Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

613 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det bara jag som tycker det är ofräscht att sitta mitt emot någon som sminkar sig på tunnelbanan eller bussen? Och jag fattar inte varför? Sminkar mig själv men att sitta mittemot någon gör…att det bara kryper i kroppen. Det känns liksom för intimt på något märkligt sätt. Är det någon annan som känner likadant? (Ganska få antar jag för detta sker ju i princip på daglig basis i Sthlm).
  👄💄💅🏻

  Svara

   Nej… tänker mest på hur dom lyckas få allt smink jämnt när det skakar och svänger 🙂

   Svara

   Haha sminkar mig jämt på kollektivtrafik, minuterna det sparar är ju guld värda

   Svara

   Jag upplevde en person som klippte naglarna med nagelsax i en trång t-banevagn. DETA var intimt, och vidrigt 😂

   Svara

    Åååh det gjorde jag med för två veckor sen, när han började topsa öronen var kag tvungen att byta vagn. Men värst va en som petade näsan så det började forsa blod. Bannar mig själv för att jag inte kan sluta stirra

    Svara

     Men fyyy, inte undra på att man tar bilen.

     Svara

    Fyy fan!! En kollega klippte sina naglar bakom kassan en gång, jag höll typ på svimma av chock och äckelkänslor, sååååå vidrig. Aldrig sett henne på samma sätt längre.

    Svara

    Jag har varit med om en kvinna som rakade benen bredvid mig på bussen. Det var lite … märkligt.

    Svara

   Ja för att inte tala om när folk äter på buss/vagnen. Spyr på dessa lukter

   Svara

   Men folk måste ju sluta tänka att tunnelbanan är deras vardagsrum!!

   Svara

   Ja, det är bara du. Tror du använder ”ofräscht” lite fel. Möjligtvis obehagligt, ofräscht är det inte. Intimt? Hahaha ge dig nu. Titta inte bara 😉

   Svara

   Håller med. Tycker det är privat. Som att borsta tänderna- man gör det hemma i badrummet.

   Svara

    Jag har en kollega som brukar gå runt och borsta tänderna på vår arbetsplats (kundtjänst) i lokalen liksom, inte ens på toaletten 😂

    Svara

   Vacker utan spackel!

   Svara

   Jag älskar att kolla på smink tutorials på youtube men också på folk som sminkar sig i kollektivtrafiken. Jag kan inte låta bli att titta och japp många märker det och blir obekväma 😆😂 de får skylla sig själva tycker jag.

   Svara

  Jag har ett dilemma. Jag tror jag börjar få känslor för en tjejkompis sedan många år tillbaka. Vi bor på olika orter men ses regelbundet, på senare tid har vi umgåtts mer än vanligt. Hon har sambo och barn, jag är singel. Hennes sambo jobbar inte och hon försörjer familjen men är dödstrött på det. De har alltid ont om pengar. Sist vi sågs sa hon att hon tyckte att vi skulle ha ett förhållande. Vad tror ni? Är det en bra eller dålig idé? Jag tycker mer och mer om henne ju mer vi umgås, kan inte sluta att tänka på henne.

  Svara

   Låt henne redan ut sitt gamal innan du tar det steget!! Så att du bara inte är en språngbräda för att komma loss!!!

   Svara

   Skulle aldrig uppmuntra till otrohet, speciellt inte när barn är inblandade. Men om hon skulle lämna sin Sambo tycker ”go for it”!

   Svara

   CAMCAM!!!!! Ta bort min kommentar ur modd från för förra öppet spår, den som var försenad. Behöver posta den igen. Den om för mycket lön.

   Svara

    Men herregud lugna dig??

    Svara

     Haha, sorry. Inser själv att jag lät helt manisk. 🙂

     Svara

   Du kan säga att när hon är redo att lämna sin sambo så finns du där för henne, förutsatt att det inte tar flera år…

   Hon bör dock sätta sig ner och ta ett rejält snack med sin sambo… en kvinna ska aldrig försörja en man wtf

   Svara

    Du måste ju bott under en sten i bra många år om en kvinna inte kan försörja en man? Och förresten hur vet du att sambon är en man?

    Svara

    Öh va 😂

    Svara

    Det beror väl på varför sambon inte jobbar?!

    Svara

    Hemma hos oss är de jag som står för den mesta av inkomsten och ser inget fel i att försörja min man. Det kan finnas många själ till att jag klarar av/ trivs med att jobba och dra in inkomsten men inte han. Vi lever inte på 1800 talet där kvinnor ska stå vid spisen, sköta hemmet och föda barn och mannen ska tjäna pengar.

    Svara

  Älskar öppet spår! Jag dejtade en kille under ett par månader som jag i efterhand har förstått är sociopat. Kan såklart inte konstatera detta till 100% men är rätt säker.

  Är nyfiken om det finns andra som dejtat sociopater och hur detta tog sig uttryck? Varför blev ni kvar? Varför gjorde ni slut? Osv

  Svara

   Var tillsammans med en snubbe som va otroligt kontrollerande. Han förbjöd mig att träffa mina vänner, festa osv. Stannade kvar för att han isolerade mig från alla andra och allt jag kände jag hade va honom. Var oerhört kär men gjorde slut när jag fick reda på att han skrev med en massa andra tjejer. Var sedan dum nog till att fortsätta ligga med honom och hela alltet slutade med att han va otrogen med mig mot en annan tjej. Lämna så fort det går helt enkelt.

   Svara

    Tack för att du delar med dig! Killen jag dejtade var inte kontrollerande på det sättet men han var manipulativ på många sätt. Han saknade empati och allt han gjorde var för att det skulle ge honom något. Så även gångerna han gjorde något snällt var det bara för att gynna honom. Vännerna han hade var bara där för att uppfylla hans behov. Han hade ingen genuin personlighet utan allt var ett spel. Han imiterade till och med mina känslor, tankar och funderingar när han pratade med andra människor. Som om han inte visste själv hur man skulle vara utan ”lärde sig” av mig. Hörde exempelvis honom prata med sin vän i telefon och peppa hen med mina exakta ord. Svårt att förklara men det var obehagligt. Han ljög även om helt obetydliga små saker och blev aggressiv när han konfronterades och inte kunde slingra sig ur det. Han skrev även med massor av tjejer bakom min rygg. Är säker på att han låg med andra tjejer också när han ”sov över hos sin polare”. Ändå lyckades han alltid prata sig ur saker men till sist insåg jag att inget han sa var på riktigt, han sa bara vad som behövdes i stunden för att hålla kvar mig. Så till sist ledsnade jag och gick vidare med livet.

    Han är dock fortfarande sjukt fascinerande för mig för han var så korkad, manipulativ och ynklig på samma gång.

    Svara

     Skrev en sjukt lång kommentar som antagligen hamnade i modd, får se om den letar sig igenom.
     Sorry på förhand för wall of text, men är inte van att prata om honom så när jag väl börjar kommer allt ut.

     Svara

     Låter exact som min ex, fast han hadde ingen kompisar på riktigt. Var otrogen med flere tjejer och behandlede alla (även butikkpersonalet) på dårligt sätt. Skulle alltid testa dom (for eksempel lära sig allt om en produkt for att så gå i butikken och testa om personalet var kunnig). Konstigt for han var en vidrig person men också charming. Mer narsissist änn sosiopat var min ex. Blev slut for han var otrogen.

     Svara

      Men gud vad sjukt, låter inte alls som en trevlig typ. Så speciellt att liksom gå till butiker och besserwissra med personalen, snacka om maktlysten. Tur för dig att du gjorde slut! Hoppas du mår bra idag ❤️

      Svara

   Jag var tillsammans med en kille i tre år som är sociopat/narcissist. Tog sig i uttryck i att han misshandlade mig psykiskt dagligen. Han kontrollerade mig, kallade mig alla möjliga fula ord, förminskade mina känslor, satte upp regler jag var tvungen att följa (t ex svara på sms inom 20 minuter och inte prata om honom till mina vänner), var otrogen mot mig medan han i princip gjorde slut för att jag blev tafsad på av en random på krogen (han tyckte att det var mitt fel), vände sitt ex och mig emot varandra osvosv. Kan hålla på hela kvällen, men kommentaren kommer bli för lång.

   Jag stannade kvar för att han var min bästa vän innan vi blev tillsammans och visade inga som helst tecken på ett sådan beteende tills vi blev kära i varandra. Fick sedan reda på att han gjort samma sak mot sitt ex, när vi två till slut (jag och exet alltså) båda dumpat honom och tagit våra förnuft till fånga och pratat med varandra om allt som hänt. Jag gick verkligen igenom hela normaliseringsprocessen för jag var så jävla kär i honom, och han fick mig att tro att allt var mitt fel. Han kunde verkligen vända på ALLT till att det var mitt fel. Han hånglade med en annan tjej på en fest, då var det mitt fel för att jag inte ”varit tydlig med var gränserna gick”. Han sa något jag tog illa upp av, då var det jag som ”hade krav som han inte kan leva upp till”. Han började prata med andra tjejer för att ”jag var ju så himla tråkig så jag får skylla mig själv att han söker uppmärksamhet från andra”. Du fattar grejen. Jag kunde inte göra rätt, någonsin.

   Jag är skadad för livet och önskar inte ens min värsta fiende det jag gått och går igenom. Lyckades bryta mig loss när jag till slut kom till en punkt där det handlade om liv eller död (inte att han skulle döda mig, utan att jag såg självmord som en utväg). Hade ett par återfall i månader/år efter men nu är jag helt fri sedan cirka två år tillbaka.

   Svara

    Usch vad fruktansvärt. Har varit i liknande relationer och det skadar en verkligen för livet, blir så ledsen över att du gått igenom detta. Starkt att du tog dig vidare och valde livet och jag hoppas med hela mitt hjärta att du – trots dina ärr – är lycklig idag ❤️

    Svara

  Kan vi ”prata om” våren? 💐

  Vad är det bästa med att våren är på väg? Beskriv målande hur mycket positiv energi ni får av solljuset, fågelkvittret och grönskan, tack!

  Svara

   Ljuset och värmen nu efter mörker och kyla. Älskar blommor och natur så det är kanon att följa vårens intåg i naturen!!! Tycker även det var jättefint när vi hade massa fin snö oxå☺️

   Svara

   I år ser jag inte alls fram emot våren när de varnar för extrema halter av pollen. Men solen ser jag fram emot 🌞🌞

   Svara

   Tyvärr påminner våren om att det blir sommar igen och men tanke på sommaren som var vill jag springa och köpa en ac och mörkläggningsgardiner 😭

   Svara

    Håller med hatar varma sommaren

    Svara

    Samma!! :/

    Svara

   Iår är jag galet taggad på vår då vi flyttar till hus med stor trädgård i början på mars. Det betyder massa utelek med barnen, plantera maaassor med blommor och altanbygge. Våren är verkligen den vackraste tiden. Allting börjar liksom om.. och jag känner mig bara så otroligt glad att vara vid liv.

   Svara

   Fina svar av alla, tack! 🥰 Jag har haft mycket energi även på vintern, men vet att den blir ännu mycket större på våren.

   Svara

   det jag tänker på precis nu är att jag älskar att det är så lätt att småprata vid förskolehämtningen pga kan bara le och säga ”solen!” haha.

   Svara

   Att man snart kan spela golf!

   Svara

   Inga fler vinterkläder! Bara dra på ett par gympadojor och en tunn jacka. Inga fler overaller, vantar och fleecebyxor på barnen. Slippa skrapa bilrutan på morgonen. Vår gör allt så mycket enklare!

   Svara

   Så skönt att bli påmind om allt det där underbara med att våren är på gång, tack alla❣️ Ljuset, det underbara ljuset som lyser upp både inomhus och utomhus och inte minst själen.

   Och nej, förra sommarens hetta under alltför lång tid vill jag inte heller ha tillbaka.

   Svara

   Pollen <3 Jag både ser ut och känner mig som en knarkare, pga rödsprängda ögon och tröttheten av allt antihistamin

   Svara

    Funderat på att vaccinera dig mot det?😊

    Svara

     Gick på hyposensbehandling i tre år, det hjälpte ej 🙁

     Svara

  Jag är 26, snart 27 och har redan flera grå hårstrån 🙁Det känns som att de bara blir fler och fler eller inbillar jag mig…? Jag har nordiskt tunt, cendréfärgat hår som jag blonderar så det lär ju inte synas om jag fortsätter. Jag undrar dock vad det beror på att man får det i så himla tidig ålder? Stress?

  Svara

   Har det inte mest med anlag att göra?!

   Svara

    Haha ååh jag är i din ålder och jag hitta en liten toffs med grått hår på huvudet för redan några år sedan. Inte fått fler gråa hårstrån efter det men har kvar min lilla slinga med grått hår. Tycker den är lite gullig ändå. Jag har typ mörkblont hår med ljusare toppar så när jag har en bulle på huvudet ser man den gråa/silvriga slingan slingra sig i det mörka håret i bullen.

    Svara

     Så gulligt haha!

     Svara

   Gener, händer oss alla, 30 men med brunt hår som till en början va mahogny men nu är mer askgrått pga grå hårstrån. Jag har iaf inte vart så stressad att det skulle ha påverkat mig…

   Svara

   Ja, stress kan påverka att man får gråa hårstrån. Därför tom barn som upplevt trauman kan få gråa hår. Men som ovan skriver vanligast är nog gener.

   Svara

    Förstår, tack! Gener bestämmer så himla mycket. Hade inte kunnat tro det med tanke på att mina föräldrar blev gråhåriga först i 50-årsåldern. (my real parents?!)

    Svara

   Jag är 26 och har också många grå hår! Dom kom när jag var 24 och blir bara fler och fler. Har dock inga rynkor så får väl vara glad för det haha..

   Svara

    Fick mina första grå vid 24, är 45 idag och helt grå. Färgar inte längre och är rätt nöjd så. Började dock tidigt med riktigt bra krämer och har sjukt lite linjer i ansiktet. Fick visa leg på bolaget för tre år sen, då färgade jag iofs håret. Omfamna dina grå, dom är en del av dig❤️

    Svara

   Fick nog mitt första gråa hårstrå som 20-åring, 22 iaf. Tror på gener för min pappa började bli gråhårig tunt 20-årsåldern. För min del bryr jag mig inte, tänker att det bara är hår så det är inte så mycket att göra. Gillar att färga det mörkt så det syns lite i utväxten men så får det vara 😉

   Svara

    Alltså vad skönt att läsa! Upptäckte vita/grå hårstrån (några få) i hårbottnen när håret var nytvättat nyligen. Såg dom nog tidigare i somras men trodde att det var ljusa hårstrån pga var väldigt blond som barn, men har numera cendre/mörkblont hår. När jag insåg att det faktiskt var vitt/grått blev jag lite rädd och bara ”är det nu man börjar bli äldre på riktigt?!!” haha. Är 23.

    Svara

   Är 22 oC var börjat hitta gråa slingor i mitt hår. Har haft det i flera år på ett ställe och tänkt att det beror på att jag slagit huvudet, men nu har jag alltså hittat mer. Är brunett så det syns en del men tycker att det är lite roligt haha

   Svara

   Har också fått några, syns så väl när man är naturligt svarthårig också. Så jag går till frisören och färgar med jämna mellanrum, för att få så lik min egen nyans som möjligt.

   Är också 26 btw, blir 27 i år. Tjejer känner jag inga som öppet sagt att de börjat få grått hår, var bara en jag gick en kurs med som hade fått massa gråa hår såg jag, lika gammal som jag men hon hade mycket mer än vad jag hade, vi var 24 då.

   Svara

    Jag har alltid ”varit öppen med” att jag började bli gråhårig när jag var 26, herregud det finns (tyvärr) så mycket värre saker man kan råka ut för.
    Men så har jag aldrig varit rädd för att åldras heller, jag är lite som Ted i HIMYM, jag embracear min inre tant 👵

    Svara

   Jag är 28 och har hittat ett par gråa hårstrån också. Jag tycker det är fint, visar ju bara att man åldras och jag tycker det är vackert på något vis 😊

   Svara

  Sitter och låtsas att jag inte väntar på att en kille ska höra av sig, men kollar på telefon var annan minut. ”Ska bara kolla klockan… inget sms”, ”var det min telefon som vibrerade?… nej det var torktumlare… som dom senaste 100 gångerna… inget sms”.

