Öppet Spår – Onsdagsedition

Hörmajni Hould?
Nope!

Snicksnacka nu loss om aaaaaaallt ni kan tänka er!!!

509 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fan, fan, fan. För två år sedan tog jag mig ur en misshandelrelation och har nu börjat känna mig redo att försöka lita på en man igen. Jag hittade en otroligt fin kille som uppskattar och bekräftar mig och kände äntligen hopp inför framtiden. Men självklart började hjärnspökena viska och jag testade att söka på hans användarnamn på Google.

  Hittade såklart ett Flashback-konto fullt med inlägg om droger, anabola, SD-och rasistproganda, samt efterfrågan om sexköp. Hur tar jag mig ur det här nu? Med tanke på mina tidigare erfarenheter så känner jag mig plötsligt väldigt utsatt eftersom han vet vart jag bor och har portkoden. Alltså vill jag inte berätta sanningen för honom om varför jag vill avsluta allt. Vad ska jag göra?

  Svara

   Avsluta det innan du är inne i det för djupt. Allt blir så mycket svårare då (om du säkert redan vet om)
   Du kan kanske säga att du inte känner något för honom och sedan ta bort honom överallt.

   Lycka till

   Svara

    Ja, det är absolut ingen diskussion ens om att fortsätta med den här ”mannen”. Jag vill bara att han ska tro att detta skedde naturligt och inte förstå den riktiga anledningen. Han har inte än visat tecken på att han kan bli våldsam, men jag tar inga risker.

    Svara

   Kan du inte skylla på något? En smittsam sjukdom eller något? Spela teater och gör det bra, nu!!

   Svara

    Det var inte skämtsamt menat. Försök att hitta på något som gör att han inte förstår vad det handlar om. Säg att någon tjejkompis har lovat att ta hand om dig och att du ska bo där ett tag och att det är bättre att du och han gör slut.

    Svara

     Vilken smittsam sjukdom skulle det vara? Vattenkoppor? Och varför skulle man göra slut bara för att man har fått en sjukdom?

     Säg att du inte har nog känslor för honom för att ha en stadig relation med honom. Skyll på att du inte ör tillräckligt kör för att det skulle funka

     Svara

      Ha, jag blev dumpad av en kille som ”var såååå in to me” för han fick en STD av mig, säger han. Så jo. Det kan folk göra

      Svara

       Men hade du verkligen någon sjukdom? Annars är det ju bara pinsamt när det är så uppenbart om det inte stämmer (att du inte hade någon sjukdom)

       Svara

        Jo alltså jag hade gonorré, utan symptom, vi låg oskyddat en gång vilket båda var med på och visste om riskerna. Ändå blir han förbannad på mig. Han har dessutom råkat göra en gravid innan så han borde vara medveten om vad som kan hända. Kanske inte smart med oskyddat sex, men att shamea någon som han gjorde för ett beslut båda tog, ej okej.

        Svara

      Märkte själv att det lät konstigt, men jag tänkte väl inte riktigt på vattkoppor.

      Dina tips var bättre! Ha det bra!

      Svara

       Kommentaren var till Anonym 20:12

       Och det spelar nog inte så stor roll vad hon tänker att hon vill göra, det viktiga är att hon gör det!

       Svara

        Nunär jag läser ditt trevliga svar… Känner jag, förlåt att min kommentar lät så spydig. Vaknade på fel sida idag och det håller tydligen i sig…

        Ha en trevlig kväll!

        Svara

         Åh tack snälla! Det värmer och man får vara på dåligt humör ibland, det är helt okej! Ha en trevlig kväll!

         Svara

   Pga ett användarnamn 🤦🏼🤦🏼🤦🏼

   Svara

   Är du säker på att du hittat rätt Flashbacksanvändare?

   Svara

    Tyvärr ja. Jag försökte blunda för det första kvällen, men andra kvällen (när jag inte kunde sluta undra) när jag tittade igenom allt igen så hittade jag även inlägg som går ihop med hans vardag och tidigare livshändelser.

    Svara

   Är det ens samma kille då? Samma användarnamn kan ju flera ha?

   Svara

   Men vet du ens att det är han? Inte direkt ovanligt att folk råkar gilla samma nickname ..

   Svara

   Sitt bara lugnt ner och berätta att du inte känner att detta är rätt för dig, alltså er relation. Säg att du behöver vara ensam och att han är toppen men tyvärr är detta inte 100% gällande dina känslor. Många breakups sker ju såhär. Kram och lycka till!!

   Svara

   Kan du vara 100% säker på att det är hans flashbackkonto? När är sista inläggen skrivna? Hur länge Har ni setts har du inte märkt något?
   Jäkla svår sits… kan du inte börja med att ta små steg och sedan föra slut så att det inte blir pang bom för då kanske hen förstår!

   Svara

    Jag är hundra. Senaste är december 2018. Vi har inte setts länge och uppenbarligen inte diskuterat politik och grundvärderingar.

    Svara

     Hur kan man inte snacka politik och kolla av läget med någon man dejtar?

     Svara

      ”Vi har inte setts länge”.

      Svara

   Berätta för honom att du har börjat engagera dig i diverse feministiska organisationer! Passa på att säga att du står långt till vänster och att du är starkt emot droger även om det inte är exakt så. Då försvinner han förhoppningsvis självmant!

   Jag brukar förresten tänka på snälla killkompisar, ett rimligt ex och min fantastiska pappa för att få lite hopp om det manliga könet, när destruktiva killar gör sig påminda.

   Svara

   Som flera ovan säger, försök att lugnt och sakligt avsluta relationen. Om du känner att du måste göra det face to face så välj en offentlig plats.
   Be dessutom hyresvärden/vicevärden i bostadsrättsföreningen att ändra portkoden. Om du berättar att du känner sig hotad av en person borde de kunna hjälpa dig!
   Lycka till!

   Svara

    Ni har rätt.

    Bra det med portkoden också, det ska jag göra. Tack!

    Svara

   Gör dig så trisst och tråkig som möjligt, fixa dig noll osv. Så kanske han drar illa kvickt

   Svara

   Hmn…Du verkar ju säker på att det är hans konton. Försvarar inte honom alls. Han kan vara ett riktigt ärkesvin. Sedan har jag bara en liten känsla av att de som sitter och härjar på FB jagar upp varandra rätt rejält. Dom utgår ifrån att dom är helt anonyma.

   Finns många bra män så stick tycker jag. Konfrontera inte med det du har sett. Kör den där att du behöver bara ett ”litet uppehåll” och att ni inte ska höras på ett tag. Om han är sådan som jag gissar (ja jag kan ju inte annat än gissa här) så lär han fånga någon ny under den tiden.

   Dra inte ut på detta!

   Kram!

   Svara

   Det är så svårt som du gör det . Bara säg att det här har gått lite för fort fram och du insett att du inte riktigt är redo och dejta någon, och att du är ledsen men det är drt bästa för ditt mående.

   Varför är du ens skyldig honom en förklaring? Du vill inte punkt. Hur svårt ska det vara

   Svara

    Du är inte skyldig honom någon förklaring.

    Nej det är hon verkligen inte men vissa män skiter i det. Mitt ex har stalkat mig i ett år och har bett mig om en förklaring 100tals ggr. Spelar ingen roll vad jag säger, han ger sig inte. Han visade dessutom inga tecken på något sånt när vi var ihop.

    Så egentligen kanske det är bättre att göra som vissa ovan skrivit, skit i ditt utseende, sluta ligga med han, var sur o skittråkig hela tiden, snacka vänster politik mm så drar han istället. Eller börjar bete dig konstigt. Inte vet jag, men jag hoppas du blir av med han illa kvickt!!<3

    Svara

   Gör slut via sms. Då slipper du oroa dig över vad din mun kan börja babbla när du är nervös eller över att inte kunna hålla minen. Du behöver inte ge någon utförlig förklaring heller, ju mindre information desto bättre.

   Svara

   Men hur vet du att det är han?!

   Svara

  Hej, hej!

  Är det någon mer som redan är lika sömnig som jag? Kl. 20, alltså… ha ha. Orutinerat, eller vad ska vi kalla det, men nu fick jag positiv energi av att Öppet spår börjar.

  Svara

   jaag!! gravid i vecka 39 och en ettåring hemma, så det har väl sin förklaring 😉

   Svara

    Ja det lät verkligen som en rimlig förklaring. 😊

    Svara

   Ja jag funderar på att lägga mig strax 😝 och har ändå sovit många timmar inatt då jag somnade tidigt igårkväll också.

   Svara

    Ja, men det är härligt att sova mycket, speciellt nu innan våren kommer. 😊

    Svara

   Ja, är mycket morgonpigg vilket kanske låter härligt, men det innebär att jag vaknar tidigt även om jag lägger mej sent, not so härlisch.

   Så lägga sig 20.19 vilket jag gör nu är inte konstigt. 😘

   Svara

    Sov så gott 😘

    Svara

    Det där är ett av mina problem i livet. Är också morgonpigg och kvällstrött. På vardagar lägger jag mig 21-22 och sover till 05. Skitbra för jag måste ändå upp den tiden.

    På helger kan jag ändå med lite kaffe vara ute på puben till midnatt (men aldrig att jag skulle vara ute till längre än 01.00. Går inte). Så om jag då går och lägger mig när jag kommer hem… så vaknar jag ändå tidigt!! Inte vid 05, men vid 06 eller absolut senast 07 om jag har riktig tur.

    Jag kan aldrig ta sovmorgon för vaknar ändå tidigt. Om jag ska sova ut ordentligt måste jag lägga mig vid åtta på kvällen.

    I-landsproblem, men lite irriterande är det.

    Svara

     Ja det låter jobbigt. Jag är inte avundsjuk.

     Svara

   Ja det är mer eller mindre standard för mig att somna före kl 20. Runt 19 somnar jag i soffan, vaknar nån timme senare och går och lägger mig i sängen. Bieffekten av att ha ett jobb man inte gillar.”🙂”

   Svara

   Jag och då har jag ändå tagit en 3 ti.mar lång powernap 😅💁‍♀️

   Svara

    Läste sälryttaren och tyckte det var så bra namn, vem rider en säl liksom. 😅

    Nä nu ska jag släcka lampan ❤

    (Men sätilaryttaren är fint också.)

    Svara

    Ja fast powernaps får man räkna bort, haha. Så nu är det bara att sova som om du inte hade sovit då också. 😊

    Svara

   Ligger redan i sängen (fast går på annan tidszon) pga barn som bara kunde sova om jag ligger brevid 😬🥴

   Svara

    Hoppas att din arm inte ”somnar” för att du behöver ligga alltför stilla och trångt, då bara. 😊

    Svara

  När ska insta börja funka igen??

  Svara

   Verkligen

   Svara

   Ja, vad händer?

   Svara

  Hej hoppas alla mår bra idag!

  Ska snart påbörja försök 7 för bebis. Hoppas det blir av snart, börjar känna av besvikelsen mer och mer.

  Kram på er!

  Svara

   All kärlek o kramar till er!!

   Svara

   Håller tummarna för dig/er!❤️❤️

   Svara

   Håller tummarna hårt här! Kram tillbaka! 😊

   Svara

   Håller tummarna för er, och för oss 😬 jag vill bara vara gravid nu nu nu. Försökt i över ett år, fick ett MF i november (som tog riktigt hårt på mig) och fortfarande inte gravid. Börjar faktiskt tappa hoppet…

   Svara

   Vi är på försök 28. Besvikelsen är min ständige följeslagare.

   Svara

    28:e gången gillt! Nu jävlar! 💪🏼👊🏼❤️❤️❤️

    Svara

     ❤️❤️❤️ Tack!

     Svara

    💕💕💕 kämpa! På tio års kämpande fick vi åtta graviditeter, fem missfall, ett utomkvedshavandeskap och så två fantastiska barn på ”naturlig” väg. All sorg jag hade är som bortblåst. Håller tummarna för er!

    Svara

    Jag börjar tappar hoppet. Varje månad mensen kommer så är det som en ny käftsmäll.
    Tacksam över att jag redan har två barn. Kanske bara ska acceptera att det inte kommer bli fler :/
    Önskar er alla som kämpar lycka till!
    Vi kanske kan följas åt på öppetspår!

    Svara

   Vet känslan! Varit där! Vår kille blev till på 7 försöket så ge inte upp!

   Svara

    Fast man brukar ju säga att det tar typ sju försök i genomsnitt så nej, ni har inte alla varit där. Sju månader är normalt.

    Svara

     Eller hur. Sju månader är snittet så allt runt omkring där är helt normalt och man kan inte riktigt beklaga sig för att det ”tar lång tid”. Sjukt respektlöst mot de som kämpar i flera år och vet vad ofrivillig barnlöshet faktiskt är.

     Svara

  Tror ni på karma?

  Svara

   Nej.

   Svara

   Ja.

   Svara

    Nej och ja?
    Nej säger jag för att jag inte tror det är så lätt.
    Ja för att för att goda handlingar ofta leder till bättre saker/mående vs när man gör skit brukar det inte leda till något bättre. Typ.

    Så jag tänker att det liksom är självklart att goda gärningar har en god inverkan så att kalla det karma känns som ett hitte på av något som egentligen är ganska logiskt?

    Jag svamlar alltså här så märk inte mina ord haha!

    Svara

   Nej, känns inte speciellt logiskt med karma.

   Svara

   Ja. Fast jag tror på karma lång tillbaks, att våra förra liv påverkar oss till viss del fortfarande. Många tror ju karma är typ att idag är jag otrogen mot maken och nästa vecka kommer en fågel skita mig i håret. Det känns som önsketänkande när man blivit dåligt behandlad.

   Svara

    Min ex partner dumpade mug på ett fruktansvärt sätt. Strax efter dumpade hennes bästis samt ny partner henne på ungefär samma sätt. Karma.

    Svara

     Det hade antagligen hänt oavsett hur hon dumpade dig.

     Svara

   Nej det gör jag inte.

   Svara

    Oj mitt svar hamnade helt fel konstigt nog😄

    Svara

  Hej!
  Någon som opererat utstående öron? Jag vill väldigt gärna göra detta men undrar lite hur man går till väga. Ska man kontakta vårdcentral eller öron-näsa-hals? Det börjar bli så illa att jag får ont i öronen när jag sover för att de viks åt fel håll.. tror ni man kan få det gratis? Tycker även det är jobbigt psykiskt och vill inte ha håret uppsatt i tofs när jag är bland folk osv..

  Svara

   Min syster fick det gratis, via landstinget. Men hon var ju yngre då men borde ju inte spela roll jag hade ringt VC och så skickar de en remiss till önh säkert 🙂

   Svara

   Hej, jag jobbar för en önh-läkare. 🙂 Antingen kan du själv boka tid direkt hos önh-specialist, kostar 300 kr eller gratis om du har frikort. Eller låta din husläkare skicka remiss (tar längre tid). Specialisten gör en bedömning och skickar sedan remiss till opererade enhet. Det låter som om du har stora besvär och då brukar en operation via landstinget beviljas. Var tydlig med att du får ont men ta också med självkänsla m.m. 🙂 Oftast sker operationen i lokal bedövning då de vill att du själv tittar i spegel och godkänner hur stygn och så ser ut.

