Cissi Wallin söker nanny trots kritik mot Isabella Löwengrips outsuorcing-val

I det här inlägget kritiserar Cissi Wallin och Lady Dahmer intervjun med Isabella Löwengrip och hennes val att outsourca allt som är ”tråkigt” och som har med sina barn att göra.
Att Cissi några dagar senare själv eftersöker en nanny på Instastory har fått några av er att reagera – särskilt under det här inlägget. 

Det är en intressant diskussion, men vet inte om jag själv tycker att det är riktigt samma sak (och det skulle jag tyckt även om det inte handlade om Isabella).
Jag har själv jobbat som nanny och det är många saker som Isabella outsourcat och som jag aldrig hade som arbetsuppgifter, trots att föräldrarna arbetade och reste enormt mycket. Just att inte ”orka/vilja” köpa julklappar till sina barn är nog en av de saker som är mest svårsmält tror jag, och då är jag inte ens biologisk mamma. Men även som ”enbart” bonusmamma så skulle jag ALDRIG betala någon annan för att välja ut och köpa deras presenter.

Så om jag ska vara ärlig så tror jag inte att någon – inte ens Cissi och LD – kritiserar Isabella för att ha hjälp med att få ihop dagarna som singel-mamma. Däremot tror jag att deras – och många med dem – kritik bottnar i Isabellas sätt att outsourca precis ALLT, inte bara praktiska saker utan även ”känslomässiga” så som presentköp mm och sättet hon pratar om det.

Men visst, absolut!
Går man på med det tunga artilleriet ena dagen och sedan själv söker efter liknande tjänster dagen efter så kan det framstå som..aningens märkligt. Där håller jag absolut med er!
Men vi vet ju inte heller anledningen till att Cissi och hennes man söker nanny?
Kanske har Cissi bestämt sig för att också aspirera till att bli världens mäktigaste kvinna, eller så går livet av någon anledning inte riktigt ihop just nu eller framöver?

Tack för tips!

185 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nu vet jag inte exakt vad Cissis jobb är men jag har fått för mig frilansande journalist? Då tänker jag att det inte är skitlätt att vara föräldraledig i tradionell bemärkelse som för tex mig som sjuksköterska med fast arbete, mitt jobb väntade på mig när jag kom tillbaka efter 4 år och nån annan hade tagit hand om det under tiden. Är man ”sin egen” kanske man måste pussla ihop sina dagar med att vara mamma och arbeta? Hur det än är så gör en som en vill.
  Mina barn är tonåringar nu och det är nu jag skulle behöva lite föräldraledigt (eller en nanny)- läxläsning, mat på udda tider för att passa träningstider, Skjutsande osv.

  Svara

   Ja men så är det. Jag har eget företag och kunde inte tillåta mig själva att vara hemma för länge, p.g.a förlorad inkomst helt enkelt. Dessutom som du säger så har man ingen annan som tar över ens jobb, så man känner ju sig stressad över det.
   Nu bor jag inte i Sverige, och här är mammaledigheten 4 månader varav första månaden är sista månaden på graviditeten, så vissa bebisar börjar hos dagmamma vid 2.5-3 månaders ålder.
   Jag var hemma med min dotter i 8 månader, sen började hon hos dagmamma, så jag var redan hemma med henne dubbelt så länge än vad som är vanligt. Men jämför man med svenska mammor så är det ju ingenting.

   Svara

    Cissi är en hycklare som tyvärr inte drar sig för att hacka på andra för att sedan göra samma saker själv. Allt för att få uppmärksamhet.
    Cissi skrev på instagram om Bella:
    ”Hon har även en assistent som PLANERAR och packar hennes väskor. Och planerar och köper barnens presenter/julklappar.
    LD svarar:
    ”ja det är helt vansinnigt?? Hur bygger man en sund relation med sina barn om man inte tar del av det tråkiga och jobbiga? Jag missunnar ingen. Men jag skulle inte önska hennes livsstil på min värsta fiende”.

    De kritiserar vad Bella låter andra göra. LD går alltså så långt att hon inte tror att Bella kan ha en sund relation till sina barn pga sin outsourcing. Cissi tycker att det är galet att någon packar Bellas väskor osv. Att bli så upprörd över att Bella får hjälp med mycket och gå ut och öppet kritisera henne, för att några veckor senare själv annonsera efter hjälp, är bara rent hyckleri. Inget annat.

    Alla har olika behov och behöver hjälp med olika saker. Varför kritisera Bella angående vad hon får hjälp med? Varför är det så fult att låta någon annan köpa barnens presenter? Det kan, hör och häpna, varit Bella som sagt åt assistente vad hen ska köpa. Personligen skulle jag tycka att det vore värre att låta någon annan städa upp min smuts. Hur som helst är inget mer ”legitimt” att få hjälp med än något annat.

    Svara

     Tydligen är det skillnad på folk och folk här, vilket är ett väldigt bra tecken på att Cissi, Camilla och LD inte baserar kritiken på fakta , utan på personliga känslor.

     Cissi är en hycklare över lag. *köper gård i delsbo som kommer renoveras för minst 6 siffriga belopp* —-> *kritiserar andras resande pga tääänk på miljöööön*

     Bara det är skrattretande. Jag är dessutom övertygad om att det kommer låta helt annorlunda så fort hon blir sugen på en NY-resa. Vilket antagligen sker ganska snart.

     Svara

      Haha. Renovera för 6 miljoner? Är du en av hantverkarna eller gissar du fritt?

      Vi kommer inte lägga några 6 miljoner där. Inte heller flyga på flera år, förutom hälsa på min döende mormor.

      Men gillar ditt engagemang. Känns sunt. Glödande liksom.

      Svara

       Sexsiffrigt. Lär dig läsa, eller andas innan du svarar. Sen syftade jag mest på vad en sådan renovering kostar miljön, och hur roligt det blir när du samtidigt skriver ut fördömanden av andra människors resor.

       Vi får väl se, jag har inga höga förhoppningar. Du är inte särskilt konsekvent CW 😉

       Medan jag ändå har din uppmärksamhet: Ja, det gör mig upprörd att du som själv är mamma sitter i kommentarerna och hånar en annan mamma, raljerar över hennes föräldraskap och spekulerar i eventuella psykiska konsekvenser för hennes barn.

       Att du själv sedan gör exakt det du kritiserar ’outsourcar- är fan skrattretande. Vad glad att du inte blir behandlad som du behandlar andra. Det hade kunnat bli brutal läsning för dig.

       Svara

        Cissi wallin är en hycklare av högsta rang och mer lättkränkt person finns inte. Hon använder sina följare att hetsa andra. Såväl privatpersoner som myndigheter och dessutom hotar hon människor med att hon har bra kontakter bland kriminella. När hon hängde ut Michael bindefeldt för att han varit enligt Cissi otrevlig. Fy sjutton vad lågt. Hoppas lampan står ut.. för barnens skull

        Svara

       Svarade dig, men Camcam har tydligen sätt mig i modd.

       Svara

        ”Sexsiffriga” belopp. Lär dig läsa. Och räkna.

        Svara

         Oh no jag läste fel. Häng mig!

         Inte särskilt konstigt att sanering av fuktskador osv kostar sexsiffriga belopp. Går ej att jämföra med att nöjesflyga världen över varannan månad.

         Svara

          Du får svar som du talar, men det verkar du ha problem med att förstå.

          Skrev ett långt svar till dig som av nån anledning är kvar i modd, orkar inte upprepa mig.

          Men jo, jag blir både ledsen och Förbannad när jag ser en mamma håna och raljera över en annan mammas föräldraskap. För det var vad du gjorde i kommentarerna. Hyckleri på hög nivå att du gör dig lustig över vad någon annan inte klarar och vad hon tar hjälp med från andra.

          Svara

       Så att du under flera år flugit till New York minst en gång per år som du sa i en pod innan shaming av flygande blev populärt, stämmer inte? Inte heller att du bara de senaste åren flugit mycket som till London, Nya zeeland, Polen och tom inrikes som till Göteborg?

       Svara

  Alltså mer passivt aggressiv människa får man leta efter. Visste inte vem hon var förrän jag lyssnade på framgångspodden och trots att jag håller med henne i vissa sakfrågor kunde jag inte lyssna klart pga hennes passiva aggressivitet. Tror inte det lönar sig att argumentera med en sån.

  Svara

   Alltså jag måste bara kommentera den där framgångspodden. Jag hade höga förväntningar då jag häromdagen lyssnade på mitt första avsnitt om en spelmissbrukare. Varenda kändis har ju varit med i den där podden men han som håller i den, (Alexander heter han va?) ställde ju inga intressanta frågor eller följdfrågor, han lät bara den spelmissbrukande killen berätta och det blev liksom inget bra samtal. Kändes mest jobbigt att lyssna på och jag blev så besviken över att han kändes dåligt förberedd (trots att han sa att han gjort research) och att han inte fick ut något av gästen. Hur kak den där podden vara så stor? Kändes så amatörmässig.

