Måste influencers skriva om allt hemskt som händer i världen?

Att terrordådet på Nya Zeeland är fruktansvärt behöver jag nog inte ens skriva, och det tycker och känner nog de flesta influencers oavsett om de skriver det eller inte.
Men är det ett krav som influencer, att man SKA skriva om alla hemskheter som händer och fördöma så många brott man kan? Har man det på sitt ansvar som influencer?
Elaine Eksvärd kritiserades nämligen för att inte ha gjort det, och nu såg jag att Michaela Forni skrivit ett nästintill utsäktande inlägg för att inte ha nämnt saken tidigare.


Kan det inte vara så enkelt som att man inte riktigt vet hur man ska formulera sig, eller kanske att man tycker att det är snudd på respektlöst att skriva om någonting så vidrigt som ett terrordåd på samma plattform som vimlar av adlinks och tips på våriga byxor?
Jag minns även att Kissie (tror det var Kissie) ville att hennes blogg skulle vara fri från det fruktansvärda som hände på Drottninggatan när det begav sig, om någon ville få en paus från det. Lite som en fristad och att det var anledningen till att hon inte skrev om det. Betydde det att hon inte brydde sig? Nej, givetvis inte.
Och Michaelas tystnad? Obrydd? Knappast va?

Bara för att man inte offentligt fördömer någonting hemskt som hänt så betyder det inte att man inte bryr sig, eller hur?
Om influencers skulle fördöma saker som deras läsare anser att de borde skriva om, då skulle ju deras plattformar inte bestå av annat än fördömanden.
Visst – ett stort terrordåd på Nya Zeeland är en stor nyhetshändelse, men vem är du och jag att avgöra hur någon annan ska ta in, hantera, bemöta och publicera kring det?
Hur en person känner och, framförallt, agerar kan väl inte få agera facit för resten av mänskligheten?

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fruktansvärd händelse. Men influencers är ju inte TT. Orimligt att begära att de ska kommentera allt som händer.

  Svara

  Nej, det måste man absolut inte göra.

  Svara

  Alltså jag är jävligt PK i allmänhet och tycker det är en bra sak osv osv, men alltså jag får PANIK av hur vissa människor verkligen sätter likhetstecken mellan att inte säga något och att inte bry sig/vara fulländad rasist/vad det nu är. Det är ett så jävla bajsnödigt klimat i vissa kretsar alltså. Antingen råkar man flyga någonstans eller så är man inte helt 10000% uppdaterad på den för stunden aktuella debatten (alternativt är man influencer och känner inte att man vill ta upp varenda katastrof som sker i världen), och plötsligt är man djävulen själv? Som sagt, är själv väldigt PK, men folk MÅSTE lära sig att andas lite innan de attackerar folk för minsta lilla.

  Svara

   Bandet Partiet har gjort en sjukt bra låt som handlar om det där bajsnödiga klimatet ”åh en vegan åt ett chips med mjölkpulver på, problematiskt fuckin problematiskt”

   Svara

    Vem lyssnar på sån skit??

    Jobbigt om veganen är mjölkallergiker😚🤪😂

    Svara

     Tål inte mjölkprotein och måste säga att det är så jävla jobbigt att de lägger det i precis allt. De tjänar pengar på att anvönda det istället för att sälja det, jag fattar, men det komplicerar livet för mig sååå mycket.

     Svara

      Slänga inte sälja..

      Svara

      Jag håller med. Är oxå mjölkallergiker, det är ju mjölk i nästan allting.

      Svara

      Håller sååååå med! VARFÖR måste dom ha det i ALLT?! Alltså även grejer där man aldrig hade trott att det skulle vara det? Jag kan redan inte äta ost, varför ska allt annat gott också innehålla sånt jag inte kan stoppa i mig utan att magen kaosar loss? 😂 #bitter

      Svara

  Kan det möjligtvis ha något med religion att göra? Jag tror inte vi hört mer om det hänt i en kyrka liksom.

  Tror de flesta tycker det är hemskt med förlorade människoliv, men samtidigt inte känner någon samhörighet med dessa kvinnofientliga religioner (speciellt islam) och då känns det på automatik mer avlägset. Precis som när saker händer långt ifrån oss avståndsmässigt.

