Greta Thunberg närmar sig miljonen

DAYYYYM!
Greta Thunberg närmar sig en miljon följare på Instagram – en mycket imponerande siffra.
Hon har även lagt upp en meme till sina följares stora glädje. Inte bara flygskam allts, utan även lite humor… 🙂

View this post on Instagram

Receiving planet earth from older generations like

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Kan ni inte se klippet så hittar ni det här. 

Var ska detta sluta?
16 år och redan nominerad till ett Nobelpris?
Galet imponerande!

193 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT men kan nån SNÄLLA hjälpa mig, min hankatt kastrerades igår och har nu tratt på sig, han hatar den och är så olycklig, mitt hjärta går sönder, vad ska jag göra, vad KAN jag göra för att underlätta för honom tills han slipper den? vi myser och gosar men jag ser i hans ögon hur störd han är av den, han kan inte tvätta sig, inte äta eller dricka normalt, stöter in i saker hela tiden.
  ragdoll 6,5 månader. <3

  Svara

   Köp en body (till bebisar) till honom istället! Döljer du ärret och han slipper tratten. Han kommer säkert inte gilla de heller men min katt brukar gilla de mer än tratt iaf

   Svara

   Han kommer över det. Det är en kort tid och det är det bästa sättet att få såret att läka fint. Var glad att han inte har ”kompisar” som utnyttjar läget och hoppar på honom som mina katter har gjort. Ibland måste vi utsätta djur eller barn för jobbiga saker som de inte förstår meningen med, så är det bara.

   Svara

   Min kisse fick ingen tratt när han kastrerades, det gick bra ända. Ta bort den 🙂

   Svara

    Du kan ju ta av den om du har översikt över honom. Men glöm inte att sätta på den igen när du inte har koll.

    Svara

    Inte min heller fick tratt och han kastrerades för typ en månad sedan (och var sex månader när han gjorde det). Trodde han skulle vara där och slicka men icke.

    Svara

   Ta av tratten och håll ett öga på honom. För det mesta behöver inte hankatter ha tratt, men är han på såret väldigt mycket (alltså väldigt mycket, ex drar i det så det börjar blöda igen) så kan du sätta på tratten igen.

   Svara

   Varken mina hankatter eller hankatter hade trätt efter kastrering. Är de inte där och slickar så kan de gå utan 😊

   Svara

   När du har koll på honom kan du ta av tratten. Så fort han börjar slicka så får du ta på den igen. Vissa katter är väldigt kinkiga med den där… 🙂

   Svara

   Det finns uppblåsbara ringar att sätta runt halsen istället för trattar. Men som flera skriver låt den vara utan när du har tillsyn. Till skillnad från min hund brukar min katt förstå att den inte skall slicka och dra i såret.

   Svara

   Min hankatt kastrerades för en månad sedan och behövde också tratt på sig då han slickade på såret HELA tiden. Han hatade den i början och lyckades få av sig den hela tiden. Men efter ungefär 1-2 dagar vande han sig och struntade helt i att den satt på. Tyckte så synd om honom men han fick ha den i en vecka till såret var nästan läkt innan jag tog av den. Ge det lite tid och han kommer vänja sig vid den tillslut. Den är ju för hans eget bästa.

   Jag fick mig ett gott skratt förra veckan för jag kom hem och såg att han hade tagit på sig tratten alldeles själv medan jag var på jobbet, så tratten var nog inte så jävlig för honom iaf 😂 Han kom till mig och tittade typ som att ”titta det är fortfarande synd om mig” 😂

   Svara

    Haha katter alltså! Min katt hade ögoninflammation i ett öga för några år sedan och fick givetvis lite extra gos och uppmärksamhet. Idag kan han ibland komma till mig eller sambon med stängt öga och liksom ge den där “kolla på lilla mig blicken” och försöka lura till sig uppmärksamhet. Skrattar varje gång han försöker med sina små lurendrejerier och så får han ju en massa gos också för att han är så rolig!

    Svara

     Hahah! Ja, katter är smartare än man tror 😂

     Svara

  Så roligt hur hon har lyckats skapa ett sådant engagemang, utan en enda bild om hår om smink, hår eller kropp!
  Vad man än tycker i miljöfrågan, så är bara det en bedrift ju.

  Svara

  Strongt och härligt! En underbar motpol till all utseendehets, konsumtion, skrytresor, heja heja.

  Jag har alltid haft ett inbyggt miljötänk sen jag var liten (lite Gretavarning på mig) men trots detta har hon verkligen fått mig stanan upp och tänka efter, med sin blotta existens. Hur kan jag bli mer miljövänlig, trots att jag inte har bil eller reser eller handlar en massa. Sen så klart har vi de som ’nu åker jag ett extra varv runt jorden bara för att’ men tja, de brydde sig väl inte innan heller. Och förhoppningsvis är det bara tomt prat.

