Annica Englund behöver en livsassistent

Jag bör kanske överväga det här med att skaffa en assistent, en på halvtid. Och inte en bara som ”sköter min mejl och fotar bilder” som hör till sociala medier utan en som också kan tänka sig att göra hjälpa mig att leva på med mitt liv genom hushållssysslor också. Typ hjälpa mig att gå ut med hunden, hämta paket, fixa ordning min mat. En assisten som hjälper mig att hålla ihop mig som människa och verkligen ser vad som behöver göras för att jag ska fungera. Är det jättekonstigt att man behöver en sådan person i sitt liv? Det låter ju nästan som att jag vill utnyttja en människa men det jag vill är att ha någon som jag kan avlasta mycket på så att jag verkligen kan fokusera på sådant som jag verkligen behöver och vill göra. //Annica

Personligen tycker jag det är mycket märkligt, men samtidigt tror jag att om Annica får tag i en assistent som kan avlasta henne i arbetet på det sätt som behövs så kommer behovet av en livsassistent försvinna.
Och om inte så kan hon ju alltid höra av sig till Isabella Löwengrip – hon har säkerligen en hel hög förbrukade hårborstande, klädsteamande och väskbärande assistenter i gömmorna som hon kan rekommendera.
Av bilden att döma så verkar dock Annica kunna bära sin egen väska. 🙂

132 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  … och samtidigt så förväntas du av staten att sköta alla dina bestyr själv om du så är förlamad från öronen och ned och saknar samtliga lemmar.

  Men det förstås. Hon JOBBAR ju. Hon TJÄNAR ju pengar och är således ingen amöba som lever på biiidrag. Så länge är allt i sin ordning.

  Svara

   Eller så är det bara dags för Annica att växa upp och lära sig att ta ansvar…

   Svara

  Förjäkligt ursäkta ordvalet dessa sk influencers som inte fixar ett skit på egen hand. Tänk på oss som har barn med speciella behov som verkligen skulle behöva avlastning men icke så kommer dessa influencers och hävdar att de behöver en assistent. Någon som säkert också får jobba med kass lön säkert med avdragsgillt hos skatteveket men oss vanliga människor som tar hand om barn med funktionsnedsättningar de kan de minnsan beskatta som för ett vanligt arbete och nej har inte assistansersättning.

  Svara

   Grejen är väl att de drar in så mycket att de kan betala en människa en skälig lön på egen hand.
   Det är inte staten som ger influencers assistenter.

   Däremot borde man ju överväga att beskatta influcencers mer och ge dem pengarna till bla LSS….

   Svara

    Nä, det är så sant. Vad man däremot KAN klandra (bl.a.) staten för är att de sett till så att vi har ett ekonomiskt system som gör att en influencer har råd att anställa en assistent som torkar en i röven medan de med verkliga behov blir utan.

    Svara

     Haha hur är det staten som gör det? Allt beror ju på egna livs och karriärval

     Svara

      Ursäkta (09.10) Om man tänker sig att vi alla vill ha ett fungerande samhälle så kan det faktiskt vara så att staten/samhället skulle se till att de som ”väljer” att bli sjuksköterskor, lärare och andra yrken som vi alla har nytta av verkligen fick löner som kunde betala den hjälpen. Blir så verklighetsfrämmande när några tjejer åmar sig i nya kläder och skriver några inlägg klicklänkar till designväskor och sen ojar sig att de inte klarar av varken sig själv eller sitt hem utan hjälp. Om den dagen skulle komma att du eller jag blir allvarligt sjuk så garanterar jag att vi önskar att de finns hjälp att få och tacksam att någon vill göra det jobbet. Börjar bli en flummig värld som vi lever i

      Svara

       9.19 var det;)

       Svara

       De är så onödiga dessa osamhällsbärare s.k. influencers. Meningslösa.

       Svara

     Klandra att dom sätter en människa i jobb och betalar skatt 🙄 jättebra ju!!

     Svara

     Haha asså va hur är det statens fel 😂 Det finns uppenbarligen en marknad för influencers, folk följer och läser skiten de skriver (myself included). Ska staten förbjuda det yrket eller vad i hela friden menar du?

     Svara

      Kolla anonyms svar längre. ”😂😂😂”.

      Ett tips på vägen: det är snudd på omöjligt att ta någon som ”förstärker” sina argument med skrattemojis på allvar. Tvärtom torskar du en hel del i trovärdighet och anseende. Likaså ger ett ironiskt ”haha” motsatt effekt än vad det förmodligen är tänkt att göra. Om något försvagar ni er position när ni håller på så och framstår mest som rätt barnsliga och, faktiskt, lite töntiga.

      Svara

       *längre ner

       Svara

    Fast att börja beskatta olika yrken olika mycket känns väl inte rimligt? Vi har redan en högre skatt för höginkomstagare. Ska man göra något är det väl att skatteverket bör granska influensers så de faktiskt betalar förmånsskatt där de ska. Känns som de själva glider lite mycket i vad de gör avdrag för.

    Svara

     Haha hur är det staten som gör det? Allt beror ju på egna livs och karriärval

     Svara

      Oj blev nån bugg här, var inte till ovan!

      Svara

      Jaaamen såklaaart! Man får helt enkelt se till att inte göra det livs- eller karriärvalet att bli så pass sjuk eller rörelsehindrad att man inte kan klara sig själv.

      Svara

       Tror inte Anonym 09:21 menade det så. Det är jätte tragiskt att vissa blir så pass sjuka eller rörelseförhindrande att de inte kan jobba. Men du kan ju inte jämföra en influencer/höginkomsttagare med någon som lever på bidrag? Eller tänker du att dessa människor ska få ett bidrag som täcker inkomsten för ett yrke (till exempel advokat) de eventuellt skulle kunna ha om de inte var sjuka eller rörelsehindrade? Det är ju inte staten som ger influencers assistenter, det betalas ur egen ficka.

       Svara

        Nej nej. Det är inte alls säkert att den som är i behov av assistans lever på bidrag. Många jobbar och betalar skatt (som alla andra) trots att de behöver rullstol. Man får inte bidrag ”som täcker inkomsten för ett yrke” för att man hamnat i rullstol eller amputerat kroppsdelar utan man förväntas jobba som alla andra. Finns både läkare och jurister i rullstol, inga konstigheter alls.