  Svara

   Hej KH,

   Utveckla ”speciellt islam.” Kan du redovisa detta med fakta? För jag tror att du blandar ihop en religion och kultur & traditioner. Men om du har fakta som jag inte tagit del av kan du gärna presentera det.

   Tack!

   Svara

    ”blandar ihop en religion MED kultur & traditioner” ska det stå

    Svara

    Ja, som det ”lilla” faktumet att kvinnans heder sitter i hennes oskuld.. att hon inte får vara tillsammans med (eller ens gifta sig) med icke muslimska män… att de kör med könsegregering överallt inkluderat moskén. Att homosexuella inte erkänns rätt att vara tillsammans. Jag kan fortsätta i evigheter om varför inget i Islam lirar med ett modernt samhälle.

    (Och i vilka länder har flickor och kvinnor det allra sämst rättighetsmässigt, enligt alla undersökningar typ…)

    Svara

     Du behöver läsa på om Islam hör jag. Jag började också få liknande fördomar som du har, insåg att jag egentligen inte vet utan bara antar efter vad jag hört. Läste på och måste säga att Islam nog är den finaste religionen. Det du pratar om att människor som förvränger för att få makt. ( Jag är svensk, tillhört kristendomen, då Islam är inte ”min” religion)

     Svara

      Jag har läst tillräckligt.
      Har inget till övers för någon annan religion heller, utan tycker alltid det är bättre när man har en individuell frihet att tänka och handla helt fritt. Att sitta och göra tolkningar efter en gammal bok, skriven av män, är inget jag tänker göra.
      Att däremot titta på hur det ser ut för flickor/kvinnor i muslimska länder och vad de faktiskt har för frihet att styra över sina egna liv räcker gott.

      Svara

       ”Att däremot titta på hur det ser ut för flickor/kvinnor i muslimska länder och vad de faktiskt har för frihet att styra över sina egna liv räcker gott.”

       Har inte med Islam att göra.

       Svara

        Om Islam nu är så fantastiskt, varför har den inte då påverkat dessa samhällen i större utsträckning?? Speciellt med tanke på hur viktig religion där.
        Nä, detta argument faller varje gång.

        Sharia-lagarna t.ex. är inte moderna mänskliga rättigheter öht, Islam är medeltid och dessa samhällen blir därefter.

        Svara

         Vad yrar du om? Det inom citat tecken har inte med islam att göra, det har med muslimers beteende att göra.

         Svara

          ?

          Svara

       Håller med dig !!!!

       Svara

      Utveckla gärna hur det är ”den finaste” religionen.

      Svara

       Finns ju inga sådana liksom…

       Svara

        Men då följer man ju inte Islam? Man måste göra skillnad på vad som står och vad människor gör. Man kan inte kritisera Islam som religion pågrund av vad muslimer gör. Då får man kritisera muslimers beteende. Som att man skulle bojkotta kristendomen pga Helge Fossmo.

        Svara

         Jämför du en galen kristen Helge Fossmo med hundratusentals muslimer som tolkar religionen på sitt sätt hemska sätt.
         Jag kan ärligt säga att jag är rädd för religionen islam. Finns så mycket hemskheter inom den religionen att jag kan inte se det goda och har inte upplevt det goda från islam för den delen heller, inte från männens sida iallafall. De flesta Kvinnor inom religionen har ju ingen talan. Kvinnor och män får inte ens be tillsammans. Männen får vara först och i största rummet och kvinnor får be i ett litet rum bakom. Det säger ju en hel del.
         Det har funnits såklart hemskheter inom alla religioner men just nu är det islam som utför det.
         Känner flera muslimer som är väldigt trevliga men man hör ett och annat ibland om hur fel vi lever.
         Jag är inte för någon religion. Kan inte förstå att man skapar lagar och bestämmelser utifrån gamla böcker.

         Svara

       Tycler att läran är fin. Mötet mellan personen och Allah utan mellanhänder som vi har, prästen. Jag är själv ateist, men gillar Islam bäst av religionerna.
       Man måste göra skillnad på muslimers beteende och Islam.

       Svara

        Fast allt i Koranen är inte underbart, finns mycket rent ut av äckligt där också. Som när de skriver att man har rätt att döda icke-troende i Allahs namn (”Jihad”). Precis som i bibeln, om inte heller är helt fläckfri. Eller vilken religiös skrift som helst egentligen.

