Det där med influencisk trovärdighet

När Ellinor Bjurström får betalt – ÄLSKAR frukost.
När Ellinor Bjurström inte får betalt – Äter inte ens frukost

Bra där!

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Äckligt.

  Svara

   Minst sagt. Jäkla stolle som håller på sådär 😫😫😫 äckligt trött på arla kampanjer nu, deras nya mjölk smakade så äckligt och dålig, alltså havre/mjölk drycken som Forni gjort reklam för. De luktade så illa vågade inte ens smaka och jag har druckit havre dryck så det var inte havren som luktade illa

   Svara

    Hur ska du ha det? Vågade du inte smaka eller smakade det äckligt?

    Svara

    Varför skulle man vilja dricka havremjölk antigen dricker man ko dia eller inte! Fiasko!

    Svara

     Kan använda komjölkssubistitut till pannkakor, våfflor, varm choklad, chiapudding, overnight oats… t ex

     Svara

     För att man är allergisk kanske? Min son har t.ex. mjölkproteinallergi och får andningsproblem, men det kanske är viktigare att dricka ett annat djurs mjölk?

     Svara

      Tror att du missförstod hennes kommentar.
      Jag tolkar det som att hon menar Arlas nya havremjölksblandning som är gjord på 50% komjölk och 50% havremjölk. Att man antingen borde föredra endast komjölk eller endast växtbaserad havremjölk, inte en ihopblandning av dessa två.

      Svara

       Misstolkade! Ja, egentligen väldigt konstigt. Då håller jag med, antingen avstår man väl helt eller inte alls. Å andra sidan finns ju korvish: en korv gjord på både griskött och grönsaker.

       Svara

        Jag borde varit tydligare, jag köpt alla produkterna från serien en som var med chokladsmak och en som var vanlig för typ kaffe osv.
        Jag var nyfiken och ville prova på, föll för ”hypen” skäms lite haha!
        Jag vågade prova den med choklad som smakade hemskt! Den som var ”vanlig” mjölk/havre luktade så illa jag vågade inte testa den!!

        Svara

  Min spaning om framtidens influenser är att det inte kommer vara en riktig person som det är nu, utan istället en påhittad figur. Ungefär som att läsa en berättelse eller se på en teveserie på Netflix. Jag tänker mig en Sandy B som gör allting precis som läsarna förväntar sig av henne – medan riktiga Sandra lever sitt liv som hon vill. Att produkten blir separerad från personen.

  Svara

   Är det du, Gabrielle Löwengrip?

   Svara

   Tycker iofs att det är en intressant tanke, men skulle det verkligen hålla i längden? Jag tror att influencers stora fördel är att de är just människor, precis som oss följare. Det är lättare för oss följare att relatera till en människa. Jag tror att fler personer inspireras av en människa som finns på riktigt och som (åtminstone utåt sett) faktiskt lever det liv som visas upp på sociala medier. En robot eller en annars påhittad figur blir liksom ingenting mer än en fiktiv varelse och vad finns det då att bli inspirerad av?

   Sedan kan man ju iofs ifrågasätta om dagens influencers verkligen lever det liv som deras flöden ger sken av. Troligtvis är svaret på den frågan ”nej”, men det räcker med att vi _tror_ att silkeslen hud, frukost i Bali och dyra handväskor är deras vardag.

   Svara

    Exakt! Jag håller med dig, och det är precis det här jag menar. Jag tror inte heller det fungerar med en AI-person – vi vill ju ändå se en riktig person. Men jag tror att det mer och mer kommer bli något form av skådespeleri, eller alter ego, precis som det säkert redan är för många idag. Vi ser ju redan nu bara det som visas upp, och det är långt ifrån allt. Bara vi tror att det är deras vardag så är vi ju nöjda.

    Svara

     Okej, jag förstår vad du menar. Spännande! Hoppas du har fel hehe för åtminstone jag tycker att det vore sorgligt om ännu mer utav det vi ser på t ex Instagram blir ”fejk”.

