276 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

   Men det är ju adlinks och det har hon skrivit i början av inlägget. Adlinks är inte detsamma som att ha ett samarbete med företaget

   Svara

    Det är inte en utan 4 olika som publicerar samma inlägg. Det är inte en slump att de har samma adlinks..

    Svara

  Någon här inne som vet vilken del av löken man ska sätta/lägga på huvudet för att slippa tårar när man hackar lök? Sökt desperat internetoch ni här inne verkar ha stenkoll på det mesta? Tack på förhand🥰

  Svara

   Är inte det en myt bara 😝

   Svara

    Jo det är det nog men jag skulle berätta detta för min vän men hittar icke ett jota på nätet om det och nu är jag sååå nyfiken på hur det egentligen ligger till🤨
    Och hon tror dessutom att jag är lite ko-ko vilket jag förvisso kan ha förståelse för i detta sammanhang 👌🏼

    Svara

   Skölj löken i kallt vatten, problemet löst!

   Svara

    Njae inte mitt problem efter som mitt problem var att jag vill gärna veta hur denna myt lyder.
    Håller tummarna att det finns någon vis lök-orienterad person infinner sig här i afton.

    Svara

   Googlade och det verkar vara skalet om jag förstått det rätt 🤔 jag googlade ”lök huvudet tårar”

   Svara

    Tack! Att jag inte kunde finna det själv är ju nästan en bedrift i sig.
    Du är numera min hjälte för lång tid framöver.😅

    Svara

  Tips för hur man i relation går vidare från negativa saker som hänt i förhållandet? Stora bråk, svek etc som inte brutit upp förhållandet men som varit tufft för det. Och som nu när det är bra mellan personerna ändå är något som kommer upp i tankarna och stör?

  Svara

   Min partner svek mig i våras, inte otrohet men på ett annat sätt som sved enormt. Ett tips som hjälpte mig var att så fort jag började tänka på sveket försökte jag i mitt huvud kontra med en situation där min partner gjort något fint,bra,omtänksamt eller likande så att det inte blev så svart eller vitt utan att jag kunde se två sidor eller hur man ska förklara.

   Svara

   Prata om det. När det dyker upp och stör, säg det. Älta inte, men prata om det. Varför kom det upp nu? Var befinner jag mig/min partner sig i övrigt just nu?

   Jag och min pojkvän tog oss igenom otrohet och mår bra nu igen, ett halvår efter incidenten. Kommunikation och öppenhet är verkligen nyckeln.

   Svara

   Kan rekommendera familjerådgivning. Dit är man välkommen även om man inte har barn. Det gjorde såååå stor skillnad för oss.

   Svara

   Lämna om det håller på återkomma hela tiden

   Svara

  Nya säsongen av gift vid första ögonkastet, vad tycker ni om programmet och deltagarna? 🙂

  Svara

   Nja. Tror bara på ett par. De där han var lång. Vad tyckte du?

   Svara

   Kan inte namnen men par nr 3 tror jag kan funka! Inget par har lyckats tidigare säsonger men kanske, kanske i år..?

   Svara

    Har inte han brandmannen och vego-tjejen från senaste säsongen hållet ihop?

    Svara

   Åh! Mitt favvoprogram 😍
   Jag tror både Årsta-paret och det andra unga paret kan gå rätt bra. Osäker på det ”äldre” paret, antingen går det oväntat bra eller åt helskotta. Följer med spänning, och haaaataaar att det går bara en gång i veckan 😩

   Svara

    Är orolig för att Årsta ska bli arg. Tjejen verkar så rar.

    Svara

     Ja hon verkar underbar!!! Hoppas han förtjänar henne. Tycker det verkar sjuuukt läskigt med hans ”temperament”.

     Så sorglig och fin historia om hur hon fick sin lillasyster.

     Svara

     Ja tror också det! Han har ju sagt att han har ett hett temprament, jag bara väntar på att han ska få ett utbrott…..

     Svara

   Tror inte det ’äldre’ paret blir någon bra match, hon ( har tappat namnen ) verkar så obekväm, och jag tycker han verkar läskig 🤣 tror inte hon uppskattar hans flummiga sida.

   Svara

    förstår inte den här allmänna uppfattningen om att de är ett katastrofpar likt golfkvinnan och ikeapåsemannen. hon verkar ju själv halvflummig som står och skriker ”VACKERT!!” åt en solnedgång och en pappa som spelar flummigt instrument.

    Svara

   Jag tror inte på något par. Läskigt med temperamentkillen och den äldre flummiga gubben är sjukt sliskig iaf i det sista avsnittets som visats. Han sa typ att prinsess är sexigare än drottning för prinsessa är yngre.

   Hur har det gått för tidigare par? Någon som fortfarande håller ihop?

   Svara

  Vad kan jag ha på ansiktet som ger lyster? Helst ingen sminkprodukt eller hudvård som ska ge lyster. Utan någon ”olja” eller mist kanske?
  Som jag kan ha ovanpå smink. Inget skimmer. Bara fint naturligt lyster.

  Svara

   En bra hudvårdsrutin är ju a och o för lyster i ansiktet:) vet inte om det finns någon direkt quick fix, men ett bra setting spray ger ju lite glow till ansiktet särskilt om man gått på med puder och så innan:)

   Svara

    Drick vatten. Mycket.

    Svara

   Lumene Valo mist!

   Svara

   https://skincity.se/sv/vita-propolis-ampoule-2
   Går att använda på flera olika sätt, t e x så som du efterlyser. Inget skimmer, bara lyster 😊

   Svara

   LH Cosmetics har precis släppt en setting spray som ska ge glow! Har inte testat den men den ser bra ut, utgående från bilder och videos i alla fall.. Älskar alla deras övriga produkter också. 🙂

   Svara

  Hur hanterar ni situationer som är obehagliga socialt (t.ex. att någon, ouppskattat, skämtar på er bekostnad), är ni undvikande eller konfronterande, eller vilka strategier har ni? Vad känner ni gynnar er mest?
  Jag har själv hamnat i en situation med bekanta (genom ett intresse) där jag känner att jag är ”utfryst”, men känner ingen av de bekanta såväl att en konfrontation känns lämplig, inte heller vill jag undvika all kontakt för framtiden. Så måste förhålla mig på något sätt… vet bara inte hur?

  Svara

   Säg ifrån. Tror det är lättare att släppa det. Och visa att du inte tar emot tex oförskämdheter. Lycka till.

   Svara

   Säger ifrån att de ska ge fan i att driva med mig, skoja eller driva kan de göra på sin egen bekostad men aldrig min bekostnad. Står inte ut med folk som tycker de är okej eller roligt att göra narr/driva med folk som dem umgås med.
   Ifall man säger ifrån och de fortsätter så får de smaka på sin egen medicin och då kör man en rejäl come back line som svider, de brukar få folk att fatta 🙂 alternativt säga upp kontakten!

   Svara

   Har också varit i en sån situation när jag var yngre. Jag sa inget utan låtsades helt oberörd tog en tidning satte mig o läste. På det viset visade jag att deras ointresse för mig eller skämt på min bekostnad var fullständigt ointressant och inte ens värt att lyssna på. Stärker kanske inte relationen men dom tröttnade åtminstone på att medvetet ”frysa” ut mig.

   Svara

  Flyttar i helgen, så taggad på att vända blad! Hur mår ni?