        Svara

         Du har uppenbarligen helt missförstått min kommentar.

         Svara

     Det är det jag menar, inte att höja skatten för en enskild yrkeskategori utan snarare granska dem (vilket man ska göra nu om jag förstått skatteverket rätt). Man ska inte straffas för att man jobbar hårt och tjänar bra med pengar men man ska göra rätt för sig, och det håller jag med dig i att jag inte är säker på om de gör..

     Därför blir man lite upprörd när man läser vad Annica skrivit. Har flera vänner som är höginkomsttagare och jobbar som jurister, läkare, ingenjörer etc, skulle inte bli upprörd om de skaffade assistenter eftersom jag vet att de gör rätt för sig. Men här är det annorlunda.

     Svara

     Just det som är min poäng. Handlar inte om att någon bör skatta mer än någon annan, det är en annan diskussion.

     Svara

    Aha, så att influencers får betala en högre inkomstskatt? Eller en separat enhetsskatt de betalar per år för att de är influencers? Jag hade kunnat ge vad som helst för att läsa hur man skulle formulera en motivering till en sådan 😀

    Svara

     Influenser ska bara betala det som lagen säger att de ska beskattas för. Fast det verkar många av dessa glömma bort eller strunta i och då borde de straffas som alla vi andra.

     Svara

  Jag kan verkligen relatera till den känslan. Hur får man sitt liv att gå ihop? Tänker att vi är så oehört dåligt förberedda på vad det innebär att vara vuxen. Lägg sen till en massa orimliga förväntningar från film, socialamedier och annan popkultur. Förr gick liksom livet ut på att framställa mat så man klarade sig om vintern och producera barn så man hade någon som tog hand om en när man blev gammal. Missförstå mig rätt, jag vill inte att vi går tillbaka till det men jag tror det livet har en mening på ett mycket naturligare sätt än hur vi lever idag.

  Svara

   Dåligt förberedda? Trodde att föräldrarna gjorde allt för att göra livet lättare för sina barn men curlar man och leker helikopter så ger man barnen en falsk förhoppning om att livet alltid ska vara en dans på rosor. Kära nån har vi blivit en nation av friska veklingar som ska ha ledsagare genom livet?

   Svara

    Jag vill inte påstå att jag varit curlad på något sätt. Flyttade hemifrån när jag var 15. Iof hade vi städerska så det kanske förklarar mitt dåliga sinne för städning. Sen har mitt liv varit allt annat än en dans på rosor. Men det kanske är spåren av det som gjort att jag känner att det är svårt att hantera allt, men vad vet jag. Det är ju lätt att avfärda allt med att man är vekling eller bortskämd, jag önskar att det var så enkelt i mitt fall.

    Svara

  Therese Lindgren har ingen assistent. Du klarar dig utan en, Annica 🙂

  Svara

  Märkligt att familjer med 6 barn och fler klarar sig medans en influääänser behöver hjälp med maten

  Svara

  Jag kan både förstå hennes behov och inte. På ett sätt har hon ju alla förutsättningar att klara av sånt som vi heltidsarbetande gör på vår fritid utan att nånsin tänka tanken om att ta in en assistent. Hon är ung, frisk (vad jag vet), har ett fritt jobb och ingen familj att ta hand om. Ser inte varför hennes schema skulle vara tuffare än någon annans.

  Å andra sidan – vem skulle inte må bra av hjälp hemma med nån som kan rodda ens liv. Så vanligt som det är med utmattningsdepressioner och annan skit av all press man (vi alla) ha från jobb, familj och livet i övrigt skulle en assistent fasen vara till hjälp för många att leva ett bättre liv, tror jag. Antingen det eller dra ned på tempot i livet (lättare sagt än gjort).

  Svara

   Kanske ska vi sluta upp att snegla på all det materiella överflödet som alla bara måste ha för att visa sin status och som man inbillar sig att man ska må bättre av? Inte lätt för barn att växa upp när vuxenvärlden accepterar och många gånger hyllar det sättet att leva. Förstår inte vad det är som gör det hela så svårt att välja mellan att leva i verkligheten och älska sig själv precis som man är och har det?

   Svara

  UnderbaraClara hade för några dagar sedan en intervju med sin assistent Charlotte. Intressant läsning, men sen så är ju både Clara och hennes assistent vuxna kvinnor så allt kändes ju lite mer seriöst än många andras influencer-assistentförhållande (Bianca och Bella t ex).

  https://underbaraclaras.se/2019/03/18/min-hogra-hand-sager-sitt/

  Svara

   Den assistenten gör typ samma grej som en fd vd-sekreterare jag pratade med beskrev sitt jobb.

   Men jag tror att då Clara faktiskt var en ung vuxen och inte tonåring när hon kunde börja försörja sig på bloggen + kringprodukter så har hon en helt annan distans mellan privatliv och det professionella än många yngre.

   Svara

  Har hon inte ens tid att gå ut med sin egen hund ska hon verkligen inte ha nån. Att hon inte ens har vett att skämmas för det här inlägget säger ju hur världsfrånvänd hon är.

  Svara

   Fast det är ju varken något ovanligt eller fel med att vilja ha hundvakt/dagis?

   Dessutom var det ju tänkt att ha delad vårdnad med Marcelo men han verkar ju strunta i det nu.

   Svara

    Nej absolut inte men att skriva att man behöver hjälp med det för att göra saker man vill och behöver göra.. Vill man då ens ha hund?

    Svara

     Ja och frågan man ska ställa sig; SKA man skaffa hund om man inte har tillräckligt med tid?

     Svara

   Resonerar du på samma sätt om alla som har sina barn på förskolan? Om man i te har tid tt vara med sina barn så ska man inte ha dom. Så är det. Hallå…

   Svara

    Tillägg: (Alltså ironi om man inte fattar det ang barn på dagis) klart man kan ha hund på dagis precis som man har barnen där.

    Svara

     Hundar går på dagis, barn går på förskola.