     Svara

    Ja precis! Det är som du skriver det här som är speciellt med influensers och antagligen det som skiljer dem från vanlig reklam. Vi har ju ganska gott om fiktiva reklamkaraktärer typ ica-stig, boxermannen, familjerna i Telia och Telenors reklamfilmer och så vidare. Jag ser inte riktigt det revolutionerande med kloner.

    Svara

    (

    Svara

   https://www.instagram.com/lilmiquela/
   1,5 miljoner följare..

   Svara

    *miljon

    Svara

    Jo, men beror inte alla dessa följare snarare på fascinationen över att hon ser så verklig ut och att denna teknik är relativt ny? Tänk hur det skulle bli med 1000-tals fler som henne. Skulle det verkligen vara lika intressant att följa då, när man ändå inte kan relatera (såsom jag beskrev ovan)?

    Svara

     Finns massa som henne redan
     http://Www.caloveline.com

     Svara

      Jo, jag vet. Men antalet ”robotar” går inte att jämföra med antalet ”vanliga” influensers som finns idag. Jag menar att det inte längre kommer vara intressant att följa robotar när dessa, säg om några år, blir ännu fler och dessutom mindre sällsynta. Då kommer folk att ha vant sig. Men det är såklart bara mina spekulationer.

      Svara

   Tror du även att vi i framtiden inte bara följer det som är trovärdigt, sant och äkta utan att det är viktigare för oss att det är inspirerande och relaterbart till förmån för ärligt och transparent?

   Svara

    Tror inte riktigt jag förstår din fråga. Om du kan omformulera den så kanske jag kan svara 🙂

    Svara

     Vad är det som får oss att vilja köpa av en influencer? Att hen inspirerar och att det är relaterbart eller att influencern upplevs som ärlig och transparent?

     Svara

      Jag tror du missar min poäng, eller så är det jag som återigen missförstår dig. Menar du att robotar skulle upplevas mer ärliga än vanliga influensers och på så vis tjäna följare? Och att det därför inte spelar någon roll att vi följare inte kan relatera till robotar? Jag tror ändå inte att robotar skulle fungera i längden. Hur skulle det upplevas som mer ärligt om en robot säger hur fantastisk Arlas yoghurt är?

      Svara

       Min fråga relaterar till vad det är som får oss att köpa till att börja med. Sen om det är en vanlig människa eller en robot är inte poängen. Sedan var min ursprungliga fråga retorisk och riktad till Chine. Påståendet var väldigt likt en framtidsspaning som jag hörde för inte så länge sedan och jag var nyfiken om det var den personen som låg bakom Chine.

       Svara

        Okej, my bad 🙂

        Svara

   Förlåt men om man känner att man bli inspirerad av en robot är man en riktig idiot och troligtvis startskottet för mänsklighetens slut. snowflakes utan dess like idag alltså

   Svara

   Är ju ingen riktig person nu heller? Är bara utvalda/fejkade delar ur en persons liv. Man ska inte följa influencers och tro att det är verkligheten man ser.

   Svara

    Nej, men jämför med en fiktiv figur då det plötsligt blir mycket tydligare att det vi ser är fejk.

    Svara

  Haha suck.
  Och dessa små barn som används så flitigt för att tjäna pengar, gillar inte

  Svara

  O så trovärdigt….. Just sån reklam är så sliskigt och oärligt.

  Svara

  Lättköpt tjej

  Svara

  Undrar vad Arla tycker om detta…Ersätt alla dessa ”influencers” med robotar. Mer trovärdigt.

  Svara

  Åh så pinsamt🙈😂🤦🏻‍♀️…hon läser ju här inne så det blir spännande att se svaret.

  Svara

  Pinsamt!🙈

  Svara

  😂

  Gäller att hålla reda på vad man har betalt för att säga…

  Svara

  Tur influenserna har varandra så de kan kommentera på allas instagram med söta inlägg.

  Svara

   Och bjuda varandra på frukostevents

   Svara

    Ingen idé dock att bjuda in de influencers som mår illa på morgonen till frukostevents.

    Svara

   Och det är nog nästan det som stör mig mest tror jag. Detta ständigt kommenterande på varandras reklaminlägg. Läser man en kommentar och följer till den personens sida ser man att den första sidan varit inne och kommenterat där med. Vilket kan hålla på i all oändlighet. Det är så jäkla tjatigt och känns så icke trovärdigt. Vill spy på det.

