Fatta hur trist det skulle bli…


Från inlägg. 

Jag läser detta överallt – här inne, på bloggar, på instagram överallt…
”Ska du svara på detta?” ”Ska du bemöta detta?” ”Kommer det ett svarsinlägg?” ”När ska du uppdatera om detta?”

Förstår ni hur tråkigt det skulle bli om det kom ett bemötande på varenda kritik eller negativ kommentar? Där kan man snacka om dålig stämning!
Jag själv skulle till 99.9% av fallen aldrig komma på tanken att skriva ett ”svar på tal-inlägg”. Varför? Antingen svarar jag på kritiken i en kommentar, eller så tar jag helt sonika med mig feedbacken till framtida inlägg och när jag utvecklar bloggen, men att sitta och punktbemöta saker i olika inlägg? Finns det NÅGON som skulle vilja läsa det?
Och man kan faktiskt inte heller räkna med att alla tar till sig ens kritik. Viss kritik som jag får håller jag inte med om och då släpper jag bara den. Annan tar jag med mig i bakhuvudet.

Ta Sandras kommentar här ovan.
Hon fick kritik för det här samarbetet med KRY och svarade på lite kommentarer kring det under inlägget.
Både hon och KRY svarade på kritik.
Vem vet, hon kanske har tagit med sig en hel massa lärdom från det här tillfället, men hon har liksom inget ansvar att upplysa oss om vad detta i så fall skulle vara.
Hon har förmodligen sagt allt hon vill ha sagt i kommentarerna, så varför fortsätta dra ut på det?

Att ifrågasätta är bra.
Att ifrågasätta är livsnödvändigt, men att ifrågasätta för ifrågasättandets skull är bara trist och en jävla mood killer.
Bara för att du KAN ifrågasätta allt ifrån färgen på en klänning, längden på ett hår, ett företag, ett namn, en bild, en pose, en extra punkt eller att någon svarar eller inte svarar på ett sätt du finner önskvärt så betyder det inte att du SKA.
Kritik – (tillägg) när det lämnas på vederbörandes plattform – ska vara genomtänkt och gärna också respektfullt komponerat, inte utslängt som ett hastverk bara för att du KAN! På vederbörandes plattform alltså!
Kritiken här handlar alltså inte om att Sandra stuckit huvudet i sanden och ignorerat kritiken utan om att Sandra inte bemött kritiken på RÄTT sätt? Alltså, på riktigt?

Plattformar på sociala medier som inte består av annat än svar på tal och någon som slänger käft med sina följare är dötrista och ingenting JAG vill ha i alla fall.
Man följer väl oftast – jag säger oftast – en influencer för att man vill läsa det de skapar, inte för att läsa de försvara sig mot helt meningslös och icke-relevant kritik/”feedback”?
Det kan bara sluta på ett sätt nämligen och det är att med en plattform där varje inlägg är ett bemötande av en kritisk kommentar från inlägget före. Och så rullar det på så…
Kul! Eller?

Blir det inflation på skiten så kommer ingen varken bemöta eller ens ta in kritiken längre. 
Och det är ju inte så bra, eller hur?

Vad tänker ni om ämnet?
Hur tänker ni kring kritik och feedback i stort?

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det verkar lite som att du favoriserar Sandra Beijer. Hon får resa hur mycket hon vill, för att hennes ”anledning” ansåg du var bra. Resten kan du kritisera. Hon får ha superdumma samarbeten och gråta över att hon ”alltid” blir ifrågasatt när hon aldrig någonsin bemött kritik på ett moget och ärligt sätt utan att behöva klaga på att alla kritiserar henne. Hon får göra ett inlägg på självaste kvinnodagen om smink och att ”ingen är perfekt, men ditt smink kan vara det!” (Jag stöttar smink på alla människor, men är det det viktigaste att skriva på kvinnodagen?), och hennes ”svar” till det, höll inte (så ingen här behöver citera hennes ”svar på tal” för det köper jag inte). Sedan stänger hon av kommentarsfältet och skyller på Elle (som btw är hur lol som helst?) Så länge hon gråter över att det är så synd om henne som blir kritiserad istället för att faktiskt ta åt sig, lära sig, och göra någonting åt det, så kommer det att fortsätta kritiseras.

