Cissi Wallin ”satt på paus” av tidningen Metro

Cissi sätts alltså på paus av tidningen Metros nya chefredaktör då hennes inlägg på Instagram ”kan skada Metros varumärke”?
Jag orkar inte ens…

Jag är så imponerad av henne som ens orkar deala med den här skiten och inte bara packar en väska och drar från Sverige ett tag. 
Vilket enormt lass hon får dra för utsatta kvinnor överallt och ändå står hon rakryggad vid slutet av varje dag.
Jag hoppas det kommer en annan tidning och erbjuder henne en stående krönika på studs, men vem kommer våga?
Tja, det kan man fråga sig…

224 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har hittills känt respekt för metro, som gått emot ”trenden” att isolera Wallin. Nu känner jag bara förakt.

  Svara

   Vänta tills du hört den andra versionen. Cissi har en förmåga att vrida och vända på sanningen för egen vinnings skull. Ungefär lika frekvent som Bella med sina olika historier.

   Svara

    Ja, egentligen handlar detta givetvis om att jag importerat uran genom döda barn, och sålt på svarta marknaden.

    Har inspelningar på allt Metros chefredaktör sagt till mig (och jag till honom som svar och frågor) så ”den andra versionen” är i så fall ren hittepå.

    Svara

     Kan du inte publicera det du har? Jag frågar inte för att jag ifrågasätter sanningshalten i det du säger. Frågar för att jag såg på insta-story att du sa att du skulle göra det – och att det är dags att den här skiten kommer fram i ljuset.

     Jag misstror dig inte gällande just den här biten, jag tycker att det finns ett allmänintresse i detta

     Svara

      Det är ca 2 h inspelning som jag ska ha tid att klippa ner och göra delbart osv. Har fö redan skickat alla inspelningar till en annan tidning.

      Svara

       Ok, tack för svar.

       Svara

       Men kan du snälla sluta tycka så jäkla synd om dig själv Cissi? Alla andra är så himla dumma så därför ska du hänga ut dom för att skapa drev och sen är det ännu mer synd om dig för att folk inte håller med dig och du blir utbränd. Och *hoppsan* ingen vill jobba med dig längre. Vad tror du själv? Du bränner ju ljuset i båda ändar…

       Svara

        Jag håller med Maj som skrev ovan. Cissi har blivit en rättshaverist. Den som inte ser det är blind! Ältar och ältar. Nu ikväll på hennes insta så hänger cissi ut virtanen igen, och andra män och givetvis konspirationsteorier.

        Svara

       Om du har kopia så är min son, 26, van ljudtekniker. Hojta till i såfall

       Svara

     Spontant håller jag såklart på dig, Cissi! Tycker du är modig på många sätt. Jag ska erkänna att jag inte hängt med på alla ”turer”, men upprörd över hur FV fått synas och höras och du, som offer, tystats ned. Vad tror du är den egentliga orsaken till att du tystas ner/avbokas/sägs upp? Vem är det man vill tillfredsställa/som känner sig hotad? Vilka upplever du provoceras mest av dig?

     Svara

      Allt hör ihop, jag är bara ett exempel på kvinnor som systematiskt hotas och tystas när man kommer för nära att avslöja nätverk och strukturer av mer eller mindre sviniga män som skyddar varann.

      Svara

       Jag har nyss börjat förstå det där med ”strukturer”. Förstår att även många kvinnor upplevs vara motståndare till mycket som du, Dahmer m fl uttrycker. Även jag kan tycka, och ffa tyckte, att det ofta är väl generaliserande och aggressivt. Men då man själv hamnar i en miljö/situation/arbete etc där händelse på händelse klargör hur könen behandlas/förväntas/värderas olika trillar liksom polletten ned. Men jag tror många, liksom jag, räds av den arga tonen hos feminister som liksom ska ”banka in” sanningen hos andra kvinnor. Ofta lite ilsken, nedlåtande ton mot kvinnor som inte ”insett sanningen”. Många kvinnor är liksom hundra steg efter er i tankeprocessen och kan därför inte relatera. Tyvärr. Ett sidospår blev det. Heja dig, hur som!

       Svara

        Bara för att man har samma info men gör en annan analys betyder inte att man är efter i tankeprocessen bara att man har en annan slutledning. Många av dessa arga feminister som du beskriver dem har en platt analys och förstår inte skillnaden mellan analys på strukturnivå och individnivå. Jag är feminist håller med dessa arga feminister om vissa grejer men jag är trött på deras ovilja att ta in andra perspektiv variablar av intresse osv. Det blir väldigt svartvitt när man har en åsikt o snickrar ihop en analys som stödjer denna istället för tvärtom. Obs detta gäller nu inte CW o metro utan vad du skrev om kvinnor som inte håller med arga feminister.

        Svara

         Håller med dig helt, bra skrivet! (Förstår att det var lite kritik mot det jag skrev, men det du skriver är vad jag menar om än otydligt)

         Svara

          Ah ok jag förstår. Håller med dig om känslan när sanningar ska bankas in. Tror inte detta gynnar feminismen.

          Svara

       Nej, Cissi Wallin. Sanningen är den att du numera endast är tråkig! Vi är många kvinnor som har tröttnat på din Instagram, dina krönikor och liknande. Du har kört fast i ett hjulspår och upprepar samma sak, om och om igen. Debatten är naturligtvis viktig och din röst och dina plattformar är viktiga. Du kanske behöver använda en annan retorik numera? Det ständiga mediebruset väsnas så otroligt högt, utvecklingen går så snabbt och ena dagen är man drottning…för att nästa vara en jävla sopa.
       Tråkig kvinna eller tråkig man: same same.

       Svara

        Nä håller inte med dig

        Svara

        Det blir ju tjatigt när utvecklingen går sirapssegt och stöter på motstånd hela tiden. Ska vi gå vidare när problemen finns kvar, tycker du?

        Svara

        Håller med. CW har skrivit samma text i flera år och är mkt självfixerad.

        Svara

        ”Anetthe”!!!!! Uppenbart är du ett riktigt trollalias!!! En riktig kvinna skulle aldrig uttalat sig som du gör! Du låtsas vara en kvinna men det är så uppenbart att du är ett riktigt gubbslem!

        Svara

         k.d/!!!!!!!….. Se hit, gullunge 😉

         Kvinna, 49 år,Skåning, mor till 2 söner och 1 dotter
         ”gammel”feminist, mitt personnummer slutar med en jämn siffra (2), skötare på psykiatrisk akutavdelning. Men jag hatar INTE män! Däremot avskyr jag tomma tunnor som bara blåser omkring och för ett h***etes oväsen.

         Svara

          Vad ditt personnummer slutar med är ju ganska irrelevant eftersom det inte är sista siffran som anger man/kvinna. Det är den näst sista som gör det.

          Svara

        Jag håller med anetthe. Sen om jag ska vara opartisk så håller Cissi på att göra sig hopplös på SVT och andra medier. Det jag tycker är obehagligt är att cissis följare lyder cissi som arga vakthundar och det är obehagligt. Men så är jag ju en man också! Det håller inte att hänga ut män hit och dit och skylla på patriarkatet. Men vissa saker är bra som hon tar upp som abortfrågor etc etc.

        Svara

     Felet med dig cissi är att så fort någon går emot dig så ska du hänga ut personen och i detta fall metro eller chefredaktören! Du krigar mot SVT och uppdrag granskning och deras journalist lina, bara några exempel. Han har ju rätt! Du använder din plattform på ett ohederligt sätt. Om du vill vara seriös så måste du också ta ansvar! Eller har jag fel?

     Svara

      CW har spårat ur. Tyvärr tror jag att många av hennes följare på Instagram uppmuntrar hennes påhopp på kreti och pleti för att de vill få underhållning.

      Svara

  Kommer bojkotta metro from now on känner jag. Hoppas fler följer efter.

  Svara

   Jag bojkottade Aftonbladet när den vevan drog igång med mr v. Har inte varit inne på bajsblaskan sen dess…

   Svara

    Här är en till

    Svara

     Och en till!

