Adviral tycker att Kissies uthängningar är helt i sin ordning

Alexandra ”Kissie” Nilsson har upprepade gånger publicerat personlig information om de som lämnat kommentarer hon inte gillar på hennes blogg, oavsett om den stämmer eller inte.
Sist hängde hon ut en kvinna med för och efternamn samt signalement – en kvinna som visade sig inte alls vara den person som lämnat de ”icke uppskattade kommentarerna”.
Personen i fråga kontaktade då Alexandras nätverk Adviral för att se hur de ställer sig till detta och det verkar tycka att det är helt i sin ordning att Alexandra gör detta på deras plattform.
I det HÄR inlägget kan ni hitta det ursprungliga mailet till Adviral. 

Nu har svaret kommit och ni kan läsa det här nedan.
Skönt att se att Adviral bryr sig så otroligt lite om besökarna till de bloggar de har på sin plattform!
Ett gott råd – kommentera inte på Alexandras blogg (eller andra Adviralbloggar) om ni inte vill riskera att få era namn och signalement felaktigt uthängda om blogginnehavaren får för sig att ni kommenterat något de inte gillar.

139 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sjukt

  Svara

   Men omg, kanske tid att lägga till ”r.e.d.u.c.t.i.l” i spamfiltret, Camilla?

   Svara

  Helt rätt av dom. Så jäkla trött på hyckliga ”nätpoliser”

  Svara

  Skönt att de är pålästa kring GDPR… -_-

  Svara

   Har aldrig något dummare och mer felaktigt! 😂

   Svara

    Alltså… Än deras väldigt, uhm, kompetenta, svar. 😉

    Svara

  Kan inte ta en språkligt inkorrekt kundtjänst på allvar..

  Svara

  Det mest skrämmande i det här är väl att ett företag som jobbar med IT inte har en susning om vad GDPR är.

  Svara

   Eller hur!

   Svara

  Bra svarat av Adviral.

  Svara

   Kan du motivera hur det är ett bra svar? De svarar inkorrekt om GDPR och anklagar tjejen för att vara ett nättroll…

   Svara

  Borde gå att anmäla som förtal?

  Svara

   Alltså alla som ska anmäla allt. Förstår om det är jobbigt men det är ju ingenting som prioriteras av polisen. Förtal och andra ärekränkningbrott måste dessutom anges till åtal av målsägande. En åklagare tar aldrig (i princip) upp något sånt här, att man blivit ”uthängd”. Då ska det mycket till och finnas ett allmänt intresse. Sluta slösa polisens resurser på sånt här, tycker jag men förstår om andra anser annat.

   Svara

    Förtal är ett målsägandebrott, det innebär – precis som sagts ovan – att åklagare antagligen inte kommer göra något åt det. Det innebär att medlen som står till buds är enskilt åtal.

    Svara

   Ja hoppas dom anmäler. Tror flera gjort det.

   Svara

   Är väl mer intressant att anmäla till Datainspektionen för att se om det är ett brott mot gdpr?

   Svara

  Besök inte kissies blogg!

  Svara

   Haha. Skriv inte elaka kommemtarer till henne är väl också ett alternativ.

   Svara

    Fast är kissie på dåligt humör är alla kommentarer elaka.

    Svara

    Fast om du kollar ursprungsinlägget och även läser detta ordentligt ser du ju att hon inte hade skrivit något elakt utan att hon blev felaktigt uthängd. Det var inte hennes kommentar.

    Svara

    Vi är flera som skrivit trevliga kommentarer men fått elaka svar. Helt sjukt! 😕

    Svara

    Faktum kvarstår, oavsett hur elak en kommentar är så bryter Kissie mot GDPR när hon utan aktivt godkännande publicerar en personuppgift. Kissie får inte ens spara folks personuppgifter offline utan godkännande. Dessutom måste hon ha koll på var folks personuppgifter sparas så att hon kan kan radera dem om någon begär att bli bortglömd.

    Svara

     Fast fullständigt namn är ingen känslig personuppgift… alltså bryter hon inte mot gdpr

     Svara

      Inte?

      Svara

      Josefin, jo, ett fullständigt namn är exakt vad en personuppgift är. Jag vill egentligen inte vara dryg men herregud människa, läs på innan du uttalar dig! På Datainspektionens hemsida kan du se exakt vad en personuppgift är och vad står först? Jo ”namn”!! https://www.datainspektionen.se/vagledningar/en-introduktion-till-dataskyddsforordningen/vad-ar-en-personuppgift/

      Svara

      Jag är den enda i hela Sverige som heter det jag gör, klart som fan det är en känslig uppgift

      Svara

       Enligt GDPR utgör namn personuppgifter men dock inte känsliga personuppgifter. Känsliga personuppgifter kan tex vara sexuell läggning, religion, hälsa eller etniskt ursprung.