  (För att inte tala om hur mycket hon ”hatat” på SKAM och vägrat se på det, för att sedan få ett erbjudande om att samarbeta med manuset och tacka ja??? Detta går att jämföra med att Kenza tackade nej till att sitta i Top Model Sverige-juryn. Så nej, jag köper inte Sandra Beijers reklam heller).

  Sen vill jag bara påpeka att hennes böcker är extremt otrevliga? Där gör hon narr av tiggare som säger ”hej tack så mycket” och andra grejer. Alltså, va?

  Jag förstår inte hypen kring henne längre. Jag diggade Sandra som fan, men att folk ger henne frikort bara för att de ”gillar henne” är farligt, och skulle det tillämpas till dagens politiker, skulle det kunna bli livsfarligt.

  Mvh Hallonkakan

  Svara

   Håller med om allt. Gillade Sandra förut men hon blir bara sämre med tiden…

   Svara

   Håller med 100%

   Svara

   Hennes image bygger ju på idén om att hon visserligen är 35(?) men har rätt att bete sig som 17 och göra ”precis som hon vill” utan att lyssna på nån, så i det sammanhanget är hennes beteende inte så märkligt…

   Svara

    Måste vara jobbigt då att inte få lukta på 17-åriga pojknackar längre, som är bland det bästa hon vet

    Svara

     Men ja bara det faktum att hon skriver om ”pojkar” i hennes inlägg. En +30-åring är ingen pojke, jesus 😯

     Svara

      Nä skrev hon senast om ’pojkar’?

      Svara

       Det var mer menat att hon förut skrev att det var det bästa hon visste, alltså när hon själv var i den åldern/nostalgiskt när när blev äldre, gamla Beijer-fans förstår nog. Drog dock parallellen från kommentaren om att hon fortfarande beter sig som en trotsig 17-åring som vägrar växa upp

       Svara

   I vissa fall när kommentarerna verkligen exploderar och bloggaren blir ifrågasatt kan jag tycka det kan vara på sin plats med ett svar, att visa att man faktist bryr sig om de som kommenterar.

   Kritiken mot Sandra vad gäller sminkinlägget 8 mars har jag dock svårt förstå. Hon nämner ju inte i inlägget (som IL gjorde) att det är just internationella kvinnodagen och sen drar på med sälj. Nu har hon kanske ändrat det i efterhand, för jag hittade inget om att ingen var perfekt etc..
   Dock ingen fan av Sandra, följer henne inte, men just här tycker jag inte hon gjorde något fel.

   Svara

   Inte bara Sandra Beijer är favoriserad…
   Tycker den här bloggen tappar mer och mer i trovärdighet eftersom den är så otroligt biased. Noll objektivitet kvar.
   Som att be Trump skriva en bok om integration typ.

   Många som skrivit senaste tiden att både Bloggbevakning och dess anhängare tappar i kvalitet och jag kan inte annat än hålla med. Sad but true.

   Svara

   Fy alltså detta är den äckligaste kommentarstråden jag läst på länge. Hur kan man ha så mkt förakt mot en människa man aldrig träffat irl? Snälla avfölj SB istället för att spy ut galla på internet. Kontra inte med att man har rätt till att kritisera; för detta är en endaste individ ni kritiserar. Förlåt men vill ni ha en en perfekt blogg kommer det bara tillslut vara eran egen.
   Så ovärdigt och absurt människor. att ni ens orkar bryr er. Ni nästan kräver en personlig liten handskriven ursäkt från SB för att ni blir illa berörda av hennes innehåll; lugn med hybrisen nu. Man kan inte vara alla till lags hela tiden!

   Svara

    Hahaha en herregud, ta det lugnt själv och andas.

