Kissie kritiserar Essies produktnamn

Alexandra ”Kissie” Nilsson anser att Essies namn ”sugar daddy” är ett riktigt skräpnamn på ett nagellack och kritiserar dem på Instastory.

Här är några olika definitioner av ordet ”sugar daddy” – vad tycker ni själva?
Nog hade de kunnat komma på ett mer passande namn?

118 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har ett läppstift som heter Sugardaddy. Visst, reagerade på det första gången jag såg det, men det är inte namnet man har på sig det är läppstift/nagellacket.

  Svara

   Osmakligt namn men jag kan tycka det finns viktigare saker att fokusera på än att känna sig kränkt över namnet på ett nagellack. Bojkotta? Hur svårt kan det vara.

   Svara

    Jösses 🤦🏻‍♀️

    Svara

    Det där argumentet ger jag inte mycket för. Det kommer alltid finns viktigare saker att tänka på. Det finns exempelvis oändligt många barn som svälter på olika platser i världen. Ska vi inte kunna bojkotta något eller känna oss kränkta förrän barnfattigdomen är ur världen? Vart går egentligen gränsen mellan det som är viktigt och det som inte är tillräckligt viktigt? Mitt exempel är kanske banalt, men jag tycker ändå att det är viktigt att uppmärksamma när saker och ting blir fel för att det felaktiga inte ska normalisera. Enligt min mening är det helt korrekt att reagera på namnet ”sugar daddy”, då fenomenet inte bör normaliseras eller förskönas genom att namnet även associeras med något glamoröst.

    Svara

     Problemet är bara att vi i Sverige känner oss kränkta för minsta lilla. Elever som blir utslängda ur klassrum får skadestånd av lärarna då de känner sig kränkta, man får inte längre säga hon eller han för vad vet du, det kanske är en hen? Alla här har det FÖR bra inse fakta. Så löjligt hur man här fokuserar på bagateller. Sen nu blev helt plötsligt namnet på ett nagellack nästa kränkta sak. Herregud, väx upp och inse hur bra ni har det när det är dagens problem.

     Svara

      Fast det är väl ingen bagatell när gäller behandling av kvinnor som objekt och något man kan köpa för pengar och saker. Eller hur uppfattar du ordet sugerdaddy? Skulle du användaren läppstift med namnet cock sucker och stolt be din dotter köpa detta läppstift?
      Söker du på ordet suger daddy hittar du bland annat porr.
      Det är en röd tråd i kvinnofrågan och vissa ord/benämningar är sådana som ej bör användas av stora märken samt inte heller bagatelliseras.

      Svara

       Tycker du kan ta energin du har till att fokusera på viktigare saker. Tänk om du lagt ner tid på saker som faktiskt gör skillnad i världen och inte känt dig kränkt över sådana saker som namnval på läppstift eller nagellack. Du hade kunnat åstadkomma mycket

       Svara

        Så att ta bort tex dessa ord är inte att göra skillnad?
        Jag undrar hur du ser på världen och kvinnor? Vad är för litet att strunta i?
        Den ena utesluter inte det andra.
        Detta är större än ett äckligt namn på en kvinnoprodukt. Detta skapar tillåtelse av att utnyttja kvinnor,normalisera kvinnor som objekt . Anser du att detta är inget att lägga energi på så bör du skapa mer kunskap i kvinnofrågor som just nu är väldigt aktuellt, lika aktuellt som klimatfrågor, kriminalitet, våld etc.
        Alla engagerar sig i något. Att ta avstånd från detta ord gör du skillnad för kvinnor, även om det inte syns direkt men du har tagit avstånd för att tex trygga flickor framtid att inte acceptera sexualisering mot kvinnor. Du kommer inte får klapp på axeln men det kommer göra skillnad på samma sätt som du plockar upp en plastbit från marken på din promenad och lägger den i papperskorgen. Du har tagit ansvar.
        Inget ska behöva normaliseras som är negativt mot kvinnor/flickor på samma sätt som att gå förbi skräp som ligger på marken.

        Svara

        Suck så omoget och väldigt okunnigt sagt. Om du är medveten om kvinnofrågor i världen så borde du förstå att detta är viktigt. En liten del av en stor sak som bör ej bara bagatelliseras.
        Läs på om kvinnors liv i världen. Återkom sen.

        Svara

         Men suck orkar inte vara världpolis för alla kvinnor.

