ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

482 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  HEJ!
  Jag flyttade till Stockholm i höstas och har insett att jag vill ha ett rikare socialt liv! Är en tjej på 24 år och flyttade hit för att börja jobba, bor på Söder. Är det någon som är sugen på att träffas någon gång, ta en fika eller glas eller göra något helt annat? 🙂
  Ni kan maila mig på jossiffs@gmail.com

  Svara

   Vad kul! 🙂 Vad har du för intressen? Och vad jobbar du med?

   När jag gjorde slut med mitt ex insåg jag att jag inte hade en enda vän som är singel, så nu letar jag singelvänner! Är 27 år, jurist och bor på Östermalm. Gillar att kunna ta en spontan runda runt Djurgården, ta en kaffe eller ett glas vin efter jobbet, testa nya restauranger, fotografera och liknande. Hoppas att jag kommer jobba lite mindre inom en snar framtid så jag kan hitta en rolig hobby, typ spela tennis eller så.

   Svara

    Tycker också det är superkul att testa nya restauranger men även laga mat! Har inga ”riktiga” hobbies men tränar lite på fritiden och funderar på att börja dansa igen!
    Jobbar som managementkonsult och tycker det är så kul! Roliga projekt och man lär sig så myxley 🙂 Åh kan tänka mig att det som jurist kan bli riktigt många timmar på jobbet… Men vore superkul att ses!!

    Svara

   Halloj!

   26-årig tjej som också bor i Stockholm. Bott i Norrland förut. Inne på mitt tredje år här nere. Älskar staden! Hänger gärna på och ses!

   Älskar smink, inredning och tatueringar. Tackar aldrig nej för att testa nytt ställe att käka på. Stockholm är bästa stället att vara spontan 🙂

   Svara

    Hallå, jag bor inte i Stockholm och blir jätteavis på er!

    Svara

    Jag har en lååång lista på ställen jag vill testa hehe så maila så synkar vi! Eller ska jag skriva till dig på något sätt? 😋

    Svara

     Jag mejlar dig! Vore verkligen superkul! Du har inte whats up eller viber? 🙂

     Svara

    Tips använd gofrendly ! En app för att träffa nya vänner

    Används i Stockholm mycket !

    Svara

   OT, men hur fick du en lägenhet på söder?:)

   Svara

    Hyr i andrahand 🙂 Genom qasa.se

    Svara

   Määähh!! Jag är 25 och bor på söder också , om du gillar att promenera eller träna så behöver jag en träningskompis 😊😊

   Svara

    KUL! Men maila mig eller ska jag höra av mig till dig på något sätt så styr vi upp något 😊🥳

    Svara

  Jag vet inte hur jag ska känna eller tänka… Min pojkvän sen snart 6 månader helt plötsligt idag skrev till mig att han inte vet hur han känner angående oss. Skulle till honom idag då vi har distansförhållande och såg så mycket fram emot de då jag inte träffat han på 2 veckor. Igår pratade vi om när han skulle hämta upp mig och innan jag gick och la mig så sa han att han älskade mig. Och så nu bara vet han inte om han vill vara tillsammans med mig. Känner mig så förstörd och jag tycker att han inte ska vara med mig om han inte vill de och respekterar de. Skrev att han fick ta sin tid att tänka och bestämma sig och meddela mig när han har tänkt klart men vet inte hur länge jag orkar vänta.

  Svara

   Han har sagt att han inte älskar dig? Varför vara tsm med nån som inte älskar dig?

   Svara

    Nej han sa igår att han älskade mig

    Svara

   Bara att dumpa honom!

   Vet han inte vad han känner så förtjänar du bättre!

   Kram

   Svara

   Medan han funderar råder jag dig att också fundera. Främst över vad du vill ha för relation och på vilka villkor och vad du är värd. Och sen när han har funderat klart över vad han vill så kan du ta ställning till vad du har kommit fram till också.

   Svara

   Gud vad trist, vad ledsen jag blir för din skull 💔 Men är där kanske något som hänt som stressar honom och som isåfall kanske går ut över hur han känner över förhållandet? Han kanske är i en pressad situation som han inte kan kontrollera och då kanske det går ut över hur han ”tror” han känner för dig? Jag hade om jag var dig velat prata ut med honom helt och därefter själv tagit ett beslut om jag vill vänta eller om han bara är en idiot som inte förtjänar dig.

   Kom bara ihåg att oavsett hur hårt det känns så löser det sig alltid och en vacker dag kommer du vara tacksam över denna erfarenheten ❤️ Glöm aldrig du är värd det bästa!

   Svara

   Bli inte klängig på honom, om han vill utrymme så ska du ge honom det. Han har ju dessutom rätt att ta avstånd och till och med göra slut om han vill/behöver det. Och som någon annan skrev så ger det dig en chans att fundera på vad DU vill ha och behöver.

   Svara

   Lämna honom, de tar ett tag för folk att visa ”sina rätta jag” och nu har han visat sitt. Slösa inte din tid på en kille som inte 100% vet att han tycker om dig och vill vara med dig. Vår tid i jorden är för kort för sånt tjafs, finns riktig kärlek där ute som är värd att vänta på. Se de som en bonus att han säger de nu och inte om några år när ni kanske flyttat ihop eller tom skaffat barn osv.

   Svara

  Den här låten har gjort mig glad i veckan:

  Svara

  Är A star is born sevärd?

  Svara

   En kollega har sett den tre gånger på bio. Ej sett den själv dock

   Svara

    Tycker när lady g och Bradley c sjunger på Oscarsgalan är bland det finaste jag sett och hört. Vilken artist Hon är. Och han verkar vara en så fin människa. Vet inte hur många gånger jag sett dom sjunga shallow helt underbart. ❤ ha en härlig helg.

    Svara

    😂

    Svara

   Ja! Men lite över-hypead. Men så himla se värd, och man gråter så himla mycket med 😭😭❤️❤️❤️
   http://Www.caloveline.com

   Svara

   Ja. Ta med näsduk.

   Svara

   Den är fantastiskt bra! Alla jag pratat med tycker det. Lady Gaga är så grym. Alla prata om Bradley men GAGA ÄR STJÄRNAN I FILMEN ❤️

   Svara

   Verkligen! Jag tyckte inte det när jag precis sett filmen men när jag hunnit smälta den så tycker jag den är superbra!

   Svara

   Den är sevärd, men jag hade inte betalat för att se den på bio. Tyckte storyn var rätt platt och förutsägbar, men Gaga var förvånansvärt bra som skådis och musiknumren var fina 🙂 Hade väntat till den släpps på netflix eller liknande

   Svara

    Den går att hyra på nätet, minns inte om vi tog den från SF, men finns säkert på flera ställen!

    Svara

   Den var tydligen filmats tre gånger tidigare, på typ 40-50 och 70-talen. Och den här versionen är den mest sexistiska, läste jag idag. Så blev inte så pepp på att se den.

   Svara

    Det finns alltid en bitter vänsterdåre som ska förstöra allt roligt. Allt är inte politik, lev lite istället.

    Svara

     Är det bara vänsterfolk som är medvetna om sexism? Intressant.

     Svara

      Haha eller hur. Och för det andra, wtf vadå förstöra det roliga? Exakt vad i sexism och skadliga normer är roligt? Herregud va korkad du framstår som

      Svara

       Det är ju jätteroligt med förtryck!

       Svara

     Precis släpp loss till bradleys blå ögon. Vilken man ❤

     Svara

    Ja se den med judy garland istället

    Svara

   Ska se den nu! Tror den är grymt bra! 😀

   Svara

   Det beror på vad för typ av smak du har. Jag gillar inte den typiska alkohol och narkotika klichéfilmen så den föll mig inte i smaken.

   Svara

   Nej, är inte alls imponerad. Så himla överhypad film. Sen att bradley gråter utan tårar är bara dubbelt minus. Hade tänkt skriva massa mer dåligt med den men det blir massa spoilers då. Alltså den är väl halvt sevärd, men den är långt ifrån det de hypad upp den till att bli.

   Svara

    Juste, den finns att se gratis på nyafilmer förresten, skulle inte betala en krona för att se den.

    Svara

    Tycker du ja men beror på vem man är själv.

    Svara

   Jaaaaaaa 😍😍😍😍😍

   Svara

   Tittar på den nu. Hittills är den mest en axelryckning, verkligen inget märkvärdigt. Men har en bit kvar av filmen så det kan ändras.

   Svara

   Har nyss avslutat filmen. Sjukt besviken! Fattar inte hypen. Var en sån film som kändes som den aldrig började och samtidigt väntade man bara på att den skulle ta slut. Grät inte en skvätt heller vilket är ovanligt då jag bölar för allt annat 😅 musiken var ju bra och kan tänka mig att det är mäktigt att sitta på en biosalong och höra när Lady Gaga klämmer i.
   Tänkte kolla på bohimian rapsodie i morgon,.hoppas den är bättre.

   Svara

    Instämmer! Är inte helt färdig med filmen än, men den är ärligt talat inget bra.

    Svara

    Hur ska det någonsin kunna passa alla ?

    Svara

     Det är det väl ingen som har sagt heller, men den har hypats upp av alla i princip (jag har inte hört någon som tyckt den var dålig) och då är det väl klart att man blir lite besviken när den inte är så bra som folk säger.

     Svara

      Håller med helt. Hade förväntat mig typ Titanic eller något halvt mästerverk iaf hur mycket folk hypat den, men nä, inte alls imponerad.

      Svara

    *Bohemian Rhapsody

    Svara

     Tack för att du googlade fram stavningen till mig.

     Svara

    Jag såg a star is born förra fredagen och tyckte som du – meh. (Somnade även i slutet 😂).

    Bohemian rhapsody var kanon! Är inget fan av Queen men tyckte den var jättebra (och Rami Malek var fantastisk)

    Svara

   Den finns på viaplay gratis annars

   Svara

    Jag hittar bara en från 1937 som är gratis på Viaplay, den från 2018 kostar 49:- att hyra.

    Svara

   Nej den är så jävla tråkig

   Svara

   Jag tycker den är sevärd.

   Handlar om en musiker påväg ifrån sin musikkarriär och en talang på väg in i industrin. Förutom kärlekshistorien tycker jag den visar olika sidor av musik-industrin som är viktiga att diskutera.
   Särskilt med hänsyn till vad som hände med avicci.

   Svara

   Nej, sjukt dålig

   Svara

  Får man bråka lite om fraktkostnaden när frakten blir försenad med mer än två veckor? Vi har väntat på leverans i fyra veckor, men fick ett mejl om att möbeln var fraktskadad från fabriken och vi måste vänta två veckor till. Är det bara att gilla läget eller tror ni att man kan diskutera fraktkostnaden lite?

  Svara

   Diskutera på, men varför ta emot det om de är skadat?

   Svara

    Nä, alltså det var skadat från fabriken, så butiken skickade tillbaka till fabriken och väntar nu på en ny, hel, som de kan skicka vidare till mig.
    Sorry för otydligheten

    Svara

     Sorry, läst kanske snabbt 🙂
     så som nedanstående kommentar, beroende på vem som fraktar och vem som orsakat skadan men priset kan man alltid få ned.

     Svara

   Jag hade absolut diskuterat fraktkostnaden med dom. Nu är det inte samma situation men vi skulle frakta vår nya soffa från en stad 3h härifrån, det tog nästan 2 veckor då de slarvade bort soffan och när den väl levererades hade de gjort ett stort hål i ena sidan på soffan så efter många månader med diskussion fick vi 25.000 av fraktföretaget för att klä om soffan 😊

   Svara

   Är det fraktbolaget som har orsakat skadan, eller fabriken/försäljaren? Vilken typ av skada? Är emballaget helt, men godset skadat?
   Är det försäljaren som fraktar (egen bil) så kan ni nog lyckas. Är det ett annat fraktbolag (DHL, PostNord, Schenker, eget bolag, underentreprenör mf) blir det nog svårare. Kontakta försäljaren och diskutera kompensation, det mesta brukar gå att lösa.

   Svara

   Tips, fråga hur de ser på kompensation på en sån här sak. Brukar ej vara omöjligt att få det.
   Oftast ges det när du fått hem varan så man kan ge rätt kompensation i förhållande till tiden du fått vänta.

   https://lisabomsjo.vimedbarn.se

   Svara

  Jag har två frågor till er som har katt.
  Ett, borstar ni tänderna på den?
  Två, om ni har en innekatt tvättar ni den?

  Svara

   Katter är extremt renlig. Har aldrig tvättat en katt i hela mitt liv

   Svara

    Är ju så jag tänkt men så har jag googlat på hur man bäst tar hand om en katt och att bada/tvätta den kommer upp i de flesta fall. Har aldrig duschat vår katt så undrade om jag gör något fel? Samma med tandborstningen, aldrig sett någon som äger katt göra det men gick till vetrinären med katten för att kolla att allt var bra och det var det men dom skickade med en tandborste och sa att det var bra att borsta tänderna på katten ibland. Så jag googlade när jag kom hem och det verkade “standard” också?

    Vi ärvde katten av svärmor och jag har haft katt när jag vuxit upp så är inte ju inte helt ovan men blir ändå osäker. Vill ju att vår katt ska må så bra det bara går 🙂

    Svara

     vår katt älskar dentastix…. i och för sig är det nog mest för att de är roliga att gå och bära på alternativt kasta omkring om nätterna. Gällande tvättning så har jag någon gång torkat av honom med en fuktig handduk när han varit förjävla äcklig efter en lerig runda i rabatterna men en ordentlig tvätt som i dusch vore att riskera livet på mig själv.

     Svara

   Borstar inte kattens tänder och tvättar inte katten. Katter är renliga djur och tvättar sig själva med sin tunga och tassarna.

   Svara

   Borstar tänder ibland, men glömmer oftast.
   Badar inte så ofta, bara om hon har typ bajs i rumpan.

   Svara

   Nej när jag hade en borstade jag inte tänderna. Tog någon gång bort tandsten hos veterinären. Jag duschade katten en eller två gånger per år. Hon hade kort päls.

   Svara

   Nej hon har fina tänder, vi kollar alltid tänderna hos vet 1gång per år.
   Ja, men hon har varit ute innan med och fått duscha runt 2 gånger per år hela sitt liv. Nu gör vi det mest för allergener då sambo är allergisk men inte särskilt ofta. Typ sommar/jul om det behövs.

   Svara

   Borstar tänderna ibland på min kisse. Jag tvättar ej henne, hon gör rent sig själv.

   Svara

    Tack för alla svar! Då kan jag ju sluta tänka att jag försummar vår katt pga att vi inte badar honom 🙂

    Svara

     Han skulle nog inte uppskatta att bad/dusch introduceras i mogen ålder 😹

     Svara

     Glömmer aldrig när vår gamla katt fick duschas/badas p.g.a. att den hade klättrat upp i skorstenen i öppna spisen och var täckt av svart sot! Uppskattades inte av katten… 😀

     Svara

   Borstar inte tänderna… visstr helt ärligt att det är nåt man borde göra, men där ser man.
   Duschar av tassarna när dom blivit extra skitiga när hon varit ute, eller om hon blivit smutsig på annat vis (har för mig att hon fick nå oljeklet i pälsen nångång) annars får hon sköta det själv 😊

   Svara

   Nä. Har aldrig badat, borstat tänderna eller klippt klor på en katt. Jag har en vit katt och när han har varit ute i koppel så har han ibland rullat sig i jorden så han är helt skitig, men bara minuter efter att vi kommer in igen så glänser pälsen och jag ser inte ett spår efter jorden så jag tror att de sköter det helt utmärkt själva.

   Svara

    Men klorna ska ju klippas. Gick hur lätt som helst med min. Hur kan du strunta i kattens klor?

    Svara

     Klättrar katten i träd eller har en bra klösbräda behöver klorna inte klippas

     Svara

     De flesta utekatter sliter ner sina klor själva.

     Svara

     Jag lovar att jag har koll på kattens klor, skulle de bli långa skulle jag givetvis klippa men han är så duktig på att klösa på klösträdet att de slits ner själva.