    Svara

    Haha herregud 😂 andas i en påse

    Svara

   måste bara säga att personer i böcker inte är samma som författaren som skriver dem. det är en karaktär, bara för att hon skriver så i en bok med hyfsat unga karaktärer betyder det inte att Sandra själv skulle göra narr av tiggare.

   Svara

  Just detta exemplet med Sandras KRY-reklam kanske inte var det bästa i sammanhanget. Där var ju faktiskt kritiken ganska omfattande, det var inte EN kritisk kommentar, utan väldigt väldigt många. Så hon skulle mycket väl kunnat skriva ett till inlägg och bemöta allt, jag tror att det skulle gynnat henne. I övrigt håller jag med om att varenda kritisk kommentar absolut inte behöver besvaras, det kan ju bli tröttsamt.

  Svara

  Hade gärna velat läsa ett svar på tal-inlägg ang detta från Sandra.

  Svara

   Om kry alltså haha

   Svara

   Förlåt men vad skulle det göra för nytta och VEM skulle det hjälpa?

   Svara

    Vad menar du? Det var 50+ kommentarer som var sugna på att höra hur Sandra tänkte med kry-samarbetet. Om hon nu ska envisas med at hänvisa till krys svar i kommentarerna så kan hon väl göra ett inlägg om det ist för att man ska bläddra bakåt i bloggen och läsa igenom alla kommentarer?

    Svara

  Om ’folk’ (influencers) hade försökt tänka till innan de bara gjorde saker hade det inte behövt skriva svar på tal-inlägg hela tiden.

  Om man dessutom vill uppfattas som seriös och ’kompis’ med sina läsare tycker jag att man ska vara transparent nog och erkänna när man pudlat. Det ger ju bara ett ärligt uttryck.

  Svara

   Precis. Undersökningar visar att de som gör fel ibland och inte försöker framstå som perfekta är mer omtyckta än de som aldrig varken gör fel eller erkänner det.

   Svara

   Fast om allt bara ska vara slätstruket – hur kommer vi då framåt? Om folk är rädda för att misslyckas eller göra fel – hur kan vi då bli bättre?

   Självklart finns uppenbara problem som man kanske kan undvika genom att läsa på bättre innan men jag tycker att det är fånigt att tro att vi ska kunna ha sociala medier utan diskussion.

   Svara

    Håller verkligen med dig, Lina.

    Svara

    Ja men precis! Det är ju det jag menar. Genom att göra fel lär vi oss saker. Hade jag samarbetet med ett företag hade jag kollat upp dem INNAN och sett vad andra hade gjort för misstag, vad företaget står för etc.

    Att säga vara rädd för att misslyckas och inte läsa på inför ett sammarbete är inte samma sak. Självklart ska man få misslyckas (det är så man lär sig saker) men att skylla på att ”man inte visste” när svaret finns en googling bort är bara dumt och nonchalant.

    Svara

  Gillar Sandras blogg överlag och har följt den länge. Men får ofta känslan av att hon tycker att konstruktiv kritik är gnällig och överdrivet PK. Hon vill flyga hela tiden och äta kött och använda djurtestat smink osv och känner sig begränsad när folk påpekar det. Hon går till privat terapeut men får betalt för att uppluckra välfärden genom att göra reklam för KRY. Hon gör mycket rätt som bloggare – smart copy osv – men något i hennes tonläge på senare tid gör att hon liknar Horace Engdahl (typ ”varför kan inte folk låta mig vara priviligierad ifred!!”)

  Svara

   Typiskt övre vänstermedelklass: medveten om samhällsproblemen men vill inte kompromissa sina egna nöjen som görs på samhällets och planetens bekostnad.

   Svara

  Alltså du är så genomfalsk i din hyllning av Sandra medan du beter dig som en ordentlig mobbare gentemot andra. Superfjantigt inlägg!

