Is it that pregnancy brain playing tricks?

Återigen har Michaela Forni ”glömt” följa marknadsföringslagen på sin blogg när hon gör reklam för företaget Fundler.
Kanske skulle ”gravidhjärna” vara en godtagbar anledning om det inte var så att det inte är första gången hon ”glömmer” något sådant här.

Som sagt – jag vet ingen annan yrkeskår som ”glömmer” följa de lagar och regler som stipulerats kring deras arbete så mycket som influencers. 
Tänk om läkare, psykologer, bankanställda, poliser och socionomer exempelvis skulle ”glömma” sin tystnadsplikt hela tiden. Tror ni det hade gått obemärkt förbi?

KLICKA HÄR!

NU har det kommit upp en reklammarkering på Fornis inlägg men det har legat uppe utan hela dagen.

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Språkmänniskor!!!

  Är det någon som vet vad det heter när man erbjuder en exempelvis grönsak i olika former/tillagningar? För att uppleva dess olika smaker? Typ sappre, suppare… Nu blabblar jag bara mn blir galen av att inte komma på vad det är.

  Svara

   Finns ett öppet spår strax innan detta, där kan du säkert få hjälp😊👍

   Svara

    Lägg av torris. Ända sedan camcam förbjudit OT har kommentarsfältet dött ut.

    Svara

   Sapere

   Svara

   Sapermetoden! (Som en del felaktigt stacar med två p)

   Svara

  Undrar varför Margux inte får lika mycket kritik för sitt sammarbete med Kry som Sandra? 🤔

  Svara

   De kanske inte har samma typ av läsare 😊

   Svara

    De som ger kritik för ett sådant samarbete och blir arga tycker nog inte det är okej oavsett vem som gör det.

    Svara

     Nej men de kanske inte läser den bloggen…

     Svara

    Nä Margaux följare är väl rätt unga tänker jag.. de bryr sig nog inte så mycket

    Svara

   Folk brukar klaga mycket i kommentarsfältet att hon ”ständigt gör samarbeten med kry och mat.se”.

   Svara

  Det här är ett ämne jag har erfarenhet så här kommer mina gratis råd.

  Att spara till barnet är en jättebra idé. Att lägga undan hela barnbidraget ger barnet ett fantastiskt utgångsläge. Se bara till att sparandet inte urholkas av onödiga avgifter. Jag sparade till mina barn i Avanza Zero (fond utan avgift).

  Viktigast av allt är dock att du har sparandet *i ditt eget namn*, annars kan barnet göra vad det vill med pengarna när det blir myndigt. Och det vill man ju inte alltid. Mina barn kommer att få drygt en halv miljon i insats till första bostaden. Ingenting annat. Inte resor, sportbilar, tatueringar, champagnevaskande.

  Svara

   Gör likadant! Vår son får enbart pengarna till bostad eller annat vettigt. Vill han studera utomlands (alltså inte nån partyspråkresa) eller dylikt kanske det är dit en del av pengarna går men blir ingen resa till Sunny beach eller backpacka i Asien för pengarna, då får han skaffa ett extrajobb.

   Svara

   Gratis råd här med: Tänk inte för mycket på avgiften! Förstår att många lockas av fonder såsom Avanza Zero, men det är ju avkastningen man vill åt i slutändan. Det finns fonder, exempelvis Lannebo, Spiltan etc. som avkastar på 3års/5års-historik det dubbla och eventuellt det trippla som Avanza Zero. Det är såklart högre avgifter på dessa fonder, men som sagt – avkastningen räknas i slutändan och då kan det gärna kosta lite mer.

   Svara

   Ett gratis råd här med: avkastning och kurser visas alltid efter alla avgifter. Så bara för att en fond är gratis behöver den inte alltid vara bättre än en fond med lite högre avgift. Och sparar man till barnen i sitt egna namn så lägg det i en kapitalförsäkring och ha barnet som förmånstagare. På så sätt kan ingen annan än just den som står som förmånstagare få ut pengarna i kapitalförsäkringen vid ett ev dödsfall.