  Svara

  Vilken underbar daaaaag! Jobbade 8-16.30, sambon tog ledigt och tog med sig barnen till stan för lite shopping. Kom hem, maten stod på bordet, och min dotter snart fyra år säger ”vi har en överraskning mamma!” Så hon och hennes lillebror släpar fram en påse med världens snyggaste sneakers från fila som jag önskat mig såååå länge! Världens bästa sambo 😍😍😍😍

  Svara

   Härligt 😃😃👌

   Svara

   Jobbade 7-17, va på mammografi 17.40, sen hem o laga mat och vika ren tvätt. Nu nattar jag 2-åringen. Har en man som är arbetslös.. #jagärintebitter 😂😂

   Men stort grattis till dig! ❤

   Svara

    Feel ya… tagit hand om unge prick hela dagen, karlslok legat på sofflocket. Jag orkar inte ens bli arg längre 🙄

    Svara

     Jag skickar honom en mental pungspark och massa tankeblommor till dig!

     Svara

  Bara jag som reagerat på hur drastiskt Therese Lindgrens utseende förändrats på bara några år? Kollar man på videos från början på hennes youtube karriär ser hon så himla annorlunda ut.. ögonen, leendet, pannan, haka, munnen, allt.. tråkigt att hon inte kan vara öppen heller med att hon gjort om sig, hon som alltid vill framstå som så genuin och ärlig.

  Svara

   Ja, det enda hon varit öppen med är väl tandfasader och ”migränbotox”?

   Svara

   Hon är öppen med det? Tänderna ändrade mycket.

   Svara

    Ja tänderna ändrade mycket men knappast elasticiteten i pannan eller trollade bort påsarna under ögonen…

    Svara

     Men Therese har berättat att hon kört botox. Varit ett inlägg här inne också om det, för länge sen.

     Svara

     Att sminka sig på andra sätt kan ju ändra mycket med

     Svara

   Nej, har diskuterats här några gånger. Tror vi kom fram till att hon har gjort botox mellan ögonbrynen, under ögonbrynen, i käkarna, kråksparkarna, tear through-filler under ögonen, filler i kindbenen och hakan.

   Känns rätt trist att alla fixar sig. Inte konstigt att man själv börjar undra över om man borde ordna till både det ena och det andra… :/

   Svara

   Hon har gått ner i vikt vilket förändrat hennes ansikte. Det är inte konstigt att man ser annorlunda ut idag jämfört med några år tillbaka.
   Jag har sett hennes videor varje vecka i flera år och förstår inte när hon ska ha kunnat göra ett ingrepp utan att man skulle märkt?

   Svara

    Hon filmar ju inte hela tiden.många gånger hon använder material glera veckor tillbaka, så hon kan ju ha gjort det när som helst.

    Svara

    Man brukar se äldre och mer linjerad ut när man går ner i vikt

    Svara

     Inte alltid. Riktigt feta människor ser ofta äldre ut

     Svara

      Therése har väl dock aldrig varit fet, eller ens tjock? Så det är ju irrelevant här.

      Svara

    Man blir oftast knappt svullen, blå eller blodig av botox/fillers (läppar undantaget). Inga problem att göra på lunchen och sedan återgå till jobbet utan att någon märker. Hon kan ha gjor det när som.

    Svara

   Jag håller med. Hon har fasader på tänderna, ögonbrynstatueringar, svart hårbotten, lashextensions och botox. Det är dom saker jag VET att hon har gjort, men det finns nog mer.

   Hon är INTE som hon var förut, varken till utseende eller sitt sätt att vara. Saknar gamla gapiga Therese som gick och shoppade inredning typ och som pratade med sina följare, nu pratar hon bara TILL sina följare och vältrar sig i samarbeten zzzz. Allt är så bra och mys hela tiden, inte kul att kolla på så jag kollar knappt längre.

   Svara

    +11111

    Svara

    Vad då svart hårbotten, vad innebär det?

    Svara

     Ja… att hon har en ombre med svart hårbotten?

     Vad är grejen med det förresten? En ombre tänker jag mig är snäppet mörkare än topparna för att slippa en tydlig utväxt, men hon är ju mörkblond och färgar håret ljusare i topparna och svart på hjässan (och klagar på sin utväxt…)?

     Svara

  Det finns ett par utländska företag som erbjuder jobb inom t ex att skriva produkttexter och ge betyg och omdömen om olika hemsidor som man ska analysera. Även vissa översättningsjobb. Man jobbar hemifrån och skriver på svenska eller de språken man nu kan.

  Vet någon namnet på de minst två företag jag tänker på? Finns säkert fler.

  Svara

   Vill också veta!!

   Svara

  Diskbråck och sjukskriven i minimum 6 veckor, har någon tips på bra serier, böcker och annat man kan göra för att få tiden gå?

  Får inte lov att anstränga ryggen eller gå långa promenader än för fysioterapeuten, måste först komma ur den värsta smärtfasen för att kunna börja återuppträna så just nu är jag lite fast i soffan/sängen 😑

  Svara

   Varit sjukskriven i två år snart. Kollat igenom Z nation, Riverdale, Lost, Fullt hus, Fullt hus igen, Scream, Gilmore girls, Vänner, The rain, Manifest, Svensson svensson, tre kronor och många fler…

   På lördag börjar Eagles 😀

   Svara

   Bok: Eleanor elephant mår alldeles utmärkt – men kolla bokrean, jag köpte en hög på 5 böcker igår för 180 kr!
   Serie: the truth about harry queberth, jane the virgin (särskilt om du vill slötitta!!)

   Annars börjar skidskytte-vm imorgon!

   Passa på att baka eget bröd (som kan frysas!), odla, ordna med dina växter etc. om du kan röra dig såpass 🙂

   Svara

    Eleanor Elephant var jättebra 😁

    Svara

   Rör på dig så mycket du kan, rörelser som inte gör ont. Just stillasittande (i för låga positioner) och stillaliggande är inte bra. Massage, värme. Jag har en special korsett sedan fyra månader och den hj

   Svara

    hjälper och avlastar belastningen på disken så att den kan ”glida tillbaka”. (se blogginlägg från 20 Nov.)

    Svara

     Tack för era svar, ska kolla upp alla tips. Är just nu igång att se Modern family för första gången, men när läkaren sa 6 veckor så insåg jag att där är det inte tillräckligt med Modern Family avsnitt till 😅

     Jag vill gärna börja röra på mig, men får inte börja med fysioterapi än då jag fortfarande är i den kritiska smärtfasen, så jag ska röra mig i den mån jag kan utan att det gör ont (har domningar och nedsättning i vänster ben pga diskbråcket) annars så skulle jag vila kroppen i en ställning som gör minst ont och så sova mycket så det kan ”läka” och sen kan jag börja i fysioterapi.

     Så himla trist bara, är en aktiv person som tränar varje morgon, fulltidsjobb med kollegor jag älskar och ett socialt liv och nu är jag bara så långt ifrån det känns det som när jag ligger här med intensiva smärtor 😔

     Svara

   En lång och väldigt bra bok är ”Illusionisten” av John Fowles.

   Svara

   Kan ju rekommendera en liten blandning eftersom det ändå kommer vara ca 6 veckor.
   The Bachelor (senaste säsongen är klar så något skoj att kolla), gift vid första ögonkastet (finns flera länder med säsonger så det räcker), Game of Thrones, The Crown, Hemma igen på svt är väldigt mysig att kolla på. Om du vill ha lite mer lättsamma i
   serier kan jag rekommendera Single Parents, Blackish, Grownish, The Graham Norton show.

   Svara

   I feel ya. Varit sjukskriven för diskbråck en period men numera för kronisk sjukdom. De jag kollat senaste året och gillat är
   Netflix: one day at a time och Scorpion.
   Viaplay: lethal weapon, swat, i feel pretty(film), ncis LA, Chicago pd och bosch.

   Svara

  Det ”äldre” paret kommer INTE att fortsätta vara gifta, hela hon lyser ”nej, tyvärr”. Det ska ta till ett underverk om det blir nåt där. Gör lite ont att se i hans ögon att han innerst inne förstår det också.