     Svara

     Ni som ska bojkotta allt bara för att cissis version är…… Uppdrag granskning. Aftonbladet. Metro. Osv. Om ni tar reda på bakgrundsfakta så ser ni ett mönster. Ibland gör vi människor fel i livet och det gör även cissi.

     Svara

  Är du svagbegåvad?

  Svara

   Nästan sugen på att mejla den där jävla Emma o ta reda på vad det är för dåre

   Svara

  Metro=ynkryggar

  Svara

   Läser aldrig metro. Vad bidrar den me?

   Svara

    Roligare pendling.

    Svara

    Soduko.

    Svara

    Nedskräpning på offentliga platser. Men ibland lägger jag den faktiskt på spårvagns- eller bussätet innan jag sätter mig, av hygieniska skäl.

    Svara

     Ja det enda skittidningen duger till är att hålla byxorna rena. 🤩 heja cicci Wallin

     Svara

    Spelreklam för Ninja casino.

    Svara

  Tycker metro skadar sitt varumärke så bra själva….

  Svara

   Precis så…

   Svara

  Anser att metros tilltag skadar deras avseende mer. Förutom anseenet förlorar de en fantastisk skribent. Har m glädje läst hennes krönikor.

  Svara

   Fantastisk skribent? Hon vet inte ens hur man använder ”p.g.a.” (och inte enbart för att hon förkortar det fel utan att hon inte förstår innebörden av ordet).
   Överallt skriver hon ”pga trött på…”, ”pga orkar inte…”, ”pga är…”.
   Skriver man ”på grund av” så följs det i princip alltid av ett ”att”. Man säger/skriver alltså ”på grund av ATT jag är trött på…”, ”på grund av ATT jag inte orkar…” eller för all del ”på grund av TRÖTTHET”.
   Hon är usel på att skriva och det här var bara ett av många exempel.

   Svara

    Men alltså det där är ju ett vedertaget sätt att använda ”pga” på sociala medier. Kan garantera att hon vet vad det står för och att det ofta kräver ett efterföljande ”att”, men kolla runt på sociala medier så ser du att det har blivit ett vedertaget sätt att skriva det på. Du kan även i talspråk bokstavera ”p g a trött”, typ ungdomsspråk/instaspråk

    Svara

    Det är dock ett rätt vedertaget, och samtida, användandande av ”p.g.a.”. Men om du vill lacka pga fattar ej eller pga inte down with the kids så är det fritt fram pga #freeworld osv.

    Svara

    Jag följer inte henne på sociala medier. Läser faktiskt bara hennes krönikor.
    Men det där med pga, ser jag ofta i olika sammanhang. Det ska ju vara på grund av att. Ser det så pass ofta att jag nästan undrade om att ingick i pga😂

    Svara

    Haha! Alltså Cissis använding av ”pga.” är så klart grammatiskt fel men det är ju medvetet. Det är modernt lingo, lite ”coolt” sätt att uttrycka siga på, ett stilistiskt tilltag som typ ALLA använder sig av. Började för några år sen och syns kanske mer sällan nu, men det handlar inte om att Cissi är dålig på svenska. Har du verkligen aldrig sett det någon annanstans? Haha, det här var bland det roligaste.

    Svara

    Haha men ska du klaga på något får du väl fatta grejen först, eller orkar du inte pga gammal och trött?

    Svara

    Lol, pga kul!

    Svara

    😂🤦‍♀️

    Svara

    Tycker du har fel pga verkar vara något anal person. Man skriver ju fö alltid exakt likadant i soc medier och kommentarsfält som i en krönika i tidning eller bok. Trevlig helg pga kan vara gött.

    Svara

     Cissi

     Har du lust att kommentera om det stämmer att du var tyst om en förövare för att behålla ditt jobb?

     Varför hängde du inte ut honom OCH så upp dig?

     Ställer bara den här frågan pga att du ställer så höga krav/gnäller på andra kvinnor för deras ”bristande” civilkurage när det kommer till detta.

     Svara

      Som jag skrev nedan så ställde jag ultimatum till Metro – antingen plockade dom bort honom eller så slutade jag och var helt öppen med varför. En kort period senare slutade han. Bara att googla Staffan Erfors för att läsa mer på tex Resumé

      Svara

       Jo jag hörde dig säga det.

       Det du säger är alltså att du ställde ett ultimatum till Metro och att dealen var att om de mötte det:
       Skulle du stanna och vara tyst om en man du säger dig veta har utsatt kvinnor och är farlig?

       Eller? Jag fattar fortfarande inte. Om du hade vetskap om denne mans beteende; valde du att va tyst pga en deal med metro?

       Svara

        Först: varför ska jag förklara och förtydliga saker för någon som uppenbart har svårt att hålla sig från personangrepp och försöker bygga halmgubbar om mig som inte stämmer?

        Men är en ganska hygglig människa så svarar ändå på din ”granskning” (oklart var du läser in diverse märkligt, men men) jag gav alltså ett ultimatum, utreder de utsatta kvinnornas vilja. Antingen gjorde Metro sig av med våldtäktsmannen, eller så slutade jag och berättade öppet varför. Jag hade inte jobbat kvar en dag till om Metro låtit honom fortsätta på förtaget.

        Svara

        Cissi har tusen olika versioner om många saker.

        Först skriver hon att hon namngav V för att hon fått veta att risken att bli anmäld för förtal pga det är jätteliten.

        Senare skriver hon att hon namnger V för att varna alla kvinnor och att hon hela tiden vetat helt säkert att hon skulle bli anmäld för förtal om hon namngav. Men det gjorde då inget för att det var viktigare att varna alla kvinnor. Hon kunde offra sig för andras skull.

        Cissi skriver att det är riktigt dåligt av de andra ”offren” till V att int gå ut öppet på instagram och prata om V och namnge honom.

        Nu påstår hon att hon själv inte namngav under så lång tid för att hon annars inte fick skriva krönikor i Metro?!

        Svara

         Men herregud människa…….

         Svara

         Precis som Bella ljuger fram och tillbaka gör att det ska gynna henne som bäst. Cissi ljuger dock om allvarligare saker. Det finns som någon sa bara en version av sanningen.

         Svara

          Och de har en diagnos gemensamt… Intressant…

          Svara

           Att man har adhd är absolut inte synonymt med att man är en självisk, narcissistisk lögnare.

           Det beror nog på andra saker än på just den diagnosen

           Fö är jag osäker på om Cissi har adhd eller om hon bara ljuger om det, med sekretessen som garanti för att inte bli avslöjad.

           Hon säger ju själv att hennes första utredning resulterade i en Asperger-diagnos?

           I egenskap av någon som är väl medveten om både AST, adhd, och hur utredningar går till; låter det helt orimligt.

           Cissi har enligt sina uttalanden genom åren haft de flesta diagnoserna/medicinska tillstånden. Skulle alla vara sanna skulle hon vara något utav ett medicinskt mirakel.

          Det är ju som att jämföra Metro med Frankfurter Allgemeine ungefär. Att jämföra BB och Cissi alltså. Bella är Metro.

          Svara

      Hon lever väl inte som hon lär. Lockar inte direkt att gå i samma spår heller eftersom det enbart verkar påverka Cissi negativt.

      Svara

       Vilken riktig skitkommentar, vad gör du för andra som sätter dig på så höga hästar???

       Svara

        Vaddå vad jag gör? Vad har det med saken att göra? Vad gör Cissi? Vad förändrar hon? Jag läser bara inlägg efter inlägg om hur sämre hennes eget liv blivit och prints från tidningar.

        Svara

         Hon förändrar kvinnors liv. Hon drog nyss ihop ett massivt stöd för en våldtäktsutsatt kvinna. Hon drog igång BB-upproret och hon gör att kvinnor vågar. Av allt annat hon gör.

         Så…. Vad gör du?

         Svara

          Kanske hette förlossningsupprotet. Dont remember.

          Svara

           Fast alla saker hon drar igång handlar om att få egen uppmärksamhet.

