Aningslösa influencers svarar på kritik

Spelar det verkligen så stor roll att de är anonyma?
Fakta är ju fakta!
Det känns bara som en petitess att hänga upp sig på för att slippa behöva försvara omständigheterna kring sitt resande.

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT men Löwengrip har tagit bort bilden på Instagram där deras anställda, Julia Friiman, låtsades vara kund och ställde frågor om produkten. De fick massa kritik för det i kommentarerna så de valde att sopa allt under mattan och radera hela inlägget.

  Svara

   Är hon redan hemma? Åkte inte hon i förrgår till Australien? Såg någon artikel om att hon skulle vara borta från barnen så länge.

   Svara

    Tror hon åker imorgon. Hon och barnen skulle iallafall ha gäster ikväll.

    Svara

     Ja tänk vad hemskt att mysa en kväll hemma med”bara” barnen utan alla pigor och slavar. Vad är det för fel på denna människa?!

     Svara

     Aha pingis och tennis åkte i förväg.

     Svara

   Som alltid då, huvudet i sanden!

   Svara

   Camilla!! Vill se skärmdumpar på fejkkommentarerna från anställda!! Eller varjag missat de inlägget?

   Svara

   Om jag har frågor om en produkt som företaget jag jobbar på så ställer jag ju dem till den som ansvarar för den biten, eller min chef om jag inte vet vem som är ansvarig. Inte i ett offentligt forum där mitt företag marknadsför sig.

   Svara

  De är bara för mycket.. är så trött på deras uthängningar och passiva aggressivitet

  Svara

   Tycker de är väldigt bra

   Svara

   Tycket det är fantastiskt!

   Svara

   Tycker inte jag! Gillar hela upplägget. Dom är inte ett dugg aggressiva varken passivt eller aktivt. Dom lägger fakta på bordet och skulden där den hör hemma.

   Svara

   Håller med, alldeles för mycket

   Svara

  Nej, det spelar ingen roll. Dock synd för de kritiserade använder det.

  Svara

  Ja det spelar väl ingen roll att der anonyma men antar att det kan underlätt för influensan att ignorera dessa. Dock tycker jag själv att de gjort så bra ifrån sig att det borde bli omöjligt att ignorera dom! Heja heja!

  Svara

  Jag tycker inte det spelar någon roll att dom är anonyma. Att vägra lyssna o ta till sig pga anonymitet är bara ett sätt att slå ifrån sig.

  Svara

  Anledningen till att de är anonyma är alltså att det blev tröttsamt och ineffektivt att bli blockade, ignorerade och få hatkommentarer.

  Tröttsamt?
  Är det mindre tröttsamt om man kan dölja sig bakom ett anonymt konto?

  Ineffektivt?
  På vilket sätt är det mer effektivt att vara anonym? Nog bör det vara bättre att stå upp för sina åsikter. Nu avfärdas de som anonyma nätmobbare av många .

  Svara

   Nej det gör de inte. Tycker tvärtom, bra att de är anonyma så ämnet blir fokus och inte personer.

   Svara

    ”Nej det gör de inte”
    Förlåt men jag hängde inte med på vad du svarade på där. Skulle du kunna förtydliga? 🙂

    Svara

     ”Nu avfärdas de som anonyma nätmobbare av många .”

     Svara

      Ah ok.
      Jag har sett väldigt många kommentarer och åsikter av den naturen. Så det håller jag inte med dig om.

      Svara

       Bara sett det av influencers som tycker det är jobbigt att bli uthängda för det dåliga de gör.

       Svara

        Håller med, endast influensers som klagar över att bli uthängda.

        Svara

         *influencers såklart

         Svara

        Jag har sett det här i bloggen, Facebook och Instagram för att nämna några ställen. Jag tycker det har varit svårt att missa båda sidor av debatten. Det har ju diskuterats rätt friskt på sistone.

        Men vi läser nog inte samma inlägg helt enkelt.

        Svara

         Av privatpersoner?

