Jag glömde en sak på listan!

I morse skrev jag en liten lista på ämnen som kan vara värda att använda om man önskar sig liten av en storm bland kommentarerna.
Ni gör det på egen risk så klart, men ett klick är ju ändå ett klick – eller vad säger du Blondie? 😉
Själv skriver jag gärna om ämnena eftersom det oftast inte handlar om mig, men ska du skriva ur egen synvinkel så skulle jag rekommendera både en och två konsekvensanalyser innan du klickar på ”publicera”.

Men…Jag insåg att jag missat en punkt – nämligen punkten HJÄLM!
Magdalena Graaf är på skidresa och publicerar bilder på sig själv där hon framför diverse åkdon utan hjälm, och får – som sig bör – kritik för det bland kommentarerna.
Försvarstalet lyder som följer:

Jösses! Herregud vad några av er gick igång på att jag inte hade hjälm igår. Någonstans så känner jag ju att det är mitt huvud? kan lugna ner er. Jag har alltid hjälm på mig i vanligaste fall. Men här gick det inte att hyra hjälm till vuxen, och jag hade inte med mig hela min skyddsutrustning till Spanien. Ingen kom till skada… Ni kan lugnt dricka ert kaffe utan att sätta i halsen. //Magdalena Graaf

Ja, det är Magdalenas huvud men hade det varit jag – vilket det aldrig kommer vara då jag hellre dricker Pepsi Max för resten av livet före jag ställer mig i en skidbacke – så hade jag aldrig åkt utan hjälm, särskilt inte om jag tidigare haft en hjärnblödning.
Men hon är vuxen och tycker hon att det är en bra idé så får det stå för henne.
Hon har med största sannolikhet mestadels vuxna följare som inte är riktigt lika lättpåverkade som exempelvis Tyras unga hästtjejer eller andra influencers som är i 20-årsåldern. Tyra fick nämligen mängder av kritik efter att ha ridit utan hjälm en riktigt varm sommardag, något som hon senare bad om ursäkt för. Hon gjorde om och gjorde rätt och beskar bilden så att huvudet inte syntes.
Vill man som vuxen människa rida utan hjälm så ska man givetvis få göra det, men har man massor av unga människor som ser upp till en så gör man bäst i att inte skylta med det.
Värt att nämna är att när Maggan red utan hjälm och samtidigt drack öl så möttes hon av idel jubelrop, medan Tyra ENBART kritiserades. Same, same but different?

När ändrades säkerhetstänket gällande huvudet?
Jag testade att åka skidor när jag var 14 år i Vemdalen och då hade INGEN hjälm, inte ens jag som var nybörjare. Jag fick inte ens frågan.
Samma sak med cykelhjälm.
Det ”slutade man med” när man blev 15 typ. Jag hade förmodligen skämts IHJÄL om jag kommit cyklandes till gymnasiet i cykelhjälm. Idag skulle jag nog snarare skämmas om jag cyklade utan hjälm tror jag.

När skedde detta paradigmskifte inom huvudsäkerhet? 
I USA cyklar alla fortfarande utan hjälm tror jag – i alla fall om man ska tro alla influencers som man ser på bilder längs strandpromenaden mellan Santa Monica och Venice.

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och i Australien är det lag på cykelhjälm för ALLA. Så ballt att se finansmän komma cyklandes med hjälm på huvudet, gamla, unga, tonåringar, tjejen och killen som cyklar till ett café ihop på första dejten. Alla bär hjälm. Älskar det. Då är man klok och rädd om det man har. ❤️

  Svara

  Det är väldigt stor skillnad på hjälmbärandet i landet, när jag bodde i Stockholm hade alla hjälm, nu i Halmstad så har typ ingen hjälm. Märkligt!

  Svara

   Så lustigt, det var som att din kommentar läste mina tankar haha. Bor också i Halmstad nu nämligen och tror typ knappt jag har sett någon som cyklar med hjälm? Men så är cykelbanor i princip alltid skilda från bilväg här. Men korsningar kommer man ju inte undan..

   Svara

    Man kan skada skallen rätt illa utan att en bil är inblandad. Bara genom att drutta ner med skallen i backen

    Svara

     Japp, min kompis pappa fick en bestående hjärnskada när han (utan hjälm) ramlade med cykeln. Han cyklade inte ens jättefort.

     Svara

  Schumacher HADE hjälm……
  Se hur det gick för honom..

