Lady Dahmers tvingas ta bort inlägg om DermaPen

Lady Dahmer la upp ett inlägg om DermaPen som jag hann läsa innan hon snabbt tog ner det igen.
Kommentarfältet fylldes av arga och besvikna följare som anser att hon brutit mot alla sina principer genom att bli slav för normer och fåfänga.
Jag måste erkänna att jag blev lite förvånad är jag såg inlägget men inte mer än så.. Det är oftast någonting man ser Kissie syssla med på Instastory nämligen.
DermaPen – för den som inte känner till det – är en ansiktsbehandling och så här förklaras den på nätet:

Dermapen är en avancerad micronåls-behandling som med hjälp av 12 sterila nålar stimulerar huden på olika sätt som t ex att öka hudens egen produktion av kollagen och därmed minska fina linjer och slapp hud, minska pigmenteringar, förbättra ärr mm.

Herregud, folk reagerade på Lady Dahmers Dermapen-behandling med samma intensitet som om Greta Thunberg precis meddelat att hon shoppat en privat-jet.
Behövs det inte lite proportioner här?
Eller förväntas Lady Dahmer vara 100% perfekt hela tiden bara för att hon kämpar mer än de flesta och brinner för att ändra fundamentala strukturer i vårt samhälle?

225 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  LD är dubbelmoralen personifierad. Ville hon göra något för sitt utseende så hade det varit hundra gånger bättre hon skickat efter en bh

  Svara

   Kul…

   Svara

    Snarare sant!

    Svara

     Sant och sant. Är ju en fråga om någons åsikt så det är ingen sanning.

     Svara

   Ja det var verkligen dubbelmoral för visst såg man henne skälla på andra som gjort dermapen-behandling, ganska säker på det.

   Svara

    Jag har aldrig någonsin skällt på nån som gjort dermapen. (Eller ens ingrepp!) Varför skulle jag göra det? Men bra försök!

    Svara

     Fortsätt göra dina behandlingar med gott samvete. Det handlar inte om att följa några samhällsstrukturer utan att få en välmående hud som inte ger obehag som torrhet etc. Fattar inte grejen varför folk blir galna. Är väll mer hyckleri att inte säga att man gör det än tvärtom. Man gör inte ansiktsbehandlingar för utseendets skull tänker jag, sen känner man ju sig fräschare såklart och lite ”glow” i fejat är alltid trevligt.

     Svara

   Jag tror också det är dubbelmoralen folk stör sig på. LD klankar ner på andra kvinnor som lever på sitt utseende eller gör reklam för diverse skönhetsprodukter, för att sen själv göra reklam för skönhetsprodukter. Hade LD däremot gjort reklam för, jag vet inte, ritblock? Eller nån färg man kan måla med kanske, i och med hennes intresse för att måla hade det nog inte stuckit i ögonen på folk på samma sätt.

   Svara

    Fast det var väl inte reklam hon gjorde..?? Bara ett inlägg…

    Svara

    Jag kritiserar kvinnor som gör reklam ja. Men jag har inte gjort nån reklam. Jag postade en bild på mig själv från en restaurang och skrev att mitt ansikte gjorde ont efter dermapen. Och avslutade med att göra narr av min egen fåfänga.

    Svara

     Du kritiserar väl även att folk inte håller de här sakerna för sig själva?

     Svara

      Ja mer eller mindre. Därför tog jag också bort inlägget. Jag borde inte ha sagt nåt, men ibland är det svårt att veta var gränsen går.

      Svara

       Ok, alltså det är ju jättebra att du lyssnade och raderade.

       Om det var en ärlig miss så förstår jag faktiskt inte hur det kunde hända, med tanke på hur medveten du faktiskt är; och hur konsekvent du har varit med att sånt här skadar. Du känner väl dina följare?

       Svara

        Jag nämnde att jag gjort dermapen och att jag hade ont, skrev alltså inget om dess effekter syfte eller resultat. Eller annat kring behandlingen. La heller inte upp nån bild från salongen eller på resultatet utan bilden var manipulerad för att se rolig ut (en bild på mig som gör en min med mättnaden uppdragen så allt är rött)

        Jag har postat om min hudvård tidigare, inlägg som jag skulle säga är mer problematisk då jag lyft specifika märken som bra samt tipsat om olika sätt att få finare hud på. Jag fladdrar ju med håret på många bilder och har skrivit om hårvård också. Bara med ytligt syfte alltså. Osv.

        Tyckte detta inlägg ifråga var i samma klass. Eller mindre snarare, mindre problematiskt, då jag främst gjorde narr av min fåfänga. Igen utan att lyfta fram dermapen på nåt sätt. Jag trodde publiken skulle skratta igenkännande.

        Svara

   Får man inte vara snygga och vilja se bra ut för att vara feminist? Jag personligen vill se bra ut för min egen skull, skiter i alla andra. jag mår bättre när jag känner mig snygg/smal, kläderna sitter snyggare och de är lättare att träna än om man vore överviktig osv. man behöver inte ha någon allt eller inget mentalitet för att vilja sprida positiva budskap kring kropp och feminism.

   Svara

    snygg* skulle de stå. Auto correct hehe

    Svara

     Det är väl när hon kritiserar andra som visar ngt som har med att förbättra utseende att göra, tex Gynnings retuscherade bild, som det är fullt legitimt att reagera över vad hon håller på med.

     Svara

    Klart man får. Det LD får kritik för är att det inte är det hon förespråkar, hon pekar finger åt glamourfeminismen så därför måste hon leva ut den i smyg tyvärr.

    Svara

  Hon är så långt ifrån perfekt man kan komma, så nej, ingen förväntar nog sig det av henne.

  Svara

  Någon som vet om hon gjorde det hemma eller på salong?

  Svara

   Borde nog vara givet att hon gjorde det hemma då hon pg av psykisk ohälsa ej vill vistas ute i samhället

   Svara

    Nej då, hon tog sig in till stan och var nöjd över att komma iväg för egentid.

    Svara

     Ok, trodde hon inte hon kunde arbeta pg av att hon inte kunde vistas bland folk men jag har kanske missuppfattat det hela

     Svara

      Hon säger att hon inte kan jobba pga social fobi. Det kanske beror på situation. Risken är att det blir en bekvämlighet istället för uttalad social fobi.

      Svara

     På riktigt?! Men var inte hon emot sånt, när andra gjort det? Skällde hon inte på andra som gjort det?

     Svara

      Hon har definitivt varken dömt eller skällt. Däremot har hon uppmärksammat hur kvinnor ”måste ta hand om sig” för att accepteras av samhället. Ser inget fel i detta öht. LD har dessutom varit väldigt öppen med att hon fortfarande tycker det är jobbigt att hon reflekterar över hur hon ser ut.

      Svara

      Med tanke på att jag använder syror (vet man lmmman följer mig) och innan skrivit mkt om no poo så vore det väl konstigt om jag surade på andra som också gillar hudvård. Ni får sluta fantisera ihop saker om mig nu.

      Svara

       Vad jag undrar LD, vad tyckte du om dermapen? Jag är håller på mycket med min hud, något av ett intresse. Skulle gärna göra en dermapenbehandling, men det är ju så satans dyrt?

       Svara

        Vet inte än vad jag tycker. Har bara gjort en gång och det var nyss. Gillar neostrata och syror osv så gissar att jag kommer gilla detta.