  Den adopterade tjejen och hennes make kan kanske få till det. Problemet där är ju killen som man får lite dåliga vibbar av. Tror att vi kommer få se prov på hans temperament och det kommer att ge henne ett och annat att tänka på.

  Mina tankar än så länge. Älskar skiten!

  Svara

   Va fan?! Svar på ”Gift vid första ögonkastet” såklart!

   Svara

   Håller med dig om det äldre paret. Hennes vänner är ju dessutom tydligt oroliga att hon inte ska ge det en ärlig chans pga utebliven attraktion (läs utseende som ej attraherar henne).

   Förstår faktiskt inte varför man stället upp i programmet om man inte tänker ge det en ärlig chans, oavsett vem som står där framför en på bröllopet. Man måste ju vara förberedd på att personen man blivit matchad med kanske inte stämmer in i bilden man föreställt sig.

   Svara

  Kopierat från förra inlägget p g a att Spåret var lite försenat:

  Game of Thrones har säsongsstart ikväll, svt2, kl 22:15. Det står att den är från 2017. Säsong 7.

  Fråga: Ligger vi så långt efter i utsändningen ELLER är det repris, trots att de skriver säsongsstart?

  Jag gillar denna serie. Kan någon förklara varför jag är en sådan ”idiot”?

  Svara

   Sverige ligger så långt efter i sändningen.

   Svara

    Tack för svar. Vad gör SVT med licenspengarna, numera skatten, de får?
    8:e och sista säsongen ska tydligen gå på HBO Nordic och Cmore. Kostar väl extra att se där?

    Svara

     Game Of Thrones har väl alltid gått på HBO?
     Ja, det kostar. Men om man vill kan man vänta tills alla/nästan alla avsnitt släppts och kolla gratis första månaden och sedan säga upp.

     Svara

      Jag är inte snål, men har betalat TV-licens i alla år och tycker att jag fått ut väldigt lite av det. Nu ligger det på skatten istället och syns inte lika tydligt. Så jag kan ju betala ett abonnemang hos HBO eller Cmore. Är de ihopslagna eller separata bolag?

      Ha,ha. Fick rött streck under ”ihopslagna” (= fel), men INGET rött streck under ”ihop slagna” (= rätt). Särskriver rättstavningsprogrammet?

      Mvh/helt förvirrad

      Svara

       Det är två separata. Cmore är TV4 och HBO är…HBO 🙂

       Cmore är dock lite dyrare, tror jag betalar 139 kr i månaden. Hbo kostar 99 kr i månaden har jag för mig.

       Svara

        Tack för svar. Jag ska undersöka efter sässong 7 som Svt visar nu.

        Du, läste du om särskrivningen. Vad är rätt egentligen? Stavningsprogrammet anmärkte på ”ihopslagna” som fel. Det skulle vara ”ihop slagna”. Vad fan?

        Svara

         Jo, jag läste 🙂
         Tror att stavningsprogrammet tycker man skall använda sig av ”hopslagna” haha

         Svara

          Ja, naturligtvis heter det så. Ihopslagna med i är nog dialekt.

          Svara

  Modd igen.

  Svara

   Jag har också hamnat i modd en del sista veckan.
   Sen jag kommenterade Jonas Gardell inlägget om att han kallade influensers för h**ror.
   Nämnde just det ordet i min kommentar 🥵

   Svara

    2 kommentarer gick igenom, sedan modd. Efter en stund skrev jag ytterligare kommentar och den gick igenom. Lite slumpmässigt?

    Svara

     Därefter försvann nästa kommentar. Helt borta.

     Svara

      Kanske beror på att så många kommenterar samtidigt 🤔

      Svara

       Joo, troligen. Dåligt att det inte lagras någonstans och publiceras när det blir en lucka, eller?

       Svara

    Testar engelska horror, så får vi se.

    Svara

     Det gick igenom.

     Svara

    @Anonym 20:30
    Nu dök det upp. Där uppe, Anonym 20:25 om Games of Thrones.
    Modd för att jag använde ordet ”idiot” om mig själv, kanske?

    Svara

   INGEN BRYR SIG

   Svara

    Ändå är det några som svarat. Det är inte samma skribent. De”heter” bara samma, om du inte visste det.

    Svara

    Stackars dig. Hade inte dina föräldrar bättre fantasi när de skull ge dig ett namn än ”ingen” och stavar det dessutom med lilla i? 😱

    Svara

     Tack för hjälpen mot INGEN-nötet. Liten rättelse: Vad var det med LILLA i? Använder du inte glasögonen tidiga mornar? 🙂

     Svara

  Lagade quesadillas för första gången igår, 2st åkte ner i lunchlådan till idag, blev sjukt solkiga när jag värmde dom.
  Någon som sitter inne på tips att förvara dom och värma dom, och samtidigt behålla någon form av krispighet?

  Svara

   Micrade du dom? Det mesta blir ju soggigt i micron tycker jag. Mitt knep för att få tillbaka krispigheten: Värm i en torr panna på medelhög värme. Lägg på ett lock över pannan första minuterna, för att snabba på uppvärmningen. Kör inte för länge med locket på eftersom det då bildas ånga och då förlorar du krispigheten. Sen gäller det bara att kika under quesadillan för att se till att den inte får för mycket färg. Detta har funkat bra för mig, brukar göra samma sak med gårdagens pizzabitar.
   Alternativt kör i ugnen: Värm upp ugnen, låt en plåt vara kvar i ugnen under uppvärmningen. Lägg quesadillan på den varma plåten, värm i typ 5 min, stäng eventuellt av värmen och låt gå på eftervärme.

   Svara

    Ja jag värmde i micron. Har inga andra uppvärmningsmöjligheter på jobbet..
    Får helt enkelt lämna quesadillan hemma och ha med annat i lunchlådan 😉

    Svara

  Blev bombad av propavan. Era upplevelser av circadin?

  Svara

   Skit. Gör inget.

   Svara

   Fick ännu mer sömnproblem av circadin och hemsk migrän så inget jag personligen rekomenderar men ge det en chans

   Svara

  Jag behöver akut en bil då jag blivit ensamstående på heltid med mina 3 barn. Vi bor på landet, så bil är ett måste. Problemet är att jag är föräldraledig, och har blivit varslad under min föräldraledighet och har därför fått blankt nej hos alla banker jag kollat med och även hos Bluestep. Nu känner jag hopplöshet..!

  Till frågan: Finns det något sätt för mig att få ett lån? Är det lättare att få lån direkt hos bilhandlare eller är det helt kört?

  (Jag har inga tillgångar, så lån är tyvärr ett måste. Utan bil så måste vi flytta till en annan ort, och det vore tråkigt då barnen börjat på förskola här och trivs.)

  Tacksam för svar 🙏 Ha en trevlig kväll!

  Svara

   Kan man inte köpa bil på avbetalning hos vissa bilhandlare?

   Svara

    Får man ta avbetalning om man är arbetslös osv? Kollar dom inte sånt? Var just det jag tänkte när jag skrev ”lån hos bilhandlare”. Blir lite tokigt när man tänker ibland.

    Inte kollat upp detta hos bilhandlare då jag blev så nedslagen när Bluestep sa nej. Tänkte att jag kan kolla med er först!

    Svara

     De flesta bilhandlare kräver fast anställning eller borgenär

     Svara

   Billig begagnad bil så slipper du lån?

   Svara

    Hade tänkt mig en bil kring 15 000 kr. Men måste ändå låna (har inga pengar/tillgångar, har en väldigt låg FP).

    Svara

     Jag tror det heter kreditköp med återtaganderätt. Det man kan ta hos bilhandlare. Är inte det billigaste lånet, men väljer man en lång återbetalningstid, blir det liten summa varje månad. Dock, TOTALT blir det dyrt med lång återbetalningstid.

