Kommer Löwengrip inte vara ”cruelty free” längre om de tas in på den Kinesiska marknaden?

Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius är för tillfället i Shanghai för att försöka sälja in Löwengrip. Möten med företag som Blue Bell Group och Parkson är planerade och de har redan fått en rundtur bland skönhetsdiskarna.
Om jag tolkar Isabellas inlägg så vill Löwengrip få in sina produkter på hyllorna i de kinesiska butikerna och inte enbart sälja via e-handel, vilket gör att produkterna kan komma att djurtestas – något hon fått en fråga om på sin blogg.

Så här skriver svenska yle om handel med skönhets- och hygienartiklar i Kina 2018.

Att få bort djurförsök över hela världen – vore inte det något för världens snart mäktigaste kvinna att sätta tänderna i?

158 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stoppa onödiga djurförsök är förstås bra, att använda smink och schampo och hudkräm är inget vi måste göra och därför borde bi förstås inte testa detta på djur.

  Vissa djurförsök är dock väldigt viktiga. På möss kan man t ex forska på om man kan blockera vissa enzymer för att stoppa cancerutvecklingen. Här tycker jag absolut att djurförsök är motiverade eftersom de är räddar livet på människor.

  Svara

   Jag skulle säga att åtminstone schampo är viktigt att använda idag. Vi lever i ett samhälle som skiljer sig markant från säg början av 1900-talet… Man kan ju köra no poo men då måste man iallafall ha balsam.

   Svara

    Äppelcidervinäger istället för balsam.

    Svara

    Schampoo är inte viktigare nu än då. Vi blir bara lurade av reklamen.

    Svara

     Avgaser, allt möjligt som gör att håret drar till sig lukt? Det blir fettigt? Man har behov av att använda schampo idag, det är inte livsnödvändigt men vill du gå till jobbet med fett hår som luktar efter gårdagen när du var ute och festade så varsågod. Jag vill inte.

     Svara

      Oj så okunnig om historien du verkar vara!

      Svara

       Har du något att tillföra själv?

       Svara

      Anonym 10:12, tvättar du ditt hår varje dag..?

      Svara

       Haha tänkte just det. Jag går mer ån gärna till jobbet med fett hår, som luktar av i förrgår. Flera dagar i veckan. Förmodligen har jag inte ens duschat, kostar med varmvatten.

       Svara

        Usch😝

        Svara

        Jaha du, hur länge går du med fett hår då? Förr eller senare är det ju dags för SCHAMPO 😉?

        Svara

         Finns torrschampo. När man tvättar håret varje dag gör man bara att det blir mer fett.

         Svara

       Nej två till tre ggr i veckan, har jag varit ute och festat tvättar jag absolut håret oavsett om det redan är nytvättat eller ej. Miljöer där folk dricker, äter, röker, svettas (dansgolv tex) innebär att håret drar till sig en viss lukt.

       Svara

     Tycker själv det är viktigt att tvätta håret ordentligt efter ett pass på sjukhuset, men behovet kanske varierar beroende på vad man gör. De som vårdade sjuka förr i tiden spred nog också bakterier, skönt att idag kunna minska den risken.

     Men idag finns det ju tack och lov en uppsjö av schampon som inte är djurtestade, så där behöver vi inte testa mer. Skillnad mot mediciner med potential att rädda liv.

     Svara

    Finns ju hur mycket nopoo som helst som inte använder schampo, balsam eller annat kemiskt 🙄

    Svara

     Vill veta om alla ni som menar att schampo inte behövs använder det själva? Ärligt nu? 🙂 Annars är ni bara hycklare.

     Svara

      Jag som förut tvättade håret minst en gång per dag är nu ibland nere på två gånger per vecka utan att det är negativt för håret. Jag trodde aldrig att jag skulle komma hit och förstod inte hur andra bar sig åt för att tvätta håret så sällan. Men det var då ☺

      Svara

      Jag tvättar håret med ägg och äppelcidervinäger. Det tar bort fett och smuts och håret mår kanon

      Svara

      Tvättar aldrig håret med vanligt schampo utan anv hårtvål från Malin i Ratan och äppelcidervinäger. Tvättar håret max en gång i veckan, om inget särskilt händer. Borstar ordentligt med svinborste för att borsta it fettet. Har aldrig haft finare hår.

