Vad betyder det? Egentligen?

Isabella Löwengrip kallar Hermine Hold för en ”success” eftersom de hade en halv miljon besökare på hemsidan första dagen.
Okej…men vad sålde de då? Allt vi fått veta är att de sålde 16 scarfar under den första minuten, men sen då?
Många besökare i sig är inte nödvändigtvis en succé om människor mest klickat sig in där för att förfasas över de hutlösa priserna.
Alla Instagramposter Hermine Hold re-postat är ju från människor som fått produkter i pressutskick, jag har inte sett en enda från någon som faktiskt köpt och betalat för produkterna. Eller förlåt, de flesta re-posterna är faktiskt från Isabella själv eller från ur teamet. Succé!

Herregud, Isabellas hus blev ju det mest klickade huset på Hemnet och inte blev den försäljningen någon vidare ”succé”. 
Isabella trodde att hon skulle få runt 13 miljoner för huset men fick nöja sig med ett bud på strax över 11 miljoner, närmare bestämt 11 050 000 kr.
Succé? Mja…

218 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lol att hon skrivet att hon ser havet från sitt sovrum. 🙄

  Svara

   Hon förväxlar nog isen och snön på Långängen-Elfviks naturreservat med havet 🙂

   Svara

    Det är havet. Stockholms skärgård. Östersjön.

    Svara

     Ja, formellt så är vattnet utanför Lidingö en del av Östersjön.
     Men man får ingen ”havsutsikt” från Elfvik precis.
     Jag skulle nöja mig med att säga att man ser ”vattnet” om man bor som Bella. Hennes hus ligger ett par hundra meter från stranden.
     Dock är utsikten från hennes sovrum i första hand naturreservatet (av bilder att döma – jag har inte varit där) även om man så här års också kan skymta litet vatten mellan träden 🙂

     Svara

      Och dessutom är det Kyrkviken, som Lidingöbor kallar det.

      Svara

   Fast man ser ju medelhavet från elfviks det vet väl alla?

   Svara

    Mälaren går ut i Östersjön, bor jag vid havet då?

    Svara

     Jag ser havet från mitt fönster också… Eller ja det är liksom en liten havsvik och sen en större ö, men där bakom ligger havet. Räknas det?

     Svara

      Ja

      Svara

     Nä du bor vid mälaren , en sjö.

     Svara

     10:45: ja du bor vid havet.

     Svara

      Eller nej vad skrev jag nyss! 10:45 du bor vid en sjö

      Svara

   De kör ju redan med 15% rabatt och ska man räkna är majoriteten av kommentarerna att det är för dyra priser 🤷🏻‍♀️

   Svara

  Stor skillnad på kvantitet och kvalitet. (som vanligt) Av någon anledning så fungerar det fläckmedlet jag använder tio gånger bättre än Vanish, men det är av Vanish som man blir bombarderad av reklam jämt och ständigt. Samma sak med batterier, de testade och kaninen som slutade att springa först var den med Duracell-batterier. 😀

  Svara

   Vilket medel änvänder du?

   Svara

    ”Shout” – testade på en intorkad blodfläck på en handduk med det och Vanish – den delen som jag hade haft på Vanish syntes fläcken fortfarande, inte på den andra. Generellt sett kan man nog utgå från att de produkter som det görs mest reklam för inte är så bra som dem man sällan eller aldrig ser reklam för. Kanske med undantag för Calgon – någon som vet ett annat märke som det inte görs reklam för men som är lika bra eller bättre?

    Svara

     Men just blod går bort genom att gnugga med en fast galltvål.

     Fungerar shout bra på fläckar bestående av curry och olja? Det är de fläckar jag inte får bort.

     Svara

     Blod tycker jag inte är så svårt, men tomatfläckar – finns det något som funkar?

     Svara

      Solsken funkar ypperligt på tomat. Även en mulen dag tar solen dessa fläckar.

      Svara

      Jag har fått bort tomatfläckar med rosa Vanish på sprayflaska.

      Svara

     Galltvål är generellt helt amazing

     Svara

      Japp

      Svara

     Shout är grymt! Använde det jämt i USA, men har aldrig sett det i Sverige. Vart har du köpt det?

     Svara

      Säljs i Nederländerna och Belgien.

      Svara

     Iskallt vatten på blod ännu tvätten, behövs inga medel 😁

     Svara

   Men ja! Det finns ett från något B-märke som heter ”spar”. Flaskan kostar ish 20 kronor. Bästa jag använt!

   Svara

   ” allt går att sälja med mördande reklam”

   Svara

  Får inte riktigt ihop tidslinjen… ”A couple of months ago” var det bara en idé? Nåväl, jag gissar att det blir samarbete med Sköna Hem snart och en scrunchie/scarfette som gåva vid tecknande av en prenumeration… Redan 15% rabatt denna helg indikerar att försäljningen inte går lysande?

  Svara

   H Hold Fashion AB registrerades 2018-06-25.
   Alltså borde idéerna till Hermine Hold ha funnits sedan våren 2018 åtminstone.
   Sen har förstås mönster mm kommit efter hand.

   Svara

   Metro fredag hade reportage om ”vårens trend” håraccessoarer, med flera bilder på HH scarfar

   Svara

    Reagerade också på det. Ett exempel hade väl räckt, nu kändes det mest som gynnande av ett specifikt företag.

    Jag tycker att HH är oväntat snygga ändå. Och det känns lite löjligt att folk går i taket över priserna, det är ju ingen mänsklig rättighet att kunna köpa en scarf.

    Svara

     Folk går väl i taket över att Bella & co överskattar sitt värde, inte just att en scarf är dyr. Att Bella tror att hennes namn är så förknippat med lyx att folk ska vilja betala mer för krimskrams bara därför.

     Svara

     Kanske beror på att hon i början pratade om detta som att det skulle vara ett bra eller lägre pris. Minns inte längre exakt. Någon orkar kanske leta upp det.

     Svara

     Tycker också flertalet av deras scarfar är snygga.
     Men köper hellre mina på kappahl, glitter el dyl där man också kan hitta snygga varianter betydligt billigare

     Svara

      Köper enbart mina på secondhand, mellan 10-50 kronor styck med något undantag. Fick en så fin i äkta silke på stadsmissionen för 45 kronor. Skulle ALDRIG betala för Bellaskräpet.