     Svara

   Ja jag vill göra världens största eye roll här. Hur dåligt förberedd är man inför livet om man inte klarar av att göra sin egen mat, ta ut sin hund, betala sina räkningar och sköta sitt jobb? Jag förstår verkligen inte alls. Kanske skulle det ha varit hälsosamt för flertalet av dessa människor att flytta hemmifrån efter studenten, plugga och ha ett helgjobb. Man lär sig förvånansvärt snabbt hur man ska ”hinna” kombinera en dusch, påklädning, frukost, hundrastning, plugg, lunch, plugg, Ica, hundrastning, plugg och middag med socialt umgänge, helgjobb, ett frisörbesök, träning, ont i magen, betalning av räkningar, ett läkarbesök, en semester, en tenta osv osv osv osv 🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄 Blir jävligt trött.

   Svara

  ”Mer än hälften av respondenterna, 54 procent, uppger att annonsmärkningen ”ad” drar ner kredibiliteten på innehåll skapat av influencers. I resultatet framgår också att det generellt finns en större trovärdighet hos konsumenter för mindre influencers, mycket tack vare att de gör mer relaterbart innehåll.”
  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/03/19/konsumenter-oroar-sig-over-brist-pa-autencitet-hos-influencers/

  Svara

   ”Samtidigt uppger endast 28 procent av respondenterna att innehåll från influencers har fått dem att gå vidare till ett direkt köp av en produkt. Det trots att 61 procent av konsumenterna i millennials-generationen uppger att de blivit påverkade av en influencer i sociala medier.”
   Det är väl inte så dåligt ändå att 28% ändå har påverkats till att direkt köpa något som en influencer visat upp?
   Fast det är förstås en viss skillnad på om man påverkats till att direkt boka en resa till Dubai eller till att handla en flaska schampo…

   Svara

    28% är riktigt bra dock är frågan 28% av vad? Hur stor är målgruppen, hur köpstark är målgruppen? Skulle köpet skett oavsett men genom en annan kanal? Min fundering ligger i hur stort är markandasföringsvärdet via influencers jämfört med andra kanaler? Dessutom influencers i sig är inget nytt, skillnaden jämfört med tidigare är att det har gått inflation i antalet influencers.

    Svara

  Har läst denna blogg i över ett år (love it!!), och har länge funderat hur du Camcam hinner med ditt liv. Dela med dig av dina lifehacks! Och dessutom blir jag då nyfiken – har du Camcam hjälp/assisten till denna blogg? Glada hälsningar från Stockholm

  Svara

   Varför skulle hon inte hinna?

   Svara

    Tror du underskattar tiden det tar att skriva fem inlägg om dagen, sköta instagram och alla kommentarer. Dessutom hantera alla tips och möten. 7 dagar i veckan.
    Jag är iaf imponerad av Camcams tempo och effektivitet och undrar genuint hur hon hinner med. / Anonym 9:14

    Svara

   Hehe… emellanåt är jag hennes obetalda språkpolisassistent.

   Svara

    Åååå, saknar dina kommentarer! Bli mer aktiv igen, du är ett härligt inslag bland alla surisar 😀

    Svara

     Nej!!!!

     Svara

      Så tråkigt svar! Kan du inte förmedla din åsikt lite trevligare nästa gång så gör vi alla kommentarsfältet lite mindre syrligt?

      Svara

   Hon skriver ju endast bloggen? Så är nog som vilket 40-timmarsjobb som helst.

   Svara

    ”Endast”?! Inte ens folk som livnär sig på att lägga upp andras bilder på insta (utan text) hinner med fem inlägg om dagen, 7 dagar i veckan… Och alla kommentarer, utredningar, tips, mail, instagram, story mm mm mm

    Svara

    För bloggen tar ju ledigt på kvällar och helger?

    Svara

   Hej,
   Nej, jag har ingen hjälp med bloggen. Nyheter24 sköter teknik och banners men allt innehåll sköter jag till 100% själv.
   Även kommentarerna.
   🙂

   Svara

    Tack för svar! Imponerande att du hinner med. Jag skulle iof ha full förståelse om du hade hjälp, särskilt med kommentarerna. Jag hoppas att du i framtiden börjar med föreläsningar gällande sociala medier, då du är en av dagens experter på just sådant.

    Svara

  Hahaha. Jag kan inte annat än att skratta.
  Jag gillar Annica men snälla, en assistent? Sovmornar, träning, hundpromenader, luncher och event… låter ju som semester mer än jobb.

  Svara

  Ja man blir ju nyfiken på vad hon behöver och vill göra när assistenten tagit alla hushållsssysslor samt fixat hennes sociala medier? Navelludd much liksom? 😅
  Im busy busy busy doing nothing at all, dont bother to call 💁‍♀️

  Svara

   Detta undrar jag också?? Jag vet ingenting om denna kvinna, är hon författare? Musiker? Konstnär? Matematiker? Alltså vad är det hon så gärna vill lägga sin dyrbara tid på? Jag kan förstå ett visst behov av typ städhjälp eller assistent, för att kunna fokusera på att t.ex. skriva böcker eller designa kläder, vad man nu ägnar sig åt jobbmässigt, men inte om man faktiskt inte gör så mycket annat än lägger upp lite outfitsbilder…??

   Svara

    Hon kanske är deprimerad och inte orkar ta hand om sig själv ordentligt när hon även måste jobba. Kan känna igen mig i det litegrann

    Svara

     Fast tid till div frisörbesök, botox, ipl och träning finns ju alltid så..? Vad är problemet? Hon är helt vilsen och har ingen egen identitet skulle jag säga. Så vet inte om assistent är det hon behöver

     Svara

  Om hon kan skapa ett jobb med schyssta villkor och en rimlig lön så ser jag inga konstigheter alls.

  Jag hade kanske inte valt att ha en assistent men om hon har råd så är det väl alldeles utmärkt att hon lägger en del av sitt överskott på att skapa arbetstillfällen istället för att shoppa ytterligare en väska eller att bara lägga pengarna på hög.

  Svara

  Men de är ju småungar allihop, de säger sig behöva en assistent när de egentligen skulle behöva en förälder.
  En förälder som hjälper dem att bli vuxna, för nånstans har dessa assistansbehövande influencers tappat bort sig i sin uppväxt.