   Svara

   Bra grej, en bekants dotter gjorde en bröstförstoring för pengarna direkt hon fick dem som 18 åring..

   Svara

    Ha ha, underbart! Ja är ungarna 18 och pengarna deras så kan inte mamsen o papsen bestämma längre. Galet men ändå befriande på nåt sätt att markera att ”nu är det jag som bestämmer”

    Svara

  Fundler är väl Margaux pojkvän Jakobs företag??

  Svara

   Han har någon inblandning där ja

   Svara

  Hon har gjort ett försvarsinlägg

  Svara

  Skattepengar till kontantinsats åt Fornis barn. Hennes personliga beslut vad hon gör med pengarna är ju smart, riktigt osv när man har god ekonomi men det var knappast detta barnbidraget avsåg att hjälpa till med. Det borde verkligen vara baserat på inkomst.

  Svara

   Det är ju inte direkt ovanligt dock. De flesta jag känner lägger undan barnbidraget åt sina barn.

   Svara

    För dig kanske det inte är ovanligt. Mitt barns barnbidrag går till kläder, skor, aktiviteter, födelsedagspresenter, julklappar och annat. Är så tacksam över att få summan varje månad även om den i princip kvittas med summan vad fritids kostar varje månad.
    Om man inte vill röra barnbidraget skulle man iaf kunna höja maxtaket på förskoleavgiften och låta höginkomsttagarna betala mer. Taket har väl inte höjts sedan 90-talet?

    Svara

     Höginkomsttagare betalar redan mer i skatt.

     Svara

     Maxtaxa på förskoleavgiften höjs väl varje år ändå?

     Svara

   Är väl upp till föräldrarna att avgöra hur pengarna gör störst nytta för barnet!?

   Svara

    Jag skrev att på ett personligt plan, för en person med god ekonomi så är det ju smart att hon gör så. Men det visar också på att pengarna är ”överflödiga”. De behöver dem inte för en ny overall eller annat vilket enligt min mening snarare är vad barnbidraget är avsett för.

    Svara

  Förstår verkligen anledningen till att barnbidraget är allmänt, så att det inte skall kännas som en fattigpeng osv. men blir så ledsen av att höra hur olika förutsättningar barn i Sverige får. Att skattepengar går åt till att vissa barn får en kontantinsats till en lägenhet medan andra barn knappt har pengar till mat månaden ut. Väldigt olika start i livet som unga vuxna.
  Jag förstår att världen ser ut så osv men ändå….

  Svara

   Livet är ju tyvärr inte rättvist

   Svara

   Visst är livet orättvist, men alla barn oavsett bakgrund ska erbjudas samma förutsättningar och tjänster i Sverige. Man ska inte göra skillnad på barn och barn. Deras föräldrars bakgrund och förutsättningar ska inte spela någon roll i dessa beslut.

   Svara

    Barn erbjuds samma tjänster. Det är därför vård är gratis för alla barn. Skolan är gratis för alla barn och till skillnad från andra länder har vi inte privatskolor vi betalar för som då är mkt mkt bättre. Vi har det väldigt bra i Sverige så att klaga på att man har olika föräldrar blir lite larvigt. Klart det alltid kommer vara lite olika beroende på föräldrarna, det är ju oundvikligt.

    Vad som däremot skulle hjälpa är om vi i sthlm fick marknadshyror. Då skulle det inte finnas en bostadskö där man måste stå i 10+år , folk skulle inte sitta på hyresrätter de inte bor i, unga skulle inte behöva köpa en egen bostad och studenter och nyinflyttade till Sthlm skulle kunna fixa lägenhet inom en rimlig tid.