         Svara

          På Facebook och Instagram ja.
          Här på bloggbevakning är det ju lite svårt att avgöra eftersom alla är anonyma.

          Svara

           ”Anonym 19:13” härunder kan ju vara antingen en privatperson eller en influencer. Omöjligt att säga.

   Håller med! Dessutom när de är anonyma kan de själva inte granskas. Vi ska bara lita på att de är anonyma privatpersoner. Hur mycket reser de själva tex

   Svara

    En privatperson som reser påverkar inte på samma sätt som en influencer som delar det med 500000+ personer.

    Svara

    Förmodligen lite annars skulle dom knappast starta en konto. Snälla tänkt lite iaf 😂

    Svara

   Nätmobbate 😂 Dom lägger bara fram fakta.

   Svara

  Min man jobbar för ett flygbolag och har reserabatter så vi flyger väldigt mkt. Jag skulle säga kanske 10-12 gånger om året. Förra året var vi i New York tre gånger. Jag har varit i Las vegas 10 gånger de senaste 7 åren. nej, försöker inte skryta men det jag försöker få sagt är att det är lätt att sitta på rumpan och klaga på saker som är lätta att skippa. Alltså om du inte reser mkt är det lätt att ge upp, har du inte råd så är de lätt att sitta och klaga på andra.

  Men jag betalar 300 kronor för att flyga till New York. (Bor i nordamerika). Jag skulle gissa att de flesta som sitter här och skriker om att man inte ska flyga hade LÄTT flugit flertalet gånger till new york om det endast kostat 300 kr för de. Det är svårare att vara så duktig när det är så lätt och billigt.

  Innan jag nu får ett påhopp, så kan jag tillägga att vi flyger stand-by genom flygrabatter vilket betyder att vi får plats om det finns ledig plats på flyget. Flyg ställs inte in om inte vi bokar vår biljett. Flyg läggs inte till för att vi bokar. Vi har ingenting att säga till om ang hur många flighter som finns, efterfrågan och liknande. Vi får bara hoppa på sista sekunden om det finns ledig plats. Så mina 10-12 reser om året, de flygen hade gått oavsett om jag hade åkt med och därför känner jag noll dåligt samvete och njuter av att få se världen. Hade jag varit en vanlig kund som betalat för flygen så påverkar jag såklart efterfrågan men jag är som en liftare, får bara hänga på och det planerar jag inte att sluta med, hur opopulärt det än är. Dock hade jag nog flugit även om de påverkat efterfrågan. Att se världen är viktigt tycker jag. Ser fram emot när disskusionen blir lika het kring de som kör bil, äter kött etc. och inte bara så enkelriktad att bara handla om flygande. Som sagt, lätt att klaga när man själv inte behöver förändra livet men jag tror många skulle ha svårt att ge upp andra saker som är viktigare för dem.

  (Väntar på kommentaren “Vad bra att du skiter i framtiden för dina framtida barn osv”)

  Svara

   Vad är meningen med din kommentar? Vad vill du få sagt?

   Svara

    Undrar jag också.

    Svara

    Tycker det var en tydlig poäng att det är lätt att shamea andra som flyger mycket när de som klagar knappt uppoffrar det själva eftersom de själva inte gillar/kan/har råd med att flyga. Att förklä något man ändå inte hade gjort med miljöskäl liksom, då låter det fint och så kan man må bra över vilken bra samhällsmedborgare man är 👍🏼

    Svara

     Men gud så man får inte shama folk för att de är rika nog att flyga?!?!? Det är ju helt stött. Det är ju medel och överklassen som måste ändra sin livstil, inte de fattiga direkt.

     Svara

      Grejen är ju den att man inte behöver vara rik för att flyga så ditt påstående faller helt.

      ”Problemet” med flyg är att det numera är så pass billigt att så gott som alla kan flyga. Mycket.

      Svara

       Fast även om man får tag på en flygbiljett för 300kr så är det ju inte billigt att bo på hotell i new York osv.

