Hur mycket reklam är för mycket reklam?

Då och då gör jag sammanställningar över influencers Instagramkonto för att se vilken ratio de har mellan ”vanliga uppdateringar” och reklam och den här gången har turen kommit till Therese Lindgren. Förra gången kikade jag på Katrin Zytomierska och det var minsann ett tag sedan, så det här kommer bli ett mer återkommande inslag om det är uppskattat.

Vad tycker ni är en okej fördelning?
En bild mellan reklam eller vill ni ha betydligt fler?
Therese verkar köra lite stötvis.
Kan det vara okej att publicera lite mer reklam om det kommer ett helt break efter det?

Har ni några önskemål på vilket Instagramkonto jag ska granska härnäst eller kanske en hel önskelista?
Jag är öppen för förslag! 🙂

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Pernillas blogg, misstänker att hennes ig är lika illa som bloggen

  Svara

  Jag ser nog helst att det är iallafall tre-fyra bilder emellan innan det blir reklam igen. På en blogg tycker jag det är för mycket om det är tex tre inlägg på raken med bara reklam. Blir inte så personligt eller roligt att läsa då.

  Svara

  Jag tycker detta är helt okej med reklam! Finns ju de influencers som bara gör reklam nästan känns det som. Anna Book hade varit rolig om du granska!
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   Då får vi hjälpa Camilla, hon är ju blockad av Book 😉

   Svara

    Anna Books Instagram är öppen. Alla kan se den, fast de blockade får nog logga ut från Instagram först.

    Svara

   Anna Book ska flytta till hus, det hon gör nu är att tigga ihop inredningen. Det hade varit kul att veta om det är samarbeten eller önsketänkande av Anna Book att hon ska få allt gratis

   Svara

  Tycker du ska kolla Paula, dock får du bläddra till innan thairesan (men det kommer säkert någon form av sammarbetsinlägg kring den snart också).

  Svara

  Helt ointressant, scrollar bara förbi reklam.

  Svara

  Jag är kluven i detta. Jag läser inte bloggar eller instagrams av influensers som ”gör reklam” utan bara av personer jag ser upp till politiskt då det betyder mest för mig. Jag följer bara LD och Cissi av dom du skriver om så jag betalar för att lyssna på deras poddar istället vilket passar mig 🙂 samt har jag noll problem med sponsen i Mia skäringers podd. Tänkt köpa LDs konst länge nu men inte fått fingret ur. Samtidigt tycker jag är att det är bra att tjejer hittat en väg att tjäna pengar på sina bloggar/videor och instagram-konton men håller väl inte med i hur det är gjort alla gånger (om typ nån gång).
  Personligen skulle jag inte följa en person som bloggar och promotar skönhetsprodukter, jag tycker vi tjejer borde fokusera på annat än hur vi ser ut.

  Svara

  Beror delvis på hur ofta de bloggar. Är det ett inlägg om dagen så max en reklam i veckan. Lm man som Universum skriver 4 inlägg om dagen kan inte 2 om dagen vara reklam utan två i veckan. Sedan blir jag mest trätt på de från Ellos, Jotex, oosamijeans, piller, may beauty som finns hos alla och ser identiska ut. ,

  Svara

  Marie Serneholts instagram svämmade över när hon fick sina söner. Det var reklam flera gånger om dagen kändes det som.
  Jag tänkte iofs att som nybliven mamma till tvillingar behöver man pengarna, men ett tag var det ingen hejd på samarbeten, allt från flyttfirma till tavlor och vällingflaskor.

  Svara

   Tänkte också på Marie. Bryr mig oftast inte om reklaminlägg men hennes har gjort sådan markant ökning sedan tvillingarna att det faktiskt gör att jag kollar hennes insta mer sällan.

   Svara

    Var tvungen att gå in och titta på hennes instagram and DAMN vad mycket samarbeten, reklam och ”tips” det var! Haha skulle man göra en liknande bild som ovan är det ju max 5 inlägg som inte är reklam.. Men i dem taggar hon ju allt som oftast de kläder hon har på sig eller stället hon är på (konsumtion hej hopp).

    Svara

  Jag gillar verkligen Therese men har också reagerat på att hon gör otroligt mycket reklam/samarbeten. Det är även betydligt fler av hennes youtube avsnitt som också är samarbeten vilka ibland känns väldigt konstiga. Häromdagen tex Fisherman friends…

  Svara

   Det är så intressant hur olika man reagerar på reklam. Jag tycker inte alls att Therese gör mycket reklam. Jag tyckte att hon gjorde det på storys förr, så jag slutade följa henne där. Men på YT tycker jag att det är ett bra flow. Plus att man ju förstår att hon måste tjäna pengar för stt kunna fortsätts uppdatera dom hon gör + komma på nya intressanta videoideer. 🙂

   Svara

    Hon gör ju reklam på storys hela tiden, varje dag, och ofta smyg/omärkt. Men hon uppmanas aldrig att anmäla här. Märkligt.

