Matplatsen kör EFIT idag

EFIT står för ”ett foto i timmen” och jag tänker att man måste ha ett relativt innehållsrikt OCH varierat liv för att det ska bli intressant och för att det ska kunna hålla en hel dag. 
Om någon är intresserad så kommer jag köra EFIT på Bloggbevaknings Instastory i morgon så nu måste jag sätta mig och boka in mängder med hemliga möten, fika och bubbel-lunch (alkoholfritt förstås) för att inte varje uppdatering ska vara antingen ”jag i soffan med valp” eller ”jag i soffan med katt”.
Den enda EFIT som skulle kunna vara tråkigare än min än Tjocka Hetsätarkattens. Han sover nog runt 22 timmar per dygn, men så är han en gammal farbror också.
Än så länge har vi fått se Matplatsen dricka kaffe och duka. Spänningen är olidlig inför nästa uppdatering.

Men jag minns när Kenza, Angelica Blick och gänget körde med liknande inlägg och man faktiskt fick uppdateringarna i realtid. Nu för tiden ska allt proffsfotas och publiceras inte förrän flera dagar senare och då känns det helt enkelt inte lika kul.
Håller ni med?

Och på tal om realtid.
Igår kväll låg jag – och Magnus som tvingades delta – och tittade på Aftonbladets livesändning av en giraff som skulle föda ”vilken sekund som helst”.
I skrivande stund har det fortfarande inte tittat ut någon giraffbebis och jag känner att jag förlorat allt mitt förtroende för Aftonbladet – och för uttrycket ”vilken sekund som helst”.
Och det här dyngnade man för… – som kidsen skulle sagt.

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Aftonbladet, Expressen, Breakit.. Ingenting handlar om nyheter längre.
  Allt bara en ständig jakt med ”Clickbates” för att kunna visa upp besökssiffror så man kan dra upp priserna för annonsering.

  Svara

  Tycker ’matplatsen’ är sååå tråkig, läser inte hennes blogg.

  Svara

   Tråkig och endast hets till konsumtion. Hela hennes hem är som en utställning av sponsgrejer/kläder. Det lilla dockskåpet som byter skepnad i hiskelig takt med modet och trenderna. Möbler som är såååå fiiiina ena stunden (och givetvis sponsrade) men utbytta nästa. Så opersonligt! Urk så ofräscht leverne år 2019.

   Svara

  haha, samma sak med en giraff för två år sedan. ”vilken sekund som helst” slutade med att jag bevakade där där giraffen live varje dag i två veckor vid sidan av ALLT jag gjorde… vågar inte ge mig in på det och fastna igen..

  Svara

   Det är samma giraff den här gången. Förra gången satt jag också och följde i säkert 5 veckor utan att något hände. Helt sjukt hahaha.

   Svara

  Vad har en födsel av en giraff med sociala medier att göra?

  Svara

  Har kollat på tiger som skulle få tigerbebbar på Youtube. Jo dom kom men nog fick man följa den resan några dagar.

  Svara

  Kolla va pingis precis la ut i economista gruppen på FB 😛

  Svara

   Jag skulle precis skriva om det! Reklam för Löwengrips produkter på Åhléns outlet, börjar bli trött på den Economista-gruppen – visst att de startade den, men den ska handla om ekonomi och aktier.

   Svara

    Samma här. Så tråkig grupp och funderar varje dag varför jag ens är med i skiten.

    Svara

     Gå ur. Det gjorde jag.

     Svara

  Matplatsen är verkligen en sorglig blogg numera. Shopping varje vecka, nytt nytt nytt. Både kläder och väskor och inredning byts ut i en rasande fart. Jag tycker inte att det är kul att läsa sånt längre, det blir bara en trist känsla när man tänker på hur denna konsumtionshets styr så många människor. Också nyfiken på hur det är möjligt att shoppa så mycket och leva ett sånt liv som de gör med massor av resor och hotellweekends och ”vardagslyx”, men tydligen måste hon ju tjäna mycket på bloggen för hur skulle det annars gå ihop?

  Svara

   Vunnit pengar? Ärvt pengar? Lånat för att bekosta en livsstil de egentligen inte har råd med? Sistnämnda tror jag är vanligt idag. Det jag reagerade på en gång var att hon köpte mer eller mindre en hel uppsättning av en av Royal Copenhagens svindyra serie, det gör man inte bara så där, där och då började jag fundera över vad de får sina pengar ifrån. Kan hon verkligen tjäna så bra att de kan leva så extravagant som de gör?

   Svara

    Sen kan hon säkert köpa mycket på företaget (allt porslin, hushållsgrejer, mat) med ursäkten att hon har en ”matblogg” och måste ha rekvisita. Drar man det till sin spets kan ju allt från matvarorna i deras kyl till det nya matbordet kunna dras på företaget?

    Svara

     Givet så är det sponsrade

     Svara

   Det går kanske inte ihop- egentligen? Nog inte helt ovanligt.

