Bianca Ingrosso frågar följarna om Mukbang

Att tittare kan bli triggade av en mukbang förstår jag, men lite eget ansvar får man faktiskt ta där.
Vet man att man triggas av det – kolla inte på videos med ordet ”mukbang” i titeln då! Problemet löst!
Mer oroväckande är det i så fall att Bianca – som haft bulimi – gör en mukbang då detta kan trigga alla möjliga känslor och beteenden, men som som tur väl är så verkar hon själv insett detta och gör videon på ett sätt som funkar för henne.
Hon kommer med andra ord inte ”mukbanga” till 100% utan mer äta mat medan hennes lillebror går all in.

Ett mycket smart beslut måste jag säga!
Kanske kan hon micka upp sig själv och förvandla sin del till en ASMR-video istället? 😉

THK skulle vara fantastisk i en kombinerad mukbang och ASMR-video.
Han har inget stopp och låter som en stenkross när han äter. 

Tack för tips!

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så idiotiskt!! En person som dessutom medger att hon fortfarande kräks upp sin mat och har problem med just bulimi … ska spela in en mukbang?!? Har folk tappat förståndet?

  Svara

   Jag är väldigt dåligt insatt i Bianca, men menar du att hon fortfarande kräks och medger det? Att hon inte lyckats ”komma” ur sjukdomen? Men ändå berättat om det? Starkt då av henne att berätta det för alla, med tanke på vilken hemlighet det är. Då tänker jag att hon har stöd med vänner och utbildade personer runtomkring sig? Men ja, absolut då helt dumt att ens tänka tanken, vilken trigger. Men att hon berättat det, starkt! Men tänker att alla runtomkring henne måste bevaka varje måltid hon tar att inte hon går iväg…

   Svara

    Bianca är inte på långa vägar frisk från ätstörning tvärtom. Den tjejen mår dåligt på alla håll och kanter.

    Svara

   Men mukbang innebär bara att man äter mat samtidigt som man pratar/svarar på frågor. Man måste inte äta massor. De flesta äter en normal måltid.

   Svara

    Se svar nedan

    Svara

   Men mukbang innebär inte att hetsäta, sen förstår jag inte det roliga med mukbang riktigt. De flesta har ju sett Bianca äta ganska mycket redan i tv och vloggar så vad är skillnaden. Hon lägger upp mycket mat på insta och blogg och pratar ofta mycket om mat, sin pappas, pojkväns och bröders bl a. Sedan så har ju inte Biancas bulimi varit av den sorten att hon varit inlagd eller så. Hon kanske haft mkt ångest och matångest och spytt upp en del mat men är det verkligen att ha bulimi, tror mer att hon är väldigt fixerad vid att ha snygg figur alltså snygg figur för henne som i att vara ganska smal. De flesta av oss tjejer har väl haft ångest då man tyckt att man ätit för mycket samtidigt som man tänkt på vikten och velat gå ner i vikt och många av oss har nog spytt eller försökt spy upp vissa måltider – är det att ha eller ha haft bulimi?

   Svara

    Eh ja det är bulimi. Vad är det annars om det inte handlar om att spy upp mat eftersom man får så mycket ångest efter att man har ätit för mycket? Så hemskt att du förminskar det

    Svara

  Annica E behöver en assistent för matlagning, hämta post etc. kanske kan dela med IL?

  Svara

   ”…en assistent för matlagning, hämta post etc.”
   Hahahaha, dessa stjärnor alltså. Patetiskt.

   Svara

    ”””””””””Stjärnor.””””””””””

    Svara

  Varför har jag blockerats? Har inte sagt något olämpligt. Jättestörig blogg som blockerar alla hela tiden.

  Svara

  Har aldrig fattat att mukbang=hetsätning. Tycker att typ alla mukbangs jag ser så är det tex en hamburgermeal. Visst, det är ju ingen nyttig mat, men det är ändå den mängden som de flesta/många käkar om de går till tex McDonalds.

  Svara

   Hahah då har du ju inte sett riktiga mukbangs utan bara nån tråkig svensk youtuber käka ett maxmål. Mukbang innebär att man äter enorma mängder mat och har typ en hel buffé framför sig och det finns tiotusentals såna videos att se om du letar utanför Sverige 🙂

   Svara

    Nej, det handlar om att äta en normal måltid samtidigt som man småpratar och filmar.

    Svara

    Men det är nog inte den typen av mukbang folk efterfrågar.

    Svara

   Nej… det skall väl bara vara ett vanligt mål mat?! Sen finns det väl vissa sim även lägger till elementet att göra en äta-mycket-challenge…
   Kan vara att hon tycker en ”normalstor” portion är för mycket?!