  Svara

  Dags för bella att lägga på ett kol om världens mäktigaste…

  Svara

   Bella vill bli rik. Hon har missat att mäktigast i världen inte behöver betyda att man är rikast i världen…

   Svara

    Grejen är ju att hon är på helt fel väg för att bli ”mäktig”. Och mäktig inom vad? Skönhet? Ledande politiker är ju mäktiga men har ju ingen påverkan inom många områden. Vem lyssnar på Angela Merkel och mode exempelvis? Eller Anna Wintour om politik? Etc. Hon blir ju bara mäktig som exempelvis paret Gates om hon börjar använda sina pengar till något utöver lyx till sig själv…

    Svara

     Hennes narcissistiska beteende till trots, så får man väl ändå gissa att hon bara vill provocera..
     Allt på hennes blogg å insta handlar ju om att skapa ett sus, tror egentligen inte hon är så uppe i det blå som hon gör sken av. Men typ till 80% säg :p

     Svara

     Tror inte Bella menar att bli mäktig politiker, tror inte hon siktar på att bli president utan att hon menar inom näringslivet. Mäktig affärskvinna. Jo pengar är makt men rikast behöver inte betyda mäktigast nej.

     Svara

   Tror att Bella menar mäktigast inom näringslivet, inom affärslivet. Hon blev utsedd till näringslivets mäktigaste kvinna i Sverige förra året och näst mäktigast detta år och nu siktar hon väl på världens mäktigaste, haha coolt att hon vågar säga det och ha sådana ambitioner, men hon förstår nog själv att det blir svårt, men det är bra att sikta högt och ha visioner.

   Svara

    Ja det är bra att våga ha visioner. För Greta och många andra med ett brinnande engagemang som gynnar fler än dem själva är makt mer en bieffekt och inte något som de strävade efter från början. Jag tror att det är en stor skillnad mellan il och Greta med flera.

    Svara

  Ah, har ju missat att följa henne. +1 mot miljonen (eller miljönen, som det höll på att bli i all hast).

  Svara

  Jag uppskattar verkligen Gretas efforts, men är rädd för effekten, känns som många nu lutar sig tillbaka och lägger ansvaret på en 16 åring som absolut inte bör bära det enorma ansvaret. ”Vi har ju Greta”-effekten..
  Tycker det är helt fel att det inte blir en större grupp kring henne som sköter detta, hon är en ung vuxen men att lägga jordens överlevnad på hennes axlar som det nu har blivit är ej okej.

  Svara

  Greta, snart världens mäktigaste kvinna? Eller nej förlåt, det ska ju Bella bli genom att sälja krämer och håraccessoarer, my bad.

  Svara

  Hon har alltså fler än Bianca som också närmar sig miljonen. Imponerande!

  Greta ar ett fantastiskt driv och engagemang men nominerad till fredspriset, really? Det är att ta i enligt mig.

  Svara

   Jag håller med om att Fredspriset lämpar sig bättre till någon annan.
   Tycker titeln ”årets klimathjälte” eller ”årets ungdom” hade passat 16-åriga Greta bättre än ”årets kvinna”.

   Svara

   Fredspriset lämnar mig iofs alltid med ett ”va?”. När Obama vann till exempel så hade han inte gjort någonting alls, och nu minns han som allt annat än fredslig. Tänker på drönare när jag tänker på Obama.

   Svara

    Ja?? Är det någon som sagt att han inte fått det? Snarare ifrågasatte Che _varför_ han fick det

    Svara

     Svar till anonym under mig

     Svara

    Exakt. Tycker det är coolt att hon uppmärksammas och att det får genomslagskraft men fredspriset känns urholkat som det är efter Obama. Gillar verkligen Obama men vad han hade åstadkommit vid tidpunkten för priset som motiverar att han vann är iaf en gåta för mig.

    Svara

     Låt bli mitt användarnamn!

     Svara

      Sluta!

      Svara

       Computer says no 🤷‍♀️

       Svara

        Jag använde mjau först Meow också buhuuu

        Svara

         Hur vet du det? 😸

         Svara

    är lite av den yngre generationen och blev så nyfiken vad Obama gjort eller inte gjort? Om nån vill förklara!

    Svara

   Fast Obama fick ju fredspris.

   Svara

   Verkar som vi är överens om att Obama + fredspris var en lustig kombo, som vi inte riktigt förstår.

   Svara

    Han förstod det inte själv 😂

    Svara

   Greta har inte den kunskapen som andra tycker att hon har! Sverige är ett sjukt land och ett oroligt land, det finns experter på området, men dom är inte pk människor så därför låter vänstern en 16åring sitta och få vara med skavlan. Vilket hån mot alla klimatexperter i 60-70 års åldern. Det är ett team runt Greta. Men detta bevisar hur landet är på väg. Mer massinvandring och mer kaos. Jo det hänger ihop! En regering som hyllar Greta men som vägrar att prata med 1,2 miljoner svenskar.