  Den här bloggen drar läsare pga att det ursprungligen var en ordentlig välbehövd bevakning. Nu skriver du bara fåniga hyllningsinlägg till det ena dumma efter d andra, lyfter olika fula klädkollektioner osv. Istället för att fördjupa dig i det du är bäst på: bevakning. Tex: varför åkte så många influencers på reser till maldiverna nov-feb? Eller när du samlade alla som gjorde dold reklam för julbordet på hallwylska. Det är din styrka. Inte sånt här trams. Sandra fick genuint bra kritik o det säger ju snarare mer om henne att hon inte är proffsig nog att bemöta det. Varför gjorde hon inte sin research? Vad fick hon ut av samarbetet? Varför är kry problematiskt? Ångrar hon skiten? Vilka andra har gjort reklam för kry? Osv! Bevakning. Inget jävla tyckande.

  Svara

   Okej. Vill du att jag bemöter den här kommentaren?

   Svara

    Saklig kritik. Varför inte?

    Svara

   Bra kommentar av W!

   Svara

   Men det är ju en blogg och ingen statlig utredning hon driver, och då har hon väl rätt att lägga upp innehållet som hon vill?

   Svara

  Alltså är lite trött på Sandra Beijer. Hon har fått lite kritik på två av sina inlägg på sistone och nu låter det att hon har ont i magen över att gå in och kolla kommentarerna. Alltså det är ju inte hat? Blir trött på alla överkänsliga influencers. Ni vill vara ett varumärke, ja men guess what? Varumärken granskas och kritiseras.

  Svara

   Men precis! Hon vill försörja sig på sina läsare men hennes läsare ska inte få ifrågasätta hur hon försörjer sig på dom.

   Svara

    Hon bryr ju sig inte om sina läsare, hon vill bara tjäna pengar för att hon har tröttnat på bloggen

    Svara

   Är du lite trött lilla vän så borde du gå och lägga dig. Knappast Sandras eller någon annans ansvar att hålla dig pigg och alert.

   Svara

    Oj, låter som en Sandrakommentar det där.

    Svara

  Ojdå du brukar väl annars vara väldigt aktiv med att ifrågasätta, du ifrågasätter minsta lilla grej ofta och vinklar ofta till fel. Men det är klart, det gäller olika personer förstås. Skillnad på folk och folk, och vissa bör bemöta och svara på samma sak flera gånger om medans andra inte alls behöver det. Okej.

  Svara

  ”Bara för att du KAN ifrågasätta allt ifrån färgen på en klänning, längden på ett hår, ett företag, ett namn, en bild, en pose, en extra punkt eller att någon svarar eller inte svarar på ett sätt du finner önskvärt så betyder det inte att du SKA.”

  Fast du har ju tillagnat valdigt manga inlagg till att kommentera hur bloggare poserar med sina fotter, samt ifragsatt varfor blondinbella har svartvita bilder. Kanns lite motsagelsefullt nar du skriver sa.

  Svara

   Mycket motsägelsefullt, men det är det ofta här. Verkar som att det inte kan bestämmas vilket ben hon ska stå på. Typ.

   Svara

    Sprättbenet, obviously.

    Svara

     hahaha <3

     Svara

   Gällande Bella verkar alla elaka kommentarer välkomna. Jag tycker det är väldigt illa att CC gör sådan skillnad på olika personer. Alla borde ha en viss grundläggande moral som säger att elaka kommentarer om utseende och annat inte är okej. De ska inte stå kvar oavsett om de handlar om Bella eller någon annan som till exempel Cissi W. Punkt.

   Att anmärka på allt är ju precis vad CC gör när det gäller Bella?

   Svara

    Fast CC kritiserar väl inte Bella för att hon skiter fullkomligt i det som skrivs här? Om hon gjorde det skulle det vara inkonsekvent.

    Svara

  ”Kritik ska vara genomtänkt och gärna också respektfullt komponerat, inte utslängt som ett hastverk bara för att du KAN!” ? – Oj, men praktiserar du det själv, lever du som du lär? Nja inte riktigt va.

  Svara

  Jag är trött på folk som bara måste ”kritisera”’ minsta lilla och saker som inte ens behöver kritiseras. Alltid något som ska klagas på.

