NU ÄR DET PODD-FEST!!!!

Vi är alla glada poddarbarn,
Poddfest, poddfest hela da´n.
Slå på stort det har vi alltid gjort,
så det är poddfest, poddfest hela da´n.

PODDFEST!
Två av mina favoritpoddar kommer medverkar i årets poddfest – P3 Dokumentär och Mordpodden.
Om ni av någon outgrundlig anledning missat P3 Dokumentär så kommer här mina topp 20-avsnitt som jag lyssnat på säkert 15 ggr. (Det var en Topp 22 förut men två avsnitt har tagits ner av Sveriges radio då nya uppgifter framkommit – avsnittet om den aktive Thomas Quick och avsnittet om mordet på Kevin.)
Om du ska ge dig på min lista – lyssna på Mordet i Keillers Park först och Black Metalmorden efter det då de lite hör ihop.
Har ni något favoritavsnitt jag missat här?

Anton Berg. <3
Jag har aldrig träffat honom och vet inte ens hur han ser ut, men han är min podd-husgud.

158 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag kommer alltid få nackhåren att stå när jag lyssnar på podden om Styckmordet i Askersund. Obehagligt, skrämmande och hemskt att lyssna på. Usch!

  Svara

   Hon låter så extremt sympatisk när hon berättar. Som en själv låter när man berättar något, bara det att innehållet i berättelsen skiljer sig nåt så oerhört.

   Svara

    Rättegångspodden- den klart bästa podden inom ”brott”. Man får höra utdrag från rättegångarna och själva produktionen är väldigt bra gjord. En seriös rapportering utan personliga åsikter, bara fakta. Rekommenderar verkligen!

    Svara

     Fick avsmak efter Nils dryga svar till sina lyssnare på instagram när de klagade på att de inte kunde ta del av betalavsnitten de betalat för. Podme appen har 1 stjärna i betyg, skitdålig, men han tyckte att man kunde ge honom pengar ändå för att stötta honom. Tror jag printade det där, blev så förvånad.

     Svara

      Aha, för mig har appen Podme fungerat felfritt. Det jag däremot märkt är att de avsnitt man betalar för ofta varit minst 1-3 veckor sena. De ska komma en gång per månad, och då har han skrivit det datum podden skulle ha släppts i Podme, istället för det datum den verkligen släpptes. Så man får ju inte ett nytt avsnitt per månad som man betalar för, eftersom avsnitten ofta är försenade.

      Det är det jag reagerat på och fortsätter det så kommer jag inte betala mer.

      Svara

    Jag blir alltid helt ställd när hon benämner incidenten där hon skär sig i magen och sedan syr ihop det som ”pinsam”. Kanske inte riktigt det första ordet som dyker upp i huvudet…

    Svara

     Jonna är sjuk. Jag menar, hon förfalskade en medfånges signatur för att gifta sig med henne. Osv. Intressant att följa henne, hon är som en påhittad karaktär i en deckare.

     Svara

  Ett viktigt inlägg av en riktig influencer:

  http://sparosverige.blogspot.com/2019/02/slut-pa-kontot.html

  Svara

  Lyssnar på många true crime-poddar och mordpodden måste ju vara den absolut sämsta jag hört. Fattar inte varför alla lyssnar på den..
  Irriterande och ointressant med deras mellansnack när de spekulerar, och ofta kryddar de dessutom berättelserna med saker som inte stämmer! Och lägger på känslor på personerna de handlar om – hen kände si och så. Hur fan vet dom det liksom, känns rätt respektlöst mot inblandade.

  Svara

   Håller med! Rättegångspodden, En Mörk Historia, och P3 Dokumentär är mina favoriter.

   Svara

    Samma här! Svenska mordhistorier suger kanske ännu mer än Mordpodden. De kan prata grundligt om bakgrunden av ett fall i 25 minuter, men när det kommer mot slutet, skyndar de sig och berättar knappt detaljer om hur brottet skedde. De använder sig av fel ord och uttryck jämt; inte bara ”straxt”, som den ena Mordpodden-tjejen dras med.

    Svara

     Svenska mordhistorier är jättedålig. Korta avsnitt som i princip bara sammanfattar det som framkommit i media tidigare.

     Svara

    Håller med, vill även lägga till Seriemördarpodden.

    Svara

     Seriemördarpodden är verkligen grymt dålig. Som att lyssna på någon som läser upp en wikipediaartikel

     Svara

      Har bara hört avsnitten om earons och de tyckte jag var riktigt bra och jag fick uppfattningen om att han var betydligt mer insatt än wiki. Verkar ha hängt med länge i forumen osv.