       Svara

    Det är två olika processer. Man får inte bete sig hur som helst på nätet, men om man gör det får den drabbade inte heller ta saken i egna händer när det gäller vedergällning. Vi har faktiskt en rättsstat som ska reglera detta och är vi inte nöjda med det, har vi våra demokratiska fri- och rättigheter att påverka i vår riktning.

    Låter tråkigt och byråkratiskt men är att föredra framför ett samhälle som i filmen ”korpen flyger”, till exempel.

    Svara

  De känns väldigt oproffsiga i mitt tycke. Och de verkar utgå från att tjejen som kommenterat faktiskt betett sig illa online? Nu undrar jag hur de vet det och om det finns mer än historien förtäljer. Oavsett så tycker jag inte det är ok att hänga ut, och om något bör Adviral rekommendera ”kissie” att ta kontakt med ”nättroll” innan hon outar folk.

  Svara

  ”personuppgifter: varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person (nedan kallad en
  registrerad), varvid en identifierbarfysisk person är en person som direkt eller indirekt kan identifieras särskilt medhänvisning till en identifierare som ett namn, ett identifikationsnummer, en lokaliseringsuppgift eller onlineidentifikatorer eller en eller flera faktorer som är specifika för den fysiska personens fysiska, fysiologiska, genetiska, psykiska, ekonomiska, kulturella eller sociala identitet…” OSV.

  Allt som kan härledas till en människa direkt eller indirekt är skyddat. Det är väldigt mycket som täcks in i detta faktiskt, mer än vad man tror. I övrigt är det PINSAMT att Adviral påstår att detta gäller endast vid t.ex. marknadsföring. Herregud blir mörkrädd.

  Svara

  Det spelar inte så stor roll huruvida hon gjorde det eller inte. Det är aldrig acceptabelt att hänga ut någon på osäkra/icke-existerande grunder.

  Svara

  Adviral borde läsa på om GDPR.
  https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/dataskyddsforordningens-syfte-och-tillampningsomrade/
  De flesta seriösa företag har lagt tonvis med pengar på att rensa sina system och utbilda sin personal.

  Svara

   Dataskyddsförordningen gäller i princip inom all slags verksamhet och oavsett vem som utför personuppgiftsbehandlingen. Den gäller således för företag, föreningar, organisationer, myndigheter och privatpersoner.

   Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person. Typiska personuppgifter är personnummer, namn och adress.

   Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, som exempelvis ip-nummer och cookies, räknas som personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer. Även information som har kodats, krypterats eller pseudonymiserats men som kan hänföras till en fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter är personuppgifter.

   Alla former av åtgärder med personuppgifter är personuppgiftsbehandling, till exempel insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, ändring, framtagning, läsning, användning, utlämning, spridning eller tillhandahållande på annat sätt, justering eller sammanförande, begränsning, radering eller förstöring.

   Svara

  Men är ni säkra att det verkligen bryter mot gdpr?

  Svara

   Japp, uppgift delad elektroniskt som kan kopplas till en fysisk person 🙂

   Svara

    Så man kan inte skriva någons namn på nätet utan samtycke utan att det är brott mot gdpr? Det inser du kanske själv att det inte är riktigt rimligt. Media tex kan ju inte inhämta godkännande varje gång de skriver en artikel om tex Stefan löfven? Isf bryter väl bloggbevakning mot gdpr så snart hon skriver ut en bloggares namn också.

    Svara

     Medier med utgivningstillstånd omfattas inte av GDPR.

     Svara

     SFS 2018:218, som innebär undantag för journalistiska ändamål eller för akademiskt, konstnärligt eller litterärt skapande.

     Är man sedan skyddad av TF och YFG ska inte dataskyddsförordningen tillämpas i den utrsträckning det skulle strida mot dessa.

     Svara

     Man kan skriva namn, men man får inte skriva annan information i samband med namnet, t.ex signalement så som Alexandra gjort.

     Svara

  Alexandra driver sin blogg som ett företag, Mao ligger det yttersta ansvaret för att följa GDPR på hennes företag.

  Alla som har kommenterat på hennes blogg har rätt att göra en Subject access request. Dvs be om alla person uppgifter som företaget har sparat. I det ingår vilken juridisk grund man använder samt hur persondatan skall användas.