        Svara

    Hur gör hon när hon jobbar då?

    Svara

  Vi kan nog konstatera att 70-80% av folk som kommenterar, väljer att skriva något negativt. Oavsett var de är… ex. kommunen bygger om en gata i centrum så att det blir en vacker gågata – nog sjutton bombaderas kommentarsfältet i stora dagstidningen av svart kritik mot detta påhopp på stadens bilister! Samma bilister (och kommentatorer) kommer ,när gågatan är klar, att ta tunnelbanan in till centrum och sedan njuta av en kall öl på en terrass och titta på fladdrande sommarkjolar, men mitt i vintern så är det roligare att spy galla överallt där man kommer åt. Amen.

  Svara

  Isabellalowengrip visar upp diamanter och taggen apshaps på instagram det måste vara nån form av samarbete då hon annars aldrig taggar företag men just denna företag har under 500 följare på instagram. Så nog är det samarbete där utan märkning men att man just kommer in på deras sida på instagram när man klickat på länken taggen på hennes bild den med gröna silkesklänningen.

  Svara

   Men snälla, så gör massor av influencers hela tiden. Myggan t ex. taggar träningskläderna som hon gör reklam för i bild så man kommer till deras instagram, hon gör smygreklam på så sätt. Anna Book brukar göra så också. Inte säkert att Isabella har samarbete för att hon lägger en tagg. Här i föregående inlägg låg en länk så man kommer till företagssidan, är det också en form av samarbete då?

   Svara

  Isabellalowengrip har ett omärkt samarbete på senaste bilden på instagram.hon taggar företaget apshaps som endast har 400 någonting följare. De säljer diamanter. 👈

  Svara

   Så gör många jämt. Taggar i bild, behöver inte betyda omärkt samarbete. Men vissa gör det vid samarbete som t ex Myggan när hon gör reklam för träningskläder.

   Svara

   Alltså ingen bryr sig. Jobbar du för blondinbella eller? Känns som ett desperat försök att hålla henne relevant under alla poster som inte handlar om henne. Snark på den. ”All reklam är bra reklam”

   Svara

    Men alltså varför skulle det vara någon som jobbar för Blondinbella som skriver det? Gud så löjligt, klart det inte är. Bella-besatta vill ju förstöra för Bella på alla sätt de kan och försöker med allt och letar fel.

    Svara

    Jo jag bryr mej så tala inte för alla. !!

    Svara

   Anser du att det är omärkt samarbete härinne också om du går några inlägg bakåt, där finns det länk till en hemsida med klädkollektion.

   Svara

   Varför skriver ni om Isabella här. Det är totalt OT! Jäklar vad ni hatare är törstiga.

   Svara

   Hon visar även upp sina diamantörhängen på insts stories från samma företag. Luktar samarbete låååååång väg. 😏

   Svara

  De påhopp som kommer från LD om andra kvinnor som är fåfänga och vill se bra ut gör att detta nog döms hårdare än det skulle. Raka sig, sminka, träna, diet och anat som upplevs jobbigt för henne fördöms och drev startas. Allt är ett uttryck för patriarkatet och att kvinnor är hjärntvättade för att pleasa män. Att säga att man gör det för sig själv ger comebacken att man inte förstår att det är förtryck som gör att man tar hand om sig. Hon totalt idiotförklarar sina ”medsystrar”. Dvs vi är det så länge som man gör som hon säger och inte som hon gör.
  Jag läste kommentarerna och många många kvinnor säger att hon är så värd att göra detta, att man som kvinna ska stötta andra kvinnor och att det är lågt att hoppa på henne som gör detta som en del i sin hudvårdsrutin. Vidare sägs att man ska inte ha synpunkter på vad andra gör och att hon är i sin fulla rätt att vara sig själv och göra med sin kropp som hon behagar. Det tycker jag också till 100 %. Dock kommer funderingen – var finns dessa kvinnor och deras åsikter när hon totalt sänker andra kvinnor?

  Svara

   Håller med till fullo Lisa, bra skrivet.

   Svara

   Jag har aldrig skällt på eller startat drev mot kvinnor för att de sminkar sig, rakar sig, är fåfänga eller bryr sig om sina utseenden.

   Svara

    Hur var det då med nakenbilden på kändisen som tycker hon var tjock och du menade på skulle vara tyst och inte lägga upp bilder på en kropp som enligt dig var en normkropp.

    Du tyckte inte det blev till ett drev? Och det var inte heller kritik över att hon offetligt brydde sig om hur hon såg ut? Really?

    Svara

     Du förstår alltså inte skillnaden på att kritisera handlande vs känslor? Att det jag kritiserar är inte att nån mår dåligt eller gör ingrepp utan att dessa säljer på andra idéerna. Eller som i fallet du tar upp ovan, som handlar om gissningsvis en smal person som dels tar plats i en rörelse som hon ej hör hemma i – på bekostnad av tjocka och att personen reproducersr idén att det är dåligt att vara tjock.

     Svara

      Men skulle det vara OK för mig, som är mullig och tycker gränsen går där, att säga till feta kroppspositivister att sluta sälja sin idé om fetma som bra och vettigt? När jag vet att det inte är det, ur sjukdoms- och samhällssynpunkt (de kostar sjukvård)? Är det OK att jag tycker att de ”tar del av en rörelse där de inte hör hemma”?

      Svara

       Vem har sagt att idén om fetma är bra och vettig? Idéer kroppspositivism är väl ändå att låta alla finnas till på samma villkor oavsett vikt och storlek?

       Svara

       Det är inga kroppspositiva som påstår att fetma är bra.

       Sen så finns det ingen samhällsnorm som vidare indoktrinerar befolkningen att det är så.

       Försök anstränga dig nu och förstå skillnaden mellan att vars kritisk mot normer och hets och på att vara kritisk mot normkritik och självacceptans. Men visst, om du är emot att tjocka får känna att de duger och vill göra klart för dem att de inte gör det så kan jag knappast stoppa dig.

       Svara

        Vad menas ens med bisatsen ”kritisk mot normkritik och självacceptans”?

        Svara

        Inte alls emot att tjocka får känna att de duger, de får känna vad de vill för min del. Men däremot emot att de lanserar det som ett ideal, speciellt de som är unga. Och det är inte bra alls. Precis som motsatsen, de som tränar för mycket eller lägger upp bilder på skinny. Lika illa.

        Svara

         Vem har lanserat fetma som ett ideal och i hur stor utsträckning? Har detta haft några konsekvenser?

         Svara

          Skrev ett långt svar men skickar inte – du vill bara ha material till dina kanaler. Glöm det.

          Svara

      Hon var enligt dig smal. Inte enligt sig själv och de flesta andra. Men vad man skulle kalla för småmullig.

      Men fascinerande att du inte ens förstår eller minns vem jag pratar om.

      Svara

    Det där är en ren lögn och det vet alla som läst din blogg.

    Svara

     Ja möjligtvis uppfattas det som lögn om man saknar läsförståelse. Har ju mött många av er som Översätter texter som ”kvinnor rakar sina ben pga rådande normer” till ”ni får inte raka er era jävla våp” eller texter som ”det är dåligt att sälja ingrepp till sina följare” till ”alla som gör ingrepp är jävla horor”.

