Anna Book öppnar upp om tiden efter Biggest Loser

Klart det blir problematiskt när man, som Anna först, inte vill erkänna att hon ” gjorde vad som krävdes för att vinna BL” utan fick det att framstå som att hon var hälsan själv inför finalen.
Än mer problematiskt blir det när hon gjort den här viktresan tillsammans med svenska folket på ett sätt som gör att många nog anser sig ha rätt att tycka och tänka kring det, just av den anledningen. Anna gjorde sin karriär 2017 på att vinna Biggest Loser så det är klart att folk kommer tycka, tänka, undra och diskutera kring det men var går gränsen?

Visst, man skulle kunna säga ”hon får skylla sig själv” men där tycker jag talesättet om ”den som är utan synd kan kasta den första stenen” för visst har vi alla gjort saker, som med facit i hand kanske inte var våra allra bästa beslut?
Kanske ville Anna få en rivstart i sin viktnedgång och såg BL som ett ypperligt tillfälle för att göra det, utan att inse konsekvenserna av det? Hon är varken den första eller den sista att göra något sådant, eller?

Hur kan man ifrågasätta en viktuppgång efter finalen av BL när deltagarna är deffade, uttorkade och långt ifrån hållbart hälsosamma när de ställer sig på vågen.
Där handlar det inte om hälsa, där på vågen handlar det om att ha gått ner så mycket som möjligt för stunden för att vågen ska visa så mycket minus som möjligt – inte att visa upp resultatet av en hälsosam livsstil.

Jag unnar – faktiskt – Anna framgång som inte har med vikt eller utseende att göra.
Vända fokus bort från det, för alla människor är så mycket mer än bara utseende, vem man än är.

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är verkligen inget fan av Anna och tycker hon skriver helt galet i väldigt många inlägg hon postar, men här tycker jag hon är modig! Det är verkligen en utlämnande post och det krävs en hel del att våga skriva nåt sånt helt öppet.

  Svara

   Ja, blev ganska tagen av detta.

   Svara

   Jag håller med. Jag blev imponerad – och rörd. Jag önskar henne all styrka och frid och allt gott.

   Svara

   Framförallt så strålar det om henne på bilden där hon har gått upp. Man ska inte påpeka folks utseende men jag personligen tycker att hon ser både mer hälsosam och lyckligare ut där. Det klär henne.

   Svara

   Förstår inte folk. Hon ljuger ju hela tiden om sin vikt. Bara det att hon går upp i vikt för att hon äter för LITE. Ingen går upp i vikt i längden för att du äter för LITE, skitsnack. Hon säger ju hela tiden att hon äter bra, och då går man inte upp i vikt. Kanske dags för för AB att för en gång skull vars ärlig och tala om som det är. Hon älskar mat, och absolut inget fel i det. Men att hålla på att skylla på hennes sjukdom är bara trams. Jag undrar vad det är för följare hon har som hela tiden köper hennes resonemang.

   Svara

  Svara

   Så sant, det är därför personer som lidit av anorexi får sämre förbränning resten av livet och måste tampas med dålig förbränning och eventuell viktuppgång. Skulle kunna användas som varning för de som är påväg in i en ätstörning, typ ”fortsätter du svälta dig en längre tid kommer du att riskera att ha sämst förbränning resten av livet”

   Svara

    Hade jag fått göra det som ätstörd skulle det inte funka alls, så testa det inte på nån som är påväg in i det. Kan stjälpa mer än hjälpa.

    Svara

     Jag hade ana i väldigt många år så de hade visst hjälpt så tyst med er

     Svara

    Nej, snälla. Sprid inte sådan okunskap om anorexi. Det är precis tvärtom. Anorektiker får nästan alltid sk hypermetabolism, dvs precis tvärtom vad du säger (kolla upp det om du inte vet vad det är). Och ja, jag vet vad jag talar om. Ett uttalande som ditt kan göra att en ätstörd person inte vågar äta igen, för ”tänk om jag blir jättetjock”, dvs precis det som de är så rädda för. Sluta sprid okunskap. Jag jobbar med ätstörningar och blir osannolikt trött på alla myter och felaktigheter som sprids.

    Svara

     Även Lady Dahmer skriver att ”många före detta anorektiker blir faktiskt tjocka” i ett svar till en kommentar den 14 februari på sin märkliga blogg där hon gör allt för att bevisa att det är omöjligt och skadligt för henne – och alla andra – att gå ner i vikt.

     Svara

      ätstlrda blir inte tjocka för att ämnesomsättningen ändras. Deras förhållande till mat är onormalt. Det blir lätt åt andra hållet efter man fått stämpeln som ”frisk”. En anorektiker blir sällan helt frisk.

      Svara

       Fel! Jag hade ortorexi och när allt rämnade sedan så gick jag upp 35 kg på 6 månader och då låg jag inte till sängs hela tiden och bara åt onyttigheter :-/ Läkarna förklarade att min svält och extrema tränande gjorde att min ämnesomsättning pajade och att jag slitit för hårt på kroppen. Har tagit väldigt många år för att få kroppen att funka normalt och sedan lika många år att få huvudet till att funka så att man vågar ta tag i vikten igen!