    Svara

     Therese om någon märker ju ut 🤔

     Svara

   Hon gör max ett i veckan (söndagar), har hon gjort tydligt förut.

   Svara

   Håller med, videon i samarbete med Fishermans Friend var typ 7 minuter lång, varav 4 var reklam. Alldeles för mycket tycker jag.
   Däremot stör det mig ännu mer när någon visar upp en produkt som de säger sig ha använt för alltiiiiiiid, men i nästa video eller den innan så är det som bortblåst. Så genomskinligt och känns som lurendrejeri bara.

   Svara

  Är det inte mer reklam på hennes stories än inlägg? Jag slutade följa henne för att det enda hon lade upp var i princip reklam där.

  Svara

   Jo hennes stories är i princip endast reklam…

   Svara

   Jo EXAKT det är på stories all reklamen är, där visas det upp kläder/hauls ständigt och annat, ofta omärkt. Men hon slipper undan uppmaningar om att anmälas för smygreklam.

   Svara

  Kolla in fotbollsmamman med typ 11 ungar.

  Madde Ilmrud eller vad hon heter….
  Ankp..g har väl oxå en del reklam?

  Svara

  Tycker oftast att instagrammarna är roligare på stories. Men herre vad mycket reklam det är där. Tycker att Paula och gabjoss är lite mysiga att följa men jag fick lov att avfölja dem då jag blev så irriterad på all reklam. Vet nog inga som säljer sin integritet som dem.

  Svara

  Kunde inte bry mig mindre. Följer visserligen ingen där, men kollar in bl.a Thereses Instagram ibland. Jag påverkas ändå inte av deras rabattkoder och reklam så det är inget jag bryr mig om.

  Svara

  Skulle säga att ca 10% reklaminlägg är max vad jag pallar med innan jag slutar läsa/följa

  Svara

  Åh trodde Therese självmant skrivit REKLAM på sina reklam-bilder på insta för att göra scrollarna uppmärksamma, tänkte ”vad tydligt och bra”, men sedan förstod jag …

  Svara

  Granska låter väl mer ambitiöst än vad det är. Du går in på ett konto och kollar efter reklam? Wow vilken granskning, verkligen.

  Svara

   Visste du att det finns 511 sätt att formulera samma kommentar utan att framstå som ett rövhål? Prenumerera på min kurs i folkvett idag och bli någon man faktiskt VILL umgås med och inte bara står ut med! 🌟

   Svara

    Du lät inte ett dugg trevlig du heller.

    Svara

     Visste du att användandet av ad hominem-argument får dig att framstå som mindre trovärdig? Prenumerera på min retorikkurs idag och bli någon det faktiskt GÅR att diskutera med och som man inte bara ignorerar! 🌟

     Svara

   Vem som helst kan göra den granskningen 😉

   Svara

  Kan stå ut med reklam i bloggar men på instagram har jag inget tålamod. Följer ingen som gör reklam. Therese slutade jag följa för länge sen.

  Svara

  Vad är tidsspannet mellan reklaminläggen? Är det två på samma dag eller någon dag emellan?

  Svara

  Matplatsens blogg!!!!!!

  Svara

  Jag skulle inte ha något emot att det skrevs färre inlägg OM reklam på den här bloggen.

  Svara

   Håller med. Tycker det är och har varit väldigt tjatigt om detta ämne som inte ens var särskilt intressant till att börja med. Kanske ett ”uppsamlingsheat” med smygreklam varje vecka istället för flera separata inlägg? För även om inläggen kan beröra olika personer så blir det ändå bara samma samma utav det.

   Svara

   Jag är delad. Å ena sidan är det inte jätteintressant att läsa fler reklaminlägg i vecka men å andra sidan tycker jag att det är sjukt bra att någon faktiskt granskar influensers på detta sätt. Innan Camilla började granska reklam på sociala medier var det ännu mer reklamfusk, skattesmitare och ohederliga företag som marknadsfördes. Plus att en blogg som företag tycker jag blir mer seriöst med seriös reklamföring. Men kanske mer samlade inlägg som någon annan skrev och att alla ska få lika behandling. Kenza verkar otroligt skonad trots massor av smygreklam och oreklamerade resor etc.

   Svara

  Så vad blev ration?

  Svara

   4:6 reklam: vanliga inlägg

   Svara

  Micaela Forni…

  Svara

   Även om jag irriterar sönder mig på forni och hennes tuffa jobbscheman som bara består av sponsrade behandlingar och att äta i grupp med hennes vänner så är jag impad av ngn som helt släppt det bloggmediet var när alla började.

