Alexandra Rejsmar stöttar insamling för kvinnor i Nepal

Det här är SÅ, SÅ sjukt!
Att kvinnor i Nepal idag riskerar att skadas allvarligt eller rent av dö varje månad när de har mens är fruktansvärt – därför stöttar jag Alexandra Rejsmar och Menstructions insamling till förmån för dem.

Insamlingen har några dagar kvar innan den avslutas och jag hoppas att alla som inte tror att gudarna förargas om kvinnorna vidrör något levande och olycka kan drabba hela byn under sin mens stöttar den!

Källa

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att sånt här existerar pä 2000-talet.. liksom mycket annat kvinnoförtryck, känns så märkligt och sjukt

  Svara

   Hade män haft mens hade det firats, så ja det är sjukt!!

   Svara

   Eller hur, jag är förbluffad. Dessa män (niskor) som utsätter kvinnorna för detta kan omöjligt vara normalbegåvade. Någon borde tala om för kretinerna att dessa ’gudar’ (alltså herregud.. men om igen, korkade människor) skapat kvinnor på det viset att de blöder en gång i månaden. Eller alltså… Äh. Försöker förstå men kan inte.

   Svara

   Men de är ju inte lika långt utvecklade. Spelar ju ingen roll vilket år det är när kunskapen inte finns.

   Svara

    Bara för att de inte lever som oss innebär det inte att de är mindre utvecklade. Den idén är väl ändå utdöd sen nästan 100 år tillbaka?

    Svara

     *vi, inte oss

     Svara

    Nä, empati och medmänsklighet är ju något som tar år att uveckla eller? Enligt din logik alltså.

    Svara

     Det har nog mera att göra med kunskap.

     Svara

  Det är så sjukt att folk har så lite kunskap om människokroppen!

  Svara

   Nja… Nej. Vet inte om jag håller med. Vi har kunskap för att vi får den. Men om man inte får den så är det ju inte konstigt att man inte vet så mycket.

   Svara

  Då märkligt att man tror på en gud men förfasas att ”han” har gett kvinnan mens? Är själv inte troende men får inte ihop resonemanget alls.

  Svara

   Förstår det inte heller. Som om kvinnan valt att blöda en gång i månaden för att trots gud eller något? Otroligt att folk kan vara så otroligt korkade. På riktigt KORKADE.

   Svara

   Alla religioner är kvinnoförtryckande. De har alltid varit ett verktyg för män att skamma, förtrycka och kontrollera kvinnor. Det är när jag tänker efter egentligen religioners enda syfte.

   Svara

    Håller med. Kristendomen är kvinnofientlig, likaså katolicism och islam. Alla religioner som på något sätt begränsar en persons frihet är förtryckande. Fy fan. Hur är synen på kvinnan inom buddhism?

    Svara

     Just det, glömde hinduism. Det anses vara dåligt att födas som kvinna. Ridå.

     Svara

      Ja, nu är de absolut flesta i Nepal hinduer…

      Svara

       Pratar om religion och livsåskådningar generellt, har du så dålig läsförståelse att du tror att jag pratar om bara Nepal här?

       Svara

     Buddhism klassas som religion men är snarare en livsåskådning. Kvinnor och män är lika stående även om det såklart finns avvikelser från detta också men det har ingenting med buddhismen som ”religion” att göra utan snarare kulturella skillnader.

     Svara

      Aha, tack!

      Svara

      Stämmer inte. Kvinnan var först inte tillåten att bli munk och hon måste gå igenom fler steg än männen innan hon når nirvana…

      Svara

       Det var inte vad jag fick lära mig när jag läste Religionsvetenskap.

       Svara

       @ hicka

       Svara

      Jag känner inte till hur buddister ser på kvinnor överlag (antagligen väldigt olika mellan land till land och plats till plats eftersom att buddismen är en väldigt stor och vida spridd religion/livsåskådning) men jag vill minnas att Dalai Lama har uttryckt sig väldigt sexistiskt och kvinnoförnedrande flertalet gånger, bland annat angående att en kvinnlig efterträdare till honom i teorin vore möjlig men att hon skulle vara tvungen att vara ”… väldigt, väldigt attraktiv” annars skulle hon vara ”värdelös”. Skön gubbe, verkligen.

      Svara

     Vad tänker du är skillnaden mellan kristendom och katolicism? Katoliker är ju kristna?

     Svara

      Personen menade nog kristendom som ett slags paraplybegrepp och katolicismen i synnerhet i och med att de är rätt old school av sig. Protestantismen har ju gjort vissa moderniseringar som att man i många länder accepterat kvinnliga präster, homoäktenskap etc. Och där är ju inte direkt katolicismen, de ortodoxa eller tex. pingströrelsen ännu. Minst sagt.

      Svara

    Alla religioner är idiotiska. Ett jippi. Har svårt att förstå att människor fortfarande är troende.

    Svara

     Jippo*

     Svara

     För människor som lever i fattigdom kan det vara en trygghet att tro på något antar jag, ett sätt att inte känna sig värdelös. Hade världens resurser sett annorlunda ut och varje människa kunde tänka att de kunde göra precis vad de ville med sitt liv (istället för att födas och dö i en cirkel av fattigdom) hade religion inte behövts i lika stor utsträckning tror jag.