      Svara

     det finns ingen metod i världen för att tvätta hår som inte kräver användandet av kemikalier, då all materia är kemikalier.

     Svara

      Eh, va? All materia? En kemikalie är, enligt Svenska kemistsamfundets nomenklaturutskott 2001, ett ämne – grundämne eller förening, eller en blandning av dessa – som används industriellt och kommersiellt, är makroskopiskt homogent samt inte är avsett att äta.

      Svara

       Som jordgubbar?

       Svara

     Bra skrivet camcam. Djurförsök är ju vidrigt. Trevlig helg. Hoppas selma mår bättre och att THK och lilla snöboll mår bra. Puss på nosen till dom. 😊😻

     Svara

    Men det finns ju redan schampo. Det är ju knappast berättigat att djurtesta schampon för att ta fram nya versioner av schampon?

    Svara

     Precis min tanke. Finns redan ett stort utbud av produkter för hår och hud, vi klarar oss gott och väl med det som finns.

     Svara

   Äh, testa allt på människor istället tycker jag. Djuren har, vad jag vet, inte gett oss tillåtelse att använda dom till tester varken för hygienartiklar, läkemedel eller något annat.
   Fullt medveten om att många är tvungna att ta mediciner men testerna kan man lösa på annat vis

   Svara

    Hur ska man lösa tester av läkemedel på annat vis?

    Svara

     Det är inte jag som är proffset, det har jag aldrig påstått. Däremot tycker JAG att både hygienartiklar, kosmetika, läkemedel osv bör testas på människor. Inte på djur då de aldrig sagt eller kommer att säga varken ja eller nej.
     De läkemedel du behöver får väl du ställa upp och testas för eller hoppas på att någon annan vill ta den risken åt dig.

     Svara

      Så du tycker att redan sjuka människor kan likväl dö, för de måste ändå testa sina egna läkemedel? Ingen med cancer har valt det (utom möjligen rökare som fått lungcancer), ska de då lämnas vind för våg och vara försökspersoner och dö?

      Svara

       Jag vet mycket väl att det inte är ett val men vi har ingen som helst rätt att utnyttja djur för att vi själva ska må bra. Har någon rätt att utföra plågsamma tester på dig utan ditt godkännande?
       Har någon rätt att utföra plågsamma tester på dig bara för att du kanske inte har möjligheten att säga nej?

       Svara

        Tester på möss och andra smådjur är ett MÅSTE. cancermediciner tex. Även neurologiska sjukdomar. Tycker man annat är man oerhört naiv och sjuk som djur aktivister är. När det gäller schampo så behövs det självklart inte tester på djur. Ps sverige har världens näst högsta våldtäkts statistik efter Sydafrika och världens högsta döds skjutningar i våra förorter, Ni tycker inte att det är viktigare att prata om än schampo? Sverige är illa ute.

        Svara

         Hörru Herr polisen, jag pratar inga jädra schampon. Är heller ingen djuraktivist utan är helt enkelt emot djurplågeri. Ska vi människor ha mediciner så ska de testas på oss

         Svara

       Varför inte testa på dödsdömda, eller de som sitter på livstid?

       Svara

   Jag behöver smink, schampo och hudkräm för min omvårdnad och mitt välbefinnande och har inga som helst planer att sluta fylla badrummet med härliga och väldoftande produkter i snygga förpackningar. Men som tur är finns det en hel uppsjö av produkter att välja mellan om man föredrar märken som inte testar på djur.

   Svara

    *Vill ha, inte behöver

    Svara

     Villhöver?

     Svara

      Villhöver it is!! 👍🏻

      *klarar mig INTE utan. Vill inte behöva göra det heller.

      Svara

   Håller INTE med. Tycker vi kan testa på alla pedofiler, mördare, våldtäktsmän osv 🙂 så får stackars djuren vara ifred. Har inte vi människor exploaterat både djur och natur för vår egen vinning i alldeles för många år nu?

   Svara

    Det samhället vill jag absolut inte leva i. Det svenska rättsväsendet jobbar inte- och ska inte jobba med fysisk bestraffning oavsett vilket brott som har begåtts.

    Svara

     Nej med så klart Hedvik.
     Dessa våldtäcksmän och mördare bör istället sättas i säker förvar i en cell med bra mat, skön säng, utevistelser, kanske lite internet på det.
     Så kan vi även hålla de i handen och klappa de på kinden för att så småningom släppa ut de i samhället.