   Svara

  OT!
  Om Bianca är tillsammans med/dejtar sitt ex så måste hon vara den sista att sitta ge tips om hur man kommet över sitt ex. Och om dom är tillbaka med varandra så blir det bara pinsamt.

  Svara

   Det stämmer ju inte hon har träffat en ny. Står på Aftonbladet.

   Svara

    Står det på Aftonbladet är det sant! Det är sen gammalt

    Svara

     Hon har ju gått ut med det själv – därav artikeln på Atofnbladet/Expressen.

     Svara

    Nej det står att hon träffar en människa, inte en ny människa. Det är uppenbart att de träffar varann igen.

    Svara

   Men va? Hon kan väl fortfarande gått vidare och kommit över det som en gång var och lagt det bakom sig för att sedan trots det träffa personen igen?

   Svara

   Alltså gud vad patetiskt. Inte Bianca men hela förhållandet. Han verkar göra slut stup i kvarten, och så ligger han med andra under tiden och kommer sen tillbaka. Alltså vad är det ens för man? Nä, usch, han hör hemma i en container.

   Svara

    Snacka om minimal skillnad mellan otrohet och det. Typ tekniskt moraliskt rätt iaf då han inte går bakom hennes rygg utan dumpar henne gång på gång. Men det vore ändå konstigt om det var han.. hon känns ju så mycket gladare utan honom och han verkar vara en skit

    Svara

     Det är sitt ex hon är tillsammans med igen! Han har synts i på flera av familjemedlemmarnas storys i bakgrunden på familjemiddagar tex. Sen har de börjat följa varandra på instagram igen

     Svara

  Såg en bekant till mig typ skrivit ”gör något riktigt för miljön ist”.
  Hahha det är ju PRECIS det hon gör! Hon är 16 år, vad skulle hon istället kunna göra som skulle överträffa detta??

  Folk är konstiga när de känner sig hotade.

  Svara

  Varför måste det stå i hennes bio att hon har Asperger’s? Känns lite konstigt om ni frågar mig.

  Svara

   är inte det för att hon vill det.

   Svara

    lmao no shit bra svar

    Svara

     Hon vill kanske visa att hon kan åstadkomma allt hon gör trots aspergers (hon hade fått kommentarer om att ”man kan inte göra det hon gör när man har aspergers”) och vara en förebild för andra att kämpa för det man tycker är rätt.

     Svara

   Tycker det är helt relevant faktiskt. Trots allt är starka intressen och att bli besatt av olika ämnen ett vanligt drag hos personer med aspergers, och hon lyfter själv fram att hennes så pass stora passion för miljön delvis beror på att hon har aspergers. Jag tror det kan vara bra att komma ihåg att det finns en sådan diagnos i bakgrunden. Samtidigt tror jag att hon säkert kan vara en bra förebild för andra med aspergers och olika autismspektrumdiagnoser eftersom hon använder sina olika egenskaper som diagnosen innebär till att göra något bra, och inte skäms över sin diagnos.

   Svara

  ”Greta Thunberg” är ju mer en typ av produkt (dåligt ordval!) med en enorm pr-maskin bakom. Jag tycker det är viktigt att belysa eftersom jag tror att unga människor idag engagerar sig till max och får på långa vägar inte ens 0. 1 % av uppmärksamheten. Även här, bakom ”fenomenet Greta” ska man granska källkritiskt och inte tro på att helt plötsligt satt där en ung tjej och skolstrejkade för klimatet, i samma stund kom en fotograf, som resulterade i ett massmedialt intresse utan dess like! 2 kända och väl etablerade och engagerade föräldrar samt ett pr-maskineri i världsklass. Check it out!

  Svara

   Jag håller med dig om att det är viktigt att hålla ett öppet sinne och samtidigt vara källkritisk. Det jag vänder mig emot är det du skriver ovan ”helt plötsligt satt där en ung tjej och skolstrejkade för klimatet”. Det var faktiskt exakt så det gick till vilket flera oberoende media skrivit. Det som är intressant är vad som hände senare samma dag när Rentzhog som jobbar med PR gick förbi. Han har genom sitt nätverk givit Greta en kanal att nå ut igenom. Detta förminskar inte Gretas engagemang och att hon når ut är något positivt. Frågan är vad Rentzhog har för syfte med sitt engagemang i Greta.

   Svara

   Jaha så då är det fel att uppmärksamma henne och allt bra hon gör, eller 🤔 Bianca Ingrosso hade förmodligen inte heller varit så stor om hon inte hade fötts in i den världen. Jag föredrar ändå Gretas maskineri än Biancas alla dagar i veckan.