  Stödjer Cissi fullt ut. Hon är modig. Hoppas Metro ändrar sig här.

  Svara

  Det här är så skevt. Skulle vilja se en vidare förklaring från Metro’s sida, men det är väl att hoppas på för mycket.

  Gillar inte Cissi alls, jag förstår helt varför hon inte fick så många jobb förr efter hon satt och ljög pinsamt mycket i radio 1 -och var allmänt illa påläst i diverse paneldebatter- samt varför hon var en paria i feministiska kretsar. Men det här är ju helt absurt. Backar henne helt i detta.

  Svara

   Avvakta Metros version, skulle jag säga.

   Svara

    Förstår inte varför metro ens ska behöva ge en version. De väljer väl själva vilka de vill ska synas i deras tidning?

    Svara

   Varför är det viktigt för dig att poängtera att du inte gillar henne ”alls”?

   Svara

    Anonym 09.28

    För att även om jag förstår helt varför folk inte vill jobba med henne; tycker jag att det här är helt åt Helvete.

    Svara

  Verkar modereras hårt nu?

  Svara

  Men Cissi skulle fan må bra av att göra något av sitt liv. Hennes enda sysselsättning verkar vara att hänga på instagram 24/7, hon verkar besatt och tvångsmässig. Manisk.
  Cissi. Umgås med dina barn istället och/eller skaffa ett vettigt, meningsfullt arbete och gå och lägg dig sansad på kvällen med vetskap om att du bidragit med något under dagen (hjälpt människor exempelvis. Finns massvis av jobb. Och folk som behöver tas om hand.)

  Svara

   Oj. Wow. Jag vet inte ens var jag ska börja…

   Svara

   Keyword: ”verkar”.
   Du vet inte hur hennes dagar ser ut. 20 klipp à 5 sek styck kan kännas mycket på insta när de dyker upp, men tänk lite. Det handlar om drygt en och en halv minut faktisk inspelningstid! Det innebär inte att hon negligerar sina barn.

   Svara

   Så nyskapande och modernt att be en obekväm kvinna hålla sig hemma och ta hand om sina barn i stället för att slåss för sin rätt!

   Svara

    Sin rätt till vad?
    Att fortsätta gnälla i en skit-gratisblaska?

    Svara

    Det är ingen rättighet att få behålla sitt jobb om man inte agerar efter deras riktlinjer.

    Svara

     Det är ju knappast det hon ”gnäller” över heller. Hon lyfter rätt grova systemfel.

     Svara

  Cissi, detta får mig att aldrig mer gå in på metro.se och jag kommer sprida ordet om vilka rötägg de är.
  Håll ut, du vet sanningen.

  Svara

  Cissi är en jäkla stjärna. Synd att nya chefen är en riktig feg jävla manslus. Snacka om att han tar brottsliga mäns sida framför en kvinna som offrats för mäns vidriga sexuella preferenser. Hur kan han rättfärdiga detta över huvudtaget? Han kunde varit en hjälte i detta men nej då bros before hos as per usual

  Svara

   Jävla mansslem! 🤮

   Svara

  Jag undrar dock lite över det hon säger på insta-story ang Metros gamla chef? Är det korrekt uppfattat att hon lät bli att stå upp för hans offer iom att han gick? Hur var det med att varna människor och vad Cissi tycker – och har uttalat på sin stora plattform- om dem som inte velat outa FV?

  Svara

   Exakt! Cissi och sanningen går inte ihop.

   Svara

   Jag förstår av egen erfarenhet att det är svårt att säga ifrån när det finns så mycket att förlora. Men Cissi har ju ägnat sig åt victim-blaming av kvinnor som inte velat/orkat/kunnat gå ut med sina upplevelser av Cissis förövare? Och kastat så mycket skit på kvinnor i media för att de är ”mer rädda om sina karriärer” – och nu visar det sig att Cissi gjort samma sak?! Inte putar en förövare som behöver varnas för,pga en kolumn i en gratistidning?

   Som sagt förstår jag om man inte kan/vill/vågar, men Cissi har ju profilerat sig som nån Lisbet Salander och skammat andra?!

   Usch.

   Svara

    Outar* inte ’putar’

    Svara

    Det går inte att komma ihåg vad man sagt när man ljuger så mycket. Från början skrev hon att hon pratat med ”juristvänner” som sagt att hon med allra största säkerhet inte skulle bli anmäld för förtal om hon namngav V, och att hon då gjorde det.

    Långt senare ändrade hon på historian till att hon hela tiden vetat att hon skulle bli anmäld för förtal, men att hon namngav ändå för att behovet att varna andra kvinnor för Virtanen var så stort. Hon slog sig verkligen för bröstet på instagram och ”offrade sig” för andra kvinnor.

    Svara

     Metoo steg henne åt huvudet. Tror hon vill ha uppmärksamhet nu till varje pris.

     Svara

      Men du har så klart uträttat storverk för andra människor i ditt liv? Nämn gärna några när du ändå håller på?

      Svara

       Haha ja, det har jag faktiskt. Jobbat som volontär och hjälp kvinnor. 🙂 Nämn gärna några kvinnor Cissi uträttat storverk för? Vad exakt är den stora förändringen som skett efter att Cissi berättat om FV? Det mesta hon lägger upp står i tidningen också.

       Svara

        Åh då kanske vi setts på något av alla de manifestationer mot mäns våld mot kvinnor, undermålig kvinno-vård, löneskillnader osv osv som jag både varit med och arrangerat och deltagit på. Eller kanske vi sprungits på hos någon kvinnojour när vi båda volontärat? Eller i någon av de andra stödverksamheter för utsatta kvinnor och barn, där jag lagt otaliga timmar (och skänkt stora belopp) för att iaf försöka dra något slags strå till förändring.

        Kul i så fall! Att vi båda är så bra på att liksom kavla upp ärmarna och hugga i mer än vi sitter på röven och på spekulation recenserar andras kamp.

        Svara

         Vi träffades på Jennys. Men annars har jag aldrig sett till dig, i några sammanhang faktiskt. Varken i Sverige eller utomlands.

         Svara

          Ah. Så du tänker att jag var med och fixade bussar som jag betalde massa pengar för ur egen ficka, spred ordet brett, tipsade mängder av journalister, drog igång en insamling till Jenny och stöttade henne privat pga sugen på ”uppmärksamhet”? Och hur kan man som kvinna som deltar i en sån manifestation med andra kvinnor, många med egna erf av övergrepp, slänga sig med retorik som ”Metoo steg henne åt huvudet”?

          Är du på riktigt lite empatistörd? Hur kan man annars uttrycka sig så? Samtidigt som man har mage att ”stötta” våldtagna kvinnor på plats i en manifestation. Att du inte skäms.

          Du har uppenbarligen ingen jävla aning om vad jag genomlidit senaste 1,5 året. Om du tror någon frivilligt utsätter sig för det i jakt på ”uppmärksamhet” ÄR du ju empatistörd på riktigt och det är väl bara att beklaga.

          I övrigt har inte jag på något vis uppfunnit Metoo. Jag använde en redan existerande hashtag, skapad av en svart aktivistkvinna i USA för över 10 år sedan (Tarana Burke).

          Svara

           Ja. Du framstår så. Det är ju ”jag, jag, jag”. Nu med – ”som jag betalde massa pengar för ur egen ficka, spred ordet brett, tipsade mängder av journalister”.
           Du skapar mycket av det som kommer emot dig. Du hade kunnat föra de här frågorna men sluppit mycket av det du råkar ut för.

           Och. Hahahahahahahahaha. För att man inte stöttar dig till 100% så är man empatistörd och ska inte ha mage att stötta en våldtagen kvinna? Hur är DU funtad egentligen?

           Men du är ju störd. Först fråga om vad C gör, och sen håna när hon svarar.

           . 20:58
           C som går till personangrepp är väl ändå den störda?

           Nej. Att först ifrågasatta och sen håna är det störda. Att peka på att det är stört är inte vidare stört alls, snarare friskt att se.