     Vad ger oss rätt att bestraffa djur medan sådana avskum ska komma lindrigt undan?

     Svara

      Det kallas människovärde.

      Svara

       Alla läkemedel som nått tillräckligt långt i utvecklingen testas på människor, först på friska och sedan sjuka (de som ska bli hjälpta av läkemedlet). En av anledningarna till att läkemedel först testas på vävnader och sedan djur innan människor, är att människors fysiologi är så komplex att det ofta kan vara svårt att se samband mellan olika faktorer. Zebrafiskar, grodor och möss är vanliga försöksdjur eftersom deras fysiologi har färre komponenter än människors och därmed en jämförbar förenkling. Det är ju en fördel att förstå hur ett läkemedel verkar i kroppen innan det distribueras.

       Svara

       Djurens värde då, Anna?

       Svara

      Eller så kan vi utvisa dom efter avtjänat straff! Dom flesta våldtäkter och mord utförs av icke svenskar. Det är bra med djurförsök speciellt när vi söker efter nya mediciner till sjukdomar som cancer etc etc.

      Svara

  ”Creative Director, Isabella Löwengrip, personally oversees this testing process.”

  Bara jag som drar på smilbanden åt den formuleringen? Låter som att hon personligen är med och kontrollerar att labbpersonalen gör rätt, med sina fantastiska kunskaper inom laboratorieteknik och dermatologi 🙂

  Svara

   Precis! Som om det validerar produkterna liksom…

   Svara

    Det borde snarare vara ett varningstecken.

    Svara

     😂😂😂

     Svara

   hahahaah

   Svara

  Såvitt jag vet behöver man inte djurtesta i Kina om man bara säljer online.

  Svara

   Men de ska inte bara sälja online – det är det som är grejen.

   Svara

    undrar hur det går ihop med pingis ”veganism” 😂

    Svara

     Rebecka, tyvärr verkar det som att tjänar man bara pengar på’t så…😞

     Svara

    Publicerat på Bellas blogg 10:48
    ”Djurtestningen är påväg bort tack vare den nya yngre generationen som ligger på hårt och därav växer e-handeln mycket snabbt, för då krävs ingen djurtestning. Dessutom kan du finnas i butik men bara visa upp och sälja produkten online, då slipper du också djurtestning.”

    Svara

     Källkritik?

     Svara

    Hon skriver ju på bloggen att produkten kan stå på hyllorna men ändå säljas över internet, och att man därmed kan undvika att testa på djur trots fysiska affärer. Seriöst, du vill bara hitta problem överallt utan att faktiskt läsa vad som står. Och nej, jag är inte nån försvarare av blondinbella, men ibland korsar du verkligen gränser i ditt hat för henne.

    Svara

     Fast det låter ju helt bisarrt! Tänk dig att du går och ska köpa hudkräm i en affär och 9 av 10 märken kan du köpa över disk och det tionde måste du köpa online, och du vet att det är för att det inte genomgått samma tester som de övriga. Vilket märke skulle du välja? Och jag förstår att det säkert finns en marknad för cruelty free online i Kina, men det där låter ju verkligen som någon Isabella säger till sin svenska kundkrets för det låter bra. Efter alla lögner och halvsanningar så har jag inget förtroende för henne.

     Svara

     Så du jämställer att ifrågasätta med hat? IL påstår saker som är felaktiga för att passa hennes syften. Är det fel tycker du att slå hål på felaktiga och vilseledande påståenden?

     Svara

     Till CamCams försvar så publicerade hon inlägget innan IL.

     Svara

    Men skrev inte hon för två år sedan att hon ALDRIG kommer att lansera på en marknad där de testad på djur?

    Svara

     Har hon raderat det inlägget? Minns så väl att hon skrev att hon inte vill lansera på den fysiska marknaden pga djurtester och att de typ inte kommer backa från sina värderingar, men nu hittar inte jag inlägget. Är det raderat kanske ?

     Svara

      ”Det som är roligt är att intresset för oss är jättestort och många letar just efter märken som har ett personligt varumärke bakom samt jobbar via sociala medier. Vi är hårda med att vi inte kommer att djurtesta vilket begränsar oss till E-handel, vi tänker långsiktigt. Den lagen kommer troligtvis att förändras här borta någon dag och är vi redan etablerade online kommer vi in på klassisk retail också. Egna värderingar får aldrig tummas på framför business, då är inte jobbet värt det. Tvärt om är det viktigt att våga ifrågasätta och göra skillnad.”

      https://www.isabellalowengrip.se/2017/09/18/hall-tummarna-2/

      Svara

   Kan du läsa texten igen kanske?