     Svara

  När jag hade middag hemma hos mig för över två veckor sedan lånade en vän ett par skor av mig, typ de enda vinterskorna jag har. Planen var att vi skulle ses två dagar efteråt och att jag skulle få dem då men hon blev sjuk så det blev inte av. Nu har det gått över två veckor och hon erbjuder sig inte att åka och lämna dem vilket jag tycker är konstigt? Jag blev tvungen att åka på en resa där jag verkligen behövt skorna då hon tydligen ”inte hade tid” att lämna dem vilket jag inte heller hade då jag behövde packa efter jobbet. Vi har försökt att planera in en tjejkväll men det kommer inte gå på minst tre veckor och jag behöver skorna så fort som möjligt då det kommit snö igen. Jag tycker det är naturligt att man lämnar saker man lånat när ägaren behöver ha det tillbaka men hon ifrågasatte varför jag behövde skorna och verkar tycka att jag ska åka hem till henne om jag vill ha dem? Vem har rätt och fel här?

  Svara

   Du har rätt. Hon verkar lite bortskämd.

   Svara

   Klart du har rätt, det är vanligt hyfs att hon ska göra sig omaket att lämna tillbaka dem, det var ju du som gjorde henne en tjänst.

   Kanske det bara funkar att prata klarspråk här: ”Du, jag måste verkligen ha mina skor nu. Jag skulle behöva få dem senast imorgon. Jag har inte möjlighet att hämta dem, men det är väl inte orimligt att du gör dig omaket att komma hit med dem, eftersom det var du som lånade dem. Annars hade jag ju inte lånat ut dem”

   Svara

   Du har givetvis rätt, om hon har lånat dom ska hon även lämna tillbaka dom. Men tyvärr tror jag att du får ”ge” dig och helt enkelt åka och hämta skorna. Vissa människor är omöjliga.

   Svara

   Du såklart. Hennes ansvar att ordna så du får tillbaka dem så snabbt som möjligt efter lånet. Slappisen 👎🏻

   Svara

   Du har rätt!! Men vissa förstår inte det, så man måste vara övertydlig och säja att det inte är ok! Själv är jag konflikträdd och blivit utnyttjad på liknande sätt för att jag inte ställer några krav.. 🙁

   Svara

   Tycker hon är skyldig att lämna tillbaka dem. Om du dessutom frågat efter dem tycker jag hon får lämna dem asap. Hon får väl buda dem om hon inte hinner ses.

   Svara

   Jag hade ringt upp och sagt rakt ut att det går bra att komma och lämna tillbaka skorna med en gång. Går det bra att låna så går det bra att lämna tillbaka.

   Svara

   Du har helt klart rätt!! Din ”vän” verkar vara en jävligt oskön typ.. 🙁

   Svara

  Boktips!

  Zadie Smith – ”Swing Time”, två unga svarta tjejer som växer upp i en av Londons förorter. De möts och lär känna varandra genom dansen. Danslektioner där den ena briljerar och har massor med talang, medan den andra egentligen föredrar att sjunga gamla musikalstycken tillsammans med pianisten. Trots sina olikheter blir de vänner tills åren, livets händelser och ett förräderi driver dem isär. En av dem får ett arbete som personlig assistent, en av fyra, till en superstar. Världsstjärnan som i boken har namnet Aimée går lätt att känna igen som ingen mindre än Madonna. Under läsningen undrade jag om Zadie Smith suttit och intervjuat en av Madonnas riktiga personliga assistenter eller om hon lyckats bygga allt från skvallerpressen. En intressant berättelse om en ojämlik vänskap, talang, begåvning och hur långt den kan ta oss.

  Svara

  Bästa face-misten med antioxidanter? Tips någon? Helst utan alltför mycket olja i.

  Svara

   H2Glow från Linda Hallberg Cosmetics? Inte testar själv ännu(den släpptes ju typ.. igår? 😂) men deras övriga produkter är helt sjuka så har höga förväntningar. 😅

   Svara

   Men det är från 2013 🙄

   Svara

  Någon som vet hur dasha girine (stavning) blev känd? Och varför? Funderat på de länge 🙂 hon gör så mysiga vloggar men antar att se inte är yt hon blev känd genom?

  Svara

   Hon började hänga med Forni, sen Petra Tungården, sen Margaux, sen Hannalicious – alltså hon blev vän för att utnyttja deras ’kändisskap’ för att bli det själv

   Svara

  Finns det något naturligt som hjälper med hormoner? Pms, hormon akne, kraftig mensvärk. Kan inte äta ppiller.

  Svara

   Käkade kalciumtabletter ett tag, hjälpte mot pms för mej. DOCK så fick jag mycket ”vita pluppar” typ hårda finnar av det.

   Ang acne så skulle jag tipsa att dra ner på mjölkprotein, det triggar mina kolosalt iallafall.
   Kram

   Svara

    Tål inte mjölk så äter inte det.

    Svara

   Jag fick tips om nattljusolja! Jag har testat för kort för att säga vad jag tycker men googla lite så kommer du in på en del trådar 🙂

   Svara

    Okej 👍🏻 Ska googla. Fick tips om progesteronkräm någonstans.

    Svara

   Hormonspiral funkar över förväntan för mig och jag trodde aldrig att jag skulle vilja ha någon form av hormoner, än mindre rekommendera det! Man får oregelbundna blödningar det första halvåret men sedan upphör de i princip helt och med mer eller mindre min pms som annars är helt förskräcklig. Jag kan inte heller äta p-piller. Har mått både fysiskt och psykiskt illa av det.

   Svara

   Jag kunde inte heller äta ppiller eller minipiller av flera olika anledningar. Samma problem som du. Blev hjälp av hormonstav nexplanon i armen. Värt att testa.

   Svara

   Spironolakton kanske, vätskedrivande medicin. Det hjälpte mig med mina pmds besvär, dock började mensen strula lite (uteblev emellanåt osv) då mensrubbningar är en biverkning.

   Svara

  Min pojkvän och jag ska snart flytta ihop i en tvåa tillsammans. Jag ser jättemycket fram emot att inreda! Det enda kruxet är att min pojkvän vill ha en gaminghörna (skrivbord med datorer och en stor ful gamingstol). Känns inte så snyggt att ha den i vardagsrummet, men vill inte heller ha den i sovrummet då han ibland spelar när jag sover. Någon som har någon smart lösning?

  Svara

   Släng ut datorn på gården.

   Svara

    Släng ut snubben på gården!
    ’Gaminghörna’ – haregudrun!

    Svara

   Går det att på något sätt ha något som skärmar av rummet från datorhörnan?

   Svara

   H, är det du?

   Svara

   Det är det tråkiga med att flytta ihop. Man måste kompromissa.

   Och då må det vara hänt att man får finna sig i det där gigantiskt fula ljudsystemet.

   Eller i ditt fall, spelgrajor.

   Tips:
   Kanske kan du köpa en rumsavdelare/skärm, typ på Ikea, och sätt hans grejer bakom dem? Svårt trolla väck i en tvåa…

   Svara

   Går det att göra något med hallen?

   Svara

    Eller i köket, om det är stort?

    Svara

     Kanske blir fettigt på datorgrejorna när man lagar mat?

     Svara

   En skärmvägg?/gardinskena I taket. Kan man göra snyggt och gömma undan lite iaf. Plus lite skönt för honom att slippa sitta mitt i rummet.

   Svara

   Ev. kompromissa fram att du får välja ut ett snyggt skrivbord och stol. Men du måste ju ge lite, gissar att du bestämmer merparten av inredningen redan som det är med tanke på ditt intresse. Låt gamingstolen vara det enda fula i lägenheten. Det gör inget att den är asful eftersom att den så uppenbart inte passar in och resten kommer vara flawless.