       Svara

      Svara

      Märkligt att inte ta till sig forskning. Läste i svd idag, i London har de förbjudit reklam för fet onyttig mat i tbanan. Där tänker man annorlunda

      Svara

      Jag önskar att LD slutade att skriva om de medicinska faktorerna.

      Diskutera gärna politiken om sk feta, psyke mm, men hon borde låta vetenskapen vara ifred.

      Svara

       Men LD kan väl också få vara ledande expert inom allting precis som du? 🙂

       Svara

        Nu är det ett inte jag som kallar mig för expert, två jag har ingen stor följarskara i sociala media, tre jag sprider inte desinformation som kan skada andra.

        Men om du vill kalla LD eller vem som för expert så är det upp till dig.

        LD tillskilnad från mig hävdar att hon vet allt inom vikt. Det gör inte jag. Det gör inte någon annan forskare heller.

        Svara

      LD är självutnämnd expert inom alla områden. Hon besitter inte medicinsk expertis, så att hänvisa till vad hon skriver känns inte trovärdigt.

      Svara

       Jag hänvisar inte till henne i betydelsen ”hon säger så, så det måste vara sant” utan i betydelsen ”även hon lever i villfarelsen att den som har haft anorexi lätt blir tjock på grund av låg ämnesomsättning”.

       Svara

     Med ätstörning i familjen så lärde vi oss, just det du pekar på, inte tvärt om.

     Även att tidiga ätstörningar gör att man kan stanna i växten, mensen försvinner och ägglossningen uteblir.

     Som du påpekar kan dessa rykten så på sjukdomen.

     Riktigt farligt och gynnar inte någon.

     //Moa

     Svara

      Spä på, ska det ju vara!

      //Moa

      Svara

     Är det så?? Fan vad lite man vet, jag har kämpat med ätstörningar halva mitt liv, och känner varje gång någon uttalar sig om det att jag vet ingenting om den sjukdom jag kämpar emot så gott som varje dag. Det är som om alla vill skydda än för alla tror att allt man säger gör det värre och triggar… önskar att någon vågade prata med mig om det

     Svara

      Hej 🌸
      Jag ”fastnade” för din kommentar, att du önskar att någon pratar med dig om dina ätstörningar…
      Jag tror du har rätt i att det till stor del handlar om att man vill ”skydda” för att man är rädd att säga ”fel” saker och därmed trigga och göra det värre. Att man vill väl, men samtidigt blir det ju en missriktad omtanke om man inte vågar sätter ord på det svåra.
      Har du provat att säga till de du har nära dig att du faktiskt gärna vill prata och att de inte behöver vara rädda för att samtala med dig om det?
      Jag önskar dig allt bra och hoppas du ska känna dig bättre.
      🌻🌻🌻

      Svara

      Då vill jag gärna tipsa dig om Frisk & Fri. Där kan du chatta om tankar kring kropp & vikt varje vardag 20-21.

      Svara

     Jag vet tusen gånger mer om anorexia är både dig och den där dahmer.

     Jag hade själv ana i jättemånga år och bästa vänner som haft de. Ni vet inte ett skit hur man hjälper folk jah däremot kan säga vad som kan göra det för jag levt med de så sit down

     Svara

     Man får extrema problem med ämnesomsättning efter ana, alla jag känner har fått det och det är bevisat av många läkare

     Svara

    Fast anorektiker är oftast resten av livet påverkade vad gäller psyket. Även när de officiellt är friska så tillåter de sig oftast inte att gå över en viss vikt de valt att ”godkänna”. Ett bra exempel är Annawii (obs menar ej att hänga ut henne, utan hon har själv skrivit om sin ätstörning) där hon var gravt överviktig i tonåren, fick anorexi och blev mycket tunn, numera är friskförklarad men uppenbarligen äter väldigt små portioner, mycket sötningsmedel, och håller en låg om än normal vikt. Det är väl ingen som vet om hennes metabolism försämrats eller speedats upp, men jag har otroligt svårt att tro att hon någonsin blir överviktig igen, det lär hon inte tillåta sig att bli. Känna igen detta från flera vänner som lidit av just anorexi.

    Svara

     Nej, bara nej. Det är inte det det beror på.

     Och igen, en metabolism kan bli störd men inte förstörd för hela livet.

     Som mycket annat som inte är en kronisk sjukdom så kan saker som vi själva drabbat vår kropp med det kan också kroppen oftast läka ihop så även här.

     Svara

      Jo, det är visst en faktor som spelar in. Tror du att en person som haft grav sjuklig fobi för att gå upp i vikt blir friskförklarad från anorexi och plötsligt har noll problem med att käka pommes, choklad, kakor?

      Men jag håller med om att kroppen fysiskt kan läka från väldigt mycket. Dock kan det ta lång tid vad gäller vissa skador vi tillfogat den.