     Svara

      Är han innekatt så är det nödvändigt att klippa klor. Är han utekatt så låt de va, då behöver han dom för att kunna försvara sig

      Svara

   Borstar inte tänderna på min katt men borde kanske vänja honom med det nu när han fortfarande är kattunge.
   Duschar honom kanske en gång varannan månad. Han är innekatt men är långhårig och klumpig. Så det fastnar alltid smuts och skit i pälsen 😅

   Svara

    Haha men gud vad gulligt det lät <3 Min katt är en gamling som mest vill ligga på en och gosa och som älskar att leka apport? Heter det så haha? När man kastar något och så springar han och hämtar det! Sen så kommer han och klappar en på kinden med tassen och ger “pussar” när han vill ha mat. Katter alltså <3

    Svara

     😍

     Svara

     Haha jaa, så är min katt också! Hoppar alltid upp i soffan med sin leksak och bara tittar och väntar på att jag ska kasta iväg den 😂 Hoppas min blir mycket lugnare när han blir äldre, han är riktigt hyperaktiv och nyfiken på allt. Kan inte ha något framme alls utan att han råkar ha ner det eller puttar ner det med flit 😂 Men så söt och underbar ändå, så man glömmer lätt bort de dumma saker han gör haha..

     Svara

   Vi måste borsta tänderna på vår innekatt helst varje dag sa veterinären. Hon sa också att det beror på så gå fråga din veterinär vi hade inte gjort det innan heller men våra tidigare katter var utekatter kanske har nåt samband 🙂 vi borstar två gånger i veckan nu och man känner skillnad på andedräkten verkligen!

   Svara

   Tvätta katten behöver du inte göra. Däremot tror jag varenda veterinär du kommer möta skulle säga att du ska borsta tänderna på katten för att undvika tandsten. (En check av tänderna på katten gör du hos veterinär ca 1 gång per år för just tandsten, det gör superont på katten om den får rejält med tandsten och vill det sig illa måste man ta ut tänderna på katten om man missköter detta).

   Svara

   Har aldrig borstat tänderna på vår katt, visste inte att man skulle det. Dum fråga kanske, men ska man använda någon slags tandkräm också?
   2. Har bara tvättat katten med fuktig handduk när den kommit in väldigt lerig, men det är inte populärt.

   Svara

    Japp finns speciell tandkräm för katter.

    Svara

   Om katten äter torrfoder så är tandborstning bra då det lätt bidrar till tandsten. Äter katten barf eller färskfoder så rensas tänderna naturligt. Osäker på hur det är med blötmat

   Svara

   Borstar tänder ja. Ibland får han ett skönt bad och lite massage

   Svara

    En katt som gillar att bada?!? Vår springer fr glatta livet av en vattendroppe.

    Svara

     Awww! Så har mina tidigare varit men nuvarande uppskattar det.
     Har tänkt att det kanske har med hans bakgrund att göra. Han är gammal, varit hemlös stora delar av sitt liv.
     Jag adopterade honom från ett katthem där han hade bott i 20 dagar.

     Svara

  Är det nån här som flyttat ifrån sin hemstad och fått barn osv men sen separerat?
  Jag har en gnagande oro i kroppen.., bor 80 mil hemifrån och har bott här i 8 år. Trivs svinbra med jobb, min sambo, staden och umgås med vänner ibland .
  Vi ska få barn i höst om allt går som det ska men jag är så rädd för framtiden, om vi ex skulle separera. Inser hur sjukt ensam jag skulle bli!!
  Förhoppningsvis ska vi väl inte separera men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden.

  Svara

   Gift er är mitt tips.

   Svara

    Hur skulle det hjälpa? Hon blir ju lika ensam vid en skilsmässa.

    Svara

    😂😂😂

    Svara

    Tack för tipset LD

    Svara

   Jag har flyttat till ett annat land för min sambo, och vi hamnade i en situation där vi faktiskt separerade (men hittade tillbaka efter 2 månader). Vi har inte barn, men det var tufft att gå från att faktiskt veta man lämnat allt för honom och så stod man där utan lägenhet och kärleken, jag tog tag i mig själv och fixade en egen lägenhet och med mycket hjälp av mina vänner i denna staden så kom jag på fötter igen och klarade av den där brutala smärtan som en separation innebär.

   Jag har aldrig ångrat jag flyttat hit, jag har däremot fått en helt annan syn på mina vänner här än vad jag hade tidigare. Självklart har jag räknat de som vänner men då de var relativt ”nya” om man jämför med de jag har i Sverige så öppnade de ögonen för mig hur fantastiska de faktiskt är, så så länge du har vänner och ett jobb du trivs med så klarar man sig även om du förlorar killen. Du är mer än bara er relation ❤️

   Svara

   Jag har haft samma oro. Jag och min kille pratade om det och även om vi båda vill hålla ihop och inte har en lösning nu på ett problem som kanske inte ens uppstår så kändes det bra att prata om oron. Han har sin familj i staden som jag flyttat till men han säger också att om vi skulle separera så skulle han inte vilja att jag var olycklig. Jag försöker tänka att om det sker så sker det och då kommer vi hantera det då, vet att han kommer bli världens bästa pappa och jag skulle inte vilja ta ifrån mitt barn sin pappa så på någotvis så skulle det lösa sig.

   Svara

   En liten tröst kanske: När du har fått barn är det ofta ganska lätt att få kontakt med dem som också har barn. Byggde upp mitt kontaktnät på det sättet när mina barn var små. Ja förminska del blev det skilsmässa men kontakten med andra mammoroch några pappor består.
   Mina föräldrar bor 35 mil bort men kom ibland och hjälpte till.

   Svara

   Tack till er som tog er tiden att svara❤️ Känner mig lite lugnare faktiskt.

   Svara

   Jag har! Jag bodde ganska långt härifrån innan jag träffade mitt x. Vi var ihop i tio år, fick tre barn. Men nu efter alla år så känns detta som hemma så när vi skildes tänkte jag inte ens tanken på att flytta tillbaka ”hem”, mitt liv är ju här nu 🤗

   Svara

   Släpp den där oron. Om någon av mina väninnor ”kommer tillbaka” till stan, med en unge på höften, utan gubbe(vem f$n brydde sig från början), så är det som vanligt. Man hjälper till! Oavsett 80 mil. Barndomsvänner är barndomsvänner. Man håller ihop, om inte som vänner, så ock som kvinnor. Det kommer lösa sig.. Vi är många som hjälper till, vänner to bee eller inte 🙂

   Svara

    Det handlar ju inte om att komma tillbaka med en unge på höften. Det handlar om att du inte kan flytta tillbaka ”hem” utan måste stanna i staden där ditt barn är född för att man delar på vårdnaden med den andra föräldern.

    Svara

  Jag är gravid och mår så sjuuuukt illa! Står inte ut! Vill dö.

  Svara

   Illamående är outhärdligt när man är mitt uppe i det, förstår dig helt och hållet. Försök tänka på att du mår illa för en bra sak, att det må vara skitjobbigt i stunden men det är ett steg i processen din kropp genomgår. Ett litet liv växer inom dig, och lyckan som infinner sig när du får barnet i famnen på BB sen kommer mer än väga upp för vad du känner just nu!

   Svara

   Gå in på Min doktor, be om Lergigan comp och hämta ut på ett 24/7-apotek om du bor i storstad. Annars imorgon 🙂 det hjälper inte helt, men mycket!!

   Svara

   Gift dig?

   Svara

    bästa botemedlet mot alla krämpor!

    Svara

     Men eller hur! 😀

     Svara

     😂

     Svara

    Svaret på allt!😂😂😂

    Svara

     Nej, svaret på allt är 42!☝🏼

     Svara

   Småät hyfsat nyttiga grejer typ hela tiden är mitt tips (Och borsta tänderna noggrant).

   Svara

   Lergigan comp funkade inte för mig däremot hjälpte postafen massor!!! Vet hur hemskt det är, det bästa är att det går över och du glömmer hur extremt hemskt det var.

   Svara

   Lider också av gravidillamående, dock har det minskat betydligt för mig. Detta har funkat för mig:

   – Ät lite men ofta. Även om du inte är hungrig.
   – Käka det du är sugen på, tvinga inte dig själv att äta sånt som triggar illamående ännu.
   – Isglass! Har hjälpt mig väldigt mycket.
   – Vila mycket. Jag kan må illa när jag är trött.
   – Distrahera dig själv från att att tänka på illamåendet, lyssnar på poddar, film.
   – Promenader i kylan. Värme kunde trigga mitt illamående.
   – Lär känna illamåendet. Vad kan trigga den?

   Först och främst! Den kommer att släppa och var inte rädd att ringa barnmorskan om hjälp. Du kanske behöver vara sjukskriven ett par veckor. Gjorde susen för mig!

   Svara

    Levde på läkerol, knäckebröd och clementiner (obs! sura!).

    Svara

  Hej! Jag har nu äntligen kommit fram till vad jag vill studera och det är ekonomi. Ironin att jag alltid haft det i bakhuvudet sen Jag var 17 men vet inte varför det tog så många år…. än är Jag lite osäker!

  Jag läste iallafamm matematik C men pga privata anledningar betyget IG. Gör det mig behörig eller måste jag läsa upp den kursen?

  Tacksam för svar! Ha en fin kväll 🙂

  Svara

   Fast hur ska vi kunna svara på den frågan egentligen?
   Du får ju läsa på respektive skolas hemsida vilka förkunskapskrav de har.

   Svara

    Du kunde inte svara på min fråga men 2 andra personer kunde.

    Svara

     Alltså självklart är du ju inte behörig om du inte fått godkänt i kursen? Sen är det ju inte alla utbildningar som har C som krav – därav mitt påpekande att du ju får vända dig till skolornas hemsidor.

     Svara

   Är matte C krav är det också krav på godkänt betyg i det. Alltså måste du läsa upp.

   Svara

    Tack!

    Svara

   Du måste få godkänt.

   Svara

    Tack! 🙂

    Svara

   men va, det är som att säga typ ”jag vill läsa medicin!” vadå medicin? det kan betyda undersköterska, sjuksköterska, läkare, biomedicinsk analytiker?? du kan inte bara säga att du vill läsa ekonomi för det finns 1000 olika linjer inom ekonomi som alla säkerligen har olika mattekrav

   Svara

    Fil.kand i företagsekonomi

    Svara

   Man anses inte ha genomgått och klarat kurser man inte blivit godkänd i. Det räcker med att visa sig när det är obligatorisk närvaro men sedan inte göra mer än så för att få IG, tänk om det var där vi satte ribban vid högre utbildning?

   Svara

    Gör inte en grej av detta, anledningen till varför jag fick ig beror inte på dåliga val. Jag var svårt deprimerad nästa hela sista terminen av gymnasiet.

    Svara

     Oavsett anledning till ig så krävs ett g för att kunna räkna in kursen

     Svara

   Har för mig att matte c var ett krav där jag pluggade (Uppsala), men beror kanske också på vilket universitet/högskola du väljer. Brukar stå på programsidan på resp skola 🙂

   Svara

    Tack P!

    Svara

   Matte C eller som det heter nu 3b/3c(?) är ett krav på de ekonomutbildningar jag kollade på. Så där måste du ha G eller E i. ☺️

   Tips! Gör högskoleprovet också. Det var så jag lyckades komma in på programmet.

   Svara

   Äsch – gift dig istället!

   Svara

   Hej! Jag drömde om ekonomi och ja, man behöver matte c men tror det finns vissa typ förberedande kurser i iAf nationalekonomi som inte kräver det men det ÄR matte i själva ekonomin. Jag har iaf aldrig ångrat en utbildning som denna. Jag går nationalekonomi och det är BARA matematik. Vidrigt, kräks varje dag i min hjärna. Ville inte avskräcka dig men är matte inte din grej så kolla upp innan hur mycket matte det är på respektive ekonomikurs, är ju olika inriktningar.

   Svara

    Ok min kommentar var helt osammanhängande. Menar bara att jag drömde om att gå ekonomi på universitetet. Nu när jag valt nationalekonomi som huvudämne är det bara matte, och det är vidrigt, inte alls vad jag ville ha. Tror dock företagsekonomi är lite annorlunda men tror man läser en del nationalekonomiska kurser där med.

    Svara

  Tips på poddar/böcker/annat läs- eller lyssningsvärt när man tror man håller på att krascha/bli utbränd/få utmattningssyndrom? Jag gråter varje dag, jobbar GALET mycket och är underbemannade… börjar få fysiska symptom nu också, jag är rädd.

  Svara

   Du måste dra ner på arbetstiden till en sund nivå!! Annars om du går in i väggen kommer du ju inte kunna jobba överhuvudtaget. Så snälla trappa ner och lyssna på din kropp, den vill säga dig något och det är viktigt. Om du inte har möjlighet att gå ner i tid just nu, försök skala av allting så att du bara har framför dig det väsentliga som faktiskt måste göras

   Svara

   Jag blir lugn av att jobba i trädgården och vandra i naturen när jag är stressad. Kan rekommendera boken ”Trädens hemliga liv” av Peter Wohlleben eller filmen ”Wild” med Reese Witherspoon. Båda får en att se bortom/utanför en själv.

   Svara

   Gå till läkaren och bli sjukskriven direkt istället för att försöka skjuta upp det med att lyssna på poddar. Du kan inte prestera dig ur utmattning. Säger kroppen ifrån så är det dags att bromsa IDAG, inte när du inte fysiskt kan ta dig ur sängen.

   Svara

   Jag har varit i en liknande sits som dig och fick tipset att ställa en fråga till mig själv. Vad gör dig mer rädd, att bli sjukskriven eller vara arbetslös?
   Att vara sjukskriven gjorde mig mer rädd än att vara arbetslös vilket resulterade i att jag sa upp mig. Inget arbete är så viktigt för mig att jag förstör min hälsa. Kollegor runt omkring mig sjukskrev sig och tre år senare arbetat de ca 50% och deras liv står stilla. Jag var arbetslös i ca 3v (passade på att ta semester då) innan jag hade nytt jobb som var betydligt bättre samt roligare. Idag är jag lycklig över tipset jag fick, hade troligen varit sjukskriven idag om jag stannat kvar.

   Svara

  Hej!
  Ni som gjort gastric bypass eller sleeve, är ni nöjda? Har ni fått via landstinget eller privat? Hur har ni gått tillväga? Berätta gärna!

  Svara

   Gjorde en gastric sleeve privat i nov-15. Betalade 85.000 kr. Bland det bästa jag gjort! Enda komplikationen jag fått är järnbristanemi men det håller sig stabilt med rätt hjälp (intravenöst järn med jämna mellanrum). Gick ner från 39 i BMI, till 24-25 i BMI. Pendlar 2 kilo ca beroende på mående, stress, pms osv..

   Svara

   Ja jag är nöjd. Gjorde min för snart två år sedan. Hade gjort om den alla dagar i veckan. Livsomväldande. Jag sökte via vårdcentralen där läkaren hjälpte mig skriva remiss.

   Svara

    Okej! Spännande! Har förstått att det är ”krav” på att man ska ha försökt gå ner i vikt osv.. fick du vänta länge?

    Svara

   Gjorde sleeve i maj via landstinget. Otroligt nöjd! Gick till min VC och berättade om min kamp med vikten och allt jag provat och frågade om de tyckte att jag var en lämplig kandidat för op. Fick en remiss till sjukhuset, allt var klart på 4 månader.

   Svara

    Wow! Så snabbt ändå! Frågade de några speciella frågor?

    Svara

     Nej! Trodde kirurgen skulle grilla mig men när jag kom dit började han planera op direkt. Så han måste godkänt mig av att ha läst remissen

     Svara

    Berätta mer 😍 vad fick du för frågor, vad var kraven mer än BMI osv

    Svara

     I Stockholms läns landsting är kravet 35BMI och jag låg på nästan 38. Jag hade provat VV och en skräddarsydd kost-och träningsplan med pt tidigare och gått upp mer än det jag gått ner inom 5 år, alltså skolexempel på fetmapatient. Tyckte inte frågorna var så farliga. Opades i Norrtälje och fick mycket bra information både på gruppmötet och hos dietisten. De var extremt noga med att betona att op är ett verktyg och vilka biverkningar det kan finnas.