   Svara

   Och varje gång är det någon bitter foliehatt här och postar samma trötta Uvelldravel om Greta….

   Svara

    Du väljer medvetet att vara en idiot. Grattis.

    Svara

     Åh nej vad säger du, är klimathotet bara en bluff kanske. Då kan vi fortsätta att konsumera och flyga jorden runt och bara lyssna på det pr-maskineri som förespråkar den livsstilen.

     Svara

      Berätta för mig vad fotosyntes är, vad som används gör att växterna ska växa mer i växthus och hur syre blir till 🙂

      Svara

    Så jäkla tröttsamt. Jag förväntade mig det. Önskar att Camilla blockade webbadressen. Vill gärna se dessa människor använda sina egna ord för en gångs skull.

    Svara

     Varför blocka en webadress? för den inte stämmer överens med din uppfattning?

     Svara

      Jag hör ekot från åsiktskorridoren!

      Svara

       Va?

       Svara

     https://youtu.be/g0IrTi7eAs4
     Här får du en annan länk, från äkta klimatforskare 🙂

     Svara

     Ja blocka en webbadress som kommer med intressant och konkret fakta som inte passar din världsbild. Låter en aning diktatoriskt.

     Svara

    Ja precis. Jag vill inte vara den som är den, men nog känns det som om Gretas kritiker är samma klientel som tror på nwo, illuminati och andra konspirationer.

    Svara

     Och LCHF! 😂

     Svara

      👍 😎

      Svara

     Glöm inte misstro mot vacciner!

     Svara

   Yada, yada. Alla har hört detta förut och många av oss tycker ändå att Greta gör något bra. Länkar du till bloggen som någon slags objektiv fakta, står ju att hon är opinionsbildare?

   Svara

    Nä jag länkar till bloggen för att det ger en annan syn på Greta-gate. Själv vet jag inte vilken sida jag står på, jag trodde jag visste innan jag läste det ”trötta Uvelldravlet” och förvandlades till en bitter foliehatt.

    Svara

     😢

     Svara

   Det är illa när folk i kommentarsfälten i bloggar trycker till varandra med maktspråk och härskartekniker. Jag har inga problem med att RWU inte tycker att det Greta gör är viktigt men i artikeln förminskar hon Greta, en 16 årig tjej som vill ta ansvar. Osmakligt

   Svara

   Ja, någon kommer att tjäna massor med pengar på Greta. Men känns det bra för henne, är det OK för mig.

   Svara

    +1!! Helt ok att tjäna pengar på något som i slutändan gynnar alla, i synnerhet mina barn ☺

    Svara

  Humorn i att Isabella Löwengrip inte följer Greta på Instagram…

  Svara

   Gör hon inte? Men hon name-droppar gärna Greta i intervjuer…

   Svara

    Jag sökte i Gretas följarlista och @isabellalowengrip dök inte upp.

    Svara

   Fast varför skulle hon följa henne, gör andra kändisar det? Gör alla här det, jag gör det inte. Hur är det humor? Hon har ju svarat på frågor så varför är det konstigt att hon sa Gretas namn då om hon nu tycker, som andra, att hon har ett driv. Skulle det vara bättre att Bella dissade henne i intervjuer? Nej nu får ni ge er.

   Svara

    GE DIG SJÄLV 🙂

    Svara

    Hon ”sträckte ut handen”, till Greta i ett blogginlägg och bad om hennes hjälp för att göra sina företag mer miljömedvetna. Om hon nu har ett så stort förtroende för Greta och hennes syn på miljön så kanske hon borde åtminstone följa henne på Insta för att ta del av Gretas synpunkter?

    Svara

  Här kan vi snacka power-woman och superkrafter. Tack Greta, världen behöver såna som dig <3

  Svara

  Exakt vad är det hon gör för miljön genom att skolka från skolan..? Jag borde ha fått nobelpris för 15 år sen om det är det enda som krävs.

  Svara

   Är du dum på riktigt eller låtsas du bara?

   Svara

    Exakt vad är det hon gör för miljön genom att skolka från skolan?

    Svara

     Läs tidningarna eller kolla hennes instagram för att se vad hennes skolstrejk resulterat i. Något som kommer gå till världshistorien!

     Svara

      Jag hittar inget konkret som hennes skolstrejk resulterat i? Kan inte du berätta det för mig?

      Svara

       Väldigt många gamla gubbar verkar iaf livrädda för henne vad jag läst..

       Svara

        Ja oj det var ju världsomvälvande

        Svara

         Varför är hon ett sådant hot då?

         Svara

        Ja och vi kan nog ana att din opponent är en av dem 😊

        Svara

       Greta skapar opinion genom att ställa sig på barrikaderna och det ger resultat. https://www.newyorker.com/news/our-columnists/the-fifteen-year-old-climate-activist-who-is-demanding-a-new-kind-of-politics. Läs Masha Gessens intervju/porträtt av Greta.