       Plus att föregående talare hävdade att det var lätt för folk som ändå inte hade råd att flyga att låta bli

       Svara

        Nu var påståendet sådant att man är rik om man flyger och inte en diskussion angående en eventuell hotellkostnad i New York.

        (Och man kan komma undan rätt billigt även där om man vill, du behöver absolut inte vara rik för att resa till New York)

        Svara

     Det finns lågprisbolag också. Men vad spelar det för roll om de inte ger upp något? Det är inte de som inte har råd att flyga som behöver ändra sin livsstil.

     Svara

    Givetvis är det lättare för dem med mycket pengar eller sjuka rabatter att resa mer. Människan har svårt för att ”bara” låta pengar ligga – konsumerar vi mindre materiella ting lägger vi mer pengar på resor till exempel. Men för det första vill jag säga att jag inte håller med dig helt och hållet: det är inte lätt för alla att säga ”res mindre” eller att de som säger det är fattiglappar som inte har råd att flyga. Jag har råd att flyga men har nu slutat. Det svåraste är inte att sluta flyga utan att hantera andra människor och den norm som finns kring flygandet. Finns dessutom andra med pengar som inte flyger (Malena Ehrnman och Björn Ferry exempelvis). Dessutom är ett stort problem just att det är en sån liten del av världens befolkning som förstör så fruktansvärt mycket för andra, även kallat miljörättvisa/orättvisa. Rika människor kan stå för så absurda mängder utsläpp (räkna bara på BB:s flygresor till exempel) som inte alls går ihop med de utsläppsminskningar som MÅSTE göras (och ja, givetvis finns betydligt större grejer att fokusera på än bara någons flygningar men klimatfrågan kan inte heller bara hållas på ett plan. Det är som att säga att feminismen inte behövs för kvinnor får gå i skolan i Sverige.). 2kg CO2 per person och år är den hållbara mängden utsläpp per person. För mig blir det så uppenbart och äckligt hur västvärlden generellt och hur rika i synnerhet, bidrar till att förstöra vår planet. För att till sist sitta i New York och skriva ”det är enkelt och klaga för att ni inte har råd”. Kanske ska du inte utgå från att andra inte ha råd, utan reflektera över ditt egna ekologiska fotavtryck istället. Uppoffringar KAN göras (även om man är rik, ännu lättare då egentligen) och MÅSTE göras. Själen mår bra av det. Och ens egna privata val utesluter inte att klimatkampen måste föras på betydligt fler och större plan såsom politiskt, tekniskt och näringslivsmässigt.

    Svara

    Mja… kostar de ett par hundra till London från Sverige? Tror rätt många har råd till de =)
    Låter på dig i ditt första inlägg som att du faktiskt har dåligt samvete, varför skulle du annars beskriva så detaljerat det där kring stand-by? För att vara ärlig är det nog inte så många, inte ja heller, som bryr sig om hur exakt du flyger och varför, så du kan vara lugn. Men jag blir lite provocerad av argumentet ”det är för att de inte har råd att flyga”… 😉 För jag tror inte det handlar om det.
    Sjs tågbiljetter däremot XD Ofta är inrikesflyg billigare än tågbiljett.

    Svara

   Hahaha det är väl lila lätt för dig att skippa. Oavsett vad det kostar. Du framstår bara som en brat. ”Men det är ju billllligt för mig” . So what? Du får lida av konsekvenserna sen.

   Svara

    Men herregud. Att flygen kostar så lite nuförtiden har gjort det möjligt för massa barnfamiljer att en gång per år få en välbehövlig semester. Ensamstående, folk med låg inkomst osv. Problemet med att vissa vill öka kostnaden på flyg är att det som vanligt drabbar de fattigaste. Så länge vi har dåligt väder i Sverige (som alla år förutom -18) kommer folk att resa för att känna sig utvilade. Jag tycker det är upp till politikerna att arbeta med företag som vill utveckla flygbranschen i form av elassisterad takeoff och satsa på att få fram flygplan som kan drivas med mer hållbara drivmedel, det har de råd med, så slipper folk som verkligen vill ha sina 1-2 resor per år ifred.