   Svara

   Jag gjorde det som 29-åring! Vände mig till en privat klinik i Malmö (S-O Wikström, han är GRYM!) och bekostade således själv. Nu korrigerade jag visserligen endast ett öra samt förminskade örsnibben på det andra, och operationen landade på 16 000kr (2014). En del pengar, javisst, men ett av de bästa besluten i mitt liv! Det är så skönt att äntligen kunna ha håret uppsatt utan att känna hur alla stirrar, för att inte tala om hur underbart det är att slippa kommentarer 🙁 Och framförallt, känslan av att äntligen känna sig fin är obeskrivlig ❤️

   Jag har ingen erfarenhet av om landstinget kan bekosta din operation. Men börja med att ta kontakt med din vårdcentral och hör dig för.

   Svara

    Han fixade min näsa och tog alldeles för lite, så fick operera mig TRE gångar hos honom. Nu är näsan fortfarande stor men även SNED. 🙁

    Svara

     Åh, vad tråkigt 🙁 Har hört att han ska vara en av de bästa i Sverige på just näsor. Kommer du göra en till korrigering?

     Svara

   Hej
   Jag har betalt för en sån op själv på Akademikliniken för flera år sedan. Måste sägs att det va ok i början allt såg bra ut men har sedan dess fått en jätteklump/böld på baksidan av ena örat som kliar konstant och det är riktigt irriterande. Tror även den syns väl om man kollar. Trots det så har jag uppsatt hår vilket är en otrolig befrielse jämfört med innan op.
   Hippas du får en bättre upplevelse och det är fantastiskt kunna ha håret uppsatt utan att må dåligt över det 🙂

   Svara

   Tack för alla svar 💕

   Svara

   Jag har gjort det via landstinget när jag var under 18 år. Det var en ganska utdragen process men efter att ha fått remiss och flera uppskjutna operationer så fick jag det slutligen gjort. Började med att jag fick besöka min vårdcentral för att berätta om mina problem för att sedan få ett läkarbesök då läkaren berättade om alla risker som finns. Så värt det även om veckorna efter op inte var så kul samt att öronen var omtåliga i drygt ett år. I ditt fall skulle jag verkligen ta kontakt med vc och trycka på att du får ont i öronen när du sover samt att de är psykiskt påfrestande, så får du förhoppningsvis en remiss 🙂

   Svara

  Hej, nån som har koll på hur det ligger till? Begärde gamla lönespecar (kopior) från mitt förra jobb, via redovisningskonsulter som hade/har hand om dessa. De påstår dock att min förra chef måste godkänna att de skickar iväg det till mig. Är det verkligen korrekt? Det är ju mina uppgifter som står på dokumenten, och jag har ju fått dem tidigare så tycker att det lät konstigt bara.

  Svara

   Är det pga GDPR eller vadå? Låter mycket märkligt att din förra chef skall behöva godkänna. Om de kan bevisa dessa dokument tillhör dig och du själv begär ut utgifterna förstår jag inte varför? Kanske ett affärsbeslut för att säkra att man aldrig lämnar ut lönespecifikationer till fel person.

   Svara

   Inte insatt, men enligt GDPR har du rätten att begära all info om dig som de har registrerat. Det kallas något i stil med data subject sccess request.

   Så jo, det borde du kunna få.

   Svara

    Enligt GDPR har du har rätt att få veta vilken information som finns registrerad om dig vilket inte är samma sak som att du per automatik har rätt att få ut dokumenten.

    Svara

   Jag är redovisningskonsult och vi lämnar inte ut något utan att kunden godkänt det. Vi jobbar för kunden och får inte ta beslut själva.

   Svara

    Köper det resonemanget, men det som jag tycker är konstigt är att det är ju inga nya papper jag vill ha. Det är kopior vi snackar om, alltså papper som jag fått tidigare men inte längre har kvar. Måste verkligen kunden godkänna det? Det är ju mina uppgifter som står på pappret.

    Det är väl snarare så att med GDPR at jag kan kräva att uppgifterna om mig tas bort eller?

    Hur går jag tillväga om det inte godkänns? Min fd chef kan mycket väl skita i det bara för att jävlas och då blir jag återbetalningsskyldig till CSN..

    Svara

  Måste göra en orosanmälan till soc. Hjärtat går sönder. Fanfanfanfan.

  Svara

   ❤️

   Svara

   Men så viktigt att du gör det❤️ är det för någon närstående eller något annat?

   Svara

   Så länge det inte är mot dina egna föräldrar så är du inte offret. Gör anmälan bara.

   Svara

    Givetvis inte jobbigast för mig, men det kan ju fortfarande kännas jobbigt. Nej, jag är inte offret här och ja, jag kommer göra det. Men freaking heartbreaking när någon far illa ju.

    Svara

     Nja. Vet inte. Skulle inte påverkas så. Vänd på det och sug åt dig styrkan istället att du gör något bra och hjälper barnet.

     Svara

   Gör man en sådan anmälan så lär det ju finnas en god anledning och du hjälper ju ett barn. Vad är det som tar emot 🤔

   Svara

    Inget tar emot. Men så hemskt att det behöver göras.

    Svara

     Aha okej trodde du menade att du hade dåligt samvete pga föräldrarna eller något. Men du gör ju det rätta och förhoppningsvis kommer allting lösa sig för barnet snart!

     Svara

      Jag gjorde en orosanmälan en gång. Jag såg sedan hur personen fick hjälp och hur personens situation förbättrades avsevärt. Det kändes så gott i hjärtat att veta att jag faktiskt hjälpt någon till ett bättre liv.

      Något som jag inte visste innan är att man kan göra en orosanmälan på vuxna personer också om de far illa av sin levnadssituation. Nyttigt att veta 🙂

      Svara

    Hen beskriver väl inte att något tar emot? Jag uppfattar kommentaren som att personen insett att hen måste göra en orosanmälan och att det känns jobbigt att misstänka/veta att ett barn far illa. Sluta hugga på allt ni läser bara för att få lägga en lite syrlig kommentar.

    Svara

     Man hugger inte för att man frågar en fråga eller tolkar det på ett annat sätt än du.

     Svara

   Varför måste du det?

   Svara

    För att det finns oro för att någon far illa?

    Svara

  Slänger ni använda tamponger i toaletten?

  Svara

   Nej, bara på utedass.

   Svara

   Verkligen inte!
   Jag använder inte tamponger längre, men när jag gjorde det visste man ju att det var en dödssynd att slänga i toan. Gör inte det!

   Svara

   Jaa tyvärr.. för bekväm för att göra på annat sätt

   Svara

    Skulle skickat fakturan till dig om du slängde i min toa.

    Svara

    Är det så jobbigt att ha en sophink bredvid?

    Svara

     Eller vira in i en bit toalettpapper och slänga i skräpkorg när man ser en. Herregud, så svårt är det väl inte? Trodde alla tjejer fick lära sig att man absolut INTE slänger tamponger i toaletten….! Shame on you!

     Svara

      Alltså anonym 20:13, inte du Marika 🙂

      Svara

   Nej för fan!

   Svara

   Nej?

   Svara

   Nej! Vore ju jättedumt eftersom toaletten inte är en sopkorg och för att det blir stopp i avloppet förr eller senare.

   Svara

   Nej!

   Svara

   Har jag gjort i hela mitt liv? Är 30 år i år.

   Svara

    Då är det hög tid att sluta. Herregud, barn i förskolan vet att det ENDA som får vara i toaletten är kiss, bajs och toapapper. Allt annat är idioti, skärp dig!

    Svara

    Suck. Hoppas du bor i villa så du får betala själv när det blir stopp. Inte billigt att spola rör.

    Svara

     Det är ju inte främst därför man ska skippa att slänga saker i toan.. på reningsverken fastnar sånt där i deras filter och orsakar problem. Bara bra ifall man i så fall får stopp i sin egen toa (och får ta rätt på sin egen skit..)

     Svara

   Nej, aldrig! För ett par år sedan var jag och min gymnasieklass på ett studiebesök på ett stort reningsverk i en av Sveriges större städer, och herregud vad min respekt för de som arbetade där höjdes till skyarna! De visade oss att de manuellt måste tömma vissa ”filter” där sånt som tamponger, trosskydd, hår och annat som inte hör hemma i toaletten hamnar… Tamponger bör verkligen inte spolas ner i toan (och har du otur kommer de en dag att sätta stopp i toan helt!), så jag tycker alla gör rätt i att kasta dem i soporna!

   Svara

    Jag brukar spola ner i toaletten hemma (vet att det inte är bra) men jag tycker att en använd tampong luktar så jävla äckligt? Även fast man lindar in den i papper.

    Svara

     Menskopp! MENSKOPP!!!

     Svara

     Du får väl linda in skiten i toapapper, lägga i en soppåse och gå ut med i soprummet på en gång så slipper du lukt. Men gissar att du är för lat för det?

     Svara

   Ja!! Luktar ju DÖD i papperskorgen annars. Har provat båda men tar hellre kostnaden för ev stopp än döden-lukten. Dock är det jag medveten om att det är skit för miljön så nu provar jag menskopp. Men aaaaj vad det gör ont/kliar nu flera dagar efter vid typ mynningen. Typ svamp-känsla 😢

   Svara

    Det kan vara svamp! Om du inte är
    försiktig med tvålrester på koppen och fingrarna kan det komma med upp och sabba PH-värdet vilket kan leda till svamp. Jag var tvungen att sluta med min kopp pga fick alltid svamp efter mens men så är jag riktigt känslig för svamp också.

    Svara

     Tvål är skit! Skölj kopp i vinägervatten!

     Svara

      Jag sköljer bara med vatten när jag tömt den, och när mensen är över kokar jag koppen innan jag lägger undan den 🙂

      Svara

    Gå ut med soporna latmask

    Svara

    Hahaha släng sopporna oftare?!

    Svara

   Hade inte en aning om att man inte fick slänga tamponger i toaletten?! 🙈 Känns ju jättevidrigt att slänga i soptunnan? Nä då tror jag att jag får ta tummen ur och testa menskopp istället men kan man ens ha det om man har en spiral? Rädd att man ska slita ut den i samma veva som man drar ut koppen, det blir väl ”baksug” i koppen 😬

   Svara

    Ingen aning? Står ju för fan på förpackningen.

    Svara

     Trevliga du!

     Svara

      Hahaha alltså ursäkta? Vet inte hur ni gör, men jag brukar inte ta ut soporna efter en tampong?

      Svara

  Sååå ge mig skvaller, Felicity Huffman, Lori Loughlin, deras män är gripna.. Vilka fler? Hänvisas bara till fler ”toppar” i artiklarna.

  Svara

   Felicitys man var ju inte gripen?

   Svara

    Sry, såg han påväg till rätten. Skumt att han slapp undan när de har bevis på att han varit med i samtalen :S

    Svara

   Vad är det som har hänt där egentligen? Hänger inte alls med.

   Svara

    En massa rika människor i USA, bland annat två kända skådespelerskor, har mutat universitet så att deras barn ska få gå där. Nåt sånt.

    Svara

     De har mutat konsulter för att hjälpa deras barn komma in på skolor genom falska dokument, tentor etc.

     Universiteten i sig har inte blivit mutade.

     Svara

    De har betalat för betyg och intyg för att få in sina kids i fina skolor. Lori tror de får 32-48 månaders fängelse 😱

    Svara

   Meanwhile in working class America: https://www.google.be/amp/s/abcnews.go.com/amp/US/ohio-mom-jailed-sending-kids-school-district/story%3fid=12763654

   Svart kvinna i USA hamnar i fängelse för att hon skrev in sitt barn på en skola som inte var i samma ”distrikt” de bodde i!

   Svara

    Ja men de verkar ju stå inför ganska grova konsekvenser, så de kommer nog inte undan

    Svara

  Jag är 26 år gammal och har aldrig haft ett förhållande och det är verkligen en av mina största ”sorger” i livet, mest för att jag känner mig så utanför och annorlunda. Mitt tjejgäng på åtta tjejer har alla partner utom jag och de pratar knappt om annat än sina pojkvänner och jag börjar bli redigt trött på det. Känner mig ofta utanför och kan inte alls relatera till deras snack. De i sin tur verkar inte bry sig att jag tycker att det är jobbigt att de aldrig kan släppa sina killar, om ens för en kväll.

  Jag bryr mig egentligen inte om att jag inte har en kille, men allt detta prat om partners och frågor om ”när ska du hitta någon då” och hetsen kring barn och att ligga och att hitta någon osvosv gör mig stressad och jag känner mig så fucking misslyckad.

  Hur gör man för att kunna känna sig nöjd med det man har när alla hela tiden berättar för en – direkt och indirekt – att ens sätt att leva är fel? Känslan av utanförskap tär sjukt mycket på mig.

  Svara

   Försök hitta kompisar som inte fokuserar på att det viktigaste i livet är att leva i tvåsamhet. Har varit singel i sju år, har i omgångar haft liknande upplevelser men har tydligt visat att jag trivs bra som jag lever och kommer träffa någon när tiden är rätt.

   Svara

    Men hur gör man det ens? Majoriteten av mina vänner antingen har partners eller kan inte sluta lägga all tid och energi på att hitta en partner/ett ligg/whatever. Jag har svårt att hitta vänner som det är liksom, kommer inte ha några vänner kvar om jag ska ställa de kraven, lol.

    Svara

     Kan du lyfta frågan med dom och säga att detta är något som gör dig illa och att de bör tänka på det?

     Svara

      Alltså grejen är ju att det känns ”dumt” att göra när jag är själv mot sju stycken, som att de kommer gadda ihop sig mot mig. Dessutom är en av dem fruktansvärt bestämd och kan inte alls ta att någon ifrågasätter henne, så kommer säkert bara få mothugg.

      Svara

       Låter inte alls som bra vänner tyvärr :/

       Svara

   Det är svårt när man inte är normen, oavsett vad de gäller. En del förstår inte att det är direkt olämpligt att fråga ”när ska du skaffa någon då?” eller ”är det inte dags för barn snart då?”. De frågar inte vad du vill ha ut av livet utan antar (att det är samma som de själva!), om du känner dig trygg i vad du vill ha ut av livet så tycker jag att du ska vara stolt över det och prata om detta när de ställer korkade frågor. Är du inte säker på vad du vill ha ut av livet och nöjdheten är svår att känna så tänker jag att personlig utveckling eller terapi kan hjälpa dig dels hitta vad du vill ha ut av livet och hur du kan vara nöjd med det. oavsett, våga stå för vad du känner.

   Svara

    Jaa, sant. Bryter normen som klassisk singel också i och med att jag inte ens ligger runt osv heller. Alltså det där med nöjdheten går i vågor. När jag är i min ensamhet tänker jag inte på det öht, men när jag har kontakt med mina tjejkompisar (vilket är typ minst en gång per dag i gruppchatten på Facebook) så känner jag så uppenbart att jag är annorlunda och utanför och då har jag svårt att känna mig nöjd. Terapi skulle jag behöva gå i av tusen andra anledningar så är väl bara lika bra att ta tag i det, haha

    Svara

   Åh jag har samma känsla som du. Nu har jag haft ett förhållande för många år sedan, men nu är jag 27 och alla mina vänner har sambos och prioriterar mig sist. Får alltid höra att jag kan ses den och den dag för då är min sambo borta. Varför kan jag aldrig få umgås utan att det är för att sambon är borta?

   Det är flera som tjatar om att jag måste hitta någon och sluta vara så kräsen och bara get out there. Jag är inte ens säker på att jag vill träffa någon just nu. Sker det så sker det liksom!

   Svara

    Vill du bli min vän, haha? Alltså mina vänner dissade till och med min födelsedag i år – fast jag uttryckt att det var viktigt för mig – för att de inte ville vara ifrån sina pojkvänner en helg. Var och är fortfarande riktigt jävla ledsen över det.

