Annica Englund spelar på Summerburst

Det har bara gått några månader sedan Annica Englund gjorde sin DJ-premiär och igår avslöjade Summerburst att hon kommer värma upp publiken på Mr Frenchs dagsfester.
Minns ni när Annica avslöjade att hon börjat producera musik? Hur extremt upprörda vissa av hennes följare blev?
En del tog det som en personlig förolämpning, en skymf och jag kan inte låta bli att fascineras av sådant.
En kvinna – Sofie – ansåg att man skulle ”förtjäna” sitt yrke, men riktigt vad som menas med detta vet jag inte. Ska man drabbas av motgångar? Att gå på nit efter nit – är det att ”förtjäna” sitt yrke?
Om Beatles och Britney Spears inte hade fått nobben av det skivbolag de först besökte (inte tillsammans..hehe..) så hade de inte förtjänat sina titlar och framgång?
Känns rimligt…..Som vanligt känns det fullt rimligt.
Helst borde Annica ha spelat i gamla sunkiga källare för en öl och lite ostbågar i flera år för att riktigt förtjäna framgång. Pay her dues liksom…

Jag tycker det är fantastiskt roligt att en kvinnlig DJ börjar göra lite avtryck på den svenska scenen. Det är fortfarande en extremt mansdominerad bransch och därför är det extra roligt att se kvinna ta lite plats. Det ska bli spännande att se om det dyker upp lite originalmusik från henne för det skulle verkligen kunna ta henne till nästa nivå.
Och Summerburst är en big deal, Annica hade inte fått spela där om hon inte var duktig.
Just sayin…

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så jävla fett!!! Tänk vad detta kan göra för hennes karriär inom musiken. Så kul att se någon annan lyckas🙏🏼🙏🏼

  Svara

  Finns så SJUKT många andra etablerade, erfarna och duktiga DJs som jag hellre hade velat se på Summerburst..

  Svara

   Obs KVINNLIGA skulle de stå också!

   Svara

   Smaken är som bekant olika och det kan väl vara skoj att låta något nytt ljuda? De som redan är välkända kan man väl alltid se någon annanstans om man önskar och alla har ju varit barn i början:)

   Svara

   09:11 håller med. Många andra som hållit på längre som borde fått chansen. Och som är bättre.

   Svara

    Det är inte så att det finns EN chans att spela på summerburst och att Annica fick den.

    Svara

   Känner samma sak. Hon hade inte lika lätt glidit in där om det inte vore för sin platform på sociala medier…

   Svara

  Go Annica!!! 💪🏻💪🏻

  Svara

  Jag tycker i varje fall att det är svincoolt !

  Svara

  Jag förstår mig inte på negativitet och pessimism.
  Om någon tycker det hen gör är kul, om någon gör något som hen mår bra av samt om denne hen dessutom blir uppskattad för det hen gör – sluta lägg en egen värdering i det och ISTÄLLET gläds åt detta ELLER engagera dig ej.

  Slutdiskuterat.

  Svara

   Det kan du säga till dom som frossar i att skriva negativt om Bella!

   Svara

    Fast, nä. Isabella ljuger, provocerar och skattefuskar. Att några då reagerar och ibland överreagerar i ett enda kommentarsfält ser i alla fall inte jag som ett större problem. Det är inte heller missunnsamhet att anse att hon inte förtjänar allt hon får, det är enbart fakta. Någon som fuskar i sitt jobb förtjänar inte fördelarna som kommer med det.

    Svara

     Nu speglar ju inte din kommentar hur det brukar låta så fort bella kommer på tal. Majoriteten av kommentarerna är ju inte sakliga inlägg kring hennes fusk.

     Svara

     Fast NEJ SLUTA c svr! Isabella ljuger inte mer än andra! Hon fuskar inte mer än andra! Skattefuskar?! Vad vet du om det, det är en grov anklagelse så shut the f*ck up och tänk dig för! Det handlar inte om att reagera, och det vet du, det är viidrig mob*ning att hååna henne, hoppa på hennes utseende, hitta på och spekulera, vrida allt hon gör till fel för att få skamma, klaga och smutskasta. Skriva att hon är vidrig, m*ngo, dålig mamma som inte borde fått barn, försöka förstöra allt vad det går för henne – hennes samarbeten, hennes relationer med vänner och kollegor, försöka krossa henne och önskar att hon ska misslyckas med allt och förlora sitt hus osv. Tragiskt med missunnsamheten, avundsjukan och mo*bningen. Fruktansvär att se.

