Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

478 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Svara

   Fint!

   Svara

    Tack 😊
    Har dock inte sett något av hennes smycken i verkliga livet och undrar om de är lika fina där 😉
    Eller om någon känner till något liknande halsband?

    Svara

   En elev till mig sa en gång något i stil med att man sörjer ju inte tiden innan man levde, låt oss säga år 1479, 1800- talet eller mellankrigstiden. Det är icke- tid. Så kommer även tiden efter livet vara. Det perspektivet (insikten?) har givit mig tröst.

   Svara

    Error. Detta ska in till inlägget nedan. Jag gör om och gör rätt.

    Svara

  Jag har på sista tiden haft en sån orimlig ångest över att dö, över vad som händer eller inte händer sedan. Om allt bara blir svart, att man inte vet att man någonsin levt, om allt bara är slut… Eller om man skulle födas igen som någon annan och glömmer allt man haft i detta liv, glömmer alla man älskat, inte ens vet att de någonsin funnits… Nä usch.

  Vad tror ni händer när man dör? Vet inte om jag vill höra nåt svar men ändå 😭

  Svara

   Äh är ju inte viktigt vad som händer för det kan man ju inget göra åt ändå. Jag tycker mer det ska bli skönt om det bara tar tvärslut och blir svart för alltid. Som att bryta huvudströmbrytaren och man slipper allt

   Svara

   Samma som händer innan man föddes…alltså ingenting.

   Svara

   Ingenting. Minns ingenting iallafall, jag var ”död” ett tag efter att jag höll på att drunka.
   Jag är mer rädd för att dö på ett jobbigt sätt än vara död. Typ om man kvävs långsamt, eller blir förgiftad – fy! Men sen tror jag inte att det händer något alls, man bara försvinner. Har ingen ångest längre, tänker att alla dör. Så spelar ingen roll, det är oundvikligt.

   Svara

    Hur var det att drunkna då?

    Svara

     Vet inte, man minns ingenting efteråt. Inte jag iallafall. Hände inget speciellt, gick snabbt.

     Svara

    Jösses. Hade kunnat vara jag som skrev detta. Drunknade när jag var barn och var också död under ett par minuter innan de fick igång mig igen. Döden var liksom ingenting, bara lugn. Att drunkna var på något sätt också harmoniskt. Minns att vattnet ovanför mig glittrade i solen, minns ingen panik.

    Är i dagsläget, såhär 20 år senare inte så rädd för att vara död, som att dö på något läskigt sätt (främst typ överfall osv).

    Svara

     Jag var nära att kvävas en gång. Hade först panik men sen fick jag bara ett lugn och insåg att ”nu är det över”. Satte mig mot en väg alldeles stilla å slappnade av. Minns att all rädsla å ångest försvann å det kändes lugnt. Då släppte det jag hade i halsen…

     Svara

      Herregud! Vilken tur att de gick bra till slut ❤️

      Svara

   Jag tror man går vidare till ett nytt liv. Blir något annat, med ens egen själ. Usch såna tankar har hållt mig vaken ibland.

   Svara

   Jag vill tro att det finns en värld där alla som man älskar samlas på ett ställe någonstans. Universum är ju så sjukt stort, så varför skulle vi inte få en annan plats? Det känns så tråkigt att tro att allt bara slocknar tycker jag 🙈

   Svara

    Samma här! Är alltid förundrad att folk klarar av att vara ateister och tro att detta livet är poänglöst och döden är slutet och allt släcka ner för en… Jag hade nog tagit mitt liv om jag trodde så.
    Tror våra själar går vidare. Känner starkt att alla har en själ och jag tror inte någonting i universum bara försvinner.

    Svara

     Eller hur! Varför plågas 8-17 varje dag i 100 år för att sen försvinna? Då kan man ju lika gärna dra nu haha!

     Svara

      Det är ju inte meningen med livet. Det är inte hur människor innan oss levt. Jobba varje dag är ganska nytt.

      Svara

       Menar bara att livet i stort sett innebär lika mycket eller mer smärta än njutning. Är det värt att ”utstå” om allt ändå tar slut en vacker dag?

       Svara

        Men alternativet är att avsluta allt nu och gå misste om allt som är fantastiskt med livet. Visst att vi jobbar och går igenom sorger mm men man kan hitta lycka där emellan. Bara att ha upppevt kärlek och för mig en grej som gör att jag vill leva. Kärlek till min man, mina barn, mina djur, min passion, musik. Känslan av att gapflabba så att tårarna sprutar, sitta med musik i lurarna på en fullsatt buss och känna vårsolen i ansiktet. En nybryggd kopp kaffe, tacksamhet från en nöjd kund, lyckan att klara något man kämpat med så länge, en aw efter jobbet där man känner hur axlarna sänks. Trösta en ledsen vän, träffa sitt syskons barn för första gången. Se mitt barn berätta om vad hon drömt om. Livet är fullt av så många små ögonblick som är värt allt annat.

        Svara

     Varför är detta livet poänglöst bara för att man tror att det tar slut? Det här livet är ju ändå det här livet oavsett vad som händer efteråt.

     Svara

      För min teori är att våra själar går vidare till andra liv för att lära sig, växa, utvecklas. Men om själen (som är evig) inte finns så blir livet automatiskt meningslöst. Då är vi liksom som i The Sims? Figurer som roar någon (?) en stund och sedan försvinner. Meningslöst för mig.

      Svara

      Beror nog mycket på vilken världsbild man anammat under sin uppväxt. Vissa lever för nuet, andra för framtiden och så finns det allt däremellan

      Svara

     fast då har du nog missuppfattat helt, en ateist är någon som inte tror på någon gud eller högre makter! det betyder inte att man tror livet är poänglöst och allt släcks ner efter döden! jag använder inte ordet ateist för att beskriva mig själv men jag tror inte på gud eller något sånt. men jag tror att det händer något efter döden! det behöver inte ha något med gud att göra.

     Svara

   Jag tänker ofta på döden. Ibland är jag rädd, andra gånger känner jag mig lugn. Det värsta med döden är nog när den händer andra och man saknar ihjäl sig efter den personen. :/ Då dör jag hellre först av alla mina älskade.

   Sedan vet ju ingen vad som händer efter döden. Men jag tror att vår själ går vidare till en annan kropp. Ingenting försvinner ju, utan förvandlas bara till annat.

   Svara

   Jag du blivit sövd någon gång? Du vaknar upp och flera timmar har passerat, de finns inte och du har inget minne av dem. Så tror jag det ”känns”. Alltså det känns inte alls. Det är bara ett stort ingenting.

   Har vart sövd som mest i 10h, inget obehag alls av den känslan, och jag tänker att så måste döden vara. Bara ingenting.

   Kram

   Svara

   Jag rekommenderar Esmaraldas blogg.
   Sedan jag började läsa hennes blogg har jag mindre ångest.
   Enligt henne kommer vi till alltet där vi träffar våra nära och kära som redan har dött.

   Det var någon som skrev om hennes blogg på öppet spår kanske ett år sedan.
   Jag är så tacksam för den personen som gjorde det.

   http://ezmaralda.blogg.se/

   Svara

   Har nästan dött två gånger och kände bara ett lugn. För mig kändes det nästan som att somna som vanligt, fast mycket lugnare och mer rofyllt. Är inte religiös, men tror ändå att man lever vidare på något sätt.

   Svara

   What’s it gonna be like, dying? To go to sleep and never, never, never wake up.

   Well, a lot of things it’s not gonna be like. It’s not going to be like being buried alive. It’s not going to be like being in the darkness forever.

   I tell you what — it’s going to be as if you never had existed at all. Not only you, but everything else as well. That just there was never anything, there’s no one to regret it — and there’s no problem.

   Svara

   Jag tycker livet är en utmaning. Jag tror själen går vidare till något bättre. Har en del andliga upplevelser. Ha förtröstan och lev och njut av livet. Kram.

   Svara

   Lider av extrem dödsångest och har gjort det sen jag var liten. Har perioder när jag hamnar i djupa depressioner p.g.a. detta. Tröstar mig med att livet i sig är så orimligt så att det skulle finnas något efter livet är väl inte mer ologiskt?
   Vet inte om jag tror på det men i svåra perioder så får jag tvinga mig själv att tänka så.

   Svara

    <3

    Svara

   En elev till mig sa en gång något i stil med att man sörjer ju inte tiden innan man levde, låt oss säga år 1479, 1800- talet eller mellankrigstiden. Det är icke- tid. Så kommer även tiden efter livet vara. Det perspektivet (insikten?) har givit mig tröst.

   Svara

   Du kanske behöver en tro, gå till en kristen kyrka. Din dödsångest kanske försvinner om du börjar tro på Gud?

   Svara

  Tror ni att ”s” i ”Fokis” står för ”Fokis blogg” (ägandeform) eller för ”Foki Soirak” (dvs efternamnet)? 🙂

  Svara

   Har alltid utgått från att det är ägande. Varför är det inte stora bokstäver annars?
   Tänker också att det, när hon startade sin blogg (ish?) så var det populärt att ha ägandeform på namnet. Dessies, Kenzas, Kissies, osv 🙂

   Svara

   Fokis blogg

   Svara

   Fokis blogg. Hon ville väl ha bara foki egentligen men det var upptaget

   Svara

  Någon som har tips på bra pulsklocka? Behöver kanske inte kosta en förmögenhet 🙂

  Svara

   Fitbit charge 2

   Svara

   Undrar också! Någon som visar så rätt kaloriförbränning som möjligt? Har förstått att vissa ät helt off och andra mindre, googlar jag handlar jag bara på sponsrade sidor..

   Svara

   Inte fitbit charge 3, den ÄR bra, men min har krånglat med både synkningen och med att skärmen blir helt svart.

   Svara

   Garmin Vivoactive HR

   Svara

   Jag föredrar en pulsklocka där man har ett separat pulsband man sätter runt bringan under tuttarna. Då upplever jag att den visar pulsen och förbränningen mer exakt då den sitter vid hjärtat. Andra som mäter vid handleden känns inte lika pålitlig. Har testat båda sorter. Jag har nu en Polar, mellanklass i pris och suverän för mitt behov.

   Svara

   Älskar min suunto finess 3, testat fitbit charge 2 samt versa men ingen funkade 100 för mig, läste på och nu har ja haft min i 3 månader, grymt nöjd!! Upplever mlt mer korrekt mätning av allt till steg, sömn och kalorier samt med träningen!

   Svara

   Tack för svar! 🙂

   Svara

  Gravid och gjorde KUB. Allt såg normalt ut på scanningen, smal nacke och näsben synligt. Men mitt blodprov gjorde så att jag fick 1:88 risk för T21 Downs syndrom.
  Är 27 år också så då förväntar man sig kanske ”bättre” siffror. Nu har vi gjort NIPT och väntar svar, tar bara 14 dagar suck…
  Någon som varit i samma sits? <3

  Svara

   Innebär 1:88 alltså en risk på 1,1%?

   Svara

    Hmm, läser man det inte som typ: 1 på 88. ”Normalt värde” finns väl liksom inte då en massa faktorer spelar in, men desto högre siffra desto mindre risk, mao räknas väl 1:88 som högrisk.

    Försökte googla lite snabbt, men det känns väldigt komplext och jag har själv aldrig gjort varken KUB eller NIPT eftersom jag valde att göra abort innan det blev aktuellt ☺️

    Hoppas väntan inte känns så lång tills ni får veta svar <3

    Svara

   Jag såg att du skrivit på flera bloggar och jag tycker du ska kontakta din MVC på måndag för att få hjälp att prata om det här <3 Så jäkla lätt att bli uppskrämd av människor på nätet där folk svarar fast dom inte har någon aning.

   Svara

   Oddsen att din bebis inte har en kromosomavvikelse är ju ändå väldigt goda 🙂

   Svara

   Hade typ exakt samma. Men fick en fullt frisk dotter. Det kommer gå bra

   Svara

   Har du och pappan pratat om vad ni vill göra när nipt-testet kommer med svar? Kan vara bra att ha diskuterat igenom hur man känner och vad man vill göra innan man fått svaret. Lycka till och hoppas det blir som ni önskar!

   Svara

   Gjort Nipt med båda, och supernöjd med det!:)

   Svara

    E ok?

    Svara

     Ja, det gäller att gå till rätt klinik så de är duktiga och tar sig tid med ultraljudet samt erbjuder utökad koll på blodproverna.

     Svara

  Har precis fyllt 30. Är man orimlig och barnslig om man färgar håret lavendellila?

  Svara

   Jag tycker man är orimlig och barnslig om man hänger upp sig på att någon som är 30 färgar håret lavendellila 🙂

   Svara

   VILL OCKSÅÅÅÅ!
   Mvh 32-åringen

   PS. Väljer att inte göra det för jag har redan färgat sönder mitt hår genom åren och skulle behöva blondera håret först om jag ska ha lila hår. Och tror på riktigt att mitt hår skulle falla av om jag genomgick den typen av färgning…

   Svara

   Jag färgade svärmors hår lavendellila. Hon är 48. Skit läckert.

   Svara

    WT!!

    Svara

     Men sluta nu.

     Svara

      Nix, det är WT med en tanta på 48 med lavendellila hår.

      Svara

       Fast alla kanske inte bryr sig om att du dömer ut dem utifrån ditt märkliga klassförakt??

       Svara

       Skulle tro att hon är häftigare och mer ungdomlig i sitt sätt att vara än du är.
       Det är snarare WT att sitta och döma någon som man inte vet vem hon är.

       Svara

       Är väl snarare ett tecken på livslust att man vill prova något extremt efter 40. Är hellre lilahårig än halvdöd och grå

       Svara

        Jaa man är inte gammal bara för att man passerat 40, 40 är det nya 20, fast bättre 😀

        Svara

       Om du bara visste vad vi 48+ håller på med och vi gör det utan minsta tanke på vad någon kan tänkas tycka 😜

       Svara

    Livskris?

