Är det något annat än reklam hos House of Philia?

Som influencer ska man kunna tjäna pengar och det absolut vanligaste sättet att göra det på är genom att göra reklam för olika företag, men sen finns det bra och dåliga sätt att göra det på.
Ett av mina största ”no no’s” är att ha reklaminlägg back to back.
Det är – för det första – inte bra för företagen att sitta ihop med andra reklaminlägg, utan de gynnas mest av att omges av vanligt, redaktionellt innehåll, och – för det andra – så är det fräckt mot läsarna.
Hur många av er skulle skrolla förbi fortare än vanligt när det kommer tre reklaminlägg på raken?
Det tredje inlägget lär man ju inte ens slänga ett öga på, än mindre ta med sig någonting – inte ens företagets namn – från det.

House of Philia-Petra har tre reklaminlägg på rad – och då är det inte ens ”Black Week”. 
Vad tycker ni om sådant?
Jag tycker – som ni nog anar – att det är skräp.

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inte så intresserad över huvud taget av allt detta med reklam. Det upplevs inte trovärdigt och då får det motsatt effekt.

  Svara

  Det är som Bella då är hon är utomlands. Reklaminlägg efter reklaminlägg. Catching!

  Svara

   Hennes reklaminlägg sköts av ”hemmaredaktionen” på Löwengrip Invest.

   Svara

   Nej det är bara reklaminlägg hos HoP…

   Svara

  Oftast gör ju Petra reklaminlägg om antingen kläder (Lindex eller countrydreams) eller asså olika grejer till hemmet, dekor och sånt. Hon samarbetar nästan alltid med samma företag, så jag tycker inte det gör så mycket. Eftersom det bara handlar om en outfit i slutet av inlägget.
  http://Www.caloveline.com

  Svara

  Kolla in hennes senaste inlägg där hon fiskar sympatier efter att ha brutit mot upphovsrättslagen.

  Svara

   Jag vet, du gjorde fel så stå för det!

   Svara

  Grubblar på hur länge denna våg av influencer/reklam kan hålla?

  Tex Daniel Wellington urverk, i början var det inte så uppenbart att detta företag lever på att ge influencer en slant att marknadsföra klockorna.
  De behöver inte satsa på ngn annan reklam…väldigt smart, hursomhelst i mina ögon förvandlas produkten till skräp som jag inte skulle vilja ha om jag så fått klockan gratis.
  Samma sak med det mesta… tex Ellos plaggen….gräsligt fula kläder.
  Hur länge kan trenden hålla i sig?

  Svara

   Spot on! Känner samma sak med iDeal och typ Chiquelle. Det känns väldigt B när det gjorts så himla mycket reklam, inte trovärdigt alls. Spyr på all reklam på instastory som börjar med typ ”alltså kolla huuuuur snygg/mysig/härlig/fin är inte denna”. Cringe deluxe 🙄🤮

   Svara

   Ja, det är märkligt att detta inte dör ut. Bli avogt inställd till alla märken som syns med vissa bloggare. Sen har jag iofs högre tolerans för reklam hos bloggare som jag tycker är seriösa och skapar innehåll som inte bara består av ”dagens lunch med kompis”, powerwalks, stå med sprättben i gathörn, skönhetsbehandlingar och shopping. Men i huvudsak har reklamen negativ inverkan – ännu ett märke att lägga till på inte-handla listan.

   Svara

  Trettonbarnsmamman från familjen annorlunda, hävdar och påpekar att bloggen är hennes jobb, men hon uppdaterar nästan endast när samarbeten är på gång.
  Hon uppdaterar sällan bloggen och har en väldigt vardaglig blogg med oproffsiga mobilbilder.

  Jag kan tycka att det är rätt skönt med en riktigt vardaglig blogg, men uppdaterar hon inte oftare blir hon kanske arbetslös?!

  Svara

  Känns likadant inne hos Blondinbella, i princip vartenda inlägg är antingen sponsrat eller smygreklam för hennes produkter

  Svara

   Jag är förvånad över att det fortfarande finns människor som läser Isabellas blogg.