     Svara

      Jag har aldrig sagt att det är okej att mobbas eller hånas och jag tycker detta kommentarsfält är galet ibland men, det är ändå bara ett enda kommentarsfält. Vad gäller skattefusk får jag väl backa eftersom jag inte vet vad hon redovisar för skatteverket. Jag utgick ifrån att man, om man låter bli att redovisa samarbeten, pressutskick, adlinks osv för följarna/kunderna, även gör så för skatteverket. Dessutom är det rent fånigt vad hon drar på företaget vad gäller hemhjälp och resor.

      Med det sagt tycker jag alla som fuskar med detta är lika vidriga, så för min del är ingen värre än den andra. Lika vidriga är f ö de som går till personangrepp i kommentarsfältet. Däremot är det fan uppåt väggarna att jämföra faktumet att någon får ett DJ-gig med det att någon spar in på och tjänar miljoner genom tveksamma samarbeten.

      Svara

       Fast inläggen skrivs ju också med en hånfull och triggande ton, inte bara kommentarer. Tror nog att IL är noggrann och har koll på vad som är rätt och behöver göras med tanke på hur påpassad hon är och vad som pågår här med att vilja sätta dit henne. Att missa en reklammärkning är inte skattefusk och IL gör inte mer reklam, smygreklam lr tveksamma samarbeten än andra. Bianca och Therese gör nog nästan ännu mer och tjänar nog mer, Annica drar nog in en hel del också. Andra drar också av resor och annat på sitt företag, i ILs fall så är det ju iaf jobbresor men en del andra utnyttjar det tyvärr.

       Svara

     🙈🙈 Förvånar mig inte ens om du och de dina på riktigt tror att det är fakta. Skulle förklara en hel del…

     Svara

     Fakta 😆😆😆

     Svara

    Omg sluta ta upp Bella i varenda kommentarsfält. Det är inte hälsosamt.

    Svara

   Jag tycker att det säger en hel del om människor som inte kan glädjas åt andra.

   Svara

    Ja hört hon är sån som inte kan glädjas åt andra så håller med.

    Svara

     Vem, AE el IL? För att någon skrev löjligt att Bella inte gläds åt Pingis graviditet så är inte det sant km, du ska inte tro att allt som folk skriver här är sanning. Mycket är påhitt, gissningar och spekulationer.

     Svara

     Menar du C eller vem??

     Svara

  Tycker det är roligt för hennes skull och branschen men hade hon ens börjat få spela osv om
  Inte det var för hennes kontakter och att hon är en influencer?:)

  Finns massa kvinnlig DJs som inte är
  Kända men väldigt omtyckta och sjukt duktiga och som inte lär spela på såna scener på långt tid pga de
  Inte har rätt kontakter eller är en annika

  Svara

   Fast vadå fluenser? Det kan ju inte vara avgörande. Att skriva ett eller två inlägg om Dagen vad är det? Nej impar inte alls. Men beror nog på kontakter hur hon fått dom?

   Svara

   Men så är det inom många yrken. Det är kontakter som räknas. Det finns alltid någon som är lika duktig men som inte har fått de rätta kontakterna och därför inte får chansen.

   Det är kanske inte rättvist men på inget vis unikt för hennes bransch utan så fungerar de nästan överallt när en position är eftertraktad.

   Så gå inte på just henne för det. Hon vore dum om hon inte spelade det spelet som gäller för oss alla i samhället.

   Svara

   Kanske inte men det är ju väl meningen att man ska dra nytta av sitt kändisskap om man nu kan.

   Svara

   Nej, det är klart hon inte hade fått. Gäller att känna rätt människor, om man inte har en så stor talang och är så unik att landets största kompositör springer efter dig. Jämför Josefin Nilsson/Benny Andersson. DJs är ju inte musikaliska i den förstånd utan väldigt mycket handlar just om image och att slicka rätt, känna in trender osv. Och image har Annica, hon umgås ständigt med nyfunna kompisar, har en bra plattform att marknadsföra sig på och verkar villig att jobba hårt för sin nya dröm. Det är väl klart att hon förtjänar att vara uppvärmning på summerburst, varför skulle hon inte förtjäna det? Inte ett fan av djs eller musiken hon spelar, men hon verkar som sagt ha det man ska ha om man vill vara dj. Grattis till Annica. 😊

   Svara

   Så är d väl för de flesta?! Och i de flesta branscher?
   Tillfälligheter och möjligheter pga kontakter?
   Jag jobbar inom vården- vår områdeschefs fru är verksamhetschef, kanske ingen slump?

   Svara

   Det gäller Benjamin och Balancelot också. Kontakter kontakter och kontakter.
   Varför snyftar ingen över dom?