  Svara

   Know the feeling. Bästa knepet, tycker jag, är att ta en promenad och lämna luren hemma, kolla på film och lägg den i ett annat rum, samt gå och lägga sig😊

   Svara

   Messa du istället <3

   Svara

  Har så sinnessjukt mycket ångest i kväll. Vet inte hur jag ska hantera det. Har tagit till mina vanliga knep men kommer inte bort från den. Får panik.

  Svara

   Sysselsätt dig. Beroende på vad du tycker om att göra, typ pyssla med hudvård – måla naglarna, lyssna på ljudböcker (jag lyssnar på barnböcker, typ Astrid Lindgren) gör egen müsli och rosta i ugnen. Lyssna på musik som lyfter dig. Jag spelar ”Hans Zimmer – You’re so cool” på repeat. En låt som stoppar och lindrar min ångest.

   Svara

    Ljudbok ochnpromenad funkade bra för mig när jag behövde annat att tänka på… hade dock inte ångest just.
    Att göra ngt kreativt om man gillar det, skapa ngt känns bra.

    Svara

     Jag vågar inte gå ut på promenad nu tyvärr. Annars hade jag gjort det pga bästa grejen mot ångest.

     Svara

      Varför vågar du inte det? Ungarna är ute och leker på gården vid den här tiden. Ta en tur kring kvarteret bara.

      Svara

       För att jag befinner mig i en av Stockholms ”värsta” förorter. Och jag är lite traumatiserad av tidigare händelser.

       Svara

        Så länge du inte är i alby under pågående gängbråk är det lugnt. Klockan är 20:30.

        Svara

         Ja, tycker kanske du. Men jag vågar inte pga reasons. Respektera det.

         Svara

          Låter tråkigt. Din ångest påverkar nog.

          Svara

           Men lägg av, personen hänvisar till tidigare händelser, vem är du att förminska det? Vi bor inte i Bullerbyn längre.

    Jag har gjort det men det går inte över. Nu ligger jag i badet och försöker att slappna av men tankarna går bara igång ännu mer.

    Svara

     Nu vet jag ju inte hur det är för dig men för mig är badet det värsta stället jag kan vara på när jag har ångest. För mig förhöjs känslan av ångest och panik när jag tar ett bad, känner mig instängd och hör mitt hjärta slå mellan badkarsväggarna eller vad man kan säga.
     Kanske kan du testa att sätta på något på tv eller en podd och sen spela något mobilspel? Jag brukar lägga patient eller spela spindelharpan när jag känner att jag knappt kan andas eller lugna ner hjärtat på annan väg. Det hjälper min hjärna att fokusera på något annat och efter ett tag brukar det värsta ha släppt och då försöker jag kanske äta något litet gott eller typ gå och tvätta ansiktet så jag känner att jag gjort något “gott” mot mig själv.

     Svara

      Jag brukar bli lugn av värmen, vattnet och att lyssna på min favoritmusik. Men just idag funkade det inte. Ska försöka kolla på själslösa sminkvideos på Youtube nu och spela något mobilspel.

      Min ångest brukar inte vara såhär fysisk. Känner mig sjuk i kroppen.

      Svara

       Gå till gymmet och kör ett pass

       Svara

        Har inget gymkort pga bor här tillfälligt, så kan tyvärr inte det. Annars var det en bra idé.

        Svara

   Ta en xanax

   Svara

    Har ej

    Svara

   Ring en vän? Eller kolla om nån kurator på typ Kry är tillgänglig? Hoppas det går över 🌼

   Svara

    Har inga vänner jag har den relationen till, vilket är lite en bidragande orsak till ångesten. Jag har telefonfobi så Kry är nog tyvärr inget alternativ. Tack ❤

    Svara

     Skriv, måla, lyssna på musik, kolla på tv, googla. Varför har du ångest?

     Svara

      Har skrivit ett blogginlägg på min hemliga blogg nu och det känns liiiite bättre.

      För att jag känner mig ensam, har lite av en existentiell kris, efterdyningar av psykisk misshandel, att det känns som att jag inte är tillräckligt bra på min praktikplats osv. Jag har väldigt mycket generell ångest osv, men just i kväll är den mer konkret i den bemärkelse att jag förstår att det är min person som ger mig ångest. Den jag är.

      Svara

       Har du testat KBT?
       Jag är själv mitt inne i en kris just nu, tack och lov har jag lyckats hålla ångesten borta den här gången. Men iaf, jag har nu gått på KBT 3 gånger och har nu börjat förstå att den människa jag trott att jag är inte alls är jag. Jag har satt mig själv i ett fack jag inte borde vara i och med hjälp av KBT ska jag försöka få mig själv att förstå var jag egentligen hör hemma.
       Och jag har verkligen sett mig själv på ett sätt, tänkt att det är min lott i livet, att jag blivit den personen pga omständigheter men nu bara…näe, omständigheterna må påverka hur jag hanterar saker, vad jag klarar av, men de gör inte mig som människa, JAG är inte mina omständigheter. JAG finns där under, JAG ska fram.

       Och med tanke på att du, som jag förstår det, inte tycker om den du (tror att du) är tänker jag att det ju måste finnas ett DU där inne, som vill ut från dina omständigheter, de som försöker lura dig att du är någon annan är du faktiskt är. 💕

       Svara

   I.

   Vi känner med dig och tycker om dig, känn det!

   Svara

   Förlika dig med att du har ångest. Jag lovar att du inte kommer att dö, även om det känns som det. Om du har någon olja med lite doft i, typ en kropp/ansiktsolja med lite eteriska oljor i, häll ut i handflatorna och bara andas in genom näsan och ut genom munnen låångsamt. Jag brukar bli mycket bättre av att göra detta, och sedan sätta mig skönt och meditera. Om du aldrig har mediterat finns det klipp du kan följa på youtube.

   Låter luddigt till tusen, men jag har lyckats avstyra ångestattacker med detta.

   Svara

   Finns det knep som hjälpte dig orka igenom dagar för 10-15 år sedan?
   Sådär längesen att man har glömt att just det där brukar göra att ens tankar dämpas. För mig var det Sims och Hallmark-filmer (finns på Netflix).

   Önskar att jag kunde hjälpa.
   Om du behöver prata med någon finns det stödnummer på 1177 har jag för mig.

   Många kramar ❤

   Svara

    Läste nu att telefon inte skulle kunna vara en hjälp. Vad tror du om att läsa på buzzfeed.com? Det finns en massa artiklar om djur, hur man ska skingra tankarna kring ångest, pyssel etc.

    Svara

  Hej! Finns det någon barnmorska eller nåt här inne som kan svara på en fråga? Om man har en hormonspiral (typ jaydess) och man har mens, är menscykeln normal (dvs är det kroppens ”egna” menscykel) eller är mensen ”konstgjord” på samma sätt som vid p-piller? Hoppas ni förstår min fråga.. har haft preventivmedel i 10 år och är rädd att jag förstört min kropp och min egen menscykel så att man inte kommer kunna bli gravid..

  Ha en trevlig kväll alla!

  Svara

   Konstgjord mens.
   Nej, du har inte förstört din kropp.

   Svara

  Ni som är så duktiga (tack!!) och arbetar inom skolan.

  Hur skulle en drömtillvaro på just din arbetsplats se ut?

  Svara

   Alla barn sjuka.

   Svara

    HAHA

    Svara

    Hahaha bästa jag läst

    Svara

    Jag jobbar på universitet och håller med dig (fast barn = studenter i mitt fall)

    Svara

    Haha hände på min dotters förskola en gång. Var bara hon där hela förmiddagen, snacka om uppmärksamhet hon fick av alla pedagoger. Jag fick komma och äta lunch med dom och hämtade sen hem henne efter lunchen så de fick sluta tidigare.

    Svara

   Hah ”alla barn är sjuka” 😂

   Trots konflikter bland elever vill jag att de ska försöka förstå när de handlat fel och respektera varandra.
   Vill att jag själv ska ha mer energi och tid till att anpassa min undervisning till dem som behöver det.

   Svara

    Bra svarat! Den energin blir förhoppningsvis större nu på våren.

    Svara

     Ja förhoppningsvis! Även bland eleverna När det blir varmare vill de vara ute rasterna (arbetar på högstadiet) och blir av med rastlöshet 😝

     Svara

      Ja, precis! Det är så fantastiskt att se den förändringen varje vår!

      Svara

   Jag har faktiskt drömtillvaron nu.
   Jag ser hur barnen kan SÅ mycket och vi har både tid och engagemang samt förutsättningar för att uppmuntra och bejaka alla individers bästa jag.

   22 fantastiska, makalösa medborgare. Jag älskar att gå till jobbet… Älskar också att gå förbi skolan där mina ”gamla” barn nu är stora men skriker och springer fram till mig… Jag ska inte ljuga, jag springer och skriker till dem med.

   Det är verkligen meningsfullt och värdefullt att vara lärare.

   Svara

    Åh så fint beskrivet, B!

    Svara

   Att det var tystare! Det är ljud överallt. När jag kommer hem orkar jag inte ens ha tvn på. Vill bara ha lugn och ro och tystnad

   Svara

    Det kan jag förstå, M!

    Svara

   Tycker folk som är besatta av ig/Fb är extremt töntiga. Klarar inte av människor som typ är beroende av sina sociala medier, de känns som klängiga människor.

   Svara

   Att man slapp föräldrarna 😉😉

   Svara

  Haha lägger väl världens töntigaste kommentar då… men är det någon här som spelar Hay Day och är med i ett “Neighborhood” som är derby fokuserat? 🙃 Tröttnat på min grupp och letar efter en ny att få vara med i :)))

  Svara

   Din kommentar är inte töntig.

   Tyvärr inte jag, men finns det ingen annan här inne?

   Svara

   Haha jag ÄLSKAR hayday och derby!! Om du går in på neighbourhoods och söker derby så kommer det upp masssssa grupper som fokuserar på det! Lycka till!

   Svara

   Att alla helt plötsligt har adhd och drar det kortet för minsta lilla.
   Det stör mig något enormt!

   Svara

  Spenderat denna kväll med att garva åt denna video https://www.youtube.com/watch?v=Ksbc8SBpZag 😂

  Svara

  Vad har ni för unpopular opinions?

  Jag kan börja med att jag inte tycker att Beyoncé är bra och att äppelpaj är äckligt. Men det vågat man ju knappt säga högt.

  Svara

   VA?? Äppelpaj äckligt?😱 *kränkt* nej alla får såklart tycka olika😄

   Min är att jag inte kan förstå vitsen med taco-fredag. Eller tacos överhuvudtaget, det är inget speciell maträtt enligt mig.

   Svara

    Tacos är hur gott som helst. Taco-fredags tacos är boring AF….

    Svara

   På min topplista av årstider ligger höst och vinter långt före sommaren och när det blir mörkare igen så slappnar jag av igen.
   Tydligen väldigt konstigt för alla tycker sommaren är det bästa som finns och jag är sjuk i huvudet. 🤷‍♀️

   Svara

    Sommaren är överskattad och alldeles för varm! Och man får inte glömma alla äckliga kryp och myggor! Höst och vår ftw 😀

    Svara

     Håller med till 1000!! Vill ha mörka kvällar/nätter, svala sovrum och tända ljus! Får ångest av värmen och sommar-stressen att man alltid MÅSTE vara utomhus och ”fånga dagen!” 🤦🏼‍♀️

     Svara

      I somras var jag knappt ute. Låg i underkläder i ett rum med fläkt till 21.00 typ då jag gick ut lite.

      Svara

    Gillar också kyla mest. Mår bäst då. Avskyr när det knappt blir mörkt ute.

    Svara

     Jag hatar värmen vill ha höst o vinter

     Svara

    Du har rätt, höst och tidig vår slår sommaren 100 gånger om. Blir knas av värme. Alltså riktigt knas, som att jag vill vända ut och in på min hud liksom. Förra sommaren var ångestfylld, njuter nu så länge det är kallt och skönt. ❤✌

    Svara

    Ljuset på våren och mörket på hösten är ju det bästa. Jag och min mamma håller helt med dig.
    Jag har svårt för sommaren för att hela Sverige sätts på paus. Inget fungerar och alla är lediga.
    Nej tacka vet jag vår och höst 🧡

    Svara

   Att vi borde stoppa flyktinginvsndringen helt och att lägenheter på hyresmarknaden ska gå till svenska medborgare i första hand. Även att man blir beviljad svenskt medborgarskap och rösträtt först efter att har vistats i Sverige i åtta år och ej varit straffad under denna tid.

   Svara

    Yes här håller jag med

    Svara

    Att ej vara straffad är redan ett kriterium. Tror även att ekonomisk skuldfrihet är ett krav. Själv tycker jag språkprov borde vara ett självklart krav. Att folk som inte kan svenska tillåts bli medborgare är helt knäppt.

    Svara

    Plus en på den. Att politikerna fattar att kvalitet måste gå före kvanitet.

    Svara

     Pratar du om levande individer som flyr från krig och orättvisor som kvantitet och kvalitet? Fyfan va vidrig du är

     Svara

      Du kan vara vidrig. Det är inte hållbart för någon att ta hit personer vi inte hjälper. De är redan safe från själva kriget långt innan de når oss så de är inte i livsfara. Tältläger i ett varmt land eller tältläger i solna. 🤷

      Svara

       Hur vet du om det är säkert?

       Svara

      Flyr från krig? De som levt i Iran senaste tio åren menar du som nu plötslig hakar på krigsflykten för att komma till Sverige och leva på mina skattepengar?

      Svara

       Hur många iranska flyktingar har vi haft de senaste tre åren? Berätta! Och hänvisa till trovärdig källa.

       Svara

        49% av de afghanska vuxna barnen vi välkommnadehar uppgett att de växt upp i Iran

        Svara

        Första halvåret av 2018 invandrade 1997st iranier. (261 utvandrade). Hittar inte siffror för hela 2018, finns säkert.

        Svara

         Är alla de flyktingar tror du? Folk kan ju invandra av andra anledningar. Jobb tex. På mitt jobb är det en stor andel iranier, ingen av dom är flyktingar.

         Svara

        Samtliga hazarer. Alla är från Iran även om de är afghaner.

        Svara

      Invandringsfrågan handlar ju om kvantitet och kvalitet. Ska vi ta in så många som möjligt och alla får det sämre eller ska vi ta in de vi kan ge en framtid?

      Svara

      För mig är det ointressant med människors bakgrund, jag är endast intresserad av människors framtid. God samhällsmedborgare som god samhällsmedborgare, oavsett historia?

      Svara

   HÅLLER MED PÅ BÅDA!!! Beyoncé har jag aldrig fattat grejen med, SÅ överskattad. Och äpplepaj!?!?!?! Varma, mjuka äpplen OCH kanel. Sämsta kombon.

   Svara

    Med mycket vaniljsås funkar det… om det är syrliga äpplen och knaprigt skal.

    Svara

    beyonce är en helt fantastisk sångare (det går inte att säga emot), men hennes musik är definitvt ingen hit för mig heller. Äppelpaj däremot är det bästa som finns!!

    Svara

     Det går visst att säga emot.
     Lady Gaga däremot….. Oh my! 💕

     Svara

      du kan inte ha en åsikt om en sångares teknik. däremot kan du tycka vad du vill om en sångares ton, musikalitet osv, men inte teknik.

      Svara

       Lite som att säga att man inte tycker Bolt springer så särskilt fort…

       Svara

       What!? Man kan ha åsikter om precis allt!
       Åsikter är subjektiva you know.

       Svara

   Att kvinnor idag har tagit på sig offerkofta och gnäller men sällan agerar. Istället för att aktivt sätta ner foten och agera gömmer sig de flesta bakom några få personer som till slut framstår som gnälliga för att de är de enda som hörs. Anonymt på internet förändrar inget.

   Tycker vi ska utvisa personer i större utsträckning.

   Stödjer inte insamlingar till obotligt sjuka personer och gäspar när jag ser dem. (Ja det är jättetråkigt om min mamma blir sjuk men pengar kommer inte rädda henne.)

   Gillar inte att så många är så känsliga, speciellt på forum typ här inne. Gnäll och tar åt sig av minsta lilla.

   Tycker inte synd om personer med självförvållade problem.

   Svara

    Till Anonym 20:17,

    Frågar av ren nyfikenhet, inte av elakhet:

    Eftersom du önskar att många borde vara på ett annat sätt än de är. Hur bör de tänka, anser du?

    Svara

     I vilken situation?

     Svara

      Till Anonym igen.