   Svara

    Man läser knappast bloggen i hopp om att det ska vara en trevlig upplevelse utan för egen del kollar jag in då och då för att se vad Bella skriver som kan reta upp folk. Sen kollar jag kommentarerna men de har blivit väldigt trista jämfört med tidigare. Man kan misstänka att det är Instagram och stories som är det viktigaste för Bella. Där är det lätt att lägga upp smygreklam för Löwengrip, Hermine Hold, Ellos osv.
    Bloggar är på väg ut eftersom de kräver mer arbete. Å andra sidan är Bella beroende av bloggen för sina externa samarbeten så hon lär nog hålla på ett tag till.
    Och så är det ju 1,5 miljon som läser bloggen varje vecka och de vill ju inte bli besvikna 🙂

    Svara

  Blir som fotograf så jävla förbannad på hennes senaste inlägg ”varning varning varning”. Varför är folk så jävla korkade att dom publicerar andras bilder och tycker synd om sig själv sen när de får betala? Och skyller på det var 9 år sen? Vem bryr sig? Upphovsrätten var lika tydlig då som nu, du får inte sno andras bilder!! Gaaah!!

  Svara

   Just så. Sen påstår hon att hon ”lånar ut” sina bilder utan problem. Bara att ta och publicera på egna bloggar nu, utan credit till källan. Det är ju helt ok, eller?

   Svara

   Sedan straffar hon läsarna för att hon har gjort fel. Skriver att det inte blir något blogginlägg för att hon måste gå igenom sin blogg och leta bilder som hon publicerat utan tillstånd. Väx upp. Följer du inte reglerna får du ta ditt straff. Gnäll inte. Hon framstår mer och mer som ett stort barn.

   Svara

   Med risk nu för att bli stämplad som bitter, avundsjuk och kränkt…men
   Är förundrad över att en del av dem i det nya yrket influencers blir upprörda över att deras legitimitet ifrågasätts när de helt har missat att de behöver följa de lagar och förordningar som gäller alla andra.

   Svara

    Jag vet man blir helt förundrad. Varför vill den inte framstå som seriösa?

    Svara

  Laila Bagges instagram består nästan endast av sponsrade inlägg numera.. Förstår inte varför hon gör så, hon tjänar väl ändå pengar på annat sätt liksom.. Tröttsamt som tusan.

  Svara

  För mig har all sorts kommersiell reklam som kommer från sociala media total motsatt effekt. Jag inte bara undviker erbjudandena utan får dessutom avsmak för företaget bakom reklamen och väljer att aktivt undvika det framöver. Positivt för miljön och plånboken. Undrar om företagen är medvetna om denna backlasheffekt.

  Svara

  Kolla systrarna lindorff!! Hur fungerar det när det är minderåriga? Reklam i stort sett varje inlägg…

  Svara

   Matplatsen är väl om möjligt ännu värre. Reklam, reklam, reklam!

   Svara

  Är så trööött på reklam!
  Och hur länge kan bloggare hävda att ”det är mitt jobb, jag måste tjäna ihop till levebrödet” Som om någon tvingat dom att blogga som yrke? Det är så många jag vill ruska om och låta dom prova vad ett liv i verkligheten är. Att på riktigt bidra med något i samhället och för andra. Gå med i en förening, jobba ideellt, stöd ett katthem eller kvinnojour eller nåt!
  Man kan inte påstå att man gör nåt viktigt om man skriver om den senaste tröjan man köpt och sen går på brunch och en manikyr.
  Och mycket vill ha mer antar jag? Ett samarbete på en rätt stor blogg ger rätt mycket pengar. När är lönen för månaden tillräcklig? 3 samarbeten, 15?, 25?
  Nej, jag säger inte att det är ”fult” att tjäna pengar. Men det blir jäkligt nerkört i halsen med ”i samarbete med…” i varje inlägg med allt från en klocka till casinon till countrydreams till knorr freaking brunsås! Vissa hoppar på allt som erbjuds…

  Svara

   Håller helt med! De förstår inte själva att de skjuter sig i foten med all reklam. Vi läsare tröttnar och slutar läsa bloggen, vilket kommer göra att de tillslut inte kommer kunna leva på bloggandet. Jag förstår att de måste tjäna pengar och att de gör det via reklam, men det får väl va någon måtta på det?! Om de tjänar 50.000 kr på ett reklaminlägg, måste de då ha tre inlägg i veckan? Kan det inte räcka med ett i veckan?! Själv har jag sedan något år tillbaka mer eller mindre slutat läsa bloggar, men innan dess följde jag säkert 10 bloggare som jag klickade mig in hos flera gånger varje dag.