      Svara

      Kappahl har sjukt snygga håraccessoarer just nu. Gillar inte ens sånt hårkrams men de hade typ en hårscarf med inbyggt diadem som var så fint

      Svara

     Jag tror folk går i taket för silkscarfar, handtryckta kostar 50kr i kina. Vill du själv rita ett mönster och trycka egen logo kostar det inte många kr mera från alibaba.
     Köper du en t.ex. Gucci scarf betalar du för märket, status men om du köper hh scarf vad betalar du då för? Det är det jag tror att många inte förstår.

     Svara

     De är snygga, men BB har fått det att låta som att hon ”förutspått” trenden. Scarfar som accessoar på väskor och i håret har väl varit inne ett tag nu, och har verkligen stått igenom denna och följande säsong. Typ alla butiker säljer nu scarfar i olika prisklasser, men betydligt billigare än HH. Väldigt snygga scarfar med på många ställen. Som tidigare nämnts kan man fynda på second hand också. Jag tror inte det är fel att hon ville ”fylla gapet” i mellanklasspris, dock har hon överpriset dem. Hade HH:s scarfar istället legat på mellan 350-600 tror jag absolut fler hade köpt. Lite ”finare” än de som man hittar på Lindex, men inte för dyra heller. Är man redo att punga ut 1000 spänn för en scarf kanske man hellre tittar på de mer väletablerade märkena, även om det innebär nån hundring extra.

     Svara

      Jag måst säga ärligt att jag tycker inte det är finare, inte fulare heller men dessa influencer har tagit många bra bilder med scarfarna på sig. Men att många influencer sku ju till och med kunna ta foto på en wc-borste och få den att se lyxig ut…

      Svara

       Jag tycker dom är fina och jag tror det är bra kvalité. 😊

       Svara

  Men bojkotta hennes jävla produkter och allt hon lanserar. Hon gör alltid en höna av en fjäder och allt ska vara Succé som hon tar i.. va lite ödmjuk och härlig istället – men det verkar hon inte klara av.

  Börjar inte folk ruttna och se igenom alla dessa bloggare som Löwengrip och Therese Lindgren som ska ”vara så himla glada hela tiden” sånt sjukt påklistrat leende och varje video känns likadan på T. Reklampelare no.1

  FAKE

  Svara

   9:10 lugn, herregud 😂

   Svara

    15.29

    207 Likes kan inte ha fel – Anonym 09.10 har rätt. Godnatt!

    Svara

  Upprepar man något tillräckligt många gånger blir det sant?

  Svara

   Story of her life

   Svara

   Älskar ditt nick. Harmageddon 😂

   Svara

  I bloggen skriver Bella:
  ”Visste ni att vi hade en halv miljon besökare på vår hemsida första dagen? Det är helt otroligt! Beställningarna kom från 14 länder på några timmar.”
  14 länder? Då har man åtminstone fått skicka iväg 14 paket. Heja!
  Ja, den verkliga omfattningen av verksamheten i H Hold Fashion AB får vi vänta på för att se. Först behövs en årsredovisning för 2019 och den blir inte tillgänglig förrän någon gång sommaren 2020 🙁
  Fram tills dess kommer förstås Hermine Hold att vara en dundersuccé 🙂

  Svara

   Jag kan tycka att det är modigt att utropa HH till en succé redan innan lansering och prata om det som att det kommer bli världsledande.
   Hon har ju öppet erkänt att de flesta bolag hon startat har gått omkull, varför väntar hon inte lite med att ropa hej denna gång?

   Fallet blir större och mer smärtsamt när HH går omkull och hon ska behöva erkänna att denna världssuccé var ett luftslott det med.

   Att tro på som idé är en sak, men den här taktiken, nja.
   Hermine Hold your horses…

   Svara

    Fast å andra sidan erkänner hon ju typ aldrig att något inte blir en succé. Det är locket på i några år tills hon kan dra fram det som ett exempel på hur hon inte lät motgången stoppa henne och det blir en del i hennes framgångssaga lol

    Svara

     ”min största styrka”, avsnitt 722

     Svara

     Ja, asså hon tiger verkligen alltid sig igenom misslyckanden. Bara ignorerar tills frågorna slutat komma in, typ. Men vi har inte glömt A Quest For Success, Bella!! Oavsett om du inte nämner det längre lol.

     Svara

      Being Bella också

      Svara

   Halv miljon besökare eller halvmiljon sidvisningar?
   Undrar om hon skrivit rätt?

   Svara

   Klart att Bella har valt ut den statistiken som har högst siffror och som låter bäst. Hade de sålt sjukt bra hade hon ju skrivit det, nu fokuserade hon på något helt annat.
   Hon har också frågat både på instagram och bloggen om någon köpt något från HH utan att ha fått ett enda svar. 95% av feedbacken i och med lanseringen var ju att folk tyckte det var för dyrt!

   Svara

  Hur har vi fått veta ”de sålde 16 scarfar under den första minuten”, det enda jag kan hitta är ”Beställningarna kom från 14 länder på några timmar.”

  Många som klickade sig in på sidan var nog folk som tyckte scarfarna verkade snygga, och hade ju fattat att deras marknad var normala folk, tills man såg priserna, nej tack, löjligt dyra.

  Svara

   Det är förstås mest ”nyfikenklicks” på samma sätt som när Bellas hus var ute till försäljning.
   Men för Bella är även sådana klick värdefulla. Bara det inte blir tyst om henne så ingen längre bryr sig. Hemska tanke.

   Svara

   Hon skrev det nån dag efter lanseringen tror jag. Eftersom jag är konspiratoriskt lagd, så misstänkte jag att scarfen som så påpassligt satt i håret på en tjej precis framför fotografen på en av föreläsningarna i Australien var planterad. Men hon kanske var en av Isabellas 14 största internationella fans som precis fått sitt paket 👌

   Svara

    Oh. Yes. Tænkte samma.