  Svara

   Tänkte skriva nästan samma. De behöver hjälp med att bli vuxna, men jag tror det bottnar i att de fått välbetalda upptagna jobb direkt istället för att som andra lära sig medan man slavar på universitet eller timjobb (som båda är mindre än heltid oftast i praktiken). Tiden att växa upp på fanns inte för dem!

   Svara

    De får ju allt serverat också, och nog fasen skulle det vara härligt, men jag tror man missar en stor lärdom av det. Och de kommer ju inte alltid leva så här, jag är riktigt nyfiken på hur livet kommer att te sig för dem när det inte längre går att leva så här. De är så många, alla kan inte få jobb inom media eller liknande.. Jag hoppas de hinner styra i rätt riktning innan det tar slut, tex utbilda sig under tiden och därför slippa ta lån.

    Svara

     Jag tror inte det kommer ta slut för de flesta… Säkert för en del, de som bränt sina varumärken med att ljuga om siffror osv, men det finns väl ändå inget bättre alternativ för reklam än influencers nu. Har svårt att se att det kommer ändras, tidningar och tv (tänker vanliga kanaler, inte att streama som netflix som inte har reklam) minskar enormt i popularitet. Även om det nu inte finns många äldre influencers så är det nog snarare för att den generationen inte använder sociala medier i samma utsträckning, när vi ”unga” (under 35ish?) blir äldre kommer vi också vilja ha kvar våra äldre influencers…

     Svara

   Precis, det är mamma som fattas. Som vuxen borde man klara vardagen själv, oberoende om man har ett vanligt jobb eller är influencer.

   Svara

  Jag vet inte, jag kanske är påverkad av allt jag pluggar just nu om psykisk ohälsa men läste hela hennes inläg och får bara känslan av att det är en ung kvinna som är på väg mot utbrändhet. Hon behöver någon som kan hjälpa henne att styra upp sitt liv. Blir så beklämd av kommentarerna som tycker typ ”Stackars lilla flicka, vad vet hon om att jobba på riktigt”. (Fritt tolkat av mig) Vi vet ingenting om det jobb som hon lägger ner bakom kulisserna som inte syns i bloggen.

  Svara

  Jag börjar mer och mer fundera på om det verkligen ÄR så, att dessa sk influencers är människor som helt enkelt inte fixar vanliga jobb, inte orkar med ett vanligt liv med motgångar, slit och släp, just-do-it och vardag. Som hoppar av gymnasiet (eller går ut med enbart E hela vägen, som en viss känd…) och inte vill ha vardagliga arbeten. Med den inställningen förstår jag om minsta stressmoment i den flärdfyllda influencertillvaron fårdem att bryta samman.

  För jag tror faktiskt inte heller att de lider av jobbiga diagnoser allihopa.

  Svara

   Exakt.

   Svara

   Detta är inte menat att ta dem i försvar på något sätt, men jag tror du faktiskt är något på spåret, just i att de inte fixar ”ett vanligt liv”. Jag blev utbränd 2012 och en gång till några år senare och i efterförloppet känner jag att jag genuint inte har samma energinivåer som andra personer. Jag arbetar just nu 80% (eget val, ej sjukskriven resterande tid) och känner att för mig så är det precis lagom. Då orkar jag med det som andra som jobbar 100% gör, alltså träna ibland, göra ärenden, träffa vänner m.m. Jag envisades länge med att arbeta 100% för att det anses vara det normala när man är ung och inte har barn. Men jag orkar verkligen inte det. För mig är det för mycket, det suger ur mig all energi. Så kanske är det så att dessa influencers också lider av lite lägre energinivåer – som dessutom förstärks av att de ”tillåts” ha det såhär. Jag menar, Kissie eller Kenza hade ju faktiskt kunnat ta en vanlig vardag ledigt för att de inte orkar gå upp ur sängen men ändå påverkar inte deras inkomst eller karriär (så länge inte möten är inbokade alltså). Man blir van vid att kunna anpassa sin egen tid, det känner jag igen från tiden som student. Visst, jag fick plugga järnet på onsdagen om jag valde att sova bort tisdagen, men det var fullt möjligt så jag satte det rätt mycket i system.

   Svara

    Precis så! Alla har inte samma psykiska kapacitet att klara av samma tempo som alla andra. Har själv flera kompisar som blivit utbrända för att det är så glamouriserat i dagens samhälle att jobba mycket. Har själv varit där och doppat tårna men hann inse faran i tid och gick ner i timmar på mitt jobb. Och då är jag ändå i nedre 20-årsåldern. Det handlar inte om lathet eller att man är bortskämd utan det är en standard som tyvärr inte alla klarar av. Men det är absolut inget fel i det tycker jag. Alla är inte gjorda för att jobba 9-17.

    Svara

     Konstigt att Sverige hamnar efter i välfärdsligan och tappar i produktivitet när vuxna människor inte ens kan väntas klara av att jobba 9-17, fem dagar i veckan. En kan ju undra hur klena vi blivit på bara ett par generationer med tanke på att 5 veckors semester och 5-dagars arbetsvecka bara funnits sen 70-talet. Så fort en vuxen människa förväntas fixa hushållsarbete, barn och ett vanligt heltidsjobb och inte gör det kommer kommentarerna om att ”alla faktiskt inte orkar det”, psykisk ohälsa m.m. Dog det en massa människor av utmattning på 50-70-talen?

     Svara

      Det var inte samma press i välfärdsyken på den tiden + ej åtkomst dygnet runt i telefonen.

      Svara

      Wow. Hur kan du ens jämföra hur man hade det på 50-talet med år 2019? Du inser inte att extremt mycket har förändrats i samhället? Ett tydligt exempel: Att ha heltidsjobb OCH sköta barn och hem är faktiskt ett ganska modernt fenomen. På 50-talet var majoriteten av kvinnorna hemmafruar. De behövde inte gå till jobbet 9-17 utan de var hemma och skötte allt där med det slit det innebar. Medan mannen slapp slita hemma men gjorde det på kontoret/fabriken. Förväntningarna på vardagslivet har höjts sedan dess, uppenbarligen.