        Svara

         Och var någonstans har jag sagt att allt är bra? De religioner jag har satt mig in i har alla mindre bra bitar. Jag sa att jag tycker att Islam är finast.

         Svara

          Uhm okej…

          Svara

          Varför inte bara tänka själv? Varför måste man följa en bok, med mindre ”bra” bitar, för att veta man ska göra?
          Jisses =/

          Svara

           Fast hur tänker du nu? Jag är inte troende själv överhuvudtaget, jag säger bara vilken religion jag tycker är finast när man läser om dem. Och eftersom folk inte verkar fatta så pratar jag om religionen, inte människor som missbrukar religioner. När det kommer till att leva sitt liv efter en tro tycker jag att alla, oavsett religion, är hjärntvättade.

           Men om man ”tänker själv” så följer man inte en religion. För muslimer är Koranen helig, det som står där ska följas för att man ska vara en god muslim. Om man inte följer den så tolkar man fritt, och i många muslimska länder så gör man helt enkelt inte så.

           Anonym 18:51 – angående din sista mening så tänker vi likadant.

      Den finaste, svarar du. Utan att bemöta en enda anledning av det jag radade upp.
      Och det är ju alltid där det brister, aldrig har man kunnat få något vettigt argument till att ”slava” under gamla sedvänjor på 2000-talet. Vilket säger sig själv varför.

      Svara

       För att du inte är tillräckligt påläst. Ingenstans i koranen står det att det är förbjudet att vara homosexuell. I fler och fler muslimska länder är det lagligt att vara homosexuell.
       Precis som i kristna länder förändras synen.

       Svara

        Härligt att gifta sig med ett barn menar du då eller vad??

        Svara

       Svarat dig, men modd.

       Svara

       Spelar ingen roll hur ”fin” läran eller skrifterna är i en religion, om de uttolkas på ett homofobiskt, misogynt och världsfrånvänt sätt. Eller om läran leder till en syn på att icke-troende inte har något värde.

       Svara

      Varför stör det er om en person tycker att Islam är en fin religion? 🤔

      Svara

     Jag förstår hur du tänker men åter igen, du anger inga fakta i frågan, utan berättar lite löst vad du kan och hört.

     Jag vill att du ska veta att Mellanöstern har en mycket komplicerad historia, en som sällan redovisas i varken skolor eller i media. Det enda vi vet från din kommentar veta är att länder med islamsk kultur och tradition inte respekterar kvinnor och att hedern ligger i oskulden.

     Nu orkar jag inte redovisa allt för om jag gjorde det skulle du troligtvis ändå inte ta in det. Däremot råder jag dig, för din egen skull, att läsa på om islam och historia framförallt för att förstå varför många länder som praktiserar islam ser ut som de gör idag.

     Men för guds skull, sprid inte dina åsikter som fakta. Jag vet att vi i Sverige verkar ha mycket svårt med detta och vi måste ändra på det. Som tur är är kunskap idag gratis och finns tillgängligt för alla som har en internetkoppling.

     Läs på, lär dig skilja mellan fakta och åsikter, och förstå gärna skillnaden mellan religion, kultur och tradition. Framförallt, läs historien – det förklarar oerhört mycket. Källgranska alltid.

     Svara

     Talar du av erfarenhet eller vad någon tutat i dig? Min mor är muslim. Var ingen som hade några som helst invändningar när min svenska far åkte till hennes hemland för att be om hennes hand. Eller när hennes bror gifte sig med en judinna. Du vet att det muslimska land där kvinnor, män och homosexuella har minst rättigheter styrs av, med USAs goda vilja, amerikanska marionettdockor? Eller att i det näst värsta muslimska landet störtades en totalitär monarki, men där folk hade sociala men inte politiska rättigheter, för att tillsätta en totalitär teokrati, med västs hjälp (som sedan blev en flopp även för väst).

     Svara

      Det är ingen idé att försöka diskutera med människor med fördomar.