      Jag menar rent allmänt. Hur ska andra bli mer som du önskar? Du har kanske blivit alltmer så som du vill vara och vill att andra ska stå på sig lika mycket och ska vara mindre känslostyrda.

      Hur når de dit? Tipsa oss!

      Svara

       Stå på sig, låt inte känslorna styra. Försök tänka logiskt. Om någon svarar kort på en kommentar, tänk efter om det verkligen är menat drygt eller är det bara en mening utan smiley? Är det värt att hetsa upp sig över vad anonyma personer på internet skriver? Varför ta åt sig överhuvudtaget. Skaka på huvudet och scrolla vidare.

       Kvinnofrågor tex, i andra länder är det demonstrationer, skrik, plakat.. Här skickar vi Cissi till svts morgonsoffa och trycker gilla på uppdateringen i efterhand. Det ger ingen effekt. Så många vill ha förändring men det är få som på riktigt IRL gör något.

       Vet inte hur jag ska svara på din fråga. Agera på riktigt och ha inte bara åsikter antar jag.

       Svara

        Jag hoppades att du skulle svara, Anonym så TACK!

        Okej. Fyll gärna på med fler tips jag vill gärna lära mig. Jag tror att jag personligen har kommit en bra bit med det du beskriver, men hur stärker vi upp oss även när det blir personligt och hur ska vi stå på oss så att det ger effekt?

        Jag har många knep att ta till, men de som inte har det. Hur ska de göra för att inte ta åt sig och för att stå på sig extra mycket? Svara bara på det som du vill svara på, om du vill alls.

        Svara

         Låt det bara bli personligt till den grad att det påverkar dig när det finns skäl till det. I relationer, med anhöriga och vänner. Just den här grejen på internet just nu att folk blir kränlta för allt. WHY? Det är främlingar som inte påverkar ditt riktiga liv överhuvudtaget.

         Handlar bara om att ignorera det. Svårt att säga hur någon annan ska göra. Jag har personligen svårt att se internet som något riktigt. Den är en förlängning, en låtsasvärld, där hälften av vad man läser och ser är fejk.
         Jag lägger min energi på verkligheten och i verkligheten stöter man faktiskt inte på lika mycket saker man måste stå emot.

         Svara

          Bra tänkt med det du skrev 22:10 Anonym. Om folk inte kan stänga av känslorna så är det så, men det bästa vore att så sällan som möjligt ta åt sig när det är möjligt.

          Jag brukar tänka att jag ska tänka som husdjuren gör. De går inte och övertänker.

          Svara

           Ja eller iallafall ta åt sig när det faktiskt spelar roll.

        Håller med SÅ mycket! Känner mig extremt ensam om att tycka så som tjej och är glad att se att jag inte är ensam. Går inte att yttra sig om detta i verkliga livet dock eftersom det inte är accepterade åsikter, och som vi alla vet får man bara tycka som majoriteten.
        Hatar offerkoftor/offermentalitet och önskar innerligt att individens egna ansvar för sitt liv blir en grej snart.

        Javisstja, Jordan B Peterson är grym. Älskade intervjun där han gör bort Cathy Newman. Fakta och logik före känslor vore också fint om det kunde bli en grej i detta land, gärna omgående. Ta inspiration av våra nordiska grannar som, med all rätt, anser att vi bara blir mer och mer verklighetsfrånvända i Sverige.

        Svara

    ”jättetråkigt om min mamma blir sjuk”. Jag antar att du inte gnäller i onödan, förutom på de som gnäller.

    Svara

     Nope, gnäller inte i onödan. Finns ingen anledning att gnälla över saker som inte går att förändra?

     Svara

      Vad är gnäll om inte din kommentar?

      Svara

       Det är inget gnäll, det är svar på en direkt fråga från ts. Isåfl är väl alla svar här gnäll. Tog du åt dig av något på min lista? 🙂

       Svara

        Nej, tycker bara att det är lustigt att gnälla över att folk gnäller och sen säga att man inte gnäller i onödan.

        Svara

         Är svara på en fråga att gnälla? Om jag frågar dig om tre saker du inte gillar och du svarar, gnäller du då?

         Svara

          Ja, frågan handlade om åsikter och din handlade om att folk gnäller för mycket. Du gnällde på gnäll. Gnäll är som bekant klagomål/missnöje.

          Svara

           Har du en tråkig kväll anonym? Du förlorade argumentet tidigare, gå vidare. 😊

     Ditt citat hänger inte ihop med kommentaren. Makes no sense.

     Svara

      Det står ju i kommentaren.

      Svara

       Det är inget gnäll? Det är ett konstaterande att ts förstår att pengar inte skulle hjälpa.

       Svara

    Skänker aldrig till sånna insamlingar.

    Svara

    Jag gillar inte heller offerkoftan man som kvinna kan ta på sig. Så när min sambo misshandlade mig psykiskt och fysiskt så berättade jag det tillslut för hans vänner och föräldrar inför honom, för att lägga skammen där den hörde hemma. Tvingade honom även att söka hjälp, för jag tycker att män har ett större behov av det eftersom att det är dem som ofta är problemet 🙂

    Svara

   Gillar inte hen-ordet, kaffe smakar skit, tycker inte om barn, mångkultur fungerar inte i praktiken, Katelyn Jenner är INTE vacker, leopardmönstrat är trashigt.

   Fan, jag är en VULKAN av unpopular opinion! 🤐😂

   Svara

    Caitlyn’s flickvän är det dock 😎

    Svara

    Och jag tycker inte om djur. Inte ens hundvalpar.

    Svara

    Älskar kött!!

    Svara

    Tycker hen är superbra ist för att skriva hen/hon eller honom/henne, älskar kaffe, har tre barn, men annars håller jag med om allt. 😀

    Svara

    Jag läste vulkan som rasen i star Trek 😎 live Long and prosper 🖖

    Svara

    Tycker hen ordet är perfekt! I finskan finns det bara ett ord för hon och han, inga konstigheter med det och tro eller ej det blir aldrig missförstånd vem man pratar om. Så ordet hen är ju bara fantastiskt.

    Älskar barn, har flera egna. Gillar vissa djur men skulle aldrig skaffa en. Avskyr människor som inte plockar upp hundskiten efter sin hund. De borde inte få äga en hund. Ibland har jag lust att skita framför dessa hundägarens dörr så att de råkar trampa på den.
    Avskydde leopardmönster men börjat gilla det nu
    Håller med om mångkulturen, katelyn Jenner och kaffet.

    Svara

   Haha jag gillar inte glass och inte bacon, det är tydligen inte så poppis…

   Svara

    Pepparkakor är vidrigt.

    Svara

    Glass på burk är urk

    Svara

     Jag tycker inte om julmust, pepparkakor, gröt eller kaffe. Jag har aldrig och kommer aldrig någonsin smaka ärtsoppa.

     Svara

   +1 på Beyoncé

   Svara

   Jag hatar småbarn och småbarnsföräldrar. Börjar smått tolerera dom efter 15 års ålder och när föräldrarna minskar på allt prat om barn och barnrelaterade saker. Och ja jag menar hatar! Löst det på bästa sätt genom att vara egenföretagare där jag väljer mina medarbetare samt resor till farliga barnovänliga resmål 😃 slipper därför nästan helt det jag hatar och kan fullt fokusera på saker och människor jag trivs med eller älskar att ha i min närhet istället

   Svara

    Håller med!! Hatar 🤢

    Svara

     Skönt att höra att vi är fler

     Svara

    Så avis på ditt jobb haha Hatar också barn.

    Svara

    Håller helt med!

    Tycker dessutom spädbarn oftast är fula. Som små fula, arga farbröder. Och skrikiga. Och jobbiga.

    Alla i min omgivning blir gravida/får barn. Och helt plötsligt är det allt man pratar om. MAJGOOOOOD. Fick du en lobotomi på köpet liksom?

    Svara

    Blir lika fascinerad och äcklad varje gång någon vän eller bekant skaffar barn och sen byter personlighet helt och utvecklas till någon slags mamma-zombie. Lobotomi var ordet.

    Svara

     Blir äcklad av folk som kallar sig ’vän’ för att i nästa sekund kalla stackars utmattade småbarnsföräldrar ’lobotomerade’.

     Svara

      Vadå ”stackas”? De har ju valt det själva? Mer synd om de som får t.ex. slava dubbelt så mycket på jobbet för att alla kollegor vabbar eller måste vara sportlovslediga.

      Svara

       Så bara för att ma valt det själv så får man inte klaga? Du har säkert gjort många val i livet där du i vissa fall klagar ändå.

       Svara

       Du klagar aldrig på sånt du ’valt’?
       Jobbsituation, knas med lägenheten, semestern, boplats, transport, middagen, utbudet i kylskåpet?

       Svara

      Men när de enda de pratar om är blöjor, bajs, för lite sömn, såriga bröstvårtor, teething, barnmat, barnvagnsmodeller, kiss, kräk, vab:ande, hur fiffi sprack hela vägen till anus, blöjor (igen) och mer bajs.

      Självklart får de prata lite om sina barn men när det är det enda de pratar om (och dessutom dominerar samtalet så att du inte får en syl i vädret) så är det inte okej. Vill en mamma prata förlossningsdepp, dåligt mående pga sömnen eller oro över barnets utveckling skulle jag självklart finnas här och lyssna och stötta. Men när det blir ett konstant barnbabbel och en person som är så inne i sin barnbubbla är det inte intressant eller ok. Bara tröttsamt.

      Svara

       Vad pratar du om med dina kollegor som för att ditt samtalsämne är mer ok? Jag förstår verkligen att barnprat tar över småbarns föräldrar. Det är liksom ett helt nytt level i en liv som inte kan jämföras med att skaffa en hund typ. Det är så stort liksom. Jag unnar alla småbarnsföräldrar deras snack. Uppenbarligen behöver dem det och det är ok.

       Svara

        Kommentaren skulle till anonym ovan

        Svara

       Blir också lack på alla som säger ”men vadå du har ju vaaalt att skaffa barn” och därmed inte få rätt till att klaga på livet/barnet/sömnen emellanåt? Jävla skitsnack.

       Om du skaffar ett tex. nytt jobb som du älskar över allt annat ska du då inte få klaga på att vissa arbetsuppgifter är tråkiga? Typ kopiera eller nån annan bisyssla i ditt arbete. Nä håll klaffen och arbeta för du har ju vaaalt det jobbet och får inte klaga på NÅTT. Då kommer mammapoliserna och tar dig

       Svara

        Är väl ändå en jävla skillnad på att en mamma klagar på dålig nattsömn ibland och att som ovan uttala sig om ”stackars småbarnsföräldrar” som om det vore en grupp det generellt är synd om?

        Sverige är världens bästa land att vara förälder i och det är tack vara alla oss som jobbar och betalar skatt, täcker upp när ni vabbar och sköter era barn på dagis. Lite tacksamhet eller i alla fall ödmjukhet hade varit på sin plats hos en del föräldrar.

        Svara

         Absolut. Folke generellt borde visa mer ödmjukhet. Också alla sjukskrivna och arbetslösa. Dom med barn bidrar iaf med lite framtid hehe

         Svara

         Det är väl tur folk for barn, så har man någon som tar hand om en när man blir gammal.

         Svara

         Jag svarade på en kommentar om att föräldrar är ’zombies’ och ’lobotomerade’ och skrev därför stackars då jag antar att det mesta av ’diagnoserna’ beror på total och brutal sömnbrist.

         Svara

         Hahaha! Allihopa! Var nu jäääävligt tacksamma för anonym här! Tacka gudarna för hen! Vaaaaaad skulle vi göra utan anonym?! Our lord, our saviour!

         Svara

          Oj då, trampade visst på en öm tå här… ”Sömnbrist” orsakar tydligen många otrevliga personlighetsdrag.

          Svara

           Nä, såhär otrevlig är jag UTAN sömnbrist. 😁 eller otrevlig… tycker du har rätt låg tröskel på den fronten. Men go ahead!

         Men förhoppningsvis så har ju personerna i fråga som valt att skaffa barn också arbetat och betalat skatt för att sedan kunna nyttja den del av systemet som vi betalar just skatt för, för att sedan kunna vara föräldralediga. Precis som när du blir tex sjuk. Eller nyttjar allt annat man kan för våra skattepengar. Ska du waina, gör de istället på alla dessa människor som faktiskt inte betalat en spänn i skatt men nyttjar vårt system fullt ut. DET är däremot ganska så irriterande. Suck

         Svara

   Ed Sheeran gör tråkig musik.

   Svara

   Haha tycker också äppelpaj är äckligt !! Men det är för stt jag en gång i tiden åt en vidrig version hos någon annan och sen dess smakar alla så…!! 🙁 synd!!!
   Annars älskar jag äpple i alla former!!

   Svara

   Jag hatar pannkakor, det blir alla så himla upprörda över varje gång jag tar upp det 😂

   Svara

    Ja det är äckligt!

    Svara

    blir illamående efter att ha ätit 2-3 pannkakor🤢

    Svara

   Jag tycker att människor som förmänskligar hundar är dumma i huvudet. Människor som hatar barn har något fel i huvudet och väldigt barnsliga.

   Svara

   Jag är för statliga bordeller och statliga Coffe shops som i Amsterdam.

   Svara

    +1 på Coffee shops!

    Svara

   Gillar ej Beyoncés musik, är det nån som är queen är det ju Madonna i så fall.

   Gillar inte tacos så värst mycket. Äter det, men lagar det ej. Varför är det så gott???

   Svara

   Håller med om äppelpaj, äckligt!
   Dricker inte kaffe heller vilket varje gång det är kalas eller man ska fika på jobb/skola whatever så är det alltid flera som ska kommentera att man inte gillar kaffe. Ursäkta att jag inte vill dricka besk äcklig sörja och få världens äckligaste andedräkt och på sikt gula tänder, verkligen förlåt.
   Jag gillar inte att sitta på uteserveringar. Eller äta ute på sommaren öht. Hatar det.

   Svara

   Tycker varken att Della Q är nyskapande eller intressant.

   Svara

   Beyonces sångröst låter som en groda som har satt sig på tvären och Zlatan är överskattad.

   Svara

   Äppelpaj, semlor är då sjukt överskattat! Även musik och det har jag inga problem med att säga högt också

   Svara

   Tycker småbarn, särskilt spädbarn, är väldigt fula. Vissa ser nästan lite äckliga ut.

   Tycker att alla kvinnor bör få en tazer (stavar jag rätt? Såntdär elektriskt vapen?) av staten och få ge alla män som missköter sig en ordentlig stöt. Tycker överlag inte om män… Antar att 90% av de jag möter är farliga på något vis.

   Är väldigt glad över att jag ser bra ut då livet verkar så tråkigt och meningslöst om man är ful. (Kanske inte en åsikt utan mer en teori? Hehe)…

   Tycker arbetsförmedlingen bör stängas ner helt.

   Svara

    Haha alltså herregud. Jag älskar att du skriver det där. Jag tänker att jag hade tagit mitt liv ifall jag inte såg bra ut, att fyyy fan va tråkigt livet hade varit om man inte såg bra ut. Men sorgligt också,

    Svara

   Zlatan är fruktansvärt överskattad. Julmust är äckligt.

   Svara

    All läsk är vidrigt!

    Svara

     Det är ju faktiskt helt sant! Men Julmust speciellt 🤢

     Svara

    Zlatan❤

    Svara

   Att folk med utvecklingsstörningen DS borde steriliseras/kastreras för att inte kunna föröka sig

   Svara

    Läste att aborterna av barn med kromosomfel har fördubblats.

    Svara

    Menar du down syndrom? Männen är sterila av naturen. För övrigt, världens härligaste människor, alltid glada och positiva. ❤️

    Svara

     Det innebär inte att de ska bli föräldrar för att de är glada 🙄

     Svara

     Eeh, inte sant. Folk med DS har ofta andra jobbiga diagnoser med tex aggressivitet.

     Svara

      Diagnos med aggressivitet? Ok…

      Svara

       ’Som medför aggressivitet’ eller vad du nu förstår. Har detta i min närhet, orkar/vill inte lista detaljer, men nej, inte ’glad och gullig’ 24/7.

       Svara

   Jag tycker egentligen inte att jordgubbar är så intressanta. Inte äckliga men inte heller särskilt goda. I alla fall inte bara som dom är 🤷‍♀️

   Svara

    Det här är fan konstigt på riktigt!