         Svara

          Nä varför bry sig….. därför ser världen ut som den gör pågrund av att det finns människor som inte bryr sig.

          Svara

       Kanske bara att vända sig till tillverkaren och klaga på det opassande namnet, kanske är det bara så enkelt? Det är många saker som är opassande utifrån den syn vi har i Sverige. Kanske inte alla gånger så viktiga i det stora hela men som sagt, man kan ju alltid klaga.

       Svara

       Känner att jag har annat att bry mig mer om än huruvida jag skulle köpa och använda ett läppstift som hette ”cock sucker” eller ett nagellack som hette ”Sugardaddy”. Har man väldigt lite att göra att man ens orkar bli upprörd över en sån grej?

       Men det kanske bara är jag 🤷🏼‍♀️

       Svara

        Men snälla, bara för att man bryr sig om saker betyder inte att man har för lite att göra.
        Måste vara skönt att inte bry sig och tro att man har viktigare saker att göra än att engagera sig i kvinnofrågor och inte förstå problemet i sin helhet.
        Just därför servärlden ut som den gör för att det finns människor som tänker som du.
        ” folk har för lite att göra, finns viktigare saker än….” suck på dessa kommentarer.

        Svara

      Men nu var det väl ingen som sa att dom just var kränkta i detta fall?! Hon reagerade på att det var ett dumt namn att ge en produkt!!! Jag är jäkligt trött på folk som överanvänder ordet kränkt till allt!!!

      Svara

      Men det handlar ju inte alls om ”kränkthet”?!? Förstår inte alls hur du lyckas blanda in det ordet i sammanhanget? Skulle de som har sugar daddies känna sig kränkta för att de blir utpekade eller de som just inte har sugar daddies eller sugar daddies sj

      Svara

       själva? (en del har kanske fortfarande hut i kroppen att smyga med det) – Det handlar om att ge en produkt ett totalt olämpligt ord som om ordet skulle vara något positivt och glamoröst vilket det verkligen inte är! Essie är ju ett stort märke som säljs över hela Europa så det spelar faktiskt en roll. Föreställ dig att IKEA ger en hallbyrå namnet ”hallick” – det skulle ta hus i helsike.

       Svara

        Hahaha…Hallbyrån Hallick!!!!

        Svara

      Såååå rätt,bra skrivet👌

      Svara

      Olivia, det handlar inte om att vara kränkt i detta fall. Istället handlar det om att vara oroad för att saker som jag/vissa tycker är fel ska normaliseras. Visst, det är inte hela världen att nagellacket heter ”sugar daddy”, men det är anmärkningsvärt och därför är det flera av oss som kritiserar namnet.

      Vidare kan man inte bunta ihop allt som kritiseras i samhället. Jag kan t.ex. tycka att nagellacket bör byta namn, eftersom att det bidrar till en normalisering av fenomenet med suger daddys, samtidigt som jag tycker att samhället måste få bukt med stökiga elever. Det är två separata frågor som man kan ha olika åsikter kring.

      Slutligen håller jag med dig om en sak; nämligen att vi har det väldigt bra. Men är det en anledning till att sluta bry sig? Är det inte bra att vi strävar efter ett bättre samhälle?

      Svara

       Namnen på nagellacken har funnits i minst tio år sedan Essie startade. flera här i kommenterasfältet som spelar hjältar har köpt det. Inte en, två utan fler gånger än så. Men NU passar det inte med namnet. Hyckleri

       Svara

   Nu var det väl inte det som menades….

   Svara

    Svaret var till Sandra högst upp.

    Svara

   Jag skulle never in my life köpa ett läppstift som heter Sugardaddy.

   Svara

  Råkar vara mitt favoritnagellack, just den nyansen 😂 har reagerat på namnet också men inte orkat ta det längre än så.

  Svara

  På något vis kan man tycka att det är ett otroligt knepigt namn på ett nagellack, ett namn som egentligen inte har en koppling till varken färgen eller produkten.
  Å andra sidan kanske det är lite väl stark kommentar av Kissie, jag glorifierar absolut inte sugar daddies, men en tjej har alltid ett val och i det här fallet handlar de om en tjej som vill ha lyxiga prylar och en lyxig livsstil och får därmed betala priset genom ofta sexuella tjänster.
  De handlar inte om ren prostitution där en tjej luras in av en man som efteråt säljer henne o hon får inte ett skit för de.
  Välj bort den lyxiga livsstilen så skulle vi inte ha problem med suger daddies.
  Varsågoda, halshugg mig or whatever, men de är problematiskt att jämföra ren prostitution med en situation där en tjej självmant väljer dessa tjänster för en lyxig tillvaro, för det är något många tjejer aktivt väljer, inte direkt så de ligger o grinar efter ett ligg när de fått en Bentley or something.

