mitt i natten, typ tretiden, bara för att få den känslan haha. Sen har jag somnat om och gått upp när ”riktiga” larmet ringt kl 08. Idag har jag en bebis på snart tre månader så tar tillvara på all sömn jag kan få nu. Godnatt.

  Svara

   Haha när jag har haft en riktigt stressig jobbvecka kan jag ställa alarmet på typ fyra på morgonen på lördagen bara för att vakna, kliva upp och dricka lite vatten och sen bestämma mig för att gå och sova igen. Love it! Skulle dock aldrig snooza när jag ska upp.

   Svara

  Ställer klockan på 05.20, går upp 05.40, går hemifrån 05.50 🤷🏻‍♀️

  Svara

  jaja. MEN HUR KAN BELLA BEGÄRA 1000 SPÄNN FÖR EN SLADDRIG TYGBIT SOM MAN:
  1. Kommer att störa sig på att den hasar bakåt på huvudet.
  2. Kommer hitta en liknande på Lindex för 69,90.
  3. Kommer att Utsättas för diverse ketchuppussar från min tvååring

  Svara mig

  Svara

   Du är nog inte målgruppen

   Svara

   Ta det under inlägget om hennes hårband kanske?

   Svara

   Det är siden vilket är ett finare tyg som är lite dyrare, bra kvalitet alltså. Så kanske ändå mer prisvärd och hållbar än en för 69.90 Men om du kommer störa dig eller få ketchup på så är det ju bara att låta bli att köpa.

   Svara

  Vaknar 0530. Surfar till 0545. Vädrar ut rummet och hos styvdottern. Duschar, sminkar, fönar håret till 06:20. Bäddar allas sängar. Åker hemifrån 0630.
  Maken gör klar barnet och sig själv samt gör bilkaffe till mig. Vi lämnar barn och samåker sedan till jobbet, tar en timme med bil.

  Svara

  Åh, älskade när jag hade praktik. Då började man morgonen med att bara vakna till, kasta på lite kläder och fara till praktiken och jobba ca 1 timme, sen åt man frukost där, sååå skönt, hatar att äta frukost direkt på morgonen.
  Men nu när jag jobbar jobbar vi 4-6 timmar innan vi får lunch (ingen rast), så äter man ingen frukost, och sedan jobbar i 4-6 timmar innan man får äta, då mår man inte så bra alla dagar. Så nu försöker jag tvinga i mig lite frukost iaf varje morgon så jag ska orka jobba dem där 4-6 timmarna innan det är lunch.

  Svara

   Vad är det för jobb som inte tillåter raster???

   Svara

    Vården, vi får raster om ”det finns tid”, vilket det aldrig gör då man alltid är för få personer…

    Svara

     ”när verksamheten tillåter” som det så fint heter.
     bara det att verksamheten aldrig tillåter om den är underbemannad…

     Svara

      Likadant för oss på fritids. ”Om verksamheten tillåter..”, då kan vi ta rast, annars hinner man aldrig.

      Svara

       Hoppas ni skriver tillbud varenda gång. Max 5 timmar sen minst 30 min rast.,

       Svara

  När jag skulle med bussen 6.40 klev jag upp 6.30. Borsta håret, borsta tänderna och packa matlåda klart! Orkar inte med smink.

  Svara

  Älskar att gå upp i god tid innan jobbet. Gick alltid upp 2 timmar innan jag skulle åka till jobbet oavsett om jag började 07.00 eller 09.00.

  Nu jobbar jag en timme hemifrån och börjar jobba klockan 07.00 så orkar inte riktigt gå upp klockan 04.00. Går upp 05.15, drar i mig en kopp kaffe medan jag sminkar mig, och sedan borstar tänderna. Äter smörgås i bilen medan jag lyssnar på ljudbok. Har en hårborste i väskan som jag borstar håret med när jag kommer till kontoret. Har jag glömt hårborsten får det bli att tussa ihop tovorna så man får en snygg knut på huvudet istället 🙂

  Svara

  Var det inte Bridget Jones som tog fyra timmar på sig från att hon steg upp tills hon var på jobbet? 🙈