      Hans Palmemordspodden är också informativ och bra och väldigt djupgående.

      Svara

   Ja fy, mordpodden kan jag inte lyssna på. Vilken dynga.

   Svara

    Precis! Mycket mer intressant med crimepoddar, där innehållet mestadels inte kommer från nätet och tidningsartiklar, utan där det har grävts djupare och gjorts intervjuer osv. Det andra har man ju själv kunnat läsa, om man är intresserad av fallet.

    Svara

    Som Anns och Anithas crimeavsnitt. De har absolut ingenting att tillföra. De visar bara hur pinsamt dåligt pålästa och förberedda de är.

    Svara

   Håller med! Tacka vet jag mordpoddar från USA

   Svara

    Small town mutder , moms and murder, crime and sports, Dark poutine mm

    Svara

    Håller med! Finns få true crime-poddar i Sverige som kan mäta sig med amerikanska. Även Australien och Kanada har en hel del bra.

    Svara

    Ett tips på en riktigt bra amerikansk pod är Sword and scale.
    Speciellt de två senaste avsnitten som handlar om Chris Watts.

    Svara

   Håller med till 100%. Har svårt för poddarna där det känns som att man lyssnar på deckare istället för en dokumentär. Blir lite respektlöst mot dom inblandade kan jag tycka

   Svara

   Första säsongerna var bra men nu är de inte bra. De har tappat det. Förstår inte heller varför folk lyssnar.

   Svara

  Mordet på Therese J-R.

  Svara

   Så bra har lyssnat flera gånger, verklgen sjukt hur en ungdoms-kärlekshistoria kan sluta så

   Svara

   Tack för tips 👍🏻
   Kan tipsa om P1 Dokumentär och Storbedragerskan – Människan bakom löpsedlarna. Riktigt bra.

   Svara

   Den är bra. Är släkt med en inblandad också. Känns bra att få veta utan att tjata ihjäl närstående. Även om Flashback redan gett de upplysningar jag ville ha (fast det var segare att läsa).

   Svara

  Tågolyckan i Lerum 1987!

  Svara

  Det värsta med Mordpodden (förutom mellansnacket som kan vara väl spekulativt och respektlöst) är ändå en av tjejernas röst!! I mellansnacket låter hon helt normal men när dom kör själva ”berättelsen” drar hon ut på vokaler på ett sätt som är helt sjukt? Tror hon vill låta lite seriös och dramatisk och få det att bli lite spännande men det blir snarare än komisk effekt. Har man väl börjat tänka på det går det inte att sluta!

  Svara

   Det ska vara en och inte än, men det fattade ni ju………

   Svara

   Hahaha! Åh detta fick mig att skratta och skämmas lite på en och samma gång. Det är en dialektal grej. Är från samma stad som den här tjejer och ja….vi låter så helt enkelt 🙂

   Svara

    Varför pratar hon normalt i ”mellansnacket” då? 😀

    Svara

    Haha men det tokiga är att hon låter normal ibland, men gör sig till när hon vill vara seriös!! Vilken stad är det ni kommer från? 🙂

    Svara

     Samma som Håkan Juholt – Oskarshamn! Denna enorma metropol 🎉

     Svara

   Gillade den som fan första säsongen. Men nu… jag måste lyssna i dubbel hastighet. Den ena tjejen pratar så oooootroooooligt långsamt och med helt död stämma i beskrivningen av fallet.

   Svara

   Och den hemska ”lidande ” rösten när de berättar… usch

   Svara

   Håller med dig! Innehållet i mellansnacken är på rätt låg nivå, ibland undrar man om de tror att lyssnarna är lite efter 😂

   Jag antar att den ena tjejens sätt att prata dels är något dialektalt, men tror även att hon försöker låta dramatisk. Tycker mer det låter som om hon vill vara lite porrig, det är något med hur hon avslutar meningarna. Taskigt att kritisera sättet hon pratar på kanske men har man en gång hört det kan man inte tänka på något annat 😂

   Svara

  Peter Rätz: Mc infiltratören och Storsvindeln mot allmänna arvsfonden är mina två favoriter

  Svara

   Jag älskar alla poddar om bedrägerier och liknande, tycker de som tar upp mord är viktiga och intressanta men det måste vara svårt för de anhöriga att det görs poddar om deras familjemedlemmar.

   Svara

  Om du gillar Anton Berg hoppas jag att du har lyssnat på alla säsonger av Spår! SÅ välgjort och spännande, speciellt den sista säsongen.

  Svara

   Håller med, att de faktiskt fick han frikänd är imponerande efter x antal år i fängelse.

   Svara

  Dokumentären om Hagamannen.