    Svara

  Nu får man ju 15% rabatt också på Hermoine Hold! 👋🏻

  Svara

   Ken adams 😂👌🏽

   Svara

   Antagligen försäljningsstrategi. Skyhöga priser sedan höga rabatter. Folk tänker för riktiga priset skulle jag aldrig ha köpt men nu när jag får det så här billigt så är det en bra deal. Fast kunderna då ännu betalar helt löjligt dyra överpriser. Marknadsföringsstrategi..

   Svara

  Fick upp en reklam om Hermine Hold i mitt facebookflöde. Klickade in på deras Facebook där de har ca 800 som gillar sidan och en enda recension. De har betydligt fler följare på instagram, ca 12 000, men jämförelsevis med Bianca Ingrossos Caia som har ca 65 000 följare så ligger de i underläge… Dessutom blev det slutsålt för CAIA väldigt fort – har inte hört samma signaler kring HH. Visst, det är inte samma typ av produkter, men ändå!

  Svara

   De kommentarer som har kommit hittills angående Hermine Hold är negativa och gäller priset i förhållande till produkten. Det är nog inget fel på grejorna men de är prissatta alldeles för högt dels i förhållande till vad man får, dels i förhållande till stora delar av den tilltänkta målgruppen.
   Även mottagarna av pressutskicken verkar vara ganska svala i sitt mottagande. Antar att influencers inte i onödan hjälper Bella med marknadsföringen eftersom hon själv borde kunna sköta den delen via sina många följare.
   Vi vet ju att influencers värda namnet inte gärna gör reklam gratis – i synnerhet inte för att hjälpa den som anser sig själv vara störst och bäst.

   Svara

    Hon sitter ju också sen och säger att man inte kan lita på de unga influencers som finns idag då de är unga och oseriösa och därför behöver hon sina kloner för att sköta marknadsföringen ….

    Svara

    Fast Ebba von Sydow, Emilia de Poret, Elsa Billgren och Sandra Beijer har väl alla givit ganska fina blogginlägg om HH? Eller mins jag fel? Vilka har varit negativa?

    Svara

  Finns väl ingen som vill erkänna om något inte går riktigt bra och vissa överdriver åt fel håll medan andra lägger locket på. Det jag förundras över är att Bella inte verkar förstå att folk genomskådar sådant rätt snabbt. Det blir ett löjligt skimmer runt hennes lanseringar eftersom hon inte verkar komma upp i det som förväntats men ändå låtsas hon som om allt går som planerat.

  Svara

  Undrar om de kommer köra samma taktik som DW gjort eftersom de samarbetar nu. Kommer vi få se en explosion av samarbeten hos varenda influencer?
  Det fungerade ju för DW trots att många av oss vart spyfärdiga när vi såg klockorna någonstans 😄

  Svara

   Samarbetar med DW? Fick hon inte nobben av Filip Tysander när hon presenterade denna idéen?

   Hon försöker bara kopiera DW och Ideal genom att köpa in låtkvalitét saker från Kina som ser dyrare ut och sen sälja med en otrolig marginal…

   Svara

    Tänker samma sak. Han testade ju detta men med slipsar innan han kom på klock-grejen. Han har redan kört den här idén i botten.

    Svara

    Exakt och det har hon ju till och med berättat i en intervju!

    Svara

   Är många nederländska influenser som fått en scarf och en 10% kod att erbjuda. Utan reklammärkning såklart. Verkar som minst 90% av de som taggar företaget har fått produkten gratis.

   Svara

    Ja, varför ska man tagga en produkt man själv köpt och betalat?

    Svara

     Är väl väldigt vanligt att man taggar/använder hashtagg för något man köpt själv? Även för en filt man köpt på Hemtex på rea, eller en ögonpenna från KICKS. Varför skulle inte kunder som lagt 995 kr på en scarf vilja visa upp den och få svara #yeshermine?

     Svara

      Sällan man får en kod att erbjuda läsare om man själv betalat produkten.

      Svara

  Hon skriver att det var en idé för ett par månader sen. Hon pratade om det här redan förra sommaren alltså snart ett år sedan.

  Svara

  Känns så otroligt att man haft ett bolag i sex månader, avlönat en vd och annan personal samt massa extra kostnader och nu ska man få in intäkter som täcker det. Förstår inte alls hur det ska gå ihop tänk vad många hårband man måste sälja.

  Svara

   Så länge som ägarna till iDeal of Sweden är med i båten så kommer Hermine Hold att tuffa på.
   Men frågan är förstås hur stort tålamod de har. De har blivit bortskämda med att sälja billiga kinesiska mobilskal dyrt till tonåringar men Hermine Hold är något helt annat.
   Nordic Tech House är också delägare men vad jag förstår har NTH inga pengar. Bara kostnader.
   Nu ska man också börja betala jättehög hyra för lokaler på en av Stockholms mest hypade adresser.
   Ska bli spännande att följa utvecklingen.
   Jag skriver som otåliga influencers brukar skriva ”can’t wait to see” 🙂

   Svara

  Var är hårklämmorna?
  De jag sett på bild såg exakt ut som de på gekås för 15 kr.

  Svara

   De har nog hamnat i kläm hos tullen på väg från Kina.

   Svara

   Köpte både klämmor och hårband/scarfs på Dollarstore härom dagen, 10 respektive 20 kr st.

   Svara

    Och varför tror du att dessa var så billiga? Har du tänkt på hur du påverkar främst kvinnors och barns arbetsförhållanden negativt när du köper sådant billigt skit. Och du har mage att skryta?!

    Svara

     Du har helt rätt. Men man ska inte tro att dyrare produkter såsom HH innebär bättre villkor för de som tillverkar dem, oftast innebär de bara större profit för ägarna.

     Svara

  Hennes snicksnack om succé osv. är väl del i marknadsföringsstrategin som allt annat. Hon vill få folk att känna och tro att de missar något supertrendigt och coolt som ”alla andra” redan har köpt eller har fattat om de inte också köper. Det är manipulation bara och behöver inte alls hänga ihop med verkligheten. Sen är det nog en bonus för henne att hon får klappa sig själv på axeln och leva i den där bubblan själv på köpet.