  Svara

   Ja, hjälm är ju självklart ingen garanti för att allting ska gå bra vid en olycka. Men det kan hjälpa.

   Svara

   Jättekonstig kommentar. Det är förmodligen inte som att han hade klarat sig bättre utan hjälm?

   Svara

   Vad fan vill du ha sagt med den där kommentaren? Han körde i 200 km i timmen – du är ju så dum så det finns inte.

   Svara

    Skidor i 200 km/h?

    Svara

     Förlåt, kan inte sluta fnissa. 🤭

     Svara

    Hahaha, häng med i svängarna. 🙄

    Han vurpade ju på en skidresa och har aldrig blivit desamma igen. Eller ingen vet hur det är med han.

    Svara

     Nej, om han klarar att använda rätt pronomen och så, det vet ingen…

     Svara

   Va fan, jag läste Schulman. Fattade ingenting, trodde ni körde någon ironi typ att han ramlat med cykeln och se hur han blev. Undrade om det var Alex eller Calle ni syftade på.

   Svara

   Hörru dumma dig inte

   Svara

  Har aldrig sett vuxna som åker skidor med hjälm 🤭 Eller så har jag bara inte reflekterat över det. Märkligt.

  Svara

   Va? Alla har hjälm i de svenska fjällen. Ser man någon utan hajjar man till.

   Svara

   Huvudskador är livsfarliga. Dumt att skippa hjälm.

   Svara

   Eeh ja typ alla har hjälm i svenska fjällen och i alperna, vuxna som barn. När jag säsongade i Bad Gastein brukade vi skämta om att det bara var danskar och Nederländare som inte hade hjälm, vilket typ är sant. När alla proffsåkate började använda hjälm blev det inne, och nu ses det snett på folk utan hjälm då det ser oproffsigt och korkat ut. Är man smart har man hjälm helt enkelt! Plus det blir varmare och skönare om huvudet!

   Svara

  I min stad ser jag nästan aldrig någon med cykelhjälm (förutom yngre barn och vissa äldre människor ibland)

  Svara

  Igår ramlade ungen och slog i bakhuvudet med ett POFF när hon „testade ett trick“. Hon hade precis tjatat om att slippa hjälmen (pappan envisas med att hjälm är fånigt). Men jag gav mig inte! Ha!
  Och jo, hjälmen skyddade precis som den skulle, hon hade inte det minsta ont tex.

  Svara

   Men hur tänker man som pappa då?

   Svara

  OT Nu hänger Kissiepissie ut en tjej i kommentarerna igen…..

  Svara

   Är det sant. Fruktansvärt elakt.

   Svara

    Kissie är verkligen exakt samma elaka brud hon alltid varit….

    Svara

   Det är dessutom ”mig” hon hänger ut. 🙂🙃
   Jag har kommenterat ett fåtal gånger på hennes blogg under alla år jag läst den, har inte skrivit en enda kommentar under det sär inlägget. Så hur hon fått det till min IP-adress är beyond me.
   Skickade ett DM till henne men vi får se vad som händer.

   Svara

    Berätta, vad handlade din kommentarer om och varför blev hon sur? 😅

    Svara

     Jag har inte ens kommenterat under inlägget! Alexandra tror att min IP-adress hör till nån som heter ”Cecilia”. Jag har alltså inte ens skrivit kommentaren hon blev sur över. (Som inte ens var elak på något sätt, personen frågade bara om det inte skulle komma nån YT-video idag..)
     Så nu ligger mitt namn i kommentarsfältet på en av Sveriges största(-ish) bloggar och jag kan göra.. inget.

     Svara

      Ta screen shots på hela konversationen innan Kissie tar bort den. Är väl knappast lagligt att göra som Kissie gjort?

      Svara

       Har gjort det redan. Samt mitt svar. Samt mitt DM till henne. Hon har uppdaterat både blogg och IG sedan jag skrivit men ingen respons ännu. Funderade på att mejla Adviral, det är väl där hennes blogg ligger?

       Svara

    Jag fattar inte folk som hävdar att de fått tag på namnet på en människa som använder ett visst ip-adress. Det är inga såna uppgifter en vanlis kan skaka fram.

    Svara

   Kissiepissie? Går du på lågstadiet eller?

   Svara

  Alltså vad F-A-N är det som håller på och händer i detta sjuka jävla land?