   Svara

  Jaa men fortsätter det så här så är influencereran ett minne blott inom en snar framtid!
  Dags för alla dessa bondfångare att börja se sig om efter utbildning och riktiga jobb istället..?

  Svara

  hahhah, ma gaad..

  Svara

   Magda Gad? 😀

   Svara

  Följer bara ett par bloggar, Krickelins är en av dem. Hon gör alltid bra, trovärdiga samarbeten. Genomarbetade inlägg och produkterna hon gör reklam för verkar aldrig gå stick i stäv med henne som person eller med andra inlägg över tid. Hon gör inte så många samarbeten heller, vilket också ökar trovärdigheten. De faktorerna gör stor skillnad!

  Svara

  Varför ska therese hela tiden clickbaita m sexuella titlar och bilder?

  Svara

   Det undrar jag också. Många som vill att Camcam tar upp det, men det gör hon aldrig! Har efterfrågats ett sådant inlägg i minst ett halvår.

   Svara

   För att hon är en förvuxen fjortis.

   Svara

    Therese tycker nog sexanspelningar är lite mer vuxet beteende än kiss- & bajshumor 🙂

    Svara

   Tycker hon har blivit så mycket sämre sista tiden. Oansvarig, flamsig, tråkig och massa clickbaits.

   Svara

  Denna dikt är till Isabella Löwengrip som just nu skriver att hon tar privatflyg för att hinna hämta ungarna från förskolan.

  Du tror att du är så himla cool, när du tar privatflyget till Oslo tur och retur.
  Allt du gör är att provocera.
  Det ger dig ger dig tillfredställelse med mera.
  Men allt har sitt pris och en dag vaknar du upp förhoppningsvist och undrar vad fan håller jag på med.
  Det är inte så himla smart vill du vara världensmäktigaste får du nu ändra din riktning och börja göra smarta val för vem gillar och ser upo till en människa som sägs vilja inspirera när du bara lyckas att provocera.
  Dags att ändra image och stil pengar gör dig inte automatiskt fin för mycket fake solbränna med stort tupperat hår du ser ut att vara tillbaka i 80-talet so far. Så läs detta dikt du Isabella och ändra dig för snart tröttnar alla de som ser upp till dig.

  Svara

   Haha gud jag läste detta som en rap i huvudet.

   Svara

   Ööööööhh..? 😂

   Svara

   Själv hörde jag Dallas

   Svara

  Bordet ser ut som en stor askkopp 😁

  Svara

  Ni som säger att Camilla inte kan styra över casinoreklamen, att all reklam som är här, får hon “anpassa” sig till. Tänk då om det var fråga om reklam för ”bli-smal-produkter”, rasism, islamism eller liknande. Den hade hon inte heller kunnat styra över då, enligt er?

  Alltså, jag förstår att du, Camilla; vill tjäna pengar, detta är ditt jobb, absolut. Men, det är verkligen 99% reklam för casino här, i din header, ibland när man går in på din blogg så måste man klicka bort casinoreklamen för att ens kunna läsa. Det är casinoreklam i början av dina videos, det är casinoreklam mellan dina inlägg, och när man skall lägga en kommentar så kommer det upp när man skrollar ned…
  Någon måtta får det vara alltså.

  Jag tror att majoriteten av dina läsare hellre ser att du gör betalda samarbeten, kanske ärliga reviews eller liknande, bara man slipper se den förbannade casinoreklamen.

  Svara

   Det är något du inte förstått här. Denna blogg ligger hos Nyheter24 och är de som lägger in den reklam de har avtal med, den samma du ser om du går in på deras sida. Alltså kan Camcam inte påverka det. Om du vill klaga på reklamen så föreslår jag dig att vända dig till ansvarig hos Nyheter24.

   Svara

    Hon kan dock aktivt själv välja att icke stödja denna reklamen, sätta ned foten. Men hon accepterar ju uppenbarligen reklamen. Är flera som satt ned foten mot reklam de ej kan stå bakom. Var ett jävla liv när främlingsfientlig-online-media annonserade på div sidor, och de blev borttagna ganska illa kvickt. Det finns andra sätt att tjäna pengar på, som skulle bringa henne mer pengar och oss läsare mindre skada!