   Svara

    Eller hur, mukbang ÄR egentligen bara att äta framför kameran. Kom till för att många är ensamma och vill ha sällskap vid måltider. Sen har det utvecklats och nu kör många på helt sjuka mängder mat, känns så onödigt och överdrivet

    Svara

     Så finns det människor som svälter, jag blir f-n äcklad av tanken på folk som äter mat i överflöd.

     Svara

      Man får äta hur mycket man vill. Man behöver inte skämmas för det.

      Svara

       Men man kan ju fundera kring det här med att vissa har sådant överflöd av mat att de har råd att göra underhållning av det och/eller slänga den medan andra svälter ihjäl. Trots att det finns tillräckligt med mat för att alla på jorden skulle kunna äta sig mätta varje dag.

       Svara

     Håller med om att det känns överdrivet när man plockar upp stora mängder mat, men sedan inte ens äter upp en tredjedel. Som när de köpt Mc Donalds och bara sitter och dippar pommes och tar någon slurk på sin shake. Kanske tar två små tuggor av burgaren, eller låter den ligga helt orörd. That’s it.

     Jag tänker inte på världssvälten, utan på hur jag anstränger mig för att lära mina barn (och deras kompisar, om de äter med oss) att inte kasta mat i onödan.

     Svara

   Bianca har sagt tidigare att hon tycker att mukbangs ska innehålla massor av mat för att det ska vara på riktigt och kul att kolla på… antagligen därför hon vill köpa massor för att det är vad hon själv anser är kul. Sedan är det väldigt vanligt att många ”bara” äter en rätt framför kameran och pratar i lugn och ro men Biancas egna ord sedan tidigare är att det inte är lika intressant att titta på.

   Svara

  Så Bianca ska alltså hetsäta för att hennes FÖLJARE uppmanar henne till det?!? Vad händer? Har folk ingen integritet längre😫? Ge fanken i att göra en mukbang. Varför liksom?

  Svara

   Mukbang är väl inte synonymt med hetsätning?!

   Svara

    Fast det där är inte helt sant.
    Klart som korvspad att det är att jömföra med hetsätande. Vilken person langar upp 20 maträtter och tjöver ner allt på en och samma gång?

    Svara

     Vem äter 20 maträtter på sin mukbang? Vanliga svenska youtubers brukar typ käka en meny från max eller en portion sushi

     Svara

     Det låter mer som Matkomas innehåll inte en vanlig mukbang

     Svara

  Vad är muckbang och asmr?

  Svara

   Googla?

   Svara

    Näpp

    Svara

     Lev i ovisshet då 🙂

     Svara

      Det gick inte att lämna ett trevligt svar.

      Svara

       Men alltså 😝 så farligt var väl inte svaret. Enklast är ju faktiskt att man googlar och ser med egna ögon vad det är

       Svara

        Och det går betydligt fortare än att posta här inne och vänta på svar

        Svara

   Mukbang kommer från Sydkorea och betyder typ ätsändning (eller om det var sändningsätning). Ingen hetsätning utan koreaner som åt en normal måltid samtidigt som de pratade och filmade.

   Svara

  Alltså mukbang måste ju inte bestå av någon hets alls. Det är ju inte 10 000 calories challenge

  Svara

   Eller hur! I min värld är mukbang någon som spelar in sig själv samtidigt som den äter och snackar med tittarna. Inte nödvändigtvis hetsät och smask.

   Svara

    Fast för en med en ätstörning oavsett hur många kalorier det är, så är det ju utmaning som inte är hälsosam.

    Svara

     Varför inte hälsosamt? Hon brukar ju äta på resturang osv. Det är ju inte som att hon inte äter måltider

     Svara

      Fast för en med en ätstörning som äter ute på resturang är det redan en utmaning att sitta där tillsammans med andra och kämpa att sitta kvar, tills att till sist gå iväg.. eller att man inte gör det, för att visa att jag har ätit och inte behöver gå på toalett. Men snarare letar man letar efter en orsak att kunna gå ifrån bordet, kan vara ett samtal eller att man ska göra en våffla och under den tiden har man besökt toan utan att någon vet. Tänker då att en video, där man i detta fall kanske äter mer än vad man brukar, eller kanske tillomed mindre eller kanske bara mer onyttigt oavsett, videon handlar om mat. Tänker att det är betydligt enklare att sedan gå iväg att göra det man vill göra. Inga frågor eller någon som undrar. Menar att en sådan video är ganska enkel att göra för att sedan gå att spy upp allt. Men tror det är svårt att förstå för dem som inte besväras av en ätstörning. Så förstår era svar!