      Svara

     Men då är man inte frisk. Är du frisk och fått en adekvat behandling (som du även följt) så äter du inte sötningsmedel eller pyttesmå portioner. Det du beskriver är att leva med sin ätstörning. Det är något helt annat. Att säga att de flesta anorektiker inte blir friska som någon sagt ovan bekymrar mig även djupt. Får du en bra behandling (som du följer givetvis) så finns stora möjligheter och många blir friska, jag skulle säga friskare än gemene man. Många vill ALDRIG tillbaka till det helvete där de varit och vänt. Sen finns det en hel del människor som du beskriver, lärt sig att leva med sin ätstörning. Aldrig blivit frisk på riktigt. Det är som sagt, något helt annat.

     Svara

      Exakt!

      Svara

      Fast gränsen mellan frisk och sjuk gällande ätstörningar kan vara ganska hårfin. Många människor försöker hålla vikten/måtten på en viss siffra och är ju inte ätstörda för det? Att avstå från socker eller snabba kolhydrater kan man göra av hälsoskäl eller ideologiska skäl, det spelar ingen roll om man tidigare haft en ätstörningsdiagnos eller inte.
      Jag upplever att väldigt många ätstörda faktiskt lär sig att leva med just sin ätstörning och på så sätt officiellt är friska, precis som man kan ha lärt sig att leva med GAD eller säsongsbunden depression trots att man fortfarande i viss utsträckning drabbas av symtomen från dessa diagnoser.

      I ett ätstört samhälle där viktnedgång alltid uppmuntras tror jag det är väldigt svårt att bli fullkomligt kvitt tankar på bantning/viktnedgång/dieter, oberoende av sin bakgrund gällande psykisk ohälsa.

      Svara

      Det här är högst personligt, men enligt mig blir man aldrig ”frisk” från anorexi eller andra kontrollstyrda ätstörningar. Mat och vikt är ju bara ett symptom på det enorma kontrollbehovet. Det är en beroendesjukdom i grund och botten och att bli ”frisk” är att lära sig leva med sjukdomen. Precis som nyktra alkoholister. De kommer alltid vara alkoholister. Ätstörningen finns ALLTID kvar, i mer eller mindre grad. Mvh // ”frisk” anorektiker.

      Svara

       Modd

       Svara

     Det finns 1000 olika anledningar varför man får ätstörningar och hur grav ätstörningen är,om man blir frisk eller inte beror på varför man får det!

     Svara

  Bannar alla snabba viktnedgångar. Alla kan svälta ned sig, men för att hålla vikten, när man gått ned sådär mycket krävs det att man fortsätter ”banta” och vara hungrig för resten av sitt liv. Magsäcken kan bli mindre till viss del, men har man aptit så försvinner inte den bara för att kilona försvinner. Såhär ser det ut för de flesta. Det är SVÅRT att bli och hålla sig smal. Därav behövs alla kroppspositiva konton på Instagram. Jo alla vet att det är hälsosammare att inte vara överviktig. Men att leva sitt liv i något som för många känns som svält, är det värt? Eller ska man bara försöka att vara nöjd och älska sin kropp som den är istället? Psykisk ohälsa är minst lika farligt som fysisk ohälsa.

  Svara

   Snälla, sprid inte dynga. Jag har gått nee massor och hållt vikten i flera år och är aldirg hungrig. Det gäller att hålla sig till sin maintenance kalorier och så går det bra. Bara för att du inte klarar det behöver du inte förstöra andra människors motivation, det kanske sitter någon där ute som är överviktig och läser din kommentar och sen på riktigt tror att det inte går och att denne måste vara hungrig för att vara smal, det är INTE sant någonstans!!

   Svara

   Fast de kroppspositiva ig:arna är inte överviktiga, de är feta. Och fetma är ett samhällsproblem som berör oss alla via skattepengar. Feta är sjukare i leder, galla, diabetes, KOL etc etc. Tycker inte det är positivt att applådera unga människor som förstör sitt liv med överätande.

   Svara

   Jag har gått ner över 20 kg på 7 månader, och det har jag hållit i över 6 år och jag kan lova dig att jag inte svälter mig. Jag äter vanlig mat i normalstora portioner, och motionerar varje dag med raska promenader. Ca 10-14 000 steg/dag allt som allt med vardagsstegen.
   Jag kan nu t.o.m unna mig något gott till helgerna.

   Många som är överviktiga äter mer kalorier än de förbrukar, men vill tyvärr inte se att det är så. Man kan inte dricka läsk, äta kakor och annat skräp 7 dagar i veckan, spara det till en dag på helgen så jan du leva ett bra liv med lagom vikt.

   Ser man vad Anna Book visar bilder på i sin vardag är det mest mat och vikt, sluta fokusera på vikten ich ät vanligt och lagom och rör på dig så fort du har tillfälle. Sitt inte stilka utan upp och hoppa lite varje halvtimme.

   Ett gott råd från en föredetta ”tjockis”

   Svara

    Precis! Självklart om man är vad vid att äta 10 gånger per dag eller typ hamburgare/pasta till varje måltid och choklad mellan varje kommer man såklart tycka att mat för ”normala” människor är svält. Så jävla trött på stt folk som inte klarar av att gå ner i vikt sprider skitsnack.