   Jag hade gärna sett att Camcam gjorde en riktigt granskning av detta, i stil med att räkna ut hur många blogginlägg per månad som är reklam inne hos olika bloggare, och sen räkna ut hur många procent av inläggem som faktiskt bestod av reklam.

   Svara

   Nadjamayr har gett up sitt jobb som lärare för att satsa att bli en influencer på heltid. Dö tråkig blogg samma som victoriasstil, sponsard av sleppo hela henes hus blir sposnrad spm bellas. Tandläkarvillan ja alla de är bara tråkiga. Vem orkar ens följa de. 😂

   Svara

   Hååååller så med dig… Så less jag med. Tror reklamen blir deras fall till slut.
   HoP har extremt mycket reklam, svarar i princip aldrig på frågor och är grymt duktig på att skriva med en tvist, så det blir livat i kommentarsfältet, medvetet? Är det omedvetet, känns hon inte så begåvad, utan ngn deppig upperclass lady..

   Svara

   Finns ju dock bloggare med både jobb och socialt engagemang? T.ex Catrin Båth som är grafisk formgivare m.m. Krickelin som har startat ett återkommande event i Varberg. Mokkasin som engagerat sig i Katrineholms stadsfest. Strenghielm som är inredningsstylist. Tror det beror på vilken blogg man läser.

   Svara

  Säger bara ” matplatsen”. Reklam , reklam och reklam.

  Svara

   Precis den jag tänkte på faktiskt! (Sen faller de flesta bloggare under den kategorin 😏)

   Svara

    Jamen eller hur!? Staplar reklaminlägg på varandra.

    Svara

  Det här med att Jonna blivit rådd av barnmorskan att göra abort i v 11+6 pga stress! Någon som vill diskutera det? Det kan omöjligt stämma att en läkare och barnmorska rekommenderat en abort pga stress!?

  Svara

   Det ligger nog nåt helt annat bakom som inte luftas.

   Svara

   Runt den tiden brukar man väl göra KUB-test. Så de kan ju ha fått tråkiga nyheter och därför behöver göra abort?

   Svara

   Alltså det är helt omöjligt sant, såvida hon inte råkat träffa världens galnaste barnmorska. Men med tanke på alla tokigheter som ”råkar” drabba Lundells så lutar man ju åt att även detta bara är lögn.

   Svara

   Barnmorska och läkare FÅR inte vare sig avråda abort eller avråda fortsatt graviditet. Det är väldigt oetiskt. De sk förhålla sig neutrala, annars kan vi ju införa liknande regler som andra länder där vårdpersonal kan vägra abort av ”samvetsskäl”.

   Högst troligt ligger något annat bakom.

   Svara

  Den blogg som dock har världsrekord i reklam är Inredningshjälpen. Lite extra intressant eftersom hon tidigare lade extremt mycket energi på att klaga på andra bloggare som någon gång gjorde reklam.

  Svara

   I början av sin bloggkarriär kommenterade hon väl ganska otrevligt på andra bloggar? Eller blandar jag ihop henne med någon annan? Blev så förvånad när hon plötsligt var ”en i gänget” av inredningsbloggare-för-inbördes-beundran.

   Svara

    Hon var otroligt elak och blev blockad av flera portaler.

    Svara

    Mrs G – if all days were holidays var väl hennes signatur. Hon var vidrig i sitt sätt. Därför stör det mig faktiskt att hon om och om igen får cred av tex Trendenser som gjort att hon numera tillhör inredningsgänget…. Men hon är fortfarande väldigt märklig. Bara det att så fort man har nån synpunkt på en bloggare så är man avundsjuk och allt vad det är…

    Svara

   Var tvungen att gå in och kolla då inredning intresserar mig, men… alla inlägg var reklam så att det kändes som man klev in på en bazar. Helt ointressant blogg för en design och inredningsnörd.