    Svara

     Svarade du på fel kommentar eller? Herregud, håll dig till ämnet.

     Svara

      Vet intr hur kommentaren hamnade som svar på din, du behöver inte vara otrevlig.

      Svara

     Man behöver inte värme för att bli utvilad…

     Svara

     Men behöver nog se över sitt liv om det enda som kan få en att slappna av är att flyga till ngt varmt ställe!!!

     Svara

   Förstår inte alls vart du vill komma med ditt inlägg. Diskussioner kring kött, bensin osv är också aktuella. Det är bara det att flygandet tagit helt onormalt proportioner. Det är inte normalt att flänga runt som influencers gör. Och vår miljö tar skada. Superbra att Instagramkontot tar upp problematiken kring detta.

   Svara

   Tror inte att flyga är ett rikeman-problem. Att flyga är inte alltid dyrt och boende kan man komma undan med relativt lätt. Problemet är snarare ett gravt fomo problem och en tro att man måste resa kors och tvärs 24/7 för att leva livet. Vill man ändå se världen finns det bättre sätt att göra det på

   Svara

   Det är ute att flyga just nu, men snart har de flesta förträngt det och flyger på som vanligt. Givetvis har du rätt, skulle man flyga för 300 sek t NY, skulle de flesta dra på en gång. Själv åker jag mest båt, buss och tunnelbana nuförtiden (men har flugit mycket förut). Kommer att noga tänka mig för i framtiden angående hur jag väljer att resa.

   Svara

   Det här är så intressant.

   Världen är påväg att gå under, i princip men ”det är viktigt att se världen”.

   Som idiot debatterade i somras när det påpekades om den ENORMA vattenbristen och det onödiga i att fylla upp pooler ”men mina barn vill ju bada”.

   Ridå

   Svara

   Ditt resonemang lutar lite åt amerikanernas ”jag har rätt att försvara mig så därför har jag vapen” – retorik och se hur bra det fungerar. Bara för att man kan eller får göra något betyder det inte att det är bra.

   Svara

   Hur kan du skriva att det är viktigt att se världen, och sen hjälpa till att förstöra den flera gånger per år? Att argumentera för att det är billigt är helt irrelevant? Åk tåg eller ta dig runt på andra sätt om du vill ”se världen”!

   Och klart som korvspad lär även du påverka efterfrågan? En mängd tomma säten lär kännas mycket sämre än fyllda men billiga säten. Det lär ju inte vara du och din partner som reser på detta vis. 10 gånger per år! Mer än vad vissa reser på 10 år…?

   Snacka barnunge som stoppar fingrarna i öronen och skriker ”la la la jag kan inte höra dig”

   Svara

   Jag snittar också 10 utlandsresor per år. För att jag har råd och älskar att resa. I år har jag dock bestämt att jag ”bara” ska göra 4-5 resor. Menar inte att jag förtjänar en medalj för det eller att 5 resor inte är mycket nog. Men det är ett medvetet val för att försöka börja ta mer ansvar. Så ja, det är lätt att klaga på andra. Men även om man har råd så är man inte tvingad att flyga mycket. 🙂

   Svara

   Det där är den allra löjligaste argumentationen, att folk klagar på andras flygande för att det inte är en del av deras egen livsstil. Jag har gjort många nöjesresor till andra världsdelar, men bestämt mig för att inte göra det igen på flera år iaf. Det beslutet bör fler fatta, i synnerhet influencers, som just influerar folk. Och det är klart att du påverkar världen till det sämre när du flyger sådär mycket, eftersom du då normaliserar en extremt skadlig vana. Eller döljer du ditt flygande för din bekantskapskrets och berättar aldrig att du besökt en trevlig plats?

   Svara

  Guuud Tess M uppför sig som en jättebebis i hennes försvar. Så löjlig hon är.

  Svara

   Instämmer. Tycker att hon för det mesta är vettig, tills hon får lite kritik. Hon har otroligt svårt att se någon annan sida än sin egen.