    Svara

   Så mycket skit snack. Att äta nyttig god mad och vara mätt hela tiden så går man ner i vikt. Men vräker man i sig skräp dygnet but är det självklart man tycker att man svälter när man äter som vanliga människor

   Svara

    Gillar verkligen inte att prata vikt och så men håller helt med dig. Vi i väst äter alldeles för mkt mat, för stora portioner. Vi behöver inte äta så stora portioner och fika 24/7. Man kan hålla sig mätt utan att hålla på banta. Samt så är det viktigt att träna och röra på kroppen. Inte pga av utseendet men det är bra för kroppen att få aktivera sig.

    Svara

  Jag tror att hon reagerar hårt på kommentarer om vikten just för att hon inte fick den revanschen och uppmärksamheten hon hade förväntat sig efter vinsten i BL. Hon kände sig påhoppad i tv4 istället för firad och sen har kritiken bara fortsatt.
  Anna lever ju ändå andras åsikter, uppmärksamheten är hennes kvitto på att hon betyder något.
  Jag har skrivit det förut men det tål att skrivas igen, hennes mamma är skyldig till hennes skadliga beteende som förstör för både henne själv men också alla runtomkring. Hon har blivit girig, saknar de sociala koderna, har svårt att behärska sig osv, allt för att hennes mamma inbillade Anna att hon var en oupptäckt superstjärna och var odräglig mot omgivningen efter att hennes dotter vart känd.

  Jag tycker synd om Anna som får så otroligt mycket skit på sociala medier, men samtidigt retar jag mig på hur elak och vass hon kan vara mot folk som kommer med konstruktiv kritik. Hon hugger mot de som kommer med vänliga ord bara för att hon fått, för stunden, fått för sig att alla vill henne illa.
  Svår balans där.

  Jag skulle inte vilja vara vän med Anna eftersom jag är rätt säker på att man kan hamna i dålig dager hos henne på en felnysning och då har du en riktigt jobbig fiende.

  Ensamt att leva så känns det.

  Svara

   Fattar inte vad är det Anna book har gjort som är så konstigt? Vaddå saknar sociala koder? Vad är sociala koder lol

   Svara

    Testa Google när det gäller sociala koder.

    Vad Anna har gjort? En hel del, en hel del konstigt, överdrivet, elakt, lömskt mm.

    Jag vet inte vilket av allt jag ska skriva. Har du inte läst något om AB under åren så kolla under kategorin här, tråden på Flashback eller googla henne.
    Du kommer få massor av svar.

    Svara

   fantastiskt bra skrivet

   Svara

   Väldigt bra skrivet, Sanna.

   Svara

   Anna är ensamt ansvarig för hur hon beter sig. Ditt resonemang att det är mammans fel hade varit rimligt om Anna fortfarande var ett barn, men Anna är en vuxen kvinna. Har hon inte kunnat släppa sin mammas beteende (särskilt när det är en sån grej, det va ju inte så att mamman skadade henne) efter 30 år är det Anna som det är fel på, inte hennes mamma.

   Svara

    Dummaste jag läst. Vi är ALLA influerade av vad våra föräldrar lärt oss och hur de uppfört sig. Inte förrän man ser mönstren och kan identifiera vad i det upplevda/inlärda som påverkar en, har man möjlighet att förändra det och sig.

    Svara

     Klart att alla är influerade av sina föräldrar men som vuxen måste man ta ansvar för sina handlingar. Anna är 48 år gammal och har haft 30 år på sig att bryta mönstret. Tvivlar på att Anna inte vet vad hon gör för fel, hon är inte så korkad. Det är lättare att lägga ansvaret på andra än att jobba med sig själv.
     Man kan inte skylla på föräldrarna.
     Om en man slår sin fru, är det då okej för att mannen såg ju sin pappa slå mamman? Så jäkla dumt resonemang. JA föräldrar influerar men när man är vuxen blir det ens eget ansvar.

     Svara

  Det enda jag ser i inlägget: JAG MITT MIN JAG MITT MIN…….. vet att inlägget handlar om hennes känslor men det speglar hennes narcissism tydligt. En enkel fråga förstoras upp till ngt annat och det blir jag jag jag som vanligt.

  Svara

   Det är ingen narcissism, det är en tydlig offermentalitet.
   https://dukanvisst.wordpress.com/2011/08/29/offermentalitet/
   Det är så människor som vart mobbade/utsatta blir i vuxen ålder.

   Svara

    Bra och intressant text! Men visst måste det det krävas terapi för att lämna en hårt förankrad offerroll? Någon typ av strategi att jobba efter.

    Svara

     Mobbare ni alla verkar vara som sitter och hakar upp er på vad Anna book skrivit på sin egen instagram om en fråga som ställts henne. Haha folk har verkligen inga liv här inne 😂😂

     Svara

      Men det har du 😁

      Svara

       Tänk för att jag har det, behövs mer folk här inne som uppmärksammar om alla smygmobbare i kommentarsfälten

       Svara

  Jag tycker det här var fint och modigt skrivet. Få saker visar på mod som att våga visa sig sårbar.