  Svara

  Av nån anledning är mitt favoritavsnitt det om M/S Scandinavian Star.

  Svara

   Inte konstigt alls, detta avsnitt är otvivelaktigt det bästa P3 Dokumentär någonsin publicerat.

   Svara

  Massmördarpodden, Seriemördarpodden och Rättegångspodden. Och så Spår 😊.

  Svara

  Så nyfiken på varför så många gillar pddar om mord och grova brott?
  Jag menar inte att på något sätt ”döma” er men kan ni inte förklara varför det är ”underhållande” att lyssna på? Jag försökte men tycker bara allt är hemskt o sorgligt! 😭 är jag helt enkelt alldeles för känslig?

  Svara

   Det är inte roligt att lyssna på. Men det är intresserat. Jag är också känslig och blir illa berörd, men tycker ändå det är intressant att höra om mordfall.

   Svara

    Intressant*

    Svara

   Jag gillar det för att det är spännande. Själva morden är fruktansvärda men historierna om mördaren och hens historia är spännande. Hur var uppväxten, vad hände innan, varför gjorde personen som hen gjorde och vad hände sen.
   Jag lyssnar på Mordpodden, mord mot mord och vad blir det för mord.
   Min favorit är mord mot mord. Anna och Karin är gryma och jag gillar hur dom berättar, skojar och diskuterar.

   Svara

   För mig handlar det ofta om att jag följer många fall när det rapporteras i nyheter osv. Då är det intressant att få en djupare inblick i historien, mer än bara faktan som kommit fram i media. Jag menar anhörigas tankar, vem offret var, vem gärningsmännen var, mer runt omkring händelsen som ger en annan förståelse för något jag följt ”på avstånd”. Svårt att förklara egentligen

   Svara

   Av samma anledning som folk älskar att läsa deckare eller se på thrillers eller typ Beck, det är spännande och fascinerande och ger en inblick i något vi annars inte utsätts för.

   Svara

   Jag gillar inte att höra så mycket om själva brotten pga att det mest är obehagligt, däremot det rättsliga efterspelet är det som intresserar mig. Då framkommer visserligen detaljer om brotten, men mest tycker jag att polisarbetet och det juridiska är mest intressant.

   Svara

   Jag är också väldigt känslig, har rätt mkt ångest och kan ha svårt att titta på våldsfilmer mm, men jag gillar true crime. Tror att det kan vara ångestdämpande på något sätt? Det är absolut inte på ett sätt att jag blir underhållen, tycker det är jättehemskt. Men alla gör det inte bra, man måste skildra sånt här på ett respektfullt sätt och det lyckas inte alla med..

   Svara

   Man lär sig massa om människor.

   Svara

   Man lär sig massa om människor. Varför blunda för verkligheten, det finns så många sjuka människor så lika bra att ta lärdom.

   Svara

   Man är nyfiken. Det är lite sjukt ibland hur nyfiken man vara av helt sjuka grejer. Känner liksom behovet att veta ALLT om allt, men efter att ha lyssnat på vissa poddar eller sett vissa dokumentärer så mår jag bara så sjukt illa och önskar att jag inte visste nånting om världen alls.

   Svara

  ”Hagamannen”?? ”Fallet Bobby”?? ”Skolattacken i Trollhättan”?? ”Barnamorden i Arboga”?? ”Mordet på Therese J-R”?? Massa klassiker som borde komma in på listan!!

  Svara

   +diskoteksbranden och kidnappningen av Erik westerberg

   Svara

   Skolattacken i Trollhättan, åh så jag såg fram emot den. Men vad besviken jag blev. Har å andra sidan lyssnat på boken så många gånger att jag tappat räkningen så det var inget nytt i dokumentären, kan vara det som ställde till det😕

   Svara

   Arbogakvinnan och Bobby och Tomas Quick. Den om Tomas Quick som ligger uppe nu är ju ännu värre än den första, iom rättsskandalen.

   Svara

    + Sjukhusmorden

    Vill också rekommendera ett avsnitt av p3 historia som handlar om häxbränningarna i Sverige, sjukt bra !

    Svara

  Podden ’tack för kaffet’ har ni väl inte missat?? Bästa podden <3

  Svara

   min bästa podd! Lyssnat varje dag i 5 år!

   Svara

    Vi ska på ’från vaggan till graven’ imorgon 😀 ser fram emot det så mycket!!

    Svara

   Började lyssna på den men klarade inte av deras jargong…

   Svara

  Det som jag tycker är obehagligt är att människors tragiska öden har blivit underhållning. Jag kan ev. förstå P3 och andra public service-poddar, men privatpersoners poddar om mord m.m. är bara osmakligt.