    Svara

     Njaej, det tycker jag nog inte. Vill bara ha lila hår.

     Svara

     Så om man är över 22 och vill färga håret, byta klädstil, börja med något nytt så är det alltid en livskris? Helt sjukt vad tråkiga vuxna är. Grymt besviken på vuxenlivet och alla fack som man ska passa in i.

     Svara

      #inteallavuxna😉

      Svara

       Nej verkligen inte alla vuxna 😊

       Svara

    Vilken mardröm

    Svara

   Nej!!! 30 är det nya 23

   Svara

   Skulle vara min mardröm att vakna upp och kolla mig i spegeln och ha lavendelblått hår 😱

   Svara

    Du måste inte. Man har ju liksom olika stil

    Svara

    Wow du måste verkligen leva ett sinpelt okomplicerat och privvat liv om detta är din mardröm.

    Svara

   Egoina gjorde ju det nyligen!! 🙂

   Svara

   Egoina gjorde det nyss, färga håret lite lila alltså. Ska fylla 30! Själv ska jag fylla 35 och är inne på att dra i lite rosa slingor nästa gång jag är hos frissan 😊

   Svara

   Nej inte alls orimlig och barnslig, shoot säger jag! Vid 30 har det roliga bara börjat, det blir bättre vid 40 😝

   Svara

    Kan chocka er med att jag är 51 och har aprikosfärgat hår 🍑. Ingen har tyckt att det är märkligt. Typ.

    Svara

   Ja.

   Svara

    Gå och lägg dig istället.

    Svara

   Kör👩‍🎤👍!! Jag är 36 å har rosa hår!! Livet är för kort för att inte göra det man känner för!

   Svara

  Ketchup till pytti panna måste ju vara en styggelse. WT deluxe. Noll smaklökar?!vem äter den kombinationen? Undrar vad mer för sjaskig mat en sådan person äter till vardags, ingen finsmakare direkt.
  Bojkotta ketchup. Det är tomat och socker! 😉

  Svara

   Wt? Sluta förlöjliga uttryck.

   Svara

   Men näää gud vad gott! Annat jag äter är fiskbullar direkt ur burken (värmda i micron), har alltid kalla (råa?) köttbullar i kylskåpet om jag vill ha nåt att småäta, sylt på mackor, ketchup på typ allt.

   Är fan inte en hälsosam människa inser jag.

   Svara

    ’Rå’ är inte detsamma som kall, gissar att dina köttbullar inte är råa… (=inte tillagade)

    Svara

     Nej jag menar råa som ej tillagade självklart. En klump med köttfärs bara.

     Svara

      Underbart svar 👏👏

      Svara

    Åh dig skulle jag vilja ha som kompis, älskar kalla fiskbullar (i hummersås) och kryddad nötfärs är bland det godaste som finns! Älskar självklart råbiff också 😀

    Svara

     Du kan få vara min vän 😄

     Svara

    Kan man micra dom i burken? Det är väl metall? I call bullshit! Dessutom hur är dina toabesök? Rent spontant känns det som att du behöver äta mer fibrer. Tänk att du ska äta hela regnbågen, inte bara blekgula maträtter

    Svara

     Nej det är plast, står till och med att man får spara burken och återanvända. Icas egna är det om jag inte minns fel👌

     Fibrer får jag när jag äter chips. Mitt bajs mår jättebra men tack som frågar 🙂

     Svara

      Du musen, jag gillar dig 😉😍

      Svara

      Haha vill också vara din vän

      Svara

       Ni kan få komma på mitt kalas allihopa 😄😄😄

       Svara

   Jag gör! Har även råkat glömma Iittala-klistemärket på ett glas! Och hade ej vantar på mig igår när jag var ute i snön!

   Äter mat jag tycker är god till vardags jag. Till fest med.

   Svara

    Pfft det är mer classy att låta klistermärket sitta på plats 😉

    Svara

     nej

     Svara

    Om det bara är på ett glas ska du kanske oroa dig mer för demensen än för din klasstillhörighet

    Svara

    Jag önskar jag hade glömt klistermärkena på mina glas. Vill köpa fler men har ingen aning om vilket märke det är nu bara för att jag inte har det där klistermärket kvar…

    Svara

     Tricket är att fästa ett klistermärke på insidan av skåpet glasen står i. Så man har infon tillgänglig när demensen satt in 😉

     Svara

   Bojkotta pyttipanna. Det är räligt

   Svara

   Bojkottar också ketchup. En italienare skrattar åt dig när du ber om det i Italien till maten..
   Förstör ju smaken? Ungefär som människor som har i socker i kaffet? Aldrig förstått.

   Svara

    Ja, man vill ju inte bli utskrattad av italienare…

    Svara

    Vilka starka känslor kring mat. Jag äter med rödbetor och stekt ägg, min man steker pytten med ägget och sen ketchup. Each to their own ^^ Fattar inte hetsen 🤔

    Svara

     Man blir ju illamående av bara tanken

     Svara

    Fast de flesta italienare har socker i kaffet.

    Svara

     Jag skrattar åt dem!

     Svara

   Min lillebror åt ketchup till pannkakor när vi var små, jag pratade inte med honom på en vecka.
   Man gör inte så.

   Svara

    Så jävla vidrigt. Är han rödhårig? Hae fått för mig att folk med mutationsgener gillar ketchup mer än normala människor

    Svara

     Alla har muterade gener. Annars skulle vi fortfarande vara apor, eller lika gärna fiskar beroende på hur långt bakåt vi går..

     Svara

      Här har vi bån som vet saker minsann. Men syftades nog på genen som ger rött hår?
      Kul att du ändå ville verka smart, dras fortfarande med primat/fiskhjärna kanske?

      Svara

     Är både rödhårig och vänsterhänt, men tycker inte om ketchup. Så kanske lite normal ändå? *hoppas*

     Svara

    Starkt.

    Svara

    Fullt förståeligt 😂

    Svara

   Äter pyttipanna med stekt ägg, ketchup och rödbetor. Hur gått som helst 🙂

   Svara

    Kunde gått hur som helst…

    Svara

   Men vem äter ens denna hundmat?! Nej fy. Jag äter enbart ostron, belugakaviar, fois gras, hummer och som dryck champagne. Vem vill tillhöra den äckliga pöbeln som tycker att kroppen ska vanvårdas med fiskpinnar och ”frallor”?!?! Nej tacka vet jag en vacker kropp byggd på ekologiska ostron!

   Svara

    Glöm inte vakteläggen!

    Svara

     Mm de är också godkända i min matsal!

     Svara

    Du menar kanske ”foie gras”?
    Tryffel är inte att förglömma! Belugastören är helt ok, bara ätit den i Qatar och där håller den måttet.
    Bollinger håller kroppen i trim och ostron är bäst i södra Frankrike!
    Hummer har jag ledsnat på.

    Svara

     Ja man önskar de skulle finns ett mer exklusivt kräftdjur snart!

     Svara

    Fast du vet inte hur man stavar till ’foie gras’?

    Svara

     Eller så kanske kommentaren var menad som ett skämt och för att förlöjliga alla som orkar tycka att det är underklass att äta pyttipanna med något särskilt tillbehör….???

     Svara

      Det är inget klassförakt. Det finns liksom ingen logik i att ha ketchup till vissa maträtter bara 😊

      Svara

       Fast dina smaklökar är ju inte diktator av god smak så du kanske ska ha lite förståelse för att alla är olika. Jag tycker det äckligaste som finns är ananas i mat. Men de som käkar Hawaiipizza tycker ju uppenbarligen det är mums så whatever 🙂

       Svara

       Ketchup är ju gott?

       Svara

     fast du vet inte hur man stavar till ’ironi’?

     Svara

      Irånny?

      Svara

       Du är on fire! Helt jäkla amazing 😉

       Svara

        😏😏😏😏😏😏

        Svara

     Inga nobelinbjudningar där inte..

     Svara

   Som att pytt-i-panna skulle vara någon jävla delikatess då som man förstör med ketchup. Pytt-i-panna är väl enkel, sjaskig by all means, vardagsmat till att börja med.

   Svara

    Ja precis så varför göra den ännu värre än white trash? Varför dra ned det till homeleaa trailer trash nivå?

    Svara

    Asså jag tänker att vissa saker är goda att äta fastän de inte är ”goda” i allmän syn för att de är nostalgiska? Händer supersällan men kan bli plötsligt sugen på jättekonstiga saker som leverpastej, risgrynsgröt i rullpack, mammas fiskpudding (!) eller makaroner med smör – sånt man åt förr/växt upp med är gott för det var mat man gillade som barn. Tror det gäller för pyttipanna med stekt ägg, rödbetor och ketchup också ( JA det är också ”gott” om man är på humör)
    Mvh 21-årig tjej som är en matsnååbbbb annars

    Svara

   Jag gillar inte ens pyttipanna … hur WT är det i så fall?!

   Svara

  Svenska språket är så intressant. Ordet ”arvinge” har jag alltid tänkt på som ”arv-vinge” av någon anledning, men nu undrar jag om det har att göra med suffixet -ing, som innebär att något är litet? För en arvinge är ju ofta ett barn, alltså något mindre än personen som man ska ärva av.

  Svara

   Varför tror du att en arvinge oftast är ett barn? Betydligt vanligare med vuxna arvingar.

   Svara

    Fast barn till någon är man väl i vuxen ålder också? 🤪

    Svara

     Vi är ju alla barn till någon, så det är ju ett konstigt resonemang.

     Svara

  Jag har haft en hemorrojd i fleeeera år. Tycker det är så pinsamt så har inte tagit tag i att försöka få bort den. Är det nån annan som har erfarenhet och tips på hur man lättast går tillväga?

  Svara

   Åhh följer!! Har länge haft problem med detta men skäms för att göra något åt det 😅 känner mig så äcklig 😷

   Svara

   Boka tid på vårdcentralen så får du antingen hjälp med typ salva eller remiss till kirurg. Ingenting konstigt eller pinsamt. Många som har dessa problem, jag vet för jag arbetar på en Specialistmottagning dig folk kommer för att operera bort hemorrojder. 😉

   Svara

    Varför är det pinsamt även en läkare har en rumpa.

    Svara

   Opererade bort mina. Sen var lite kvar då gick jag o brände bort resten. Massor med människor som sett mitt rumphål 🤷🏻‍♀️ Känns jobbigare att ha dom kvar

   Svara

   Jag har haft detta sen jag födde sista dottern vaginalt, snart 4 åt sen, började nog innan men hade inga problem med det då.. men nu sist så kom och gick problemet och tog tillslut mod till att kontakta vc., vi gjorde undersökning, rektoskopi tror jag det heter, ett smalt rör, som långfingret ungefär fördes in i analen och fick efter det remiss till sjukhuset, där gjorde kirurgen en likadan undersökning, han konstaterade yttre hemorrojder, inga invändigt tyvärr eftersom inte går att knyta av med gummiband.., yttre är ju värre.. iaf så bokades tid för operation, och va livrädd för detta, att han skulle skära mig i analen och göra stora öppna sår, hur ont kommer inte detta att göra! grät floder när dom la bedövningen i ryggen, va vaken under ingreppet med massor lugnande medicin, hög som ett hus.. men där och då på britsen berättade personalen att kirurgen ej skulle skära i mig, utan sy med massa stygn så att hemorrojden liksom skulle strypas, inte få något blod till sig och typ gå upp i rök. Och fet gjorde dem! Tog 2-3 stycken! Kändes så himla härligt, rumpan kändes äntligen normal och FIN!!!!! lätt att hålla ren osv.. detta är 2 PR sedan, nu kämpar jag meden ny jävel som sticker ut där bak eftersom jag har en tendens att krysta alldeles för mycket på toan..hoppas den självmant försvinner.. våga operation, har aldrig ångrat den, pinsamt, javisst, men det är deras jobb..

   Svara

    Hett tips till krystaten: pall!!!! Förändrade mitt liv. 😌

    Svara

     Åh tack! 🤣

     Svara

   Jag tror inte jag har hemorrojd, utan mer typ en skinnflik? Urkkkk, det låter så äckligt!

   Svara

    Tillägg, jag skäms för mycket för att göra något åt saken!! :(((
    Flera har även sagt att det är extremt smärtsamt och läketiden efteråt är flera veckor?

    Svara

     Nää inge en vanlig hemorojdoperation! De sätter ett litet band hårt runt hemorrojderna för att strypa blodtillförseln och efter två dagar så skrumpnar.den och faller av. Inte särskilt illa vad jag förstått, inga stygn ju.

     Svara

     VERKLIGEN INGET ATT SKÄMMAS FÖR!

     jag har precis (i tisdags) opererat bort den där skinnfliken själv. SÅ GLAD att det äntligen finns ett ljust i tunneln.
     har haft hemorrojder sedan 7 år tillbaka typ (efter födseln av min första son) och trodde nä men det är väl något man får dras med livet ut. 3 härliga vindruvor i röven typ… MEN ICKE.
     först 4 behandlingar med gummiband och sedan var det hudfliken som blev kvar och NU äntligen är den borta. eller borta och borta.. analen är svullen och jag har två stygn. känns som förlossning 2.0 men inga sömnlösa nätter och tyvärr ingen myspys med en liten bebis så att man kan se att det var värt varenda sekund.

     Så hur gick operationen till. Fick frågan om jag ville göra den under lokalbedövning (spruta i analen) eller full narkos. Och jag valde full narkos. Vill somna och vakna med 1 gram hud mindre. Själva operationen tog typ 15 min. och allt gick jättebra. Fick naproxen och paracetamol som smärtstillande och det fungerar galant.