     Det är tröttsamt att behöva bemöta era brister och oförståelse för skriven text, speciellt när ni sen påstår saker om vad jag ska ha sagt eller gjort som inte är sant, men inte mkt jag kan göra åt tyvärr.

     Svara

  Någon som har skärmdump? Blir lite ointressant att debattera utan att själv läst inlägget.

  Svara

  Postar, får kritik, tar bort, patriarkatets fel…
  Ok, vi säger så.

  Svara

  Eftersom LD inte har ett särskilt blygsamt sätt utan är ganska så medvetet hård och provocerande i sin framtoning så kan hon säkert hantera det här utan att bryta ihop. Men kanske att hon skulle behöva fundera över sitt mående istället. Jag upplever henne som otroligt aggressiv ,bitter och obekväm med sitt liv och sin övervikt fastän hon tycks ”skämta” om den. Frisk luft och egentid med lite motion skulle göra henne gott. Ett pass vattengympa i veckan kan hon väl smygstarta med …

  Svara

   Nej hon har social fobi eller liknande därför hon är sjuk/sjukskriven

   Svara

    Då får hon gå i KBT…

    Svara

     Får och får. 2års kö tid i mitt län. ✌🏻

     Svara

      Nu har hon ju varit ”sjuk” sedan tonåren pg av hennes tragiska uppväxt enl henne själv så kbt borde hon hunnit med om hon velat

      Svara

      Hon om någon har väl råd att betala för lite privat kbt, om det nu vore så att hon kände sig manad att ta itu med sina problem.

      Svara

       Är det någon som vet huruvida hon går i KBT eller inte?

       Svara

    Men jösses! Hon är föräldraledig och utöver det jobbar hon hemifrån med blogg, poddande etc. Sluta sprid felaktigheter! Och ja – hennes make står för merparten av deras inkomster. Inget som drabbar samhället.

    Svara

     Sedan hon var 18?

     Svara

      Hon gick på soc ett tag och sen jobbade hon förskola i Stockholm. Hon träffade inte Oscar när hon var arton.

      Svara

       Hon gick på soc i 10 år, det är inte ”ett tag”.

       ”Men jag flyttade och skulle komma att leva fram och tillbaka på socbidrag i nästan tio år. TIO ÅR. Under den tiden så pluggade jag på komvux (fördrev tiden snarare) och jobbade extra som servitris och bara lät livet passera som det gör för de flesta.”

       Hon erkänner att hon mest låg på soffan (hennes egna ord) och som bara lät 10 år passera, åren då de flesta utvecklas enormt mycket mellan 18-28 år. Nej, det låter inte som någon som är ambitiös och som kan ta sig framåt utan snarare någon som sticker huvudet i sanden och är bekväm. Det finns en röd tråd i hennes liv, de senaste 10-12 åren har hon varit hemmafru. Nu behöver inte alla vara vara framåt och ambitiösa men men man ska kalla saker vid rätt namn, hon kan sen skylla på psykiskt ohälsa men det är det många som har. Det ligger på en personlighetsnivå mer än något annat.

       Svara

        Tillägg:

        Hon har jobbat högst fyra år med andra ord och hon är 42 år. Sen att hon är duktigt på annat är en annan sak, förutom mycket duktig konstnär så hade hon kunna bli en lysande akademiker t ex. Dock så verkar hon ha stått i vägen för sig själv och där kommer personligheten in i bilden.

        Det jag vänder mig mot är argumentationen att hon gick på soc ett tag och sedan jobbat resten, det ger en något falsk bild. Man ska som sagt kalla saker för vad de är.

        Svara

         Så lustigt att hennes man föesörjwr henne. Vet inte mitbom henne men den blid jag har fått av henne är att det sista hon vill är att bli beroende av en man.

         Gällande social fobi så går det att få hjälp. Kan va tufft mem det går. Å skulle det leda till ett jobb så stärker det ju självförtroendet ännu mer. Man når inte bra av att gå hemma på bidrag hela livet.

         Svara

   Det här är verkligen värsta sortens kommentar enligt mig. Nedlåtande, överlägsen och passivt aggressiv. Det är inte så att du har något emot henne men hon kanske ska fundera på sitt mående, för det kan ju omöjligt vara bra. I all väääälmening vill du bara tipsa om motion och vattengympa för det skulle ju lösa allt, det säger sig självt. Istället för att bara säga vad du tycker, hon är ful och fet och borde vara tyst och banta. Alla fattar att det är det du menar.

   Du kanske ska fundera över ditt mående, din ton och dina värderingar.

   Svara

    Intressant att du uppfattar mitt inlägg helt felaktigt. Ingenstans står det att hon borde vara tyst el är ful. Däremot tycker jag hon är bitter/missnöjd/aggressiv/ledsen och överviktig utifrån vad jag kan utläsa av hennes instainlägg. Jag hör till dem som tror att man mår bra både fysiskt och psykiskt av frisk luft och att röra på sig. Pöss på er bitterfittor.

    Svara

     Lägg av, alla fattar vad du ville få fram med din kommentar. Det märks tydligt att du bryr dig ca 0 om huruvida LD mår bra eller inte.

     Svara

     Så bara för att man är överviktig så får man inte frisk luft?
     Varför är hennes vikt relevant i sammanhanget?

     Svara

  Perfekt? Hur är man när man är perfekt? Vem har satt den ribban och av vilken anledning? Jag kan inte se framför mig hur en perfekt kvinna kan se ut eller bete sig. Som sagt, perfekt för dig kanske inte är perfekt för mig så låt oss bara slippa höra om perfekta hit och dit. Det optimala kan kanske ske men perfekt????

  Svara

  Konstigt hur LD inte får vara en människa, privat. Jag älskar hur hon sätter ord på saker och får mig och andra att förstå strukturer i patriarkatet, som offentlig person är hon toppen verkligen så huvudet på spiken. Men att inte låta henne få ha en privat sfär och ett privat leverne som kvinna i samma patriarkat vi andra lever i är ju helt absurt. Hon måste ju kunna debattera om generella saker och samtidigt kunna välja själv vad hon gör med sin egen kropp och knopp utan att folk ska känna sig besvikna? Jag tror inte LD valt att bli satt på en piedestal för stt sedan förgöras av dessa kvinnor som fått för sig att hon måste stå över vissa saker bara för att hon har en hög röst om andra saker. Alla hennes handlingar är inte feministiska och det tycker jag är rimligt och ok, ren realistiskt sett. Ge er alla ni bittra och ta en titt på era värderingar. Jag försöker göra det själv och ibland vinner provokationen jag vet hur det är. Men har 50 pera redan skrikit av sig sin desperata besvikelse kanske du kan hålla truten med din. LD’s liv handlar inte om dig.

  Svara

   På vilket sätt lever vi i ett patriarkat?

   Svara

    Bra fråga, jag lever då inte i ett patriarkat i alla fall.

    Svara

     Vet du vad ett patriarkat är?

     Svara

      ”samhällssystem där män har den primära makten och de flesta ledande positioner inom politiska, ekonomiska, religiösa, sociala, och finansiella institutioner domineras av män.”

      Vet inte om jag skulle säga att det är så i Sverige faktiskt. Inom kultur kanske, men inte annars.