  Svara

   Det du skriver är ju sant om man är tjej i Sverige eller liknande länder, här kan man välja bort att bli försörjd av en annan vuxen. Men om du läser på om hur det här fenomenet yttrar sig i tex Sydafrika eller Kenya så kompliceras bilden betydligt.

   Svara

   Om män skulle sluta se kvinnor som handelsvaror, skulle vi få bukt med den överväldigande majoriteten av prostitutionen. Från den ”lyxiga” (i brist på bättre ord) till den vidrigaste av trafficking.

   Svara

   Va? Vågar påstå att det är extremt få tjejer som lever ett gött lyxliv och får en Bentley av sin så kallade suger daddy. I verkligheten luras ofta fattiga kvinnor till sex eller giftermål genom löften om en bättre framtid eller visum i ett land med bättre välfärd. Är kanske inte ”ren prostitution” men kan definitivt ses som en form av sexuell byteshandel, ett strukturellt problem där fattiga kvinnor utnyttjas av rika (i många fall är de inte ens rika) män. Så kallade mail order brides är något som förekommer i västvärlden, för att inte tala om sexturism till Afrika och Asien. Där även vita kvinnor är en del av problemet. Tycker det är väldigt bra av Kissie att lyfta sånt här på sin plattform och förstör inte hur man kan se något negativt i det.

   Svara

   Du borde läsa Simon Häggströms böcker och följa honom på insta eĺler Facebook. Simon jobbar som polis i sthlm med prostitution. Han beskriver verkligen inte
   Sugerdaddy flickornas liv så lyxigt som du att de får en Bentley, tvärtom .

   Svara

  Säger hon som kallat folk för hora

  Svara

   När gjorde hon det senast?

   Svara

    Senast? Det räcker väl med att hon har gjort det X antal gånger

    Svara

     Nej? Man har väl rätt att ändra på sig. Bara för man kanske använt ett dåligt ord för flera år sedan så måste man väl få reagera när andra använder det ordet i dagsläget eller tycka att saker är fel.

     Svara

     Klart att det är fel att ha använt ordet, men det är oxå skillnad på vad man säger när man är ung och om man inser när manr vuxen hur fel det är!!

     Svara

   Gå in på ”Socker Söta Sandy Beijer” idag, där hon skriver att ”hon vill skjuta nån i huvudet” pga vädret eler nåt. Hon blir som vanligt försvarad av sin lilla arme´av tonåringar. Apropå att uttrycka sig klumpigt, alltså!

   Svara

  Fast på ett sätt bra att inte dölja utan visa att det finns. 😯😕

  Svara

  När det gäller Sugar Daddies och Sugar Babies så utnyttjar båda parter varandra. Sedan behöver det inte handla om sex. Ibland kanske de bara vill ha någon som lyssnar, vill komma bort från allt, skryta med mera.

  För många tjejer betalar det tex studierna eller räkningar då jag är inne på ditt spår. Sedan får man inte glömma bort att det är en stor konkurrens när det gäller skönhet. Man måste nästan välja ett namn som folk kommer ihåg och just nu får företaget en massa gratis pr. Folk pratar om produkten och folk blir nyfikna på namnet och så får de kunder.

  Svara

   Fast det är inte ALLTID ett val som kvinnan gör för hon vill. Utan för att hon måste pga olika saker. Att behöva använda sig själv som objekt för mäns lust för att kunna studera så står något inte helt rätt. Man lägger i gen värde i sig själv. Flera dricker eller använder droger för att klara av detta.
   Det är mycket större än att betala sina studier. Tror inte att det finns någon som verkligen vill bli utnyttjad. Många saker har säkerligen gått snett innan man ens kommer så långt att ge sin kropp för pengar. Eskort eller prostitution så finns det äckliga män som utnyttjar situationen ordentligt.
   Om ni själva är kvinnor och anser att detta är ok blir jag faktiskt lite rädd. Hur kan man rättfärdiga detta?