   Svara

    Jag har inte lyssnat på avsnittet du nämner, men kan i alla fall säga varför jag själv lyssnar på F-podden. Jag gillar den för att Alexander lägger sig på en nivå som jag tror många kan känna igen sig i. Dvs han vågar ställa dumma frågor. Han försöker inte göra saker svårare än de är.

    Svara

     Fast nu är det ju en podd för vuxna människor och det är väldigt ofta skämskudde-varning på Pärleros pga den låga nivån. Då och då intressanta gäster, men jag måste iaf vara eld och lågor för att ens överväga att lyssna.

     Svara

      Alexander är otroligt dålig på stt intervjua, pratar för mkt som sig själv ocj stackars gäster känner sig tvungna titt som tätt att ge honom en massa beröm.. jag blir sjukt provocerad när jag lyssnar på honom. Ordet extremt förekommer så ofta att jag får lust att dricka klorin

      Svara

       😂😂😂 jag vill också dricka klorin när jag hör på fanskapet! Skål 🥂

       Svara

    Jag känner detsamma om Nemos podd. Jäklar vad dålig han är. Många ggr dåligt förberedd och tafflig. Ställer konstiga frågor och säger konstiga saker. Jag förstår inte hur han får till ett möte med de som är med.

    Svara

  Jag tror att näst intill samtliga småbarnsföräldrar behöver hjälp med barnpassning någon gång, oavsett yrke och civil status. En del har mor- och farföräldrar som bor nära och som vill ställa upp, andra inte. Vissa dagar kör det ihop sig med vabb, hämtning, lämning, aktiviteter och jobb. Andra gånger behöver man bara en paus från allt och umgås med sin partner, försöka hålla kärleken vid liv. Det är inte dåligt att behöva hjälp, det är mänskligt och som småbarnsförälder ibland livsviktigt. Men sjävklart håller jag med om julklapparna, tror dock det är nåt skämt eller provokation från BB…

  Svara

   Absolut. Det är j-vligt jobbigt att få ihop barn som två heltidsarbetande föräldrar. Sen undrar jag om inte kraven på att man ska förverkliga sig själv; hinna träna, äta på nåt tillkrånglat sätt (paleo, vegan, raw – inget illa om något av detta men lite mer komplicerat blir det ju), vara en fantastisk partner och dessutom se bra ut, har ökat dramatiskt. Småbarnsåren kanske inte är tillfället är försöka göra allt, utan bara låta det flyta på, fokusera på att umgås med barnen medan de fortfarande vill vara med sina föräldrar. När de närmar sig tonåren så kan man satsa på allt det där andra. Och nu menar jag inte att man ska tappa sig själv helt när man får barn men barn TAR TID, så då kanske man inte måste satsa 110% på karriär/träning/kosthållning/skönhetsvård samtidigt utan nöja sig med good enough under en period. Småbarnsåren går fort och sen kan man satsa fullt ut igen på det man vill.

   Svara

    Håller verkligen med.

    Svara

   Yes. Förstår ej folk som kritiserar den som har en nanny. Det moderna livet är ej anpassat så att en förälder kan stanna hemma heltid (pga livet är dyrt), eller för att man ska kunna jobba heltid och ta hand om barn. Jag beundrar verkligen dem som klarar av heltidsjobb och barn utan hjälp utifrån. Och tänk på alla singelföräldrar. Applåd.
   Sen finns det personer som inte kan utveckla en ängels tålamod och inte klarar av att vara förälder 24/7. Bra att ta in avlastning då istället för att drabbas av ett psykbryt och dåligt samvete.

   Som jag förstod det kritiserade CW blondis ”alla föräldrar kan göra karriär”-snack. För alla kan verkligen inte det eftersom få har råd med nanny och städhjälp och kock och frisör och chaufför osv osv. Vissa prioriterar ju heller inte karriären framför tid med barnen. Men jag följde inte hela diskussionen så kanske uttryckte hon sig klumpigt.

   Svara

  Jag gillar Cissi. Det känns som hon faktiskt försöker göra någon positiv skillnad och det beundrar jag henne för. Sedan blir det kanske inte alltid rätt men hon försöker iallafall.
  Vad gäller LD. Seriöst, är det någon som lyssnar på hennes evighets gnäll?

  Svara

   LD all the way!

   Svara

    Instämmer! Vem vill inte bli inspirerad av en gnällig medelålders kvinna som inte har åstadkommit ett dugg på egen hand? Hon lyckades suga sig fast vid en man utan ryggrad som försörjer henne så hon kan ägna sin tid åt att sprida hat mot män och åtta åriga pojkar, träning, smala, nybyggnation i hennes närhet, hundar, kollektivtrafik, snö samt hur jobbigt det är vara henne.
    Vill du peppa dig själv till att våga bli gnällig och en fästing på en man?
    LD all the way….

    Svara

     Sprider hat? Hon sprider kunskap. Tycker nog att det mer är du som sprider hat.

     Svara

      Absolut! Hennes kunskap om hat är imponerade. Jag har lärt mig så mycket om hur synd det är om en rik, gift kvinna, som inte vill arbeta och hur det är allas andra fel att hon mår dåligt och därför är det rätt att hata.

      Svara

      Nej, hon sprider hat. Det skriver hon själv. Det är helt normalt att hata sin förtryckare dvs alla män. Hon hatar alla män.

      Svara

     Hon sprider kunskap om feminism, väcker tankar, är med i debatter, och dessutom är hon en fantastisk konstnär. Jag gillar verkligen LD! 🙂

     Svara

      Jag skulle definitivt inte kalla henne feminist. Om du istället för att lyssna på vad hon säger, tittar på vad hon gör så får du en mer korrekt bild.
      Om jag hävdar att jag kämpar för en bättre miljö men samtidigt struntar i allt miljötänk. Är jag då fortfarande en miljökämpe?

      Svara

       Ah du stör dig på att hon är ”hemmafru” eller? Ja då har vi väl olika syn på feminism vi två. Jag tycker absolut man kan vara feminist trots att man är i LD:s situation. Hon har ägnat mycket tid och energi åt att sprida feminism, att debattera, ja sådant som ryms antingen inom ramen för journalism eller influencer. Och igen, hon är konstnär och säljer även prints/tavlor, det är ju också ett yrke även om det inte sker på ett kontor mellan kl. 8-17.

       Svara

        Varför skulle jag ha problem med att hon är ”hemmafru”? Jag säger att hon inte har någon trovärdighet som feminist baserat på de val hon gör. Hon får leva sitt liv precis som hon själv vill. Problemet är att hon inte vill stå för sina val utan använder feminismen som ursäkt.
        Hur var det nu? #dumpadinkille
        Nä, just det, då måste jag börja arbeta. Det är bättre att någon annan gör det. Också.

        Svara

         Vilka val är det som gör att hon inte har någon trovärdighet som feminist? Kan du ge några exempel?

         Svara

     Tycker LD framförallt är mänsklig. Och jag håller inte med om allt hon skriver, alls. Men jag känner mig inte dumförklarad och hånad om jag tycker annorlunda, det är sånt Cissi håller på med.

     Svara

  Lika stöniga alla tre, sen hur de nu löser sina familjepussel är upp till dem.

  Svara

  Cissi borde tagga ner med instagram-aktivismen och ägna sig åt familjen i stället. Hon hänger på Instagram i stort sett dygnet runt och har så gjort i flera år, det är jäkligt osunt.

  Svara

   Kommentarer om att kvinnor borde ägna sig åt familjen istället för att ta plats i den offentliga debatten är jäkligt osunt.

   Svara

    Handlar om proportioner. Att prioritera familjen är för övrigt det sundaste som finns.

    Svara

     Säg det till alla män, så blir det en rejäl uppryckning i de flesta familjer.

     Svara

      Tror nog det är mest kvinnor som lägger en massa tid på sociala medier. Ingen man i min närhet har ens insta men dom är kanske unika

      Svara

       Att männen tar hand om barn,matlagning tvätt,städ mm medans kvinnan bara sitter på sociala medier är väldigt ovanligt ja.

       Svara

       Alltså eeeeeeehhh… ”jag ska bara gå på toa”, fortsätter att ”skita” i tre timmar med mobilen i handen medan mamman gör allt. Men absolut, män använder inte sociala medier……

       Svara

   Jag skulle säga att Cissi lever i sin lilla instagrambubbla där hon skriver sina ilskna inlägg för sin skara med jasägare. Vill någon diskutera eller har en annan åsikt om något blir denna snabbt verbalt attackerad och nedtystad med ”Stick härifrån, Daddys girl” osv. Vad blir bättre av det?

   Svara

    Likadant som här då.