      Svara

       Nu kommer ursäkten från mig att jag vet att jag inte skrivit korrekt, jag vet! Så kommentera inte det. Jag vet, jag kan inte skriva korrekt, har aldrig kunnat stava eller skriva rätt men hoppas ändå poängen går fram ❤️

       Svara

       Vad jag vet så har Bianca inte påstått att hon fortfarande spyr efter sina måltider. Så förstår inte varför du blandar in det.

       Svara

        Menar inte att Bianca gör det. Jag känner inte Bianca alls. Jag har ingen aning. Men menar bara att situationen oavsett, att för en som kämpar/kämpat anser jag att just en youtube om specifikt mat är sårbart. Jag menar inget illa alls. Så förlåt

        Svara

  Varför har det inte kommit någon podd på 2 veckor från bianca och Alice?

  Svara

   Dom kanske har tagit ”semester”

   Svara

   Alice har varit på resa.

   Svara

    Igen? 😲

    Svara

   De skrev att de tog en paus för att Alice var iväg och att de uppskattar att göra det ihop för bästa resultat, vilket jag tycker är väldigt bra tänk:-)

   Svara

    Varför har det inte kommit nån podd från Engla på ett år 😁

    Svara

  Varför vill man kolla på det och ännu sjukare på en människa som är frisk i sin ätstörning! Skärp er! Blir det nästa att se en alkolist som super?! Sjuka sjuka värld!! 😏

  Svara

   Bianca tappar fan all trovärdighet om hon låter sig hetsas till att ”hetsäta” när hon har många års bulimi i bagaget.

   Svara

    Ni kollar inte youtube va?? Svenska youtubers som gör mukbangd hetsäter inte. De sitter och äter en vanlig måltid samtidigt som de svarar på lite frågor o pratar

    Svara

   Är hon ”frisk”? En kommentar ovan skrev att hon fortfarande kräks? Anledning att jag skriver ”” är väl att man alltid har de hemska demonerna i huvudet men man kan kontrollera dem.

   Svara

    Jag har lidit av anorexi i många år och även om man blir bättre / räknas som frisk så finns demonerna alltid kvar i bakhuvudet. Precis som för alla andra typer av missbruk kan en ätstörning triggas igång igen, ganska så enkelt dessutom.

    Svara

  Som jag uppfattat det är inte mukbang synonymt med att hetsäta. Detta säger alltså något om Biancas inställning till mat – att det inte är naturligt för henne att äta en vanlig måltid utan att uppleva att det är hetsätning.

  Svara

   Exakt! 😩

   Svara

   Fast det är ju flera, uppenbarligen, som ser det som hetsätning. Det säger ju inget alls om hennes inställning till mat om hon fått lära sig att det är hetsätning mukbang går ut på.

   Svara

    Fast det är verkligen inte hetsätning. Följer massa svenska youtuber och ALLA sitter och äter en vanlig måltid helt normalt och pratar samtidigt. Sen finns det matkanaler som är extrema och har 10000kcl utmaningar osv. Men en normal mukbang är att man äter en normal portion mat och pratar lite.

    Svara

  För hennes egen skull så känna det väl ändå lite halvdumt att göra pga efter som att hon filmar så kanske hon känner sig tvingad att äta mer trots att hon kanske inte riktigt vill.

  Jag skulle iofs aldrig kolla på en sån video pga det är så fruktansvärt vidrigt att höra och se folk äta. Ryser i hela kroppen när folk smaskar/tuggar med öppen mun.

  Svara

  Skönt att vara så gammal att man aldrig ens har hört ordet och inte vet vad det innebär.😂

  Svara

   Samma här! Aldrig hört ordet och sitter som ett frågetecken. Fyller 30 i år så jag kanske börjar höra till det gamla gardet? 😂

   Svara

    Fyllde 30 för några veckor sen o vet inte vad som menas med det o frågade ovan men fick bara dryga svar. Går o sover i stället.

    Svara

     Så dåligt att inte ens kunna ge ett trevligt svar, en del bara drygar sig.

     Svara

      Tycker det är rimligare att googla än att be främlingar ta av sin tid och energi att förklara något som tar två sekunder att kolla upp själv.

      Svara

     Du upplevdes som rätt lat och nonchalant som inte orkade googla utan vill att folk ska förklara för dig.