    Skulle behöva fler människor med samma tankesätt som du i mitt liv! Det hade nog varit bra för mig.

    Svara

     Förlåt men tycker du kan dumpa dina vänner som inte ens kan respektera dig tillräckligt att skippa sina pojkvänner i 3-4h för en väns födelsedag.

     Svara

   Samma här. Lika gammal och ständigt singel. Länge var det frivilligt, men nu asså nä, jag vill också somna bredvid någon och åka på semester ihop med någon. Och ligga oftare än vad jag gör nu.

   Men det gäller väl att fokusera på sig själv. Och sluta lyssna på vad andra säger. Säg ifrån nästa gång de kommenterar kanske kan vara nåt?:)

   Svara

   Åh så frustrerande med kommentaren ” när ska du träffa ngn då?”. Är tsm med en kille sedan 1,5 år tillbaka efter att ha varit singel lääääänge och har lovat att aldrig säga så till ngn singel. Någon gång när en person sagt det har jag svarat något neutralt men sedan även sagt att situationen är lite stressande ju mer man tänker på det och då har den personen inte frågat något liknande igen. Ofta fattar folk inte konsekvenserna av den typen av frågor så går ju att på ett trevligt sätt markera. Sen ändras ju tyväre kompisrelationer en del och vissa prioriterar sina förhållandet oerhört högt, en kompis har jag mer eller mindre gett upp på vilket är tråkigt men så är det just nu iaf. Har börjar nytt folk på jobbet varav en som jag blivit bra kompis med och som jag hänger med mer istället. Så ibland så kan det hjälpa att hänga mer med andra för då inser man att nej det är inte alla som snackar om sina partners jättemycket och måste planera månader i förväg för att hänga. Då känner man sig mindre ensam också. Kramar

   Svara

   Åh, vill bara säga att jag kan relatera till det du säger, även om jag är ett par år yngre. Verkligen alla vänner runt om mig har kille och klarar typ inte av att vara utan dem, inte prata om dem, smsa hela tiden osv. Det är som att livet kretsar kring pojkvännen, och därför känner jag mig så jäkla utanför!! kan liksom inte delta i konversationer på samma sätt, och berätta om ”min kille” också. och kommentarer som ”när ska du skaffa kille”, ” vi måste ju fixa nån till dig också snart” osv osv är jag så less på, för det får mig bara känna mig sämre och mer misslyckad..typ att jag inte ens ”klarar av” att hitta en kille själv. Hatar att se och höra hur lyckliga alla är tillsammans med sin partner, hur lätt allt är för dem liksom… :/

   Svara

    Jag tror att mänga frågar i ren välmening och att det inte ligger något dömande i det. När man hittat en partner som allt känns rätt med är det helt underbart, och det är klart att man önskar sina vänner samma upplevelse! Men för den som ständigt får frågan ”Har du träffat någon” kanske det inte känns så, och då är det viktigt att berätta för sina vänner att det är jobbigt när de frågar/bara pratar om sina partners.

    Min bästa kompis är den enda i vårt gäng som är singel (och aldrig haft ett förhållande) och jag känner igen mycket av det ni skriver i hur hon har upplevt det. Men hon sa faktiskt det rakt ut ganska tidigt att hon tyckte det har jobbigt att alla frågade henne hela tiden om hon träffat någon, att det fick henne att känna sig misslyckad att svara nej och att det var jobbigt när andra försökte hitta en kille åt henne. Sen dess har jag inte frågat henne, vilket hon tycker är jätteskönt. Hon har sagt att hon kommer berätta själv om/när hon träffar någon, så då finns det ingen anledning för oss att ”tjata” om det. Så mitt tips, ta upp det med dina kompisar och berätta hur du känner!

    Svara

     Jaa, jag förstår hur du menar.. du har nog rätt ändå. Problemet för mig är att min bästa vän var med sin kille så pass ofta att jag automatisk blev nära vän med honom också (för de va ändå alltid tillsammans, berättade allt för varandra osv) så vi blev som en trio typ. Bara att de tryckte upp sin fina kärlek i mitt ansikte i flera år… såå tillfället för att säga till de att jag tycker det är jobbigt fanns kom aldrig där i början. Och det slutade med att jag var tredje hjulet i 2 år. menar att även om jag kanske inte direkt har sagt till min kompis att inte prata om dehär osv, så vet de båda hur ledsen jag varit över det o hur mkt problem jag haft med killar, de tar liksom inte åt sig o låter det påverka hur de är med varandra när jag är med.

     Svara

  Någon som har tips o tankar inför en privat (och hemlig!) vigsel? Jag o min sambo planerar att gifta oss. Vi tänker bara vi två, vi byter ringar o gör det till våran grej. Därefter gör vi det formellt på kommunhuset. Barnen får vara med senare på dagen. Någon som gjort nått liknande som har tips eller idéer? Nått vi ska tänka på? Förslag på hur man kan berätta detta för nära o kära sen?

  Svara

   Vi kommer göra likadant nu i vår, de flesta i vår bekantskapskrets gör detta. Mysigt och intimt.

   Svara

    Eller hur! Vi gifter ju oss för vår skull. Det är en sak mellan oss. Jag behöver inte massor med folk som ska kolla på.
    Hur ska ni göra??

    Svara

     Vi gifter oss borgerligt med två vänner som vittnen och sen äter vi middag på restaurang. Men jag vill gärna ha fina bilder så vi kommer också en fotograf och ta traditionella bröloppsbilder, kommer dock inte ha vit klänning. Gillar inte vitt 🙂 Har inte tänkt på hur vi berättar det för föräldrarna, skickar kanske ett sms/foto från rådhuset.

     Svara

   Jag ringde till mina föräldrar och sa ”Idag har jag bytt efternamn” Det tog ett litet tag innan de fattade 😀

   Svara

    Haha roligt!

    Svara

    Hade blivit så besviken om jag varit din förälder.

    Svara

     Blir man inte glad när ens barn är lyckliga och unnar man dem inte just den vigsel de själva önskar?

     Jag har inga barn själv så jag vet ju inte och får naturligtvis inte ha någon åsikt, jag fick bara för mig att man älskar sina barn villkorslöst och, som sagt, känner lycka när de är lyckliga.

     Svara

   Jag och min man gifte oss på rådhuset med vittnen ur deras personal. Vi berättade för familj och vänner genom att ta bröllopsfoton som vi skickade ut med texten Vi har gift oss! Kort och koncist. Passade oss jättebra, bara en kompis uttryckte lite missnöje över beslutet att inte ha en bröllopsfest.

   Svara

  Är det någon som har erfarenhet av det paranormala, när det gäller sömnparalys etc. har alltid varit känslig för energier och magkänsla och tydligen fler av min släkt som har det. Eller någon som har tips på vart man kan vända sig?

  (Behöver inte tips på vetenskapliga fakta, det har jag så det räcker)

  Svara

   Förstår inte din fråga. Vad vill du ha hjälp med?

   Svara

    Om någon har erfarenhet om sömnparalys från ett icke vetenskapligt syn, ex ockult varför man får det, eller har tips på var man kan läsa eller någon man kan vända sig om. Börjar bli så mycket mer än bara sömnparalys nu.

    Svara

     Börja med Google. Finns många forum för det du söker.

     Svara

      Jag har ju givetvis googlat, men finns en hel del svammel.

      Svara

       Haha ja såklart, det är svammel? Ditt inlägg är också svammel.

       Svara

        Jobbigt att vara så inskränkt och inte kunna se annat än vad du tror är rätt, ditt problem, inte mitt. Byeee

        Svara

         Men du får TRO vad du vill, men ska du läsa om det på andra ställen än vetenskapliga så är det svammel. Eftersom vetenskap är det som är fakta och allting annat är personers egna tro. Precis som du har din tro på vad det är för något så har jag min och en tredje person sin. Du kommer alltså mest mötas av vad du uppfattar som svammel eftersom alla har sin egen uppfattning om det.

         Svara

          Vetenskap är ju dock föränderlig och saker som vi vet idag ansågs som häxkonst tidigare.

          Svara

           Hur tänkte du nu? Hur ofta är du med om att vetenskap backar från fakta till ”häxkonst” då?

           Du försöker verkligen missförstå eller hur? Teknik och vetenskap har utvecklats sen människan började använda verktyg, saker som vi idag vet kan tidigare ha ansetts vara overkligt eller komplett omöjligt. Genom att vi utvecklats. Det finns mycket som vi idag ännu inte upptäckt eller har verktyg för att upptäcka, men för det betyder det inte att det kanske inte sker i framtiden. Hade alla haft ett lika stängt sinne som vissa verkar ha här hade många upptäckter inte blivit av.

        Fast hon/han frågade ju om det är nån som HAR erfarenhet av detta, inte vad man tycker om det allmänt. Kan inte ni som inte har svar på frågan utan bara allmänna åsikter som inte efterfrågats av ts bara lägga ner med såna spydiga kommentarer? Det är väl många som tycker det är massa svammel om otrogna pojkvänner, vårtor och folk som inte kan få barn, men inte fan skriver man att det är svammel utan scrollar vidare.

        Svara

         Tack!

         Svara

     Det är bara ett drömtillstånd. Vissa får det oftare än andra. Det kan bero på att man sover dåligt, psykisk ohälsa osv. Eller så kan det bero på ingenting. Som sagt händer det vissa oftare än andra.

     Svara

      Mmm nu var det ju inte det jag efterfrågade utan verkligen undanbad.

      Svara

       Men det är ju så det är 🙂 förstår inte riktigt vad du vill att vi ska säga. Det är ett drömtillstånd och det är inte på riktigt. Det har ingenting med något övernaturligt att göra. Tror ingen kan hjälpa dig om du är emot fakta 🤔

       Svara

        Finns ju andra förklaringar än den faktan som finns, och faktan är jag fullkomligt medveten om och har läst mycket om. Finns andra som har uppfattningar om energier och liknande som vi i västvärlden inte är lika bevandrade i.

        Svara

         Det om något är ju svammel, menar du att vi ska sitta och hitta på svar och skriva vad vi tror att det kan vara 🤔

         Svara

          Är du läskunnig? Jag frågade om någon hade upplevelse är av detta utifrån andra perspektiv, som ex ankapanka nedanför. Men fortsätt gärna försöka göra dig lustig på andras bekostnad om det får dig att må bättre.

          Svara

           Men. Du är för rolig.

           Ingen har gjort sig lustig på någons bekostnad…

           C, vi ska acceptera det du tror men vi kan inte tro vad vi vill? Vem är du, en profet eller?

         du: kan någon förklara det här fenomenet för mig?
         vi: kul att du frågar, mänskligheten har nämligen kollektivt utarbetat ett system för att förklara verkligheten genom upprepade objektiva tester, och det kallas vetenskap
         du: nej inte så

         Svara

   Sömnparalyser och det paranormala är väl två helt skilda saker 🤔 sömnparalyser är inte på riktigt, det är en dröm.

   Svara

    Finns andra uppfattningar om det än din.

    Svara

     Det är inte min uppfattning. Det är ren fakta. Drömmar är inte verkliga.

     Svara

    Sömnparalyser är på riktigt. De uppkommer när man håller på att somna eller när man håller på att vakna. Kroppen sover fortfarande (paralyserad) men hjärnan är vaken. Ibland dröjjer även hjärnan halt kvar i drömtillståndet och då kan man se drömbilder, hallucinationer. Helt vetenskapligt.

    Svara

     På riktigt är det ju inte, dom är ju lika lite på riktigt som ens drömmar. Men sömnparalyser existerar ja. Jag har själv haft ett antal då jag hört fruktansvärda skrik från grannarna och inte kunnat röra mig eller göra något.

     Svara

      Sömnparalyser är på riktigt. = Kroppen är paralyserad. De hallucinationerna man kan få under tiden är inte på riktigt.

      Svara

   Jag har själv bara haft mindre dramatiska sömnparalyser och de har mest berott på stress och sömnbrist. Dock har jag erfarenhet av ”övernaturliga” saker och jobbar mycket med min intuition (tarotkort, meditation, shamanska resor till andra dimensioner) så kanske har jag något tips? 🙂

   Är du bra på engelska? Youtube har många intressanta andliga kanaler. Om du t.ex. söker på Youtube efter ”spiritual sleep paralysis” kanske det finns info.

   Svara

    Tack! Mitt är väldigt oberoende stress/sömnbrist etc, och har börjat bli extremt dramatiska.

    Det ska jag testa, stort tack för tips!

    Svara

     Känner du att något mer betydelsefullt ligger bakom så kan det absolut vara så! Tror du att du börjar ha ett spirituellt uppvaknande? Alltså att gud/andliga guider/universum försöker skaka om dig för att få dig att förstå att det finns en andlig och mystisk sida i livet? Då kan mycket börja hända med en. (Tror både Staff Carrier Woman och Gigi Young pratar en del om andliga uppvaknanden, jag gillar dem båda även om Gigi är lite väl flum ibland 🙂 )

     Om jag var du hade jag försökt sätta mig och meditera med paralyserna som fråga, liksom ställa frågan rakt ut ”varför är jag med om detta?” Och lugnt bara se om något budskap dyker upp i dig. Kanske en känsla, ett ord, ljud, doft, bilder i huvudet. Kan ta några gånger men är ett bra sätt att lära känna sitt inre på. 🙂

     Svara

      Alltså kanske. Jag har gått igenom mycket på sistone och ändå känt hur det är något som ”knackar på”, tusen tack för tipset, uppskattas verkligen till skillnad från alla ovan.

      Svara

       Bra att du mår bra när andra spär på din förvrängda verklighetsuppfattning och hallucinationer.

       Svara

        Gulle, mår du bättre nu?

        Svara

         0h lilla du, lilla gumman, vad söt du är som frågar.

         Svara

       Ingen orsak! Alltså tyvärr är detta svåra saker att ta upp i Sverige. Folk är så hjärntvättade av ateism här att allt som inte är direkt från Illustrerad vetenskap hånas och förlöjligas. Men alternativ andlighet är mycket mer populärt i Storbritannien och USA, så stort plus om du är ok med engelska för det finns en större öppenhet och mer info att få i den engelskspråkiga communityn. 🙂 Jag bara ignorerar surpuppor som försöker provocera eller omyndigförklara mig, jag accepterar deras tro/icke-tro så förstår inte varför de blir så upprörda av mina val och min tro och livsstil.

       Jag vill minnas att Jonna Jinton skrivit en del om sömnparalys?! Prova googla, har för mig hon faktiskt inte ser det ”helt vetenskapligt” utan har lite egna tankar kring det utanför er vanliga.

       Svara

        Jo tack, märkte det nu.. trodde inte folk kunde bli så upprörda över något som inte rör dom. Är väl bevandrar i engelska så ska kika vidare, återigen, supertack för hjälp!

        Svara

         Ville bara säga HERREGUD vilka dryga kommenterar du har fått av anonym. Snacka om att leta fel skapa dålig stämning!

         Heja dig!

         Svara

          Tack!! Förstår inte varför man behöver slänga sig in i en diskussion när man inte har något att bidra med, och sen försöka få det till att jag tvingar på dom någon tro… suck..
          Din kommentar värmer <3

          Svara

           Haha det är som om någon skulle skriva och fråga om fotkrämer och så svarar man ”Jag har faktiskt inga problem med fötterna alls! Vadå torra fötter? Fattar inte vad ni har för jäkla låtsasbesvär alltså!!!” 😉 Trams bara. Jag struntar i allt sånt. 🙂

   Hej,
   Jag har i perioder svår sömnparalys i kombination med det paranormala.