           ”Vad gör egentligen DU?”
           ”Jo, jag arbetar med..”
           ”Jag, jag och JAG – att du alltid bara pratar om dig själv!”

          Haha, jadu. Man brukar ju använda ordet jag när man besvarar påståenden om sig själv.

          Dina påståenden och retorik ang uppmärksamhet genom att berätta om övergrepp ÄR empatiskt problematiskt, eftersom just det tugget används konstant för att trycka dit kvinnor som vågar stå upp för såväl sig själva som andra utsatta.

          Det är en gammal segdragen härskarteknik just för att underminera feminism i stort. Hur många gånger har man inte hört ”hon vill ju bara ha uppmärksamhet/det där har stigit henne åt huvudet” osv om just kvinnor som vägrar rätta sig i ledet. Skulle kunna ge mängder av exempel ur historien, men du kan nog hitta såna exempel själv.

          Att öpoet berätta om övergrepp, maktmissbruk, rasism, homofobi eller likn genererar de facto väldigt sällan någon som du åsyftar härlig uppmärksamhet. Snarare hot, hat, förlöjliganden, misstro, förföljelse…

          Är det just uppmärksamhet man söker är det ju betydligt smartare att söka idol, paradise hotel eller så.

          Jag fattar inte vad som driver dig i att prata såhär om andra kvinnor. Men jag vet att du är långt ifrån ensam om det. Och det är urbota sorgligt.

          Jag engagerar mig väldigt mycket i att hjälpa andra pga det får mig att känna att jag åtminstone gör någon slags skillnad. Det är väl en delvis egoistisk ”drift”. Men man gör i alla fall något.

          Svara

           Står inget om andra kvinnor? Står bara om dig?

      Du anonym 19:46. Du är en feg fan som aldrig sett verkligheten i den världen och inga vänner har mer än dina ord här.

      Svara

     Eftersom mitt fall är ett slags prejudikat så kan olika jurister bara gissa. En juridikprofessor sa hösten 2017 att hen tänkte att sannolikheten att jag åtalas och sen döms är låg. Sen väckte ändå åklagare allmänt åtal några månader senare. Vi vet fortf inte hur det kommer sluta.

     Svara

      ”Ett slags” prejudikat? Utveckla gärna min ”juristvän” tillika flickvän vet inte vad du menar, så hon kan inte svara mig på frågan om vad det skulle kunna vara för något.

      Svara

       Din juristflickvän vet inte vad prejudikat betyder?

       Svara

        Hon vet inte vad som menas med ”ett slags”, herregud

        Svara

      Sluta nu, det finns inget potentiellt prejudicerande i fall som rör förtal genom att utmåla någon som brottslig.

      Svara

   Metro hade innan Thomas Eriksson en chefredaktör som heter Staffan Erfors. Han anklagades iom Metoo av flertalet kvinnor för grova övergrepp. X antal av dessa kvinnor hörde av sig till mig med sina berättelser, och med deras medgivande gick jag till andra högt uppsatta på Metro med infon. Jag sa att antingen så slutar han, eller så slutar jag och berättar då öppet varför. För att jag inte vill jobba åt en våldtäktsman.

   Svara

    Men när de gick dig till viljes och sparkade honom höll du lägligt nog tyst, trots att du hade gått ut med det om de inte hade mött ditt krav på att sparka honom?

    Lite för lägligt för att vara något annat än att du höll tyst för att få ha kvar ditt jobb.

    Svara

     Lägg ner nu. Bara lägg ner. Skulle vilja se någon som likt Cissi riskerar en inkomst för okända människors skull, och agerar därefter. Undrar vad som driver dig och de dina likasinnade att gå på med nålstick istället för att stötta. Se till er själva istället. Hur bidrar ni till framsteg och till kampen för kvinnors rätt? Ja förutom att sparka på de få som faktiskt förändrar?

     Svara

      Jag arbetar med utsatta kvinnor.

      Fast nu var det inte hennes engagemang jag kommenterade och jag har sagt att jag tycker att metro-situationen är förjävlig.

      Om Cissi sitter och hetsar och ondgör sig över kvinnor på det sätt hon har gjort, för att sen göra det hon själv kritiserar dem för: Varför skall hon vara immun mot kritik där tycker du?
      Och varför är det ok för dig att hon victim-blamear folk?

      Svara

     Men jisses. Låt Cissi vara? Det hon gjorde var väl långt mer än vad de allra flesta skulle ha gjort? Jag kan bli helt mörkrädd, vad är det med er? Varför klagar ni på henne? Hur många andra gick till chefen på Metro och gjorde samma sak? Det är så oerhört märkligt, fråga de personer som fått sin fråga lyft istället såsom jenny i Västerås om hon är så missnöjd och tycker att Cissi stal rampljuset? Cissi betalar bussar etc etc etc. Det är väl en helt fantastisk sak att göra? Alltså…? Hur tänker ni som klagar så? Jag hade varit oerhört tacksam om ngn hade gjort samma för mig. Sen att mycket ljus kommer på henne. Ja, det blir ju så med tanke på att hon uträttar så mycket och har för många blivit lite av en symbol för bl a me too. Sen är hon en envis rackare som givit sig f-n på att skapa förändring och IOM att problemen finns kvar så lär ju hon också göra det- men det beror på att det finns så många problem- inte på att hon vill synas. Och vill hon synas får hon väl göra det, känns som att det finns viktigare saker att fokusera på. Nej, tack Cissi, för kampen du för. Vi är många som är oerhört tacksamma.

     Svara

  Stöder Cissi till 100 %. Jag har besökt metro.se för sista gången. Fruktansvärt besviken på denna tidning!

  Svara

   Är du bevsiken på mc donalds också för att de som jobbar där inte får ha ansiktspiercings?

   Svara

    Det är skillnad på avd du skrivit på att di ska följa gällande ett företags värdering etc. Då står det i anställningen från början och det är en väldig skillnad på det mot att styra yttrandefrihet som är reglerat i lag.

    Svara

     Nej, det är ingen skillnad. Metro står inte för Cissis beteende. Same same but different. Metro gör rätt.

     Svara

      Fast jo det är skillnad, stor skillnad. Man får inte ha ansiktspiercings då det utgör en potentiell matsäkerhetsrisk precis som hos mer eller mindre alla restauranger. Jag skulle inte påstå att det är en säkerhetsrisk att låta Cissi fortsätta skriva krönikor, något hon dessutom redan gjort i 12 år?

      Svara

    Oj, vilken liknelse.

    Svara

  Tja, du kan ju höra med nyheter 24.

  Svara

  Hur går det för f-n Virtanen nu för tiden? Är han fortfatande gift t ex? 😱

  Svara

   Han har bytt efternamn iaf!

   Svara

    Jaså, vad heter han nu då?

    Svara

     Ramqvist. Han tog sin frus efternamn.

     Svara

      Han hette väl Ramqvist i mellannamn ett tag men han har nu sitt ursprungliga namn.

      Svara

   Ganska bra. Säljer böcker, har podd och lever med sin familj.

   Svara

  Ät sallad, din hjärna har krympt!!

  Svara

  Jag tycker Kenzas kampanj ”Women” förtjänar att hyllas, blev alldeles rörd när jag såg den 😍

  Svara

   Det blev Kenza också när hon fick betalt för jobbet 😊

   Svara

   Ja. Hurra for at tænke tanken at smide en pensionist og et barn ind til en flok 20-årige og tro at det præsenterer kvinder…. hvor er hele gruppen fra 30-60år???

   Svara

  Jag vill höra Metros version innan jag tar ställning. Cissi beklagade sig i inlägg på fb och instagram om att hon blivit avbokad i Tv4 hos Malou, samt i SR pga av att hon blivit anmäld för grovt förtal och var kvinna. Det visade sig vara en lögn. Cissi hade själv avbokat intervjun då hon dels inte fick bli intervjuad av sin kompis på SR, dels för att intervjun inte längre skulle ske live. Pga jäv bytte SR reporter då intervjun skulle handla om polisanmälan. Det fick Cissi alltså till att de avbokat henne pga att hon blivit polisanmäld och var kvinna.