  Flyger flygplan – HUR FAN KAN DU FLYGA FLYGPLAN VET DU HUR MYCKET DU SKADAR VÅR PLANET?

  Äter kött – HUR FAN KAN DU VÅGA ÄTA KÖTT, DU HAR INGEN ANING OM VAD DJUREN GÅTT IGENOM.

  En smal tjej lägger ut en bild på sig själv – DU UPPMANAR TILL KROPPSHETS OCH ETT IDEAL.

  Säga till en person med utländsk bakgrund i Sverige – JÄVLA RASIST!!!!

  … och nu åker utan hjälm – HUR FAN KAN DU ÅKA UTAN HJÄLM? VAD ÄR DU FÖR FÖREDÖME?

  Sverige lever i en sån sjuk jävla bubbla. Hur mår vi egentligen i Sverige?
  Snart ska vi registrera hur ofta vi badar – för snart kommer frågan upp hur mycket onödigt vatten vi använder i hushållen…

  Det finns inte ett enda jävla land i hela jävla världen som håller på med denna sjuka hets på precis varenda jävla fråga där man ska dra allt till en sån sjuk nivå.

  Vi är ett kalle anka land med isch 10 milj. invånare – wake up.

  Svara

   Vad har detta med ämnet att göra?

   Svara

    Ganska mycket om du tänker ett varv till, säg till grannen om han/hon går utan broddar. Påtala om alla risker, eller varför inte hela kvarteret.

    Svara

   Hahaha du är välkommen ut ur din lilla bubbla så snart du känner dig redo!

   Svara

   Oj. Hur mår du?

   Svara

   Varför ser du oss så? So what vad Sverige har för invånare, vi är en del av världen. Alla påverkar och påverkas av alla.

   Svara

   Håller med gälla in i helvete hela tiden. Vill hon inte ha hjälm får hon lida av det,.inte vi!!!!

   Svara

    Men tyvärr är det ju inte så att ”en får skylla sig själv” om något händer. Den största anledningen till att det är lag att ha hjälm i många länder är ju de otroligt höga sjukkostnader som tillkommer vid en skada. Om någon får en huvudskada som skulle kunnat undvikas genom att bära hjälm så sparar sjukvården/skattebetalarna enorma summor. Så nej – det är inte upp till var och en.

    Svara

     Vad kostar rökning samhället varje år?

     Svara

      Polisanmäl hennevad kostar män samhället? De står för majoriteten av brottsligheten och är risktagare, kör bil för fort osv.

      Svara

     Ska vi gissa på att både Maggan och hennes sambo har betalt stora summor i skatt i Sverige? Du behöver nog inte oroa dig över ett EV sjukhus finansierat av just dina skattepengar😉 Å andra sidan, en kvinna på över 40 bast får väl för f*n bestämma själv ang hjälm eller inte? Nu är detta inte lagstadgat där så varför ens bry sig?

     Svara

   Förlåt mig, men jag missade nog där du berättade vilka andra länder du har bott i… ?

   Vore ju nämligen annars jättekonstigt att uttrycka sig om hur andra länder är/gör i förhållande till Sverige.
   Jag har bott i fyra andra länder, i tre olika världsdelar. Ska vi jämföra erfarenheter?

   Svara

   Eh nej. Ingen påstår att man är rasist om man säger till någon med utländsk bakgrund. Om man däremot anser att dåligt beteende hänger ihop med vissa etniciteter, ja då är man per se rasist. Detsamma gäller om man gör generella negativa antaganden om vissa folkgrupper. Blir du ofta kallas rasist, så till den grad att du måste skriva aggressivt om det här kanske du borde reflektera över hur du beter dig/uttrycker dig. Jag är mörkhyad och anser inte att alla som säger till mig är rasister. Däremot om man tror att mina tillkortakommanden har med min hudfärg att göra eller behandlar mig som en lägre stående varelse som inte fattar ett dugg bara för att jag har mer melanin i hyn än de flesta, då måste man säga ifrån.

   Svara

    Så bra skrivet!

    Svara

    Är jag rasist om jag säger att 75% av medlemmarna i kriminella gäng har invandrarbakgrund?

    Svara

     Det var väl inte det anonym sa heller?

     Svara

      ”Om man däremot anser att dåligt beteende hänger ihop med vissa etniciteter”

      Svara

       Gör du dig dum med flit?

       Kan du backa upp ditt påstående att 75% av gängkriminella är invandrade så fine. Rasistiskt blir det ju först när du börjar ha rasistiska åsikter om VARFÖR statistiken ser ut så. Men faktan i sig är ju inte rasism.