      Svara

    Och KAN du skilja på religion och kultur? Tror du att det finns en ”sann” urislam som står fri från kultur? Det kan inte möjligtvis vara så att kultur och religion är sammanvävda (nu menar jag inte bara islam såklart…) så till den grad att det är svårt att säga vad som är vad?
    Vilken är den rätta kristendomen tillexempel? Den vi praktiserar här? Väckelsemöten i USA? Katoliker i Filippinerna?
    Samt – den dryga låtsasartigheten i din fråga är sååå otrevlig.

    Svara

   Snälla läs på om religion (särskil islam) innan du uttalar dig sådär kategoriskt.

   Svara

    Fast det är ju sant!

    Svara

     Nej, det är det inte. Det är sant att det finns muslimer som utövar makt med de resonemangen. Men det är inte sant om man utgår från vad Islam står för.

     Svara

      Så vadå, kvinnor och män får befinna sig i samma rum och be i en moské?

      Svara

       Japp. I fler och fler moskéer, bland annat i större moskéer i Iran, Syrien, Malaysia har det varit samma rum för kvinnor och män. Var väl bara förra året muslimer protesterade mot svenska moskéer som har olika rum för kvinnor och män?

       Svara

        Var sjutton har du läst det? Ärligt nu alltså. Och då tänker jag inte på fallen i Sverige, utan de utomlands i länder där majoriteten av muslimerna tillhör sunni.

        Svara

        Vi kan nog dock utgå från att det fortfarande är rätt ovanligt. Hade Islam varit så tillåtande så hade väl alla redan suttit i samma rum från början??

        Svara

         Man sitter i olika rum i moskén för att moskén ska vara en andlig fristad där man fokuserar på bönen, och inte som i kyrkan en plats att flirta eller visa upp sin bästa söndagsklänning. Eftersom den muslimska bönen består av fysiska rörelser där man putar upp med rumpan på alla fyra kan det ju både för kvinnor och män vara befriande att inte ha någon av annat kön bakom/framför sig. Man kan som du välja att läsa in förtryck och misogyni i denna praktik, men man kan också ta det för vad det är.

         Svara

       I många moskeér sitter kvinnorna längst bak i rummet på som en slags långsmal typ balkong med som plankor framför. Fått se detta vid studiebesök. Det var bara små spjälor mellan planken, detta förklarades med att männen inte skulle kunna se kvinnorna och distraheras av dem. Detta trots att de ändå satt bakom och på annan våning än männen. Lite märkligt kan man tycka. Som om männen är djur som inte kan behärska sig om de ser en kvinna. Äckligt faktiskt.

       Svara

        Om det skulle varit tvärtom tror jag att den traditionen vore borta för längesedan. Helt absurt att kvinnorna ska sitta och huka och titta ut i små springor för att männen annars blir skulle bli distraherade. Männen borde ha protesterat mot detta.

        Svara

    Jag har läst tillräckligt.
    Har inget till övers för någon annan religion heller, utan tycker alltid det är bättre när man har en individuell frihet att tänka och handla helt fritt. Att sitta och göra tolkningar efter en gammal bok, skriven av män, är inget jag tänker göra.
    Att däremot titta på hur det ser ut för flickor/kvinnor i muslimska länder och vad de faktiskt har för frihet att styra över sina egna liv räcker gott.

    Svara

     Då har du inte tagit in vad du läst. Du måste skilja på vad Islam lär och vad muslimer gör. Mycket av vad muslimer gör (I vissa länder) tillhör inte Islam.

     Svara

      Men försök inte låtsats att Islam inte innebär könssegregering eller tillåter homosexuella relationer mm!
      Eller ska du försöka släta över Sharia-lagarna också?? Kvinnor hedersmördas i dessa länder utan att någon gör ett shit (med dessa typer av lagar). Männen sitter på ALL makt och kvinnorna, som är offer, får istället skaka galler, ibland för att skyddas från familj och släkt. Det är ju faktum.

      Svara

       Faktum är att du är emot muslimer 🙂

       Svara

        Nej suck, jag är emot islam då jag anser det inte tar ett samhälle åt rätt håll, dvs om ett samhälle ska vara modernt och progressivt.
        Jag vill inte leva enligt medeltida regler och synsätt, vilket du hittar mängder av i Islam.
        ’Vare sig du vill tro på detta eller inte så finns de där.