     Svara

    Neejdå, jag är 36 och vet vad det är!
    Det var min nioåriga dotter som berättade det för mig…

    Svara

    Min mormor kollar på mukbangs. Det är inte åldern det hänger på, det är väl snarare hur intresserad man är och hur mycket man hä nger på nätet

    Svara

   Har väl inte med ålder att göra. Jag är 27 och följer en del svenska youtubers, därav har jag sett mukbangs. Kollar man inte på youtubers så har man väl helt enkelt bara missat det 🙂

   Svara

  Räcker det inte att titta på 4:ans morgonprogram? Där tuggas och äts det ju så programledarna nästan dräglar och knappt kan prata. Har folk inget bättre för sig än att glo på andra när de äter. Sjukt!

  Svara

  En fråga, om Bianca haft denna hemska sjukdom i över åtta år, hur kan hennes tänder se så bra ut? Är det någon räddning man kan göra om man har pengar? Är det blekning mm? Som gör att det inte syns? Är emaljen lika skadad ändå? Eller kan man rädda det? Eller är det bara som i Biancas fall att hon har pengar att ”fixa” dem?

  Svara

   Money money money…. MONEY! 😝

   *sjunger vidare

   Svara

   Hon var hos tandläkaren nyligen på wahlgrens värld och hennes tänder verkade inte må superbra

   Svara

    Okej, sa de det? Rakt ut i tv? Okej, då kanske tänderna inte mår så bra, trots att de ser bra ut utåt.

    Svara

     Varför skulle man inte kunna säga det rakt ut? Menar alltså att hon inte hade perfekta tänder.

     Svara

      Jag tänkte direkt på hennes ätstörning när jag läste kommentaren, att de tala om det. Perfekta tänder för mig är friska tänder. Det blev att jag tänkte på ex frätskador, trodde att kommentaren mena att de sagt något om att det syntes att hon kräkts i tv. Tandläkare brukar kolla ens matvanor om tänderna visar något avvisande och sedan kommer de mer intima frågorna. Så därför reagera jag på att de ”sa det rakt ut” så inget illa menat. Ett perfekt leende för mig är ett genuint glatt leende oavsett utseende. Så verkligen inte så jag med min kommentar ❤️

      Svara

   Har själv haft bullemi men har fortfarande naturligt nfina tänder och inga skador, alla är olika och det tar inte stryk på alla.

   Svara

    Okej, vad tråkigt att höra att du har bullemi, ❤️ känner du inte av några skador på tänderna alls? Typ vassa kanter, att de gulnat? Förutom det ytliga, känner du inget på tänderna?

    Svara

     Jag har också bulimi och har spytt till och från i 12 år nu, vissa perioder mer och vissa perioder går det bra fast då hetstränar jag och äter extremt nyttigt. Men börjar faktiskt få lite smått panik över mina tänder nu.. känner på
     Insidan att dom har ”fräst” sönder och fått extremt dålig andedräkt, blöder ur tandköttet och vågar nästan inte le med
     Tändera längre.

     Svara

    Tänder är olika, men har olika mycket emalj, kvaliteten på emaljen varierar, tänder har olika grundfärg mm. Och om man sköter sina tänder är det inte säkert att det uppstår skador. Precis som med missbrukare.

    Svara

     Menar du det? Är det ren fakta? Eller utifrån erfarenhet? Fast att man sköljer med munskölj och rensar tänderna med tråd? Jag tror oavsett arv, att emaljen skadas.

     Svara

      Men om skadan skett, att ens emalj är skadad, att man känner de där vasa kanterna, kan man rädda dem? förutom riktigt god tandhygien? Kan man hjälpa? Utan att tandläkare kontaktas? Om ens tandläkare kontaktas, Kan tandläkaren rädda tänderna? Eller handlar det om att jag måste bli rik och dra ut alla tänderna och få tandfasader?

      Svara

  Vad betyder mukbang? 😳 Hehe

  Svara

   Att man äter ett mål mat samtidigt som man pratar/svarar på frågor. Istället för att bara sitta och göra ingenting medans man pratar.

   Svara

  Off topic, men orkar inte vänta till öppet spår…

  Känner mig så olycklig. Är 29 år och kom för ett år sen ut ur ett sjuårigt förhållande som jag främst stannade i för att jag inte ville vara ensam och för att man SKA ha en pojkvän. Har spenderat senaste året med att desperat dejta, men inget har lett någonstans. Hur blir man bekväm med att vara ensam? Någon som känner igen sig? Känner mig helt beroende av killars uppmärksamhet. Har gjort så många dumma beslut p.g.a. det. Inget känns liksom meningsfullt.

  Svara

   Desperation syns på långa vägar. Lev, göra roliga saker och sen när du är redo mentalt då kommer du träffa en man. 🤗

   Svara

   Ta bort alla dejtingappar. Börja inte prata med killar om du är ute med dina vänner. Ge det ett helt år och hitta vem DU är när du inte är i en relation. Vad gillar du att göra? Vilka intressen hade du när du var liten som du inte gjort på länge? Har du något du alltid velat testa men aldrig fått tid till eller vågat?