   Jag kan ha fått en känsla av ex energi eller fått upp något i huvudet. Jag har många gånger trott att jag är helt jävla dum i huvudet. Men det är så många gånger som det jag känt eller sätt i huvudet, hänt!

   Min sambo har blivit rädd för mig flera gånger. Då jag suttit upp i sängen och haft ett samtal med någon. Pekat och verkligen stirrat rakt in i något.

   Min sambo har både filmat och spelat in dessa gånger. När jag väl har tittat så minns jag absolut inget av händelsen men kan relatera till det för att jag innan har tänkt på en viss person eller situation.

   Dock blir jag som knäppast under undermedveten stress. När jag är stressad händer absolut inget. Men när jag är i mellan läge eller sover borta så kan mycket hända 🙈

   Vet inte riktigt vart jag vill komma mer än att du inte är ensam om det här!

   Och tro mig, jag är livrädd för det paranormala 😭

   Svara

    Tack!! Uppskattar verkligen att du delar med dig. Förstår rädslan du har och har samma, men funderar på om det kan finnas något i att utforska det som många inte tror på. Ta kontrollen själv…

    Svara

     Absolut! Jag har själv träffat ett medium som sagt att jag är väldigt öppen och att de paranormala söker sig till mig.

     Men eftersom jag känner sånt obehag fick jag rådet att kapsla in mig som ett ägg när jag känner obehag. Vilket jag har gjort utan resultat tyvärr.

     Vad vill du uppnå?

     Svara

    Det du upplever är inte sömnparalys. Vid en sömnparalys så är man paralyserad. Det du upplever är hypnogogna eller hypnopompa hallucinationer.

    Svara

    Jag har i många år läst på mycket om ”övernaturligt”, intuition och andlighet och vill ge er rådet att inte vara rädda. 🙂 Vi är i olika dimensioner, alltså vi människor och de andra s.k. varelserna typ själar som ej gått vidare, änglar, och liknande. Håll er egen energi lugn och skyddad (räcker med att föreställa sig och ha intentionen att man har ett starkt skyddande ljus runt sig) så kan ni vara helt lugna med att ni inte råkar ut för någonting ”farligt”.

    Vi blir indoktrinerade att allt vi inte kan se inte existerar men detta med energier och intuition är på riktigt, bara ”osynligt”. Ni är förmodligen båda känsliga för att uppfatta och läsa av energier, det är en sorts talang och inte förbannelse, tro mig! 🙂 Öva på att styra er energi så blir det lättare. Jag motar själv bort energier jag inte vill ha runt mig, just genom att föreställa mig att jag trycker bort dem med ett starkt ljus. Ni kan läsa på lite om Reiki healing, det är en intressant metod om man vill veta lite mer om energi som strömmar genom en o.s.v. 🙂

    Svara

   Skrev en kommentar men den gick tydligen inte igenom.

   Jag har problem med sömnparalys. Men hör ofta ihop med det paranormala.

   Jag kan få en känsla eller få upp en bild i huvudet. Några nätter eller samma natt kan jag sätta mig upp mitt i natten och ha en diskussion med någon. Jag har skrämt min sambo så många gånger. Han har Bode filmat mig och spelat in ljud. Jag har pratat med någon som jag inte vet vem det är.

   Men jag i efterhand. Minns juh inte detta. Så kan jag lägga ihop 1+1. Oftast händer det här när jag har underliggande stress.

   Vill dock säga att jag är livrädd för det paranormala. Har upplevt för mycket och har svårt att ta in det, jag varit med om!

   Svara

   Har haft sömnparalys sen jag var liten men förstod inte vad det var förrän ett par år sedan när jag av en slump såg en meme om det. Höll på att svimma när jag läste om folks upplevelser eftersom att de var exakt som mina egna. Skuggliknande figurer som står i rummet och det är som att de bara tittar på mig. När jag var yngre var det inte så utan då var det som att jag inte fick luft för att någon kvävde mig. Verkligen avskyr när jag hamnar i såna perioder. Vet inte ifall det är paranormalt heller, men väldigt läskigt att fler har så liknande erfarenheter.
   Vet dock inte vart man kan vända sig, om du får reda på det så tipsa gärna haha.

   Svara

  Vill gärna ha tips från er som äter mycket veganskt. jag tål inte bönor, kikärter, ärter, vete, dinkel, matvete, bulgur, råg, blomkål, broccoli, lök, vitlök, kål, svamp, betor, sparris, selleri, kronärtskocka, jordärtskocka, isbergssallad, sötpotatis, pumpa, hasselnötter, cashewnötter, jordnötter, torkad frukt/russin, persika, nektarin, plommon, vattenmelon.

  Jag vill minska på animalier, äter alldeles för mycket kyckling, fisk, ägg och mejeriprodukter och har så dåligt samvete över det. Men jag har liksom inget bra att ersätta med, och när jag försöker får jag ingen variation. Blir oftast råris eller quinoa och till det några av de grönsaker som är okej typ tomat, spenat, aubergine, morot, avokado, palsternacka, gröna blad. Konserverade linser går bra ibland. Men många av vegosubstituten verkar vara baserade på bönor eller svamp.

  Jag tränar en del och det känns som att jag är hungrig nästan jämt, och känner mig sällan mätt även direkt efter måltid. Hört att veganska portioner ska vara mycket större men hur mycket quinoa kan man äta egentligen? Det är inte ens gott. Känner ofta dåligt samvete över mat, fått mindre aptit trots hungrig och tycker inte nåt smakar bra, tappat inspirationen och orkar inte laga. Ska jag äta animalier ändå? Hur tacklar jag isf det dåliga samvetet? (ja, jag har tänkt gå till dietist men det är ett jätteprojekt med kostutredning så hoppas in i det sista att jag slipper)

  Svara

   Hur kan du vara allergiskt mot allt? Hur lever du ens?

   Svara

    Men, onödig kommentar. Tror hen har det tillräckligt jobbigt.

    Svara

     Vaddå onödig? Är väl ovanligt att vara allergisk på det sättet eller?

     Svara

      Att ifrågasätta hur nån ens lever är tämligen onödigt.

      Svara

       Nej, det är det inte?

       Svara

        Okej? Så du gillar att bli ifrågasatt varför du ens är vid liv av orsaker som du inte kan rå för?

        Svara

         Men snälla. Man måste inte ta allting på värsta tänkbara sätt. Jag är också allergisk mot massa saker och tar verkligen inte illa upp när folk säger ”oj hur klarar du ens att leva” osv. Jag förstår att man kan bli ”chockad” eller inte riktigt förstå hur vi som har massa allergier klarar oss i vardagen 🙂

         Svara

          Uppenbarligen så är RK väldigt trött på det så bara för att du inte tar illa upp betyder inte det att andra inte gör det. Tycker det är onödigt att ifrågasätta att någon lever när hen ber om hjälp och uppenbarligen har ett problem.

          Svara

        Jo, jag hatar såna kommentarer så snälla sluta. Får dem jämt.

        Svara

         Tål som i att du är allergisk allergisk eller tål som i att du inte gillar? Har du pollen? Är det korsallergier?

         Svara

          Allergisk mot maten och pollen ja

          Svara

          Förutom allergi så kan man ha sådana problem med mage och tarmar att man blir ordentligt sjuk av vissa saker. Att reagera på t.ex. bönor, linser, ärtor, kål av olika typer är vanligt om man har tarmproblem. Att reagera på kaffe, te, chili, paprika, ingefära, fet- och rökt mat är t.ex. vanligt om man har magproblem (magsår och liknande). Detta är inte allergi, men det har heller inget med att man inte tycker om maten att göra, och man kan bli ordentligt sjuk om man äter det.

          Svara

    Haha, och jag som tyckte att listan var kort 😬 har själv 60+ saker jag behöver undvika för att inte få allergiliknande reaktioner. Det är inte så ovanligt som man tror.

    Svara

     Eller hur, jag känner fler också. Trevligt att få upplysa folk då, allergy awareness eller nåt 🙂

     Svara

   Jag skulle ändå rekommendera dietist, ingen här har tillräckligt kunskap eller tid för att ge tillräckliga tips. De som har det livnär sig på kostrådgivning och bör också få betalt för det.

   Svara

   Tycker inte att du ska ha dåligt samvete! Tänk på att DU och din kropp måste få må bra. Välj närproducerat och ekologiskt så långt det går – gör det du kan göra. Det viktiga i det här fallet tycker jag är din hälsa och att du får i dig näringen du behöver.

   Svara

    Precis så, ha inte dåligt samvete. Gör det du kan inom andra områden istället, det är inte lätt med så många allergier och då måste din hälsa få gå först. Ät vegetariskt när det går men överlåt det dåliga samvetet till oss som utan problem kan äta vegetariskt.

    Jag är inte vegeterian men äter ändå övervägande växtbaserat (jag äter dock inte sojaprodukter av hälso- och miljöskäl), jag kan slänga in några fler vegetariska måltider för din skull så slipper du 🙂

    Svara

     Men vad gullig du är, haha tack! <3

     Svara

      😊

      Svara

   Varför har du dåligt samvete för att du äter kyckling, fisk, ägg och mejeriprodukter?

   Svara

    För det förstör miljön och djuren lider, go vegan✊

    Svara

    Klimatet. Vissa bryr sig faktiskt du vet.

    Svara

     Jag bryr mig.
     Men om man läser lite forskning och inte baserar sin kunskap på Netflixdokumentärer så märker man snabbt att maten inte påverkar klimatet speciellt mycket. 🙂
     Cheers!

     Svara

      https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/veganism-environmental-impact-planet-reduced-plant-based-diet-humans-study-a8378631.html

      Vet inte vad du tänker på för studier – Att leva som vegan är det bästa du kan göra för planeten, som individ. Äta importerade exotiska frukter, nja kanske inte but you get the point.

      Svara

       https://www.ipcc.ch/report/ar5/syr/

       IPCCs rapporter är de mest detaljerade studierna som görs på alla aspekter av klimatförändringarna.
       Ni som inte tror mig kan ju börja där. 🙂

       Svara

      Jo det gör det. I alla led. Eftersom betesmarken och all mark vi odlar foder på hade kunnat användas till mat åt människor istället. Mindre klimatpåverkan. Du får tänka i alla led både bak och fram för att se den stora påverkan.

      Svara

      Det är svårt att utröna exakt vilken effekt olika livsmedel har och alla orsakssamband och alternativ, men jag tror inte det är bättre att äta kött än att låta bli. För att inte tala om utfiskade hav. Är inte helt insatt i hur djuren behandlas i sverige heller i livsmedelsindustirn, för att jag undviker all sån information.

      Svara

      Oj. Vad baserar du detta på? Maten är ju en av de absolut största bovarna gällande både klimat och andra miljöproblem. Köttkonsumtionen är också en stor bov som vi MÅSTE minska på.

      Med det sagt så finns det ju gränser. Ts till exempel som har massor med allergier ska ju tänka på sin hälsa främst. Vill ha för mig att deschanel (?) systrarna både var veganer, men hon yngre hade svårt att få i sig all näring med tanke på sina allergier. Köttkonsumtionen kan minskas ändå, men du behöver ju få i dig din näring också 🙂

      Tips är dietist och om du är sugen på att pröva dig fram i vegandjungeln så googla ”veganutmaningen” (finns på fb annars). En utmaning där man ska försöka leva veganskt i en månad, man får massa tips och ett skönt forum osv 🙂

      Svara

       Se mitt svar 21:05 🙂

       Svara

      Om du tolkat någon forskning så så har du uppenbart ingen vidare bakgrund inom ekologi eller klimatforskning.

      Svara

       Se mitt svar 21:05 🙂

       Svara

     Då är du väl nöjd med Greta, som kanske får fredspriset 😊

     Svara

   Oj, det var inte lätt för dej att bara slänga ihop något…. du skrev att linser funkade ibland, linssoppa med krossade tomater och kokosmjölk som bas och kanske fylla på med potatis och morot. Sök på recept, typ linssoppa så finns lite olika varianter där du säkert kan byta ut det som du inte tål.

   Fixar du avokado? Det är mycket energi som mättar bättre än vattnig sallad.

   Bananpannkakor med sojamjölk och kanske lite mandelmjöl i.

   Ja, det var klurit, hoppas någon annan kommer med bättre förslag…

   Svara

   Om du redan är allergisk mot så mycket råvaror kan du inte bara släppa ditt samvete och fortsätta äta det du faktiskt tål? Även om det är kyckling?
   Ja jag fattar att du vill tänka på miljön och allt det där men vafan det kan väl de sköta som kan äta allt som kroppen behöver när man tar bort animalier.
   Du måste ju se till att du får i dig det din kropp behöver. Du tränar ju! Gone yourself a break annars kommer din kropp bryta ihop .
   Följ olga Rönnberg på Instagram, hon är en vettig kvinna tycker jag med kloka värderingar kring mat, maten är vårt bränsle och vi ska äta, röra på oss och må bra!

   Svara

    Ska kolla upp, tack!

    Svara

   Äter du havre? Isåfall så är havremjölk, havregrädde, och oatlys havrefraiche ett bra alternativ till mejeriprodukter!
   Annars är det ju viktigare att du får i dig det du behöver och mår bra, även om det inte är veganskt. Det är ju inte ditt fel att du lider av så mycket allergier

   Svara

   Jag äter till större delen vegansk kost och tycker att man ska minska sin köttkonsumtion så mycket det går, MEN en del människor behöver äta kött. Du har allergier som gör det svårt för dig att äta en varierad vegansk kost. Du behöver inte ha dåligt samvete för att du äter kött – du måste ju ha näring!

   Jag avstår gärna från min köttkvot helt så att de som behöver kött på grund av sjukdom eller allergier kan fortsätta att äta det.

   Svara

   Jag är i en liknande situation. Har IBS och ”tål” inte ett 50-tal råvaror som bönor, lök, svamp, broccoli, blomkål mm. Vill bara förklara lite med anledningen av de dryga kommentarerna. Att ha ibs innebär att man har könsliga tarmar och om jag äter lök eller bönor tex får jag väldigt mycket diarre och kramper i magen, då är det svårt att ta sig till jobbet. Jag är ibte ts så det är inte säkert att hon lider av samma sak, men kan vara en förklaring.

   Jag gick hos en dietist flertal gånger och fick prova mig fram i en väldigt strikt diet vad jag tål och inte. Sedan när det hade gått ett tag frågade jag om vegetariska alternativ, men dietisten sa att jag kommer ha det svårt näringsmässigt om jag blir vego eftersom jag inte kan äta så många alternativ i den klassen

   Svara

   Gissar att du har glutenintolerans och IBS? Finns massa recept på pinterest, sök på typ ibs vegan recipe, eller valfri ingrediens du tål + vegan.

   Svara

    Vet inte vad felet är. Tack för tips 🙂

    Svara

   Jag tycker att du om någon kan äta animaliska produkter utan dåligt samvete. Om alla vi som har möjlighet att välja fritt vad vi stoppar i oss, utan allergier att ta hänsyn till, valde att inte äta animaliskt skulle det lilla som bara du äter inte ha någon som helst inverkan på miljön.

   Svara

  Hallå har ni sett knäppskallen som använder Kenzas bilder för sina låtar på Spotify???