     Svara

   Jag gjorde en gastric bypass för snart 6 veckor sen. Nöjd vet jag inte om jag kan kalla mig än, det känns för tidigt. Men kan säga att jag mår tusen gånger bättre än jag hade förväntat mig. Jag blev nekad av landstinget, så gick till Carlanderska istället. Det kostade 89000kr, men det var värt varenda krona att få opereras av Torsten Olbers.

   Svara

    Hur mår du i kroppen nu efteråt? Hur snabbt tror du att det går att vara tillbaka på jobbet? Jag har svårt att vara ledig, vid min senaste op där jag tog bort livmodern och gjorde en prolapsoperation kunde jag hanka mig fram hyfsat på jobbet efter två dygn.

    Svara

     Nu mår jag bra och är pigg, har mer energi än före operationen. Det tog 2 veckor innan jag kände mig på banan igen, men vissa mår bra redan efter några dagar, det är väldigt individuellt. Sen så beror det på vad man jobbar med, tex så får man inte lyfta så tungt i början och har man ett fysiskt jobb så får man vara sjukskriven lite längre.

     Svara

      Undra vad det är som gör att du har mer energi än innan. Jag är helt energilös tvingar mig att göra ryck med det jag måste under några minuter för att sedan slänga mig i sängen och vila 30 minuter och sddan om och om igen

      Svara

       Jag är alltså ej opererad men har ett BMI på 40

       Svara

        Har gått ner 15kg totalt hittills, så det kanske har med det att göra, annars har jag ingen aning. Kanske att min ”nya” ämnesomsättning påverkar? Jag var som du innan, med energin. Efter jobbet orkade jag inte göra nåt alls och kunde gå och lägga mig kl 20 (jobbar kontorstid).

        Svara

  är det bara jag som tyckte det var så konstigt att bianca & co hade samma kläder på sig i typ 2987 avsnitt av talang? även fast det kanske var samma inspelningsdag, tycker man kunde bytt lite kläder eller om det nu skulle vara olika program? satans trött på den fula gula leopardklänningen…. skönt att dom har bytt outfits nu!

  Svara

   Skyll på de som klippt ihop programmen..

   Svara

   Men det är ju för att de klipper ihop framträdanden från olika dagar. De vet inte iförväg vad som ska hamna i vilket avsnitt.

   Svara

    olika dagar men fortfarande samma kläder och samma publik?

    Svara

  Börjar tro att jag inte är gjord för att leva i relation. Dejtat en del. Dejtade en kille nu (bad om dejtingtips, tyvärr fick jag inte användning för nåt av tipsen med denna snubben) där ALLT klaffade. Alltså wow, typ ”detta kan va mannen i mitt liv”. Gulliga meddelanden om att han saknade mig osv.

  Från en dag till en annan vill han inte träffas mer. Han sa att vi kan ha kontakt, men inte träffas (hell no, då vill jag inte ha nåt med människan att göra alls haha).

  Ge mig lite hopp bara. Känner att mina vänner är så uppe i sitt med barn och sambos och har inte ”tid” att trösta mig och komma med pepp.

  Svara

   En vacker dag så kommer han bara att vara där, och då kommer du att förstå varför någon av de andra killarna du dejtat inte var menade för dig. Jag vet det låter sjukt cheesy men jag känner igen mig i din situation lite, jag dejtade en hel del men jag ville aldrig någonsin hamna i en relation (just för de inte kändes rätt tror jag med någon av de killarna). Men så en dag så var han bara där, och efter 4 år är han där ännu 😊 Bara fokusera på dig, dina intressen och vad som gör dig glad så kommer resten att lösa sig ❤️

   Svara

    Alltså älskar cheesy just nu! Behöver det haha. Känner att jag verkar totalt oförmögen att ha en relation. Fattar inte ens vad som hände. Och blir så jävla trött på att han sa ”Jag är inte som ’alla andra killar’, jag är ärlig!” Och vad gör han? Eeexakt som alla andra 🤦🏼‍♀️ Började med att ta distans så jag fick dra ur det ur honom. Ärlighet, jo tjena.

    Ja.. Ska komma igång med träning och bli mitt bästa jag. Älskar att vara ensam, man det är ju så mysigt att skeda osv.

    Tack fina du!! ❤️

    Svara

     Eew! Av egen erfarenhet så är alla killar som säger sig “inte vara som alla andra” precis lika sviniga om inte mer. Så se upp för det i framtiden kanske! Jag minns dig ifrån förra ÖS och tycker du verkar vara en trevlig och iniativtagande tjej så oroa dig inte i onödan! En dag klaffar det med någon som är lika glad i dig som du är i honom 🙂

     Svara

      Åh men TACK snälla! Vad glad jag blir att höra det 😃 Men ja, du har rätt. Nästa gång – boy bye direkt haha!

      Svara

     Haha åh, känner så väl igen den situationen! Man borde nästan förstå att när de säger att de inte är som andra killar så är de EXAKT som andra killar😅 Min sambo har aldrig sagt något sådant, utan när vi träffades så var det bara som att jag på sekunden kände att mitt hjärta och hela jag hade hittat hem, det låter så konstigt att säga det för jag trodde ALDRIG jag skulle vara i en relation men så stod han där plötsligt. Även om vi faktiskt separerade i 2 månader (pga andra situationer än just kärlek) så hade vi ändå kontakt varje dag och träffades flera dagar i veckan, vi har aldrig slutat älska varandra och jag blir lika glad varje dag när jag hör hans trappsteg i uppgången när han kommer hem. Vi hade aldrig en konversation om hur vi skulle ha det utan när jag ser tillbaka så flyttade vi ihop första gången vi träffades😂 Jag vet du vill ha en relation och det är förståeligt, men tro mig att han står framför näsan på dig när du minst anar det och som du själv höll med om, gör roliga saker för din skull och fokusera på dig så löser sig resten.

     Ha en trevlig kväll ❤️

     Svara

      Åh längtar tills jag får det! Men som sagt, nu blir det att ta tag i promenader och utnyttja ljuset på dagarna. Träna, rensa garderober och bara njuta av livet 🙂

      Tack detsamma ❤️

      Svara

    Fint skrivet men låter lite som en askungesaga …. en dag står prinsen där.

    Svara

     Anonym: Det är absolut inte en saga, vårt förhållande är precis som alla andras och absolut inte felfritt. Det jag ville komma fram till är att man behöver inte leta, man behöver inte känna sig hopplös för att man inte har en partner, livet har sin gång och när det väl är rätt så kommer man att märka det och då är där inga idiotiska svar från killar som påstår ”de inte är som alla andra” eller situationer där man behöver framstå som en idiot för killen inte har mage nog att stå för hur han känner. Han kommer när han kommer lixom, och det kan man inte stressa fram och man ska inte heller behöva stressa fram det. Man är lika mycket värd som människa med eller utan partner 😊

     Svara

   Kunde ha varit jag som skrev det där! Börjar närma mig 30 och har varit singel i snart två år. Dejtat massor, men alltid blivit dumpad. Alla säger att jag ser väldigt bra ut och inte borde ha något problem att hitta någon, men måste ju va fel på min personlighet då?! Kan i alla fall trösta dig med att du inte är ensam. 😄

   Svara

    Det är inte fel på dig eller din personlighet, hellre vänta lite ”för länge” än att nöja dig med någon bara för att inte vara singel. Man ska bara lika nöjd med att vara själv som i ett förhållande för vi är värda något för den vi är – inte den man är med.

    Livet är till för att njutas av, och inte till att vänta på en partner. Även om jag kan förstå man börjar tvivla lite när många av ens vänner är i ett annat stadie än en själv, men deras förhållande status definierar inte er❤️

    Svara

    Ja men exakt! ”Du är drömtjejen”, göad, rolig, positiv bla bla bla. SÅ VAD ÄR PROBLEMET DÅÅÅ? 😂 Blir knäpp. Hahah skönt att vi är fler 😅😂

    Svara

     Kanske valet av partner som är fel?

     Svara

   Jag lider med dig. Känns som att andra är 10 år framåt i livet när man själv stampar på angående dating. Men det kommer till oss också, det gör det. När det är dags. Vi är inte ensamma dock
   ❤️

   Svara

  Är det bara jag som är under 30 som löser melodikrysset på lördagar 🙈

  Svara

   Japp, bara du i hela Sverige.

   Svara

   Jag drömmer om mornar med långfrukost med någon man tycker om, lösa korsord och även melodikrysset. Är också under 30, löser det inte i nuläget obviously, men jag vill. Men inte själv för jag vill ha den där drömmen att tänka på😂

   Svara

   Nejdå, det är standard och har varit sen jag var liten med farmor (som nu är avliden)

   Svara

    Misstänkte det anonym 20,31.

    Svara

   Nej, det är standard här också

   Svara

  Jag vill inseminera mig! Eller göra IVF. Någon som gjort detta som ensamstående? Kom med alla tips ni har! Vart gjorde du det? Kostade? Sverige eller DK? Hört att Sverige är långdraget medan i DK så kör man bara på.

  Ni som vill kommentera nåt elakt om att barn behöver två föräldrar eller annat kan scrolla förbi. Jag kommer bli en kickassbra mamma, med massor av härliga förebilder kring mitt isf blivande barn.

  Svara

   Jag har inga tips, vill bara säga att jag var inne på samma tankar tidigare och om jag inte träffat min kille av en slump så hade jag bestämt mig att göra det nu när jag fyller 34. Min mamma var ensamstående med mig (pga en väldigt oansvarig pappa) och jag tror inte att barn behöver två föräldrar. Hellre en riktigt bra. Lycka till!

   Svara

   Hur tänker du kring att du väljer bort den andra föräldern till ett ev barn? Du kan ju få ett barn som inte bryr sig men du kan också få ett barn som funderar på sitt ursprung. Genuin fråga, inte tänkt som kritik, har haft samma tankar på insemination tidigare men övergett dem just pga detta. Skulle inte kunna stå för mitt beslut om jag fick ett barn som mådde dåligt över det och ifrågasatte hur jag kunde göra så.

   Svara

    Det är rena spekulationer.

    Du kan få ett barn som mår dåligt av en miljon olika anledningar, och ingen av dem behöver vara relaterad till att mamman valt att föda barnet ensam.

    Vad säger att kvinnan inte har ett bra socialt skyddsnät med fina personer omkring sig som kommer att spela en viktig roll i barnets liv? Vad säger att kvinnan för all framtid kommer leva utan partner?

    Svara

    Jag är själv uppvuxen med en endamstående mamma och har aldrig mått dåligt över det – tvärtom. Har en vän som skaffat barn via IVF med hjälp av donation (men vill höra fler som fått hjälp) och hennes barn vet om att hon fått ”frön” med hjälp av hjälp. Jag tror på ärlighet, och jag tror också att det kommer bli vanligare och vanligare, så jag är inte orolig för att mitt barn isf skulle må dåligt över det. Jag har aldrig mått dåligt, men jag vet vänner som växt upp med både mamma och pappa som mått fruktansvärt dåligt.

    Tror det handlar mycket om hur man är som person. Jag vet att jag kommer kunna ta hand om mitt barn, och jag vet att hen kommer få massor av härliga förebilder runt sig. Bland annat mig haha!

    Jag är inte orolig för den biten. Jag är förskollärare till yrket och känner ingen oro över det alls. Har sett mååånga konstellationer som inte funkat av olika skäl 🙂

    Och väljer bort – nja. Jag tycker det är skitsvårt att träffa någon. Den senaste jag dejtade hade tre barn själv och ville helst inte ha fler. Resten har bara varit idioter. Och av medicinska skäl så tickar min klocka mkt fortare än en ”frisk normal” 30åring.

    Svara

    Oj, lät hård i min kommentar. Menar inte att det är fel att du tänker efter innan som du beskriver, men jag känner att det finns så många oälskade barn i ”normriktiga” relationer, så bara för barnet bara har en förälder på papperet så behöver det i sig inte betyda att det blir problem.

    Svara

    Jag är inte Emma utan anonym 20:40. Jag brottares också med den frågan men landade i att om barnet skulle vilja söka upp sin pappa skulle det självklart vara okej (precis som jag hade tänkt om jag kunnat adoptera själv eller med någon). Och att detta barn skulle vara älskat och önskvärt av mig och tack vare att någon donerat. Medan tex min pappa valde att inte vara en del av mitt liv, min kompis har en dotter där pappan valt att inte vara en del av barnets liv. Man kan aldrig skydda sitt barn helt från det, även om man hoppas att man skaffar barn med en bra kille som man tror kommer bli en bra pappa. Och jag har aldrig varit ledsen på min mamma för hon har älskat och tagit hand om mig, däremot min pappa som valde bort mig. Det skulle mitt ivf barn slippa om jag valt att göra ivf.
    Kanske orimligt för andra, men så resonerade jag 🙂

    Svara

     Mina svar kommer inte fram

     Svara

      Välkommen till Bloggbevakning… Ett återkommande problem men ingen ansvarig bryr sig tyvärr.

      Svara

     Jag tänker att jag inte väljer bort något. Om jag skaffar barn med hjälp av donator och insemination eller IVF så kommer det barnet att få fantastiska förebilder runt omkring sig. I alla dess former och färger och kön.

     För mig är det viktigaste att ett barn är efterlängtat och älskat. Jag har av olika medicinska skäl betydligt mindre chans att kunna bli gravid ÖHT. IVF med donator känns därför just nu som enda valet för mig om jag ska kunna skaffa ett biologiskt barn.

     Och det barnet kommer att se olika familjekonstellationer, ha massor av härliga förebilder och få enormt mycket kärlek trots att det inte finns en pappa.

     Jag är själv uppvuxen med ensamstående mamma och jag har aldrig mått dåligt över det. Däremot har jag vänner som är uppväxta i ”kärnfamiljen” som mått fruktansvärt dåligt pga bråk och andra anledningar.

     Två är inte alltid bäst.

     Svara

      Du väljer ju inte bort något – du väljer ju detta barn till världen!

      Svara

       Precis 😃 Men nån ovan skrev om tt välja bort den andra föräldern.

       Svara

    Finns ju många barn som kommer till i en tvåsam relation och sen lämnar pappan och tar noll ansvar eller ens träffar sitt barn. Summa summarum: att man har partner när barnet föds är ingen garanti för att barnet kommer att ha två föräldrar i sitt liv.

    Svara

    Skrev en till kommentar men hamnade i mod. Förlåt om jag lät överdrivet hård, bra att man tänker efter förstås, men känner ibland att det borde va alla ni försiktiga som tänker en gång extra som skulle skaffa barnen, ni har liksom sett farhågorna och kan hantera dem om problemen kommer. Alltså OM

    Svara

     Jag tänker att jag inte väljer bort något. Om jag skaffar barn med hjälp av donator och insemination eller IVF så kommer det barnet att få fantastiska förebilder runt omkring sig. I alla dess former och färger och kön.

     För mig är det viktigaste att ett barn är efterlängtat och älskat. Jag har av olika medicinska skäl betydligt mindre chans att kunna bli gravid ÖHT. IVF med donator känns därför just nu som enda valet för mig om jag ska kunna skaffa ett biologiskt barn.

     Och det barnet kommer att se olika familjekonstellationer, ha massor av härliga förebilder och få enormt mycket kärlek trots att det inte finns en pappa.

     Jag är själv uppvuxen med ensamstående mamma och jag har aldrig mått dåligt över det. Däremot har jag vänner som är uppväxta i ”kärnfamiljen” som mått fruktansvärt dåligt pga bråk och andra anledningar.

     Två är inte alltid bäst.

     Svara

     Om jag skaffar barn med hjälp av donator och insemination eller IVF så kommer det barnet att få fantastiska förebilder runt omkring sig. I alla dess former och färger och kön.

     För mig är det viktigaste att ett barn är efterlängtat och älskat. Jag har av olika medicinska skäl betydligt mindre chans att kunna bli gravid ÖHT. IVF med donator känns därför just nu som enda valet för mig om jag ska kunna skaffa ett biologiskt barn.

     Och det barnet kommer att se olika familjekonstellationer, ha massor av härliga förebilder och få enormt mycket kärlek trots att det inte finns en pappa.