     Extremt smärtsamt är det verkligen inte och det kommer från en person som tycker att en spruta gör SJUKT ONT. det är mer obekvämt för att det är svullet i rumpan. Gick på toa andra dagen, svettades och våndades inför det besöket men även det var inga konstigheter. Det ENDA som jag känner är bläää är lukten. Det luktar fruktansvärt, alltså själva såret. Läkaren sa att man ska försöka tvätta det med endast ljummet vatten så ofta som det går. Helst duscha efter varje toabesök. Inte lägga sig i ett bad. Utan det kommer läka självt. Han sa även att vissa läkare syr inte alls, andra syr ihop mycket mer. Hos mig så har han skärt bort huden och sytt två stygn. Dessa kan släppa eller inte. Beror på vad rumpis själv vill. Men än så länge så tror jag stygnen sitter kvar.

     Jag har varit hemma nu från jobbet i en vecka. På måndag tänkte jag jobba igen.

     Så summan av kardemumman, kan rekommendera operationen. måste dock tillägga att såklart så finns risken för infektion osv. för området är ju inte sterilt direkt och man skrubbar ju inte rumpis efter ett bajsbesök utan man låter vattnet rinna i en halvtimma och hoppas att det mesta spolades bort. Men läkaren kan säkert informera om alla risker etc.

     Final tillägg. Jag gjorde operationen i Nederländerna då jag bor här. Men tror nog det är samma princip i Sverige.

     Svara

    Jag med! Haft den i flera år och den är hudfärgad och ändrar aldrig storlek eller något. Tror många har detta?? Det är ju liksom lite skinnigt i öppningen…

    Svara

    Jag tror det är en gammal hemorrojd som gått tillbaka, kvar finns en sån flik. De opererar dem men det är lågprioriterat.

    Svara

   Hade inte hemorrojder men två stycken ”analsprickor” under två års tid så lite liknande situation. Nu vet jag inte hur smärtsamt du har det men jag fick så ont när jag gick på toa så att jag spände mig och blev förstoppad, vilket ledde till att jag slutade äta, kunde inte längre sova för att jag hade ont både i rumpan och i magen konstant. En väldigt deppig period i mitt liv bara på grund av ett ”litet” jävla problem?! Blev riktigt deprimerad och gick ner mycket i vikt innan jag sökte hjälp. Fick en hel del salvor som inte hjälpte, sedan botox insprutat i slutmuskeln vilket inte hjälpte, till slut fick jag en operation som gjorde susen. Visst, det var nått av de mest förnedrande jag gjort, men om jag haft kvar den fruktansvärda smärtan idag hade jag knappt haft nån livsgnista kvar… sök hjälp!! De har sett allt redan 🙂

   Svara

  Vår lille bebis har fått rs-viruset…gör så ont i mammahjärtat när man heller inte kan göra så mycket åt det.

  Svara

   När mitt barn var 3 år fick hen rs virus och hen kunde knappt andas. Hamnade på akuten var de fick hjälpa till med andningen men det gick fort över det värsta. Vågar inte ens tänka tanken på hur hemskt det kan vara för ännu yngre barn.

   Svara

    Vår lilla är bara 4 mån 🙁 hemskt

    Svara

     Min dotter hade det för en månad sen, 4 månader gammal. Det är typ koksalt, nässug, alvedon som gäller. Vi blandade även näsdroppar så hon skulle kunna sova (och så att jag skulle våga sova…) Hon blev frisk efter två veckor. Det va en erfarenhet jag gärna klarat mig utan.

     Svara

    Varför skriver du hen om ditt eget barn? Använder du/ni det hemma också om barnet?

    Svara

     Barnet är en 🐓

     Svara

      Så kan det förstås vara. Då får familjen ägg sen. Bra ju

      Svara

       Tuppar lägger sällan ägg

       Svara

        Hen betyder inte tupp…

        Svara

         Nä, men på min telefon är emojin en tupp, så jag antog att det var en tupp?

         Svara

      Du menar att ladan är en höna?

      Svara

       Lada är en bil.

       Svara

        Finns den fortfarande? Var väl en Sovjetisk produkt?

        Svara

     Anonym är rädd för att någon här inne ska kunna identifiera henne om hon skulle skriva könet på sitt barn 🤦🏼‍♀️

     Svara

     Har du inget annat att störa dig på? Hen kan tex användas då kön ej är viktigt, som ett neutralt ord liknande finskans hän.

     Svara

      Inte just nu nej. Detta var så urbota fånigt. Tihi

      Svara

       Stör dig på att folk använder ord som bra, barn, kock, prick, fart och liknande istället. För bra är till för bröst. I barn förvarar man djur. En kock ska förvaras i kalsonger eller i en grotta. En prick är en prick och hög fart stinker. Nu när vi är så vuxna och smarta.

       Svara

        Nu försökte du för mkt… 😂

        Svara

         Jag försöker inte vara lustig. Jag försöker visa exakt hur fjantigt och korkat det är att märka ord.

         Svara

        Och varför är det bara engelska missförstånd vi ska undvika?
        ’Malin’ på franska är ’elakartad’.
        ’Bärs’ på norska är ’bajs’.

        Svara

         Svenskt «tøs» är något heeeelt annat på norska (typ et «snällt» ord for h*ra) Och sen är det att «pula» = knulla. Så när mitt ex pappa i Sverige sa «jag skall pula i garasjet» var jag ganske överraskad 😅

         Svara

       Hatar ordet hen, gör mig nästan arg.. 😬

       Svara

     Ordet ”barn” är också könsneutralt. Retar du dig på det också?

     Svara

      Det betyder ju lada! Kan man ju inte använda, så lätt att missförstå!

      Svara

   Vår lilla fick det när hon var 1,5 månad. Hon fick som tur var en lindrig, men man kändes sig maktlös när det var så mycket slem som hon inte fick bort. 😔

   Svara

  Fick hem soffor från blocket idag, så smutsiga så jag fick klä av dom och gå iväg till kemtvätten med all klädsel. Allt fine så långt, ändå skönt att få det helt fräscht. Men jag plågas redan över nästa fredag när jag ska försöka kränga på den igen. Världen tråkigast skitgöra och svårt att få en perfekt passform igen

  Svara

   Skönt att du inte har större problem!

   Svara

    Ännu skönare att du inte har större problem än att klaga på någon annans kommentar

    Svara

    Det är jätteskönt faktiskt att inte ha alla dessa andra bekymmer som man läser om härpå helgerna. Klädseln kommer bli det kämpigaste hittills detta året 😅

    Svara

   Akta dig för vägglöss och pälsängrar! Inte ens ett skämt, så äckligt.

   Svara

    De var inte ofräscha på det sättet och bara ett år gamla men stearin och typ vällingskvätt överallt.

    Svara

     Det kan likväl följa med skadedjur.

     Svara

  Asså jag tycks ha hamnat i en svacka som jah aldrig lyckas ta mig ur…
  jag och mitt ex gjorde slut för nästan två år sedan, ett väldigt destruktivt förhållande där han bokstavligen behandlade mig som skit. Vi har haft en massa kontakt fram o tillbaka och haft perioder då vi inte haft kontakt (som längst 6 månader). Jag är glad att förhållandet är slut för han värdesatte aldrig mig, men jag kan inte släppa honom och det vi hade. Livet går annars bra för min del, jag har fått den tjänst jag länge drömt om, har det väldigt bra ekonomiskt, har väldigt fria tyglar på jobb och privat, precis på egen hand köpt mitt drömboende, men kan ändå inte känns någon långvarig glädje eller lycka och mina tankar går alltid tillbaka till honom. Min hjärna vet att han inte är bra för mig men mitt hjärta lyssnar inte och det blir en ständig kamp mellan dem,

  jag har knappt några vänner kvar för de är vid det här laget trötta på mitt ältande fram och tillbaka, och jag förstår dem. Jag har ältat detta i snart två år, borde vara över allt vid det här laget. Dejtade i somras en jätte fin och respektfull kille, men sumpade det för jag tänkte bara på exet hela tiden och tyckte jag inte var schysst mot honom. Vad gör man? Mår så dåligt över det här.

  Svara

   terapi

   Svara

   Gör som nu: skriv av dig. Massor! Du behöver tillåta dig att försöka försöka få bort detta och få må bra igen. 💜

   Svara

   Börja respektera och älska dig själv. Du är en bit på vägen när du förstår att människan behandlat dig som skit och varför skulle du då tillåta ett sånt skräp finnas i ditt liv? Känslor går över, oroa dig inte för dom, tänk istället på vilken ånger och elakhet mot dig själv att ta tillbaka någon som trampat på dig. Så mitt tips är- börja älska och respektera dig själv så kommer du istället börja äcklas av honom och sätter han behandlade dig på, det kommer kännas exakt som hatet man känner mot en kompis otrogna man. Och klarar du inte det själv så gå i terapi, men gå INTE tillbaka.

   Svara

  Har någon här haft problem med näspolyper/sömnapné ?

  Har haft problem i över ett-två års tid med att jag blir täppt i näsan så fort jag ligger ner! .. går inte att andas genom den öht.
  Så när jag sover vaknar jag ofta på rygg i panik för jag drömmer att jag blir strypt och inte får luft, och vaknar och kippar efter luft helt snustorr i käften och är ofta helt svettig och spänd och behöver gå och kissa mitt i natten!? Stör min sömn totalt..
  Detta händer jätteofta.. börjar undra om det är så att jag får typ sömnapnéer pga nästäppan?

  Någon som haft liknande? Har nån haft näspolyper och opererat bort dom? Misstänker att det är nåt sånt..
  Jag förstår att jag borde fråga en läkare, ska ringa på måndag. Vill bara veta om någon har erfarenheter eller samma problem?😬

  Svara

   Jag jobbar med en önh-läkare som ofta får in dessa fall. 🙂 Det kan ligga allergier bakom (kvalster t.ex.), eller polyper (vanligare att de hos barn ställer till besvär snarare än vuxna), svullna näsmusslor (som kan minskas med medicin eller i svåra fall behöver typ brännas)… Kanske ”bara” snarkningar men då finns snarkskena och i svårare fall CPAP. i alla fall så är min poäng att det finns mkt hjälp att få hehe 🙂 så sök och be om remiss till önh.

   Svara

    Hej tack för ditt svar!
    Jag snarkar inte vad jag vet. Däremot misstänker jag just näspolyper eftersom mitt luktsinne även försvunnit, alla bihåleinflammationer jag får och med tanke på att jag är rätt säker på (sorry alla för tmi..) att jag brutalt snöt ut en stor polyp sist jag var förkyld hehe, så jävla vidrigt😟

    Jag ska be om remiss till önh! Börjar bli skrämmande att vakna sådär på nätterna..

    Svara

     Jag har polyper i näsan, fick ordination av läkare att använda maxdos Nasonex tills det blir bättre. Sen ha uppehåll och göra om proceduren när det blir värre igen. Så, sen kan man åka och bränna bort dem också men det tyckte de inte mina var tillräckligt ”störande” för 😬 Lycka till

     Svara

      PS, jag har inga allergier utan polyperna bara kom hux flux, antagligen för att jävlas lite 😅

      Svara

      Tack för ditt svar! Hm jag tar redan Nasonex hela somrarna pga pollen och så, men problemet kvarstår även då. Hoppas nästan dom kan bränna bort mina om det är det jag har.. 🤔
      Och hoppas dina polyper blivit bättre haha😬

      Svara

   Sover dåligt och vaknar hela tiden. Ibland för att jag slutar andas. Kapar din ”tråd” nu, men, jag har typ en mjuk knöl i ena näsborren som man kan känna med fingret och flytta på lite. Är det polyper? Har haft det sen jag var liten, är alltid täppt i ena näsborren pga knölen..

   Svara

  Hej!
  Lång historia kort, jag vill operera mig (skaffa stomi) men har fått avslag från landstinget och behöver nu söka upp privata alternativ. Tycker det är svårt att hitta information så undrar nu ifall någon varit i liknande situation och opererat sig hos en privatklinik och kan rekommendera en mottagning/läkare?

  Svara

   Varför vill man ha stomi om det inte behövs enligt läkare?

   Svara

    Någon psykisk troligen. Finns ju folk som vill bli amputerade osv

    Svara

    För att ens besvär försvinner inte bara för att en läkare säger så.

    Svara

     Att ha stomi är fruktansvärt jobbigt och Kan innebära komplikationer Matsmältning osv ser helt annorlunda ut. Galenskap att vilj ha det av fri vilja. Tänk på konsekvenserna med smärta osv som det kan komma att innebära.

     Svara

      Är på riktigt förvånad över responsen jag fått. Tror du på riktigt att jag vill ha en stomi för att jag tror det kommer bli kul? Du tror inte jag har har tänkt över och läst på ordentligt under flera års tid? Självklart önskar jag att det fanns andra lösningar för mig, trodde inte jag skulle behöva skriva det..

      Svara

   Antar att det finns en anledning till att sjukvården nekade dig?

   Svara

    Absolut. Antar att ingen kirurg vill in och skära i något som är ”friskt” på papper. Men det betyder ju inte att mina besvär försvinner för det.

    Svara

   Varför vill man frivilligt ha stomi?

   Svara

    Kanske för att ens problem begränsar en från att leva sitt liv? Bara för att sjukvården har svårt att diagnosera mig och inte vill bekosta mig hjälp betyder väl inte att jag måste stanna upp och acceptera mitt öde om det finns andra alternativ? Om en påse på magen kan ge mig mitt liv tillbaka är det väl inte så konstigt att vilja ”göra det frivilligt” ?

    Svara

   Alltså min pappa har det och det är ett helvete. Läcker jämt, så han vaknar nästan varje natt med sig/sängen dränkt i skit. Han vill inte leva längre och hans stomi är permanent.

   Svara

    Det måste ju finnas hjälp han kan få? Så ska det verkligen inte behöva vara!

    Svara

    Usch vad tråkigt att läsa. Har han fått bra hjälp att prova ut material och storlekar som passar just honom. Så ska han inte behöva ha det!

    Svara

    Min mamma har haft i 1,5 år… jag tror att hon bara haft problem ett par gånger.

    Svara

   Jag hade tillfällig stomi pga Crohns. Den funkade jättebra. Jag kan verkligen förstå att man kan vilja ha det, det ville jag. Och det underlättade mitt liv!
   Hoppas att du får rätt hjälp på ett eller annat sätt!