  Svara

   Det är inte underhållning. Precis som det inte är underhållning att läsa om tragiska händelser i tidningen. Men det är intressant att ta del av händelser och handlingar som är så långt ifrån ens egna tankesätt. Jag förstår verkligen inte hur man kan mörda en annan människa. Det är bara mänskligt att vara nyfiken och vilja veta mer om det man inte kan förstå.

   Svara

    Och det är ju verkligheten. Man måste inte blunda för verkligheten och hemska saker som händer. Det är helt okej om man vill ha mer information och vill ta del av saker som inte är roliga, men som faktiskt händer i samhället. Man kan inte sopa allt under mattan. Precis som det är okej att inte vilja ta del av hemska saker.

    Svara

    Ja och i exempelvis rättegångspodden får man ju också höra gms version visa rättegången. Det kan vara väldigt intressant att höra. Både om personen erkänner och berättar men också intressant om personen nekar i sten.

    Svara

     Han som berättar är ju dock sämst på att prata med bra tempo eller med ett tonläge man inte somnar av 😖

     Svara

      Men va tycker du? Jag tycker han är behaglig att lyssna på, haha.

      Svara

   Det handlar inte om underhållning, jisses varför komma med sånt strunt?! Det handlar om att ta lärdom och inse att det finns sjuka sjuka människor.

   Svara

    Inget strunt. Ja, det finns sjuka människor, men det har vi lärt oss redan.

    Svara

   Jag tycker det är stor skillnad på P3 dokumentärs poddar och tex Mordpodden. Där P3 dokumentär ger en nyanserad bild med fokus på hur händelserna påverkat offer och anhöriga, gottar sig Mordpodden i blodiga detaljer och pratar bara om gärningsmannen. P3 dokumentär analyserar också hur händelser/brott påverkar och påverkat inblandade, något som knappt berörs i Mordpodden. Skillnaderna är så stora att de knappt är jämförbara. Jag lyssnar på P3 dokumentär för att de gör respektfulla reportage om händelser som många av oss förhoppningsvis aldrig upplevt eller kommer uppleva. De skildrar den trasiga sidan av vår samtid.

   Svara

  Jag gillar också P4-avsnitten om Helena Andersson, som försvann 1992.

  Svara

  Älskar poddar. P3 Historia är en som verkligen borde få mer kärlek. De lyckas blanda teman på ett snyggt sätt och återberättar historier så att man faktiskt fattar intresse. Jag blir alltid så fäst vid avsnitten och vill liksom inte att de ska ta slut!

  Svara

   Är det historiska händelser de går igenom? Och vilka typer? Moderna? Mycket gamla?

   Svara

   Neeej! Deras sätt att göra scener av historiska händelser blir emellanåt så patetiskt överdrivna. Ok att till viss del göra olika objekt till subjekt för att ge liv åt berättelsen, men de överdriver ju nåt djävulskt. ”Erik XIV:s gomsegel skrek av smärta när den heta ärtsoppan letade sig ner för den torra strupen”, typ. Usch.

   Svara

   Har försökt lyssna på den, men den faller mig inte i smaken. Den är så teatralisk. Till deras försvar är det nog svårt att klämma ihop allt i ett avsnitt.

   Svara

   Gillar också P3 Historia, synd de verkar ha bytt ut rösten som dramatiserar händelserna, han var så bra. Men stör mig på att programledaren vill vara ”down with the kids” och slänger sig med en massa konstiga uttryck. 😀 Avsnittet om Marie Curie är så bra!

   Svara

   ÄLSKAR P3 HISTORIA. Har aldrig någonsin tyckt att gamla svenska kungar och andra gamla kändisar varit speciellt intressanta. Förens nu<3

   Svara

    Då kanske du tycker om när historikern Erik Petersson gästar Morgonpasset! Sök på Erik Petersson + Morgonpasset så kommer det upp

    Svara

   För mig är det en hatkärlek. Lite slarv ibland med språk och fakta men ändå uppfriskande. I avsnittet om Gustav Adolf där han sades befinna sig i Tyskland som inte ens existerade på den tiden.

   Svara

   Min absoluta favorit! Älskar Cecilias röst & hur de fångar lyssnaren totalt 😍

   Svara

  Älskar med P3’s dokumentärer! Speciellt musikdokumentär, asså att vänta på varje nytt avsnitt är sååå jobbigt!
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   Alltså, jag kan inte hjälpa det, men får associationer tiill nån telefonsexlinje, när jag ser ditt bloggnamn. CA (California) love line -tjejer ringer gratis! 😍

   Svara

  My favourite murder!