      Sedan är det fult att dig att antyda att folk som blir utbrända är någon slags veklingar. Jag undrar vad du arbetar med? Själv arbetade jag som socialsekreterare när jag blev utbränd. Jag arbetade mellan 7:30 – 18:00 varenda dag, ibland några timmar på lördagar. Jag fick hot mot mig regelbundet, där f.d. kriminella ringde upp mig och sa ”Om du inte betalar ut X kr så kommer jag att förstöra ditt liv”. Ibland fick jag ha Securitasvakt som följde mig till bussen från arbetet. Jag tvingades fatta beslut som gjorde att människor storgrät och hotade med att ta sitt liv rakt framför mina ögon. Ja, behöver jag fortsätta?? Att man skulle ta ett sådant arbete med ett leende och en klackspark år efter år är en absurd tanke. Vi är inte robotar, vi är människor.

      Svara

    Jobbar 85% men det är inte av eget val utan för att det är det jag fått. Jag tycker ändå om det för jag skulle aldrig orka med livet i övrigt annars men samtidigt stressar det ihjäl mig att jag kommer behöva jobba såhär till 70+ för att få pension som går att leva på 🙁

    Svara

     Jag tror att det kommer bli allt vanligare att arbeta deltid fram till rätt hög ålder så vi två kommer nog inte vara ensamma om att jobba typ 2 dagar i veckan när vi är 70-75. 😉 Jag tycker det känns helt okej, bara man har ett trevligt jobb och det har jag. 🙂

     Svara

      Eller flickvän, som män kallar det…

      Svara

  Alltså, influencers är en grupp där väldigt många anser sig behöva en livsassistent? För att det är så oerhört jobbigt att skapa ”content”? Nej, för att man tjänar för mycket på att göra inget vettigt och t.o.m. tycker att det är för jobbigt. Det är en sak att skaffa sig en assistent för att ens företag har fått så mycket att göra att en inte fixar det själv, så en assistent för att fixa det administrativa, hantera samarbeten, preppa fotograferingar osv låter rimligt. Men att man helt plötsligt inte kan fixa mat själv för att man är så busy med att jobba (dvs gå till frisör, ansiktsbehandlingar, luncha och träna) – nä, hoppas detta yrke dör ut snart.

  Svara

  Att aldrig göra nåt som är tråkigt….. Hur uppskattar man ens det roliga om man aldrig har tråkigt?

  Menar inte att man aldrig får ta hjälp men dagens ungdom….f’låt influencers, verkar ju behöva hjälp med ALLT! 🙄

  Svara

  Men kanske ändå hade varit mer accepterat ändå om nån hade lagt upp det som det verkligen är.

  ”Jag tycker det är så jävla tråkigt att tvätta, laga mat och hämta barnen på förskolan. Jag är hellre iväg på en timmes massage, tar en fika med mina vänner och tittar på nån halvtråkig tv-serie. Så eftersom jag tjänar tillräckligt har jag anställt ett hemma-team som får göra all skit istället för mig. Häpp! ”

  Är ju bara skrattretande när de försöker få sitt liv att låta så busy när de inte gör nåt som kräver nån större ansträngning.

  Svara

  Hehe… Hade hellre sett att Annica lägger pengar på några nya set favorit-sängkläder så hon slipper störa grannarna sent om kvällen. Barnrumpa.

  Svara

  Hon vill alltså ha en förälder.

  Svara

  Hela assistentdiskussionen känns väldigt omodern om man tittar till arbetslivet i stort. Assistenter och administrativ personal har reducerats till ett minimum och det finns ingen större organisation som inte jagar kostnader som direkt bidrar till företagets vinst. När jag träffar leverantörer som är generösa med assistenter mm blir det sällan affär. Jag undrar direkt om jag får betala för mycket för produkten eller tjänsten.

  Svara

  Man kanske inte ska skaffa hund då, om något så enkelt som att gå ut och gå med den är något man känner att man verkligen inte vill göra? 🙂 🙂 🙂

  Svara

  Det finns en tydlig röd tråd bland många influenser/bloggare : Ätstörningar, ångest, depressioner, brustna förhållande, enorma bekräftelsebehov, utseendefixering ja listan kan göras lång.
  Det känns som om att det är en viss typ av människor som söker sig till denna eländiga bransch, osäkra och fyllda med problem.
  Plötsligt måste dem ha assistenter för att hålla ihop sina liv, skrämmande.
  Jag undrar hur dem hade fungerat i ett vanligt yrke haha

  Svara

   Just ätstörningar, ångest, depression och brustna förhållanden tror inte jag är mer vanligt bland influencers är någon annan yrkesgrupp. Däremot har vi inte insyn i kollegan på kontoret eller kassörskan på icas mående och relationsproblem på samma sätt som vi har insyn hos en influenser (då det är deras jobb att skriva om sitt liv). Kanske är de överrepresenterade, jag vet inte. Jag tror snarare att det handlar om att de berättar om det på ett annat sätt (bra eller dåligt?)

   Svara

  Hon beskriver ju mer eller mindre sig själv som att hon skulle ha någon form av funktionsnedsättning eller handikapp? Som är i behov av en personlig assistent

  ”Någon som hjälper att hålla ihop mig som människa och ser vad som behövs för att jag ska fungera”

  Men detta gäller alltså att gå ut med hunden, hämta paket (wtf?) och laga en lunch (obs!!!! Den måste vara fotovänlig såklart!)