  Svara

  Nu blev jag riktigt imponerad, bra skrivit CC.

  Svara

   Ja.. nja.. fast … det skrivs kommentarer flitigt istället och ”någon” är även aktiv på flshbck.

   Svara

  Jag följer inte Anna men tycker ingen människa förtjänar så myket skit som hon får ta. Det var en modig och öppen post om ett ämne som säkerligen inte var så lätt att skriva om. Att erkänna att man indirekt misslyckats är starkt!

  Svara

  Men hur orkar människan skriva en hel uppsats om precis allting i sitt liv?

  Svara

  Oj! förlåt men det är nog första gången jag läser något relativt positivt av dig om Anna Book? Nu kommer säkert gnällspikarna att klaga på att du inte har ”sting” igen…

  Oprah har för övrigt gjort lite av samma viktresa med sina retreats där hon gett järnet tillsammans med ett antal gäster, ”presenten du ger till dig själv” kallade hon sina svettiga minuter på löpbandet. Det som båda missar är att en hälsosam livsstil måste vara dagar du njuter av att leva! Det borde vara möjligt att hitta dom sätten att röra sig på som du faktiskt tycker är roliga. Simning, studsmatta, promenader, Aikido, Tai-chi – möjligheterna är oändliga.

  Svara

  Jag tycker så synd om Anna, hon måste vara en utav svenska influencers som måste stå ut med mest hat. Tycker inte att andra ska lägga sig i i andras kroppar och vikter, det är ett såpass känsligt ämne.
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   Varför visar hon då före- och efterbilder, om hon inte vill att nån ska lägga sig i hur hon ser ut?

   Svara

    Håller med ”Anonym 08:05”. Booken skriker ju efter bekräftelse, för hon postar ju ständigt 100 år gamla jämförelsebilder.

    Svara

  Man har ju lust att säga ”vadvardetjagsa”. Så tråkigt att folk ännu inte lärt sig att hårdbantning inte funkar. Verkligen jättetråkigt. Hellre tjock hela tiden än att svälta sig i perioder för att sen gå upp igen. Svält är ju livsfarligt för kroppen.

  Svara

   Du har inte bara lust, du säger det!

   Det spelar ingen roll, hur många ggr du än säger det. Du kommer inte bota någon missbrukare ändå.

   Låt henne vara!

   //Moa

   Svara

    ”Låt henne vara!” Varför? Hon vill ju höras och synas så mycket som möjligt. Ska man inte kunna prata om henne då?

    Svara

   Nej det är det inte!

   Svara

   Annie: framför allt också för att hon så hårt gick ut med att hon ALDRIG skulle gå upp i vikt igen!

   Svara

  Varför är Kenza och Klara ovänner? De hängde ju jämt förut

  Svara

   Ingen vet

   Svara

  Tycker att de som producerar och sänder det här programmet har ett ansvar, de bidrar till att förstöra människors kroppar och hälsa. För mig är det helt obegripligt att de lyckas hitta nya deltagare varje säsong. Och att folk tittar på eländet.

  Svara

  Bilden som visar hur hon ser ut ”i dag” är en bild hon lade upp den 28 september 2018.

  Svara

   Och vad vill du säga med den informationen?

   Svara

    Det har säkert hänt en del på fem månader…

    Svara

   Stelt 😅

   Svara

    Nja, om det är fel är jag en lika god kålsupare. Jag låtsats ju som att en bild från förra våren är jag idag…

    Svara

     Jag gillar bilden i mitt första körkort…

     Svara

   Ska man använda gamla bilder får man hålla sig ”gömd” innan man är tillbaka till sitt vanliga jag haha.. tycker synd om Anna som gick upp så mycket så fort, förstår inte hur de är möjligt, 10-15 kg kan man ju förstå efter den där hetsen. Men de ser typ ut som 40 kg 😭

   Svara

  Hur ser hon ut idag då?

  Svara

  Detta är ett sätt för Anna att bli uppmärksammad, tyvärr så ger jag inte 5 öre för hennes inlägg. Helt klart ett spel för gallerierna som många köper. Precis som så många gånger förut. Tyvärr och det menar jag men Anna har på egen hand bäddat för detta. Vi som följt och följer vet att där finns många lik i garderoben. Den dagen då hon kallade våldtäktsoffret för lilla smuts mm , då sjönk hon lååååångt ner.

  Svara

   Gjorde hon det? :/ Vill tycka synd om henne för allt drama, hon verkar ha haft en del att stå i, men det där är ju inte klokt.

   Svara

  Anna B är själv sin egen största fiende. Hon är en uppblåst ordbajsare och en wannabe. Jag håller med om att hon kan få leva sitt liv precis som hon vill utan påhopp och hat men hon matar ju trollen med smörgåsbord genom sitt sätt att hantera sociala medier…. Det är precis som m Blondabella att hon har alla chanser i världen att sälja sig själv genom att vara en sympatisk person men väljer bort det för narcissism och provokationer.

  Svara

  Ordet deffa hör inte hemma i en text som rör BL.