   Svara

    kul att det funkar bra för dig! 🙂

    Svara

    Ja ibland vill man kanske bara kunna hålla koll på skiten

    Svara

   Konstigaste jag läst

   Svara

   Oj, förvånad över detta ifrågasättandet.. självklart vill jag inte operera mig för skojs skull. Har idag (och 8 år tillbaka) inget liv och ser ingen annan lösning på mina besvär.

   Svara

    Ber om ursäkt isf! Verkligen inte meningen att verka okänslig.

    Svara

    Om du inte testat L-Glutamin, gör det först. Det hjälper till att laga tarmen.

    Svara

  Hej!

  Har ni tips på fina länder/platser i Sydostasien att besöka? Jag och några vänner ska åka i slutet på december och vara borta ca 3 veckor.

  Vi vill ha fina stränder och snorkling! Har läst runt lite om monsunregn etc – det vill vi helst slippa! 😊

  Kram! 🌸

  Svara

   Vill du vara lite mer specifik? Vilket/vilka länder ska ni till? Jag har backpackat i Vietnam, Laos, Kambodja, Thailand och Malaysia och kan säkert komma på några tips, är det några av de länderna ni ska till?

   Svara

    Läste visst din fråga lite slarvigt! Jag kan rekommendera Vietnam och Thailand för fina stränder och dykning. På många ställen har jag tyckt att snorklingen har varit rätt trist, dvs att det inte finns så mycket fiskar/rev att se nära stränderna, men om ni bokar snorklingsutflykter kan ni säkert ta er ut till bättre snorklingsställen. Södra Kambodja har flera fina stränder och öar!

    Svara

     Tack! 😍

     Svara

  Fortsättning på öppet spår igår:
  Jag och min pojkvän kom överens om att gå skilda vägar. Var och hämtade mina saker hos honom och de var bland de jobbigaste jag gjort. När jag skulle gå stod vi bara och kramade varandra och önskade varandra bara gott och de kändes som ett väldigt bra och kärleksfullt avsked då de inte vart något bråk inblandat utan bara våra personliga måenden. Såklart jätteledsen men önskar honom bara de bästa och ska bli skönt att gå vidare även om de kommer bli svårt.

  Svara

   Var med om precis samma sak för några veckor sen. Det var vidrigt!! Men, det blir lättare och hjärtat värker inte lika mycket. Speciellt när man får lite perspektiv på allting och förstår att det är det bästa för båda i längden. Saknaden kommer i vågor tycker jag.

   Svara

   💜

   Svara

   Stor kram till dig! ❤️

   Det där är aldrig lätt, så se till att göra saker som får DIG att må bra och kom ihåg det är okej att vara ledsen. Bridget Jones fungerade som typ terapi för mig när jag var med om separationer 😅

   Kom ihåg: Det blir bättre och en dag kommer du fråga dig själv hur du ens kunde vara ledsen över honom ❤️

   Svara

  Fick hög risk 1:88 för downs syndrom på KUB-testet. Allt på scanningen såg normalt ut, det var blodvärdet som drog ner siffrorna. Nu inväntar vi svar på NIPT. Är bara 27 år. Någon som har varit med om liknande? <3

  Svara

  Höra av sig till exet eller inte? Vi har setts några gånger och har aldrig bråkat eller så om det spelar någon roll. Vill inte bli ihop (och tror inte att hen vill det heller), känner mig mest ensam just nu tror jag.

  Svara

   Finns det ingen annan du kan höra av dig till eller prata med? Spontant känns det som en dålig idé att vända sig till exet, speciellt om det var nyligen det tog slut då jag tänker att det ändå kan uppstå känslor även om båda era utgångslägen är att inte vilja bli ihop. MEN förstår att det är lockande om du känner dig ensam.

   Svara

    Näe, egentligen inte. Ville ha någon att kramas med och ville inte göra det med någon annan. Men hör ju hur illa det låter nu, haha. Hörde av mig och kollade läget, men biter ihop och är ensam ikväll. Tack för svaret 🙂

    Svara

  Är det ”konstigt” (nä men ni fattar) eller ovanligt att inte ha sex de första tre dejterna? 🤔

  Svara

   Nä det tror jag inte. Beror på hur dejterna ser ut? En dejt kan ju vara en timme på kafé med en kopp kaffe eller typ som min och sambons tredje dejt som innehöll besök på museum, restaurang, kafé och efter 8 timmar en bar. 😛 Då kommer man varandra rätt nära.

   Svara

    Vi hade hemmadejter. Men ändå?

    Svara

     Är det för att lära känna varandra bättre innan man släpper in någon på ett intimt sätt, eller för att det saknade sexuell kemi?

     Svara

      För att tala för mig själv så berättade jag för hnm varför jag behöver ses mer innan. Med det betyder det inte att det tar ett halvår, men TRE dejter borde han väl klara.

      Sexuell kemi fanns absolut.

      Svara

      Svarade precis, det försvann. Hoppas kommentaren kommer snart haha

      Svara

      Jag har en del närhetsproblem, vilket han vet och vi pratade om det. Och jag behöver inte vänta mkt mer, men just tre känns bra (för mig) för att jag ska hinna bygga uppen trygghet.

      Sexuell kemi fanns absolut

      Svara

       Men då så! Nej kör på vad du mår bra av! 🙂 Finns inga regler kring det och ni båda verkar ju införstådda med hur ni vill ha det. Superbra ju. Jag har testat alla varianter! Ett helt förhållande utan sex, sex på första dejten, sex efter mååånga dejter… Spelar ingen roll i längden upplever jag. Förutom att aldrig ha sex, det kan skapa rätt stor frustration hos en tonårskille…

       Svara

        Ja förutom att snubben dumpade mig för att vi inte hade sex efter tre dejter 😂 Och då är han ändå 32, dvs ingen tonårskille längre haha

        Svara

         Vilken tönt! Då ville han ju bara få ligga och inte faktiskt ha kärlek. Bah!!

         Svara

          Visst känns det så?! Good f-ing luck att hitta nån bättre. Kan han sitta där med sina tre barn 😂

          Svara

           Och wanka till porr för tror knappast andra tjejer står på rad och vill hamna i säng med honom haha! 😉

           Snubbar alltså.. hade för länge sedan en pojkvän som inte ville ses (bodde en timme från varandra) om jag hade mens pga inget sex då.

           Åh kan inte svara på ditt. Men alltså VAD är det för fel på vissa?! 😓 My God.

           Jag träffar inte mina killar vid mens, men det är för jag har endometrios så mår så jävla dåligt haha.. Men snark alltså!

         Då var det nog inte rätt ändå!!

         Svara

          Nä verkligen inte 🙂

          Svara

   Inget – absolut INGET(!!!!) är konstigt med ens val att ha sex med en ny partner/dejt, oavsett om det är efter 5 min på restaurangtoaletten eller efter dejt nummer 100.

   Göra det om du vill. Or don’t. Ingen annan ska säga till dig om det är för tidigt eller för sent eller ens ha åsikter om det hela.

   Svara

    Nej nej jag förstår. Blev bara nyfiken på om det är ovanligt att vänta 🤷🏼‍♀️

    Svara

   Verkligen inte. Det är väl bara mysigt att lära känna varandra lite bättre först.

   Svara

    Tack! Jaaa jag tycker ju också det

    Svara

     Faktiskt kan jag till och med tycka att det är ganska snabbt att ha sex med nån man träffat bara tre gånger…men jag kanske är ensam om det?

     Svara

      Jag tänker att om vi dejtar så tänker man kanske förhållande i slutändan. Dvs ett helt liv av sex, varför stressa. Sen får man ligga nääär man vill såklart. Men ja. Inget är rätt eller fel ofc haha

      Svara

   Jag har aldrig sex de första tre dejterna (om det är någon jag verkligen gillar). Vill lära känna personer mer och bygga upp känslor 🙂

   Svara

    Personen*

    Svara

    Ja det låter vettigt tycker jag. Tror jag kommer ha det som standard haha! Mitt ex och jag väntade 1,5 månad. Smått frustrerande för hnm men han va helt okej med det. Typ det enda bra med hnm haha!

    Svara

     Inget konstigt skulle jagsjälv säga! Jag har som egen regel att inte prata sex/inte ligga på första dejterna. Detta pga att det innan typ blivit dålig stämning eller rent utav typ för mycke hype? Haha vet inte hur jag ska förklara. När det gått för fort till sex aspekten så har det i min erfarenhet alltid slutat dåligt. Så nu väntar jag med det så att jag kan känna av personen mer så jag inte blir sårad typ! Fast ändå klaffar det och känns rätt är det ju 100% ok att ha sex!

     Svara

      Jaaa men fattar precis hur du tänker! Alla får göra vad dom vill. Men jag kommer vänta minst tre dejter för att se. Tror suget kan vara bra med? Att man liksom längtar extra mkttyp

      Svara

   Verkligen inte. Jag och min nuvarande sambo hade varit tillsammans över 2 månader (kännt varandra i ca 1 år och dejtat i 3 mån innan vi blev ett par) innan vi hade sex. Jag var ändå en som lätt kunde ha sex med någon första gången jag träffade killen om jag kände för det. Tyckte bara det var skönt att vänta faktiskt. (Idag 10 år senare har vi ett fantastiskt sexliv.) Med det sagt, ha sex när/om ni känner för det 🙂

   Svara

   Vi dejtade i ett halvår innan jag släppte till (endast hemmadejter), nu har vi varit tillsammans i 8 år! Är killen ute efter mer än bara sex så ska tre dejter utan sex verkligen inte vara ett problem! Hade min kille ens belyst det som ett problem efter tre dejter hade jag avslutat förhållandet direkt, är man intresserad av något långvarigt är det inte ett problem att vänta ett tag med sex. att vänta med sex är endast ett problem om du/killen bara är ute efter ett kk-förhållande, ser man långsiktig har man inte bråttom! Sen kanske ett halvår är lite att ta i men jag var oskuld och var inte redo innan vilket han respekterade och jag har aldrig varit lyckligare än i denna relation! 🙂

   Svara

  Jag skulle vilja ha barn, är 32 och har en underbar sambo. Dock har jag svår fobi för förlossningar och känner att jag inte vågar bli gravid om jag inte får ett kejsarsnitt beviljat. Tog upp detta med en barnmorska förra året och hon bara skrattade och sa att de är proffs på att övertyga en att föda ”naturligt” och att enbart typ fysiska skäl beaktas för att få kejsarsnitt. Några idéer om hur jag skulle kunna gå tillväga? Vet att resten av Europa är mer liberala gällande kejsarsnitt och undrar om det är möjligt att kanske få det gjort i Polen eller Estland? Skulle ju så klart kosta en del men jag tycker det är värt det.
  Ja jag vet, nu kommer någon säga ”skärp dig, kvinnor har fött vaginalt i miljoner år” bla bla… Men jag menar alltså en äkta fobi. Har försökt se förlossningsfilmer flera ggr men får panikattacker innan barnet ens kommit ut. :/

  Svara

   Om det är en fobi är det väl någonting du måste jobba med och försöka överkomma?

   Svara

    Nej. Tänk om jag blir ”botad” av KBT och så när jag kommer in till förlossningen så får jag återfall i fobin och får total panik… Fy fan får hjärtklappning av tanken.

    Svara

   Eftersom att det är ditt första barn kommer de säkert försöka övertala dig, vilket jag tycker är sjukt man ska få bestämma vilket sätt man vill föda på själv. Men det låter även som att det kan vara bra för dig att prata med en aurora (stavning?) mottagning som man kan få prata med när man är gravid och förlossningsrädd. Jag födde mitt första vaginalt och jag kommer till nästa gång vilja föda med ks, grejen är att jag tror inte de kan neka en om man säger som det är vilket i mitt fall skulle vara -antingen avbryter ni graviditeten eller så gör jag det om jag inte får ks. Känns som man måste va radikal för att få det man vill ha inom vården. Med det sagt, bli gravid när ni vill, resten ordnar sig men va beredd på att kriga lite =)

   Svara

    Det tycker inte jag. Det är ju frivilligt att skaffa barn, då får man också föda fram det på det naturliga sättet om det inte är fara för mamma eller bebis. Den offentliga vården ska inte slösa skattepengar på kirurgi för att kvinnan tycker det är obehagligt att föda barn. Tycker hon det är så obehagligt får hon väl låta bli att bli gravid eller bekosta kejsarsnitt själv.

    Svara

     Jag hade jättegärna bekostat det själv för att slippa kriga! Vet du var detta kan göras? 🙂

     Svara

     Håller med dig!

     Svara

     Det finns en jävla massa jag inte vill att mina skattepengar ska gå till men det betyder ju inte att folk inte håller på med det ändå.

     Låt kvinnor bestämma hur de vill föda sitt barn och så får du bestämma hur du vill leva ditt liv.

     Svara

      Word. Vi bekostar redan att idrottare får hjärnskador och rökare KOL m.m. Människor är inte perfekta robotar.

      Svara

     ”naturliga sättet” lol. Du läser ju uppenbarligen inte vad hon skriver, hon och många andra kvinnor har en rädsla (fobi) att förda vaginalt. Det blir en fara för mamman och barnet om mamman under förlossningen får panikattack och inte lyssnar, paniken i sig påverkar barnet. Stressen och ångesten under graviditeten påverkar barnet, vilket gör att läkarna godkänner ks. Empati, vad är det undrar du säkert- googla!
     Nu har jag en bristning i bagaget och en annan medicinsk orsak till varför jag inte kommer föda vaginalt nästa gång men även om allt hade gått komplikationsfritt så anser jag att man ska få välja hur man ska föda fram sitt barn. Det ska inte ha att göra med pengar ifall man godkänner eller inte, det ska ha att göra med den enskilda kvinnans förutsättningar. Däremot tycker jag att alla som blir gravida ska få aurora samtal bara för att prata med en professionell om förlossningen, för att de som bara är ”lite” rädda pga att det ska ut ett fucking barn ur vår snippa kanske då väljer vaginalt då de blir mer informerade.
     Svamligt men hoppas min poäng kom fram.