     Jag är själv uppvuxen med ensamstående mamma och jag har aldrig mått dåligt över det. Däremot har jag vänner som är uppväxta i ”kärnfamiljen” som mått fruktansvärt dåligt pga bråk och andra anledningar.

     Två är inte alltid bäst.

     Svara

     Exakt så tänker jag med 🙂

     Svara

     Fast man kan inte hålla på så där och tänka vad händer om några år. Kör bara. Allt man kan göra är att ge sitt bästa och att barnet får mycket kärlek.

     Svara

    Mina svar vill inte komma igenom. Vill bara säga att mitt barn skulle ha fantastiska förenilder omkring sig, så jag är inte orolig över en saknad pappa. Pappan kanske dyker upp senare i livet, man vet aldrig! 🙂

    Svara

   Jag har inga svar på dina frågor men måste bara säga att jag tror att du kommer bli en jättebra mamma. Att ta ett beslut att skaffa barn själv på det sättet är ett så tufft beslut och visar verkligen på att man vill ha ett barn. Och jag tror att något av det absolut viktigaste ett barn behöver och vill ha är att känna sig älskad och önskvärd på det sättet.

   Stort lycka till! <3

   Svara

    Hur kan du tro det när du inte har en blekaste aning om vad det är för person bakom kommentaren?

    Svara

     Av anledningarna jag skrev i min kommentar 🙂

     Svara

    Tack snälla! 🙏🏽

    Svara

   Tipsar om podden ”Jag vill ha barn”

   Svara

   Min plan är också att skaffa barn på egenhand om jag inte hittar mig nån partner.
   Har dock inget att tillföra mer än pepp. Heja dig! Hoppas du gör det och att allt går bra ❤️

   Svara

    Åh stort lycka till!! 😃

    Svara

   Familjer kommer i många konstellationer & tänk att veta att man var så efterlängtad att mamma skaffade en själv! Alternativet hade ju varit att barnet inte fanns öht dessutom. Vid öppen donator så får barnet ta kontakt med pappan när hen fyllt 18 om det känns viktigt för den att veta sitt ursprung.

   Här kommer mina tips:
   – gå med i Femmis (organisation för ensamstående genom insem/ivf) för tips, råd och för att bli med i forum (bla på FB) där man kan träffa andra och bolla tankar. Du kommer sannolikt inte kunna tänka dig fram till ett beslut utan starta processen så kommer vad som är rätt för dig växa fram. Gör fertilitetsutredning via gyn eller privat klinik som är kopplat till landstinget så det går på landstingstaxa. När du vet dina värden vet du/läkarna även mer om vilken metod som är bäst att satsa på.

   Prinsen jag skulle skaffa barn med dök aldrig upp och jag närmade mig 40. Gjorde fertilitetsutredning för att frysa ägg men nu står jag i startgroparna för att göra ivf på KS. Tvära kast men känns så rätt. Jag vet inte hur gammal du är men som det är nu är det inte ok med behandling i Sverige eller ersättning för vård i utlandet (om du ex. åker till Danmark och gör det) om du som ensamstående kvinna fyllt 40. Danmark har i princip inga köer men det krävs en hel del tester här i Sverige som kostar så var beredd på det (beroende på om du har tur kan du få vissa på remiss men räkna mellan 1.000- 4.000kr). Kontakta en klinik i Danmark så skickar de en lista på vad du ska göra. Sedan kostar ivf ca 30.000kr/gång exklusive sprutor (går på ca 5.000kr). Inseminationer är billigare.

   Lycka till!

   Svara

    Jag har av medicinska sköl völdigt liten procent att lyckas bli gravid naturligt. Jag är ”bara” 30, men inom 3-4 år är det helt kört för mig. Och jag vågar inte vänta längre

    Svara

    Mina kommentarer kommer inte fram, sååå frustrerande.

    Jo, jag har 10% chans att kunna bli gravid. Jag är 30 år och mina chanser är typ NU. Och jag känner att jag inte kan vänta på en partner. Träffade en som hade tre barn nyligen, min tanke va ”Skönt, då blir han inte besviken om jag inte kan få”.

    Det tog slut och jag känner att jag har ju ingen. Inga egna barn. Jag vill också vara gravid och känna den lyckan som alla pratar om.

    Och gör jag det inte ”nu”, så kommer det vara försent. Jag känner mer och mer att detta känns rätt. Wow, tror sista polletten föll ner nu ☺️

    Svara

    Det finns ingen ”pappa” att ta kontakt med, det finns en donator och det är stor skillnad!

    Svara

     Sant! My bad.

     Svara

   Jag gjorde insemination i Danmark och har nu en dotter på 14 månader. Du får gärna skriva mail till mig så svarar jag på alla frågor 😊 jen657@gmail.com
   Kram

   Svara

    Åh! Skulle så gärna vilja veta mer – men vill inte lämna ut min mail haha. Men wow, stort grattis!!

    Åh vill skriva till dig. Får fundera på det 😄

    Svara

  Jag har ont i handleden. Har bandage sen 4 dagar tillbaka. Tar av det när jag ska sova men kan inte sova för att det gör så jävla ont. Haft så i snart 1 vecka. Kan knappt sätta på mig kläder själv.
  Den är inte svullen, inte ens lite.
  Är docktorrädd så därför har jag inte kollat upp det.

  Svara

   Man behöver inte kolla upp allt som gör ont. Det gör ont att leva. Speciellt efter 25 års åldern. 🙂 men om det inte har blivit minsta lilla förbättring på en hel vecka, eller om det gör så pass ont att du knarkar alvedon och det hindrar dig i din vardag så borde du verkligen ringa vårdcentralen. Ring 1177 nu och be om råd.

   Svara

   Jag tycker du ska kolla upp det om det är så illa som du beskriver, ta med en vän eller förälder om du är rädd för doktorn. Doktorn finns ju till för att hjälpa dig och för att göra dig frisk igen, så hellre ett läkarbesök än att leva med smärta. Det är lixom bara dumt 😀

   Svara

   Gå till vc, kan vara vad som helst eller något så enkelt som karpaltunnelsyndrom. Jag är nyligen opererad för det och jag är så rädd att jag får panik av att vistas i sjukhusmiljö men man får inte låta rädslan styra ens välmående och det finns lugnande tabletter!

   Svara

    Vad som helst kan det nog inte vara…

    Svara

  Någon som har erfarenhet av ljusbehandling?

  Svara

   Jag fick ljusbehandling i höstas. Vet inte om det är pga den som jag känner mig bättre eller om det har att göra med att jag inte längre går i skolan och har väldigt mycket anpassningar i övrigt 😊

   Svara

   Jag har pga kroniska nässelutslag men det hjälpte föga (gick en omgång = 30 ggr) 🙂

   Svara

   Jahaa du kanske inte menade sån ljusbehandling som jag har fått. Glöm mitt svar i så fall haha (samma anonym som skrev 22.52)

   Svara

  Någon härinne med lymfödem?

  Svara

   Efter en operation jag gjorde ganska nyligen riskerade jag att få det. Var livrädd så jag följde träningsschemat slaviskt. Har du det?

   Svara

    Ja, i vänster underben. Efter några månaders utredning kom vi fram till att det var det, förmodligen orsakat av en skada från när jag tränade gymnastik. Blev svullen i ljumsken kort efter olyckan, och det finns ju lymfkörtlar i ljumskarna med så det borde ju tyda på att något där skadades. Har inte riktigt förlikat mig med tanken på att jag kommer behöva dras med detta livet ut, men det får jag väl jobba med. Har på mig stödstrumpa varje dag i alla fall och promenerar och tränar mycket. Ville mest höra från någon annan i liknande sits för hade liksom aldrig hört talas om detta tidigare så allting kändes så främmande.

    Svara

     Okej försår, så olyckligt! Ja jag har ju inte utvecklat ödem, var bara i riskzonen att utveckla det i armen då jag tagit bort körtlar.
     Men har du kontakt med någon arbetsterapeut? Jag är kopplad till Karolinska och fick där väldigt bra information och stöd. Det var framförallt övningar jag skulle göra. Fick även reda på att det var väldigt viktigt att hantera småsår så att inte bakterier hittar in i blodomloppet. Men det kanske skiljer sig helt utifrån din skada. Be om att blir remitterad till specialist om du inte redan är det. Kan det bli ett permanent tillstånd?

     Svara

     Svarade nyss men det kom inte fram, prövar igen.
     Har du blivit remitterad till specialist och framförallt en arbetsterapeut? Om inte be om att få bli det.
     För min del handlade det om att följa träningsschema och att ta hand om småsår noga så inte bakterier hittade in i blodomloppet. Men vi har helt olika skador så det kanske inte ens är relevant i ditt fall.
     Hur som helst kämpa på, det kommer bli bra. Se bara till att du får det stöd och behandling du behöver❣️

     Svara

      Jag besökte en specialist nu i veckan, men hon pratade mest om att i allmänhet röra på sig och träna regelbundet samt ha på stödstrumpa varje dag. Återfukta och hålla ordning på tånaglarna ska visst också vara viktigt för att, precis som du säger, undvika att bakterier kommer in. Tack för dina ord, jag ska se till att ta hand om mig själv och så får vi hoppas på det bästa med allting<3

      Svara

       Jag har misstänkt lipödem. Det känns fruktansvärt när jag väl tänker på det, men när jag inte tänker på det så rör jag på mig. gått ner ca 4,5kg på 1 månad. Jag är 22 år, 173cm och nu väger jag 64,5. är som sagt inte tjock men haft svullna anklar. Det gör mig riktigt ledsen att se hur såhär, jag tänker alltid på de när jag ska köra skor osv, även om ingen annan tänker så mycket på det. Jag ska gå ner till 50-52kg ca är det bestämt med lipödem läkare för att se om vaderna/anklarna kommer ändras. Kommer dom de så är de inte lipödem, är det de så kommer jag fettsuga.
       Träna träna träna, stöd stöd stöd.
       Har stödstrumpor nästan alltid. och att ha de som 22åring är inte kul.

       Svara

        Du ska gå ner till 50-52 kg och är 173 cm ?
        Vänd dig till annan läkare- ingen vettig läkare säger så!!!❤️

        Svara

         han är en sveriges största experter inom området, det är för att se om det verkligen blir riktigt skillnad eller ej. sen kan jag ju alltid gå upp igen om jag vill. Men tack för omtanke!❤️

         Svara

  Jag har en hotmailadress som jag använder dagligen, dvs får i stort sett en massa skräpmail om erbjudanden från olika butiker som jag är klubbmedlem i. Jag tror att jag har fått ett mail 3 eller 4 gånger från ”Out-look team” med ett meddelande om att kontocheck pågår och att inaktiva konton skulle stängas ned och att man ska klicka på en länk. Ingenting händer ju, och när jag nu läser det fjärde mailet så ser jag att svenskan i mailet har en del att önska. Fattar att det är bullshit, men vilka har intresse av att försöka nästla sig in eller kapa folks hotmailkonton?

  Svara

   Genom någons hotmailkonto kan man ju komma åt andra konton och privata uppgifter.

   Svara

  Träffade en jättegullig kille på en fest förra helgen, har alltid haft jätte megasvårt att klicka med killar men det sa klick bara sådär med denna killen, alltså äntligen! Enda ”problemet” eller vad man ska kalla det är att han legat med en av mina kompisar, det var bara en engångsgrej efter krogen och de är inte intresserade av varandra men det känns ändå sisådär. Killen fick mitt nummer och vi har smsat typ dygnet runt, och gått på två dejter och det känns jättebra alltså verkligen, men skulle ni orka dejta, sen kanske bli ihop med någon som legat med din vän?

  Svara

   Bara kör på! Hade de varit att de varit i ett förhållande eller träffats lite mer seriöst så hade du kanske behövt tänka över det lite mer om det skulle såra din vän, men nu verkar det inte vara situationen. Vi har alla våra bagage, låt inte ett ligg som inte betydde något stå i vägen för din lycka 😘

   Svara

   De låg med varandra för att det fanns en gnista mellan dom. Jag hade inte inlett ett förhållande med någon som legat med mina vänner just för att jag inte skulle känna mig bekväm med att veta att de tänder på varandra och har sett varandra nakna osv.

   Svara

   Personligen skulle jag inte det men jag har störda problem med svartsjuka. Har du ett mer hälsosamt sätt att ta förhållanden borde det ju inte vara någon stor grej då de inte har dejtat så din vän kan inte ta det fel?

   Svara

   Låg med min killes kompis innan vi blev ihop, en engångsgrej som inte betydde något. Visste inte ens om att min nuvarande kille existerade så var ju inte som att jag med flit gjorde något taskigt mot honom. Det har aldrig varit något problem för oss, min kille resonerade så att om det hade varit något mer mellan mig och hans kompis hade det blivit det innan han kom in i bilden. Jag hade nog tyckt att det hade varit ganska orättvist om han hade hållit det emot mig med tanke på att det absolut inte var något jag gjorde med ont uppsåt och inte heller något jag kan göra ogjort.

   Svara

    Min man var kompis med min föredetta. Det var han som förde oss samman ☺ det är ju inte så konstigt egentligen om det funnits en gnista mellan dem, något måste de ju också ha gemensamt, båda tycker ju om- och trivs med dig! Men nu visar det sig att han passar bättre ihop med dig ☺ låt inte det som har varit stå i vägen för vad som kan bli, jag är verkligen så glad att det inte spelade någon roll för min man 😘

    Svara

     Haha jag menar om det funnits en gnista mellan trådskaparens kompis och hennes dejt, inte mellan min make och föredetta! Mitt inlägg kom på sniskan 😊

     Svara

   Haha. Min sambo har legat med min bästa vän 😂 Det var dock innan jag kände vännen (och min sambo). Vi kan umgås alla tre utan några konstigheter. Men då är jag inte så brydd heller. Det som varit har varit, varför ska jag älta? Vi bor ihop, det gör inte dom – för att dom inte passade ihop på det sättet 🤷🏻‍♀️

   Svara

  Nu vet jag inte hur många konstintresserade som håller till här, än mindre hur många som är intresserade av gammal klassisk konst, men för den som är det kan jag rekommendera utställningen ”Dansk guldålder” på Nationalmuseum. Själv var jag där igår, och det var fantastiskt! Känslan man fick av vissa målningar när man stod och betraktade dem och studerade detaljer och försvann in i sina tankar, ibland fick jag nästan rysningar för att det var så vackra bilder som sade mig så mycket, så mycket fast utan ord. De har skämt bort oss med att ha tagit in hela 300 tavlor, så man skulle nästan behöva gå dit två gånger, men jag är så förtjust i Nationalmuseum så det gör ju ingenting. Okultiverade jag visste faktiskt inte ens att museet fanns tills det öppnade igen i höstas efter renoveringen. För mindre bemedlade är det ju heller inget fel på de vanliga rummen som man kommer in på gratis.

  Svara

   Tack för tips! 🌹

   Svara

  Förvirrad och oerfaren här. Är hemmadejter=att man hoppas på att dela natten ihop? Ska träffa en kille imorgon hos honom men min kropp har bestämt sig att få mrns en hel vecka tidigare och jag är inte så bekväm med att sova över hos någon då, inte heller med att berätta vad som pågår down there och att det är anledningen…
  Tidigare hemmadejter jag varit på och haft hos mig har lett till övernattning och sex så det är därför jag undrar om det brukar betyda det…gud, kanske en konstig fundering men jag har aldrig varit på en dejt och haft mens samtidigt, och nu dessutom hemma hos någon, klart att jag blir töntig då😂🙈

  Svara

   Du kan väl bara klargöra i förhand att du gärna kommer hem till honom och träffar honom där men att du inte vill ha sex, du kan ju dra till med att du tycker att det är för tidigt. Och gör också klart att du ska sova hemma hos dig så blir det inte konstigt när du ska gå.