      Svara

       Ibland önskar jag att jag också kunde vara blind för siffror och statistik och framför allt blind för strukturer. Verkar så skönt på något sätt.

       Svara

        Visa gärna siffror och statistik på att det är så illa. Kan det vara så att du inte hängt med i förändringarna? Sverige blir mer och mer jämställt. Kvinnor är chefer. Vi har kvinnor högt uppsatta inom politiken. Inom religion. Inom finans.

        Vilka lyssnar du på som får dig att tro att det är såååå illa? Cissi?

        Svara

         Nej jag följer inte cissi. Hon är inte min kopp te.

         Svårt att visa siffror rent generellt, måste ju specificera vad och inom vilket område man är intresserad av. Börja kolla runt på scb tex. I mitt arbete läser jag många vetenskapliga artiklar inom området (inte specifikt Sverige även om vissa av dom rör sverige).

         Sverige är inte jämställt. Och det är inte en fråga om vad man tycker. På samma sätt som att jag inte kan tycka att jag tjänar 100 000 kronor i månaden och på så vis magiskt göra det. Sen om man tycker att det är ett problem som måste lösas eller inte är ju däremot en åsiktsfråga.

         Svara

          Svårt att visa siffror säger du, samtidigt som du hänvisar till siffror och statistik i din första kommentar. Sverige är visst ganska jämställt, även om det alltid kan bli bättre. Ett patriarkat domineras av män. Män styr allt i samhället. Så ser det inte ut i Sverige.

          Svara

           Ja klart det finns siffror men de är ju uppdelade på områden inte rent generellt ”jämställdhet”. Se mitt tillägg nedan om du är intresserad av siffror kring jämställdhet.

          Tillägg: Scb publicerar en rapport som kallas ”på tal om kvinnor och män”. Det kan vara en bra början om du är intresserad av hur statistiken ser ut.

          Svara

       Det handlar ju om flera olika lager av strukturer i sammmhället. Snälla öppna ögonen. Vilka är det som våltar? Vilka tjänar mest? Vilket kön är mest förekommande i styrelser?

       Hur kan du vara så blind? Eller lever du i förnekelse?

       Svara

      Det är en struktur där män uteslutande har makten. Det förekommer i t.ex. vissa länder i Mellanöstern och även i djurriket, exempelvis gorillan.

      Svara

       Ja, i Sverige stämmer det faktiskt inte in även om några vill få det att verka så. Men det är samma personer som gärna hävdar sig med ”Alla kvinnor tycker såhär”, ”Alla kvinnor råkar ut för det här”, ”Alla kvinnor…”… Vet inte om jag tycker de är bättre, som tar bort talan för alla kvinnor som inte håller med.

       Svara

        Nej precis.
        Jag tror dock att de som ”kämpar” mot patriarkatet är i minoritet, även om de syns och hörs mest…
        #inteallakvinnor kanske vore på sin plats här? 🤨

        Svara

         🤦🏻‍♀️

         Svara

     Inte jag heller! Inte mina tjejkompisar, familjenmedlemmar eller döttrar heller.

     Men jag vet att många gör det. Speciellt i andra länder där religioner härjar…

     Svara

     ”Jag lever inte i ett patriarkat” 🤣🤣🤣

     Svara

    Missat att det dröjer över 100 till total jämlikhet mellan män och kvinnor?

    Svara

   15:29 bra och klokt skrivet. 😊

   Svara

   Men problemet är väl att hon lägger ut det? Hon får såklart göra vad hon vill men jag hann tänka ett par tankar om att jag kanske också borde göra det för att det åtminstone är mildare än fillers. Fine att man är medveten om att saker en gör är pga stt samhället indoktrinerat oss till det – men var då inte en del av att fortsätta påverka till det.

   Svara

  Så att vara feminist och kämpa mot patriarkatet betyder att man inte får ta hand om sig alls? Ld har väl alltid varit intresserad av hudvård vad jag kan minnas och hon tycker om sitt långa hår och vill såklart ta hand om det. Jag tycker inte om att lukta illa så jag duschar, jag vill ha ett friskt hår så jag tar hand om det, jag tycker att det kliar med hår under armarna så jag rakar bort det. Får jag inte vara feminist då? ALLT som handlar om vård av sig själv och ytligheter betyder väl inte att man gör det för mannens skull? Är förvirrad, upplys mig gärna 😊

  Svara

   Enl LD är man förtryckt av män och slav under patriarkatet om man sminkar sig och vaxar behåringen. Då talas det aldrig om att man gör det för din egen skull utan endast att man gör det för att männen ska behagas 😆

   Svara

    Jo det har jag förstått och det är rimligt till en viss del, men om det bara fanns kvinnor på planeten så tvekar jag på att alla skulle sluta ta hand om sitt yttre? 😅

    Svara

     Klart man inte skulle. Jag gör allt för min egen skull. Dejtar bara kvinnor.

     Svara

      Låter som att det spårat ur lite för Ld och hennes följare 🤣

      Svara

       Ja. Alltså att tro att allt kvinnor gör är för mäns skull… Det ekar nog ganska tomt i huvudet då.

       Svara

    Jag själv skulle fortsätta raka mig även om jag levde helt i världen. Förmodligen hade jag sminkat mig varje morgon.
    Jag skiter fullständigt i män och gör det enbart gör min skull.
    Gillad LD jag tycker hon ska fortsätta förespråka och kanske inte glömma att det finns flera sorters feminister. En grupp som älskar ansiktsbehandlingar, smink mm är inte mindre feminister för det 🙋‍♀️

    Svara

     Helt själv skulle det stå’

     Svara

     och när har hon påstått att de är mindre feminister? Vill minnas att hon hyllat Kissie när hon diskuterat att feminister visst får bry sig om sitt utseende och snarare påstått att man får se ut hur man vill, det är ens värderingar och åsikter som är viktiga.

     Svara

    Men alla är vi ju påverkade av den miljö vi är uppväxta i. Jag tycker LD har kommit långt i sin kamp att släppa alla förväntningar sommfinns på hur vi kvinnor ska ”vara”. Att som person inte släppa allt är väl inte så konstigt?
    Jag kämpar hela tiden men att göra mig fri från allt jag har fått ”lära” mig om hur jag borde vara och det är fan inte lätt

    Svara

    Fast det där är ju inte sant. LD har fel tyvärrp

    Svara

  Konstigt hur LD inte får vara en människa, privat. Jag älskar hur hon sätter ord på saker och får mig och andra att förstå strukturer i patriarkatet, som offentlig person är hon toppen verkligen så huvudet på spiken. Men att inte låta henne få ha en privat sfär och ett privat leverne som kvinna i samma patriarkat vi andra lever i är ju helt absurt. Hon måste ju kunna debattera om generella saker och samtidigt kunna välja själv vad hon gör med sin egen kropp och knopp utan att folk ska känna sig besvikna? Jag tror inte LD valt att bli satt på en piedestal för stt sedan förgöras av dessa kvinnor som fått för sig att hon måste stå över vissa saker bara för att hon har en hög röst om andra saker. Alla hennes handlingar är inte feministiska och det tycker jag är rimligt och ok, ren realistiskt sett. Ge er alla ni bittra och ta en titt på era värderingar. Jag försöker göra det själv och ibland vinner provokationen jag vet hur det är. Men har 50 pera redan skrikit av sig sin desperata besvikelse kanske du kan hålla truten med din. LD’s liv handlar inte om dig specifikt så sluta försöka göra det till det

  Svara

   Att hon gapar och skriker och härjar över andras handlingar gör att hon döms hårt när hon gör det hon topprider andra för. Hon får till 100 % göra exakt som hon vill med sin kropp men då ska hon kanske tänka efter hur hon skammar andra som också gör det.
   Hennes åsikter är exakt det – hennes åsikter. Inget rättesnöre för samhället som hon och hennes anhängare tycks tro. Det hon lägger fram som sanningen är i många fall hennes egen analys utifrån sig själv och sin egen grandiosa självbild som Feminismens företrädare. Hon har själv klättrat upp på den piedestal du nämner

   Svara

    ”Gapar skriker och härjar”. Typiskt sätt att beskriva kvinnor som tar en debatt.