  Svara

  Vissa här kritiseras för minsta lilla ord medan andras förehavanden (Kenza ex) alltid vänds till nått positivt.

  Svara

  Undarr hur mycket del alla provocerande bloggskribenter bidragit till detta hårda klimat som råder i många kommentatsfält. Eller är det flashbackandan som breder ut sig?
  För syns du inte finns du inte, och många kommentarer är ju bra för statistiken. Trista är ju att folk nog överger bloggar när det bara är surnissar som kommenterar. Och utan kommentarerer blir ju en blogg bara som vilket opersonligt magasin som helst..

  Svara

  Jag undrar om Sandra kanske håller på att tröttna på sin blogg. Hon har ju hintat några gånger om att det kanske är dags att sluta? Hennes blogg ser nästan lika ut nu som när hon började för 10 år sedan, jag tänker, att det är kanske så att hon har tappat sugen, kanske växt ur sin blogg och inte längre vill vara ungdomsbloggare, vad tror ni?

  Om man jämför med Elsa så ser man att hon bara blir blir bättre och bättre. Hennes samarbeten känns också mer genomtänkta.

  Svara

   Hon har garanterat tröttnat på bloggen, det märker man verkligen av nu när den och ”influencers” har blivit större.
   Tycker att hennes blogg var jättemysig när jag var tonåring, nu är det bara en massa dåliga samarbeten med tex kry, kex, blommor osv medan hon flyger runt och orkar ingen ens göra inlägg som handlar om den dagen till ära

   Svara

   Jag tror att skillnaden mellan dem är att Elsas livsstil har förändrats genom åren, (slutat som programledare, fått barn, köpt sommarhus) vilket skapar nya vinklar hela tiden och underlättar förnyelse av bloggen. (om det är slut på idéer kan hon slänga in något om Lynn’s utvecklingsfas, planer på nya lägenheten de behöver hitta för att Lynn ska kunna få ett eget rum eller gotlandshuset) Sandras liv står mer och stampar vilket gör det svårare att hitta nytt material.

   Svara

    Förstår vad du menar. Men tycker personligen att det är skönt att läsa Sandras blogg just för att hon inte har barn osv. Dock finns det såklart andra sätt att förnya sig på! Innan åkte Sandra utomlands för att bl.a. variera innehållet men det funkar ju inte på samma sätt idag. Med tanke på att hon har flexibelt jobb hade jag tyckt det var kul om hon gjorde en längre, utförligare interrail-resa till mindre ”typiskt bloggiga” delar av Europa (så trött på Paris som grej). Eller jobbat mer med intersektionell feminism och använt sitt inflytande för att lyfta underrepresenterade röster. Grejer som är lätta att passa in i hennes existerande koncept, men som visar på att vi inte är fast ca 2007 längre. Men detta är ju bara önsketänkande och Sandra gör precis som hon vill såklart

    Svara

  Jag håller helt med Camcam här! Till skillnad från nästan alla andra uppenbarligen? Ett exempel på just en sådan blogg är Bookens. Så evinnerligt tröttsamt att läsa försvarstal efter försvarstal. Zzzznark liksom.

  Vissa följare (en viss generation?) är så otroligt tjatiga i sina kommentarer just kring detta. Släpp det och gå vidare i era liv säger jag bara. Nätet är fullt av andra bloggare om det inte passar er just där ni är och läser. Livet utanför nätet pågår i detta nu. Släpp tangentbordet/mobilen och ta en promenad i friska luften istället. Jesus!

  Självklart ska man få kommentera och reagera, men gör det konstruktivt som sagt! Har du inte tid eller ork att komma med något vettigt, strunta då i att skriva överhuvudtaget. Jo, det är säkert, man KAN göra så.

  Ja, jag är född på 70-talet. Lite äldre, lite klokare…

  Svara

   Vilken generation åsyftas? Eller är det bara alla efter 70-talet 🤒

   Svara

  Paula gör reklam för chiquelle där kjolen lyser RAKT igenom! Så otroligt att göra reklam för genomskinliga kläder?