   Att ha byggt sitt varumärke så stort att hon nu bara behöver göra reklam. Att dels få in så mkt samarbeten att det kan fylla blogg och insta, dels att våga lita på att följarna stannar trots att bloggen nu är noll personlig. Som att skippa programmet på TV4 och bara se reklamen.

   Svara

    😄

    Svara

  Marie Serneholt har hur mycket reklam som helst. Inte smygreklam, allt är märkt med samarbete, men det är så tråkigt med samarbeten och sponsrade inlägg.

  Svara

   Fast ibland är det bra med rabattkoder, jag gillade att hon hade rabattkod på Hemmakväll. Reklam stör inte mig, orättvisor, lögner och fulspel stör mig mer.

   Svara

  För mig är det delat. Jag har inget emot att man gör samarbeten (well hello liksom, det är ju så man tjänar sin lön), men samtidigt känns det lite som hyckleri när man som Therese pratar mycket om djur och miljö osv, men samtidigt tjänar multum på att kränga skit till sina unga läsare och öka konsumtionen. Och på så sätt hjälpa till att förstöra miljön. Önskar att hon (och andra influencers) använde sin plattform på ett smartare sätt och valde samarbeten med större omsorg, även om det innebär att hon tjänar ”sämre”.

  Svara

   Håller med! Önskar ibland att influenser slutade ha som mål att tjäna så mycket som det bara går och istället – som du skrev – valde sina samarbeten med omsorg och bidrog till mer hållbar konsumtion. Tycker exempelvis UnderbaraClara gör detta på ett bra sätt genom att samarbeta med företag som skapar förnybar el osv. Hon skulle lätt kunna tjäna ännu mer pengar men det känns som att det är viktigt för henne att kunna stå bakom sina samarbetspartners. Therese Lindgren plockar ju ut flera miljoner per år genom att konsumtionshetsa något enormt mycket.

   Svara

   Och folk som säger ”men hon måste ju få tjäna pengar”, känner de till att hon fakturerar typ 20 miljoner om året?

   Svara

  Granska bloggen House of Philia…

  Svara

   Yes, bloggen är bara reklam nuförtiden. Finns inget feelgood i det 😣

   Svara

  Matplatsen, insta men kanske framförallt bloggen! Min upplevelse är att hon ofta staplar sponsrade inlägg på varandra. Hela bloggen handlar ju om konsumtion och inget annat. Hennes recept blir alltmer sällsynta, och när hon lägger upp recept kan det ofta handla om samarbeten (ibland tydligt uppmärkta och ibland kan man bara gissa sig till att hon får pengar för att visa upp märken osv). För att inte tala om hennes resor. Fnissar fortfarande lite inombords åt hennes och 56kilos sponsrade resa förra året där de lovordade hotellet men inte visade en enda bild inifrån hotellrummet.

  Svara

  Lyssnade på Sånt är livet igår (kan ha varit ett par veckor gammalt avsnitt) med Warg och Pärleros. Ida pratade om någon youtuber hon var så besviken på. Vet nån vem det är?

  Svara

  HAR T GJORT FILLER I HAKAN??? Hon ser ju heeeeelt annorlunda ut än på äldre bilder?

  Svara

   Hon har väl gjort fillers i typ hela ansiktet? Förut hade hon veck/påsar (vad fan heter det?! Jag har också det och menar inget negativt) under ögonen när hon skrattade men nu är hon istället helt slät.

   Svara

    Sen så har hon ju gått ner väldigt mycket i vikt sen de äldre bilderna så kan ju vara sånt som spelar in också.

    Svara

     Fast hon blev jättesmal efter att hon blev dumpad av Anders och då såg inte ansiktet ut sådär! Plus, hakan blir ju inte längre av det 😉

     Hon får såklart göra vad hon vill, men jag tycker det är en allmän ledsam trend att VARENDA en som blir en stor influencer eller b-kändis ska göra om hela sig själv. Dels för deras skull å för allmänheten som känner att idealet är helt ouppnåeligt. Att Kylie Jenner som gjort om sig till en helt annan människa är så ”goals” och trots att hon har noll personlighet och mest ridit på familjens fame så ser unga kvinnor upp till henne samt vill se ut precis så som hon gör(går ej att se ut så naturligt)Och killar klagar på tjejer de träffar som inte ser ut så.