   Svara

   *påminner mig själv att inte bli kär i kille med gaminghörna*

   Svara

   Flytta inte ihop det förstör förhållanden :/ bättre vänta tills man har förlovat sig och lärt känna varandra bättre.

   Svara

    Haha det beror nog på! Jag och sambon flytta ihop efter 3månader och i veckan firar vi 7år tillsammans. Är väl inte så långt om man tänkt leva att skapligt långt liv men för oss gick det superbra att flytta ihop 🙂

    Svara

   Eh, nej?!
   Eller kontra med något du ’behöver’ som tar lika stor plats: mixerbord och högtalare / staffli och ateljéhörn / drejskiva + brännugn. Vill han bo i ett pojkrum / ungkarlslya då får han göra det – ett gemensamt hem är ett GEMENSAMT hem.

   Svara

   Något som skärmar av kanske?

   Har en vän som är så snygg, charmig, cool, social… Från ingenting blev hon ihop med världens megatönt. Ful, halvfet snubbe som dessutom är nörd in i benmärgen. När de köpte hus fick han ett helt rum till sitt ”Warhammer” trams. Har aldrig blivit så chockad förut – att en vuxen man ska ha en lekhörna liksom? Vi är inte så tighta så jag har inte frågat om han har en enorm plånbok eller enorm k*k. Man undrar ju.

   Svara

    Vilken sjukt störd kommentar Koala. Schysst väninna du verkar vara. Eller inte.

    Svara

   Alltså vad är det för kommentarer här om gaming :/ många trista fördomar verkligen. Gaming är, alltsom oftast, ett ädelt intresse. Självklart finns det rötägg (vilket det ju gör överallt), men fan vilket fint community det också kan vara: https://www.bbc.com/news/disability-47064773.

   Det behöver absolut inte handla om en ”lekhörna” eller något ”pojkrum”, utan det är ett intresse helt enkelt. Trist att en sådan fördomsfull diskurs reproduceras med de ordvalen. Att intresset inkluderar solid och bra IT-utrustning som kan användas till så mycket annat än bara spel, är ju bara ett plus i kanten. Och en gamingstol låter fett skönt ur alla avseenden, skit samma om den är ful. Du lär också trivas att sitta i den när du använder skrivbordet. Ha inte utrustningen i sovrummet som du skriver, det kommer låta och störa.

   För er som tror att gaming innefattar själlöst och hjärndött hamrande i enbart WoW, Dota m.m: läs artikeln ovan och lyssna sedan lite på P3 Spels dokumentärer.

   /gameande tjej

   Svara

  Enda nackdelen att sanna lundell är med i lets dance är att man blir ständigt påmind om att det är hon som får ligga med persbrandt.

  Svara

   Jag ser det som en fördel, en påminnelse om att jag inte behöver leva med en missbrukare.

   Svara

    Han är ren nu.

    Svara

  Någon som fått besked om skatteåterbäringen idag?

  Svara

   Får man inte det 7e?

   Svara

   Hahaha. Nä du. Här heter det fyllnadsinbetalning p g a för lite avdragen preliminärskatt och andra skatter.

   Svara

  BALI

  Jag behöver tips om Bali! Jag och min pojkvän (25-28 år) planerar att åka till Bali i 10 dagar maj men vi har aldrig varit där tidigare.
  Vi båda är lugna, inte intresserade av att utforska nattlivet, inte heller av att surfa eller dyka. Vi vill ha en avkopplande semester, nära till havet, gärna ett hotell på stranden även om vi föredrar att ligga vid poolen. Vi tänker Ubud kanske två nätter för att se naturen och göra utflykter. Vart ska vi försöka satsa på att bo när vi inte är i Ubud, Sanur? Seminyak?
  Är Nusa Penida nått att rekommendera, isåfall som dagsutflykt?
  Känner mig så förvirrad när jag googlar runt haha. Vore så tacksam för all hjälp vi kan få!

  Svara

   Ta tåget till Köpenhamn istället.

   Svara

   Hej,

   Jag och min man var på Bali på vår smekmånad i början på september förra året. Vi bodde först i nusa dua på ett hotell som hette Inaya putri Bali, ett jätte fint hotell med superfin strand och hela nusa dua är ett lugnt, rent och säkert område. Sedan bodde vi i ubud i två nätter och gjorde dagsutflykter med en chaufför som vi fick tag på via hotellet. Minns tyvärr inte vad hotellet hette men typ riverside nånting. Våra sista dagar spenderade vi i Sanur, där var stranden inte lika fin och ren men området var mysigt med massa restauranger och små butiker. Vi åkte en kväll till seminyak för att käka middag på stranden och det var kul men jag rekommenderar inte att ni bor där. Det är väldigt stökigt och smutsigt.. vi bokade faktiskt bara första hotellet hemifrån för 3 nätter, och resten tog vi som det kom efter tips från folk där och så. Människorna i Bali är verkligen underbara, så vänliga och ärliga. Enda nackdelen var att jag var ganska orolig av att åka dit pga typ väderförhållandena (var rädd för tsunamis och jordbävningar då det varit mycket sånt de senaste året..). MEN jag kanske bara är en orolig människa hehe.. vi åkte aldrig ut till nusa dua då vi pratade med en på hotellet i sanur som sa att tidvattnet gjorde att båtarna inte gick lika ofta då.

   Hoppas ni får en trevlig semester:)

   Svara

    Tusen tack för toppensvar! Skulle du rekommendera Sanur eller Nusa dua mest? Jag har fått uppfattningen om att det mest är stora hotellkomplex och ingen ”genuin” känsla i Nusa dua, men kanske har fått fel uppfattning. Vi vill att man ska kunna hitta restauranger och massage utanför hotellet typ 🙂 Var det ett bra avslut att sluta i Ubud eller är det bättre att börja där?:-)

    Svara

   Gili Trawangan! Man bara äter och slappar. Finns typ bara åsnor och cykel som transport så väldigt avslappnat och låg ljudvolym. Allt är precis på stranden. Aah. 🏝

   Svara

   Joanna Swica är i Bali just nu, testa kika på hennes Instagram eller blogg? 🙂

   Svara

  Whiiii- jag har bara jobbat ett år och sökte till vår interna Ledarskapsakademi. Av ca 200 sökande fick jag en av 20 platser- i samband med detta ska vi också ha varsin chefshandledare och idag mailade vår högsta chef och hade valt ut mig att vara handledare åt🥳

  Svara

   Stort grattis!

   Svara

  Snaat fössta tossdan i mass!

  Svara

   Yäääy! Då ska vi käka massipantååta!

   Svara

   Yes 😍 Jag har beställt massipaantååta till jobbet i em 🎉🎉

   Svara

  Wfter att i två snart två månader varit nedstämd pga obesvarad kärlek började jag se lite ljus i tunneln. Två rebounds i form av ett ex och ett tinderragg har jag använt mig av för att försöka glömma bort han den där som efter en natt i december var allt jag kunde tänka på, men som helt plötsligt slutade höra av sig och som jag via omvägar fått veta börjat intressera sig för en av sina kollegor. Och jag förstår ju honom, för hon är ju världens härligaste person. Men hon är ju inte jag och det hade varit så himla mycket bättre för självkänslan om han valt någon jag inte känner och därmed inte heller kan jämföra mig sönder och samman emot.

  Nåväl, efter en tinderdejt som gick mer än väl så började jag återigen få lite hopp om framtiden och tro att det nog finns någon därute för mig ändå.