   Svara

    Jag tyckte det var okej. CSN ville inte ge mig 20 000 i månaden, inte socialen heller, och jag ville inte leva på ett minimalt studiebidrag och ta lån som man måste betala tillbaka. Jag ville leva precis som förut och studera i min egen takt utan några prestationskrav.

    Svara

    Folk här blandar helt klart ihop sugar daddy med prostitution eller utnyttjande och det är inte det det handlar om. Läs på.

    Svara

     Vad konstigt att Simon Häggströms kallar Suggerdadys för prostitution & kraftigt utnyttjad av unga flickor, pojkar om det inte är det?
     Polisen Simon Häggström är specialiserad på prostitution och människohandel, Simon Häggström är chef för Stockholmspolisens prostitutionsgrupp.
     https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=6778169

     Svara

      *utnyttjande

      Svara

    Anonym 19:19
    Fast nu FINNS det tjejer som VILL göra detta. En del får dyra gåvor, sina räkningar betalda och dyra resor. Det finns bruk och missbruk av allting och man måste se varje fall för sig. Ja många är långt nere i träsket och gör allt för lite pengar.

    Sedan finns det samtidigt tjejer och killar som gör detta enbart för snabba pengar och gör sedan andra saker i livet.
    Tjejer får ligga hur mycket de vill när de vill
    Men när samma tjejer börjar ta betalt så blir det fel. Det förstår jag inte, det är alltså mer rätt att ligga med flera utan att ta betalt.

    För mig får folk sälja sina tjänster så länge de jobbar för sig själva. Alltså de behåller alla pengar och att de inte går till droger eller sprit. Men det betyder inte att jag accepterar när männuskor blir utnyttjade, tvingade eller sålda. Att ljuga om bättre arbete och liv och sedan tvinga någon till att sälja sig är helt fel. Det ska vara ett personligt beslut.

    Svara

    Sugar babies är inte stackarsliga prostituerade som blir utnyttjade av onda män, det är i regel snygga smarta tjejer som hellre finansierar sina studier eller en lyxig livsstil genom att låta en sugar daddy betala för dem istället för att jobba extra på ica. Skillnaden mellan att gifta sig rikt och låta mannen betala för allt, som tex en viss bloggare gör, och på att vara en sugar baby är inte så stor. Man byter valuta och får betalt för att vara flickvän/fru/älskare. Det är ett ömsesidigt utnyttjande. De utnyttjar männens behov av att ha en snygg ung tjej. Det är inte ens alla sugar babies som har sex. Dessutom finns det manliga sugar babies också. Som vanligt är kissie enbart ute efter att skaffa sig flera klick, precis som när hon ojade sig över hur hemskt det är att det säljs porrtidningar på macken. Men själv visar hon båda bröst och blygisar och hon poserar ständigt i sexiga underkläder på bilder som hade passat perfekt på framsidan av nämnda tidningar. Hennes läsare är till stor del barn! Bloggen borde ha 18 års åldersgräns med tanke på bildmaterialet. Hon har tom publicerat bilder där hon har sex med pojkvännen. Då blir det bara skrattretande att klaga på ett nagellack. Så trött på henne, trodde hon hade växt upp och mognat lite, men hon är precis samma gamla kissie. Hon gör vad som helst för att få uppmärksamhet, ena dagen är hon upprörd feminist och den andra publicerar hon porriga bilder på sin kropp. En kropp som knappt har någon originaldel kvar efter alla ingrepp hon gjort för att se ut som playmate of the year och typiskt sexobjekt. Dubbelmoralens drottning.

    Svara

     Så bara för att man är snygg och smart så är det inte prostitution 🤦?

     Svara

     Tung e du anonym, håller helt med. Jag har alltid sagt att om mitt liv ”skiter sig” så drar jag till Atlanta och blir en strippa (Ja, jag är medveten om konkurrens) eller till Dubai och suga kamel-k*k. Skitsamma liksom, leva najs tills man e gammal o gaggig sen kan man klippa sitt liv. OM livet skiter sig alltså, ingen direkt plan huggen i sten 🙂

     Kommer på att jag låter fett deprimerad när jag skriver detta, but this girl has some struggles och det är fan jobbigt att leva upp till mrs. Photoshop :/

     Svara

  Vidrigt!

  Svara

  Brist på fantasi på det företaget!

  Svara

  Visst är det ett onödigt namn men man ska välja sina krig och detta är en fis i rymden om man jämför med all annan skit som händer runt om oss.

