Har Villfarelser blivit plagierad?

Igår innan jag somnade såg jag ett inlägg som Instagramkontot @villfarelser postat, där personen bakom kontot påstod att hen blivit plagierad.
Bilden är sedan dess bortplockad vilket jag tycker är synd, för diskussionen som pågick där var väldigt intressant. Jag antar att den spårade ur, eller att personen bakom ”kopian” gick med på att plocka bort den?

Vissa tyckte att citatet – och särskilt tillsammans med bilden här nedan – är starkt kopplat till Villfarelser medan andra inte alls höll med.
Det jag fann mest intressant var när Villfarelser berättade hur hen får tag i alla bilder som används och således även rättigheterna att använda dem. Hur de kommer från museum eller privatpersoner.
Det har nämligen jag också undrat över…

På tal om patent – jag undrar om det finns någon som äger originalrätten till alla dessa jävla ”Carpe Diem-skyltar” som hänger överallt, runt om i de svenska hemmen?
Är de alla egentligen bara kopior av en originalskylt?

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Patent har inget med varken upphovsrätt eller mönsterskydd att göra. Patent gäller tekniska lösningar i princip.

  Svara

  Patent är väl bara för uppfinningar?
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   Varför dubbellänkar du alltid till din blogg?

   Svara

    Är väl bättre om jag länkar till min än nån annans?

    Svara

     ta inte bort din dubbellänk, fint med rosa här inne <3 (och skit i klagomajorna)

     Svara

      Är det inte rött? 🤯

      Svara

  Hen bakom kontot villfarelser är en han och heter Mathias…

  Svara

  Jag som tänkt att Villfarelser är en tristare ”kopia” av Jan Stenmark.

  Svara

   Håller defintivt med. Han försöker göra exakt samma som Stenmark men tyvärr är han bara tråkig.

   Svara

  Varför skriver du om villfarelser som att det är någon slags hemlig person bakom kontot?

  Att det är en man som heter Mathias är väl knappast någon nyhet för någon? Han har väl gjort tillräckligt många signeringar, utställningar, intervjuer m.m för att i princip hela Sverige ska veta vem han är?

  Svara

   Kontot heter det.

   Svara

    Menar du att själva kontot är en hen?

    Svara

   Ingen aning vem det är. 🤔🤔

   Svara

   Hoppla, hade ingen aning och har följt kontot ett bra tag.

   Svara

  Det är inte exakt samma citat så..

  Svara

   Att lägga in ett ”för” blev bara fulare.

   Svara

  Det kallas varumärkesskydd. Har extremt svårt att se hur ”Carpe Diem” skulle tillerkännas eller ges fortsatt skydd för varumärket, när det numera kan sägas utgöra en ”allmän beteckning” för varor av liknande svar, som t.ex. Jeep eller Thermos.

  Svara

   Exakt så

   Svara

  Han har väl tidigare haft problem med att någon hävdade att de var återförsäljare fast de inte var det? Typ någon gammal affärspartner eller nåt. Finns säkert långt bak på hans insta, tror jag har läst det där, men orkar inte leta

  Svara

  hh redan på rea

  Svara

   Helly Hansen?

   Svara

   Hermine hold tror jag hen menade

   Svara

  TIPS:

  Linda Hallberg får betalt för att hålla en masterclass hos BeautyBay för hennes LH Cosmetics som säljs på BeautyBay och skriva inlägg om det på bloggen: https://lindahallberg.se/2019/03/07/my-masterclass-in-london/#

  Medan allas våran Bella och ”Heads of” reades ut illa kvickt och nu finns det inget spår av LCC/Löwengrip på deras hemsida….

  Svara

   Först, undrar verkligen varför Bella fascinerar er så. Jag förstår att hon tror att hon är mycket större än hon är för det går inte en dag utan att det skrivs om henne.