    Svara

     Nejdå men i detta fallet är det berättigat. Hon kan inte föra en diskussion – hennes sätt att härska sönder för att slippa mothugg är legendariskt. Kvinnor SKA ta plats men det ska de få göra på båda sidorna – inte bara de som slickar henne i r*ven för att komma undan från de drev hon startar

     Svara

  Äh hon får väl göra det som passar henne.

  Svara

   Då ska hon väl inte kritisera andra kvinnor som gör detsamma??

   Svara

    När har hon gjort det?

    Svara

     Skämtar du Emelie?

     Svara

     Ehh ja hela tiden om du nu missat detta.

     Svara

      Vilket konkret exempel…

      Svara

    Har aldrig någonsin kritiserat kvinnor som ägnar sig åt sitt utseende. Jag kriserqr normer och krav som får oss kvinnor att vilja ägna oss åt våra uteenden. Stor skillnad.

    Svara

  Jag gillar LD otroligt mycket och hon var den som öppnade mina ögon angående feminism och genus när jag var 17. Följt henne ända sen dess och hon är en riktig förebild för mig.

  Tycker det är tråkigt att hon valde att skriva om den där behandlingen på Instagram. Att hon gjorde den är hennes ensak. Men just att hon valde att berätta om det gillar jag inte.

  Misstag är dock mänskliga och hon är fortfarande min absolut största feministiska förebild.

  Svara

   +1

   Svara

   Dags att växa upp? Mamma VET inte allt o hennes liv är inte 100 procentigt genomtänkt, jobbigt att inse först men sen-skönt!

   Svara

  Eller hur hon har ju nu krupit till korset och sagt att hon inte ska lägga upp fler sådana poster så drevet fick sin vilja igenom. Vilken action. Hoppas dessa kvinnor kämpar lika hårt för klimatet!

  Svara

  Alltså va? Man kan väll älska att göra sig fin och ändå vara feminist! Även Greta köper nya kläder mm

  Svara

   Självklart. Problemet blir när man först kritiserar det för att sen göra det själv.

   Svara

    Fast det beror ju på hur man kritiserar det. Sedan kan alltid en människa ändra sig. Det ingår liksom i att vara människa att man kan ändra sig om olika saker. Det är väl det som skiljer oss från robotar.

    Svara

     Hon skammar andra kvinnor för att de gör olika saker med utseendet. Absolut, man kan ändra sig, men i hennes läge får man ändra sig och hålla det privat om man inte vill få kritik.

     Svara

      Och ett tillägg, jag bryr mig inte. Jag tycker alla får göra precis vad de vill med sitt utseende. Men förstår att hon fick kritik.

      Svara

      Har inget minne av att hon skammat någon alls, däremot lyft problematiken i det hela.

      Svara

      Skulle du kunna ge ett konkret exempel på hur hon skammar andra? För jag har läst hennes blogg etc ett bra tag och aldrig hört henne skamma en enskild person som t ex bantar eller tar behandlingar. Däremot problematiserar hon olika fenomen. Upplys mig gärna, jag måste ha missat?

      Svara

   VÄL*. Förfan.

   Svara

    För fan*.

    Svara

     Asterisken ska sättas ut framför ordet eller konstruktionen som är felaktig, såhär: *VÄL, *För fan.

     Svara

  Folk tycker det är bättre man hycklar som med bella som.gjort brösten sprutat in botox mm sjukt!

  Svara

   Fast om Bella sprutat in botox så skulle hon väl ha en slät panna, och det har hon ju inte helt, det brukar ju påpekas här så nej botox har hon nog inte sprutat in. Vet inte om hon gjort bröst heller men varför är det hyckel? Hyckel är väl det LD sysslar med isf även C och CW tycker jag ägnar en del åt det.

   Svara

   C har sprutat in botox däremot, visste du inte det.

   Svara

    Ja, mot migrän. Your point is…?

    Svara

     Mot migrän det kör alla med haha, men nej du C påstod det var mot spända käkar eller nåt. Hon har alltid bortförklaringar på allt och allt är okej så länge hon gör det men inte andra. Bella har nog inte sprutat botox men varför skulle inte hon kunna göra det likaväl som C ”mot migrän, käkar” eller vad som. I think you get the point.

     Svara

      Man sprutar in det i framför allt hårbottnen och nacken. 🙂 Förändrar VERKLIGEN ens utseende! Särskilt när man har tofs! 😉

      Svara

       Jag får i pannan också. Beror helt på var migränen sitter.
       Har även kompisar vars läkare säger ”det är lite kvar i sprutan – vill du ha lite i bekymmersrynkan mellan ögonen”?

       Svara

        Jag gjorde det inte mot migrän. =)

        Svara

  LD och CW kritiserar träningsinlägg och kallar det hets (men menar att de tränar själva men ej dokumenterar detta i form av bild) samtidigt är skönhetsbehandlingar ok att skriva om. CW dokumenterade sina nya ögonbryn o hur hon trådade ansiktet och nu så ngt om dermapen av LD. (Ja klumpar ihop för de är lika i sitt uttryck och debattstil)

  Om man får följare pga man är kompromisslös mot andra eller andras beteende så får man räkna med att dessa följare reagerar på när de själv gör ngt man kan se som ”likvärdig hets”.

  Jag tycker allt är ok som inte är brottsligt pga man kan kontrollera sitt eget flöde och man får acceptera att den enas hets är den andres pepp. Och tycker ansiktsbehandlingar är skitintressant o skulle gärna höra ifall den var bra eller ej dermapen. Har själv gjort syrabehandlingar, diamonddermabrasions, laserbehandlingar för hår och hud samt hifu (thermage).

  Svara

  Modd

  Svara

   Får jag vänligt fråga dig och andra som skriver att ni blir moddade varför ni gör det? Camilla släpper ju genom kommentarer när hon är inne, går väl inte snabbare för att ni kommenterar att ni är i modd..?

   Svara

    Jag inbillar mig att det går snabbare? Att hon inte kollat annars. Plus irriterad o vill hävda mig.