  Svara

  BL är ett farligt program som vikthetsar och skapar en ”livsstil” som i princip ingen människa med ett vanligt liv (barn och jobb typ) kan hålla år efter år. Vem kan träna flera timmar varenda eviga dag? Tiden och orken liksom…

  Det är otroligt märkligt att de i senaste säsongen hade med TVÅ deltagare som varit med i programmet tidigare, gått ner massor i vikt, men sedan gått upp allt (om inte mer?) igen! Förstår inte hur de inte ser att det är galet dålig reklam för ”metoden”? En av dessa delatagare smusslade dessutom med urindrivande läkemedel för att gå ner maximalt och då förstår man ju hur dåligt deltagarna mår av pressen. 🙁

  Det är inte ofta jag står på Annas sida, men just i detta så känner jag faktiskt för henne. Det är en otrolig kamp för resten av livet när man har sådana problem med vikten. Tyvärr blir det nästan omöjligt att ha en frisk relation till mat och träning sedan. Jag hoppas hon fokuserar på sin inre lycka så gott det går.

  Svara

  Är uppriktigt sagt så trött på kroppaktivism i alla dess former.

  Hur kan en rörelseapparat få så mycket utrymme i SM?

  Alla har en kropp. Alla duger och den finns oavsett om andra kommenterar den eller inte.

  Tycker allt går åt samma håll som ” inte alla män”… ”Inte alla kroppar är smala”… Mer som ett försvar än något annat.

  Finns inget att försvara/förklara. Låt våra kroppar vila nu!

  Låt våra barn och ungdomar slippa se oss halv/helnakna på SM.

  Går man på aktiviteter m sina barn ser de likheter och olikheter ändå.

  Har stort ❤️ för LD men undrar ibland hur hon tänker när hon exponerar sig i SM? Hur tänker hon att barnen ska tänka? Jag tror, dessvärre att barnen tänker att mamma gör det, då kan väl jag också… Gäller förstås alla med samma beteendemönster.

  Sen undrar jag, så klart, hur ska vi lära våra barn vad som är privat/offentligt?

  Debatterna måste korstestas för att se hur det håller i verkligheten. Tror inte riktigt det håller att prata ”privata delar på din/min kropp/integritet och självbestämmande” med sina barn för att nästa sekund fotografera, samma privata delar.

  Liten utvikning!

  Tycker uppriktigt synd om AB. Låt hennes kropp vara!

  //Moa

  Svara

  Jag gick ner 30 kg på ett år – det var 15 år sedan. Sedan dess har jag gått upp ca 5 kg och där har jag stått still senaste åren. Fick rekommendationen regelbunden fysisk aktivitet och ha koll på vad jag äter (kan tex inte trycka i mig gräddig pasta eller feta såser lika ofta som mina smala vänner som alltid varit smala och har en annan typ av ämnesomsättning). Men fysisk aktivitet och goda kostvanor (har aldrig bantat) funkar fint in the long run! Man får bara se till att aldrig falla tillbaka i de ovanor som gjorde att man en gång blev så pass stor.

  Svara

   Feta såser kan du ju äta.. man blir inte tjock av fett. ät fett hur mycket du vill och håll karbohydrater borta så gott det går 👍🏼

   Svara

    Men suck, här har vi en person som hittat ett sätt som funkat för henne under lång tid och så kommer det en besserwisser som ska tvinga sin egen tro på alla andra.

    Svara

    I grund och botten handlar det ju om kalorier in respektive ut. 🙂 Men när det gäller fett så föredrar jag fett från ex avokado, nötter och olivolja än fett från ex grädde, smör och ost. Räds inte kolhydrater utan tror på en balanserad kost.

    Svara

     Det handlar om mycket mycket mer än kalorier in och ut. Det handlar MYCKET mer om VAD för slags kalorier du stoppar i dig och hur de påverkar kroppen och hjärnan.

     Svara

    Fett innehåller mer kalorier så jo man blir fet av fett …
    Ska man äta nyttigt fett så är det avokado och nötter man syftar på, inte gräddsåserna

    Svara

     Du blir lika fet av fett som du blir söt av socker..alltså inte alls.

     Svara

   ”trycka i mig gräddig pasta” varför uttrycker man sig så? Man trycker väl inte i sig maten? Sorgligt uttryck, många känner sig ju faktiskt äcklade av sig själva när de ätit ”onyttigt”.

   Svara

    Tråkigt att du reagerade negativt på den formuleringen. Det var ju inte meningen med mitt inlägg att någon skulle ta illa upp. Just uttrycket ”trycka i mig gräddig pasta” ser jag som något härligt, typ som när man trycker i sig en riktigt god burgare eller tacos. 🙂

    Svara

  Det var modigt och bra gjort av henne . Måste kännas skönare att visa sig man är istället för att ” låtsas ” filtrerade bilder i konstiga poser för att se smalare ut .
  Men äv om BL är ett jättedåligt sätt att gå ned i vikt . Så .. hon har gjort en GP , hon skriver själv om att hon bara äter nyttigt i miniportioner och tränar , bölat i tv om att hon har en horminsjukdom och att läkare har sagt att hon aldrig kan gå ned i vikt .
  Nu med BL visade hon ju dock att han visst kan gå ned , jättemkt dessutom . För att hon tränade och åt rätt .
  Nu är det väl svårt att hålla den tidens hårda stil såklart . Men att hålla det på hälsosam nivå skulle hon nog må bättre av och vara gladare .