       Svara

       Har du hört talas om ordet opinionsbildning?

       Svara

       Hon har fått igång att det pratas om miljön, och inte bara i Sverige. Ungdomar över hela (?) världen, i alla fall Europa, lyssnar på Greta och startar egna protester. Jag bor utomlands och när jag jobbar lyssnar jag alltid på en lokalradiostation. Bara på den relativt lilla (men stora i Sveriges lyssnarmått mätt) nämns hennes namn flera gånger i veckan. Hon har startat en riktigt miljövåg som sprider sig av sig själv numera.

       Jag är inte jätteinsatt i allt hon gör, men nog sjutton hör man om det lite överallt även utanför Sverige så om du aldrig hört talas om henne måste du skärmat av dig helt från media de senaste månaderna. Hon nämns i stora seriösa sammanhang ofta.

       Svara

        Hmm skulle vara under en annan kommentar men trots att jag trycker på den svara knappen hamnade den här fel.

        Svara

        Undrar bara om alla dessa ungdomar lever som de lär och inte att många bara tog chansen att slippa skolan, och att detta är lite av en trend nu och att andra vill dras med i det för att de ska få uppmärksamhet. Men inget ont om Greta, det är absolut bra på många sätt.

        Svara

        Den miljövågen startade med Al Gores dokumentär, då Greta knappt var född.
        Nej, hon kommer inte med något nytt, hon har inga förslag på lösningar, hon upprepar samma gamla floskler med ”det är tidigare generationers fel”, hon har ingen som helst reell makt. Tyvärr.
        Jag tror ärligt talat inte hon vet så mycket alls om klimatforskningen som pågår.

        Svara

         Hon kan massor om klimatforskningen, men hon vill ägna sig åt opinionsbildning. Har du överhuvudtaget lyssnat till vad hon har att säga? Al Gores dokumentär var ju toppen men vi behöver fler starka röster för miljön, inte fler sura bakåtsträvare som du och flera andra i detta kommentarsfält..

         Svara

          Därför hon inte ens kunde svara på var kol och kolenergi är? ”Jag vet inte, jag är ju bara ett barn.”

          Svara

           Hon är ju ett barn!!

           @anonym 15:51
           Nyss var hon ju typ ”världens mäktigaste KVINNA”!
           Hur ska ni ha det??

           Lol vilka ni? Jag har aldrig uttryckt henne som annat än ett barn eller ung vuxen (hon ät 16 så är i gränslandet). Kvinna är dessutom betäckningen på kön snarare än ålder i den bemärkelsen du uppmärksammar.

          Nej, jag föredrar att läsa rapporter själv framför att lyssna på skolkande skolbarn. Det kanske fler borde göra…
          Och ”bakåtsträvare”? Alltså jag orkar inte.. 😂

          Svara

     Du har alltså missat att hon skapat diskussioner världen över? Att folk lyssnar på henne? Samt nu alla andra unga människor som hänger på. Där ser man.

     Svara

      Fast det handlar ju om att komma med konkreta förslag på hur samhället behöver ändras för att rädda miljön och stoppa det som pågår nu och det gör inte Greta. Hon är fantastiskt duktig som sprider sitt budskap och som gör att andra människor lyssnar på henne – men sedan då?

      Svara

       Fast, det är ju inte upp till Greta att komma med konkreta förslag på hur samhället behöver ändras.

       Svara

        Nej men eftersom hon demonstrerar och åker på möten för att prata om klimatet borde hon kunna ha hum om några bra förslag i alla fall.

        Svara

         Hon demonstrerar för att politiker och andra makthavare ska börja tänka efter. Och gemene man.

         Svara

       Nej det handlar inte om att komma med konkreta förslag, den handlar om att skapa en opinion som kräver från makthavare att agera. Konkreta förslag finns redan, det viktiga är att det blir en såpass stor opinion som kräver det, vilket är en rörelse som bla greta hjälpt till att starta, så att de som tjänar på miljöförstöring(ex plast etc) börjar bli såpass påverkade att de agerar.

       Svara

        Precis ☺ det är så lustigt att en del av kritiken mot Greta gäller att någon tjänar pengar på att rädda klimatet när nästan ingen reagerar på alla som tjänar pengar på att förstöra klimatet.

        Svara

         Eller hur! Är så lätt att peka finger på den som är uppenbart jobbig, istället för sig själv eller någon det faktiskt berör. Alla kan börja med att kolla Plastic Ocean så kan ni komma och diskutera igen =)

         Svara

    Anonym 12:40 skolkade så ja – hen är nog dum.

    Svara

     Aa jag missade en lektion i engelska så jag är superkorkad nu.