     Svara

      Fobin bör ju såklart behandlas och bearbetas på lämpligt sätt innan det är dags att föda

      Svara

    Jag håller med, det är så typiskt att kvinnor inte ska litas på i dessa sammanhang utan plågas ”bara för att” och ja, för att spara pengar så klart! Sedan handlar det för mig inte om ”ingen anledning” utan detta är en FOBI = psykiatrisk diagnos. Men man har ju hört om hur de tvingar alla möjliga till vaginal förlossning med resultatet att mamma eller barn skadas pga panik… 🙁

    Tack, du har rätt, inom vården måste man vara stenhård.

    Svara

   Jag tänker att det är förlöjligande och respektlöst att en vårdpersonal ”skrattar” åt dig. Om du har en fobi så har du ju en primär förlossningsrädsla och det är inte omöjligt alls att få ett elektivt snitt här i Sverige. Dock kommer du erbjudas samtal för att gå igenom vad du är rädd för samt att få information kring vaginal förlossning kontra kejsarsnitt. Det enda vården kräver är att du gör ett informerat val, att du verkligen vet vad du väljer mellan. Förstår att det känns otänkbart just nu med vaginal förlossning och kanske kommer du fortfarande känna så efter samtalen men försök att vara öppen för den infon du får. Kanske är det klokt att sätta ord på vad du är rädd för också så att vården kan stödja dig på det sätt du behöver. Du har rätt att bli bemött med respekt och lyhördhet inför ditt beslut och ingen vårdpersonal bör ha som mål att ”tvinga” dig till något du inte vill. Jobbar med fantastiska läkare och barnmorskor som jobbar med samtalsstöd till de med förl rädsla. Och om du blir bemött på ett sätt du upplever kränkande eller dåligt så säg till! Önskar dig varmt lycka till oavsett hur du vill föda framöver ❤️

   Svara

    Nej eller hur, önskar också hon varit lite mer förstående… Jag hade aldrig velat ha kejsarsnitt typ ”för skojs skull”, är fullt medveten om att läkningstiden är längre m.m. Tror mycket ligger i mitt stora kontrollbehov. Jag avskyr att inte kunna styra min kropp och avskyr att känna mig blottad. Grät som ett barn vid senaste cellprovet. Har ett sexuellt övergrepp bakom mig (där mannen band mig när jag låg naken på mage och jag hade ingen kontroll och munkavel) och även ett jobbigt gynbesök (stressad läkare som plötsligt släppte in 4 studenter att glo in i hela härligheten…). Jag hade gärna gått på samtal och fått massor av info om förlossning och sånt. 🙂 Tack för fint svar!

    Svara

     ❤️

     Svara

     Berätta om ditt övergrepp så kommer du garanterat få beviljat kejsarsnitt, det är ett ordentligt skäl till att ’få vara rädd’ för att föda vaginalt. Hoppas du får igenom det!

     Svara

   Men adoptera? Världen behöver inte fler barn, men fler FÖRÄLDRAR!

   Svara

    Det finns dock många problematiska aspekter av adoption såsom att det ”handlas” med barn vars föräldrar blivit lurade att barnen bara åker på sommarskola utomlands typ. Tyvärr för mycket hemskheter och fulingar som tjänar pengar på barn. Annars hade jag gärna adopterat!

    Svara

   Är du verkligen mogen för ett barn om du inte vågar föda vaginalt?

   Svara

    Men lägg ner

    Svara

     Du får gärna komma med lite konstruktiva motargument om du inte gillar vad jag skriver?

     Svara

      Tyckte inte att en sån dålig kommentar förtjänar mer än så och mitt motargument var att jag tyckte att du skulle lägga ner.

      Svara

    Inga män borde alltså ha barn?

    Svara

    Är det det enda man gör som förälder menar du? Låter vaginan stretchas ut maximalt? Hmm nej det låter lite trist.

    Svara

     Det jag menar är att folk som är oansvariga och själviska och som inte vågar gå utanför sin bekvämlighetszon inte borde skaffa barn. Jag säger inte att du är alla tre, men om det är då inte sunt att ha inställningen att låta en fobi styra dig. Det är jättejobbigt att komma över en fobi, det vet nog de flesta, men det här med bekvämlighetszoner är nästan värre. Man utvecklas inte som person om man inte tar steget och trotsar sina rädslor. Du måste göra det för såväl barnets som din egen skull.

     Svara

      Fast jag är fullt medveten om att om jag blir gravid så kommer jag behöva gå i samtal med en aurora-ssk eller barnmorska eller psykolog så då måste man ju möta sin fobi och gå igenom allt med den. Kanske måste jag då (igen) försöka se en förlossningsfilm? Jag är helt med på noterna där. Kanske tar jag då beslut att fösa vaginalt men just NU har jag mycket svårt att tro det.

      Svara

    Föräldraskap handlar ju endast om att vara mogen för att trycka ut något genom sitt kön. Män är därför aldrig mogna att bli föräldrar.

    Eller……….

    Svara

   Adoptera? Eller bli stödfamilj fosterfamilj?
   Alla är ju knte lämpade att föda fram sina egn barn och så finns det redan överflöd på barn som saknar vettiga föräldrar, hjälp dom?

   Svara

    Sluta mästra henne med era kommentarer. Så okänsligt.

    Svara

     Varför skulle hon skriva här från första början i så fall, om hon inte tålde mothugg?

     Svara

      Jodå jag tål mothugg och vet att det finns många stolpskott här, typ mammamaffian som gått livets hårda skola… 😉 Men vet också det finns vettiga personer och fokuserar på deras svar.

      Svara

       Vilka är de vettiga personerna i denna diskussion, tycker du?

       Svara

     Sluta mästra mig och mina kommentarer din sura bitch. Tror jag har rätt till min åsikt och kan svara vad jag vill här för att ge större perspektiv än att försöka ”peppa” någon med fobier. Lägg ner för fan, fobier botas inte av att någon stryker medhårs och håller tummarna att en ska komma över fobin. Äckligt

     Svara

      Du verkar så arg och ledsen. Jättetråkigt att se. Jag hoppas du mår bättre efter en god natts sömn. Kram

      Svara

      Det eskalerade snabbt, du. 🙂 Kalla mig vad du vill – era kommentarer var taskiga och okänsliga. Flera innan er lyckades med konststycket att skriva konstruktiva kommentarer och råd utan att för den skull stryka medhårs. Se och lär.

      Man kan även skriva kommentarer där man inte håller med någon, men ändå är konstruktiv och trevlig. Tänka sig.

      Svara

       Du vet väl hur folk kan bete sig i kommentarsfältet? Några samlas här enbart för att solka ner stämningen och för att trycka till någon om allt och inget.
       Själv brukar jag strunta i mothugg, som man märker bara är på jävelskap.

       Svara

    Nej det finns inte barn i överflöd. Läs på lite om hur adoptioner går till, tror du kommer ändra inställning. Rekommenderar instakontot stulen_identitet

    Svara

     Jag skrev även fosterfamilj/stödfamilj men det var väl inte lika kul att hugga på?
     Ta din ”cause” någon annanstans va? Alla adoptivbarn är inte stulna och världeb är redan överbefolkad så kan ju var bra att ta hand om de barn som redan blivit satta till världen innan man tvingar någon med fobier att bli gravid och föda fram ett barn och allt vad det innebär för psyket och förmågan att ta hand om barnet efter att ha genomgått ett fobiskt trauma.

     Svara

     Finns ju fler perspektiv av alternativa föräldraskap än vad som skildras på ett instakonto skulle jag tro. Men vill ju inte picka hål på din bubbla

     Svara

   Försök få kontakt med Vanja Wikström, alternativt kolla om hon skrivit om hur hon gick tillväga på sin blogg.
   Hon har fött två barn med kejsarsnitt som hon fått beviljade.
   Lycka till, hoppas att det går din väg 💕

   Svara

    Tack, ska kolla upp! 🙂

    Svara

   Jag födde mitt första barn med ks pga att han låg i säte. När lillebror låg i magen fick jag sån extrem förlossningsrädsla. Jag grät bara jag tänkte på att föda vaginalt, kunde inte ens prata om det utan att gråta. Fick gå till en aurora bm och öva att vara i ett förlossningsrum osv men jag hade redan bestämt mig. Jag ville ha ett snitt. Dom kan ALDRIG tvinga dig. Aldrig. Var bestämd bara. Jag vet att det är mycket större risker för både kvinnan och barnet med ks men jag ville ha det ändå. Och fick det efter ca 4 möten med aurora och läkaren. Har fina men lite smärtsamma minnen från båda födslar och känner inte att jag missade något. Kriga på, vill du ha barn ska du kunna få det på dina villkor. Var bara bestämd så kan dom inte köra över dig. Kram!

   Svara

  Expressen har just publicerat en krönika skriven av Alex Schulman. Han skriver i princip att vi ska låta is-svenskarna komma hem utan att ifrågasätta något. Tycker han verkligen så här eller vill han bara provocera tror ni?

  https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/populistiska-spydigheterna-om-is-svenskar-ar-inte-vardiga/

  Svara

   Nej det skriver han ju faktiskt inte.

   Svara

  Någon som har tips på restauranger i Berlin? Något som passar ett tjejgäng. Tack på förhand! 🙂

  Svara

   Om du frågar många här ovan skulle de nog svara McDonalds (ketchupligan).

   Svara

    Gullis

    Svara

    Känner du dej ensam i kväll och behov av att provocera andra för uppmärksamhet?

    För det kan väl inte vara så att ketchupens vara eller inte vara är det du vurmar för mest i livet?

    Om du är samma person som reagerat så starkt på ketchupens plats i det svenska hemmet, så skickar jag en tanke till dej isf och hoppas att allt löser sig åt det bättre.

    Svara

     Haha känner du dig provocerad?

     Svara

     Nej det var jag som tyckte att ketchup är en jävla styggelse på husmanskost men kul att jag finns i dina tankar, tänk att man kan nå fram till folk som mansplainar trots allt 😉 ovanligt

     Svara

      Ja, jag tänkte att det måste fattas er något som känner ett sånt behov av att provocera. Är väl överdrivet omtänksam kanske, tycker synd om personer som är utåtagerande på det viset, tänker att något mer måste ligga bakom för det kan ju inte bara vara en tomatsås som eggar er så.

      Svara

       Vad fattas dig då som provocerar en specifik person såhär på kvällskvisten? Att dela med sig av en åsikt baserat på tradition är väl inte mer provocerande än att försöka få det till att någon annan har nån form av problem eller ensamhetskänslor? Men förklara gärna mer.. vill du kanske lista ingredienserna i någon annan typ av sås kanske?

       Svara

       Tomatsåsens eggande eller icke eggande är frågan.

       Svara

    Spelar roll vad eller var ni äter, ta med en flarra ketchup bara. Tomat och socker

    Svara

   Inte restaurang, men ni måste till Klunkerkranisch. Rooftop bar på ett parkeringsgarage. Så nice!

   Svara

   Ta kontakt med Hanna Widerstedt. Hon bor ju i Berlin och vet nog något om var man både äter och roar sig bäst. Hennes instagram: https://www.instagram.com/paintestelle/

   Svara

   Svara

   Godaste restaurangerna jag åt på när jag var i Berlin 2018 var Arirang på Uhlandstraße, Lebensmittel in Mitte (som ligger i Mitte, förstås), Markthalle Neun i Kreuzberg (fast det är en saluhall, men de har street food Thursdays som är fantastiska) och Tadim, ett dönerställe på Kottbusser Tor. Lebensmittel in Mitte är finast, där måste man nog boka bord.

   Svara

  Så en vän lovade att höra av sig när hon skulle iväg på en resa så att vi kunde åka tillsammans(vill inte gå in för djupt). Idag så ser jag via sociala medier att hon rest ändå utan att höra av sig…inte första gången man har blivit överkörd/förbisedd, känner att jag inte orkar längre..man duger inte helt enkelt.

  Svara

   Det är inte du. Det är hon.
   Det finns många fina människor där ute som inte skulle göra så mot dej. Det handlar om allmänt hyfs!

   Hoppas du hittar bättre vänner som vågar säga vad de känner, Good or bad.

   Stor kram till dej

   Svara

    Tusen tack! Dina ord värmer!

    Svara

   Dumpa! Du förtjänar respekt och kärlek och den här vännen har ju visat tydligt att du bara duger när den inte har roligare saker för sig eller bär denne är ensam. Har gått igenom samma sak och efter jag dumpade blev mitt liv rikare och jag har träffat 3 nya vänner som än sålänge bara är bekanta, men, vi har mer saker gemensamt plus att de värderar mitt sällskap och respekterar mig som person. Så get out there and live life.

   Svara

    Tack så otroligt mycket! Uppskattar det verkligen!

    Svara

   Du duger alldeles utmärkt💜Hennes förlust!!!!

   Svara

    Svara

     Ingen får göra så mot dig, tycker jag. Så elakt av henne❣️

     Svara

      Tack! Jag skulle aldrig gjort så mot henne om det vore omvänt.

      Svara

       Nej, jag förstår det. Jag förstår inte hur hon kunde göra så. Jag förstår att du blev besviken. Det är sådant som inte går att låta bli att ta personligt, trots att beteendet ligger helt hos henne. Du är värd att ha det mycket bättre än så här❣️

       Svara

   Varit med om liknande med en person. Valde att backa några steg tillbaka och inte fortsätta försöka hålla relationen vid liv. Det tog för mycket energi och jag börja bara ifrågasätta mig själv tillslut.

   Backa undan och söker personen kontakt så berätta hur du upplever hen.

   Svara

    Bra tips..hon skrev innan att hon inte tänkte på att höra av sig till mig (trots att vi hördes av igår(även om det var om något annat)) och hon är verkligen ledsen…mmm köper inte det…Har inte svarat då jag inte vet vad jag ska skriva..