    Svara

     +1

     Svara

     Ja att kommentarer hamnar i modd till höger och vänster är irriterande håller jag med om. Speciellt när man är inne i en diskussion och när kommentaren väl dyker upp har två nya inlägg hunnit komma 🤣

     Svara

      Vill även tillägga att jag är en otålig jävel plus i en annan tidszon o måste gå o sova snart

      Svara

      Om man ändå kunde begripa varför en del kommentarer hamnar i modd och andra inte.
      Vissa kommentarer jag skriver glider igenom och kommer upp direkt trots att jag misstänker att något ord kunde vara filtrerat.
      Men så fastnar plötsligt en kommentar där inget har fått mig att misstänka att det kunde vara något problem varken med ord, innehåll eller sammanhang.
      Jag kan då inte begripa hur det där moddfiltret fungerar. Är det kanske en slumpgenerator som väljer ut på måfå (frånsett de där orden och ip-adresserna som är helt blockerade förstås).

      Svara

       Curre: hamnar där hela tiden när jag skriver ngt lite längre. Övertygad om att det är personligt. 😂

       Svara

        Paranoia is it you? (Är sj ofta paranoid)

        Svara

         😬😬😬😬😬

         Svara

  Flora fick också ta emot en storm från sina läsare när hon gjorde reklam för Hermaine Hold här i veckan, hänvisat till att de inte förväntade sig att hon skulle göra reklam för en sån som Bella. Kan faktiskt köpa den kritiken…

  Svara

  Men herregud Dermapen är ju inte att förändra sitt utseende på något sätt utan att bara ta hand om sin hy genom en mer avancerad ansiktsbehandling. Att få känna sig fin i sitt eget skinn, utan att förändra något, kan väl alla få göra. Hade hon injicerat fillers hade jag kunnat förstå kritiken men det här tycker jag bara är löjligt. Som att vilja hitta något att störa sig på.

  Svara

   Snart klagar de väl på att hon använder deo eller hudkräm också..

   Svara

    Eeeh ja för det är ju samma sak öh. Nej men då ska hon ju inte skälla och skamma andra och sen gå och göra samma sak själv, vad är det ni inte fattar? Hon gör såklart vad hon vill, som alla, men då kan hon knipa käft och inte rasa på andra.

    Svara

     Du verkar trevlig

     Svara

     Och för att citera henne: ”Flytta ut i skogen så att vi andra slipper se skiten”

     Svara

     Ge gärna ett exempel på när jag skammat kvinnor som ägnar sig åt hudvård.

     Svara

   Precis

   Svara

   Precis. Vad hade vi gjort utan dermapen? Det ingår liksom i hudVÅRD. Jag menar, huden skulle ju bli sjuk om man inte sticker hundratals nålar i den regelbundet. Bara tänka tillbaka på alla dessa generationer innan oss där huden på kvinnornas ansikte föll bort efter 50, ingenting som drabbades män varken då eller nu. Tur ändå att vetenskapen kom ikapp och utvecklade microneedle-behandling för kvinnor. Man förändrar dessutom ingenting utan bara får huden att se bättre och yngre ut än innan, alltså ingen förändring alls om man frågar mig.
   Anyways, jag tänker fylla ut lite rynkor som jag fått på pannan och botoxa den i samma veva så att jag inte får fler. Allt i syfte att vårda min hud så klart. Feministerna säger att det man får göra det om man samtidigt mantrar att man gör det för att bli mer knullbar i patriarkatet, så det tänker muttra lugnt mellan sticken så att allting går korrekt till.

   Svara

  Jag tycker all moralpredikan gått för långt i det här landet. Gnäll på dom influencers som BARA åker på långa resor (ofta), dom som BARA gör reklam och samarbeten hela tiden, dom som gör fel OFTA utan att få kritik för det. Dom influencers som bara gynnar sig själva i princip, gnäll på dom.

  Svara

  Jag anser att vad kvinnor väljer att göra eller inte göra med sitt utseende ska alla andra skita i. Om LD vill göra något så får hon väl göra det.
  Kruxet är att det få kvinnor som har tryckt ner andra på samma sätt som LD. Jag råkade skriva att jag gillade att raka mig över hela kroppen. Jag gillar helt enkelt inte hår. Herregud, hon förklarade i princip att jag var dum i huvudet och min kille pedofil eftersom han tände på en kvinna utan hår dvs förpubertal. Jag är 40+, ska tilläggas.

  Svara

   Haha ja det låter som hon. Jag gillar inte heller hår, även om jag inte rakar hela kroppen. På mig kliar det om jag låter håren växa ut (Inte stubb kliande, utan om det fått gå några veckor) 🙁

   Svara

  Jag tror det handlar om att LD inte direkt vänder på orden när ngn annan gör, enligt henne, fel!
  Då är hon snabb och ganska hård i sin kritik!

  Svara

  LD synliggör patriarkala strukturer mm. Hon har aldrig kritiserat ATT kvinnor ändrar om sitt utseende utan berättar VARFÖR vi (inte alla kvinnor) gör det.

  Svara

  Skopljak reser sponsrat fritt över hela världen förr brukade hon skriva in på profilsidan var hon befinner sig och vårt hon ska sen till. Numera reser hon och skriver postar i efterhand. Uppmuntrar till resor själv betalar hon inte sina egna utan är bara sponsrad. Aningslösa influencers borde även skriva till henne. 👈

  Svara

  Hon är rädd att det skadar hennes trovärdighet?
  Tur att hon iallafall har kvar sitt sinne för humor 😂
  Jag tror faktiskt inte hon är ”på riktigt”. Det är något konstprojekt eller en roll hon spelar.

  Svara

  Jag har svårt att förstå det här agget mot LD. Hon tog till sig av kritiken, tog ner inlägget och verkade reflektera över varför det kanske inte blev så bra. Saken borde därmed vara utagerad. Det är mer rimligt att fortsätta vara arg på någon som inte lyssnar, inte gör några förändringar mm.

  Svara

  Jag vet att LD har varit väldigt öppen med att hon tappat ”glädjen” i att blogga och att hon uttryckt funderingar om att lägga ner och det märks tycker jag.
  Hon har en stor plattform som jag personligen tycker att det är tråkigt att hon kastar bort. Det pågår så mycket viktiga händelser som hon skulle kunna lyft istället får vi selfies efter selfies med menlösa captions. Och nu dermapen då.
  Jag har slutat följa henne för ett tag sedan och håller tummarna att hon hittar tillbaka igen.

  Svara

  Det är då fan inte lätt att göra rätt! Hon är äcklig osv för att hon inte bantar, rakar sig, etc. Och nu en hemsk människa för att hon gjort en ansiktsbehanling.

  Svara

   Nope, hon är en rätt taskig människa eftersom hon trycker ner och hånar andra.

   Svara

  Tykte det var konstigt att hon fick så mycket kritik för det här men kan tatuerat sig utan att någon är kritisk. Tydligen reagerar många helt olika då hon berätta att hon använt nålar och det har gjort ont beroende på om hon gjort det för att tillfälligt eller permanent känna sig finare. Undra varför det är så?

  Svara

   Folk har varit kritiska Ang tatueringarna. Så har hon konsekvent svarat att ”glitterfeminusterna” gör saker för att försköna sig och att tatueringar inte är ”normativt” förskönande. Så kunde hon slänga en känga på oss, samtidigt som hon fick känna sig extra alternativ och häftig och normbrytande

   Svara

    Ah ännu ett exempel på dålig läsförståelse. Nej jag har inte slängt några kängor på de som sminkar sig eller piffar med sitt utseende. (Glitterfeminist är nåt helt annat, håll isär diskussionerna) Jag har problematiserat normer och skönhetsideal. Och när nån frågar vad skillnaden mellan tatueringar och rakning så svarar jag att skillnaden ligger i samhällets krav på kvinnan som utför handlingen. Det finns ingen norm som säger att kvinnor bör ha tatueringar o kvinnor som ej tatuerar sig kommer ej få skit eller kallas för äckliga eller dåliga eller okvinnliga. De kommer ej få höra att de ser slitna ut. Det finns heller ingen norm som får kvinnor att känna sig trista eller fula utan tatueringar. Allt detta förstår nog du också.