     Svara

   Fast di skolkade nog av egoistiska anledningar, inte för att väcka uppmärksamhet om klimatet

   Svara

    Säkert så då kan vi strunta i klimatet 🤔

    Svara

     Va? Hur påstod jag det? Di = du om det hjälper att förtydliga..

     Svara

      Nej det påstod du inte. Jag förstår bara inte vad du vill ha sagt.

      Svara

   Jag skulle också vilja veta, lite kortfattat vad hon gjort/gör.

   Svara

    Google finns alltid tillgängligt =)

    Svara

   Nästan alla framsteg i vårt samhälle har gjorts av olika rörelser, arbetarrörelsen, kvinnorörelsen… Greta har satt en röst på vad många ungdomar oroar sig över, miljön, och det är så framsteg inom detta område skapas i längden.

   Men förhoppningsvis spelar du bara dum.

   Svara

   Så vilka konkreta förändringar har/ska hennes skolkande leda till menar ni? Folk lyssnar på henne, och? Vad blir förändringen?

   Svara

    Själv har jag gått från miljömedveten till mycket mer miljömedveten. Det pratas miljö idag, inte bara sopas under mattan. Det är då det händer saker, när saker lyfts fram. Och det är det miljöfrågan gjort tack vare Greta. Säga vad man vill om henne, om man nu måste för att man är så fantastisk själv.
    Nej, Greta löser inga miljöproblem men hon lyfter frågan! Och det är då det kan hända saker.

    Svara

     Men är det värt ett nobelpris verkligen?

     Svara

      Men känns det meningsfullt att tjafsa om detta, vad spelar det för roll??
      Jag har själv blivit mer miljömedveten i mina val efter Greta, uppenbarligen påverkar hon många! Strunt samma om hon får fredspriset eller ej, det är det ändå inte vi som bestämmer.

      Svara

       Jag tjafsar inte, jag tycker det är bra att diskutera och ifrågasätta 🙂

       Svara

      Det kommer väl nobelkommittén att avgöra…

      Svara

       Exakt 🙂

       Svara

      Det är knappast Greta som har nominerat sig själv till Nobelpriset

      Svara

      Väpnade konflikter har i allt större grad kommit att bero på naturtillgångar som vatten. Vattenbrist drivs av klimatförändringar. Ergo, fredsprisnominering när Greta bildar opinion för att kraftfullt ta sig an klimatmålen.

      Svara

    ”301 personer är nominerade till Nobels fredspris. En av dem ska vara Donald Trump, den amerikanska presidenten har sagt under en presskonferens att han har nominerats av Japans premiärminister Shinzo Abe.”

    Svara

   Det beror väl kanske på vad man gjorde när man skolkade?
   Jag skolkade bla för att ha sex med min pojkvän för första gången, härja runt på stan och för att jag var för bakfull….inte så många nomineringar till fredspris (inget pris alls faktiskt nu när jag tänker efter)!

   Svara

    Men du kanske kan få ett pris för att du levde upp till definitionen av tonåring? 🙂

    Svara

   Men suck!!!

   Svara

    Men vad? Varför får jag inte ifrågasätta?

    Svara

   alltså tror du att någon kommer orka lägga ner tid på att förklara för dig vad effekterna har blivit av detta när du har den attityden? Ärligt, jag undrar verkligen.
   Och om man är för lat för att ens lägga ner fem minuter på att läsa på, varför tror du att någon ska orka lägga fem minuter på dig?

   Svara

    Jag tror ingenting, jag frågade bara. Om folk vill förklara är det upp till dem vilket några faktiskt gjorde 🙂

    Svara

  Jag var lite skeptisk till allt runt Greta i början men det räckte med att jag hörde henne prata så var jag såld. Tycker hon är fantastisk!

  Svara

  Sjukt att hon nu har 2000 fler efter 58 minuter när jag läser detta inlägg.

  Svara

   Alla från Bloggbevakning hehe

   Svara

   Gick in och följde henne direkt jag! 🤓

   Svara

    Jag med 😃

    Svara

   Om dessa 2000 personer på vägen hem från jobbet plockade tio fimpar var på gatorna så hade de faktiskt gjort lite skillnad..

   Svara

    Och släckte ner sina datorer och mobiler 😉

    Svara

    Eller om de som slängde fimparna inte slängde de på marken? Kanske börja lägga ansvaret på rätt personer istället för att försöka förminska?

    Svara

  +1 till från mig nu då

  Svara

  Asså shit 16 bast!! Jag slutade läsa Bamse och leka med dinosaurier när jag va 16 bast. Goa tider

  Svara

  Grym tjej! Men förstår inte vad hennes ståndpunkt för miljön har med fred att göra. Eller har hon förespråkat att man ska sluta kriga för miljöns skull? Uppriktig fråga alltså, för då blir det ju mer relevant.