    Svara

     Som att hon inte tänkte på dig skulle vara någon form av ”ursäkt”? Du är värd bättre!

     Svara

     Du behöver inte svara heller tycker jag. Låt henne komma till dig. Nu är jag visserligen en misstroende, långsint jävel som hellre dumpar än förlåter, men jag hade varit ganska sval mot en sån person ett tag, känt på det och övervägt om livet känns bättre eller sämre utan personen 😊

     Svara

  Är det någon sjuksköterska som har jobbat/jobbar på en rehabavdelning efter hjärnskador såsom stroke och annat? Hur ser ett pass ut ungefär? Uppgifter? Många akuta saker eller rätt ”chill” tempo i jämförelse med andra avdelningar och med tanke på att det är just rehab? Mycket infarter? Heeelt nytt område för mig så har noll koll men är intresserad.

  Svara

  Jag har varit tillsammans med min man i 14 år. Han var min första pojkvän – och den första och enda jag haft sex med. Vi har två små barn ihop och det senaste året har jag tampats med jobbiga känslor angående vårt förhållande och vad jag känner. Jag älskar honom men ibland får jag nästan panik när jag tänker på att jag aldrig kommer få ha sex med nån annan.
  Jag är attraherad av en kollega på jobbet och tror att det är ömsesidigt. Hoppas nästan att han ska ta initiativet till nåt så jag kan ”råka” besvara det.
  Trohet är jätteviktigt för mig och jag vill ju inte tänka så här!

  Nån annan här som också bara varit med en person och är tillsammans med honom eller henne fortfarande? Hur tänker ni kring det här?

  Svara

   Vi har varit tillsammans i 13 år, han är mitt första allt, vi har barn tillsammans. Jag älskar honom så det gör ont men tänker rätt ofta på hur det skulle vara att ha sex med nån annan. Men i andra sekunden då så tänker jag att om det bara är sex med nån annan jag är ute efter så känns det som att ska jag lämna mitt livs kärlek för att jag vill ha lite annan k*k? Hhaha känns bara som att jag skulle ångra mig. Dessutom verkar de flesta killar suga i sängen iaf och min man är ju uppenbarligen bra då vi hållt ihop i 13 år =P Detta vet jag att vissa anser otrohet men jag gör inte det, jag fantiserar nästan varje kväll om andra killar, alltså allt från sex till att va tillsammans med nån annan. Så ”överlever” jag det. Jag skulle aldrig vara fysiskt otrogen, lite fantasier piggar upp bara. ^^ Hade jag vart olycklig i mitt förhållande så hade jag lämnat såklart, men är lycklig för det mesta trotts att han är mansbebis ibland.

   Svara

    Tack för ditt svar! ❤️ Skönt med nån som känner igen sig.
    Vårt sexliv är inte det bästa tyvärr och jag fantiserar också väldigt mycket… Har tyvärr dessutom flörtat en del med en annan kille det senaste året och känner mig hemsk för det…
    Men att fantisera, finns det nån som tycker att det är att vara otrogen?

    Svara

     Så tragiskt att läsa om kvinnor som förnekar sig själva passion och lidelse i livet pga någon patriarkal idé om att kvinnor bör vara superlojala sina män/familjer. Ta dig ut och upplev livet, ta tag i kukarna styr dina egna upplevelser. Flörta på, kör på, lev livet. Lite sex kan nog ge dig fler dimensioner och livslusten tillbaka. Raawr

     Svara

      Men när jag har gjort allt det där då? Och inser att jag har kastat bort min familj? Är det värt det?

      Svara

       Nej jag tror inte att det är värt det och det låter som att du inte heller skulle tycka det ☺ håll fast i det du har, småbarnsåren är tuffa för ett förhållande men hips vips är barnen större och man får mer tid för annat. Försök fokusera på det som är bra i ert familjeliv och jättebra att du pratar med maken om dina behov i ert förhållande!

       Svara

      Fast Patriakatet förespråkar 2samhet, lojalitet från båda sidor, inte bara kvinnans. Tror inte fler k*kar i livet skulle göra mig lyckligare helt ärligt 😂 jag tolkade hennes första kommentar som att hon tänker på andra för att hon bara vart med 1 och undrar om hon missar något (som mig då), hon skrev ju att hon älskar honom men ah håller med dig om det är så att hon är olycklig i förhållandet så borde hon lämna och leva lajf 😆

      Svara

      Antar att man förutsätter att även mannen är trogen!

      Svara

   testa att öppna upp relationen?

   Svara

    Det skulle min man aldrig gå med på… och jag skulle nog inte stå ut med att han var med andra heller.
    Helst skulle jag nog vilja att vi var ifrån varandra några månader så jag kunde ha sex med andra. Min man skulle helst bara vänta tills jag var färdig med det typ. Ja jag vet att det låter sjukt.

    Svara

     Skilj dig. Tänk själv om din partner trånade efter andra och tänkte på andra varje kväll o skrev att han är sugen på annan f**** på en blogg, då hade du väl åtminstone velat veta så du kan släpp honom fri? Menar inte alls att blamea dig, men det låter som att du låser in dig själv när något inom dig trånar efter nåt annat.

     Svara

     Vi hade paus på ca 1 år då vi var yngre, så hitta vi tillbaka till varandra, så vi fick första kärleken , busa runt och nu bilda familj och allt annat, nu 30+ och lyckliga, för oss var inte gräset grönare på andra sidan! 😀

     Svara

   Ta avstånd från kollegan! Du behöver inte ha dessa känslor om att bara ha varit med en, det är ju jättefint! Respektera ert förhållande och håll dig undan kollegan. Om du efter en tid märker att du inte vill vara med din partner mer, så ta det då. Men var inte otrogen!

   Svara

    Jo var otrogen om du vågar. Inget ger perspektiv som en försmak på ett annat liv, det kan dessutom hjälpa till att krydda relationen du har om du nu vill fortsätta i den. Då slipper du tampas med tankar om att du slösar bort ditt sexliv på bara en person lixom. Som dessutom inte ger dig det sexet du drömmer om. Sex och kärlek behöver inte vara förenat men det är ju trist om du nekar dig själv njutning bara för att

    Svara

     Sämsta rådet jag läst. Att så medvetet såra en person man levt i 14 år och har barn med är rent ut sagt elakt och respektlöst. Nä hon bör tänka och kommunicera med sin man om detta är något hon tror kan leda till att förhållandet tar slut. Inte gå bakom ryggen på han 🙄

     Svara

     Nej, vad är det jag läser…. En partner sedan så pass länge förtjänar mer respekt än att bli bedragen…

     Svara

    Tack för rådet! ❤️ Du har säkert helt rätt. Jag har ju inte haft de här tankarna så länge och kanske är det bara en fas…

    Svara

   Om det är till någon tröst så har jag haft 12 sexpartners och känner mest att äh… De är alla ungefär likadana 😛

   Svara

    Ja en liten tröst var det faktiskt… 😂

    Svara

     En vän var ihop med sin första pojkvän i 10 år. Gjorde slut och hon levde loppan och låg runt. Efter ett år blev hon och första pojkvännen åter ihop. 🙂 Sa sedan ”jag var chockad över alla små snoppar där ute”…

     Svara

      Tack för att du berättade det där 😂 Jag har ju kysst många andra killar men känner att min man har varit den bästa när det gäller det. Bara det jag kan jämföra med….

      Svara

   Inte bara varit med en men har ändå de tankarna ibland och det har alla mina vänner också, det är helt NORMALT. Din snubbe tänker/tänder också på andra kvinnor, tro mig.
   När jag får tankarna om något annat, något ”bättre” (om vi har en svacka) eller bara något rent annorlunda sexuellt så tänker jag (eftersom jag har erfarenhet av tidigare killar i jämförelse med dig, ta det på rätt sätt <3) att det gör ingen skillnad liksom. Sex eller ett moment med en annan är över så snabbt och vad har man sen då? En känsla av uselhet, kanske tomhet. ”Var det bara det här?”. Och gällande tankar man kan ha på bättre killar eller killar som aaaaldrig skulle vara otrogna bara för att ens egen varit det (som i mitt fall) VET jag inte stämmer för då finns det ändå alltid nåt annat hos en annan som är pissdåligt. ”Nästa” snubbe kanske inte är otrogen men han kommer ha något annat som man smärtas av eller hatar eller bara stör sig på. Det finns ingen som kommer få en 100% nöjd, inte vad jag tror i alla fall.
   Sen tänker jag att du kan väl hålla dig till den lilla oskyldiga attraktionen du har med den andra, det är ju spännande och kul i vardagen. Och helt naturligt och normalt oavsett om nån här skulle säga att man är störd i huvudet. För allas pojkvänner kommer att vara med om samma sak någon gång i livet om man håller ihop ett helt liv. Men man bör ju låta det stanna vid enbart en spännande flirt. Det värsta är ju om ni får till det och så visar det sig att han inte bryr sig alls om dig egentligen, han vill inget mer, han känner inte dig som din man gör. Och då vill du ju hellre ha din man.

   Svara

    Tack för svaret! Kollegan är motsatsen till min man utseendemässigt, inte alls min typ egentligen. Jag har bara hängt upp mig på att jag vill röra honom och att jag vill att han ska röra mig, som i nån tantsnusk-roman 😂 Det är nog bara en fantasi och det känns bra att fantisera så det tänker jag fortsätta med. Skulle han försöka nåt så skulle jag kanske stöta bort honom ändå… Jag kommer inte ta initiativ till nåt iallafall. Men ibland önskar jag som sagt att han gör det så att jag kan skylla på att jag”råkade ” tex kyssa honom tillbaka… 🙈

    Svara

     Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst för att avråda dig från det som verkar lockande. För att bespara alla en roman, så blir det bara den gamla klyschan: Man vet vad man har, men inte vad man får.

     Gillar du att spela med höga insatser och dåliga odds, så prova gräset på andra sidan. Du skrev själv: ”Och inser att jag har kastat bort min familj? Är det värt det?”
     Svaret är nej, nej, nej i all oändlighet, tror och tycker jag.

     Svara

      Tack, jag vet ju innerst inne att du har rätt!

      Svara

       Samma Anonym som 23:15.
       Personligen har jag aldrig själv råkat ut för otrohet och inte själv varit det heller. Så min åsikt kan inte vara färgad av negativa personliga erfarenheter, utan mera en neutral ståndpunkt kan man väl säga.

       Svara

   Funderat på att gå i terapi och bearbeta dina känslor istället? Håller med personen som säger att du ska ta avstånd från kollegan. Ha iaf tillräckligt mycket respekt för er långa relation att du inte avslutar den med ett otrohetsdrama. Det är verkligen inte värt det. En ny k*k är inte värt att slänga bort din familj för, jag lovar. De fungerar ju allihop på samma sätt ändå. Så om ert sexliv är dåligt nu får du väl använda den du har tillgång till på ett annat sätt? Läs lite kama sutra eller nåt tillsammans.

   Svara

    Tack för kloka råd! Jag går i terapi av andra anledningar och har tagit upp det här. Fick rådet att ha mer ensamtid med min man utan barnen och hitta på roliga saker ihop. Det har vi blivit bättre på. Jag har även pratat mycket med min man om vad jag behöver i vårt förhållande, att han ser mig, rör mig och inte behandlar mig som en kompis. Han jobbar på det men den grå vardagen med småbarn, jobb och trötthet sabbar ju hela tiden. Det är väl då som mina tankar börjar vandra. Jag har ett stort behov av bekräftelse och får nog inte tillräckligt av det hemma, antagligen delvis därför jag tänker så här om kollegan….

    Svara

   Jag hade den tanken i min första relation, att herregud är det här allt jag ska få uppleva resten av mitt liv? Relationen dog ut av andra orsaker och här sitter jag nu med partner nr 5 och känner att den första var inte helt fel i sängen. Han var lyhörd, intresserad av min njutning, han kunde verkligen läsa av mig. Vad jag gnällde på då? Att det var alldeles för sällan. (1gång/v) Nu vill jag i princip aldrig, för han kan inte läsa av mig alls, han är inte direkt intresserad av vad jag vill och måste bli påminnd varje gång om hur jag vill ha det, ganska avtändade efter 5 år. Så rent sexmässigt så hade jag gärna gått tillbaka till min första, men aldrig annars. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan.

   Svara

    Tack för intressant inlägg, inser att mitt sexliv är mycket bättre än jag ger det cred för. Glömmer bort det som är bra med min man och vårt förhållande när jag får de här tankarna.

    Svara

     Finns så extremt många nedslående k*kar med likaledes nedslående k*kbärare därute…

     Svara

   Jag känner verkligen igen mig. Har varit med min man sen jag var 20 år. Älskar honom och vill aldrig lämna honom. Men tampas med samma tankar och känslor som dig. Kan bli attraherad av andra och få en och annan crush ibland. Undrar ibland hur det skulle kännas att vara med någon annan. Känns så konstigt att skriva detta 😶

   Svara

    Nu är jag inte alls med min första kille eller första sexpartner, tvärtom, har ganska många i bagaget. Men detta är mitt längsta förhållande (snart 6 år), och jag tänker på det ni andra skriver… Är man inte bara lite uttråkad? Det är jag from time to time iallafall… Brukar försöka lösa det med att experimentera lite i vårt sexliv. Som tur är är min kille den bästa jag vart med och han är superöppen för att prova saker 😊 men det är la ett tips om det är rent sexuellt ni känner er rastlösa. Testa lite spännande grejer!! 😃🙌

    Svara

     Så skönt att läsa att det inte bara är jag som känner så här! Inget man brukar prata om öppet direkt…

     Svara

  Är koffeinfritt kaffe gott? Vill inte ge upp min morgonkaffe men jag orkar inte med stresssvetten? jag får av att dricka kaffe. Måste liksom köra en raggardusch varje morgon efter kaffet eftersom det får mig att svettas så. Annars tar jag gärna emot andra tips på något varmt man kan dricka på morgonen? Te går bort då jag spyr av att dricka det direkt efter uppgång och varm choklad är för sliskigt!