        Svara

         Den texten passar ju in på nästan alla religioner så varför går du på just Islam och inte religionener i stort?

         Svara

       Står ingenstans i koranen att homosexualitet är förbjudet. Så de tillåter det. Det är människors skeva syn som påverkat om homosexualitet är okej eller inte. Precis som här, inte länge sen det var förbjudet i lag i Sverige.

       Svara

        Läs på lite:

        ”Islam förbjuder homosexuella handlingar och om denne muslim lever ut sin homosexualitet och menar att detta leverne är tillåtet enligt islam, då kan han inte anses vara muslim.”

        http://islaam.se/samhallet/religion-och-homosexualitet/

        Svara

        Du är okunnig , det är faktiskt vad du är

        Svara

       Det är så intressant att som halvmuslim läsa om hur någonting är och inte alls känna igen sig. Problemet för muslimer är inte islam, det är att leva i fattiga, totalitära diktaturer, tillsatta av väst, utan mänskliga rättigheter. Det är att leva i en teokrati/monarki istället för demokrati. Skillnaden mellan Sverige och Saudi är ju inte att att kristendom inte innehåller könssegregation och lagar mot sodomi. Och du fattar va att både kvinnor och män hedersmördas i länder där det förekommer. Att både kvinnor och män förtrycks och hängs och försvinner i lagens namn. Eller att en pappa eller make i Iran eller Saudi inte har friheten att bestämma åt sin dotter att ta av sig slöjan. Det är inte upp till honom. Det är inte han som bestämmer det.

       Svara

     Är det bättre för kvinnor i icke sekulariserade kristna länder?

     Svara

      Ja faktiskt, inte kanske jättemycket men inom kristendomen har det kommit fler moderna inriktningar på senare år. Även påven byter ju åsikter till lite mer ”pk” allt efter tiden går. Äntligen har de börjat bemöta alla övergrepp på barn t.ex.
      Islam ligger klart efter.

      Sen tänker jag inte hävda att kvinnorna har det bra där heller, ofta inte i närheten av dit vi har kommit i Sverige.
      Mer religion, mer förtryck, det är facit.

      Svara

       Precis som muslimska länder. En hel lista länder har godkänt homosexualitet i lag senaste åren.

       Svara

        Wow heja religion! Alltid rätt mycket efter…..

        Svara

         ? Tycker religion är ganska dåligt faktiskt. Men bra att saker förändras.

         Svara

          Visar ju bara att religion inte behövs eftersom den aldrig är i tiden.

          Svara

           Religon existerar enbart för att svaga vilsna människor skall kunna ha ett riktmärke i livet.

           Det är alldeles för många krig som beror på religioner. Ställer till massa elände.

           Fler krig som beror på etnicism, nationalism och nationella intressen.

           Religion existerar pga det är ett effektivt maktmedel. Det existerar också pga att människor utan makt behöver något att fästa sitt hopp på. Tex, kan du inte ringa efter ambulans när ditt barn är sjuk, återstår bara att be till Gud. Sverige är ett exempel på att ju mer vi själva kan påverka utfall, desto mer sekulära har vi blivit.

        Bara för att landet har godkänt det så betyder det inte att det accepterats av dess invånare.

        Svara

   Instämmer med att man känner mest för de som är en närmast. Gäller från båda håll. Jag känner jättemycket med lilla Mucad 3 år och Abdullahi 4 år som mördades av terroristen. Tvingas hålla tillbaka tårarna och jag mår verkligen skit. Vill bara kunna rädda dem. Har ej mått så här dåligt innan för några andra terroroffer även om jag tycker det är alldeles fruktansvärt när människoliv går till spillo. Inte ens ebba. För skillnaden nu är att dessa två pojkar ser ut att vara mina lillebröder och mitt hjärta går sönder i en miljon bitar.

   Svara

    Alltid känt mer för sonen till Chris Bevington än Ebba. Att läsa fup om vad hans 7åriga son gick igenom krossade mitt hjärta.

    Svara

     Förlåt men är det verkligen lämpligt att börja snacka om vem det är mest synd om? Vi pratar för sjutton gubbar om döda barn.