   Svara

   Det är riktigt att Kina tagit bort sitt tidigare krav på att alla kosmetiska produkter måste vara djurtestade. Detta gäller oavsett om produkten säljs online eller i butik. Dock måste tillverkaren fortfarande kunna bevisa att produkten inte är skadlig. Som bevis kan även alternativa metoder accepteras. Kinesiska myndigheter kan själva fatta beslut om att testa produkten på djur innan produkten släps till försäljning. För att vara 100% cruelty free går det inte att sälja på den kinesiska marknaden.

   Svara

  Det ska bli intressant att se hur hon hanterar kommentarerna om att hon kommer hem på lördag, men har annonserat stort att hon ska vara borta från barnen tre veckor.

  Gissar att det varit såhär:
  Bella: ”ååå Odd jag MÅSTE vara utomlands vecka 10 fast det är min vecka, KAAAAN du ta barnen då”.
  Odd: ”ok men vecka 11 är min som vanligt”

  Men nu kommer hon ju få massa skeptiska kommentarer? Vad ska hon göra med dom? Bara hon inte börjar snacka skit om Oddan nu, tycker han gjort helt rätt som inte börjar släppa på schemat bara för att vara henne till lags.

  Svara

   Fast då är hon väl ”borta” från barnen i tre veckor. Tror dock inte det var det hon sa, utan att hon skulle vara på resa tre veckor, packa för tre veckor etc. Barnen kan hon väl träffa även om det inte är hennes vecka när hon kommer hem.

   Svara

   Ja men hon har ju sagt att hon inte träffar barnen på tre veckor inte att hon är borta tre veckor. Såklart inte Odd ruckar på sitt schema för att Isabella åker iväg. Men han är nog inte omöjlig och vill barnen träffa mamma över en middag eller eftermiddag så lär bog det gå bra.

   (Försvarade jag brecis Isabella???) (weird?!)

   Svara

    Alltså jag har inte ens barn men kan inte tänka på annat än hur sorgligt det är att barn inte får se sin mamma på tre veckor..

    Svara

   Bella sticker säkert iväg till Marbella för att få några spabehandlingar nu när hon är ledig från barnen en vecka till.
   Jobbet sköter ändå sig självt på kontoret.

   Svara

    Självklart, hon måste väl vila upp sig efter den så kallade intensiva och våldsamt fartfyllda arbetsresan. Minst hundrafemtioelva behandlingar krävs för att återigen orka med vardagslivet på hemmaplan. Med all personal. Alltså jag undrar seriöst om hon ens tvättar sig själv i duschen? Torkar baken?

    Svara

   Han har ju skrivit det flera gånger tidigare att Odd inte ska behöva ändra sitt schema för att hon är borta på hennes vecka och att hon respekterar det.

   Svara

   Bra för dem att de hittat ett sätt som fungerar, men ändå konstigt att frånvaro hanteras olika? Odd håller hårt på sina dagar när Bella är borta, när Odd behöver vara borta så byter de istället dagar. Resultatet: Barnen bor mer hos Odd.

   Svara

    Det är säkert både mysigare och tryggare hos pappa. Och så får man äta den mat man vill.

    Svara

     Haha vad vet du om vad de äter hemma hos honom?

     Svara

      Haha, de vet vi ju sen tidigare när Odd var gift med Bella. Hemlagad husmanskost. Frågor på det?

      Svara

      Hemlagade köttbullar och chili t ex 🙂

      Svara

       Och fredagsmys med tacos och massor med glass 🙂

       Svara

  Man är inte förvånad, hon går ju över lik för att bli större, rikare och kändare. Som att hon skulle bry sig om liken är djur? Tror inte det.

  Svara

  bb följer inte hermine hold längre på insta?????

  Svara

   Kors i taket.

   Svara

   Just för att få snack runt det! Ignorera och låt snacket självdö

   Svara

   Hon klarar inte av att hantera misslyckanden.

   Svara

  Drömde jag att LB hade en face reveal på barnen??? Sjuk dröm isf.