  Svara

   Fast man behöver faktiskt inte jämföra, det uttjatade uttrycket att ha två tankar samtidig. Att jobba på olika fronter och se det som olika led i kvinnobjektifiering osv. Det lilla såväl som det stora påverkar ju ändå helheten i slutändan.

   Svara

    Man kan välja att lägga sin energi på vettiga saker. Man orkar bara så mycket och det man orkar borde gå till saker som betyder något på riktigt. Inte ett litet fjuttigt nagellack.

    Svara

     Då är det ju enkelt. Strunta i att köpa läppstiftet pga namnet. Kan inte komma på ngt mer effektivt sätt och dessutom minst energikrävande. Om det inte säljer så lär det inte produceras mer om dom inte byter namn då. Och samtidigt som du reagerar och lägger energi på namnet så tar vi andra hand om viktiga saker. Barnfagtigdom är ju om nåt ngt som har normaliserats, börjar där då det är helt åt helvete.

     Svara

     Säger personen som tycker att det är vettigt att lägga SIN energi på att förklara varför andra inte bör lägga sin energi på att diskutera namnet på ett nagellack.

     Vad har DU gjort i dag?!?

     Svara

  Jag har haft en sugar daddy relation sen 2016. Vi har aldrig haft sex, det är inte det som det går ut på. Han får intellektuellt sällskap och en resekamrat, jag får resa jorden runt och slipper oroa mej för hyran.

  Att sälja sex och att sälja sitt sällskap är inte samma sak. Detta är högst frivilligt och är inte prostitution.

  Svara

   Hur funkar det? Jag är själv i ett fast förhållande, så det intresserar inte mig, men jag är väldigt fascinerad över detta (inte på ett negativt sätt! 🙂 )

   Hur hittade ni varandra? Vad betalar han för dig? Vad gör ni i varanns sällskap? Sover ni tillsammans när ni är ute och reser?

   Vill jättegärna veta! 😊

   Svara

    Också jätteintresserad av att veta! 🙂

    Svara

    Jag hittade honom via en hemsida. Har länge varit nyfiken på just sugar dating och det skadade ju inte att gå med, jag är ju anonym.

    Det är lite som tinder, man läser profiler och skriver till dom som verkar intressanta.

    Första halvåret gick vi på bio, vinprovningar, middagar, tog fikor och lärde känna varandra. När jag väl litade på honom så åkte vi en helg till Edinburgh och hyrde bil och åkte runt i det skotska höglandet. Efter det har jag varit i New York, Paris och diverse europeiska städer.

    Jag har alltid eget hotellrum, eller eget rum om han har hyrt via AirBnB. Vi har inga regler gällande pengar, utan han betalar allt när vi är iväg på resor, mat flyg hotell osv. På hemmaplan hjälper han mej ekonomiskt så att jag slipper ta studielån och kan plugga klart uni utan att stress-leta extrajobb. Gav mej en liten summa pengar så att jag kunde köra upp igen.

    Han är 34, jag är 26, så åldersmässigt är det knappt någon skillnad. Han lider av social fobi och har därför inte kunnat dejta innan, så jag tycker att det är en finemang win-win situation. ☺️

    Svara

     Intressant. Varför tror du att han inte vill ha sex? Jag kanske är cynisk men hade jag betalat en snorsnygg kille att resa och hålla mig sällskap hade jag gärna velat ha lite sex om andan föll på. 🙂 Menar inte att du eller någon i liknande situation är skyldig daddien något sexuellt, men funderar på varför han du träffar aldrig har försökt få till det så att säga?

     Svara

   Hur träffades ni och hur la ni upp arrangemanget, har ni en fast månadssumma? Är så fascinerad av de här haha 😂💕

   Svara

   Jag har 2 bekanta som har sugar daddys, dom sa att i princip alla ”kunder” dom träffat vill ha sex. Inte första träffen men senare. Och gärna bilder och klipp däremellan, så får tjejerna veckopeng på swish..

   Svara

    Inte min erfarenhet. Sällskap har varit grunden.

    Svara

   Min mamma och även en vän till mig har haft s k sugar daddies. Där det inte handlat om sex över huvud taget. Utan ensamma men rika män som känner sig ensamma basically.

   Så att kvinnor blir utnyttjade och köpta är en sak, en sugar daddy är/kan vara nåt annat.

   Svara

    Om din mor var prostituerad tror du att hon ärligt sagt det till dig? Tror du inte att hon istället skyddar dig från den verkligheten? Hon kanske inte ens vill erkänna för sig själv att hon är höra.