  Svara

   Bäst bäst bäst

   Svara

    My favourite murder är så himla bra, min absoluta favorit-pod! Avsnittet om Mary Vincent glömmer man inte i första taget… sweet baby angle

    Svara

   Elvis, do you want a cookie?

   Svara

    Stay sexy!

    Svara

  Att inte ”svensken i Bolivia” är på din lista?!

  Svara

  Läste just ut Anton Bergs debutroman ”De aderton” och måste säga att den var underhållande. Kanske inget mästerverk precis men bra och lätt att fastna i.

  Svara

  Vad kan ni tipsa om för true crime poddar på engelska. Testade case files men fastnade inte riktigt.

  Svara

   My favourite murder 👍🏻

   Svara

   Bear Brook och Serial om Adnan, så ruskigt spännande! Rekommenderar också ljudboken I’ll be gone in the dark om East area rapist/Original Night stalker, så jävla bra!

   Svara

   Cold, Broken Harts, Dr. Death, The Minds of Madness och The Vanished Podcast.

   Svara

   Crime junkie är min nya favorit! Inte så mycket tråkigt småprat, jättebra röster på tjejerna som har den, intressanta fall osv.

   Svara

   Small Times murder, Dark poutine, moms and mutder, My favorite mutder, crime and sport mm

   Svara

   Once upon a crime, dear John, real crime profil, true crime garage, broken harts

   Svara

   Up and Vanished
   In the Dark
   Finding Cleo
   Sword and Scale
   Accused
   Atlanta Monster
   Dr. Death
   Dirty John
   Uncover: escaping Nexium
   Someone knows something
   Hell and Gone
   Missing Alissa
   The Teacher’s Pet

   God lyssning!

   Svara

   S-TOWN!!! Helt fantastisk, tog ett tag att fastna i men maken till spännande människa alltså!
   Dirty John (finns också som Netflix serie nu) & Dr.Death

   Sen när alla poddar är slut och du inte vill sluta lyssna så finns True Crime Obcessed, säkerligen faller det inte alla i smaken men jag ÄLSKAR Jillian & Patrick!

   Svara

  Undrar om Ebba von Sydow är kopplat (släktmässigt) till det där von Sydow mordet, då de delar samma efternamn. Är rätt unikt efternamn!

  Svara

   De är väl alla släkt på långt håll kan jag tro.

   Svara

    Ja, alla von Sydow i Sverige är släkt på mer eller mindre långt håll.
    Stamfadern för alla svenska von Sydow flyttade 1724 från Stettin i Svenska Pommern och slog sig ned i Kalmar.
    Hjalmar von Sydow och sonen Fredrik von Sydow som det gäller i de von Sydowska morden tillhörde Jönköpingsgrenen av släkten och Ebba von Sydow och hennes familj tillhör Kalmargrenen. Så Ebba von Sydow är släkt med de inblandade i morden men släktgrenarna delade sig redan på 1700-talet.

    Svara

  P3-historia! Varför fanns inte den när jag gick i skolan 🙂

  Svara

  Familjen – tonårsligan från Borlänge måste du ha med på din lista 🙂

  Svara

  VAR ÄR SVENSKEN I BOLIVIA

  Och instagramupploppen!!

  Svara

   Svensken i Bolivia! Såå fascinerande!!

   Svara

  P3 dokumentär är helt fantastiskt, att de lyckas fånga så många lyssnare och göra allting så bra. Eller ja, nu finns det visserligen riktigt många dokumentärer som är väldigt ointressanta men överlag så fångar de en för det mesta. Bäst var det med Anton Berg, men de har några guldkorn nu för tiden också.

  Svara

  P3 dokumentär om Operation kobra!! Och aldrig gråtit så mycket till en podd som jag gjorde när jag lyssnade på avsnittet om discoteksbranden i Gbg. Men @Camcam du går ju inte missa att lyfta Anton Bergs egna pod, Spår!

  Svara

  Älskar P3 dokumentär! Problemet är att jag nu lyssnat på (i princip) alla avsnitt och letar efter nya poddar i liknande format. Jag har lyssnat på både mordpodden och rättegångspodden, men det var inget som riktigt föll mig i smaken. Så min fråga är, är det någon som har något bra poddtips? Som är lite i samma stuk som P3 dokumentär – bra och tydlig fakta som kommit fram genom noggrann research, och med infallsvinklar från både offer, gärningsman, anhöriga och vittnen.

  Svara

   ”I brottets spår – Johanfallet” i fem delar tycker jag är bra gjort. Handlar om lilla Johan Asplund som försvann 1980.

   Svara

   P1 Dokumentär.