  Svara

   Jag vet inte vad du drömde.

   Svara

   Ja det stämmer med mina noteringar.

   Svara

    😂

    Svara

  Förstår inte varför man vill förknippad med en diktatur heller….

  Svara

   Det lär dom skita i så länge de får in pengar

   Svara

  Tror redan dom säljer i kina va? Dom var ju i en annan stad i kina för ett tag sedan o sålde in något. Men det kanske inte blev något
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   Det är skillnad på Hongkong och Folkrepubliken Kina.

   Svara

  Tror du på allvar att hon bryr sig? Hon använder för fan päls. Hon skiter i om produkterna djurtestade eller inte så länge hon kan få in mer pengar till sin extremt omoderna livsstil.

  Tycker lite synd om henne ändå, hon förstår inte att hennes lyxiga och konsumerande image är så ute som det bara kan bli. Låt henne få leka härskare i sitt eget lilla imperium om det ger henne lycka så kan vi andra skratta åt spektaklet.

  Svara

  Bella bryr sig bara om pengar så om det är djurtestat eller ej spelar ingen roll för henne.

  Svara

  OT Expressen listar ”årets 100 kvinnor” – Isabella, Kenza, m.fl. hamnar långt FÖRE Magda Gad! Vafan!!
  Okej att Expressen är ett dasspapper, men ändå… vafan!!!

  Svara

   Har inte Bella någon slags ”deal” med Expressen?

   Svara

    Genom Tailsweep ingår Bellas blogg nu i Bonnier Magazines & Brands.
    Det är säkert därför som både Martina Bonnier och Expressen är så vänligt inställda till Bella.

    Svara

     Aha ja jag visste att det var nåt lurt…

     Svara

      haha lurt? Vad är lurt med det? Finns många bloggare som ingår i Bonnier.

      Svara

    Jo, Isabella är långt upp i r-n på Martina Bonnier 😑

    Svara

   Aftonbladet har också en lista.

   Svara

    Den var bättre. Men Magda borde hamna först på alla svenska listor… oh well.

    Svara

   ”Med sitt hometeam visar hon att ingen kvinna klarar både barn och karriär utan uppbackning hemma”

   Hahaha what?? Tror det finns massor av kvinnor som klarar det! Iaf bättre än Bella som endast är en fjompig reklampelare..
   Vilken knäpp kommentar emot kvinnor??

   Svara

    What! Helt sjukt skriva så.

    Svara

    De flesta kvinnor klarar jobb och barn utan hjälp hemma. Upp till var och en vad man vill kalla karriär.

    Svara

  Produkterna är väl inte nåt särskilt, förpackningarna sticker inte ut, och om man nu överger det här med ”cruelty free”, blir det ännu färre som vill köpa. Det känns som om de fattar dåliga beslut hela tiden.

  Svara

   Snygga stilrena förpackningar, och bra produkter tycker jag.

   Svara

    Är de inte små och snålt tilltagna samt dyra?

    Svara

     Finns ett exakt likadant silvershampo som heter by veira på butiken ”normal”. Samma tillverkare, samma innehållsförtecknig. Pris 59 kr + 50 ml mer i flaskan. Om man nu tycker om det silvershampoot så blir det betydlig billigare… tips bara 🙂

     Svara

     Jag kan säga att jag har minskat mitt hårschampoo konto något enormt sen lag började använda Löwengrips produkter, de är perfekta för mitt hår och det håller sig fräscht i 5-6 dagar mellan tvättarna

     Svara

  hade ju varit lite roligt om produkterna INTE klarade djurtesterna xD

  Svara

  ”Advanced testing: we test only on humans to guarantee a reliably honest product that is 100% cruelty-free. All of our products are also subjected to rigorous dermatological testing over at least twelve months at our in-house laboratory.”
  Den där dermatologiska testningen som beskrivs är nog när Bella och hennes närmaste medarbetare sitter och geggar med produkter runt bordet? Något annat ”in-house laboratory” har man väl inte där vid Stureplan?

  Svara

   det här blir ju bara mer och mer bisarrt xD vad är det som händer?!?!

   Svara

    Du är bisarr rebecka, du bryr dig alltså inte om djuren utan vill bara att Löwengrip floppar.