  Svara

  Måste ha åtminstone 45 minuter i reservtid på morgonen ifall IBSen slår till… Jag kan inte vara den enda? När typ kollegor pratar om hur dags man går upp på morgonen ljuger jag eller svamlar om lugn frukost 😂

  Svara

   Nu har jag inte IBS, men jag dricker alltid kaffe det första jag gör på morgonen. Då hinner allt komma igång i god tid innan man måste resa till jobbet 😀

   Svara

   Haha relaterar 😂
   Upp tidigt för att hundarna gå ut och sen bara gå och vänta på att magen ska dra igång. Värsta är om jag måste åka hemifrån innan jag varit på toa… De dagarna är inte roliga 🙈

   Svara

   Samma här!!! Behöver alltid gå upp ca. 3 h innan avfärd för att hinna äta och gå på toa 40 gånger 😑😑😑 Plus att jag alltid vaknar tidigt av att jag måste gå på toa akut. Livet <3

   Svara

   Skulle fan kommentera om det. Vet aldrig hur min mage mår, så jag tänker 30 min – en timme i reservtid i alla fall att magen kaosar och jag måste vänta på att dimor hjälper/ligga och ha ont och hata världen. Så jag går alltid upp två timmar innan jag måste iväg.

   Svara

  Den här stressen gör jag allt för att undvika! Har även en mage som behöver lugn och ro på morgonen så går upp två timmar innan jag åker för att varva ner.

  Svara

  Beroende på när jag väljer att börja jobba, men ca:
  7.00 mobilen ringer
  7.02 borstar tänderna
  7.07 sätter på kaffe
  7.10 klär på mig
  7.15 ut genom dörren

  Svara

  08.55 går jag upp. 08.56 sätter jag på datorn. 09.00 kollar jag mejlen och dricker kaffe till frukost. Att jobba hemma har såklart sina nackdelar också, men den här fördelen är värd allt för mig! 🙂

  Svara

  Om jag behöver ta tåget 09.05

  8.10 första alarmet ringet
  8.20 alarm
  8.22 alarm
  8.25 alarm
  8.28 alarm
  8.30 alarm (här ska jag ha vaknat på riktigt). Kolla telefonen 5 min
  8.35 gå upp, klä på mig
  8.40 smink
  8.50 borsta tänderna
  8.55 gå till tåget

  Svara

   Men okej så påklädning innan smink?? Would never!!!!!!!

   Svara

  03-04.00 – Går och lägger mig.
  08.00 – Alarmet ringer. Snoozar!
  08.10 – Alarmet ringer igen. Sonen har upptäckt mig, attans!! Ber honom göra kaffe.
  08.15 – Måste. Kissa. Nu!
  08.17 – Tar koppen. Brer en macka i all hast till sonen. Tillbaks till sängen! Slösurfa och dricka kaffe.
  08.20 – Den där jävla snoozen..
  08.25 – Jaja. Ger mig. Kliver motvilligt upp. Ber sonen välja kläder och klä på sig eftersom han är en tre år gammal diva.
  08.30 – Mer macka eller en banan till sonen.
  08.35 – Klär mig själv.
  08.37 – Ber sonen säga ”bye bye” till Blippi eftersom vi snart ska gå.
  08.39 – Ytterkläder börja åka på.
  08.40 – Mer kaffe. Måste ha mer kaffe.
  08.45 – Jallar på sonen att han måste skynda sig nu.
  08.47 – Sveper kaffet. Bränner såväl tunga som hals men gott är det! Går mot förskolan.
  08.55 – Framme vid förskolan. Ska vara där senast 09.
  09.03 – Hemma igen. Helt själv.
  09.05 – Bajsa med öppen dörr. Lyyyx!!!!
  09.10 – Sängen. Surfa lite.
  09.12 – Zzzzzzzzz.

  Svara

   Har man inget jobb att gå till om man har barnet på förskola?

   Svara

    Sjukskriven kanske?

    Svara

     Eller jobbar natt 😊 Då får man ha barnen på förskola så man hinner sova.