   Svara

  För mig blir det precis tvärtom, när en influencer antingen på sin blogg eller på instagram, gör reklam för något företag då scrollar jag vidare eller går ur sidan. Jag vet inte om jag är ensam om detta men jag blir helt avskräckt av all reklam som läggs ut. Är totalt ointresserad när jag inser att det är reklam…igen. Så om just jag ska bli intresserad av någon vara/tjänst då vill jag inte att typ tio olika influencer ska visa samma sak, det har bara motsatt effekt hos mig. Kanske något för företagen att fundera på och komma på nya sätt att visa sina varor.

  Svara

  Väldigt sällan jag tycker reklam är läsvärt. Om jag läser t ex en skönhetsblogg och bloggaren på ett trovärdigt sätt gör reklam för en produkt kan jag bli nyfiken, men oftast är det ju bra så dumt. Krystade försök få helt random saker verka spännande och intressanta. Blir faktist på allvar riktigt löjligt! Minns förr när man skrattade åt dålig TV-reklam. Nu skrattar man åt dålig blogg-reklam.

  Svara

  Har inget emot reklam men som du säger när det ligger direkt efter varandra så blir jag inte intresserad. Jag tycker Therese Lindgren har gjort extra mycket samarbeten på sistone (eller är det bara så det känns?). Hennes story är så gott som bara samarbeten. Känns som att det är i storys numer man gör reklam och där matas det på en hel del.

  Svara

   Undrar dock vem som kollar eller klickar vidare i dessa storys? Jag klickar bara snabbt vidare eller avslutar storyn helt när det blir reklam.

   Svara

   Therese Lindgren är som TV Shop.
   Ingen personlighet, bara reklam.
   Verkar som hon ger järnet nu för att kunna pensionera sig tidigt.
   Eller så är hon bara girig och smider medan järnet är varmt.
   Hon inser naturligtvis att hon inte i evighet kommer att ha dessa jätteinkomster från Youtube, spons och samarbeten…

   Svara

  Pezgodiis instagram uppmuntrar folk att boka en gravidphotografering utan smarbete men helt klart samarbete då hon själv har fotas med samma fotograf. Och dessutom ger sin kod. 🤦‍♀️

  Svara

   Smygreklam och icke beskattad sådan.

   Svara

  Nu har HOFP gjort ett tillägg till sitt urbota dumma inlägg där hon ställer visa frågor och helt visar sin okunskap. Om nu bloggarna säger att detta är deras arbete. Varför läser de inte på. Varför försöker de ursäkta sig med att de inte vet. Det är ju deras arbete att veta. Varför vill de inte framstå som seriösa? Tänk om läkaren, busschauffören eller försäljaren sagt att de inte visste när de ordinerade något, körde en sträcka eller sålde in en vara som visade sig vara helt fel. Tänk vilket liv det blivit då.

  Svara

  Blobdinbella skryter om sin privatplan. Människan är dum i huvudet på riktigt vem sjutton lyssnar ens på henne. Hela hon är så tillgjort fake inget äkta med den människan. Hoppas att inte mångaa kommer. Och hoppas att de uppdagas hur hon ljuger om sina läsare tror fan inte att 1,5 miljoner läser hennes blogg. Hon borde bli politiker förljugen som hon är.

  Svara

   Min sambo flyger den sträckan en del. Det går ett flyg i timmen mellan Stockholm och Oslo (bara från Arlanda). Hon borde ju verkligen kunna få till att hämta på föris utan att flyga privat.

   Svara

    Det är väl den där timmen som hon sparar genom att komma tillbaka till Stockholm/Bromma istället för till Arlanda.
    Och så får hon ju en bra ursäkt för sitt ”privatplan” eftersom ingen kan med gott hjärta kritisera en mamma som själv vill hämta barnen på förskolan istället för att skicka någon från personalen?

    Svara

  Alltså när jag kollar på TV och det blir reklampaus brukar jag göra annat under tiden, typ gå på toa, hämta något från köket osv. Varför skulle jag inte göra likadant när det dyker upp reklaminlägg på bloggar/insta? 😁 Eller där blir det ju mer att jag bara scrollar förbi/klickar vidare i stories.
  Det finns ett fåtal konton/bloggar vars reklaminlägg jag faktiskt brukar kolla, i princip bara skönhetsrelaterade konton. 😅

  Svara

  Veckan som gick; Ett antal ”Influencers” som gör reklam för Copperhill och Adoores räkning i Åre, ingen av dem skriver att det är ett samarbete. Men de gör reklam både med skrift och bilder på sina bloggar och Instagram, för boendet, skidkläder och scooteråkning.