    Svara

    Har du verkligen ätit svenskodlade som fått vara ute på kalla nätter och är sådär söta och friska? 😱😱 bästa som finns ju?😃 dom i snabbköpet är ju alltid äckliga

    Svara

   Jag HATAR apelsin, clementin och banan. Har aldrig ätit det, och jag blir extremt äcklad av lukten och bara synen på någon som äter det. Har till och med svårt för att säga orden högt

   Svara

    BANAAAAN!

    Svara

    Jag HATAR nutella. Hasselnötter smakar som bajs luktar.

    Svara

    Samma här! När folk börjar äta frukt i ett mötesrum håller jag på att spy, av lukten.

    Svara

   Are you me?? Har aldrig heller förstått Beyonces storhet, tycker inte alls hon är bra och hatar också äppelpaj! Uäk för när äpplen blir varma och mjuka 🤢

   Svara

   Att även om en person har en åsikt behöver det inte definiera den på alla sätt. Att kunna lyssna in och ta till sig av andras åsikter. För om de inte får uttrycka dem och få andras perspektiv, så kan de inte heller nyansera tankarna på samma sätt.

   Blir avbruten här, men menar att om någon har exempelvis en politisk åsikt så kan det vara bättre att låta den komma till tals, för då kan den även ta in andras åsikter.

   Svara

   Jag tycker folk som förlåter otrohet eller skitbeteende är svaga och jag typ innerst inne tål inge folk som säger att de som tål en skitstövel tillräckligt länge är ”starka” som ”förlåter”. Jag tycker egentligen de är några av de svagaste människorna just pga de inbillar sig själva att de är ”starka” som förlåter när det starka är att älska sig själv tillräckligt att lämna. Men de tröstar bara sig själva.

   Hatar också Sveriges skatt och tycker att den är orättvis mot företagare, ett rent rån.
   Är annars en positiv människa, tro det eller ej.

   Svara

    Tål jag inte*

    Svara

    Anonym 22:10

    Kan du inte samtidigt, i vissa fall ändå tycka att det är starkt av någon att stanna efter att den har blivit bedragen? Jag såg en bild på en kvinna idag som stannade kvar och har en helt fantastisk familj och förhållandet verkar vara starkare än de flesta andras.

    Svara

     Starkt? Om det är starkt att spotta på sig själv för att vara med någon som hade mage nog att stoppa in den i nån annan när det inte var ”avtalat” -NEJ. Det finns inget starkt med det. Det är bara att ljuga för sig själv för man inte orkar göra det på riktigt starka. Och tyvärr, har någon kunnat ligga med nån annan och partner förlåtit det tappar man respekten. Jag har varit den som gjort fel, och har bara tappat respekt för min respektive och vetat stt jag kunnat göra vad som helst och han skulle stannat och älskat mig. Så svar på din fråga är ett stort fett NEJ, det finns inte 1% styrka i det.

     Svara

     ALDRIG. Finns inget starkt med att tillåta att någon förnedrar en.

     Svara

     Det är precis det här tänket jag pratar om. Hade förhållandet varit ”starkt” hade han inte stoppat in den i nån annan!

     Att folk ens kan tänka tanken att säga att ett förhållande är starkt för att den ena skiter på den andres känslorn och den andre bara tar det? Det är inte starkt
     utan det är en person som inte varit stark nog stt respektera sig själv tillräckligtsjälv att vilja ge sig själv gåvan att vara med någon som respekterar deras tvåsamhet, utan har bestämt sig för att trampa på sig själv och ”förlåta” för att denne inte klarar av att vara själv utan hellre är med någon som inte respekterar denne.
     Är det här ett starkt förhållande? Ett förhållande där man är otrogen, förnedrar varandra. Då kan vi väl säga att folk som utstår psykisk misshandel också är starka, och inte nedbrutna som vi vet att de är. Då är folk som varit tillsammans i 30 år men utsått misshandel, otrohet, lögner starka och har ”ett starkt förhållande”? Nej, man Hr inte ett starkt förhållande för att en är respektlös och den andre svag!

     Svara

      Jag avskyr självklart också otrohet och psykisk misshandel, men anser samtidigt att de som kan förlåta har en styrka som ganska få besitter.

      Svara

       Fint skrivet 😊

       Svara

        Tack snälla Daniela!

        Svara

       Förlåta ska dock inte betyda att man stannar med någon som behandlar en som skit. Man har inte en ”fin egenskap” för man struntar i sig själv.

       Svara

        Anonym 09:13

        Alla människor är starka på olika sätt och alla utsätts för svåra saker i olika grad. Ingen är svag för att den stannar hos någon som den älskar.

        Det dåliga beteendet ligger hos den som gör sin partner illa, inte minst om det upprepar sig.

        De flesta skulle säkert vilja klara av att tänka mindre känslostyrt i ett förhållande, men hur många klarar det för ett förhållande bygger på känslor.

        Och att folk ger sina förhållanden en chans, speciellt om det dåliga beteendet inte upprepar sig, kan vara skillnad på om de fortsätter vara lyckliga eller inte.

        Först kanske det tar tid innan de glömmer helt, men många går stärkta ur en svår tid. Andra bör lämna direkt, det är absolut sant, men inte alla.

        Alla människor gör fel ibland, frågan är mer vad vi lär oss av det. Om tilltron byggs upp igen och den som har blivit bedragen får prata klart ut om det ordentligt och inte utsätts mer. Då kan det finnas hopp.

        Men att bli ”trampad på” igen och igen, det är inte rätt – av den som ”trampar”.

        Svara

        Anonym 09:13

        Jag svarade, men hamnade i modd. Jag brukar slippa det, men skrev nog för långt och klickade på ”skicka kommentar” för snabbt.

        Den som blir bedragen är inte svag oavsett om den väljer att förlåta eller inte. Det är inte den bedragne som ska belastas även med att kallas svag. Den har nog fullt upp med alla tuffa känslor ändå och ett förhållande är uppbyggt på känslor, så att inte vara känslostyrd där är svårt för de flesta.

        Hur många gånger har vi inte hört och läst om oerhört starka människor som trots sin styrka blir mycket försvagade när de blir bedragna (eller misstrodda, eller illa behandlade på olika sätt)

        Det är lätt att säga hur vi själva skulle göra, men att göra slut på ett i övrigt mycket bra förhållande om det går att till sist glömma en otrohet. Samt om den som bedrog förändrar sig till det bättre?

        Allt är inte svart eller vitt. En del blir hjälpta av familjeterapi, andra kan prata klart själva tillsammans, men för vissa förhållanden finns det inte hopp. Men svag om den bedragne förlåter och stannar? Det är inte vad jag kallar att vara svag.

        Svara

        Däremot förstår jag hur du menar, Anonym 09:13 och ni andra som skriver ungefär likadant. Ni menar att man inte ska ta ett dåligt beteende av andra och det är ju sant förstås.

        Den som bedrar ska dessutom inte komma lätt undan och tro att det är okej. Absolut inte. Den ska se till att bygga upp förtroendet igen, till vilket pris som helst.

        Men den som blir bedragen är kraftigt försvagad som det är ändå utan att andra runtomkring tänker eller säger att den är svag, vilket den dessutom inte är, oavsett vilket.

        Svara

     Håller med. Ser inget starkt med det alls. Är en typisk ”kvinnofälla” känns det som. Finns inget starkt i att inte ta sig själv först.

     Svara

    Och folk (alltid tjejer) som inte kan vara en enda helg (I vissa fall en enda natt) utan sin sambo är osjälvständiga och relationen är osund.

    Svara

    Aj 😅 /blev bedragen men gjorde inte slut

    Svara

     Läs mina kommentarer kl 09:13 och 10:59 fina Daniela. Jag läste din först efteråt, men…

     Svara

      <3

      Svara

       Tack igen, Daniela! <3

       Svara

   Jag avskyr folk som ”gullar” med sig själva. Typ ”åh mitt lilla hårstrå på huvudet”, ” min lilla mun”. Blir så jävla äcklad. Det är inte gulligt, blä

   Svara

    Finns det sådana? 😊 Säger de andra liknande saker?

    Jag blir inte irriterad på de som säger ”Lilla jag har varit på stan idag.” Men jag tänker okej. Så skulle jag aldrig uttrycka mig.

    ”Och då tänkte Lilla jag…” 😊

    Svara

     Ja precis, såna, jag klarar inte det. Nån ovanför som pratade om sitt ”lila gråa hårstrå” på huvudet. Mår fortfarande illa.

     Svara

      Hahah måste ju varit min kommentar om min lilla gråa slinga av hår jag skrev om. Skrev att den var liten pga att den är ju just det, liten. Sen skrev jag att jag ändå tyckte min gråa slinga i håret såg gullig ut för hen som postade den forsta kommentarer verkade ju bekymrad över att ha fått gråa hårstrån så försökte ju peppa med att säga något positivt om att ha gråa hårstrån 🙂 Synd att det gjorde dig illamående!

      Svara

       😂

       Svara

    Eller de som använder gulliga smeknamn på sin partner när de pratar _om_ hen. Håll det innanför hemmets väggar om ni nu måste gullefjuna varandra.

    Svara

     Gullefjuna varandra😂

     Svara

     Bästa är de som bråkar med smeknamn:
     ’För faaaaan älskling!’
     :

     Svara

   Jag klarar inte av Kenza, hennes röst eller nånting med henne. Men jag är den enda som tycker så. Hon är bara ett irritationsmoment. Obs, pratat ej om att jag tycker hon är ful, hon är inte det utan hon är bara irriterande och overrated.

   Svara

   Jag tror inte missbruk är en sjukdom. Tror att det är en ursäkt för stt inte ta tag i sitt problem. Inga påhopp tack.

   Svara

    Jag tror samma om vissa typer av psykisk ohälsa. Tror t.ex. inte att alla som påstår sig vara utmattade egentligen är det. Vissa bara använder det som en ursäkt för att vara sjukskrivna och omotiverade utan att någon kan ställa krav på att de skärper sig.

    Svara

     Håller med

     Svara

     Ja, mina kompisar som kallade sig deprimerade när de va lite skoltrötta och hade en dålig vecka och en annan hade legat med panikattacker på nätterna och en mamma som tänkte lägga in mig på psyk efter ca 7 års riktig depression. Ett hån mot oss som verkligen kämpar igenom livet

     Svara

      Bra att du skriver sådant så att folk får perspektiv.

      Samtidigt så är det viktigt att de som är utmattade blir trodda.

      Svara

    Missbruk är en del av en hjärnsjukdom. Det finns människor med fruktansvärda levnadsöden som har levt med ångest hela sitt liv. När de slutar dricka kommer allting ikapp vilket resulterar i en psykos. Det är väldigt lätt att säga att man bara ska ta tag i sitt liv när man inte gått i samma skor som en annan som kanske utstått övergrepp sen 2 års åldern. Vad ska de ta tag i? Spillor från ett liv som hade kunnat bli?

    Svara

     Fast exakt, jag tror att missbruk är ett symptom på något annat. När jag drack som mest var det för att döva tidigare trauman. Jag tror dock INTE att det är en sjukdom som cancer, att det helt enkelt kommer och plötsligt är man alkoholist eller knarkberoende, och sen skyller på att det är en sjukdom. Jag tror det är ett helvete, och jag tycker så synd om de människorna och säger inte att det inte kan hända mig (tror verkligen det skulle kunna hända om något riktigt svårt hände mig i livet) men jag tror fortfarande det är symptom på något annat, sorg, ångest, melankoli, depression, you Name it, tror inte det är en sjukdom i sig som ex cancer.

     Svara

    Missbruk är ingen sjukdom heller, men beroende är. Om du är genuint intresserad av fakta kan du läsa på om överkänsligt belöningssystem, hjärnor som slutar producera dopamin, serotonin och endorfin på egen hand under aktivt missbruk samt hjärnans påverkan av beroende :). Jag förstår inte folk som tror sig kunna välja vad som är en sjukdom, det går liksom inte att ha en åsikt som sin sanning när vetenskapen talar emot? Är ju som att jag skulle säga att valfri (för ögat) osynlig sjukdom inte skulle finnas medan valfri magnetröntgen visar tydliga bevis på motsatsen. ”Nej, du hittar bara på att du har ont i benet för JAG ser det inte med blotta ögat”

    Men samtidigt fattar jag ju, för trots tio år av eget drrogmissbruk var det först när jag lyckades sluta och satte mig in i att det är en kognitiv funktionsnedsättning som jag faktiskt kunde börja se det som en sjukdom. Tycker bara det är synd att så många ställer sig emot fakta, ingen vill fucka upp sitt liv på det sättet ett beroende gör.

    Svara

   omg håller med om båda två

   Svara

   Tål inte rabiata feminister och miljösoldater.

   Svara

    Amen!

    Svara

   ”Alla” borde inte få plugga på universitet/högskola. Breddad rekrytering och breddat deltagande borde begränsas rejält. Vissa personer har helt enkelt inte läshuvud, och lärosätena ska inte tvingas anpassa sig efter dessa och sänka kraven. Jag är helt emot NPM som urholkar principen om att den som är bäst lämpad (oavsett bakgrund, härkomst osv.) ska få tillgång till högre utbildning.

   Svara

    Jag har pluggat och jobbat på uni i många många många år och håller absolut inte med. Alla ska ha rätt till lika utbildning.

    Svara

     Du har pluggat i många år och vet inte skillnad på ’lika rätt till utbildning’ och ’rätt till lika utbildning’ – eller menar du att alla ska ha ’lika utbildning’?

     Svara

   Att jag tycker det är supertrist att laga mat. Känns som ”alla” tycker det är så himla roligt och rogivande.

   En del katter är söta men jag tycker ändå att det är ett oberäkneligt och obehagligt djur.

   Tänkte skriva att jag tycker att alla tatueringar är fula men på sistone har jag börjat tycka att min kollegas muskulösa tatuerade armar är väldigt sexiga så nu vet jag inte längre…

   Svara

   Tycker folk som påstår sig inte KUNNA gå ner i vikt trots att de gör aaaaallt (nutrillett till frukost och marabou till lunch o lax o potatis med fet jävla sås) men går inte ner ändå är odisciplinerade och lata jävlar.

   Svara

    Konstigt då det är vad jag äter men är supersmal.

    Svara

   Tycker det är extremt osexigt med killar som mekar med bilar, eller bara har ett stort bilintresse. Värst är de som kör BMW bara för att det ”ser stekigt ut”.

   Ogillar starkt tatueringar. Nån liten går väl bra, men killar som har hela armarna tatuerade, halsen, bröstkorgen, ansiktet…usch.

   Piercingar tycker jag också är fult. På alla.

   Och sen har jag väldigt svårt för bokstaven R, inte att uttala utan bara att det känns som en aggressiv bokstav och därför tycker jag i princip att alla namn på R är fula och jag skulle med största sannolikhet aldrig kunna vara tillsammans med en kille vars namn börjar på R.

   Unpopular opinions, var det ja! Och nej, jag går inte runt och säger dessa till folk. Vill folk pyssla med bilar, köra BMW, ha tatueringar och piercingar så får de såklart göra det. Mina tankar stannar endast i mitt huvud.

   Svara

    Haha! Skitkul med någon som hatar en bokstav ju. 😆 Har aldrig hört något liknande innan så svårt att veta om någon kommer att bli sekundärkränkt å alla killar på R’s vägnar, men vi får väl vänta och se haha.

    Själv skulle jag aldrig kunna vara tillsammans (igen) med en hantverkare. För korkade och svennebananiga (villa, volvo, vovve, tacos, fotboll och bärs) fruktansvärt osexigt.

    Svara

    Runar!

    Svara

    Har liknande problem med ’hårda’ konsonanter: K, T, R, P
    Lyckades vara ihop med någon med alla dessa i namnet…

    Svara

     Patrik? 😂 så jävla hårt namn 😱

     Svara

      Håller med, gillar dock bokstaven T, den känns manlig. (Okej jag är sjuk i huvudet?😂)

      Svara

   Och just det, vänner är en riktig skitserie…

   Svara

   Jag tror inte på att fibromyalgi är en sjukdom. Plus att det alltid är samma typer av människor som har det. Bara hittepå

   Svara

    Fy fan för dig

    Svara

    Fibromyalgi är något som inte syns men känns. Tänk på det!

    Svara

    Jihuuu!!! Då är jag inte sjuk och min smärta i kroppen finns inte!! HALLELUJA!!!