       Svara

        Anonym / 21:35

        Men snälla, ingen behöver någon statistik när det gäller att skjutningarna säkert till fan 90% om inte mer begås av personer med invandrarbakgrund. Är du bara dum i huvudet eller har du bara noll koll?

        Men skit i det nu. Saken hörde till att vi lägger sån energi och kraft på idiotiska saker. Vi borde ta tag i vårt egna land och problem istället och sluta verka agera världens poliser.

        Tänk om vi istället kunde lägga kraft i Sverige på hur vi ska få in fler poliser, fler nyanlända i jobb och ett tryggare Sverige med allt vad det innebär istället för att fokusera på klimatet där vi redan är exemplariskt duktiga jämfört med resten av hela världen.

        Även om alla Svenskar gör lite till > så drar Indien och dessa skitländer ner klimatet x10000000

        Det är liksom 3 steg fram och 15 0000 steg bak vad vi än gör här. Fokusera istället på länder som inte uppfyller ens 1% av det vi gör.

        Svara

     Precis! Att blunda för att de flesta som är kriminella är invandrare är bara att ljuga för sig själv och hela sin omgivning. Jag är själv invandrare, ser dock svensk ut, men jag står bakom att de flesta problem som finns i Sverige idag står vissa grupper bakom. Är jag då realist eller rasist?

     Svara

      Anonym / 21:58

      Du är realist, och ser hur Sverige ser ut idag. Men du har möjligheten att kunna tycka och tänka fritt kring invandring då du själv är invandrare. Ingen säger emot då 🙂

      Man argumenterar endast mot ”etniska svenskar”.

      Svara

    Jag skulle dock säga att det ofta händer att folk använder sig av rasistkortet för att komma ur obekväma situationer. Som den där gravida kvinnan som blev nerbrottad på tunnelbanan. Folk hävdar att det var rasism när det faktiskt berodde på att hon betedde sig fullkomligt galet och oacceptabelt (se alla filmer på situationen innan du uttalar dig, ingen kan ärligt försvara hennes psykosbeteende). Det är så lätt att säga att något ”egentligen” handlar om rasism för om du motsätter dig det ses du som just rasist. Det är att strypa diskussionen på ett fult och fegt sätt – vilket en hel del använder sig av.

    Svara

     Hur hon än regerade så använde vakterna övervåld. Det är rasismen i det hela, för det hade de inte gjort mot mig.

     Svara

   Håller med 100 %. Gissar att eftersom vi inte har eller har haft så mycket annat allvarligt som pågår i landet (obs, som befolkningen kan påverka) så fokuseras det på en massa skitsaker för att folk helt enkelt inte har något bättre för sig.
   Folk i länder som har varit t ex ockuperade verkar ha betydligt mindre behov av att skriva andra på näsan angående precis allt.

   Svara

   Trygghetsnarkomanernas värld😱

   Svara

  Men för att svara på CamCams fråga om när hjälmarna började inta skidbackarna så var det sent 90-tal tidigt 00-tal som off-pist crewen anammade hjälmarna och de sakta började vandra ut i pisten.

  Svara

  Blir lika fundersam varje dag när jag pendlar till jobbet och ser folk som kör motorcykel på motorvägen utan hjälm. Eller när grannen köpte en såndär snabb värsting motorcykel och ba “ska ta en liten test-tur” så gasa han iväg så snabbt att jag kunde höra han på lång väg. Helt utan hjälm. Crazy yankees 🙈

  Svara

   Är det vanligt menar du, det är väl olagligt, men folk betalar kanske gärna böter. Kan inte påminna mig om att jag sett en motorcyklist utan hjälm, de senaste 10 åren. Men det är klart jag bor på landet, vi brukar ju vara lite befriande efter.

   Svara

    Skulle tro att personen som skrev bor i USA eftersom hon skrev crazy yankees.

    Svara

  I de flesta stater i USA finns inte ens någon lag på motorcykelhjälm. Squids kallar man de som kör utan.
  Men jag tycker att det är ganska galet att det bara är lag på hjälm som skyddsutrustning på motorcykel i Sverige. Hjälm är liksom det sista man vill ha på sig om man kraschar i 100km/h utan ryggplatta och skyddshandskar..

  Svara

   Varför vill man inte ha hjälm om man kraschar?