   Svara

   Gör inte så stor sak av det, du behöver absolut inte berätta för honom att du har mens om du inte är bekväm att säga det och vill du inte sova hos honom pga det så säg bara du ska upp tidigt på lördagen för du har planer 😀 Tycker det är lite onödigt att klargöra du inte ska ha sex med honom, för han kanske inte alls förväntar sig det, han kanske inte ens förväntar sig du ska sova där 😊

   Svara

    Nej jag vet, har bara tidigare erfarenheter att utgå från så det gör ju att jag tänker på det som en stor sak. Men det känns som att han skulle förstå mig om jag sa att det var för tidigt, OM han frågar om jag vill stanna över natten. Eller jag hoppas det i alla fall 🙂

    Svara

     Det är sant, man jämför alltid med tidigare situationer och det är helt normalt 😀 Men hade jag varit du hade jag sagt att jag skulle upp tidigt dagen efter, men att jag gärna stannar natten en annan gång om han hade frågat 😊 Du ska se det går bra, man oroar sig och övertänker så himla mycket ibland. Lycka till imorgon, himla mysigt med en date 😍😘

     Svara

   Jag tror ändå att du ska förbereda dig på att han har sett framför sig att du kommer stanna över natten. Men det betyder ju inte att du måste det, men det kan ju kännas bra att ha en ”plan” på hur du ska hantera situationen.

   Svara

   Säg det redan innan, antingen skriv det under dagen idag eller säg det direkt när du kommer hem till honom att du ska upp tidigt imorgon så du måste sova hemma inatt. Så har du det gjort och slipper ha det hängandes under kvällen. 🙂

   Svara

   om ni får till en stämning som är flörtig och teasande så får du bara med glimten i ögat säga att ni inte kommer ha sex ikväll. Ev. kan du ju ge honom oralsex om det ska bli ngt. Men sen säger du att du ska upp tidigt imorgon och inte vill störa honom på morgonkvisten!

   Svara

  Finns det några förskollärare här? Är snart inne på min sista termin på utbildningen, vilket innebär att C-uppsatsen närmar sig och är därför nyfiken på vad era uppsatser handlade om 🙂

  Svara

   Barn?

   Svara

    Haha, förmodligen.
    Vänner har skrivit om digitaliseringen i förskolan, jämställdhet, nya läroplanen, föräldrakontakt, språkutveckling, barnböcker, dokumentation, samarbete mellan förskola och socialtjänst etc etc. Välj något som intresserar dig.

    Svara

   Skriv om något som du själv är intresserad av att lära dig mer om! Jag gjorde misstaget att inte följa det rådet, tog 1 1/2 år för mig att bli färdig.. fundera på vad du vill vara extra skitbra på som förskollärare! Drama kanske? Eller IKT? Högläsning? Genus? Se det som en möjlighet att öka på din egna kunskap i det ämnet och sen när du börjar jobba så kan det bli ”ditt” område på förskolan.

   Svara

   Jag skrev om pedagogers syn på genus och det socialt skapade könet

   Svara

  Är det någon som sökt in på högskola med reell kompetens? Vad ska man skriva i ansökan? Behöver tips och råd! HJÄLP!😀

  Svara

   Vad är det för utbildning?

   Svara

    Ingen specifik, men mer åt kontorshållet:) saknar tyvärr bara matten

    Svara

  Jag vill bara tacka alla som tog sig tiden att ge mig tips på hur man ska fördriva 6 veckors sjukskrivning med diskbråck på onsdagens öppet spår, jag läser här inne dagligen och ibland är folk så vassa mot varandra så därför blev jag extra glad när ni tog av er tid att skriva tips till mig, det fick mig att känna mig lite uppskattad här hemma i soffan 😊❤️

  Svara

   *kram* I vilket land bor du? 🙂

   Svara

    Jag bor i Danmark😀 Har förstått du också bor utomlands men har helt glömt vart? 😀

    Svara

     Haha, sekunden jag skickade mitt svar kom jag på det. Bryssel va? 😅

     Svara

      Det stämmer 🙂 Det finns ett flertal nyfikna utomlands-svenskar härinne. Om diskbråcket – kolla om med din ortped om du kan börja halvtid och inte heltid efter din sjukskrivning. Det hjälper.

      Svara

       Jag kan inte ens sitta upp som det är just nu så det är lite svårt att arbeta då, arbetar på kontor. Fysioterapeuten sa i onsdags att vi kan tyvärr inte börja återuppträna än eftersom det fortfarande är så pass dåligt, men att så fort jag börjat återuppträna och känner det OK så kan jag börja arbeta lite småtimmar så det är det jag ser fram emot nu 😀 Ska dit nästa fredag igen så hoppas att min situation blivit bättre tills dess ✊🏼 Jag låg inlagd i 4 dagar förra veckan och det enda som stoppade en akut OP var att jag har kontroll över min blåsa, men har nedsatt känsel, reflex samt motorik i vänster ben. Så jag får bara bita ihop, ta mina mediciner och hoppas på det bästa😍

       Hur är det att leva i Bryssel? 😀

       Svara

        Det är bra, efter tio år i denna staden (sex innan dess i Haag) har jag börjat vänja mig, 😉 men drömmen är att snart kunna flytta till någon mindre stad i Ardennerna som t.ex. Esneux eller Aywaille (bara jag slipper höra motorvägen), till nöds Liège beroende på vad som är bäst för familjen. Närmre naturen i alla fall. – Min ortoped såg till att jag fick en ”Daum-korsett” för att undvika operation. Det fungerar, efter fyra månader halvtid är jag nu tillbaka på heltid, men då och då under dagen måste jag stå upp och jobba för att avlasta. > https://www.orthopedielucas.be/en-home

        Svara

       Oj, haha – läste din kommentar lite för snabbt ser jag nu. Läste det som att jag skulle arbeta småtimmar nu och inte efter min sjukskrivning😊

       Svara

  Hej! Försöker bli gravid och tenderar att gå händelserna 100% i förväg hela tiden och blir alltid lika besviken när mensen kommer. Gissar att ni är flera som känner igen sig?
  Hursomhelst. Nu är det ca 4 dagar kvar till mens och 10 dagar sen ägglossning exakt (har haft sex då) och jag fick en liten blödning när jag var på toa nyss.
  Läste på om nidblödning.. och det verkar stämma in då det var ljust rosa,
  Inga klumpar eller såg speciellt mensigt ut.

  Jag var helt fine med att vänta till tisdag och se om mensen skulle komma men nu när detta hände ligger jag och typ *känner mig gravid*. Helt plötsligt har jag alla symptom också.

  Vet att det är såå himla olika för alla och vet inte vad jag vill med den här kommentaren egentligen men min kille är liiiite irriterad på mig då jag redan ligger o stryker mig själv över magen och typ läser bebisens horoskop. Han säger jag jag bäddar för att bli besviken om mensen kmr!
  Ahhh slut på lång kommentar! Tjoho

  Svara

   Bara vänta och låt tiden utvisa. Sluta stressa upp dig.

   Svara

    Jag vet och jag försöker verkligen </3 men lyssnar på dig och försöker lite till. Tack 🙂

    Svara

     Hur gick man från en vanlig quinna till nån slags tokig familjelivs-mamma på en dag

     Svara

      Hahhahahha jag tycker det är gulligt att du är så passionerad! Du kommer bli en fantastisk mamma med den energin<3

      Svara

       (inte samma anonym som 20:51)

       Svara

        Anonym 20.59! Började böla lite av din kommentar <3<3<3
        Vill verkligen bli en fantastisk mamma!! :)))

        Svara

         ❤️❤️❤️

         Svara

   Men guuud vad mysigt! Hoppas hoppas att det tar sig. Tänk om du är gravid och det blir en liten bebis. Det är så jävla sjukt att det är två celler i din mage nu och det sen kommer det ut en riktig människa. Blir lite tårögd nästan

   Svara

    Nej förlåt, det kan vara två celler. Jag ska inte gå händelserna i förväg och jinxa

    Svara

    <3 åhh hoppas :))))

    Svara

   Det är förstås inte möjligt att bedöma så här online men jag hade en liten blödning ungefär vid mens med första barnet. Hade inte exakt koll på min cykel men trodde att det var mensen och förstod först inte att jag var gravid! Hoppas att du får ett plus när du testar 😘

   Svara

    <3 hoppas också!

    Svara

  Hurdan var/är arbetsron på skolan ni gick på? Hos oss är det rena djurparken och lärarna vågar inte säga till bråkstakarna, än mindre skicka ut dem från klassrummet. Vill bara kunna jobba och lära mig i lugn och ro, är det för mycket begärt?!

  Svara

   Hemsk, gick i en skola 1-4 där särskilt en kille slängde stolar i golvet, ofta!! (han hade grov adhd men lärarna var även dom rädda för honom). Sen gick jag i annan skola tills 7 där alla tjattrade och stöka och lärarna bara skällde utan resultat så blev inte så trevlig energi… 8 till 9 annan skola där vi hade snöbollskrig inomhus och allmänt lattjo lajban stök. Suck, tydligen är det för mycket begärt med arbetsro…

   Svara

   Problemet är att lärare inte får köra ut bråkstakarna. Tyvärr. Bråkstakarnas rätt till utbildning och undervisning verkar alltid gå före klasskamraternas studiero och lärarens arbetsmiljö…

   Svara

    Enligt skollagen får läraren avisa elever som stör lektionerna efter tillsägelse. Och upprepas beteendet så skolan utreda detta.

    Svara

     Tyvärr anmäler ”kränkta” elever lärare i allt för hög grad. Det är fel på hela systemet!

     Svara

     Avisa elever? De frusna då?
     Låter radikalt ändå, avvisa tänker jag är vanligare…

     Svara

      Det är tack vare personer som dig som gör att jag skäms nåt förjävligt över min dyslexi. Som gör att det knyter sig i magen på mig varje gång jag skriver något till någon. Som gör att jag sällan aldrig deltar i diskussionener på nätet. Nu råkade jag läsa skollagen igår och såg just det jag refererade till här, kände att jag faktiskt kunde svara och så blir man nedtryckt direkt. Charmigt att som vuxen människa ha ett behov att hävda sig själv genom att göra sig lustig på andras bekostnad.

      Svara

     Men om någon utvisas ur klassrummet är läraren ändå ansvarig för den personen. Du ser dilemmat?

     Svara

      Du får läraren lyfta det med rektorn eftersom hen också kan avVisa (😒) en störande elev. Då blir det rektorns ansvar och läraren kan fortsätta lektion. Så nja, dilemmat ser jag inte direkt. Däremot ser jag oengagerad personal som antagligen också är konflikträdda.

      Svara

   Har du någon lärare du känner förtroende för som du kan prata med? Hen kan ta det vidare till andra kollegor och rektor, och utifrån det arbeta vidare med problemet.

   Att ta tag i studiero är svårt, men samtidigt nödvändigt. Lärare må finna det svårt att hantera men de bryr sig om sina elever. Dessutom är det en jobbig miljö att vara i, både för elever och lärare.

   Svara

    /lärare

    Svara

     Har pratat med en del lärare, men de följer aldrig upp grejer. Till exempel har jag och andra framfört konkreta klagomål om att bråkstakarna sitter och snackar skit om oss på arabiska. Veckor och månader har gått och de kan fortfarande sitta och prata obegripligheter tvärs över klassrummet. Vid ett annat tillfälle när jag klagade på att det var så högljutt var det en lärare som sa nonchalant ”ja, de eleverna kan ju vara lite jobbiga ibland” och att jag kunde sätta mig någon annanstans i klassrummet om jag blev störd (ursäkta, men är det verkligen JAG som ska flytta på mig?). Så känner tyvärr att jag inte får något gehör, det är så jobbigt och jag vet inte vad jag ska ta mig till

     Svara

      Bara för att det inte blir det resultat du förväntar dig betyder inte det att något inte följs upp. Jag kan lova dig att de jobbar häcken av sig om det du skriver stämmer. De kan ju inte prata med dig om vad de säger till andra.
      Dessutom- tror du inte dina lärare också tycker de här personerna är sinnesjukt jobbiga? De är endast kvar i klassen för skolan har noll mandat att göra något.

      Svara

       Vad jobbar de med då, om det inte sker någon förändring? Om det inte blir något annat resultat än att eleverna slutar prata och störa är det ju meningslöst. Hör aldrig lärarna säga till dem på lektionen, det är ju det de borde.

       Svara

  Varför går jag inte ner i vikt? Jag äter 1400 kalorier om dagen och går till friskis 2-3 ggr I veckan. Vad gör jag för fel?? Blir galen.

  Svara

   Hur länge har du hållit på? Vad tränar du för något på friskis? Och är du helt säker på kalorierna? Ofta har man underskattat antalet kalorier. Men kan också vara att du (om du tränar styrka) har byggt muskler.
   Det kan också stå still väldigt länge på vågen trots att man går ner har jag märkt. Står ibland på samma siffra i typ 2 veckor sen plötsligt är 3 kg borta den tredje veckan och man ser det också. Gäller att ha tålamod och inte ge upp.

   Svara

    jag tränar spinning, jympa och cirkelfys. så inte så jättehårt. har tränat ca 3 månader, och dragit ner på kalorierna senaste 2 månaderna. har hört att man kan sabba ämnesomsättningen, jag bantade en gång för några år sen, då gick det väldigt mycket lättare att gå ner i vikt. Kan tillägga att det inte är mycket det gäller utan ca 8 kilo som jag gick ner då. Nu vill jag gå ner detsamma.

    Svara

     Sorry, du gör något fel, omöjligt att du ligger på 1400 o inte gått ner på två månader. Väg maten och skipp alla såser om du äter sånt. Inget sött, minska kolhydrater, Drick massa vatten, höj intensitet på träning. Som nån annan skrev kan det ju vara så att du byggt muskler dock så då blir det inte mycket på vågen men väldigt mycket för utseendet.

     Svara

      Och inga fuskdagar på minst tre v

      Svara

   Om du är precis i början av ~viktresan~ kan kroppen bete sig lite konstigt, samla på sig vätska och ha sig. försök att inte distraheras av det (vet, det är jättesvårt och frustrerande, särskilt när man känner att man gör allt rätt), om du bara lider igenom denna lilla fas kommer det snart börja gå åt rätt håll. lycka till <3

   Svara

   Om det är styrketräning som du tränar så är det såsom tidigare kommentar skrev, muskler väger mer än fett. Stirra dig inte blint på vågen eller antal kalorier heller för den delen. Nu vill du säkert ha mer konkreta svar på din fråga men min personliga åsikt är att det viktigaste är ditt egna välmående i slutändan, tycker jag.

   Svara

   Hur många kalorier dricker du? Det glömmer man ofta att räkna.
   Väg dig inte för ofta, max en gång i veckan.

   Svara

   Sover du ordentligt? Vilar du ordentligt? Samt, rör du ordentligt på dig i vardagen (går åtminstone 8000+ steg per dag)? Dricker du alkohol?

   Svara

    jag sover bra, och dricker alkohol. inte mycket, kanske totalt 3 glas vin i veckan. Det är inräknat i kaloriintaget per dag.

    jag har ganska mycket vardagsmotion, går runt ganska mycket på jobbet och det brukar sluta på 6000-8000 steg per dag, men då har jag inte med mobilen överallt. Förutom det cyklar jag överallt, har ingen bil. Men det är ju inte jättelånga sträckor direkt.

    Svara

     Tre glas vin i veckan är väl rätt mycket?

     Svara

      Är det? Det trodde inte jag.

      Svara

       Nej, det är det inte. Det är ju inte ens ett glas till maten varannan dag. Herregud, Sverige i ett nötskal verkligen. Ingen annan stans är 3 glas i veckan ett problem.

       Svara

     Räknar du verkligen alla kcal? Förlåt om dum fråga men som nån tidigare skrev, det ÄR lätt att missa massor för man tänker att det är så lite. När jag började räkna och höll mig till 1200-1400 gick jag ner direkt, sprang också 30min intervaller 3ggr/vecka men det var verkligen när jag fick koll på kcal som största skillnaden märktes!

     Svara

      Exakt, folk underskattar oftast kalorierna, räknar på ”ett ungefär”. Räcker med att sudda ynka 300 om dan så är allt annorlunda.

      Svara

   Jag har inget bra svar men vill bara säga att du inte ska lyssna på de som säger att kan vara nya muskler som gör att du inte går ner i vikt. Man bygger bara på ca 2-3 kg på 1 år om man tränar på motionsnivå.