     Svara

   Oavsett vad man tycker om Islam är det väl ändå riktigt magstarkt att föra denna diskussion under ett inlägg som är kopplat till terrordådet på Nya Zeeland. Är ju på ett sätt dessa generaliserande tankar som ”muslimer är si muslimer är så” som föranledde hela terrordådet, där helt oskyldiga män, kvinnor och barn dödades för vad andra onda människor (is) som delar deras religion gjort.

   Svara

   Ta denna tråd, byt ut ”islam” mot ”judendomen” och ”muslimer” mot ”judar”. Nej juste, ordet ju-de är ju till och med spärrat i detta kommentarsfält. Camilla, dra åt helvete på riktigt. Så vidrigt och tröttsamt med hur bloggbevaknings kommentarsfält är fyllt av SD och allra främst islamofober, men ordet ju-de får inte ens skrivas här. Det finns en jävla anledning varför den här bloggen bara tappar fler och fler läsare. Sista gången jag besöker denna blogg.

   Svara

  Hej KH,

  Utveckla ”speciellt islam.” Kan du redovisa detta med fakta? För jag tror att du blandar ihop en religion och kultur & traditioner. Men om du har fakta som jag inte tagit del av kan du gärna presentera det.

  Tack!

  Svara

   Alla är välkomna i moskén.. men täckt och i ett annat rum säger mycket och synen de har..rätt eller fel.

   Svara

    Som kvinna då alltså

    Svara

    Saker förändras, precis som i kristendomen. Religion överlag har diskriminerat kvinnor.

    Svara

     Men Islam är perfekt, det är den springande punkten när muslimer svarar på kritik om Islam.
     Alltså kommer inte denna religion förändra sig märkbart. Underkastelse är för övrigt själva översättningen av ordet Islam.

     Svara

      Precis som alla andra hjärntvättade troende i alla religioner? Det som är det fina med att kunna se på religioner utifrån.

      Svara

    I en synagoga får män inte gå in utan kippa…

    Svara

     Och i flera kyrkor ska kvinnor täcka hår och axlar.

     Svara

      Detta gäller ju dock samtliga besökare i kyrkan..

      Svara

       Precis som samma klädkod gäller samtliga besökare i en moské?

       Svara

  Nej det är omöjligt att skriva om allt hemskt som händer!

  Svara

  Jag tycker dessa influenser kan hålla sig till handväskor och smink!

  Svara

  Man orkar inte läsa om allt hemskt hela tiden. Låt folk skriva om vad de vill.

  Svara

   Influencer kanske inte behöver skriva om allt hemskt som händer i världen men när de väljer att skriva om terrorattakerna som hände i frankrike, tyskland och Usa så borde de väl skriva om det som hände i New zealand.
   Jag tycker att det är så tragiskt att ingen har nämnt nåt om denna hemska attak.
   Det bevisar bara att folk inte bryr sig om dessa oskyldiga människor.

   Svara

  Frågan är ju också vilken funktion det fyller? ”Alla” vet redan om att det har hänt och förstår att det är hemskt, inte blir det på något sätt bättre om en influencer skulle skriva om det. Löjligt att kräva det

  Svara

  De som är besvikna över att det som hände i Nya Zeeland inte nämns i influensernas bloggar, hur tänker de om det som händer i Syrien, Kongo, Jemen, Myanmar, Afghanistan, Mali och Sydsudan för att nämna några länder med stort humanitärt lidande. Det får heller ingen uppmärksamhet i bloggvärlden. Och det är inga ”engångsgrejer” utan pågående lidande för mänskligheten. Inte för att alls förringa eller ta fokus från det som hände i Nya Zeeland men någon måtta får det väl ändå vara. Inte kan vi begära att influensers ska kommentera allt som händer i världen eller ens enskilda händelser. Låt dom skriva om vad de vill.

  Svara

   Tror att det handlar mycket om den indirekta svenskkopplingen som fanns iom hänvisningarna till Drottninggatan och att flickans namn fanns skrivet på vapnet. Då förväntas vi känna sekundärskam och skuld för vår inblandning. Trots att vi egentligen inte är inblandade alls och kopplingen är obefintlig och enbart skapad i en sinnessjuk dåres huvud.

   Svara

  Ngn har informerat Wetterholm om inlägget här så nu drar hon ingår klagomål del 2. Måste vara jobbigt att ha en dån negativ inställning till livet och medmänniskorna.