     Svara

  Säger bara STUDENTLIVET<3 tillåter en att iaf ha minst en sovmorgon (dvs till typ 09) i veckan, resterande dagar uppstigning 7.45-ish. Sova är livet. Har däremot sen i somras börjat *gilla* sitta i soffan med en kopp 20 min innan allt ska packas och kläs på??? Har alltid varit 15-minuters-kind-of-gal. Herregud har blivit vuxen.

  Svara

  Med åren blir ambitionen mindre och mindre att gå upp tidigt.

  Om jag behöver vara på jobbet strax efter 8, så kommer jag ur sängen 07.30 I bästa fall. Sitter på toa i 10 min för att vakna till. Dricker en kopp te, tar på mig kläder, rafsar åt mig saker på måfå, hoppas på det bästa och åker iväg typ 8.15. Är på jobbet strax efter halv 9.

  Tur att min chef gillar mig.

  Svara

  I samband med att jag fick fel på sköldkörteln så blev mitt liv en enda jakt på sömn. Älskar att sova. Men blir aldrig utsövd. Drömmer om pensionen, då ska jag ta mig en lur hela tiden.

  Svara

  Skulle hellre gå upp fem timmar tidigare än att ha en sån morogn som hon beskrev. Totalt vidrigt.

  Svara

   Håller med dig. Fy fan för att stressa på morgonen. Går upp 2 timmar innan jag behöver gå till jobbet som tar ca 30 min. Är guld att ha tid på morgonen, stress på morgonen så är hela dagen körd.

   Tycker dessutom det är lite ofräscht att gå direkt ifrån sängen till jobbet. Vissa kommer till jobb med gegga i ögonen eller kuddmärken på kinderna typ..usch

   Svara

  Och det här är anledningen till att folk stinker gammal hud och otvättat hår. Hur kan man gå till jobbet utan att duscha. 🤮

  Svara

   Agree! Sjukt ofräscht

   Svara

   Jag älskar att duscha på morgonen för jag känner mig piggare då, men vet många som duschar på kvällen för att sova längre, tycker ni det är ofräscht även om har duschat innan man la sig? Jag har alltid tänkt att bara man duschar 1 gång/dag är det lugnt liksom

   Svara

   Fast om man duschar på kvällen så har man ju duschat typ 10-12 timmar innan man är på jobbet? Jag svettas inte under natten, tar på ny deo och två sprut parfym, samt tvättar ansikte och händer innan jag går till jobbet. Så nej, är knappast stinkig för det…

   Svara

   För att man duschar på kvällen innan man går och lägger sig. Hur fräscht är det att lägga sig med all dagens smuts i sängen?

   Svara

    Men eller hur?? Fotsvett som gnuggas mot lakanet känns sådär.. Hellre duscha på kvällen än behöva byta sängkläder 5 ggr/vecka.

    Svara

   Såvitt jag vet stinker inte de flesta om de har bra hygien men ändå inte duschar varje morgon?
   Jag duschar 1-2 ggr i veckan pga att jag inte kan svettas och har hudproblem. Medicin hjälper inte. Rengör mig mellan benen och under armarna en gång om dagen iaf, men har aldrig fått kommentarer om det av fd partners ens en gång.

   Svara

   Du bor inte långt norrut va? Duscha bort det naturliga skyddet från huden & sen gå ut i -25 gör man bara inte om man är lite smart.

   Svara

  Nu är jag föräldraledig så går upp när dottern inte vill sova längre, typ kl 10. Myser med henne i sängen i 15 min sen går vi upp, byter blöja, spenderar resten av dagen i pyjamas.

  När jag jobbar ställer jag klockan på mellan 7.30 och 8. Snoozar 10 min*3. Sen toa, smink, kläder på ca 20 min. Sen 25 min till jobbet. Framme mellan 8.45-9.00 vanligtvis. Frukost äter jag överhuvudtaget inte.