  Se länk:
  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/03/14/cissi-wallin-forbannad-pa-sr-och-tv4/

  Det går inte att tro på Cissi tyvärr.

  Svara

   Tyvärr tror jag att hon gör sig *för* obekväm just nu.

   Svara

    Hon fick inga jobb innan #metoo heller, den här kolumnen är Peak hennes karriär.

    Då handlade det om att hon var talanglös med noll självinsikt.

    Men om detta handlar om att hon har gjort sig obekväm är det åt Helvete. Tycker inte man kan ställa såna här krav på vad en frilansjournalist gör privat.

    Svara

    Tror inte det handlar om att hon gjort sig obekväm. Tror att det handlar mer om Cissis prestationer i krönikorna. Inte första gången som Cissi ljuger om saker. Som då hon ljög om att TV4 och Sveriges radio inte ville ha med henne pga kvinna och polisanmäld. Kan vara precis samma sak nu.

    Svara

   Jag klumpade ihop att jag blev avbokad pga på bara några timmar avbokades jag helt från Malou efter tio med direkt hänvisning till anmäld för förtal. Och Sveriges radio gjorde i sista stund om hela upplägget, tex att det inte längre skulle vara live, mycket kortare intervju osv, också direkt hänvisat till anmäld för förtal.

   Svara

    Och då skrev du ett väldigt upprört inlägg om att SR avbokat dig för att du blivit polisanmäld och är kvinna, när du i själva verket själv avbokat då du inte fick bli intervjuad av din vän pga jäv.

    Klumpa ihop? Enligt Malou var ni helt överens om att det var olämpligt att du var med i mammapanelen samma dag du blivit anmäld eftersom det vore konstigt att prata om anmälan där. Ändå skriver du sen ett sånt inlägg.

    Svara

     Nej jag och Malou har inte varit överens där. Hon kom med en efterhandskonstruktion, likaså P4 väst där en intervju med väldigt känsliga frågor gjordes om helt i sista stund. Men du får självklart tro precis vad du vill.

     Svara

      Varför skall vi tro på det du säger är sant denna gång?

      Svara

       Cissi är inte här för att försvara sig inför dig, så nej hon behöver inte göra en massa utlägg för att tillfredsställa ett behov hos dig av att få trycka ner henne ytterligare. Varför ska vi tro på att du redan inte redan har bestämt dig och dömt ut oavsett vad Cissi skriver?

       Svara

      Avslöjad med lögner.

      Svara

    Klumpade ihop?? Sanningen är bättre.

    Svara

  Jag är inte ett alls imponerad av CW. 👎

  Svara

  ”Vilket enormt lass hon får dra för utsatta kvinnor överallt”? Hur gör hon det, får dra?

  Svara

  Metro. Tidningen som lät Alexandra Pascalidou komma tillbaka efter att ha avslöjats som plagiatör. Hur bra gick det? Ett par år senare avslöjades att hon hade plagierat en krönika till.

  Svara

   Hon är i gott sällskap av Pingis då! 🤪

   Svara

  👏

  Svara

  Helt rätt av metro tycker jag. Inget emot Cissi, men metro avgör själva vilka personer de vill förknippas med.

  Svara

  Fy fucking fan Cissi…

  Svara

  Det finns inget egenvärde i att bråka med allt och alla hela tiden. Jag är själv en luttrad kvinna med mkt bagage men skulle aldrig lägga energi på att gå ut i offentligheten under långa perioder och ”outa” både den ena och den andra, bråka, tjafsa, kritisera öppet för allas beskådan.

  Anmäl dom du vill och tyck vad du vill men låt inte detta bli hela din personlighet.

  Svara

   Exakt. Det ”började bra” men har spårat nu.

   Ibland tänker jag att människor med diagnos faktiskt ska låta någon annan läsa innan de postar vitt och brett i sociala medier. De har ofta dålig självinsikt, dålig impulskontroll, obefintlig konsekvensanalys. Och ofta en egen sanning.

   Min man har adhd. Han tog bort sin Facebook och tur det. Han saknade ju filter och gjorde inlägg som gjorde folk arga, sura. Noll känsla för ”lämplighet”. Och då var det ”bara” hans 200 ”vänner”… Om han haft tusentals följare hade det blivit kaos.

   Jag stöttar det som Cissi gjorde för metoo. Men nu skulle hon vinna på att låta en strukturerad sansad människa läsa hennes inlägg och informera i förväg om vilka eventuella konsekvenser olika saker hon skriver kommer att ge.

   Svara

   Sant! Less drama.

   Svara

  Cissi

  Du vill alltså inte svara på om du medvetet var tyst om en farlig man pga en deal med Metro?

  Det är rätt talande. Blir fan riktigt besviken, jag trodde faktiskt på att du höll samma linje i den här frågan. Borde ha vetat bättre pga fin historik.

  Tycker att du ska be om ursäkt till alla de kvinnor du skammat för PRECIS samma sak. De kvinnor du har victim-blame’at oxå.

  Svara

   Va? Nej så fort jag fick nys om anklagelserna mot Erfors agerade jag. Hade ingen ”deal” med Metro där, förutom att dom fick välja mellan honom och mig. Jag sa givetvis också exakt vad jag tyckte om saken om Metro valt att låta honom jobba kvar. Och stöttade kvinnorna så mycket jag kunde.

   Vad mer anser du att jag borde ha gjort?

   Svara

    De fick välja mellan honom och dig mot att du skulle vara tyst om de valde dig?

    Eller har du hängt ut/namngivit/varnat förinnan nu när du förlorade jobbet på Metro? Isf har jag missat det och ber om ursäkt.

    Svara

     Hängt ut/namngivit/varnat för *honom

     Svara

      Mmm mysiga ”nyp” du får in. Antar att det känns gött.

      Jag har varnat vitt och brett för många många förövare, inkl Staffan Erfors. Har som sagt ryggen fri, oavsett dina dramatiska ”nu vet vi sanningen!” 😅 Ha en fin kväll hörru.

      Svara

       Härskartekniker för att undvika svara på frågan, inget nytt under solen.

       Jag har missat dina varningar för Ett ord, har du tagit dem offentligt verkligen? Innan nu när du fick såark då?

       Svara

        Sparken*

        Svara

         Erfors*

         (Autocorrect-fail deluxe idag) 😅

         Svara

       Svara

     Var har jag nämnt nåt om nåt sånt bisarrt tystnadsavtal? Som jag fö aldrig skulle signat för några tusen i månaden.

     Kvinnorna som utsatts för honom hade som sagt en vilja som jag respekterade. Jag ”jobbar” inte så att jag outar förövare oavsett vad de utsatta vill. Han blev av med jobbet och det räckte för utsatta jag haft kontakt med. Menar du att jag skulle outat någon annans våldtäktsman oavsett hens vilja?

     Svara

      Du behöver inte outa offer för att varna för en förövare.

      Dessutom lät det ta mig fan helt annorlunda varenda gång du skammande andra kvinnor i mediebranschen som ”Vet men håller tyst”. Har du verkligen sån koll på deras motiv att du kan utesluta att de inte säger något pga att de inte har offrens godkännande?

      Du har ju t.om klagat på och skammat kvinnor som inte vill namnge FV, hans offer alltså. Och ifrågasätter de kvinnor som inte har upplevt samma sak som du när det kommer till hans beteende.

      Svara

       Tänker du på hans offer när du nu namnger honom förresten?

       Detta handlar om att du stannade och höll käften och nu när du har fått sparken så pratar du.

       SJÄLVKLART är detta PRECIS EXAKT
       det du har anklagat så många för att göra.

       Svara

        Det du pratar om är två helt olika saker. Cissi har inte blivit utsatt för denna man. De Cissi velat ha stöd ifrån är kvinnor som själva utsatts av samma man som hon själv. Man kan inte ’outa’ människor för andras räkning.

        Svara

         Vad snackar du om? Har man verkligen rätt att kräva att någon annan öppet pratar om sina upplevelser pga att man har blivit utsatt av samma person?