    Och att ”höginkomstagare ska betala mer” tro mig, jäääävlar vad man betalar mer när man anses som höginkomsttagare fast att man faktiskt inte tjänar så mkt. Detta är ett problem då det gör att det inte lönar sig att jobba hårt i Sverige. Allt går bort i skatter och sen ska du dessutom betala mer för vissa saker.

    Svara

  Varje gång det dyker upp något om Forni här så undrar jag hur i all världen hon fortfarande kan vara aktuell 😅 Läste hennes blogg förr (typ rar-tiden och då och då när hon bloggade för Stureplan), men nu kan jag knappt tänka mig något tråkigare 😕

  Svara

   +111111

   Så passé 😫

   Svara

   Läste oxkså henne då och hon var lite min stilikon 🙂 ville också sitta i läderjacka och acne skor i rom och röka 🙂
   Men nu…. BARA reklam och så tråkig och tillrättalagd.

   Svara

  Paow fick betalt för att ställa upp i lyxfällan.

  Svara

   redan? xD

   Svara

  Vi har råd att sätta undan pengar varje månad till barnen, men väljer att inte göra det. Det andra ger till barnen sätter vi in och de kommer barnen få göra vad de vill med. För mig fungerade det bra att inte få några sparade pengar från mina föräldrar+ att jag fick i min uppfostran lära mig att ta mycket ansvar och inse pengars värde. När jag skulle flytta till studentstad så fick jag sitta och uppdatera internet och ringa runt. När jag började jobba kunde jag köpa en egen lägenhet i en dyr stad, som sedan bidrog till att jag kunde köpa radhus. Jag tycker inte man ska ha fokus på pengarna, utan vilka kvaliteter man tycker är viktigt att sina barn ska få genom uppfostran.

  Svara

   Du vet att bostadsmarknaden ligger i ständig förändring, både när det gäller bostads- och hyresrätter? Det ser inte ut som det gjorde för 10-15 år sedan. Vi har en enorm bostadsbrist i Sverige och utan kapital eller kontakter så tar man sig sällan någonstans på den marknaden idag, tyvärr. De förutsättningar du hade kommer inte gälla för dina barn.

   Svara

    Jag har koll på hur bostadsmarknaden ser ut, tack. Jag menade inte att jag köpte lägenhet för liten summa för 3år sen, alltså inte 10-15 år sen. Min uppfostran gjorde att jag blev en jävel på att spara pengar menade jag. Hur bostadsmarknaden ser ut om 18 år vet jag inte än, men med rätt verktyg kommer mina barn klara det också.

    Svara

  Hej alla med barn!

  23 åring här, 100% barnfri men själv relativt nybliven vuxen. När jag fyllde 18 fick jag tillgång till de knappt 100 000 kr jag hade i fonder, och har inte rört dem en gnutta utan fattar att det är till en lägenhet eller dylikt.

  Tycker allvarligt att det låter suuperdystopiskt att inte sätta in fonderna i barnets namn så att de ”bara får det till en lägenhet, tills dess håller vi på dem”. HUR ska man lära sig om pengar då är det tänkt, om mamma och pappa bestämmer åt en även i vuxen ålder? Prata. Med. Era. Barn. Om. Pengar. Lär dem vad ränta är, låt de hushålla sin veckopeng, betala mlbilräkningen tillsammans osv, och förbered dem inför ett liv med ansvarsfulla ekonomiska beslut istället.

  googla financial literacy (detta är vad jag jobbar med så pratar inte helt ur nattmössan trots att jag är så ung) och snälla försök ta till er allvaret i att vi håller på att uppfostra en generation människor – som jag tekniskt sett tillhör – som inte överhuvudtaget vet hur man har hand om pengar.

  Detta är alltså inte alls ett sätt för mig att momshamea någon, utan ett 100% rop på hjälp på er som är äldre, har barn och alltså MAKTEN att rädda det ekonomiska systemets framtid.

  Eller vad tycker ni?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.