   Svara

    Skönare att dö direkt än att bryta ryggen och få grus inkört så långt det bara kan komma i helt söndertrasad hud. Bara en gissning

    Svara

    Hen menar att det borde vara lag på mer skydd på kroppen vid motorcykelkörning. Bara en hjälm räcker inte långt när kroppen skapar emot marken i 200 knyck 😎

    Svara

    Man vill definitivt ha hjälm om man klotar OM man har all annan skydssutrustning också.
    Här i sverige är det dock lagligt att köra i endast flipflop, shorts och tshirt bara man har hjälm på sig. Skulle man då krascha på motorvägen vill man att det ska gå snabbt. Och DÅ är hjälm det sista man vill ha. Eller du tycker att det är bättre att ligga i koma flera månader med 70% av all hud helt flådd, utan ett ben och en arm och med bruten rygg, för att när du vaknar kunna säga ”men jag använde i alla fall hjälm!”

    Svara

  Jag tror inte att majoriteten av Maggans läsare är småbarn som vill åka skidor utan hjälm för att Maggan gjort det en gång.

  Bara för att ordet bloggare bytts ut till influencer innebär det inte att de i högre grad ”influerar” sina läsare. De bloggare som har en läsarskara mestadels bestående av barn bör tänka på vad och hur de bloggar, men samtidigt är det inte deras ansvar att uppfostra andras barn.

  Svara

   Ja, och de med t-shirt och öppen hjälm. Hur tänkte man där…
   De har kanske ingen lust att ha något vettigt kvar från hakan ögonloben så de nöjer sig med lite slamser.
   Och överkroppen är inte så viktig heller. Mest intresserad av att spara fontanellen kanske.

   Svara

    Oj, det här svaret kom ju heltokigt 😂

    Svara

  Jag har hjälm när jag cyklar. Först var det mest för att jag ville vara en bra förebild för mitt barn. Nu är det även för insikten om att lika hemskt som det vore för mig att mista honom i en trafikolycka, lika hemskt vore det för honom att mista mig i en trafikolycka. Jag tycker att det är själviskt att inte ha hjälm.

  Svara

   Började använda hjälm när jag fick barn för att de inte ska bli föräldralösa pga nåt så töntigt som att mamma tyckte hon såg löjlig ut i hjälm. Samt fick utförlig beskrivning av akutläkare på skillnaden mellan de cyklister som kommer in och som hade hjälm när olyckan skedde, kontra de som cyklade utan…

   Svara

    Påminner om min idrottslärare i skolan som berättade rakt och utan omskrivningar, att cyklar du utan hjälp och slår huvudet i asfalten är det som att ett ägg kläcks. Tänker fortfarande på det då och då…

    Svara

     *Hjälm

     Svara

  Jag tycker rätt och slätt att det är idioti att välja det osäkra före det säkra. Vad är det ens att tänka på? Framförallt när man är vuxen och vet det mesta om konsekvenser. Well, det är hur jag ser på det. Sen hur andra gör bryr jag mig inte om…

  Svara

  Om Magdalena varit ung idag hade hon varit typ Paow. Och nej det är ingen komplimang.

  Svara

   Inte din kommentar eller.

   Svara

  Det vänder när man börjar använda det som finns i huvudet…

  Svara

   Men likväl, tycker jag det är upp till en själv efter 18 år. Hjälmen är en väldigt billig livförsäkring.

   Svara

   Tyvärr är det inte alla som har något där inne att använda, den ensliga hjärncellen de äger är upptagen med att posera för dagens outfit eller dricka vin.

   Svara

    Tråkig människosyn du verkar ha.

    Svara

    Zzz zzz… Somna om igen, kära vän.

    Svara

    Kollar man bakåt så ser vi klart å tydligt att hon alltid åker skidor med hjälm! Kanske pöbeln måste inse att Maggan inte ljög när hon skrev att hjälm i vuxenstorlekar inte fanns att tillgå?
    Jag dricker oxå vin, öl och cocktails på semestern, mmmm. Tyvärr blir jag inte lika rolig som Maggan😢 Tror nog att hon kan bjuda på sig själv efter ett glas Ramlösa också👌

    Svara

   Den som har något i huvudet, har något på huvudet. ..

   Svara

  Minms ni Natasha Richardson? Liam Neesons fru och dotter till Vanessa Redgrave. Hon hade inte hjälm, och hennes två pojkar fick växa upp utan sin mamma. Hennes historia visar vikten av att bära hjälm. Och att ta huvudskador på allvar.