    Svara

   Haha jag hade en när jag var 19. Han körde taxi. Jag fick åka gratis när som helst vart som helst, fick presenter och pengar mot att han fick sällskap då och då när han ville glra något typ bio eller äta ute. Inget sex inblandat, inte ens pussar.

   Svara

  Hon glömde nämna bland annat: No Pre-Nup, Where’s My Chauffeur, Trophy Wife och Show Me the Ring från samma märke.
  Sedan har vi China glaze som har namn som: Man Hunt, Limbo Bimbo, Marry a Millionaire.
  En av OPI’s mest sålda lack heter ”I’m Not Really a Waitress”.
  Ciate har ett lack som heter “Mistress”.
  ”Daddy’s Credit Card” är ett annat namn på ett annat lack av ett märke jag inte kommer ihåg nu.
  Sedan har vi ”Lose your lingerie” av Rimmel. Gold digger är ett väldigt vanlig namn på guldiga nagellack från många märken.

  Skönhetsföretag är som inte helt obekant (det borde i alla fall inte komma som en överraskning för någon) anit-feministiska som antar att kvinnor bara är fåfänga, tomma, dagdrömmande varelser som inte har någon förmåga överhuvudtaget att se att de manipuleras.

  Svara

   Men sluta. Hur många kvinnor tror du påverkas överhuvudtaget av namnet på sitt nagellack?

   Svara

    Du kan inte se att det här är så mycket större än vad företagen väljer att döpa nagellacken till?
    Det handlar inte ett dugg om själva namnet. Det här handlar om vilka värderingar man väljer att sprida ut, det handlar om ideal och strukturer.
    Det här pratas det ju om precis hela tiden och kvinnor blir påverkade av det i allra högsta grad. Det syns framförallt i att kvinnor tjänar ungefär 20% mindre än män och har ungefär 65% lägre pension än vad männen har, fastän de har längre utbildning.

    Svara

     Hur ORKAR ni bry er om allt? Lägg ernergin på viktiga saker där ni behövs. Er energi kommer ta slut om ni ska bry er om minsta lilla.

     Svara

      Tror du verkligen att ’alla’ bryr sig om ’allt’?? 😳

      Kanske kan vara så att ’alla’ har någon fråga som de brinner lite extra för, just i detta fall ett företag som sätter heeelt fel namn på en produkt.

      Ta ett extra tankevarv ikväll.

      Svara

       Byt fråga du brinner för isåfl.

       Svara

      Hur orkar man INTE bry sig om att kvinnor jobbar gratis en dag i veckan, får leva på hälften av pensionen männen har, har svårare att klätta karriärsmässigt etc. etc???

      Det är dock omöjligt att bry sig om _allt_ som är sexistiskt. För det är, bokstavligt talat, precis allt speciellt i skönhetsbranchen. Men om någon belyser en viss detalj så tycker i alla fall jag att man utifrån sin förmåga ska hjälpa till. Det tar varken så värst mycket tid eller energi, om man inte stöter på stolpskott som vill provocera såklart.

      Svara

       Gäsp..

       Svara

        Det var ett väldigt moget och konstruktivt svar

        Svara

       Men VEM påstår att man inte bryr sig om det? Jag bryr mig om viktiga, verkliga saker som händer kvinnor och män. Jag bryr mig inte om namnet på ett nagellack. Sluta upp med att dra allting så långt hela tiden, du argumenterar precis som Cissi. Att man inte orkar med en sak innebär inte att man struntar i allt annat.
       Jag vill kunna njuta av saker i livet också, skulle jag lägga energi på minsta lilla sak som kränker feminister hade jag inte orkat med allt roligt i livet.

       Svara

        Med den retoriken du haft får du det att låta som att du tycker att man ska bry dig om andra saker som du tycker är viktigare. Vad vet jag vad du tycker är viktigare, det kan vara precis vad som helst allt från pensionärer, sjukvård, invandring till djurhållning.

        Bara för att man skriver ett inlägg på en blogg betyder inte det att man går och retar sig på just den lilla saken 24/7 och inte kan njuta av livet ändå. Dock kan man fortfarande tycka att det är förjäkligt att man från exakt alla håll och kanter blir påtryckt ett ideal som 99,99% av befolkningen absolut inte kan nå upp till, (eller vill nå upp till eftersom det idealet går ut på att kvinnor ska vara snygga, tysta fromma lamm och män ska vara biffiga, dominanta och vältaliga). Inte ens nagellack är en fredad zon, och det borde få åtminstone en liten varningsklocka att ringa hos alla.