  Svara

   Nämen vafaān!
   Vilket problem. Vad ska nu ske?

   Svara

  Någon som kan ge tips på vad jag kan underhålla mig med? Är hemma sjukskriven i minst en vecka till och börjar bli så uttråkad. Jag kan inte ta mig så långt hemifrån (max gå 150m).

  Svara

   Fråga på ett familjeforum eller kanske på fb!

   Svara

    Nej jag frågar här då alla är så kreativa här. Exklusive dig då kanske 😔

    Svara

     OT är reserverat för öppet spår. Så besök vänligen familjeliv eller liknande.

     Svara

      Men herregud. OT är reserverat bla bla bla. 🤮 A: Här kommer ett tips: Lär dig något nytt, finns många bra instruktionsvideos på youtube.

      Svara

   Ladda ner Fortnite!

   Svara

    Haha! Vad är det?

    Svara

   Måla naglarna. Är ju evighetsprojekt med alla lager som ska torka utan att hundhår eller annat bös hamnar i det.

   Fixa till fötterna och tånaglarna när du ändå är igång.

   Lär dej suduko

   Sy sqrunshis 😅 hur det nu stavas…

   Svara

   Skriv, måla, läs. Rensa i något skåp/garderob.

   Svara

   Seriemaraton, spela tvspel/datorspel, baka, laga annorlunda mat, läs böcker, virka en filt eller annat handarbete(finns bra instruktioner på YouTube), öva sminkning, måla naglarna, lägg pussel, beställ hem foton i pappersformat och gör fina album, skriv noveller, planera födelsedagspresenter och julklappar, läs gamla bloggar, sortera garderoben, rensa kökslådor, gör matlista för flera veckor framöver, börja med aktier, meditera, rota i skräplådor i förrådet, ring en vän du inte pratat med på länge, byt gardiner, renovera en möbel.

   Hoppas du hittar något du tycker är kul!

   Svara

   Ska det va så svårt att hålla sig till ot?!?

   Svara

  Verkar som att du har en girl crush på den här Sandra, för det hade ju aldrg skrivis såhär medhållande och smörigt om en annan viss bloggerska som frekvent avhandlas här.
  Varken ordamässigt eller sakmässigt, då hade du tvärt om uppmuntrat kritik för kritiserandets skull, gärna med en skottkärra ifrågasättande och en nypa krävande av svar på tal!?
  Märkligt när det blir så tydligt.

  Svara

   Nej, den ska jag tydligen ha på Egoina. 🥰

   Svara

  Verkligen intressant att läsa hur de som kommenterar tolkar detta inlägg. Jag kanske helt har missuppfattat men visst är frågan när är det dags att sluta älta krav på försvarstal och förklaring av tidigare inlägg?
  Jag är mycket mer intresserad av vad folk verkligen gör än det de säger att de ska göra. Om Sandra inte längre kommer att ha betalda inlägg av KRY eller någon av dess konkurrenter ja då vet jag hennes ställningstagande.

  Svara

  Glömmer aldrig Tyras oändliga svar på tal-inlägg.

  Svara

   De var ändå lite underhållande att läsa…

   Svara

   De var verkligen tröttsamma

   Svara

   Ja där kan vi snacks wall of text när Jon drog igång. Kollar in på hennes Instagram ibland, hon verkar fokusera mycket på det førflutna, gamla shower, tidningar, kenza och tyrashow osv. Verkar længta tillbaka till det livet en del. Kan ju iofs førstå det. En svenssonvardag kan sækert framstå slm trist i jæmførelse..

   Svara

    Tyra publicerar lite märkliga inlägg ibland. Sen försvinner hon några veckor för att sen lägga upp många inlägg på kort tid. Verkar vara samma mönster som när hon bloggade. Verkar ha minst lika mkt problem med tramadol nu som då. Samt med Elvanse.

    Svara

  Väldigt många som skriver att Sandra B flyger mkt men hon flyger inte alls så mkt som t ex Camilla Läckberg o Jessica Almenäs. När SB flyger till Frankrike då flyger Almenäs till USA o Korea.