   Svara

   En mörk historia

   Svara

  P3 dokumentär om dråpmisstänkta barnläkaren är nog det avsnitt som berört mig mest. Det och vansinnesdådet i Bollnäs💔 då kvinnan som plockade upp systern i bilen berättade, då började jag gråta på bussen.

  Svara

   Jag grät också då, och ett par gånger till när jag lyssnade på det avsnittet. Så hemskt!

   Svara

  Men hallå, den dödsdömda polarexpeditionen? Lyssnar på den typ minst en gång i månaden!

  Svara

   Ja! Så himla bra och intressant, lyssnat på den massa gånger, plus Bea Uusmas bok om expeditionen. Trodde inte alls jag skulle tycka om den innan jag hörde den första gången, men lyssnar på typ alla P3 Dokumentär så gav den en chans och blev helt fast, så fashinerande historia. Har du varit på Polarmuseet i Gränna? Om inte, åk dit om du har möjlighet!

   Svara

    Har inte varit där men har en kompis i Jönköping, så det är typ prio ett när vi kommer dit nästa gång! Ska precis börja med boken, är sjukt taggad. Lyssnade på Beas sommarprat från 2014 igår, kan varmt rekommenderas om du inte hört det!

    Svara

     Tack för tips, tror inte jag hört det, annars säkert värt att höra igen 🙂 Ja, museet är ett måste! Läste även att Bea just nu håller på att undersöka Knut Frænkels kavaj han hade på sig när han dog. Så spännande!

     Svara

      Jaaaa!! Såg det på Omni igår och började såklart följa henne på insta direkt! Sjukt att man kan fastna så fort i en så gammal grej, men det är som du säge verkligen en fascinerande historia!

      Svara

  Sjukhusmorden och mordet på Catrine da Costa!

  Svara

  Ni skriver om det som ni tycker att det är underhållning med mordpoddar och P3 dokumentär. Jag mår lite dåligt när jag ser det.

  Svara

   Inte underhållning, men jävligt intressant. Jag lyssnar för att berättarna är så duktiga och fångar en. Lyssnar också för att jag blir så fascinerad (men inte fascinerad som på ett bra sätt) över hur sjuka folk kan vara. Lyssnar för att det är många gånger så konstiga saker som man tror bara händer på film. Tex Styckmordet i Askersund, det händer inte? Eller Skolgårdsmordet i Bjuv.

   För egen del är iofs inte de rena mordpoddarna de som är mest intressanta. T.ex Skid-VM i Lahtis är min absoluta favorit. Men även Tjörnbrokatastrofen, Flodvågskatastrofen, Spårvagnsolyckan i Göteborg, Diskoteksbranden, Helikopterrånet mm är riktigt bra poddar. Visst att det förekommer dödsfall i några av dem, men det är oftast olyckor, saker som inte ska hända, som intresserar mig.

   Svara

  Rasbiologiska institutet och Den dödsdömda polarexpeditionen är överlägset bäst!

  Svara

  Jag gillar P1-dokumentär Hempas kamp, barnen i nordiska motståndsrörelsen och Vilmer utan diagnos är några exempel på avsnitt som berört mig. Gillar att de tar upp lite olika ämnen och inte bara granskar brott (även om jag tillhör kategorin som älskar True-crime poddar). Tycker om deras miniserie ”Efter rånet” också. Avsnitten häktad och dömd ger en intressant inblick i svensk kriminalvård vilket jag tyckte var intressant.

  Svara

  Vad tycker ni om Ann och Anithas crime podd? (Har inte lyssnat själv, bara nyfiken?

  Svara

   Sinnessjukt dålig. Sensationalistisk och full av faktafel.

   Svara

  Svenska kuppen mot scientologerna. Hur bra och rolig som helst!

  Svara

  Mina favoriter utan inbördes ordning:
  -Vipeholmsexperimenten
  -Dråpmisstänkte läkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus
  -Svensken i Bolivia
  -Diskoteksbranden i Göteborg
  -Mordet på Caroline Stenvall
  -Tvångssteriliseringarna
  -Morden i Knutby

  Svara

  Har inte fattat grejen med poddar. Har lyssnat 10 minuter på en podd och det räckte. Lyssnar aldrig på radio heller. Att läsa böcker är mycket bättre.

  Svara

  Perfekt tillfälle att prata Alkispoddens avsnitt där Nemo Hedén intervjuas! Älskar verkligen herr ”Jag ljuger aldrig sedan över 3 år tillbaka” och alla hans äckliga uttalanden (som undslipper kritik) om det brott han är dömd för. Jag skickar iväg det här inlägget först för att se om hans namn fortfarande är i modd

  Svara

   Här fortsätter jag diskussionen jag hade med dig sist Camilla!