        Svara

      Om du nu månar om att folks energi inte skall ta slut, sluta lägg energi på att berätta för dem att de lägger energi på saker du själv inte ids.

      Svara

  Tycker att de kan vara mer kreativa än så och komma på ett namn som inte objektifierar kvinnor.

  Jag hade två kompisar som hade en ”sugar daddy” och tyckte alltid att det var något äckligt över hela grejen. Det beror ju verkligen från situation till situation, men den här mannen kunde säga typ ”om du skickar en nakenbild så får du 1000kr i den här affären”, eller att han fick tafsa på dem. Kändes respektlöst och inget att glorifiera.

  Svara

  Äckligt företag. Skulle aldrig handla därifrån

  Svara

   Så jävla bra nagellack, det är väl huvudsaken?

   Svara

    Spelar ingen roll

    Svara

  Det är kränkande att säga att det är något fel med att ha en sugar daddy, massor med tjejer och kvinnor har det och det är väl toppen för dem! Det enda sättet att leva ett jämnställt samhälle i dagens värld enligt mig är att männen betalar för så mycket som möjligt. Nej jag har själv ingen SD haha men jag tycker att de som vill ha det ska få ha det utan att shameas….

  Sedan är det mitt favoritlack OCH namn på Essies lack. Tyvärr har de ändrat formulan som gjorde mig jätteledsen 😭😭

  Svara

   🤢🤢🤢

   Svara

  Det där lacket har funnits i minst tio år. Säkert betydligt längre. Och det finns en hel arsenal skönhetsprodukter med tveksamma namn, från detta märke och andra. Lustigt att välja ut just detta, och just nu.

  Svara

   Hur gör det allt bättre?? Det är väl på tiden att det lyfts fram om det funnits så länge!

   Svara

    Vad spelar det för roll vad ett lack heter?

    Svara

     Ja varför lackar folk på det?

     Svara

      hehe, ’lackar’ (dålig humor, jag vet)

      Svara

  Jennie Hammars doftljus består av paraffin men hon vill inte svara när någon ställer en fråga om vad ljusen består av. Norska Folkhälsoinstitutet gick 2014 ut med en varning där de liknar bruket av paraffinljus med passiv rökning. När man blåser ut ljusen frigörs nämligen stora mängder sotpartiklar, hela 350 000 stycken enligt en undersökning, som kan göra att man blir sjuk.

  Svara

   Jaha.

   Svara

   Varför frågar folk om de redan vet 😝

   Svara

  Hur gör det allt bättre?? Det är väl på tiden att det lyfts fram om det funnits så länge!

  Svara

   (Det var svar till J ovan)

   Svara

  OT
  Isabellas senaste inlägg om möblerna i vardagsrummet. Finns det NÅGONTING i hennes hus som inte är sponsrat? Förmånsbeskattar hon verkligen en soffa för 76.000kr?
  Hittills har ju varje liten vrå i huset (och dess innehåll) utsatts för en reklamkampanj.
  Gästrum, lekrum, kontor, vardagsrum, kök, sovrum, klädkammare, badrum. Vad är nästa drag? Utemiljön!
  Börjar bli riktigt galet det här.

  Svara

   Varför är det galet? Så länge man får välja själv vilka möbler man vill få så är det väl bara najs att få de sponsrade? Brorsans cross är sponsrad, säkert ner till varje skruv, har du problem med det också?

   Svara

    Ja måste vara en skruv som är lös

    Svara

   Därför köpte hon huset för att kunna bli sponsrad på allt. Hon som så gärna vill bli världens mäktigaste kvinna tja hon måste ha glömt bort att hon aldrig lär bli det. Har aldrig sätt mindre osympatisk och världsfrånvänd människa än henne. Antigen är hon ute enbart efter att provocera med detta uttalande eller så lider hon av grava narcistiska problem. Vem vill vara ihop med en sådan människa. 🤮

   Svara

   Frågan är varför Fogia ger sig in i detta samarbete.
   Kan väl inte vara annat än negativt för ett företag som säljer möbler i en prisklass som utesluter 95% av alla potentiella möbelköpare. Man kanske tänker att omgivningen i glashuset är lyxig men man har i så fall inte gjort research på allt annat.
   Den som är intresserad av sådana möbler har nog för övrigt redan pejl på Fogia genom inredningstidningar och tips från andra med liknande plånböcker och intressen. Isabellas kanaler är knappast bästa mediamixen för att nå denna exklusiva målgrupp av möbelköpare.
   Nej, jag förstår inte varför Fogia över huvud taget ger sig in i samarbete med Bella som är väldigt ifrågasatt i dessa dagar.