  Svara

  Har släppt loss en riktig kris i mitt äktenskap. Känt mig och relationen åsidosatt väldigt länge nu, och i veckan brast det. Berättat att han är jävligt nära att förlora mig. Är i kräksfasen nu, jag bara spyr ur mig all ilska, bitterhet och besvikelse jag inte orkat/hunnit glänta på dörren till tidigare. Han är chockad, ledsen, förskräckt.
  Obs han har inte betett sig illa eller medvetet åsidosatt vår relation, det har bara varit så sjukt många yttre faktorer som gjort att jag/vi automatiskt hamnade på sparlåga eller standby eller hur man ska säga. Och jag förstår det och har axlat uppgiften att hålla ihop allt med glädje och stolthet, men det håller inte längre. Så nu krisar vi.
  Vet inte vad jag ens vill säga med det här, vill någon skicka en liten pepp så blir jag glad 🙂 håller tummarna för att vi tar oss igenom det här med världens finaste man.

  Svara

   Kan ni ta hjälp av en tredje part kanske? Förstår att få ur sig är skönt, men inte alltid konstruktivt, nu kan det vara så att han känner sig attackerad och får svårt att ta till sig. Har du läst om giraffspråket?

   Svara

    Nej då, han känner sig inte attackerad. Vi har en väldigt bra kommunikation. Det är möjligt att vi tar hjälp, först vill jag gå till kurator på egen hand och få ur mig allting och komma fram till hur jag hanterar mina känslor på bästa sätt.
    Har ej diskuterat detta med någon då jag tror mina vänner skulle döma mig eller honom, vill ej heller lasta dem med detta. Så typ ingen vet. Det är halvjobbigt.

    Svara

   Har ingenting riktigt vettigt att tillföra mer än att jag önskar att det löser sig på bästa sätt för er, och att jag tycker du är modig som lättat på locket. Relationer är fasiken det svåraste vi pysslar med. Önskar er all lycka, oavsett vilken väg ni väljer att gå! ❤️

   Svara

   Jag skulle behöva göra det, känner att det är nära att släppa loss ibland. Har otroligt mycket ilska, bitterhet mot honom, känslan att inte vara älskad osv.
   Tror du att man kan komma över bitterheten? Måste han erkänna sina misstag? Frågar för din del och min ^^

   Men jag vill tro att om man älskar varandra så kan man överkomma det mesta, har spenderat nästan hälften av mitt liv med honom så vill absolut inte förlora honom.
   Sorry, kanske inte blev så peppigt =P

   Svara

    Min man ser absolut det som hänt. Jag är ju noga med att påpeka att dels så fattar jag att han inte medvetet nonchalerat vår relation. Men att det inte går att fortsätta så här.
    Så jag tror att det går att komma vidare för jag är mer bitter över situationen än på själva gubben if that makes sense 🙂 önskar er all lycka! ♥️

    Svara

  Jag har kivra, fått skattedeklaration osv där tidigare år, sista dagen att få den är ju den 13, alltså idag men jag har fortfarande inte fått nåt?? Har någon en teori om varför?

  Svara

   När registrerade du din digitala brevlåda? Sista dagen för att få deklarationen 7-13 mars var väl 28 februari om jag minns rätt.

   Svara

    Fast personen skrev ju att den fått det tidigare år men inte iår, så registreringsdstumet är nog inte problemet. Men vänta någon dag till, den borde ju kommit imorgon. Har du fått andra myndighetsbrev i Kivra på sistone?

    Svara

     Ja, jag får fakturor osv där varje månad, och från pensionsmyndigheten idag så det är inte Kivra det är fel på!

     Svara

  Kan vi inte prata lite om Bellas No neels?

  Svara

   Alltså det här är öppet spår, kan vi spara det till inläggen om Bella!?

   (Skoja)

   Det är så pinsamt. Hela hon är pinsam

   Svara

    Har hon gått klart gymnasiet?

    Svara

     Nope

     Svara

   Vad menas med no neels?

   Svara

    Hon berättade som sin nya fantastiska produkt som löwengrip tar fram. Någon creme med botox fast utan nålar. Men Bella säger No neels needed. Även på produktens papper står det No neels needed.
    Neels förmodar jag ska vara needles.

    Svara

     Hon skulle säkert skriva heels men nös och i samband med det tryckte hon på n istället så det blev neels.

     Svara

      Nej. Hon säger det flera gånger. Rörlig bild med ljud du vet

      Svara

       Men jag skojade🙄🙄

       Svara

    Hon menade no needles

    Svara

     Hur tror ni helt seriöst det kommer sluta för bella ? Kommer hon bli den hon tror sig bli ?

     Svara

      Nej, företag och varumärken (vilket Bella är) kommer inte överleva utan transparens och att vara samhällsaktörer där man driver förändring mot det bättre. Hon har inget av det

      Svara

     Hon säger neels och det står neels på pappret 😂😂😂

     Svara

   Vi kan även prata om att hon är ”so exited”. 😣

   Svara

   Svara

   Kan vi prata om hur de stylad Bellas hår. WHY

   Svara

  Har sån klåda emellanåt i hårbotten. Något tips ?

  Svara

   Har hört att Maria Nilas Heal-serie ska vara bra…

   Svara

   Selukos skulle jag rekommendera! Båda mitt ex hade mott torr och fnasig hårbotten och jag brukar ha ibland när de kliar!

   Svara

    Smyyyyyyygreklam 😂😏

    Svara

     Hahaha! Japp! Jag fick femton spänn för den länken! 🙂

     Svara

     Ja, syntes de så tydligt?🤦‍♀️
     Camcam satt bara och väntade på att någon skulle fråga om någon vill ha tips om klåda i hårbotten…
     och då casha in lite… 🤦‍♀️🤦‍♀️

     Svara

      Hur kan du missa att kommentaren var ironisk?

      Svara

   Går du runt med blött hår länge? Jag får klåda om jag inte fönar hårbotten efter dusch.

   Svara

    …och jag får klåda och eksem om jag använder fön mer än någon enstaka gång, måste låta det självtorka.

    Svara

   Kolla lush, superbra!

   Svara

    Tack för alla tips ♥️♥️♥️

    Svara

   Jag brukar köra på inpackning med äppelcidervinäger och vatten när min hårbotten kliar, fungerar hur bra som helst.

   Svara

    Hur får du det att sitta i håret?

    Eller sköljer du bara ?

    Svara

     Jag häller blandningen i en balja och öser det över håret när jag står framåtlutad, virar därefter in håret i en kökshandduk så får de sitta där allt mellan 10 min till en timme, därefter tvättar jag som vanligt 🙂

     Svara

   Produkter från A’kin! Finns på feelunique. De är bäst!

   Svara

   Du behöver inte köpa något. Schamponera två gånger och ha INTE i balsam i hårbotten, bara längderna och topparna.

   Svara

    Fast vissa är skit, kommer ihåg när jag testade ngt från typ fruktis, fick sån sveda i hårbotten

    Svara

     Ja precis, använd schampoo fritt från parabener och annan skit

     Svara

  ⭐ Undersköterska på demensboende ⭐ Hur ser er personaltäthet ut? Hur många ”huvuden” är ni morgon och kväll och på hur många boende?
  Min arbetsgivare vill sänka (är det nån som blir förvånad? 😡) så vi förbereder oss på kamp, för situationen skulle bli ohållbar ganska snart, både för boende och personal. Bättre förhindra innan det sker om det går…
  Jobbar du på säbo får du gärna också berätta hur er bemanning ser ut, intressant att veta 🙂

  Svara

   Jag är ssk på ett demensboende, på 10 patienter är det 3-4 usk på morgonen och 2-3 usk på kvällen. Brukar finnas 1-2 resurs-usk per pass som hjälper till på hela huset där det behövs mest för stunden.

   Svara

    Har du koll på personaltätheten mer exakt? Vår arbetsgivare vill sänka från 0,85 till 0,7 vilket vi tror kommer innebära att vi får gå från 3 till 2 personal morgon och kväll på 8 boende varav 4 tidskrävande dubbelbemanningar.

    Svara

   Jag jobbar på säbo med demens inriktning och psykgeriatrisk (samma våning men 2 olika avdelningar), på dagen är det 5 på hela våningen men på demens sidan är det 3 personal på 9 boenden, på kvällen är det 2 dock så får en från psyk gå över och hjälpa till, vi hade innan en extra som hjälpte till på D sidan, men det har dragits ner på personalen och på natten (när jag jobbar) är vi 1 på varje sida. Jag kan tycka att det är för lite i och med att jag alltid får höra att de är stressade osv och de gör ju inte omsorgen bättre i och med att de boende känner av det och de blir mer oroliga.

   Svara

   Jag arbetar också på demensboende, vi är 4 på förmiddagen och 4 på kvällen på 16 brukare, flera är dubbelbemanningar. Ganska tufft emellanåt, jag söker för nuvarande andra jobb på grund av arbetsbelastningen.

   Svara

   Demensboende, 16 boende. 4 personal morgon och kväll förutom helgerna då det är 3 personal efter kl 12. 1 nattpersonal.

   Svara

   Jobbar också på demensboende (vardaga) då är vi 8 boende på avdelningen.
   Passen för dagspersonal är 07 & 08. Alltså en personal är ensam mellan 07-08 sen kommer nästa 08. Vi är alltid (bara) 2 stycken under hela arbetspasset och det är vi även på kvällen då en personal slutar 20:00 och den andra är ensam personal mellan 20-21:30 då nattpersonalen går på sitt pass. Behöver vi hjälp under dessa ensamma timmarna får personal från annan avdelning gå över till den avdelningen där hjälp behövs och då står alltså den avdelning där personal lämnar helt utan personal under tiden.
   Under natten är dom 3 personal på 8 boende x 5 avdelningar.
   Kan säga att vi får springa röven av oss de flesta dagarna 😓😒

   Svara

  Ponera att någon skulle åka till Brasilien som gravid eller som försöker bli gravid. Hur är läget i landet gällande zika-viruset? Någon med erfarenhet av samma problem, alltså någon som har åkt dit eller avstått? Har läst det mesta på nätet, pratat med olika instanser inom sjukvården, utom infektion dit jag ska ringa imorgon, så letar egentligen efter lite handfasta och informationsbaserade råd. Någon som faktiskt VET något som kan råda? Tack på förhand.

  Svara

  Är gravid med första barnet och samtidigt som jag är ÖVERLYCKLIG över det här, så brottas jag med gamla ätstörningsspöken.. jag vägde mig hos barnmorskan igår för första gången på nästan 3 år, ett medvetet val då jag mår sämre av att veta min vikt, vilket är svårt att undvika i det här läget och nu kan jag inte låta bli att tänka på hur fet och stor jag kommer bli. Jag vet att jag har världens bästa anledning i magen till att faktiskt gå upp i vikt – men jag är livrädd för det. Vad ska jag göra? Hur ska jag ta mig ur det här dumma tänket?

  Svara

   Väg dig inte i fortsättningen. Berätta för barnmorskan att du haft de tankarna tidigare och säg att du inte vill veta vikten så länge allting står rätt till. De kan följa upp din vikt utan att du behöver se den.

   Svara

   Förstår dig precis. Jag var likadan. Jag tänkte att under denna period på 9 månader ska jag se till att mitt blivande barn föds så frisk och hälsosam som möjligt och att det då är både själviskt och farligt att svälta/äta mindre osv. för att inte gå upp så mycket i vikt. Att det är naturligt för att inte säga livsviktigt att gå upp i vikt under den tiden.

   Jag åt mat med så mycket näring som möjligt eftersom det var det jag ville ge min bebis, inte skräpmat och en massa socker. Jag åt bra och näringsrik mat helt enkelt. Jag tränade (efter att ha kollat av så att det var ok) som vanligt en bit in i graviditeten och sen körde jag bara yoga och promenader fram tills ett par veckor innan födseln. Nemas problemas. Gick inte upp så mycket, ca 12 kg men ganska kort efter förlossningen gick jag ner allt och lite till utan att anstränga mig. Kroppen bara studsade tillbaka men det hjälpte såklart att jag började röra på mig ganska snabbt igen och fortsatte med mina bra matvanor.

   Stressa inte utan se det som en tid du ska ge din kommande bebis en bra start i livet. Sen när han eller hon är född kan du börja träna och så vidare igen 🙂

   Svara

    Och just det, såklart… Jag sa till barnmorskan att jag inte ville veta min vikt, det räckte att de såg att allt gick åt rätt håll!

    Svara

   Du säger till din barnmorska som det är så behöver du inte väga dig om hon inte misstänker att du får i dig för lite.

   Svara

   Jag gjorde som så att jag vägde mig så att hon kunde skriva in det men sa att jag inte ville veta om vikten eller få några kommentarer kring det.

   Sen försökte jag tänka på all extra näring min kropp behövde för och hjälpa bebis utvecklas och må bra och såg till att äta näringsrik mat som fick mig och må bra.
   Eftersom att jag vet med mig att jag undermedvetet kan slarva med maten när jag är i såna tankebanor brukade jag göra smoothies dagligen för lite extra näring och eftersom de är lättare och få ner

   Svara

  Alltså… brukar faktiskt inte kommentera. Är verklifen inte ett Bellafan och jag brukar gilla inläggen om henne som Cam gör… men är jag den enda som efter camcams bild på dagens öppet spår börjar tycka de känns smått obehagligt att hon gör så mycket narr av Bella? Tänk er själva va i bellas sits (även om jag själv inte gillar henne) men de börjar bli för mycket nu att göra narr av någon. Kan du förklara dig CAMcam? Du skulle ju tex aldrig få för dig att Gö nåt liknande om kenzas varumärke som tex jofama. Detta börjar likna mobbning på hög nivå!

  Svara

   Tror inte du kommer få svar, hur snällt du än ber.
   Jag tänker att det kanske är så att Cam och Bella har någon typ av överenskommelse att Cam ska nämna och pika Bella i vart och vartannat inlägg. Det ger ju trafik till båda liksom. Plus att Bella har väl uttryckligen sagt att hennes främsta taktik är att provocera, och det blir ju extra bra när någon annan gör det ÅT henne, för då väcker man ju båda sidorna, både haters och the Bella fanclub!

   Svara

   Bella är väl bara glad över all buzz det genererar i 🤷‍♀️

   Svara

   Hahah tycker det är så kul med människor som på riktigt inte förstår ironin i alla Bella-inlägg. Som börjar spåna på konsperationsteorier. Det är HELT rätt att granska Bella som Cam gör, och det är så jävla kul att följa!!!

   Svara

  Har plötsligt blivit besatt av Eminem. Har inte lyssnat på honom på säkert 15 år. Och helt plötsligt så drömmer jag om honom, kollar instagramkonton om honom, läser fanfictions … fattar inte vad som hänt. Jag är fan för gammal för sånt här.

  Svara

   Nostalgi kallas det. 🙂

   Svara

    Haha, ja kanske det är så det är. Får väl ta och skriva en egen fanfiction, kke 😏😘

    Svara

   Haha, är inte besatt men är själv inne i en eminem-period. Lyssnade på P3 dokumentär om honom. Jag tyckte den var bra! Men då har jag inte så mycket bakgrundsinfo sen tidigare så är du ett hardcore fan sen långt tillbaka kanske du redan kan det mesta 🙂

   Svara

    Långt ifrån hardcore. Det är ju också lite underligt i situationen, att jag knappt är ett fan alls

    Svara

     Well, då så! Lyssna på dokumentären 😃 fick veta så mycket mer (visste knappt något sen innan) och ser framemot att gå igenom alla hans låtar sen 💃

     Svara

      Har hört den. Ska lyssna igen. Mest för att få höra hans röst 😉

      Svara

  Nu klar med Leaving Neverland. Gick in med öppet sinne, läst artiklar o kollat youtube där man ”bryter sönder” wade o jimmys vittnesmål. Tror definitivt att MJ var pedofil. Men han är ju iaf död så egentligen spelar det ju ingen roll.