    Ingenstans i denna analys kastar jag kängor på nåt annat än normer och skönhetsindustrin. Men förstår att det kan vara svårt att förstå för vissa av er.

    Svara

     Jag vet vad en glitterfeminist är, jag har blivit anklagad för att vara en bl.a av dig, på helt fel grunder. Du skrev en kommentar som inte rörde vad jag faktiskt så utan var helt inriktad på mitt utseende. Det var därför jag nämnde det.

     Fö övrigt förstår jag inte vad du menar med läsförståelse? Jag uppfattade det så, pga din raljanta hon när du ”förklarade” skillnaden.

     Svara

     Så du menar på fullt allvar att kvinnor som inte sminkar sig får höra att de ser trista och fula ut. Att de är dåliga kvinnor, slitna och äckliga samt okvinnliga. Att det är norm i Sverige för social omgivning till vardags bete sig så när dom ser en osminkad kvinna. Har du upplevt det själv? Andra du känner? Eller drar du bara ur röven?

     Svara

      Att man kallar kvinnor som ej rakar sig för både äckliga och okvinnliga är ju ingen större hemlighet. Har detta undgått sig så får jag bara gratulera. Att kvinnor utan smink får höra att de ser trötta ut är heller inte ovanligt. Att kvinnor könner stt de måste sminka sig för att våga visa sig ute är inte heller nåt nytt. Bor du under en sten månne?

      Svara

       ”Att man…” Jo det gör säkert vissa anonyma idioter på nätet som gillar haka på mobbing. Men nu talar vi ju om kvinnornas egna sociala nätverk. Eller hur? Du vet, vänner, bekanta, arbetskamrater, familj, grannar och andra nära och kära. För det här beteendet, ”får höra”, ska vara norm påstår du. Då tror jag snarare unga tjejer som tatuerar sig får höra betydligt mer. Men inte heller det räcker för att bilda norm. Den enda övergripande normen vad gäller kroppspåverkan är att man gör det som känns bra och sen får man stå för det och inte gnälla om man ändrar sig. Den som inte gör nåt med sitt utseende utsätts inte för någon normpåverkan överhuvudtaget.

       Svara

  ”SKA DU BANTA KAN DU FLYTTA UT I SKOGEN UNDER TIDEN SÅ ATT VI ANDRA SLIPPER UTSÄTTAS FÖR SKITEN”

  Att folk reagerar beror antagligen bl.a pga att hon skriver sånt här.

  Jag är feminist. Jag har fillers och Botox. Har gjort två större ingrepp oxå. Detta gör inte mig till en sämre människa. Jag hade dock varit en rätt kass människa om jag fördömde andras val. Dels för att jag som sagt förstår och vet hur hemsk pressen är; och dels för att jag hade varit en hycklande elitist

  Svara

  Som många redan konstaterat, kritiken kommer väl av att hon själv är rätt så flitig att kritisera andra kvinnor som gör liknande ingrepp. Botox, fillers, raka benen, smink, fixa naglar… hon har väl på något sätt kritiserat det mesta?

  Svara

   Hon anser att alla får göra precis vad de vill, men att de inte behöver basunera ut det.
   Förutom hon själv då, hon får bidra till skönhetshets på Instagram och behöver inte flytta ut i skogen.

   Jag tror att det här var ren provokation med ett syfte, precis som swish-grejen. Hemskt att driva så med de många unga och sårbara kvinnor som följer henne, det finns gränser.

   Svara

  Jag tycker att hon får göra precis vilka ingrepp, operationer, ansiktsbehandlingar hon vill och fortsätta vara feminist. Men som många andra skrivit ligger inte problemet i att hon använt dermapen utan hur hon uttalat sig om andra kvinnor som rakar sig, tränar, förändrar sitt utseende osv. Då ska vi dumförklaras med att vi inte har en egen vilja. Bryr mig inte alls om hon gillar ansiktsvård, hårvård etc, men då kanske hon ska arbeta med att acceptera att det faktiskt finns andra kvinnor som gillar träning, ogillar hår på sin egen kropp och vissa som opererar sig för att de själva ska trivas med tex sin näsa.

  Svara

   Fast hon har ju aldrig förnekat att även hon är formad av patriarkatet och känner av samma press som alla andra kvinnor, att behaga att se fräsh ut osv. Hon är bra på att offentligt kämpa för att visa upp den naturliga kroppen och har huggit på kvinnor som aninslöst reproducerat ytliga göromål som påstås utföras för kvinnan själv utan ifrågasättande av strukturen bakom (att kvinnor föredrar sig själva hårlösa ex.)
   Hon ifrågasätter sådant ibland ganska häftigt. Det är inte drev. Även om det som underordnad självklart känns tufft atg ifrågasättas av en högljudd kvinna med plattform.
   Samtidigt om man följer hennes vardag så vet man ju om att hon just kämpar med sig själv på alla dessa nivåer och fått tvinga sig själv att sluta raka benen i ett försök att acceptera sig själv. Det är en kamp. Och hon kan inte behaga alla. Bevisligen.

   Svara

  ”Nu har jag ångest över att ha trampat i klaveriet, hur detta påverkar min trovärdighet”

  Var inte deppig, din trovärdighet var redan noll.

  Svara

   Hon har inte ångest. Hon är en smart kvinna och visste precis hur detta skulle tas emot.

   Svara

   Blondinbella har mycket högre trovärdighet.

   Svara

  Åh suck, ni välsignade ignoranta, ni som inte vet vad ett patriarkat är, ni som tror att vi är jämställda, som jag avundas er brist på klarsynthet och feministiska glasögon. Samtidigt som ni provocerar skiten ur mig.
  Ignorance is bliss!
  Vakna upp!

  Ta er en titt på kontot mansbebisar på insta, för att nämna ett exempel on top of my mind. Jag har ju redan uppfattat att ni totalt avskyr både Cissi W och Lady D och per automatik avfärdar allt de försöker belysa och hänvisar till. Ja jag vet vissa saker når endast fram om de serveras på silverfat och knappt ens då. Vissa av oss/er vill inte lämna den bekvämlighet ni infunnit er i när ni tror på en illusion om autonomitet och att allt är bara bra,
  ( ni är säkert klimatförnekare ovanpå detta!) och jämställd och ”sluta gunga båten, vi är ju nöjda”!

  På kontot mansbebisar är det vanliga kvinnor som ber om råd i sina icke jämställda relationer, vanliga kvinnor som delar sina historier om handfallna mansbebisar och tillochmed regelrätta brottsliga handlingar de utsätta för. Där har ni en ögonöppnare era sanninsföenekare.
  Var så goda!

  Ja jag vet det serveras på ett fucking silverfat!

  Svara

   👌

   Hon har sagt att hon tycker att man ska hålla sånt här för sig själv för att inte bidra till hetsen.