   Svara

   Fogia har kanske bara lånat ut (”deponerat”) soffan hos Bella.
   Då behöver hon inte förmånsbeskattas.
   När hon vill ha något annat byter de ut soffan.
   Om inte så glömmer Fogia till slut bort att soffan står där.

   Svara

  Bellan som skrivit både på blogg och insta om barnen skulle komma idag. Hon hade sett fram emot det. Nu kom bara S då G ville komma först imorgon. Vet att det varit så den senaste tiden, att G valt att stanna hos pappa, men det kändes lite ledsamt faktiskt.

  Svara

   *… om att barnen…

   Svara

   Tycker det är fint av föräldrarna att lyssna på barnen. Han kanske vill ha lite extra dag när han är själv med sin pappa.

   Svara

    Ett barn i Gillis ålder borde längta ihjäl sig efter sin mamma son han inte träffat på tre veckor. Låter snarare som om han tycker det känns olustigt och vill var där han känner sig trygg.

    Svara

     Han trivs förmodligen inte i mammas hotell och möbelutställning.
     Med främmande människor hela tiden som svansar runt.
     Säkert mysigare och tryggare i pappas lilla hus.

     Svara

  Någon, mer än jag, som tänker titta på senaste säsongen av gifta vid första ögonkastet? 🙂

  Svara

   Det har ju hållt på i flera veckor nu?

   Svara

    Va?! Har det? Haha helt missat, trodde det började nästa vecka. Men då kan jag binge kolla i veckan 😊 tack!

    Svara

  HUR kommer man ens på att döpa en produkt till SD?? Ingen koppling alls, sämsta marknadsföringen ever.

  Snälla Ikea… döp en gardin till rännskita.🙏

  Svara

  OT, monasuniversum gör reklam utan att reklammakera inlägg 15/3 målerifirma. Målerifirman svarar även i kommentarerna. Trist!

  Svara

   Hon är där ofta. Tror inte hon får betalt för det.

   Svara

  Fan, detta fick mig att sakna min sugar daddy 😂

  Svara

  Varför gör en kvinna analblekning, är det för att göra mannen till behag eller vem vill man visa upp den för?

  https://kissies.se/2010/04/01/jag-kunde-inte-lata-bli/

  Svara

   Första april?

   Svara

  Människor MÅSTE CHILLA.
  Vi vet att det finns en rad ”kaxiga” och provocerande namn på nagellack, läppstift osv. men vi själva väljer hur vi uppfattar det.

  Själv har jag haft detta nagellack i flera år och alltid skrattat lite åt det och faktiskt känt mig empowered om något.
  Det kan även vara en stark kvinna som utnyttjar en korkad man för att få dyra grejer – och den kaxiga attityden kan du ta med dig istället för offerkoftan.

  Svara

   Du skriver att vi själva väljer hur vi uppfattar det, well uppenbarligen har många uppfattat detta namn som ren bullshit.

   Stark kvinna som utnyttjar en korkad man? Det är en kvinna som blir köpt. Punkt slut. Dessutom handlar det om prostitution i 99 fall av 100, eller tror du att världen drösar av rika män som vill betala kvinnor för att enbart kolla på bio?

   Svara

  Vad händer i Lundell huset?
  Har Joz lämnat dom! Vad syftar han på med sitt Insta inlägg 🙄

  Svara

  Jag vill veta hur ’god’ Johanna toftby är, eller om hon blir betald för sin ’insats’ med begåvningshandikappade? Ser aldrig att hon bryr sig nämnvis i övrigt heller så en koll hade nog suttit fint.
  Samma med samarbetet med sin uppfödare …jäkligt förundrad över den ’vänskapen’’. Visst ligger det pengar bakom det där?

  Svara

  Camilla, vad tycker du om ordet pimpa? Sett att du använt dig av det ordet tidigare. Läs t.ex:

  https://www.hemtrevligt.se/icakuriren/artiklar/diskutera-fraga/20111215/hur-blev-hallicken-rumsren/

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.