  Svara

  Lol på att Blondinbellas nästa grej ska handla om kläder. Kvinnan har ingen egen stil eller förmåga att välja kläder, vad ska hon lansera? Personal shopper? Hyra ut sin påkläderska?

  Svara

  Fick upp reklam för HH på Facebook och gick in av nyfikenhet. Skulle aldrig betala det priset för en scarf och blockerade sedan hennes reklam på FB.

  Svara

   Ja företaget har spenderanbyxorna på. Köper reklam och skickar ut gratis scarfar hit och dit..

   Svara

  Alltså hade aldrig förstått tidigare när alla sa att Camcam är ute efter blondinbella. Förstår att det här är en skvallerblogg men tonen i det här inlägget. Herregud vad det retar upp folk och speciellt Camilla. Känns som att hon sitter och väntar på att BB ska skriva något inlägg så att hon kan överanalysera och nervärdera allt hon gör.

  Svara

   Är du nöjd med din HH-scarf?
   För du har väl stödköpt en?

   Svara

   Men Camilla har ju denna blogg som jobb. Det är hennes arbete och ska man bevaka bloggar så är det väl märkligt om man skiter i vad Isabella hittar på? Hon är ju enligt egen utsago störst i den här branschen… Isabella har sagt gång på gång att hennes olika utspel i bloggen, på IG och i media är uppbyggda för att på bästa sätt manipulera läsarna till att reagera starkt. Hon VILL att folk ska gå igång. Camilla gör henne alltså en tjänst genom att skriva om henne så du borde vara superglad att någon analyserar skiten, och Isabella också.

   Svara

   Alla? Det är väl den anonyma riddaren och KM till och från?

   Men med Bellas räknekunskaper är väl 2 personer 100% av befolkningen?

   Svara

  Köpte faktiskt två tofsar för 300kr/st 😐 Vet inte riktigt hur jag tänkte men tyckte de såg assnygga ut. Väntar med spänning 🥳

  Svara

   Varför??

   Svara

    Tyckte de sån snygga ut och ville ha i mörk och ljus färg.

    Svara

     Tycker det är intressant att höra från någon som faktiskt köpt produkterna.

     Svara

      Just därför jag skrev min kommentar. För att sedan kunna återkomma med vad jag tyckte om dem.

      Svara

   Helskotta vad dyrt. 600 spänn för två snoddar? Whaaat?

   /Fattig

   Svara

   Du kan känna dig blåst! 🤥

   Svara

    Kan jag? Gjorde du det eller?

    Svara

   Jag kunde ha sytt ett par likadana till dig. Typ nästan gratis

   Svara

    Fan du skulle ha sagt det tidigare😞😞

    Svara

     Skicka tillbaka de.

     Svara

   600 spänn för två snoddar?? Nä man kan verkligen undra hur du tänkte

   Svara

    Älskar hårgrejs och tyckte de såg snygga ut, helt enkelt.

    Svara

     Helt rätt , gillar man något o har ekonomin ska man absolut köpa

     Svara

    600 kronor är fickpengar för några och livsavgörande för andra och saker är värda så mycket som någon är villig att betala för dem ☺ imgenjörskan gav lika mycket i välgörenhet som detta köp kostade. Det är mer än jag kan säga om mitt senaste köp, även om det var till ett längre belopp.

    Svara

   Du kan ju ha i åtanke vad 600:- hade gett typ 100 stycken hungriga barn i föda när du ser dina tofsar. Värderingar på folk alltså. Tofsar…seriöst. Det är fan så att man skäms😫

   Svara

    Då kan man tänka med allt man köper. Du köper säkert någonting där pengarna lika bra kunde gå till hungriga barn.

    Svara

     Tycker faktiskt det är en rimlig poäng. Själv hade jag utan att tveka lagt de pengarna på någon välgörenhet, ist för på två hårband a 600.. skandalöst icke värt

     Svara

      Hur många gånger har du låtit bli att köpa något du vill ha och istället gett motsvarande summa till välgörenhet?

      Svara

       Många. Vaddå då?

       Svara

        Precis, klart många ger pengar. Organisationer samlar in miljarder i året runt om i världer. Fattigdomen i världen har minskat. Denna planet skulle inte existera mera om det inte skulle vara för människor med empati för andra.

        Svara

       Det gör jag rätt ofta i t.ex. djuraffärer. Ser massor av småsaker som jag/hundarna villhöver men lägger i stället pengarna i insamlingsbössa om jag ändå tänkt ”slösa” eller göra impulsköp. Mina bortskämda hundar klarar sig utan några extra tuggben eller leksak men katterna på katthemmet får det säkerligen bättre. Prioriteringar.

       Svara

      No worries, gav faktiskt prick 600kr till en föräldralös pojke för en vecka sedan. Det ena utesluter inte det andra! Hoppas bara de är lika snygga som på bild, annars blir det retur såklart. 😂

      Svara

     Nej. Det är skillnad på sak och sak. Skor kostar pga kvalite. Kläder likaså. MEN EN JÄKLA SNODD? Skärp er!

     Svara

     Så är det inte. Människor har basbehov, mat, kläder, tak över huvudet… etc Men hårsnodd för 300kr… Förutom välgörenhet som skulle vara ett bra alternativ, tänk att lägga pengarna in i en fond och ha pengarna och växa istället för att ge dem till Bella och få en vara vars värde är typ 15kr…

     Svara

      Hur vet du det? Att de egentligen är värda 15kr? Sett dem i verkligheten? Känt på dem?

      Svara

      Måste vara jobbigt att bry sig så mycket i vad andra gör för sina pengar.

      Svara

      Jag har personligen inte ekonomi för dessa produkter tycker inte att det är den mest lönsamma idén.
      Men, att ge dåligt samvete och säga att man kan ge till välgörenhet känns så fel när du själv använder en dator/telefon för att kommentera på en blogg.

      Vilket basbehov har internet?

      Svara

       Alltså i dagens Sverige klarar du dig nästan inte utan internet/ dator. Det förväntas att du kan vara uppkopplad och många ärenden genom tex försäkringskassan och andra myndigheter sköts över nätet.