    Svara

     vem vill INTE att blondinbellas skitprodukter floppar? Kvinnan är ju sveriges svar på Donald Trump. Sånt vill man fan inte stödja…
     NÄR ska den här människan skaffa sig lite empati och hänsyn? Personligen hoppas jag innerligt hon går i konkurs och lägger ner sin sketna blogg med 1,5 miljoner följare (MY ASS att det stämmer, isf hade hon haft fler följare på instagram men fler o fler bara avföljer henne)
     Nä den här personen är vidrig. Hon har svår hybris. Hon känns verkligen OND. Så egoistisk, självisk, kall med noll kärlek i kroppen.

     Svara

      Det är inga skitprodukter. Och Nej hon känns inte ond alls. Sveriges svar på Trump? Ser jag inte alls, är Isabella ras*stisk menar du eller vad? Hon har väl empati och hänsyn men ni vill hitta fel i allt och bre på om hur vidrig hon är… löjligt, säger mer om dig ”Anna”. Och du, stor blogg betyder inte samma sak som mycket ig-följare och vice versa, du har verkligen ingen koll.

      Svara

       ”sluta tjampa på våjan bella”

       Fråga henne istället om kappan sitter bra, vänder den sig ordentligt efter vinden?
       Hon är en pajas och inget annat.

       Svara

        Och allas vår bella är alltså en person som är känd för att stå för sina åsikter och värderingar?

        Svara

     what?! jag menar att det är bisarrt att dom nu påstår sig ha ett eget laboratorium på kontoret!

     Svara

   ”Dermatologiskt testad” betyder ju bara att en grupp människor har testat produkten under överseende av en dermatolog.. Så jag antar att Bellas och medarbetarnas ”geggande” kan räknas dit så länge de jobbar med en dermatolog. 😂

   Svara

    Jag blev lugnad när de skrev att Bella övervakar testningen. Då kan inget gå fel.

    Svara

  ”Sustainability is another of our key ethics, which is why all Löwengrip products are produced here in Sweden, using environmentally friendly manufacturing technologies”, says Creative Director and co-founder Isabella Löwengrip.”
  Ännu ett bra argument när man vill sälja produkter i Australien och Kina.
  Närproducerat i Sverige 🙂

  Svara

   😂😂 orkar inte vilket d-företag

   Svara

  Många buntar ihop icke djurtestat med ekologiskt och ofarligt att använda för människor, men tyvärr är det inte så.

  Har läst en del omdömen där man har reagerat negativt på tex Indy beautys produkter med utslag trots att det ska vara 100% vegan men åter igen, det betyder inte att det fungerar mildare för människor även om samvetet för djuren känns bättre.

  Om Therese och Bella har katt eller hund äter dessa djur med största sannolikhet kött dagligen. När dom själva vill skydda sig mot div sjukdomar tar dom säkert vaccin eller andra mediciner dom är djurtestade, det är en sak att sälja cruelty free produktet i sitt namn, men hur lever dom själva i övrigt?

  Huvudvärkstabletter, botox, samarbeten med klädkedjor som säljer kläder med skinn och läder, samarbeten med KRY som skriver ut mediciner som är djurtestade osv.

  Finns mycket att ifrågasätta, mig lurar dom inte med sin skenhelighet.

  Svara

   Therese har svarat på exakt dessa frågor tusen gånger.

   Svara

   Tror folk på riktigt att de inte ska kunna få reaktioner bara för att något är veganskt, cruelty free, ekologiskt eller liknande?

   Det är något av det mest efterblivna jag hört..

   Svara

  Vrf ska bellans svensktillverkade kladd skeppas bort till andra sidan jordklotet??

  Svara

   För att hon ska kunna säga att hennes produkter finns världen över! Hon ska erövra hela planeten med sina krämer! Världens mäktigaste kvinna!

   Svara

   Hon är ju nya Estee Lauder 🤣🤣🤣

   Svara

  Är blondinbella scientolog? Efter att ha sett Leah Reminis serie om just scientologer och deras sätt att visa upp propaganda om sin succé världen över (som visar sig bara vara humbug och ett spel för gallerierna,) främst för att de egna följarna ska tro på kyrkans makt och spridning, och framförallt att scientologi verkligen ” fungerar”. Det känns väldigt mycket som samma lika när Blondinen gång på gång gör pr för sina produkters lansering världen över oavsett hur det sedan går för dessa projekt i verkligheten. Bara man har en bild som visar att man var där och på plats med sin produkt i högsta hugg!