   Svara

   Håller med. Men jag uppfattar henne generellt som rätt gnällig och dålig på att ta kritik.

   Svara

   Jag tycker tvärtom. Tycker hennes svar var bra, hon är ju också en som faktiskt vågar svara och står för vad hon tycker och tänker.

   Svara

    Fast alla hennes inlägg gällande flygning är ju bara försvar för hennes egna flygningar, hur hon inte kan sluta flyga på grund av att hennes familj bor i ett annat land. Dock brukar ju hon och hennes man flyga på nöjesresor också men dessa tas inte alls upp.

    Svara

     Nej, för de försvarar hon ju inte. Uppfattar det som att hon fått kritik allmänt för resande och en del specifikt riktade mot att hon är svensk men bor utomlands. De resorna är ju svåra att prioritera bort! Däremot verkar hon ju hålla med om att nöjesresorna kan minska men det är ju svårt att ändra sig på studs, och om resorna redan är bokade är det nog få som skulle hoppa över dem. Upplever inte heller att hon reser så mycket flyg annat än Sverige sen de fick barn, men läser rätt sällan numera så kan ju ha missat något…

     Svara

  Jag kan gå på politiker. Annie Lööf gillar Isabellas onödiga flygresor, ser dumt och oansvarigt ut av en politiker.

  Svara

   Ja särskilt eftersom hon representerar ett parti som vill profilera sig som ett grönt alternativ.

   Svara

   Hon har ju uttalat sig att hon tycker att vi borde flyga mer och inte mindre… att C är ett grönt parti är bull sh*t

   Svara

  Tycker detta kontot är jätte bra! Att de är anonyma ska inte ha något med saken att göra, nån gång kanske de presenterar sig. Men det kan leda till näthat, och jag tycker inte det är något aningslösainfluencers ska ansvara för, det är vissa följare som går vidare till influencerna och sprider hat.

  Jag tycker det är väldigt lärorikt att få veta hur mycket utsläpp och sånt det är på en resa! Och tycker givetvis detta borde uppmärkas i andra instagramkonton som påpekar stora företag till exempel!
  http://Www.caloveline.com

  Svara

  Jättebra konto, de publicerar ju bara sånt som influencerna redan publicerat. Tillsammans med fakta. Hade väl vart nåt annat om de skrev att de var hemska vidriga osv, men det gör de ju verkligen inte. Väldigt sakliga.

  Svara

  Pascalidou är väldigt pigg på att granska/hänga ut andra men blir väldigt sur när någon annan granskar/hänger ut henne. R-kortet kommer direkt.

  Svara

  Influensers skryter ju redan själv om flygningarna. Detta kontot informerar ju bara om klimatpåverkan. Det är ju inte så att dom hänger ut någon med att smygfota när dom köper jätteräkor på Ica direkt. Eller liknande

  Svara

  Tycker de gör ett fantastiskt jobb. Spelar ingen som helst roll att de är anonyma. Jag har faktiskt en viss förståelse varför.
  Är det någon de borde granska så är det Johnny Edlind. Finns nog inte många som flyger lika mycket som han gör. Det är helt vansinnigt. Förstår inte att han inte tycks få någon kritik heller.

  Svara

  Book gör reklam för casino igen ))

  Svara

   Hon har antagligen ett avtal med dem som sträcker sig genom hela mello-cirkusen. Så det blir väl inlägg varje lördag fram till maj eller när det nu är eländet med kval och kvartsfinaler och allt vad det är äntligen tar slut.

   Svara

  Jag tycker det bara är ytterligare ett konto med en ursäkt att dreva mot folk. Det är samma visa hela tiden, ösa skit över enskilda personers (kvinnor) handlingar. Allt är som vanligt, kvinnor drevar mot kvinnor (kan satsa en årslön på att detta aningslösa influncerkonto drivs av kvinnor).
  Det är så fruktansvärt icke produktivt för ändamålet (i det här fallet miljön) samtidigt som enskilda människor blir hånade för något som utgör en mikroskopisk del i den stora problematiken. Det enda detta återigen bevisar är folks ständiga behov av att trycka ned andra för att själv få känna sig bättre.