     Jag tycker att religion har förstört för så många människor, tagit så många liv och skapat så mycket hat. Det har inneburit det motsatta också men förödelsen är större.

     Svara

    Idag visade min kollega en video på sin släkting i Iran som blev stenad…. Pga att hon hade kramat en annan man än den hon var gift med. Skojar ej. Kom precis hem från jobbet. Känner mig fortfarande arg och illa berörd. Jävla skit. Jävla religioner som alla är kvinnoförnedrande, till och med min egen, som jag ej utövar (kristendom).

    Svara

     Varför visar man sina kollegor en video när ens släkting blir dödad? Räcker det inte med att tala om vad som har hänt?

     Svara

      Var det det du fick med dig av den berättelsen?

      Svara

       Nej, ska jag skriva en lista på allt jag tar med mig av alla kommentarer jag läser?

       Tyckte att det var konstigt att visa sin kollega en sån video, får jag inte diskutera det då?

       Svara

        Håller helt med dig!

        Varför titta på när någon mördas?

        Låter helt perverst, enligt mig.

        Vad ska man göra med den informationen?

        aoM//

        Svara

       Ja, det var ganska magstarkt av en kollega att spela upp en video av sin släkting som stenas. Eller är du så avtrubbad och kall att du inte reagerar på det?

       Svara

       Man kan väl tycka att handlingen är hemsk och helt oförståbar men samtidigt reagera på att någon visar upp video på när dens släkting mördas 🤔 Jag skulle aldrig vilja äga eller se en video på när någon i min släkt utsätts för någonting så fruktansvärt

       Svara

        Eller hur, flera tankar parallellt… Fast det är väl inte alla som kan det, som ”+” 16.21 t.ex. 🙂

        Svara

  det bästa vi kan göra är att utbilda.
  utbilda, utbilda, utbilda 📖

  Svara

   Samt se till att kvinnor får mer friheter och rättigheter i de länder som de saknar det. Män kan vara rövhattar även om de är intelligenta och välbildade.

   Svara

   Därför måste vi våga prata om det och inkludera ALLA i det perspektivet. Vi kan inte ha ”låt gå” principer för människor med andra kulturer eller religioner.

   Svara

  Jag blir mest förvånad över att människor i civiliserade samhällen inte vet om hur det är och kan vara utanför den egna sfären.

  Kvinnor i hela världen lider hela tiden av mäns regler/idiotier/påhitt och dumhet. Mäns religioner, mäns krig, mäns våld, mäns kåthet, mäns äganderätt…

  Inte ens vår mens får vi ha ifred!

  Stötta kvinnorna i Nepal, kvinnorna i Afghanistan, din granne som blir slagen, vem som helst som är flicka/kvinna. Vi behöver varandra!

  😢

  //Moa

  Svara

   Hur pass civiliserade kan de vara då tänker man? Som vissa afrikanska länder där de tror på trolldom och överger små barn som får leva på gator för att man inbillat sig att att de kan utöva trollkonst. Säger inte detta för att vara elak men jag tror ärligt talat att de måste ha underutvecklade hjärnor alternativt saknad av empati. Att surra igång på något så sjukt…

   Svara

    Missförstånd?

    Räknar inte in länder som inte har demokrati, obligatorisk skolplikt, lika värdegrund/lika inför lagen som civiliserade samhällen.

    Sverige är, enligt mig civiliserat.

    //Moa

    Svara

    Men lol, som om vi inte trodde på sånt i Sverige för några hundra år sedan? Hade alla i Sverige underutvecklade hjärnor då menar du? Nej, vi var okunniga och saknade resurser att lära oss. Att vi i Sverige nu vet bättre hjälper gör inte automatiskt att outbildade människor i fattiga länder får bättre resurser att lära sig.
    Man kan ju däremot fråga sig om det är en underutvecklad hjärna som får dig att tro på idéer tagna från någon godtycklig publikation från rasbiologiska institutet, typ anno 1923? Du borde ju ha utbildning nog att se igenom den skiten?

    Svara

  Ot deluxe men tänkte fråga hur ni gör när ni möter nya vänner? Finns det nån app som ni kan rekommendera? Har insett att jag inte platsar i min kompisgrupp och att det blivit osunt för mig och jag drar mig för att vara social alls numer. Tror inte mina sk vänner uppskattar mig eller om de kanske är lika fräna mot varann även när jag inte är med? Jag känner bara att jag uttrycker mig och beter mig på ett giftigt sätt som jag inte riktigt kan leva med och jag måste komma bort. Är det ens möjligt att börja om?
  Hjälp!

  Svara

  Så jäkla korkat med religion. Fattar inte varför religion får ha så mkt makt. Tom i svenska samhället får det mer å mer makt å kvinnan får mindre å mindre. Om några år är det väl ok med menshyddor i Sverige också tack vare ”religionsfriheten” (som knappast är nån frihet för kvinnor)

  Svara

   Håller med all religion är bara sätt för män att få mer kontroll över kvinnor och deras kroppar. Vedervärdigt.
   Finns det någon manshatarreligion så sign me up!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.