   Svara

    Tack tänkte precis skriva det. Ska musklerna vara orsaken till att vågen inte går ner så måste du ligga på muskelbyggarnivå.

    Svara

   Jag har gått ner 4,5 kg på 1 månad. Jag började promenera mycket, äter ej socker. Thats it.

   Svara

   Sover för lite?
   Styrketränar inte? (Med styrketräning är fettförbränningen högre över hela dygnet)
   Rör på dig lite förutom träningen?
   Men min gissning är att du äter så lite att du inte orkar ge allt på träningspassen = de är bortkastade och du gör inte av med de antal kalorier du tror.

   Det låter väldigt bryskt mot din kropp att käka så få kalorier, tråkigt om du rubbar ämnesomsättningen och blir en evig jojobantare istället för att redan nu ha en mer hållbar strategi. Du måste äta tillräckligt för att orka träna och röra på dig.

   Svara

    Precis! Bra mat i kombination med tung styrketräning, ca 6 reps och 3 set, gör susen! Att slänga in lite intervaller/löpning är inte helt fel det heller för att öka på syreupptagningen och välmåendet.

    Men, många (har tack och lov börjat ändras lite) tror tyvärr att de kommer få anabolamuskler då och kör istället med låga vikter, vilket givetvis är bra för kroppen men inte något du kommer gå nämnvärt ner i vikt eller bygga starka muskler av. Jag har även läst nya studier kring att vi snarare bör gå ca 10-12000 steg/dag då vi har så stillasittande arbeten.

    Så mina tips till TS är att äta bättre (gärna kolhydrater dagen innan träningspass så att du fyller på lagren) och träna med tyngre vikter (gärna i kabelmaskin eller helt fria då du aktiverar fler muskler i övningarna, men stega upp så du inte skadar dig!!!), öka vardagsmotionen, bra rutiner/sömn och ha tålamod. Dvs njut av att du tar hand om din kropp och skit i att väga dig under en månad. Du kan se/känna resultaten på så många andra sätt, bland annat genom att du klarar tyngre vikter, orkar springa längre, du ser en förändring i spegeln eller ”bara” på hur du och din kropp mår/känns 🙂

    Svara

  Boktips!? 🙂

  ”Educated” av Tara Westover

  Tara Westover växte upp på 80 och 90-talet i en familj som förberedde sig för apokalypsen. Enligt myndigheterna så fanns hon inte eftersom hennes föräldrar aldrig hade registrerat henne när hon föddes. Hon gick aldrig i skolan och besökte aldrig några sjukhus eftersom hennes pappa inte hade förtroende för dem.

  När hon blev äldre så blev hennes pappa ännu mera radikal och hennes bror misshandlade henne ett flertal gånger. Sexton år gammal så vet hon att hon måste ge sig iväg. Räddningen blir Brigham Young University där hon lyckas komma in efter att ha studerat vad hon kan hemma på egen hand för att klara de nödvändiga testen.

  Studierna öppnar en helt ny värld och transformerar henne, men hon får också betala ett högt pris i brytningen med sin familj.

  ”A remarkable memoir” – Barack Obama

  Svara

  Tips på bra fuktserum och krämer? Har ätit roaccutan/isotretinoin två omgångar som tonåring, men det var ett antal år sedan nu (fyller 24 i år) och har sedan medicineringen överlag haft rätt torr hud som periodvis under dagen känns varm, brännande/hettande och lite stram. Aldrig haft problem med torr hud som yngre, men jag upplever att min hud har blivit sämre på att behålla fukt efter mina omgångar med medicin. Är rätt ny på det här med att ha en hudvårdsrutin, då jag endast smörjt mig med fuktkräm (propyless) och arganolja efter dusch, men inser att min hud behöver mer fukt än bara efter dusch. Typ dagkräm, nattkräm och kanske även serum (som jag nyligen upptäckt ska vara en bra grej). Alla tips uppskattas! 🙂

  Svara

   Paulss Choice
   Lumene
   Leegehaam

   Svara

    Leegeehaam är livet!!

    Svara

    Tack!😃

    Svara

    Vem av er jobbar på skincity?

    Svara

     Inte jag. Varför skulle vi det?? Handlar dock där PC och leegeehaam där. Lumene köps på apotek hjärtat.

     Svara

   Jag kör kronans apotek fuktserum och gillar den starkt! Billigt och bra, använder den varje dag efter rengöring och innan ansiktskräm

   Svara

    Tusen tack! Ska nog testa den!😄

    Svara

    Jag meeeeed 🙋🏻‍♀️ Och det är så himla bra, massa massa fukt som huden verkligen törstar efter såhär års plus att det är ju så billigt=prisvärt

    Svara

   https://www.glowid.se/ansiktsvard/toner/leegeehaam-hyal-b5-toner
   Varken kräm eller serum men… Den här har varit och är en lifesaver för min torra hy 😊
   Känns verkligen som en boost för dag /nattkräm också.

   Svara

    Jättesnällt! Tack för superbra tips!☺️

    Svara

   Själv använder jag Weleda Skin Food till natten. Den är super till den med torr hud. Använder ansiktsvatten som ger fukt, gärna i flera lager. Är detta som räddar min torra hy.

   Svara

    Okej, supersnällt! Får jag fråga vilket ansiktsvatten du använder? Det låter nämligen som att det är precis något sådant jag skulle behöva också😊

    Svara

  Depression. Ingen motivation. Gråtattacker. Ständigt trött. Någon med erfarenhet?
  Utåt allt bra. Vill så gärna så mycket. Sätta mål. Bevisa nått. Va mitt bästa. Skär mig.
  Ser på youtube. Dricker vin.
  Vad gör man?

  Svara

   Söker vård på en psykmottagning.

   Svara

   Tyvärr så verkar halva befolkningen lida av depression. Att du ens orkar hålla det bra utåt visar att du fortfarande har lite kämparglöd. Sök hjälp så fort som möjligt innan glöden slocknar. Om du lovar mig att söka hjälp på måndag så lovar jag att göra det med. Jag har skjutit upp på det i två år. Haft problem med depressioner till och från sen jag kom in i puberteten. Den här senaste depressionen verkar dock hålla i sig..

   Svara

   Sök hjälp, skriv egenremiss via minavårdkontakter till vårdcentralen om telefonsamtalet tar emot för mycket.

   Se över ditt alkoholintag, jag VET att det är jättesvårt. Jag har själv druckit alldeles för mycket, ”men bara eeeett glas för idag har jag ångest”. Nej. Sluta, sluta drick helt på helst 2 månader. Var i dagsljus (du behöver inte vara hurtig, gå utanför dörren och sitt på en parkbänk om det är så), fundera på vad du kan göra som aktiverar kroppen fysiskt – promenad, städa, sittups, hänga tvätt – whatever, gör det varje gång du känner dig nere. Själv går jag till gymmet (har ett i huset bredvid) och tränar – inte högintensivt eller så utan bara kanske lugnt på crosstrainern liksom.

   Svara

  Jag har träffat en man med en 7-årig son. Vi har en historia ihop sedan innan han blev pappa.
  Han separerade i maj förra året och vi började träffas ganska direkt, men jag träffade inte sonen förrän i sep.
  Hans exfru vänder nu sonen mot mig, pratar en massa skit om mig.
  Ikväll skulle vi äta tillsammans, vi lagade även maten och lyssnade på mello-låtar ihop och hade riktigt trevligt.
  Det var bestämt sedan innan att mamman skulle hämta sonen kl 19.30, hon kommer kl 19, och förhör då direkt sonen, om jag var där.
  Sedan ringer hon en kvart efter och skriker att min karl har tvingat sonen att vara trevlig mot mig och att pappan är elak och alkolist (!) När sonen sitter bredvid.
  Det har varit mycket skrik och bråk när hon får veta att jag är här.
  Nu är fredagskvällen förstörd, min karl är så arg och ledsen.
  Vad gör vi? Någon som har tips?

  Svara

   Åh det där hade nästan kunnat vara jag som skrev. Men min killes barn är lite yngre och exet är ostabil men än så länge verkar hon inte prata illa om mig inför sonen. Men min killes ex förstörde vår kväll igår och varenda grej hon kan hitta vänder hon mot honom och försöker få honom att känna sig som en dålig pappa.
   Jag försöker peppa honom att sätta gränser och har fått honom att börja gå i terapi för att hantera dels dialogen med exet idag men också bearbeta relationen. Ibland vill jag bara ge upp, men jag älskar min kille så mycket och han är en suverän pappa. Men det är tufft. Har egentligen inga tips på hur man hanterar det, men ni är inte ensamma. Kram

   Svara

    Med att bearbeta relationen så menar jag att han blivit nedtryckt under flera år sv den här kvinnan. I alla andra lägen har han ett bra självförtroende men när hon går igång så blir han en annan person, ungefär som någon som möter sin mobbare.

    Svara

     Ungefär som min karl då, hans ex vill styra och bestämma över sonen och pappan ska anpassa sig efter henne. Och i hennes planer fanns inte att han och jag skulle hitta tillbsks till varann.

     Svara

      Tror inte min killes ex trodde att han skulle träffa någon ny, speciellt inte före henne. Tänker att hon förhoppningsvis kommer träffa nån framöver och att det blir lättare, men är jobbigt att se min kille ledsen och när en fin oskyldig pojke hamnar ikläm från någon som enligt sig själv är världens bästa mamma.

      Svara

   Stackars barn när mamman försöker använda barnet som vapen. Hade velat säga att du ska orosanmäla, för är hon sådär öppet mot er så tänker jag att det kan vara ännu värre bakom stängsa dörrar. Inget barn ska behöva ha det så där. Men då kanske det blir uppenbart att det är du som gjort anmälan.

   Svara

    Tack för tips och önskar jag vågade, men tror det blir värre då.
    Jo hon gråter inför sonen och baktalar pappan som vill inget hellre än att vsra en bra pappa.

    Svara

   Har din man och hon någon eller några gemensamma vänner som skulle kunna prata förstånd med henne? Det är fruktansvärt för pojken ju.

   Svara

    Nej de har inga som de kan prata så med tyvärr. Min karl vände sig till familjerätten och fixade samarbetssamtal, men hon kom inte , såklart.

    Svara

   Åh herregud 😑 Sådana här trådar gör verkligen att jag uppskattar mitt goda förhållande till mitt x och att vi alltid varit mogna och sams gällande barnen och nya relationer.

   Det är är verkligen inte okej. Inte alls. Helt galet hur folk beter sig. Hoppas det löser sig för er, hade inte några goda råd men hoppas verkligen du får några bra! ❤️

   Svara

  Nån som testat midnattsols hudvårdsprodukter? Är de nå bra?
  Sugen på att testa nån ny hudvårdsserie och har äntligen råd då jag kommer få tillbaka på skatten 😊

  Svara

   Är också sugen på att testa något nytt!😃

   Svara

  Så mysigt att sitta framför bästa Öppet Spår med levande ljus samtidigt som snön yr utanför! Hoppas ni alla har haft en fin dag<3

  Svara

  Jag ska på rättegång snart pga en man som förföljt mig i flera år. Jag mår redan skit men hur sjutton ska jag klar att sitta där mittemot honom? Har ni några tips? Ska börja i terapi nu, men usch vad det här är jobbigt 🙁

  Svara

   http://www.domstol.se/Till-dig-som-ar/Brottsoffer/Om-du-behover-hjalp/
   Kan något här kanske vara till hjälp? 🤗

   Svara

    Tack<3 jag ska kolla på det, sist var det jättelång väntetid till brottsofferjouren

    Svara

     Kolla på det som står om vittnesstöd och målsägandebiträde 🙂
     Har du någon vän som kan följa med? Förstår att det känns svårt men försök tänka på att det är nu du ”tar makten” över situationen. Hoppas du förstår vad jag menar? Allt väl ❤️

     Svara

   Gud vad jobbigt. Men man har väll rätt att få hjälp av en stödperson. Jag själv varit stalkad. Men var bara dej själv och låt känslorna komma. Det är ju han som begått ett brott. Och du kommer må så mycket bättre när det är över. Var stark. Kram. ❤

   Svara

    Fy 🙁 ❤️ Är det över för dig? Tack för fin kommentar.
    Menar du en annan person än målsägarbiträde? Ja du har så rätt. Är lite rädd att han kommer bli värre efter bara, om han nu är fri då. Men det kommer ju vara skönt när rättegången är över och slippa deala med den biten, och förhoppningsvis få lite rättvisa. Usch vad detta har förstört mitt liv :/

    Svara

  Är det någon som vet hur jag kan råda bot på min mattjuv till hund? Jag har en lagotto (som är matglad i sig) som är kastrerad men enda sedan han var valp har han varit världens tjuv. Han har hoppat upp på diskbänken och stulit mat och tar allt som jag råkar tappa på golvet och utomhus tar han allt som finns. Tuggummin och cigarettfimpar och allt vad det är.

  När jag fick hem honom var han hysterisk när han skulle få mat och ylade och skakade i hela kroppen så jag tror inte han har fått mat på rätt sätt från uppfödaren men det här är enerverande. Ibland leker han inte på en hel dag för han fokuserar enbart på när han ska få någon mat.

  Han äter ett jättebra foder och är fullt frisk och har kollat honom hos veterinären. Jag vet inte vad jag kan komma på mer nu.

  Svara

   Låter mycket tråkigt men har inget tips. Har tvärtom problem med att min hund inte äter ordentligt i perioder.

   Svara

    Vad matar du med? Vissa hundar kan ha matsmältningsproblem, katarr osv och kan matvägra pga smärta/illamående. Vet att sådana problem kan avhjälpas med foderbyte. Har du provat barf? Många hundar mår toppen av det

    Svara

   Min valp skrek och skakade också när hon var liten (idag 6 mån), hon fick mat på rätt sätt men dom är otåliga i den åldern. För mig funkade det på två sätt

   1. Om du vill ge i skål kan du väga upp maten och när han skriker ställa undan den, när han e lugn tar du fram skålen igen. Min fattade rätt snabbt att maten försvinner om hon skriker, skakandet kommer sluta av sig själv. Hon lärde sig även äta på kommando (varsågod) genom detta.
   2. Om du har tid så sluta ge på bestämda tider, ge istället hela fodret utspritt under dagen i form av hjärngympa så som sök i gräsmattan, trickträna, sök inomhus (lägg ut matenlite överallt och låt han leta) osv. På så sätt kommer det mat ofta utspritt över dagen och det kan i sig bli lugnande.

   Har ni gått en klickerkurs? Det kan vara ett bra verktyg som du kan använda sen när du vill träna bort mattjuvandet.

   Ring en hundpsykolog? Hundens hus har bra psykologer som kan hjälpa en med mjuka metoder 🙂 Hoppas du fick något svar som hjälp. Kom ihåg att ju hårdare beteendet sitter desto längre tid tar det att bli kvitt det, så ha tålamod! 🙂

   Svara

   Hur gammal är han?
   Svårt att ge tips utan att veta vad du redan provat, men mitt bästa tips är att öva kontakt kontakt kontakt, hela hela hela tiden. Ögonkontakt och vänta på varsågod innan han får äta sitt foder, bara en kort stund i början, sen längre och längre. Ögonkontakt och vänta på varsågod med allt som gäller alla ätbara saker helt enkelt, hela tiden varje gång, 110% konsekvent. Lättare sagt än gjort, jag vet, men tror det kan göra stor skillnad. Det var så vi fick vår vovve att sluta äta äckliga saker på gatan exempelvis. Lycka till!

   Svara

   Tips please inom samma ämne. Jag har en labb valp. 5 månader. Sliter mat ur händerna på barnen när vi vuxna tittar bort så att barnen får sår på händerna. Valp är smart och vet att inte försöka tigga när vi vuxna är i närheten, men sekunden vi tittar bort så sliter hon ur händerna på barnen eller tar från golv, bord, allt.Har börjat stänga in valp i ett rum medans vi äter med kompostgaller men jag tycker synd om valp och alla vänner förespråkar bur, men det är olagligt. Så vad gör man, vad är rätt, vad är fel? Barn kommer ju självklart först, men valp är bebis så valp fattar ju kanske inte riktigt heller.