    Svara

  Nej, det är inte helt taget ur luften, rika människor tillbringar mindre tid med släkt och grannar och mer tid själv och med vänner. https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2016/05/12/how-money-changes-everything-even-your-friendships/?utm_term=.586042812378

  Svara

   Svar till Gurki, undersökningen gällde USA.

   Svara

    Jag har svårt att köpa att EN undersökning gjord i USA kan appliceras på Sverige; eller jag köper inte det. I USA är klassklyftorna mycket större tex. Medelklass i USA kan inte jämföras med medelklass i Sverige.
    De kulturella skillnaderna är stora. USA har även en helt annan mångfald, många människor från Sydamerika tex, där man generellt tar hand om familj på ett helt annat sätt än i Sverige.

    Dessutom; eftersom det pratades om ”fattiga” människor, om vi nu ändå skall applicera detta på Sverige: Man är i regel inte fattig här i samma bemärkelse som i USA, så jag antar att du Anonym syftade på människor som ligger längst ner lönemässigt. Dessa människor jobbar brutala tider med slitsamma jobb för att få det att gå ihop.
    Syftade du på de människor som står helt utanför arbetsmarknaden kommer andra faktorer in, det finns ofta psykosociala problem, missbruk tex. Så att man skulle ha bättre stöd av familj för att man är ”fattig” stämmer helt enkelt inte.

    (OBS! Självklart hittar man samma typ av problem i alla samhällsskikt)

    Svara

     Gurki, du är inte den enda människan i den här tråden som kan tänka, även om du verkar tro det. Naturligtvis finns det skillnader mellan USA och Sverige men rika människor beter sig förvånansvärt lika över hela världen. Och bara för att nån har ett superslitsamt jobb behöver det inte innebära att den inte vårdar kontakten till sin familj – kanske flyttar till hemorten för att föräldrarna ska kunna hjälpa till med ungarna. Ta bara skillnaden mellan hur folk hjälper varandra på landet till skillnad från stadsbor. För att de måste. Hade Cissi inte haft råd med en nanny hade hon kanske flyttat upp till farföräldrarna istället och ingen hade klagat.

     Svara

      Jag tror inte att jag är den enda människan som förstår. Det står ganska klart att _du_ inte förstår det här dock .

      Svara

  Fast egentligen vet jag inte om det där med julklappar är superemotionellt. Det är ju leksaker liksom, tror många barn fick samma varianter av saker som Bellas, nån bilbana ett gosedjur osv. Finns andra sätt att vara känslomässigt nära sina barn.

  Svara

  Tycker den här nanny-utvecklingen känns ganska skrämmande i sig. I vissa länder verkar det ju vara så att ju mer pengar och karriär, desto mindre tid vill man vara med sina barn..

  Svara

   Jo och i andra länder så hjälper alla mammorna varandra, tom. Med amningen 😛

   Svara

   Kanske nanny-utvecklingen beror på att papporna fortfarande vägrar ta sitt ansvar och vara hemma med småbarnen eftersom deras jobb är så ”hiiiimla viktigaaa”. Mammorna däremot, dom är skit om dom gör som LD och blir hemmafruar och skit om dom gör som Cissi och försöker pussla med både jobb och familjeliv. Lägg kritiken där den fakking hör hemma, hos åsnepapporna🤮

   Svara

    Valfritt också skaffa barn med en åsnepappa?

    Svara

     Inte alltid lätt att veta att ens partner kommer bli en åsnepappa. Även bra killar kan visa sig vara själviska och oförmögna som förälder.

     Svara

      Stämmer. Min pappa var rätt omogen som förälder, var alltid min mamma som fick dra det största lasset. Det har han självt sagt nu på äldre dar. Intressant nog verkar han som morfar i större utsträckning förstå hur mycket ”jobb” det är att ha barn 😳

      Svara

     Nja… många tror att deras kille kommer bli en bra pappa och blir besvikna när de märker att många (inte alla) killar faller in i typiska mansroller och inte bryr sig lika mkt om barnet som mamman

     Svara

   Känns liksom som en återgång till klass-samhället med pigor och dylikt åt dem rika. Och mamma är alltid mamma (pappa), ingen kan ersätta det med full jackpot för barnet

   Svara

   Funderar på om det måste innebära mindre tid med sina barn om man har nanny eller om det kan vara att man faktiskt får mer tid över till sina barn om man får hjälp med städ/tvätt exempelvis. Mina föräldrar umgicks inte så jättemycket med oss barn till exempel, kommer mest ihåg dem arbetandes med hushållssysslor typ. Hade väl egentligen varit bra om någon annan skött det dagtid.

   Sen är en annan diskussion den om vi verkligen ska gå mot ett samhälle med ”tjänstefolk” igen eller om vi egentligen borde jobba mindre och därmed hinna med hemmet också utan hjälp utifrån. Med dagens situation där många är hemifrån 10-11h om dagen är det nästan orimligt att man även ska hinna hushållssysslor, ha en meningsfull fritid mm mm. Vi ska vara supermänniskor som ska hinna mer och mer under dygnets timmar utan att få ta hjälp.

   Svara

    Ja jag vet. Jobbar deltid men känns ofta ändå så fel att lämna ettåringen på föris. Idag bara tittade hon på mig med ledsna stora ögon när jag gick…
    Och då har vi ju det ändå bäst i Sverige med vår långa föräldraledighet..

    Svara

     Om vi hade ett verkligt barnperspektiv i det här samhället hade föräldraledigheten varit längre, 24 månader hade varit mer rimligt. Man är liten och helt skyddslös när man är 1 år och har det definitivt bätte och tryggare hemma med en eller två föräldrar. Förutom för de barn som inte får något alls från sina föräldrar, för dem kan ju förskolan vara en räddning.

     Svara

    Jo, men alltså som familj kommer man rätt långt på att köpa timmar och tjänster också. I Stockholm finns tvättbilor, städfirmor, allt möjligt. Men det är mer planerande från familjens sida då (och jämnare villkor). Nannyn får trots allt gå hem i slutet av dagen och bostad och jobb ligger inte i samma korg. Att ha en live-in-nanny är på så många sätt en klassymbol. Alla familjer gör som de vill. Är väl mer att hon profilerar sig i jämlikhet och skaffar nanny medans hon gör det som skaver för de flesta som läser de ämnena. Ingen feminism utan klasskamp brukar det heta tex. Jag kan förstå att folk som följer vill kommentera det iaf.

    Svara

     Precis! Så liveget, inköpt i en annan familj.. eller som Bella och hennes team som tex packar väskorna åt henne… urk

     Svara

     Har städhjälp två gånger i månaden, hade aldrig velat ha en annan person boendes hemma hos oss, typ aupair. Känns omodernt. Sen är jag å andra sidan väldigt privat av mig, mitt hem är min borg, hade haft svårt ha någon annan boendes hos mig.

     Svara

   Vad som skrämmer mig mer är den nya trenden att rika människor använder sig av suggorgatmammor för att slippa sluta på kroppen med en graviditet. Känns som en random läskig framtids-dystopisk roman.

   Svara

    Ja, det har jag också tänkt på 😬

    Svara

    Och det är såklart fattiga kvinnor i fattiga länder som ska ställa upp på detta, vilket säger allt.

    Svara

    Japp, hamnade i en sådan diskussion och råkade säga att det är som att köpa sex. Halvpoppis. Men fattar inte att de inte ser kopplingarna själva utan bara tycker det är smidigt..? Det här med anknytning under graviditeten då osv..? Kan inte heller förstå valet, ett fullgånget barn föredrar rösten hos ”värdmamman” eftersom det är den den har anknytning till. Kan inte förstå det valet. Eller tycka att surrogater är ok. Hemsk industri, uppdagas missförhållanden gång på gång.

    Svara

  Låt henne ha det 😊 hade jag haft råd så hade jag haft det ibland, bara för att hinna städa och dylikt. Det är inge fel med EXTRA hjälp. 😂

  Svara

   Är det inte bättre att outsorca städningen då så att du själv kan umgås med dina barn och inte göra tvärtom? 😂

   Svara

  Nja, är väl snarare att just nannies inte är symbolen för feminism och jämlik värld överlag. Problemet är inte själva livspusslandet i sig. Många stora ord om det förstnämnda från den Wallinska trumpeten. Förhållandet andra har till sina barn får vi sluta spekulera i, oavsett om det är IL det gäller. De kommer kunna läsa detta och det är både oschysst och oetiskt. Man kan analysera sina egna förhållanden eller döma andra i tystnad…

  Svara

  Har själv inget behov av nanny/barnvakt, men det beror på att jag och min man båda arbetar deltid samt har hjälp av barnens morföräldrar ibland- för trots deltidsarbete kör det ändå ihop sig. Då rycker morfar in och hämtar största barnet när skolan är slut, till exempel. Utan den extra hjälpen kan det vara svårt att få ihop pusslet. Så jag förstår om de behöver någon som kan avlasta ibland, det behöver nog alla. Nu är ju dessutom mina föräldrar pensionärer och typ alltid hemma, jag menar att har man föräldrar som fortfarande jobbar kan man ju inte räkna med att de ska kunna avlasta med att hämta tidigt på förskolan, till exempel.