  Svara

  Din blogg, dina ord.
  Men samtidigt ditt jobb, ditt ansvar.
  Man måste inte skriva men får räkna med frågor.
  Samt att om du inte svarar måste förvänta dig mer frågor.
  Passar de inte får man byta/sjukskriva sig som alla andra.

  Svara

  Jag tror att de hade fått klagomål även om de skrivit om händelsen. Då hade det klagats på vilka ord och uttryck de använder. Varför de skriver om detta men inte om det i landet x. Osv. Vissa vill bara klaga.

  Svara

  Ingen har ens nämnt händelsen vid ord på mitt jobb. Precis som ingen kommmenterat de senaste årens terroristdåd i någon särskild utsträckning, förutom Drottninggatan. De har väl på ett sätt blivit en del av vår vardag, man blir tyvärr inte så chockad längre.

  Svara

   Samma här, ingen som ens nämt det. Jag har faktiskt inte brytt mig nånting heller. Så mycket elände varje dag att jag inte skulle orka med om jag skulle bry mig om allt som händer.

   Svara

    Vi vänjer oss och med det kommer automatiskt en avtrubbning känslomässigt. Tänk hur upprörda vi blev när de första nutida dödskjutningarna uppmärksammades, unga pojkar som iskallt sköt ihjäl andra unga pojkar. Som vi förfasade oss över utvecklingen!

    Idag är vi mer förvånade om det inte förekommer någon rapportering om skjutningar på ett par dagar…

    Svara

  OT men tycker det är fel av Jocke och Jobba att döpa sin live till ”vi förlorade vårat barn” när de själva gjort valet att göra abort. Nånstans får man faktiskt ta ansvar för sina egna handlingar och inte skylla allt på andra.

  Svara

   *jonna

   Svara

   Har de blivit gravida igen efter dottern och gjort abort?? Fattar inte

   Svara

    Ja enligt deras live var Jonna gravid i v 12 men de gjorde abort när de kom hem efter Dubai, pga ”det här med Joz”

    Svara

     Men alltså ska de två människorna någonsin lära sig att ta ansvar för sina egna handlingar? Att de valde att göra abort kan de inte blamea någon annan för, och det är fan vidrigt att lägga det på den här ”Joz” oavsett vad han gjort.

     Svara

     De är ju helt sjuk i huvudet ifall det är sant.

     Säga att man förlorat ett barn, sen skylla aborten på en annan människa och sen är det rätt sent att abortera bort ett syskon till sitt barn.

     Svara

     Var det inte J och J som hade försökt bli gravida i fem år innan? Hur som helst så dömmer jag ingen, bättre att göra abort om man råkat (!) bli gravid, än att behålla och veta med sig själv att man inte kan klara av det. Det är min hållning.

     Svara

   Ja, tyckte det var högst osmakligt att skylla aborten på Joz. De har ju vetat om hans beteende under hela (andra) graviditeten. Har svårt att tro att man helt plötsligt beslutar sig för abort för att byggledaren i ens hus inte skött sig.

   Svara

   Nu har de ju gått över styr… Skylla en abort på Joz, säga att de förlorat ett barn när de valt att abortera ?! Oavsett vad Joz gjort och inte gjort så är det inget de kan beskylla honom för, sjukaste jag hört. Nej de gör ju bara bort sig mer och mer, litar inte ett ord på vad Jonna och Jocke säger numer, skulle inte förvåna mig om de betalat folk för att säga saker och att de hotat…

   Svara

    Populärt hos vissa som är uppe och svävar i det blå, att spä på sina stories för mer empati. Som Cissi Wallin som drar in graviditet/bebis i sitt svtbråk. Bara för extra sympatier.

    Svara

  Man (dom) får väl skit oavsett, ibland tycker du det är dåligt när dom skriver om triviala saker, och andra gånger älskar du när dom tar upp allvarliga saker.

  Börjar det bli svårt att vara konsekvent och ändå få något slags innehåll till bloggen?