  Läskigt!

  Svara

   Bella och Pingis låtsas lansera Löwengrip på stora marknader utomlands för att skapa illusionen av ett internationellt märke. Att de sedan knappast säljer några produkter alls verkar inte bekymra dem.
   Vore bättre om de satsade på de nordiska marknaderna där Löwengrip går dåligt trots att det är just där som möjligheterna bör vara störst.
   På marknader som USA, Australien och Kina behövs mer än en blogg och Instagram för att sälja ett okänt märke. Återförsäljarna där föredrar välkända märken med bra närvaro i traditionella medier som press och tv och med produkter som konsumenterna känner igen.

   Svara

  Det finns ett inlägg i hennes blogg från ett par år sedan där hon skriver att de inte skulle lansera i Kina just pga deras djurförsök. Tycker det är fruktansvärt tråkigt att de nu åsidosatt det och ändå lanserar där. Jag kommer inte att köpa något mer från det märket.

  Svara

   Fast om du läser hennes blogg nu så ser du att de inte går ifrån det med djurförsök utan att det inte görs djurtester för att sälja online. Så du kan fortsättningsvis köpa märket, om du skulle vilja.

   Svara

    Fast nu var det ju inte endast online handel det gällde.

    Svara

     De har inte skrivit eller sagt att de kommer att sälja i fysiska butiker i Kina.

     Svara

    Det är kinesiska staten som reglerar produkternas djurtester. Isabella – hur stor hon än må tro hon är – kommer inte ha en syl i vädret. Och att de skulle ha produkter där som show bara för att produkterna ska beställas online sedan. Yeah. Right.

    Svara

  Varför frågar du inte Bellsan personligen?

  Svara

  Om de seriöst vill säga att de är cruelty-free så kan de ansöka om Leaping Bunny certification hos Cruelty-Free International, då får de gå igenom en lång process där alla led och varje steg i deras tillverkningsprocess granskas. Säljer de i Kina så kommer det garanterat bli svårt att få bli certified som cruelty-free. Om produkterna testas i Kina eller inte beror på om det är ”special-use products” eller inte, då det i vissa fall kan krävas ”post-market testing” för dessa. Detta sker ofta utan att företaget vet om det! Här finns mer info https://ethicalelephant.com/understanding-china-animal-testing-laws/

  Svara

   Oh no, sånt gör inte Löwengrip. Det innebär ju en faktiskt granskning, sånt håller sig Bella långt borta ifrån. Då måste saker verifieras, och bevisas, man måste ha rutiner och koll bakåt i alla led. Och inte göra si idag och så imorgon. Hur går det ihop med Bellas ”jag-hittar-på-allteftersom”-strategi?

   Svara

  Jag kanske är helt korkad nu men kan någon förklara detta för mig ang djurtestning – BB skriver nu på sin blogg att djurtesterna är påväg bort i Kina tack vare den yngre generationen, men också pga allt (well, det mesta) säljs online i Kina och då behövs inte djurtester… Här kommer min eventuellt korkade fråga, kanske finns ett självklart svar menar jag haha. Varför försvinner djurtester pga säljs online? Måste inte produkterna fortfarande tillverkas i fabrik och då testas på djur innan de säljs även online? Eller läser jag fel?

  Svara

   Har för mig att Kina har en regel som säger att allt som säljs i butik SKA vara djurtestat, annars godkänns det inte för försäljning, men att reglerna är annorlunda för sådana produkter som bara säljs online.

   Svara

  Fy faaan vad blondinbella är vidrig människa. ALLT för pengar.

  Svara

   Varför är hon vidrig? Hon är inte vidrigare än andra.

   Svara

    Att använda en gammal ”hotlapp” som ett nytt fejkhot skulle nog en majortitet ha moral nog att inte göra iaf

    Svara

    Det finns goda människor och onda. De som gör illa människor eller djur för någonting ytligt är nog ganska onda enligt mig. Lägg inte alla människor i samma ruta, varje fri människa har rätt till att göra egna val.

    Svara

  Är ju rent äck-igt hur hon nu håller på att smöra för Greta och nämner henne som förebild i tidningen. Vilket BS på den människan alltså. Men hon inser väl nånstans att Greta är framtiden och försöker sno åt sig hennes glans. Greta är dock redan betydligt större.
  Bella är så förutsägbar å bara usch på henne alltså..