  Svara

   Nyponsoppa?

   Svara

    Åh inte tänkt allt på det! Bor dock i usa så svårt att få tag i här men ser att man kan beställa nyponpulver på tex amazon. Undrar om det är lika gott som den färdiga man köper?

    Svara

     Den man gör själv på pulver är inte lika söt utan har en fruktigare syrligare smak tycker jag själv, meb om du tycker choklad är Sliskigt så kanske det bara är en fördel? Tycker den på pulver är godast varm om man vill ha en klick vaniljglass i, den man köper färdig blir lite kaka på kaka med sötman

     Svara

   Jag har testat gevalias koffeinfritt kaffe👍🏽 Det smakar bra, men man känner ändå av att något ”fattas”. Skulle nog rek att ta en halv skopa extra för å krydda till det lite mer i smak.

   Det är ungefär som att dricka en vanlig Cola och sen ta en Cola zero. Något fattas men smakar ändå okej!

   Svara

   Ja! Jag dricker Nescafé vanligtvis men finns ett koffeinfritt på Ica som är nästan lika gott.

   Svara

  Jag har så kallt kölbröst, dvs att (på mig) så går benen/kotorna framförallt på vänster sida av bröstkorgen ut rätt mycket. Det finns ju extrema fall men på mig syns det nog inte direkt om man inte stirrar ihjäl sig. Syns dock mycket när jag ligger på rygg, hela bröstkorgen buktar då ut väääldigt mycket. Det jobbigaste är att det gör det att mitt ena bröst är mycket mindre än det andra pga all plats utåtbuktandet tar. Kan inte heller ha bh med byglar då det blir skärsår. Och jag kan inte ligga på mage mot hårdare underlag som vid träning eller på britsar för då gör det ont och får svårt att andas. Skriver väl mest för att jag har hört för längesen att man kan få bröstoperation bekostad av landstinget om man har det här problemet och går i de tankarna, framförallt då brösten ser ännu mer jävliga ut efter en graviditet. Har någon gjort detta? Eller har ni opererat själva kölbröstet? Blev det bättre?

  Svara

   Jag har! Tror jag har som du beskriver, som en grop mellan brösten liksom? Och sen som två knölar av ben som putar ut? Jag opererade iaf mina bröst, efter två amningar blev brösten helt tomma och det enda som putade ut något från min kropp var två par bröstben., nu har jag ju bröst som syns istället, känns så bra! Blir dock tyvärr att brösten kommer med ganska brett mellanrum eftersom det inte finns någon vävnad i ”gropen” att lägga implantaten i, men mellanrummet fanns ju där även innan, är sjukt nöjd iaf! Bekostade min operation själv! La i 320 cc mellanprofil i varje och landade på 70d i storlek, hade inte mycket egna bröst innan..Har inte ens tänkt på att landstinget kan bekosta operationer av denna typen. Mitt tips är att välja en bra kirurg, någon med bra rykte, inte någon för billig halvdålig., min kirurg va grymt bra och gör väldigt naturliga bröst, extremt skicklig!

   Svara

  Roligt att min dejt satt med telefonen hela tiden vi sågs. Jag drog tidigare än tänkt och är egentligen inte bitter över just honom, bara över att beteendet är förjävligt.

  Svara

   Dumpa skiten

   Svara

    Gjorde jag rätt så snabbt. Tänkte dragit med en gång egentligen, men härdade ut en halvlek i alla fall.

    Svara

     Bra att du stack. Vilket ohyfsat skithuvud

     Svara

      Ja. Det var exakt vad jag tänkte också. Nästan så jag ångrar att jag inte drog tidigare. Att det dessutom tog typ en minut innan han bara ”Jag måste lämna min bil hos pappa ikväll, måste dra vid halv 9”. Kan vara sant, men lät ju precis som ”oj du var ful, du kan åka hem igen” och en ursäkt för att slippa umgås med någon som ”ser ut som fan”. Särskilt då han legat på så om ”ser verkligen fram emot att träffa dig”.

      Det som suger mest med detta är att jag nu måste hitta en annan som kan ta min crushs plats i mina tankar, för det var därför jag började prata med denna killen från början, och intressanta snubbar växer inte på träd🤷‍♀️

      Svara

   Haha satt på en dejt en gång med en kille som bara visade mig ”snygga” tjejer på sin insta och berättade hur sexigt det var med vältränade tjejer. Kan tillägga att jag är en solklar 9a med en kurvig kropp. Han åkte ut med huvudet före efter den dejten. Asshole

   Svara

    Men gud. Varför gör man så. Hade också kastat ut en sån snubbe, bra gjort av dig! Finns fan mycket idioter. Jag tycker ju ändå att man kan anstränga sig. Visst att många anser att det är bortkastad tid men det är vad jag alltid gör och många gånger kan man t.o.m bli positivt överraskad. Kräver bättre hyfs från 27åriga pojkar! 🙂

    Svara

  Ooookej….. Alltså jag måste få klarhet i det här som jag aldrig vågat fråga någon kompis…Men anonymt så… hur ser era trosor ut liksom efter en dag? För mina är på riktigt fulla av torkade flytningar, alltså så att det liksom knastrar. Jag får panik när min kille ska tvätta för det är stora vita typ torkade fläckar i. Är det normalt? Eller iallafall…har andra det så? Hur vågar man i såna fall låta någon annan tvätta åt er?

  Svara

   Kanske trosskydd skulle va nåt för dig?

   Svara

   Exakt samma för mig. Ibland tvättar jag dem lite innan jag lägger dem i tvättkorgen om det är extremt mycket. Har aldrig pratat med nån heller så vet inte om det är normalt

   Svara

   Gå till vårdcentralen! Jag hade också mycket flytningar som ibland luktade men tänkte inte så mycket på det. Jag hade bakteriell vaginos och svamp haha…. Hade haft det i månader så jag rekommenderar verkligen att gå och så får en läkare kolla på det!! 🙂

   Svara

    Har varit såhär sen jag kom in k puberteten… ibland mer eller mindre tex om jag varit gravid eller så.. har faktiskt ätit medicin mot svamp och så bakteriel vaginos men ingen skillnad

    Svara

   Och angående att tvätta, hade aldrig velat att någon tvättade mina trosor då (tänkte en del på det när det var som värst). Tänkte att om jag skulle flytta ihop med min kille så skulle vi få tvätta separat eller att jag tvättar. Så trist

   Svara

   Helt normalt, tyvärr.

   Svara

    Nej?

    Svara

     Så normalt eller inte…? Önskar man typ kunde få tjuvkika på någon annans trosor 🙈

     Svara

     Jo det är det. Alla är olika och har olika mycket flytningar. En del har lite och får bara mycket när de har svamp eller liknande, andra har mycket hela tiden. Sluta vara dryg

     Svara

     Jo? Vissa har mer flytningar, andra mindre… inget konstigt med det.

     Svara

   Ja var glad för det det tyder på att saker och ting funkar därnere. När jag mådde som sämst och gick på ganska stark medicin slutade mina flytningar helt. Supertorr och känslig blev jag därnere, aldrig intresserad av sex eller ensamlek, bara sjukt torftigt liv. När jag slutade med medicinen så kom de så sakteliga tillbaka och vissa dagar är mina flytningar nästan normala i mängden och jag mår så mycket bättre i fiffin och blir fan glad när jag behöver tvätta trosan tidigare enkom för flytningar. Så flaunt it girl, var stolt över din väta och oroa dig inte för snubben, en torr fiffi är en tragisk fiffi, you let him know!

   Svara

   Har också mycket flytningar, precis som du beskriver. Tänker dock att lika lite som jag kollar i min killes kalsonger när jag tvättar, kollar han i mina trosor. Dessutom är ju flytningar helt normalt (så länge de inte börjar lukta/få färg), och att använda trosskydd tycker jag bara känns obehagligt, fiffin kan ju inte andas!

   Svara

   Vissa perioder har jag samma som du 🙂 även vår äldsta dotter nu när hon är i puberten. Det är helt normalt. Vissa har mer och vissa mindre. Det man ska hålla koll på är om det ändras doftmässigt eller börjar klia och svida..

   Och tänk inte på mannen. Min man tvättar allt hemma, menstrosor och allt. Är helt naturligt och inget man kan göra åt. Jag kan lova dig att han inte bryr sig.

   Skulle inte rekommendera att använda troskydd jämt, det är inte bra 🙂

   Svara

   Har haft så hela livet, är fullt frisk 🙂 mer vid ägglossning dock!

   Svara

   Får jättemycket flytningar vid ägglossning, så som Du beskriver , men inte annars.

   Svara

   Lägg en bit dubbelvikt papper efter varje toabesök. Räddar mig när jag har flytningar och aldrig några fläckar på trosorna. Sen tvättar jag mig efter varje toabesök men obligatoriskt med papper om jag är i flytningszonen. Trosskydd svettas bara.

   Svara

   Det behöver inte vara onormalt 🙂 Men skulle pratat med vården bara för att kolla. Viktigast att uppmärksamma är obehag eller om flytningarna ändrar färg eller konsistens.

   Jag har haft sådana problem mellan varven under perioder där jag inte haft hormonspiral. MEN tror inte det beror på den utan mer på att jag reagerade på p-piller. Hade ofta svamp och sånt när jag åt p-piller.

   Vad du har för underkläder och tvättrutiner kan påverka. Flytningar är ju till för att rena underlivet. Så om du inte redan kör bommuls underkläder är det ett råd och kanske prova att ändra tvättrutiner 🙂 En del mår bäst av att använda bara vatten, andra blir torra och behöver tvättolja liksom 🙂 Det här kanske är märkligt men jag har helt bytt till diskreta kalsonger. Mycket lättare att hitta i rena material som är tillräckligt luftiga för att inte fittan ska svettas ihjäl. De jag hittat ser ut precis som damboxers fast med längre ben

   Men, det kan också vara helt normalt som det är nu! Tänker ibland på en Elvis-strip jag såg som yngre. Hans brud säger något om att alla har flytningar. De går på stan och han ser en sexig tjej varpå hans brud svarar ”ja, hon har också flytningar.” Av någon anledning gav det mig mycket tröst.

   Svara

  Hej!
  Finns det någon här som kan rekomendera någon/t spådam/medium i Stockholms området? Ni får hemskt gärna berätta om era upplevelser när ni själva varit där också.

  Svara

  Det här med Tinder alltså…
  Jag har precis skaffat tinder och hittar en avlägsen bekant där (som jag alltså är intresserad av). Vi har jobbat på samma arbetsplats tidigare under hösten (inte just nu dock) och pratat en hel del osv. Blir det awkward stämning om jag svajpar höger och vi eventuellt skulle matcha? Betyder en match något mellan bekanta eller är det en oskriven regel att svajpa höger på bekanta osv??

  Svara

   Well, det kan ju bli awkward men ÄSCH! Det betyder ju bara att han är intresserad också. Svep på!

   Svara

   Swipea höger! Vet att vissa gör det för skojs skull på kompisar bara för att, men iom att ni endast är gamla ”arbetsbekanta” så betyder det nog något om han också har högrat. Har han inte det får han ju aödrig reda på att du gjort det heller så win win. Kram lycka till!

   Svara

    Tack för peppen, fegar lätt ur men då blir det ett svep åt höger då. 👌

    Svara

     Blev det en matchning?

     Svara

   Matchar ni har väl båda swipat åt samma håll väl?! Man ser väl det inte förrän då?! Då blir det väl inte så pinsamt egentligen?! Skicka en lite road kommentar på tinder och se vad det leder till 🙂

   Svara

  Hur mycket tycker ni att det är rimligt att staten ska betala för avseende transvård? Sett transpersoner på instagram beklaga och starkt ifrågasätta varför inte staten betalar plastikoperation i ansikte för transpersoner som vill se mer feminina ut (female feminization surgery). Hur långt är det rimligt att gå tycker ni?

  Svara

   Sån ska inte finansieras av staten alls.

   Svara

    Håller med!

    Svara

    Håller med, tycker inte alls det ska finansieras av staten.

    Svara

   Psykolog kanske. Vård ska vara till de som är sjuka. Inte till de som vill förändra sitt utseende.

   Svara

   Det får de själva bekosta tycker jag. Varför ska fullt friska personer opereras utan att behöva betala?

   Svara

    Ok. Fler frågor.
    1. Är det en slump att typ otroligt många transpersoner har psykisk ohälsa? Vad beror det på?
    2. Vad tänker ni om att identifiera sig som ickebinär?

    Svara

     1. Könsdysfori är en psykisk sjukdom i sig, så inte konstigt att det för med sig annat också.
     2. Kön är binärt.

     Svara

     Man har en snopp och skägg eller snippa och bröst. Sen får man vara vem fan man än vill. För mig finns inget ”manligt” och ”kvinnligt”. Bara för att man gillar smink så behöver man inte könsoperera sig från man till kvinna.. Så att vara ickebinär finns inte för mig. Antingen har man snopp eller snippa och det är det.

     Svara

     1. Nej, tror inte det är en slump. Tror att det beror på att man känner sig utanför/man inte kan identifiera sig fysiskt med den man känner att man är psykiskt osv. Allmänt är ju ett starkt socialt skyddsnät/förstående personer i ens omgivning en skyddsfaktor mot psykisk ohälsa, men jag tror att det finns en stor okunskap om transpersoner vilket gör att en sådan skyddsfaktor försvagas exempelvis.
     2. Jag vet inte. Jag förstår det i teorin, men kanske inte emotionellt då jag inte upplevt det själv. Jag är själv kvinna och identifierar mig som det men… jag vet inte hur jag ska känna, för att känna sig som kvinna? Jag vet inte vad andra kvinnor går runt och känner för att känna sig som kvinnor.