   Svara

    Fast de två är ju faktiskt väldigt musikaliska och duktiga, kanske Annica också är vet ej inte hört något mer än sett när hon står och dj:ar på insta och det där fattar jag inte alls. Visst att de B och B kanske haft det lättare för att de är kända/har kända föräldrar och kontakter men de har ju verkligen talang för musiken, och även för dans båda två har vi ju kunnat se.

    Svara

  Camcam, kan du inte skriva om att det finns mikroplaster i bellas nya glow serie, bl.a. Styrene/Acrylates Copolymer och Polyquaternium-7.
  Kolla t.ex city living facial mask eller i purify my skin facial scrub.
  Dessutom står det på lowengrip.com under produkterna att de är produkterna är gjorda med first class ingredients..
  Då används dessa mikroplaster för att de billiga fast man vet att de är dåliga för kroppen samt miljön… Om jag kommer rätt ihåg visar dessutom forskning att de första mikroplaster jag nämnde kan sätta sig i lungan på människor pga de är så små partiklar..

  Svara

   Mycket viktigt och bra att ta upp, även om Löwengrip naturligtvis inte är det enda märket som har dessa ingredienser. Skulle inte mikroplaster förbjudas i kosmetika?

   Svara

    Har för mig att det skulle förbjudas. Så onödigt att en ny serie ska innehålla det då.

    Svara

   Nja det vet vi faktiskt inte. Vi vet inte ens om hur illa det är för miljön och dess påverkan. Nya studier har börjat kolla hur de bryts ned i naturen och påverkan undertiden och resultaten är inte säkra på ett negativt resultat.

   Ang vår hälsa vet vi ännu mindre….

   ”I dagsläget känner vi inte till några hälsorisker på grund av de mikroplaster som hittats i mat och dricksvatten. Större mikropartiklar tas inte upp av tarmen och därmed inte i kroppen. Mindre partiklar tas upp väldigt dåligt.”

   https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/mikroplast

   (Skrivet med brasklappen att jag generellt tycker livsmedelsverket har dåligt insatt info)

   Svara

    Här har ni en artikel som kan få er att förstå problemet med en agenda och att media inte är ensamma om att ha en men att forskning med hjälp av media för att få anslag (och berömmelse) också driver sin agenda forskning med i ”bästa fall” undermåliga metoder, vilket livsmedelsverket också nämner, och i värsta fall som tas upp i artikeln nedan, rena förfalskade resultat.

    Artikeln handlar om microplaster.

    https://magasinetfilter.se/perspektiv/en-svarsmalt-historia/

    Svara

     Mikroplast i hudprodukter är redan förbjudna i t.ex Kanada, så i Kanada kan hon aldrig sälja sina produkter. Likaså diskuteras det runt om i Europa om liknande förbud. Greenpeace har ju redan i snart 5 år bett personer bojkotta företag som lägger plast i sina produkter.

     Svara

     Läste Filter-artikeln, tack för att du delade. Folk är så snabba på att hoppa på grejer och det är så svårt att säga emot en redan etablerad sanning.

     Svara

   Finns det samma ämnen, som du så fint kallar mikroplaster så det låter illa, i Therese Lindgrens produkter också, finns det i sminkmärket Caia? Eller i de flesta andra skönhetsprodukter?

   Svara

    Det är nog inte lika intressant att lusläsa deras innehållsförteckningar som Bellas.

    Svara

    Har inte kollat men skillnaden är ju att löwengrip är etablerat som ett PREMIUM märke och i premium produkter blir det mer och mer ovanligt. Premium märken skall ju erbjuda kvalitet och borde vara gjorda med kvalitetsingredienser, inte med det billigaste skuret som finns på marknaden.

    Svara

  Tänk vad missunnsamma en del är.
  Alla har väl börjat någonstans. Rätt folk har hört henne och ger henne den här möjligheten att spela.
  Att sen folk som hållit på längre inte får chansen att spela på ett stort event är väl inte Annicas fel.

  Svara

  CC. Ta dig en titt på löwengrips instastories. Återigen reklam utan markering i typ 6 klipp.

  Svara

   Detta tycker jag är intressant. För jag kan se reklammarkeringen på insta. Jag använder appen och följer henne (haha kommer få skit för det). Men är nyfiken på varför inte vissa här inne ser reklammärkningen.

   Svara

    Ja verkligen. Kollade från en annan enhet och där stod det faktiskt med? Tji fick jag😂 Men varför blir det så🤔🤷🏻‍♀️?

    Svara

     Måste vara en bugg kanske? Vet att det var samma sak när CamCam la upp ett inlägg tidigare som enligt läsare inte var reklammarkerat, men jag kunde se det.
     Men konstigt att det inte syns överallt, det måste ju instagram fixa.