    Svara

   Att det är töntigt att kalla sig ickebinär och hitta på egna pronomen.

   Svara

    Agreed. Är man inte född som hermafrodit är det ganska uppenbart vilket biologiskt kön man har. Sen behöver man självklart inte passa in i alla normer som anses ingå i det könet. Men att t.ex. vilja vara ”hen” juridiskt är ju bara löjligt.

    Svara

   Att jag på riktigt får spykänslor av den sortens killar/män som han Daniel i Gift vid första ögonkastet.
   Gör yoga i lakan hängda i taket, pysslar med tantra, spelar bongotrumma i soffan med polarna i mansgruppen när de inte gruppkramas (urk). Är allmänt creepy och har uppenbarligen inte en aning om vem han är som typ 50-åring. Så brutalt oattraktivt att jag inte kan förstå vilken typ av tjej/kvinna som gillar det ens en gång.

   Tyckte så fruktansvärt synd om kvinnan som fick honom tilldelad av svt, han var raka motsatsen till allt hon sagt att hon ville ha. Finns inte en chans i världen att det äktenskapet kommer hålla.

   Svara

    Håller helt med! Och hans utseende då 😱, får panik att tänka på typ en frukost med honom, brrr….

    Svara

  Någon annan som ätit venlafaxin mot paniksyndrom och fått problem med sömnen? Jag kan sova i 16 timmar utan problem eller så sover jag 2 timmar och vaknar pigg och kan inte somna om, får ingen rutin :/

  Svara

   Har du pratat med din läkare? Kanske ska prova en annan medicin.

   Svara

   Personligen tycker jag att Venlafaxin är råttgift. Upplever att jag inte är ensam om dom tankarna. Hemska biverkningar…. det finns medicin som är betydligt skonsammare mot din hjärna. Råder dig att läsa på om hjärnan och hur den fungerar vid olika tillstånd samt hur din eventuella medicin påverkar signalsubstanser och receptorer i hjärnan.

   Svara

    Jag fick det mot min förlossningsdepression, men alltså, när man glömmer en tablett och det känns som man ska dö. Inte pga ångest/depression utan huvud snurrar, man kräks, ont i huvudet.
    Vidrigt! Ska ringa min läkare och försöka trappa ner så jag kan sluta helt, tror jag mår sämre av den pga glömmer ta den och mår skit.

    Svara

  Alltså fan vad jobbigt att flytta 😅 Gruvar redan inför nästa helg!

  Svara

  Alltså ååååå, är så himla trött på mig själv…pluggar t2 på universitetet nu…har 1 godkänd tenta från förra terminen (håller på att kämpar med omtentor, men självförtroendet är inte på topp) går bara och väntar på att mitt csn ska bli indraget och vad ska man göra då liksom…känner mig så misslyckad. Har haft svårt att få till själva plugg tekniken och sedan haft små barn också har ju inte gjort det enklare…men andra klarar det så varför inte jaaaag? Ååå var bara tvungen att få ut det här från mig..det äter verkligen upp mig. Trevlig helg.

  Svara

   Plugga någon enkel komvuxkurs på distans för att klara poängkravet. 😎

   Svara

   Försök åka till universitetet som om du skulle till jobbet, dvs kom vid halv nio och åk hem vid halv fem. Då kommer du snart få in rutinerna med plugg mm och du behöver inte ta med ”jobbet” hem på kvällarna. Det reducerar stressen. Det kan vara svårare att plugga med barn, men med goda rutiner så går det. Ge inte upp.

   Svara

  Jag har ett litet och ointressant instagramkonto. Lite då och då börjar märkliga konton att följa mitt. Det är nästan alltid konton med avklädda tjejer. Kan någon förklara varför? Jag har inga bilder på mitt konto som motsvarar det de har på sitt och följer inga sådana konton. (Alltså inga modekonton heller.) Jag är rätt dålig på instagram generellt men tänker att någon här inne vet varför det händer.

  Svara

   Det är för att det finns konton på instagram som jagar följare genom att följa andra personer i hopp om att dom ska följa tillbaka. Händer mig flera gånger i veckan. Just kontona med halvnakna tjejer är ofta spamkonton eller scamkonton. Så oroa dig inte för att det är något konstigt med just ditt konto, det händer alla!

   Svara

    Tack!

    Svara

  Jag blev ”dumpad” av min kille igår.. eller paus sa han men vad FAN är en paus? Vi har varit tillsammans i 8år 11/3 och har hela vårat liv i hop. Älskar honom, älskar vår lägenhet och vårt liv tillsammans. Jag upplever att detta kom från ingenstans.. har märke att han inte trivts på sitt nya jobb som han bytt till för något år sedan och märkt att han blivit en ”deppigare person” har försökt få honom att sluta, jobba med något som gör honom glad. Men när jag kom hem från jobbet igår, med matkasse (hade ringt innan och frågat om middag) så satt han bara i mörkret. Och sa det rakt ut. ”Jag vill ta en paus. Från oss”. Jag han inte ens ta av mig jackan. Han hade väskan packad. Jag var i chock, fick inte fram en enda känsla. Men han frågade vad jag kände. Men fick inte fram något. Sen gick han. Bara så där. Fick en panikångestattack samma sekund som porten stängdes och rasade. Vad gör man? Vad är en ”paus”? Någon mer som har ont just nu och vill ventilera, känner mig väldigt ensam.

  Svara

   Kramar!!!

   Jaaadu, det är nog bara han som kan berätta vad det betyder! Jäkligt taskigt och fegt att bara säga så och gå, och lämna dig själv!

   Hoppas att han hör av sig snart med en vettig förklaring!!!

   Fler kramar

   Svara

    Väntar bara på ett sms eller något där han frågar hur jag mår. Men ingenting. Jag vill eller borde ju inte vara den som smsar? Hur kan han bara stänga dörren bakom sig efter att raserat min värld och sen undra hur jag mår? Vidrigt också att jobba en hel dag och låtsas vara som vanligt. När ögonen svider och bränner av tårar och huvudet dunkar. Har bara berättar för två tjejkompisar just nu, de var lika chockade.

    Svara

     Här kommer lite ”tough love”. Men skit i vem som ”ska” – om du vill höra av dig så gör det! Jag vet hur det är att tänka så, att han minsann borde vilja veta. Men sen å andra sidan – vill jag höra av mig så får jag ta det och göra det.

     Usch hoppas du mår okej trots omständigheterna 😔 Stor kram!

     Svara

     Förstår att många frågor snurrar men du måste tänka på dig, ta hand om dig och ditt hjärta. Var ledsen, gråt , det du behöver.
     Fundera inte vad han tänker/känner osv. Han är en vuxen människa och detta är inte vuxet utan själviskt och fegt. Inte okej att göra mot den man lever med. Det han ÄR skyldig dig är att prata med dig , förklara osv. Säg hur du känner vad det här gjort med dig. Kanske kan ni hitta tillbaka kanske inte. Men att överanalysera honom hjälper inte.läs en bok se en serie gråt tänk på annat tänk på dig och ditt liv.
     Sms från honom är inte kvitto på hans känslor eller frånvaro av känslor. Slappna av kring det. Ge dig inte onödig smärta.

     Svara

     Ring honom och säg att han är skyldig dig en förklaring!! 😢💔

     Svara

     SJÄLVKLART har du rätt till en förklaring!!! Du kan inte gå omkring och må som du gör nu medan han bara kan sticka utan att förklara varför?! Det känns som att han har hamnat i en stor personlig kris och låtit det ta över allt i hans liv. Jag kan känna igen mig i de känslorna, när jag varit deprimerad så försvinner sånt som är bra och det dåliga tar över hela mitt liv. Ingenting är kul, ingenting är värt något. Man får lust att bara bryta alla relationer man har och börja om. Oavsett så förtjänar du en förklaring och hans beteende är skit. Fick ångestkänslor bara av att läsa din kommentar, stackars dig alltså. <3

     Svara

   Känner med dig såå mycket!

   När livet känns tungt för människor är det ofta partnern som får ta det mesta av det negativa. Ibland slår det helt fel och allt, precis allt läggs på partnern trots att det som i din killes fall verkar handla mer om hur det känns med hans jobb.

   Oavsett vilken orsak det är till hans handlande, så ska inte du bli lämnad som ett frågetecken med ordet ”paus” ekandes i huvudet.

   Försök få tag på honom så att ni kan prata ut. Det är intr okej av honom att lämna dig med alla dessa frågetecken. Kram

   Svara

   Han har en personlig kris och projicerar den på ert förhållande tror jag.

   Svara

   Han vill ligga med andra ett tag.

   Svara

    Jag skulle be han hämta resten av sina saker om han inte har mer respekt än att göra på det sättet han gjorde. Sätt ner foten och glöm inte ditt värde!!!!! ♡

    Svara

   Till M

   Hjärtat gick i tusen delar av det du skrev.
   ..han tog sitt pick och pack och stack…bara så där..positiva är han väntade tills du kom hem. Kunde ju bara försvunnit. Kanske det blir ni två längre fram eller inte. Det viktiga är att du tar hand om dig. Vem vet vad som händer i framtiden? Ring en god vän, gråt ut, se en dålig film tillsammans,gör en voododocka stick lite nålar hoppas på det bästa och framför allt radera alla/allt telnr och sociala medier. Rensa verkligen.

   Svara

   Fy fan!! Nej, jag tycker inte alls du ska höra av dig. Att han bara kunde gå så och lämna dig utan något prat efter 8 år är vidrigt. Han kommer säkert höra av sig, och gör han inte det är han störd i hjärnan och inget att ha.

   Svara

   Gud vad sjukt att läsa det här för exakt samma sak hände mig igårkväll. Min sambo sedan 7 år vill plötsligt ta en paus, för att han inte känner likadant som innan. Vi grät lika mycket båda två, jag hade TOTAL panik. Har fortfarande när jag tänker på det. Bara grät och kramades hela kvällen/natten. Han sa att han VILL vara med mig och att han älskar mig mest, men känner inte som innan och så har han inte känt sig glad på sistone. Varför visste han inte. Imorse vaknade jag och trodde jag drömt allt för det är så jävla overkligt. Sånt här händer inte mig? Han är ju min soulmate. Pratade mer idag och kom fram till att vi vill vara med varandra, och att vi ska försöka. Hur vet jag inte. Är nu livrädd att detta ska hända igen om ett tag. Inser att jag inte hjälper dig för fem öre genom att skriva det här. Är ledsen för det. Jag vill bara säga att du inte är ensam, jag finns om du vill prata. Vet hur det känns, men har ingen aning om hur man gör. Är lika lost och ledsen som du. Går sönder av bara tanken på att vara utan honom. Och könner mig så ensam trots fina människor i min närhet. Massa kramar <3

   Svara

    Det låter som att båda dessa män skulle kunna vara deprimerade, det är ingen ursäkt för beteendet men möjligtvis en förklaring. En djupt deprimerad blir ofta väldigt ”egoistisk” då hen inte förmår att se utanför sig själv, sitt mörker och ångest. Hen försöker bara ta sig ur det på något vis, flyr undan. Då behöver hen professionell hjälp!
    Försök att fokuserar på att det inte är ER det är fel på, och släpp aldrig det. Det är dessa män som har problem som behöver lösas, om ni sedan kan vara tillsammans eller ej går ju inte att svara på, men det är inte ditt fel! Om han vill ha hjälp att försöka komma ur detta så är det ju bra om du finns där, men om han inte vill ha hjälp är det svårt.

    Hoppas att ni kan prata med varandra vartefter så du får lite klarhet och kan få möjlighet att hantera situationen!

    Svara

   Spontant känner jag att ”ta en paus” är en ursäkt att göra vad man vill en stund men ha flick/pojkvännen kvar. Leka av sig lite men ändå ha förhållandet kvar.

   Näää fy fan. Jag hade inte gått med på det. Slut eller vara kvar. Ingen paus här int
   Man kan inte båda äta kakan o ha den kvar.

   Kraaaaaaaaam ❤️

   Svara

   Mitt ex gjorde liknande. Han var deprimerad och hade nu gått in i väggen, gjorde plötsligt slut efter 15 år samman. Han hade INTE träffat någon ny. Han fick ha min ena hund hos sig. Vips flyttar det hit en tjej från Colombia, de flyttar till andra sidan landet med MIN hund som de avlivar där, han byter namn. Lämnar alla sina barn här (med andra kvinnor), betalar inte sina skulder och en satans massa annat illa. Och såklart, klippte 100% med mig. Vem ÄR han??? Detta är nu 1,5 år sedan och jag undrar fortfarande vad som hände och tänker verkligen inte bli tillsammans med någon igen. Han var min själsfrände, men den han plötsligt blev efter han gjort slut skulle jag inte ens vara vän med. Jag tror jag fått permanent större ögon av det här.

   Svara

    Men herregud. 😳 Lite läskigt det där, man tror att man känner någon utan och innan och sen gör personen en 180-graders sväng.

    Svara

  Vilken är den VÄRSTA gravid-skräcken ni varit med om?

  Jag kan berätta min. OBS lång story😂 Jag hade inte legat på några månader. Stod och skulle prova en klänning i mitt rum, var väl 16-17 år. Ser i spegeln att min mage PUTAR? Fick världens puls och tänkte men herregud jag kan ju inte vara gravid (hur sjukt att man tänker det direkt?) Jag var normalviktig, hade verkligen en svullen mage.

  Jag vågade ABSOLUT inte ta graviditetstest. Så jag hade världens ångest i flera flera veckor (herregud stackars 17-åriga mig?) och tänkte att mitt liv är över. Jag tappade aptiten. Det enda jag kunde tänka på var att en bebis växte i mig. Jag låg i sängen från att jag kom hem från skolan till sovdags. Vågade inte säga något till mina föräldrar. Vågade inte säga något till NÅGON.

  Jag hann tänka såna katastroftankar så ni anar inte. Jag blev till slut SKEN-gravid!!! När jag övningskörde med min pappa så kände jag sparkar i magen. Jag mådde illa konstant. Jag började acceptera att okej, jag kommer få ett jävla barn. Måste jag behålla? Kan man adoptera bort det? Kommer mina föräldrar att strypa mig?

  ALLT detta på grund av att jag kunde räkna hur många veckor sedan det var jag hade haft sex. Det var för långt gånget för en abort.

  Men lyssna på detta…. Jag hade haft mens varje månad…. Men kunde inte tänka att jag INTE var gravid……

  Tills det att allt bara brast och jag tänkte men herregud jag måste ta ett test, för jag kan inte gå och hålla detta inom mig.

  Testet var självklart negativt.

  Snälla säg att jag inte varit ensam om något sånt här 😰😂

  Svara

   Min mens var en vecka sen och jag gick helt apeshit. Var på väg till apoteket för att köpa gravtest när jag kom på att jsg hade sex senaste gången för över 1,5 år sedan. Inte mitt stoltaste ögonblick 😂

   Svara

   Jag visste egentligen att det var lugnt, men kondomen följde inte med när han drog sig ut. Vi insåg det snabbt och den var lätt att få tag på. Då han normalt sett bor på andra sidan Atlanten så ville vi inte riskera något, även om vi båda visste att det till 99.999999…% inte var någon fara, men jag lovade att ta ett akut p-piller vilket jag gjorde redan nästa dag.

   Två veckor senare skulle jag få mens. Den kom inte. Väntade en vecka till, inget hände. Köpte ett graviditetstest, visade negativt. Det hände i september, i december kom nästa mens. Hade börjat noja på riktigt och tagit fem(!) test som alla visat negativt.

   Svara

  Hur skönt är det inte att vintern snart är över?!

  Svara

   Inte skönt, vill ha tillbaka snön och frisk luft. Var ju knappt någon vinter.

   Svara

    Nej precis, vintern var för kort! Nu blir det bara ett ännu längre elände med grå sörja innan det blir vår. För nej, våren kommer inte komma i mars bara för att snön smält.. den kommer i april om vi har tur och slipper bakslag.

    Svara

    Här där jag bor har vi haft 80cm snö och -20 en hel del, jag är så redo för sommar 😂😂

    Svara

   Bästa vintern, nästan utan snö, is, halka. I love it.

   Svara

  Barnhatare look away!