  Svara

   Suck. Klart det spelar roll, hans offer är ju inte döda.

   Svara

    Såklart det spelar roll för offren, men det spelar ju ingen roll om MJ var pedofil eller ej nu, eftersom han är död. Kan ju liksom inte gå på fler barn.

    Svara

   Det kan ju hjälpa andra offer känner igen sig och inser att de inte varit ensamma i detta

   Svara

  Vad betyder ”neels” som Blondinbella pratar om i instastory? Jag har aldrig hört det och Google translate översätter det inte åt mig.

  Svara

   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Neel

   Menar hon indiska talsystemet?
   😹

   Svara

    Hon pratar om Neels Visser 😉 Snygg påg!

    Svara

     Han är verkligen SÅ VACKER

     Svara

   Hahah menar hon needles kanske? Nålar.

   Svara

   Hon menar såklart Needles. No needles needed. Men på typiskt Bella maner lycka hon trampa i klaveret rejält genom att skapa en produkt med en helt annan innebörd…, eller nja. Neels finns ju inte ens på engelska.

   Svara

   Det är förmodligen needles dvs nålar hon menar. Det står ju botox och då brukar man ju använda nål.
   I det här fallet behövs alltså inga injektioner. Vet dock inte om botox kan ha någon effekt om man inte injicerar.

   Svara

    Läser i Borås, dock inte till bibliotekarie men är en otroligt bra skola tycker jag.

    Svara

    Men det står NEELS på pappret hon visar!! Hon tror alltså seriöst att det heter neels, inte needles!!

    Hur tänkte hon/dem? Nails (spikar) + needles (nålar) = neels…?

    Grejen är ju att det inte bara är hon som gjort misstaget – vem det nu var som hjälpte henne med produkten har antingen gjort ett misstag eller så tror de också att det heter neels!

    Svara

     No neels! So fun! No neels-effect! Wow!

     Svara

  Jag bor i Göteborg och vill omskola mig..38 år.
  Bibliotekarie 3 år (Borås) eller YH-utbildning 2 år till grafisk designer i Sunne? Någon här som gått någon av utbildningarna?

  Svara

   Läser i Borås, dock inte till bibliotekarie men är en otroligt bra skola tycker jag.

   Svara

   Det är några år sedan nu men jag läste till bibliotekarie i Borås och jag tyckte att det var toppen, både skolan och utbildningen. Det är dessutom ett helt fantastiskt yrke som innehåller så mycket mer än vad man tro. Väldigt socialt är det.

   Svara

   Varför kan du inte gå grafiker-utbildningen på yh i Gbg? Min sambo gick den och tyckte den var jättebra!

   Svara

    För den kräver förkunskaper som jag inte har.

    Svara

  Hur kommer det sig att min magkänsla kring en kille som dissat mig är fortsatt bra? Det känns liksom som att om jag skulle höra av mig till honom så kommer det bli positivt. Vilket jag egentligen vet till 99.9% att det inte alls kommer bli, men känslan är sån. Det är lite jobbigt men jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att bli av med känslan, den har ändå hängt kvar ett tag. Ibland blir jag inte riktigt klok på mig själv😁😅

  Nåja. Trevlig kväll😊🤗

  Svara

   När jag har varit i en liknande situation tänker jag såhär: A) Att jag inte vill verka desperat B) Har han dissat mig är han inte intresserad (duh) och han lär knappast bli intresserad för att JAG hänger efter honom C) Det finns så himla många andra killar man kan lägga sin energi på. Hitta ett nytt ragg! 🙂

   Svara

    Åh jag vet. De där sakerna snurrar dagligen i mitt huvud (Har ett jobb där jag får gå mycket i egna tankar) men känslan försvinner inte. Ibland är känslan så stark att det känns som att vi faktiskt fortfarande har något på g. Så sjukt, riktigt såhär stark känsla har jag aldrig varit med om😄😄

    Svara

    Nej snäll hör inte av dig till honom. Finns inget värre än klängiga människor.

    Svara

     Man är inte automatiskt klängig om man hör av sig en gång dock.

     Svara

   Det kommer en förklaring framöver, hade samma känsla som sen fick en förklaring till det. Fortsätt lita på magkänslan!

   Svara

    Framöver? Sitter det en förklaring i mod eller vad menar du?:)

    Jag vill lita på den! Men vet inte om jag vågar lita på den😄

    Svara

  Hur vet man när det är dags att skaffa barn? Jag är sugen nu, men jag är mitt i mina studier på universitet, och jag känner mig inte helt redo för småsaker som att jag skulle vilja uppleva DN termin utomlands osv. Men jag vill så hemskt gärna ha barn nu, och jag är helt säker på att min snubbe är den rätta. Och han skulle bli överlycklig då han också längtar. Kan man uppfylla alla sina drömmar samtidigt som man har små barn? Snälla svara ärligt, vill inte bli bitter för att jag hade orimliga förväntningar. Kram

  Svara

   Nej. Jag kunde inte medan mina barn var små. Alla lovade barnvakter försvann spårlöst och jag satt där ensam med mina småttingar utan möjlighet att komma loss, som ett fängelse för barnen kommer alltid först. MEN många klarar det bättre än mig och kan leva sitt egna liv också.

   Svara

    tråkigt med brist på stöttande nätverk. Hej dig och din lilla familj 🙂

    Svara

   Min mor fick min syster oplanerat och ganska ungt, där pappan stack tidigt.
   Mamma hade inget mer än gymnasieutbildning, hon jobbade till en början som kassörska på posten (deltid).
   Hon mötte min far 6 år senare och de fick mig.
   Då hade mamma börjat på bank, även där kassa. Nästan aldrig rest.
   Pappa hade två barn tidigare så vi var ett hushåll ett tag på 4 barn och 2 vuxna.
   Mamma kämpade sig på banken, jobbade sig uppåt och när jag precis börjat förskolan blev hon befordrad till kontorschef och sedan gick det rakt uppåt.
   Först när hon var i 40-årsåldern hade hon en strålande karriär, vi reste till spännande platser och upplevde nya kulturer.
   Värt att nämna att min mor aldrig utbildade sig vidare på högskola.

   Ville bara ge dig lite hopp, säger inte att det är lätt men det är möjligt så länge viljan finns 🙂

   Svara

    Tack! Jag känns som att det finns många som fixat det, men också många som blir låsta. Bra jobbat av din mamma!

    Svara

   Kan du inte vänta ett år med att skaffa barn, så att du kan ta din termin utomlands innan?

   Svara

    Jo det är ett alternativ, men jag undrade mest om det är möjligt. Fantiserar om att vi tar en termin utomlands när min kille är föräldrarledig. Svårt att se hur vi nu skulle kunna vara tillsammans en termin utan barn i ett annat land när han är mitt i karriären. Och sen när vi kommer hem så fungerar dagistider med studentlivet. Jag ville bara lufta lite tankar, drabbats av enorm längtan idag. 🙂

    Svara

    Jo, det är ett alternativ. Men jag tänkte optimistiskt, att man kan plugga en termin utomlands och hela familjen åker med (när sambo är föräldrarledig) osv. Undrade mest om det fanns fler som valde att inte vänta så att säga. Längtan är stark 🙂

    Svara

     Pluggar du utomlands så kan du inte räkna med att du får tag på något annat boende än studentkorridor, i värsta fall med rumskompisar. Har svårt att de att det skulle bli görbart.

     Svara

   Eftersom du har mål du vill uppfylla, såsom utlandsstudier så tänker jag verkligen att du/ni borde vänta. Jag personligen tycker det är viktigt att bli färdig med utbildning osv så en har ett jobb att luta sig mot, samt ekonomiska förutsättningar. Livet är långt och barn är ett enormt ansvar, det förändrar hela sitt liv. Vänta!

   Svara

  Om en anställd inte dyker upp på jobbet och vägrar svara i telefon vid flertal tillfällen och efter flera varningar. Hur blir man av med hen på rätt sätt utan att få facket på sig? Har en bekant med problem, kan ingenting själv men min bekanta tycker att det bara är att säga upp hen med en månads uppsägningstid? Är det verkligen så ”bara”?

  Svara

   Mär ganska säker på Att det klassas som arbetsvägran och är grund till uppsägning.

   Svara

   Förstadags intyg vid frånvaro. Följs inte det är det skäl för uppsägning.

   Svara

   Tror (läs tror, är ABSOLUT INTE säker) att man först måste ge varning, som alltid är bäst att göra skriftligt. Sköter den sig inte då kan mam väl ge en varning till. Är det exempelvis att personen bara gör vad den vill och skiter i jobbet kan man väl dra det till arbetsvägran?
   Att få skriftliga varningar men inte sköta sig är skäl för uppsägning så vitt jag vet.
   Tycker chefen i detta läge bör föra en dialog med den fackliga organisationen (cheferna har ju sin egen klubb på arbplatsen oftast alt en kontaktperson på fackförbundet dem kan fråga om chef-saker). Den kommer då kunna svara på allt.
   Det beror ju på vad personen har för anställning, avtal, vilket kollektivavtal osvosv. Dock kanske det beror på något? Mår personen dåligt och behöver stöd eller hjälp av företagshälsovården kanske?

   Svara

   Kontakta er arbetsgivarorganisation om ni har någon (teknikföretagen, svensk handel, etc.) för stöd samt den anställdas fack och förklara den ohållbara situationen. Säg att ni vill ge en skriftlig erinran (en skriftlig varning fast skarpare, den är fackligt förhandlad och är värre än en vanlig skriftlig varning). Skicka erinran med rekommenderat brev (då ser ni när den hämtas ut = den anställde är delgiven den skriftliga erinran). Då räcker det med ett felsteg (typ personen är lite sen/håller inte arbetstiderna, tar längre raster än schemalagt, gör fel, etc.) (behöver alltså inte vara samma fel, arbetsvägran, som den skriftliga erinran avsåg) och den anställda kan avskedas.

   Svara

  Någon som har tips på hur man får sår att läka? Har tunn hud och får lätt små sår, vilket har resulterat att framförallt mina ben ser förjävliga ut. Förutom det självklara som att sluta klia, finns det någon kräm, olja etc som hjälper?

  Svara

   Bio Oil! Finns på apoteket

   Svara

   Klipp dina naglar och tånaglar kort så att du inte råkar klia dig i sömnen. Zink påskyndar sårläkning, så testa i alla fall kräm med zink (finns på Apoteket, ofta för baby). Sen Canoderm tror jag den heter, också Apotek. Gillar även oljor, prova mandelolja t ex. Om du har mycket överskottshud så kan du scruba milt innan du smörjer. Och slutligen duscha mer sällan, täck huden med kläder, högre strumpor, vantar osv. eftersom luften är torr nu. Kolla upp om du har någon vitaminbrist. Testa äta Omega3.

   Svara

   Zalve på apoteket tycker jag är bra. Funkar på små sår.

   Svara

  Är det någon här som har tourettes syndrom eller lider av tics?

  Jag har gjort det i hela mitt liv och nu ska jag äntligen få göra en utredning för tourettes. Är så glad men samtidigt rädd. Har ni testat några mediciner, ni som har ts? Jag har testa paraflex (muskelavslappnande), SSRI-preparat och neuroleptika. Inget har dock hjälpt. Hoppas på att få några mediciner som jag läst att man kan få i USA. Men aa. Har även experimenterat med Cbd-olja men har fått göra avkall på det nu i och med min utredning. Rökte även cannabis tidigare i mitt liv (för att det hjälpte mina tics och det försvann helt!) och det är anledningen till att jag haft problem med att få hjälp inom vården. Brukar dock inte cannabis längre. Men ja, kan ni inte berätta lite ni som gjort någon utredning eller så? Ni som har ts.

  Det roliga är att ni hade nog inte ens märkt att jag har tics om ni träffat mig i verkligheten (folk blir ofta förvånade när jag berättar men ibland märker de såklart…) De märks bara ibland och tyvärr påverkas jag extremt mycket av dem. Vår såna vidriga smärtor i kroppen och i musklerna 🙁 har till och med orsakat skolios i nacken pga mitt nacktics…

  PS. Ni som tror att tourettes är när man skriker obscena ord ute på stan och inte kan hindra sig. NEJ. Detta är korprolali och endast 5-15% av all med ts har även detta. Men såklart så är tycker ju folk att detta är ”underhållande” så att det är endast detta som visas i media och folk tror att alla med tourettes beteer sig sådär. Jag har förresten inte korprolali men jag har ibland vokala tics såsom läten.

  Svara

   Bra att du förklarar, det är långt ifrån alla som känner till det du beskriver. Jag har tyvärr inte svar på dina frågor, men om du inte har sökt på Pelle Sandstrak som kallar sig för Mr.Tourette.

   Då hittar du både till hans böcker och Youtubeklipp.

   Svara

   Det finns ett svar till dig om en stund. Jag skrev att du kan söka på ”Mr Tourette”. (Böcker och klipp)

   Svara

  Jag tror en kollega kanske flörtar med mig? Han har börjat smsa lite utanför arbetstid, vill gärna luncha osv på jobbet, har lite ”smeknamn” på mig, osv. Båda jag och denne person är upptagna men vi har en viss kemi. Från mitt håll inget seriöst då jag är kär i min pojkvän. Hur långt är det ok att gå egentligen? Är det ok med lite oskyldigt flörtande för bekräftelsens skull?

  Jag vill ju inte riskera att utveckla riktiga känslor. Det känns bara stökigt och jobbigt..

  Svara

   Vad som är ok kan ju endast din partner svara på.

   Svara

    Oj, ser att mitt svar kan verka drygt. Menar bara att alla har olika gränser och oavsett vad vi här inne svarar så är det viktiga var din partners gräns går.

    Svara

   Ah det låter som en jobbflört. Vissa tycker det är kul med jobbflörtar, lite spänning i vardagen, utan att ta det längre. Det är du själv som sätter gränsen för vad som är ok eller inte. Tänk också om du hade uppskattat samma beteende hos din partner.

   Jag håller mig personligen undan från jobbflörtar efter några erfarenheter som inte slutade så väl. Man kan vara trevlig utan att vara flörtig, man känner oftast på sig vad som är lämpligt och inte. Lycka till 🙂

   Svara

   Enligt mig ska man inte ägna sig åt något man själv kallar ”flörtande” överhuvdtaget om man befinner sig i en relation.

   Svara

   Nej, jag tycker verkligen inte att det är okej att du flörtar med honom för bekräftelsens skull. Värna om din pojkvän som du är kär i. Om du känner att din pojkvän inte ger dig tillräckligt med bekräftelse så pratar du med honom om det.

   Svara

    Meeen alltså jag flörtar inte på så sätt att jag säger opassande saker. Jag bara uppskattar lite attention. Tänker att det är okej och är okej om min kille gör det också. I slutändan skulle jag aldrig vilja göra något fysiskt. Jag har dock problem med att jag ibland blir ”kär” i en person som visar mig uppskattning och bekräftelse, fast jag egentligen inte är det? Vet inte…. man kanske är ute på hal is.