  Svara

   Miljöförstöring leder redan till krig och det blir värre när reell vattenbrist, misväxt och naturkatastrofer leder till fler konflikter och flyktingströmmar.

   Svara

    Precis, rent vatten är exempelvis en bristvara i Mellanöstern. Mellanöstern är ett konfliktdrabbat område som många har flytt ifrån. Bra att Sverige är ett stort land geografiskt och välmående ekonomiskt och att vi hittills bara har haft en varm och torr sommar med missväxt. Vad jag förstår har också vintern varit varmare än normalt.

    Svara

   Hon är nominerav politiker i norska riksdagen. Det här är deras motivering:

   -– Vi har nominert Greta fordi klimatrusselen kanskje er et av de viktigste bidragene til krig og konflikt. Den massive bevegelsen Greta har satt i gang, er et veldig viktig fredsbidrag, sier Øvstegår—
   «En tildeling av Nobels fredspris til Greta Thunberg og elevstreikene for klima vil være et viktig bidrag for å anerkjenne at klimahandling og fredsengasjement går hånd i hånd, og for å gi styrke til folkelige bevegelser for klimahandling,» står det blant annet i fredsprisnominasjonen fra SVs stortingsgruppe.-

   Svara

  Varför nobelpriset?? Vad gör hon för fred? Missförstå mig rätt, det hon gör är bra men fattar inte varför hon är nominerad till nobelpriset

  Svara

   Aha ser att vi alla läst fel. Hon är nominerad till något frihetspris, inte nobels fredspris. Då fattar jag.

   Svara

    Nej nu ser jag att hon har blivit nominerad till nobels fredspris också. Svårt att hänga med i alla hennes nomineringar. Men jaja, my bad haha!

    Svara

     Inte lätt att hänga med 😊

     Svara

   Men asså vem som helst kan ju nominera någon. Om de får det sen eller inte är ju en annan fråga.

   Svara

   Man kan inte missförstå någon ”rätt”..

   Svara

    Okej.

    Svara

  Mer konkret borde kanske Greta istället för sittstrejkskolka, slutit upp massorna och dragit runt på gatorna och samlat ihop plast och fimpar tex vilket tar flera hundra år att bryta ner. Dvs få de som strejkar ihop med henna att göra något aktivt på samma gång

  Svara

   Och vad var det du gjorde nu igen…?

   Svara

    Jobbar, betalar skatt, flyger ej, äger ej bil utan cyklar till vardags. Åker tåg eller buss kanske två gånger per år om jag måste lämna orten jag bor på. Sopsorterar i vårt soprum där grannarna slänger som de själva känner för.
    Vad gör du själv? Följer Greta på insta och sittstejkar?

    Svara

     Varför gör inte du de insatserna för miljön du tycker att Greta ska göra?

     Svara

      Det gör jag, jag min man och våra två hundar tillbringar helgerna med att plocka skräp på stränderna. Vi bor på västkusten så det är ett evighetsarbete. Personligen hade jag hellre förenat nytta med nöje och städat samtidigt som protesterna pågick men det är bara min åsikt.

      Svara

       Föreslå det till Greta då, jag tänker att man inte kan göra för mycket på den fronten. Allt som görs är väl bra och alla kan bli bättre.

       Svara

     Och hur har du tänkt att detta sopsoetetande ska påverka planeten i sett långa loppet när en miljard kineser på andra sidan av planeten kastar sin plastflaska i havet?
     Obs! Exempel jag anklagar inte Kina för något vill bara få fram det absurda i kommentaren.

     Greta har fått politiker att prata, de som kan styra de människor som inte nödvändigtvis är PK och alltid sopsorterar. De kan se saker på en större skala.
     De du gör är rätt men otroligt småsint och inte nog idag.
     Du säger att du betalar skatt? Hur hjälper det miljön?! Det hjälper bara om politikerna ser till att skattepengar gör dit och på den nivån påverkar Greta.

     Svara

      Sorry för alla stavningsfel.

      Svara

   Så Greta ska ta ansvar för att göra precis allt?

   Svara

    Jag tror folk hade uppskattat Greta mer om hon faktiskt uppmanat till skräpplock, änatt sitta still och protestera medan tidningar fotograferar henne. Bara en tanke

    Svara

     Greta verkar inte ha problem med att bli uppskattad

     Svara

     Vilka är ”folk” som skulle ”uppskattat Greta mer”? Att plocka skräp är jättebra, lite som att plåster är jättebra när man blöder. Men det är också väldigt bra att försöka få ett stopp på vårt klimatförödande beteende genom att sätta press på politiker och skapa opinion och medvetenhet kring klimatfrågan, som är såååå mycket större än att det ligger cigarettfimpar på marken. Jag tror ”folk” ”uppskattar Greta mer” för det hon gör idag än om hon bara uppmanat till skräpplock. Bara en tanke

     Svara

      Ja absolut ☺ att plocka skräp är att bota symtomen när problemet är alla som skräpar ner (och förstör på alla sätt i det stora och det lilla). Jag är glad att hon lyfter upp klimatet på agendan för mig själv också.