   Svara

   Sök på Zak George på youtube.

   Han har olika övningar han kallar leave it. Och i en video övar han med en hund som alltid stjäl mat. Ska kolla om jag kan länka.

   Ver inte vad du övat innan. Men kanske kan vara ett tips ? Jag har en 8 mån valp som ställer sig mot bordet och letar mat….

   Svara

   Svara

  TRÄNING
  När man tränar och gör övningar, tex 3×10, ska man då göra 3×10 i rad (med lite vila emellan) och sen nästa övning, eller är det bättre att köra en övning 1×10 och göra det tre varv blandat med andra övningar som man också gör 1×10 av? Jag är så förvirrad och har precis kommit igång lite lätt med träningen.

  Svara

   Något som jag tycker är enklare är att köra t.ex. 2 olika övningar 30 sekunder åt gången, så du kör övning1 i 30 sek, övning2 i 30 sek, övning1 i 30 sek, övning2 i 30 sek.

   Brukar ha lite olika övningar som jag kör rundor med, man kan variera hur man vill och vissa övningar gör jag 30 sek, 45 sek, 1 min etc. Så slipper man räkna reps också.

   Svara

   Jag tränar med PT och då brukar det vara blandat. Ibland kör vi t ex 3×10 innan vi går på nästa övning och gör samma där. Men så kör vi också cirkelövningar, då vi tar t ex 3-4 övningar och kör 1×10 resp övning och så gör vi hela cirkeln 3-4 ggr.

   Svara

   Det beror ju lite på vad du gör för övningar, men det vanliga är 10×3 på samma. Det effektiviserar ju träningen lite också, så man slipper byta övning, vikter, maskiner, plats etc. Och man är inte lika irriterande på gymmet för oss andra 😛

   Lycka till med träningen

   Svara

   Eftersom du är ny och precis kommit igång blir mitt svar: kör på det upplägg du tycker är roligast!
   Det finns verkligen inga rätt eller fel, och det beror även på vad du har för mål med din träning. Min erfarenhet är att det inte spelar någon som helst roll i exemplet ovan – båda varianterna funkar precis lika bra. När jag tränar brukar jag köra på samma övning i några set och sedan byta övning, men mest för att det är jobbigt och tidskrävande att byta vikter/byta maskin.

   Svara

   Du gör din övning 10 (repetitioner) x 3 (set) ”i rad”, du ska inte byta till andra övningar mellan seten för då får du för lång vila. Du ska ju lyckas köra slut på dig själv i varje övning.

   Den sista repetitionen i varje set (nummer 10 i ditt fall) ska vara precis så att du orkar göra den. Ju färre repetioner i varje set, desto kortare vila mellan och desto färre set.

   Svara

    Detta gäller alltså styrketräning, cirkelträning har ett annat upplägg där du byter mellan övningarna och snarare jobbar med uthållighet/flås.

    Svara

   Ladda ner försvarsmakten app FMTK, något annat behöver du inte. Gratis och utan equipment.

   Svara

  Någon som handlat den Zaful eller Shein? Bra eller dåliga erfarenheter? Hur är deras storlekar och funkar det att returnera?

  Svara

   Youtube har ca fyrtioåttatusen recensioner av båda sidorna, samt andra billighetssidor.

   Svara

   Beställde klänning från shein, 600kr sedan blev det ytterligare 300kr i tull. Tog två månader från beställning till leverans. Omöjligt att följa paketet på vägen. Stod att den ankommit till Sverige men utan något spårnumret som funkade att söka på i Sverige så gav upp hoppet helt tyvärr. Dyrt blev det iaf

   Svara

  Hoppas ni alla har en trevlig kväll!
  Konstig fråga kanske, men förberedde ni er på något sätt innan ni försökte bli gravida? Jag menar förbereda kroppen, t ex vitamintillskott man borde äta osv?

  Svara

   Skadar nog inte att äta vitamintillskott kvinna med folsyra

   Svara

   Inte varit gravid men vill bli. Tar vitamintablett med folsyra 🙂 folsyra rekommenderas till kvinnor som planerar att bli gravida.

   Svara

    Undvika Ipren 🙂 ta alvedon istället.

    Svara

    Tack! Okej folsyra och undvika ipren 👍🏻😄

    Svara

  Någon som är tandläkare eller något utav en expert?

  Var hos tandläkaren häromdagen och hon tog bort lite tandsten bakom tänderna vid min räls efter tandställningen. För att förebygga nämnde hon något om superfloss och att jag skulle inte hitta det om jag googlade. Nu efter lite sökande undrar jag om jag kan använda GEM soft picks som jag har hemma, det heter inte floss men känns som att det gör samma sak.

  Någon som vet?

  Svara

   ja det går bra, finns även soft pics från tepee i orange/small o blå/large för större mellanrum/mvh Tandhygienisten

   Svara

   https://www.oralb.se/sv-se/produkter/tandtrad/super-floss
   Det här är den du letar efter. Lite trixigare än tandstickor men mycket bättre! Kör på eltandborste och den här.

   Svara

  Jag läser en del, men sedan jag blev minimalist har jag kommit att rensa ut nästan alla böcker jag äger. Och jag känner mig ganska ensam om att inte känna behov av att ha så mycket böcker hemma? I nuläget äger jag knappt tio böcker. De flesta är ordböcker och andra typer av referens, några skönlitterära böcker har jag knappt förutom min favoritbok. För mig är det gynnsamt på alla sätt och vis att bara gå till biblioteket istället eller låna böcker av familj och vänner. Hur tänker ni kring att ha böcker? Vissa älskar ju å andra sidan att ha en stor bokhylla…

  Svara

   Jättestressad över att böckerna tar så stor plats och samlar damm, även fast jag älskar att läsa dom. Kör biblioteket och e-böcker.

   Svara

   Tips om du har en gammal lägenhet med högt till taket är att sätta upp 1-2 hyllor under taket = sparar plats på golvet. Fast du lär behöva en stol eller trappstege för att nå dem. Jag har skitsvårt att göra av med böcker… många kan jag tänka mig att läsa en gång till inom tio år… 🙂

   Svara

    Kan man inte bara låna böckerna på biblioteket vid tillfället då man känner för att läsa om dem??

    Svara

     Om du har turen att de finns på biblioteket, att de inte är utrensade eller aldrig inköpte.

     Svara

   Älskar bokhyllor fyllda med böcker. Gör mig lugn. Har väldigt mycket böcker, skulle inte byta ut mot e-bok. Är skärmen jag vill ha paus från när jag läser.

   Svara

    Jag (TS) håller med om att fysiska böcker är viktiga för mig, ibland lånar jag mammas läsplatta om det råkar vara så att boken i fråga inte finns i annat format men det är så konstigt att läsa på det viset!

    Svara

  Hej!

  Måste köpa ridhjälm nu. Vad tycker ni är bra att tänka på om man är nybörjare och rider en gång i veckan?

  Svara

   Ridhjälmen är det absolut viktigaste i din utrustning och därav ska du inte tumma på kvalité eller passform och därmed kommer den kosta några slantar med, tyvärr. Investera gärna i en säkerhetsväst också, skyddar bra om du t.ex. blir trampad/sparkad på när du faller av eller om du far in i en vägg/hinder.

   Svara

   Att hjälmen ska vara godkänd är ju det viktigaste! Jag som är väldigt varm av mig och svettas lätt tyckte det var viktigt att hjälmen hade bra ventilation, så alla prydliga sammetshjälmar med rosett därbak gick bort för min del. Åk till en ridsportsbutik och prova varenda hjälm tills du hittar den som du tycker känns bäst!

   Svara

   Kul att du börjat rida!
   Pröva olika hjälmmärken så du hittar något som passar din huvudform skulle jag säga. Tänk på att hjälmen ska sitta rätt tajt, för fodret inuti formar sig så småningom o då blir hjälmen lite ”större”. Vet inte vad du har för budget men Hööks är väl kanske rimligast om du är ny i behöver köpa in hela utrustning. Skulle även satsa på vettiga stövlar eller ett par skor med chaps.
   Be butikspersonalen hjälpa dig! Lycka till!

   Svara

   Att den är godkänd (såklart!!), att den sitter bra på huvudet utan att klämma (är inte kul när huvudet börjar värka för att hjälmen trycker) och att den har uttagbart foder så att man kan tvätta om man svettas eller om den skulle bli skitig!

   Svara

   Tack för hjälpen!

   Svara

  Tyra spårar på insta. Hon är helt manisk, man märker att hon inte är nykter.. könner för henne, ser hennes familj detta? Får hon någon hjälp? Är rädd att detta kommer gå åt helsike 😞

  Svara

   ojoj… jag känner inte henne, men det verkar inte helt sunt

   Svara

  Får era barn spela GTA och liknande? Vet ni om att det här förekommer i spelen: https://www.instagram.com/ingensleksak/p/Bul6uI1i_0s/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=cmuxiabx1737

  Svara

   Nej. Inga spel med våld eller sexism.

   Svara

   Den scenen är inte ”obligatorisk” i spelet, du kommer inte ens att upptäckta den om du inte aktivt väljer att försöka hitta en prostituerad på gatan. Spelat har dessutom en 18-års gräns.

   Svara

    Vad spelar det för roll när barn spelar det? Scenen är väl inte lämplig?

    Svara

   Jag är 28, känner mig själv som 15. För 15 åringar är spelet lämpligt. För min 6 åring, verkligen inte. För någon annans 13 åring, nej. Det gäller för vuxna att vara engagerade och kolla upp det.

   Svara

   Alltså jag är kvinna och älskar gta, som nån annan sa är det där inget som är ”obligatoriskt” i spelet men det förekommer annat kvinnoförnedrande, strippklubbar osv, jag undviker ju de grejerna men självklart kommer unga killar söka sig till just såna delar i spelet. Jag tycker dock INTE att det spelet är till för nån under 18, alldeles för grovt, så barn och gta är big No no..

   Svara

  Alltså kanske någon modell/fotointresserad kan upplysa mig om varför man ska hålla i sin uppsatta hästsvans på bild? Var in på Nellie Berntssons blogg och fastnade vid ett inlägg där hon visar upp nån kavajoutfit för tävling, en skrikig röd färg så man inte missar henne i manegen antar jag nu när hon är singel eller vad hon menade på!?
  Men, det ser typ ut som att hon står och håller i en skitkorv
  Det ser så väldigt uppstyltat ut och det är väl ganska många bilder där hon står och håller i sitt eget hår? Vad har jag missat? Varför gör man det?

  Svara

   Om man tänker på det så är ju många poser man gör för att se bra ut på bild egentligen väldigt konstiga… sprättben har det ju skrivits om en del här på Bloggbevakning, men att hålla i håret kanske också borde få komma med på listan

   Svara

  För ca. 6 månader sen sa jag upp mig på mitt jobb som rekryterare för att bli egenföretagare i samma bransch. Jag gillar mitt jobb ich Thematik bra men det känns som om jag har mycket fritid… när kvällen kommer, så känner jag inte ”fan vad skönt att lägga Sig på soffan och slappa” Utan jag känner mig typ värdelös, för att man knappt lämnat hemmet…jobbar alltså hemifrån. Att skaffa kontor vill jag inte än, för att jag inte vill ta på mig extra kostnader.
  Jag försöker strukturera min dag men lyckas typ alltid hänga på instagram istället… jag spenderar typ 4 timmar om dagen framför insta/ Facebook etc.
  har någon tips på hur man strukturerar sin dag och håller sig till det… mitt problem är ju att ingen kontrollerar en, så man kan ju typ göra vad man vill 🙁

  Svara

   *Ich Thematik= Tjänar bra

   Svara

   Gå iväg till ett bibliotek/cafe/vad som helst och jobba om du har möjlighet. Det hjälper mig jättemycket nu när jag pluggar att komma iväg och plugga istället för att göra det hemma för då blir jag distraherad av allt annat plus att det är skönt att komma hem och veta att man har gjort sitt för dagen.

   Svara

    Tack för tipps! Ska prova det!

    Svara

   Inget svar på din fråga men gud vad härligt det lät. Tjänar du pengar så gör du ju något, så du borde kanske istället bara inse vilken underbar välsignelse det är och försöka njuta av den lediga tiden. Vet att du inte sökte såna svar, men det låter lite som drömmen 🙂

   Svara

    Tack för din kommentar. Jag håller med dig (utan att vilja låta kaxig) att är drömmen eller jag trodde att det skulle vara drömmen att jobba lite och tjäna bra…. men tyvärr är det inte så. Jag kanske borde hitta en väldans tidsintensiv hobby eller liknande, för att slippa tristessen. Det är lördag idag, men för mig känns det som vilken dag som helst 🙁

    Svara

   Har samma problem.

   Men skriver på en uppsats hemma.

   Har börjat följa min skärmtid på telefonen och jämför med pojkvännen för att skapa motivation. Googla olika tips för att stoppa mobil användande, ett kan vara att göra skärmen grå. Då blir det mycket tråkigare att kolla instagram.

   Ha rutiner och vanor. De måste inte vara på ett kontor men försök efterskapa/ skapa liknande vanliga rutiner som du skulle haft på ett kontor.
   Och boka in träning och sociala saker när du inte har massor av arbetsuppgifter att göra. Så att du får struktur och inte har tid med sociala medier.

   Jag gör inte allt detta själv men blev lite peppad av din fråga.

   Svara

    Göra skärmen grå, bra Tipps ska Prova!

    Svara

  *Ich Thematik= Tjänar bra

  Svara

  Vilken bra stämning det är ikväll! 🙂

  Svara

   aj, aj nu jinxade du det! 😀

   Svara

   Ja, jo. Men också tråkigt. Öppet spår brukar vara roligare.
   Men visst är det skönt för omväxlings skull med ett trevligt kommentarsfält! De flesta under inlägget brukar ju krylla av besserwissers

   Svara

  Finns det någon som läser denna blogg som känner sig någorlunda lycklig, bekväm och trygg i sig själv= Vi verkar vara minoritet. Hojta till så jag hittar er!

  Svara

   Jag! Förstår verkligen inte allt ältande som försiggår på denna platform. Underhållande men tragiskt att (de flesta) kvinnor lägger onödig energi på det.

   Svara

   Men gud vad elitistiskt sagt. Grattis till din harmoni antar jag meb onödigt att trycka till någon som inte är lika lyckligt lottad

   Svara

    Det handlar inte om hur lyckligt lottad man är, utan vilket mind-set man väljer att lägga energi på. Det jag väljer att inte tänka på finns inte i min värld. Enkelt. You should try it!

    Svara

     Ska tänka på det nästa gång jag har så mkt ångest att jag inte kan andas…
     Jävla äcklig attityd du har. Som att det vore så enkelt att vara lycklig.
     Märks att vissa människor föds och får växa upp så sjukt priviligerat. Och visst kul för dig men lite förståelse och ödmjukhet kanske

     Svara

      Ronja. Jag har också ångest men jag känner ändå att ts kommentar träffar mig och att jag instämmer med den. I mina ögon är det du som har en dålig attityd som inte kan låta andra vara nöjda över sig själva och sina liv utan att bli provocerad av det. Du verkar inte förstå innebörden av att vara nöjd med sitt liv. Handlar inte om att man har ett perfekt liv, det handlar om att man är okej med hur ens liv är. Handlar inte om att vara privilegierad. Du kan bo i en etta, leva dag för dag och ändå vara nöjd och bekväm med ditt liv. Du behöver jobba med din självkänsla och förståelsen för att saker, pengar och vad du nu tror gör att man mår bra inte gör någon skillnad i hur man mår.

      Svara

       Jag är nöjd och lycklig, bor i en trea med min lilla familj, vi har inte överflöd av något men har bestämt att leva minimalistisk för att slippa pengaångest. Jag har haft en tuff uppväxt, gått i terapi, har depressioner och ångest. Jag har kassa familjeband, svek i bagaget, tragiska händelser i familjen men försöker tänka positivt. Jag får uppfostra två barn i ett hem med kärlek och respekt, arbetar på ett jobb jag trivs på, är frisk fysiskt och börjar tycka om den jag är. För mig handlar det och mindset men det har varit en tuff väg för att komma dit jag är.