    Svara

     Jag tycker att du verkar otroligt självisk och elak som bestämmer ÅT din pojkvän att det ÄR okej att du flörtar med en annan kille, bara för att du känner att du vill ha lite ”attention”. Det är precis sånt där tänk som du har nu som oftast leder till att man är otrogen – för att man vill ha lite uppmärksamhet och få bekräftelse. Så otroligt omoget, själviskt och elakt. Nej, jag tycker verkligen inte att du borde flörta oskyldigt med en annan kille bara för att du vill ha bekräftelse.

     Svara

     Du har precis svarat på din egen fråga

     Svara

     Om det är så att du känner att du är i behov av att ”leka av dig” så tycker jag att du borde säga det till din pojkvän istället för att gå runt och flörta med en arbetskollega och vara medveten om att du ibland blir förälskad i andra personer. Att du gör dessa två saker kan tyda på att du behöver ”leka av dig” tänker jag.

     Svara

     Det behöver inte ske något fysiskt för att det skall vara otrohet. Jag hade inte vart bekväm om jag var i din pojkväns situation

     Svara

     Jag hade blivit jätteledsen om min pojkvän hade flörtat med andra…

     Svara

   Jag ser det såhär: om det är någonting du känner att du inte vill att din partner vet om så är det fel. Kan du komma hem från jobbet och prata med partnern om det, så kör på.

   Svara

   Stackars din pojkvän. Nej tycker inte det är ok med flört för bekräftelsens skull, det är bara desperata människor som kan få en snubbe på hundra som håller på så.

   Svara

  Oj, ser att mitt svar kan verka drygt. Menar bara att alla har olika gränser och oavsett vad vi här inne svarar så är det viktiga var din partners gräns går.

  Svara

   Äsch, hamnade fel. Varför hoppar svar lite dit de vill ibland?

   Svara

  Alltså vaarför blir mina armbågar så torra heeeela tiden??!!
  Jag måste skrubba dem med peeling i princip vid varje dusch o sen smörja in med typ Helosan för att de inte ska bli skrovliga, hårda o mörka direkt..
  TIPS?!

  Svara

   Jag hade samma problem tills jag började äta omega-3 tabletter, 4 om dagen. Då fick jag avsevärt mycket bättre hud, både ansikte och kropp 😀 Det hjälper kroppen att smörjas in in ifrån eller hur man ska säga. Tips! Sen gör jag min egen återfuktande skrubb med socker och olivolja (pyttepytte lite naturlig citrusolja för doftens skull)

   Svara

   Decubal lips and dry spots balm, smörj im varje kväll. Och sluta över exfoliera, två ggr i veckan räcker. Du stjälper mer än hjälper som du exfolierar nu.

   Svara

   Jag smörjer in händer och armbågar varje kväll när jag lägger mig, då hinner det gå in under natten. Dessutom smörjer jag in mig efter varje dusch och använder tvålkräm eller tvål som inte torkar ut.
   Hudosil är ett bra märke när man har torr hud som lätt blir eksem.

   Svara

   Jag fick tipset om att det KAN vara svamp. Så jag smorde med Pevaryl varje dag i två veckor. Detta var för 2-3 år sedan och mina armbågar är mjuka och fina fortfarande efter år av skrovlighet så raspig att jag skulle kunna riva morötter på dem 😀

   Svara

  Någon här som sett Leaving Neverland-dokumentären? Jag såg den precis och den berörde mig verkligen. Jag tvivlar inte på att Michael Jackson verkligen var pedofil, dessa nu vuxna mäns vittnesmål var så övertygande och man såg verkligen det utsatta, ständigt lojala, barnet i deras ögon. Mitt problem är att jag verkligen älskar Michael Jacksons musik. Kan jag lyssna på honom med gott samvete, vetandes vad han gjort mot de stackars små barnen?

  Svara

   Ja det kan du. Det är musik, du behöver inte stå bakom han som person för att lyssna på musik. Finns måååååånga filmer, låtar, tavlor… You name it, som du skulle behöva undvika om du tänkte på det sättet.

   Svara

   Om du gillar hans musik så fortsätt lyssna. Varför ska du straffa dig själv för att han betett sig vidrigt?
   Inte heller direkt så att han tjänar något på att du lyssnar.

   Svara

   Jag stängde av när de började gå in på övergreppen. Jag gillar true crime, men just pedofiler och övergrepp mot barn, jag fixar inte det. Äcklas så över hur Michael groomade barnen och typ hela familjer? Fan. Så sjukt. Och att han spelade (?) yngre än vad han var för att på så sätt kunna närma sig barnen på ett lämpligt sätt. Vet inte, ger mig sådana rysningar.

   Svara

  Någon som är mellan 18-28 och bor i närheten av Malmö och kan tänka sig delta i en fokusgrupp på tisdag mellan 16.30 och 18.00?

  Det gäller mitt examensarbete och på grund av många avhopp behöver jag nu ganska akut få tag i nya kandidater. Arbetet görs inom medieteknik och ämnet är bildmanipulation i sociala medier och vad detta har för kopplingar till unga kvinnors identitetsskapande. Du kommer tillsammans med andra diskutera bildmanipulation i allmänhet, snapchat, facetune och sociala medier bland annat.

  Som tack får man en liten enkel fika under tiden och (för den som vill) en timmes fotografering att nyttja när man vill eftersom temat är bilder.

  maila mig på svatantrya.blogg@gmail.com (vill helst inte skriva ut min privata om någon undrar över mailen).

  Svara

  En svår fråga att svara på kanske, men jag ställer den ändå. Har dejtat en kille några veckor, jag gillar honom verkligen. Men när, tidsmässigt, brukar man gå från dejtande till att bli ett par? Hur lång tid tog det för er och hur ”bestämde” ni det?

  Svara

   Det är ju så olika. För en del tar det flera månader.
   Jag och min pojkvän hade skrivit med varandra jättelänge innan vi sågs och det kändes som att vi redan kände varandra, därav dröjde det bara två träffar innan vi blev tillsammans. Jag tog upp det tidigt och han tyckte det kändes rätt också 😊 det är viktigt att man pratar om det och vågar fråga hur den andra känner

   Svara

    Ok! Jag vill inte vara för på och ta upp frågan, han kanske tycker att några veckor är för snabbt inpå. Men frågar man inte får man ju inget svar förstås…

    Svara

     Jag och min pojkvän började dejta i september, blev exklusiva i november och ett par i januari. Jag är lite skraj av mig så det var verkligen skönt att han inte pressade mig, men att han alltid visade mig att han bara ville ha mig.
     Så det är ett litet icke-tips iofs, visa vad du vill utan att pressa den andre.

     Svara

      Tack – ska tänka på det. Visar jag inget finns risken (känner jag) för att han missförstår och tror att jag inte vill ha något förhållande. I min situation tror jag dock att båda är ungefär lika ”fega”.

      Svara

   Jag och min kille blev exklusiva redan på första dejten för det kändes helt rätt. Det tog det dock 2.5 månad innan vi officiellt blev ett par.

   Svara

   Jag hade känt min (numera) man i typ två månader innan vi blev tillsammans. Men då pratade vi dagligen i telefon i flera timmar, så det kändes som vi känt varandra mycket längre. Efter vår första ”riktiga” dejt (långdistans förhållande) åkte jag hem och kände mig osäker på om vi var tillsammans eller inte. Jag tyckte att det kändes som det, i min bok tydde allt på det, men vi hade vi inte sagt något om det. Så till slut ringde jag och frågade honom om vi var tillsammans eller inte, att jag kände att vi var det men att vi aldrig pratat om det rakt ut. Visade sig att han kände likadant, och då bestämde vi att vi var ett par. Skitnervöst men så skönt efteråt! Så mitt tips är att prata om det!

   Svara

  Jag har inga vänner. Jag är otroligt olycklig med min sambo. Kan inte andas i staden jag bor i. Min mamma är sjuk och min pappa har jag inte pratat med på flera år. Min relation till mina syskon är väldigt skakig just nu. Det enda som funkar i mitt liv är jobbet. MEN jag har fått en crush på en kollega. Som är 5 år yngre. Alltså 19.
  Tacohej, behövde bara få skriva av mig lite.

  Svara

   OBS innan någon gnällspik ska komma med pekpinnar så chilla, jag kommer inte göra något åt min crush.

   Svara

    Varför ska du inte göra något åt den? Om du är olycklig i ditt förhållande kanske du ska avsluta det och finna lyckan med någon annan.

    Svara

     För att oavsett hur olycklig jag än är så kan jag inte lämna. Så det spelar ingen roll 🤷🏻‍♀️

     Svara

      Varför kan du inte lämna?

      Svara

       Svårt att förklara. Han är ingen bra person helt enkelt. Plus att jag ändå inte har någon annanstans att ta vägen.

       Svara

       Svårt att förklara men han är ingen bra människa helt enkelt. Plus att jag inte har någon annanstans att ta vägen.

       Svara

        Jag är i exakt samma sits. Dock försvinner min in på kåken en månad nu och då drar jag. Men tänker inte låta min nya crush va med om det här heller.

        Svara

      Varför kan du inte lämna?

      Svara

   Tacohej 😂😂😂

   Svara

  Here ut goes: jag och min man ska ha barn i sommar, nu droppar min bror att han och tjejen också ska ha barn. Jättetöntigt och barnsligt men nu är jag lite ledsen för att dom ”snor mitt spotlight”. Bakgrund, mycket jag och min man har gjort har min bror och hans tjej ”härmat” nästan direkt efter. På vårt bröllop skulle min bror hålla tal – och avslutar med att fria till sin tjej. Vi köpte hund-3 veckor senare har dom hund. Vi köpte ett litet radhus att renovera – 2 månader senare har dom köpt ett hus att renovera och ja the list goes on. Är såklart glad för min brors skull och det ska bli kul med en liten kusin nära i ålder. Men ändå. Min bror har alltid haft tur i livet och lätt för sig medan jag fått kämpa lite mer. Har känt att det här med bebis i familjen/släkten ”varit mitt” men nu kommer det inte bli så heller. Är väl hormoner antar jag men har ingen som jag är nära nog att prata om sånt här med och aa behövde nog bara skriva ur mig lite.

  Svara

   Att fria på ert bröllop var faktiskt ganska taktlöst gjort.
   Däremot tror jag att du om ett tag kommer tycka det är toppen att det blev kusiner i nära ålder. Hänga med släkten blir så mycket roligare om kusinerna har kul ihop. Det kommer finnas kärlek från släkten så det räcker till bägge kusinerna, och du kommer ändå känna att trots att din brorsa fick en mysig unge så var det ändå du som drog vinstlotten med det allra finaste barnet i världen 🙂

   Svara

    Tack, vad fint skrivet!

    Svara

   Ja fast jag förstår att det kan kännas så för dig. Lite väl många ”sammanträffanden”…

   Kram

   Svara

    ❤️

    Svara

     ❤️

     Svara

   Det är ju inte direkt unika saker ni har gjort, så är väl kanske inte jättekonstigt om din bror gör samma saker? Låter som ett klassiskt Svensson-liv 🙂

   Svara

   Ofta man friar på någon annans bröllop??????

   Svara

    Kändes väl som ett bra tillfälle I guess 😕

    Svara

     han använde ert bröllop som ni betalade för som sin gratis förlovningsfest. skicka en faktura vetja

     Svara

   Just barn är ju en sån sak som inte direkt får att planera. Långt ifrån alla som kan tänka att vi skaffar barn nu och sen tar det sig på en gång. Der kanske inte ens var planerat heller.
   Vad vill du att de ska göra? De kan ju knappast förväntas göra en abort för att du ska få vara gravid ifred. Du får nog räkna med att en eller annan skaffar barn samtidigt som ni.

   Svara

    Tror du missuppfattat vad jag skrev.. Jag känner mig ledsen för att det för en gångs skull handlat om mig, tidigare har det aldrig varit så. Min bror har alltid fått saker att handla om honom, även tillfällen som ”borde” varit mina (mitt bröllop tex).

    Jag förstår att min känsla är högst personlig och det kan vara svårt att relatera, men som jag skrev behövde jag få skriva av mig lite. ”En och annan” känns inte heller helt relevant att skriva i sammanhanget eftersom det faktiskt inte är ”en och annan” utan min bror. Men fint att du valde att kommentera en relativt onice kommentar när du kunde valt att inte skriva något alls.

    Svara

    Hejsan hoppsan du känns som en kul typ.. Hur får du ”jag känner mig ledsen för att brorsan snor min thunder (igen)” till att börja snacka abort och grejer?

    🍭🍬: jag förstår att det känns snopet men om ett tag känns det garanterat bättre, som anonym skrev här uppe kommer ni få en amazing unge. Be strong!

    Svara

  Jag är föräldraledig atm och känner mig så ensam. Känns som att jag ör den enda föräldralediga i hela Sverige. Är så uttråkad och understimulerad. Älskar min dotter och känner mig hemsk som inte uppskattar den här tiden jag har med henne.

  Tips på någon hobby mottages tacksamt

  Svara

   Det finns säkert flera i samma situation i ditt område!
   Testa fb-grupper för att hitta vänner eller appar som tex gofrendly

   Du kanske inte ville ha tips.

   Du är världens bästa mamma till ditt barn

   Svara

   Mitt tips är att börja sy! 🙂

   Svara

  Jag är ute efter en hämdauktion på en s.k granne jag har. Hon har vevat åt mig två mornar i rad att jag ska sänka hastigheten när jag passerar henne på gatan. Retar ihjäl mig och jag håller hastigheten (30) buskör aldrig. Är det mitt fel att hon parkerar på gatan (på fel sida av vägen dessutom så det blir jävligt snävt) för att hon inte skaffar parkeringsplats?!
  Förslag på hämd:
  1. Skriva arg lapp ala arg svensk: sluta rök så har du råd med en parkeringsplats och slipper stå på gatan och veva som en galning.

  2. Sakta ner till kryphastighet och ge en grobiansk min åt henne.

  3. Köra fortare .

  4. Köra som vanligt och ignorera.

  5. Jordnötssmör i bildörrens handtag .

  6. Peka fulfinger.

  Eller något annat förslag.

  Obs, torrbollar undanbedes jag vill inte ha moraliska svar. GRACIAS

  Svara

   Du kanske skulle arbeta lite på ditt hunör istället. Fuck din granne liksom vem bryr sig? Ignorera och kör vidare.

   Svara

    Javisst. Lilla gumman ska arbeta med sitt humör och inte vara så temperamentsfull.
    Fuck grannen och kör över hennes fot. *hoppsan kerstin* tihi

    Svara

   Lägg inte din energi på henne, då vinner hon 😊 röstar på nr 4

   Svara

   Nummer 6😘

   Svara

   Potatis i avgasröret. En bit in.

   Fett på vindrutan. Vapenfett.

   Det är elaka saker. Gör det inte.

   Hur bor hon? Kan du smuggla in räkskal under hennes veranda? Det är snällare.

   Svara

   Ring parkeringsbolaget så de lappar hennes felparkerade bil 😈

   Svara

   1 lol

   Svara

   Vad är en ”s.k. granne”?

   Svara

   Det finns faktiskt ingen bättre ”hämnd” än att vara trevlig. Träna gärna fysiskt dagen innan så att du inte har någon känsla av stress eller ilska i dig kvar. Sedan stannar du när du ser henne och frågar henne: ”Ville du något igår?” ”Vadå?”, menar du frågar hon kanske då.

   Då säger du:

   ”Ja, för jag kan förstå om det ser ut att jag kör för fort, ( /inte håller hastighetsbegränsningen) men jag kör aldrig mer än max 30 här precis som man får.”