  IP är me personuppgift som bloggen automatiskt samlar in, om det inte står i privacy policyn (hahahaha) att denna kan komma att publiceras publikt så har gdpr inte åföljts. Bara anmäla till datainspektionen. Skulle vara intressant att se dem ge hela influencer branschen en översyn.

  Svara

   Fast hon publicerade väl inte IP-adressen

   Svara

    Dataskyddsförordningen gäller för behandling av personuppgifter. Med personuppgifter avses varje upplysning som avser en identifierad eller identifierbar fysisk person. Avgörande är att uppgiften, enskilt eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en levande person. Typiska personuppgifter är personnummer, namn och adress. Bilder på och ljudupptagningar av individer som behandlas i dator kan vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, som exempelvis ip-nummer och cookies, räknas som personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer. Även information som har kodats, krypterats eller pseudonymiserats men som kan hänföras till en fysisk person med hjälp av kompletterande uppgifter är personuppgifter.

    /Datainspektionen

    Svara

    Men IP-adressen är kopplad till en Isp som har ”delat ut en adressen”och har den informationen hos sig. Hur kommer Kissie över den?
    Och ska man skriva något hemskt gör man inte det över publika wifi?

    Svara

  ”Dataskyddsförordningen gäller i princip inom all slags verksamhet och oavsett vem som utför personuppgiftsbehandlingen. Den gäller således för företag, föreningar, organisationer, myndigheter och privatpersoner. Det finns undantag, bland annat för privatpersoners egna privata behandling av personuppgifter. Den gäller inte heller då någon behandlar personuppgifter i samband med utövande av sin yttrande- eller informationsfrihet.”
  // datainspektionen.se

  Jag kan absolut tolka och ha helt fel, men låter det inte som att deras svar angående att GDPR enbart gäller för internethandel och dylikt, är helt felaktigt..? 🤔

  Svara

   Jo, de verkar tro att det bara gäller marknadsföringsmail typ… Men det gäller alla, allt från ren marknadsföring till typ lokala idrottsklubbens register över medlemmar, bostadsrättsföreningens mailista, ditt gyms medlemsregister osv. ALLA sorts insamling och sparande av personuppgifter täcks in av GDPR, oavsett syfte. Och en personuppgift är allt som kan identifiera en person, namn, epost, telefonnummer etc.

   Svara

    Tack för förklaring! 😁💙

    Svara

     Inga problem! 😊

     Svara

  De svarade helt korrekt. Mycket bra.

  Svara

   De svarade så in i helvete fel…Hur kan du ens tycka de svarade korrekt?!
   På mitt jobb får jag inte ens skriva upp offentliga jobb e-postadresser till folk som använder vår produkt i ett dokument sparat lokalt på min jobbdator. Att publicera någons namn (en personuppgift) på en offentlig blogg utan aktivt godkännande från personen är ett solklart brott mot GDPR. Jag hoppas hon anmäler Kissie till Datainspektionen.

   Svara

    Yttrandefrihet och pressfrihet hrm

    Svara

     Gäller enbart om man har en ansvarig utgivare.

     Svara

     🤦‍♀️

     Svara

     Anonym 22:05, är du seriös med det svaret? Jobbar du för Adviral? Det där var nog bland det dummaste jag läst i den här tråden….

     Svara

     Men gud… 🤦‍♀️

     Svara

  Efter förra veckans skrytinlägg med Rolex och champagnelunch på Riche är mitt intresse noll.

  Svara

   Haha okej. Du är svensk va 😘

   Svara

    Du blir impad eller? 😂

    Svara

     Nej, tycker inte det är något konstigt och skulle inte tappa intresset för någon för det?

     Svara

      Vadå äre bara utlänningar som imponeras av onödig konsumtion och ytligt bling-leverne? Är stolt svenne i såfall!

      Svara

       Vad flummar du om? Svenska avundsjukan syftade kommentaren till.

       Svara

    Jag är invandrare och känner likadant som Anonym. Spelar det någon roll? 😘😘😘

    Svara

   Vad ledsamt 😢

   Svara

    Nej är det sant. Vad hemskt. Vila i frid. ❤

    Svara

   Åh nej!! Varit inne flera gånger om dagen sedan jag läste om hans stroke. Dylan! <3

   Svara

   Åh nej vad ska Archie göra utan sin papi??

   Svara

    Är det därför det varit långt mellan avsnitten nu?