  Svara

  Fascinerande ändå att ngt som Cicci gör mynnar ut i kritik mot Bella. Jag gillar inte någon av dem så mig kvittar det men gissar på att Bella drar in mer pengar till statskassan än vad Cissi gör. Varför höjs både LD och Cicci till högre höjd jämt? Och Bella är always ”the bad guy”?

  Svara

  Är ingen nyhet att Cissi Wallin utnyttjar kvinnor från de lägre klasserna. Hon har varit öppen med att hon har en städerska anställd (men att hon minsann betalar henne bra, och dessutom ger henne ett jobb!). Att leva utifrån grundläggande klass/feministisk ideologi går enbart om man själv inte måste ge upp något om man ska analysera Cissis åsikter. Hur man kan kalla sig för radikalfeminist, bo i en dyr bostadsrätt på söder – samtidigt som man anställer arbetarklasskvinnor som tjänstefolk? Och dessutom bashar och förlöjligar andra kvinnor som gör exakt samma sak?! Ingen kvinnokamp utan klasskamp. Hur jävla svårt ska det vara?!

  Svara

   Ja, ligger något i det. Inte kasta sten i glashus 🤔

   Svara

   +1! Och jag VET att jag sagt det här i fler trådar, men alla dessa inlägg om att vara slav under ideal när man rakar benen, sminkar sig, nojar över vikt – kan man tänka sig en mer extrem eftergift till patriarkatet än silikonbröst? Nu tar jag inte upp detta mer, förlåt. Men jag tycker inte hon lever som hon lär.

   Svara

    Cissi?

    Svara

    Då behöver du nog orientera dig kring varför hon opererade sig om det har värde för dig i din tolkning av henne.

    Svara

     Fast den förklaringen var kanske lite långsökt?

     Svara

      Ja. Det var den.

      Svara

    Om man vill, vad skälet än är ha siloconbröst, vad hindrar dig?

    Sluta scamma andra kvinnors val.

    Sluta ställa krav på hur andra kvinnor ska göra för att passa in i era kvinnomallar!

    Var och en har rättighet och frihet att göra som vi vill. Vårt värde sitter inte på utsidan eller bestäms av andra.

    Börjar tycka att kvinnokamp är något som liknar inbördeskrig.

    Är det så vi vill kriga för våra döttrar?

    //Moa

    Svara

     Jag skammar inte (även om jag hoppas att min dotter aldrig utför det ingreppet, det erkänner jag). Jag konstaterar och resonerar.

     Svara

      Och silikonbröst handlar väl precis om det – att kvinnokroppen inte duger som den är?

      Svara

    Tycker i sig inte det är något problem att anlita en städfirma, det är ganska långt ifrån en piga. Är det fel att anlita snickare eller avbytare inom lantbruk, sånt drängar brukade göra? Det var helt andra maktförhållanden. Så länge det är ok arbetsförhållanden så ska man självklart kunna köpa hemnära tjänster. Däremot tycker jag det är märkligt att först säga att det är fel att ha städhjälp och sen visar det sig att man har det själv. Och där tycker jag att både LD och Cissi hycklar, även om jag högaktar dem båda i deras feministiska arbete. Jag misstänker att det är svårt att försöka vara vänsterradikal samtidigt som man själv tillhör en ekonomiskt oerhört gynnad grupp.

    Svara

   Sluta göra oss kvinnor till offer i varje läge.

   Vad är det för fel på att försörja sig som städerska, nanny, mfl lågutbildade jobb?

   Det är bra jobb. Många trivs med det och blir kvar hela livet. Andra har det som genomgångsjobb när de pluggar eller behöver extrapengar.

   Just i ett land som Sverige där alla har tillgång till skola och utbildning borde synen på lågutbildade jobb vara lite mer jämlik. Vill folk städa så låt dem och respektera det. De är varken sämre eller bättre än någon annan. Gällande betalning så är det väl i paritet med andra lågutbildade jobb.

   Om man har råd och om man avskyr att städa/tvätta/handla och behöver barnvakt ibland, vad är problemet att köpa sig de tjänsterna?

   Känner så många, framförallt kvinnor i småbarnsträsket som håller på att slita sönder sig för att jobba heltid, göra karriär, vara bästa mamman, träna, bo fint och rent och vara bästa älskarinnan och vännen. Önskar och unnar varenda en av dem avlastning. Trots allt det finns ett liv efter oåren också.

   Att ta hjälp i vardagen är inte samma sak som att outsorca hela sitt liv.

   Tycker iofs att man ska vara försiktig med att scamma andra mammor men nog finns det tillfällen när även jag velat krama om ILs barn för de tycks så osynliga för sin mamma.

   Har aldrig känt så med Cissis barn. Tycker tvärt om både Cissi och Linus verkar vara närvarande och engagerade.

   Vad är det för klasskamp vi ska föra?
   Är inte den kampen genomförd för länge sedan?

   Allas lika värde, allas lika skyldighet och rättighet i en demokrati fungerar väl?

   Njae, kvinnors lika värde och rättighet haltar väl betänkligt. Så, för kampen där inte på någon nivå där kvinnor, som vanligt ska ansvara för männens kamper hit och dit.

   Hejja Cissi och alla andra som orkar föra kampen.

   //Moa

   Svara

    Moa

    Nej mycket bättre då att man fortsätter reproducera klassamhället.
    Män utnyttjar kvinnor – så då är det ok att de med kapital gör det?

    Får inte ihop det där och jag personligen anser att din analys haltar. Institutionell diskriminering? Strukturellt förtryck? Bara påhitt. OBS ironi

    Svara

     Reproducerar?

     Vad snackar du om?

     Vi lever i en demokrati där människors har möjlighet att välja. Du behöver inte stå med hatten i hand och tigga jobb/utbildning.

     Var och en, kan välja själv vad de vill, förutsatt att man är frisk och normalstörd.

     Problemet är inte det. Problemet är alla som fråntar mänskligheten egna förmågor och väljer att se verklighten från höga hästar och ska rädda människor som inte ens vill bli räddade.

     Låt folk välja jobb själva och respektera deras val.

     Försöker du vara kvick eller? Var läser du att jag på något sätt stöttar det manliga samhället? Det manliga synsättet på kvinnor?

     Att du ens gör jämförelsen säger mer om dig än om mig!

     Det finns diskriminering i samhället. Mycket vi kan förändra och arbeta med men att lägga det på så låg nivå att vi ser ner på vissa yrkesgrupper och ska lägga oss i deras fria val, stämmer dåligt överens med demokratins ordning.

     Vad ska vi förändra, att vissa har mer pengar än andra och kan köpa mer än andra? Ska vi bestämma vad de får göra med sina egentjänade pengar eller hur ska förändringen se ut?

     Konstig kamp i ett land som Sverige. Vi röstar ju liksom inte åt det hållet.

     //Moa

     Svara

   Att någon kommenterar om Cissis silikonbröst under min kommentar känns bara märkligt. Blanda inte in en kvinnas utseende i en politisk diskussion tack.
   Och till Moa här ovanför. Jag tycker din liberala syn på samhället är intressant. Men dessvärre har du fel. Du skriver ”känner så många, framförallt kvinnor i småbarnsträsket som håller på att slita sönder sig för att jobba heltid”. Och där likställer du att ALLA kvinnor (oavsett ekonomisk situation) skulle ha råd att betala för nanny/städ? Vad lever du i för bubbla?! Sluta spä på jargongen att alla i arbetarklassen minsann ääääälskar sina jobb. För det gör dom inte. Det är ingen kvinna i världen som ÄLSKAR att vara städare för en skitk-lön åt övre-medelklass på Södermalm. Herregud…. Jag skiter i att välbärgade kvinnor kan köpa sig frihet genom att anställa tjänstefolk. JAHAPP. Jättekul för den enskilda kvinnan. Men vilka snackar om kvinnorna som städar bor skiten hos den välbärgade då?

   Svara

    Nu älskade kanske inte jag mitt jobb när jag jobbade som städare men jag trivdes ypperligt och var betydligt bättre både betalt och trivsamt samt mindre slitsamt än när jag jobbade på likande nivå i vården.

    Och att städa hemma hos någon är betydligt mer soft än att göra det på lokaler som café, sjukhus etc.

    För mig är inget jobb för litet eller oviktigt och jag tycker nog att den kassa synen på jobb och personer som utför dem inte precis kommer från liberaler.

    Svara

     Exakt!