       ”Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) slår nu fast att tillgång till internet i hemmet är en förutsättning för att en enskild person ska få en skälig levnadsnivå enligt socialtjänstlagen. ”

       https://www.jpinfonet.se/kunskap/nyheter4/hfd-slar-fast-att-internet-i-hemmet-ar-skalig-levnadsniva/

       Svara

        För några år sedan reviderades en urgammal socialtjänstlag i södra Belgien (Vallonien) där det stod att varje familj hade rätt till en get. Tiderna förändras. 😀

        Svara

       Just TV och internet har de senaste åren gått från wants till needs. Internet ses alltså som en vara vi behöver för vår fortlevnad. Detta är p.g.a. kommunikation sker via internet, nyheter sprids osv.

       Svara

        Nej, håller inte med om att det är ett needs.
        Det är något som är bra att ha men om du inte har mycket pengar till exempel är det inget du lägger pengar på heller, då fokuserar du på basbehov som hyra, mat, vatten etc.

        Jag tycker inte man kan guilt trip någon specifikt för det den gör när vi lever i ett konsumtionssamhälle där vi dagligen lägger pengar på saker vi kunde gett till välgörenhet.

        Svara

         Det spelar ingen roll vad DU håller med om eller ej. Det är uttalat och bestämt samt beskrivet att det in fact är ett nasbehov indragens samhälle. Please…

         Svara

          Men du kastar ju för tusan sten i glashus!
          Poängen är den att du inte kan klandra någon för att köpa hårsnoddar när du själv lägger pengar på saker du inte behöver.

          Det är inte bara min åsikt, oavsett vad som bestäms så har inte alla råd med internet. När jag blev arbetslös var inte internet hemma ett behov, jag gick till allmänna platser som bibliotek. Det här var bara två år sedan och jag är/var långt ifrån ensam.

          Bara för att Sveriges regering bestämt något betyder det inte att det är så för alla.
          Att alla barn ska ha mat är ett basbehov men lika fullt har vi barn som bara äter en gång per dag på skolan och knappt något på helgen.

          Men visst fortsätt gorma på om att det är skrivet och bestämt utan att ta hänsyn till hur folk faktiskt lever.

          Själv hoppas jag att Ingenjörskan köper fler snoddar för det fyller ju ett behov för henne på samma sätt som det gör för dig att ge till välgörenhet.

          Svara

          Verkar som min kommentar försvann, orkar inte skriva allt igen. Men jag som inte alltid haft pengar tycker internet är en lyx, likaså dator och telefon.
          Spelar ingen roll att det är skrivet att det är ett basbehov numera alla lever inte så.

          Önskar jag kunde lägga pengar på en HH snodd.

          Svara

       Va😂? Är du heeelt tappad eller? Vilka basbehov? TYP ALLA! Lever du i dagens samhälle eller i en hydda? Och du vet väl inte VEMS dator hen skriver från om man nu ska vara sådan.

       Svara

        Nej jag är inte tappad. Jag har bara inte alltid haft pengar och då har internet varit en lyxvara.

        Svara

    Mm köpte även ett serum för 1600kr, en klänning för 2000kr… Äh, slutar shoppa, säljer av allt och börjar donera allt till hungriga barn.

    Så dåligt resonemang. Tänk att vissa har råd att både shoppa och donera!? Donera gör jag tillräckligt, så kommer bära mina fina (hoppas jag) tofsar utan att skämmas! 🙂

    Svara

     Känns det bra nu när du fått tala om hur mycket du älskar att konsumera, hur dyrt du kan köpa, när vår planet är på väg att gå sönder.
     Jag lägger hellre pengar på upplevelser och mat istället för att vara en av alla aningslösa konsumenter.

     Svara

      Tänk vad de pengarna du lägger på upplevelser skulle kunna göra i en välgörenhetsorganisation i stället?!!

      Svara

      Nja syftet var väl mest att förklara att resonemanget ”du kunde donerat dem istället” är töntigt. För då kan jag lägga mig under en sten istället och donera allt jag äger. Så vänd inte detta mot mig då det är andra som hoppar på mig pga det första jag skrev. Och det gjorde jag för att jag sedan kan ge min åsikt om bad jag tycker om dem, nu när vi pratar om hennes produkter.
      Tro mig, kan skryta myyyyycket mer om det var syftet, men folk verkar inte förstå att man KAN köpa dyra saker OCH(!!) donera pengar SAMTIDIGT!! Och även (hör och häpna) lägga pengar på upplevelser och god mat! Bitter much?

      Svara

      Fan hamnar jag i modd för??

      Svara

     Så bra. Då kan du helt enkelt fundera på hur otroligt dum du är ekonomiskt som är så lättluttrad att du köper tofsar för 300:- styck😂😂😂 Hallå…

     Svara

      Varför är det dumt?

      Svara

       Är du kvar Emma? Gud vad de var aggressiva. Har du skrivit något tidigare under samma namn och retat upp ”allmänna opinionen”?
       I vart fall bara att strunta i sura påhopp, eller?

       Svara

     Alltså, för mig handlar det inte om vad du kunde gjort för dina pengar istället. Det är inte min ensak och jag sitter inte och shame-ar folk för att de köpt nåt ”onödigt” istället för att ”ge pengar till välgörenhet” – Som OM dom själva aldrig lagt pengar på nåt bara för att de vill, och jag har dessutom ingen aning om hur mycket/lite du ger i välgörenhet i övrigt. Löjligt att sätta sig på höga hästar och hävda att det är dåligt att köpa dem för att du kunde gett dem till välgörenhet. Riktigt löjligt. Jag köpte glass idag, snälla låt mig få slippa skämmas för det var Ben & Jerry’s och jag kunde skänkt 49 kr till någon mer behövande. Tack på förhand, trollen.

     Nej, vad jag tycker är bara hur märkligt det är när man kan köpa lika fina, samma kvalitet för så mycket lägre priser. (Hittar nån glass med B&J-kvalitet billigare så säg till.) Och så köper man det onödigt dyrt. För att man.. Kan? Ja, men för all del. Jag kan också. Men om jag ens tilltalades av produkterna skulle jag ändå kolla efter bättre priser eftersom det är helt sjukt att betala 300 för en snodd. En snodd med bra kvalitet är fortfarande inte värt 300. Det är ju inte det. Visst, om man är en sån som bara ääälskar gucci och prompt ska ha en gucci-snodd, men då betalar man för märket, ”status”, även om det är helt sjukt enligt mig så får folk göra det hur mycket de vill om det är deras grej. Men att köpa två snoddar för 600 spänn från HH är rent ut sagt jättesvårt att förstå, även med din förklaring ”dom var fina”.