  Men så idag så får jag ett mail från han den där och trots att det handlar om något så osexigt som en excelfil (för vi måste via jobbet skicka sådana mail och även ses ibland) så lyckas han med hjälp av ett onödigt avslutningsmail (sådant som han slutade skicka tidigare), och en jävla smiley, få mig att börja älta allt igen och tänka allt från ”varför blev det inte vi” till ”kanske finns det en chans ändå?”.

  Jag vill bara glömma honom och gå vidare för jag orkar inte att han ska få ta upp all min vakna tankeverksamhet. Men jag vet inte hur det ska gå till när det inte bara är att radera honom från sociala medier eftersom min arbetsgivare tyvärr betalar hans arbetsgivare orimliga summor för att han ska skicka sina jävla excelfiler och få mig totalt ofokuserad på mina arbetsuppgifter.

  Svara

  Fler här inne som försöker bli gravida?

  Svara

   Japp!

   Svara

   Ja. Vi ska snart börja med försök nr 7.
   Hoppas det går denna gång <3

   Svara

  Förlåt om jag är negativ, men är det bara jag som tycker yayanaomi är så sjukt skrattretande? Alla hennes bilder är så cringe, hur får hon sin kille att ställa upp på alla fejkade bilder? Bara ta bilden till dagens blogg/instagram-inlägg, jättegulligt att dem firar tio år men det här stela poserandet där han tittar bak mot henne när hon sitter på ryggen? Man ser ju hur regisserat det är. Stelt. Har avföljt för länge sen för jag dör pinsamhetsdöden varje gång, vilket är synd eg, eftersom att ja gillar hennes innehåll frön början, men nu är det FÖR mycket.

  Svara

   Håller med!

   Svara

    Såg när de fotade i Sälen. Det tog lååååång tid och krävdes många omtagningar för att blåsa snö i iskyla med bara underställ. Det ser så fint ut på bilderna men verkligheten är ju inte sån. I verkligheten är de bara en vanlig familj som också hyr skidor, hjälmar och snyter barn. Typ så. Det var skönt att se tycker jag, även om jag och min man flinade lite åt deras fotande. Tänker att det är deras jobb, inte lika viktigt som många andra jobb. Men de måste ju försörja sin familj de också.

    Svara

     Den var kul innan, nu är det för perfekt och reggiserad. Tyvärr.

     Svara

   Vilekn bild där hon ligger på ryggen?

   Svara

  Hur vet man om man är en bra förälder eller inte? Tänker att barn ju (sorgligt nog) älskar en villkorslöst iallafall, hur vet man att man har en bra anknytning och allt det?

  Svara

   Det får tiden utvisa.
   Tror inte det finns en enda förälder som inte hört ”du är världens sämsta mamma/pappa” någon gång av sitt barn även fast man också får höra att man är världens bästa mamma/pappa andra dagen.
   Fast av egen erfarenhet kan jag säga att jag avgudade min mamma som barn upp till 7-8 års åldern. Det var ungefär då jag förstod att hon inte var frisk.
   Det var psykisk misshandel dagligen. Hemmet var min otrygga plats, det var helvetet på jorden och mobbaren var min egen mamma. Och jag älskade henne med hela mitt hjärta trots allt hon gjorde mot mig.. Idag har vi ingen relation öht.

   Svara

    Nu kanske det inte var svaret på din fråga (det vart skönt att skriva av sig lite).
    Tror att kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek är det viktigaste ett barn behöver av sina föräldrar.

    Svara

   Jag tänker tvärtom – om jag var en kass förälder så hade jag vetat det!

   Man gör så gott man kan (om man bortser från grundläggande saker såsom att ge dom mat mm.) och sen hoppas man på det bästa😊

   Svara

  Är det i Ex on the Beach Marcelo ska vara med? PH är ju redan inspelat.
  Är det därför Nina skaffat egen lägenhet?

  Svara

   Hur vet du att Nina skaffat egen lgh?

   Svara

    Följer henne på Instagram. HON skulle bland annat laga mat idag. Men först var HON tvungen att handla kastruller. Och i helgen var hon på IKEA och handlade grejer som HON behövde.

    Svara

     Varför skriver du hon med STORA bokstäver?

     Svara

      Antagligen för att markera att det var hon som skulle göra dom sakerna, inte dom.

      Svara

   Han är iväg och spelar in nästa säsong som visas på TV i höst.

   Svara

    Aha! Då kanske det är därför HON lagar mat och HON fixar och sånt (om han bara är iväg!)

    Svara

  En riktigt chansning som antagligen inte går att svara på men värt ett försök:) Mina elever dansar till en låts refräng mer eller mindre alltid för tillfället och jag kan inte komma på vad låten heter. Har frågat men glömde bort det igen. Vet ni vilken låt? Kan tyvärr inte texten heller så hoppas ni är bra på att tankeöverföring:) dansen går iaf såhär: höger hand/arm med knyten näve som man liksom gör ”yes!!!-rörelsen” i två takter. Sedan höger arm börjd två takter med armbågen ut åt höger och knytnäven pekar åt vänster. Därefter gör man samma sak med vänster arm. Efter armrörelserna klappar man över och under först ena benet och sedan andra. Och så börjar det om igen.

  Ngn?

  Svara

   Låter som en fortnitedans?

   Svara

    Hmm fortnite har jag inte kollat faktiskt. Funderade på om det kunde vara ngn låt som tiktok använder men kunde inte hitta den där.

    Svara

   Är låten på engelska?

   Svara

    Japp den är på engelska. Ganska långt namn har jag för mig, två ord🤔

    Svara

     Chacha slide?

     Svara

      Tack! Men inte den jag tänkter på. Modern låt, mer åt klubbhållet. Och det är endast under refrängen som eleverna dansar med. Är flera klasser som kör dansen, både under lektioner (idrottslärare) och sedan i korridoren.

      Svara

       Macarena?

       Svara

        Inte den heller🙈😄

        Svara

   No Parlo Americano? Det var i alla fall låten som användes när jag lärde mig den dansen 🙂

   Svara

    Nej det är inte den heller. Mindre text i låten, mer melodi liksom😅

    Svara

   Såg något som hette Pick it up challange och där verkade dom dansa typ så du beskrev det! Verkade som om det var viralt på Ticktoc just nu så med tanke på att du skrev elever så borde det ju iaf vara samma målgrupp. Så kanske den du letar efter?

   Svara

    Det var inte den heller😔 Men den är närmast hittills. Ska googla tiktok dance challange nu med och se om det ger ngt resultat. Tror att det kan vara ngt som har med tiktok att göra men har inte hittat de än.

    Svara

   Åh jag känner igen dansen! Men tyvärr har jag tappat namnet på låten. Återkommer sen om jag hittar något som liknar den jag tror att det är 🙂

   Svara

    Nej men vad synd! Skriv gärna om du kommer på den sen😄

    Svara

     http://vm.tiktok.com/eaD4Jd/
     Denna eller hur? Hittar tyvärr inte namnet på låten

     Svara

      Jaaa!!! Den låten är det! Grym du är som kunde lista ut det! Tack😄🙌🏽

      Svara

       Sadness disease med AiYLO heter den👍🏼😄

       Svara

        Eller rättare sagt av urban cone för er som är nyfikna😅

        Svara

  Jag gillar inte riktigt det som händer nu när jag börjar bli äldre…

  Det började med att mensen blev galen. Jag blödde, mer eller mindre konstant, i nästan fyra år.
  Till slut sökte jag hjälp och det blev så att jag tog bort livmodern. Äggledarna är kvar så att man fortfarande producerar hormoner.
  Och fyfaan va skönt!! Det är bland det bästa jag gjort. Ingen mens. Inte ont och knappt fismage 🙂
  Va inte så dum som jag och vänta i åratal när det finns hjälp. Ska du inte ha barn, ta bort skiten bara!