     Vem har inte städat under studietiden? Bästa knäcket!
     💕

     //Moa

     Svara

      Precis. 😊🌸

      Svara

    @Madeleine

    Du tolkar in något jag aldrig skrivit. Jag är inte född igår, de som kanske behöver det bäst har oftast inte råd.

    Att önska någon något är inte detsamma som att tro att de har möjlighet till det. Så nej, du får ta ansvar själv för din tolkning av vad jag skrev.

    Vet inte vilken bubbla du lever i men i min bubbla så finns alla sorters yrken representerade där människor gillar/ogillar sitt jobb. Tror du på allvar att det är ett arbetarklassproblem? Vilken reel insyn har du den sfär du pratar om?

    Oavsett så har alla de jag pratar om möjlighet att förändra genom utbildning/karriärbyte mm. Ja, även städare och nannys. Varför så föraktfull mot de som väljer att städa?

    Sen är det här ytterligare ett sätt att scamma andra kvinnor. Ingen jävel shamear en man som inte hinner meka med bilen, snickra något, laga hissen själv eller vad det nu är.

    Jag tycker alla pratar om den stackars städerskan. Ingen låter städerskan prata. Kanske Lika bra… Hon kanske inte vet sitt bästa iaf! 😘

    //Moa

    Svara

   Fast, jag hade en kollega i hemtjänsten som älskade att städa. Hon höll på med att starta upp en egen städfirma för att kunna städa på heltid.

   Ingen skulle någonsin hacka på min kille om klasskamp för att han är vänster med hellre hyr in en hantverkare för att måla om än gör det själv.

   Svara

   Madeleine

   3000+ ❤👊

   Svara

   Jag har inte anställt nåt ”tjänstefolk”. Jag använder Hemfrid för storstädning och fönsterputs då och då. Som väldigt många andra som har råd.

   Betalar också andra för att klippa mitt hår, passa mina barn då och då, fila mina fötter några gånger om året. Mvh hemsk borgarbracka🤡🙏🏼

   Svara

  Vad är skillnaden på live-in nanny och en aupair?

  Svara

   En nanny jobbar heltid och har oftast mer erfarenhet av barn, lite mer proffesionell och kan vara anställd i många år. En au-pair kommer oftast från ett annat land, jobbar inte heltid utan tanken är att den skall hinna plugga landets språk tex samt är i landet i en begränsad tid, vanligtvis 1 år.

   Svara

    Vad ligger kostnaden på en live-in nanny? För en aupair är ju förhållandevis ”billig” i lön.

    Svara

     (I sverige) De har inte mycket i lön, speciellt inte med tanke på att de förväntas ställa upp i alla lägen och i princip är tillgängliga dygnet runt. (Tvivlar på att de får 240% i övertidsersättning när de ställer upp utanför överenskommen arbetstid.

     Svara

      Nu ska här problematiseras och spekuleras.

      Tvivlar på att personen ens har avtalsenlig lön utan personlig ök.

      Hur gör vi nu då? 😘

      //Moa

      Svara

       Men precis Moa. Det behöver inte problematiseras, det har gjorts i decennier. Att du inte förstår problematiken med att INTE ha avtalsenlig lön och trygga arbetsvillkor; säger mig att en diskussion kommer bli svår.
       Hoppar av just diskussionen ur detta perspektiv med dig

       Svara

        Nu läste du ut mer av vad jag skrev.

        Har inte med ett ord nämnt om vad jag tycker om kollektivavtal mm.

        Lustigt nog, så är min åsikt densamma som din.

        Jag är 100% för trygga arbetsvillkor och avtalsenliga löner.

        Det var inte det du angav i ditt första inlägg. För beroende på vilket avtal du arbetar under så gäller inte 240% lön förrän 20h+20h+2 h.

        Det svarade jag på.

        Vi vet ingenting om deras avtal. Förhoppningsvis har de kollektivavtal, försäkringar osv.

        Så tagga ner!💐

        //Moa

        Svara

         Moa

         Känns som att det är du som behöver tagga ner. Läs lite sociologi och politiskt teori; det är ganska avslappnande -och nyttigt- i min mening.

         Känns ändå rätt kul att ha diskuterat med Sveriges svar på J. Peterson, det får jag ge dig. Men jag avböjer vänligt men bestämt vidare diskussion med dig när det kommer till politik, feminism och klasskamp. Som sagt 😘😘😘😘

         Svara

          Är nog snarare så att du är lite putt, eftersom du inte riktigt kan argumentera utan konstiga svepande generaliseringar.

          Jag och JP drar oss tillbaka så du slipper pressen! 😘

          JP låter hälsa att du ska uppdatera bokbeståndet! Kan vara så att han är lite småtjurig! 😱

          //Moa

          Svara

           Åh herregud, du är verkligen patetisk 😂

      Förväntningar på en aupair och vad som egetligen är reglerat i lag är två helt skilda saker.

      Tex så ska en aupair ges gott om tid för studier i landets språk etc.

      Svara

  OT: Lilla Nellie är såååå arg igen och drar ”vuxna människor-kortet” för 500 gången. Är det inte ponnymammor med cigg som är avundsjuka på henne på tävlingar så är det nu anonyma mammor på nätet som är avundsjuka på henne.
  Ni förstår, 50% av alla som skriver hos henne är nämligen mammor. Det vet hon. Hon är nog inte helt frisk den tjejen.

  ”Jag vet också att här är mina följare 50% mammor , vuxna kvinnor och det är NI som sitter och kommenterar såhär. JAG skäms och jag önska att jag hade kraft nog att leta upp en av er och visa för era barn hur ni sitter och skriver. ”

  Svara

   Oj, vad arg du är. Så många härskartekniker på en å samma gång, eller hur gumman? 🙂

   Ha en trevlig kväll!

   Svara

  Har inte de flesta fått det lite om bakfoten, TROTS det att både Cissi och LD förklarade ingående flera gånger exakt vad det var de pekade på?
  De kritiserade aldrig Bellas val att ”outsourca” all markservice. Det de kritiserade var att Bella lejt ut allt, för att sedan gå ut i intervjuer om att hon visar att ”mammor också kan”, att bara man vill tillräckligt mycket så kan man också ha allt det hon har utan att pussla i livet.
  Kritiken låg i att det skapar stark press och prestationsångest. För hon får det att låta som att hon gör precis allt själv. Vilket är väldigt långt från sanningen. Det är fullständigt omöjligt att ensam klara av allt det hon påstår sig klara av själv.

  Har alla förstått nu var kritiken låg, eller måste vi ta den en gång till?

  Svara

   Jag vet vad du menar och håller med. Tror egentligen det här snarar handlar om klasskampsperspektivet…

   Svara

    Ellen

    I kommentarerna under inlägget var både LD och Cissi väldigt hånfulla och kritiska. De kommentarerna var riktade mot en annan mamma och hennes föräldraskap.
    Inget annat.

    IL är dessutom väldigt tydlig med hur mycket hjälp hon tar in, det är ju en del i hennes provokation-strategi. Så jag förstår inte riktigt ursprungsinlägget heller om jag ska va ärlig? Det hade varit en sak om IL hade sagt ”Titta på mig, jag fixar att vara ensamstående mamma och driva företag” och utelämnat detaljen om att hon har en hel drös med människor som sköter olika saker för henne: Men det har hon ju inte gjort?

    Jag har själv en diagnos, jag arbetar med barn på autismspektrumet. Cissi och LD’s tankar kring diagnoser är inget jag skulle använda i motivationsarbete. Inte Bellas rakt av heller, för det ÄR svårt. Men jag talar i termerna ”superkraft”.
    Har däremot aldrig kommit på tanken att raljera över vilka signaler Cissi/LD sänder ut till människor med adhd/autism när de pratar om det som väldigt jobbigt, eller när Cissi visat upp en extrem inlärd hjälplöshet genom att säga att man inte klarar någonting alls, inte ens sina barn när man lever ihop med deras andre förälder. Eftersom de pratar om SINA upplevelser. Precis som Isabella gör.

    Svara

     ”eller när Cissi visat upp en extrem inlärd hjälplöshet genom att säga att man inte klarar någonting alls”. Vad yrar du om? Haha du är ju det mest obehagliga trollet på länge. Nej, jag har aldrig påstått detta du menar. ”Inlärd hjälplöshet”?

     Jo, allt jag gjort och gör hands on (tex varit med och använt min röst och kraft till att pusha på samtyckeslagen, mer pengar till förlossningsvården i hela landet, hjälpa utsatta kvinnor som flytt från farliga män, betalat rättshjälp åt desamma osv osv) vittnar ju verkligen om att jag ”inte klarar någonting alls”… (pga adhd?)

     Skulle gärna bjuda dig på fika, så du kan se mig i ögonen och säga allt det du skrivit om mig här. Helt seriös. Mejla mig på metrocissi@gmail.com om du inte bara är en trillande fegis.