  Svara

  Haha! Så är det för mig varje morgon, spelar ingen roll om jag går upp 5 timmar innan jag ska åka. För jag kommer ligga i sängen tills det är en halvtimme kvar innan jag måste sitta på bussen. Då har jag 5 minuter att klä på mig, 10 minuter att äta, och 10 minuter att fixa till mig.
  http://Www.caloveline.com

  Svara

  04.40 kl alarmet ringer kliver upp halvdant försök till stretch
  På med löpkkläder tvätta ansiktet göra kaffe
  Av med flightmode o dricka kaffe i 20 min
  löptur: 30-60min
  Duscha packa em träningsväskan smink osv
  Frukost om inga tidiga möten och tidig em-träning
  Pendling i 15-20min
  På jobbet nån gång mellan 7.30 och 9.30 beroende på hur dan ser ut alltid 30min senare än tänkt

  Svara

  När jag har morgonskiftet går det ungefär såhär:
  05:00 – Larmet ringer, kliver upp direkt(även om jag helst vill snooza men hatar att stressa på morgonen så..)
  05:05 – Kaffekokaren igång medans jag går på toa, borstar tänder och slänger på lite mascara och ögonbryn om jag orkar
  05:09 – Matar katterna
  05:10-05:25 – Inhalerar 2 koppar kaffe medans jag pillar med telefonen
  05:30 – Påklädd och på väg mot jobbet
  05:45 – På plats på jobb, kanske äter något smått medans jag förbereder för arbetsdagen som börjar kl 6

  Laddar alltid kaffekokaren klart och duschar kvällen före om jag har morgonskifte, så sparar jag några minuter 😅

  Har jag kvällsskifte ser det lite annorlunda ut.. Idag t.ex:
  10:00(ish) – Vaknade av mig själv, stiger upp och lägger igång kaffet, utfodring för djuren
  10:05 – Toalett, borsta tänder
  10:10-11:00 – I sängen med kaffe och telefon i handen 😅
  11:00 – Ett varv till butiken
  11:20 – ”frukost”
  11:40-13:00 – Städar och plockar lite i lägenheten så är det snyggt när jag kommer hem sent på kvällen
  13:00 – Dusch och smink
  13:30-15:00 – Slöande framför tv-serie, äter något och sen iväg på jobb! Släpper ut djuren på samma gång.

  Föredrar kvällskifte för då får jag ju sova längre, men då är jag ju hemma ganska sent på kvällarna också. Får ju mera gjort de dagar jag har morgon och är hemma kanske kl 13-13 😃

  Svara

  23:45 Bebis behöver hjälp att somna om
  01:55 Bebis har mardröm, behöver hjälp att somna om
  04:15 Bebis vill ha en mjölkslurk
  05:45 Bebis behöver hjälp att somna om
  07:15 Bebis vill äta lite, jag kollar instgram nyheter etc.
  07:58 Bebis är pigg och redo för dagens äventyr! Jag slumrar, hoppas bebis ska somna om.
  08:05 Bebis pappa tar med bebis upp
  08:25 Jag vaknar av bebis glädjetjut
  08:45 Jag vaknar av bebis ledsna tjut
  08:55 Bebis kommer in för lite mjölk, hon somnar yes!
  10:00 Bebis vaknar och vi går upp. FRUKOST är min grandiosa plan.
  10:05 Bebis vill ha min ostmacka, matar henne med smör från den.

  Svara

  Eh alltså jag måste vara den enda som ställer typ 12 larm?! Ringer var 5e minut för jag kan verkligen inte gå upp ur sängen annars. Måste oftast gå hemifrån ca 07:00. Är det både smink och platta håret och förbereda frukost att ta med till jobbet behöver jag gå upp ca 5-5:30.
  Bara smink så typ 06:00.

  Men sen behöver jag typ 10-20 minuter på toaletten på morgonen. Har alltid problem med magen på morgonen och att dricka kaffe finns inte med på kartan 😂😂

  Svara

   HAHA känner ingen mig 100%

   Svara

  Helt tvärimpad av att så många går upp så tidigt. Driver eget så jobbar när jag vill och det blir runt 50h i veckan, morgonen är inte min jobbigaste tid på dygnet.