  Sen… blev jag ytterligare lite äldre. Svettades och jävlades. Varm, kall, varm, kall, varm, kall…
  Men NEEJ! Inte fan har jag hamnat i klimakteriet?! Neeehej da!
  Efter att jag förlorat mina två katter kunde jag liksom inte ”hämta mej”. Sorgen tog aldrig slut. Tårarna tog aldrig slut. Jag vaknade lessen, somnade lessen. Tårarna bara rann. Är jag galen? Jag borde kunna hantera det här… i två år grät jag.
  En vän som är kurator/psykiatriker tyckte jag skulle prova hormontillskott. Jag fick ett preparat som heter Femanest vilket rekommenderas till de som opererat bort livmodern, annars får man annat.
  Det tog FYRA DAGAR!! så mådde jag som en prinsessa igen! Inte svettig och tårarna slutade rinna. Fantastiskt!

  Vifta inte bort dina kvinnliga problem. Äscha da, inte har jag klimakteriebesvär heller!? Joo det har du. Sök hjälp!
  Var inte lika dum i huvet som jag var.

  Tjingeling 🙂 // Tant KIA

  Svara

   Tänkvärt, tack! <3

   Svara

   Vad härligt Kia! Bra att du hittade något som hjälpte!

   Svara

  Hur dåligt måste det inte gå för Bianca & Alices ”showcast”? De tjatar att man ska köpa biljetter i varenda podcast-avsnitt, går ut och skriker om det på stan och gör youtube-videos… Måste vara jobbigt att känna att man tagit vatten över huvudet. Ännu jobbigare när Biancas manager Vanessa Lindblad och Rebecca Stellas livepodd sålde slut på någon timme.

  Svara

   Detta är bara en chansning men tänker att det är betydligt större arena de ska ha sin live i? Orkar inte googla på skillnaderna på lokalerna men tänker att det är så?:)

   Svara

    Ja globen är ju rätt stor :’D

    Svara

   Vanessa och Rebecca hade nog sjukt mycket mindre biljetter. Alice och Bianca har ju hela globen dom vill fylla (vilket de inte lär lyckas med, men också därför de har massa biljetter kvar och lär tjata om det fram tills premiären 😝) så det är inte så konstigt och de hade nog inte räknat med att ddt skulle vara slutsålt nu heller

   Svara

  Någon som har erfaranhet av Acnatac mot akne? Har ni några tips isf? Hur långt efter kuren är det okej att bli gravid?

  Svara

   För mig har den funkat superbra mot acne men man blir väldigt torr också så glöm för guds skull inte att smörja rikligt med hudkräm när du använder den, jag klarar t.ex inte varje dag med acnatac när det är kallt för jag blir alldeles för torr

   Svara

    Tack för svar! Har fått det utskrivet men vet inte om jag vågar börja använda då vi ska börja försöka få barn nu. Vet inte riktigt om det är säkert att använda det nu men sluta så fort vi plussar.

    Svara

  Jag har länge funderat på att gå på KBT-terapi så jag kan bli av med min sociala ångest men jag har alltid haft en sned bild till psykologer och känner mig dum som inte kan hantera mina problem på egen hand. Och tänk om hoppet är ute? Tänk om inte ens psykologen kan hjälpa mig? Ni som har gått eller går i terapi – är det bra? Blir ni hjälpta? Jag behöver all pepp jag kan få ❤

  Svara

   Terapi räddade mitt liv.
   Jag började när jag var 15, blev dittvingad av min familj då jag vägrade inse att jag mådde dåligt. Hade antagligen inte levt idag om jag inte fått den hjälpen jag fick då.
   Har haft kontakt med psykiatrin till och från sedan jag var 15 (är 20+ nu) och har fått hjälp både med att träna bort olika fobier, fått hjälp att lägga upp min vardag, fått en utredning av en diagnos jag misstänkt att jag haft hela livet (som skolan viftade bort och sa ”nej hon är bara lat”).

   Jag har nästan bara bra erfarenheter. Mitt tips är att, känns det inte bra med psykologen/kontaktpersonen du får, så byt!! Jag hamnade hos en som totalt dumdörklarade mig en gång, ringde dit och grät och sa att jag inte ville komma tillbaka och då sa telefonisten att det absolut inte var något problem att byta. När jag bytte fick jag en som var fantastisk.

   Du är inte dum, jag förstår dock hur det känns, men ibland behöver man bara lite hjälp på traven. Hoppas mitt svar var till någon typ av hjälp (svamlar kanske lite pga ligger med huvudvärk) och att allt blir bra. Massa kramar ❤️

   Svara

    Vad glad jag blir av att höra att du mår bättre nu ❤ jag försöker vara stark i många situationer men ibland så går det bara inte så får ringa psykologen imorgon.

    Tack för dina fina ord och stor kram tillbaka ❤

    Svara

   Jag går i dbt terapi för emotionell instabilitet och det har verkligen hjälpt mig att få insikt i min problematik. Det gäller att få en psykolog man klickar med som förstår en och som man känner sig bekväm att öppna upp sig till. 🙂

   Svara

    Ja det är absolut så. Hoppas jag hittar någon bra bara. Tack för dina fina ord ❤

    Svara

   Vissa problem kan man inte hantera på egen hand, det är inget att känna sig dum för! <3 Psykologer har pluggat länge för att de vill hjälpa människor att må bättre. KBT har god evidens för social ångest. Ge det ett försök, du förtjänar att må bättre!!!

   Svara

    Nej det verkar inte så och även om jag försöker så säger det stopp ibland. Jag ska försöka hitta en bra psykolog som jag kan prata med så jag kan må lite bättre.

    Tack för dina fina ord ❤

    Svara

     Jag började hos en psykolog i somras som var helt värdelös. Han lyssnade inte alls på vad jag sa och viftade bort allt(och det handlar t.o.m om allvarliga saker!) så jag slutade gå. Jag har ringt runt i omgångar efter det och för några dagar fick jag tag på en som verkligen verkar förstå mig och det känns som vi klickar! Jag ska dit på fredag.

     Även med psykologer handlar det om att man måste ha ”kemi”, alltså klicka med för att känna sig bekväm, förstådd och trygg. Är det fel person, byt. Jag har gått hos flera tidigare, en del funkade det inte alls med, andra har varit min största pelare som verkligen gjort skillnad.

     Det gäller bara att hitta sitt guldkorn, ge inte upp om den första är en nit

     Svara

   KBT har räddat mitt liv. På riktig, skulle varit död utan. Sök hjälp!

   Svara

  Gjorde nyss avbrott i min utbildning då jag inte känner att jag valt rätt. Har sökt olika jobb nu men hittills inte några svar. Ska förmodligen börja studera ett nytt ämne till hösten men att inte ha nån sysselsättning i form av studier eller jobb stressar livet ur mig! Har aldrig varit utan sysselsättning. Tips på saker att göra på dagarna? Jag tränar mycket men annars har jag svårt att veta vad man ska göra under dagarna..

  Svara

   Bli volontär

   Svara

  Kolla Peg Parneviks senaste bilder på instagram. Tråkigt att hon sprutat in så mkt fillers. Känns på något vis jättesorgligt att t.om hon har halkat dit.

  Svara

   Skrev du inte den frågan under ett tidigare inlägg eller minns jag fel?

   Svara

    Ja nu ikväll, så du borde minnas det 😉 men jag tyckte det passade bättre här under öppet spår. Blev lite väl OT under det inlägget

    Svara

     Jag skummar så mycket annat på nätet, så vad som händer här får inte plats i minnet alltid.

     Svara

   tycker peg ser ut som hon brukar på sina bilder 🤔

   Svara

  Ska börja fasa ut venlafaxin snart, från 75mg till 37.5 mg till sluta helt.
  Missar jag en tablett så spyr jag, blir yr, ont i huvudet, blixtrar framför ögonen.