  https://bisse.metromode.se/
  ”WOW till Åreguiderna som gjorde det möjligt , alla ni som ska till Åre måste göra detta”.
  ”Jag kände mig så sjukt fin i min skiddräkt som jag fick låna av ett presskontor innan vi skulle åka”!

  https://tildabjarsmyr.com/
  ”Huset vi bodde i hörrni. Det var verkligen magi. Ett 700 kvadratmeter stort hus att husera i! Vem vill inte ha det”?
  ”En dag som går till världshistorien av topp 10 saker som jag gjort i mitt liv. Åkt snöskoter i magiskt väder, i magisk natur, med magiskt gäng och med magiska Åreguiderna som tog oss med på den här turen. Kommer för alltid komma ihåg den här dagen”.
  ”Hade på mig typ världens finaste skidställ från 8848 altitude och gula soliga glador från Chimi”.
  ”Jacka från Ducie. Hur fin är den”?

  https://joannafingal.com/
  ”Jag beställde hem detta skid-set från 8848 Altitude”
  ”Svart tight bralla med en blå jacka och svarta plexiglas size STOR från Chimi J Lindeberg X Chimi”.
  ”Hur som helst så har Åre varit HELT JÄVLA MAGISKT”.
  ”Jaja, nu är första stunden i vår villa, det magiska huset där vi bor här i Åre och där alla just nu sitter ihopkrupna med varsin dator och jobbar”.

  Smygreklam eller inte? De gör reklam för kläderna, boendet, Adoores och Åreguiderna, men något samarbete är inte med i texten. Varför skulle Copperhill och Adoores bjuda på boende och upplevelser helt gratis? Och inte få någonting tillbaka?
  En ”bjudresa” för flera tusen per person helt gratis! Tror att Skatteverket kan bedöma bäst…

  Svara

   Kan man åka till Hawaii för att göra reklam och komma undan med resan som ”pressresa” går det säkert att smyga in lite reklam från Åre också.
   Finns inga som får åka på så många ”pressresor” som just influencers. Om en seriös journalist bli bjuden på liknande resor skulle det bli väldigt mycket diskussion om att det är oetiskt och korruption.

   Svara

  Utan att ha sett några undersökningar så tror jag inte att annonsering via influencers ger särskilt mycket försäljningsvärde till annonsörerna. Dagens influencers jämfört med tidigare influencers såsom megastjärnor, når ut till en mycket mindre målgrupp. Med AI blir det både billigare och effektivare att skräddarsy personlig ”content” där du direkt kan få feedback om erbjudandet är intressant eller inte. Håller med om att många influencers har mer och mer sponsrade inlägg och känslan är ”vi kör på så länge det går”. Själv tycker jag sponsrade inlägg är helt ointressanta och när jag läser en blogg scrollar jag förbi de inläggen.

  Svara

  House of philia Petra ger ordet ”patetisk” ett ansikte.

  Svara

   Inlägg om att alla bara missförstår henne om 1, 2, 3,

   Svara

  HOPH är en hopplöst tråkig blogg. Perfektion ut i spetsen. Så overklig!

  Svara

  Ramlade in på Kakan Hermanssons blogg av en slump. 5 inlägg på raken märkta med ”Innehåller reklamlänkar” och sedan ett inlägg utan och så några reklamlänksinlägg till… Sådant är inte heller så värst inspirerande! Har man inget att skriva om förutom sådant som finns att länka till?

  Svara

  Hej!
  Nu känner jag inte direkt till de bloggar som nämns här och hur eller hur mycket reklam de gör.
  Men att bloggare ska kunna få in inkomst av sitt bloggande tycker inte jag är något problem. All tid många bloggare lägger på skrivande borde ge lite betalt om de har många läsare.

  Sen måste det så klart finnas trovärdighet i ett samarbete.
  Det får såklart inte gå till överdrift.

  Mvh Pappa betalar?

  Svara

  Hela House of philias liv och blogg känns fejk. – Lever livet på sina reklaminlägg opererar sig och använder injektioner som hon vore en fjortis, och visar hur perfekt allt är …. Noot .. Skäms för hennes skull hur hon beter sig!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.