  Jag ska resa bort med några kompisar och det är på tal att vara borta en vecka. Jag har två barn som är 3 och 5 och har aldrig varit borta mer än en natt. Barnen är väldigt trygga med pappan (vi lever ihop) men den lilla kan ibland vara mammig, främst på natten. Hen kommer alltid till vår säng. Får lite ångest över att vara borta en vecka, samtidigt som det hade varit sååå skönt! Vad säger ni andra morsor? Ok att vara borta en vecka? 🙂

  Svara

   Kan inte svara för mitt barn är inte så stort, endast 2 år. Hur känns det i magen? Kan du styra över det på en långhelg istället om du tycker att det känns som för lång tid? Man kan facetimea och det är sååå skönt med egentiden så jag tycker verkligen att du ska åka men fundera på om du kan korta det lite om du tvekar 🙂

   Svara

   Ja säg även att du vill ha semester på riktigt utan telefonen så kommer de lösa det galant istället för att ringa dig i ett kör. Barn saknar mer och blir ledsna när de blir påminda som via samtal tycker jag. En vecka är ju ingenting och dd går bara gilla läget och roa sig självs utan din input

   Svara

   Ja

   Svara

   Jag hade åkt. När du inte är där har barnet inget val än att ta sig an den som är där och eftersom att det är en person som barnet älskar så är det inga problem. Hade det typ vart du å killen som åker iväg och lämnar med nån som de träffar då och då hade jag nog avrått men nu är det ju barnens pappa. Se till att förbereda barnen bara genom att säga att du ska resa bort så det inte kommer som en chock, och om du har möjlighet att prata i tel så gör det. Det kommer gå bra tror jag =)

   Svara

    Ja jag vill ju verkligen åka, och egentligen tror jag inte det skulle vara någon fara. Men så gnager ändå det dåliga samvetet. Och ångest över att andra kanske dömer mig. Hade verkligen behövt så bara vara ett tag 🙂 haha

    Svara

   Men, åk! Barnen kommer ha det bra, du kommer ha kul och få avkoppling. Det är inte svårare än så.

   Svara

   Åk! Självklart! De är bara en vecka. Har barn själv, äldsta 3 år, och har kunnat vara iväg 2-3 nätter ett par gånger utan problem.

   Svara

   Jag är i regel team anknytning och tycker att man inte ska vara ifrån sina barn en längre period, men yngsta är 3 år och ska vara hemma med sin pappa. Det kommer gå galant! De kommer såklart sakna dig och du kommer sakna dem men det går över 🙂

   Svara

  Jag och sambon gifter oss nästa sommar, vi har bestämt oss för att bara köra närmsta familjerna + några vänner, kan tänka mig att det landar på nånstans mellan 20-30 personer. Vi har precis fått en bebis och har sagt att vi hellre kör en härlig resa nånstans så har satt en väldigt liten budget, max 70 000:-. Sitter nån där ute på bra tips på hur man kan ordna bröllopet och fest/middag med såpass få gäster? Jag har bara varit på större bröllop. Vi skulle gärna vara någonstans i typ herrgårdsmiljö eller så. Tar tacksamt emot alla tips ni har!

  Svara

   Tror att du skulle få fler svar om du preciserade vad du vill ha tips på. Det låter som att ni inte vill köra typ ett trädgårdsbröllop och då behöver du nog skriva i vilken del av landet ni letar lokaler för att någon ska kunna bidra? Ett tips på rak arm är Ulvhäll i Strängnäs. Där hyr man hela stället och köper in egen mat och dryck. Det gör att man får ner kostnaderna ordentligt.

   Svara

  Shit var jag tyckte det var tråkigt att Danny och Molly gjort slut. Har funderat på det senaste året och nu visade det sig vara så.. men de måste ha fina lojala vänner som inget läckt. Hoppas Molly kommer vara med i så mycket bättre, älskar hennes låtar och hennes nya går på repeat ikväll. Texten säger mycket även hennes senaste låtar är talande om hennes känslor

  Svara

   Varför har du funderat på det för?

   Svara

    För att det varit helt tyst om dom som par och därför jag börjat undra om de gjort slut

    Svara

   Trist! Men det är nog svårt att femtis för förhållandet när båda jobbar med det dom gör och satsar hårt på sina egna karriärer…

   Svara

    Ja visst är det så.

    Svara

  Första gången jag vågade gå och ta cellprov var jag 27 (!), hjärtat bultade och till råga på allt gjorde det så himla ont. Idag gick jag igen, lika nervös som sist, men det kändes ingenting! Och jag är såå nöjd över mig själv som gör detta nu.
  Snälla gå på era cellprov <3

  Svara

   Likadant för mig! Första gången gjorde ont, andra och tredje inte.

   Svara

   Kände ingenting, men min mens förändrades efteråt? Jättemärkligt.

   Svara

  Så det här är väl egentligen inte ok att jag lägger mig i men… Min syster är ganska lågbegåvad. Hon sköter inte sin hygien och har aldrig gjort, alltid bott i riktigt sunkiga lägenheter (obs inte lägenheten i sig utan att hon städar inte, diskar inte, går inte ut med sopor, bäddar aldrig rent. Spillde hon tex läsk på golvet så drog hon bara lite med foten på det så golvet var alltid kladdigt) Hon är gränslös (försökt tafsa på mig flertal ggr) och totalt socialt inkompetent. Hon vet inte hur man ”ska” bete sig i olika sociala sammanhang. Hon kan inte ta hand om sig själv alls. Nu är hon tillsammans med en man som är likadan som henne ungefär (han är diagnoserad lågbegåvad eller hur man säger) , blev glad för hennes skull. Tills jag nu fick veta att dom vill skaffa barn. Jag vet att jag inte har med det att göra, men jag känner bara nej. Hon kan inte ta hand om ett barn. Hon kan inte ens ta hand om sig själv. Ska jag bara släppa det och sluta tro att det kommer gå illa? Att jag inte har med det att göra? Det kanske kommer gå jättebra! Men jag tror inte det.. snälla ge mig råd

  Svara

   Jättesvår situation… försök peppa henne till att gå föräldrakurser etc. har ni kontakt med era föräldrar? Kanske de kan prata med henne också om att barn behöver mer än bara kärlek, så som rent hem och så. Och även om det känns tufft, men ring soc om du märker att de missköter barnet på något sätt. Då kan de få den hjälp de behöver kanske. Stort och fint att du finns där iallafall ❤️ Förhoppningsvis går det bra.

   Svara

    Tack anonym för din snälla kommentar. Föräldrakurser lät som en bra idé tycker jag, dock svårt att lägga fram det på ett fint sätt. Vi bor många mil ifrån varandra, så jag kommer inte ha en aning om hur barnet sköts tyvärr.. Jösses hur kontrollerande låter inte jag då. Får en klump i magen bara när jag vet att hon inte kan basic saker överhuvudtaget. Hur ska hon då veta hur ett barn ska skötas. Kommer dagen då hon blir gravid, får jag ha ett samtal med våran mamma. Hon lyssnar bättre på henne än mig

    Svara

   Har inte din syster någon utredd diagnos? Mer än ”lågbegåvning”. Är inte något stöd insatt som assistent, kontaktperson elle liknande?

   Svara

    Ingen utredd diagnos på henne, ingen kontaktperson eller liknande. Hon skulle dock vara i behov av någon som stöttar henne i vardagliga grejer. Eller lär henne vikten av god hygien och ett städat och trivsamt hem som inte stinker

    Svara

   Tycker verkligen inte de är lämpade att ta hand om ett barn. Stackars barn att växa upp i en svinstia. Kommer säkert bli retade i skolan med pg av att föräldrarna är som dom är. Shit vilken svår situation för dig

   Svara

    Jag (och andra, är inte ensam med dessa tankar) tycker inte att dom är lämpliga som föräldrar. Jag tror att du har helt rätt i det du skriver. Ja det är verkligen svårt. Men känner ändå att skulle jag på nått sätt sedan förstå att det är något som är tokigt så kommer jag inte tveka på att ringa till soc och göra en orosanmälan

    Svara

     Håller med, STACKARS barn. Borde finnas en kurs som alla som är intresserade av att skaffa barn var tvugna att närvara och passera. Barn är det absolut viktigaste man man producera och inte ett enda barn, speciellt i ett land som Sverige borde lida pga dåliga/okompetenta föräldrar. Ska hon tafsa på sitt barn också? Inte byta blöja kanske? Vanvårda? Prata med någon om detta innan hon blir gravid.

     Svara

   Kill it before it lays eggs.

   Svara

    Äh josie, vad var det för kommentar? Det är en människa vi pratar om. Heja dig Hanna. Du verkar vara en fin människa. Måste vara en sjukt tufft sits du är i. Men bra att du inte skulle tveka på att ringa soc iallafall. Du får ta det som det kommer helt enkelt, om och när bebisbeskedet kommer.

    Svara

     Inte min mening att vara hemsk. Vet att det är ett smaklöst skämt men jag kunde inte låta bli då jag tycker att det är roligt. Ber om ursäkt till dom som tagit illa vid sig . Kram.

     Svara

   Jag tycker att du ska kolla om du på något sätt kan ”hindra” det. Jag har sett alltför många barn som levt i sådana hem, de barnen har inte mått bra och har bl a själva inte fått lära sig hur de ska uppträda i sociala sammanhang och har blivit en plåga för sina klasskompisar och för folk i grannskapet.
   Tyvärr vet jag inte om det går att hindra vuxna människor från att skaffa barn, men för barnens skull så borde du nog försöka.

   Svara

    Har tänkt för mig själv både en och två gånger att jag hoppas att det aldrig tar sig för dom. Hindra går ju tyvärr inte, men hoppas på det gör jag verkligen inte..

    Svara

     Gå dit varje dag och bjud henne på en smoothie med p piller i 😃

     Svara

   Jag vill bara skriva att jag känner likadant med min bror, som visserligen har en del diagnoser och bor på gruppboende. Jag hoppas att han aldrig råkar göra någon gravid. Så fort han får pengar går han ut och festar men han klarar inte av att planera sin ekonomi, han handlar cigaretter istället för mat, tar inte hand om sin hygien osv. Ändå har han flickvänner då och då och jag vet ju att han aldrig skulle ta något ansvar för att barn. Visserligen inte precis samma situation som dig, men jag förstår känslan av att man inte vill att ens syskon ska få bli förälder…

   Svara

    Ändå skönt att höra att andra känner som jag. Att man hoppas att ens syskon aldrig får barn. Jag tycker att det låter som att jag är sjuk i huvudet ärligt talat som tänker såhär. Men jag känner min syster utan och innan, hon kan inte ta hand om ett barn så som det behöver bli omhändertaget

    Svara

   Hej Hanna! Jag har varit i en liknande sits som du är, med min storasyster. Min syster har dock ett gäng diagnoser och hela hennes existens går typ i skov. I perioder är hon manisk och har så organiserat hemma det bara går (obs organiserat bland sakerna, inte rent och fräscht) och i perioder stinker det kattkiss, är hårigt och äckligt i hela huset.
   Hon hade dessutom barn sedan innan men när senaste kom gick det utför med både personlig hygien, omsorg om barnen och även huset samt det serverades aldrig ordentlig mat hemma. Barnen var konstant sjuka och det var mycket som kändes ..liksom, fel.
   Tillsist gjorde vi en socanmälan och efter många turer fram och tillbaka slutade det med en god man, boendestöd, kuratorstöd samt kontakt med en diakon.
   Soc gjorde flera hembesök, de fick gå dit på möten, besök på förskolan till barnet osv.

   Hurvida en del människor bör skaffa barn eller ej är en jättekomplex fråga. En del kanske behöver mycket stöd med vissa bitar men kan ändå vara kärleksfulla föräldrar. Gör det du kan för ditt systerbarn och utgå från barnet, inte hurvida du skulle kränka din syster..så tror jag att du hjälpt en bit på vägen.

   Svara

    Tack för att du delar med dig Karenina. Känns skönt att veta att om jag skulle på något sätt i framtiden bli på riktigt orolig för deras framtida barn så finns soc att kontakta. Det ger en liten känsla av någon slags trygghet.. att det finns hjälp att få om det en dag skulle behövas. Har själv barn och jag vet hur krävande det är, kanske därför jag tänker på dehär och tänker på att hur tusan skulle hon kunna förstå hur man tar hand om ett barn

    Svara

   Du skriver att hon är gränslös och har försökt tafsa på dig (sin syster!). DE gör mig orolig! 😶 Tänk då om hon får ett försvarslöst barn 🙈

   Lova mig att du soc-anmäler henne direkt hon får barn, om hon får…

   Svara

    Ja hon tycker liksom att det är kul att ”äcklad sig” mot mig. Blä. Har slagit till henne när hon gjorde så.

    Ja jag kommer nog ringa eller maila till soc i deras kommun och berätta att dessa kommer att få ett barn och beskriva henne så som jag har gjort här. Att dom ska ha ögon på dom så att säga. Soc behöver kanske inte säga var dom har fått infon ifrån. Och dom är ju så dumma att dom skulle inte fatta att soc inte kontaktar alla nyblivna föräldrar liksom så dom skulle inte förstå att dom blivit orosanmälda..

    Så ja, jag kan faktiskt lova att soc kommer att bli kontaktade om dom en dag får barn

    Svara

     Ett litet tips: OM du berättar vem du är kan du inte göra en anonym orosanmälan, men om du ringer och inte uppger namn kan du göra det anonymt.

     Svara

     Tycker personligen att det är helt sinnessjukt att vem som helst kan skaffa ett barn. För att tex ta ett körkort skall du genomgå flera olika tester för att sedan bli godkänd som en LÄMPLIG förare. Hade det varit min syster hade jag helt utan konstigheter sagt vad jag tycker. Du är inte lämplig som förälder och skulle du bli gravid skulle jag direkt gå till socialen och lämna en en orosannälan. Och sedan en till. Herre jäkla gud, det är ett liv vi pratar om som är HELT beroende av att bli väl omhändertagen. Blir mörkrädd bara jag tänker på hur många barn som far illa pga olämpliga föräldrar. Punkt!

     Svara

      Håller helt och hållet med dig. Lilla barnet skulle verkligen vara helt beroende av dom, och att då tänka att dom inte ens kan ta hand om sig själva på ett vettigt sätt, hur skulle dom då ta hand om barnet? Skulle dom förstå att när barnet får utslag ska man smörja med en kräm tex? Att man byter blöja regelbundet? Osv osv osv ..

      Svara

      Håller med så mycket. Har dessutom en nära väninna som kämpar på så hårt med ivf med missfall efter missfall. Nu har de accepterat att det förmodligen aldrig kommer bli ett biologiskt barn och påbörjat en adoption.
      Där ska det utredas om de är lämpliga som föräldrar och obligatoriska kurser.
      Sörjer så för min vän och ännu mer när jag inser hur lätt vissa olämpliga föräldrar har att skaffa barn. Menar inte bara lillasystern i detta inlägg utan överhuvudtaget.
      Stackars vissa barn som föds in i fullständigt kaotiska familjer och dåliga uppväxter.

      Svara

  guud jag blir så himla arg på mig själv. fick hemtenta i fredags och har deadline nu på söndag kväll och har precis börjat. suck. förstår inte varför jag alltid gör så här!! får totallt skylla mig själv för de kommande 2 dagarna. är det någon här som brukade göra samma sak men lyckats bryta mönstret? känns ju så fånigt egentligen, hur svårt ska det vara att göra saker i tid liksom, men detta händer verkligen varje jävla gång haha.

  Svara

   Ehe nu har jag ju gett upp hoppet om att någonsin få det där att fungera hundra men så fokuserar jag ganska bra under press också… MEN! Delmål. Dela upp arbetet i mindre mål och deadlines. En stor deadline långt fram är lättare att putta på. Sätt dig ner i ”bara fem minuter”, bara gör det. Fem minuter är bättre än noll och oftast leder det till mer när man väl kommer igång. Avsett tid och ställ larm på mobilen funkar också. 20 minuter åt gången full fokus. Man kan ibland komma in i ett läge där man tävlar med sig själv om att hinna med så mycket som möjligt på den tiden. Ju mer man hinner med ju färre ”intervaller” behöver man ju 😉 lycka till! 🧡

   Svara

   Jag har svårt att komma igång med uppgifter men har nu börjat planera. Jag läser igenom all info om tentan, kollar hur många rubriker som ska skrivas och vad dom ska handla om. Är det exempelvis sju rubriker så bestämmer jag att jag måste göra en om dagen. Sen kollar jag upp litteratur, artiklar osv som passar varje rubrik. Sen planerar jag in en dag till att korrekturläsa hela skiten. Tentan ska vara helt klar tre dagar innan deadline, skulle något hända någon av dagarna (typ sjuk, datorn kraschar, en rubrik tar längre tid än tänkt osv) har jag ändå tid till godo. Det har verkligen hjälpt mig jättemycket, känner inte alls samma stress och jag har koll på läget.
   Är det bara ett ämne utan färdiga rubriker bestämmer jag att jag ska lägga minst tre timmar om dagen på att skriva, med paus inräknat i tiden. Beroende på hur många tecken tentan ska vara på och hur många källor som måste användas varierar antal dagar, men iaf en vecka.