  Svara

  Usch vad många bittra människor som skriver i detta kommentarsfält. HUR påverkar det er om Annica skaffar en assistent? Vad vet ni om hennes psyke, hennes planeringsförmåga eller hennes ork? Att hon skriver att assistenten ska gå ut med hunden betyder inte att Annica automatiskt skiter i sin hund, utan det var en arbetsuppgift som hon nämnde i inlägget, det står inget om att assistenten ska rasta hunden varje dag, utan kanske menade hon endast någon gång när hon är på en spelning i en annan stad eller ligger hemma sjuk eller Marcelo inte kan ta hunden av någon anledning. Tycker det är alldeles för mycket bittra kommentarer i detta kommentarsfält. Annica jobbade på salong innan hon gick in i BB och därefter har hon utbildat sig till fransstylist och makeupartist och har jobbat med det vid sidan av bloggen. Nu jobbar hon som DJ. Alltså har hon inte ”aldrig haft ett riktigt jobb”, även om det kanske inte stämmer överens med vad ni bittra tanter ser som ett ”riktigt” jobb. Jag själv skulle aldrig kunna tänka mig att jobba som influencer för jag har sämst planeringsförmåga och är dålig på att ta egna initiativ och behöver jobba under någon annan för att ha ett bra jobbflöde. Alla är olika, och kanske har Annica insett att hon inte klarar av alla moment i sitt vardagliga liv utan hjälp från andra. Bara för att hon behöver hjälp så betyder det inte att folk med tex funktionshindrade barn inte behöver mer hjälp. Men med den logiken kan man inte säga att man är hungrig för att barn i Afrika svälter. Alla utgår från sitt eget perspektiv och det torde inte påverka någon annan.

  Låt henne skaffa sig en assistent, kanske är det en grym jobbmöjlighet för någon yngre tjej som ska testa sina vingar i arbetslivet men inte har mycket erfarenhet. Jag tycker det låter som en vettig insikt från Annica.

  Svara

   Jag säger inget emot att hon skaffar en assistent om hon verkligen behöver, utan min kommentar gäller bilden i stort – sk Influencers som lever väldigt konstgjorda liv utan anknytning till ”vanliga” människors vardag och att dessa influencers sedan blir förebilder för dagens unga i en så skrämmande utsträckning. The Snowflake generation i en liten ask. Unga människor med en ganska förvrängd världsbild, som inte klarar av en ordinär vardag med 9-5-arbete, hemjobb som matinköp, matlagning och städning, ta hand om sitt husdjur – utan som brakar ihop i ångest och behöver en assistent som håller ihop deras liv. Jag vet att pressen på unga är stor idag, men det är en press som formats av sociala media och som dessa sk influencers spär på oavbrutet hela hela tiden. Jag undrar uppriktigt och oroligt hur det ska sluta. Min egen dotter går snart ut gumnasiet och det är slrämmande hur många skolkompisar som hoppat av då de inte orkar studera och tycker att ”skolan inte passar dem”. Flera av dem har internetkonton där de tjänar pengar på något hel, helt annan onämnbart – förutom de som raskt blivit gravida och fått en bebis att visa upp på Instagram.

   Svara

    Jag hoppade också av gymnasiet pga mitt psyke och har idag 6 år senare ett riktigt bra välbetalt jobb som jag jobbat upp mig till. Förstår självklart att det inte är samma för alla men tycker det är så dumt att döma folk för vad de gjort eller inte gjort, hur påverkar det dig egentligen? Sen jag slutade lägga värde i vad andra gör så mår jag så mycket bättre, och kan fokusera mer på mig själv istället för att tänka ”hon har det så jävla lätt” eller ”om dom bara visste hur andra har kämpat för att ta sig dit dom är” osv.

    Svara

     Jag hoppade själv av gymnasiet efter en termin och har idag ett mycket speciellt och fantastiskt yrke som betalar jättebra. Men jag ser mig själv som ett undantag, liksom flera andra. När allt fler gymnasie-elever hoppar av för att istället försöka bli kända på nätet (jag vet rätt många…) och menar att det man lär sig i skolan är nån slags meningslös rappakalja, då blir jag orolig. Det mitt barn lärt sig på sina 3 år på gymnasiet är helt fantastiskt, jag brukar påpeka detta för henne med jämna mellanrum.

     Jag ser mest en trend som är oroväckande, där målet i ens liv är att bli en otubildad influencer som lever på utseende och bekräftelse i sociala media.

     Svara

      Har barn i gymnasiet. Fått höra om ett antal elever som hoppat av för att de inte ”klarar pressen”.
      Istället gör de flesta nu ingenting. Fortfarande så här många månader efter avhoppen.

      (Vill tillägga att skolan erbjöd stöd/hjälp för att få dem att stanna i skolan, så det var inte så att man struntade i dem. Men gymnasiet är trots allt frivilligt).

      Svara

       Antagligen svårt för dem att säga att de inte vill plugga och/eller saknar disciplin för det?
       Alla är inte skapta för plugg och är synd att allting idag kräver utbildning, har flera kompisar som knappt kom igenom gymnasiet men är duktiga vad det gäller jobb.
       Sen finns det dom som bara inte vill göra någonting men de har varit få jämförelsevis i min erfarenhet.

       Svara

    Så bra skrivet!
    Känns som du skriver att dessa människor har inga ”vanliga” människor i sitt liv. Som inte kan åka på resor hur som helst för att vi har ett vanligt jobb att sköta tex.
    Varför har dom inga vanliga vänner undrar jag? Är det pga att dom tycker det är tråkigt att vi inte är lika flexibla, eller tycker dom att vi är tråkiga, eller är det vanliga människor som inte klarar av att umgås med dom?

    Svara

   Frågan är om en assistent är den hjälp som behövs. Som influencer ska du se ut på ett visst sätt, synas på vissa ställen, hålla sig med assistent, MUA, kock, ju längre lista ju högre status i influencer världen. När ambitionsnivån är högre än den verkliga förmågan uppstår stress, känsla av otillräcklighet. Frågan är varför man väljer att bli influencer? Är det ett sätt att stilla ett bekräftelsebehov, eller ger det möjligheten att leva ett liv i flärd och lyx kanske? Min poäng är att det kanske är bättre att tillsammans med psyo hitta ett karriärsval som motsvarar den egna förmågan och som man faktiskt tycker är kul, eller träffa en terapeut för att förstå sitt bekräftelsebehov.

   Svara

   Hej Annica.

   Svara

  Det låter som att hon behöver en förälder? Dessa personer som anställer assistenter, har de inte växt upp till unga vuxna som kan ta hand om sig själva?

  Svara

  Fyfan vilken tråkig tid det är att leva i när dagens ”kändisar” är sk. ”influencers” som bara uppmanar till konsumtion, träning, smink och baaaara ytliga saker. Så less på det! Varför behöver hon en assistent till sitt låtsasjobb liksom?