     Klart man måste kunna göra lite botox om man vill det men att konstruera sig till en helt ny person så som Kardashians, Rebecca Stella och massa Influencers…. det är så ledsamt

     Svara

    Jag tror hon har gjort botox i käkarna och i pannan, dels mellan ögonbrynen men även under ögonbryen så man får ett ”ögonbrynslyft”, ev. även vid kråksparkarna, sedan har hon antagligen gjort tear trough-filler och eventuellt också filler i kindbenen. Tandregleringen och fasaderna har nog också bidragit till förändrat utseende.

    Visst ser hon helt annorlunda ut?

    Svara

     Uppenbart fillers i hakan också. Den är ju helt spetsig och mycket längre än tidigare då det förr knappt var något ”mellanrum” mellan munnen och hakan.

     Svara

      Precis vad jag tänkte. Avståndet har ändrats. Är det Biancas haka som är nya Kardashian rumpan? haha

      Svara

       Bianca har ju också gjort fillers i ansiktet nu, inte bara läpparna längre alltså. Har väl tyckt att hon blivit sååå snygg på sistone, alltså hon har alltid varit snygg men numera är hon sjuukt snygg, jättesnygg, och nu sa hon ju i en vlogg att hon har fillers. Kommer vi kanske få se det i WV också så att hon fick det gratis och betalt för att göra det till o med kanske, som med läpparna och eftersom hon var öppen med det.

       Svara

   Kvinnor sprutar ju in botox för att bli väck sin migrän!! Varför så dömande? 🙁 skoja….. sjukt att folk på riktigt skyller på det för att få se ut som ett vandrande Snapchat-filter.

   Svara

  Granska Andrea Norrman!

  Svara

   Vem är den där Andrea Norrman egentligen? Ser hennes (förlåt, värdelösa) kommentarer överallt på instagram.

   Svara

    Paradise Hotel va?

    Svara

     Okej inser nu att jag blandade ihop med Andrea Brodin…

     Svara

  Tja..de måste ju ha in pengar på något sätt. Vi vill att de postar ofta, intressant, genomtänkt och engagerat men vi vill inte ha reklam eller betala för det.

  Svara

  Granska Paula Rosas. Väldigt mycket smygreklam för Clean.

  Svara

   Om du hade ett företag som tagit fram en produkt så skulle ju du använda och ha den produkten hela tiden också. Blir ju svårt att reklammarkera hela sitt liv. Alla vet ju att de står bakom märket så jag tycker det är rätt stor skillnad.

   Och om man nu måste markera, då måste ju alla som gjort samarbete med fillers/botox reklammarkera så fort de lägger upp en bild på sig själva 😉

   Svara

  Jag har inget emot reklam då jag förstår att det är så de flesta instagrammare försörjer sig men jag har däremot svårt att bli matad med reklam och samarbeten som känns ”onödiga/orimliga”. Tycker Therese på sistone matar ut samarbeten som på sätt och vis känns rätt onödiga, fishermans friend som är det senaste till exempel.

  Svara

  @lisaplace gör typ reklam varannat inlägg

  Svara

  Beror för mig helt på om inläggen fortfarande är intressanta och kreativa. De bästa samarbeten är alltid de som kräver att bloggaren ”gör” någonting med produkten, istället för att bara visa upp den. Kan vara att de tar fram ett recept med produkten, sammanställer olika outfits mm.

  Svara

  Hon har gjort botox i ansiktet de har hon gått ut med (hon sa dock att det var för hon gnisslade ränkerna typ) haha. Hon sa också att de var Veganskt, men ja vet inte, finns det ens veganskt botox/fillers??

  Svara

  Trött på all ”granskning” och tjat om reklam. Så sjukt tråkigt att jag inte riktigt orkar läsa den här bloggen lika ofta.

  Svara

  Tycker Therese gör mycket smygreklam för sitt egna märke på yt.

  Svara

  Madeleine Ilmrud, skitmycket reklam…

  Svara

  Haha, när jag läste detta inlägget så dök en annons för Leovegas upp över hela skärmen.

  Svara

  Vad bra att det äntligen skrivs om Therese. Jag tycker hon är den minst granskade youtubern men ändå den största, hur går det ihop? 95% av det hon gör är clickbaits, samarbeten, reklam och eviga frågestunder ”ska jag göra si eller så”. Hon är långt ifrån den hon var när hon startade. Hon är alltid sprudlande lycklig i sina videos numera, det känns därför inte äkta. Hon svarar aldrig på följarnas frågor, hennes videos och instabilder har ofta en sexuell underton samtidigt som hon är väl medveten om att småbarn följer henne. Nä, hon är inte bra längre,när hon levde ensam och varvade glad med bekymrad kändes hon levande och genuin. Nu vill hon bara bli nästa Blondinbella, utåt sett en bra människa som stöttar småtjejer och djur men vill bara ha pengar och fame. Småbarnen bara köper allt hon säger och gör som hon vore nån slags gud. Skrämmande.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.