     Svara

      Sure. Jag bor i Gbg och har ett arbete jag har svårt att komma ifrån, men ta dig hit så kan jag bjuda dig på en fika.

      Jag är inget troll, jag reagerar på ditt beteende. Jag skulle kunna göra som du; kritisera dina val och håna dig för allt du inte fixar och som jag fixar galant. Spekulera i vilka konsekvenser det kan få för dina barns psykiska hälsa osv. Men jag är inte som du.

      Svara

       Vad pratar du om? När har jag spekulerat i det du påstår? Aldrig. Skrev ett svar till LD under inlägget du pratar om (här kan övriga läsa om intresserade:
       https://instagram.com/p/BtIzf–lpNRoxXJZfioUUrVu42oS7T3dZoico00/ )

       Du drar på enormt stora växlar och kommenterar som smått besatt om mig som person, min familj, vår ekonomi osv på ett sätt som inte bara är väldigt obehagligt gränslöst, utan också ur proportion till det lilla inlägg jag skrev där jag bara nämnde Isabella L:s approach i en stor intervju och svarade på en kommentar lite småraljant.

       Svara

    Ja det var ju just det som framförallt LD tog upp. Något om att leva i en liberal värld där hon sedan körde det hela vidare i en lång rant på sin blogg. 🙄

    Jag har svårt att få LDs kritik mot hela fenomenet med att Cissi väljer nanny. Det går inte ihop helt enkelt.

    Mem det kan hon ju också ha sagt till Cissi privat. 😉

    Svara

     Menar du då att LD borde styra Cissi till att göra sina val utifrån LDs övertygelser?
     Är inte det väldigt konstigt?
     Varför ska en människas kritik mot något ’gå ihop’ med en annan människas privata val?

     Svara

      Nej. Varför frågar du det?

      Svara

   Precis så!

   Svara

   Exakt!

   Svara

   Alltså det stämmer ju bra såtillvida att IL betalar det helt själv, är öppen och ärlig och faktiskt har en över tid enhetlig linje i frågan om hur hon gör med barnen. Hon vill leja bort det. Dyrt är det och hon har jobbat länge för att komma dit. Orealistiskt? Alla förstår väl att det inte är ett liv de flesta vill ha? För att kunna självförverkliga ytterligare har hon valt detta. Alltså samma som Cissi+familj vill. För att de har möjlighet. Förstår inte skillnaden. Tycker kanske att det är enda frågan där IL är ärlig och pragmatisk. Förstår inte kritiken på just den punkten. Tycker inte att IL är ett föredöme på något vis, men den trötta vinkeln från andra mammor liksom. Hon konstaterar att hon inte får ihop det själv och att hon betalar andra för att hon anser att hennes tid/upplevelse i långa loppet blir värd mer än pengarna som går till nannyn. Vari ligger skillnaden?

   Gillar inte IL men tycker att kritik mot hur andra familjer väljer att lägga upp sina privatliv och hur hennes relation med barnen påverkas är off limits att ens diskutera. De kommer kunna läsa de här kommentarerna på sikt. Cissi vill vara en profil inom jämlikhetsfrågor och skaffar en nanny. Det kan väcka diskussion bland följare..? Att IL har ett hemma-team är helt i linje med resten av vad hon förespråkar. Man behöver inte heller vara offentlig med att man har en nanny om man inte vill? Varför måste följare veta allt? Är dock rimligt att de som är intresserade av ämnena kan tycka att det är ologiskt. Att provocera för att sedan slå ifrån sig blir liksom fars-artat. Kanske inte orimligt att ha en nanny om det känns som att det behövs, men man bör kunna se frågetecknet utifrån just profileringen. Är som att IL skulle jag vet inte? Argumentera för att entreprenörskap är förkastligt. Lite otippat! Skulle skapa följdfrågor.

   Svara

   LD skrev ”Hur bygger man ens en sund relation till sina barn om man inte tar del av det tråkiga och jobbiga”.

   Så tror inte många fått något om bakfoten här. Kallar du inte det att ”kritisera Bellas val att outsourca all markservice”?

   Svara

    ”Hur bygger man ens en sund relation till sina barn när man outsourcar grundläggande omvårdnad och uppfostran av dem minst 20h i veckan -från det att de är några månader gamla?”

    Det hade tagit hus i Helvete – med rätta- om någon skrivit så om Cissis val.

    Svara

     Håller med Gurki!

     Mitt svar var till Ellen 08.14.

     Svara

  Jag tycker inte att det är riktigt att påstå att det inte ”är samma sak”. Vad vet vi om det? Vet vi varför någon av dem tar hjälp, och i vilken omfattning egentligen? IL provocerar, IL försörjer sig dessutom till stor del på samarbeten – vem vet om hon köper julklappar till sina barn? Spelar det någon roll?

  En av anledningarna till att jag själv inte skulle lägga ut skötseln och uppfostran av mina barn (Speciellt inte som bebisar) på entreprenad- är att jag vet hur band, relation och trygghet skapas. För mig blir det fel att en nyckelperson är en anställd. Jag hade mycket hellre skickat någon annan att köpa julklappar än att missa det viktiga relationsskapandet.
  Men alla är olika och jag dömer ingen.

  Det jag vänder mig emot är som sagt inte Cissis ursprungsinlägg, eller att hon tar in en Nanny. Det är hennes raljerande över en annan mammas föräldraskap. Tycker det är äckligt.

  Svara

  Cissis man jobbar, Cissi är föräldraledig men har ju ”många strängar på sin lyra” med diverse frilans + att hon ska plugga nu. De har gott om pengar. Att då ta hjälp av en nanny nån timme här och där under dagen för att Cissi ska kunna ta möten eller plugga krockar inte med Cissis kritik mot Bella anser jag.

  Cissi har ju kritiserad Bellas snack om att ”alla kan kombinera karriär och livet som ensamstående mamma” under tiden hon outsoursar ALLT kring hem och barn så naturligtvis går det smidigt för henne att kombinera karriär och familj när hon kommer hem till städat hem och dukat bord och när någon annan packat barnens gympapåse och köpt deras julklappar. Det är ju något som såklart väldigt få ensamstående mammor har råd med (eller VILL outsoursa, att låta någon annan köpa barnens presenter är nog en mycket främmande tanke för många av oss).

  Svara

   Nån timme här och där? Cissis man har gått ner rejält i arbetstid, Cissi är mammaledig med det högst frivilliga valet att spendera största delen av sin vakna tid på IG. (Hon gör mycket bra saker oxå, det vill jag inte ta ifrån henne)

   De vill ha en nanny boendes hos sig, en Nanny som kan arbeta ca 20 timmar i veckan. Det är verkligen inte ”en timme här eller där”

   Vi ska naturligtvis skita i det och inte döma, men man FÅR döma hennes agerande mot en annan mamma och hennes hyckleri här.

   (IL hade väl ingen Nanny förrän ganska nyligen? Att folk sitter och kritiserar henne för att hon inte köper julklappar och tycker att det är värre än att outsourca sitt föräldraskap under viktiga utvecklingsfaser och perioder där det är viktigt att vara närvarande för att knyta än- är absurt.)

   Svara

    För 100e gången: IL är väl väldigt tydlig just med att hon HAR hjälp? Förstår inte hur man kan få det till att hon sätter orimlig press på människor? Jag hade kunnat göra mycket saker om någon annan hade skött all markservicen, och jag förstår det. Det faktum att hela Isabellas liv och karriär är beroende av just detta. Är det någon som INTE kopplar det? Helt ärligt nu?

    Svara

     Exakt så!

     Svara

     Instämmer helt med dig Gurki. 👍

     Svara

  Fast hur många pappor köper julklappar till sina barn själva? Outsourcear till mamman istället, eller handlar på beställning av mamman.

  Svara

  OT men Ebba von Sydow samarbetar med Isabella och Hermine Hold… urk… Verkar som att Ebba verkligen går att köpa till allt numera. Hon kränger bilar, kök, porslin, vitvaror, försäkringar, appar och tonvis med kläder förstås, för att bara nämna lite.

  Svara

   Ebbas blogg framstår snart som en virtuell Kiviks marknad 🙈

   Svara

   Är det inte sånt man lever på som influencer? Hon har ju ingen fast arbetsgivare längre (till skillnad från när hon jobbade med TV). Gillar henne, men köper inget av det hon tipsar om 😂

   Svara

  Men, är det ingen här – inklusive CC – som är läskunnig eller har minsta analysförmåga?
  Kritiken mot BB var ju inte för att hon har nanny, det handlade ju om att hon förmedlar bilden av att alla kan vara supermamma OCH karriärkvinna samtidigt – utan att hon nämner att anledningen till att hon får det att funka är för att hon får massa hjälp.
  Det var den förljugna bilden det reagerades emot, inte specifikt lösningen med nanny.
  Hare gudrun.