  Svara

  Fint att du unnar Anna framgång du verkar ha svårt med det i vissa fall annars och gällande vissa. Smart av Anna att snyfta lite och erkänna vikten ist för att förneka och vara kaxig, där vann hon sympatier och fick uppmärksamhet. När folk skriver om viktuppgång eller svaghet så blir det alltid hyllat, kanske med ett visst undantag. Anna skriver att hon är alltid ärlig och rakryggad…njaa men visst har hon poänger i det hon skriver, och här är hon kanske ärlig i mycket. Och ingen förtjänar kollektiv mbbing.

  Svara

   Och nu faller casino-reklamen i glömska också…

   Svara

  Jag ser tyvärr anna book som en wannabe, som gör allt för att synas o höras. Med detta får hon åter uppmärksamhet och ömkan. Snart gråter hon ut i tv och tidningar om hur BL vip förstört hennes liv, here we go again

  Svara

  Någon som borde granskas är väl ändå Gabriella Joss, är det 3-4 veckan i rad hon flyger till Stockholm nu? Förra veckan var det för att gå till tandläkaren…🙄

  Svara

  Nej jag tycker inte synd om book, inte ett skit faktiskt! Så som hon hackat och betett sej är inte okej! Allt som våldtäktoffret fick stå ut med som någon skrev här innan, allt skit hon öst ur sej i sina lives på instagram. Nu är hon åter igång med offerkoftan och kallar sig mobbingoffer. Kära Anna book, den dag du tar itu med dina egna problem , slutar att bete dig på det sätt du gör mot många DÅ kanske kanske du kan få lite respekt! DU är ingen Wahlgren som man förstår att du vill vara. Sanningen kommer ikapp

  Svara

  Tyckte förr att Anna blev orättvist påhoppad och illa behandlad – men efter hennes yttranden rörande sonens offer är sympatin lika med noll. Anna har visat sig vara en riktigt obehaglig person 🙁

  Hon var en av mina första idoler, men antingen har hon förändrats mycket sedan hon var ung eller så var jag då för liten för att förstå…

  Svara

  Det räcker att lyssna på en intervju med Anna för att huvet ska sprängas i bitar. För mig känns hon som någon med låg IQ och dålig bildning. Hon har mindervärdeskomplex och måste alltid hävda sig. När hon pratar med någon i en intervju håller hon en lång monolog och kväver allt i sin omgivning. Hon verkar ha noll förståelse för vad hon faktiskt gör och säger. Alla hennes kommentarer till dem som inte gillar henne är fulla av passivt aggressiva påhopp. Hon babblar på utan att förstå mottagaren i inlägg och live. Efter BL skröt hon gång på gång om hur hon hade ett nytt mindset, hur hon hade slutat ljuga för sig själv och att hon gjorde det för insidan. Yada yada. Hon är och förblir en tossig tant och om hon inte försökte hävda sig överallt skulle folk låta henne vara.

  Men hon förstår inte hur man ska hantera ”mobben”. Nu är hon den där trafikolyckan som alla studerar och diskuterar på flashback. Och hon kanske inte förtjänar det. Men hon gnäller och gnäller utan att ta tag i sig själv. Så länge hon lever på att vara clownen i diverse tramsprogram i stället för att faktiskt försörja sig tror jag hon får svårt att få någon som helst respekt från omgivningen.

  Svara

   Avsnittet i Nemo möter en vän tar nog priset. Aldrig hört någon rabbla upp så världsfrånvända floskler nonstop i typ två timmar. Ett enda långt försvarstal.

   Svara

  Detta inlägg från Book kommer lagom nu till flytten. Dags att skapa rubriker och att folk får upp ögonen för att det återigen är synd om henne. Nu ska alla tala om hur stark och fantastisk hon är efter att hennes bemötande av följare varit under all kritik sedan BL. Flytten är det största någonsin för henne och från att gå från att bada och fixa naglarna så händer det äntligen något. Då ska hela svenska folket glädjas. Om det inte blir stående ovationer klassas det som hat. Hennes irritation över spekulationer och nyfikenhet förstår jag inte – det är endast det som håller henne kvar i offentligheten. Artisteriet är ju totalt obefintligt. Nej – jag tror inte ett dugg på detta annat än som marknadsföring.

  Svara

   amen !!

   Svara

  ”trycka i mig gräddig pasta” varför uttrycker man sig så? Man trycker väl inte i sig maten? Sorgligt uttryck, många känner sig ju faktiskt äcklade av sig själva när de ätit ”onyttigt”.