  Svara

   Dock vet man väl inte hur det hade gått om hon haft hjälm. Men ja, hjälm kan rädda liv!

   Svara

    Michael Schumacher’s hade hjälm, tyvärr blev han ett paket iallafall.

    Svara

     Det var en kamera som satt på Michaels hjälm som gjorde skadan. Inte hjälmen.

     Svara

    Hon åkte i barnbacken så det var nog inte 200km/h

    Svara

    Av en mygga blev det en stor elefant!
    Hur många har reagerat på att hon inte hade hjälm? 100.000 personer? 50.000 personer? 10.000 personer?
    Läser man kommentarerna på hennes blogg så är det ju endast några få personer som kommenterat att hon är ”hjälmlös”.
    No big deal…
    Det komiska är när någon av hennes följare/läsare ställer en fråga till MG så svarare läsarna istället för MG, många som lever sina liv genom hennes vardag…

    Svara

   Kommer ihåg det. Minns att alla sa att om hon bara haft hjälm så hade hon klarat sig.

   Svara

   Kommer ihåg det och att de sa att hon hade klarat sig om hon bara haft hjälm.

   Svara

  I vårt kära grannland Danmark är det väldigt få som använder hjälm när de cyklar. Och de är väldigt många som cyklar, väldigt många cykelfiler bredvid bilarna i Köpenhamn. Även i Malmö är det få cyklister som använder hjälm. Jag upptäckte detta i somras när jag var söderut.

  Svara

   Bara en reflektion, alla gör sina val och är vad man vill vara rädd om 🙂

   Svara

   Är samma sak i många svenska städer också

   Svara

   Nedåt i landet så har jag uppmärksammat att hjälmen med airbag blir alltmer poppis. Inte sett den lika mkt i Sthlm.

   Svara

   Om du hade tittat lite närmare sa hade du kanske sett att väldigt manga av dem har nagot runt halsen, nämligen Hövding. ”Airbag”-hjälm som används väldigt mycket i Danmark.

   Svara

    Är nyfiken på hövding, funkar den verkligen?

    Svara

     Den funkar toppen! ”Löser” ut av sig själv innan man landar i marken. Sen ersätter försäkringsbolag en ny mot självrisk. Finns massa videos (många med glimten i ögat) på youtube där hövdingen testas!

     Svara

     Ja den är superbra. När jag ramlade för något år sedan så löste den ut och gjorde att jag inte fick någon hjärnskada. Så nu har jag en ny, precis som Maria skriver får man en ny (innom det första året) och annars sår man en ny mot självrisk. Det är faktiskt väldigt mycket säkrare med hövding än med traditionell cykelhjälm. 🙂

     Jag cyklar både i Malmö och Köpenhamn och det är extremt vanligt med hövdingar här. Men så är det ju stora cykelstäder också.

     Svara

  Eeh ja typ alla har hjälm i svenska fjällen och i alperna, vuxna som barn. När jag säsongade i Bad Gastein brukade vi skämta om att det bara var danskar och Nederländare som inte hade hjälm, vilket typ är sant. När alla proffsåkate började använda hjälm blev det inne, och nu ses det snett på folk utan hjälm då det ser oproffsigt och korkat ut. Är man smart har man hjälm helt enkelt! Plus det blir varmare och skönare om huvudet!

  Svara

  I Nederländerna har INGEN hjälm när man cyklar. Inte ens barn fram/bak på cykeln.

  Endast vi invandrare som flyttat hit. Så ser man någon med hjälm så vet man this is a foreigner 🙂

  Svara

   Amsterdam är en av de största marknaderna för Hövding….

   Svara

    har inte sett en enda person med hövding.

    Men Hövding är för vuxna. Saken är att BARN har inte hjälm från när de kan sitta framtill på cykeln vid 9 månader till att de lär sig cykla och cyklar till skolan… GALET!

    Svara

  Är 19 år och cyklar, åker skridskor/skidor fortfarande med hjälm. Lyckades volta över en betongkruka med cykeln för några år sedan men klarade mig med några blåmärken och en mosad cykel tack vare hjälmen. Pinsamt med hjälm, jag vet, men det är också den billigaste livförsäkringen som finns (förutom reflexer!)

  Svara

  Nu är hon full och glad på instagram. Hoppar omkring i sanden och gör reklam för sina piller.