  Svara

   Jag kan bara svara för MIN kritik här, MIN kritik handlade inte om Cissis ursprungsinlägg. Den handlande om de efterföljande kommentarerna där Cissi och LD hånade och förminskande en annan mamma.

   I sak för precis det som Cissi 2 veckor senare går och gör själv. Äckligt beteende OCH hyckleri alltså.

   Svara

   Precis! Som att skryta om sitt välstädade hem och dra valser som ’det är inga problem hinna städa, gäller bara prioritera och inte titta på netflix’ och så har man städhjälp?

   Svara

   Tack! Tolkade det precis som du och började undra om jag missat något när jag läste de andra kommentarerna här.

   Svara

    Skrev ett svar, men vet inte om jag råkade sjabbla bort det när jag sickade.

    Svara

     Sitter nog fast i modd. 😉

     Svara

   Alla tolkar det olika, tycker det är kanske den enda frågan där hon har samma linje över tid, haha. Hon är öppen med att hon inte fixar det pga tidsbrist och ADHD men att hon kan betala för den här otroligt dyra lösningen och hon verkar tacksam över personalens insats. Man behöver inte gilla henne eller det hon gör, men tyckte inte deras kritik stämde. Tror inte heller ensamstående mammor läser och känner skuld över att de inte drar in miljoner och outsourcar allt som har med barnen att göra utöver själva sociala umgänget. Eller har ett hus som används till ”content” varje förmiddag i veckan. Tyckte de tryckte till en annan mamma i onödan. Som sagt, man behöver inte gilla henne men att spekulera i hur hon fixar relationen med sina barn är dåligt. Att hon gör reklam för diskmedel utan att diska själv är också som sagt… Motsägelsefullt. Men tycker inte IL är ute och fiskar efter det som beskrivs. Hon säger att hon kan vara VD och småbarnsmamma varannan vecka enbart tack vare ett avlönat hemma-team. Och det verkar stämma!

   Svara

  Jag tycker också att det är stor skillnad på att skaffa nanny för att kunna fortsätta jobba som cissi gör innan barnet är stort nog för barnomsorg jmf med att som Isabella outsourca det mesta och låta det som är kvar vara till salu. Jag tycker ofta det är osmakligt hur hon använder sina barn i marknadsföring på instagram osv.

  Svara

   Jag tycker att det är värre att skaffa Nanny för att kunna jobba som vanligt när bebisen är typ två månader än att outsourca disk och matlagning för att kunna hänga med sin tre och fyraåring när man inte jobbar.

   Svara

    Fast jag tror inte att hon har ett ”team” och säljer hela huset och alla i det på instagram för att kunna vara mer med sina barn. Upplever att hon lämnar bort sina barn så ofta det bara går, och mkt sällan är själv utan ”teamet” med dem.

    Svara

  Någon som vet vad som hänt mellan Isabella Löwengrip och hennes kusin Isolina? Det verkar ha skurit sig rejält?

  Svara

   Vad får dig att tro det?

   Svara

   Vet inte men måste vara något – noll promotion för HH på Isolinas instagram

   Svara

  #inteminfeminist

  Svara

  Kritikenmot Cissi är ju för att hon kritiserat Isabella för att skaffat Nanny och sen gör det själv. Cissi har säkert goda skäl men det har kanske Isabella oxå? Blir lite pinsamt när man dömer ut någons handlande totalt för att sedan hå och göra detsamma.

  Svara

   Men igen: CW har inte kritiserat att Bella HAR nanny, utan att hon får det att låta som ’kan jag så kan alla!’ angående att vara mamma OCH göra karriär.
   Cissi har väl påpekat det ohederliga i att sprida bilden av ’vill man så kan man’ utan att samtidigt nämna att man får ihop det pga att man tar mycket hjälp. Att det skapar prestationsångest.
   Det är alltså inte främst kritik mot att hon har tagit hjälp, utan att hon vill få det att se ut som om det är hon själv som fixar hela alltet pga superkvinna – som sedan andra får svårt att leva upp till.
   Lite samma som när LD kritiserade att Gynning fick det att framstå som att hon tränat sig till en ’ny’ kropp, när bilden hon visade var photoshoppad. Det var det ohederliga och ouppnåeliga som kritiserades, men där också fattade ju inte folk utan trodde LD kritiserade träning, Gynnings kropp, smalhet och whatnot.
   Men, ja, inser när jag läser detta kommentarsfält att folk har ytterst svårt med grundläggande analys. Lite skrämmande.

   Svara

    Fast igen: För det första är Cissis ursprungsinlägg konstigt, pga att Isabella inte hymlar om att hon behöver den här hjälpen för att kunna leva som hon gör.

    För det andra är det den raljanta och hånfulla tonen över vad Cissi och LD tycker ska ingå i föräldraskap- och deras fula beteende i kommentarerna som kritiseras. Dessa kommentarer är fulla av pikar och hån, främst över det faktum att Isabella HAR Nanny. Nu har Cissi skaffat en själv, men det får man inte kritisera. Absolut inte, då är det förståelse som gäller hela vägen.

    Svara

     Helt rätt. Bella säger rent ut för att kunna lyckas behöver hon leva som en man traditionellt gjort, dvs har någon som tar hand om all mark service.

     Skillnaden är att männen fick det gratis via livegen frun, Bella betalar folk som dessutom inte behöver jobba 24/7 utan kan gå hem och har betald semester.

     Svara

      Tror inte att de har betald semester, troligtvis anställda på konsultuppdrag.

      Svara

       Hur menar du?

       Du kan ha rätt jag förstår bara inte hur du tänker.

       Svara

        Att hon kräver att hon ska kunna fakturera de hon tar in som hjälp. Då är hon inte arbetsgivare och behöver således inte betala semesterlöner, sjukpenning ect.

        Svara

         Tillägg – då kan hon också utnyttja RUT-avdraget då hon köper in hushållsnära tjänster – går inte att göra det ifall hon är deras arbetsgivare.

         Svara

          Aha. Ok. Ja det kan det stämma.

          (Dock måste hon träffa taket för RUT väldigt snabbt)

          Svara

           PS Men då blir det upp till dem som fakturera henne att se till att det räcker för alla sociala avgifter.

           Visst är det så att man som egen måste fakturera för att täcka upp sin trygghet, det hör liksom till om man är egen.

           Men med tanke på hur andra har vittnat om hur de gått på intervjuer för jobb och sen mer eller mindre ska jobba gratis och istället se det som erfarenhet och bra för CV:t så tror jag inte att de kan faktura ett vanligt marknadspris för sina tjänster. De ska nog känna sig tacksamma att få vara med i hennes team helt enkelt och se det som en del av betalningen.

    Ja, hon har en allmänt mallig och självgod ton. Det är detsamma att kritisera en annan mammas upplägg kring barnen. Handlar inte heller om att man inte får vara kritisk mot andra kvinnor. Man kan debattera det med likasinnade, i det privata. IL:s barn är egna människor och kommer kunna läsa dessa kommentarer i framtiden. Hur schysst är det ur ett barnperspektiv? Om det nu var det viktiga?

    Hon är mån om att skryta om hur många de är ”där hemma”? Kallar det Cirkus Löwengrip osv. Hon behöver inte vara ens personliga föredöme men karriär gör hon. Och målar upp en bild av tidsbrist, mycket pengar och viktiga möten med spännande personer – allt möjligt tack vare ”hemma-teamet”. Hon kommer få stå till svars när barnen är vuxna oavsett utfallet, liksom alla som är föräldrar. Att andra kvinnor skulle ”behöva” rycka ut för att hennes livsstil är att indirekt skamma andra mammor och skapa krav och prestationsångest..? Hur då? Ur feministisk synvinkel kan man hävda att hon är bra på vissa plan! Man kan också välja vinkeln som valdes där, alltså att problematisera en annan mammas föräldraskap. Det handlade om IL:s privatliv mer än kritik mot Krämochkladd-imperiet. De kan väl prata om hur de själva löser det och vad som funkar för dem om de vill inspirera andra? Att IL vill få det att framstå som att hon är superwoman men ”mänsklig” (haha) är väl ett genomgående karaktärsdrag? Måste man koppla ihop den biten av hennes person med föräldraskapet och problematisera? Gillar både Postpatriarkatet och Faktiskt samt innehållet de står för så blev förvånad.

    Svara

  Min uppfattning är att det cw och ld riktade kritik mot var att Blondinbella framhäver att det är möjligt att göra allting (vara supermom, superbusinesswoman etc.) när hon i själva verket inte gör allting, hon har outsourcat mycket, och att det bidrar till att kvinnor kan känna sig otillräckliga (på egentligen helt felaktiga grunder) och till osunda ideal (som inte speglar majoriteten av kvinnors verkliga livssituation). Kritiken riktar sig därmed inte mot att hon outsourcat i form av nannies etc.