   Svara

   Svara

   Du orkar inte vänta tills i morgon, ok då orkar inte jag bemöda mig att skriva ett vettigt svar heller

   Svara

    Förmodligen ”orkar” hon inte för att hon är ledsen nu och känner att hon behöver tröst. Det är helt ok att inte svara men det är inte ok att vara dryg.

    Till J, mitt bästa råd är att prata med en psykolog/terapeut, det ger så oerhört mycket!

    Men, jag håller med om att du ska ta bort apparna. Bestäm dig för att du inte ska dejta alls på ett tag (en tidsgräns) och under den tiden funderar du på vad DU tycker om att göra, vilka sidor hos dig du tycker om, vilka sidor du tycker om hos dina vänner/familj. Fokusera på de relationer du redan har i ditt liv, inkl relationen du har med sig själv (den viktigaste). Mitt bästa knep i vardagen är att meditera, ibörjan är dey flummigt och ibland jobbigt, men det gör underverk för hjärnan (på riktigt, det finns massvis med forskning på det). Det finns appar men själv har jag en speciell klassisk låt jag lyssnar på de gånger jag känner att hjärnan inte vill samarbeta. Det är lite lättare att fokusera på ingenting när det finns någon form av ljud.

    Ge dig själv tid!

    Svara

   Jag svarade men jag tror jag hamnade i modd. Hoppas det dyker upp, men om inte så ta hand om dig!

   Svara

  Haha…vad är det med folk? Varför ställer man upp på sånt här? Varför blanda in sin lillebror?
  Jag antar att människor gör vad som helst för pengar numera.
  Ja, ni får kalla mig ”gammal”.

  Svara

   Va? Bianca är en är ju en youtuber och en trend på youtube är att man pratar/svarar på frågor samtidigt som man tex äter en portion sushi. Är verkligen ingenting konstigt att ställa upp på? 😂

   Svara

  Jag förstår inte, varför skulle någon känna sig hetsad av att hon spelar in en videos är hon äter? Kan förstå att hon inte är bekväm med det, vem skulle vara bekväm med att äta inför tusentals åskådare, men varför skulle det vara ett problem för hennes följare? Fattar ingenting..?

  Svara

  Alltså kan nån snälla säga mig att samhället inte är så dumt som det verkar? Folk som grisäter i kamera och filmar men värre -folk som sitter och kollar på när en okänd människa äter? Alltså jag orkar inte.

  Svara

  Någon mer som såg att Philippe var med på gårdagens familjemiddag? Försökte döljas av övriga men syntes på mormor Christinas instastory. Återförening igen?

  Svara

   Ja såg det.

   Svara

  Snubblade just över IG-kontot: @beauty.false och är fan shook. Vet att det fuskas mycket men jävlar till vilka extremer…

  Svara

  Om jag fattar saken rätt så är ”mukbang” att man äter samtidigt som man pratar och filmar?
  Slog mig att jag nog alltid mukbangar då😕 bortsett från att det inte filmas

  Svara

  Mukbang förstår jag det som är bara att man äter och småpratar framför en kamera? Känns ju inte särskilt destruktivt. Däremot om hon nu ska typ hetsäta en stor flotting pizza för att hennes följare ber henne men hon får ångest, eh ja då känns det ju lite som ett Black Mirror-avsnitt…?

  Jag försökte se en mukbang-video av Harmony Nice då jag är intresserad av wicca och liknande. Men det var ju helt omöjligt?! Hon åt som om hon aldrig sett mat förut, typ inhalerade två stora hamburgare medan hon försökte prata och smaskade loss medan hon hade typ 100 g hamburgare i munnen… Kändes obehagligt att se och främst att lyssna på! Få saker är äckligare än höga smaskljud! :-/

  Svara

  Bara genom att ställa en sådan fråga från en kvinna på 24 år visar tydligt iq-nivå.

  Svara

  Varför ska man behöva läsa detta igen,igen och igen.Det handlar bara om uppmärksamhet. BI tjänar miljoner på sina naiva följare.
  Är så frukansvärt trött på denna familj, vars enda syfte är att tjäna pengar på sina följare. Skulle ALDRIG köpa ngt som dom gör reklam för.
  HAHAHA Bianca kallar sin brorsa för Legend på Insta, vad menar hon? Menar hon att han är på samma nivå som Elvis, John Lennon, Michael Jackson, Abba, David Bowie och Avicci, HAHAHAHA VILKET SKÄMT.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.