  Svara

   Och hon håller på och somnar på riktigt i de sista storyns, sådär som man blir då man druckit för mycket under dagen och bara vill däcka vid åtta på kvällen.

   Svara

    Ja Hujedamig vilken dålig förebild den där
    Maggan är….åka utan hjälm, dricka alkohol på semestern och dansa i sanden…och till råga på allt, somna kl 20:00.

    Svara

    Ser ut att behöva hjälm på stranden med. Vad händer? Betalt samarbete med sig själv, när en ”själv” inte är till sin fördel, är inte bra.

    Svara

  Tycker det är då typiskt hennes kommentar. Har för mig att hon även red utan hjälm i Spanien. Var är hennes egna häst och rider inte Booken längre?

  Svara

  Det är så konstigt, jag hade aldrig ens fått tanken att rida utan hjälm, men jag cyklar och åker slalom gladeligen utan hjälm och tänker inte ens på det 😳

  Svara

  Jag åker ju inte skidor, men ena dottern testar på slalom ibland och då är hjälmen på, samma för hennes morfar som testade slalom första gången ifjol.
  Cyklas det så använder jag hjälm och samma med barnen, kan ju inte motivera hjälmanvändning om jag själv inte har någon, så båda barnen 14 och 19 använder hjälm.
  Nu på vintern används det reflexer, lampor osv när man är ute och rör sig, båda barnen använder det utan att klaga, även hundarna använder sånt.
  På bussen använder man bälte, 19 åringens ena kompis har tagit efter henne och använder bälte hon med nu för tiden.

  Svara

  Där jag åker slalom har alla hjälm. Vuxna och barn. Tror att jag har sett en handfull utan hjälm under alla gånger och då oftast de ”tuffa” i äldre tonåren.

  Svara

  Synd att det ska behövas stiftas lagar för att folk ska förstå sitt eget bästa. Här hemma cyklas det inte en meter fören man satt på sig cykelhjälm och reflexväst. Jag är stenhård på det. Skulle jag hyra cykel eller skidor och det inte fanns hjälm skulle jag avstå. Det är inte värt risken helt enkelt.

  Svara

  javisst ska man tänka sig för innan man publicerar, för det kan ju faktiskt hända att folk har en annan åsikt om det man postar.
  En del (många) tål inte sånt och kallar det näthat.
  Som shoppingtokiga GIZMOLINA som tycker hon fått hat (eller åtminstone negativa kommentarer som gör att hon tappar blogglusten) för sina två senaste inlägg.
  Hon ska sälja dotterns urvuxna kläder, många oanvända med lappar kvar och mycket som hon glömt dom hade ens…
  -”för det här med återvinning verkar ju vara så inne just nu”.

  Svara

  Har åkt skidor sedan jag lärde mig gå, är ändå en självklarhet för mig att ha på mig hjälm när jag åker. Jag vet att jag själv kan åka bra men litar fan inte på alla andra backen. Vilket ställe har inte vuxenhjälmar för övrigt, tror jag inte ett ögonblick på.

  Svara

  Vad spelar det för roll om man har hjälm eller inte i skidbacken? Det är ett eget val om man är vuxen.
  Jag har åkt sedan jag var 6, ingen hade hjälm under hela min ”slalomuppväxt” och inte jag heller. Nu som vuxen är det ju mitt val, förstår inte hur någon kan bli provocerad av en sådan sak.

  Svara

   Fast den är ju typ sämst. ”Ingen hade hjälm då…bla. bla. ” … ” ingen hade bälte då…bla. bla. ”
   Ev har vi ju blivit klokare? Detta är livsavgörande beslut det handlar om??
   Men bra att ingen dog på 70,80 talet när INGEN hade hjälm. Bra.

   För övrigt tycker jag man får göra som man vill med sitt liv.

   Svara

  När jag cyklar i Stockholm har jag alltid hjälm. Men här nere i Lund har typ ingen det. Av studenterna, kanske 1 av 20? Känns så sjukt.

  Svara

  OT:
  Vet någon om cocopanda säljer fejk produkter eller är det äkta? Verkar lite shady…

  Svara

  Hurra för Viking så alla kan skydda huvudet, även de som inte gillar hjälm.

  Svara

  Men hon skriver ju att det inte fanns hjälmar att hyra för vuxna? Vad skulle hon ha gjort istället? låtit bli att åka skidor på skidsemestern?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.