         Dessutom har hon som sagt malt på om hur fel det är att människor som vet saker av den här karaktären är tysta pga att de är rädda om sina karriärer, hon menade alltså inte specifikt offer då såklart; utan folk som ser, vet och är tysta.

         Svara

         Nu då Leif, nu outar hon väl en person för andras räkning?
         Varför? För att stötta? Varna andra?

         Nej; hon outar honom för att hon fick sparken. Inget annat

         Svara

      Sen är hämnd och att varna två helt olika saker.

      Även om de kvinnor du känner till är nöjda med att han blev av med jobbet, är ju -enligt dig själv- syftet med uthängningar primärt att VARNA.

      Svara

   Och blir inte särskilt berörd av att just du ”fan blir riktigt besviken” pga du verkar ju vara mer angelägen om att vrida och vända på saker för att smutskasta mig än ptja… Något annat.

   Jag har rak rygg i detta. Det du yrar om är tossiga antaganden och illvilliga tolkningar. Inget mer än så.

   Svara

    Nej det är klart du inte blir, jag sa det bara för att jag personligen känner så. Förväntar mig/bryr mig inte om du tar åt dig.

    Det är en ganska stor grej att sitta på dina höga hästar och upprepade gånger ondgöra sig över att offer och folk som vet är tysta – för att sedan göra det själv.

    Tack vare din bristande impulskontroll när du är i affekt vet alla nu sanningen.

    Svara

    Det är ingen ”tolkning” Cissi. Det är dina egna ord.

    Svara

     Cissi Wallin

     Jag upprepar: HAR du hängt ut/varnat för/namngivit honom innan du fick sparken från metro?

     Isf ber jag om ursäkt – om du inte har det: Då satte du din kolumn i Metro före att varna andra kvinnor för en farlig man, och lägga skulden där den skall vara.

     Det hade kunnat vara helt förståeligt, men med tanke på hur intensivt du har skuldbelagt andra människor för att de har agerat som du själv isf bevisligen har gjort: så är det inte det. Du har t.om mer eller mindre krävt att OFFER skall gå ut med sina berättelser, annars upprätthåller de detta. Enligt dig.

     Fast inte du då. Du är undantagen dina egna regler. Hycklare.

     Svara

      Schyy!

      Svara

      Jag ser inte likheten i dessa fall.
      1. Cissi delar erfarenhet med många kvinnor. Cissi går ut offentligt. Cissi blir manglad. Cissi vill ha hjälp av de andra drabbade för att stärka sitt case, där Cissi själv är offer.
      2. Andra kvinnor delar erfarenhet av SE. Cissi får veta och använder siģ själv som verktyg för att få bort SE. De andra kvinnorna förefaller inte vilja driva ett offentligt case. Cissi driver inget offentligt case pga vill respektera offren. Inom branschen sprids likväl infon.

      Vad är det vi tolkar så olika?

      Svara

       Buip

       Läs mitt svar till Leif nedan.
       Utöver det så är Cissis hela case att varna andra för farliga män, en farlig man har antagligen utsatt fler, och NU går det tydligen bra att outa.

       Vad beror det på?

       Har kvinnorna ni talar om plötsligt ändrat sig tror ni, eller har Cissi fått sparken från metro?

       Svara

        Läs Leifs svar till dig nedan. Jag kommer inte kunna formulera det bättre.

        Svara

      Varför skulle hon outa någon hon inte själv blivit utsatt för? När hon har ’skuldbelagt’ andra människor handlar det ju om människor som själva blivit utsatta för samma man. Att outa folk till höger och vänster när man inte har förstahandsinformation vore ju vansinne. Att inte vilja arbeta på samma arbetsplats som en utpekad förövare är ju inte riktigt samma sak.

      Svara

      Varför skulle man outa någon man inte själv blivit utsatt för? På vilket sätt är det hyckleri att söka stöd hos andra som blivit utsatta av samma person som en själv? Fattar du inte hur farligt det skulle vara om personer med stora platforma började outa människor offentligt för andras räknings skull? Däremot är det ju fullt förståligt om man inte vara på samma arbetsplats som en sådan person!

      Svara

       Leif

       Cissi har upprepade gånger ondgjort sig om människor som vet saker, men är tysta pga av sina karriärer. Kvinnliga kollegor, kvinnliga chefer. Hur kan du ha missat det?

       Dessutom har hon victim-blame’at kvinnor som inte har samma upplevelse av FV som hon, och öppet skammat dem

       Svara

        Nu har ju inte Cissi varit tyst om den här personen, utan stöttat de utsatta och sett till att han fick lämna sitt uppdrag. Men att offentligt vara den som hänger ut någon, då ska man ha förstahandsinformation. FV var redan uthängd, och hon sökte stöd hos andra som sett honom in action eller varit utsatta. Dessutom har hon ifrågasatt varför andra inte gjort med FV vad hon gjorde med sin chefsredaktör, dvs visat civilcourage och ställt krav på arbetsgivaren när alla vet att han beter sig illa. Så nej, du försöker med ett krystat argument försöka trycka dit henne. Att hon nämner hans namn nu ett år senare när det redan är känt är ju inte riktigt samma sak som att offentligt hänga ut. Om det nu handlat om att hon är rädd om sitt jobb hade hon väl dessutom accepterat den ’paus’ som föreslagits i hopp om att komma tillbaka, och inte satt ner foten i vad hon tycker är ett oacceptabelt beteende. Så släpp det nu.

        Svara

         Men sluta. Hon har upprepade gånger skammat andra kvinnor pga att de inte går ut öppet och säger vad de vet om diverse mediamän. Alltså inte offer, utan folk som vet Men håller tyst.

         Har hon rätt att ifrågasätta andra offer om varför de inte går ut på ig med sina upplevelser? Märks att du är man Leif, en kvinna hade haft full förståelse för varför man inte gör det.

         Summan av kardemumman:

         Cissi får sparken och väljer DÅ att namnge Erfors, helt oavsett det hon nu påstått: att hon inte velat göra det pga att hans offer ”inte vill”.

         Cissi var rädd om sin karriär, precis det hon skrikit fördömanden om att andra är.

         Att hon inte accepterar pausen beror på att hon blir drabbad själv nu, och på att hon fan aldrig fick några jobb innan metoo heller, så hon vet att hon är körd. Metro är ju det enda gig hon haft som är av värde

         Svara

          Som sagt, det var redan känt varför Erfors fick gå. Till och med Resumé skrev om det (https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/12/11/han-tar-over-metro-efter-staffan-erfors/).

          Att hon skulle vara karriärist och att det är anledningen visar bara att du inte följer henne särskillt noga.

          Du kan heller inte på allvar jämföra situationen där hon riskerar åtal för grovt förtal, med två års fängelse i straffskalan, och därför är besviken på andra som vet men som inte berättar, med att hon inte offentlig outar en person hon aldrig själv sett eller blivit utsatt för??

          Cissi har brister som alla oss andra, men den här tesen som du av oklar anledning är så angelägen om att driva är bara ohederlig.

          Det luktar troll lång väg, jag lämnar det här nu.

          Svara

           Att du inte vet att hon alltid varit karriärer, talanglös och utan självinsikt: säger mig att du började följa henne under metoo.

           Faktum kvarstår: Hon namngav inte Erfors förrän hon fick sparken. Trots att hon anklagat kvinnor för att vara tysta om vad de vet.

           Varför tycker du att det är ok att kräva att kvinnor med riktiga karriärer -som inte har en kvarts miljard att luta sig mot- ska gå ut offentligt och prata om något som är traumatiskt OCH kan resultera i att de förlorar allt?

           Cissi har aldrig haft någon karriär att förlora direkt, det enda av värde hon har fått höra förutom metro; har hon fått göra pga #metoo.
           Det finns dessutom en hel del män som Cissi har pratat om, i tredje hand.

           Tycker att det är anmärkningsvärt att hon är skyddad mot kritik ang andra saker pga att hon nu är utsatt .