     Svara

  Som besökare av förra årets summerburstkan jag säga att det var FLERTALET snubb-uppträdanden som bara borde stängts ner på planeringstadiet pga så jävla uselt, så att Annica får chansen att värma upp publiken känns bara rimligt. Och alla som ba ”mmm finns andra kvinnliga djs man hade velat se” ja men så önska dem och still krav! Inte som att det finns en enda spelmöjlighet som alla måste slåss om.

  Svara

   Har ingen aning vem Annica är. Men all credd till henne, Summerburst är ju riktigt stort. Varför vara så missunnsam och negativ, när det går bra för någon? Se det som en inspiration och sprid positiv energi istället.

   Svara

  Spelar väl ingen roll vilket kön det är på en Dj. Sålänge personen är grym!

  Svara

  Annika får spela där eftersom hon har kontakter. Inget annat.

  Svara

   Annica får spela där för att hon är duktig och har framtid inom dj yrket. Inget annat.

   Svara

    Och du är säker på att hennes stora platform på Instagram inte spelade in? Naivt…

    Svara

  Hmm jag vill hävda att hon med största sannolikhet också är duktig, annars skulle inte kontakterna vilja befatta sig med henne. Det är liksom inte så att kontakter brukar tycka om att rekommendera skit. Det tenderar att sänka kontakternas trovärdighet…

  Svara

  Varför ska det vara så svårt för dessa individer att skaffa sig ett ”normalt” och ”riktigt” jobb?

  Jag missunnar inte DJs eller musikindustrin överhuvudtaget, däremot blir det så snett när en avdankad Dokusåpa-deltagare och ”bloggare, youtuber whatever” helt plötsligt ska bli en DJ.

  Svara

  Riktigt kul då det är svårt för kvinnliga DJ’s att få ta plats på scenen i de flesta kommersiella musikgenrer.

  Jag spelar oftast ganska nischad stil och har aldrig problem att få spelningar, synd att det inte får vara så inom alla musikområden.

  Svara

   Och denna Clean uppvisning på bloggen. Överallt med en burk clean i handen eller bakgrunden.

   Svara

  För fan. Handlar inte om att det är en kvinna. Handlar om att ngn mupp bara bestämmer sig för att ”jag ska vara DJ” och får bokningar hur lätt som helst bara för att man är känd. DJ är ju sämst nog som det är och detta bevisar ju bara att det krävs fan inte mkt. Ä… eller om vi säger såhär, det förstärker bara bilden av att dj’s inte är riktiga musiker.

  Svara

  Jag har diverse kontakter men det innebär INTE att jag mot betalning får:

  uppträda live och spela gitarr, att jag får laga mat till 100 gäster, att jag får sköta ekonomin till stora företag, att jag får anlägga en trädgård eller att jag får färga någons hår.

  Och det beror i på att jag är mycket kass på ovanstående saker.

  Så vi får utgå från att aktuell musik-scratchare är bra också.

  Svara

  Man kan ju undra vem hon sugit av för å få en plats där. Eller hon kanske är riktigt duktig på musik?

  Svara

   Skriver du samma om män? ”Undra vem han slickade för att få uppträda på summerburst.. Eller han kanske är riktigt duktig på musik?”

   Oerhört korkat sagt.

   Svara

   Kan du inte gå in på Annicas blogg och fråga henne där? Om du nu vill ha ett svar.

   Svara

    Nej det ekar tomt där. Blir så med sur ocd dryg bloggare.

    Svara

     Vilken otrevlig och vidrig varelse du måste vara.

     Svara

   Vilken osmaklig kommentar.

   Svara

    Nej det är sanningen. Och det tycker flera. Näsan är så högt uppe att om det regnar kommer det Inn vatten. Inget bra med det. sanningen är inte vidrig. Men att smöra är det. Och varför hålla på så. quenn A.

    Svara

     Håller med. Maken till självgod kvinna har sällan skådats (och nej, dålig jämförelse… Kvinnor utnyttjar inte sina maktpositioner för att få oralsex, det har däremot män gjort i alla tider, trots sina mjäkiga 3–4-sekundersorgasmer).

     Svara

     Jaså ”det är sanningen” för att ”flera tycker det”. Du borde skämmas.

     Svara

      Tyvärr handlar detta enbart om kontakter och inte om att hon är duktig…
      Hon är säkert helt ok på det hon gör men själv tycker jag det känns konstigt att hon får en plats på summerburst när det finns så mycket bra artister med EGEN musik.

      Svara

       Ett kontaktnät är A och O i vissa lägen, när ska folk fatta det? Börja med Bonnier

       Svara

  Jag är glad över att hon är nykter mer och hittade det med dj istället.

  Svara

  Förlåt men så duktig är hon inte att hon förtjänar en plats på Summerburst

  Svara

   Tydligen har hon det.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.