  Svara

   Fast är det inte mer dubbelmoralen i det att hon skrev under någon debattartikel där de vill begränsa flygandet samtidigt som hon flyger själv?

   Svara

    Och det ville Camilla inte heller ge Sandra kritik för, utan vinklade det till någon förfel till Sandra, så löjligt!

    Svara

     Fördel*

     Svara

  Jag tycker inte att du är trovärdig längre och jag tror att du kommer att tappa läsare. Jag har följt denna blogg sedan de startade och det genom dina pingback. Jag gillade bloggen. Men de senaste åren upplever jag dig så okonsekvent och göra sådan skillnad mellan bloggare. Inte bra. Så tack och hej för mig.

  Svara

   Håller med samtidigt som även det här är en blogg och ingen neutral granskning?

   Svara

    Ibland hävdas det dock att det görs ”granskningar”. Det går inte att granska och vara subjektiv samtidigt. Camilla skrev ju ett inlägg om hur irriterad hon blev på att inga andra medier skrev om hennes Bellagranskning. Den hade ingen trovärdighet.

    Svara

     Nej det är iofs sant!

     Svara

  Nä, jag håller inte med. Får man 50+ kritiska kommentarer så bör man bemöta det. Inte försöka sopa det under mattan med passivt aggressiva ”nu går vi vidare med våra liv”. Känns som att många på sociala medier skulle ha nytta av en PR-rådgivare.

  Svara

   Cam Cam är ju också expert på att vara passivt aggressiv. Är väl som med vilket jobb som helst, ibland får man kritik? Maten var för salt idag, den här körningen till Arlanda var ryckig, presentationen som gjordes var unte tipp topp OCH SÅ VIDARE.

   Svara

    Ja, det är det många som är. Fortfarande inte ett vettigt sätt att bemöta kritik på i arbetet. Speciellt när det gäller kommunikationsbranchen, och kanske i synnerhet då kriskommunikation. Som företag bedöms man ju inte bara utifrån själva felsteget, men även utifrån hur man bemöter krisen. Det viktiga är att vara snabb, ta ansvar och vara öppen. Att lämna en kommentar (som f.ö. försvinner i mängden bland all kritik) som i princip säger ”ojdå hoppsan visste inte att det här var kontroversiellt men kolla KRY har svar”, sen lägga locket på är inte bra bemötande. Typ tre rader i ett måndagsinlägg hade varit bättre. ”Förlåt, jag insåg inte hur kontroversiellt ämnet är. Tack för all er feedback, jag tar med mig det till framtida samarbeten och kommer göra mycket bättre research till nästa gång. När det gäller KRY är samarbetet avslutat, så hoppas vi kan gå vidare från detta nu!” Så himla svårt är det inte…

    Svara

  Detta inlägg är ett perfekt exempel på hur man tar en situation och förvränger den så att den passar ens åsikter. Seriöst, Camcam, det är sååå genomskinligt hur osakligt det börjat bli här på bloggbevakning…
  Sandra gnäller som ett litet barn om hur hon minsann tycker att det är synd om henne som får kritik som äter kött, flyger, gör dålig reklam osv. Men samtidigt ska hon marknadsföra sig som vänster. Saknar lite mer kritisk granskning.

  Hur funkar det egentligen att påstå att man är vänster när ens beteende knappast korrelerar med vänsterpolitik öht? Att ALLA hennes vänner är vita? Fastän hon hänger på klubbar och områden i Stockholm med högre segregation än andra centrala områden och klubbar? ”Råkade” det bara bli så? Jag menar inte att jag själv tycker åt ett visst håll i dessa frågor, men tycker det är rätt osakligt att låta andra bloggerskor kritiseras för varenda andetag medan Sandra blir hyllad. För vadå? Hon beter sig som en överpriviligerad vit snorunge från Karlaplan som urlakar ”vänster-imagen” för marknadsföring av egoistiska skäl. Knappast välfärdsstöttande.