   Ett tips nu i helgen är att använda timer. Skriv max 45 min åt gången. Ta en paus på 15-30 min och skriv 45 min osv. Under pausen är friskluft att rekommendera! Och du, i värsta fall får ni väl komplettera tentan?

   Svara

    Haha gud vad konstig min kommentar var. Sorry. Menade egentligen att jag var sån förr och när jag lämnade in ett arbete och inte var nöjd pga tidsbrist och en gång fick göra en omtenta gjorde jag aldrig mer om det iaf inte när det kommer till inlämningsagbeten osv… det sluta aldrig bra och den där extra dagen/timmarna är aldrig värda det. Jag lyckades bryta det genom stt helt enkelt sätta igång första timmen hemtentan börjar, finns ingen bättre känsla än att vara klar i tid och nöjd. Så kämpa på, du klarar det tills imorgon men häng inte här för mkt 😉 och börja i tid nästa gång

    Svara

   Jag var också sån tidigare men det du måste göra är att bryta mönstret. Omtentor är inte värt det.

   Svara

  Någon som är klädintresserad och vill hjälpa mig? Ska på bröllop i sommar och vill se smashing ut! Någon som spanat in nån snygg klänning eller liknande de vill dela med sig av? Jag har lite komplex för mina armar då jag har myxödem så gärna nått som döljer dom lite 😊

  Svara

  Ska gå på konsert ensam nästa vecka och jag är typ livrädd? Någon med erfarenhet?

  Har varit ensam på konsert en gång tidigare men då hade alla sittplatser, nu är det bara stå.

  Svara

   Vad är du rädd för? Är det ståplats märker ju INGEN om du är där själv eller tillhör ett gäng med 25personer runt dig.

   Svara

    Man kan ju lida av panikångest!

    Svara

    Är med på ditt tänk, och har tänkt så själv. Men samtidigt så kommer ju folk hänga med varandra innan osv och jag kommer stå helt själv. Har dessutom lite svårt med stora folkmassor och tycker det är jobbigt att känna mig ”annorlunda”.

    Försöker tänka att jag inte känner någon, flyttar härifrån om ett par veckor och bara ska foka på att ha en bra jävla kväll. Men ångesten tar lite över ibland 😔

    Svara

     Stå med mobilen 👍🏻

     Svara

   Aldrig varit på konsert själv med ståplats men med sittplats och det var det bästa jag har gjort:)

   Svara

   Jag har gått själv på konsert med både sitt och ståplats. Ståplats var bäst! Man smälte in, kunde ställa sig vart man ville utan att ta hänsyn till någon annan och sen kan man glo hejdlöst på folk (speciellt folk som försöker sjunga med men inte kan texten riktigt!😂)!

   Svara

  1. Ge mig era bästa tips på roliga saker att hitta på på datenight med en ny kille! Vi har träffats tre ggr bara. Men vill hitta på nåt kul med hnm 😄

  2. GE MIG ERA BÄSTA TIPS MOT MAGKATARR! Känns som jag kommer explodera snart. Har så jäkla ont (har Omeprazol).

  Svara

   Magkatarr led jag av i 2 år innan jag fick EZOmeprasole utskrivet av läkaren. Helt plötsligt kunde jag leva normalt? 😂 Testade allt innan det, sluta med den maten, börja med den maten osv men ingenting funkade. Kommer dock få äta ezo i väldigt många år framöver, men det är sjukligt värt det! Hoppas de hjälpte ngt😅

   Svara

    Ja får nog ringa min läkare igen. Hatar den kvävande brännande känslan. Fruktansvärd 🤯 Tack snälla!

    Svara

   För mig hjälper bananer i kombination med omeprazol när jag har magkatarr.

   Svara

    Läste nåt om det precis, banan och nåt-smoothie. Ska testa! Tack 🙂

    Svara

   Jag åt fil när jag fick magkatarr och det hjälpte. Inget kaffe, ingen alkohol, flera små mål istället för få stora.

   Svara

  Får av någon anledning inte igenom min kommentar (ber om ursäkt om det blir dubbelt)

  Finns det någon barnmorska eller nåt här inne som kan svara på en fråga? Om man har en hormonspiral (typ jaydess) och man har mens, är menscykeln normal (dvs är det kroppens ”egna” menscykel) eller är mensen ”konstgjord” på samma sätt som vid p-piller? Hoppas ni förstår min fråga.. har haft preventivmedel i 10 år och är rädd att jag förstört min kropp och min egen menscykel och att man inte kommer kunna bli gravid..

  Ha en trevlig kväll alla!

  Svara

  Sitter och dricker öl och äter tapas, började kolla på La La Land men assåååååå, jag orkar inte. 🙃

  Vill gärna se en riktigt bra film, har ni några bra tips? Gamla som nya, spelar ingen roll, gillar typ alla genrer bara det är välskrivet. 😊

  Svara

   The Umberella Academy (serie förvisso) är sååå bra! Easy A är rolig! Hmm.. BRIGHT! Åh min favvofilm 😍😍😍

   Svara

    Ohhh älskar Easy A, kan se den hur många ggr som helst, Emma Stone är SÅ SNYGG aatt jag dör i den filmen! 😂😍

    Bright, den med Will Smith på Netflix?
    Har lovat mannen att vi ska se Umbrella Academy tillsammans, så den får jag inte tjyva, men bra att höra att den är bra, har läst lite både och om den!

    Svara

     JA! Bästa är ju det förbannade kortet 😂

     Jag ser den med min dejt, så får inte se mer än 😂 Men ääälskar The Umberella Academy! Och JA Bright! Seee den! SÅ bra musik, älskar den! Och jag brukar avsky allt sånt – action och overkliga varelser. Men den har blivit en favorit 😍

     Svara

   The Rock 😍

   Svara

   This is 40 på Netflix!! 🙂 Asrolig och då är jag varken 4å eller har barn.

   Svara

   American Pie the wedding…ok inte bra men behövde kolla på nåt lättsamt🙃

   Svara

   Svara

  Någon som foljer Kardashian skandalen med Jordyn Woods? lol Usch har aldrig foljt dem, men detta tea var verkligen the teaaa

  Svara

   Haha så jäkla dum brud. Bor med Kylie, får hjälp av Kris och hela familjen med sin karriär, varit bästis med Kylie i många år.. Hånglar med Khloes kille. 🤦🏼🤦🏼🤦🏼

   Svara

   HAHAH RIIIIGHT? Heller aldrig följt eller kikat på deras serie men detta är ju bara too juicy not to care! Ska kolla på Red Table Talk när som helst nu och är så nervös haha. Hoppas ju på all the tea plz haha

   Svara

    Hahaha… jag klickade så snabbt pa den videon nar den kom ut, plot twist, hon berattar en helt annan historia.. ahhh.

    Efter att du kollat pa videon, kolla Jeffrey Star’s story pa instagram! Teeaaaaa

    Svara

     Love Jeffree, lever typ för hans snapchat stories haha! <33 Har inte instagram men nu måste jag ju kika på vad han sagt där efteråt!!

     Svara

     Kollade just på jeffree stars story and Im in loooove! Åh jag hade så älskat att ha den människan i min närhet, vilken underbar jävla personlighet och jag kan bara instämma i hens meddelande, dock har jag aldrig varit intresserad av the kardashians men känns ju som ett givet scenario att en person som dumpar en gravid flickvän för att bli ihop med en kardashian antagligen kommer vilja ha en yngre modell eller sju vid sidan om denne med. Case closed, no mystery there!

     Svara

    Såg precis Jordyns red table talk och jag tror faktiskt på henne. Men skäms att jag följer detta 🙈

    Svara

   Jag följer! Varför är det inte mer kritik mot Tristan? Självklart är Jordyn delaktig men ändå.

   Svara

    Ja jag tycker Tristan som flerbarnsfar borde hållas mer ansvarig än en ung påverkbar flicksnärta som intagit mer alkohol än hon kan hantera.

    Svara

   Jag såg intervjun. Känns lite väl magstarkt att säga att hon VET att hon inte är anledningen till att de gjorde slut (speciellt när Khloe ba JO!!!). Någon vänlig själ som kan sammanfatta vad Jeffrey sa?

   Svara

    Han sa i princip att Jordyn ljuger och bara snackar skit, att alla i LA/Calabasas vet att J & T legat i 1-2 månader…

    Svara

   Har ni läst det senaste? Tydligen ska Kylie anklagat Travis scott för otrohet. Han ställde in sin spelning pga han skulle lösa saker o ting kring detta *sips more tea* ☕️

   Svara

   Fattar inte varför folk är förvånade. Och stt Khloe ens stannade efter den där förnedringen är beyond me. Snacka om desperat.

   Svara

  Jahapp, då har svärmor livmodercancer. Sambon knäckt, jag försöker vara stark och lugn. Mitt jobb är kaos och ungen är just inskriven, igen på bup för sin adhd och odd. Min fibro tar knäcken på mig och allt känns hopplöst. Men, det är sån tur att jag har er här. Ni får mig att både garva högt på pendeln och småle på jobbet. Så tack alla här och tack CamCam ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  (Bookis-varning på alla hjärtan, jag vet).

  Svara

   Sänder världens kram även om det inte gör någon större skillnad. Vi vet aldrig vad morgondagen ger oss vilket gör att det finns alla möjligheter att den ger oss något bra 🧡 ta hand om varandra 🧡

   Svara

    Tack 💜. Det gör skillnad. Du gör skillnad.

    Svara

   Fina JenPen, vi känner likadant för dig!

   Svara

    Gulle dig 💜

    Svara

     Gulle dig tillbaka, JenPen💜

     Svara

   Det låter som ni har det väldigt tufft just nu. Hoppas allt löser sig och går bra för er jenpen. Skönt att bara kunna hänga här inne ikväll och förhoppningsvis tänka på något annat för en liten stund!

   Svara

    Tack 💞

    Svara

   Hur mår du idag, JenPen?❤️

   Svara

    Tror inte du ser detta så långt efter, men huvet upp å fötterna ner ännu så länge 🥰

    Svara

  Tänkte göra lite reklam för min grupp på Facebook. Den heter ”sparsmart” och är för alla som gillar privatekonomi, sparande, investeringar, osv. Vi stöttar varandra, delar med oss av tips, och lär oss av varandra. Så, gillar du privatekonomi eller kanske inte gillar det idag men vill bli lite mer sparsmart, då får du gärna gå med i gruppen.

  Svara

   Kanske något för Blondin Bella?

   Svara

  Vem är den vackraste/snyggaste kändisen ni vet?
  Jag älskar Cillian Murphy, jag vill typ bara fotografera hans ansikte från alla vinklar hela dagen alla dagar.
  Jennifer Lawrence är så fin, typ normalsnygg fast galetsnygg samtidigt.
  Paolo Nutini, det snyggaste jag någonsin sett, men blir ganska dålig på bild, bättre i rörelse.
  Paul Newman och Harrison Ford i sina heydays, my god.
  Mila Kunis, omggggg.

  😍

  Svara

   Bradley Cooper. Oh harrrree 😍

   Svara

   Bradley Cooper skulle jag ta varje dag! Hahah

   Svara

   Jennifer Lawrence är fantastiskt vacker, exakt på ett sånt sätt som du beskriver. Ibland när jag kollar på filmer med henne så missar jag vad som händer för jag liksom blir helt förtrollad av hennes ansikte och jag finner mig själv stirrandes/analyserandes av hennes uppenbarelse haha 😅

   Sen har jag sett 192883 andra snygga kändisar, men jag är sämst på namn så kommer inte på någon nu.

   Svara

    Men eller hur?! Jag har sett typ alla hennes filmer, bara älskar att kolla på henne liksom, vare sig filmen är bra eller dålig!

    Svara

   Post malone 😍

   Svara

   Ben Affleck ❤
   Och elizahopewellplates på Instagram. Helvete vad snygg hon är.

   Svara

   Snyggaste kändisen Harrison Ford och Sandra Bullock

   Svara

    Harrison! ❤️
    Älskar Sandra Bullock också, så fin.

    Svara

   Eva Green. Älskar henne.

   Svara

   Ian Somerhalder!

   Svara

   Jake Gyllenhaal.. mmmm.

   Svara

   Cillian Murphy i Inception. 😍😍😍 Satt hela filmen och bara ”VEM är det där?!” Såg den på bio och det ansiktet (och ögonen!) i storformat var verkligen inte fel. Han är skitsnygg i Peaky Blinders också.

   Armie Hammer i Man from U.N.C.L.E = fruktansvärt snygg.

   Tyvärr är de inte lika snygga privat (i intervjuer etc), men det gör inte så mycket för det är ju knappast så att vi kommer hänga haha.

   Keanu Reaves är snygg i alla åldrar och situationer och verkar vara en genuint bra människa, vilket gör honom ännu finare.

   Svara

   Joel Kinnaman är det finaste i världshistorien!!!

   Svara

    Nej.

    Svara

  Har funderat väldigt mycket på 24/7 society det senaste, jag tror att den ständiga uppkopplingen med jobb/skola kan vara ett problem. Och då menar jag inte lite läxa eller hemjobb, utan mer. När dom kontktar en på ledigtid, speciellt på helger!

  Asså har själv vart med om det några gånger, är ju inloggad på skolmailen här. Satan vad stressande det är att få mail från lärarna på helger. Måste ju vara jobbigt för dom med, eftersom de inte kan koppla av på deras helg? Bara lite sådär kvälls tänkning 😂
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   Vad är problemet menar du? Logga ut från skolmailen på helgerna, det gör nog lärarna.

   Svara

    Problemet är nog att lärarna inte hinner med sitt jobb om de inte ägnar stora delen av söndagen till att sitta hemma och skriva utvärderingar och veckobrev. Detta trots att de jobbar sena vardagskvällar och samtidigt som de äter frukost på vardagsmornarna. I alla fall enligt mina vänner som är (erfarna och kunniga) lärare. Skolan lägger bara mer och mer på dem och när kollegorna blir sjuka eller slutar så får de som är kvar bara mer att göra.

    Svara

     Men caloveline och andra elever kan ju strunta i att kolla skolmailen på helgen om det är ett stressmoment.

     Svara

    Anonym 21:08 tänker inte bara på lärare, utan alla. Det är jätte mycket utmattningsjukdomar idag, många är deprimerade och har ångest. Kanske har något med den ständiga uppkopplingen att göra?

    Svara

     Går ju att stänga av notifications och ställa in så att man måste gå in i appar för att synka/uppdatera. Så har jag på alla mina appar där folk kan nå mig. Även på jobbtelen.

     Svara

  Vilken jävla skitvecka det varit.. Skål!

  Svara

   Jag håller med. Halva onsdagen var bra, men annars förjävlig. Började gråta nyss t.o.m, av mental utmattning då mina veckor sen v2 varit lika jävliga men denna tog priset.

   Svara

   Har också haft en jobbig vecka. Hoppas att det går uppåt för oss 🙂

   Svara

   Skål 🙂

   Svara

  Orkar ej med (ursäkta lökigheten men trött fredagshjärna orkar ej leta efter många ord just nu) gulligheten på dig och fyrbente vännen på kortet!!!!! 😱❤️

  Trevlig helg alla

  Svara

  Blev utskälld av en tant på jobbet idag och jag har så svårt att släppa det. Är uppriktigt ledsen och helt trött på livet idag känns det som. Förstår inte varför vissa inte kan tänka ett steg längre och behandla sina medmänniskor på ett respektfullt sätt. Bara för att jag jobbar i butik betyder det inte att jag är en slagdocka man kan nyttja när ens liv behöver lite spänning i vardagen. 🙁

  Svara

   Usch för sådana människor. Ibland är det bara svårt att släppa det och det är helt okej! En grej som hjälpte mig när jag fick sådana kunder är att tänka på alla de gånger folk faktiskt var tacksamma och snälla.
   Ta hand om dig ikväll och skäm bort dig själv med något du gillar ❤️

   Svara

   Läs kanske andras historier från kundservice? Brukar finnas på olika forum, och är oftast väldigt roliga. Får det kanske att kännas lite lättare

   Svara

    Jag har en asrolig historia. Min mamma jobbade i kassan på ett närlivs i en multikultiförort. En dag frågar en äldre dam med utländsk bakgrund om hon kan få ett glas vatten. Mamma ber någon hämta, när damen får glaset slänger hon vattnet i ansiktet på mamma. Hon menade att mamma såg blek ut och behövde piggas upp så hon inte skulle svimma. Min mamma var så jävla arg men efteråt skrattade vi så vi tjöt åt komiken.