  Svara

  Klart man blir förundrad när Therese många år efter 9/11 fortfarande hållt en tyst minut för offren (absolut, man bör alltid uppmärksamma dåd om man orkar) men INGEN, absolut INGEN lägger ens upp ”pray for NZ” eller liknande, när de ALLTID lägger upp ”pray for paris” eller vad det nu kan vara. All terror är hemsk, såklart, men jag kan förstå att man blir besviken när ingen tar upp att 50 personer mördats i islamofobisk terror

  Svara

   Exakt så!! Nä, bloggare är inte nyhetsrapporterare, men självklart blir det märkligt med alla ”pray for-” (incert valfritt terrordåd riktat mot västerlänningar som inte är muslimer) som bloggare ägnat sig åt och ofta kommenterat, men det kan man inte se alls här. Självklart börjar en undra varför

   Svara

    För att media inte gjort en lika big deal av det.

    Svara

    Håller fullständigt med. Ingen i min skola (och då pluggar jag till socionom) har ens tagit upp det och jag har endast sett det nämnas i sociala medier av 2 stycken och då var Lovette Jallow den ena.
    Full förståelse för att folk inte har någon skyldighet eller ens ibland ork att offentligt beklaga alla hemskheter i världen men det här var ett terrordåd i Nya Zealand som ändå kan anses stå nära västerländska värderingar och då är det klart att en börjar undra, hur kommer det sig att det är SÅ tyst? Är det för att offren är muslimer (och bruna)?

    Skulle ett nytt terrordåd inträffa imorgon i ett västerländskt land där offren är vita, är jag övertygad om att sociala medier skulle svämma över flaggor och Pray for X.

    Svara

   Tror det handlar om närhetsprincipen. Något vi pratade mycket om när jag läste medieproduktion. Det handlar helt enkelt om att vi svenskar känner oss kulturellt och socialt närmare andra personer som är etniskt närbesläktade med oss. Avståndsmässigt spelar det naturligtvis också roll, hade det hänt i något av våra grannländer hade reaktionerna förmodligen varit mycket starkare.

   Svara

    Detta med andra ord kallas för främligsfientlighet.
    Mänskligheten ska inte ha med närhetsprincipen att göra.

    Svara

  Nej, jag tycker inte att influencers behöver skriva om sådant.
  Det känns oftast bara som kletigt publikfrieri på hög nivå med den typen av inlägg. Klart att vi alla blir illa berörda över den här typen av blodbad och övergrepp på demokratin (och detta oavsett vem som ligger bakom), men det känns bara fel när någon vill plocka billiga poäng på andras lidande för att visa vilken god, fin och medkännande människa denne är.

  Svara

  Någon nöt hade även kommenterat på tunnelbanenettans instagram om att hon borde uttala sig om allt hemskt som andra vakter gjort. Tycker det är orimligt att förvänta sig av någon bara för att hen har ett stort konto och tillhör samma yrkesgrupp.

  Svara

  En sk influenser är väl ofta just det för att hon eller han är för korkad för att klara något ”vanligt” jobb. Så det är väl mer passande att dom fortsätter med att göra reklam för jippon, resor smink mm. Och överlåter viktiga händelser till folk som förstår att hantera det på rätt sätt.

  Svara

  På sätt och vis håller jag med dig 18:44. Min åsikt är att rätten att få älska (läs kn**a) vem man vill, dvs personlig autonomi, står över allt annat. Framför allt religion.Tycker det är helt rätt att kritisera praktiker som säger något annat. Problemet är väl när man endast ser den andras brister. Eller när man saknar kunskap om det man uttalar. Det blir lätt xenofobiskt. Som när man tex väljer att lyfta Moh*mmeds pedofili men inte bryr sig om samtida problem där svenska män åker till Thailand för att kn***a teens. Eller när man när man talar om kvinnors avsaknad av rättigheter inte känner till att det IDAG finns kvinnor i kristna länder som fängslas, inte bara när de gör abort, utan även får missfall. Bara i USA är ju den politiska debatten högst levande, där det finns kristna grupper som vill kunna göra just detta.

  Svara

  Jag tycker inte det längre, men jag minns att jag reagerade när Alex Schulman aldrig skrev en end bokstav om Utøya när det hände. Det fanns inte så många stora bloggar då och i princip alla skrev något om hur de kände kring det då när det hände. Men han skrev ingenting trots att många undrade. Troligen hade det nåt med nåt att göra, men han stod ut så pass att jag minns det än.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.