  Vanlig morgon:
  09:00 vaknar av mig själv
  09:01-10:00 kollar morgon TV på TV 4 (smink, hår och frukost sköts under tiden, duschar gör jag på kvällen)
  10:01-10:29 väljer kläder och klär på mig, funderar på vad som komma skall under dagen och vad som krävs av mig, ibland måste jag läsa på saker och då börjar det redan vid uppvaket
  10:30 går iväg till möten, kontoret eller jobbar hemma

  Svara

  Hur kan ni pilla på telefonen det första ni gör på morgonen 😂?! Ljuset är ju skitdrygt jobbigt (trots nattinställningar)

  04:30 Alarmet börjar
  05:45 Kliver upp, går ut och sätter i motorvärmarn
  05:50 Kissar, borstar tänder och trycker igång kaffet (förberett kvällen innan)
  Sitter sedan och dricker kaffe, kollar/läser nyheter
  06:45 Brer smörgås och fixar smoothie (snoothie dricks på fm, smörgåsar till lunch)
  07:00-07:15 Åker hemifrån

  Vill jag ha på mascara och fixa brynen så gör jag det vid 06:30 😎
  Jag måste ha tid på mig på morgonen, dricka kaffe i lugn och ro och vakna till. Blir förjävlig om jag ska stressa på morgonen 😜 Var ingen fördel när jag jobbade åt bemanningen och de ringde typ 06:30-06:45, passet började 07:00 och jag glömt ställa klockan 🤓

  Svara

  Jag brukar lämna barnen vid 8.30 (går på universitet, börjar oftas vid 9.30-10). Min son vaknar alltid mellan 6.00-6.15, så jag går upp vid 5.20 för att få dricka mitt morgonkaffe ifred och slökolla på tv. 😂

  Svara

   halleluja jag gör likadant 🤣😂 dottern börjar 8.30,vaknar oftast vid 7 så ja går upp senast 6.15 för att dricka kaffe 🤗

   Svara

  Ja alla är vi olika men fy vad hela min dag varit förstörd av en sådan morgon. Nu är jag ju en morgonpigg person, eller ja, jag försöker komma i säng hyfsat tidigt så att jag inte ska vara död på morgonen.
  Men jag vill ha tid på mig, Gärna dricka en kopp kaffe vid datorn och kolla nyheter, mail osv. Sen äta frukost i lugn och ro och DUSCHA och ta på rena kläder och bra mig i ordning innan jag ska ut bland människor. Det är väl ändå den minsta respekt man kan visa mot kollegor och medmänniskor. Jag har en stinkbomb på mitt jobb som fått för sig att inte duscha och aldrig tvätt håret för att det ska vara bra. Hon rengör sig bara med kokosolja och sköljer ur håret. Att gå in på hennes kontor ger mig kväljningar.
  Jag tycker det är så äckligt när man riktigt känner sovlukten från folk. Hur man kan gå hemifrån tio munter efter man vaknat är helt obegripligt för mig, jag hade mått pyton hela dagen. Men som sagt, alla är vi olika.

  Svara

  Vaknar av mig själv 03.53. Drar mig till 04.06. Går ut med hunden. Dricker kaffe äter macka. 04.52 tar bilen till stallet. 07.45 åker hem. Duschar, byter kläder. Åker till jobbet, där 09.00. Fattar inte hur man kan gå till jobbet utan att duscha.

  Svara

   Fast många duschar på kvällen 😊

   Jag duschar aldrig på morgonen. Duschar innan jag lägger mig vid 21.00. Går upp 05.00 och tvättar ansiktet då. Blir inte ofräsch av att ligga i en ren säng i 8 timmar 😊

   Svara

    Samma här, duschar och tvättar håret varje kväll och är besatt av känslan av nya rena lakan så byter 2 ggr i veckan minst. Tvättar dessutom av mig vid handfatet på morgonen.

    Kan däremot inte förstå hur man kan lägga sig i en säng utan att ha duschat! Blörk.