    Svara

     Nej. Stroken hände för några dagar sedan bara. Senaste avsnittet kom ju också för några dagar sedan.

     Svara

     Tror jag inte. Han fick ju en stroke 27 februari och dog idag 4 mars.

     Svara

      Ah läste nu att han spelat in massa avsnitt redan. Undra hur hans karaktär försvinner..

      Svara

       Pötsligt skulle jag tro?

       Svara

        Ja men undrar hur de väljer att göra. Han är ju med resten av denna säsongen + har spelat in för nästa säsong med. Men de kanske gör om handlingen 😔

        Svara

     Trodde du var ironisk eller nåt först, inte sett Riverdale och tänkte direkt på avsnitt av BH90210 när jag såg hans namn. 😅 Typ, jo nä det är kanske inte därför det gått ett tag sen avsnitten…
     Mkt tråkigt i alla fall.

     Svara

   Vet att man inte få snacka om annat här egentligen men blev också illa berörd av det 🙁 kommer kännas så konstigt att se på riverdale nu

   Svara

  Alltså vad i… vad är det för människor som arbetar i deras kundtjänst? Tolvåringar? Tror aldrig jag har sett ett mer oproffsigt bemötande än det här 🤦‍♀️

  Svara

   Du har inte hört talas om Bellas företag, det hör jag det 😂

   Svara

    Fast team Löwengrip FÖRSÖKER låta proffsig.
    Men det här är ju nån jävla prao som tvingats skriva ihop nåt. Herre jävla Gud. Mina ögon BLÖDER!!!! 😳🤦🏻‍♀️😂

    Svara

  Om jag inte har fel så är det faktiskt Adviral själva som ska anmäla sig själva till Datainspektionen för personuppgiftsincident. Nu låter Adviral som ett gäng amatörer istället. Jag jobbar själv på ett stort företag som hanterar personuppgifter varje dag. Där får vi knappt lämna ut uppgifter till kunden själv just för att vi inte kan vara säkra på att det är kunden som ringer. Om kunden frågar tex vilken fakturaadress vi har registrerat på dom, eller epostadress etc så lämnar vi helt enkelt inte ut det. Det får kund ha koll på själv eller logga in på sajt med bank-id. Om kund tex ringer till 3 eller motsvarande
  Företag och frågar vad det är för mobilnummer kopplat till hennes eget simkort så hänvisar vi henne till sajt eller butik för att legitimera sig. Att lämna ut ip-adress eller epostadress till vem som helst är big nono. Skulle vi mot förmodan av misstag lämna ut personuppgift, då är det egenanmälan till Datainspektionen som gäller. Så nej, jag är rätt säker på att Adviral har fel. Visst att Gdpr har gjort det nödvändigt för företag att få ett godkännande av kund för att hantera personuppgifter i marknadsföringsyfte, men det handlar just om hantering av personuppgifter, inte om att förhindra marknadsföring. Vilka tomtar.

  Svara

   De ska anmäla själva till Datainspektionen inom 48 timmar. Om någon annan anmäler och det framkommer att de kännt till incidenten och inte anmält får de svårt att snacka sig ur ett rejält vitesbelopp.

   Svara

  De verkar helt ha missat poängen. Oavsett om du är nättroll eller inte har de ingen rätt att publicera personuppgifter på bloggen. Punkt.

  Svara

   Så pinsamt av dem! Jag hatar begreppet skämskudde men fyf-n, det passar väl in på hur jag kände när jag läste deras svar.

   Svara

  På riktigt ni som gnäller om att hon ska polisanmäla, har ni inget bättre för er. Vem fan bryr sig om dig? Så länge ditt personnr inte är inskrivet så kommer ingen ta sig tiden och kolla upp dig. Låt polisen göra bättre saker än att slösa tid på dig och ditt i landsproblem.

  Svara

   Du borde tagga ner med din dryga attityd när du uppenbarligen inte har koll…. Polisen hanterar inte ens GDPR, det är Datainspektionen som tar hand om anmälningar och eventuella påföljder.

   Svara

   Det är inte bara personnummer som räknas som personuppgift. Varför tycker du det är ok att företag skiter i vad lagen säger?

   Svara

   GDPR som ersatte Pul är till för att skydda din integritet. Utan lagen skulle vem som helst kunna sälja/dela data om dig med andra och genom att samköra all data få fram obehagligt mycket kunskap om dig. Det räcker ofta med helt oskyldig data som namn, adress, mobilnr mm eller bara en bild.