   Svara

  Pingis gör reklam för LCC i Facebookgruppen Economista.
  Kommentarerna visar inget stort intresse för varken reklam i gruppen eller märket LCC. Har skärmdump om du vill ha! 🙂

  Svara

  Äter hon verkligen det hon lagar, tror ni? Inte elakt ment, men hur sjutton kan hon fortfarande vara så otroligt smal?

  Svara

   Hon säger ju själv att hon ”drar ner på” kolhydraterna ibland… Såklart ser det konstigt ut med bloggare som lägger upp dignande fat med kaloristinn mat och alkoholhaltiga drycker flera ggr per vecka samtidigt som de alltid ser lika smala ut.

   Svara

   Det gör hon inte, hon äter typ LCHF. I know 😉

   Svara

    Aha. Låter ju mycket mer troligt än att hon faktiskt skulle äta de där bakelserna hon brukar lägga upp bilder på.

    Svara

  Började kolla på den giraffen i förrgår natt.. Har den fortfarande inte fötts? 😂😂😂

  https://lisabomsjo.vimedbarn.se

  Svara

  Så på den når hun fødte for to år siden også. Det tok uker før den kom. Ser på YouTube nå også😂

  Svara

  OT
  Hur kan Isabella ha råd att bygga pool, ett poolhus med övernattningsmöjligheter och allt runt omkring. Hon verkar ha hur mycket pengar som helst?! Om det är något form av samarbete måste det ju reklammärkas och förmånsbeskattas.

  Svara

   Hela huset är ett samarbete, fast dolt. Ser ut som om Bellman (fy auto), Bella ska det va, har köpt det, men det lär vara en uppgörelse mellan flera parter. Alla med siktet istället på att tjäna pengar på huset…

   Svara

  Matplatsen har ju inte gjort nåt på hela dagen. Så kan min lördag se ut när jag är ledig. 🤦 Snacka om stepfordwifes. Hon tog dock en paus😅 vid tolv, paus från vad? Bäst är kommentarerna. Alla husfruar som tycker hon är såå duktig. Snacka om att vara lat. Hemskt vad sekundärkränkt jag blev. Ska nog inte gå in på den bloggen mer.

  Svara

   Haha samma här. Jag kanske ska låta bli att läsa om jag blir så provocerad? Hon gör ju ingenting. Bakar lite kakor och gör en smörgåstårta som hon ska bjuda grannarna på. De turas ju om att äta hos varandra. Tänker på de andra grannfruarna, de som har vanliga heltidsjobb. De får laga till maten efter att ha jobbat 8 timmar. För Vickan blir det hennes jobb den dagen.

   Svara

   Jag förstår inte att de inte blir uttråkade av att vara hemma hela tiden? Visst var jag föräldraledig länge, men det var fullt ös med småbarn och aldrig en lugn stund. Är hemma idag pga vab (den extra feberfria dagen) och både jag och barnet är smått uttråkade efter att ha läst, pysslat, lagat mat och fixat undan tvätten… Visst, det måste såklart inte hända något hela tiden men jag hade nog tappat styrfarten om jag ”jobbat” i hemmet…

   Svara

    Ja precis. Måste ju bli tråkigt. Kan ju låta härligt först när man tänker på det att vara hemma hela dagarna, men sen börjar jag tänka efter och inser att jag gillar att ha arbetskamrater. Att ha fikaraster och lunchraster ihop, nån att smita in hos och prata av sig med stund om man behöver osv.

    Svara

     En person i min närhet, som är hemmafru och har två barn i skolåldern, har en gång sagt till en annan person i min närhet att hon har ett sååå mycket mer stressigt liv än vi som jobbar. Jag jobbar som sjuksköterska på en intensivvårdsavdelning… 🤦

     Svara

      Jag tänker att man liksom tappar perspektivet på saker och ting, är man hemma hela tiden blir att åka och handla värsta stora grejen. Ungefär som att alla pensionärer verkar ha så fullt upp hela tiden. Människan är anpassningsbar. Jag jobbar heltid som socialsekreterare, har två barn i skolåldern som har en massa aktiviteter, jag har ett hus att sköta om osv. Innan barnen, när jag och maken bodde i lägenhet hade jag minst lika fullt upp tyckte jag…

      Svara

    Men Matplatsen Victoria Riis är ju sjukt uttråkad!! Varför verkar hon dricka alkohol som en svamp? Och varför konsumerar hon som om allt skulle ta slut imorgon?
    Människan mår väl inte bra.

    Svara

  Undrar hur en dag ser ut när hon verkligen gör nåt? Och nu menar jag inte hämta gratis grejer på posten.

  Svara

  Satt och tittade på en livevideo med kycklig ägg som kläcktes… säkert några timmar lång…

  Svara

   😂

   Svara

  Intressant i det senaste poddavsnittet med Kenza och Dani som heter ”Från Harrys till Sture-P” där de sista 10 minutrarna faktiskt har en rimlig diskussion kring influenceryrket. Kenza som har ett klädmärke där de har flera anställda och inte enbart umgås med influencers drar intressanta paraleller samt till sina släktingar som har ”vanliga jobb”. Värt för andra att reflektera över.

  Svara

  Gillar matplatsen jättemycket! Hittar massa middagsinspiration där!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.