   Då kanske hon svarar förvånat: ”Oj, jaha!” Eller: ”Ja fast även om det är 30 här så är det för trångt för att köra i den hastigheten och man behöver köra så saktare då det är så trångt här.”

   Då svarar du: ”Ja, det förstår jag att du tycker men anledningen till att det är trångt här är för att din bil står där. Har du möjlighet att flytta på den i fortsättningen så är det lättare att komma förbi? Inte för att det gör mig något, men det kan vara svårt att krypköra förbi. Det är lättare att hålla farten lite högre än 10 km / h”

   (Glöm inte att fortsätta låta trevlig, annars kan det få motsatt effekt)

   Då kanske det går upp ett ljus för henne att hon har en del i detta och då kanske hon är mer generös mot dig.

   Förhoppningsvis så säger hon: ”Det har du rätt i, det blir förstås lite trångt att komma förbi för dig här och då om någon gång ser det ut som att du kör fortare än du egentligen gör.”

   ”Ja, precis”, svarar du. ”Vi får ha förståelse för varandra åt båda håll”

   Om hon inte är trevlig nu så här långt in i samtalet eller under tiden ni pratar så säger du – fortfarande lika vänligt:

   ”För egentligen får man inte parkera här och det är också anledningen till att jag har svårt att komma förbi och är det halt så kanske någon råkar komma emot med sin bil och det vill du ju inte?!”

   ”Nej!” Lär hon svara då.

   ”Nej, exakt!” Svarar du.

   Här har hon fått ” haksläpp” för länge sedan för att du är vänlig hela tiden, när hon har betett sig mindre trevligt dagarna innan.

   Du har fått förklara vilken effekt det blir av det som hon själv orsakar och hon har tagit till sig det eftersom du sa det trevligt.

   Detta låter som ett dåligt tips, men för mig fungerar det varje gång. Eller ja de tillfällen som det händer någonting liknande.

   Det fina är att sedan har du fått ur dig det som irriterade dig, fast utan att ha något som helst dåligt samvete och om så någon går förbi och hör så är du inte bortgjord för att du skulle ha skällt eller så.

   Svara

   Du stannar och frågar vad det är hon vill. Då kommer hon tjafsa något osammanhängande och du kan kötta på och skapa dålig grannsämja for lajf!

   Svara

   Jag har skrivit en lång kommentar till dig, Anonym 21:05 med ett lite otippat svar.

   Svara

  Vet inte vad jag ska tro nu men det här är ju helt sjukt. James Safechucks mamma säger i dokumentären att hon var så glad och lättad när Michael dog för att han då inte kunde göra fler barn illa. Alltså 2009. Då allt fortfarande var ”frid och fröjd” om än inte lika tätt umgänge mellan MJ och deras familj. Men James berättar ju senare att han inte sa något till NÅGON förrän år 2013. Alltså inte ett ord. Hon säger det själv. Hon fick veta först då. Så varför skulle hon ha blivit glad över hans död 2009 när hon inte brydde sig om/trodde på de gamla anklagelserna kring MJ?

  Svara

   Hmm njaee. James sa ju till henne att inte vittna för Michael i rättegången som var 2003 (?) för Michael var ”en ond människa” typ. Mamman sa ju då att hon inte frågade mer och att James hade fått henne att lova att inte säga något. Så hon visste ju redan då, och Michael hade ju mer eller mindre dumpat familjen när han gifte sig med L-M P.

   Svara

    2004-2005 var rättegången visst!

    Svara

    Precis. Hon fattade tidigare eftersom han hintade det, men de pratade aldrig om det. Hon fattade väl att han inte orkade eller var redo.

    Svara

  Funderar på att byta möbler. De är ca 10 år gamla och börjar bli slitna men är ändå funktionsdugliga och fina.

  Jag är tycker det är superkul med inredning och älskar att ha det fint omkring mig. Skulle vara kul med lite mer trendiga klassiska möbler typ Thonetstolar.

  Sen är det det där miljösamvetet och känslan av att aldrig blir nöjd när man blir påverkad av allt man ser på Instagram och bloggar.

  Egentligen borde jag vara nöjd och det stör mig att jag blir påverkad av köphysterin och att många strövar efter att ha lika hem med lika inredning, som jag också lockas av att köpa.

  Hur ska jag göra, köpa nya möbler eller behålla?
  Hur tänker ni kring att köpa nytt?

  Svara

   Köp begagnat? Det brukar jag göra när shoppingsuget och klimatångesten infinner sig samtidigt 🙂

   Svara

    Ja! Mina bästa möbler är från second hand eller Blocket 😍

    Svara

   Jag har sytt 7olika överdrag till soffan så switchar jag dom

   Svara

  shit fick just lite panik när jag insåg att jag lagt över 2000 spänn per månad på kläder de senaste 3 månaderna. Hur mkt lägger ni på kläder per månad?

  Svara

   Denna månad blev det två nya träningströjor. Ca 500 kr. Tror inte jag handlade några kläder förra månaden så det varierar från 0 till några 100. Däremot är jag en sucker för hudvård. Om rätt märken har erbjudanden nära inpå varandra kan jag säkert handla hudvård för 1000 kr i månaden 🙈

   Svara

    Haha! Läste tvångströjor & tänkte vad roligt!

    Ska tvångslägga mig nu…

    Svara

   250:- per månad kanske.. förrutom då det behövs en ny jacka eller skor osv. Då går det självklart mer.

   Svara

    0:-

    Men så hatar jag ju att ha nya kläder. Kanske köper ett till två klädesplagg per år max. Så min månadskostnad för kläder är minimal men också out of the ordinary så kanske en dålig jämnföring 🙂

    Svara

   Sellpy är toppen om man vill köpa bra klädmärken för småslantar. Inget att rekommendera om du själv ska sälja och vill tjäna mycket, men som köpare är det toppen!!👍🏼👌

   Svara

  Jag undrar hur det gick för tjejen som kanske var gravid i öppet spår i fredags. Är så nyfiken på hur det blev 🙂

  Svara

   Undrar också!!!

   Svara

  min crush har tagit bort instagramappen i en månad (tror det är för att han har midterms, plus att det är typ provveckor för alla atm so i dont blame him) och jag saknar att snacka med honom 🙁 det är typ ara 18 dagar kvar men boi jag vill liksom skriva med honom nu också haha
  vi får se om jag tar mig igenom dessa 18 dagar bläää även om jag seriöst inte kan sluta tänka på honom yikes

  Svara

   Men hallå det går väl att smsa? Är det tvunget att kontakten måste vara på Instagram? Annars gör du som förr i tin, skicka kärleksbrev 😂

   Svara

    haha ja det går, men har inte hans telefonnummer hahah det är därför vi har skrivit med varandra på instagram lol men jag antar att det smartaste är att skriva kärleksbrev, då vet vi att det kommer fram iallafall 😂
    ”gillar du mig? ja[ ] nej[ ] kanske[ ]”

    Svara

   Crush, midterms, atm, so i dont blame him, boi, yikes – är det Victoria Silvstedt med sin svengelska som har hittat hit? 😛

   Svara

    haha, nejdå 😛 bara en trött IB (international baccalaureate) elev som är för van vid att prata engelska hela tiden så det följer med 😂😂

    Svara

  Newsflash, Isabella har knäckt koden 😀

  ”Jag är så tacksam över att få två världar, en familje-värld och en annan värld där jag får bygga bolag världen över. Och varje värld får jag dessutom maxa. Inget dåligt samvete när jag jobbar för då är barnen hos sin pappa och ingen stress att svara när jag har barnvecka för då går jag klockan 15.30 från kontoret och sedan lägger jag bort telefonen till läggning – utan dåligt samvete mot kollegorna.

  Det är som att jag har knäckt koden :- )”

  Svara

   Tihi!

   Svara

    👏👏

    Svara

  Har plöjt igenom tre säsonger av Outlander och precis börjat på den fjärde. Har haft sexdrömmar om Jamie Fraser varenda natt sen jag började kolla på serien. På riktigt så vaknade jag av en orgasm en gång, bara låg svettig i sängen och stirrade upp i taket när jag hade vaknat. Herregud hade nog låtit den mannen göra precis vad han vill med mig!

  Behövde bara få ur mig detta, kan inte berätta det för någon jag känner på riktigt 😂

  Svara

   Aaah Sassenach! <3

   Svara

   haha RELATERAR. Sexdrömmarna gick varmt här hos mig efter en binge-watch av Outlander. Drömde ju iofs om både Jamie och Randall 😱

   Svara

    Frank eller black Jack? 😂

    Svara

     Black Jack 🙈 Jag booorde ju inte drömma om honom precis 😂

     Svara

      Hahaha nej men drömmarn är svåra att styra!

      Svara

  Någon som känner till området Trolldalen på Lidingö? Är det värt att flytta dit som barnfamilj eller är det för off?

  Svara

   Skitområde!

   Svara

  Nån annan som inte kan ladda upp bilder på instagram idag? Det fastnar i själva ledningsprocessen och blir aldrig klart eller hur man ska förklara det hela. Smått frustrerande haha.😅

  Svara

  Buggar instagram idag? Kan inte ladda upp något, lite störande haha.

  Svara

   Jepp, och facebook.

   Svara

  Har Isabella L alltid varit typ täppt i näsan?

  Svara

  Jag och en vän funderar lite på att resa till Los Angeles till hösten, ca tre veckor i oktober/november. Är det någon som har tips på sevärdheter både i stan och utanför inom rimligt avstånd, boende, osv. Är det värt att kolla in eller har ni tips på bättre resmål? Vi är inte ute efter festande så ni behöver inte tipsa om klubbar. Tack, och ha en fin kväll alla bloggbevakare.😊

  Svara

   Hyr en bil i god tid, åk till alla outlets och fynda 🙂

   Svara

   Ta San fransisco istället, LA är supertrist ju 😜 subjektiv åsikt men ja, LA är typ bra bilköer, shoppingcenter och nån okej strand… Hyr bil och kör runt i Kalifornien!

   Svara

    Håller verkligen med! Tre veckor i LA blir alldeles för mycket, vi var där i tre dagar och det räckte verkligen. Det enda vi gjorde var i princip att sitta i bilköer. Åk runt i Kalifornien i stället, hyr en lägenhet i Oceanside en vecka tex, superfint semesterställe med mycket att göra runt om. San Fransisco är fint med massa att se. Ett tips i LA om ni gillar att hika är Runyon Canyon, jättefint med fantastisk utsikt och bra motion.

    Svara

  Jag misstänker att jag har bihåleinflammation för första gången. Tips mottages för att bli av med det, tack…..

  Svara

   Nässkölj, finns sprutor (utan nål) och koksaltlösning på apotek. RÄDDAR MINA BIHÅLOR! Och nasonex

   Svara

    No neels!

    Svara

   Skölj med saltvatten! Finns såna ”horn” på apoteket. Och antibiotika på det..

   Svara

   Kortisonspray finns receptfritt, det dämpar inflammationen i gångarna. Sen lite lätt egenmassage med fingertopparna på bihålorna, kan läsa upp lite. Lycka till:)

   Svara

    Lösa skulle det va.

    Svara

  Jag har börjat äta mer
  Frukt och grönsaker men fiser mycket av detta. Och om jag dricker kaffe oxkså så är det inte optimalt.

  Hur gör ni? Veganer och smoothie-drickare? Rekommendationen är 500g/ dagen
  Frukt och grönt. Någon som äter det?

  Jag är verkligen ingen hälsofantast eller fanatiker men undrar seriöst hur folk gör eller magar funkar.

  Svara

   Min mage blev van vid det. Första veckorna som vegan var pruttfest, nu påverkas jag inte.

   Svara

  gjorde MJ det?

  Svara

  Stod i hissen med min pojkvän och pratade om att jag var ledsen för att jag bor så långt ifrån mina morföräldrar som börjar bli väldigt gamla. Killen lyssnar inte och kläcker ur sig: ”har du tänkt på att du är hjulbent?”. Alltså VAD FAN är det för fel på män ibland.

  Svara

   Detta var kommentaren jag har blivit MINST förvånad över någonsin på öppet spår! Män i ett nötskal

   Svara

   Vilket svin. Hade lämnat.

   Svara

    Nej jag tänker inte lämna honom för en sån sak. Han är världens finaste och snällaste men ibland lite obetänksam (som så många andra män).

    Svara

   Känner igen. Mäns bristande empati alltså… Kram på dig

   Svara

  Slänger ut en fråga om potträning och hoppas på svar! Vår dotter slutade med blöja helt i lördags och det går jättebra på dagen, hon vill inte ens ha blöja längre. På nätterna kissar hon dock i sängen 1-2 gånger. Borde vi sätta på blöja på natten? Hon blir inte ledsen av det och vi tänkte att kissandet skulle upphöra av sig själv efter ett tag. Men hon kanske inte är redo att vara utan nattblöja?
  Hon är för övrigt 4 år, vi har pottränat förut utan att det funkat, hon har väl inte varit redo tidigare.

  Svara

   Vår pojk slutade med blöja för ca 2 månader och strax efter på natten med.Vi märkte att han var torr på morgonen ofta och kände att de va dags.Annars hade han fått fortsätta med nattblöja.Jag hade nog haft blöja ett tag till och väntat ut 😊

   Svara

    Tack för svaret! Dottern verkade också vara torr på natten förut men hon kommer in till oss varje natt och kissar i samband med det.

    Svara

  Har några kompisar (?) som typ vaaaaarje gång svarar på sms efter 2-4 veckor, det blir redigt segt och långdraget och jag kommer ens ibte ihåg att jag skrivit. Man känner sig ju inte så viktig eller ens att de bryr sig. Visst , jag fattar om man suttit inne eller legat i koma några v att det blir svårt att svara på sms. Men kom igen, det är riktigt irriterande å får mig att vilja sluta helt att höra av mig.

  En annan grej. Är gravid i v 17 och får många kommentarer att ”hur kan du vara det , det syns ju inte??”. Senast nån som tog sig friheten och sa ”gravid? Var är den bebisen? Är du helt säker?”. Och man som refan har grejer att oroa sig för.
  Peace 🐰

  Svara

   Hej Jisses!

   Försök förklara för dem (om du vill) hur du känner. Det är inte okej att de beter sig så och inte okej att de kommenterar på det sättet.

   Som tur har barnmorskan koll på vikt och annat, så hänvisa till att det där tar du med henne (honom?)

   Det kan vara så att de som säger så menar väl och de kanske tycker att det inte syns. Men oavsett vilket, säg gärna till dem.

   Grattis till graviditeten!!

   Svara

    Tack för gulligt svar och för gratulationen 🙂
    Ja, de kanske inte menar något, men det är ungefär lika kul att höra som ”vad stor du blivit snabbt”. Jag är en rätt liten tjej så har svårt att se hur jag skulle bli enorm efter halva graviditeten. haha.
    Får la börja sätta ner foten mer, både mot de som fäller knepiga kommentarer, kompisar och oklara kompisar.
    Ha e fin kväll!

    Svara

     Hej igen, ”Jisses!”

     Tack detsamma, så snällt skrivet av dig❣️

     Ja, övning ger färdighet. Ju mer du vågar och orkar stå upp för dig själv, desto mindre kraft behöver du använda för att göra det.

     Jag brukar göra det ganska ofta, men knepet är att låta vänlig. Annars kan du få fler kommentarer som de säger, att bli ledsen/ besviken/ arg/ fundersam över.

     Du kan även ha några meningar som du har tänkt ut innan att säga, så att du är snabb att svara för även det ger bäst effekt.

     Svara

   Det finns ett svar från mig om en stund.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.