   ”Jag vet bara vad Nemo sagt till mig om hela den här händelsen och hur han agerar och lever nu för tiden och jag väljer att tro på det.”
   ”Ja, och han erkänner ju att han ljugit om det, men det är ju knappast en tes han vidhåller som du verkar vilja få det till.”
   https://bloggbevakning.se/2018/10/23/96167/

   I intervjun jag tipsar om så säger han:

   ”På våren 2010, i februari-mars, så hade jag haft sex med en tjej som var 14 år och 10 månader. Och jag var… 21 år gammal.” en stund senare så ändras tjejens ålder IGEN men då till 1 månad från att fylla 15 år

   Varken tidpunkten och åldern på tjejen och Nemo ålder stämmer.

   Han försöker få det till att han inte visste om att hon var 14 år
   Vi var på fest, vi hamnade i säng och så dagen efter: Hon ba ”det här var inte så bra, jag är minderårig” och ja ba: ”oj jävlar! det var ju dumt liksom”

   Samt att han återigen skyller på 14-åringen:
   ”Den här tjejen sitter i rätten och bara ”Vad gör vi här? Det här är så jävla dumt. Det var för fan jag som söp ner Nemo, det var jag som kröp ner i sängen bredvid honom”

   och hävdar att det inte alls är några problem mellan tjejen och honom

   Mellan mig och henne har det aldrig vart nåt knas liksom såhär

   Vilket inte stämmer överens med det han hävdade -17

   Det här har jag aldrig pratar om men jag har försökt kontakta henne flera gånger eftersom att en del i tolvstegsprogrammet är att gottgöra människor som man skadat men hon är inte riktigt redo att träffa mig än men jag har hört från annat håll att hon eventuellt kan ställa sig positiv till det i framtiden, men hon är inte redo ännu. Så när hon är redo så vill jag gärna träffa henne och prata om det och framförallt be om ursäkt för vad jag gjort mot henne.

   Hon vill inte prata med honom. Tro fan det när han sitter i intervju efter intervju och säger att allt var hennes fel.

   Han hävdar också att han får sparken från jobb från Filmstaden, som sopgubbe, från ett lager, en bar på grund av domen. Men det stämmer inte heller om man faktiskt vad han läser vad han skrivit tidigare om anställningarna, eller ens det som står i hans självbiografi. Det här gör mig oerhört illa till mods då han faktiskt står framför ungdomar och föreläser när han ljuger som han gör, när han sitter i intervju efter intervju och ljuger gång på gång

   Svara

    Det är lördag och jag är och hälsar på mina föräldrar i Småland, så vad du än vill diskutera så är jag inte intresserad av att deltaga. Men tack ändå.

    Svara

     Vad synd att du svarade då? Eftersom du inte har något intresse av Nemo som ljuger i intervju efter intervju samtidigt som han är en förebild för ungdomar och tjänar pengar på sitt varumärke

     Svara

  Kidnappningen av Uppsalastudenten är min favorit, men avsnittet om den dråpmisstänkte läkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus kommer inte långt efter!

  Svara

  Har lyssnat genom alla P3-dokumentärer och kan lyssna på vissa av dem hur många gånger som helst.

  Slaget om Mostar (helt otroligt bra)
  Diskoteksbranden i Göteborg (gripande)
  Den dråpmisstänkte barnläkaren
  Mordet på John Hron
  Boliviasvensken
  Vargattacken på Kolmården
  Estoniakatastrofen
  Polarexpeditionen
  De sydowska morden

  Mordavsnitten av P3 är inte sällan ganska bristfälligt producerade, enligt min åsikt. Slaget om Mostar är nog min favorit hittills, den är helt briljant balanserad mellan fakta och vittnesmål från överlevande.

  Svara

  P3 dokumentär om tragedin på Roskildefestivalen. Då grät jag..

  Svara

  P3 dokumentär Tjörnbrokatastrofen
  Älskar vanligtvis truecrime, vet inte vad det är som gör att jag aldrig kan släppa tjörnbron. Starka vittnesmål. Tycker synd om han som körde också.

  Vipeholmsexperimenten är riktigt stark också!

  Svara

  Har lyssnat på alla P3 Dokumentär och avsnitten i Verkligheten i P3. P4 dokumentär är en blandad historia, men också väldigt bra. Fastnade särskilt för avsnitten om Fallet Helena.

  Svara

  GW berättar – Göring i Sverige

  Mycket bra dokumentär på SVT play. GW i sitt esse. Kolla på den!