  Har någon några bra historier om att fasa ut och sluta? Googlade och hittade bara hemska historier som säger att man mår skit i minst 2 veckor 🙁

  Svara

   Jag mådde riktigt konstigt i en vecka och efter ytterligare en vecka mådde jag bra. Jag hade dock bara 37,5 mg som jag tog bort helt. Jag spydde inte men jag kände det som typ hela jag vibrerade på nåt konstigt sätt. Det som hjälpte för mig va att åka bil, vibrationerna/skakningarna i bilen gjorde att det kändes mindre i kroppen. Och så åt jag massvis med godis! Sockret hjälpte.

   Det är bara att härda ut tyvärr. Det blir enklare för varje dag. Men jag skulle aldrig äta venlafaxin igen pga utsättningssymptomen.

   Svara

  Någon här som har varit på raw comedy club i Stockholm? Min pojkvän fyller 20 och har funderat på att ge honom middagspaketet där i present (vi bor nära så kan lätt ta tåget hem efteråt). Det är bland annat Özz Nujen, Carl Stanley och Johanna Nordström som ska vara där den kvällen jag tänker på. Ingen av oss har varit på stand up innan.

  Mina andra alternativ är en skruvdragare eller en skäggtrimmer och det känns lite mer opersonligt även om jag vet att han skulle bli sjukt glad. Hade helst gett lego technic porschen men det blir lite över min budget… Skulle ni tipsa om raw, eller stand up överhuvud taget? 🙂

  Svara

   Kör på första 😁

   Svara

   Släpade med min kille på standup för första gången i höstas och han älskade det. Både Carl och Johanna är ju skitroliga så jag hade lätt valt stand-up!

   Svara

  Är det någon som mått psykiskt dåligt pga sin chef för att chefen nedvärderar en? Vad gör man när man inte kan vända sig till dennes chefer för dem favoriserar personen?

  Svara

   Åh det där är svårt och säkert inte så ovanligt. Har du någon kollega att tala med, eller facket eller företagshälsovården kanske 🤔

   Svara

   Japp, det gör jag. Men jag har fått nytt jobb så hon är snart inget problem längre.😊

   Svara

  Blev nyfiken efter Annica Englunds lakanshistoria.. Hur ofta tvättar ni era lakan? 🧐 Jag tvättar kanske var tredje vecka.. ibland mer sällan. Är det ofräscht?

  Svara

   Ej ofräscht. Är en duschad och ren, samt sover i pyjamas, blir lakan inte särskilt nedsolkade.

   Svara

   Jag tvättar också var tredje. Skiter i om det anses ofräscht av någon. Jag känner mig ren, har inte blivit sjuk av det eller haft några problem 😝

   Svara

    Om du skiter i/på lakanen kan det bli aningen ofräscht 🙂

    Svara

     Förstår att du försökte vara rolig 🙂 dock formulerade jag inte mig på ett sätt som gör att ditt skämt fick någon poäng 😝 skrev liksom inte ”jag skiter i lakanen”

     Svara

   En gång i halvåret. Det som inte dödar härdar!

   Svara

    🤮🥴🤢

    Svara

   Vi har hund som till och från sover i sängen, så vi bäddar rent en gång i veckan.

   Svara

   Varannan dag

   Svara

    😱 varför så ofta? Det känns som en så jobbig procedur att göra varannan dag till ingen nytta… ta av sängkläder, tvätta, torka, vika, sätta på nya.

    Svara

  Hur mycket pensionssparar ni i månaden?

  Svara

   1000 kr 👍🏻

   Svara

   7500

   Svara

    12000

    Svara

  Hjääälp 🙁 Har alltid haft naturligt lockigt/vågigt hår.. alltid plattat det väldigt ofta men sedan i julas har jag haft en ny varmare plattång som jag blivit besatt av o även gjort finare vågor (än mina egna) varje dag. Nu har jag märkt de senaste gångerna när jag låtit mitt hår självtorka- mina naturliga vågor är borta ?!? Får panik! Känns inte som jag alls o fattar inte om jag har sabbat mitt hår, kan man ens göra så att lockar försvinner? Nån som har tips för att få tillbaks mitt gamla hår? 🙏🏼🙏🏼
  Och ja… ska köpa värmeskydd ..

  Svara

  Kanske lite sen men behöver skriva av mig någonstans. Känner mig så ledsen. Jag har alltid varit en rätt ensam person men det senaste året har jag haft en människa som jag trodde var min vän. För ett par dagar sen urartade det dock och jag insåg att hon manipulerat mig hur länge som helst. Fått mig att ta på mig skulden för saker som inte varit mitt fel, ”neggat” mig, använt saker jag berättat i förtroende emot mig och fått mig att göra saker jag inte är bekväm med. T sista är det som känns värst. Förstår inte hur jag inte kunde se det innan men nu blir jag illamående av att tänka på det. Har brutit kontakten helt men är ledsen eftersom hon i princip var min enda vän. Känner mig ensammat i världen och som att ingen någonsin kommer vilja vara min vän på riktigt.

  Svara

   Snart borde det vara dax för ett nytt ”Hitta vänner-inlägg” här på Bloggbevakning. Det var länge sedan sist och folk har börjat fråga om ett. Vänta på det, för här finns säkert några som vill knyta nya vänskapsband med andra kommentatorer.

   Svara

   Hellre ensam än skitvänner!!

   Svara

  Jag blir aldrig trött på kvällen? Trots att jag har varit uppe tidigt och gjort saker under dagen kan jag aldrig somna på kvällen. Så tröttsamt(hehe). Tips ??

  Svara

  Måste bara få klaga lite. Det finns en kille som jag är intresserad av och jag vet även att han är intresserad av mig då han har sagt det till mig både nykter och på fyllan och så har han även berättat för en gemensam vän. Problemet är ju nu då att han har legat ett par gånger med den här gemensamma vännen för några månader sen och hon har haft en del känslor för honom som dock inte har varit besvarade och hon har verkligen mått skit över honom. Och av respekt för henne och för att min vänskap med henne betyder mer än nån kille så kan jag ju liksom inte börja träffa honom. Men faaan jag vill ju ha honom!

  Svara

  Hur gör man slut med en förälder?
  Har googlat, googlat och åter googlat men får bara fram ”Så säger psykologen” typ.
  Jag vill ha riktigt hjälp från riktiga människor som gjort just detta. (Jo Jag vet, psykologer är riktigt människor)

  Svara

   Varför ska du göra slut?

   Svara

    För att han har gjort mig så himla illa under hela mitt liv. De senaste 2 åren har han blivit ”normal” men det duger tyvärr inte

    Svara

   Sök på föräldrar och narcissism. Där tror jag du kan få träffar med berättelser från vanliga människor som tvingats bryta från sina föräldrar. Lycka till

   Svara

    !! Tack, det ska jag kolla

    Svara

   Radera och blockera alla telefonnummer. Jag flyttade 30 mil och började om på nytt. Bästa beslutet någonsin.

   Svara

    OJ wow, bara sådär? Utan att säga något?
    Jag tänker hela tiden att jag skulle såra. Som om hans känslor är de viktiga

    Svara

   Jag gjorde det på telefon. Sa att jag inte ville höras och ses nå mer och att jag inte kunde ha honom (min pappa) i mitt liv nå mer. Att jag gjorde detta valet för mig själv. Det var jobbigt men blev så sviken om och om igen.

   Svara

    Oj, förstår att det var jobbigt men jösses vad starkt!
    Tror jag är alldeles för feg för det

    Svara

  Äkta bullshit. Underlättar lurendrejeri avsevärt, med minskad hälsa och ökade kostnader. Köp nu och bli fattig och sjuk redan imorgon!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.