  Svara

  För ganska många år sedan kom jag i kontakt med Anna Book genom mitt dåvarande arbete, sen den gången har jag verkligen aldrig tyckt om henne, jag försökte att ändra uppfattning då hon var med i lets dance och lyckades ganska bra tills jag ytterligare en gång såg en mkt tåkig sida av henne. Hon skulle uppträda på Lotta på Liseberg, detta var omkring 2007 tror jag, iallafall så östöregnade det denna dag men jag skulle bara in och se Anna uppträda! Köpte en bukett gula rosor jag tänkte slänga upp på scenen med ett litet kort i där jag skrivit fint till henne om hennes medverkan i lets dance mm, undertecknade med mitt namn och mail ifall hon skulle vilja svara. Väl på liseberg i ösregn satt jag o några vänner o när anna sjöng gick jag fram o kastade buketten upp på scenen. Anna såg givetvis detta men visade inte en min av glädje eller något, däremot lotta engberg som satt i hammocken bakom vinkade o log.. Anna såg buketten medan hon sjöng o gick på scenen och när hon var klar gick hon av utan att ens ta upp buketten…Det gjorde lotta senare. Visst man kan ju säga att ” inte säkert anna fattade att den var till henne” men varför skulle jag gå fram kasta upp något när hon sjunger om det inte var till henne!?! Jag förväntade mig inget mail, inget tack heller, det behövs inte men ett litet leende kunde man ju tänka sej. Nä sen den gången plus allt annat genom åren gällande Anna Book så tror jag inte något av hemnes floskler mer. Ögontjänare och offerkofta är de enda ord jag kommer på.

  Svara

   Jag vet såklart inte ett dugg hur anna tänker. En gång spelade lasse Berghagen på en festival och min kompis slängde upp en tom colaflaska av plast.. lasse blev arg, slutade sjunga och pekade åt vakterna att porta den där tokstollen. Det kan kanske vara obehagligt att sjunga på en scen och saker kommer flygande? Även om människor oftast såklart bara menar väl och en blombukett är ju något fint vilket inte en colaflaska är men just lasse blev nog rädd att nästa gång är det en glasflaska.
   Din blombukett kanske inte ”flög” så mkt men nästa gång kanske man hellre ska försöka ge den till personen. Jag själv hade nog blivit livrädd om saker kom flygande mot mig, vi är bara människor och vi reagerar olika. Bara en tanke och jag har ingen aning om anna bok är en otacksam bitch eller inte;)

   Svara

    Marie, förstår hur du menar, i mitt fall lastade jag inte upp utan liksom mer la den på scenen och anna såg den

    Svara

   Den här storyn om rosorna har jag läst i flertalet trådar om Anna . (Mamma40)
   Rosorna kanske hamnade i regnet , medans hon hade tak över huvudet . Hon kanske inte hann se vem som skickade upp blommor , hon kanske hade skor / kläder som gjorde det jobbigt att böja sig ned o plocka upp dem. Snälla släpp det där , och sluta med ditt hat & gå vidare . Det är bara du som lider av det ..
   Jag tycker Anna mest är en offerkofta som gör allt för att hålla sig kvar i rampljuset ,,och har rätt roligt åt henne och hennes lögner .. men , inlägg på hennes IG som bara är elaka är inte roligt för någon .

   Svara

  Jag är frisk från mina symptom dvs har i princip noll ätstört beteende (allt är relativt såklart) men har inte helt blivit frisk från grundproblematiken. Och den känns som en livslång kamp. Men trots 6-7 år av kroppslig misshandel under mina tonår o tidiga tjugo, har jag en normal förbränning, aptit, hunger osv. Har dock ett väldigt känsligt blodsocker o andra biverkningar men min kropp kan ta upp och använda energi bra.

  Svara

   Skulle hamna ovan under diskussionen om hetsbantning och ämnesomsättning.

   Svara

  Anna Book, det är bara sorgligt hur hon om och om igen trasslar in sig i det ena o det andra! En sorglig stackars kvinna som inte fick det stjärnliv hon ville ha,..

  Svara

  Anna Book Toledano
  Vad hände med dina Power Walks
  Vad hände med din Ridning

  Svara

  Har så många gånger funderat på dessa saker men aldrig kunnat lägga fram det på ett ”schysst” sätt och därför valt att vara tyst (som man bör vara ifall man kan råka såra någon med sina funderingar). Jag är medlem i massa olika ”tjejgrupper” på Facebook där det väldigt ofta diskuteras vikt/kroppspositivism m.m. Något som slagit mig är att jag nästan ALDRIG läser om någon som är tjock som faktiskt erkänner att den själv är anledning till det?! Alltså jag VET det finns sjukdomar såväl fysiska som psykiska som fuckar upp vikten (åt båda håll) men är det rimligt att 99% av de som är överviktiga faktiskt ”äter helt rätt, har perfekta värden bla bla bla”?!

  Svara

   Ja det är nog väldigt vanligt att tjocka faktiskt äter hälsosamt, tränar osv. Att det inte beror på att man överätit chips och skräpmat. Man tror att en tjock kropp automatiskt är en kropp som lever ohälsosamt. Det är ju inte accepterat att vara tjock så många som är tjocka gör allt för att bli smala. Bantar mm. Men kroppen vill bara återfå sin vikt vid bantning. Så hur lite de än äter förblir de tjocka.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.