   Det som kritiseras är att hon inte håller det för sig själv , hur svårt ska det vara att förstå det? När blev våra egna med befriade från all sorts kritik? Min feministiska analys är flera ljusår före Cissis, men LD är duktig och skärpt.
   Därför är jag övertygad om att det här var gjort medvetet, med nån form av syfte. Vilket isf är förkastligt.

   Jag förstår precis hur det känns att ha press på sig, jag är inte stolt över att jag inte kan stå emot hetsen, men jag känner mig inte dålig över det heller, och det skall inte LD heller göra. Det hon ska känna sig sämst över är att hon publicerar detta.

   Svara

    Uschöckta men hur var detta svaret till mig?

    Svara

     👌

     Ja, bland andra. Svarade dig på det här

     ”Jag har ju redan uppfattat att ni totalt avskyr både Cissi W och Lady D och per automatik avfärdar allt de försöker belysa och hänvisar till. ”

     Förklarade att jag inte gör det, per automatik avfärdar allt. Men jag köper inte allt heller, som du verk är göra

     Svara

    Varför är det förkastligt om det var medvetet? Och om det var omedvetet så är det då ok? Känns som att du redan bestämt dig för vad du ska tycka om LD och aesan presenterar en förklaring aom rättfärdigar dina känslor. Tänk på det en sekund.

    Svara

     Och sedan*

     Svara

      Hade det varit omedvetet så hade det väl gott räckt med ursäkten som gavs? Om man nu köper att LD skulle kunna höra något sånt här omedvetet, med tanke på hur mycket hon skriver om de här frågorna

      Svara

     Tycker fruktansvärt synd om dig om du inte förstår varför det är elakt att göra något sådant här medveten om att det kommer att skapa ångest och hets hos människor Janina

     Svara

      Åh tack för att du tycker synd om mig. Jag har länge velat uppbringa den känslan hos folk då jag både är traumatiserad och lider av lite andra saker, alltså riktiga problem. Men jag är inte kräsen jag tar din medömkan och håller hårt i den, även om jag fick den för att jag inte vill basha en feminist för att dennes ALLA handlingar inte är av feministisk natur. Så lustigt orättvist livet är ändå

      Svara

       Jaha såg nu att du skrev till Janina fan jag som trodde jag fick medömkan men så skriver du med ANDRA? Känner mig både lurad och avundsjuk nu

       Svara

        Härskartekniker intensifieras

        Svara

   TAAAACK jag håller på att slita av mig håret när jag läser hur otroligt ignorant folk fortfarande verkar vara – trots att tex LD beskriver patriarkatets strukturer på ett sätt som nästan alla borde kunna förstå. Vad är det som får er att helt och hållet förneka det?? Är ni rädda att också ingår i den där fula, oknullbara bunt av nazifeminister? Varför tror folk att deras känslor och anekdotiskt bevisföring motbevisar strukturer?? Jag fattar inte.

   Svara

  Sverige är jämställt. Dvs motsatsen till patriarkat. Och är det tillsammans med 5 andra länder. Står på text-tv idag.

  Svara

   Tror du på allt du läser eller?

   Svara

    Jag tror på text-tv ja tills nåt mer trovärdigt med vettiga argument motsäger det. Och det finns det inte.

    Svara

     Det som står på text-tv kommer ju någonstans ifrån. De refererar ju förmodligen till en källa om de presenterar siffror och fakta. Lite som att säga att man tror på det man läser på Internet eller hör på radio. Säger ju ingenting om varifrån faktan kommer.

     Svara

   I jämförelsd med andra länder kanske vilket är helt förkastligt att ingen plats på jorden är helt jämställd 2019.
   Men fatta hur många ignoranta människor som måste lära sig se bortom sin egen inbillade jämställdhet innan den faktiskt kan bli ett.. faktum!

   Svara

    Som jag uppfatta den här undersökningen så är den inte relativ. Man måste då ha slagit fast vad ett jämställt land är, en massa olika kriterier, och sen vägt de faktiska förhållandena i alla världens länder mot dessa. Och som sagt. Sverige är då ett av 6 som kan kalla sig jämställt land. Anledningen till varför jag lyfter detta här är att många fortfarande dillar om patriarkat, LD med flera, vilket är helt sjukt. I ett riktigt patriarkat vill förövrigt varken män eller kvinnor vara jämställda med varann. Kvinnor som lever i patriarkala miljöer är nöjda och tillfreds med sin maktlöshet och tävlar överhuvudtaget inte med männen om makt och inflytande i samhället.

    Svara

   Den dagen kvinnor kan gå ensamma ute en natt utan rädsla för att bli våldtagna, när män slutar misshandla/mörda sina fruar, när kvinnor är lika vanliga på chefsposter/ordförandeposter, osv osv i oändlighet, DÅ kan vi börja snacka om jämlikhet.

   Svara

    Förmodligen har just dessa kriterier plus en massa annat, i all oändlighet, vägts mot de faktiska förhållandena i respektive land. I Sverige kan kvinnor gå utomhus nattetid utan rädsla, män slår inte sina fruar och kvinnors makt i det privata och offentliga rummet växer kontinuerligt på mäns bekostnad. Jag är övertygad om att Sverige bedöms klara dina exempel med råge.

    Svara

  Ingen har väl ändå tvingat LD till nåt. Hon valde publicera ett inlägg som hon sen efter kritik valde ta bort. Att bli tvingad till nåt låter mer som nåt som händer i ett patriarkat.

  Svara

  Så uppenbart att Nellie varit in här och tagit till sig av kritiken om att hennes blogg är så trist och dåligt formulerad. Nu förklarar hon varför hon skriver dåligt och försöker engagera sina läsare att bli delaktiga i hennes inlägg med request om att de ska få välja vad hon ska skriva om. Tråkigt liv eller vad? Nån läsare skrev och frågade vad som hänt med alla avbrutna vänskaper och personer som bara försvunnit ur hennes liv, men den kommentaren valde hon att INTE svara på. En sån bluff hon är

  Svara

  Den här skiten passerar men min kommentar uteblev? Så dålligt

  Svara

  LD saknar självinsikt på varje punkt hon propagerar för. Hon är hemmafru, hobbymålare, har social fobi (när det passar, funkar fint att åka till lägenheten de har i stan, dock), hatar patriarkatet men lever på sin man. Allt detta är helt okay att göra och vara – men det är faktiskt inte förenligt med feminism. Man kan inte förändra samhället om man inte är beredd att ta del av det. Hela begreppet feminism blir fullkomligt urvattnat om det räcker med att ha åsikter på sociala medier eller delta i random fb/ig-marscher. All frihet har ett pris. Vi får aldrig hälften kvinnor om vi inte själva ställer upp i samhället, politiken, näringslivet, staten etc etc. Glädjande nog har unga kvinnor insett det och därför är det nu fler kvinnor än män på universiteten i Sverige. Utbildning är grunden (se för övrigt utvecklingsländer, där det är det viktigaste:att alla får gå i skola).
  När det gäller Epipen och hudvård med syror, tja, det är väl om något bagateller som man inte skriver om – om man inte får betalt för det, såklart.

  Svara

   Dermapen, obviously, har liksom ingen koll på sånt pga rattar inte runt i klet och krämvärlden, haha

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.