    Svara

     …jösses, skaffa hjälp

     Svara

  Samma kläder varje dag, endast en ren t-shirt. Inget smink, inget fixa hår mer än upp med skiten i en tofs. Deo är enda produkten jag använder på morgonen. Det första jag tänker på när jag vaknar är; vilka barn är hemma och ska dom upp? Sen: kaffe och ostsmörgås!!!
  Hatade när jag jobbade i butik och var ”tvungen” att vara ”snygg” om dagarna. Bästa va när jag jobbade som svetsare. Ingen jäkel som brydde sig i hur jag såg ut eller luktade, haha.
  /städkärring

  Svara

  Jag var som egoina innan jag fick massa ungar:)

  Nu ringer kl 06:00, jag snoozar dock en gång till 06:09…
  06:10 fixar frulle o sminkar mig
  06:30 väcker barnen o klär på mig. Byter blöjor o styr upp pottbesök.
  06:45 äter frukost
  07:10 plockar undan
  07:15 borstar allas tänder o klär på barnen. Byter nån blöja.
  07:30 klär på alla ytterkläder o rastar hunden
  07:40 får in alla i bilen
  07:50 lämnar på förskolan
  07:55 lämnar hunden hos daghusse
  08:00-08:45 i bilen

  Älskar att ha relativt lugna morgnar nu för tiden. Går ändå ganska ofta rätt dåligt att stressa småbarn!

  Svara

  Min sambo är en såndär person som snoozar 15 ggr och inte kan komma upp ur sängen på morgonen. Jag tycker det är fascinerande! Jag är tvärtom. När larmet har ringt en gång så är det i princip omöjligt för mig att somna om! Inte för att jag är pigg varje morgon, men jag är ju helt klart vaken och då är det lika bra att gå upp och inte ligga där och plågas av tanken på att man snart måste jobba. 😛

  Svara

  05:30 ringer klockan. Snoozar till 05:40.
  Går ner, kaffet är redan klart för min man går upp tidigare.
  05:50 sitter på soffan och försöker vakna till liv.. är så seg på morgonen.
  06:00 väcker barn och dricker kaffe samtidigt som jag fixar mig.
  06:20 försöker/hjälper barn att ta på sig/gå upp/äta/pratar om dagen mm
  06:40 kollar kalendern om vart jag ska idag och vad jag behöver ha med mig.
  06:50 packar bil med verktyg
  07:00 åker och börjar jobba.

  Barnen är stora nog att gå hemifrån till skolan själva. De går ca 8 till skolan. Jag väcker dom tidigt för det tar så lång tid för dem på morgonen 🙂 och jag vill inte ha stress och bråk hemma på morgonen. Läste en artikel om en pappa som stressat och bråkat på sina barn på morgonen, men bara ett barn kom hem på em. Det andra blev överkörd av en bil.. fick en sån klump i magen. Sen dess har jag aldrig morgonstressat barnen.

  Svara

  Inte för att någon bryr sen men det var lite kul att läsa igenom allas olika morgonrutiner. Att stressa på morgonen (dvs gå upp 10 min innan jag måste åka) har bara orsakat brännskador, olåsta ytterdörrar eller att jag glömt något ganska så viktigt – typ strumpor, matlåda eller passerkortet. Jag måste vakna för att kunna bete mig och framför allt KÖRA BIL. Så min morgonrutin är långdragen av en anledning och varierar beroende på om jag ska köra/åka spårvagn/jobbar/har VFU/föreläsningar/vilken stad jag ska till.

  Ett exempel om jag har VFU kl. 07.30:
  05.10: Alarmet ringer samtidigt min sambos varpå vi babblar på i badrummet och turas om att tvätta ansiktet + borsta tänderna. Sen är det dags för min sambo att åka så vi pussas hejdå.
  05.30-06.00: Jag sminkar mig låååångsamt för att vakna till.
  1. Ansiktscreme
  2. Primer som ska torka in
  3. Concealer
  4. Puderfoundation, bronzer + rouge
  5. Lite ögonskugga + mascara
  6. Settingspray
  7. Mosa in linserna
  06.00-06.20: Försöker tämja min morgonkalufs med plattången.
  06.20-06.40: Lägger ner matlåda i väskan som jag packat dagen innan och klär på mig kläderna som jag tagit fram kvällen innan, kissar, på med ytterkläderna och ut till bilen.
  07.10-07.30: Framme på sjukhuset och dricker kaffe + lätt frukost.