  Svara

   Hur menar du att dem trycker ner? Får man inte lägga upp redan offentlig fakta, och ifrågasätta?

   Svara

    Ifrågasätta? Okej, låt mig få formulera mig på följande sätt – känner du dig själv motiverad och stärkt efter att hundratals människor är inne på ditt konto och vrålar ut samma fråga? Gärna kryddat med att du är dum i huvudet/borde skämmas/är en dålig förälder osv? För det är det som händer just nu i många kommentarsfält. Hur är detta konstruktivt och främjar miljön?
    Eller det kanske jag som missförstått, är det offentlig skampåle och sparka på dem som har noll reell makt som leder till positiv förändring?

    Svara

  Så trött på den löjliga ursäkten att affärsmän också reser och de får minsann ingen kritik. De skapar ju inte content av att sprättbena i Maldiverna. Men det är ju så lätt att slå ifrån sig kritiken om man bara kan säga att det är en häxjakt på kvinnliga influencers.

  Svara

   Det skulle ju dessutom vara lättare att konfrontera dem om de hade öppna sociala medier, där de talar om vart och när de reser, vilket de flesta inte har.

   Svara

  Tycker det kontot blir viktigare och viktigare, det enda ’problemet’ jag ser är att jag har vänner som följer det, som inte är influencers, och många av dem reser mycket. Många av influenserna står för galna flygvolymer, men vi är ju många med dem som också reser. Så därför hoppas jag att detta lyfts upp på högre nivå, media rapporterar alldeles för lite om klimatet och det gör att många privatpersoner kan fortsätta resa. Om det är någon här som kommenterar på någon influencers konto när det rest, har ni gjort det även på vänners och familjemedlemmars? Själv har jag inte vågat göra det, men borde kanske. Men är inte felfri själv utan reser ibland. Ser framför mig hur jag kommenterar på min kompis konto, vara familj har hus i Spanien ”hur kan ni resa hela familjen? Ni som har två barn, ni förstör vård jord”…skulle nog inte vara populär.

  Svara

  Undrar angående sommaren 2018 och de djur som behövde slakts. Jag menar inget illa med min kommentar och har googlat men får inga bra svar. Enligt tidningarna fick massor av kor slaktas pga de inte hade mat. Det var torka och därmed fanna ingen mat (?). Varför köpte de då inte in mat istället för att slakta sina djur? Är det så här det kommer vara i Sverige varje gång det är 30 grader en längre tid eller kommer djur då slaktas varje år eller handlar det bara om dålig förberedelse som med allt annat som brukar vara när det är mycket snö eller mycket varmt här? Hur klarar sig andra länder och deras djur (de flesta länder) som har mycket varmare än 30 grader på somrarna ? Obs , menar inget illa med min kommentar utan förstår bara inte hur man inte kunde köpa in mat osv utan såg det som jag skulle tänka mig är en sista utväg som om det vore det bästa.

  Svara

   För att det var torka i stora delar av världen och då finns det inte tillräckligt att köpa in. All länder prioriterar sig själva först. Alla har heller inte budget att köpa in, de som hade budget köpte. Skörden vi fick i år hade inte räckt för att föda oss människor i Sverige ens, hade vi inte haft möjlighet att köpa mat från andra länder hade vi haft det riktigt tufft just nu. Därför klimatfrågan är akut, fortsätter det och länder sätter stopp för att sälja till andra länder så har vi snart svält på många ställen i världen. Är inte vara temperaturer som är problemet.

   Svara

    Bra sammanfattning. Även om det blir varmast kring ekvatorn påverkar klimatförändringarna alla människor på jorden, på så många olika områden. Sommaren var en försmak på det (och vintern är ju också väldigt varm). Vad händer om vi upplever flera lika varma och torra somrar efter varandra, när det räcker med en för att det ska bli foderbrist och nödslakt. Och då talar vi bara om djurhållning.