  Svara

   Ja, vem kommer mest troligt vara världens mäktigaste kvinna om 10 år? Greta talar redan i maktens korridorer, medan Bella går på spa.

   Svara

  BEllas blogg modererar bort poänger som är viktiga att lyfta fram när det gäller diktaturer, även när det inte kritiserar Bella eller hennes företag på något sätt. Diktaturens arm sträcker sig långt när vi inte kan lyfta sånt på svenska forum. För att inte tala om mammons förföriska makt.

  Svara

   Men snälla, menar du på riktigt att du bojkottar allt som har med kina att göra?

   Ger allt jag har på att du just nu har en telefon tillverkad i Kina och minst ett plagg på dig med ”made in china” på lappen Tror också att du handlat billigt på wish och dagligen har interaktioner med produkter och varumärken som tillverkar eller göra business i världens största ekonomi. Glöm inte heller hur viktig kina är för en rad av våra stösta svenska varumärken som exempelvis Volvo och Ikea.

   Fattar att du vill pika Blondinbella men lite reson får det vara i

   Svara

    Finns tyvärr många hycklare i detta kommentarsfält. Allt från folk som klagar på andra som använder shampoo och krämer (wtf liksom) till andra som blir hysteriska för att man råkar (gud förbjude) fta flyget. Vad gör dessa hycklare för att rädda världen? Jo, hänger och klagar på ett kommentarsfält.

    Svara

    Nope, jag bojkottar inte allt som har med Kina att göra. Knappt något faktiskt. Men jag kan ändå använda min fria röst till att kritisera Kina. Just för att jag är fri att göra det, och kineserna inte är det. Att jag handlar kinatillverkade produkter gör ju mig inte till ett dumt våp per automatik. Faktum är att min kommentar som modererades bort tog Bella i försvar när folk kritiserade att hon följde hotellets inrådan att inte använda förbjudna sociala medier när hon är i landet, just för att hon faktiskt är i en diktatur. Jag tänker på stackars Ott* W**bier som torterades till döds för att han ”stal” en jäkla affisch. Visst är det ofta ett privilegium att vara vit europé när man reser i diktaturiska länder, men det är ingen garanti.

    Svara

     Tycker det är intressant hur kritiserande och öppna folk är här. Hade svenskar varit så öppet kritiserande i verkligheten också istället för bara online hade nog världen varit bra mycket bättre.

     Svara

   Precis. Sen lyfter hon upp frågeställningarna i separata blogginlägg som att hon själv kommit på det.

   Svara

  Bella och Pingpong är fake!
  Deras enda intresse är att få hänga utomlands och spaa samt lura lättrogna att handla deras kladdprodukter, som är sjukt överprissatta och ordinära

  Svara

  Hon dödar ju redan tusentals silkeslarver till sitt hårkrafs. Kokongerna kokar med levande larver inuti, innan de hinner utvecklars till fjärilar. Nu vet jag inte om jag ”känner med” larver direkt, men cruelty-free innebär att man inte skadar eller dödar djur. Eller gäller det bara för smink?

  Svara

   Det finns metoder att framställa silke utan att larverna dör 🙌🏼

   Svara

  Finns inte en chans att Bella kommer att kunna etablera sig på den Kinesiska marknaden. Ett pyttelitet kladd och krämföretag vars reklamkanal är en korkad egotrippad blondins instagram och blogg. En produktion som spretar, luktar godis och ständigt kommer med nya saker istället för att sälja in färre men bra och efterfrågade produkter. Bella spenderar stora summor av företagets pengar på flashiga insäljningsresor jorden runt tillsammans med sina betjänter istället för att fokusera på den Europeiska marknaden. Big Fail säger jag bara. Hennes produkter är ju inte ens stora på hemmaplan i Sverige.

  Svara

   Wohoo bra då ju 🙂

   Svara

  Kina – ett land där man äter hundar och den som tror att man bryr sig om plågsamma djurförsök måste vara århundradets naivaste. Att smörja på sig/in sig i massor av klet för att känna sig bra till mods verkar bra konstigt om man vet att oskyldiga djur offrats. Så mycket dubbelmoral som kommer fram i kommentarsfältet att man blir mörkrädd.

  Svara

  Mer och mer blir det att allt testas på oss människor, det fattar ni hoppas jag!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.