  Svara

   Alla hennes vänner är vita? Menar du att hon ska ut och ragga kompisar som inte är vita? Att hon ska välja ut människor pga deras hudfärg? Identitetspolitik suger verkligen.

   Svara

    Nu lät jag otrevlig. Förlåt det var inte meningen och jag kanske misstolkade dig. Jag ber om ursäkt isf.

    Svara

    Nej, det har jag inte heller påstått. Om du läser igen så förstår du vad jag menar, om inte du med flit försöker vrida på mina ord, alltså. Det jag menar är att det minsann är märkligt att alla råkar vara vita när hon hänger på ställen med högre segregation såsom Trädgården. Särskilt med tanke på hur hon är ute jämt och träffar nya människor hela tiden.

    Svara

   Visst menar du väl LÄGRE segregation? Segregation betyder ju att människor (i det här sammanhanget) hålls åtskilda.

   Svara

    Det gör jag, såklart! Tack för rättelse! Trött hjärna hehe

    Svara

  Varför, varför läser man en blogg som man inte gillar? Och om man nu gillar delar av bloggen varför hoppar man inte över inlägg som man inte tycker om? Det går faktiskt, det skulle till exempel inte falla mig in att läsa om Sindy, Gabjoss eller Öppet spår för den delen. Men jag är väldigt road av Bellas ständigt återkommande galenskaper. Utan att för den skull hata eller vara besatt eller hur många här väljer att uttrycka sig. Hur har man fått för sig att en personlig blogg är jämförbar med en statlig utredning eller ännu värre har en skyldighet att skriva om just det JAG vill läsa? Eller tycker man bara att det är kul att gnälla? Så många frågor, upplys mig gärna.

  Svara

   Jag tycker det handlar om att de gör sig själva till varumärken och tycker man att varumärke eller företag gör något galet har man rätt att ifrågasätta. Det är klart att det inte är roligt att bli kritiserad eller ifrågasatt, men om du är ditt eget varumärke, och dessutom med bestämdhet hävdar att det är ett yrke, får du acceptera att ifrågasättande och kritik (ej rena hot och hat) kommer med jobbet. Du kan inte både ha kakan och äta den.

   Svara

  Jobbar inom sjukvården (på golvet, ej chef osv) och tycker det är så frustrerande när jag som inte har något att göra med ex patientens ickefungerande vårdcentral indirekt får kritik för det. Som kommentaren ”om jag vore dig skulle jag strejka för det sjukvården fungerar så dåligt” och så får man va diplomatisk när man egentligen vill ba vill säga ”kan inte du säga något snällt till mig och jag får inte strejka och de flesta gör så gott dom kan”. Fast jag vet att det är vissa delar i sjukvården som inte fungerar så bra. Tänker att det är lite så med Sandra, att hon känner att hon får kritik inte bara för det som är rimligt att kritisera (tex kry-grejen) utan även större grejer som klimatet, patriarkatet, klasskillnader. Då kan jag förstå att man lackar eftersom jag personligen tycker att dom ämnena är mer intressanta när man diskuterar på större skala.

  Svara

  Nu läser jag inte kommentarerna varenda dag i SB:s blogg, men när jag gör det tycker jag att det i stort sett bara är väldigt snälla ord. Kry-inlägget var ett undantag, och det är rimligt. Det finns en skillnad i att klaga på uppenbara privata livsval (”Varför har du så mycket smink”, ”Varför äter du kött”) och att klaga på ett affärsbeslut som samarbetet är. Dock tycker jag också att det är segt med svarsinlägg och det skulle inte passa i Beijers blogg eftersom den inte har särskilt mycket dialog med läsarna.

  Svara

   Fast det har den väl? Hon har ju haft ”answers to past weeks comments”-inlägg och svarar ofta på kommentarer i kommentarsfältet. Samt alla inlägg om läsarnas finaste minnen, brevvänsinlägg, tips osv. Jag tror det är just pga att hon brukar ha en sån nära relation till sina läsare som de blir besvikna när hon lägger locket på.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.