  Svara

  Favoritpodden är helt klart Rättegångspodden. Så sjukt välgjord och håller hög kvalité rakt igenom! Heja Nils Bergman!

  Bra poddavsnitt i övrigt:
  • Storbedragerskan, 3 avsnitt (P1 dokumentär)
  • Narkotikalandet (P1 dokumentär)
  • 70 dagar mot döden – rutinärendet som gick fel (P1 dokumentär)
  • Till slut kommer någon att skratta, avsnitt 213. Petter Bristav berättar en galen historia om när han blev catfishad.

  Svara

  Självmordet på Flashback är den bästa P3 dokumentären som gjorts!
  Har aldrig lyssnat på något i podd-väg som berört mig så mycket.

  Det är något med hur hela podden är uppbyggd och framförallt MUSIKEN är så klockren och förstärker känslorna så mycket.

  Jag körde ensam på natten och hade en lååång körsträcka framför mig, regnet öste ner och lyssnade på den… jag grät, gud vad jag grät.

  Ett tips alltså! Men inte ett uppmuntrande tips för man far verkligen illa pga av all sorg… hur kunde det få hända?

  Kram till alla! <3

  Svara

  Att ingen har nämnt min favorit Snedtänkt!

  Släktband. The svenska ord story. Vetenskapsradion historia.

  Sedan vill jag slå ett slag för NRK:
  Museum – et program om norsk historie. Radiodok, speciellt avsnittet ”Førnuft og følelser”. Radiodok. Skuddet på Toftøy.

  På engelska har vi mycket kul från BBC:
  Saturday live. In our time: history.

  Amerikanskt:
  Detective.

  Letar efter något vettigt på danska och tyska. Gärna om historia. Tips någon?

  Svara

  Kan rekommendera ”Spår” (podd)

  Och Vansinnesdådet i Bollnäs (P3 dok)

  Svara

  Lyssnat på alla avsnitt, mc infiltratören återkommer jag till varje gång jag kollat på Johan Falk. Helt sjukt att de filmerna är baserade på hans liv och mycket är ecakt vad som hände.

  Thinking sideways är min favorit podd annars. Tyvärr gör de inga nya avsnitt längre, men finns hundratals avsnitt för den som inte lyssnat innan. De höll på 2013 till 2018. Tre personer, tar upp ett mord eller händelse, diskuterar sedan terorier. Älskar den. De tar även upp svenska mord.

  Svara

  Jättebra kille. uppväxt i samma håla som mig, snäll och schysst. så du gör rätt i att beudra honom

  Svara

  Plöjer P3-dokumentär på jobbet som om det inte finns nån morgondag. Höjdpunkt varannan vecka när det kommit en ny. Finns så många bra så orkar inte ens lista upp dom. Både gamla och nya.

  Annars älskar jag
  -en mörk historia
  -Spår. Kalamarksmordet och morden i förlösa. Camcam dem måste du väl ha lyssnat på? Om inte… GÖRT!
  -sen brukar jag lyssna på P3 musik dokumentär om/när det blivit lite för tungt med all hemskhet.

  Sen är jag väl lite smått hemligt förälskad i Anton Berg, bästa rösten att lyssna på!!

  Svara

  Ett tips för true crime-älskare där ute är poddar från CBC Podcasts, t.ex Someone knows something och Missing and murdered. Även Serial från This American life är grym 👌

  Svara

  Kvinna hittad död vid badplats – P1 dokumentär

  Svara

  Älskar verkligen P3 Dokumentär!! Annars är favoriterna Spår och Rättegångspodden.
  Min P3-favorit är den om Stenbergamannen, men mycket pga jag är från trakten (Vetlanda) och känner hans son.
  Hon Jonna i styckmorden i Askersund har gått på gymnasiet i Vetlanda, till synes helt normal… 😱

  Svara

  Spår måste du väl ha hört om du gillar Anton Berg? Älskar honom också och Spår är såååå bra. Ny säsong i mars!!!!! Efter typ 2 år. Serien om Kaj Linna är ju helt sjuk. Vart är deras priser??? De var en stor del i att han blev frikänd.

  Förresten finns avsnittet om Thomas Quick i Podcaster.

  Svara

  Flickan med hundhalsbandet p1 dokumentär och förståss kapten klänning och fallet nora

  Svara

  Verklighetens Lilja 4-ever! Har aldrig gråtit som när jag lyssnade på den 🙁

  Svara

  Om du gillar Anton Berg så måste du lyssna på Spår. Älskar den!!! Gillar även En mörk historia. (Och Creepypodden förstås, men den handlar ju om spökhistorier. Är så jävla rädd för Getmannen att jag dör)

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.