   Sen som hudvårdsnörd så måste jag säga att jag inte är förvånad att märket inte funkar. Man vill känna igen sig i sitt märke. Hittar man en produkt man gillar så vill man inte ha ny förpackning, ny ingredienslista osv. Man vill ha samma som man är van vid och som man vet funkar på ens hy. Jag tror att Bella hade kommit mycket längre med hudvården om hon hållt fast i de rosa/guld(?) förpackningarna och gett kunderna en chans att köpa om samma produkt igen och igen innan de började ändra på saker.

   Tror många förstår vad jag menar. Man tar samma tandkräm, deo eller duschtvål av vana och för att man vet att det funkar utan att egentligen slänga ett öga på alternativen. Så fungerar många med hudvård också.

   Svara

    De ville kunna höja priset, satsa internationellt och bli ett ”fint märke”. Sk trading up.
    Produkterna ändrades inte i någon större utsträckning vad gäller innehåll och funktion men de nya förpackningarna gjorde konsumenterna förvirrade. Priset blev dessutom för högt för många som köpt LCC.
    Lär komma en billigare variant i höst typ gamla LCC.

    Svara

  Aldrig garvat så mycket i mitt liv.
  En vit medelålders man som påstår sig ha upphovsrätt på kvinnors svar till män.
  När dikten överträffar verkligheten. Någon svara ”det är faktiskt poesi han gör” (kränkt)
  Han svara någon i kommentarena
  ”Hade någon gjort något med citatet -ingen kallar mig lilla gumman- hade jg inte brytt mig, men när -ingen jävel- kommer in blir det en lite annan sak”.
  Hahahahahaha
  Jag har heller aldrig sett sämre skit. Talande att han jämförs med helt uttjatade citat som Carpe Diem.
  Orkar inte vad kul!
  Tack för underhållningen!!!

  Svara

   Hahah, din kommentar beskrev mina tankar kring det hela!

   Svara

   Hade det varit nån skillnad om han inte varit vit? Mer trovärdigt angående kvinnors svar till män om han varit svart?

   Svara

    Det är vita medelålders män som har mest makt i världen. Därför är det tragiskt och komiskt att en vit medelålders man ska sno kvinnors citat.

    Svara

    Anders. Gå hem o lägg dig.

    Svara

   Ja alltså jag misstänker att han inte var den första att uttrycka dessa ord och han äger dem inte på något sätt. Så himla lågt av honom att smutskasta en liten affärsinnehavare och designer på det där sättet.

   Svara

  Vad kom först, hönan eller ägget..?
  Lite samma frågeställning, Efva Attling har ju blivit plagierat ”bortom” Farsta glitter… Idén men någon härlig aforism ”ala Carpe Diem” är ju såledelse vare sig speciellt unik eller.. modern.

  Svara

  Btw, kopian känns snyggare rent stilmässigt, ”originalet” är väldigt klumpigt, men matchar man med en valfri vikingasymbol är man ”hemma”..

  Svara

   Du skojar…

   Svara

  Hon gjorde smycket först. Han är väl mest bara kinkig för att han själv inte fick idén att sälja smycket först. Han är ett jävla stolpskott som hotar kvinnor. Ber om ursäkt först EFTER att hans idioti uppmärksammats av större konton. Han har inte stannat upp och reflekterat över hur han behandlar kvinnor vars underordnade ställning han själv profiterar på innan liksom. Blir så äcklad av sådana män som säger sig stå på kvinnornas sida och sedan visar sig bestå av exakt samma skrot och korn som andra män.

  Svara

   Han gjorde väl smycket för att ”ge igen” mot henne va? Eller är det ett annat smycke?

   Svara

  Cissi Wallin skrev om det här igår. Smycket utan läderrem gjordes först, av en kvinna med väldigt få följare på insta som hette veras_design, Då blev villfarelser arg och hotfull och gjorde snabbt ett eget smycke och hotade att stämma henne. Detta uppmärksammades av tex Wallin och andra och han insåg snabbt att det är svårt att ha patent på en mening, och dessutom som man profitera på feministiska uttalanden, så han försökte ta bort bilden. Men det var redan ute. En vuxen man som hotar en ung kvinna som sålde ett smycke? Jag tappade all min respekt för villfarelser.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.