   Svara

  Jag skulle gärna vilja veta om tjejen som blev uthängd tar det här vidare? Jag hoppas verkligen hon anmäler det till Datainspektionen. Inte vara för det här fallet men också för att jag tror att Adviral och alla deras bloggar har noll koll på vad som händer med de e-post adresser folk fyller i bör de kommenterar. Även om man godkänner hanteringen så får företag inte spara personuppgifter, dvs e-postadresser, längre än nödvändigt. Men jag tror att Adviral inte alla har koll på något av det…

  Svara

   Ja, jag har gjort en anmälan gällande Alexandra Media Sweden AB till Datainspektionen. (Fastän Adviral tydligen tror att det är polisen som ska utreda sånthär? 😁)
   Hoppas andra som blivit uthängda har gjort/gör samma sak.

   Svara

    Vad skrev du för nått som hon blev så arg för?

    Svara

     Det framgår i ett tidigare inlägg att hon inte skrivit något alls. Det verkar röra sig om fel person som blivit uthängd.

     Svara

    Jättebra att du anmält!

    Svara

  Sluta sprid skit enkelt!

  Svara

   Fast i det här fallet låter det som att fel person blivit uthängd och av andra kommentarer verkar Alexandra likställa skit med kommentarer hon inte gillar. Vad hände med yttrandefriheten. Sist jag kollade är det en av våra 4 grundlagar.

   Svara

    Du verkar inte ha koll på vad yttrandefriheten handlar om

    Svara

    Snälla… yttrandefrihet reglerar medborgares rätt att kritisera staten. Inget annat.

    Svara

     Svar till anonym 20:02.

     Svara

     ehhh..nej? Yttrandefriheten säkrar ens rätt att säga vad man vill om vad som helst (så länge det inte strider mot vissa inskränkningar som gjorts, tex hatbrott). ”Staten” får inte hindra dig från att uttrycka dina åsikter.

     YGL:
     Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad rätt enligt denna grundlag att (…) uttrycka tankar, åsikter och känslor och i övrigt lämna uppgifter i vilket ämne som helst.

     Svara

      Det handlar fortfarande om individ mot stat, inte individ mot annan individ.

      Svara

       Ja, men yttrandefriheten gäller inte enbart en rätt att kritisera staten. Man får kritisera andra också, så länge det inte är brottsligt.

       Svara

        Jag var alltså inte den anonym som sa att det handlade om kjust kritik mot staten. Men det handlar om att myndigheter inte i förväg ska granska och censurera eller straffa det individer säger. Inte hur en enskild individ handskas med kommentarer på sin blogg.

        Svara

         Nej, så är det. Man ska inte i förväg granskas eller i efterhand straffas (såvida det inte är brottsligt). Min kommentar var till personen ovan som sa att det enbart rörde en rätt att kritisera staten, vilket inte är hur yttrandefriheten fungerar. Sen är det dock precis som du säger – yttrandefriheten reglerar inte hur en blogg ska hantera en kommentar. Där finns istället GDPR till exempel.

         Svara

          Rättelse: Det beror även på huruvida det finns ett utgivarbevis eller inte.

          Svara

        Anonym 21:47 – Helt rätt definierat.

        Svara

     Inte riktigt. I princip allt man säger anses gå under yttrandefriheten så länge det man säger inte är brottsligt (som exempelvis hets mot folkgrupp).

     Svara

     Svar till anonym 20:32 – Din definition är från 70 talet. Det har gjort förändringar i lagen sen dess.

     Svara

  OT men vet någon hur länge gabjossan bott i huset som de har nu? Blev så chockad när jag läste att de ska bygga ett nytt igen! Hur många ställen har de bott på nu egentligen?

  Svara

   Knappt ett år tror jag. Tycker nästan lite synd om dom, måste vara jobbigt att aldrig vara nöjd med det man har utan alltid jaga vidare efter mer och mer…

   Svara

   Mycket vill ha mer…

   Jag tror de förhastade mycket med det första huset. Allt gick så fort och de tänkte nog inte efter ordentligt. Det är i alla fall min uppfattning. Hoppas de sätter sig ner i lugn och ro och tänker efter vad de verkligen vill ha och inte ta det som är trendigt osv

   Svara

   Du måste skämta??

   Svara

   Snacka om onödig konsumtion

   Svara

   Är inte förvånad över att de bygger nytt igen. Förnöjsamhet finns nog inte i familjen Joss eftersom de alltid vill ha nytt och bättre och aldrig kan stanna på samma plats mer än korta stunder. Så jobbigt att bygga nytt! Och med småbarn runt benen… Jag har gjort det en gång, det för räcka. Så nöjd med vårt hus, även nu efter flera år.