           Förklara för mig hur ”Jag ville inte säga utan deras medgivande” går ihop med att hon namnger friskt när HON får sparken ?

           Jag står fast vid att Cissi borde be alla de kvinnor hon har anklagat för att höra samma sak som hon BEVISLIGEN HAR GJORT SJÄLV.
           Och VERKLIGEN till de offer hon har skammat.

           Jag är tydligen i modd Leif, men lämna du. Tragiskt att du backar Cissi i hennes skammande av offer.

          Det är inte Flashback det här. Skärpning!!

          Svara

  Cissi Wallin, jag är glad och tacksam för att du orkar ta striden och inte ger dig. Jag känner dig inte, men önskar att jag kunde ge dig en kram /från en som anmälde, det fanns tekniska bevis, men förundersökningen lades ner. Han var min far.

  Svara

  Jag är SÅ trött på Cissi Wallin.

  Hon har inte alla hästar hemma, känns det som. Någon som lyssnade på avsnittet med henne i Framgångspodden? Satte kaffet i halsen när på fullt allvar påstod att ”alla” har ”spionkonton” på instagram och att hon själv hade tre stycken. Att ”alla” spionerar på sina fiender. Herregud. Väx upp, tänkte jag bara.

  Svara

  Varför blev min kommentar borttagen? Skrev inget olämpligt?

  Svara

   Jag skrev att jag var trött på Cissi Wallin och fick helt annan bild av henne efter hennes påståenden i Framgångspodden om att ”alla” har spionkonton på Instagram och att hon själv hade tre stycken. För att, som hon påstod, ”alla vill ha koll på sina fiender”. Hon framstod som en fjortis, och borde växa upp.

   Huuuuur kan denna kommentar bli borttagen, Camilla? Fattar ingenting.

   Svara

    Den hamnade i modd, för den är precis här ovanför

    Svara

  #teamcissi

  Svara

  Gäsp.. Cissi Wallin har inställningen att alla är emot henne och hon alltid har rätt om allting.
  Och den som tycker och tänker något annat är inte vatten värd.

  Svara

   Det är bra att frågor som tystnadskultur, härskarteknik, yttrandefrihet, diskriminering mm lyfts. Bara ledsamt att dom som skriker högst i frågan själva är de största användarna av dessa tekniker. Alla som inte tycker lika blockeras. Att se hur de av annan åsikt trycks ner med ful härskarteknik och diverse påhopp är inte snyggt. Att leva som man lär är viktigt i dessa viktiga frågor. Cissi Wallin bla bör fundera på hur hon själv bemöter och svarar folk.

   Svara

  Pausa Cissi Wallin, så ynkligt Metro! Med det står det klart vad Metro är för sorts tidning – en tidning som tystar en kvinna. Avplattformar en feminist. Kvinnor, feminister, och särskilt våldtagna sådana ska tystas är den signal Metro sänder ut. Farligt & vidrigt!

  Metro går patriarkatets vägar.

  Svara

  Jag blir faktiskt lite ledsen när jag läser alla kommentarer som pratar om bojkott av Metro och att Metro bara är skit, och så vidare. En av mina bästa vänner är reporter på Metro, och jag vet hur hårt hen jobbar för bra, opartisk journalistik och för att lyfta frågor som sällan får utrymme i media. Hen gör helt enkelt ett jävligt bra arbete, och är inte heller ensam om det bland sina kollegor. En sådan här historia som med Cissi skadar självklart varumärket Metro – men snälla, dra inte alla som jobbar där och hela tidningen över en kam. Det går att kritisera ett agerande utan att dra på fulla växlar och attackera en hel personalgrupp och allt deras arbete. Varför måste allting alltid polariseras på det här sättet? För all del, den som är ansvarig för ett felaktigt agerande skall få stå till svars för det, men då är det väl också där frustrationen och ilskan skall hamna.

  Svara

   LO 22:17: Be gärna en av dina bästa vänner berätta i tidningen hur detta påverkar hens jobb. Hen som reporter och brukar lyfta frågor som sällan får utrymme i media. Nu har hen ett perfekt skäl. Du har börjat halvvägs.

   Svara

  När en tidning avplattformar en kvinna & feminist bör det skada deras varumärke!

  Svara

  Fast det är väl inte dä konstigt att hon får sparken? Hon verkar ju inte ha koll på de grundläggande etiska reglerna inom journalistik. Man kan inte få hur många varningar som helst till sist får man sparken.

  Svara

  Rent objektivt sett är detta ett skitnödigt drag av Metro. Att det är en kränkt snubbe bevisar ju det faktum att Cissi hållt på och dinglat på gränsen över vad som är OK att göra i över ett decennium? Ibland har hon på riktigt, objektivt sett, gjort katastrofalt idiotiska saker vilket sabbats folks liv, så jag har ingen respekt för henne i sin ”yrkesroll” som offentlig människa med den makten hon har. Men herregud, att det skadar inte Metro, NU? Tycker inte det är rimligt att kicka henne.

  Har de fått nån stor annonsör som vill vara drama-fria?

  Svara

  Kan inte komma över ett drev Cissi Wallin deltog i för kanske närmare 10 år sen mot Ulf Brunnberg.

  Svara

   Det gällde ett utalande i en tidning av Ulf Brunnberg.

   Svara

  Nu ska vi testa en ny grej. Den kallas att skilja på sak och person. Ok? Det funkar såhär. När det gäller en frågeställning så ser man på den objektivt utan att blanda in personliga känslor gällande inblandade personer.
  Så, det är ok att tycka att Cissi är (valfritt värdeladdat negativt ord) och samtidigt tycka att det som sker är fel.
  Man kan tycka att Metro är bra och ändå vara kritisk till deras agerande.
  Gränsen går dock vid Fredrik Virtanen. Han är ett äckel hur man än gör men ingen regel utan undantag.
  Så, lägg nu känslorna åt sidan och titta på vad som händer. Höj blicken och fundera lite. Tänk bort Cissi. Hur ser det då ut? Är detta rätt agerande? Av Metro? Av omgivningen? Av dig?

  Svara

   Cissi är väl inte min favvo men när det kommer till detta så backar jag henne till 100 %.
   Det som sker är helt absurt och dubbelmoralen är så tydlig att jag inte förstår hur folk accepterar det.
   Jag är alltid lite skeptisk när man pratar om patriarkatet men detta är exakt vad det handlar om.

   Svara

   Jag tycker det är helt rätt av Metro. De bestämmer själva vilka krönikörer de ska ha. En ny chef kanske just vill testa det: något nytt, något annat än CW. Som frilans får man hacka i sig det. Vad chefen sagt till henne vet vi ju inte, ”sköter sig”, ”skadar varumärket” kan han ha sagt eller inte, det kan vara CW:s tolkning.
   Sociala medier börjar rent allmänt vara en stor belastning för dem som vill leverera journalistik på någon nivå och som närmar sig kvalitet, dvs att beskriva skeenden ur flera vinklar. Alla på sociala medier har en egen agenda. CW är inget undantag. Har respekt för den men tänker att hon vore smartare om hon valde sina strider. Krig kräver slughet, inte reptilhjärna.
   Håller inte med Nja, FV är inget äckel. Han var uppenbarligen det för 12 år sen och borde ha lagförts i i rättegång då. Så skedde inte och, än så länge, har vi inte pöbeldomstolar som bestämmer straffen. Men med nuvarande takt så är det bara en tidsfråga innan vi har angiverisamhälle. OchDÅ kommer vi alla ha anledning att vara rädda.

   Svara

    Jag håller inte med dig men jag gillar ditt sätt att resonera. Det är alltid nyttigt med fler infallsvinklar. Givetvis har alla tidningar rätt att byta krönikörer när de vill och det inkluderar Cissi. Det är ju inte meningen att Cissi ska vara ”fridlyst” i sin roll. Hmm, hur drar man gränsen?
    Du gav mig lite mer att fundera på.

    Svara

    CW är arg för att Metro inte vill publicera henne trots att hon ännu inte är åtalad eller dömd. Virtanen är inte heller åtalad eller dömd för ngt brott. Ändå fick han sparken.