    Svara

  Isabella kör med smygreklam för adlibris på instagram ger 10% rabattkod utan samarbetemärkning. Var kan man anmälla henne?

  Svara

  Tror inte det minsta på influensers längre. 10 influensers gör samarbete för samma produkt med EXAKT samma ord. ”Älskar att göra detta och då är denna produkt från *** superbra..” SÅ opålitligt. Konstigt att alla dessa influensers älskar precis samma saker.. 🙄

  Svara

   Sekunden företagen inser att de inte tjänar pengar längre via influencers kommer alla influencers som inte kan stå på egna ben, dvs där reklamintäkterna är huvudinkomsten, att självdö.

   Svara

    Kommer inte hända dock. De tjänar ju alltid pengar på reklam, de hittar nog nya vägar. Så länge de tjänar mer än de betalar influencern är det värt det. Tror det kommer självdö av andra anledningar.

    Svara

    Hoppas jätte-jättesnart!

    Svara

    Problemet är att nå ut till konsumenter som inte läser tidningar, som slutat titta på tv, inte lyssnar på reklamradio och dessutom aldrig svarar på telefonsamtal från okända eftersom de kan vara säljare.
    Sociala medier som reklamkanal och influencers som genväg till konsumenten kom som en skänk från ovan. Inte undra på att företagen klamrar sig fast vid denna till synes enda reklamkanal till stora köpstarka målgrupper.

    Svara

     Håller med. Men fortfarande är influencers egentligen en analogkanal som nyttjar en digital platform. Jag tror att nästa utveckling blir riktad reklam som helt bygger på AI som samlar in data och riktar den när man är som mest mottaglig. Det finns många studier som visar att AI gör en bättre personlighetsanalys än utbildade psykologer. Och detta enbart på information som AI får fram via webben.

     Svara

  264 inlägg på #arlamore sedan början av februari.
  Alla influencers är eld och lågor över denna yoghurtkvarg från Arla & More.
  Undrar hur många som hällde ut produkten i vasken efter att bilderna var tagna…
  Heja!

  Svara

  Tröttsamt med exakt samma reklam med typ samma mening från olika Influencääärs. Såg att många nappat på modernas barnförsäkring, känns så påklistrat och Fame alltihopa!

  Svara

  Förstår inte grejen överhuvudtaget med att arla börjar ha havre i. Deras reklam innan var ju att de var RIKTIG mjölk.

  Svara

   Pinsamt att folk 2019 fortfarande dricker kalvarna föda!

   Svara

    Finns inget godare än ett glas kall mjölk.

    Svara

   Dom vill väl flörta med alla veganer/ miljömedvetna människor. Lyckas verkar dom dock inte göra..

   Svara

    Nej klart de inte vill? Ingen vegan köper saker med mjölk i.

    Svara

  Förr vart man inspirerad av en persons intressen och det den kunde del med sig utav. Och även då kanske köpa något som personen testat och själv valt att använda i sin sport, matlagning, kläder mm.
  Men idag är ju typ INGEN trovärdig, då bloggare mm är pengarstyrda istället för genuint intresserade av vissa typer av produkter. Spelar liksom inte någon roll hur mkt filter någon har på för det går helt enkelt inte att känna tillit till någon resention så länge de faktiskt får betalt. Speciellt när de resenserar en produkt i taget, intressant va om de blev sponsrade av flera företag på en gång t.ex. nappflaskor och efter det uttalade sig, då får företag exponering men det finns någon substans i recensionerna. 🤷‍♀️

  Svara

   Precis! Bloggar förut kunde ha tydliga teman tex nån som levde med cancer, en bakblogg, en som renoverade ett hus… nu är de flesta så jäkla slätstrukna och sponsrade. Och handlar om…i stort sett ingenting!

   Svara

  SUCK. Inget är ärligt, inget är på riktigt. ALLT är fejk och kommersiellt och … äh, jag orkar inte med dem längre. Snacka om att INFLUENCE, dvs påverka människor. På ett så falskt och genomuselt sätt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.