     Vi förstår helt enkelt inte. Nä.

     Svara

      Also, slog mig vilken olycklig förkortning HH är. Fail på den, Helly Hansen och Hermine Hold.

      Svara

      Varför är DU vaken? Svårt att sova?

      Svara

    Man kan handla OCH skänka. Det går utmärkt för många. Går även utmärkt att skänka utan att tala om för andra att man gör det.

    Svara

    Ja och ni som köper billigt skräp bidrar till dåliga arbetsvillkor för hungriga barn och kvinnor.

    Svara

   Ingenjörskan – I guess you have the money haha. Sjukt med 600 spänn för två tofsar dock. Vill gärna tro att jag inte hade köpt det ens om jag hade pengarna, men det verkar ju vara en vanlig utveckling att ju mer pengar man har desto mer konsumerar man och/eller konsumerar dyrare grejer, om inte annat så för att priset får många saker att kännas lyxigare och bättre än vad de faktiskt är. Där är jag själv i en fälla gällande hudvård och sånt :’D

   Tips dock! Såg på Åhléns city att de har såna siden(liknande) scrunchies, både i mindre och i större format, för mycket mindre pengar 🙂 Åhléns har ofta bra utbud på grejer.

   Svara

   Bra investering!! 🤣

   Svara

    Och som av en slump skänkte ingenjörskan just exakt 600 kronor till en föräldralös pojke veckan före.
    Oh lord så många troll det finns.

    Svara

     Ja tänka sig! Och det var endast till den pojken då min mor är en slags fadder till honom. Annats skänker jag betydligt mer än 600kr till välgörenhet. Men det hör inte till här.

     Svara

  Fattar inte hur Bella tänker gällande sina bolag, främst gällande namnen.
  Hermine hold- vem är det? En påhittad kvinna. Hon har alltså tänkt att en påhittad person ska vara ”ansiktet utåt”. Jag tror hon siktade efter att det skulle vara som Chanel, LV och liknande men det faller ju ganska platt iom att ”Hermine hold” inte existerar.
  Sen det nya lcc happy beauty care, varför ha kvar ”lcc” när det inte längre existerar? Hur många år tror ni att folk minns att Löwengrip en gång var lcc? Hur många utomlands vet att Löwengrip och lcc hänger ihop? Hade varit mycket smartare att stryka lcc och bara ha kvar ”happy Beauty care”, alternativt ”Löwengrip happy Beauty care”.

  Svara

   Va? Hur existerar Chanel mer än Hermine hold menar du?

   Svara

   Men Hermine Hold är ju uppkallar efter Hermine Coyet fd chefredaktör på ELLE. Hon existerar i allra högsta grad…

   Svara

    Jag vet inte varifrån du fått den i formationen. För mig är det iaf första gången jag hör något om att hermine hold skulle vara uppkallat efter en riktig person. Detta är ju vad de skriver själva på sin sida:

    As far as we know, Hermine Hold isn’t an actual person. We didn’t fly halfway around the globe to a remote island and – through some serendipitous encounter – meet her. If she were a person, however, she’d be that chic woman on the red-eye flight from New York. She’d be the ambitious and brave young woman chasing her dreams. She’d also be the carefree older woman chasing new dreams. In other words, Hermine Hold is the strong, independent and stylish daughter, young mother and grandmother –all in one.

    Svara

     Guuuud vilket ordbajseri. Helt utan poäng och röd tråd.

     Svara

     Jag har fått infon från Hermine Coyet och hennes Insta den 6 juni 2018.
     Sen är det såklart möjligt att hon ljuger alt skojar.

     Svara

    Faktum är att om man googlar hermine hold + coyet, så är din kommentar här på bloggen det enda resultatet som antyder att namnen skulle ha med varandra att göra.

    Svara

    ”Gällande namnet så kände vi att det var dags för ett kvinnligt namn efter sociala medie-succérna Daniel Wellington och Tom Hope, därför Hermine Hold. Hermine betyder mäktig och stark och Hold står för hålla upp håret. Kul tyckte vi.”
    https://www.isabellalowengrip.se/2018/06/05/hermine-hold/

    Jag tror inte heller att Hermine Coyet har något med själva namnet Hermine Hold att göra.
    Hon var framför allt inte inspiration när man skapade den fiktiva kvinna som gillar och använder Hermine Hold.
    Sen kan förstås just namnet Hermine ha funnits i Bellas m fl bakhuvud när man letade namn.
    Hermine Coyet har ju jobbat med sociala medier för LCC/Löwengrip, åtminstone tidigare.

    Svara

     Hermine Coyet har själv skrivit på sin Insta att märket är uppkallat efter henne. Hon var även varit med på ett hörn i början när Pingis och Isabella startade sina gemensamma bolag. Eller ni kanske tycker att det är mer rätt om jag skriver att namnet är inspirerat av henne?

     Svara

      Det må väl hända att de lånade namnet hermine för att det var fint, men hela deras förklaring till vad hermine hold betyder är ändå att det är uppkallat efter en fiktiv person.

      Svara

      Hermine Coyet har inte monopol på namnet Hermine.
      Vore hon den huvudsakliga orsaken till att namnet valdes borde väl märket ha kallats Hermine Coyet och inte Hermine Hold. Dessutom borde väl i så fall Hermine Coyet finnas med i den storytelling som används kring märket.

      Svara

   Jag tycker inte namnet är dåligt, utan att det klingar väldigt bra. Att det är en ”fiktiv” person som de målar upp som någon slags ”powerwoman” (vomit på ordet power som används hit och dit nuförtiden btw) tycker inte jag heller är en dum idé.