  Svara

  För att utnyttja tiden på pendeln, så sminkar jag mig på tåget ☺️ Lägger foundation,rouge å highligheter hemma,maskara+ögonbryn på tåget (2 stationer ca.13 min) och äter frukost på jobbet 😁

  Svara

  07:00 Klockan ringer, sätter på någon YouTube video och börjar ta på mig smink
  07:30 Klar med smink, ta det lugnt i 10min
  07:40 Påklädning
  08:00 Ut genom dörren
  09:00 Jobbet och frukost

  Jag är extremt seg per grej på morgonen, förstår inte hur jag inte kan skynda mig. Är en jäkla zombie den första timmen oavsett hur stressad jag än är.

  Svara

  Klockan ringer 11:00 – jag vaknar direkt, stänger av larmet och pillar på telefonen i 10 minuter.
  Snoozar aldrig, det är ju brutalt, man mår sämre sen när man måste vakna igen trots 15 minuter extra sömn.
  11:15 – Sätter mig vid sminkbordet och sminkar mig i lagom takt samtidigt som jag lyssnar/slökollar på youtube/serie samtidigt.
  12:00 – Börjar rota bland kläder och kolla vad jag ska ha på mig.
  12:15 – Klär på mig
  12:20 – Fixar håret, borstar tänderna.
  12:30 – Inser att jag har en halvtimme kvar tills jag ska gå, sitter färdig och surfar runt.
  13:00 – Går till tuben.

  Ingen frukost, kan inte äta direkt när jag vaknat.
  Vill inte påstå att jag går upp ”tidigt” för att kunna ta det luuuuuugnt men jag HATAR att känna mig stressad, allt blir bara fel och dåligt och den känslan hänger kvar hela dagen. Jag går upp 2 timmar tidigare för att ha marginal med saker som går fel, och i många fall så har jag tid över och då finns det ju inget skönare än att kunna sätta sig ner i 20-30 minuter innan man ska gå och surfa på nätet!

  Svara

  04.55 klockan ringer . Stänger av alarmet direkt och går upp
  04.55 – 05.14 sminkar mig och klär på mig jobbkläder
  05.14-05.22 äter frukost
  05.22-05.27 borstar tänderna och fixar håret typ
  05.30 i bilen på väg till jobbet

  Svara

  Går upp kl 4 varje morgon, även helger, just för att jag vägrar stressa. Oavsett om jag ska iväg ut eller inte. Works for me.

  Svara

  Åker mot jobbet vid 06:30. Känner mig duktig när jag lyckas ta mig upp vid 06:20.

  Svara

  Jag bor två minuter från jobbet så går upp cirka 45 minuter innan jag börjar. Ska jag inte tvätta håret räcker det med 30 minuter innan. Sminkar mig sällan och isåfall bara med mascara. Och frukost blir lite kvarg eller nåt.

  Svara

  Mitt första larm ringer 04.00, när andra ringer 04.05 sitter jag alltid och kissar.
  Borstar tänder, tvättar av mig och sätter upp hår och fixar maskara+ögonbryn.
  Smyger in i sovrummet igen och hämtar rena kläder utan att väcka gänget.
  Försöker åka senast 04.20 för att vara på jobbet 04.45 och hinna byta om plus dricka kaffe och tjöta lite med ev. Kollega som också börjar 05.
  100% stressfritt sålänge inget barn vaknar 😁
  Frukost är heligt kl 08.30 😊

  Svara

  06.15 första alarmet – stänga av
  06.25 andra alarmet – stänga av
  06.35 tredje alarmet – gå upp
  För det första: kissa
  För det andra: borsta tänder och ta på mascara o deo
  För det tredje: ta på sig kläder
  För det fjärde: ta med en frukt
  06.45 gå hemifrån och känna sig lite död inombords

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.