      Svara

     Antagligen inte eftersom hon lyckats med just det hon gjort. Men testa du så får vi se vem som får mest uppmärksamhet och inflytande världen över.

     Svara

   Varför kritiserar du Greta för vad hon INTE gör, instället för att beundra de saker hon gör bra? Det är en sa märklig inställning till andra människor. Sa om DU tycker att det är bättre att samla plast, da är det sa och därmed är det Greta gör inte viktigt?

   Svara

  Så himla synd att Greta nu måste förknippas med nobelpriset och därmed ifrågasättas ännu mer. Det är någon organisation som nominerat henne, det är alltså ingen nobelkommitté som suttit och kommit fram till att hon är värd ett nobelpris. Det är knappt 600 pers som nominerats från olika håll. Jag hade säkert kunnat nomineras om någon organisation nånstans i världen hade tyckt tillräckligt mycket om mig, utan att jag har bidragit särskilt mycket till världsfreden. Det blir bara onödig press på Greta att nämna nomineringen. Som att det hon gör måste leva upp till ett nobelpris, trots att det hon gör är tillräckligt bra oavsett.

  Svara

   Eller hur, hon har inte valt nomineringen själv.

   Svara

  Kunde vi nu bara lämna dessa Gretor åt sidan och sluta klimatskrika, för det leder till absolut ingenting. Utom att någon känner sig bättre eller någon annan känner sig sämre. Bäst på att inte flyga vinner.

  Svara

   Hon har bidragit till mer än dig, det är ett som är säkert. Du kan väl läsa på lite om henne innan du fäller en så korkad kommentar?

   Svara

   Så naivt att tro att vi bara kan strunta i miljön. Självklart leder Gretas engagemang till att fler tänker till och gör medvetna val och förhoppningsvis leder det till politisk förändring på sikt. Det handlar inte om att känna sig bättre än någon annan utan göra vad vi kan för att förhindra en annalkande klimatkris.

   Svara

  Med tanke på att det är drygt 300 personer som är nominerade till Nobels fredspris så tycker jag väl inte att det är jätte beundransvärt.
  Har svårt för den här masshysterin som blivit kring henne som person, och precis som med allt annat som blir stort i sociala medier och samlar människor, så tror jag inte att folk egentligen är intresserade av varken Greta eller klimatet.
  Folk vill vara där det händer helt enkelt, det är kul tills nästa sak händer och då går vi vidare och Greta, eller Josefin Nilsson eller vem det nu är, är glömd.

  Svara

   Grejen är dock att detta inte är one hit wonders, som om det rörde sig om typ skådespelare eller vinnare av Idol 2019. Greta och Josefin är del av något stort och problematiskt – klimathotet och kvinnovåld. Så nej jag tror inte att de bara glöms. Om klimatet eller åtminstone våld mot kvinnor är något som berör dig borde detsamma gälla dig, Karin.

   Svara

   Att folk inte är intresserade av klimatet? Är du helt seriös där? Bara för att du inte är det, betyder inte att alla andra delar din åsikt. Tack och lov bör tilläggas…. Gå till BBs blogg.

   Svara

    ”Gå till BBs blogg?” Väldigt konstruktivt att sänka sig till dagisnivå bara för att vi inte delar samma åsikt, sluta tramsa.

    Jag ser nu att jag kanske uttryckte mig otydligt, det jag menar är att folk sluter upp i vad som är aktuellt för stunden, bara för att man ”ska” göra det, och för att få känna sig delaktiga i ett sammanhang. Jag skrev inte vad jag peronligen är intresserad av eller inte, utan att jag tror att långt ifrån alla dessa människor på riktigt är intresserade av och engagerade i vad det faktiskt handlar om, här menar jag den stora massan generellt.

    Svara

     Det är ändå bättre att tänka till och göra en liten förändring än att inte göra det.

     Svara

  Jag tycker att det är väldigt komiskt detta med Greta, för hennes mamma är ju operasångerskan Malena Ernman som har typ flera hundratusen flygtimmar på sitt samvete och konto.

  Svara

   Och det är Greta som fått Malena att sluta flyga…

   Svara

  Undrar hur många av dessa som bor i Umeå?

  Svara

  Vad gör hennes föräldrar för att hon ska känna att dem förstör jorden för hennes framtid?

  Svara

  Att ens obama fick fredspris är för mig helt sjukt! Hoppas på Greta. Synd att inte andra topphöjdare fattat tidigare, men allt är som det är likt ett spel.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.