    Svara

  Jag kollar varken på the kardashians eller följer dem på insta men av någon konstig anledning så kan jag inte låta bli att läsa om hela Jordyn-tristan-khloe dramat. Jag tycker absolut att Jordyn gjorde fel men jag känner att det är så fel av khloe att skriva att det var på grund av Jordyn som det tog slut mellan henne och Tristan. Vad tycker ni om detta?

  Svara

   Det var ju det?

   Svara

    Han har varit otrogen flera gånger. Jag TROR att khloe är väldigt känslosam just nu och vill skylla deras breakup (eller vad det nu är) på Jordyn. Det är ganska uppenbart att Tristan inte värderar relationen med khloe och det är sorgligt. Men det är inte första gången som han lämnat mamman till sitt barn så tyvärr inte överraskande.

    Svara

   Kände inte igen henne när jag gick in på hennes insta 😧
   Är ALLA hennes bilder retuscherade de luxe?!?

   Svara

   Tycker att Khloe har rätt till sin upplevelse. Hon gav Tristan en till chans efter allt han gjort, och kunde då acceptera det som hänt tidigare. Nu hände något nytt som gjorde att hon inte längre kunde vara med honom. Det som hände var att han och Jordyn hookade up, vilket är delvis J:s fel. Tycker då att det är rimligt att säga att det är hennes fel. Om du kollar Khloes senaste tweet säger hon att det är lika mycket Tristans fel. Så hon tänker väl enbart på denna situation när hon säger att det är Jordyns fel. För allt innan hade hon ju redan accepterat.

   Svara

   Jag tycker stt khloe är dum i huvudet som ens beblandar sig med sånt trash. Bara hans förra förnedring visade vem han är, vad behöver man ens mer för förklaringar? Hur mycket hatar man sig själv om man stannar med en sån man?

   Svara

  Mina älskade hörlurar la av idag 🙁 Vill gärna ha tips på bra bluetooth-hörlurar. Vill ha rejäla on-ear med hyfsad batteritid och bra räckvidd (får inte lagga om man skulle gå runt hemma och städa/pyssla medan man lyssnar). Maxpris 1500 kr. Tips? <3

  Svara

  Jag jobbar med en man som närmar sig 60.

  Han bor med sin flickvän och de har öppet förhållande.
  Han berättar ofta om kvinnor i 20-års åldern som han brukar åka hem till och ”sätta på”
  Åh så kåta de är! De är helt galna och ber om att få bli tagna av honom.

  Grejen är bara den att hans flickvän egentligen är en gubbe i hans egen ålder.
  Han är alltså ihop med en man.
  Hur jag kan veta detta är en invecklad historia men jag vet det.

  Han låtsas alltså vara hetero och försöker låta som en riktig hingst när han berättar om alla kvinnor han ”sätter på”

  Samtidigt som jag tycker synd om honom för hans livslögn äcklas jag över hans snack om kvinnor.
  Plus att gubben luktar flensost, rövhöl och otvättad navel 99% av tiden på jobbet.

  Svara

   Be honom hålla käften och sluta kalla sin gubbe för kärring. 😱

   //Moa

   Svara

   Du borde bara säga till honom att lägga av med snacket, att du annars kommer berätta för kollegorna att han har ljugit

   Svara

    Precis… eller ja, säg iaf att du ver sanningen och att han borde tagga ner!

    Svara

   Han kanske bor med en vän eller bror? Snuskgubbe oavsett haha

   Svara

   Fyfan för att lukta otvättad navel haha. Jag vet inte hur det luktar eller hur man bär sig av för att känna det, men jag är inte sugen på att undersöka saken

   Svara

  Vad gör man om man är 33 år gammal, har sambo, hus OCH barn, och kanske eventuellt har kommit på att man är lesbisk? Alltså jag mår så jävla piss av detta… någon som är/ har varit i samma sits?

  Svara

   Man följer sitt ❤️!

   Det kommer bli svårt, tungt och kämpigt vilket val du än gör. Du måste vara sann mot dig själv för att komma ut som en lyckligare människa i slutändan.

   Var rädd om dig, det blir bra till slut.

   Styrka och kärlek

   //Moa

   Svara

    Tack snälla 💞💞💞 jag får se hur jag gör..

    Svara

   Min moster var i samma sits som dig, 40 år, gift sen flera år tillbaka, två barn, villa och vovve men fick känslor för en väninna bara sådär (enligt henne själv alltså). Hon och maken skiljde sig men är fortfarande idag goda vänner, det märktes att de var mer som kompisar än ett par mot slutet även för oss utomstående så var nog inget tufft uppbrott. Idag är hon förlovad med en annan kvinna (inte vänninan) och har barnen varannan vecka och han har även själv en ny kvinna. Märks att hon mår mycket bättre och är lugnare i själen efter flera jobbiga år 🙂 skumma inte dig själv utan andas, ta det lugnt och känn efter vad som är rätt.

   Svara

   Må de fårs bi widd dju… man måste vara sann mot sig själv.

   Svara

    Karlsson som i lodalens Karlsson? 😂

    Svara

   Jag har 30 år när jag insåg (eller mer vågade inse) att jag faktiskt gillar kvinnor också. Är alltså bi eller vad man vill kalla det. Eller ja, kön är inget speciellt men gillar människor oavsett vad de har mellan benen liksom. Är Inte bekväm med etiketter och så. I alla fall, jag har hela livet känt mig knasig men aldrig fattat varför, sen kom det, bara sådär som en aha-upplevelse.

   Ta in känslan, känn på den och fundera. Det är inte hela världen att du är lesbisk, du får följa ditt hjärta, man lever bara en gång. Ta tillvara på det istället för att gömma dig i tryggheten du har nu. Det är inte rätt mot någon.

   Svara

    Exakt så var det för mig med! Ett uppvaknade liksom och så ett aha, är det därför jag alltid känt mig ”konstig” till och från… är inte heller bekväm med etiketter, har varit kär i män så jag antar att jag är bi, men som sagt, en etikett är inte viktigt. Jag antar att jag får smälta detta ett tag och se vad som händer. Antingen får jag fortsätta leva mitt liv som en lögn, eller splittra en hel familj, vet inte vad som är bäst faktiskt. Tack snälla för svar 💞🏳️‍🌈

    Svara

  Jag vill veta hur den farliga kamphunden mår! ❤️🐶

  Svara

  Någon som är behandlingspedagog/assistent? Vad jobbar ni med? 😊

  Svara

   LVM hem, helvetet på jorden. Ångrar verkligen att jag läste till beh.assistent. Jag ville hjälpa människor men jobbar istället med förvaring. Jag har även jobbat på halvvägshus och behandlingshem, vilket har varit marginellt bättre. Klienterna är helt okej, även om våld och hot om våld är vanligt där jag jobbat. Men skitsnacket och konflikterna i personalgrupperna är fruktansvärda, och för att inte nämna alla inkompetenta soc. handläggare man kommer i kontakt med. Många är bra, men det är skrämmande många som inte är det.

   Yrket verkar dra till sig dramaälskare och översittare med samma oförmåga att ta in andras perspektiv som de rabiata småbarnsmammorna på familjeliv.

   Nej, jag är inte bitter.

   Om jag ska säga något positivt så är det att jag har träffat många helt fantastiska människor genom mitt jobb. Lär man bara känna människan bakom missbruket så hittar man många gånger en klok men känslig individ som har mycket att berätta och lära ut.

   Svara

  Mycket gullig musikvideo. Den unge trumslagaren slår faktiskt i takt. Han bryr sig inte att han står bredvid cymbalerna, som skränar rätt bra. Om någon inte tycker om barn, kan videon ses som hyllning till bästa kåren (titeln på låten).

  Svara

   Titeln på låten syntes ej: Svensk polismarsch.

   Svara

  Hallå, jag är en nybliven träningsmänniska. Just nu är mitt instaflöde enbart besudlat av mat och bak-konton, det är typ det bästa jag vet men hjälper föga när jag försöker äta nyttigare mat nu!

  Är det någon som har trevliga tips på konton som inriktar sig på god hälsosam mat? (Eventuellt i kombo med träning, men absolut inget överdrivet hets med dieter och bantning. Bara ren inspiration på lite hälsosam mat)

  Pöss!

  Svara

   ”Portionen under tian”, finns på insta, hemsida och bok! Superhärlig tjej som dessutom är dietist!

   Svara

  Skulle så gärna vilja gå ner fem kilo, men har fastnat i trött-träsket. Kommer hem från jobbet och är frikkin död. Pallar knappt laga mat, så det blir ofta typ makaroner med någon chokladbit till efterrätt. Värdelöst. Älskar egentligen att träna och äta nyttigt, men är typ förlamad av den himla tröttheten.

  Svara

   Ha alltid frysta grönsaker hemma som du kan slänga på en plåt, in i ugnen till de är klara, på med salt och smör. Valfri köttbit/vego alternativ till.

   Byt ut chokladen mot ett glas nyponsoppa eller liknande. Tycker det hjälper bra mot den där dippen man kan få när man kommer hem.

   Svara

   Samma här. Kanske det kan funka att ha någon att ”rapportera” träning och onyttigheter till? Jag och min pappa gör det för att bli nyttiga, ibland kan det vara lättare liksom om man kan peppa sig själv samtidigt som en annan😊

   Svara

    Jag bor med min man, men det blir snarare så att båda är trötta och ger oss själva ursäkter till att slöa och äta skit, haha

    Svara

     Försök få in nya rutiner! Börja med vardagsmotion! Gå / cykla till jobbet, ta trapporna ist för hiss etc.

     2-3 veckor senare; försök äta mer grönsaker, frukt och drick mkt vatten. Vattenflaskan är guld!

     3 veckor senare. Börja träna om du känner för det alt ta promenader efter jobbet, under helgerna etc.

     ☀️💕

     Svara

   Jag tog en lång bastu idag. Så skönt att verkligen få svettas ut.

   Svara

   Förbered maten för veckan på söndagen. Jag håller på och lägger om kost och börjar träna nu och för att minimera risken för skräpmat i brist på tid och ork så lagade jag maten i söndags.
   Det räcker med två sorter som man gör och sen är det enkelt att värma på kvällen. Ofta är det ju en ond cirkel det där med mat och dålig ork.
   Ju sämre mat du äter desto mindre orkar du efter jobbet.
   Försök hitta lite rutin kring maten och planera din kost så att du inte faller in i gamla mönster, du kanske kan få kontakt med någon som kan hjälpa dig med ett kostupplägg och så småningom kanske börja träna lite smått eller hitta en aktivitet som passar dig. 😊
   Lycka till!

   Svara

   Tack, gänget!

   Svara

   Går ju skitfort att steka lite kyckling och slänga ihop en sallad 🙂 Och blir du sötsugen, ta en frukt! Handla hem massa nyttig och bra mat en dag när du har tid, gör storkok och fixa matlådor är också ett tips.

   Svara

  Någon som har erfarenhet av hur gymshark tights är i storleken? Är de normala eller större/mindre? Har XS i Nike tights som en jämförelse

  Svara

   Normala, kanske liite mindre än normala. Jag har ganska breda höfter med lite ”hull”. Har storlek s i vanliga fall och beställde ett par i small. Tightsen (blue ombre) sitter ganska bra, men kanske liite väl tight över mina höfter.

   Svara

  Har ni några Twitter-konton ni följer som ni kan tipsa om?

  Svara

  Ska jag klippa gardinlugg? Ja? Nej?

  Svara

   Ja, kör!! Har det själv, är jättenöjd. Ger en lite karaktär frisyrmässigt utan att man måste klippa något mer avancerat som man sen kanske ångrar. Se bara till att ha bra volym i håret, för jag ser folk som har luggen som två tesar som hänger ner längs med ansiktet och det är ingen vacker syn :’-) googla på Farrah Fawcett, hon hade ju extremt volumiöst men det är lite så luggen ska lägga sig. Agnetha Fältskog hade också bra lugg när det begav sig

   Svara

   Ja! Kör! Skitsnyggt ju!

   Svara

   Det är ju jobbigt att ha lugg

   Svara

  Vad är dina guilty pleasures?

  Mina är att lyssna på svenska tok-hits och noppra fiffin med pincett.

  Svara

   Lyssna på marschmusik?

   Svara

   Plockar också fitty med pincett. Kan sitta i timmar på kvällen

   Svara

    Hur ont gör inte detta?! Tänk er på blygläpparna… smärtan jag känner bara av att läsa detta!

    Svara

   …eeeeh fick en bild framför mig…är du en gummimänniska? Får du inte ont?

   Svara

  Någon fler som ser talang?

  Svara

   Ja… var det inte väldigt svagt idag?! Alla sångarna kändes nervösa och sjöng falskt/alternativt valt fel låt!

   Svara

  Apropå Svensk Polismarsch ovan. Så här låter polismarschen i Tyskland:

  Svara

  Någon mer som kollar på gift vid första ögonkastet? Vad tyckte ni om första avsnittet och deltagarna? 😍

  Svara

   Tyckte att medelåldersparet kändes sjukt otippat? Skämdes lite över att hon skulle behöva gifta sig med honom hehe.

   Svara

    Haha jo lite kul att hon flera gånger sa att hon ansåg könsnormer va viktiga och sen blir matchad med nån flummig yoga snubbe?

    Svara

     Såg inte detta, jag postade i unpopular opinions-tråden om vad jag tyckte om honom. Så obehaglig och omanlig och osäker att jag fick rysningar. 🤮

     Svara

  Jag fick missfall igår. Jag och min man visste att det skulle hända då jag är sjuk och äter mediciner. Vi är så ledsna och vet inte hur vi ska hantera detta. Antagligen var detta det bästa för bebisen då den antagligen hade varit sjuk, men smärtan gör så ont ändå. Vi ville verkligen ha vår bebis. Jag gråter hela tiden. Just nu hatar jag mig och min sjukdom. Jag vet att det inte är mitt fel men det känns så.
  Är det någon som är i samma situation eller har varit?

  Svara

   Känner starkt med dig, Nati.

   Svara

   Lider så med er!! Jag har inte varit i din situation, men åt en stark medicin i förebyggande syfte när vi ville försöka få barn och behövde därför vänta med våra försök någon månad.

   Då tänkte jag på hur jobbigt det måste kännas om det skulle ha varit så jämt. Så jag kan tänka mig in i hur tufft du har det. Kram

   Svara

  Behöver bara skriva av mig någonstans känner jag. Innan jag bryter ihop igen. Min sambo, som jag varit tillsammans med i 7 år i år, kläckte igårkväll att han kanske vill ta en paus. Helt från ingenstans. Var så oförberedd och är fortfarande i chock, trodde det var en dröm när jag vaknade i morse. Jag bröt ihop helt hysterisk och han grät också massor. Sa att han inte känner likadant som innan men att han vill vara med mig och att han älskar mig mest. Grät sen hela morgonen i varandras armar och sen pratade vi lite mer. Att vi vill försöka. Att vi ska försöka. Det här är första ”svackan” vi någonsin haft, vi bråkar knappt annars. Småtjafsar ibland bara, om skitsaker. Så jag har ingen aning om hur man hanterar sånt här. Känns ungefär som om någon har dött. Låter säkert helt dum i huvudet och dramatisk. Men så känns det. Övertänker precis allt. Så fort jag ser hunden blir jag ledsen, ska han kanske få leva med skild husse och matte? Så fort jag ser mig om i lägenheten blir jag ledsen, för jag tänker på allt vi byggt upp ihop. Tänker på minnen, låtar, ser bilder. Det gör så jävla jävla ont inuti. Nu ska vi ju försöka, men på ett sätt känns det som en skada är gjord som aldrig går att laga. Att han sa att han inte känner samma som innan. Får panik av tanken på att vara utan honom. Han är min bästa vän, min tryggh