  Jag hoppas verkligen att den här blogghysterin lägger sig någon gång. Och att fokus läggs mer på världen vi lever i, rättvisa och att vikten av att vara snäll väger mer än strävan efter att se bra ut.

  Såååå himla trött på alla ”influencers”…..!!

  Svara

  Blir förvånad över kommentarerna här. Jag kan inte vara ensam här inne att tycka att det hade varit en dröm att kunna ha en ”assistent”? (eller vilken ord man väljer att använda). Jag hade gärna haft någon som fixat måltider, städat huset, tvättar och handlar mat så att jag kan göra annat på den ”lilla” fritid som jag har efter mitt 8-17 arbete? Jag läser här ovan att majoriteten menar att man ska ”hinna med sitt liv” annars är man en ”lat ung person”. Jag själv hinner inte med mitt liv när jag arbetar 8-17 och det finns så mycket mer jag vill göra men som jag inte kan då jag arbetar 8-17 och sedan lägger ner resten av min tid mellan 18-22 till städa, laga mat, äta mat och ordna med andra praktiska saker…. Jag funderar seriöst på att arbeta 80% just för att också kunna hinna NJUTA av livet. Just nu kan jag inte njuta av livet alls… men absolut jag är väl en lat, bortskämd snorunge 🙂

  Svara

   TACK!!! Äntligen ett ärligt svar!

   Svara

   Skillnaden är att du jobbar ju om dagarna med saker som inte relaterar till ditt privatliv. En influensers privatliv är liksom deras jobb. De är hemma, de kan gå ut med sina hundar om de tagit på sig ansvaret att skaffa dem..

   Svara

   I förra århundradet hette det hembiträde. Fast idag ska allt vara så flärdfullt och så märkvärdigt bara för att visa att man har råd. Vilka människor skulle ta ett jobb som hembiträde idag? Näe, det låter ju så mycket bättre att vara assistent i ett eller annat.
   Löjligt!

   Svara

   Javisst det vore skönt att ha en personlig slav som servar en med allt, det är ju det de efterlyser. Ingen assistent, men en tjänare som ska göra allt de tycker är tråkigt.

   Svara

   Vad tror du att andra gör som är så himla viktigt då? Vad är det du inte hinner göra när du jobbar 8-17? det handlar ju om prioriteringar. Jobba måste man ju göra för att ha råd med mat och boende. Alla jobbar. Vad man väljer att göra med sin fritid är ju upp till en själv.. När ”Influencers” skaffar en assistent så handlar det enligt mig om att dom inte vill göra det ”tråkiga” utan bara fokusera på att se bra ut i andras ögon och göra sånt som andra tycker är intressant att läsa om och skapa ”Content”, en bild av att allt är så underbart och perfekt fast det egentligen inte är det.
   Jag jobbar också 8-17 och älskar det! jag får tid med min familj efter jobbet, har tid att träna och kan se de programmen på tv jag vill se. Hade jag haft andra intressen hade jag säkerligen haft tid till det med med dom tiderna jag jobbar.

   Att laga mat, städa och tvätta hör ju till livet. Det är saker som måste göras. Förstår inte vad som är så illa med att göra det själv?

   Svara

   Prova gå ner i arbetstid och sänka kostnader så kommer du få mer tid till fritid, hem och troligen även må bättre 🙂

   Svara

  Så många negativa kommentarer, varför är ni så bittra, är det ren avundsjuka? Kan ni inte vara glada över att UNGA människor har råd att investera i en assistent?
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   Frågan är väl VARFÖR en så ung människa menar sig behöva en assistent för att klara av sitt liv? Det är problematiskt, om du frågar mig. Såvida hon inte har en jobbig diagnos, vill säga, och verkligen behöver hjälp. Är det så, eller är det en ung sk influencer som inte fått verktygen och mognaden att klara av ett vanligt människoliv i dagens värld?

   Svara

   Varför dras avundsjuka upp så ofta när någon får kritik? Är det enda anledningen till kritik tror du? Jag är på riktigt nyfiken så svara gärna!

   Jag hade varit gladare om unga människor själva orkade leva sina liv, det gör de bevisligen inte och det är ett problem. Inte bara för personen utan för hela samhället!

   Svara

    Ja jag undrar med men då caloveline själv försöker bli bloggare så antar jag hon lite känner sig träffad av kommentarerna. Som 16 åring så är man uppväxt med uttryck som så fort ingen håller med så använder man ord som avundsjuk. Kränkt och näthat

    Svara

   För att det hon beskriver är det som kallas livet. Jag skulle också vilja ha någon som så att säga håller ihop livet åt mig, men själva vuxenblivandet innehåller att kunna hålla ihop livet hjälpligt.

   Svara

   För mig är den intressanta frågan vad är assistentens arbetsuppgifter? Är det meningsfullt för bägge parter eller är syftet enbart att tillgodose influencerns behov? Vi har stora problem i Sverige vad gäller utmattningssyndrom och utbrändhet på våra arbetsplatser som leder till psykisk ohälsa. Orsakerna är många men dåligt ledarskap och arbetsuppgifter som upplevs som ointressanta och meningslösa bidrar mycket. Det som jag uppfattar att en influencer vill ha av sin assistent är avlastning att göra allt det tråkiga som hen själv inte vill göra. En influencer som har en assistent har ett ansvar att säkerställa att dennes medarbetare har meningsfulla och tydligt beskrivna arbetsuppgifter, marknadsmässig lön som betalas i tid, betalar in till tjänstepension, håller med försäkring, ser till att medarbetaren har drägliga arbetstider och givetvis betalar in skatt och sociala avgifter till skattemyndigheten. Det jag undrar, utan att lägga in några värderingar är om en ung influencer förstår ansvaret i att ha anställda?

   Svara

  Bättre hon köper sig en till uppsättning sängkläder om hon nu ha pengar över

  Svara

  Betalar hon bara en vettig lön och har bra anställningsvillkor ser jag inget fel i att ha hjälp, hon tjänar ju egna pengar och bidrar med skatt. Den som får jobbet kan leva och skatta hon också, win win för båda🙂

  Svara

   Men om man inte själv får ihop det vardagliga som kallas livet så kan man knappt kalla sig vuxen heller, vissa grundläggande saker man behöver klara av.