       Svara

        Ja, precis. Det handlar om hur man känner för det livet man har. 🙂

        Svara

    Hon letade likasinnade, du tillhör uppenbarligen inte dem. Scrolliscroll 🙂

    Svara

   Jag 😍 jag stortrivs med mig själv. Fet ensam och sjukt lycklig. Älskar mitt hem och njuter av både mat och att bara mysa runt hemma.

   Svara

   🙋‍♀️. Jag känner mig lycklig, inte sådär sprudlande glad jämt, men aldrig ledsen. Mest vardagsnöjd. Bekväm och trygg i mig själv mest hela tiden. Jag oroar mig inte för saker i onödan, bryr mig inte speciellt om vad folk tycker och då menar jag mest yttre attribut, jag vill ju inte att folk tycker jag är elak, men det är jag nog inte. Jag har nog en ganska avslappnad inställning till mig själv och livet i stort, det gör mycket enkelt

   Svara

   Jag👌🏼

   Svara

   Jag! Tycker ofta många ältar icke problem här inne.

   Svara

    Ickeproblem för dig, ja. Men problem för andra.

    Svara

   Det är väl egentligen inte så konstigt att folk mestadels pratar problem och ber om råd och tips här, då det är ett så brett klimat, men jag uppskattar andelen som bara vill checka in och berätta om att de har det bra. Någon kanske är kär, någon höggravid, någon vill dela med sig av en bra låt, eller så är man helt enkelt bara go och glad!

   Svara

    Jag reagerar ofta på vilken sorts problem folk har. Ofta smågrejer de går all in drama queen över.

    Svara

  Jag har precis gått på konsert ensam och jag är SÅ stolt över mig själv. Har jättemycket social ångest och mådde sjukt dåligt innan. Men jag gjorde det och jag hade SÅ kul 😭

  Ibland måste man göra sådant man inte är bekväm med, helt enkelt. Tror jag vuxit en decimeter i kväll.

  Svara

   Ja jag har själv varit där. Men börjadd gå på bio och konserter ensam och det slog verkligen alternativet att sitta själv hemma. Dessutom kan man träffa nya vänner på konserter man har ju musiken gemensamt!

   Svara

   Heja dig! Jag reste utomlands själv förra året! Det bästa jag gjort

   Svara

  Brukar ni ”dejta” er partner? Och vad gör ni då isf? Vi har varit ihop i nästan 10 år och är 25 och 28 år. Vill ju såklart att vi ska vara kära o tillsammans resten av livet och då kanske man måste vårda kärleken lite med hjälp av dejter tänker jag?

  Svara

   Boka bord. Det gör så stor skillnad mot att bara ”Gå ut och äta något”. Boka bord för två på ett lite finare ställe, klä upp er och avsluta kvällen med ett glas på en pub eller liknande.

   Svara

    Men. Alla bor inte i en så stor och fin stad som har ett ställe man kan boka bord på. Vad gör man då? Om det inte ens finns bio och barnvakt medan man åker till en annan stad inte ät ett alternativ?

    Svara

     Men. Det var ett förslag, lägg barnen och klä upp er och ät trerättersmiddag hemma. Avsluta kvällen med en god drink och en nostalgisk film.

     Svara

     Kasta kula då surpuppa.

     Svara

   Förut brukade min man ringa på väg hem från jobbet och säga ”kommer och hämtar dig om 30. Klä upp dig så går vi ut och äter”. Så spontanade vi och hittade nåt ledigt bord! Älskar det efter 6 år tillsammans så överraskar han mig fortfarande! Lite annorlunda nu med barn dock, så nu säger han ”jag är på väg hem, häll upp ett glas vin så beställer vi något gott”. Men förutom att vara spontana så brukade vi gå ut och äta på ett nytt ställe varje fredag som planerad dejt night! Så du kanske kan överraska med något och bryta vardagen!

   Svara

    Det☝🏻

    Svara

  Någon som separerat med barn på 2 år? Erfarenheter? Hur har de gått för barnen? (Tänker endast på barnet och hur det ska gå)

  Behöver inga pekpinnar. Detta är inte mitt beslut, det är hans. Jag trodde det var för evigt, givetvis 💔

  Svara

   Ingen nöd alls. Fungerar jätte bra! Huvudsaken att barnet får träffa båda föräldrarna. Själv separerad och har bott alena nu 2,5 år. Barnet är glatt, har många vänner och får mycket beröm i dagiset av personalen. Var inte orolig. Viktigast för barn är att de får kärlek och ett stabilt hem.
   Själv tycker jag att detta varit en av de lyckligaste tiderna i mitt liv. Jag var jätte orolig vid separationen, min värsta mardröm men jag hade helt fel visade det sig. Jag var starkare än jag trodde och det jag trodde skulle bli en mardröm, barnet skulle bli traumatiserat, jag utbränd, blev lyckligaste tiden i livet!
   Oroa dig inte, det blir bra!

   Svara

   Din man är dum i huvudet. Det tar mycker mer tid än så att ”smälta” en förlossning och småbarnsåren. Men är han redo att förstöra barnrtsoch era liv så fine. Hoppas han vaknar upp en dag och att pungen har trillat av.

   Svara

    Va? Hon skrev inget om anledningen. Hon kanske har gjort något mot honom, vad vet du om det? Gud vad tröttsamt med människor som dig. Vill man inte vara med sin partner gör man slut, livet är för kort för att gå omkring olycklig. Hoppas både ts och han finner lyckan på annat håll.

    Svara

  Hej. Jag har hamnat i ett jobbigt läge med mitt ex. Vi har en del gemensamma vänner (som jag är närmare med), men när vi var tillsammmans ville han aldrig hänga med de, var typ blyg och kom alltid med ursäkter när vi hade nåt planerat (bla min födelsedagsmiddag). Vi gjorde slut för ca ett halvår sen, men han har fortfarande inte kommit över det o skriver till mig då o då, vill ”förklara” och att vi försöker igen. Största problemet för mig är nu att han försöker komma in i mitt kompisgäng så fort han får tillfälle… även mina kompisar tycker det är jobbigt och tycker att han bara gör det för att få en ursäkt att träffa mig typ. Jag blir så obekväm, det känns väldigt stelt och det är jobbigt att få massa flashbacks – vilket gör att jag drar min undan från mina vänner pga honom. Men han säger att det bara är kul och han blir glad att se mig… asså vad ska jag göra? Hur ska jag få honom att fatta att det här inte funkar?!?
  // tjej som är så less på killar o förhållanden och tappat hoppet helt.

  Svara

   Säg som det är, att du tycker det är skumt att han nu plötsligt vill umgås med dem och att du ser igenom det. Om du är helt hundra på att du inte vill ha med honom att göra be honom backa helt. Gör klart att du inte är intresserad och att han får umgås med dem när du inte är med.. var typ överdrivet rak och lite hård, vissa snubbar fattar inte när känslorna är där och spökar hos dem.

   Svara

   Kanske ni kan försöka ignorera ditt ex, tills han tröttnar.

   Svara

   Tack för era svar!
   Asså ja, mina kompisar börjar också bli väldigt trötta på dehär – eftersom de ser igenom det också! Att han bara använder de som en väg att komma fram till mig.

   Jaa precis, jag tror jag måste verkligen vara övertydlig o säga till honom. O sen får vi nog alla bara ignorera honom. Jag har ju såklart pratat om dehär med honom massor senaste månaderna, men har aldrig klarat av att vara stenhård och såra honom (trots att han sårade mig). Men nu har jag verkligen fått nog!!

   Svara

    Du klarar det 🙏🏻💯❤️

    Svara

  FOLKS!💕
  Tror NI på Karma? Om ja, berätta gärna varför och om speciella händelser som hänt och ni trott på karma

  Svara

   Nej, tror du på tomten?

   Svara

  Måste bara dela med mig av kvällens stora skratt.. Glömsk och förvirrad som en är så glömde jag såklart bort tvättmedlet och lyckades tvätta en maskin med enbart sköljmedel i.. Nåväl, kläderna blev mjuka och goa om inte annat och luktade väldigt gott så alltid något! Men får nog lov att tvätta om för det blev nog inte vidare rent, tack och go`natt! xD

  Svara

   Men ge dig! Så onödig kommentar

   Svara

  Michael Jackson… har nån sett Leaving Neverland? Tittar på den just nu. Så himla obvious nu i efterhand att han var en pedofil. Fattar inte hur folk kan fortfarande tro att han var oskyldig, det var ju klassiskt pedofilbeteende.

  Hur tänker ni? Kan man skilja på en persons konst och deras brott? Alltså, är det ok att gilla MJs musik?

  Svara

   Ja såklart man kan.

   Svara

   Jag tycker mab hör i hans musik, eller det var säkert projicering idag bär jag hörde hans låt ”bad” på radion. Och jag tänkte bara stt ”ja han erkänner ju här och nu iaf”
   Har aldrig varit ett fan men den vanliga uppfattningen är väl att han hade en felaktig inställning till sitt umgänge med barn eftersom han inte fick någon barndom själv?

   Svara

   Ja men det är väl självklart att man kan.

   Svara

   Alltså är så trött på denna debatt, självklart ok att gilla hans musik och artisteri.

   Också: varför trädde inte dessa människor fram för 10 år sedan? Varför just nu?
   Sedan finns det de som var i samma sits som säger att han inte alls gjorde några närmanden men de utesluts ur diskussionen.

   Tycker bara det är tråkig smutskastning och massor av folk som vill ha uppmärksamhet och pengar på en död persons/artists bekostnad

   Svara

    Varför de inte trädde fram? Flera år av ”grooming” av MJ från när de var väldigt unga som satt sina spår. Kan tänka mig att det finns många exempel av det här med okända pedofiler och deras offer.

    Visst, när kändisar blir anklagade så kan det ibland verka som att det bara handlar om pengar.

    Men.

    Det var ju även många (UNGA pojkar) som anklagade honom medans han levde och under tiden övergreppen pågick – bara för att han frikändes (på 2000-talet nån gång) betyder det inte att han var oskyldig.

    Undrar lite över Macaulay Culkin. slapp han övergreppen pga hans kändisskap (och bara fick en ”vänskap”)? Eller blev han också utsatt men vill inte prata om det?

    Corey Feldman, som kanske inte är den mest pålitliga personen, påstår ju att han inte blev övergripen av MJ, men att han tror på de som anklagar MJ. Han räknas ju också som ”kändis”.

    Svara

   Finns nästan inga rockstjärnor, än mindre skapare överlag, som inte gjort dumma saker. Om man ska sålla bort verk pga det är det nog väldigt lite som finns kvar. Nähä, nu fick jag inte sitta i den här fåtöljen för Ingvar Kamprad sa det här. Och nu fick jag inte äta den där pajen för Findus chef gjorde det där. Kanske löjlig liknelse men man måste kunna se verket för sig självt, för det finns ju inga människor som har exakt samma värderingar och bara gör sånt som man själv gillar.

   Svara

   Michael Jackson är oskyldig. Dessa två män har kokat ihop dessa historier tillsammans. Dom berättar det nu för att deras sk förövare är död, lätt att då att hitta på vad som helst. Dom vill ha pengar. När polisen gick igenom MJ hus fann dom ingenting, borde det inte finnas DNA om han nu var en sån enorm våldtäktsman? MJ friades. Allt är redan bevisat att MJ är oskyldig.

   Svara

    Men hur bevisar man egentligen övergrepp som skedde flera år tidigare om man inte har bilder/inspelningar eller DNA? Betyder ju inte att det har hänt! De två männen i dokumentären har kanske inget bevis på just de sexuella övergreppen men har väldigt mycket bevis på hur MJ ”groomade” dem.

    Varför hänger en 30-årig man med småpojkar? Och sover i samma säng som dem? De har vittnen som kan bekräfta att just detta har hänt. Tror du verkligen att en vuxen man som vill dela säng med pojkar (som han inte är släkt med) har goda avsikter?

    Alla som försvarar MJ menar på att han var som en 9-årig pojke i en vuxen mans kropp, pga saker som hänt i hans barndom. Att han bara ville uppleva den barndomen han aldrig haft. Men han var en VUXEN man, en sexuellt mogen man, som ville spendera all sin tid med oskyldiga, omogna, pojkar!

    Och sättet han lurade till sig dem, genom att bli bästa vän med deras föräldrar, ge dem all de ville ha osv. Klassiskt pedofilbeteende!

    Svara

     **betyder ju inte att det INTE har hänt** menade jag i första stycket

     Svara

  Någon som har haft dålig självkänsla och som nu har en bra? Hur gjorde ni för att förbättra eran?

  Har själv just nu en usel, och har absolut noll ideer hur den någonsin kan bli bättre. Allt i vardagen blir tungt när man inte tror på sig själv 😪

  Svara

   Mia Törnblom – Självkänsla nu!

   Svara

   Att gå hos psykolog/terapeut. Där fick jag bl.a träna mig i ”compassion” vilket har varit heeeelt revolutionerande för hela mitt mående.

   Svara

  Nån mer här som gillar Lizzo?

  Favvo-låt?

  Svara

  Jag hade ingen ägglossning denna månad. Första gången det händer på minst två år. Ska det tas på allvar och kollas upp eller är det normalt att det kan inträffa??
  Jag hoppas det bara var en tillfällighet denna månad men oroar mig ändå..

  Svara

   Det kan hända då och då. Är du orolig kolla med gyn.

   Svara

  go drunk ur home

  Svara

  Noen tanker om denne BillgrenWood podcasten
  Ble oppriktig glad da jeg hørte st du skulle lage podcast, ble oppriktig sjokkert da begynte å høre på den. Måtte kaste inn håndkleet etter den «middelklassebrikken» for det ble seriøst virkelighetsfjernt for meg. Så ga jeg den en sjanse til da jeg kjørte hjem fra jobb i går; og bare HVA FAEN? Noe mer pretensiøst og nedlatende kan jeg ikke si at jeg har hørt. Egg kjøpt direkte fra den økologiske bonden på Gotland gir mer status og kjennes riktigere enn å være vulgær working-class og fråtse de samme eggene på IKA? Og skal man kjøpe massevis av sjokolade så får man komme seg til en herlig, overpriset Østermalm-hak så blir det et rituale man kan være stolt av? I helvete og dermed ikke inngår i den klimafiendtlige kjøpefesten?

  Der måtte jeg slå av, for jeg ble faktisk skikkelig lei meg. Dere tråkker på alt det jeg elsker ved påske, dere tråkker på folk jeg er glad i. Dere ser ned på det som er folkelig og fint og EKTE! Og før dere tar offer-rollen; dere snakker i det offentlige rom og ikke en privat arena, dere tjener penger på å være offentlige personer, dere tar plass og dere påvirker hvordan vi snakker om hverandre. Det gir publikum rett til å kritisere dere.

  Dere snakker hovmodig og nedsettende om det ordinære og det vanlige og jeg synes at dette virkelighetsfjerne vaset ikke bør få stå uten å bli motsagt. Skjerp dere! Har alltid elsket bloggen din, men nå ser jeg bare for meg hvordan dere sitter og ler hånlig av hvordan den gamle tanten over gaten har pyntet helt feil og vulgært til påske, eller hvordan den enslige moren som kjøper løsgodis og papirservietter og kyllinger i porselen mangler helt verdi. Herregud, alle vet at egg skal ligge i en kjeramikkbolle og være flankert av påskeliljer og stettfat sånn som hos de «kule jentene» dere følger på i stagtam. Skjerp dere! Det går fint an å snakke om hva som er fint og trendy UTEN å være så himla nedlatende om alt som ikke er det.

  Svara

  Om någon fortfarande kikar in här så har jag en snabb liten fråga. Ska man ta med sig något när man ska hem till någon på en dejt? Vi ska laga mat. Vi bor inte i samma stad så att ta med en flaska vin är inget alternativ eftersom jag måste kunna köra hem. 🙂

  Svara

   Tänk själv!

   Svara

   Ta med efterträtt kanske eller en blombukett. Eller så skippar du det 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.