     Svara

     1,De är psykiskt sjuka från början och funderat för mycket på allt och vill ha uppmärksamhet från folk och ränner till vården och psykologer varenda vecka.
     2, knäppt!

     Svara

      Men bara sluta.

      Svara

     1. Inte konstigt alls och ingen slump. De upplever sig vara fast i sin kropp som inte stämmer överens med hur deras hjärna uppfattar den, samtidigt som de måste stå ut med vidriga fördomar och åsikter om dem som människor (se kommentarer i denna tråd tex. . .).
     2. Tänker inget alls. Att emotionellt försöka förstå andra människor som 8nte är som en själv är liksom ingen idé. Det viktigaste är repekt, acceptans och stöttning för att alla ska få vara de som de är, och definiera sig själva utan mina tankar eller i vissa fall fördomar.

     Svara

   Helt sjukt om staten ska behöva pröjsa för sådana typer utav operationer.

   Svara

   Helt sjukt! Då ska vi kvinnor som vill fixa brösten efter ex förlossning få det betalt , eller folk som är småbröstade och mår dåligt av det med.

   Svara

    Egentligen menar jag visst bekosta det men då får alla andra skönhetsoperationer bekostas med = ej hållbart alternativ (tyvärr).

    Svara

  HJÄLP:
  Vad hjälper och lugnar tandvärk? Har så galet ont av en visdomstand som är på g upp. Kan knappt öppna munnen och värker i halva ansiktet 😖

  Har provat alvedon och det lindrade knappt. Tuggar frusen mango men får brainfreeze. Funderar på Vodka?!?

  Svara

   Kombinera ibuprofen och paracetamol, det ska hjälpa bättre. Är det så att du inte kan sova så sök hjälp imorgon , det kan behövas spolas rent för samlas det bakterier under tandköttet när den är på väg upp kan man få förjävla ont 🙁 Lycka till 🙂

   Svara

   Munskölj.

   Svara

   Vodka på en tops

   Svara

   Skölj med klorhexidin, finns att köpa på apoteket 🙂 och lite vodka skadar aldrig 😉

   Svara

   Om du har ont pga att tandköttet är inflammerat ovanför tanden som är på väg upp så tycker jag det funkar att gurgla saltvatten.

   Svara

   Tugga på en kryddnejlika.

   Svara

   Köp Corsodyl på apoteket och borsta regelbundet med det, hjälper alltid för mig!!

   Svara

  1. Bianca Ingrosso har gått ut med att hon gjort fillers i ansiktet. Vet ej vad det är ens men har själv tyckt att hon sett annorlunda alldeles nu på sistone, skönt att få det bekräftat så jag inte inbillar mig. Och jag tycker det är mycket bra att hon är ärlig kring detta.

  2. Någon som har några förslag på märken med heltigenom ekologiska kläder? ArmedAngels är det enda jag får upp på Google.

  Svara

   Åh. Varför fyller hon i skit i ansiktet?
   1. Hon har naturligt fin
   2. Unga kommer att bli inspirerade.
   3. Vill inte veta hur kvinnan ser ut om 10 år…

   Svara

    Hon är*

    Svara

    Det är just på grund av hennes unga följarskara som jag tycker att det är bra att hon är ärlig kring detta.

    Hon sade i senaste videon att hon aldrig har gillat hur trött hon ser ut runt ögonen och att hon tänkt på detta sedan hon var i tonåren.

    Svara

     Är det bra? På vilket sätt?
     Att vi människor inte ska acceptera hur vi ser ut?

     Svara

      Jag sade aldrig att jag tycker att själva ingreppet var bra, utan att det är bra att hon är ärlig med detta då man ser skillnaden. Det är bra att unga får veta vilka ingrepp som döljer sig bakom en ”perfekt” fasad. 🙂

      Svara

      Acceptera hur vi ser ut… visst, men då får man skippa smink, hårfärg, noppa ögonbryn och allt annat som ändå anses ”ok”.

      Svara

    Materialet hon fyller i under ögonen är ingenting som kommer påverka hennes utseende 10, 20, 50 år framåt. Materialet försvinner sakta och det är därför hon går och fyller på när det behövs.

    Svara

   Men snälla, hon ändrar ju inte sitt utseende utan har bara tagit bort sina mörka ringar. Tycker det är så sjukt hur emot folk kan vara mot lite fillers under ögonen men smink (som i vissa fall totalt förvandlar en människa) är ok… stört

   Svara

  Killen som jag träffar försökte ligga igår men allt blev bara awkward. Det fanns ingen sexuell kemi mellan oss – men jag har känsla att det beror på att jag var nervös. Är dessutom oskuld och han vet om det. Är det värt att träffa honom igen och försöka? Vill tillägga att vi träffades inte romantiskt.

  Svara

   Ja om du vill ligga med honom är det väl värt att träffa honom igen.

   Svara

  Ligger hemma i kräksjuka, medan alla vänner mellomyser eller är ute och festar 🙁

  Hoppas alla ni där ute har en bättre lördagskväll! 🙂

  Svara

   Jag har också magsjuka. Fick inatt. Fyller år imorrn och fick ställa in alla planer för helgen. Är även i vecka 34 vilket inte gör saken roligare. Stackars oss

   Svara

  Finns det någon som har erfarenhet av att ha en öppen relation med sin partner?

  Jag har en man sen 11 år tillbaka, vi har två barn och ett fantastiskt förhållande. Bråkar sällan, har bra sex, roligt tillsammans… Men… jag kan inte komma över känslan om att ”blev det bara såhär”?

  Jag vill inte lämna honom för något i världen, men gärna ligga med andra om jag får lust. Jag har fört ämnet på tal ganska nyligen och han verkar inte helt främmande för att prova….

  Tar gärna del av era erfarenheter!

  Svara

   vad vill du veta?

   Svara

  Jag släktforskar och letar information om en kvinna i min släkt. Jag har födelse- och dödsåret, ungefärliga platsangivelser för dessa datum också, samt personkopplingar. Men jag hittar henne ingenstans. Det är en gubbe som lagt in henne på MyHeritage (tjänsten jag använder för forskningen), men kan tyvärr inte kontakta honom eftersom jag inte har premiummedlemskap. Hittar ingenting i Riksarkivet. Vad gör jag??

  Svara

   du frågar på ett stort forum efter ungefärlig härkomst, datum osv och ber folk pma dig?

   Svara

   Skaffa premiummedlemskap. Problem solved

   Svara

  Tips på härliga barer/uteställen i stockholm? För åldern 24-25 år 🙂

  Svara

  För att komma upp i 400 kommentarer skriver jag; godnatt, godnatt.
  Det var väl ett ganska trevligt Öppet Spår ikväll?

  Svara

  Har börjat kolla på Stockholm Arlanda som gick på Tv 3 för 10(!!!) år sedan. Kul att det Petra Tungården (och Forni liknar den ena) pre botox och fillers, och I början på hennes sponsliv 😅
  Dessutom var Nick från förra årets Robinson med. 10 år kan verkligen göra skillnad på utseendet.

  Svara

  Tips på bloggar som ej är ytliga? Alltså som inte innehåller så mycket konsumtion, smink, kläder, naglar och träning?

  Svara

   Nevnarien kanske?

   Svara

   Du befinner dig på en just nu 😬🤪

   Svara

   Ladydahmer, Hejhejvardag, Emmasvintage, Rockfotoemma

   Svara

   Knivlisa

   Svara

  Hjälp mig!!
  Ikväll var min man ute med vänner, sedan kom han och en vän hem till oss och fortsatte ta en öl hemma i soffan. De började prata om att det idag är svårt att se åldern på tjejer och var gränsen går. Kompisen berättade att han sagt till en vän att en tjej var snygg, varpå kompisen påpekat att hon var typ tolv och skämts! Konversationen fortsatte och helt plötsligt hör jag min man säga ”ja, jag har också tänkt på det… vet inte hur jag ska bete mig eller känna när dottern börjar ha sleepovers och hon tex tar hem en snygg vän, en med stora bröst och snygg röv osv” (Dottern är 3!!!!!!!!) jag fick en chock. När barn börjar sova hos varandra och utvecklas i kroppen är de ju fortfarande barn! Är det ens okej att uttala sig såhär? Jag får helt ont i magen. Trodde min man var tvärtemot såhär, han har aldrig någonsin uttalat sig på det sättet innan utan är världens snällaste och bästa pappa. Men av det uttalandet får jag nästan pedofilvarningar. Många av diskussionerna handlade liksom om barn. Vad fan ska jag tro, vad fan ska jag göra? Jag hade aldrig kunnat tro något sånt här. Överreagerar jag? Får man prata såhär om barn?

  Svara

   Kort fråga: är eran dotter 3 år? Eller fattade jag fel

   Svara

    Dottern är 3 ja. Blir liksom chockad över att han ens sitter och tänker på hur han ska reagera när dottern börjar ta hem kompisar på övernattning och det skulle råka dyka upp en tjej som ser bra ut. Det är ju barn när de börjar ta hem kompisar för övernattning, oavsett hur utvecklade eller bra dom ser ut 🙁

    Svara

   Verkligen inte ok alls att prata sådär om barn!! Fy, obehagligt. Ta upp det med honom asap!

   Svara

    Be honom sluta dricka öl på nätterna också. Där ölen går in går vettet ut.

    Svara

   Förhoppningsvis var det bara en dum kommentar av en full människa mitt i natten. Speciellt om han sitter med sin vän och dricker

   Men fråga nu på morgonen vad han menade med det han sa. Och säg vad du känner.

   Svara

   Pratar han om stora bröst och snygga rövar är det ju inte prepubertala barn han fantiserar om (pedofili). I vårt moderna samhälle räknas alla som är under 18 som barn. Meeeeeeeen (unpopular opinion coming, brace yourselves…) faktum kvarstår ju att flickor blir könsmogna efter sin första mens (därmed INTE sagt att de är mentalt mogna för sex eller liknande). Den mest sökta frasen på youporn är ”teen”. Betyder det att alla män är pedofiler som fantiserar om tonåringar?
   I våra djur-hjärnor handlar sex endast om parning och störst chans att få en hälsosam avkomma, vilket är starkt förknippat med ungdom hos kvinnan. Alla drag som i de flesta kulturer anses vackert hos kvinnor är förknippade med ungdom och hälsa. Stora klara ögon, plutiga läppar, slät hy, fasta bröst och kroppar, friskt hår m.m..
   Sen blir ju alla friska individer socialiserade till att förstå att tonåringar inte är mentalt färdiga och att det inte är ok att ha intima relationer med dem. Men djurhjärnan finns ju ändå där och vill ha ungdom. Friska män med hälsosam socialisering stannar dock såklart vid fantasier och skulle inte utnyttja tonåringars omdömeslöshet på det viset.
   Men extremt många män tittar på porr där skådisarna låtsas vara tonåringar, och antagligen ännu fler fantiserar om det. SÅ länge det stannar vid fantasier tycker jag att vi ska vara försiktiga med ordet pedofili.

   Det här är en dokumentär om ämnet som är intressant om man kan först tvätta bort all sin instinktiva äckel och avsky.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Are_All_Men_Pedophiles%3F

   Svara

  fy fan, trodde jag skulle få mail om nån svarade på MIN kommentar! inte så fort någon skrev här. fått typ 10 mail och inget har med mig att göra. aldrig mer haha :’D

  Svara

  Vart vänder man sig med en ÄS när man är över 20? (Jag är 26 nu). Fick diagnosen UNS som 17-åring men har efter det tagit avstånd från all vård. Faller tillbaka alltmer i dåliga vanor, mer med bulimiska tendenser och känner nu att jag är så jävla trött på detta, jag vill ha hjälp.

  Finns det någon här med personliga erfarenheter?

  Svara

   Beror på var du bor. Hör av dig till din VC så kan de remittera dig vidare. Kämpa på, du fixar det!!

   Svara

   Kolla ifall det finns någon ätstörningsenhet i närheten, det är en sådan jag går till och jag är 25. Annars gå som sagt till din vårdcentral så hjälper de dig

   Svara

  Blev dumpad via sms för ett dygn sen. Nu fick jag ett meddelande av honom via en annan social medie som jag inte vet om jag orkar öppna. Det här kom verkligen från ingenstans, bara några timmar innan var han jättegullig när vi försökte få ihop våra scheman. Visste att det troligtvis inte skulle hålla för evigt då vi är så unga men det här kom verkligen från ingenstans. Dessutom började jag nojja att han varit otrogen mot mig nu eftersom det kom så plötsligt. Hur ska jag gå vidare?

  Svara

  Jag fattar inte, var inte paow vegan?
  Väldigt predikande i otrevliga ord hur äcklig man är som äter djur?
  ”vill ni se mig äta kotunga” /paow

  Vad har jag missat?

  Svara

   Paow – veganen som älskar råbiff 🤔

   Svara

  Tog med lapskojs till jubb idag, men glömde fan rödbetorna. Ingen ketchup finns heller 😇
  Funkar svartvinbärssaft som substitut?
  Det är svarta vinbär och socker!

  Svara

  Åh, jag glömde helt bort öppet spår! Jag publicerar ändå detta här ifall någon omkring Malmö skulle råka se det.

  MALMÖ PÅ TISDAG MELLAN 16.30 och 18.00! ÄVEN TISDAGEN EFTER.
  Är du en tjej mellan 18 och 28 år? Bor du i närheten av Malmö? Har du erfarenhet av appar som Facetune, Snapchat eller liknande appar som förändrar ditt utseende på bild? Är du intresserad av att diskutera hur manipulerade bilder i sociala medier påverkar unga kvinnors identitetsskapande på och utanför sociala medier?
  Då kanske du vill vara en gullig liten jäkel och ställa upp i en av mina fokusgrupper för mitt examensarbete inom medieteknik! Jag bjuder på fika och en timmes fotografering (som kan nyttjas när man vill, om man vill) som tack!
  Maila svatantrya.blogg@gmail.com för mer information eller om du är intresserad 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.