   Svara

  Synd att det är så svårt att få LSS nuförtiden när det är så många som tycks behöva assistans med basala behov.

  Svara

   På tal om vadå? Annica kräver inte en assistent av staten.

   Svara

  Alltså vad lever hon av? Vem betalar henne och för vad?

  Svara

  Fast ingen vet ju vad Annica gör utöver vad hon skriver i bloggen. Eller tror ni hon bara skriver ihop ett inlägg och sen lallar omkring?

  Svara

   Ja.

   Svara

  Jag kan också känna att jag behöver livsassistent ibland – sedan minns jag att jag är vuxen och kan ta hand om mig själv 😊

  Verkar å andra sidan inte vara ett dåligt jobb om lönen är ok och betalas ut vitt. Hade lätt kunnat tänka mig att få betalt för lite städning, hundpromenader m.m. Perfekt jobb om man är student.

  Svara

  Jag fattar att ett eget företag innebär jättemycket hårt slit, men jag tror faktiskt att influenceryrket och allt vad det innebär gör många av dessa människor en enorm björntjänst. Alla yrken har såklart för- och nackdelar men låt oss vara ärliga här. De drar in stora summor på samarbeten och marknadsföring men får indirekt också väldigt mycket andra fördelar i privatlivet, typ resor, renoveringar, kläder, mat, inredning, energidrickor, frisörbesök, the list goes on… Win-win-situation för båda parter. Behöver de ens fixa något själv om de inte vill? Det känns nästan som att allt som inte täcks av samarbeten nu ska göras av ”assistenter”. Vill verkligen inte vara en bakåtsträvare, men jag tycker inte det känns sunt att ”vara sitt företag” dygnet runt, året runt.

  Svara

  Jag tänker lite i mitt stilla sinne…. 90 & 00 talets generationer har till stor del curlats, blivit fostrade att ”du kan bli vad du vill” och att vara individualister. Tyvärr tror jag att kombinationen har gjort att de inte fått lära sig ansvar och konsekvenstänk på samma sätt som tidigare generationer och så hux flux är de vuxna, måste stå till ansvar för sina handlingar. Samtidigt som hela nätet flödar över av hur ett lyckligt liv ska se ut… konsumtion, resor, fokus på utseende osv. Och vem tusan kan leva upp till den bilden? Dagens utbud av möjligheter är iofs bra, men samtidigt även en stressfaktor då man kan missa något roligt. Självklart finns det undantag. Personligen tycker jag inte att det är att utföra uppgiften i sig som är det stressiga, utan att ha ansvaret för att komma ihåg vad som ska göras när. Hemma, med kidsen, jobbet, hunden osv. Det är hjärnan som tar stryk av overload, inte det fysiska

  Svara

   Och vem är det som lärt upp den generationen? Trött på att 90- och 00-talisternas föräldrar inte behöver stå till svars när det är de som satt dem i den situationen 👀

   Svara

    Jag lade på intet sätt ansvaret på dem, självklart är det föräldrarnas.

    Svara

     Och skolans. Man behöver inte ens sitta ner och lyssna på sina lärare längre. Man kan sitta med mobilen och beställa droger om man hellre vill. Kalla sin lärarinna för j*vla fitta och komma och gå som man själv önskar. Utan konsekvenser.

     Svara

      Fast det är fortfarande föräldrarnas ansvar, inte skolans. Har flertalet exempel där föräldrarna anmält skolan när läraren försökt säga till/uppfostra till vanligt vett hos eleverna, inte undra på att ingen vill bli lärare.

      Svara

      Här håller jag inte alls med Dig. Min åsikt är att barnen ska ha med sig den grundläggande uppfostran när de kommer hemifrån, att de faktiskt kan uppföra sig och har den respekten för sin omgivning. Och sedan har vi föräldrar tillåtit att lärarnas auktoritet har utarmats, de har inga som helst medel att hantera elever som uppför sig som Du beskriver. Vilket tyvärr förekommer.

      Svara

   ”Tyvärr tror jag att kombinationen har gjort att de inte fått lära sig ansvar och konsekvenstänk på samma sätt som tidigare generationer och så hux flux är de vuxna, måste stå till ansvar för sina handlingar.”

   Och jag tror att eftersom tidigare generationer inte har lärt sig att tänka som individer utan istället följa den stora massan så har vi hamnat där vi är i klimatfrågan. Jag fattar inte hur tidigare generationer ens orkar andas om att de födda på 90- och 00-talet inte har fått lära sig ansvar och konsekvenstänkt när det är de tidigare generationerna som har lämnat jorden i det skick som den är i?

   // Född på 90-talet och arbetar med klimatfrågor så är kanske därför lite extra bitter.

   Svara

    Kanske inte tillräckligt tydligt men jag skrev ”på samma sätt som tidigare generationer” vilket kan tolkas på att de är oansvariga, men min mening var att de tar ansvar för annat än tidigare generationer (ex.vis miljön) och så även gällande konsekvenser. I tidigare generationer var världen inte lika nåbar, vi visste inte lika mycket om vår stora omvärld utan levde i en mindre. Vi var inte utsatta för lika många intryck, och vår värld var mer regelstyrd, mer greppbar just p g a att den var ”mindre”. På inget sätt menar jag att det var bättre, men det var annorlunda mot idag. Precis som jag inte menar att det idag är sämre, men det är annorlunda mot förr. Då som nu finns det bra saker och mindre bra saker. Att jag skrev tyvärr är mer att jag tycker att det är synd för dem själva (har barn i den åldern) att de inte fått det med sig från början och sedan kommer de ut i en vuxenvärld där tidigare generationer fått det. Och där då många gånger tidigare generationer ser den nya generationen som ansvarslös istället för att se vad de faktiskt tar ansvar för.

    Svara

  När män har assistenter så kallas dom sekreterare!

  Svara

  Tycker det känns mer som en trend. Det är inne att ha en egen assistent och har man skaffat de andra statussymbolerna i influencerankdammen (handväskorna, vaserna, marmorinredningen) så är det en assistent som gäller.

  Ett mått på ”karriär” och ”framgång”.
  Kolla hur bra det går för Bianca, och hon har assistent tänker Annica m.fl.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.