   Svara

  Ot, stor sorg Luke Perry är död😢😭.

  Svara

   Ja 🙁 vi hsr diskuterat det lite längre upp

   Svara

  https://www.youtube.com/watch?v=gH_DobU8mLY, en till negativ recension av Caia.

  Svara

   Jaha? Finns det någon sminkprodukt som inte fått minst en dålig recension 😝

   Svara

    Frågan är om denna kommer få lika mycket hat som den första 🤔

    Svara

  Om ett ynka namn på kissies blogg bryter mot GDPR, hur kommer det då sig att ratsit och andra liknande sidor får skriva ut personlig information om varenda människa som inte har skyddad identitet?

  Svara

   Ibland blir man så jäkla trött…

   Svara

    Men varför? Förklara gärna istället för att ”sucka”

    Svara

     Det är som att förklara skillnaden på en ko och en get. 🐐 = 🐮

     Svara

   Svaret hittar man ju på Ratsits FAQ:
   ”Är det lagligt att förmedla sådan information som visas på Ratsit.se?

   Ja, det handlar om offentlig information som även finns tillgänglig hos olika myndigheter. Vi har bara samlat informationen på ett ställe – Ratsit.se.”

   Sen hittar man ju inte mig på Ratsit, hur man än söker.

   Svara

  Camcam kan inte du göra en ph uppföljning denna säsong? Typ varje torsah är de ett ”detta hände i ph. De här gjorde deltagarna på sociala medier” typ. Något sånt 😁

  Svara

   Nä…

   Svara

  Men snark, de här inläggen är så tröttsamma. Om det är du Cam som har skrivit mailen så är det iofs inget nytt, du brukar ju glömma av att du själv älskar att mobba/vara elak mot andra. Kissies ”uthängning” är ingenting mot vad du själv har publicerat på bloggen. Fast din mobbning sker mer i smyg. Eller ”granskar” som du brukar kalla det.

  Lex Tyra, Dessie, Kissie, Moa, Blondinbella osv..

  Svara

   Nej, det är inte jag som skrivit mailen. Det är inte jag som blivit uthängd.

   Svara

   ”Alex”, skillnaden ligger i att Kissie faktiskt bryter mot lagen. Camilla publicerar information som bloggarna uppenbarligen helst skulle vilja ha gömt men hon publicerar inget som är olagligt.

   Svara

  Okej OT men är sidan av handen där man har naglarna på framsidan eller baksidan av handen? 😂

  Svara

   Kallas väl utsida och insida? Eller handflata och handrygg?

   Svara

   Du har en ovansida och en undersida på handen.

   Svara

  Nu vet jag inte vad personen heter men att skriva ut ett förnamn (om det inte är extremt unikt) bryter INTE mot GDPR då det inte kan kopplas till en fysisk person (pga många personer kan ha namnet). / Människa som hade 4 timmar föreläsning om GDPR för några veckor sedan på högskola

  Svara

   Hon skrev ut förnamn och efternamn.

   Svara

    Och beskrev hur människan ser ut.

    Svara

  Det känns väldigt uppenbart att någon från Adviral kommenterar positivt kring Adviral svar här inne.
  6-7 kommentarer med samma stil om hur Adviral har gett ett bra svar…

  Svara

   Och så är Kissie inne och kommenterar också, det syns på stilen.

   Svara

  Tanken slog mig med.

  Svara

  Vad har hänt med kissans träningskläder? Kollektionen är släppt ja, men inte ett ljud från henne själv? Inga bilder, ingenting…

  Svara

  Känns som att de fokuserar mycket på vad som är olagligt eller inte, istället för vad som är lämpligt.

  Rätta mig om jag har fel, men CamCam har väl laglig rätt att googla fram någon slumpmässig person på hitta.se, kolla address, namn, ålder, skola/utbildning från facebook osv och publicera det här? Men är det lämpligt – NEJ!

  Svara

   Nej, det är inte lagligt att publicera personuppgifter på det sättet. Det är alltså OLAGLIGT, inte bara olämpligt. Flera personer har länkat till Datainspektionen längre upp. Läs gärna på.

   Svara

  Bra, nu vet jag att jag aldrig mer ska gå in på Kissies blogg eller någon annan sida som Adviral har.

  Svara

  Vem är Alexandra ’Kissie’ Nilsson? Vad har gjort henne känd?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.