   Svara

   Nej, Hermine Hold är inte en påhittad karaktär som är ansiktet utåt. Ett namn på ett företag behöver inte vara personen bakom. Liksom, Apple som gör iPhones går ju bra utan att det äpplet är en person. Är du med mig? Inte på nåt sätt har de hävdat att Hermine Hold är ”en person”, det är ett namn som de tycker passar hårprodukter. Her/Mine Hold. Hold för att hålla håret. Kvinnligt klingande namn för att de marknadsför sig till kvinnor. Men det är inte ett namn så som Anders Andersson är ett namn, och det är inte en fiktiv karaktär. Det är ett företagsnamn. Att det finns någon namnet är inspirerat av är ljusår ifrån att hävda att Hermine Hold är en fiktiv karaktär.

   Mest förstår jag inte varför du har problem med namnet för att du inte vet vem ”hon” är. Då måste du ha problem med mängder av märken som inte heller är en han/hon utan Bara. Ett. Namn…

   Svara

    Varför är DU vaken? Svårt att sova?

    Svara

   Verkar som att Blondinbella har sett vad du skrivit Carro och tagit det till sig. För nu ska det ju inte heta LCC längre. Eller så är det bara hennes magkänsla som hon kallar det.

   Svara

  Jag kan ärligt erkänna att ja va en av de där besökarna, jag erkänner men inte fan vare för att köpa nej nej de va för o se om de verkligen va sant att de tog 300 spänn för en hårsnodd för ja trodde inte man kunde va så korkad o ta sånt överpris men jodå så var de! 🤦🏻‍♀️😂

  Svara

   Japp, jag besökte också sidan, flera ggr faktiskt. Först för att nyfiket se priserna. Sedan för att nån nämnde att de lagt upp en tutorial på hur man använder en hårsnodd, och jag ville se själv om det verkligen stämde 😂. Till sist gick jag in för att screenshota och skicka en bild på vansinnet till en vän.
   Tänker jag handla nåt? Hahaha nej, knappast! 😂

   Svara

    Jag var också där! En del hade skrivit här att sömmen var trasig på bilden av en scarf. Ville kolla om det var sant. Fula/slarviga sömmar var det. För 1000 kr. Skulle Aldrig köpa!

    Svara

  Bellsa kommer prata om succén fram till att siffrorna för bolaget blir offentliga. Fake it osv… exit lagom till våren 20?

  Spännande med skatteverkets granskning av ovan nämnda person med.

  Svara

   Ska bli intressant och se vad Skatteverkets granskning leder till och hur det hela slutar.
   Dessutom har hon ju en hel del registrerade anmälningar hos KO!

   Svara

  Att hon säger att det är en succe är ju för att folk ska tänka. Åh en succe , kanske ska skaffa en ikonisk scarf iaf.

  Svara

  En halv miljon besökare (sidvisningar? obs: spekulation) är inte så dåligt första dagen med tanke på att HH i princip enbart exponeras via hennes egna kanaler. Några pressutskick till andra influencers hjälper inte mycket.

  Jag jämför IL med Mona. Använder sin blogg och insta för att kränga grejer. Till IL:s fördel talar att hon faktiskt låter tillverka sina produkter. Mona producerar max 5% av det som säljs via hennes blogg.

  Svara

   Blir också fundersam om hon menar sidvisningar eller unika besök 🧐 Kan absolut tänka mig att ca 100 000 nyfikna besökte sidan och klickade runt på lite produkter. Men en halv miljon unika? När Isabella inte ens har så många följare på insta? Njaa. Och det spelar egentligen ingen roll om inte motsvarande mängd scarf såldes. Hade de sålt 100 000 eller ens 50 000 hade Isabella skrytit med den siffran, inte 14 internationella beställningar.

   Svara

   En halv miljon unika besökare är inte svårt att få ihop om du tänker dig hur stort intresset för IL är här, på Flashback och i media. Jag tänker att man vill se luftslottet innan det rasar. Majoriteten av besökarna är inte potentiella köpare.

   Å andra sidan kan IL fabricera ihop vilka siffror som helst, vi har noll möjlighet att kontrollera det.

   Svara

    Att fabricera ihop siffror är hon ju en fena på!

    Svara

   Hennes bolag exponeras även jättemycket här. Efter Camillas inlägg precis i samband med lanseringen tror jag att många besökare kom just härifrån.

   Svara

  Hey! Bloggbevaknings nya tävling – sy en snodd snyggare än HHs! Vinn xxxx (valfritt) 😀

  Svara

  Vänta snart dyker de upp på Gekås eller Matsmart….

  Svara

   Ideal of sweden säljer ju som smör på gekås så snart dyker nog hermine upp där ska du se.

   Svara

  Blir inte silke väldigt halt i håret? Jag tänker mig att det liksom glider runt och av.

  Svara

   Jo. 100 % sant. MEN kolla in deras tuuutååårials för bättre fäste osv osv osv

   Svara

    Jag har kollat på tutårialsen och jag blev typ arg. När man vill göra en tutårial hur man sätter upp en frisyr eller tofs kan man ju inte visa personen framifrån.., då ser man lixom inte hur hon gör bakom huvudet.

    Svara

   Jo, dessutom väger de ingenting, så lätt hänt att scarvsen åker av utan att man märker det. Då kan man säga byebye till 1000 bortkastade pix 😂

   Svara

  Jag saknar fortfarande en schysst pungpåse på marknaden. 😏

  Svara

   Vem ska den första ikonisks pungpåsen tillängnas??

   Svara

    Borat?

    Svara

  Fast besökare? Klart man är nyfiken på hennes spektakel och går in och tittar men man köper ju inget för det.

  Svara

   De är som ett myggbett, man kan inte låta bli att klia! 😁

   Svara

  Fake it til you make it – det har tagit henne långt!

  Svara

  300 spänn för en jävla hårsnodd 😱

  Svara

  Men är inte Expressens motivering till varför Bella blev nummer 12 på årets kvinna lista värt ett eget blogginlägg? Motiveringen
  är ju helt sjuk. ”Hon visar att ingen kvinna klarar karriär och barn utan ett eget hometeam”, eeehhhh vaa??? Skulle det vara något positivt? Sen kommer flera andra kvinnor EFTER henne på listan som typ jobbar med utsatta barn, läkare etc… Jag vet Flera kvinnor som klarar av både karriär och barn utan ett hometeam och de är fan mer värda den där platsen på listan än vad Bella är. Deras motivering kändes extremt substanslös jämfört med alla andra på listan och för mig bekräftar det att hon enbart kvalade in pga att hon har kontakter med Bonnier.