    Svara

   Många köpte in foder men att betala upp till 2000 kr per bal är för mycket för en gård oavsett om det är till häst, får eller kor och deras vinterfoderet. Dessutom behövde djuren stödfodras i hagarna eftersom gräset dog/inte växte ordentligt.

   Svara

   ”Varför äter de inte bakelser”

   Det är inte det att det var över 30 grader. Det är det att det gick så lång tid utan att det kom regn. Den växtlighet vi har här och sättet vi nyttjar marken på är anpassad efter våra normala förutsättningar. Inte efter Spaniens klimat. Det är ju nämligen en viss skillnad att hantera uteblivet regn för länder som är vana vid det och länder som Sverige. Där har de ett system på plats men även där kan de få problem. (Vi har bla sett det på utbudet av vissa frukter under höst/vintern i år)
   För ett land som Sverige som otroligt sällan drabbas av sådan omfattande torka, låga grundvattennivåer och minskande vattenmagasin blir problemen långt mer akuta. Vissa kommuner har varit framsynta och utnyttjat sin makt för att anvisa mark där bönder kan slå gräs men det är långt i från alla som jobbat på det sättet.

   Lägg sedan till alla som blir lurade. De som köper in ensilage för 30 000kr och får mögliga balar från Estland/England/Polen/annat valfritt land.

   Och som en liten jämförelse. I Halmstad regnade det 0,5 millimeter i juli där 82 millimeter är det normala för samma månad.

   Svara

  Så jävla bra svar av Aningslösa influencers!

  Svara

  Kanske de bakom klagandet på resor borde läsa om detta. Att använda mobil, appar och lägga tid på internet/sociala medier är ju betydligt värre för miljön; https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jul/17/internet-climate-carbon-footprint-data-centres

  Svara

   Exakt. Och tåget är VÄRRE än flyget om man räknar med allt runtomkring istället för bara direkta utsläpp (dvs lägga spår, el till tågstationer, parkeringsplatser, underhåll, mängd personer som transporteras antal mil per flygmedels livslängd). Kul att kontot bidrar till MER miljöförstöring. Men det bryr ju sig ingen om för ingen tänker kritiskt längre.

   Svara

    * transportmedel hehe oops

    Svara

    Det där är en väldigt tveksam jämförelse, eftersom det inte är särskilt många nya järnvägsspår som tillkommer nu. Och krävs det fler parkeringsplatser för tåg än för flyg? Sannolikt tvärtom eftersom tågstationer ligger centralt i städer till skillnad från flygplatser. Krävs det mindre el till flygplatser än till tågstationer? Behöver flygplan inte underhållas? Tänk lite kritiskt själv vetja.

    Svara

  Klart det spelar roll att de är anonyma, naivt av dig Camilla. 1)Ingen vet vad deras egentliga agenda är. De kan vara andra influensers som vill förstöra för konkurrenter. Eller en PR-byrå som driver en kampanj, eller så kan de vara betalda av till exempel SJ.
  2)De är anonyma för att slippa hat och påhopp vilket är precis vad de drar till dem som de kritiserar. De minsta man kan begära nu när de själva har 50 000 followers är att de står för sina åsikter och sina kampanjer med sina egna namn.

  Svara

   Håller inte med! Även som privatperson kan man misstänkas vara en front för företag osv – något som kan vara svårt att rentvå sig från även om det inte stämmer. Titta bara på Greta Thunberg, vars familj och bekanta gör henne ”suspekt” för vissa.

   Varför är någons identitet så viktig? AI har ett budskap som jag håller med om och jag struntar i vad de egentligen heter. Anonymitet är uppfriskande mitt i vår influencer-kultur. Sakfrågor är viktigare än identitet.

   Svara

  Humorn i att Alex Schulman nu är med familjen i Dubai. Miljökampen gäller visst bara andra. Sveriges största hycklare utan konkurrens!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.