  CW har heller aldrig framhävt att hon är någon form av ubermensh som klarar allt, snarare tvärtom!

  Jämnförelsen haltar rejält!

  Svara

  ./ Tycker du att kommentarer om Cissis väl i formen hån är ok nu? Det borde du tycka.

  Jag tycker INTE det, vilket jag har varit väldigt tydlig med.

  Svara

  Ja, det märks åtminstone vilka bloggare som har immunitet här inne. 😬

  Svara

  Minns när CW bloggade i Mama. Då hade hon bara ett barn o oj vad hon tyckte det var jobbigt. Hon skrev nästan bara negativt om din son o hon hyrde ibland in hjälp redN då.

  Svara

   Jaha?

   Svara

   Varför får man inte tycka det är jobbigt att ha barn?

   Svara

  Har ni inte sett att IL har fixat till överläppen? Titta på den sista bilden på Insta, svartvita..
  Jag kanske är dum nu men jag tycker hon börjar se ut som transa..

  Svara

   Mysig kommentar.

   Svara

   Ja du är dum med din kommentar.

   Svara

  Älskar verkligen läsförståelsen och fritolknings-friåkningen på the internet.

  Jag har aldrig kritiserat någon annan, Isabella L inkluderad för att ta hjälp med barnen. Herregud småbarnsåren är ett harvande härke på många sätt, så unnar alla som har möjlighet att ta hjälp precis så mycket man vill.

  Det enda jag problematiserat är rådande bilden/normen/”peppen” kring att just småbarnsmammor ska greja precis allt, inkl ta över världen med egna bolag samtidigt som man ska få ihop det sk livspusslet. Min kritik grundade sig i bla ett uttalande av IL i en intervju där hon basunerade ut nåt i stil med att det inte alls var svårt att göra karriär medan man har småbarn. Då skrev jag att det kanske är vettigt att inflika att det kräver väldigt mycket ”house team” för dom allra flesta.

  I mitt fall just nu: har en unge med trolig adhd, en bäbis som typ aldrig sover, en man som tar minst hälften redan, och en cancersjuk närstående. För att inte bränna in i den berömda väggen igen tar jag med gott samvete hjälp. Vitt och riktigt på faktura

  Svara

   Jag ogillar IL. Det står jag för. Därför var jag raljant. Det var inte särskilt konstruktivt och moget, nej. Men jag ogillar henne av samma skäl som tex Underbaraclara lyft (även Camilla här). Överlag är jag numer restriktiv med att såväl kritisera som raljera kring andra kvinnor publikt. Så dina uppsatser här om mig känns som sagt något… Osunda.

   Alltid fascinerande när folk samlat detaljer och lägger tid på att ”avslöja” något om enskilda personer i syfte att visa på nåt slags häpnadsväckande hyckleri (fö typ 99 % kvinnor som råkar ut för detta). Jag har aldrig förnekat att jag hycklar emellanåt. Inte heller sagt att man inte kan kritisera saker trots att man själv är påverkad av normer, ideal osv.

   Du kanske vill ha mitt mobila bank-id så du kan gräva vidare i ”scoop”?😋

   Svara

   Att du ens ska behöva försvara…! <3

   Jag tog idag ett första steg mot nanny vid sporadiska tillfällen pga ingen självklar barnvakt nära. Anledningen? Jag och min man vill kunna gå ut och dricka nåt glas vin tillsammans eller på varsitt håll mer frekvent. Vi är vanliga medelklassare (lärare). Kommer inte ursäkta detta!

   Svara

   Cissi: Jag tror ditt problem till viss del blir pga att du kopplas ihop med LD och hon säger och tycker radikalt annorlunda än du gör vad det verkar som.

   Svara

    Det är ju DU som har problem med att Cissi och LD inte alltid är helt enstämmiga.
    Som när du här ovanför påpekar att Cissi gör annorlunda än vad LD förespråkar – utan att jag vet sanningshalten i detta, eller var det kommer ifrån – men, hur skulle det ens vara relevant?
    Att de är olika personer som löser saker på olika vis fattar väl de flesta?

    Svara

  Jag har också varit nanny, aldrig igen…..tala om icke funktionell familj. Två barn, flicka och pojke. Föräldrarna var upptagna med att göra karriär båda två (detta var I USA) och hade även en städerska en gång I veckan. Flickan var bara sex månader när den första nannyn började jobba hos dom och hon var nästan nio år när jag kom in i bilden. Hon hade allvarliga problem, fick utbrott och hade gråtattacker när hon ”misslyckades” med något eller kände minsta lilla frustration vilket var ofta, behandlade sin bror dåligt. Troligen det jobbigaste barnet jag någonsin haft att göra med. Jag var bara där i fem månader, fick höra senare att flickan började gå hos en barnpsykolog pga sitt beteende. Dom hade flera nannys inte bara mig och flickan var otrevlig mot alla pga att hon ville ha sina föräldrars uppmärksamhet och tid, inte en massa nannys (enligt min och andras uppfattning om detta) hela tiden. Jag skulle personligen aldrig vilja ha nanny (om jag hade barn) eller städhjalp. Tycker inte om att ha folk jag inte känner hemma hos mig och skulle inte vilja ha nån som hanterar min tvätt, min disk, innehållet i kylskåpet etc vill inte ha en främling så pass insatt i mitt privata liv och hem. Sen tycker jag om att städa och dona hemma själv….ingen kan göra det pá ”mitt” sätt i mitt hem förutom jag och kanske min mamma.

  Svara

  Det är väl ändå upp till var och en hur man väljer att uppfostra sina barn.
  Oavsett vad man tycker om Isabellas upplägg så måste man väl ändå lita på att hon som mamma känner sina barn bättre än någon annan.

  Klart man har sina åsikter, men allt för ofta skapar Cissi enbart hat genom att tycka högt om andra personer. Blir hyckleri dessutom när man gör samma sak själv som den man kritiserat.

  Svara

  Annica Englund är inte heller impad av Bellas nya Business…
  http://annicaenglund.se/hermine-hold/#respond

  Svara

  Orkar inte läsa alla kommentarer men tänker så här; Cissi har sagt att hon ska börja plugga och det kanske blir svårt då ibland att ex gå på seminarier och dylikt med en bebis, speciellt om pappan jobbar (halvtid eller vad som helst!) och då är det väl jättebra att kunna ha en nanny ex tre timmar varje fm eller så om man har råd med det. Håller helt med om att Isabella har dragit ser långt över sin spets och att det inte öht går att jämföra med Cissis ev behov av en nanny. Egen kock, egen sminkös, någon som plockar fram vilka kläder man ska ha, egen shoppare, nanny…you name it. VAD i allt detta går öht att jämföra med Cissi?!

  Svara

  Otippat att Cissi Vallin ska försvaras. Som vanligt. Offret som alltid ser sig har rätten att attackera andra om hon vill. Inte heller otippat att du Camilla återigen ska håna och ge dig på Isabella, men försvara Cissi. Båda har väl rätt att ha vilka mål de vill i livet och anställa vilken personal de vill? Så vad är egentligen skillnaden mellan dem? Jo att du avskyr den ena och idoliserar den andra.

  Svara

  Elin

  Vad förväntade du dig? Camilla har t.om tagit bort kommentarer under detta inlägg från C W skrivna i affekt. Hade de fått stå kvar hade de varit väldigt talande för exakt hur osund Cissi är, hur långt hon kan gå och hur hon ursäktar sitt eget beteende till max. Noll självinsikt. En väldigt hur för henne att hon har Camilla som kan städa upp efter henne 😂

  Svara

   Nej, jag har tagit bort kommentarer OM Cissi som var över gränsen och då försvinner per automatik alla andra under den i tråden. Jag har inte ombetts att ta bort några av Cissis kommentarer.

   Svara

    Ok. Sure. Måste ha varit en kommentar som stod kvar i en nanosekund då, eftersom jag vet med mig att jag svarade på Cissis affekt-yttring relativt snabbt efter den publicerades – och inte såg något som var över gränsen. Förutom Cissis kommentar då.

    Svara

  Elin

  Vad förväntade du dig? Camilla har t.om tagit bort kommentarer under detta inlägg från C W skrivna i affekt. Hade de fått stå kvar hade de varit väldigt talande för exakt hur osund Cissi är, hur långt hon kan gå och hur hon ursäktar sitt eget beteende till max. Noll självinsikt. En väldigt hur för henne att hon har Camilla som kan städa upp efter henne 😂

  Svara

  Får fönsterputsarna gå hem när de är klara eller har du dem i en pigkammare så att de är tillgängliga om du vill panikputsa ett fönster?

  Om personen som filar dina fötter inte vill ha dig som kund, eller du själv vill anlita någon annan: blir hen bostadslös då?

  Är din frisör i beroendeställning till dig?

  Så många frågor.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.