    Svara

  Hon är en usel skribent. Men det är synd att hon blir petad av fel anledning.

  Svara

  Det är väl inte konstigt att tidningar byter krönikörer då och då. CW har skrivit i Metro länge. Ärligt talat så har hon skrivit ungefär samma krönika de senaste åren. Dags för en nystart?

  Svara

  Jag har kollat på de inlägg nu som metros chefredaktör tyckte var fel av Cissi att lägga ut. Jag håller faktiskt med honom i delar. Det där med hoten mm. Ja man ska inte ta skit men att publicera öppet på soc medier och hota människor när man är en av Sveriges största tidningars mest lästa krönikör (frilands eller ej) är inte bra. Oavsett man eller kvinna, det är inte bra och jag hade inte tyckt om det om jag var chef.

  Ja mannen i fråga hotade henne först, men skriv dessa hot tillbaka då, anmäl skiten mm men lägg inte ut det för alla att se..

  Tinderskämten tyckte även jag var att gå över gränsen. Om någon man eller kvinna söker en viss typ av person för sina speciella kinks. Är väl jätte bra att då vara öppen med det i sin profil. Sånt skämtar man inte om.

  När hon hängde ut killen som käkade chili i talang och sen visade det sig att just denna kille var en bra man. Hans systrar skrev till och med till henne att ta bort inlägget och sluta raljera över deras bror.

  Mycket Cissi lägger ut är bra och viktiga saker. Men hon har gått över gränsen på många inlägg. Cissi är starkt förknippad med metro oavsett om hon är frilands eller inte.

  Om vi vänder på det hela. Om en man hade lagt ut dessa ”skämt” om kvinnor på tinder eller hotat kvinnor (även om han blev hotad innan) och lagt ut. Hade man då velat ha den personen som sin största krönikör i Sveriges mest lästa tidning?

  Jag hade inte velat det. Oavsett kön på krönikören.

  Svara

   Du har definitivt en poäng där. Om vi ska behandla alla lika så borde det vara så.
   Problemet är att jag tror inte det är så i praktiken. Jag tror kvinnor och män döms enligt olika måttstockar.

   Svara

  Man undrar varför Metros redaktör reagerat så kraftigt på Cissi Wallins privata mediaplattform? Har han någon egen smutsig agenda eller? Jag har iaf läst min sista Metro nu när den inte kommer att ha något värt att läsa! Jag hoppas fler kommer att inse vad Cissi gör för jämlikheten. Men det är väl just därför Metros redaktionschef känner sig hotad.

  Svara

   Det har du nog sannerligen gjort med tanke på att Metro (som ägs av riskkapitalist Qviberg & co) inte har betalt de ANSTÄLLDA löner i mars. Ägarna har satt tidningen under rekonstruktion och kan på så vis slippa betala någon något, till skillnad från en konkurs. Då får iaf några som har pengakrav på dem en del.
   Det är i nuläget mer troligt att CW skulle gå om Greta Thunberg i antal följare (1 mille worldwide 30/3) än att någon av de frilansande krönikörerna får en spänn för det de fakturerat.
   Men: det är inte lätt att inte ta en av mååånga kostnadsnedskärningar på en (framför allt av ägarna) illa skött dagstidning 🙄 om man som CW är nästan komiskt narcissistisk. Och då manar till bojkott och jadajada.
   Tror jag skulle orka ha med henne att göra professionellt (i övrigt ö h t inte) i ungefär 4 minuter. Metro har dragits med CW, iaf enligt henne själv, i 12 ÅR.

   PS: Tycker mycket mer synd om dom som faktiskt behöver pengarna de trodde de skulle få. De anställda t ex.

   Svara

  Cissi Wallin- Verkar vara Sveriges jobbigaste kollega.. Man vet aldrig om eller när hon ska hugga en i ryggen.

  Vem anställer ens henne? Fyfan vidrigaste människan.

  Svara

   Ett sätt att slippa ”bli huggen i ryggen” borde ju vara att uppföra sig professionellt på jobbet?

   Svara

  Män som blir dömda för t.ex. människosmuggling eller sexuella övergrepp får eget program i SVT och vara med i ”så mycket bättre”.. eller pryda omslag..

  Det här är bara så fel.. kvinnor dubbel bestraffas hela tiden. Att inte folk ser hir olika behandlad man blir utifrån kön. Under vilka snäva regler kvinnor ska förhålla sig. Det ska mycket till för att en man ska uteslutas som Cissi Wallin har. Man kan tafsa, vara odräglig, ta droger, komma med högst tveksamna uttalanden och ändå behålla sina jobb.

  Det här är bara att tysta kvinnor.
  Och återigen. Man ljuger inte om att man blivit våldtagen. För nej, man har inget att vinna på detta. Bara förluster..och ja. Undantag finns alltid men borde inte representera alla fall.

  Svara

   Han som dömdes för människosmuggling gjorde ju det i tjänsten som del i ett reportage. Godkänt i förväg av hans chefer.
   Naturligt att SVT inte sparkar honom för det.

   Svara

   Menar du de som räddade en syrisk pojke?

   Herregud, verkligen rätt personer att använda i ett sånt här exempel. Inte

   Svara

    Hur tänker du nu? Är människosmuggling ok om svt- personal gör det? Sedan är det väl inte han som ”räddade” någon. Mig veterligen har varken reportern eller svt tagit på sig försörjningsansvaret så det är väl svenska skattebetalare som betalar?

    Svara

     Människosmuggling är ett brott och reportern blev dömd för det. Men det var del av ett SVT reportage om flyktingars vägar till Sverige. Upplägget var godkänt av SVT i förväg. Det hade varit grymt fel att avskeda reportern för det.

     Svara

  CW skriver hela tiden ”min privata instagram” såsom det skulle vara förmildrande. Vore den låst vore den ju i en form privat, men nu är den ju ett massmedium, en plattform att torgföra åsikter till tusentals. Att då inte förstå att det kan bli problematiskt gentemot en uppdragsgivare är underligt. Metro har ju velat diskutera, få till stånd en ändring. Om CW inte vill det riskerar hon förlora sitt uppdrag, vilket hon ju måste vara beredd på.

  Att sedan prata om deplatforming när man själv startat drev för att exempelvis en komiker ska mista sina jobb som i somras och andra försök är ohederligt.

  Hon pratar vidare om att allt är en stor konspiration, en manlig sådan, som orkestreras av män som vill henne illa tror jag inte någon går på.

  Hon har gjort bort sig, vägrat acceptera en uppdragsgivares önskan, ja, så förlorar man uppdraget.

  Svara

  Det var bara en tidsfråga, det borde hon förstått efter att TV4, SVT och alla andra slutat ge henne uppdrag.
  Är man oresonlig så är det svårt att få uppdrag.

  För övrigt har ju Cissi historiskt drabbats av det mesta, så inte konstigt att hon gärna utmålar sig som offer även nu.

  Hon har ju drabbats av adhd, alkoholism (fast den försvann), glutenintolerans, mobbing i barndomen, blivit bortvald endast på grund av sin längd från rollen som Lisbeth Salander, stressmage, blev oerhört sjuk av att äta lchf och säkert mycket mer.

  Hon har också startat PR-byrå i New York, fast ändå inte, startat tvproduktionsbolag där enbart kvinnor skulle anställas, fast det blev inget heller, startat en komikerkarriär, fast det blev inget heller.

  Vad jag förstår så har vi att göra med en mytoman och narcissist som ständigt ser sig som offer och söker rampljuset oavsett skäl.

  Det är djupt tragiskt att se detta utspela sig helt öppet. Impulskontrollen tycks noll och familj och vänner tycks inte ha vett att stoppa det hela.

  Svara

   Nu ska hon studera till socionom för att hjälpa utsatta kvinnor. Det är väl en fyraårig utbildning? Stannar hon till första tentan?

   Svara

  CW:s fanclub fyller Metro Sveriges Instagram med arga kommentarer till brädden. Prata om mobb.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.