  Svara

   Jag har själv inte gått in och läst för i mina öron låter det så jävla orimligt. Vill inte stödja den där blaskan med klick. Så sjukt skrivet och som jag förstår också en helt galen placering till en kvinna som inte på något sätt är ”inne” längre (förlegad syn på makt och status) och verkligen inte använder den makt hon faktiskt har till att bidra till en bättre värld. Förutom då att hon har anställda och på så sätt bidrar med jobb och välfärd, vilket ju inte är fy skam. Men nej, att en sån empatilös människa ens är på listan och med den motivationen, talar ju mycket om kvalitén på den tidningen.

   Svara

  Kan vi snälla kommentera hennes reklam för choklad? Där hon ligger i sängen och skrattar med massa öppna förpackningar choklad och tidningar. Kan vara mer cringe än barnvagnsreklamen hon gjorde.

  Svara

   Herrejisses…. Synd då Green & Black är ett riktigt bra märke, känns som att någon lokal rep har haft lite dålig koll på hur illa Blondinbella visar upp samarbeten.

   Svara

    Det är nog fler företag som har haft för dålig koll på hur hon visar upp sina samarbeten.

    Svara

   Ja och i flera plattor har hon bitit. Har hon två chockladplattor öppnade, en i vardera hand och så biter hon turvist från dem 😀

   Svara

   Såg också det. Skulle vara allt annat än nöjd om jag hade chokladföretaget och hade betalat för det där. Framstår som totalt oseriöst med inslag av hånskratt.

   Svara

   Tycker hon missade ett tillfälle där då hon bloggade om detta på internationella kvinnodagen och Green and Black’s co-founder är kvinna. Jag tror det uppskattats bättre men hon och hennes team försöker fortfarande sälja en livsstil som inte riktigt går hem.

   Svara

   Och vad skeeeer med håret? El det som en gång var ett hår och som nu är…?
   Om man tänker på den tights klädda radhus mamman som karaktären blondinbella var för bara ngt år sen och jmf med det hon framställer sig som nu måste det ju bara vara ett konstprojekt?

   Svara

  Jag ger det max ett par månader. Sedan har det antingen konkat eller sålts till någon som faktiskt kan branschen och fattar att dessa produkter säljs bäst för sämre material och lägre priser och att de måste säljas in i höga volymer till olika kedjor som glitter typ…bara för att man är tät på cash då är man ju inte dum i huvudet och om man läser runt så verlar ju folk inte vara öööverförtjusa i IL överlag med hennes metoder? Så jag har svårt att se en DW-våg?

  Svara

  Inte har de ändrat sin returpolicy ännu heller.

  Svara

   Troligtvis därför det är 15 % rabatt på grejerna. För att när personen som sitter där med sin hårsnodd värd 300 kr inser att det kanske var ett litet förhastat köp, men attans det går inte att returnera…

   Svara

  En halv miljon klick första dagen är ju inte mycket heller, med tanke på alla lögner om ”1,5 miljoner följare” och att t.ex. Sverige har 7 milj invånare (hoppas jag minns rätt befolkningsmängd haha). Den där halva miljonen var knappast unika besökare heller?

  Svara

   När Bella skriver ”en halv miljon besökare” så är de förstås unika. Alla hennes besökare är unika.
   Det är en halv miljon enskilda människor av kött och blod med namn och allt. Många bor i Umeå men inte alla 🙂
   Hon skulle aldrig ge sig in i diskussioner om att det kan vara samma personer som går in flera gånger och andra negativa invändningar. Eller att det kan röra sig om sidvisningar eller något annat fånigt.

   Svara

   Sverige har över 10 miljoner invånare och vi borde inte glömma att HH är internationellt.

   Svara

    Bytte du nick från Camilla till ab?

    Svara

  LoL

  Svara

  Rör mig dagligen inne i centrala Stockholm, har hittills inte sett en enda person med HH-scarf.
  Misstänker fiasko.

  Svara

   De som köper ramar in dem alt behåller dem i orginalförpackning. Andrahandsvärdet om 25 år kommer vara astronomiskt.

   Svara

  Finns väldigt fina silkestofsar i en butik som heter Normal. De säljer allt möjlig. Finns en burik i Allum för er som bor i gbg trakten.
  De ligger på 50 kr st tror jag 🙂

  Svara

  Nej, kommer aldrig betala 1000 kr för en scarf men jag får väl tycka vad jag tycker utan att ha köpt något från HH?

  Svara

  Gick in (av nyfikenhet 🤨) på HH-sidan
  Det kan inte… KAN INTE… vara möjligt att jag just sett två INSTRUKTIONSFILMER om hur man knyter en tygtrasa kring en hästsvans!!!
  Det är något av det löjligaste jag sett på länge.😂😂😂

  Svara

   Det är ju flera kunder som frågar hur man gör så det var väl helt rätt tänkt av HH?

   Svara

    Kanske är samma personer som ber om receptet när Anna Book lägger ut en bild på en smörgås med skinka och paprikaringar
    😂

    Svara

  De bulliga 90-talstofsarna och scarfs i håret är en trend som hållit på ett tag och som är övergående. De är del av en allmän 80- och 90-talsrevival. Tror det är få människor som lägger dyra pengar på den typen av produkter nu. Snart säljer hon väl USA-sockar för 799 kr.

  Svara

  Nästan 200 kommentarer men ingen om att det är Ida som tagit bilderna? Man ser hennes spegelbild i en av ramarna (för övrigt så kasst att de inte har kostat på fotovänligt glas i ramarna). Tyder väl än mer på att Bella inte orkar göra sina egna inlägg längre

  Svara

  Kolla Google trender (Google trends), jämför med andra små nischade märken senaste 30 dagarna så syns det tydligt att märket hade en pik, sen var det inte så mkt mer…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.